SPARA!!

Jo, varför jag inte helt är inne på lösenordsskyddad blogg är för att jag vet hur det är då man ska in på en sån, önskar det inte bara var STOPP utan att man kan maila personen som har bloggen. 

SÅ, om jag en dag av en eller annan grund spärrat bloggen spara min mail:

[email protected]

Vet att det kan vara sjuka människor som mailar mig då också men hoppas att de inte orkar gå den vägen för att få läsa om mitt helt vanliga liv, men jag har så många goa, söta läsare som jag gärna behåller!!!!
Svårt att dra gränser i cyberrymden.

Tidig kväll

Tidig kväll

Nu ska jag lägga mig o läsa MAMA, nyaste numret. 
Känner att rödvinet gör mig alldeles dåsig, kommer sova gott.
Imorgon är det Mammalunch hos AnnaStina o Johanna, vi längtar!


Glad men trött!

Glad men trött!

Vi har haft en bra dag men stressade en del då jag har ringt till mitt trygdekontor ( försäkringskassan på svenska?) angående att jobba i mammaledigheten. Jag ska bara hoppa in lite då o då o sälja denna månaden, det ska bli så kul. Börjar fredag 8-12, tante Heidi ska vara barnvakt o på måndagen är Bestefar ifrån Sundsvall barnvakt. Sen kommer Mormor 14-22 mars o hjälper oss!

Ringde kl 12 till trygdekontoret men efter kl 13 fick jag svar på en enkel fråga, åååå dessa telefonköer o inkompetenta människor gör mig galen ibland, men nu är allt löst. Har faktiskt redan fått mina kunder så jag ska ringa o boka imorgon om Elian är snäll på morgonen :)

När jag fått tag i chef, trygdekontor, mormor o barnvakter så gick vi ut en tur efter att ha dammsugit o fixat hemma. Fick samtal ifrån Sverige av Angelica som uppmärksammat de konstiga bloggarna med mina bilder på min familj + mina texter, ringde o fixade så de blev spärrade. Promenerade lite o mötte Monica, köpte panini o cappuccino o prommade lite, men inte så lätt med en kaffekopp o en vagn i snöslasket!

Vi hamnade hemma hos oss o sen åkte de hem o Elian käkade pasta på burk med köttfärssås, så gott då han kan gapa =)


Gudfar på besök!

Gudfar på besök!

Nyvaken plutt som vaknade mitt i middagen, vi käkade mozarella o pestopizza ( ej hemmagjord ) o andra pizzor som E köpt, sen blev det rött vin efter maten. Supermysigt att ses. Marie kanske kommer hit nästa torsdag då E ska spela poker. Ska planera in en tjejkväll tänkte jag! Kan du Janina, Petro o Vik?? Missar ju kvällen hos Janina ikväll.

Sov sen gott hela tiden vi hade besök efter bad o gröt. Nytt för idag: Elian gapar nu då han ska käka, innan lirkade man bara in maten o han svalde nu fattar han!


hemma!

Nu är vi hemma o ska få besök av Elians gudfar o sambo, käka mozarellapizza o daimtårta, yummie är sååå hungrig. Ska berätta om vår dag då han lagt sig ikväll, är lite annat som måste fixas här hemma nu!!
hemma!

Ps. Blogg.se har jag varit i kontakt med o det är dem som lösenskyddat bloggarna för att sen ta dem bort. Någon annan har alltså kopierat allt i min blogg o lagt ut dem på två nya bloggar o skrivit min sons namn som Liam, annars är allting kopierat rakt av. Dumt att uppmärksamma sjukt beteende men jag blir provocerad, obehagligt är det minst sagt.
Ds.

Josefine skriver o ingen annan:

Stressig dag, har fått info om de två fejkbloggarna, vilket kommer att polisamnälas!
TACK alla söta som bryr sig, känns inte kul att någon leker mig, otroligt onödigt??


Amning

undrar om Elian käkar mjölk mycket oftare nu för att visa att jag inte ska jobba!? Nu vill han ha bröstet mycket iftare dygnet runt, men det kan ju vara en period bara.....


Funderingar

Nu har jag nyss inakasserat min första massagestund, jag är nöjd =)

Bollar hit o dit med tanken om att jobba lite denna månad, ska ringa o kolla upp regler imorgon o så ev boka in lite barnvaktande.......


GOOD DEAL!

Nu har jag ammat Elian o käkat en banan, var så sötsugen. Det ska visst vara bra för hyn också ( avokado o banan = fukt inifrån!)

Ska promenera en snabbis till videobutiken, tar bara någon minut men ska lämna tillbaka filmen som E såg igår. För det får jag 20 minuters massage VARJE dag, jag är inte lättköpt =) Han är FAB!

Fartfylld dag!

Haft en helmysig dag men ganska fylld av things to do, så inte mycket sömn för Elian som plockats in o ut av bil o vagn, MAMMAS DUKTIGA ÄLSKADE KILLE!

Dagen startade med mys o det dagliga fixandet hemma, sen ut o så körde vi till IKEA. Lunchade med Aslaug, Monica o Linda + bebisar. Lax med potatis o så småshopping, vaniljljus var slut ( eller det fanns två kvar som jag köpt emen jag brukar köpa MÅNGA ) o samma sak med värmeljusen, BAD IKEA! Jaja!

Körde till jobbet o fikade med Viktoria som går i skolan på BI i bygget bredvid, cappuccino o muffins med äpple/kanel. Elian älskar att sitta i hennes famn o skratta o hon skulle egentligen ha varit barnvakt åt oss någar timmar ikväll ( TACK SÖTA! ) men vi är så trötta både jag o E o han jobbar i skrivande stund så vi kommer nog sacka ihop i soffan tillsammans då LillE somnat! Skulle egentligen ha firat att vi beställa ringarna, men det kan man göra i mysbrallor också.

Så in på jobbet o bytte blöja o hälsade på o sen i bilen till guldsmeden. Det är Elians gudfars pappa som är smyckesdesigner ( en av Norges bästa!) o guldsmed så det känns jättespännande, han har designat den o nu ska han i dagarna ringa mig o ge priser, storlek på diamanten kostar ju en del, men det blir FINT!
Vitt guld o prinsesslipning blir det. 

NU ligger en övertrött Elian på golvet o har bara sovit tre kortisar idag, brukar sova längre stunder så imorgon ska iv ut o gå med vagnen o bara mysa, städa o dona på. E jobbar på middagsbordet bland all tvätt o jag väntar på att fläskfilén ska tina. Vi ska käka ris, fläskfilé o bearnaisesås o paprika. 

På fredag kommer Bestefar o hälsar på o Emelie åker med, KUL!!!!

Ser att bloggen inte "syns" för tillfället, men bloggar ändå nu när jag har en stund över innan läggning o matande. Elian har förresten ammat tre gånger idag på dagtid, ibland tycker han det är mys o smaskens. Samtidigt så åt han nästan en hel burk med rotsakspuré på IKEA som man fick gratis i restautangen BRA IKEA! Han ÄLSKADE det, måste inhandlas då det till o med fick honom att gapa. ( Annars får man lirka in maten =)) 

Nu ropar han på MAMMA!

tid....

Jag skulle kunna spendera tiden med att se då skatten sover men det går ju inte, måste hinna med en del då han tar sina powernaps! Nyss satte jag honom i selen, Enigma på repeat o så diskade jag o fixade undan dagens gröt/banankalas o vek tvätt. Himla smidigt men han är TUNG, men slapp bruka lång tid på att bära o lägga, han somnade ju direkt! Älskar rörelse sen i min mage......spännande att se om han en dag bara somnar själv eller om vi måste sluta hjälpa honom. Nej jag förtränger gärna de tankarna en stund till, önskar han stannade nu, inte växa SÅ snabbt :) Jo då väx min lilla vän, Mamma finns här!

Nu ska jag klä på mig o packa min väska, gröna inpirationsboken med bla texten vi ska ha i ringarna ska med såklart!

tid....

trött, ska sussa strax!

trött, ska sussa strax!

här på skötbordet, nu i Babybjörnen på min mage!

Duktig kille!

Kväll/Natt: 
Mat kl 19, 01.30 o 5.30 DUKTIG ELIAN!!

Nu dricker jag välling o tvättar, vi ska på lunchdejt på IKEA kl 12 o shoppa det vanliga: värmeljus, vaniljljus o vita servetter!

Träningen igår var lovely, steppen tog verkligen på min rumpa / lår. I LIKE!

Kväll!

Nu har vi ätit sallad, avokado, pinjenötter, blandsallad ( ruccola, o lite annat) stekta champinjoner, mozarella o röd paprika. Jag är såååå trött, ska gå o träna 20.15 en timme, step o stram opp o sen duscha o SOVA. Min nya plan är att sussa senast 22.30, helst 22, härligt att vara utvilad!

Nu leker de här så jag knappt hör vad jag tänker :)

Vardag

Vardag
VardagsJoss på väg att överraska E med:
tvätta bilen ( inte jag men åka o lämna in!)
hämta honom på jobbet!

Imorgon ska vi beställa ringar hos guldsmeden!! JIPPIE!

Thai o prommis!

Hemma igen, skönt att gå med vagnen i all snö = träning!
Köpte med mig Costume hem, här ska läsas o nu äter jag takeawaythai, behöver riktig lunch idag!
Köpt ny svart body åt Elian som det står DAD ROCKS på i silver, Pappa kommer gilla den har jag en känsla av.....!

Måndag!

Planer för idag: 
sova i tid igår
ha våra vanliga morgonrutiner o ut o promenera en timme idag innan IKEA

Hur det blev: 
somnade väl strax efter tolv igår
Matade Elian 1.30 o 6.30, somnade om till 8
Klev upp, duschade, matade Elian med gröt
Supertrött Elian somnar äntligen efter två timmars vaggande(hade tänkt gå ut då han somnar sin andra lur men jag har haft blött hår dessa två timmar) o då somnar hans Mamma också ( med blött hår, usch!)
Äter frukost i skrivande stund o ska på IKEA kl 13.

Livet är underbart!!

Update kl 12, inget IKEA då alla inte hinner vara där kl 13, men jag vill gärna vara hemma igen då DAD kommer hem så Elian o han hinner ses. Det betyder att vi tar promenaden om en stund, skönt!!



