Dags att stänga av....

julsångerna o krypa ner. OOOO jag blev så julesjuk nu. Om man ej firade jul så vore vintern trist tycker jag. Längtar till vår första jul som tre o hos oss! Glögg, tända ljus, kärlek, värme o tänd brasa!!!

Nä imorgon ska jag nog kliva upp o se julkalendernLasseMajas detektivbyrå. Foto: Johan Paulin...om jag orkar! ÅÅÅ nu saknar jag syster o min systerson Isak extra mycket :( Bodde där en hel jul då Mamma skiljdes o vi hade sååå mysigt o såg Greveholmjulkalendern.....Ibland vill man inte vara "stor".


Just det!

Just det!

Min TIGERkostym som jag glömt bort, ska användas då jag börjar jobba igen. Längtar lite :) Oj vilken prick det blev på kameran, jaja den får va kvar. Nu är EGObilder slut!

Ichi ( Nelly.se)

Ichi ( Nelly.se)

Mitt hår är orange på bilderna pga inställning kvällsljus som fångar upp alla ljuslågor o så, o mitt hår ser guldigare ut då!

Mango ( Prag)

Mango ( Prag)

( användes mkt ifjol då jag mötte E )

ASOSklänning

ASOSklänning

Skön i stretchtyg med band i midjan!

Julebordet!

Julebordet!

V&Rkjol

V&Rkjol

Jag o E har fått lite tid o då fotade han mig, haha jag provade kläder! Amatörmässiga bilder kommer nu o jag har inte en slärt mig hur man lägger in många små i ett inlägg på mac....help!

hundmössan

hundmössan

den ena

den ena

ÄLSKAD

ÄLSKAD

JuL

just ja, julmusik idag då jag handlade, massa tända ljus hemma o Carolas julmusik på ipoden. Jag hoppas svenska julkalendern är bra i år, jag måste nämligen se den :)

Längtar till jul nu, Es Pappa ringde just o undrade vad vi önskar oss. Vi önskar oss vitt surroundanlägg av honom, det blir toppen! Har några klappar att köpa jag med, måste planera det snart o skicka dem till Sverige. Nu ska jag njutra av egentid då pojkarna badar.

Fixat

o donat hemma med tvätt o annat. Provat massa klänningar också, har så många som jag gillar till höga klackar men det blir kanske min nya röda kjol o svart top på lördag om jag inte tar någon av klänningarna då.... Ska nog ha min nya svarta ifrån H&M på julebordet den 15 iaf!

Plats för kläder är något jag behöver.....

Härliga ljud

ifrån badrummet, E o E snackar o byter böja. Har burit o burit idag Mr Melk har inte varit helt nöjd men nu verkar det vara bättre. Han har nog varit trött. Ikväll är det mys o imorgon JULKALENDERN!!

svettigt

på h&m med den dumma hissen upp till babyavdelningen. Jaja nu har Elian sovit i vagnen o jag hunnit lämna tillbaka de stora ( o inte speciellt fina) pyjamaserna på Lindex o köpt nya på h&m + lite strumpor o ett par söta manchesterbrallor i beige (Nalle Puh) åt vår älskling. 

Cappuccinon satt som den skulle =) Nu ammas det o Pappa blir lite sen idag, sista dagen i månaden är alltid hektisk. Kanske jag ska laga kyckling idag.....

Inne...

hade gärna gått ut idag o prommat men väntade på prinsen som behövde bajsa, nu är det klart o han vilar lite i vagnen. Får se om vi efter lite käk prommar o möter Pappa på jobbet. Nu fick jag ett bra mail i retur, så är den saken löst!

Så himla skoj att få gå på norsk julgala på lördag, Anki på mitt gamla jobb i Sverige jobbar på turnen o bjuder mig + en till. Då blir det superkul o gå med Viktoria som pluggat järnet nu i höst o vinter o dricka drinkar o käka skaldjur + se show! Hmmm jag tar nog en av alla mina black dresses =)

en glad mor

nu! Jag ska på detta på lördag:  http://www.julgalan.se/?city=oslo  o Viktoria ska följa med!!!

Argt mail

har min chef i sin inbox nu.

känslor!

Sitter med en pojke i min famn, så liten så stor. Så ny så dominerande i mitt hjärta. Han gör mig lycklig, glad, stolt, livsglad, orolig, positiv, emotionell, undrande, självsäker, älskande!! Då han har smärta får jag smärta i hela kroppen, gråter han gråter jag. Nu har han äntligen kommit till ro i min varma famn o sover till Disneymusik. 

Han låg o grät mot min morgonrock på min axel, i denna morgonrock hade jag så ont så ont hela den 18 augusti 2006 o längtade o grät av alla blandade känslor. Du låg bara någon centimeter ifrån världen utanför...i mig! Jag tänkte hela dagen på att jag skulle få möta dig ELIAN. Du är det bästa som hänt mig. Åsså din vackra o underbara Far såklart!

Ont i magen...

Ont i magen...

Lillvännen somnade 23.30 tror jag efter att ha legat på mig mage mot mage o käkat så o sen ifrån sidan, då somnade han tillslut. Nu ligger han i vår säng o snackar med värmeflaskan på magen. Trycker o trycker men inget kommer. När han käkat så kommer det lite ut för nu är magen full....Vi har provat massera också, hoppas det kommer snart så han slipper ha ont. Om inte så blir vi hemma ifrån dagens träff.

Jag är stel som en pinne överallt, men skönt ändå!

kvällssmys!

kvällssmys!

Planen

är att försöka träna 2 gånger i veckan o evenuellt lördag om jag har lust o Elian käkat mkt innan jag går, han äter väldigt mkt på morgonen så går jag 11 kan det vara lite kris, men får pumpa. Jag är en tjej som egentligen tycker powervalks ger mest. Skönt att vara ute i luften, slippa passa tider o rensar huvudet. Men att kombinera barnvagnspromenaderna med styrka o lite kondition på gym ger också resultater! Samt ger mig egentid. 


Nöjd!!!

Hemma efter en timmes träning på SATS. Jätterolig instruktör som körde en riktigt dansig uppvärmning 3 sånger sen 12 st hård styrka. Min kropp skakade o jag har fått svar på mitt grubblande på om jag är motiverad att träna. Svar JA!

Då E kom hem sken vår prins upp o de pratade o skrattade. Så jag gick i lugn o ro o de hade mysigt o Elian åt lite flaska o sov! 

Nu är E på bio m sin far o bror o jag äter gröt o ammar! Kommer ha ONT i alla muskler imorgon.Det var 15 minuter mage.....

I bärselen

I bärselen

mammor!

mammor!
Jag o Elian prommade ner till Solli med Aslaug o Henrik, där mötte vi Monica med sin Nickolas o Gro o Helena. På bilden är det de två ststnämnda =)

Käkade en GOD italiens pizza, men mår nu efter prommis hem lite illa....Bar Elian i selen så kanske han bara var för tung för mig. Köpt ny pump också, jippie!!!

Nej nu får E komma hem så jag hinner träna 17.15, annars hinner jag ej.... Jag har sagt att han ska få gå på bio med sin far kl 19, Borat!

Mamma vill fånga Elian på bild!

Mamma vill fånga Elian på bild!

vi

vi

på väg o möta Aslaug strax!


Skön klänning!

Skön klänning!

zara

gulliga vänner

gulliga vänner

Att prata i telefonen är jag dålig på nuförtiden, eller att svara. Svärmor, vänner o Mamma ringer men jag hinner oftast ej svara. SMS är perfekt o jag kan ringa om Elian som han gjorde tidigare sover i vagnen eller så. Men nuförtiden är han mkt vaken o vill ha min uppmärksamhet så då han sover så ska jag hinna fixa hemma o fixa MIG. 

Att sitta vid macen, som jag gör nu går fint om jag ammar eller som nu pumpar! Så man har sina små stunder då man gör alltid minst 3 saker samtidigt....livet som Mamma!

Viktoria o jag ska på Luciafirande i svenska kyrkan den 13, gumman tack att du fixar. Jag tänker bara på dagens lunch o om Elian har rena kläder.

Joller

Nu äter vi strax frullis o Elian jollrar i sängen o jag längtar tills E kommer hem idag, ska nog träna tänkte jag..... Älskar livet!!!

Hittade detta....otroligt skoj!

DU VET ATT DU ÄR MAMMA NÄR...

av marlene23 @ 22:51

- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck. (Jag sover dock nästan 8 h!)

- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00. (haha ja faktiskt)

- Du hittar durkslaget i toalettstolen.  ( nej men skriver mkt konstiga sms med fel i)

- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60.  ( SÅ SANT! idag tex....)

- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.  ( ja!)

- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra. 

(Jag försöker vara noga men lite kräks kan man lätt skölja bort om man har bråttom)

- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god. (Tycker jag säkert, ska försöka hitta en chokladpure så Elian känner igen smaken ifrån morsmjölken)

 

..oooO..............
.(.... ).....Oooo..
.. (.......(.... )...
..._).........) /...
..............(_/....

- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.  
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa. ( OOO ja! Jag heter Mor då Elian är vaken)
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta. ( JAJAJA)
- Du har bara tid att raka det ena benet. (Vaxar för att slippa o för att få någon minut ensam)
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred. (vi har inget lås....)
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna. (ja då!)

(¯`·´¯)(¯`·´¯)
... (¯`·´¯)· .·´
(¯`·´¯)´(¯`·´¯)
` · .·´.... `· .·´

- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra. (Oj det är så vi gör...)
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet. (haha ja om man måste)
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.  (ej upplevt ännu)
- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot. (Det här med moderskap ÄR något för mig!!!


Snart natt

Elian somnade vid 22.30 o sover nog hela natten nu. Tänkte kliva upp med Heidi o käka fukost innan hon ska till skolan kl 10.  

Jag är kär i en ny bröstpump, Avent. Ska shoppa den imorgon tror jag. Provade hos Aslaug då jag hade spräng o Henrik fick den till sin kvällsvälling ikväll så den gjorde förhoppningsvis någon nytta.  Mjölken alltså!

Nu ska vi strax krypa ner. Ska promma till Solli Plass imorgon o fika m tjejerna o kika på en babybutik.

Uro

Vi ser filmen Uro, norsk o käkar gotta här hemma. Elian vill ej sova, men vi är också lata o ammar o bär i vardagsrummet....lite vuxenliv ville vi ha idag. 


Skatten

Skatten

Mamma!

Mamma!

Just det, Heidi tycker Elian är lik min far. Lik Morfar alltså =)

I Heidis armar

I Heidis armar

Nu sover han en sväng, ville inte ens äta innan han somnade efter badet.

killar i källaren

killar i källaren
bland tvätt nere!

Dagen i ord

E vaknade med huvudvärk som satt kvar så han var hemma några timmar extra så vi käkade frukost ihop, varma mackor med köttfärssås o ost o sen körde jag o Elian honom  till jobbet o åkte på IKEA. Elian sov i vagnen hela tiden, lämnade igen mattor o köpte ljus ( vanilj ). Sen fick jag god lunch hemma hos Aslaug men Elian var vild o skrek o skrek, tror han var väldigt trött idag o behövde ro. 

Hämtade DAD at work o så shoppade vi godt bröd baguetter, jag tog focaccia med brie o kalkon, mmmm! Har käkat nu o ska bara mysa med Heidi ikväll. Köpte jättestora pyjamaser åt Elian på Lindex men han växer ju så snabbt, E skrattade åt mig som köpt stl 80. Hittade också två fina ammebhar, en vit o en svart m lite lite spets på. Perfekt, gillar två av de fem jag har nu, resten är så sladdriga då de ej är någon vadd i dem!

Elian med sin Farfar!

Elian med sin Farfar!

Nu är Heidi här, Elians tante o Bestefar var här en sväng. Nu dansar Elian med sin Tante i källaren o Pappa fixar bra musikk åt dem =) Heidi ska sova här inatt, mysigt! E har ont i huvudet han stackars....

