DAGENS

bästa o dagens outfit ska jag försöka börja att lägga in varje dag, om jag klarar det är en helt annan sak =)Ska strax hoppa i säng o försöka SOVA.

DAGENS

bästa: då Elian såg sig omkring på Åpent Bageri o lekte själv i vagnen glad o nöjd
outfit: gråa stuprör, ljusrosa linne, grå polotröja med volangpolo o muddar o grå kofta, vit/gula NIKEsneakers, svart ZARAtrench o rosa H&Msjal.


MÄTT!

GOTT!!! Köpte hem 4kornsbröd ifrån Åpent Bageri idag, åt nyss två skivor med avokado o rökt skinka på. GOTT!!
Kvällen känns inte som en lördag alls, inga onyttigheter eller hyrfilmer, bara lugn o ro. SKÖNT det med.

Underbart söt liten skatt!!

Underbar s?t liten skatt!!
Både jag o E höll o mindes då Elian var liten bebis, ny o grymtande o så lugn i rörelserna.....Längtar som sagt SÅÅÅÅ till nästa bebis!



BARN!!

Vi fick besök av Skai, Jorunn o deras lilla Julie som är snart 2 månader, UNDERBART SÖT! Lägger in bild sen. Vi prommade lite o sen var vi här hemma en stund men Elian var tröttis o vi fick ge gröt o de skulle åka hem. Han åt o åt o åt, ville ha mer o allt verkade så bra. Jag menar, hela dagen har han ätit då jag tänkt, lite lunch + banan, banan o vatten o mjölk o nu kvällsgröten, fick två små extra portioner....Ligger o ammar o är på väg att somna bägge två. Han släpper bröstet o tänker ta ett nytt tag, jag tänker att det är ju bra att rapa lite efter all mat. Då kaskadkräks han fem gånger, kändes som fem-tio liter. Tjock gegga över hela mig o hela golvet. Bara att byta pyjamas, sovpåse o E skurade golvet. Nu sover han efter Pappavaggande o har tom mage. *** Jag som ska sova nere inatt o få sova ostört.....kan jag ju inte då han ingen mat i magen har =(

Hoppas alla har en lovely lördag! Jag är inte arg eller så, bara TYPISKT då man har barn, när man nästan glömmer att man aldrig kan planera saker så sker såna små saker som bevisar att : ALLT KAN SKE! =) TUR att jag ej går ut ikväll, skulle ALDRIG orka!


åpent bageri

?pent bageri

Jag, Viktoria o Elian på Åpent Bageri, MUMS!!!!!

Innan det så prommade jag o Elian ner till stan o mötte Ashi + sin dotter Pernille o hennes två tvillingvänner. Fixade lite saker o sen ner på Aker Brygge o ammade o så mötte vi Lena o Viktoria som var bakisladies, glada o goa! Elian lyser som en sol med Viktoria!!

Nu är Håvard här o myser med gullet!

My boys!!

My boys!!

2hand

2hand

mitt fynd igår!


ENGLA

Jag tycker verkligen att ENGLA förtjänar titeln som Sveriges bästa modeblogg. Då hon är en tidlös klassisk tjej med smak för trender o stil samt bjuder på sig själv, har fötterna på jorden o inte skriver om Paris Hiltons senaste hångel så tycker jag att ni ska RÖSTA på henne IDAG!! Sista möjligheten o hon kan vinna en resa till NY! 

Kopiera in denna länk i adressfältet o lägg din röst på ENGLA:  http://www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,1027330,00.html


Om Engla



Kall morgon

-1 men det är klarblått o ska bli en härlig dag med sol. Jag la mig strax efter halv tolv o kunde INTE somna igår utan E. Efter 1,5 h så vaknar Elian o så är karusellen igång, amma, lägga, bära osv.... Imorse kl 6 var han superglad o pigg o jag låg o frös lite o halvlekte o nu sitter jag här med min kopp välling, TRÖTT efter ca 3 timmars sömn.

Ikväll:
lägga mig 22
sova då E tar Elian
sovmorgon imorgon JIPPIE

E sover nere som jag bad honom att göra, orkar ej snarkande efter några öl!



Stora beslut men så lätt det kan gå!!

Vi käkade en lätt men god middag, stekt haloumiost med sallad ( isbergssallad, majs, gurka, cherrytomat o gurka) vid köksbordet o Elian käkade sin gröt o sa MMMMM hela tiden. Sen lek, bad o amning. 

Vi har sagt upp lägenheten idag, flyttar till Eivinds Pappas lägenhet som han har (han bor inte där själv), nyrenoverad på Ekeberg där vi vill bo men ett rum för litet. Då bor vi där billigt o har mamma o pappaledigt tillsammans från 1 juli i två månader o bor nära grönområden, havet, Farmor, Tante, Onkel, Gudfar o vi har fått en DAGMAMMA i området som vi fått via min chef som ska flytta, så vi får deras underbara dagmamma som hon säger =) Det känns SUPERBRA!!!!!!!!!!!!!!!

Så kan vi leta o finna det vi vill ha, se hur räntan hamnar o inte stressa in i något. Men vi funderar fortsatt på radhuset! Tar allt sånt efter påsk, nu har vi gemensam SEMESTER!! Härligt!

Imorgon ska jag promenera till stan o shoppa ny vagnleksak till Elian, lovade honom det idag =) Plus present åt en liten tjej som vi ska hälsa på på söndag tänkte vi! Ett glas vin i solen med AnnaStina tänkte jag försöka få till, vad säger du AnnaStina?? 


tuffing!

tuffing!

Här är killen som får mitt hjärta att smälta + hans kära far såklart ;) Men honom fotar jag inte lika ofta längre....måste ända på det! 

Nya solglasögon, RETRO heter dem!

fredag

fredag





Vi!

Vi!

På Fontes.
Elian käkade banan o myste i Viktorias famn.
Dagens bajs kom NU när han låg naken hemma på golvet o luftade sina torra fläckar på rumpan ( lillvännen!!) haha, det var dagens kiss o bajs i min blogg =) Man pratar om det som det mest naturliga när man har barn. Men han låg på sitt kisslakan, så det var ingen fara. Nu kom E hem o ska iväg på posten för min skulle sen är det mysa alla tre innan Elian ska badas, grötas o sövas!


SUPERMYSIG FREDAG!!

SUPERMYSIG FREDAG!!

Ännu en härlig sommardag! Här är Lena, Viktoria o Elian på Fontes på Grynelökka, MYS med god lunch. Jag åt sandwich med Mozarella o Scampi. 

Sen strosade vi omkring i butiker ( läs Lena o Viktoria ) , jag ammade, vagnade o pratade med bank o mäklare! Men sen promenerade jag hem o Elian sov i vagnen, köpte liljor o nu är det fredagsmys, skönt. E ska ut en sväng o jag ska bara mysa, göra Satin Hands ( kit från Mary Kay ) o lägga mig i tid. I need!


morgonpigg!

morgonpigg!

imorse innan vi gjorde oss klara!
han är bara min stora kärlek här i livet - HJÄRTAT!!!

diamanten!

Diamanten är här!! jag kunde komma idag men jag hinenr inte o måndag gick bra men då är vi i Göteborg, evt kunde den komam hem till mig med bud så jag får se storleken. Men jag ska ut i solen nu o njuta! Så efter påsk!


Godmorgon världen - vilken underbar dag!

Godmorgon v?rlden - vilken underbar dag!

FREDAG o allt! Prinsen i sin tvådelade pyjamas, han är bara för go i den! Vi har legat nästan en timme o jag harhalvsovit i han myst på rygg o mage o krypit omkring o jag har pussat på honom - då skrattar han!! I skrivande stund ligger han på golvet här o just nu rullade han ifrån mage till ryg av misstag o han skrattade högt, trodde nog att "någon" busade med honom!!

Solen strålar o trots ännu en crazy natt så är jag superglad, att vi alla är friska o att det nu är HELG! Sen långledigt!!! Idag ska vi promenera till Grynelökka med Viktoria o hennes väninna Lena som också är ifrån Sundsvall, de lärde känna varandra då V studerade i Uppsala! KUL! Egentligen skulle jag gå ut med dem imorgon o det hade varit SÅ kul men efternoll sömn o massa ammande så känns valet lätt att hellre finnas hemma för amningsklumpen o att försöka samla sömn!

Oj oj nu är Elian ute på golvet - jag hinner inte med, kan någon stoppa tiden!!??


Elian om dagen / natten nu

Han:
*ler ofta då han ser andra
*är som en mask i famnen, ålar sig omkring
*vill krypa, står på alla fyra o gungar, vilar genom att "flyga" eller lägga ner huvudet på golvet 
*kryper baklänges, ålar sig omkring oo hamnar utanför babygym, mattor o annat, golvet är bäst tycker han
*pratar en del, mamamama, dadadada o andra roliga ord, låter som han svär ibland, har en bestämd o hög röst
*gillar ej att bli torkad omkring munnen, skakar på huvudet febrilt för att slippa detta o drar bort saker ifrån huvudet, mössan tex...
*blir superglad då man pussar på honom på morgonen o då pappa kommer hem
*skrattar högst då man busar på hans mage o tar honom upp i liften ( triceps + axelträning)
*har sex tänder ( som han gnisslar så man tror man ska tappa öronen)
*äter helst mjölk just nu o lite banan o banan/aprikosgröt om kvällen
*tycker om vatten
*rullar från mage till rygg o rygg till mage
*byter hand o hittar saker han tappat
*ör otroligt fascinerad av sina egna händer, o andras!
*måste ha lugn o ro då han ammar, gärna ligga
*sover ca 3 gånger om dagen
*har humor, skrattar då man tex låtsas ska göra något o ej gör det, det är allra bäst tycker han

skulle kunna gå on and on....men detta är en liten update för min familj om vår kära klump!

Mamma ( jag ) ska försöka med fasta sov o mattider nu för att se om det kan göra natten lättare. Planen är:

Vaknar 7 ( av Es klocka) 
myser i sängen
byter blöja, lek i vardagsrummet ( frukost + bloggning :)) 
äta gröt 9, amma efter o somna om i sängen alt vagnen inne / ute sover ca 30 min
byter självklart blöjor då det behövs! ( ofta!) 
ut o gå vid 11.30, sover i vagnen en timme minst. 
Ca kl 1 MAT, banan o mjölk eller burkmat o mjölk
sova en stund strax före tre o sen vara vaken o äta lite mjölk / burkmat vid 17 med oss
Bada 18 tiden
Gröt 
19 SOVA ( största utfordringen att han så småningom ska somna själv....)


Snäll ONKEL!

Sn?ll ONKEL!

Idag ryckte Es bror Håvard in, TACK!

Vi fick komma på förvisning av en lägenhet, en som ej hamnat på internet så man har förtur. Han hämtade oss hemma med vår bil ( jobbar på vårt jobb) o E fick sitta på jobb o slutföra viktiga saker. Han har också lovat bort sig som barnvakt så vi kan gå på Eivinds bästa väns ( Elians gudfar) 25 årsfest!!!! 

Elian älskar sin Onkel, skrattar o ler o bara myser med honom, somnade i bilen då vi åkte till jobb o hämtade E igen. Hjärtat vårt. Angående lägenheten så kände jag klaustrofobi, ett rum för lite. Vi måste ha ett gästrum då jag har hela familjen i ett annat land + att E o jag behöver plats för hemmakontor. Jag har så mycket idéer så jag snart bubblar över! Ska skriva i min inspirationsbok nu, sen almanackan o sen ska vi MYSA!



DAGEN:

Dagen blev lite stressig, vi hann inte riktigt med oss på morgonen o somnade om lite för länge. E hade lagt köttfärsen som skulle vara till tacosen i frysenså jag hamnade efter i planeringen + att mäklare o bank ringde o nästan terroriserade mig ( kändes som så! ) Men mina gäster var så självgående så de hade nog trevlig ändå hoppa jag =) Hatar att vara en dålig värdinna.

Vi ska nog inte bjuda på huset, för höga felleskostnader, det känns risky. 

JÄTTEMYSIGT med besök idag, barnen växer o utvecklas ifrån vecka till vecka. Önskar mamamledigheten o våren varade för evigt!!

Jag hann boka detta imorse: Göteborg måndag - Onsdag. Två standardrum  ( bilden ) med dörr emellan = jag o E kan se filmer o mysa o Elian sova sött i eget rum!