Ta vara på varje minut!

Ta vara på varje minut!

tidigare idag med macen i sängen, ta vara på varje minut livet går snabbt!

går det bra?

E ropar undrande på mig som ligger nere o ser Greys, jag hulkar av gråt..... Hemska saker i säsong 3.


Nu sover Elian

han käkar mjölk innan han ska sova men har börjat slå sig i huvudet nu o jag försöker hålla hans hand men den dunkar o dunkar, tror han försöker gosa med sitt hår! E får bära någon minut eftersom Elian börjat släppa bröstet innan han har somnat ( förut somnade han nästan jämt där). Jag tycker det är ganska skönt att han tar avstånd från amningen själv, på ett naturligt sätt. Han har tänder, gillar mat o ska växa o bli en stor pojke. 

Konstigt att tänka på.....Valet att nästan sluta amma nu är inte mitt, det är hans, men fortfarande kvälls/natt o mogonammar jag o ibland på dagen.

ÄLSKAR MINA E så otroligt mycket, idag har vi haft en underbar familjedag!


Efter visning!!

Efter visning!!

Nej, huset ligger för nära vägen, vi kan inte flytta dit med denna underbara skatt som ska växa upp bra o tryggt. Så trots fint hus så ska vi inte bjuda! Vi känner lika o det är skönt.

Nu ligger vi i sängen alla tre o E o E busar så det skriks o skrattas högt!
Strax kommer Bestefar på besök!!


Vinterväder


Jag o Elian gick ut o gick, Pappa fick sova länge han =) 
Tungt att gå i snön som öste ner men skönt, köpte med mig cappuccino o focaccia med pesto o kyckling o hälsade på Viktoria som pluggade, hon läste upp sitt engelska föredrag för mig, så duktig så!!
Så lekte hon lite med klumpen o så gick vi hem igen o sen åkte vi på visning!

Vintersväder

party!

Vi åkte till ett uteställe som jag inte går på annars men det var jobbvänner som skulle dit så vi tänkte, varför inte!? Men så kom de inte förrän efter en stund så vi dansade på o hade trevligt ändå, MEN dit ska jag inte gå igen, inte helt min smak av place..... Men skoj hade vi, jag o E har alltid så kuligt då vi går ut ihop, kom väl hem vid 1 o slocknade nere i gästrummet o sov som stenar till kl 9. Nu leker vårt hjärta på golvet o jag ska duscha o gå ut en prommis med vagnen!!

party!

Melodifestivalen

Melodifestivalen

Melodifestivalen o vin.
Just det, några tjejer fotade mig på restaurangen för att ha o visa sin frisör, hon ville ha samma klipp, jag skrattade för E var påtoaletten precis då så när han kom igen så satt jag o poserade o de skrev ner min hårfärg på en servett, kul när tjejer vågar fråga eller ge komplimanger tycker jag. Alla tjejer borde vara lite snällare mot varandra!

Gott!

Gott!
Innan vi gick hem till Janina & Emli käkade vi snabbt på Kafé M nära där vi bor.
Tog en pasta o en förrätt o delade, supersmaskig pasta med ricotta, spenat o gorgonzola o oxkött i tunna trimlor, kommer ej ihåg namnet på det nu men GOTT!
Härligt att vara ute vi två tillsammans. 


Lördagseftermiddag hos familjen

Mina älsklingar ligger i soffan, E har Elian på bröstet som när han var minibebis =)
Oavsett vad som sker så är det vi, hur trötta vi än är, tack min kära att du är så fantastisk!

Ikväll ska vi hem till Janina o Emil, ska bli superkuligt o gå ut sen jag o E, vi har barnvakt, Bestemor!



nyklippt!

Nyklippt både jag o E. 
Ny topp (H&M såklart ) sprang in där med Elian då E klippte sig.

Jag har inte pumpat idag, har för lite mjölk o han käkade sig nyss i sömn, vi hinner ej visningen idag då Elian behövde få mat + sömn.
Ny chans imorgon.
nyklippt!

Aslaug, jag o Monica

Aslaug, jag o Monica

trevlig kväll, först den norska bion Mars & Venus o så en drink på Jacob Aal, kom hem i god tid o sov gott inatt, jätteskönt. Ännu en natt som Elian vaggades i sömn utan mjölk, han vaknade 5.45 (ovanligt sent!) o så 8.30 (vaknade inte av Es alarm som ringer varje vardag. 

Nu ska jag lägga trött mätt kille o så duscha o dona, planen är att promenera till stan :) Eller klippa topparna!

sitting!

sitting!

E satte honom i soffan o så satt han =)

Massa lek o pussar här sen Elian fick hem sin far ifrån jobbet, men han kräktes upp sin mat. Stackars liten, han fick ju i sig en del mjölk idag så kanske magen var full. 

Snart kommer Aslaug, PA o Henrik. Pizzatime!!
Sen bio!


MAMMA O ELIAN!

MAMMA O ELIAN!

Idag har vi lekt o jag har hunnit städa allt, dammsugit, torkat o det var välbehövligt. Hallen blir smutsig av många vagnar på besök o vår egen :) 

Nu ska vi strax ut på fredagsprommis, köpa lite saker på apoteket, ullkläder åt Elian o så en cappucciono 4 mommy!
Mycket bilder blev det idag.

Mysigt att du ringde Carolin!!

silver

glömt

just ja, köpte två klänningar igår. Denna i silver, vårfin ifrån H&M.


bus!!

bus!!

glad fredag!

Min första dammsugare

är helt ok men inte til 150 kvadrat. I need a new supergood one!
Tips?


Huset

kändes fint, det som är negativt är:
*takhöjden i badrummet (nedsänka downlights=E kan knappt stå därinne i badkaret då han ska duscha) men FINT!
*räcket uppe på trappen måste bytas ut ( för otablit för min smak) 
*nere var det ganska låg takhöjd också men jag har planer på att ha nedervåningen som sovrum åt oss alla
*inte så mkt förvaring, men det kan lösas
*NÄRA stora stora vägen, man hör wrrrrm wrrrrm, alla bilar i lastbilar svischa förbi MEN
Positivt:
*vi bor fortfarande i stan
*nytt kök o badrum
*vi KAN sitta ute o sola eller käka middag
*vägen ska få ett lock över sig 2015 ( LÄNGE kvar men ändå)
*vitt o ljusmålat överallt o nerslipade trägolv=fint men bara normal standard but I like!

Vi ska kika lördag jag o E så kanske vi bjuder, men inte mycket över taksten. Känns dumt då läget ligger som det gör, men det är det som gör att vi har råd att ha enn radhus i stan, man måste kompromissa! I så fall så flyttar vi om lite:

nu: barnrum vi gör: kontor
nu: sovrum uppe vi gör: gästrum + förvaring
nu: gästrum nede o "källarrum med projektor o soffa" vi gör: Elians rum & det stora till vårt sovrum med kamin i + hobbyrummet blir en walkincloset eller förvaringsrum

Nu: gosa med prinsen som ropar i sängen, han är UNDERBAR!!

Inatt ammade jag inte heller, men han vaknar o ligger o gör små ljud, så jag bad E vagga. E säger han blir helt förstörd av det men jag tar massa mycket längre tid att få Elian i sömn igen då jag är en vandrande mjölkbutik.....

HELG!!! fredag, UNDERBART!

köket i radhuset, en liten smaktitt

Stue

Vaken men måste sova nu!

Blev vaken lite längre så ni får inlägget som Aslaug skrivit HÄR, fråga om ni inte förstår. Alldeles för mycket fina ord i texten, jag grät tårar av lycka o av nostalgi till tiden före Elian fanns i min famn, då han låg i magen.....!

Here you go:

Til Josefine Fra Ashi

 

Takk for at jeg får skrive et lite innlegg på din blogg- kjempe stas.

 

Vi møttes på nettet! På barnimagen.com!! Først en blinddate på Byporten, restaurant Egon. Husker ikke hvilken dato det var, men mener det var i begynnelsen av mars. Vi hadde begge halvstore mager og skulle ha barn på samme tid. På gravidtreffet var det i tillegg til deg og meg to andre mammaer (som vi desverre ikke har kontakt med lenger). Jeg husker at jeg hadde en litt dårlig dag den dagen, men du var så glad og positiv, bestilte mat til meg og ordnet opp. Vi snakket masse om fødsel ( jeg gruet for min...). Det var et veldig kort treff, vi spiste middag og gikk rett etter det. Var der vel maks et par timer. Alle gikk hver til sitt, og ferdig med det....

 

 

 

Jeg så nicket ditt på bim avogtil, men vi snaket ikke så mye sammen der heller.  Neste gang vi  møttes var på en restaurant på Solli plass. Det var super koselig- husker du kom, brun og fresh med stor rund fin mage og kjempe glad! Kom flere den dagen jeg aldri hadde møtt før, men til slutt satt vi igjen, du ,jeg, Gro og Monica. Og oss skulle det bli...  Vi utvekslet telefonnummer og da var det gjort. Etter det har vi hatt mer og mer kontakt! Men det tok seg nok mest opp da vi begynte å trille tur etter at babyene hadde kommet til verden.

 

Først fikk Gro sin Helena, så fikk jeg min Henrik. Og vet du en ting jeg angrer på, jeg sendte sms til mange med bilde  da han ble født, men ikke til deg... vet ikke hvorfor. Men du hadde hørt at jeg hadde født og sendte meg en sms og gratulerte. Jeg ble så glad da! Sånn er du, alltid oppmerksom.

 

 

 

Så kom din Elian, og Monica sin Nickolas. Da begynte livet for mammaer og barn! To uker etter at E ble født var vi på trilletur!! Vi møtte i Nydalen, og trillet nedover Akerselven til sentrum. Drakk kaffe, og skravlet. Det var så koselig!!

Det har blitt mange trilleturere og kaffer denne høsten/vinteren. I like (et av dine uttrykk jeg har kopiert)

 

 

 

Etter som tiden har gåttt har vi kommet nær hverandre og tar daglig del i hverandres liv. Som jeg sa til deg i stad, tenk at vi har kjent hverandre så kort tid, men blitt så godt kjent. Du gikk rundt i dine lange blå stilongs og pumpet melk til E.... mens vi ventet på min PA som skulle bli med deg på visning. Du er en del av min familie nå, og igjen I LIKE!