NU

lyssnar jag på Kjärlighet som Sissel K...bo sjunger p åTV! Vacker, ska nog snart lägga mig. Ev IKEA imorgon o köpa doftljus o lämna tillbaka DÅLIGA men fina mattor eftersom de färgade av sig i tvätt. De rödovitrandiga!


Vi på H&M

Vi på H&M
Elian bland rosa underkläder!

Rött

Rött

Mysklänningen o koftan!

Mysklänningen o koftan!

Keep?

Keep?

ser att denna är kemtvätt, fy så jobbigt. Ska lämna igen den om man ej kan köra den i 30 grader. Om Elian spyr så orkar jag ej handtvätta eller lämna in den. Synd för den är fin!

Anki!!!

Anki!!!


Mysig dag! Vi skulle möta Anki kl 13 i stan o Elian bajsade ner sig totalt så vi fick ta tbanan efter blöjbyte. Senkäkade vi god lunch på Onkel Donald o prommade hem till oss med några shoppingstopp på vägen. Anki shoppade svarta fina stövlar ( lika som jag har!) o lite annat! Jag hittade en grå mysklänning på ZARA o en svart vardagsklänning+den hallonröda Viktor & Rolfkjolen på H&M. Supersöt! 

Sen drack vi kaffe hos oss o Anki fick träffa en trött E. Jättekuligt med besök. Nu ska jag fixa lite, E har jätteont i huvudet så jag badade o la Elian nyss Han var så trött att han ej orkade käka så han vaknar nog ganska snart igen. 



Spegel!

Spegel!

Elian ligger o leker!

nu går vi ut!

nu går vi ut!

Jul!

Fick ett mail av en kompis som ska småpynta ikväll hemma. Jag blev så sugen så jag ska också börja så det är julfint hemma. Ska först o främst byta överdragen på stolarna i matsalsrummet!

Nu ligger en trött liten kille i sin vagn o sover i hallen o jag ska borsta tänderna o klä på mig.

fotbollskille?

fotbollskille?

imorse!

imorse!

småförkyld

Elian är småsnorig o hostar men tror inte han lider av det. duktiga killen har blivit lite lättare att lägga för natten. Vi försöker alltid bada vid 19-20 tiden o sen ammar han o kanske somnar då eller så bär Pappa i sömn. Sen vaknae han alltid några gånger för att äta mer o kanske bytas på en gång men vid 23 brukar han sova för natten o sen ca 8h. Mamma är stolt över dig!

Nu ska jag försöka snabbduscha o dricka lite fullkornsvälling, sen ska vi promenera o möta Anki!!!

Sent

för mig, jag är trött men ska lägga mig i soffan m borstade tänder under täcket o få fotmassage o kika Sopranos med E! MYS.

Handy Mama =)

Handy Mama =)

Lekegrind monterad!

Söndagsstek!

Jättesmarrig middag hos Farmor, lamm, potatis, morötter, lingonsylt o sky. Sen glass till efterrätt. Älskar att umgås med familjen o alla är så goa med Elian. Är väldigt glad att vi har gjort detta, har fått så mycket ut av att bara ha tagit steget att flytta till Oslo. Det var nog ödet!

Nu är det Pearl Harbor som jag sett MÅNGA gånger men det är så härlig musik o jag gråter varje gång. Elian sover o E har dammsugit.


Alla kommentarer om magen efter födsel!

snart är magen borta eller du har fortfarande mage kvar. 

Jag tycker det blir pinsamt då folk kommenterar mig o min kropp IRL o ser noga på magen o säger typ oj snart är den borta, å din mage är på väg att försvinna eller har du gått ner mycket i vikt? Börjar du tappa kilon nu?Osv.... Självklart är det kul om någon säger att man är fin eller som Es jobbkompis sa: Vad du blivit smal. Det är ok, men att frågande se efter  om min mage är där eller ej är sjukt. Föd ett barn själv o tänk efter hur din mage skulle se ut o vad du skulle tycka om att bli inspekterad just på magen efteråt. Helheten räknas, en fräsch mamma med rosiga kinder o något extrakilo är vackert! 

Samhället är kroppsfixerat, kvinnor kommenterar gärna att Oj du har inte alls gått upp mycket under graviditeten! Men om jag hade det då? Vems fel är det? Inte alltid ens eget o då det handlar om att göra ett barn i magen så ger man sin kropp åt barnet. Det får spricka, tänjas ut här o där o hormonerna får skjuta i höjden. Man skapar liv, föder liv o ger liv. Då är vikten inte fokus. En kvinna vill självklart komma i sina gamla brallor men äter barnet o mår bra så är det en lycka som är obeskrivlig. Säg hellre: du ser fräsch o lycklig ut o ditt barn är UNDERBART! 

Linda Skugge

Här http://blogg.expressen.se/linda/entry.jsp?messid=135635 kan du läsa om bebis tidigt eller sent i livet. Jag får inte till det att länka med min mac.... 

MINA älskade

MINA älskade

brie o kex NU

brie o kex NU

mina käraste är nere o lyssnar på Enigma! jag käkar lite kex =)

Julebebisar

Nu fotas det julebabyer, men de hade ej på sig julkläderna samtidigt så bilder framför brasan får vi ta en annan dag. Vi har kikat på Oceans Twelve o mest slappat här i huset idag med bebisarna. Jag o Gro som kom hem 4 är piggast tror jag =)

Idag är det slndagsmiddag hos Farmor, ska bli mysigt o smarrigt! Om jag hinner ska jag ta med Elian ut i vagnen på en kort promenad innan så vi får luft. Kan behövas!


Mammor på party!

Mammor på byn!

Vi är på apartment

Vi är på apartment

Vi hann med många uteställen o en del att dricka. Kul hade vi o hamnade på efterfest hos Gros kompispar Tomas o Robert. Såg någon svensk sjuk serie o jag somnade i soffan o ringde en taxi direkt då jag vaknade. Underbart att komma hem  till Eivinds varma famn!

Hur kan en öl heta så??

Hur kan en öl heta så??

Vi på Btiz. 

Lockar o cleareyes!

Lockar o cleareyes!

Jag lockade Gros hår!

Kvällsvaken Helena!

Kvällsvaken Helena!

Sötnosen som ville vara med hela kvällen! 

Härliga vänner!

Härliga vänner!

Eivind lagade maten o det blev köttfärssås med färsk ravioli med tomat o mozarella i. Enkelt o gott. Massa vin blev det o Elian somnade ganska tidigt o käkade flaska några gånger men ville tillslut somna med bröstet i munnen så han fick i sig någon slurk då jag druckit lite vin.

Men sen då jag visste att han sov o killarna var trötta så kom jag o Gro på att vi borde ju gå ut!!!

vin!!!

vin!!!

Back home!

Farmor kom en snabbis på visit (HYGGELIG) o sen så shoppade vi barnsaker, mat o käkade lite McDonalds. Nu är vi hemma o ska laga pasta med köttfärssås o äta god brie till dessert! Viiiin for me, jippie!
Ska fixa lite hemma nu.

Segproppfamiljen!

Elian sov sååå bra inatt! Ifrån 19.30 - 7.30 o däremellan matade jga bara lite o bytte två tunga kissblöjor! Men jag är inte utvilad, somnade inte förrän E o jag pratat o pussats i köket då han kom hem. Sen snarkade han ....trött!

Jaja idag blir en skön dag, handla saker åt Elian o sen ha middag här hemma med Gro o Ben!

Typiskt

kan inte sova då jag borde o får chansen....måste nog krypa ner en gång till. Ska sova med Elian inatt, underbart att höra honom andas o lukta på honom. Pappa får soffan inatt =)

Shorts

Shorts

Otroligt mysiga o sköna! Nu har jag en son som sover, sen E gick....skumt. Han har bara käkat däremellan. Nu ska jag nog krypa ner o se hur länge han sover tills nästa mål.



Nästan klar...

om ni uppdaterar om en timme är det nog som det ska vara:
http://web.mac.com/josefine.nordstrand/

Smsar med min LOVE

Han är bara bäst!
Skriver att han kan inte sluta prata om barn o att det känns som det är ett annat språk att inte prata om barn. SÖTAST! Nu är jag snart klar med hemsidan, på min förra mac var det enkelt o lättvint o nu fattar jag typ 60% så det blir nåt iaf...kanske inte perfekt dock. Adress kommer då jag är klar!
 Min gamla hemsida är:
http://homepage.mac.com/josefine.nordstrand/

Drömmer

Min lille lille vän sover så sött i vår säng fortfarande, men han skriker till då o då av drömmar. Undrar vad han drömmer om. Vill inte att du ska behöva vara rädd mitt hjärta. Snart ska du nog ha mat =) Mamma älskar dej!!!!



Egentid

ja Elian har sovit snällt i vår säng så jag har hunnit uppdatera vår hemsida!!!


BAD

killarna badar o jag fick en rolig nyhet: Min arbetskompis o vän Anki kommer vara här i Oslo i veckan, vi ska ses på måndag! JIPPIE!

Vår kärlek!

Vår kärlek!

Glömde

skriva om Elian som jag bytte blöja på i vagnen på cafeet, på hans underlag då o han hade bara kissat! Sen älskar han att sprattla naken ( hans favoritsysselsättning ) så han fick ligga där med handduk på kisskanonen o med liten filt över. Han log o smilte o tyckte det var tipp topp. Men att ligga i vagnen i butiker o så om han inte sover är inte lika kul längre utan han vill sägra se o vara med!

Nu får jag massage!

jag trött i nya klänningen

jag trött

På väg ner till stan ville Elian inte va i vagnen jag fick bära o lägga ner om vartannat, sååå tungt! Så nu njuter jag av att mina pojkar lyssnar på musik nere o dansar =)

God lunch

God lunch

Jättegott på Cafe Sör jag åt champinjonsoppa med olivbröd o världens bästa chokladkaka till efterrätt o 2 cappuccino. Har haft en sprängande huvudvärk hela dagen som bara blir värre, ska få massage så snart Elian somnat!

Snabbshoppade lite åt Elian(bodies, tossar till fötterna, hakklappar) med Gro efter vi käkat o så hämtade E oss. Världens bästa pappa är han. Just ja jag shoppade lite jag med:
ett par shorts till, vad är det med mig? :) skööna!
2 basictoppar
klänningen jag tänkt köpa ett tag nu
sockar

Nu ska jag kureras!

Blått o grått

Blått o grått

Nu sover Elian en sväng, han var trött direkt efter lite mat. Jag hann knappt pumpa då han ville ha mjölk samtidigt =) Men men. Idag skriver jag ner eller upp vad du vill när jag ger honom mat. Ska bli intressant att se sen ikväll!

Nu ska vi snart promenera ner mot stan i lugn takt tänkte jag, ta en kaffe på vägen o en på kafe....mmmm! Eivind har sålt sig själv, det är lovely! Han ska from nu ta ALLA läggningar o ALDRIG svära då Elian vaknar. Han är underbar men då han sover o är trött o Elian vaknar för tionde gången så kommer det ibland ut ett o annat ord som får mig arg då jag vet att Elian VILL sova men kanske bara kissat. Så nu har vi en kanondeal + att jag ska få en timmes massage då han kommer hem idag. Att lyfta o bära nästan 8 kg hela dagarna gör så jag får ont i min nacke. Vad E får ut av det hela? Jo efter bad o läggning ikväll ska han få gå ut o ta några öl med Stefan =) 

Viktoria hälsar på oss o myser efter sin tenta. Att E ska ta läggningarna är inget som han inte själv "tjänar" på, då vet jag att han kan vara ensam med Elian o då kan jag tryggare g o göra saker o i gengäld kan han också få göra saker utan att jag är utsliten efter en kväll ensam med vårt hjärtegull!

Kläderna idag blev blått o grått:
Marinblå kofta ZARA, mörkblå stuprörsjeans &denim (H&M), ljusgrå tunika m kort ärm H&M & Gråa overkneestrumpor H&M. 

Har även de blå linserna men jag är INTE imponerad över resultatet, har nog blåare ögon utan dessa!


Frukost

yoghurt o välling o nytvättad son som leker på golvet!!