Nygift Kristin med sin son Scott!

Nygift Kristin med sin son Scott!

Söt!!
Jag måste köpa den jackan som Scott hade idag, militärgrön ifrån H&M, supertuff! Frågan är om den är för varm för varma Elian, men det kommer nog kyligare dagar i vår.

Ariella!

Ariella!

Söta Ariella provar Elians gåstol. 


LEK!

LEK!

Sölve o Maria i full gång!
Jag blir så rosasjuk då jag får besök eller besöker tjejbebisar, det är SÅ sött!
Fanns det killstorlekar i rosa, en tuff body tex så skulle jag shoppat den. De måste vara lika breda som killbodies ( ja det är skillnad!)


Blå himmel!

Ännu en dag med blå himmel! Jag la plutten vid sidan av mig inatt så vi sov tillsammans = lite mer sömn iaf. Han sov sött då E gick o duschade men vaknade då han kom in för att hämta kläder, jaja. Nu ligger han o leker o jag dricker välling, trött men dagen ska bli mysig. Får besök av Frognergänget kl 13!! Innan dess ska vi ut o gå tänkte jag!

Är SÅ glad för min väninna Suzannes skull som födde en UNDERBAR son igår, GRATTIS hela familjen!!!!

skulle precis

skriva att jag la mig i tid men kunde inte sova, jag o E har legat o pratat o så somnade han men inte jag.....nu vaknar Elian!


gladkillen!!

gladkillen!!

MMSbild till Viktoria idag!Superglad i vagnen på väg hem efter lång dag på stan!

Som vi älskar dig vår kära skatt. Somnar lite svårare in om kvällen pga ljusa kvällar men du är den bästa vi vet!!!

/Mamma o Pappa

i rabatten?

i rabatten?

Silverskor Din Sko, inte ofta jag kikar in där men de var söta o kostade 160 kr så det blev årets silver!

Vi har nu varit i gassande sol på visning o är intresserade, radhus! Imorgonkväll vet ni om vi köpt eller inte =) Mysig liten plats i hög häck där man kan grilla o njuta av kvällssolen, kanske i dessa skor?

Nu är det bad, gröt o sova för vår kära skatt. Sen mat till mig, jag har inte käkat mer än en kopp fullkornsvälling kl 8, så den kanelbullen o en scones. FY, måste laga mat oftare.

vit farfarstunika i linne

vit farfarstunika i linne

på bilden har jag också mitt nya skärp till. 
Indiska är denna köpt på. 

Glad tjej!

Glad tjej!

Helena!


Gro & Helena!

Gro & Helena!

I parken!
Det som är mindre kul är att Gro, Helena o Benjamin ska flytta iväg till Molde. LÅNGT men de ska köpa stort hoppas vi så vi kan hälsa på :) Jag fällde tårar inne på Indiska o trösthoppade lite. Men jag är GLAD för deras skull o önskar all LYCKA!!

ännu en skön dag!

?nnu en sk?n dag!

Vi i slottsparken!

Mötte Gro o Helena idag, jättemysigt. Promenerade o kikade på smink o annat. Åt GOD scones o kanelbulle på Åpent Bageri, med härlig jordgubbsmarmelad till, jag kunde äta där varje dag så gott är det, min scones var med nötter i!


snabbt

snabbt

bytte snabbt om, sommarhärligt ute!
svarta leggings, shorts, linne o tröja!
ha en skön dag  i solen!


en timme

Borsta tänderna, byta till jeans, klä på lilleman o ut i vagnen om en timme. Sen ska jag hem efter lunch o städa trots trötthet, det behövs o då kan jag vila med gott samvete efteråt. Vi ska på visning ikväll, radhus! Hoppas det är fint men det är dyr hyra på det + dyrt att köpa, fast det är i ett fint område.... I like!



Somna om... WE LIKE!

Nyvaken!

Ammade min kära till sömn så jag fick en halvtimmes sömn, TACK!

Sen dusch o hoppa i kläder, ska möta Gro ganska tidigt idag o trille i solen o säga hejdå, USCH. De ska flytta =(

Jag har som ni ser världens myskläder, lite som jag hade på gymnasiet, lite rosa o lite casual. Men hoodien har jag bara hemma då jag är trött o frusen, som igårkväll, imorse o nu =) 

nattmat

Blir så trött av att Elian äter o är vaken mellan kl 1-5 då jag väckte E som inget hör, OTROLIGT! Sen fick jag sova två timmar iaf. Är väldigt trött trots att jag la mig efter Desperate Housewifes igår ca 22.30. E ska börja ta Elian på natten så han inte äter o äter, han skriker alltså tills han får mjölk. Jag ger honom mat minst var tredje timme på dagen också men han är aldrig vrålhungrig. Måste vända tillbaka matrutiner här....

Solen skiner in på lillplutten som ligger på sin krypmatta. Igår ålade han sig in o ut ur babygymet, från rygg till mage, mage till ryg, ut på golvet o tillbaka på krypmattan.....det händer saker! Han kryper baklänges typ, eller ålar sig.



benvit klänning + rosa sjal

beige kl?nning + rosa sjal

Köpt: H&M

segla i sommar!!

Passar perfekt i sommar på båten!

segla i sommar!!


Köpt: gina tricot

gul karamell

gul karamell

Sött med vit tee & mina nikesneakers.

Köpt: gina tricot


Hjälten!

Bild borttagen på uppdrag av E :) Jag som tyckte han var så fin!

Min snygga kille =)
Inte lätt att få lilleman att ( som tidigare ) somna vid bröstet, då var det mörkt o hans små ögon stängdes nästan automatiskt. Men med Enigma på macen o Pappas varma famn så somnar Elian. Jag är i jämförelse dålig på att lägga o vagga. Credit 4 you E!

SKRATT I HUSET!

SKRATT I HUSET!

Elian o E busar så Elian skriker av skratt nu, jag ÄLSKAR ljudet av honom glad. Här är vi nyss hemkomna efter dagens äventyr!

klänning

hemskt kort men h?r ?r den som kl?nning!
dålig bild, E tog en halvhjärtad ifrån sitt soffhörn =) Men som klänning, söt!
Nu matar E Elian o jag tog med macen på sovrummet o andas!

HÄRLIG dag igen, så underbart med sol! Mötte Monica o Aslaug, prommade i stan(efter prommis ner dit!) o sen vidare mot Aker brygge. GOD ceasarsallad o vitt vin på Pepes. Men jag fick telefonsamtal hela tiden så något osocial var jag allt. Men Elian var glad han!!

Gick en skön tur hem o mötte E utanför, vi satt på en trapp i solen o väntade tills Elian vakande i vagnen sen gick vi in o inspekterade dagens shopping:

tunikor, (behövde FÄRG!), svarta shorts ( mina andra alla shorts är för stora), mjukisjacka med huva i knallrosa, sjal i ljusgult, sjal i rosa med mönster, mössa till Elian, benvit sommarklänning, beige t-shirt. Billigt o bra!

Mottar gärna tips på fisksoppor som är smaskiga, gärna med mycket smak o krämiga varianter!


ny kjol/klänning

ny kjol/kl?nning

Jag i min nya kjol / klänning. Har den som kjol nu o myser hemma! Sjukt söt med solglasögon, bikini under, sandaler o en stor väska till. Att ha fräknar på näsan o en söt bebis på höften är nog de allra bästa accessoarerna!


Vi idag!



Elian i pyjamas o jag snabbfixad. Fick ett sms av E (då vi äntligen somnat om lite efter en natt med vaken superpigg bebis kl 1-6) där det står: vi kommer om 30 minuter! Filminspelning här hemma pågår NU. Vi rymmer ut i det vackra vädret trots trötthet, SKÖNT! Ska bara se om han vill käka lite först.

 h?r ?r vi!

Shopping

Shopping
Linne H&M
Armband H&M
Vitt tunt flätat skärp GLITTER
BUDGETSHOPPING - I like!

Jag har planerat o donat ikväll, ingen tv alls! Skönt.

Ska strax lägga mig o läsa, älskar att läsa magasin eller en bra bok. Ska snart börja läsa en ny bok, gärna pocket så den kan hänga med i parken under vagnen. Jag bara MYSER nu, mammaledig o underbar VÅR!

Imorgon ska vi mötas i stan jag o tjejerna, kika in Gina Tricot som kommit till Oslo, mina norska väninnor är lyriska, men jag tycker Gina är sådär. Billigt o bra men MASSproducerat som bara den, det är H&M också men GT är lite mer ALLA köper samma sak!



My street

My street
Vi bor i det beige huset till höger!


lugg idag

lugg idag
Har ej haft luggen så här på en stund, den är snart för lång. YES!
Ska ha mittbena sen som för två somrar sen, i like!


gympaskoinspiration?

gympaskoinspiration?

Postat av: Anna

Anna: Är på jakt efter ett par snygga vår skor, gympaskor helst. Kan du ge mig lite inspiration, nån bild kanske...=)
kram!

2007-mar-26 @ 14:31
Svar: Här är mina nya vårskor! ÄLSKAR nikeskorna, man flyger fram på dem =) 1299 norska kronor.

Elian, i sin vagn!

Elian, i sin vagn!

Killen som SOV o SOV!
Totalt 4 timmar sovning i vagnen idag, nu ligger han GLAD på golvet o kryper mot mina fötter, sakta går det o han dunkar huvudet i golvet men han VILL!

Nickolas!

Nickolas!

Tuffingen i vagnen inne på en butik. 


SOLPROMENAD!

SOLPROMENAD!

Spontan promenad med Monica idag då Aslaug inte kunde komma in till stan. Efter skön långmorgonsovning med Elian gick vi ut i solen.

VÅR idag igen, gick o gick o gick i Frognerparken o så vidare mot Sköyen o kikade på FINA STORA hus. Underbart. Åt chokladcroissanter o kikade o bara njöt. ÄLSKAR SOL!!!

Glöm inte att smörja in dig med faktor då du är ute i den starka vårsolen, huden ska hålla i MÅNGA år!

Nu är vi hemma med DAD, jag fick just massage o är helt slut i benen efter fyra timmars promenad. MYSIGT!!!

grattiskramar

Vi har två födelsedagsbarn i familjen idag!! 
MORFAR & MORBROR GRATTIS!!

NU: ut i solen!
grattiskramar



UNDERBART!!!!!

Jag fick somna om över en o en halv timme o både jag o Elian var slappisar då vi vaknade, vred oss o pussades. Han är UNDERBAR!

Nu sitter jag o käkar lasagne o ska strax bege mig ut med min kära. Tårarna rinner, så tur jag ej hunnit sminka mig. Fick ett så underbart mail, trodde inte jag kunde bli så här glad för någon annans skull. ÅÅÅÅÅ jag är så himla glad. Ryste i hela kroppen då jag fattade vad det stod. Nej nu har jag blivit alldeles för blödig efter men det är så SKÖNT att känna sån glädje för någon annan. HEJA HEJA!!

Glad att jag har så fina vänner!

GOOD MORNING!!

Jag hade svårt att vakna men efter pussar ifrån E o leenden ifrån LillE så är jag nu vaken med vällingkoppen i högsta hugg. Elian biter på sin bitring bredvid mig o det låter så hemskt, snart ramlar de små tänderna ut.... Nejdå!

Natten var katastrof, vaken, amma, bära, lägga, vakna o ja så höll vi på! Oj nu rullade han på mage här i sängen o jag tror vi måste byta blöja.... =) 

Idag ska vi promma ner till stan, möta Aslaug o Henrik o kanske Monica? Inte helt uppdaterad jag, är en något trött Josefine om dagen, men lycklig!

SÖMN

Nu ammade jag lilleman, har ett minisår som han bitit o det gör ont. Men det går bra!

Ska lägga mig o somna till en tidning, ELLE Puls läser jag nu den är väldigt inspirerande. 

Tips på bra familjehotell i Göteborg mottages tacksamt! Gärna ett som har suite eller två rum i ett rum =) Så vi kan se på film o slippa somna i samma sovrum kl 19 alla tre! Bra frukost, läge o fina rum är såklart också kriterier + nära shopping o allt annat, P för vår bil är också viktigt!

GODNATT!!!!


HAWAII

Kikade på resor till Hawaii i påsk, bara för att vi så gärna vill möta Charlotte. Att det kostar ifrån 30 000 kr är inte det värsta, restid 37 h dit på vissa resor, O MY!!!!