 

 

 

Jeg setter så utrolig stor pris på deg, du er verdens beste venninne og et forbilde. Du er impulsiv, morsom og snill. Sammen med deg kan jeg le av de merkeligste ting!

 

 

 

Jeg er så glad jeg har møtt deg. Du er så søt mot Pernille, hun digger deg J

 

 

 

Takk for at du har vært med på å gjøre mammapermisjonen min til den beste tiden i livet mitt!!

 

 

 


Time to say goodnight

Ikväll har jag färgat håret, smörjt in mig med lite svag brunutansol, sett lite Greys, msnat massor med Monica o Aslaug o E har legat på soffan o sovit ( haft fullt ansvar för Elian som självklart sover som en sten samtidigt som sin far). Älskar dem så högt!!!

Imorgon kommer ni få läsa ett gästblogginlägg som en av mina norska tjejkompisar skrivit! Jag har INGEN aning om vad hon skriver :)


Full fart hela dagen!

Kl 12 prommade vi ner til stan i -11, jag, Monica o Aslaug o Pernille + bebiser.
Kikad epå Steen & Ström, lämnade in mina Filippa K-skor för ny dragkedja, matade, bytte o ammade bebisar.
Tog t-banan hem med Aslaug , Pernille o Henrik.

Käkade mat (köttfärssås, ostfylld färsk ravioli o majs) o så passade snälla Aslaug barn medans hennes sambo följde med mig på visningen då E jobbade över. Ska smälta intryck o fixa hemma, sen skriver jag mer. E fick jobba alltför länge över med att flytta om hela arbetsplatsen, både han o jag är arga över det. Han missade läggning o allt.

Elian käkade sin nya Sempergröt med smak av päron/äpple, en STOR portion. Men sen fick jag bära en timme, annars bär ju E o det går oftast mycket snabbare. Men NU sover han äntligen, ska fixa lite nu. 

Jo, hans tänder kliar, undrar om de på överkäken är på väg!?

DRÖMDE

förresten fruktansvärda drömmar inatt, jag o Elian skulle gömma oss för någon skulle döda oss. Mådde illa då jag vaknade, usch. Svårt att skaka av sig sånt. Men E höll om mig o snoozade sitt alarm tre gånger så det blev lite bättre av det iaf!

Nu ska jag o Heidi äta frukost innan hon åker o hälsar på sin Farfar med sin Pappa, i Norge har de vinterferie nu ( vinterlov). Sen var det planer om promenad till stan med två tjejer, men det är -11 så vi får se!


Nickolas o Elian

Nickolas o Elian
Killarna som är födda med 2 timmars mellanrum.
Nickolas kom efter kl tolv på natten mot den 19 augusti o föddes alltså den dagen Elian var förväntad.
Eivind leker med dem efter jobbet igår.

Nu sitter jag o ska pumpa strax, har sjukt ont o det spränger. Elian tog sig en morgonslurk, inte mer. Han var helt nyvaken, E hämtade in honom till mig så jag kunde tömma bröstet men nej då, inte så hungrig ännu.

Natten: Jag la mig 21.45 *duktigt* för jag var så trött. Vaknade vid tolv av hungrig kille, matade. 3.30, vaken igen. Han somnade inte om lätt, vaggade sängern, bar ( men då sög han på mig överallt, tog tag i mig o trodde min axel, haka, ja ALLT var bröstet. Men han KAN inte behöva käka den tiden så jag gav vatten på mugg, sen fik E ta över efter en timme. Exakt 5 minuter senare så sov han. Vi ska köra så ett tag nu, hoppas det fungerar. Min mjölk känner han ju lukten av men E är svårväckt om natten, jag måste väcka honom o då är jag klarvaken då han lägger Elian.

Låg o funderade igårkväll om jag skulle lägga bloggandet på hyllan en stund. Det är ju beroendeframkallande, en av rutinerna jag har. Men känner att jag skriver väldigt mycket för min egen skull så funderar på att kanske lösenordsskydda, i så fall kan ni som vill maila mig o få lösen. Lägger ut eposten någon dag innan jag evt skyddar. Ska låta det gå en stund till innan jag bestämmer mig!

Bebisar!

Bebisar!
Igår: Från vänster Scott ( vars Mamma o Pappa gifter sig på lördag. GRATTIS! Sölve ( hans Mamma fyller år idag så GRATTIS!), Kaia & Elian.

Härlig dag!

Fick besök av Frognermammor+bebisar o vi åt paj o drack te / cappuccino. Jättemysigt o så kuligt då bebisarna får leka med varann. Ligga o se o greppa varandras näsor, prata lite eller bara le lite. Tänk vad barn har framför sig, varje dag är ett äventyr med massa nytt!!

Sen kom också Monica o Nickolas o stannade kvar o vi beställde bla Dermalogicas rengöringsgelé från Strawberrynet. Superbilligt! Nu är tante Heidi här o ser Sex & The City o har käkat middag. Jättemysigt, älskar besök!!!


nyvaken

nyvaken

nu vaknade hjärtat!

Jag!

Jag!

Jag idag, ganska trött men har bestämt mig för att köra på nu för att få Elians ovana att äta på natten att försvinna. Han får i sig så mycket om dagen ändå att han klarar sig, plus att jag ammar honom då han sover vid 00 då jag lägger mig. Den tiden ska flyttas till 22-23, orkar inte vara så trött om morgonen som jag är nu.

E, min ängel kom hem med fetaost o blöjor så jag behöver inte gå ut. Fetaostpaj är klar nu inför lunch hos oss idag. Städat har jag ej hunnit, tycker vi inte gör annat. Men det går ändå, allt behöver inte vara perfekt, jobbigt att ha så stort ibland :)

Elian har sovit LÄNGE nu, ända sen E kom hem med grejorna. Jag har hunnit sminka mig, klä på mig, vikt tvätt, gjort pajen, gräddat den......han är helt slut verkar det som! Eller så är nya vagnen SÅ mysig =) Han ligger i den nu på sovrummet i sin pyjamas.

Onsdag

Inatt så klarade jag att bara vyssja Elians säng så han somnade = ingen nattmatning. 
Men det gör ONT då man ammar så mkt mindre, brösten är superspända HELA tiden. ANtar att det går till sig om jag klarar mig ifrån att pumpa....

-13 grader o vi har knappt några blöjor kvar, Eivind var o handlade igår men då var vår typ slut. Hoppas han hinner komma hem mellan två möten.

Måste förresten sluta vara vaken så länge på kvällarna nu, har sett alltför mycket Greys Anatomy =) O blir så fast i det, massa spännande som händer i säsong 3, gråter en del. Usch. Men låg också o kikade på ringar igårkväll, så kul det är!

MAMALYX!

Nu har jag hängt tvätt o kikar på The Devil Wears Prada.
Alla andra nästan har ju sett den, men inte jag =) 
Svenskt smågodis till är lyx.
Prinsen sover så jag ska packa in honom o gå ut med vagnen, får se vidare filmen sen!


Diesel

Diesel

Hann ut snabbt, in på H&M o köpte en marinblå merinoullströja åt E som han kan ha på jobbet. En mössa, strumpbyxor o en stålmannenbody åt Elian. Sen hann jag in o köpa en GOD cappuccino o så fick jag sms att de var i närheten ( vagntjej o killen). Sprang förbi Diesels skyltfönster o såg dessa fina gröna skor, dålig bild. Längtar till våren!!

Vagnen blev såld direkt, jag blev lite nostalgisk då jag rullade den nerför våra trappsteg, sa faktiskt hejdå vagnen o upplyste henne om alla saker som man kan göra med den, en del visste inte jag då jag köpte den så jag missade att man tex. kunde lufta undersidan på sommaren mm.  Hon ska föda en pojke i maj, hade jättefin mage. Lycka till lilla familjen som köpte vår vagn.....!!!

Gröt

Gröt

Här har det käkats gröt med päronpuré i, men han var inte så sugen. 
Jag försöker bara tömma mjölken, men den är han inte heller sugen på.
Han blir nog nöjd med burkmat sen, han älskar pasta med köttsmak.

Vi tänkte egentligen gå på prommis nu, men så kommer de snart o ser på vagnen, o Bestemor kommer o hämtar sin bil som vi lånade i torsdags så vi hade två om jag ej skulle haft vagn.

Kanske vi hinner ut ändå, om vi bara prommar i närområdet, så jag får dagens kaffe...... Ja så får det bli!


som sittvagn

som suttvagn

Nu äter jag frukost o Elian leker i babygymet, säkert glad över att slippa sitta i en bil idag.
Så idag ska det mysas o lekas, promeneras o visa vagnen.
Småstäda hemma behövs också, men ingen panik.
Vinkade av min snygga älskling som skull ei stort viktigt möte idag.
Vi håller tummarna!
Nu ska det betalas räkningar.

Bebisvagnen

Bebisvagnen

I denna har Elian sovit inne, ute, på dagen o i början även på natten.
Har verkligen älskat vagnen förutom de otursgrejor som hänt, som punktering osv....
En tjej kommer o kikar på den idag.
Känns lite sorgligt :)

Glada i Sverige!

Glada i Sverige!

Inte det finaste men det enda bildet från idag.
Fotograf: Ashi
Plats: McDonalds


Närbild

Närbild

nöjd!

nöjd!

Dålig bild men här är den.
Superlätt o fin.
Längst på marknaden, mest ombonad o lätt att fälla ihop.
TACK alla som svarat på frågor o tipsat mig. 
Extra tack till Hanna :)

När jag var i Sverige, närmare bestämt Strömstad så inser jag hur "norskt" Sverige det är.
I kassorna frågar de om du vill betala med svenska eller norska kronor.
ALLT är såååå mkt storpack, bacon i mängder i ett paket, aldrig sett förut.
Men KUL att köra en stund med svenska skyltar o känna sig smått nostalgisk!
Men Oslo är hemma nu. Min E hade lagat mat till mig, det sker inte varje dag.
Nu sover lilleman, E gav honom gröt i sängen (!) efter att jag tvingat honom att äta mjölk, hoppas jag slipper mjölkstockning, tidigare var de som silikon, Aslaug fick känna hela tiden då jag trodde de skulle explodera =)



Vagn köpt!