Hoppas

att Lilleman sover nu, Storemangör iaf det i soffan bredvid mig :) Jag ser filmens slut, helt ok. Vi har fått lägga honom o mata o lägga hela kvällen. Imorgon ska jag skriva upp när jag matar o sen ev ge mjölk i flaska på kvällen så han blir proppmätt o kanske somnar i tid. Tror denna kille kräver mkt mat o det tar väl längre tid ni ju större han blir innan han är nöjd. Men ska pumpa så E kan mata om kvällen!

Strax SOVA!!!

Lägger vårt hjärta

gör Eivind nu. Så filmen är på paus igen =) Sen har vi en Wallanderfilm att se o kanske hinna med en o annan puss!

Pratade nyss med Mormor o vi önskar oss ett nytt bilsäte, måste ha nytt ifrån 9 kg o det är nog ganska snart. Ska kika runt så man får ett säkert o prisvärt bilsäte o ev önska oss av Mormor o Morfar!

Imorgon ska jag möta mina tjejer på Cafe Sör o käka lunch, mysigt. Prommar nog oavsett regnväder, behöver luften o motionen. Bär ju mycket o går en del o då är det skönare att slappa på soffan hemma sen. Sen HELG!!!! Lovely!

På måndag ska vi nog på bio o måndagen efter det är det Casino Royal på babybio, den vill jag se!

Se film med bebis

Elian låg först på Pappa o kikade på sin nya fina randiga kanin o sen käkade han, bajsade, bytte blöja o kissade igen. Ville somna så jag vagnade honom i hallen. Att då när han sover bara slappa är liksom inget alternativ för mig så nu har vi nästan städat hela lägenheten, bara några rum som E ej kunde dammsuga då Elian sov. 

Nu: se klart filmen!

trött i bilen

trött i bilen

buren bebis

buren bebis

Vi på väg till Pappa!

Los shorts

Los short

Här är de, enkla o sköna.

Hade tänkt laga biffar ( första gången ever) idag men vi blev lata o hyrde två filmer, så nu är det gröt för min del o färdigpasta för E o Pirates of .....2!


Glad Onkel Håvard

Glad Onkel Håvard

Pappa o Onkel blev glada då vi kom på jobbet!

På vägen dit ville Elian bli buren, så Mamma får sin träning om dagen!
Vi käkade först en jättetrevlig lunch med Frognertjejerna o sen prommade vi nästan hela vägen till jobbet. Tog bussen någon hålllplats!


trött kille

i min famn, nu ska vi gå ut i sköna vädret! 8 plus.

Städdag

Ja idag är det torsdag o torsdag o söndag är våra städdagar. Det behövs! Nu ska jag sminka mig o klä på mig, tror det blir invigning av mina nya shorts. Är ingen shortstjej men dessa va söta o de är nog bra att ha över leggings till en söt kortare kofta.

Pumpa!

Nu ska jag puma litt mjölk så jag kan ta ett glas vin eller två på lördag. Då kommer Gro o Ben o Helena hit o käkar o sover över. Vi har inte hunnit med våra vänner nu när vi haft dop o allt. Får se vad vi lagar för nåt. Funderar på pizza med parma, ruccola, pinjekärnor o parmesan!


Halvsovandes

E la ner vår son utan att han sov ordentligt o då ropar han på mig o säger : Mamma kom o lägg mig riktigt. Då vyssar jag o förklarar att Pappa blir lite stressad då det är fotboll på tv....

Imrogon ska vi luncha på Jaco Aal med Frognermammorna, ska bli kul!!


Bloggfri o tvfri kväll?

Ja vi skulle ha det men jag hinner liksom blogga på en minut så jag bloggar lite då E lägger Elian eller nåt! 

Förut låg de i sängen o Elian luftade sig utan blöja, lyckades kissa ner sin Pappa två gånger så två set med kläder fick jag i tvättkorgen. jaja tvätt är en daglig syssla nuförtiden. Jag provade även olika kläder framför mina killar. Shortsen var mycket uppskattade! Tror jag (trots mycket nytt som jag har som är mer elegant) ska ha min tighta guldklänning från H&M på julebordet med jobbet. Sen svarta strumpbyxor o mina moccaklackskor som jag även hade förra året. O lockigt hår uppsatt eller rakt nedsläppt. Enkelt o fint. O Mammas Chanelväska. Fick låna både den lilla som jag tror är nåt annat märke o den stora påsväskan som är äkta. I LIKE!

Lusten

är borta. Min kropp orkar inte gå till SATS o träna....är hellre hemma med min lilla familj....Sen är mina träningsbyxor i Sundsvall just nu också!

kär i min E

kär i min E

mina sweeties!

mina sweeties!

igen

igen

gröna linser följde med då jag köpte vanliga!

gröna linser följde med då jag köpte vanliga!

mysdag

mysdag

HEMMA!

HEMMA!

Jag hann även  shoppa ett par svarta shorts på väg hem, behöver ett par att ha till tights nu känner jag o knästrumpor + en pyjamas med tomteröd luva till åt Elian! Vår lilla stora bebis som växer o verkar ha det så bra. TACK för att du finns o tack  E för att du gett mig denna gåva!



på kontrollen!

på kontrollen!

Nyvaken o duktig på att lyfta nacken!



Nickolas på Cafe!

Nickolas på Cafe!

Vi mötte Nickolas o Monika på cafe Frosken idag o jag åt en stooor kanelbulle :) De var så snälla så de följde med oss på 3månaderskontroll + vaccination då E ej hann komma. 

Elian fick beröm för allt o han väger -håll i er nu- 7790 gram o är 63 cm lång! De stack honom i varje lår med vaccinet, han skrek o skrek en kort stund jag såg att han fick ont=/ Men sen käkade han o vi promenerade hem i regnet. Nu leker han i babygymet o allt verkar ha gått bra. TACK Monika att ni följde med oss!!!



BlÅtT

BlÅtT

Nu är det blått överallt i vagnen :) 

Nyss spytt

Nyss spytt

Stackarn, nyser massa idag o min mjölk verkar ha ökat trots att jag ej pumpat. Det sprutade o han spydde upp allting på min kofta. Usch, nu har vi bytt body igen. Den vita från POP med djur på har han VARJE gång kissat eller spytt ner innan vi kommit utanför dörren. O det är en av mina favoriter =)

Onsdag

Onsdag

Det gick bra att lägga Elian tidigare igår men han vaknade vid 5 o var hungrig trodde jag. Han åt o åt o jag kände att det var blött på honom. Stackars liten hade blöjan fullt av allt som går.... Så bytte den o så somnade vi han o jag då han käkade lite till. Underbara lilla vän, jag älskar dig SÅÅÅ!


Borsta tänderna!

Nu ska jag hoppa i säng, Elian vill ha lite mer käk tror jag, liak bra att somna i tid för en gångs skull. Ska luncha imorgon innan läkarkontrollen!

NU

fungerade det! Konstigt, tog ett annat VISA o då gick det.... Jaja!
En av klänningarna jag ville ha var då slut, men lika bra det så många behöver jag inte. Men är en klänningstjej. 

Här lägger vi Elian i omgångar, lite tidigare kväll idag o då vill han käka mer o då blir det äta sen bära. Imorgon måste jag hitta tassar till spjälsängen som gör den till en vagga!

Strul

Nu säger ASOS att min order ej gick ogenom pga att mitt konto inte hade täckning. Bullshit. Ska testa igen, något måste ha blivit fel med siffrorna!



Julklappstips!

Julklappstips!

Jättesköna pyjamasbrallor ifrån POP 295 nok.

Kvällsprommis i vardagsrummet!

Kvällsprommis i vardagsrummet!

Bär en tung nybadad liten kille! Imorgon ska vi väga o mäta samt ge vaccin, känns sådär. Hoppas han slipper få ont o feber... Men spännande att se hur STOR han är!

Friends!

Friends!

Likadana leksaker ifrån busigt.se

Rabattkod ASOS

Denna hittade jag: HSBC182116 ger dig 15% rabatt då du handlar på ASOS.COM Men frakten måste man betala! Superbra, då fick jag en av mina klänningar gratis men det var inte lätt att finna koden. Så skynda fynda.

Nu för 2 minuter sen skulle jag ha varit på SATS o tränat men ÖSregnet fick mig att stanna hemma i mina nya pyjamasbyxor! Har ångrat mig, ingen fotboll bara Greys Anatomy!

ASOS

NU har jag o Aslaug shoppat!


Elian sov gott

Elian sov gott

Somnade skönt i min famn o sov vidare i soffan!

Jag o Henrik

Jag o Henrik

Söta Henrik i mitt knä!

Skön dag!

Skön dag!

Mysigt hos Aslaug ( till vänster) med sin son Henrik o dotter Pernille som står i mitten. Gro till höger med sin Helena. Vi åt god lunch o Gro köpte min klänning som var lit estor så jag ska beställa en mindre! Jag o Aslaug ska beställa tillsammans på ASOS så slipper vi betala så mycket frakt.

Det var en syn då jag skulle iväg idag, kom utanför dörren o insåg att det TOKregnade. Jag hade med mig enstor paj o cheesecake+barnvagn, skrikande bebis o allt detta skulle in i bilen utan att bli alltför blött. Ska inte ens gå in på detaljer om hur det gick till men vi kom fram nästan i tid iaf o bröd köpte jag med mig på en mack. 

Sen var det soffmys o tjejsnack som vanligt. Så mysigt! Nu är jag o Eivind hemma efter att vi hämtat honom på jobbet. Det var kö dit som sist, Elian skrek på exakt samma köställe o lika desperat. Jag vaggade stolen med ena handen bakåt ( jag fick kramp) o sjöng Imse Vimse i hög ton (falskt men han gillade det) o då somnade han tillslut. Sen var vi på POP med overallen som var slut i 74 ( ville ha en stl större än 68 som sitter perfekt nu) men då fick tjejen veta att det var säljstopp på de i manchester pga just dragkedjan o jag tog en marinblå i fleece ist. De är ju aningen svalare men vindtäta. Köpte också en lekgrej till vagnen med randiga djur i marint o vitt o pyjamasbrallor åt mig o E. Jag fick röd o vitrutiga o han blå o vitrutiga. Nu sitter vi här fina o redo för någon viktig fotbollsmatch ikväll! 

Stränga besked

Stränga besked

Eivind vill se mig i mer jeans! Så varsågod love, kanske hämtar dig på jobbet vid 16 om jag hinner! 
Nu ska vi dra iväg jag o prins Elian.

Nyduschad o trött

men skönt att vara uppe i tid! Jag o Elian ska hälsa på hos Aslaug o Henrik o Gro o Helena kommer dit. Vi ska mysa o käka lunch. Ska passa på att äta frukost nu innan prinsen vaknar. Hittade förresten mina jeans som jag hade för två somrar sen, de trodde jag inte jag skulle komma i igen, amningen GÖR susen!

GOTT!

GOTT!

Jättegod kyckling i ugn med bacon, potatisgratäng o stekta grönsaker + körsbärstomat o majs! Åt kanske en tredjedel, det var MYCKET mat. Nu lägger Eivind Elian o jag ska nog rycka in. GODNATT!

Åskådare!

Åskådare!


Än så länge får han bara se på då vi käkar!


cutie

cutie

VI

VI

LUKTAR

gott här hemma nu, E gör nåt med kyckling i ugnen....

Morfar är hemma i Sundsvall tryggt o säkert, skönt. Man är alltid orolig då han kör så långt. TACK alla för aöö hjälp på dopet o för alla fina presenter men farmförallt ATT NI KOM!!!

Idag har Elian velat ha mig ganska mycket. Skrikit lite o velat bli buren o somna. SÄkert 3 gånger har det skett. Viktoria bytte blöja då hon var här o den var tung av kiss men så stängde vi dörren efter henne o han gallskrek. Han hade kissat igen o kissade självklart då jag bytte blöja :) Det som sker det sker med barn!

Suger väldigt mycket på sina händer o fingrar o skrattade högt som jag skrev innan, sen ser han mycket mer i mina ögon o vill prata hela tiden. Fokuserar o följer blicken vart man går o pratat mycket o gärna. Sen har han sista dagarna börjat räcka ut tungan mycket o liksom slicka sig runt om i munnen. LOVELY!