GOD middag, kyckling, ris o currysås. Mysigt med bestemorbesök.

Just nu ogilar jag våra fräcka grannar starkt, de är så barnsliga. Spelar sjukt högt o argumenterar emot mig på sms som små skitungar. Snart flyttar de som tur är. Ska ta mig en bit mörk choklad, ingenting får förstöra vår MYSDAG!

MINA!!!

P? v?g hem, ville inte g? in!

Här är vi på väg hem, idag kunde vi ha varit ute hur länge som helst! Men nu kommer strax bestemor o det blir spännande att se hur Elian somnar med tidsomställning o allt!
Ha en MYSIG söndagskväll!!!!

MYSER!

Killen som ÄLSKAR att se Mamma & Pappa tillsammans tror jag, ibland i sängen tar han först på mamma o sen på pappa o ser på oss bägge o bara LER. Lycka!

MYSER!

njuter!

njuter!

Rosa kvällssol i min nya ZARAtrench! love it!

Min stora kärlek!

Min stora k?rlek!

Mycket bilder idag. Denna dagen har gett mig sån ENERGI! Älskar att vara ute o mysa o få ta in solen o alla glada o fina människor!
Årets första fisksoppa på uteservering blev det på Pasta Basta, tillsammans med ett glas vitt ( blandat med sprite) DAGENS, som vi säger i Sverige!


ut igen

Haft mysigt besök av Viktoria o Elian har käkat kalops o lite fruktpuré, nu ska vi ut i solen igen med Pappa. Så vi alla får ännu mer luft o vårkänsla. Sen kommer Bestemor o lagar middag åt oss, lyx!

jag o min son, KÄRLEK!

jag o min son, K?RLEK!

I parken!

I parken!

I Frognerparken!

Sommarvärme!

Sommarv?rme!

Nyvaken plutt i Viktorias famn!
GOD 7eleven yoghurtglass på vägen hem.

lite sömn o mycket sol!

Elian hade en knasnatt inatt så vi avbokade trilletur längs älven, E är utslagen o jag är nyduschad. Ska strax fixa oss o gå ut i Frognerparken o möta Viktoria MYS!

mys

mys

Middag var god o vi skrev en del o bröllopsplanboken =) 

Sen var det landskamp på tv, FOBTOLL är viktigt här i huset! Jag har lyssnat på mysig musik o bara slappat, Värderat en utgång med Viktoria men har kommit fram till att jag vill vakna pigg o glad imorgon, ÄLSKAR att mysa i sängen alla tre på helgerna. Sen ska vi ju gå tur också!!!!


tokisen

tokisen

Imorse, rullade sig på mage o fick kudden över sig. 
Äter febrilt på en leksak....såklart !

Lasagne, tända ljus o rött vin

Vi tänkte vänta med att käka tills kvällsamningen kl 19 men han var SÅ tröttis så nu vyssjar E honom efter STOR portion gröt, han spydde nästan då jag skulle amma så magen är full stackars, men så bet han till o jag ropade på E. Naturen visar när de inte kan prata!

Så strax får jag smaka på lasagnen, färska champinjoner o prästost. Majs o tomat till o ett gott rött vin som E köpte på senaste businessresan, vi har försökt få till det MÅNGA kvällar nu att öppna den, men det har inte passat. Förrän NU. Nu hör jag dock lilleman prata DADADADADA, haha han kanske blev pigg?!

Ha en UNDERBAR kväll alla!!

Ny länk

jag har lagt till en ny länk som heter Gizmo, det är adressen till min väninna AnnaStinas butik som ni inte får missa om ni är i Oslo! Industrigata, nära Bogstadveien! Hon skriver själv blogg så kunder o DU kan gå in o inspireras! Jättekul idé!



Vin i solen!!

Vin i solen!!

Jag & Elian gick ut eftersom han blev tröttis vid 15, E skulle få vila då han haft ont i huvudet idag. Ett sms senare så kom AnnaStina o Johanna o mötte oss på Odeon, MYSIGT!!! Vitt vin med sprite i solen o massa svenskt snack I NEED! Elian vaknade till o väckte Johanna o somnade sen efter några om o men igen o sov tills vi kom innanför dörren! Superhärligt med spontana möten o jag behövde verkligen energi o det fick jag av mysig stund, TACK!

NU: Eva Cassidy - Natural Woman


imorse!

p? v?g till SPA

Här är jag på väg till massagen. Underbart disigt o varmt var det då. Nu strålar solen o efter skön kroppsskrubb o massage så gick jag hem o hämtade Elian o gick ut! Köpte svenska magasin, tog med grovt bröd med pesto o tomatost på, GOTT! Matpacke kallas det i Norge, köpte en cappuccino o satte mig i parken. Elian vaknade så han satt med mig o kikade på folk i solen.

Nu är vi hemma igen, ska nog ut en tur igen då han ska sova om några timmar. Helt lovely!!!!

Norah Jones o morgonpussar!

Jag tror natten var ganska bra. Elian vaknade 2.30 o sen vid sextiden, men jag kan ha fel =) Vi låg i alla fall i sängen o pussades o myste o han skrattade massor. Det första han sa var MAMMA, i ett ord o tittade på mig, inte mamamamamam utan MAMMA som han säger då o då, av misstag men det smälter i mitt hjärta såklart!

Sen bytte vi blöja o nu ligger han på golvet, tröttis. Ska strax lägga oss o somna om en halvtimme, sen snabbdusch o prommis till spa. Imorgon får jag sova ut, skönt! Men jag har rutinerna inne på morgonen så det är inte så hemskt, inte när man slipper jobba kl 8. E var supertrött o somnade på soffan igår innan tolv så jag släpade med mig honom in i sängen o så höll jag om honom, varm o go. MIN!!


Click

Sett Click ikväll, skum film o jag såg inte hela då jag fick massage o fixade lite annat samtidigt!

Imorgon ska jag kl 10.00 infinna mig på ett SPA på Frogner, 55 minuters massage o skrubbinpackning över hela kroppen. Därför ska jag hoppa i säng nu så jag orkar promenera dit tidigt då killarna är hemma. 
Frogner Dagspa



BEBIS

Att få barn är superfantastiskt!!!!! Har ibland lust att skrika ut det på stan, man blir nog smått galen av all lycka man känner. Trots trötthet o förändringar överallt så är det så underbart härligt. Tusen tack för att jag o E fått mysa med magen, vänta o längta o så få ut världens underbaraste prins. Längtar redan till nästa gång!


Lycklig
Dagen efter Elian kom till världen!

OSLO

Hanna:

Hej! Jätte fin blogg, och urgullig son! Lite senare i vår, ska jag och en kompis åka till Norge, Oslo för första gången. Kan du tipsa oss lite vad man ska se, vart man shoppar, fikar och sånt ;) Även vart man kan bo om du har tips på det, eller en bra hemsida. Kram!!

 

Svar: VÄLKOMMEN till Oslo!!!!Hotell finner du på tex sesam.no, sök hotell+oslo Bo gärna centralt, Oslo är inte så stort, man kan gå nästan överallt!

Saker du borde se är: 

*Aker Brygge (kombineras med ett glas vitt / cappuccino i solen o samtidigt kan ni spana på folk o på havet. Där finns också de vanligaste butikerna i center i husen omkring. 

*Slottet: ligger längst upp på Karl Johan ( Oslos mest kända gata, huvudgatan) om du kommer ifrån Jernbanetorget ( centralstationen ) o går rakt fram på Karl Johan så ser du slottet! Gult o med en underbar park omkring, bakom slottet ligger ambassaderna i en lång rad o på en bakgata finner du mysiga Åpent Bageri, mysiga goda scones med GOD jordgubbsmarmelad o klart bästa kanelbullarna i stan!

*Holmenkollen är ju känt, dit tar ni t-banan i spanar utsikten. 

*Vigelandsparken / Frognerparken. Underbara skulpturer av människor ÖVERALLT, stor mysig park att strosa i. Ta t-banan till Majorstua.

*Grynelökka: mysigt bohemistk område ( jag har bott där!!) där ni finner små butiker med söta skor o kläder, många bra cafeér o fina parker. Bra lunchtips är Fru Hagen o sen har jag glömt namnet på resten men de ligger på rad omkring ett ställe som heter Parkteatret!

*Bygdöy: mysig halvö som har museum o en mysig strand som heter HUK.

Begränsar mig här, har säkert glömt något viktigt, fyll på ni Oslobor!!!!

Shopping: 

*Karl Johan är inte en kul shoppinggata enligt mig, shoppar hellre på sidogatan där Sten & Ström ligger, shoppingcenter som ska efterlikna NK men lyckas inte helt =) Annars på Bogstadveien på Majorstua där vi bor nu kan ni hitta mysiga butiker. Ta t-banan till majorstua o gå gatan ned så kommer ni till slottet!

*Andra tips: Blå Marknad på BLÅ på Grynelökka söndagar kl 12. Second hand o nysdesign o våfflor.

Party, jag har inte partajjat så frisk sista tiden men rekommenderar:

*Champagneria på Frognerveien ( har också tapas!), beställ en flaska CAVA, billigt o gott!

*Btiz: annorlunda partyställe

*Stravinsky: inte helt mitt ställe längre men det är dans o drinkar. Robin, du är mer insatt hjälp tjejerna! Är det där stället Elite bra?

Mat: 

*Delikatessen, tapas längst ner på Grynelökka MUMS, mycket mat för pengarna.

*Café Sör, nära Youngstorget. Mysigt ställe för ett glas vitt o en sallad. Eller bara en öl eller kaffe.

Nej nu ska jag fortsätta fredagsmyset, hoppas ni får det superbra! Hur gamla är ni? Det är 20 på många ställen här, oavsett hur söt man är. =)

 

 

obs, texten är superkonstig ser jag, något är fel, jag har skrivit med mellanrum....

 


Mina tjejer!

Mina tjejer!

Så glad jag mötte dessa Mamas =) Men då vi möttes hade vi magar o väntade på miraklen som låg o sparkade i våra magar den VARMA sommaren 2006. Smsade, åt glass o lunchade varje vecka. Pratade om bebisar, födsel o våra killar. Så kom de små miraklen ut till oss en efter en... Nu har vi barn som utvecklas dag för dag. 

UNDERBART att dela trötthet, glädje, funderingar, vardagar med ER! Kommer sakna Gro sååå när hon flyttar till Molde, känns jättetråkigt. Men tänker helst inte på tråkiga saker, kanske därför vi setts mindre på sista tiden, det är jobbigt då man vet att något ska ta slut.

Mammaledigheten tar slut för oss alla eller trappas ned, jag är den enda som inte ska börja jobba smått snart, men jag jobbade ju några dagar nu i mars. Jag LÄNGTAR efter sommaren med mina E, underbart ska vi ha det!

Babylunch!

Babylunch!

Jättemysig lunch hos Monica med hemmalagad tomatsoppa, gott bröd o vitt vin. Jag kunde bara dricka vatten o käka alvedon + choklad till dessert. Superont i huvudet fick jag på prommisen, för kallt idag o det dröjde lite för länge mellan frukost o lunch tror jag. E kom o hämtade oss o nu har jag duschat VARMT, ikväll ska vi MYSA!!!!!

I love helg!

På bild: Nickolas, Helena o Elian. Henrik kröp nog omkring här så han är inte med på bildet!

Josefine
Jag smilar för Ashi!

Kvällsskratt

Kv?llsskratt

Kan inte få nog av mina KÄRA killar. Här supertrött innan gröt men efter bad. 
Käkade upp allt, ammades o somnade nästan, men bet sig en tugga istället AJ. Då får E lägga, Goodbye Milkyway med Enigma på repeat på macen o Elian är i drömmeland.

Jag måste köpa en ny kamera, mitt uttag på den jag har är glappt så jag måste hålla hårt på usbkabeln varje gång jag för över bilder, vilket blir OFTA =) En extern hårddisk måste också inhandlas, har en del viktiga bilder på macen....det trodde ni inte va?  ;)

fredagsfin!

fredagsfin!

Glad Fredag!! dadada

Nu sitter jag o bloggar o säger dadadadada samtidigt, det tycker Elian är jätteskoj!

Natten var som vanligt, mycket vaken, mycket hungrig. Därför ger jag dagens morgongröt nu strax så han äter mer på dagen. Han bet nämligen nyss nästan av min gröstvårta AJ!!