HEMMA!!!

Jag o Aslaug drog till Sverige idag o köpte vagnen, Scooter i färgen Jungle. 
Citycrossen var alltför klumpig o jag är supernöjd.
Vin, champagne, godis o annat köptes också.
Jättemysig dag o våra små killar bak i bilen var så DUKTIGA!

Rubbad rutin idag, Elian har inte fått sin gröt men käkar massa mjölk nu, tur är det....jag håller nästan på att få mjölkstockning, stenhårda onda bröst.....

dumt....

Pratat med barnvagnsbutiker nu o Emmaljunga Scooter kommer tidigast v 18, o den färgen jag vill ha v.26.

Fick också veta om en del negativa sidor som de tyckte jag ska tänka på:
Scootern ägnar sig inte åt 6 månaders bebisar, de är för små. Den är mest praktisk för Mammam men liggkomforten blir inte densamma som med en vanlig som de kallas i Norge Sportsvagn....ÅÅÅÅ jag blir smått galen här....


Jag ska nog köpa en citycross som kostar 5000 kr ist, Elian är värd det bästa!

För ett halvt år sedan

Klockan 23.05 sa jag till E att nu för exakt ett halvt år sen började jag krysta
Klockan 23.14 kom vår älskade prins ut till oss

Han låg på mitt bröst, jag grät av lycka o stolthet o av känslan att se E så stolt o lycklig
Sa hej, hej, välkommen Elian, äntligen....
Att skapa liv är fantastiskt o jag tackar varje dag för att jag får ha mina E i mitt liv.
Ni gör mig till den jag är.

TACK!!!!!!

Min kväll!

Jag o Viktoria har sett Greys Anatomy ( hon hade inte sett säsongsavslutningen) o myst nere i soffan. Imorgon ska jag ha besök av Mammorna, Monica o Aslaug + bebisar. Ska nog slänga ihop en pasta med oxfilén som vi har kvar. Eventuellt köpa en ny sittvagn också, måste ringa o se med butikerna vad de kostar o om de har "min" färg inne eller om den måste beställas.

Nu ska jag strax krypa ner, hoppas alla haft en härlig helg!

MINA ÄLSKADE!

MINA ÄLSKADE!

Supermysigt!

Supermysigt!

Jättegod mat hos Aslaugs familj.
Vi blev lite sena därifrån men det gick fint, nu sover hjärtat sött i sin säng o Viktoria är här o dricker te o äter äpplen! MYS!

skatten på väg ut!

skatten på väg ut!

Idag på väg till bilen.

6 månader

Hemma efter skön solig prommis i parken.
Nu ska vi åka iväg till vänner o äta o mysa där. 
GRATTIS HJÄRTAT PÅ 6MÅNADERSDAGEN!!6 månader

Bestämd

bestämd liten man ligger o försöker krypa framåt på golvet, det går framåt!

Han sov superbra inatt, vaknade en gång av mardröm sen vid 5. E bytte blöja efter lite mat o så vaggade han honom. Jag sov inte bra, det var fest ovanför o allt hörs väldigt väl, speciellt då de sitter o spelar gitarr o då jag klagar så säger de: får vi komma ner o lyssna, det KAN inte höras så väl. Jag skrev nej tack o ska prata med hyresvärden måndag.

Nu: frukost!


Kvällsrapport

Elian käkade rekordmycket gröt ikväll o verkar sova gott, men han vaknade av mardröm nyss o somnade om. Usch inte kul att veta att han drömmer hemska saker.

Jag är inne på att köpa en ny sittvagn, en lättare, som man kan lägga helt ned med bra hjul o självklart snygg. Ska bli spännande med ny vagn, säljer min Emmaljunga nu på nätet i Norge, hoppas någon vill ha den annars kör vi vidare på den. Den är bra men lite tung o jag reser ju en del. 

E är sjuk igen, ont i huvudet o halsen o snarkar bredvid mig, jag fixar på internet, ser Melodifestivalen o njuter av lugnet. Såg på svt1 förut o så hade jag turen att få en glimt av min godbit Jude Law!

Nu: Melodifestivalen o mjölkchoklad.


PROMMIS!

Efter en regnig promenad med vagnen en timme o pratat i telen med syster samtidigt så känner jag mig uppfriskad. Nu ska jag laga mat, oxfilé med stekta grönsaker o champinjonsås, noisettepotatis till. Ett glas rött blir det nog då Lilleman somnat!

Vi skippade lägenhetsvisningarna idag, vi har hittat ett radhus som vi snart ska se på ist, återkommer!


Lek o Sång!

LEk o Sång!



Duktig Elian!

Nyss snurrade han ifrån mage till rygg :)

Första lördagen....

Första lördagen....
som förlovad.
Vi går omkring o smsar o säger: vi ska gifta oss o så ler vi o kysser varann. 
LJUVLIGT!

Nu sover både mina E o jag kokar min pump, ska pumpa till kvällsgröten åt Elian. Glamoröst liv man har, men det är så härligt!


Lördag

Idag är det grått tråkigt väder. Vi har haft morgonmys alla tre i sängen, så mysigt att pussas med vår alldeles egna prins! Nu leker han i babygymmet, E småsover i soffan o jag har duschat o ska käka välling. Det skrivs välling ofta här i min blogg =)

Kl 12 ska vi på visning o innan det hämta upp vagnen, jippie! 

Choklad o vila

Myser med choklad här, är trött. Elian vaknade nyss av en hemsk mardröm, skrek o grät nästan otröstlig stackars liten, men nu sover han sött igen.

Vår fredagseftermiddag!

Supertrött kille hänger i selen o sover, ska få sova snabbt innan gröt. 
E stressar o svär, försöker installera xboxen mot min mac + tv...stackars =)

Vi åt gott med tända ljus, korvstroganoff o ris, längesen! 
Alltid skönt då man hinner laga middag i tid.


nära

nära

tröjan är för varm idag så det blir bara byxor.
Nu ska vi käka här, eller Elian :)

Fredagsfin!

Fredagsfin!

Efter bajs genom allt så har Elian nu på sig fina kläder, dvs Sverigedräkt.

BACK FROM WORK!

BACK FROM WORK!

Vi lunchade med Janina o Anne på BI (skolan). Elian åt mosad frukt på burk, mango bla o han älskade det. Sen inom jobbet o hälsade på Pappa o Onkel. Väldigt kuligt men trött blir man så nu är vi hemma igen. Ruskigt väder o jag ska fixa hemma så man kan ha fredagsmys. Tallrikar ifrån igår står fortsatt i köket, annars vaknar Elian på kvällen om man slamrar.

Hoppas alla får en underbar fredag!


FREDAG!!

Om vi hinner så ska vi dra upp till jobbet o käka lunch, men vi är ganska morgonsega. Jag låg o kikade tre avsnitt av Greys igår, de NYA. ÅÅÅÅ!!



Hemma!

Oj vilken stress att ha bil i stan, brukar annars gå med vagnen!

Parkering var så svårt att hitta så svärmor som skulle följt med gav upp, men vi fann en tillslut. Då var det bara att i höga stövlar sparka bort all snö på trottoaren o lirka ut Elian i sin bilstol. Få med alla väskor o gå ganska långt med tunga Elian+bilsätet på armen. Men allt går. O jag är så lycklig över att han växer o mår så bra.

Vikt 9420 o längd 69,5. Vi älskar dig Elian Nordstrand-Aamodt.

Nu sover han lite i bilstolen o jag käkar godis i väntan på att potatisarna ska bli klara, tänkte steka fiskpinnar.
OM vagnen är klar idag så åker vi o hämtar E på jobbet. Annars blir vi hemma o myser, svärmor + onkel o tante kommer ju på middag....som svärmor fixar! TACK!!!

KOnstigt

Min  blogg ser helknasig ut så jag testar att blogga nu. Vi har haft jättegod mat, lax i ugn med grönsaker o potatis. Lyx att svärmor kommer o fixar, hon är jättego. En trött Elian sover nu o jag ska se på såpor o sen Greys Anatomy som E fixat åt mig, jippie!

Ingen vagn så långt ögat kan nå, min frustration är STOR.


VAGNEN!

JIPPIE, de ska göra ALLT för att barnvagnen ska bli färdig idag, åååå vad jag hoppas. Tänkte promma till jobbet imorgon o luncha med tjejerna isf.
Nu sover Elian o vaknar nog snart, fick ha honom i selen en bra stund o nu har jag ducshat o klätt på mig min ring =) Det längtade jag till redan då jag vaknade!

ONSDAG

Igår gick det trögt att svara på alla fina kommentarer, men som jag skrivit innan TACK!!

Nu ligger min pyjamaskille bredvid mig i sängen o myser. Vi ska på 6månaderskontroll idag kl 12.30. Jag var uppe med honom en gång inatt o ammade, sen ville han inte somna helt....Jag vaggade sängen, trodde han sov, la mig, o han ropade till. Så höllvi på i en timme tror jag. Men tillslut så :) Så mina ögon är trötta idag, fast fick världens sötaste sms av E så det går bra ändå. Ikväll kommer Bestemor hit o vi ska ha Morsdagsmiddag lite försenat, hon var i fjällen i helgen o enklast att ha det hos oss då klumpen somnar ganska tidigt!

Nu: välling!
 

TACK!

TACK!

TACK alla ni underbara som grattat oss. Vi kom nyss hemifrån bio o filmen var BRA men fruktansvärt hemsk. Tänkte så mycket på min underbara vän Charlotte som bott i Afrika o sett så mycket hemskt. Det värsta är att man inte förstår hur hemskt människor har det, jag satt med ett stort dåligt samvete över hur lite man gör o vad som kunde göras. Samtidigt satt vi o höll handen som nyförälskade o såg mycket på varandra o pussades! FIlmen heter förresten: Blood Diamond.

Jag är nog lite i chock tror jag, men otroligt GLAD O LYCKLIG! E ville så gärna att Elian skulle vara med, dvs hela familjen o det uppskattar jag otroligt mycket. Han gav mig ringen ( käkade lite på asken innan sa E) o E hade honom i famnen då han gick ner på knä. Sen pusskalas alla tre!

