Gott nytt år!


Idag blir det kjol Indiska och klänning Vero Moda + high heels en liten stund iaf =)

HAPPY NEW YEAR!

Mannen med hatten


Killarna lagar lunch! Idag önskade jag pannkakor så det blev det.
Det är en ganska söt ting Elian börjat med tycker jag, han ska nämligen då och då ha på sig sin stråhatt och han är ju så fin i den ;-)


F R U K T S A L L A D, grädde och banasplitglass var tillbehören.

E tål inte kiwi så de fick ligga på sidan om.

Just nu sover Elian i soffan och han ska få sova så länge han vill för inatt vaknade han oroligt då vi var borta och han sov bara en kortis på dagen. Men i eftermiddag kommer ju Henrik och kompani ( Elians best friend) så då måste han orka med bus, mat och kramkalas! Jag ska fixa marinaden till kycklingen nu och småstäda lite, byta handdukar och slarvigt dammsuga nedervåningen är det enda som ska göras

Ha en FAB nyårsafton alla UNDERBARA - hoppas ni hänger med även nästa år!




På förlossningen:


Jag fick sitta med ctg i samma rum som vi satt kvällen innan Elians förlossning startade. Vilka flashbacks jag fick!
Kommer aldrig glömma att Barnmorskan som sen undersökte mig sa:" Ignorera all smärta du får, det är bara förvärkar/sammandragningar" ( Hon såg att ingenting var på g) Så vi åkte hem och jag läste bok till sent på natten. Vaknade tre timmar senare av onda värkar var 5:e minut. Så det kan gå ;-)


q
Trött trött trött var jag och jag somnade flera gånger. Skönt att de kollar ordentligt, man vill hellre veta att allt är bra än att oroa sig över att något kan gå fel såhär i slutspurten. Vi fick världens gulligaste svenska jordmor, tänk om det blir just hon som förlöser mig sen?



Trött E då vi väntade på blodprovstagning efter UL.
Både han och jag tyckte att det var spännande då vi hörde ett litet bebisskrik ifrån en ny världsmedlem och tydligen var det många som valde att titta ut den 30:e samt idag på nyårsafton!
GRATTIS alla fab Mamas som jobbade hårt inatt! Även alla ni som gjort det eller ska göra det. Känslan är helt fantastisk!


Nu leker Elian i vårt sovrum och jag sitter och bloggar i vår sköna fåtölj. Det blir ingen tokstädning innan middag ikväll och vi får se om jag gör lussekatter som jag haft lust att baka så länge nu. Ska anpassa allt efter dagsformen, det är inte ofta jag gör det även fast jag vill men idag SKA jag göra det.

TACK alla ni underbara som läser och skriver så fint, jag ska svara er så fort jag kan. Då det är synen som strulat känner jag att jag inte ska sitta alltförlänge framför skärmen.
KRAM

Hej nyårsafton!

Nu äter vi lite frukost här. Det blev en oväntat sen kväll igår då vi åkte in på Rikshospitalet ( förlossningen). Jag fick helt plötsligt flimmer framför ögonen och kunde inte fokusera, det snurrade i hela mitt synfält. Då det inte gick bort ringde E in och de bad oss komma för att kontrollera så det ej är havandeskapsförgiftning / svangerskapsförgiftning... Världens bästa Håvard ställde upp och fick sitta hos oss till nästan kl 2 för att alla prover skulle tas. Imorse ringde jag in och fick bekräftat att blodproven såg bra ut så vi behöver inte oroa oss men hålla koll på om jag får några konstiga symptom igen.

Så idag ska jag försöka VILA. Undrar verkligen varför min syn "försvann" igår, läskigt. Bebis mådde väldigt bra i magen iallafall vilket glädjer oss massor.


Urban Jungle

Bara tokiga bilder ifrån dagen men vi köpte iaf en ny OTH/Urban Jungle syskonvagn i svart på Barnas Hus idag och jag blev SÅ happy då den såldes på tillbud för 5999 kr istället för 8499. Denna är en 2007modell ( dvs de som sålts detta året) och då det skiljde 2000 kr mellan en begagnad sen 2006 så kändes detta bättre och jag vet vi får tillbaka pengarna den dagen vi säljer den för vi kommer bara ha den så länge Elian vill åka vagn. Det kanske bara blir någon månad, vi har också ståbräda till Bugaboon.