Skönt att vara ledig, pussa o lukta på världens underbaraste med det tjocka mjuka håret på sitt lilla huvud. Kärleken är gränslös. Idag ska vi möta tjejerna + bebisar, LÄNGTAR!!

kväll!

Nu ska jag krypa ner. Elian somnade efter en stunds protest, han vrider sig o är helt vild, gnisslar tänder så vi klarar inte av att höra, E la ner honom o bad mig ta över o då jag var på väg så sov han! På under en minut o har sovit sen dess!

Mormor: hoppas resan gick bra, nu har jag städat skafferiet + hela köksbänken, nya ytor kom fram!



otroligt lata....

otroligt lata....

Kvällen närmade sig o vi var HUNGRIGA, E fixade käk o vi njöt av denna osunda kost medans Elian fick ligga naken o leka. Nu badar killarna o sen är det natta för klumpen. Så ikväll är min plan att se det där Greys Anatomy avsnittet!

GRATTIS Aslaug som fick barnehage ( dagisplats ) Undrar när vi får brevet!? SÅ dåligt att Oslo lovat full barnehagedekkning men inte klarar att hålla det...

Nu ropar E!!! 

gårdagen

g?rdagen

biter på en bitring, MUMS!

jag borde:

*dammsuga, det får E göra!
*äta lunch / laga middag, går nog ut o shoppar take away idag!
*gå ut i solen, men Elian somnade nyss ÄNTLIGEN efter lite bärande o gråt så vi blir inne


Vissa dagar måste man bara få vara!

Hej!!

Jag har känt mig som i en stressdimma idag, fick tillslut in de pengar som skulle för BONUS!

Hem, byta av Mormor som skulle med flygbussen ( TACK för ALL hjälp!!!!) o har fortsatt inte hunnit äta lunch. Missar två lunchdejter idag o det härliga vädret, men Lilleman har sovit i vagnen ute två gånger redan. Promenerar nog till Ordning & Reda o köper en till organiseringsbok, behöver det!

Det kommer en kille o en tjej o kikar på lägenheten också, är de intresserade kan vi inte svara förrän nästa vecka oavsett o då har de säkert redan fått tag i nåt annat, i Norge blir lägenheter lediga hela tiden, inte ofta man får inflyttning ca tre månader senare. Allt löser sig!

Nu pussa på min lycka här i livet!!!!

morgontrötta!

morgontr?tta!




Natta

Trött!!!!

Massa info ikväll + saker att planera / fixa....Nu slänger vi oss i säng här!
Elian har sovit sött ikväll, håller tummarna för en bra natt!

Svarar på kommentarer o bloggar ordentligt väldigt snart igen, ni är så goa o söta som läser min blogg o kommenterar!!!!



Trött o lugn kväll

Myser med grönt te o mackor framför tända ljus här. Elian somnade efter att E gett honom gröt, badat o vaggat till sömn. Han var smågrinig men var nog trött + tänder. 

Imorgon är min sista jobbdag o Mormor reser hem på eftermiddagen. Har hittat en hyreslägenhet igen, får veta nästa vecka när visningen är. Jaja vi får se!

Nu ska jag snart se ett avsnitt av Greys!


Framtiden

Framtiden
Pysslade i denna igårkväll....

mammas solstråle nyvaken o nyammad!

mammas solstr?le nyvaken o nyammad!

Ammade lite i parken!

MYS i solen!

MYS i solen!

Vi på väg hem i solen.
Cappuccino o supergod varm havreochokladcookie på St Hanshaugen. 
Sen shoppade vi krypmatta på Barnshopen, superbra tycker klumpen som ligger o tränar NU!

Trygga besked

Allt ær bra hemma, de ær ute i solen o pluttas sover i vagnen. Jag ær hungrig, strax lunch.

Ønskar nætterna blir bra snart, Elian behøver också sømn. Nær jag inte jobbar ska jag ta tag i sømnen......førsøka orka ge vatten o sjunga o stryka på kinden, sen bæra o nødløsning brøstet. Stora planer har man dagtid, svårare ær det då klockan ær 3 o man har vaknat två gånger av skrik.

Vakennatt o cappuccino

Elian vaknade mkt inatt, ONT o skrik. Hans sæng fick stå bredvid min inatt o jag førsøkte lægga nerhonom dær så han ej skulle kæka før mkt men det gick sådær,men då jag masserade hans rygg o ben då han låg på sidan var han lite lugn.

Først somnade han inte alls vid 19 heller, fick sitta i Mormors knæ ute i soffan længe då han hade så ont i tænderna som bara sprænger nu. STACKARS!!

Jag bar o vyssjade inatt o annat men tillslut var det brøstet han ville ha, måste ha vatten redo inatt om dte bara ær tørst. men tror nog det ær trøst.

Cappucino o sol ska hjælpa mig idag, bara idag o imorgon kvar sen MAMMALEDIG 100% igen = MYS på morgonen!

vi!

vi!

Inne igen, shoppat mat, mött upp Pappa o nu ska vi laga hemmagjord potatismos (mormor fixar) o kokt korv, mums!!!
Gudfar Martin är här o redigerar film med E. 

Mormor är fotograf med min telefon i smyg här.

kärlek!!

k?rlek!!

kisar mot solen

kisar mot solen

som vanligt ser jag likblek ut o lite skeptisk, men det är för att jag kisar.
Härlig dag!!

Nu ska vi leka vidare här hemma, kanske ta oss en till tur ut!


Härlig sol i parken!

H?rlig sol i parken!
Elian i vagnen o jag på en parkbänk.

Sista!

SLut p? bilder :)

Här är Elian igen, så nu ger jag mig. Detta är bara så stort för mig, plus alla tänder. Herregud vart är min lilla bebis???!

vår son!

v?r son!

långt avstånd

l?ngt avst?nd

nöjd!

n?jd!

mammas stolthet

mammas stolthet
skrytbilder!!!! härifrån o upp!

Bröllopsbok o action!!

Kom hem till GLAD kille, ammade lite o så ut i vagnen han o jag. Prommade 1,5 timme. Satt i parken o solade lite, strosade omkring, var på posten o shoppade en planeringsbok till böllopet. Åven om det är drygt ett år kvar är det skönt att planera o skriva ner inspiration redan nu.

Våren är här o jag har nyss vikt tvätt o fixat annat. Min underbara son verkar frisk men matlusten är låg, liiite mat o puré fick han i sig. Men han ligger o rullar från mage till rygg, från rygg till mage o reser sig upp på alla fyra!!!! Måste köpa en bättre krypmatta åt honom, yogamatta typ. ÅÅÅÅ nu gör han det igen, snart kryper vår Elian. Pappa jobbar över idag, I dont like men det går helt ok.


HUNGRIG

jag ær hungrig o kall. Många kunder som ej svarar. Mest længtar jag hem till gullet, mitt hjærtegull som ær med Mormor, sov ute i vagnen sist vi pratade.SKØNT!

Idag strålar solen o jag ær GLAD!



Stackars liten....

Igår ka jag mig bredvid prinsen som bara ville somna / sova bredvid mig o nära bröstet. Han luktade o snusade så sött att jag låg vaken i timmar o bara kände lyckan över hur glad jag är att han finns!!!! Vi sov helt ok, mycket ammande. Vaknade 6 o bytte blöja, FULL. Lekte o pussades, han var GLAD o så bytte vi blöja igen. Sen försökte han amma o då kräktes han mängder, i sängen, på sig själv, på mig. Så stackars stackars liten, antingen är han sjuk, allergisk eller så var hans mage överfull.... Känns mindre kul att gå på jobbet men nu verkar han ha roat sig ner o sover på Mormor.

SOV SÖTT!

SOV S?TT!

Jag o Mormor har varit på möte ikväll, spännande!
Imorgon är planen jobba.


Shopping!

Shopping!

Idag tog vi oss ut en tur då Elian var feberfri, shoppade på Gizmo ( fick sms av AnnaStina på väg dit att vi har 20% rabatt på interiör så det passade oss BRA!) , rosa lampskärn, rosor o fick servettringar i rosa med pärlor av mormor. Hon köpte också en stor spegel med silverdetaljer, en sån vikbar att ställa på ett sminkbord. Hur hon nu ska få hem den....!?

Älskar GIZMO, mysigare butik i området finns inte, BRA JOBBAT ANNASTINA!!


Mor o dotter!

Mor o dotter!

Jag tror man får mer behov av sin mamma om man inte haft det innan man får barn. Det är skönt att kunna bara vara o få massa hjälp iallafall. Älskar dig Mamma!

MAMAS!

MAMAS!

Jag är en MAMARAZZI som mina vänner säger, alltid kameran redo. KUL att ha kvar tycker jag, älskar att "blogga" av mig om dagarna o sen ha kvar allting o kunna titta tillbaka. Jag har faktiskt gjort en blogg till Mormor, hon älskar det =) bestemor.blogg.se

Utsliten kille

Utsliten kille

Sover som en stock på Mormor. Har varit så härligt med avlastning. Imorgon ska jag jobba om han mår bättre!
Fick samtal om ringen med stort R idag, imorgon får jag slutgiltigt pris o info. Jag hade kunnat säga ok till vilket pris som helst bara den blev klar NU =) Vill bära ringen som betyder så mycket för mig, o E vill ha sin! Men snart så :)

Monica o Nickolas!

Monica o Nickolas!
Vi mötte upp GLADA Nickolas med mamma på Jacob Aal, god lunch men Elian var hängig o inte nöjd. STACKARS hjärtat fick feber igen, gav paracet o gick hem. Nu sussar han i vagnen ute på innergården med Mormor. 

Solsken

Igårkväll la jag mid tidigt med prinsen, sov på samma sida hela natten o han i bara blöja. Ammade o ammade o ammade, tror det är bra då han får i sig mycket vätska. Kl 1 vaknade jag av att han var så varm, då bytte vi blöja o tempen var halvhög, gav paracet o så somnade vi om efter lite lek o Pappa som bar. Imorse var han sval o verkar fortfarande må bra. En halv portion gröt  han han fått i magen o nu ska vi snart ut en tur i solen. Kände att jag inte lämnar en halvsjukis hemma idag, plus att jag knappt sovit en blund.


sjukdag

Nu är vaktmästaren här, vår ström i tvättstuga + gästrum bara går hela tiden. Väldigt typiskt då tvättmaskinen är full med kräkshanddukar o gästrummet bebott =) Men det går nog att fixa hoppas vi!

Elian är röd o väldigt trött, ammar o ammar. Känns absolut fel att gå på jobb även om det är få timmar. Vi får se imorgon men jag blig nog hemma med snuttis. Vi har haft mysbesök av Bestemor också, så alla pysslar på vårt hjärta.





mina pojkar smyger :)

pok

Mamma med feberkille igår

Mamma med feberkille ig?

7månadersdagen idag!

Grattis mitt hjärta. Mitt hjärta som igårkväll kändes väldigt varm, blossiga röda kinder men somnade som vanligt. Jag o Mormor la oss tidigt, strax efter nio skulle jag lyfta över skatten ifrån vår säng till hans. Då låg han på magen, jag kände att han var stekhet o smsade Aslaug o frågade vad jag bör göra. 

Av med kläder, ta tempen o inga kläder igen. 39,4 i feber o verkligen VARM. Spydde rakt över mig o hela sovrumsgolvet. Fick två paracet ( alvedon) o låg bredvid mig o ammade o ammade o ammade inatt, hela natten. Sov stundvis i sin lilla tunna filt o jag såg till så han inte la sig på magen ( som han nog ville eftersom han mådde illa) Temp kl 5 var 37,7 o nu på morgonen 37,5, han var fortsatt varm så han fick två till paracet. Hela tiden ( förutom vid 39 nästan 40 gradersfebern) var han glad o vaken som vanligt. Men då det var som värst skrek han o grät o ville bara vara i min famn. Stackars hjärtat.

Tänker tanken OM jag lagt mig som vanligt vid 23-24 o hittat honom på mage då i spyor, vill inte ens tänka tanken på vad som kunde ha skett. E sa direkt att han kommer hem om vi ville det men jag hade ju Momor, så han har sovit nere eftersom han tog sig några öl på pokerkvällen.