Bröllop blir sommaren 2008 i Sundsvall, ska ringa o boka vår kyrka imorgon sen ska jag lugna mig lite med planeringen känner jag, klänningen finns i mitt huvud o Es bästa väns pappa är smyckesdesigner så han ska få designa o tillvera de riktiga förlovnings resp. vigselringarna. E följde min önskan att ge mig en "provisorisk" ring så jag får välja själv. 

Blommorna skulle ha kommit på dörren innan 16 men de kom efter frieriet, försening o E var lite besviken men jag blev jätteglad!

Hoppas alla haft en fin dag, tusen tack igen för alla lyckönskningar de betyder MYCKET!!!


VI!!!!!!!


Så har E tänt ljus i sovrummet o Elian sitter i hans famn med en hjärtformad ljus ask med pärlor på.
Så ställer sig E på knä. 


JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA!!!!!! Vi ska gifta oss.
Nu ska vi fira!

VI!!!!!!!

Mysig dag!

Mysig dag!

Mysig lunch med mammor+bebisar, jag hade dock ont i huvudet men det var MYS iaf!
Sen kom E hem, alla gick. 
Jag o Elian badade o jag satte mig vid min mac. 
Så ger E mig ett fint kort med vackra ord o där står det att Elian bär min gåva?

HAPPY VALENTINES DAY!

Måste nog klä på mig, naken o blött hår kan man nog inte ha på en valentineslunch! Gullet somnade äntligen så nu ska jag fixa mig!

YTLIG!

Har fått en del kommentarer om att jag är så ytlig men jag har skrivit det förut o skriver det igen: det är MIN blogg o det som är viktigt i mitt liv är min familj. 

Skriver dessutom för min egen skull. Fundera nästa gång om du läser tex. modebloggar? Det gör jag ibland för att inspireras o för att jag gillar vissa av tjejerna som skriver dem. DET är väl mer ytligt om man ska kalla en blogg ytlig men det behöver INTE vara negativt. Själv bjuder jag in dig som läser i mitt/vårt liv o passar det så är det bara att gå ut igen o INTE KOMMA TILLBAKA!

De som skriver negativa kommentarer lämnar sällan en blogg / epost eller något annat o det känns smått patetiskt. Jag står för att jag mår bra o lever ett liv som jag önskar. Inte var bitter på det snälla ni!




Tomorrow!

Imorgon ska vi ha VALENTINESDAYLUNCH här med Mammorna. Sallad o kex o ost o vin!!! Ska bli så mysigt o det var längesen vi var allihopa. Sen på kvällen ska jag o E lämna lägenheten för en enkel men för oss lyxig sak. E vet inget. Nu är det snart säsongsavslutning på Greys Anatomy här i Norge men jag såg den i Sverige, men det var så bra så jag ska kika igen!



KVÄLLSPROMENAD!

Nu: lägga Elian
Sen: på med kläder o ut i sköna (mörka) luften med ipod o promenixa!

Jättetrevligt!

Jättetrevligt!

Supersmarrig lunch hos Kristin o Scott, massa mat o god ost.
Så hade Therese köpt med goda bullar ifrån Åpent Bageri.
Underbar lägenhet o underbart sällskap, har saknat tjejerna o de söta bebisarna som bara växer o utvecklas för varje dag. Häftigt att få vara med!!!


allvarlig matgris

allvarlig matgris

stackars som blivit fotad här. Det är E som inte kunde hålla sig för skratt o var tvungen att fota.

smakprov

smakprov

så här kan det se ut, här käkar han med sin far.

Sovande prins

Vi tar bilen till lunchen, äntligen sover Elian lite efter bärande i lägenheten o grönsaks o kalkonpuré ÖVERALLT, bytt body o våra kläder.

Ska bli jättekul, har missat flera luncher nu då vi flygit o farit. Ska sminka mig lite o så åker vi då han vaknat.


MAmmas skatt

Nu rullade han till sidan igen o det är helt nytt för oss, o så till mage. 
MAMMAS KILLE - du gör min vardag till ett solsken!


ARG

Vill bara gråta o skrika att jag HATAR NORWEGIAN. De tar ej ansvar för förstörda vagnar (det läste jag på nätet också innan men iaf) om man ej har packat in dem i en hård kartong tex. Haha jag skulel vilja se en ensammamma med bebis packa in sin stora tvådelars vagn i en kartong på flygplatsen?
Nej, där tappade ni kunder Norwegian, jag flög OFTA med er + min familj som bor i Sverige.
SKITDÅLIGT. SÅ får jag o E betala de tusenlappar axlarna o hjulen kostar o sen SÄLJER jag vagnen(behöver ju bara sittvagn nu)o flyger ALDRIG MER. Är så ledsen nu o dagens lunch jag sett framemot med Frognermammorna blir nog inte av......

Men jag ska försöka, fick bilen av E så jag kan ta den, måste bara bli på bättre humör snabbt. Har inte kommit ut förutom på IKEA med sommarvagnen i lördags o jag o Elian behöver luft, promenad o han sover SUPERBRA i sin vagn....


JAAAAA!

Nu är Mamma o Pappa stolta över dig vännen, du tar upp benen rätt upp i luften o prövar att lägga dig till sidan, snart kan du klara det alldeles själv eftersom du ifrån sidan klarar att komma dig över på mage. SÅÅÅ glad jag blir!

JAAAAA!

I sekunden då jag skrev detta så låg han på mage! 

morgonkille

morgonkille

Igår käkade Elian gröt vid 17.30 efter en liten powernap. Sen bad o så somnade han 19.30, jag ammade o så bar E i kanske 5 minuter. Sen ammade jag honom vid 23 innan vi lyfte in honom till sig. 3 käkade han o så vaknade han som vanligt av Es väckarklocka. Nu har jag halvsovit o Elian leker o biter i sin skallra. Strax dags att kliva upp för vi ska iväg o fixa vagnen, är inte sugen på att flyga igen efter smällarna som vagnen fick. 



Lugn o ro

Ja, vi åkte impulsivt iväg på visning utanför stan igen på ett radhus. Vi tänkte att det skulle vara en del att fixa men insåg då vi kom dit att det är helt oaktuellt att köpa något som måste fixas SÅ mycket o det kändes inte rätt. Sist vi kikade på huset med stort H så blev vi kära bägge två men är nu i efterhand glada att vi ej köpte det, dels till det överpris vi då hade köpt det för o dels för att tomten var opraktisk. 

Nu funderar vi lite på närmare stan men det är så DYRT. Jag uppdaterar er så snart något nytt sker, ingen stress men vore härligt att flytta innan Elian startar dagiset i höst. 

Efter en hel portion gröt + päronpuré o ett välbehövligt bad o välförtjänt massage så sover vårt hjärta. Han hade gröt i ögonen till o med =) 

Jag äter ciabattas med kalkon o ost o dricker ett glas mjölk. ÅÅÅÅÅÅ LUGN & RO!



NO NO

Nu sover prinsen o vi har kikat på hus, nej nej nej det var inte fint alls, alltför mkt att fixa :) Vi ser runt o väntar. 
Nu ska det fixas hemma o jag måste pumpa till lillemans gröt om en stund! Ska blogga mer då han somnat, nu är det familjedags :)

Sen

svarar på kommentarar ikväll! nu ska vi kika på ett radhus!

Innan man kan ha en sån

"göraingentingdag" så ska man:
duscha, klä på sig + bebis, få i sig frukost o ge bebis banan + mjölk. Plocka lite smutstvätt, sätta igång en maskin. Diska efter frukosten, haklapp o sånt. Vika tvätt o lägga in i garderoben, småstäda på badrummet o leka, mysa, byta blöjor o pussas!
And I like it!

Elian låg imorse o lyfte sina ben massor i sovrummet o då jag lägger honom på sidan så rullar han över på mage o står i krypställning, han kryper runt sin egen axel eller hur man säger, dvs han låg med huvudet bredvid mig först o så hade han snurrat så huvudet var vid mina fötter. Oj nu brakar det här i mitt knä, måste byta en till blöja.

På torsdag ska vi på 6månaderskontroll!


Muffins o mjölk

Muffins o mjölk o täcket i soffan är min kväll i ord. Jättemysigt. Elian har vaknat många gånger, drömde tror jag men nu sover han sött. Ska snart borsta tänderna o krypa ner. Imorgon är kalendern TOM, skönt. Ska ha en sista innedag med mys jag o skatten, sen på tisdag ska vagnen förhoppningsvis bli rak igen så jag kan promenera, saknar det!


jag hemma igår

jag hemma igår

Kvällsmys hos oss

SÅ då har Elian fått i sig en stor portion gröt o massa vatten som han älskar + mjölk. Nu sover han på skinnfällen på golvet o E i soffan, trötta killar efter natten som var ok men han vaknade mkt!

Jag tänkte bada med Elian sen o ta en liten kortpromenad till videobutikem o leverera filmerna då han somnat. Vi har massa ljus tända o 30 tulipaner i krämvitt o vitt ifrån IKEA som jag köpte igår, älskar att ha mysigt hemma. Men har hittat ännu ett radhus nu...vi vill flytta! Ska på visning snart så jag åk med info då. Detta är tvåplans vilket är superbra, treplans är lite mindre rum oftast o vi vill bo ganska "nära" varandra, kunna ha kök o vardagsrum på samma våning + helt max ett plan till. ÅÅÅÅ, spännande! Men allting går för så mycket mer än det är värt nu om dagen, marknaden styr verkligen...O vet inte om området är "bra" ännu, kanske ligger långt ifrån tbana o så hörde jag av en veninne, må sjekke opp det!


DEEPWATER

nu ser jag filmen Deepwater o Elian leker med alla sina leksaker som låter, komelodi o andra ljud. Vi slappar härhemma idag, vagnen är sned o det är -13 grader, annars skulle E o E gått en runda.


JAg o Viktoria

JAg o Viktoria

Superkuligt igår, god mat o goda drinkar. Blev en helkväll med tjejerna o Petronellas sambo Stefan kom o dansade med oss o köpte shots, inte bra men jag lyckades "bara" få i mig en, smet iväg de andra gångerna! En mor + shots är inte så bra! =) 



Mammas dag!

