Hungrig

Undrar om det är amningen som gör mig konstant hungrig....suger i magen så himla ofta. Idag har jag ätit:

1 glas fullkornsvälling + 1 skiva kornbröd med avokado, tomat, ruccola, salami o ost
1 cappuccino +3 st likadana mackor fast med philadelphia på också
1 potatis 1 tomat 6 fiskpinnar
1/2 blåbärsmuffin
1 grönt äpple
2 havre knäckebröd med leverpastej o gurka 1 kopp fullkornsvälling
massa vatten o en halv gurka

Kanske jag bara saknar chokladen =)

Imorgon ska vi laga tacos o ha Gro o Benjamin o Helena på besök, ska bli mysigt! Sen ska de på nattbio! Ska faktiskt köpa nötter o lite mörk choklad så inga "vanliga" chokladkakor eller smågodis slinker ner "bara" för att det är helg, nu får det vara slut på ALLTFÖR mycket choklad. 

Nu ska jag lägga mig, mitt huvud är inte helt på topp o jag fryser fortfarande sen vi promenerade i ruskvädret idag. 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Haha... oj! tyckler inte det där låter som särskilt mycket mat alls... Jag äter myyycket mer varje dag och jag varken ammar eller tränar oftast...

2007-01-11 @ 22:42:34
URL: http://johanna84.blogg.se
Postat av: josefine

ok, ja denna dagen var ganska "bra" tror jag :) brukar ofta få i mig massa dumheter :)

2007-01-11 @ 22:51:49
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Anna

Mmm.. jag håller med, endast ett ordentligt mål mat per dag är lite lite (fiskpinnarna). Till frukost kan du ex pröva med scrambled eggs eller en god omelett av sånt du gillar. Fruktsallad mättar också bra som frukostmål (ät dock gärna en smörgås till). Vill du ha juice finns Brämhults som bara innehåller frukt (inget socker eller tillsatser).

Lunchen är efter frukosten dagens viktigaste mål, den ska du står dig på fram tills middagen. Mycket grönt är bra att ha med! Pröva olika salladssorter ex Maché etc

Middagen behöver däremot inte vara allt för mastig, den mesta energin behöver du på dagen och inte på kvällen. Att äta för mycket på kvällen kan leda till ex överskottsenergi.

Att du äter mellan målen är klockrent, på så vis behåller du ett jämt blodsocker :)

Heja!

2007-01-11 @ 23:21:34
Postat av: Engla

Jag tycker också det lät väldigt lite. Äter du bara ett mål mat? En middag till tror jag du skulle kunna få i dig, det andra är ju bara mellanmål! Och en potatis var ju inte så mkt. Och du ammar ju som sagt. Jag känner mig ganska glupsk i jämförelse ;)

2007-01-11 @ 23:25:39
URL: http://www.englasshowroom.com
Postat av: josefine

Anna: oj vilka tips o råd jag fick! Jag åt lunch :) i Norge är mackor lunch o dessa var riktigt grova! DÅ jag var gravid drack jag en brämhult om dagen, de innehåller inte socker men juice generellt är MYCKET fruktsocker o det är inte så bra...vatten är bäst o godast! Tack iaf för tips! :)

2007-01-11 @ 23:27:25
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Frida

Det var ju inte alls mkt. Inte konstigt om du får ont i huvudet! Ta hand om dig!

2007-01-11 @ 23:49:42
URL: http://freerida.blogg.se
Postat av: Anna

Bränner man mycket kalorier när man ammar? Det var någon som sa att hon gick ner alla sina extra kilon för att hon ammade så länge. Det låter ju väldigt enkelt i så fall.

2007-01-11 @ 23:53:51
Postat av: elinis

Jag tycker som alla andra att det lät väldigt lite! Mat som är så gott! Nu sitter jag och äter macka med leverpastej och gurka tillexempel!! Helt fel tid I know men det är ju så gott! Ta hand om dig!
PUSS

2007-01-12 @ 00:21:29
Postat av: Jenny

Oj vad lite du äter. Tänk på att du ammar. Det är jätteviktigt att få i sig ordentligt då och dricka massor. När jag ammade mina barn åt jag mer än min man, det är ju så mycket som går åt då. Ta hand om dig.

2007-01-12 @ 08:32:05
Postat av: Jess

Hej!
Eftersom ja är utbildad inom kost och träning bland annat så kan ja säga att inte ens för en normal person som inte ammars är det inte mycket mat!
Ditt blodsocker sjunker för snabbt även om det är bra matkällor så är det inte mycket din kropp får att jobba med, smörgås eller knäckebröd är perfekt som mellanmål men knäckebröd är/ska inte va en middag.
Ta hand om dig! Ät 2 rejäla mål om dagen och sen mellanmål ofta så skall du nog få bukt på ditt problem..

2007-01-12 @ 09:11:25
Postat av: josefine

Tack för alla tips o råd, men jag äter mycket! Oftast äter vi lunch ute jag o mina vänner! o det brukar innehålla ganska mkt mer sött än så här... jag glöme skriva in att jag också käkade en hand med mandlar igår :)

Man blir nog lite hungrigare av att amma säger dem, bebis tar ju ganska mkt ifrån kroppen o jag har ju gått ner allt i kg o det är nog tack vare Elian som är en storätare!

Kram på er alla!

2007-01-12 @ 09:20:46
URL: http://prinsessans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0