Nu ropar hjärtat på Mamma! Ska in o vagga till sömn. Ingen marknad eller promenad o lunch ute som planlagt o inget besök hos Bestemor med middag, idag är det VILA o mys inne utan stress spm gäller. NU förstår jag vad min Pappa ( Morfar) alltid sagt: Allt är så härligt så länge de mår bra, så fort de får feber vill man ta bort allt ont o ta smärtan själv. Hans fyra tänder har brutit fram kraftigt till råga på allt, du är stark min lilla 7 månadersElian.

Vi älskar dig!!!!

Tidigt i säng

Skönhetskväll med Mormor, fixat med hennes Mary Kayprodukter. Nu känns hyn superbra, men vi får se imorgon. Ser på Stina på svt, svenska kändisar I like. Ska lägga mig tidigt ikväll, känns som en bra plan.

Elian var knallröd om kinder ikväll, smått febrig eller allergisk mot något. Ingen med parfym får ta i honom mer.


jag

jag
här ser man kanske håret, men det är inte tvättat idag. Iaf väldigt liten skillnad, men jag gillar det!

Blåsippor

Bl?sippor

Idag har det blåst mycket i solen men det har varit SKÖNT!
Jag hade mina nya NIKEskor i ljusgult o vitt, underbart att gå på lätta skor o den nya foundationen från Sebastian/Trucco var kanon. Ljus o lätt, syns knappt!

Nu kom E hem!

Härlig dag!

H?rlig dag
Varit ute hela dagen, kom nyss in.
Här är vi på Kaffepikene vid Frognerparken.
Cappuccino o Foacaccia med avokadokräm, stark korv o manchegaost ( hur det nu stavas).
Sen hem o lämnade Elian till Pappsen, Mormor o Mamma vaxade benen o kikade på shopping o så mötte vi upp Elian o Pappa på Odeon. Mötte också söta AnnaStina o Johanna o deras väninna Kjersti!

Nu är vi hemma o Mormor gör biffar med löksås o E kommer snart hem en sväng innan poker.

UNDERBAR DAG! 

VÅRMORGON!

Natten var kaos, mata mat o E bar klumpen. Men han är ju SÅ fantastisk, ska mata mata idag på dagen =) Sen är andra planer: vara ute i strålande solen, vaxa benen, promenera i Frognerparken. Ansiktsmasker ikväll, E ska på poker, jag är så snäll =) Men det är bara för att han är så underbar, världens allra bästaste!

Elian säger MAMMA jag vet inte hur underbart det känns, förmodligen undrebarast. Ibland säger han det då han ser mig eller vill ha mjölk, mormor börjar misstänka att det är medvetet men jag är svårövertalad. Jag tror allafall att han vet att han säger rätt ord då han får ut orden =) 

Sent

Nu ska jag krypa i säng. Elian käkade potatis med smör idag + gröt då han käkat dåligt under dagen. Hans sista nätter har han käkat mjölk i mängder var 3 timme, vänt på dygnet då jag jobbat. Ikväll somnade han 19 o vaknade nu tolv o åt, nu bär E honom i sömn o jag ska sussa!

Supermysig kväll med filmer o gott ( brie, kex, choklad o te!)

Imorgon ska vi ut o gå, längtar redan. Är så nöjd med håret, bara nyanser ljusare men mer sommarblont!


Kväll!

Nu sitter jag o Mormor o dricker grönt te o käkar mörk choklad. MYS! Ser filmen VOLVER. 

E o Martin gör film nere, en jobbgrej. Tidigare fick vi god husmanskost av Mormor, fisk med potatis o äggsås. LYX att få lagad mat o avlastning. Vi hann dammsuga ( E) o jag städade badrum +dammade. HELG!!!

POST!!!!!

POST!!!!!

SÅ glad jag blev då vi öppnade posten idag.
Detta underbara armband ifrån namnsmycken.com fick jag! ELIAN på den ena namnbrickan o EIVIND på den andra. E fick manchettknappar med ELIAN på. SUPERFINA!!!! Mitt är silver med vita pärlor på o små vita glashjärtan.

Frisörbesök

Fris?rbes?
Vi på LaBionda.
DUKTIG kille!!


Vackrast!!!!!!

Vackrast!!!!!!
På vår innergård.
Första gungturen!!

Mormor!

Mormor!
Glad Mormor i mina kläder!

Tuff krabat på morgonkvisten!

Tuff krabat p? morgonkvisten!

När vi vilat imorse. 

Ja Elian somnade en hel timme med mig o det var VÄLBEHÖVLIGT.
Sen fixade vi oss alla tre o gick ut på liten promenad, köpte två par bra prommisskor o gick impulsivt till frissan. Någon ljusare nyans behövdes, solen gör mitt hår fint solblekt men sen jag börjat amma o var gravid så blev det för guldigt kände jag ( hormoner!)

FREDAG

Var på jobb kl 8 o sen hem med taxi 30 min senare. Vaknade dunderförkyld, hoppas jag ej smittat någon igår. Nu har jag myst med Elian o vi ska snart somna om hoppas jag.

Önskar alla en GOD HELG!

En tår

nej inget hus men otroligt snäll man som ville att vi skulle få det men var tvungen att hyra ut till vänners vänner som var desperata NU efter bostad.


****Kärlek****

K?RLEK

Lugn kväll

Slappar o myser o jag ska få massagen som jag inte hann ta kl 10 på jobb =) Var mitt inne i att sälja o E var på väg ut i möte. Tycker nog vi ska hålla masserandet på hemmaplan också, men det hade varit i pausen då på hans sida av jobbet. Jag o Mormor sitter o ser en dvd om Mary Kay nu o jag väntar på ett samtal.....

svenska flickor!

svenska flickor!

Jag & AnnaStina som bor nära mig med sovande prins respektive prinsessa i vagnarna. Hennes Johanna ler o skrattar hela tiden, en ängeltjej som jag tror blir farlig för killarna i framtiden, hon gör så mitt hjärta smälter =) 

NU: VILA!!!

BABYLUNCH!

BABYLUNCH!

Nu är vi hemma efter en lång dag.
Underbar lunch hos Therese, bröllopslunch för Kristin som gift sig o varit på bröllopsresa i Sydafrika ( kom hem inatt så jag är imponerad över att de kom!!!) God fetaost o parmaskinkasallad o HEMBAKAD mandeltårta med vaniljkräm o lavendel på. LYX! Rosa rosévin till med sprite.

Elians dygnsrytm blev helt tokig idag, sov första stunden 10.30 så han sover nu i sin vagn sen vi gick hem ifrån lunch, inne på sitt rum med öppet fönster. ÄLSKAR dig Elian!!!

Mormor vilar o Pappsen är på väg hem, imorgon blir det städa hemma, torsdag är egentligen städdag men NO WAY! Ikväll ska det mysas. 


världens sötaste flygplan?

v?rldens s?taste flygplan?

Så här gör Elian då han "vilar" när han kryptränar, haha detta är ju jobbigt min lille skatt, så gör Mamma på SATS.

igår!

ig?
Mormor leker med Elian då Mamma kommer hem.
Sen gick hon ner o vilade o vi ut på prommis.

Tid øver

Jag har ringt igenom mina kunder, vill ha fler. Har dem i avtal nu eller avklarat dem.
Kl 10 ska jag få massage av E, han lovade mig det igår då han var før trøtt!

HUSET, vill ha men stæller in mig på att det går till uthyrarens bekanta, typiskt att allt som man hyr ær ledigt NU. Detbetyder att vi måste hyra ut vår lægenhet NU o vi har ett par som kommer o kikar lørdag kl 11. Ær de intresserade så ska bara vår uthyrare godkænna dem som nya hyresgæster. MEN det ær liten chans att vi får huset + att vi måste sæga ja eller nej OM vi får det. Mitt huvud snurrar, men mest av trøtthet faktisk!

Nu fick jag fler kunder!


Mycket

Jobba, amma på natten, bära på natten, visningar, besök, försöka hinna äta.
Fullt upp, bloggar snart mer igen. 

Hus!

fint, mer samlad familj på en våning, ligger i SUPERFINT område, för fint? Hus för minst 10 miljoner vart man än ser, men detta är ett sött gårdshus. Uteplats, egen infart, nytt kök, nytt bad o söta små rum som vi kan måla vita. 

Problem: inflytt SNART, vi måste nog bo de tre månaderna ut vi.....måste kolla upp!

Nu badar mormor o farmor Elian, vi ligger i soffan o filosoferar!


Mms till Viktoria igår!

ig?
i parken, men samma sköna väder idag!

Effektiv dag!

Jobb var skoj o gick bra! Hem o pussa på min lilla matvägrare, tror han protesterar lite mot att jag är borta men inte ett skrik o lite banan fick han allt i sig så jag tror morgondagen går bättre då han vant sig vid Mormor. Sen myste vi lite härhemma o så fick Mormor vila då vi gick ut med vagnen.

UNDERBART vårväder, bara njuter av nya vagnen+promenad. I parken som vanligt, telefonpratandes, skönt att hinna ringa de samtalen jag önskar jag gör oftare, men hinner inte. Hemma nu o hann också shoppa rengöringsgelé o en tröja till E. Min Dermalogica rengöringsgelé är hos Pappa i Sverige, den kom en dag för sent o det är en STOR förpackning, får se när jag får den.

Nu ska vi väcka Mormor o så åka på visning. Ikväll kommer Farmor o Viktoria också på besök, MYS!
 

Tired MOM!

Jag øverlevde en VAKENnatt, pluttis har haft en vakennatt sen kl 5, men somnade tillslut på  sidan bredvid mig, MYS! Sen ringde klockan strax efter han somnat. Nu ær han med Mormor.

E fick kallas hem ifrån poker 22.00 på sms, 5 minuter senare ær han hemma med taxi. LOVE YOU! Vi høll på till tolv att lægga gullet sen han vaknat 21.20 då jag tænkte sova. Så kan det gå, han kænner nog på sig att  Mamma behøvde sømn.

Trøtt idag men en latte hjælper førhoppningsvis!


Lugn skön kväll

E är på pokerkväll.
Elian käkade massa gröt o sover sött.
Jag o Mormor har kikat på kort o käkat kyckling, ris o curryfruktig sås.
Nu ska jag läsa svensk damtidning i sängen o sova bort migränet som känns i bakhuvudet.
Imorgon jobba. Bil på service en timme, just på morgonen då vi ska köra så vi måste nog åka ännu tidigare :( Jaja!



HUS!

imorgon ska vi kika på ett hus, att hyra. Låter väldigt fint! 

Galet

Sista tiden har det alltför ofta blivit:  jag tänkte på det men jag säger det inte. Typ när någon säger något så har jag tänkt på det men inget sagt, alltifrån att någon har en fin tröja ( har blivit sjukt seg med komplimanger, tänker mest på mjölkspräng, blöjor, barnmat o att hålla mig vaken) eller någonting som ska ske som jag tror men glömt att säga. Flummigt jag vet. 

Men så typiskt idag, på promenaden så var vädret underbart o jag kände mig ganska pigg o började fundera på hur mycket mer sällan jag har migrän sen jag fick barn, trots sömnbrist o tunga lyft ( har ju nackproblem). Tänkte att det måste vara all frisk luft + all träning man får. Musklerna slappar INTE ihop när man får barn, man rör sig jämt förutom då man kanske tar en liten sovpaus på dagen eller ammar ( har iofs ammat stående o gående men ändå  =)) 

Självklart fick jag känna på det just idag, på vägen hem kändes min kropp som om jag skulle somna på plats. Kom hem, hällde i mig vatten, började frysa, lekte med prinsen tills mitt huvud blixtrade, fick honom att somna vid bröstet  ( TACK!!)Vi sov tätt intill över en timme, jättemysigt men jag kände huvudvärken i sömnen, usch. Nu mår jag lite bättre efter att ha käkat någon macka o druckit Fun Light. HOPPAS jag mår bra imorgon, SOVA i tid blir receptet + en mormorkram! :)

Promenaddags!!