Mammas dag!
Idag hurrar vi extra för alla MAMMOR, i Norge är det mors dag. Jag fick lååååång sovmorgon o frullis av min kära o en slemmig kyss av min son. ÄLSKAR mina hjärtan mest av allt!!!!!!

Kvällsmys!

Innan Bestefar kom med massa presenter ifrån hans Bangkokresa, vi pussas.
Nu har han åkt o vi har fått kimonos, pyjamas, klocka, bälte mm. Min kimono var superfin, beige, svart o kort!
Kvällsmys!

IKEA


Elian o Monica på IKEA. Jätteskönt att få äta svensk lunch o prata o se på möbler! 
En familj satt bredvid oss o de var fyra st, varav två barn. Mamman sa åt barnen att hålla käften, att fan sluta tjata mm, hon var SÅ otrevlig o sur o barnen grät o var helt tysta fram o tillbaka. Oavsett hur dålig dag man själv har så får man INTE göra så mot sina barn, vad lär man dem då? Tänk då de går i skolan o säger fan, o kommenderar otrevligt. O på IKEA? Hur många barnfamiljer är det inte där?

Jaja, underbar dag i skönt väder!

Nu sover Elian o jag ska fixa mig inför ikväll. Han somnar tidigt nu o orkar inte äta så mycket gröt, tror han fått i sig mer än nog under dagen. 

IKEA

SOL

Idag kunde ha varit den perfekta familjepromenaddagen, men vår vagn är sne o ska fixas på tisdag o E ligger sjuk han o sover med sin mössa. Vi käkade iaf supermysig o nyttig frukost. Men nu drar jag o tjejerna på IKEA för att luncha o jag tänkte köpa fler bestick åt lilleman!


E också....

E också....

Sover morgonblunden

Sover morgonblunden

Pappa i guldmössa

Ja nu är familjen uppe ur sängen! Elian har käkat banan o vatten, min mjölk är inte intressant om dagen, bara någon slurk här o där. E har ont i örat stackars :( så han ligger på soffan med täcket nu o har på sug min guldbeiga mössa, så söt så.

Ska lägga tröttis här nu!

Snart sovdags

Mysig kväll, den första filmen var bra Over Hekken, animerad film =) Jättesöt o vi låg o myste, nästa film REPRISE var superdålig, stängde av efter 20 minuter o så hamnade jag på msn med mina tjejer, så nu är det paus i filmtittandet men kvällen var mysig iallafall!

Recept på vår mat idag:

Ingredienser 4 port.:
  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 1-2 röda paprikor
  • 1 stor burk hela champinjoner
  • salt
  • peppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk tomatpuré
  • ost till gratinering
  •  Så här gör du:
    Sätt på ugnen på 225 grader, skiva filén, bryn i stekpanna och lägg i ugssform.
    Strimla paprikan och lägg i formen tillsammans med champinjonerna. Salta och peppra.
    Blanda grädde och tomatpuré och häll över. Strö till sist över riven ost. Gratinera tills rätten fått fin färg.
    Servera med potatis.
     
    Sen stekte jag majs i stekpannan med smör o havsalt också!

    Massa film o kärlek

    japp, ikväll ska vi se tre filmer. Har ätit potatis o fläskfilé i ugn med paprika o champinjoner o mozarellaost. Varm majs till också. 

    Elian blev tvärtrött o fick knappt i sig någon gröt o åt bara bröstet i soffan o somnade som igår kl 18.15, har vaknat o ätit lite mjölk också men nu tror jag vi ska testa att lägga gröttiden vid 17, annars är han för trött. E vyssjar honom nu.



    Mysig dag!

    Mysig dag!

    Kom oss ut en minisväng först med vagnen är sned, ska fixas på tisdag. Ska nog ha vår sittvagn /resevagn undertiden o bara ta korta svängar! Handlade gott bröd på Baker Hansen o pålägg + cappuccino! Sen hem o myste o pratade. 

    Nu kommer E hem!
    Undrar om blöjan kan vänta eller om jag måste byta...

    Nyss låg Elian på sin fårskinnsfäll o lekte på magen, upp med rumpan o han kommer framåt. Men han vänder sig inte åt sidorna, han måste få upp benen så sker det snart. Men lägger jag honom på sidan så ramlar han över på magen o står i krypläge. Allt kommer, jag orkar inte stressa. Han är ju så underbar! Idag har han ätit:
    banan
    grönsakspuré
    päronpuré
    + massa vatten o lite mjölk
    Ikväll ska vi MYSA, laga god mat o hyra film.

    Lunch!

    Lunch!

    Mysigt besök av Helena som nu pratar massor!!


    TGIF!

    Inatt var antingen Elian väldigt törstig, reagerade kanske på min stress på dagen eller så hade han ont i halsen eller något. Vaknade o åt ofta! Men jag fick mig en stunds vila nyss så nu är vi vakna o ska käka frukost. 

    Idag ska vi möta Gro o Helena!!


    I Malmö

    I Malmö

    Detta var då det var budgivning på huset, i Mormors säng. Vi skulle vila men jag var så nervös. 

    My day

    Resan till Malmö: 
    E skjutsar oss o vinkar av oss utanför flygplatsen, kikar vilken checkindisk vi har o checkar in bagaget, får tags till vagnen ( 2st) o går till specialbagageincheckningen). Trevlig svensk tjej som beundrar Elian o packar in mina två delar till vagnen i plast, tejpar ordentligt o sätter på tagsen ( klistermärket med vårt bagagenr samt destination) säger trevlig resa!
    Lycklig mamma, säkerhetskontrollen går bra o vi kommer iväg i tid!

    Resan ifrån Malmö ( Köpenhamn flygplats):
    Vi tar flygtpget ifrån Malmö C ( Mammas sambo Ingemar följer oss dit med bagaget, min rosa rullresväska) Går ganska långt ifrån tåget o kommer in i riktig terminal, ser på tavlan o hittar vår checkindisk. Går dit, frågar om hur vi gör med vagnen, jag ska gå ca 95 nummer längre till höger så fixar man in vagnen i plast o skickar iväg den. 

    Jag går med vagnen längst bort till höger i stora lokalen o så ser jag att det står specialbagage, ett band finns där med bagage som tex snowboards o andra "annorlunda" bagage med tags på. Jag står där ganska länge o väntar o kikar in i glasrutan, knackar men ingen kommer. Tillslut frågar jag en man som kommer ut om han skulle kunna hjälpa mig att plasta in vagnen? Jag har då Elian i bärselen och har packat ihop vagnen i två delar själv. Han svarar att jag kan välja att skicka den utan plast, annars får jag gå dit  (pekar mittemot oss) o köpa plast. Okej.

    Jag har min dryga 9 kilosbebis på magen, skötväskan över ena axeln o min handväska över den andra. Jag är supertörstig men har hällt ut allt vatten eftersom man enligt nya handbagageregler ej i säkerhetskontrollen får medbringa några drycker. Jag sätter ihop vagnen igen, ganska krångligt o jag får ont i brösten som är sprängfyllda nu när jag fortfarande ej kunnat amma någonstans på hela ***** flygplatsen eftersom de EJ HAR EN ENDA SITTPLATS!

    Jag går till luckan med fyra människor i, alla är upptagna, en stänger sin lucka o jag kommer tillslut fram. Då säger jag att jag skulle vilja köpa två stycken plastpåsar för vagnar. Det blir 60 kr, men jag får ej betala med kort. Jag frågar snällt om jag kunde få betala med svenska eller norska pengar men det går inte. Jag undrar vart minibanken finns o hon pekar helt längst åt vänster i lokalen, Den Norske Bank ligger tydligen där. Jag
    börjar gråta o känner mig sjukt stressad fast jag var där 1,5 h innan avgång.

    Ringer Mormor o bara gråter o säger att jag kommer aldrig mer o hälsar på dig. Sen så hittar jag banken, den ligger nästan i stora hallen där jag kom med tåget o jag tar ut 200 kr eftersom det var det minsta man kunde välja. Så går jag hela vägen igen, tårarna rinner, mitt huvud bankar o jag önskar inget hellre än att E kunde vara där, mina axlar känns helt förstörda o jag kommer äntligen fram till den disken igen o ber att få köpa två plastpåsar. Ja, varsågod. Så frågar jag snälla skulle du kunna hjälpa mig att plasta in dem där vid inlämningen för specialbagage? Är helt rödgråten. Nej det kan jag inte göra, du får fråga någon annan. Jag ber om lite tejp o får det.

    Går till specialbagagebandet igen, svettas o har ont i huvudet, tar mig för pannan massa gånger o det känns som jag ska svimma. Efter jag bankat på rutan igen många gånger o det ingen kommer så lägger jag min kofta på flygplatsgolvet, sen Elians filt o så han på magen. FY SÅ ÄCKLIGT. Sen gråtande delar jag vagnen i två delar igen, plastar in dem o DÅ kommer det ut en man ur luckan o frågar är de dina? JA. Är det tags på dem? JA. OK.

    Så tar jag Elian i selen igen, tar på mig solglasögonen o tar inte av mig dem förrän vi är hemma i lägenheten igen. Säkerhetskontrollen var LÅNG o då jag kom in o såg efter vilken gate vi skulle gå till så står det att flyget är 10 minuter försenat o wait for gate. Där man ska vänta på gatenr finns det INGEN sittplats o jag går för att hitta någonstans att amma en ganska hungrig bebis. Han skrek INGET o var så DUKTIG men jag kände ju att han var hungrig. 

    Hittar tillslut en avdelning som heter familjeavdelning, hinner amma fyra minuter sen ropar de ut gatenret till Oslo. Så går vi dit o jag ser andra familjer som har sittlånevagnar, egentligen för lite större prinsar o prinsessor MEN det hade funkat. O VARFÖR upplyste ingen mig om den möjligheten? Varför frågade INGEN mig hur det var? Om jag behövde hjälp? Jag förväntar mig inte specialbehandling då man reser med barn men MEDMÄNSKLIGHET. 

    Vi lyfter kanske 30 minuter efter utsatt tid, jag vet inte riktigt. Både jag o min underbara son sover då vi lyfter. O vaknar strax innan vi landar o möter världens bästa E(som fått pböter på 500 kr för att vi var en timme försenade!