Puh! En ting mindre på vår checklist innan bebis kommer. Ingenting måste fixas nu för vi har det mesta, SKÖNT!



Nyvaken kille och en Pappa som snart kör omkring med TVÅ barn.
Jag har ju redan två, en i magen och en i vagnen men för E blir det nog mer en chock ;-)




Vi har shoppat vagn!


Vi på väg ut idag!

Nu är syskonvagnen i hus som man säger i Norge och jag softar med benen högt efter en dag med shopping. Vi hörs lite senare.


Kul!

Jag sitter och ser på vagnar och ser att Vogndilla skrivit om Nova Star, KUL! Det är inte lika känt i Norge naturligt nog men kläderna är av finaste kvalitét och alla plagg Elian har är SÅ tuffa. Ni norrmän borde absolut ta er en titt ;-)

Barnvagnsfråga!

Ni som kanske är mer insatta i syskonvagnar än mig? En begagnad OTH syskonvagn ifrån 2006, är det ett bra val? De är ju dyra och man måste köpa till bagen oavsett. Är det en sämre modell än de nyaste? Jag blir så tacksam för er hjälp. Jag har uppfattningen att denna syskonvagn är den mest smidiga vilket jag insåg betydelsen av väldigt tidigt i graviditeten då jag och Ashi kikade på nätet efter syskonvagnar. Vi såg att skillnaden i storlek är STOR och att priset kan få vara lite högre om man får en bra, snygg och smidig vagn.

Är det något som är bättre på dagens 2008/2009modeller som inte 2006 har?

Nu sitter vi uppe och jag bloggar på golvet samtidigt som Elian röjer omkring med alla bilar.

Godmorgon näst sista dagen på året!


Idag vaknade jag av Elian som ville kliva upp extra tidigt men jag var så hungrig så mig gör det faktiskt ingenting. Tänkte bjuda på en kl7bild såhär på morgonkvisten. Jag brukar inte fota mig så tidigt annars och fick frågan om hur jag ser på smink och ville bara tala om att jag sminkar mig nästan varje dag för att känna mig lite mer vaken och självklart finare. Jag är väldigt ljus utan mascara och ögonbrynsfärg och inatt har Elian legat och rufsat i mitt hår så här är den osminkade trötta sanningen ;-)Vi brukar softa omkring härhemma på förmiddagen och då E vaknar ska jag ta mig en dusch och fixa till mig inför dagen!



Världens goaste som startade dagen med ett glatt: HEEEJ MAMMA! Måste filma hans tonfall en dag för det är så sött och optimistiskt då han pratar till oss på morgonen!


a
Noggrann...Grinden ska alltid stängas tycker Elian.
Nya byxor ifrån Barnlycka invigs idag. TACK söta Malin!


Nu ska jag äta färdigt frukosten, MMMM har som sagt varit hungrig sen inatt!

Happy Tisdag alla glada!








Sent.....

Mina kvällar blir senare och senare precis som på slutet med Elian i magen. Har legat och läst länge nu men kom nyss ner till E och fick lite fotmassage som förhoppningsvis ska hjälpa mig somna. Men nu börjar jag bli hungrig igen. Så tokigt att inte kunna somna då man har en pigg skrutt som kommer in runt 6 och vill hålla om mig på sitt lilla bröst och jag måste ligga försiktigt för att inte krossa hans lilla bröstkorg och sen försiktigt värja mig ur hans underbara lilla famn då han somnat om igen och jag äntligen får lägga mig på vänster sida igen ( mår illa av att ligga på höger sida). Livet är fabolous och jag grät en skvätt förut då bebis sparkade i min hand. Tänk så älskad du därinne är - Elian och bebis ni är mina mirakel!

Baby - welcome!