Solen strålar o vi ska ut o gå, jag mår bra men känner mig lite frusen o halsen är inte på topp. Men behöver luft o ska shoppa så Mormor har någon lunch o frulle imorgon då jag jobbar. Klarar inte att sitta inne då solen skiner in på oss, dessutom ser jag HUR mycket fönstren behöver putsas =) 

morgon i vårt hus!

morgon i v?rt hus!

ljushörnan på spisen

ljush?rnan p? spisen

morgon

morgon

klädhörna i sovrummet

kl?dh?rna i sovrummet

Så här blev det med min gamla klädstång + soffbordet. 
E ville köra sten, sax o påse o få ha sina kostymer + skjortor här, haha han fattar inte grejen med inspirationstanken =)

kväll

kv?ll

Tisdag

Jag smånyser o har lite ont i halsen, Elian småhostar o är täppt. Vi är nog smått förkylda. Solen STRÅLAR ute, underbart! Otroligt trist att vara hängig bara.

I eftermiddag kommer Mormor o imorgon - fredag jobbar jag lite. Ska bli kul, måste kurera mig med honung nu.

vitt o rosa

mycket högre mysfaktor härhemma nu, inga rosa gardiner men rosa lampa, rosa ljus , rosa vas o rosa tavla. Har saknat rosa känner jag!!

Ska strax lägga mig i sängen o läsa tidningar.

Välkommen hem Pappa!

V?lkommen hem Pappa!

Glada miner då Pappa kommer hem!!
Han säger MAMAMAMAMAMA, E blev rörd även om han är omedveten om vad han säger =) 

Mor & son

Mor & son

många bilder idag...

m?nga bilder idag...

men så kuligt med gladbilder tycker jag!

Gladkillen

Gladkillen

Action!

Oj oj vad vi är impulsiva, köpte nästan ett radhus. Haha nejdå men nästan!

Nu leker E o E o jag har ätit en hel glassförpackning med chokladglass, oops... Ska åka på IKEA då Elian somnat istället, slipper jag köer och att stressa hem innan han somnar. 

Jag vill ha öppet kök, jag vill samla mina gäster i köket, jag vill plocka undan mat o diska samtidigt som Elian leker på sin lekmatta....JAG VILL HA ÖPPET KÖK! Alltså mot vardagsrum / matsal. Så då har jag skrivit ner önskan i ord igen. Nu ska vi bara hitta det perfekta radhuset / den perfekta lägenheten, hyres eller köpes spelar mindre roll. Men jag tror nästan det är dumt att köpa nu, räntor stiger o vi måste vara superdupersäkra på att vi gör rätt. Hyra ( inte FÖR dyrt) är lite mer safe!

UNDERBAR!!

UNDERBAR!!
I pyjamasen o ullsockar imorse!
Nu: lägga klumpen för en eftermiddagsnap!

hela soffan

hela soffan
IKEA

Hemma igen!

Hemma igen!


Elian blev trött o jag slappade i pyjamas, men duschade o klädde oss bägge, väl nere i vagnen o ulldressen känner jag bajsblöja, haha bara att byta o så ut! Shoppade helvita converse för ett presentkort ( har 900 kr kvar på det nu) o blöjor, lunch o glass! Vi myser :)

Drömt

Just det, drömt mardrömmar på morgonen + om kök! haha, just nu önskar jag SÅ att jag hade öppet kök mot vardagsrummet, att det var mer inkluderat i lägenheten. Därför ska jag kika på hyres nu, då Elian är liten o jag ledig vill jag ju kunna baka / laga mat om dagarna samtidigt som jag kan leka med honom. Så vi kanske överger vår älskade lägenhet! 

Trött

Ovanligt seg är jag idag. Men fick Elian att somna om mellan 8.20-9, underbar. Trots det vaknade jag lika mörbultad, tyvärr har jag ont i halsen också, inte mycket men lite. Tror helt enkelt min kropp försöker bli sjuk - NEJ! Så idag blir det mycket vila med prinsen + promenad. Hade tänkt träna ikväll o IKEA då E kommer hem, ska klara av en snabbis till IKEA hoppas jag....

Elian stratade dagen med att vända sig, jag är så glad att han gör det ofta nu. Han härmade mamamamamama efter mig två gånger igår o en gång imorse, han förstår inte vad han säger men jag njuter såklart =) Inatt vaknade han många gånger just då vi skulle somna av att han var täppt i näsa o hostade. Jag tror inte han är sjuk men att hans slemhinnor påverkats av tänderna.

Han brrrar också nu, vet inte hur jag ska förklara men använder tungar o läpparna o gör roliga ljud, han är helt enkelt alldeles alldeles UNDERBAR o så GLAD om dagarna!

Blader

Blader

Shoppade massa blader ( magasin ) då jag var ute o gick. Cosmopolitan Brud, FamilyLiving & Damernas, härligt att ligga o läsa o inspireras. Älskar att ha min klippbok också att samla viktiga tankar o ideér i. Ska köpa en VIT imorgon, bröllopsbok!!!

Dagen har mest varit hemmamysadag, ammat, E monterat sorroundanlägget, städat, lekt o bara myst. Vi skulle ha gått på marknad o lunchat med Viktoria o hennes lillasyster som är på besök men det blev för sent för oss, ofta springer jag ut när Elian är tröttis( o får luncha i all hast med kaffekoppen i ena handen o lunchen i den andra, men idag sov Elian i vagnen även då den stod stilla!)  så jag kan liksom inte göra riktigt hur jag vill, men om man anpassar vardagen efter Elian mår vi alla bättre. Mat, sov o lekrutiner kommer först!



Långsoving i vagnen!

Jag o Elian gick ut på promenad vid 12tiden o mötte Monika på Frogner o lunchade o drack god kaffe, satt ute med filtar o sen prommade vi. Så Elian sov extra länge i vagnen, i Frognerparken o sen vaknade han på väg hem. Sen pumpade Monika sina däck i vagnen o nu är vi inne o Elian vägrar käka mat. Ammandet har ökat på sista tiden men oftast tar han middagar på burk, bara för att Pappa matar o ser fotboll samtidigt som det fungerar mindre bra tror jag =)

Men nu gick det bättre, fruktpuré går alltid hem! Komiskt var att jag städat imorse då E sov o E städade då vi gick tur. Haha dubbel dos med andra ord!


OFTA

Ja OFTA är jag stolt o det är så häftigt, förstår verkligen att som Mamma får man ett helt annat känsloförråd o det fullständigt svällar över av häftiga känslor! Nu har Elian snurrat ifrån mage till rygg tre gånger på den stunden han legat o lekt. Han är lite småtrög men kan ju, fast han glömmer liksom att benen måste upp i luften för att det ska gå. Nu är han på gång o snurrar sen i cirkel på magen, kryper fast bara runt runt. Kom igen min kära skatt - du är bäst!!!


Lek på golvet!

Jag ligger i soffan o Elian leker på golvet. E får sova ut. Igårkväll somnade Elian 19, käkade 00.20 o sen vaknade han vid 2.45 o E vaggade, men han ville äta igen sen, o igen tror jag. Är som en zombie såna nätter jag men det går bra. Ska dricka en kopp välling, mysa i soffan o efter gröt o om cirka en timme är Elian trött igen = SOMNA OM!

Onkel igår!

Onkel ig?r!

Nu ser vi film! 

Sommaren 2006

Sommaren 2006
VÄRLDENS bästa syster, hon är underbar! Saknar henne.....

Myskväll

Underbar sång av Sanna i Melodifestivalen!!!

Vi har fått finbesök idag av Onkel Håvard, jättekul för Elian att leka o mysa med honom o nu sover han sött o bröderna sitter nere en stund då jag får min Sverigedos på svt. Vi har käkat bullar, pizza, sett på film ifrån sommaren 2006 ( läs fräknar, TJOCK MAGE o massa grillning i Sundsvall) o pratat om vårt framtida bröllop. Håvard längtar så o han ska vara singel då den stora festen är....Jag tror han hittar sin framtida fru på vårt bröllop, jag menar Svensk o UNDERBAR (mina vänner!) vad kan gå fel.... Jo just ja, singel måste hon ju vara också!

Elian hostar han stackarn, läste om att det kan vara då de får tänder. Men han sover trots hosta, åååå jag älskar honom så mycket. Jag o E bara njuter o längtar redan till nästa bebis, kanske efter bröllopet!

HÄRLIG LÖRDAG

Nu har alla tre slappat i sängen härhemma, mysigt! Vi har också hunnit drömma om sommaren 2007, ska segla en vecka med Mormor o Ingemar i Götebort. ÅÅÅ ledigt tillsammans, möjlighet att gå ut o käka bara vi två då Elian kan vara med Mormor. Se hans rekation över att åka båt, bada med vår älskade son, mysa i skuggan. SOMMAR!!!! I år kan jag ta ett glas vitt på bryggan o käka räkor i mängder, ska bli så kuligt! Vi kommer ha lång skön semester då juli är semester på jobbet o E tar pappaledighet i augusti o jag tar nog semester då!

I påsken ska vi vara bara vi, åka på weekend till Göteborg o bo på hotell, jippie!!

spännande?

sp?nnande?

mina älsklingar

mina ?lskade!

Läser bok!

Trötta

Tr?tta

Barnvaktandet gick toppen igår men Elian kom ur sina rutiner lite. E vaggade honom en timme inatt ( vi kom hem halv tolv! ) o jag sov som en STEN. Jaja så kan det gå. Vi hade kul jag hade kanske lite för kul =)

Här vilar jag o plutten idag, MYS!

Visningen var inget för oss, ingen hiss eller barnvagnsrum, fint men för litet. Kul att se iallafall. Sen körde vi hem, parkerade bilen, la sovande sonen i vagnen o gick ner på Jacob Aal o myste. Cappuccino, club sandwich o massa lördagspussar. Härligt att vara vi tre o Elian sov o lekte i vagnen. I like lördagar!

kollegor

28271-1108
Svenska Magnus, Zyrian o jag.
Magnus - jag har din kamera, bytes mot din bloggadress =)

Jobbfest!

Jobbfest!

Skriver mer sen, jag käkade lite för lite tapas o drack en aning mycket vin, men kul hade vi!
Nu : Visning, lägenhet i närheten av Farmor!

Te

Japp efter snabba svängen ute igen så somnade Elian o jag var SÅ nära att få min goda cappuccino på Kaffebrenneriet men så röker folk utanför = jag VÄGRAR ställa honom där. Så jag traskade hem, vilade 20 minuter i han sov gott ( o svettigt ) i vagnen. SKÖNT för oss att få vila. Nu är det istället te o locka håret som gäller!


Imse på repeat

Imse p? repeat

Jag sjunger Imse Vimse Spindel för fulla muggar, då går det lättare att ha ont tycker Elian. Vi har läst en bok också, han tyckte det var superspännande. Självklart läser jag svensk text fast det står på norska, haha ingen onödig norska här inte =) 

Nu ska vi strax ut en snabbis igen o jag tänkte shoppa chips o choklad åt barnvakterna ikväll. Sen hem, käka middag, duscha o börja fixa oss inför kvällen. 

Lunch!

Idag har Elian fått gröt till lunch också, äpple / pärongröt med solskenspuré i, han gapade o slukade allting SNABBT! Jag käkar pasta med köttfärssås med oliver o fetaost ifrån igår, lyxigt med varm lunch. 

Promenaden var SKÖN i regnet, tack för mina stövlar återigen, ser MÅNGA andra med likadana, flest Mammor =) E hann pussa på Elian i garaget då vi hämtade bilen också!


4

Fyra tänder på gång, det ser så söttigt ut!

Elian slukade sin gröt på under två minuter idag, kul att se. Ammade ju några gånger på morgonen o vi somnade om nästan en hel timme, ÅÅÅ det behövde vi bägge två. Pratat med Mormor i telefonen o nu ska jag fixa lite! 

Petronella o Stefan ska vara barnvakter ikväll - tack snälla!

Tidigt vaken

Natten gick bra, E erbjöd sig ju att ta natten men det var bara käka två eller tre gånger tror jag o sen somnade han om direkt. Sen kl 6.30 var han dock tvärpigg, en timme tidigare än vanligt. Så det blev morgonmys alla tre, en pigg bebis o två trötta föräldrar. Vi låg o läste en stund igår, jag Elle o E Dan Brown. 

Nu har Elian haft ont i tänderna o biter på sin sköldpappa o jag har druckit välling o käkat två limpmackor med svensk ost på, yummie! Dags att lägga oss en stund o sussa.

Utmaning

Utmanad två gånger idag med samma utmaning!
Så här kommer mina regler: 

6 småhemlisar om dig själv: 
slut på regler.