     

    Tidig kväll

    Sen vi kom hem har vi slängt i oss några mackor,sovit samtidigt alla tre,  packat upp,städat, tvättat,  lekt, Elian har ätit grönsakspuré o majsgröt o så badade han med E. Sen skrek han av trötthet 18.15 så han fick sova, så nu sover han sött!

    E hade köpt daim till mig, jag tänkte ju köpa en present åt honom först i Malmö men hann aldrig o så på taxfree men ....det gick inte enligt planen:) Men jag ska ju inte käka så mkt godis nu har jag bestämt + att kola är det värsta för tänderna. Ett stort paket står o frestar mig, men nej ingen daim för mig. Kanske ett glas rött, men E har superont i huvudet så det blir nog vatten!

    Tårar på flygplatsen

    Hemma o myser med E, Elian har nyss visat att han kan käka grönsakspuré o dricka vatten för sin Far. Nu ska jag packa upp o tända ljus efter denna hemska dag. Elian har varit underbar att resa med IGEN, duktiga killen är han. Bara kikar sig omkring o somnar då vi flyger som sin Mamma. Men upplevelsen på Kastrup flygplats var hemsk.

    Skriver mer om det sen, då jag orkar. Jag grät mest innan planet lyfte, så ***** DÅLIG service för en ensammamma med bebis. 

    Strosar

    Strosar

    Vi kom oss ut en sväng, köpte nya pyjamaser åt Elian o två bodies. Sen käkade vi semla på café o handlade limpa o rökt skinka (mina önskemål) på vägen hem. Även en ny puré åt storsmakaren.
    Han har käkat massa idag, han får inte nog verkar det som, min mjölk är godast om morgonen o kvällen / natten verkar det som.

    Ikväll är det ELLE som ska läsas o Mormor ska iväg med sina tjejkompisar några timmar.

    godsaker

    godsaker

    på ett bageri i stan. Vi köpte med semla hem till Ingemar, vi åt varsin här inne.

    Bedövad o pusssjuk

    Bedövningen håller i sig men det gör ont, känner att jag är nummen samtidigt som det isar. Mormor o Elian sover o jag tänker på E, jag vill ha en tyckersyndomdigälsklingvadvackerduärkyss NU. Får dock vänta tills imorgon. Dagen idag går i slapptecknet, väldigt lovely.

    Kläder: gråa pyjamasbrallor med gul mudd upptill, svart lång tight tunika, svart kofta o svart myssjal. Mammas duntofflor i vitt o rött.

    Tänder fixade

    Tandläkaren gick jättebra, otroligt duktig var han. Bedövade tills jag inget kände, nog första gången jag inte hade ont då de borrade. Nu börjar det släppa så nu har jag dock ganska ont. Elian o Mormor hade haft det toppen då jag var borta. Men jag måste snart åka hit igen eftersom jag nu fick veta att jag gnisslar tänder hela nätterna, måste ha en bettskena. Det kostar 2500 kr men det är det värt om det kan minska ner på mina huvudvärksattacker!

    Idag har jag mest lust att vara inne, har duschat en lång varm dusch o sett slutet på Greys. Självklart vaknade prinsen en kvart innan dubbelavsnittet slutade o sen var han vaken en stund, käkade o när jag precis fått honom att somna i min famn så känner jag att pyjamasen är genomblöt av kiss, byta pyjamas o blöja o så är han klarvaken. Efter en timme så orkade jag inte mer o Mormor fick ta över o bära så han somnade. TACK!

    Ska inte skriva nåt om slutet men jag älskar serien, grät en skvätt.

    Nu ska vi leka vidare o jag ska käka någon lunch, har ingen lust på något kanske nyponsoppa. Aj aj i tänderna....jaja nu är det gjort iaf!

    Imorgon går flyget 10.25.

    MYS & MAT

    Nu är det strax Greys Anatomy på svensk TV denna gång. Ska bli mysigt att krypa upp i soffan o se på det. De sista två kvällarna har varit underbara då det gäller läggning. Elian somnar ( idag jag med en stund) o så sover han i timmar utan att småammas. *jippie* Det ÄR gröten.

    Idag satt han på lunchrestaurangen med oss o han skrek nästan då jag började mosa banan o åt flitigt o drack vatten. Han vill käka mat denna killen, kul. Idag blev det majspuré 6 teskedar, liten bit banan ( en bit av Mormors bananasplit var det) o så en halv portion majsgröt med bröstmjölk i. Eivind kommer tycka det är superskoj att ge gröten då vi kommer hem igen. Elian sitter ju med vid matbordet o det är så häftigt, familjen som käkar mat ihop!!!

    E saknar oss o vi saknar honom men han lär sig massor med nytt på sin resa med jobbet o vi får massa söta sms så det ska bli myyys att han hämtar oss på dagen (torsdag) o sen har vi hela dagen tillsammans. Sen fredagen ska bli firande utan husköp: firande av oss tre!

    Kul!

    Kul!

    Det här var skoj tycker Elian som spelar jättefint!

    Då jag kom innanför dörren sov han fortfarande i vagnen efter vår promenad idag efter lunchen på stan. Så tog det 5 minuter o han vaknade va en mardröm, lilläppen darrade o han grät o grät, då var det skönt att som Mamma kunna trösta. Lilla vän, inget ont ska hända dig!

    På stan så hann vi knappt med något, åt lunch igen då salladen hemma inte var så mättande, biff med råstekt potatis. Men mina två första biffar var dåliga så tillslut, valde jag att ta in en kycklingfilé på min tredje tallrik. Kände mig dum men de var supersnälla o bjöd på kaffe o dessert, faktiskt restaurangens fel då maten är dålig, köttet var så segt. Sen in en sväng på Designtorget o så in till tandläkaren.

    Simultanförmåga

    Simultanförmåga

    Lunch med Mormor hemma. Jag pratar i telefonen, kollar på mobilen, ammar o käkar lunch.
    Vi gjorde en sallad av parmaskinka, mozarella o melon.

    DYRT

    men nu har jag varit hos tandläkaren 500:-, imorgon kl 9.20 blir det fixa tre småhål också. Han misstänkte det var pga graviditeten, fostret bildra ju skelett o då suger det ut kalcium ur sin mor o tänder är skelett... + att då man är gravid så är man mkt trött ( vissa glömmer borsta tänderna, inte jag jag har borstatändernamanier ), man småäter kanske om man mår mkt illa, eller får enorma begär efter saker....kanske sötsaker. Så min uppmaning till gravida: borsta EXTRA noga så kanske ni slipper betala de 2300:- jag ska betala imorgon =)

    Tidigare hade jag tandläkarskräck men han var otroligt trevlig o nuförtiden resonerar jag ofta att jag har ju fött barn så jag ska klara det. Bedövning ska nog hjälpa mig, tidigare hade jag alltid lustgas hos tandläkaren... Han misstänkte att hålen varit där en stund o de var små o jag behövde inte laga dem nu men jag vill. Plus att jag är supermotiverad att dra ner REJÄLT på godisätandet nu. Choklad var dock bäst sa han, om jag nu blir sugen.

    UT!

    Nu går vi ut i solen!
    CAPPUCCINO o lite tisdagsshopping står på schemat.
    Nu tvättar Mormor av majspurén ifrån prinsens kinder.

    Vi såg förresten svenska filmen 7 miljonärer igår, helt galen men ganska kul. Jag var så trött men höll mig vaken o käkade godis.

    Hemlisen

    har ju glöm berätta hemlisen som jag var så glad över, eftersom det numerna är helt officiellt:

    Engla ska ha bebis. Jag är superglad för hennes skull, hon är en underbart varm person!
    Link till hennes blogg finns längst ner till vänster i min blogg, men de flesta vet nog redan vem hon är.

    VÅRT UNDERVERK

    VÅRT UNDERVERK

    sover morgonluren då jag fixar mig!

    tight

    tight

    väldigt tight modell, men lös samtidigt dvs bara stickad i den modellen.
    Blir fint på lördag då jag ska ut med tjejerna o käka middag o alldeles försent småfira att jag fyllde år i all julstress. Med Filippa K skorna o något guldigt till.

    I MALMÖ

    Jag är trött idag igen trots bra sömn med bara ett vaknande. Men man blir trött dagen efter tror jag, vi klev ju upp 6.15 igår o så bar jag vår tunge lille man i selen mycket. Men nu ska jag snart fixa en sallad tills mormor kommer hem o jag hör Elian vakna i vagnen.

    I MALMÖ

    Jag i köket

    Jag i köket

    här ser man klänningen

    Första pipmuggsmötet

    Första pipmuggsmötet
     Gick väldigt bra, gott att dricka ur o bita på.
    Vi har en jättefin i Oslo, barbapappa. Ska bli skoj att plocka fram den då vi kommer hem.
    Mormor hade shoppat matstol, bestick, skål o pipmugg åt Prinsen!

    Bra natt!

    Elian käkade mjölk igår kl 19, 22, sen 2.30 o nu kl 8 på morgonen. Jippie jag tror gröten kommer ge mig mycket skönare nätter....*hoppas*

    Nu har mormor lekt med Elian massor o jag ska vara här hemma medans hon går på datakurs. Sen ska vi laga god lunch hemma med parmaskinka, melon o sallad. Sen kl 15 ska jag till tandläkaren, det behövs. Har inte kontrollerat tänderna sen innan graviditeten, dumt men har ej haft tid.

    Ska nog lägg ain en bild på klänningen jag köpte igår, då jag får tid. Svart stickad är den. Tight med hängslen.

    BAD!

    Nu ska jag o en grötsmutsig son bada badkar o bli rena. Måste sluta amma känner jag varje gång han biter o han verkar ju glatt käka mat o dricka vatten. Men ska absolut inte sluta, fast jag tror att maten gör att han sover bättre! Han är underbar.

    Återkommer senare.

    INGET HUS IDAG!

    ÅÅÅÅ skönt, nu är det över! Vi gav oss, mäklaren tyckte vi gjorde rätt då huset gick allför mycket över värdet o hon sa att denna månaden varit sjukt het. Skönt även om hon sa det för att vara snäll att det kommer massa fler så känns det efter en halvtimmes tänkande i Mormors säng bra. Jag är nu ute efter ett större kök :)

    Nu ska vi ut i solen o dricka en cappuccino o kanske shoppa något fint så jag känner mig extra glad!