Om ni vill se en

dopbild så gå in här mariablog.no Det var nog den mest osmickrande på mina killar, men men de är ju bäst IRL såklart!

Viktoria på besök!

Viktoria på besök!

Vi fick fint besök av Viktoria. MYS o Elian skrattade hlgt för andra gången idag. Bara kort men högt var det allt!

Buskillen vår

Buskillen vår

Nya kaninen

Nya kaninen

fin i grönt o blått, fick av syster + familj!

Lek

Lek
vi lekte en del o sen bytt blöja o nu har jag fått dansa o sjunga till disney o  Astrid Lindgrens sånger. Han ville nog bara vara nära. Nu fick jag sätta mig ner o lägga in dessa bilder vi tog med macen. 

Dumma jag

Igår var det varmt här hemma då det var mycket folk. Så jag såg att någon öppnat fönstret. AJAJ mina bröst idag. 

Längtar efter Eivind, vi ska mysa ikväll med god mat o film. MUMS!

Och dagens NOOO: tappade mitt nya roug i golvet i badrummet nyss, jaja halva finns kvar iaf.Jag slår vad om att nästan varje tjej tappat sitt rouge i golvet nån gång.

Liljor till mig

Liljor till mig

Eivind vet att jag älskar Liljor, jag fick då jag fick + på graviditetstestet också :) Dessa kom han hem med då Elian fyllde 3 månader o för att jag gör det så bra hemma sa han, han är UNDERBAR!

Luktar gott!

Luktar gott!

Blommor överallt!

Blommor överallt!

Min hängselklänning!

Min hängselklänning!

Idag är jag osminkad o har sköna hemmakläder! Tofflor is a must :) Har en del, dessa är ifrån IKEA i deras julkollektion, fula men sköna!

Vinterstövlar!

Vinterstövlar!

Perfekt med fina, varma o sköna vinterstövlar för en mor som ska pulsa i snö o slask(då tar jag Ilse Jacobsen stövlarna som min Mamma köpte lika här nu fast i beige) med vagnen!

Sy in?

Ja en av ASOS klänningarna ska jag prova mig på att sy in, kanske ska flirta med Petronella att jag får komma förbi där o hälsa på o få hjälp att sy? :) Men jag är lite svårplanerad nu innan 3 månaderskontroll + vaccination på onsdag. Vissa får ju hög feber efteråt så jag vill inte planera alltför mycket med min lille klump just nu.



Tuffingar igår!

Tuffingar igår!

Här har vi två av Elians fyra kusiner, Manne & Isak. Isak har fixat Mannes hår!

Mannes lillebror Hannes var nere o sov en lur just här.

morgon!

morgon!

nyss påklädd o mamma ofixad!

Ny har jag duschat o ska fixa lite då gullet sover lite. Pappa ska laga maten ikväll, spännande!

Alltid jobbigt

med hejdå, jag kommer nog aldrig att vänja mig. Nu har Morfar kört mot Sundsvall, kör försiktigt Pappa!

Ska krypa ner bredvid en trött Elian, vi somnade inatt i sängen alla tre, mysigt o sova nära det finaste vi har. Han har käkat lite men jag är glad han sovit inatt trots all sömn igår.


Vem vill bli miljonär?

Ganska dum titel men skönt att ligga i soffan o få fotmassage av Pappa o se på tv. Jag kan inte så mycket av frågorna men men. 

Imorgon ska jag o Elian mysa o hoppas han sover inatt så vi orkar möta Gro o Helena för en kaffe! Men orkar jag inte så blir det lugn dag o eventuellt en tur till pop, vår bruna manchesteroverall gick sönder idag i dragkedjan. Jag tar liksom för givet att det ska vara bra kvalite.

Idag fick vi otroliga presenter, en söt body, dopramar, söta första bestick+tallrikar o kopp med prinsmotiv, ett träfår, skallra, mjukdjur i randigt grönt o blått tyg, träambulans, massa pengar till Elians konto, böcker ( både svenska o norska! FINA böcker o en fin guldig barnbibel med sidenband runt) cdskiva med sagor, silverbestick, smycke, hakklapp med söt text, Efva Attlingsmycke o massa mer!



bus med Morfar

bus med Morfar

Far & Mor

Far & Mor

Lek i badrummet

Nu har jag käkat lite paj o Morfar o Elian myser i badrummet. Lufta rumpan är alltid härligt o badrummet är det bästa rummet enligt Elian. Är så glad att jag har min goa familj!

Underbara presenter!

Underbara presenter!

Daddy cool

Daddy cool

ALLA i släkten!

ALLA i släkten!

Med den goa prästen!

28271-567

Stolta föräldrar!

Stolta föräldrar!

DÖPT!

DÖPT!

Nu är vår lilla son nyss döpt, duktig var han o skrek ingenting! 

Elian på sin dopdag!

Elian på sin dopdag!

Denna underbara sov till o från hela natten så vi var vakna mestadels av natten. Kanske fick han stresshormoner via min mjölk eller så var han bara spänd inför idag. Trötta har vi varit iaf hela dagen men det har varit UNDERBART!!!

Otroligt nöjd med allting o STOLT. Elian sov dock väldigt mycket under dagen här hemma, men det behövde han nog. Nu har vi Morfar kvar här o de andra flyger hem nu. TOMT! Men mycket paj o mat har vi kvar!

vi!

vi!

Alla utom Morfar på bild!

Alla utom Morfar på bild!

Nu ska vi snart borsta tänderna o lägga Elian på nytt, han vaknade nyss. Ska bli så kul imorgon.


Provsatt stolen

Provsatt stolen

på restaurangen en kort stund!


Mina älskade pojkar!

Mina älskade pojkar!

ISAK o kusin Elian.

TrÖtT på restaurang

TrÖtT på restaurang

Sover gott om dagarna!

Mamma, Jag, Isak & Mormor på TGIF!

Mamma, Jag, Isak & Mormor på TGIF!

Vi käkade på TGIF, efter promenad till Aker Brygge. GOTT med Ceasar sallad. Köpte också varma sköna, FINA vinterskor! Är sååå nöjd med mina köp ifrån ASOS. En klänning var dock för stor, synd!

Morgonfixande

Morgonfixande

Myser med moster!

Myser med moster!

Morgontrötta!

Morgontrötta!

Imorse sov dessa pojkar längst!

Igår innan alla kom!


Igår innan alla kom!
Vi har fullt upp!

Käkar o myser o fixar!
Återkommer med bättre blogg efter allt besök lämnat oss! 


nattammar

med mac i sängen! underbar dag o underbar kväll. alla sover här! 
gonatt!!!

MIN MAN!

MIN MAN!

MYS!

MYS!

Familjen en fredageftermiddag!

Familjen en fredageftermiddag!

NU är PAPPA hemma! O Morfar har kommit! 



Mycket kassar!

Mycket kassar!

MYCKET var det att bära hem, frullis, middag, mormors nya stövlar, ny  adventsstake, blommor, krans till dörren o lite annat smått o gott!

Nu kommer Morfar strax!

Pratar!

Pratar!

Pratar med Mormor!

På cafe!

På cafe!

Paus i prommandet o innan vaxning av ben! Käkade en brownie o tog en cappuccino. Mysigt.

Morgon

Morgonen är här igen, älskar att vakna o snusa på min lille Prins. Den stora har just gått till jobbet. Vi var nog lika trötta bägge två. E skurade golv inatt för jag var på väg att göra det, så tvingade han mig att sitta stilla. Inte ofta jag gör det. Men men, trött är jag för det.

Skulle behöva sova en natt i tid, men Elian vill gärna äta lite extra på kvällen o somnar sällan riktigt före tolv halv ett, men sen sover han 7-9h i sträck. Vår duktige store lille son.

Ska nog göra mig lite välling o sen ska jag ta en dusch. Jag önskar alla en HÄRLIG FREDAG!!!

Fick mail på morgonkvisten ifrån en kompis som skrev att hon vaknat så lycklig idag, det lät så vackert o stort o samtidigt så enkelt!


Sundsvall

Ja E får eventuellt resa med jobbet till Barcelona i januari. Det innebär att han får uppleva staden jag fick uppleva då jag precis kommit till Oslo, ja då åkte vi till Barcelona en weekend o gick på fotboll, nattklubbar, sightseeing o shoppingturer! O jag vet att hans dröm vore o stå på Barcelonastadion o han skulle nog njuta ungefär 100000 gånger mer än vad jag gjorde. Jag hade för övrigt stilettklackar, tighta jeans o bara en sjal över brösten, en sjal det var Barcelonas logo på! Ja hejade gjorde jag på Larsson. 

Så då funderar jag starkt på att åka till Svall o mysa, måste fixa pass till Elian!

Nu ropar Elian på Mamma!

Beställning

Beställning

Denna får vi av Morfar imorgon, jag har beställt! MYS! 

ÅÅÅ nu längtar jag massor efter alla. Skönt att vi har gjort klart allt, mamma fryste in pajerna då vi shoppade idag.

Imorgon:

Promma med vagnen o fixa:
*köpa liljor
*mamma ska byta en grej på h&m
*bädda rent uppe o nere åt gästerna
*putsa fönster tror jag vi struntar i, det är inte därför folk kommer
*E ska köpa bestick, drickor o rött vin
*köpa frukost
*vaxa benen 



ReCePt

ReCePt

Den räcker till ca 6-8 personer.

200 g margarin eller smör
4 dl vetemjöl
3 msk vatten

200 g fetaost hackad i små bitar,
(använd den grekiska vakumförpackade)
2 st gul lök
1 st paprika röd
1 st paprika grön
200 g champinjoner färska
2 dl ost riven lagrad

3 st vitlöksklyftor
2 st creme fraiche
1 st ägg
svartpeppar
salt

1 burk oliver svarta urkärnade

Börja med degen. Förgrädda pajskalet utan fyllning, cirka 5-10 minuter i 225 grader. Fyll skalet med finhackad lök och finhackad paprika (inte för fint). Bryt isär champinjonerna i mindre bitar och steka dom tills det mesta av vattnet är borta. Lägg dom i skalet över paprikan och löken. Lägg den hackade fetaosten överst. Strö den rivna osten över. Handvispa ihop creme fraiche, ägget, vitlök och kryddor. Häll blandningen över fyllningen. Toppa ev. med oliverna (om man nu gillar sådana). Grädda pajen 30 minuter i 225 grader, tills den fått en fin färg. Låt den gärna stå en stund i eftervärmen. Serveras ihop med en sallad, t.ex. en tomat/löksallad. Använd en vanlig stor ugnsäker form. Ingen pajform. Den blir för liten.


Trött kvällskille NU

Trött kvällskille NU

Mamma i huset

Mamma i huset

Idag har vi haft en stressig men mysig dag!

Alla pajer är färdiga, ska bara frysas in nu! Sen dopsamtal o massa köer men vi handlade present åt Håvard ( fin skjorta)  o slips åt E till dopet. Sen hämtade vi Mormor o drog iväg på middag. Gott o gott rött vin o glass!

Nu hemma o E dammsuger. Jag har världens underbaraste En o längtar sååå efter alla andra i min family! Tomorrow :)

Vi var i kyrkan

Vi var i kyrkan

Superbra dopsamtal!! Underbar präst o nyss ringde Charlottes lillasyster o ville komm på dopet, så himla kul!!!


Passa på

att duscha nu om 2 min då nästa paj ska in i ugnen. Underbar musik på min ipod, satte på spellista EASY LISTENING. 

Nu sover Elian i vagnen i hallen o Mormor i vår säng. Jag är också trött men längtar efter att tvätta håret o klä på mig o känna mig lite normal. Går gärna omkring i myskläder men fräsch vill jag vara!


fetaostpaj innan gräddning

fetapaj innan gräddning

Väcka en trött mormor?

Nej, jag väntar en stund till men sen måste vi starta dagens bak!!! Jag kan inte somna om så jag ska iaf inträda i mina myskläder o tända lite ljus!

Mandariner!