1. Jag sätter ord i bokstavsordning. Om jag läser ordet FLASKA så tänker jag aafkls, men det har börjat avta på senare år....Har väl mindre tid =)

2. Jag har idag vänner för livet som jag inte skulle ha mött om jag inte skaffat barn o jag har mist en viktig vän eftersom jag skaffade barn, inte direkt pga bebisen men hon tyckte att jag blev för ego o självupptagen ( mer än vanligt menade hon) o såg annorlunda på tjänster / att ställa upp för varanda än jag gjorde. Fick ett hemskt mail där jag anklagades för allt möjligt o kände att nu VET jag vilka mina vänner är. 

3. Jag har tänkt flera gånger på att jag ska sluta blogga, men jag kan inte =) 

4. Då jag såg E i början klickade det ingenstans, trodde han var en som tycker han är snygg o cool.....men då vi började dejta föll jag DIREKT!

5. Jag är väldigt ärlig, säger till mina vänner hur jag känner, den egenskapen kunde nog behöva mildras ibland. Om min svärmor tex. säger något o jag ej håller med, då säger jag det. Kommer ihåg då hon gav mig tipset att berömma E då han dammsög ( detta var i starten då vi flyttat ihop) o jag sa rakt ut på en familjemiddag ALDRIG, det är sånt DU borde lärt honom. Jag älskar min svärmor!

6. Familjen är alltid viktigast för mig, det är ingen hemlighet men otroligt viktigt för mig. Mitt mål i livet är:
Mamma, Pappa, BARN. Leva lyckliga i alla sina dagar. Livet går upp o ner o fram o tillbaka men jag vill ha ett lyckligt slut på mitt liv. Barn att leva för, barnbarn att se växa upp, E att åldras med. DETTA är vad jag lever o brinner för. Karriär är viktigt, såpass att jag vill motiveras o trivas på jobbet ( gärna bra lön också =)) men jag är SÅ nöjd med beslutet att skaffa barn dels tidigt i livet o tidigt i vårt förhållande. Nu gäller det bara att klara av alla ups and downs. Mot framtiden E - Tills döden skiljer oss åt. Men vi gillar att säga I EVIGHET istället, döden kan inte skilja oss åt....

Utmanar(länkar nere till vänster):
Ashi
Elin
Hanna
Engla
Lina
Alvas Pappa

Utmaning: skriv ner 6 st småhemlisar om dig själv! Skriv sen inne i detta inlägg i kommentarerna att / om du fullföljt det!

E lägger E

E l?gger E

Incident ikväll:

Jag köpte ett medel att smörja på tänderna (smått bedövande )  som gör ONT för lilleman, tänkte att det kan vara bra att ha då han har olidligt ont. Ställer in det vid D-dropparna o står bredvid E då jag ber honom smörja på lite, det gör han så går jag ut till middagen. Så ropar han förskräckt, han hade tagit fel flaska. De ser helt lika ut men den ena är D-droppar med droppgrej så det bara droppar ur den, den andra är 96% etanol med stor öppning så man kan ta fingret mot o smörja på tandköttet..... PANIK!!!

Men efter samtal till Bestemor, Giftcentralen o sunt förnuft förstår vi båda att det går helt bra. Han verkade inte annorlunda, o E sa att han knipit igen munnen o fått det mesta på kinderna, trots det så var ju halva lilla flaskan tom. Men E fick bara panik o ropade till mig o sa att han hällt fel, då fick jag panik. Men i efterhand är konklutionen:
Det är till för att ha i munnen på spädbarn, han fick inte i sig mycket mer än anbefallen dos / dag o han väger mycket så det är inte så farligt. PUH! Ibland har man tur....såg framför mig ambulans, magpumpning mm....

Här på bilden i ny pyjamas utan massa starka grejor på, biter sig i läpparna som vanligt! Världens bästa Pappa har du Elian! 

Mina underbara vänner!!

Mina underbara v?nner!!

Janina, Viktoria o Petronella som fick försenade presenter. Så härligt att ha riktiga tjejkvällar, E var med o käkade sen åkte han då han lagt Elian efter kvällens incident ( kommer i nästa inlägg ) o sen satt vi bara o käkade glass o myste. Nu är jag solo hemma igen med massa tända ljus, all disk diskad, ingen tvätt att fixa med. Bara härliga känslor inom mig, VÅR, KÄR, UNDERBARA VÄNNER, UNDERBAR SON, HELG imorgon!! 

vårljus

v?rljus

Här ser man hur solen strålar in i sovrummet i eftermiddags, jag blir så GLAD o LYCKLIG av solen. Som Viktoria sa då hon kom, man känner att livet går vidare. Alltså att efter vintern kommer vår, ja man kan le o skratta bara av känslan då man kommer ut o känner solen värma o värmen komma.....

Mycket bilder idag, Elian är som min omgivning säger en av de mest fotade barnen...om man inte tänker på alla kändisbarn då såklart =)

svalkar skönt....

svalkar sk?nt....

En del småskriking idag då tänder gör ont...
Men lek o att få bita på saker hjälper, här håller han i sin flaska med iskallt vatten o dricker SJÄLV! Men somnade inte förrän DAD kom hem efter jobbet, då fick han vyssja trött son i sömnen o så sov han tills tjejerna kom!

Vi på golvet

Vi p? golvet
Än så länge har Elian på sig samma body....jag däremot slappar i Es tröja. 
Snart dags för mat på burk, då brukar det hända grejor ( som får Elian att byta body  )



de två första....

de som redan ?r ute

dessa är ju långt utväxta o i övre raden ser man nu tre stycken nya, inte konstigt det känns.....

Hemma igen!

Nu har vi strosat ute i UNDERBART vårväder, det är inte lätt att få av mig mina Bronxstövlar, men de töjer sig hoppas jag =) Shoppade mat tills ikväll, tjejerna kommer om tre timmar, blir supermysigt o så ska Petronella få sin present, hon fyllde år men var o åkte skidor i Alperna då. Rosa tulpaner 20-pack står nu på bordet, nya o fräscha....de gamla var lååånga o utblommade!

Nu har jag ammat lite o behöver byta blöja....känner att Elian behöver en ny =) 

bästa jag gjort!

MYS!!

Elian, oavsett hur trött jag är, hur lite du sover eller vad som sker så är du det bästa som hänt mig!


fotbollsleksaken är GOD

fotbollsleksaken ?r GOD

Idag gäller det att käka på ALLT, så är det då tänder ska ut!

vidd nertill

vidd nertill

Längtar till vår.
Ballerina / öppna skor
Uteservering med vänner
Solglasögon
Fräknar

Elians första vår!!!!

jackan

jackan

svårt att fånga på bild, postar några bilder, sen ska vi ut i soooolen o promenera! UNDERBAR vårdag!

Underbar man

Min underbara E, han smsade nyss att han kommer hem direkt efter jobb o struntar i inplanerad pokerkväll hos sin kompis för att ta Elian inatt också så jag får sova. O jag har avbokat tjejbesök i eftermiddag. Men fick mig en halvtimmes sömn o det hjälpte så jag tror vi kan köra på som planerat ikväll! Tack för att du förstår E!!!!


Trött Mamma idag igen

Onda tänder....Stackars min prins som börjar få tre tänder uppe, inte konstigt man vaknar 1.30 o sover ganska dåligt fram tills Es väckarklocka ringer o man blir klarvaken. Jag har ammat, tröstat, burit o konstaterat att jag kommer inte orka ha tjejerna på besök ikväll med middag klockan fem, hur gärna jag än vill. Idag blir det promenad o VILA  oLEK.

Får se hur det blir imorgon, ska ju på jobbfest egentligen.....


vårjacka

Jag har glömt att fota min nya vårjacka, ska lägga in en bild imorgon! Det är en svart trench med guldknappar ifrån ZARA. Dags att hoppa i sängen.....

besök!!

bes?k!!

Jättemysig dag med besök, käkat goda mackor o grillad kyckling o druckit cappuccino! Bebisarna har lekt o jag tror Elian äntligen intresserar sig för andra bebisar, han rör på dem o ser på dem o ler! KUL!

Aslaugs dotter Pernille som är 6 år var med, så söt är hon, såg Barbiefilm nere med tänd brasa o målade två fina teckningar åt mig, en med en rosa prinsessa på I LIKE!

Älskar mina vänner! Nu så kommer E snart hem, haft sent möte med jobbet idag. Ska lägga mig vid 22 ikväll om allting går som jag tänkt, behöver SÖMN!


träningslust!

men så har jag tappat bort mina ipodhörlurar o E har sina på jobbet ( hade tänkt gå på trappmaskinen) så jag stannar hemma i soffan!

Elian käkade gröt o lite dessert o sen badade E honom o ingen mjölk var intressant ikväll, han var så trött. Får nog amma om en timme eller så då han ropar. Nu ska jag njuta av tv, soffa o att göra ingenting.

Carola!

Carola på högsta volym här hemma, Elian gillar det tror jag =) Han sparkar o leker i sitt nya babygym som låter. 

Strax kommer tjejerna + bebisar, är hungrig så det blir gott med lunch nu. Fyndade ett par söta gummistövlar, superfräscha på Fretex faktiskt. Kan inte ha varit använda alls, marinblå med vit kant, ganska korta 69 :-. Mitt bästa köp i år är faktiskt mina ILSE JACOBSEN gummistövlar i benvitt, fodrade med skönt ullig insida. Då tar man sig fram i ur & skur ( slask) o slipper bli blöt o kall om fötterna!
Oj oj sikken Mamma jag blivit..... :) 

Tänder!

Vilken natt! Elian vaknade väl halv två o sen har vi inte sovti mycket, imorse vid 5 hade han superont i tänderna, jag bar, ammade, gick o försökte allt men han bara skrek. Lillvännen, som tur är så verkar det bättre dagtid o sist hade han en sån här "helvetesnatt" o sen var det bra igen.... Vi somnade om tillslut 20 minuter imorse o nu är vi båda glada igen!

Jag dricker fullkornsvällingen o han leker på golvet, vi ska få besök av Monica o Aslaug idag, ska bli mysigt. Innan det är planen en promenad!

Kvällen..

Elians läggning blev kaos men han sover nu sött sen en ganska länge. Imorgon ska jag testa välling i flaska då han är morgonhungrig. 

Tror jag känner för rosa eftersom alla killsaker är så blåa =) O så köpte jag en ljusrosa kofta idag som jag trivs så bra i! 

Nu är det Desperate Housewifes o choklad.

PINK!

Jag ska inreda med ljusrosa gardiner i matsalen, måste shoppa någon dag!

Otur...

stackars Elian, käkade så duktigt all grönsaks o lammpuré, fick vatten o satte i fel strupe. Blev helt röd så jag tog upp honom för att rapa. Då spyr han ut all mat över mig o sig så nu är han nog hungrig igen o vi har nya kläder från topp till tå bägge två!


ÄLSKAR!!

?LSKAR!!

Ni är mitt liv!

Nyvaken

Nyvaken

Sovit en sväng på kvällskvisten så Mamma o Pappa kunde kika på hus/längenheter o uppdatera varandra om dagen. Vi har myst hemma o LEKT, jag älskar såna här dagar. Dessutom fick jag otroliga komplimanger av E då han kom innanför dörren, jag dansandes med Elian i selen till ABBA i ljusgrå mysdress o ljusrosa kofta. Älskar vardagskärlek!!!

Shopping

Shopping


Idag klev alla upp olika tider, skönt att alla får ha sitt tempo. Pappa (morfar) först, sen jag o Mamma samtidigt o sist mina två E. Sen fika, duscha o fixa oss o så badade vi Elian o han tyckte det va sååå skönt! Bajsade på sin Pappas tröja hann han med också :)

Sen gav jag o Mormor oss ut på shopping, jippie va skoj det va o prova stl 36 o det passar! Köpte en omlottklänning (den på bilden), en höstjacka i rutigt svart o vitt, två svarta amningsbhar ( jippie har letat länge, använder ju en varje dag o en på natten det rinner mycket nu!) o en svart korsett.
Kändes skönt o handla bara åt mig!

Sen hem o lagade middag, så kom Es föräldrar, jättetrevligt! De gick nyss o vi hann med familjefoto samt se gamla filmsnuttar på mig. Pinsamt men Pappa(morfar) tyckte det va skoj o få visa så han styrde kontrollen. 

