ReCePt

ReCePt

Den räcker till ca 6-8 personer.

200 g margarin eller smör
4 dl vetemjöl
3 msk vatten

200 g fetaost hackad i små bitar,
(använd den grekiska vakumförpackade)
2 st gul lök
1 st paprika röd
1 st paprika grön
200 g champinjoner färska
2 dl ost riven lagrad

3 st vitlöksklyftor
2 st creme fraiche
1 st ägg
svartpeppar
salt

1 burk oliver svarta urkärnade

Börja med degen. Förgrädda pajskalet utan fyllning, cirka 5-10 minuter i 225 grader. Fyll skalet med finhackad lök och finhackad paprika (inte för fint). Bryt isär champinjonerna i mindre bitar och steka dom tills det mesta av vattnet är borta. Lägg dom i skalet över paprikan och löken. Lägg den hackade fetaosten överst. Strö den rivna osten över. Handvispa ihop creme fraiche, ägget, vitlök och kryddor. Häll blandningen över fyllningen. Toppa ev. med oliverna (om man nu gillar sådana). Grädda pajen 30 minuter i 225 grader, tills den fått en fin färg. Låt den gärna stå en stund i eftervärmen. Serveras ihop med en sallad, t.ex. en tomat/löksallad. Använd en vanlig stor ugnsäker form. Ingen pajform. Den blir för liten.


Kommentarer
Postat av: Sara O.

Men oj så gott det ser ut :) Det här måste jag ju prova :-D

2006-11-17 @ 02:28:51
Postat av: josefine

gör det! :)

2006-11-17 @ 07:53:07
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Suzanne

TACK gumman för receptet!!
Det lät verkligen supergott!!
Har aldrig varit nå stort fan av oliver så det skippar jag, men allt det andra *gud så gott* =)

Hoppas ni får en mysig fredagskväll!
Jag har precis fått hem min älskling efter 4 timmars övertid, så nu ska här mysas!!

PUSS

2006-11-17 @ 21:29:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0