Mums för mandariner o vad gott de luktar, jul!! Dricker fullkornsvälling o äter en mandarin, vaknade hungrig. Pappa har gått till jobbet, han är den finaste pappan där han går i sina fina kläder på jobbet, min DUKTIGA VACKRA MAN!

Nu ska jag i vanlig ordning krypa ner en stund till. Vaknade av Es frågande varför då jag låg på soffan. Jag måste ha somnat där!

Nu har vi fått 1000 kr i parkeringsböter på en vecka, DUMMA DUMMA vägarbete som gör att det är få lediga parkeringar. Det dumma var att igår så fick vi den 3 min innan vi kom ut, jag steriliserade flaskor åt Elian o Mormor innan vi gick o blev 10 minuter senare än vi tänkt oss, annars hade vi hunnit åka.... Jaja NO MORE säger jag!

jag är inte trött. Min hjärna hinner liksom inte tänka kväll förrän jag BUMS ligger i mörkret o hör mina killar snusa sött... nej jag flyttade ut till soffan med min ELLE som kom i posten igår!



Sov gott!

Sov gott!

Så, nu ska jag hänga lite tvätt o sen krypa ner. Ammade just lilleman en stund så han somnade om. Vi diskuterade läggvanor, ska nog vänja honom att somna tidigare. Efter dop o vaccin tar vi upp diskussionen igen! 

Se vad jag kan!

Se vad jag kan!

Duktiga killen!!!

Just det glömde skriva om mitt såliga samvete, jag hinner bara med dopplanering o familj just nu o känner mig lite tråkig o seg på o höra av mig. Men nästa vecka ska Elian ta vaccin o ha 3 månaderskontrollen så då kan de ju vanligtvis bli febriga o så så veckan efter det ska jag börja dejta som vanligt igen hade jag tänkt :)

Man har verkligen det man gör med en bebis o det är så mysigt! Att bara ligga o jollra en hel dag är ju jättemysigt, men om man varvar det med shopping o vänner så blir det ännu bättre.

Hon som jobbar i thaitakeawaystället var i chock då jag kom. Jag bodde ju innan där på Grynelökka o var där ofta o sista året har vi hämtat mat några ggr men hon hade tydligen inte sett min mage då över disken o sa hela tiden:
Du har baby nå?
Du ikke varit gravid?
Så stor? Ikke 3 månader? Neeej han må vare eldre!?
Gir du bare melk?? (Pekade på sina bröst)
Haha hon är söt då, sa att Elian BARA liknar på Eivind ( håller helt med) o att han var väldigt underbar! Då jag började handla där för drygt 2 år sedan sa hon att jag vra lik Paris Hilton, hemska tanke!

NU måste jag sluta blogga.
/Stolt MOR 

NU

sitter jag med två mackor efter att ha nästan sågat igenom tidernas största bröd som vi köpte på bageriet idag :) GOTT! Efter stränga uppmaningar ifrån min mor att äta mer så ska jag kvällsfika! E lägger Elian o jag ska slå in lite mer julklappar!

Dumt att lägenheten som Eivinds pappa renoverat som min bror o familj ska bo i har blivit utan varmvatten pga nåt fel i det nygjorda köket. Så de måste riva ut köket o lägga om allting, men innan helgen hinner de inte. Dumma hantverkare. Men jag hoppas de tycker det är ok att duscha här på fredagkväll o lördag!

Snart är nästan hela familjen här, det ska bli sååå mysigt! Längtar massor efter er allihopa. Satt o pratade på kafeet om Charlotte idag, vad fin tmail jag fick imorse o jag började storgråta. Usch jag är känslig nu speciellt då jag ammar, tårarna rullade o jag är så ledsen att hon ej ska närvara på dopet samtidigt som hon är med mig vart jag än går. Vi har varit bästa vänner sedan vi var 6 år gamla o nu bor hon på Hawaii o studerar till journalist, hon är så duktig o jag är så stolt över henne!

Det ska bli så skönt att va hemma o fixa imorgon hela förmiddagen ända till 14.30 o inte stressa iväg. Hinner vi ( jag o Mormor) ska vi också vaxa benen innan helgen. Men vi sover ju gärna ganska länge tror jag ska ställa klockan på 9. Nu vill E att jag ska komma o lägga mig men jag är inte så trött, känns som jag är uppe i varv hela tiden.

Planer i helgen ( har jag skrivit det en gång tidigare?)
Fredag: 
Syster, Bror o Pappa kommer. Lasagne o mys hos oss. E kör upp bror m familj till lght på kvällen.
Lördag:
Mammas Ingemar kommer. Vi möts här på Majorstuen ( bror o fam kan ta tbanan hit!) o vi promenerar ner mot stan allihopa o kanske på Aker Brygge, fästningen kanske o lite i stan kanske. Lunch ute eller något o sen tacos hos oss på kvällen. Hoppas alla tycker det låter bra.
Söndag: 
DOP! Sen mat o dryck hos oss!
Bror o Mormor o Ingemar flyger hem.
Måndag:
Syster o Pappa åker hem.

Nu ska jag slå in någon fler julklapp o försöka somna....

i vagnen!

i vagnen!

Vi gick o gick idag o Elian käkade, fick ny blöja på kafeet o sen kikade han lite o sov i vagnen. Vi gick Bygdöy Alle hem, underbara inredningsbutiker, fick nästan släpa ur Mormor ur varenda en! 

Sen käkade vi pasta o kycklingsallad med avokado, paprika, majs o cherrytomat i!

Nu ska jag rensa kylen, den är FULL o massa är säkert sånt vi ej behöver. Måste få plats med all mat tills imorgon då jag o Mormor ska göra pajer o mysa hemma tills kl 15 då vi ska på dopsamtal. Sen gratta Es bror!

Hos Mormor

Hos Mormor



Jag o min käraste

Jag o min käraste

Härlig dag

Härlig dag

SEN frukost/lunch på Åpent bageri, underbara scones o kanelbullar o jordgubbsmarmelad. Svimmade nästan innan vi kom dit så det var gott att få något i magen. Vi har strosat HELA dagen o nu kom jag o E hem ifrån matshopping till dopet, typ 10 kassar!!! Mormor har varit barnvakt o Elian greppar sin nya leksak o suger på den, LYCKLIG O STOLT!!


Grattis till min vän Suzanne som har en liten pojke i sin mage som verkar må sååå bra!!! Är så glada för er skull!

Trött prins

tTrörr prins

Nu somnade Elian mitt i sin matstund. Han har legat o luftat sig utan blöja i vår säng o pratat o myst med Mormor. Så Mamma har duschat i lugn o ro, men jag är himla trött idag. Han somnade väl halv ett till slut o vaknade 6.45 för en liten slurk men då trodde jag klockan var 3, men det var ju morgon. Men somnade om en timme o vaknade ännu tröttare.

Jaja, idag ska vi på stan o fixa inför dopet, tallrikar, bestick, jag ska försöka ta en synstest hos optiker, ev vaxa benen o det viktigaste just nu är CAPPUCCINO!!Stavas det så??? 

 Är verkligen nöjd med alla mina internetköp på senaste tiden, kul. Idag har vi på oss:
Elian: mörkblå name it newbornbrallor ( fått av Morfars bror Bosse + familj) , vit kortärmad body, mörkblå plyschjacka med nalle på, vita djurtofflorna. 
Jag: Svarta tights H&M , ljusgrå kort manchesterkjol ZARA, ljusrosa linneH&M, ljusgrå topp med knyt i midjan H&M, svart kort kofta med lång ärm ICHI (Nelly)


Ammetåke

Jag är totalt i den amningsförvirrade världen. Imorse hittar inte MIN FINA E sina nycklar o vi springer runt o letar. Jag låste upp åt oss med hans bilnyckel o hemnycklar....Så tar han mina o då han går låser jag efter honom, men vad sitter på utsidan av vår dörr? Jo nycklarna!

Vem som helst kunde ha tagit dem o klickat på billåset o sett vår bil låsas upp utanför.... Scary! Tur att det gick bra.

Ska försöka somna om nu. Nej nu hör jag lillgrymtaren därinne, så go att snusa på då han sover. Ja det är nog det allra bästa som finns!

Elian, vår skatt!!

Elian, vår skatt!!

Mormormys!

Mormormys!

Nybadad

o trött son har jag i famnen, somnade efter massa skrik. 

Mormor är här o har gosat o pratat med Elian en massa! Hon tycker självklart att han är superstor, tror dopklänningen är i minsta laget ;)

Packat upp två jättehärliga koftor ifrån Nelly o en svart basictopp + massa fint ifrån busigt.se  Asospaketet har inte kommit än, men hoppas det kommer snart, helst innan helgen så Mormors sambo Ingemar kan ta med det!

God thaimat har vi käkat!

upptaget!

försöker beställa thaitakeaway men de svarar inte. Ammar en slurk nu o ska åka o hämta mat sen en något försenad Mormor. 

Grått

Finast!

grå tröja o gråa ullsockor ifrån H&M va superfina! Sen att presenter jag shoppat också var precis som jag trodde var ju ännu bättre!

varför

varför

vi kallar vårt älskade barn KLUMPEN ser ni nog här! Jag tog upp honom innan vi gick i bytte kissblöjan o då låg han halvsovandes o gjorde sin berömda min, han gör på alla vis i ansiktet så han ser tjockast möjligast ut :) Vackrast är han ändå!

Ja nu är vi redan hemma, hann lämna skor på Bianco, ta en takeawaykaffe, hämta paketet på posten där jag även fick snabbamma....Hungrig son. Sen skrek han för mycket för att hinna gå på Bianco o visa min väska där kedjan trillade av på videobutiken häromdagen.

Elian har på sista tiden gallskrikit en del i vagnen så jag fått springa hem, antingen är det hunger ( han sov ju över 9 h inatt o har en del mat att ta igen), kiss i blöjan han hatar det (ska kanske byta blöjmärje ifrån Libero?!) eller att han bara vill vara hos mig eller tröttskrik. Lite jobbigt i kalla luften att bära o minst sagt dumt. Ska nog sluta med den supervarma åkpåsen o ha overall o filt ist tills det blir minusgrader.

Nu sover han i min famn, det var nog mat han ville ha, skulle matat mer på posten. Jaja nu är vi hemma o vi ska hämta mormor på stationen kl 17.20, mysigt. Pappa kommer direkt efter jobbet *vi längtar*



Ovanifrån

Ovanifrån

Stövlar

Stövlar

Internt skämt: här har du PerArne ;)

Har vikt ner kanterna en aning extra så de ska mjukna till o ej "stå ut" bak på vaden uan vara rymliga runt om!

Jag idag

Jag idag

Nu ska jag på stan o lämna stövletter, hämta ut H&M paket o ev kolla synen om jag får möjlighet.


pAuS

Igår skrev jag som vanligt i min blogg, det JAG tyckte att  jag skrev var om hur hemskt det ær med barn som dør, i eller utanfør magen. Att jag varje dag tænker på min kompis som upplevt detta. Att det DÅ med tankar som går åt Ænglamammor ær SJUKT att man tar bort liv i magen det KÆNNER JAG.

Har ingenstans førsøkt uppmana till en diskiussion før eller mot abort. Jag vet om en tjej som med ett av mina ex tex blev gravid o gjorde abort. Kanske før att han fortfarande ælskade mig? Kanske før att hon kænde att det aldrig skulle bli dem? Kanske før att hon tog droger, eller han? Jag vet inte mer om detta o tænker inte spekulera mer. En kondom KAN spricka, p-piller KAN trots allt låta kroppen bli gravid. Det sa min tant på ungdomsmottagningen åt mig då jag fick p-piller, ganska ung. Hon læt arg o sur o sa :
Ær du redo att ha sex så ska du vara redo att ta hand om ett barn.

Det kan låta brutalt o jag vet att folk har one night stand o att alla sjælvklart inte VILL ha barn med dem de har sex med. Men det KAN ske. Jag ær glad att den tanten sa så åt mig før jag har tænkt på det ofta o då jag blev gravid efter att ha slutat med p--piller så tog det ca 7 dagar. Jag ær øverlycklig øver att jag haft møjligheten att få barn. Det ær vad jag egentligen ville førmedla. Att livet ær en gåva oavsett om det inte riktigt "passar" før dig att ha barn just nu!