    VÅR!

    Resan gick fint, våren är här i Malmö, supermysigt att vara här. NU har vi käkat lunch o fikat o Elian har käkat banan o druckit vatten i pipmugg själv, han bara tog tag i den o drack!

    Budrundan pågår men jag vågar inte hoppas riktigt, blir nog inte vårt hus eftersom vi inte tänker gå för högt över. OM OM OM så ska vi fira med champagne o god middag på fredagkväll!

    No sleep!

    No sleep!

    Jag: sovit liiite, Elian käkade 21,.30 o så 2.30 sen sovit. Jag har sovit på helspänn.
    Elian: sover, ska vara klar om 17 minuter o sitta i bilen....
    E: i kostymen, nyduschad

    GLAD MÅNDAG!

    ZZZZZ

    jag borde egentligen sova nu. Men mycket tankar dagen innan huset ska säljas, vi ska inte köpa till för högt pris så jag blir småledsen om någon bjuder mer än oss. Men sånt är livet, vi bor superbra nu också!

    Imorgonbitti kl 6.15 ringer klockan o vi ska åka till flygplatsen kl 7, E kör!



    Störst av allt!

    Störst av allt!

    Nu sover Elian, han var pigg efter bajsning efter gröt men pappa fixade!
    Vi satt o såg på bilder ifrån dagen D, den 18 augusti då Elian föddes. Detta är dagen efter, jag ligger o beundrar honom då han sover, jag hade svårt att sova då han sov eftersom jag aldrig såg mig mätt på honom. Större kärlek finns verkligen inte, mina E ni är mitt ALLT!

    Majsgröt!

    Majsgröt!

    Lyckad majsgrötpremiär! Blandat med modersmjölk! Jättekul att han slukar det vi ger honom. Fick grötpaketet av Aslaug, vi var där några timmar o hade det kjempekoselig. Små o stora killar fick mötas, alltid kul. Nu lägga lilla matmonstret, sen film o pusskalas!

    Stor o liten

    Stor o liten

    Igår, Elian o Julie.

    Vår i luften!

    Vår i luften!
    Glad Gro!

    Härligt väder med massa sol idag men halt! 
    Drack supergod kaffe o åt god cookie med nötter o choklad o pratade massor.
    Sen fick jag springa hem o E mötte oss, Elian var hungrig o ville bli buren. Sötnosen vår!

    Nu är en glad ( utvilad!) E i duschen o har Elian. Snart ska vi spontant hälsa på Aslaug o familjen, diskutera lite om imorgon, de ska ev lägga in bud på en lägenhet i närheten. KUL!



    på väg ut!

    Nu ammas det o kläs på här! Vi ska ut i sköna vårvädret o möta Gro, det var längesen. Vi reser för mycket nu för att hinna träffa alla. Men efter den här Malmöturen blir det mest helgresande o så en miniresa med jobbet v 10 tror jag det var!

    Imorgon åker vi kl 8.50 med flyget, ungefär samtidigt börjar nog budgivningen på radhuset....
    Spännande!

    Just ja: vår nya grej, svensk webradio!!!

    SÖNDAG!

    Så, då är det söndagsmorgon o natten har varit ganska lik de andra. Kl ett då jag la mig ammade jag Elian i vår säng o bar sen in honom till sig, så jag slapp vakna 1.49 som vanligt. Kl 3.30 vaknade jag av en E som ville kärleksförklara sig, då jag fått honom att gå o lägga sig ( i gästsängen i källaren, pga snarkande vid alkoholintag) så vakande hjärtat o käkade lite till, fick bära o lägga o så vaknade han väl vid 6 tror jag, eller så sov han till nu. Kl 8 lyser iaf hela hans ansikte o han ligger o pratar o är superglad. Så nu dricker jag välling o han leker i babygymmet. Hans far lyser inte helt upp ännu, han ska få sovmorgon!

    Planer idag:
    tvätta
    packa till Malmöresan
    Promma o dricka kaffe med Gro kl 13


    Härlig tjejkväll!

    I eftermiddags gick E ut med vagnen o jag fick vila. Sen åkte vi o hälsade på Skai, Jorun o deras SÖTA nydfödda Julie. Så mysigt att få snusa på en liten en o bullar fick vi också, jättemysigt. 

    Sen åkte vi hem o Viktoria kom, E gick ut med jobbet för att fira deras sista månad som gick så bra. Så ikväll så har vi badat Elian, lagt honom. Ätit gott, sallad med vitlöksbröd o guacamole. Sallad:
    ruccola, stekta champinjoner, röd paprika, gurka, tomat, gröna oliver i olja, soltorkade tomater & stekt haloumiost. JÄTTEGOTT! Sen mörk choklad. 

    Spansk konstig kärleksfilm har vi sett o nu kikar vi i modetidningar. Härligt med tjejkväll!


    MYS INNE

    trots massa sol ute, E har dammsugit o vi har lekt o myst allihopa. Kan inte alla dagar vara lördagar....Nu ska snart vagnen + vi ut!

    NU!

    NU!
    Nu har E låtit mig sova en timme o nu ska han få sova. Så det är frukostdags!

    Sista versen?

    Sista versen?

    SIngstar

    SIngstar

    Singstar hela kvällen o vi blev kvar hos Anne tills taxin gick hemåt.


    Jag o mina jobbtjejer!!

    Jag o mina jobbtjejer!!

    Zryan, Janina, Jag o Anne.
    Härlig jobbtjejer o vänner.

    tapas!

    tapas!

    Anne hade verkligen fixat.
    SUPERGOTT!

    Ska strax gå!

    Ska strax gå

    Nu ska jag strax ta taxi hem till Anne.


    Mysfredag

    Mysfredag

    Rött vin med E o tända ljus, ni ser ju hans ben i soffan =) 


    LEK!

    LEK!

    På golvet innan besök av Bestemor. 
    Nu har vi ätit kycklin go färsk pasta o myyyser med ett glas vitt. Lilleman sover efter bad.

    Randigt!

    Randigt!

    Henrik, Elian o Aslaug. Viktoria somnade faktiskt i hoppgungan =)

    Lunchen idag!

    Lunchen idag!



    FREDAG!

    Jättemysig dag med besök av Hilde o Viktoria o Aslaug o Henrik. Åt lunch, grovt bröd med pålägg o grönt, cappuccino o smoothies. Sen lekte bebisarna o vi mammor fick prata som vanligt =) Hus o annat!

    Så himla skönt med fredag = pappa är hemma om morgonen o heeela dagen!
    Imorgon ska E o hans jobb ut o fira att de klarade målet, massa tusen ska läggas på dricka o mat, jobbet betalar. Så då kommer Viktoria hit o ska mysa med oss. 

    Strax kommer Bestemor o Heidi o hälsar på en sväng innan de flyger till Trondheim. Vi ska ha fredagsmys o ev åker jag iväg o möter några vänner om jag kan lämna mina E. Svårt det :)



    Bra start!

    Vi är glada idag! nu får vi besök. LUNCHTIME!
    Bra start!

    Premiär

    för välling, men inte mycket gick ner. Mammas mjölk var smarrigare. Ska testa med sked nästa gång, o så shoppa hem lite pureér o gröt idag.

    Nu: ut o handla grovt bröd, sallad, pålägg, bär & vaniljyoghurt. Vi måste ju ha fredagssmoothies!

    Premiär

    Lejonkungen i sängen

    Nu sjunger vi! Elian gav mig världens vackraste smile imorse då jag hämtade honom så han gjorde Mamma på gott humör!


    Igår!

    blev det först snabbt äta mat sen kasta oss iväg på visning, jag o E älskade huset. Det är ju utanför stan men vi tänker på Elian, dagis o uppväxten. Jättemysigt radhusområde o om våra vänner flyttar dit så blir det perfekt. Ingenting att fixa i huset förutom måla en vägg som idag är rosa, o sen i framtiden kanske lägga kakel i ett badrum. ÅÅÅÅÅ vi vill ha!

    Försökte lägga mig supertidigt igårkväll så förkylning o huvudvärk skulle släppa, men somnade inte förrän E kom o gjorde mig sällskap, han kom in vid 22 o så låg vi  o pratade i en timme.

    Imorse vaknade Elian som vanligt vid 5, käkade, jag bar honom o han somnade men vaknade snabbt igen, pigg som en lärka. Somnade väl efter en timme. Så idag ska vi börja ge välling, han behöver nog mer käk storkillen.

    Nu ska jag ta hand om honom, han pratar så fint på sitt rum i mörkret, stackarn han vaknar då E går. I nya huset ligger inte hallen utanför hans rum :)

    Pernille!


    Jag o Pernille(Aslaugs dotter) är förkylda, då går man på IKEA o får en glass?! Hon fick det iaf eftersom mammorna behövde komma sig ut lite. Söt är hon o väldigt duktig med bebisarna. 


    Pernille!

    Ute o går tur!


    Duktiga var vi idag, gick till o från IKEA, jättehärligt väder o bra sällskap. Lunchade på IKEA, svensk lunch :) Här är Elian i vagnen.
    Nu ska vi bara käka o överlämna Elian åt Onkel, visning kl 18!

    Ute o går tur!

    Vi i ett Nötskal

    Nätskal

    Skulle fixa bild på klänningen, den fångade ju massor denna bild.
    Min vällingkopp, macen, leksak i soffan, amningsfilt, trött Elian o så mig...halvklar. 

    Myser

    i sängen på morgonen, Elian är så himla go o pratig i pyjamasen. Apropå pratig, igår la jag mig typ 21.30 men somnade väl 22.30 kanske, tvingde mig själv att sova tidigt. Sen vaknade Elian o E gav mig honom o la tillbaka honom, jag reagerade knappt på skriket, tror jag behöver sömn...

    Kl 5 var han klarvaken o låg o pratade på sitt rum, tillslut skrik o så lite mat. Sen är han liksom vaken, somnar ej bredvid mig utan vill bäras pyttelite o så sova i sin egen säng. Det är jobbigt, måste testa välling en kväll snart....tror det kan få honom att sova hela natten...önskar iaf det...

    Idag ska vi hälsa på Aslaug tänkte jag, ska bli jättemysigt, promenera står på dagsplanen.