Elians minsta bebiskläder nytvättade. De ska läggas någonstans ( måste fixa en byrå) tillsammans med bebis nya kläder.
Hade glömt hur små de är....



39 dagar kvar. Eller färre, eller fler...Who knows ;-)



Maxi Cosi Cabrio Fix

Här får ni se det fina bilsätet som skatten ska fraktas i!






Perfekt att den passar till vagnen! I bakgrunden skymtar Elians rum som är överfyllt av leksaker. Vi måste rensa en dag och jag säger till vänner och familj: NO MORE TOYS på lääänge tack ;-) Böcker och filmer går bra men vi har ingen plats till fler leksaker och han har verkligen nog. Lyxproblem men det är också viktigt att begränsa det då man ser att det är för mycket. Hans fina jordglob fick egentligen E av Mormor men den blev så fin inne hos Elian där E ställde den så den får stå kvar.

Nu har tjejen i magen hicka igen, det sker flera gånger om dagen och det är lite obehagligt samtidigt som det är mysigt. Hon tar plats och rör på sig hela tiden nu, det är inte ofta hon verkar sova.

Dags för mysfika framför tvn, hoppas ni har en skön kväll!

Idag fick jag sällskap vid nagelfix

Sen bar det av till Lilleström för att fixa naglar! Elian var så duktig och fick en glass sen röjde han och E runt på centret och satt en stund och kikade då det filades och lackades.





Dagens Mamma:


Idag blev det tights ( denimlook) Bik Bok, klänning Monki och koftklänning H&M.

Ps. kan ni klicka på små bilder härinne idag? Ni som har mac?

Onkel donald


Vi passade på att njuta en god lunch på Onkel Donald då Elian sov skönt i sin vagn.
Jag valde samma goda pasta som sist.




Vi fick väcka skrutten som alltid.
Vaknar till lite hos Pappa...


a
Sen blev det hamburgare med pommes, han käkade pommes och bröd.
BRA med barnmeny tycker jag, 49 kr för denna portion är supert. Det är så löjligt då de inte ens kan fixa en barnportion på tex Tante Olivia då de ändå har vuxen portioner av pasta... Som Mamma blir man bekväm och på Onkel Donald finns det gott om space för vagnen om barnet behöver sova, de har barnstolar och god plats för bus och lek om det finns spring i benen. Inget skötbord tror jag men det kan nog lösas då lokalen är stor!



Skönt att ha nystädat hemma!


Egentligen var planen att killarna skulle gå ut och leka då jag städade idag men det var -6 och Elian ville leka på sitt rum så så blev det. Så här fann jag dem då jag var klar på nedervåningen. En nästan två meter lång Pappa i Elians säng och Elian i sin stråhatt som han börjat ta på sig då och då.
ÄLSKAR ER❤


s
Spännande att läsa alla nya böcker!
Han har på sig skönaste mysdressen ifrån NovaStar som vi använder och tvättar hela tiden.


Just nu njuter vi lugnet härhemma och Elian har lagt sig. Jag ska snart fika knäckebröd och koffeinfritt gott jordgubb/vaniljte för jag känner att magen börjar kurra nu igen.


Heldag!

Idag blev det en heldag med familjen, det är alltid lika mysigt tycker jag. Vi startade med att shoppa bilstolen ( de har tillbud på Babyshop på Maxi Cosi Cabrio Fix nu i december) och jag ringde imorse för att lägga undan ett svart som vi tänkt oss trots att jag klämt på det rosa FIIINA tidigare. Men de var slut så det blev det rosa. Skönt att ha det härhemma så att vi kan frakta hem bebis ifrån BB den dagen... ÅÅÅ jag toklängtar!





Nu går vi ut!


Trött kille och en shopping- och lunchsugen Mamma + en Pappa som nog blir glad för mat han också =)
Hoppas ni har en FAB måndag!



En ny vecka!

Nu leker Elian, E kör ett prov till barnmorskan och jag småstädar. Det dräller leksaker överallt och det är inga små saker Elian fått...HELP! Idag ska vi köpa bebisbarnstol, det blir en rosa då de svarta är slut. Jag visste att de skulle säljas billigare nu i december så jag är glad att jag väntade!