Omänskligt

Usch så hemskt, mår illa av introt till en dansk dokumentär som börjar om en timme. En gravid tjej i 8 månaden som får beviljad abort av en idiotläkare. De säger att bebisen får som en hjärtattack av giftet de sprutar in i hjärtat på barnet.

Jag gråter för mycket som handlar om grymhet mot barn om dagen, men FY *** vilka iskalla hemska människor det finns. Jag tycker att ett liv, ett barn, en människa är ett mirakel o det som gör livet värt att leva. Aldrig ska man tacka nej till ett mirakel o aldrig ska man sätta sig i den situationen för att man inte "orkat" skydda sig eller helt enkelt brytt sig om man inte är redo att ta hand om barnet. 

Alltför många tar det för givet att den dagen man VILL ha barn ska man bli gravid. Det kan ta tid, det kan vara omöjligt, saker kan gå fel. Jag känner de som mist sitt älskade barn då det legat i magen o vuxit sig stora intill Mammas hjärta. Mamman har burit livet med allt hopp o kärlek man kan göra o ÄNDÅ sker det som inte får ske. Hjärtat slutar slå. Den sorg en mor då känner måste vara helt obeskrivligt fruktansvärd o jag får tårar som rinner av att bara tänka tanken. Att folk då enkelt o lätt "tar bort" alltså dödar ett liv i magen med vilje oasett om det är i v.8 eller månad 8 är helt enkelt sjukt. 

Vi människor lever för att föröka oss, ge varandra kärlek o för att världen ska gå vidare. Denna UNDERBARA Mamman jag tänker på får inte höra sitt barns gråt då det är hungrigt, se h*n le, känna på de varma händerna eller höra de gosiga andetagen då barnet sover. 

Varför????

Killar på rad

Killar på rad

Sover i Elians rum.
Henrik, Nickolas & Elian

Just det, dagens trista nyhet som jag typ fick igårkväll:
Alice är förkyld ( min systerdotter) så hon o systers man blir hemma i helgen som det berkar. Jag som längtat så efter dem alla! O stackars Alice som är sjuk så mkt, dumma dumma andra föräldrar som ej klarar att kurera barnen innan de proppas med alvedon o skickas på dagis en dag för tidigt. FY!

Helena!

Helena!

Enda tjejen i gänget idag, Helena hade fattat vinken att klädsel var MYSKLÄDER! Söta elefanter o rosa.

Jag & Aslaug

Jag & Aslaug

jag var KNALLröd efter masken, tror jag hade den för länge. Den var jätteskön då jag la på den o sen knastrade den sig fast, haha men nu är jag återställd. Såg ut som jag hade första gradens brännskador där en stund!

Nu ligger Elian på sitt rum o kikar runt, han ville inte käka eller något bara att jag skulle bära honom men nu ville han nog mest vara ifred. Skrek o skrek. Kanske saknar sin Pappa som är vid Sverigegränsen med jobbet där det är snö, han ringde ifrån en fasttelefon då han ej har mottagning där o lät måttligt road över att ej kunna smsa med mig och att de nu skulle ut o gå i snön. Haha mitt hjärta, I miss you!



otroligt heta ladies!

otroligt heta ladies!

ifrån vänster: jag med Nickolasi famnen, Aslaug, Gro o Monica!

MMM

MMM

Jättegod lunch som Aslaug tog med. Rester ifrån deras dop igår, snacka om lyx! Fick även choklad/nöttårta o cheesecake till dessert. Så himla skönt o ha en slappardag ihop.

OJ

sent blev det, nu suckar bägge mina E i sömnen....ska joina dem NU!

sen kväll!

sitter med sovande bebis på bröstet, varn o go är han o djupa andetag andas han mot mitt nyckelben...Det låter ju toppen, men kliver jag upp härifrån o slutar gunga halvliggandes i soffan så VAKNAR han. Mommy is tired med oerhört tacksam över denna gåva jag fått!

Haffa Mormor

Imorgon efter jobbet kommer inte E hem, han måste iväg på ledarmöte...igen. Jag har vant mig vid tanken o tycker det är helt okej för en gångs skull men jag ser på honom att han inte vill åka ifrån oss.

På dagen ska vi ju ha tjejdag o ha ansiktsmasker o mysbrallor här hemma jag o mina tjejer som också har bebisar, ska bli mysigt. Håller tummarna att Elian somnar imorgonkväll så jag slipper bära sååå mycket själv!

E ska haffa mormor då hon kommer på tisdagkväll om det är ok så vi får någon timme ihop o kanske käka o ta ett glas vin. Det behöver vi, kärleken är viktig att vårda!

Nu skriker Elian - gotta go!

Eivinds inredningstips

Eivinds inredningstips

Gissa vad på bilden som E har bestämt att vi ska ha hemma?

Nu ser vi en film om ett skepp som gått under o har ätit pizza. E fick bestämma maten o jag tyckte det lät skönt att slippa laga mat! Fot o vadmassage ha han också fått. 

Tror jag sparar ut håret nu även fast det är fräscht o snyggt med kort på andra så vet jag att i sommar vill jag ha längd.

Kramas

Kramas
Nu ska vi snart lämna tillbaka våra filmer o kanske hyra någon ny. Sen laga mat, fläskfile, potatis o beasås. Iskall champagne till is a must. Ska fira världens underbaraste Pappa!



Mammas lillhjärta!

Mammas lillhjärta!

höst

höst

Jag vet att min bh skiner igenom, men men. Denna koftan har härlig senapsgul färg som jag älskar! Denna använde jag mycket förra sommaren, men den fungerar ju nu igen. Hade helt glömt bort den!


Då jag mötte Eivinds Mamma!

Då jag mötte Eivinds Mamma!

Om jag inte minns fel hade jag denna kjolen då jag mötte Es Mamma första gången!

cut or not?

cut or not?

Nu har mitt hår växt ut ganska mycket, är sugen att klippa igen o ha kort ett tag till men samtidigt vill jag ha långt hår i sommar, saknar mest den långa svansen men inte så mycket att ha utsläppt långt....hmmm det var LÄNGE sen kag var hos frisören nu o kunde ju ha chansen då Mormor är här nu innan dopet. Får fundera vidare men är inge vidare på det, är oftast impulsiv o går på magkänslan.

å dessa inne efteråt!

å dessa inne efteråt!

dessa!

dessa!

det får bli dessa på dopet i kyrkan.
Hann prova lite kläder men så blev Elian less, nu ligger han nere med sin trötte pappa!

Bägge nya skorna som jag snabbprovade igår åker tillbaka, bra för vår ekonomi att de ej passade så bra.

Längtar...

så mycket!

På tisdag kommer Mamma o ska hjälpa mig lite innan dopet o vara med Elian såklart. Torsdag har vi dopsamtale i kyrkan, prästen är samma som konfirmerade E så det är kul, han är tydlgen väldigt sympatisk o bra säger Eivind.

Fredag kommer först pappa med bil, så bror med familj lite senare med flyg o syster o familj vid midnatt någongång med bil. MYSIGT! Tänkte köra lasagne fredag med Pappa, Mamma, Martin, Linda, Manne, Hannes, Eivind, Jag o Elian. Så på lördagen blir det nog prommis ner mot Aker brygge tänkte jag. Syster har bara varit här inne hos oss då hon varit här på blixtvisiter så det kan vara skoj för dem att se lite av Oslo, slottet, Karl Johan, Aker Brygge, Fästningen osv! Så jag hade tyckt det var mysigt om vi prommade lite allihopa. Sen tacokväll blir bra då alla är här. Mammas Ingemar kommer på lördagen, vet ej vilken tid dock.

Mamma, kan du köpa med 2 st stora tuber Idomin? Perfa mot röda barnrumpor o som "lypsyl".

Ses snart!

Söndagsmys!!

Söndagsmys!!

Vi var så hungriga o det var smaskens. Jag åt focaccia med brie o kalkon o massa grönt o groddar o avokado!

Idag är det sånt vara ute väder, men vi somnade sent inatt o det är skönt o sitta i soffan med raggsockor o bara mysa. Ska nog prova lite skor o kläder senare, se vilka skor jag ska ha till min röda klänning. Finast med klack men hemma kan jag inte ha klack, då blir det nog mina svarta ballerinor.

Idag döps lille Henrik, ska bli göy o se bilder senare på ashi.blogg.no



Redan hemma!

Redan hemma!

Ja, E kom på att det är fotbollscupfinal, så nu är vi hemma efter jättegod frulle o skön snabbprommis!

Älskar!

Älskar!

Nu ska vi bege oss ut i solen o käka god frukost på GOTT BRÖD! MMMM brie.....

Fars dag!

Fars dag!

FAR O SON


I babygymet!

I babygymet!

nu sover han i sin säng, Pappa vaggade en minut o så somnade han! Så vi ser en dålig film på tv. 



UndDeRbAr kvÄllSpoJke!

UndDeRbAr kvÄllSpoJke!

Glömsk!

Varje gång ( typ nån gång i månaden) då jag städar min garderob så tänker jag:just det! Glömmer alltför lätt vad jag har. Tex alla kjolar jag gick i innan jag blev gravid. Nu ska jag ha kjol oftare, även otroligt praktiskt med amningen. Ha kjol, varma strumpbyxor, limme/tröja o kofta. I like!

Min garderob är proppfull trots att jag har en del i klädkammaren i hallen. Jag måste fatta vinken, sluta köpa mer som min far säger. Imorgon är det fars dag, inte glöm det! Jag har avbokat barnvakt imorgon, orkar inte gå på bio känner jag, men det hade varit mysigt. Det blir en puss o present av Elian till sin far istället!

Wallander, Blodsband var helt ok!

36 & 74

blev det o den sitter jättebra! Hittade svarta skor också, lårhöga stövlar i 39 o de var lagoma men de ankelbootsen i 40 var små...hmm ska prova o gå hemma. Hugger mest tag i saker med vagnen o provar hemma. Har fyndat massor på den vägen o det är ju så enkelt o shoppa då!

Sen blev det tuffa kläder åt Elian i stl 74, ett par baggyjeans  (nu har han två!), ett par bruna manchesterbrallor, en mysig huvkofta snobben o små tossor åt fötterna som små lammfötter ( små o små de ser gigantiska ut, söt är det!) o en svart tröja med skumma figurer på. Sällan man hittar nåt svart o det kan va kul o ha!

Så det vi önskar oss i stl 74 är mjuka o sköna, fina joggingbrallor o bodies o hoodies( huvtröjor, gärna med dragkedja).

Nu ska vi se filmer o mysa ikväll, E har också bytt Elians sovpåse som vi råkade söla tran på. Har luktat fisk trots tvätt i 30, sen 60 o sist 90 grader. Så nu köpte vi en ny, jippie! 

36 / 40?

Dumma skjortklänning i svart finns bara i 36 eller 40 o jag köpte en 38 som va lite trasig upptäckte jag igår!
Jaja jag o Elian ska snart bege oss ut i underbar sol o byta den, sen kanske jag ska promma lite också. Får se!
Pojkarna sover i källaren, tror det är E o hans bror + Tore en jobbkompis!

Pigg bebis

jaha, så la jag mig i sängen med min mac, pustade ut o då vaknar Elian. Nu ar han ju sovit så mkt ikväll så han ligger pigg bredvid mig. Jag skulle se film men det blev amma, byta blöja o sjunga ist. Men det är så mysigt o han är vackrast i världen. Då jag ser på honom så tårar sig ögonen fortfarande. När han ler eller pratar så tårarna rinner så ser jag ingenting o undrar vad han tror.

Önskar ni kunde höra hans söta läten!

Allt har gått bra!

Allt har gått bra!

Middag: Lasagne med valnötsbröd o smör, sallad av paprika, gurka, tomat, fetaost o färsk champinjon.
Dessert: Skogsbärspaj med vaniljglass. 
Elian sov hela middagen så jag fick dricka lite vitt vin.