Nu har alla våra föräldrar mötts iaf o vi är en stor familj, kul!! Nu sitter jag o E o ser lite tv men ska snart krypa ner i sängen, Elian sover i vaggan o kommer nog göra det tills det är dags för käk nästa gång!
Hoppas ganska snart för mit högra bröst spränger.

Sov gott!


SAMTAL!

Guldsmeden ringde nu, svar inom några dagar på hur mycket ringen ( läs diamanten) kommer kosta. Det ska vara med spår i så de kan sätta ihop den i prinsesslipning....ÅÅÅÅ jag vill ha den NU!

Nu snurrar plutten på golvet, kryper i cirkel liksom....Sött! Otroligt frustrerande tror jag =)

Kanske jag ska klä på mig något o sen ut o promma ( köpa dagens cappuccino o kanske en lunch)


Liten kille i stor säng!

Liten kille i stor s?ng!

Sover lunchstunden o jag har duschat, Redkens schampo Extreme rekommenderas, har inpackningen sen tidigare! Så är du i Oslo o ska ha billigt shampo är Smart Club the place to go. Massa billigt krimskrams o BRA saker också, livsfarligt för dig som har starka chokladbegär....vi köpte med oss tryffeltårta, pecanfudge o annat hem. Har stoppat bort allt nu, mår illa av att tänka på det =)

Good Boy!

Nu så har vi morgonvilat LÄNGE i sängen, ååå vad jag älskar att mysa o busa med prinsen. Önskar ni kunde få höra hur han skrattar.

Går fortfarande i pyjamasen jag o ska tvätta sängkläder o dammasuga. E klev upp 6 imorse o skulle träna, duschade av gammal vana först haha, men han kom iväg. GOOD BOY!



UNDERBAR TÅRTA!

UNDERBAR T?RTA!

Söt!

Emelie i frysdisken!

Emelie i frysdisken!

FOrtfarande inte helt okej...

bloggen är knas!

Svarar på kommentarer som försvinner o ingenting publiceras utan strul, TRÖTTSAMT!

Svarar lite här:

inlägg: Måndag på jobb:

Malin: Tack, vad gullig du är! Ja jag vet, brukar inte sola men hade lust på några fräknar, haha snarare kräfta :) Ha en fin dag!
Caroline: TACK!! Jag ska bara jobba 20% så det är 9 halvdagar, bara en kul grej!

Älskar den boken, lusläste den från första dagen jag visste om Elian i magen :)
Ha en bra dag du med, kram!
kendall: tack, det gör inte ont längre :) 

inlägg: På t-banan! :

TACK ALLA!!!

Syster ( som har mams inloggning o min bloggadress =)) :
Han är stolt över sin gudmormor :) PUSS

Slut på svar på kommentarer!

Nu ska jag strax lägga mig, haft en lång dag o behöver min skönhetssömn =) Ska bli skönt att ha en lugn pyjamas o promenaddag imorgon med min prins, bara vi två!

stövlar!

st

På väg på kvällsshopping med Emelie, oj så mycket skoj vi hittade. Redkenshampo en liters för 345 kr!

På tbanan!

P? tbanan!

Idag kom jag hem ifrån jobbet o myste med Elian, han käkade lite o så prommade vi ner till stan så fick Morfar vila! Mötte Emelie o jag var SUPERTRÖTT men tog en cappuccino med kanel o vaknade till lite. Skulle bara vara med Emelie o shoppa men hittade ett par stövlar, skulle aft svarta men dessa var fina så jag slog till. 

Sen tog vi tbanan hem o mötte Morfar o nu har jag småfixat hemma o snart kommer E hem, Emelie också tror jag. 

Trött Mamma ska mysa på golvet med lekande son!

Måndag på jobb!

Aj jag är bränd! Måste komma ihåg att jag aldrig solar o att man kan brænna sig då, trots få minuter i ett solarium...Usch jag har lärt mig läxan.....

Nu sitter jag trött på jobb o längtar efer min gosepluttis som är hemma med Morfar, imorgon ska jag mysa med honom på morgonen o inte stressa, lite semester igen tills jag jobbar den 14 mars!


Mammas ögonsten....

Mammas ?gonsten....

Innan vi körde tillbaka till Oslo igen.


Nu har jag hunnit sola, kände mig så blek o tråkig....Imorgon jobba igen!

Norsksvensk älskling!

Norsksvensk ?lskling!

ull ifrån topp till tå!

Bus!

Bus!

Far o Son!

Mat hos Olderfar

Mat hos Olderfar

Jag njöt av tv4 ( jippie, måste beställa det hem till oss!) o matade plutten!

Nu är vi hemma, något försenade men E har badat Elian o nu käkar de havregröt i pyjamasen, strax läggdags!

På besök!

Nu är E, Morfar o Elians olderfar ute på sightseeing i Skien. Jag o Elian är inne efter lång o skön promenad i snöslasket. Han sover fortsatt i vagnen o jag bloggar snabbt i mobilen. Han vaknar nog snart, då är det biff stroganoff på menyn:-) Älskar min kärleksprins så mycket!!! Ikväll blir det mys o Emelie kommer till oss. Hon o Morfar har Elian då jag jobbar imorgon till klockan tolv.

Morning!!!

Nu ska jag strax väcka hela huset, frukostdags o så köra kl 8, bilresan tar cirka två timmar. Ska bli mysigt!
Ha en srålande söndag allihopa, nu hör jag skatten ropa bredvid en TRÖTT Far.... :) Vi såg World Trade Cebter igår o Advokaterna ( Beckfilm), den sista var helt ok!

MIDSOMMARAFTON!

MIDSOMMARAFTON!
Jag, Petronella o Viktoria!!!
Fest hos mig på grynelökka, med sill, nubbe, sallader o jordgubbar med grädde!

Nu ska jag äta lite mer choklad o mysa, imorgon kör vi tidigt o hälsar på Eivinds Farfar, Elians olderfar!


17majfrukost!

17majfrukost!
Viktoria o jag hos mig i min etta!

vår första!

kv?llen innan 17 maj i Norge....

Jag o Viktoria kvällen innan vår första norska 17 maj!
Party!! Som jag festade förut, när jag ser tillbaka på bilderna, är ganska less på det livet då det var HELA tiden. Mycket roligare nu när jag går ut o kommer hem till världens bästa sambo o son.

Världens bästa vän/syster

V?rldens b?sta v?n/syster
CHarlotte, vart du än är finns du med i mitt hjärta JÄMT!

Jag & Angel

Jag & Angeli

gatufesten 2005

Jag & JEssica

Jag & JEssica

Ser en dålig film på dvd o lägger in massa sommarkort istället! På mig o mina vänner!

Jag & Johanna igen!

Jag & Johanna igen!

Då hon hälsade på mig i Oslo.

SOMMARMINNEN!

SOMMARMINNEN!

Härlig tid sommaren 2005, detta var veckor innan jag mötte min E.
Snacka om att solbränna o solblekt hår gör sitt, give me!!!


Bogstadveien

Bogstadveien

Morfar i Oslo

Morfar i Oslo

Madserud allé

Eftermiddag hos oss!

Nu fixar E o Morfar nede med vår nya skrivare(tack Morfar!) o han hade bakat massa bullar också, smaskens! Jag har matat en GLAD kille, superhärligt att sova LÄNGE i vagnen tyckte han nog. Pasta med köttfärssås på burk är favvisen, orange i hela ansiktet är han nu!

Dagarna flyger förbi, snart är klockan sju o Elian ska sussa, men skönt att kika ut klockan strax fem o det är LJUST ute!

 

Semla efter middagen!

Semla efter middagen!

nya leksaker, igår!

nya leksaker, ig?r!

Någon minut efter jag kom hem igår!


Lördag!

HELG, lovely!!! Igårkväll kom Emelie  o Pappa o vi käkade färsk pasta med köttfärssås med gröna oliver o fetaost o drack vin. Mysigt, natten blev inte fullt så bra. Elian vaknade vid 3-5 ( vaken i två timmar o skrek) o sen kl 7 var han klarvaken. Så då kom Morfar upp o lekte med oss o efter banan o mys så sov vi en halvtimme jag, Elian o E. Sen åkte Emelie iväg, hon ska till Holmenkollen med sitt jobb idag!

Vi har käkat frukost o monterat Elians gåstol o nu sover han en morgonlur! Jag ska sminka mig o vil lite. Grått väder idag, regn. Ska ut o promenera i Frognerparken sen!


Tre ombyten hittills....

Tre ombyten hittills....

Japp, mat, gröt, banan o annat gör tvätthögen större o Elian till ett modelejon? Or not :)

ute o går.

ute o g?r!

nu leker vi här, pappa kommer strax, Elian älskar sina nya leksaker som låter, blinkar o rör sig. 

På väg hem gick vi förbi ett rån, stora avspärrningar runt knuten där vi bor o vårt område är inte ett sånt område där det ofta sker, vad jag vet!? Men det var tydligen beväpnat rån med kniv o pistol ( tänker tänk OM jag kommit med vagnen o blivit påkörd av rånare som rymmer....) o de rånade securitasvakter som tömde en spelautomat. Usch!


UNDERBAR!

UNDERBAR!

Tror han sett E snusa någon gång? 
Nejdå, han suger bara in underläppen, det är ju så kuligt då man har två vassa tänder nertill att smaka på. 


Härliga tjejer!

H?rliga tjejer!

Gårdagens lovely lunch!

G?rdagens lovely lunch!

Bebisar överallt :) O trevliga mammor!


Strular

ja som ni förstår så är det inte jag som slutat blogga utan blogg.se som strular!

Nu är vi hemma efter skön prommis i Frognerparken med kaffe! Härligt att komma sig ut, jag var supertrött efter jobb ( som var kul o gick bra trots en timme utan dator ( strul med inloggning även där ;)) men att gå ut o gå hjälper verkligen ( eller var det kaffen?)

Elian leker på golvet med alla sina nya leksaker som jag åkte o shoppade igår efter mammalunchen, så killarna va ensamma hemma o han käkade massa mat på burk. SÅ duktig är han, då syftar jag på min lilla E. 

Heidi o Elian hade haft det så bra idag, hon är superduktig som barnvakt men insåg att mammalivet får vänta lite haha, lite trött efter 4 timmar konstant med bebis o hon hade inte hunnit käka frukost, intensivt det är så det är! Men underbart om man också kan möta människor, gå prommisar. Skulle bli smågalen av att bara vara hemma o gå i mysbrallor. 

Återkommer med bilder sen om det går, nu vill jag önska DIG en underbar FREDAG!!!

Inga pics

Nej blogg.se krånglar alltför ofta för min smak....störande då man har en bloggminut o lust över...Tänkte lägga in fina bilder som jag fått mailade ifrån dagens MYSIGA LUNCH! Vi käkade god pastasallad o sen massa bakverk hos AnnaStina i deras underbara lägenhet!!

Nu är Heidi här o jag ska snart sussa, redo för en jobbdag imorgon, sen helg! Ska köpa en cappuccino om jag hinner så jag känner mig extra på G!

Kör försiktigt imorgon nu Emelie o Pappa!

Sött!


Ett sånt här armband vill jag ha, i vitt med EIVIND o ELIAN som två namnbrickor!
Komiskt, tänkte på det igår o sa det vid middagen o så läste jag om detta i MAMA, slumpen eller ödet?!
Nu sova, Elian var vaken tills nu o slocknade precis i min famn.


Morgon hos oss

Har bokat några möten o ammat här hemma. Ska snart sova förmiddagsluren jag o Lilleman. Kommer sakna morgonen med honom de få dagar jag kommer jobba, men vi har lång tid kvar innan jag börjar jobba igen, efter sommaren någongång.....Måste inbilla mig att vi har lång tid kvar iallafall, det går så SNABBT!!

Elian somnade 19.30, käkade vid halv ett o sov till 7.30, superbra natt!


Sov gott!

Läste MAMA, så fick jag massage o E slocknade bredvid mig. Jag har svårt att somna in ibland, måste vända tillbaka mina sovvanor till 22 så jag orkar nattvaka o halvtidsjobba de dagar jag ska göra det. Men så ropade en hungrig kille på mig o jag har nyss ammat, kanske lika bra att jag ej somnade däremellan. Han är så underbar, ligger varm o go i sin sovpåse o håller mig i handen samtidigt som jag drar fingrarna igenom hans underbara mjuka hår.....ÄLSKAR DIG MIN SON!