Nu spelar killana poker nere o E vill jag ska vara med, men jag ska nog krypa ner eftersom Elian sover. Är så tröttis!

Eller så läser jag bok i Elians rum, så mysigt o ligga där o kunna ha ljus o läsa då han sover i vårt mörka sovrum.

Min systers häst TROLLA!

Min systers häst TROLLA!

bakar med sovande baby!

bakar med sovande baby!

amma!

amma!

det fanns MÅNGA fina klänningar på h&m men som tur är är inte alla amningsvänliga för då skulle jag just nu har alltför många klännningar. Denna går att knäppa upp, jippie o vardagsaktig o bra var den också. Ska ta itu med tvätten som ni skymtar i hörnet =)

jippie, dopklänning!

jippie, dopklänning!

det betyder att jag kan ha min andra svarta med fickor typ ikväll utan att behöva "spara" den!
Denna är sååå skön också. Hann även med farsdagspresent, en merinoulltröja tunn mörk grå v-ringad + mjuk brun huvtröja med nallebjörnsliknande insida. OOps skulle ju inte köp anågot, " bara " surprisa med barnvant 3 h o bio men vaddå. I love him!!!

randiga idag!

randiga idag!

strax innan jag bäddade ner honom i vagnen!


Bordsskick? Men go ändå!

Hemma, hann med att fixa hälften o sen skrek min prins som en vilde...Han hadebajsat, jippie så jag SPRANG hem o bytte o han blev så glad o nu käkar han o det kommer ännu mer. Härligt för en mor som haft en son med ont i magen o han käkar ju så mkt så nångång måste det ju ut.

Så nu är vi hemma o myser, jag kastade av mig kläderna eftersom jag var så varm. Ska strax prova mitt fynd idag, jag gick in på h&m o skulle se efter ullsockor (slut) men fann dopklänning åt mig!! Bild kommer ganska snart. 

När  jag ätit lite gröt o Elian leker eller vilar ska jag göra paj, en iaf. E kommer hem med den andra formen senare. 



Tips

Tips

vas IKEA 49 kr tror jag, förvara favorittidningen i den! 

vit lögn?

en kille skulle hämtat sängen idag 15.30 mn nu vill jag ha kvar den över dopet o Elian älskar att ligga i den o kika i sitt rum. Även fast den tar upp typ hela hans rum så är det ju kul att han är därinne, annars blir det mest vardagsrummet o vår säng.

Skrev detta FEGA LÖGNAKTIGA SMSET:
hej, tyvärr så har vi fått ett högre bud på sängen  och de kunde hämta den idag kl 13 så vi tog emot det! ha en fin helg! hälsn. josefine
 

Men det är MIN SÄÄNG =)

to do:

*klä på mig o lillE
*gå ner på Bogstadveien (nära oss) o fixa följande:
-apoteket: amningsinlägg o plast till blöjbyttan
-kika på h&m efter ev mysklänning
-köpa extra pajform o lasagneform (jobbigt att släpa hem men men!)
-köpa champinjoner, lök o nötter (det e glömde igår)
-hem o baka pajerna o ev sälja sägen ( börjar ångra mig...haha Elian älskar den ju)


AJAJAJ

pumptime, superstort bröst E skrattade då han gick. Har en surprise åt honom på söndag så utpumpad mjölk är kanon att ha!

Han hinner inte läsa min blogg om dagen, too much at work så jag kan skriva vadsomhelst om överraskningar här :)

Mysig kväll

o nu är jag trött, Elian har börjat va vaken längre o verkar ha ont i magen. Spänner sig o skriker o har inte bajsat på någon dag, min lilla älskade vill inte du ska ha ont. Alla tips om hur man gör har jag fått, så vi masserar på magen, varm handduk, bengympa osv, Men helst ligger han på mitt bröst o är hos mig - sin Mamma. Mer o mer mammig för varje kväll nu.....

gästrummet!

gästrummet!

Es datahörna o myshörnan / extrasängen

Es datahörna o myshörnan / extrasängen

trappen ser man lite till höger


ved som vi fått av Morfar!

ved som vi fått av Morfar!

bokhyllor nere

bokhyllor nere

denna blev i svartvitt. Här finner man fotoalbum, kort i ramar, pärmar med viktiga papper o skor!? :)

nere

nere

Då jag är igång, lägger jag in bilder ifrån nedervåningen också. E stryker skjortor nere o här dansas det o sjungs det ofta med sonen!

prinskudde åt en prins

prinskudde åt en prins

stor säng o liten kille

stor säng o liten kille

gardinerna

gardinerna

hall

hall

Ännu en skön dag!

Ännu en skön dag!

Njuter på i härliga soliga dagar med +grader! Jag mår mycket bättre idag, sov så länge jag kunde tror vi kom ur sängen vid 10.30 tillslut. Sen prommade vi i parken med Frogermammorna som jag kallar oss o satt ute o fikade i parken, cappucino o tonfiskbaguette men jag åt typ inget o det såg killen inne i cafeet. Söt som han va kom han ut med en croissant åt mig, frågade om det var för mkt lök o jag sa ja! Så fick jag den :) GULLIGT! Tur att jag dricksade hela 9 kr i kassan då jag betalade, haha. Det var inge mycket men vi betalade liksom vid en disk o då blir det oftast lite dricks eller ingen. 

Nu har Elian nyss käkat o vaknat, ligger på mage i min famn o nu kikar jag ner o ser att han ligger o blundar haha, sötnosen! Mina bröst mår bättre, ska verkligen undvika tryck mot dem så ska jag nog slippa mer ont. 

Ikväll kommer Viktoria förbi en sväng o vi ska se filmen En Geishas memoarer. Just ja, shoppade lite på vägen hem, en fotbollshandduk, fotbollsfilt med tillhörande fotboll, gardiner till v-rummet ( enkla beiga kortare så man slipper täcka elementet o slipper allt damm i dem) , handdukar o tvättlappar i form av djur. Just ja en prinskudde också! E kommer bli överlycklig då han ser alla fotbollsgrejjor. 

Satte på ben på vår 160 säng också o nu har Elian den i sitt rum som leksäng så länge, kanske har kvar den över dopet också, den är ju perfekt som gästsäng då.

Nu ska jag lägga ner en sovande kille igen!
E jobbar över till 17 o ska handla mat inför morgondagens fältkväll härhemma. Lasagne, sallad, paj o glass ska jag fixa till 10 pers. Världens bästa fru var det du sa Eivind? :)

Somna själv

jag la ner en nymatad liten E vid 1.30 o jag hörde lite ljud men så måste vi ha somnat bägge två. E somnade på soffan som sagt o kom in inatt någon gång. Stackarn vaknar alltid kall i mörkret o kommer in o håller om mig!

Nu är jag såklart vaken då jag borde sova ut men hänger lite tvätt så länge. Är inte upertrött men känner att huvudet är trött o jag tror jag mår lite bättre idag?! JIPPIE i så fall..



vakna ögon

han är ju underbar som är glad o nyfiken men please John Blund kom till oss nu.....

Pigg son o dagens nono

Elian har nu bestämt sig för att inte äta, inte sova ja ingenting bara sitter o pratar hos E o ser sig omkring trots vaggande o vyssjande.... Jaja 

dagens nono: vatten med smak av citron o gurka, ja visst låter det gott men FY, mådde illa av en liten slurk!



trött o nybadad

trött o nybadad

I mammas famn då hon bränner bilder....

Duschat o ...

klätt mig varmt om fötterna o ull i bhn som jag alltid har dagtid men nu ska jag sova med det i bh. Brukar annars sova med linne bara... vägrar få bröstbetennelse igen (mjölkstockning) men känner mig lite febrig. Tror det beror på att jag tränade med bh + top igår (sist hoppade mjölksprängda bröst omkring AJ) o bar Elian i selen tight intill bröstet. DUMT. 

Nu bränner jag alla bilder ifrån min dator ca 8500 st så de ej går förlorade om något sker. Borde ha en extern hårddisk... köpa?

Har som sagt åka på IKEA, skulle egentligen bara åka dit o käka eftersom jag hade ont i huvudet men vi gick rundan...köpte:
säng till gästrummet + ben
julsaker till granar + hjärtan att hänga i fönster
hängare till dörrkarm ( hallen ) 
skohylla ( har 2 st men behövde en till)
röda julservetter
blå boll till Prins Elian
små tvättlappar
glas öl
glas champagne

Vi skulle gentligen köpa en superfin smal hylla/skänk till hallen men orkar ej beställa, ska fixa det då vi orkar

Så nu är hallen bra igen, klädkammaren är städad. Har väl ca 40 väskor, minst 25 sjalar o massa jackor o kappor. Men behöver en varm praktisk promenad o vinterjacka. Älskar ordning o skulle egentligen ha skruvat upp en hatthylla men det tog stopp mot någotn oigenomborrbart så jag gav upp. Hallen är nu helt okej men ingen supersmart förvaringslösning. Det duger.

Ordnade också i gästrummet så där står nu en 160 cm bred gästsäng o den 120 cm är under trappen som extra gästsäng. Ska fixa nere imorgon om jag orkar o kanske lägga in lite bilder. Elians rum är inte alls fixat, där står vår 160 cm sänga på högkant o måste bort.

Aj aj mitt bröst, ska nog pumpa ut det som går o sen krypa ner. Nej nu vaknar sonen tror jag, då får han agera pump, det är han bra på!

Hoppas må bra imorgon för 12.30 ska jag möta tjejerna (de som bor i närheten ) o promenera i parken o käka lunch. Mest lunch som lockar då jag mår så här...



alltför ont för att blogga mer idag!

fixat hemma o nu viiiila o massagedags. Vi hörs imorgon.

IKEA+ huvudvärk= dum ide

IKEA+ huvudvärk= dum ide

men nu har vi fått allt köpt! skriver mer sen!


PÅ möte at work!

PÅ möte at work!

hjälp nu låter min mac konstigt?? Måste spara alla bilder ikväll på cd!

Någon har stulit min tutte....

hittade detta o jag säger bara: I TOTALLY AGREE!!!

http://blogg.aftonbladet.se/7148/perma/158584/#comments

Himlans huvud...

nu ska jag ut i luften för o kurera...?!

bildbevis

bildbevis

närbild

närbild

nu har jag en nyvaken randigklädd sötnos i famnen som nyss vaknat!


glömt att visa denna

glömt att visa denna

älskade lilla puffiga sminkväskan som också kan användas som miniväska tycker jag! Älskar färgen. 

Jag idag

Jag idag

ont i huvudet, beror väl på att jag bar min klump på nästan 7 kg igår i selen till o från träningen....det har smugit sig på under dagen idag o nu dunkar det i huvudet. Tog en paracet o drack massa vatten nu o en kaffe på vägen ska nog göra susen. Annars gör nog E det, en kram o puss av honom o jag smälter o sen massage har jag blivit lovad.

De har en kanonbra dag på jobbet idag, skoj. Ännu kuligare o hälsa på stolt pappa!

somnat vid bröstet

somnat vid bröstet

kärleken trött efter mat!

ELIAN NORDSTRAND AAMODT ( uttalas Åmot)

favorit:
mat                                    mammas (choklad)mjölk
musik                                Aladdinsången o Michael Jackson 
sysselsättning                 prata o ligga i babygymet
sovställning på dagtid   på någons (helst pappas) bröst
kläder                               mjukisdress med skön body till, gärna randigt o ljust
lyx                                     då jag o pappa dansar nere o han (försöker) sjunger för mig
då ler jag                         då mamma säger godmorgon o tänder ljuset eller då någon 
                                          pratar o sjunger med ljus röst för mig
gråter jag                         då blöjan är full av kiss eller jag är hungrig
i vagnen                          älskar jag att ligga o höra mamma prata med de andra mammorna



Onsdag

Inget träna för oss idag! Elian vaknade 8 o hade nog magknip till 9, men somnade på mig tillslut o vi sov till 11.30 med lite mat däremellan. Nu äter jag lite yoghurt med nötter o frukt i o Elian leker på golvet. Har också hunnit prata med min kära syster på telefonen, älskar henne så mycket!

Idag blir en lugn dag, göra oss klara, leka lite, promenera med vagnen till jobbet o möta E o sen IKEA. Vi äter nog middag där, köttbullar!

SÅ!

då har jag fixat lite o sett Greys Anatomy o käkat choklad men är fortsatt supertrött så nu ska jag krypa ner, Elian sover efter Pappamys nere. De sjunger o dansar hehe sötnosarna!



Inslagna

o klara presenter o julklappar till familjen vore skönt att ha fixat tills de kommer nästa helg. Imorgon ska jag o E på IKEA o shoppa 
julklappspapper
presentpapper
julgransdekorationer till 2 granar
säng 80*200 att sätta i gästrummet så vi får en stor säng där, eftersom jag har en 160 men den går ej nerför trappen så den ska bort o vi ska ist sätta ihop 2 st 80sängar.

Ska också klura ut nåt rosa o roligt åt Alice i julklapp. Morfar då, vad behöver en morfar? 

alla tips om att nötter stoppar sötsugen YOU WISH! Nu fick jag choklad av min kära E, har gråtit massa tårar för jag läste om dem som mist sina barn. Stora eller små spelar ingen roll, mina barn ska leva då jag dör  SNÄLLA!!!!!!

E säger tänk inte på sånt, men det gör jag. Livet är så skört o man ska vara så tacksam o göra det bästa ut av livet o omges med människor som får en att må bra. Älskar mina vänner o min familj.

nötter

fick det bli!

slappfamiljen....

vaknade på soffan nu, vi somnade allihopa efter maten o nu är bara jag vaken! Ställt in Viktoriakväll med hopp om att somna tidigt o bli pigg igen. Svårt att somna på natten, all amning o träning idag gjorde mig trööött!

Mat idag:
Mojsa samman: hemmarostade pinjenötter, mosad avokado, hackad vårlök+ruccola, knaperstekt bacon o riven parmesan. Kydda med olivolja, havsalt, nymalen svartpeppar o limejuice ur lime. Vi åt ugnsvärmd ciabatta m smör o ost till o nu är jag chokladsugen.....

så!

så!

säng

säng

en till

en till

sovrummet i dåliga mmsbilder för Suzanne :)

sovrummet i dåliga mmsbilder för Suzanne :)

Josefine önskar sig i jul....

Smink fra FACE ( i 1891gallerian i Sundsvall bredvid systembolaget, finns också i Malmö Mamma!) 
Foundation i fyrkantig glasburk färg OYSTER (ljus)
Läppstift MODESTY (beige matt)
MAMA prenumeration om det går att få till Norge?
Hudlotion
Böcker på svenska
Filippa K muggar för Rörstrand filippak pinstripe 221pinstripes heter just denna! Vill helst ha flera likadana. Köpes fraktfritt på
 http://www.designonline.se/ProductDetails.aspx?InnerCatalog=ArtGlass&InnerCategory=DrinkingGlass&InnerProduct=1002

Hemma igen

Hemma igen

Nu har jag käkat lite fika, mackor m ost igen men så gott!! Utsliten efter härlig träning, kände mig i bättre form o har bara tränat en gång + massa barnvagnsprommande o bärande. Imorgon ska jag o Gro träna igen fast här där jag bor kl 11. Tiiiidigt men det går. Elian va vaken o låg o pratade bredvid Helena o sen käkade han då vi var klara o sov hela vägen hem i sin fleecedräkt i bärselen, han sover i sin säng nu så jag har snabbduschat o betalat räkningar o nu ska jag bädda rent i sängen.

Ikväll kommer min Viktoria o kikar Geishafilmen hos mig, måste komma ihåg att spela in Greys Anatomy....hur ska jag komma ihåg det? Jaja....



frukost

äter frullis o steriliserar min pump. Ska pumpa lite o lagra i frysen, det finns så det räcker :) Är lite trött idag då Elian somnade halv ett, ville bara vara med mig o somna med mig. E brukar alltid kunna trösta men nu var det Mamma som gällde.... Sen sov han till 8.40 o åt o sommade om. 

Ska strax dra på mig träningskläderna o bege mig ut! Elian får sova vidare i bärselen, vi måste gå senast 10.35.

norsksvensk bebis

norsksvensk bebis

puss!!!

puss!!!

mor o son

mor o son

Nattning

Nattning

i sängen, jag läser MAMA o Elian ser på alla färger i tidningen o pratar för fullt, nu sover han på mitt bröst. Ska strax lägga ner honom i hans säng, behövde lite mammavaggning o sång ikväll.

Kronprinsessan

på tv, jag har sett det lite innan då det gick på svenska kanalerna. Elian kommer nog somna nu hoppas jag, själv ska jag borsta tänderna o krypa ner, inatt sov jag inte mycket... Om jag inte somnar så ska jag ta med täcket till soffan o läsa!

Nej nu kom E ut med Elian som ej vill sova..... jaja småbarnslivet!

älskade son

älskade son

kvällsgos

kvällsgos
 Så här glad blev E då vi kom hem idag!

FaMiLjEn

FaMiLjEn

Mörkt med ljus

sitter i mörkret o ser på Top Model o killarna har badat o är nere o myser. Kikade på mitt dashboard o ser att det är en stor sol över hela veckan. Härligt! Imorgon ska jag ta bussen med Elian i selen o träna på SATS vid Gro. Sen duschar jag hemma o prommar lite, måste kika på vinterjacka. Vill helst ha en svart eller mörkgrön, med huva, ganska lång o ganska tight. Är den mjuk omkring halsen o i huvan vore det toppen....Några tips? Den ska inte vara för tung heller då jag kommer promenera i den med vagnen.

Ätit jättegoda kakor med chokladsmak, mums!

Om en vecka kommer både Mamma, Pappa, Bror+ familj o Syster + familj o vi längtar massor!!!!!!



Nöjd Elian ser på kläder med Mamma!

Nöjd Elian ser på kläder med Mamma!
Mammas älskade!

Mammor o barn

Mammor o barn

Elian i famnen på bio

Elian i famnen på bio

Så kom vi äntligen iväg imorse, jag var klar i jacka o halsduk kl 11.30 men vi kom iväg 12 o hann precis möta upp tjejerna 12.30. Snälla Aslaug köpte biljetter så jag slapp köa. Elian bajsade 2 ggr MYCKET o kissade på sig 2 ggr då vi bytte blöja så jag fick byta kläder o blöja flera ggr innan vi kom iväg.

Skönt, varmt ute o ingen snö eller is I like! Bion Scoop var bra, Woody Allen & Scarlett Johansen. Massa babyer som skrek o käkade, men det gjorde inget. Elian sov mest men skrek till då han ville käka. Säger det igen, är så glad jag mött alla tjejerna. 

Sen gick jag. Siri o Monica till Pascal o käkade(rökt lax på olivbröd med äggröra o kall potatissallad). Satt där tills det blev mörkt o prommade en del i stan, in på Sten & Ström o kikade på Filippa K o barnkläder. Mycket fint på Filippa K men DYRT! Jag är ingen tjej som köper superdyra saker, men kul o kika.

Nu är vi finally at home o fikar gott italienskt lantbröd med ost o tomat o yoghurt och nu fick jag en cookie i handen, mums extra choklad i :) Elian har käkat, bajsat o sovit bra idag så jag tror natten kan bli ok.... I hope!!!

Nu

Nu

ska vi ner på stan o se bio!

Snälla tomten....

Snälla tomten....

Önskelista Elian:
Bodies stl 74 (mina favoritfärger är vitt, brunt, beige, olivgrönt)
Byxor stl 74 ( gärna mjuka sköna, ej hårda jeans, gärna lite större varianter, ej så tighta)
Böcker 
Mjuk jacka stl 74 (gärna med huva på)
Varma sköna tofflor att ha inne, vi har lite kallt på golvet hemma

Hilsen fra snill Elian




Lite annat jag köpte igår

Dixx CardiganKlicka här för en större bild på Kosa KoftaBourjois Blusher (+)Too Faced Technocolour Lip Injection (+)

Födelsedagsbarnet!

Födelsedagsbarnet!

Nu är vi hemma o Elian har käkat, imorgon ska vi promenera ner till stan o gå på babybio med tjejerna!

Om jag hinner ska jag se Greys Anatomy som jag spelat in. 

alla vill mysa

alla vill mysa

Heidi 18 år!!!

Heidi 18 år!!!

Jättemysigt hos Bestefar, mat, vin, champagne o tårta!

Gro!

Gro!

Jag o Gro myste på , fick semester från att dra vagn. Käkade rosinboller o drack kaffe. Mysigt. Sen åkte vi hem till oss o käkade Focaccia med allt gott(brie, salami, groddar o grönt)ifrån Godt Bröd. Elian o Helena lekte o tog varandra i handen. SÖTNOSAR!

Småregn men härligt!

Småregn men härligt!
Eivind o Benjamin!

Söndagsmor

Söndagsmor Nyvaken

Killarna en söndagmorgon

Killarna en söndagmorgon

Innan vi gick ut på tur i skogen!

test

ok link funkar ej men bilder:
Lindsay Seam Pencil <b>Dress</b> in the style of Lindsay LohanRosario Puffball Ruche <b>Dress</b> in the style of Rosario DawsonMåste springa nu!

På väg.....

nu ska jag strax ta upp Lilleman o mata innan vi åker till Sognsvann på prommis. Ska köpa kaffe o rosinboller på vägen dit åt oss alla. Aslaug & Per-Arne med Henrik kommer inte, de har blivit sjuka...så tråkigt! 

Det var strålande sol då vi vaknade men nu verkar det bli regn så jag får ta på mig stövlarna! Antingen åker vi direkt till födelsedagsfirandet av Es lillasyster eller hem emellan, får se. Elian är iaf klädd o klar för att gratulera sin faster.

Mysig morgon idag, lillE somnade som vanligt sent men vaknade först 6.30 men han somnade om direkt o käkade sen i vår säng kl 8 o smååt o sov till kl 11. Så vi hade bus o kramkalas allihopa imorse. Älskar söndagar, bara sträcka på sig o beundra mina (oftast) sovande E i sängen, bredvid varandra med samma allvarliga avslappnande uttryck i ansiktet....

Elian höll min hand starkt häromdagen då vi ammade o jag tänkte: Denna lilla hand ska en dag hålla i någon han älskar, älskar som jag o E älskar varandra .... o han ska vara den som tar hand om precis som E tar hand om mig... Tanken är konstig, härlig eftersom jag verkligen önskar honom att uppleva den största kärleken, skrämmande eftersom jag vet att om han finner sin rätta att dela livet med så är det inte längre jag o E som är de närmaste i hans liv, lugnande samtidigt då jag den dagen kommer vara glad för hans skull... Denna kärlek o ömhet som föds då man föder sitt lilla barn, eller nej den föds mycket tidigare för en mor...men denna kärlek är så otroligt häftig!!!!

Kläder idag:
Jag: Mörkgråa ullstrumpbyxor, svarta spetsleggings o raggsockor i svart/vitt. Min gammelrosa tunika som klänning,  svart linne, grå långkofta. 
Elian: Mörka baggyjeans, vit långärmad body, sin vita slipover med senapsgula o olivgröna rutor på.
Eivind: (han får va med idag) Nudiejeans mörka, vit o grårandiga långärmade tshirten o grå huvjacka.

Ska försöka länka till klänningarna sen, valde de som ser ok ut att ha med brösten o de som ej passar får jag vänta med eller ge bort. Har aldrig länkat men tror man klickar på bilden o högerlickar?

Fin söndag åt er som läser!!!

SÄNGEN

Here I come!

Nu har jag klickat hem alltför mycket fina kläder, massa klänningar! Allt till Mormors adress i Malmö så får jag allt då hon kommer den 14. Längtar, både efter henne o allt jag shoppat. Kul o ha nya klänningar till julebordet o andra festligheter kring jul såsom julebaket, nyår o inte minst julafton som även är min födelsedag!



svart

Jag shoppar mycket svart.....fint :O)