Du och jag Elian!


E åkte iväg och fixade kinamat och jag väckte Elian då han kom hem igen. Elian åt massa ris med soya och sötsur sås som tur var. Han äter som sagt inte så mkt nuförtiden. Här var han aningens skeptisk till att bli fotograferad ;-)


Chokladglass går alltid ned i lilla magen.
Vi såg Elias och myste tills klockan var halv nio.


Nybadad!


Elian tyckte det var så kul att göra som jag gjorde. Benen högt!


Det var massa bus innan sovdags och E la honom. Det gick bra, han kom ut någon gång bara.
DUKTIGA KILLEN!

a
Just nu ser vi film här men jag smygbloggade ikapp lite, Önskar er alla en skön kväll!
Imorgon ska vi fixa saker, jag längtar efter att ha suttit inne lääänge nu känns det som.

KRAM





Året som gått - 2008

Jag har ikväll gjort en tillbakablick på året som gått! Detta år har min blogg dubblats i storlek = antal läsare och det kanske kan vara kul för er som är lite nyare att få en uppsummering?
E N J O Y


Vi hann med lite festande...


Jag började spara ut mitt hår som jag klippte då Elian kom


Jag började jobba igen i december strax efter Elian skolats in på dagis men det var i januari jag gjorde min första månad.
KUL!


Bröllopsplaneringen var i full gång. Här var jag i Sundsvall ensam en hel helg utan E och Elian.

jobbet!

Jag reser också en helg till Stockholm och signerar ett avtal med Alltforforaldrar.se


Semester på Gran Canaria på härligt designerhotell.

Vi köper radhus och flyttar in!!

Elian får en ny säng, spjälsängen säljer vi och nu börjar våra jobbiga läggningar. Som i skrivande stund ÄNTLIGEN ordnat sig igen.

Elian börjar med lapp på ena ögat någon timme varje dag då han skelar.

Vi börjar årets grillsäsong - succé! Många vänner kom på besök under vår, sommar och höst.

Många middagar och desserter intas under bar himmel


Vi blir fotade för ett köpcenter / reklam
Underbar dag vid Verdens Ende



Jag hinner hänga med i modesvängen med höga midjor + raka jeans en stund...

och en sista fest med tjejerna på 17 maj...

Innan vi fick veta att ett mirakel flyttat in i min mage.


Många sköna dagar spenderades på stranden

En mysig Sundsvallssemester hann vi med...


även underbara dagar i Danmark på segelbåten med Mormor och Ingemar

Magen växer och illamåendet kommer och går.. Det är inte så lätt att bröllopsplanera, vi fokuserar mest på oss tre och glömmer omvärlden lite känns det som...



Elian omringas av människor som han är SÅ glad i. Han och Henrik är verkligen Best Friends och sen är alla hans idoler Bestemor, Mormor, Ingemar, Håvard, Stefan, Ashi, Tore, Martin mfl. Det är härligt att se hur han knyter an och ger av sig själv.



Underbara vännerna surprisade mig med en fabolous MÖHIPPA!


❤Vi blir Man och Fru❤


Liten bröllopsresa till Malmö med barnvakt, SPA och hotell.


Året har också kantats av andra härliga happenings. Kielresa, massa mysigt Mormorbesök och då Elian varit frisk emellan slängarna ( dagis..!) har vi umgåtts med härliga vänner.
December avslutades med JUL i vårt hus och nu är 2009 välkommet - året vi får lära känna lilltjejen i min mage. Vi hoppas att allt går enligt planerna och att hon kikar ut i februari.






Late night with Elian


Jaha så somnade en trött skrutt bredvid mig alldeles nyss.
Då låter vi honom sova en kortis och sen hoppas vi att han sover gott inatt också.
Jag bjuder på att bilden verkligen visar att jag gått upp minst 14 kg. Ska inom Jordmor imorgon och lämna ett prov + be om en undersökning och kommer nog väga mig då också.

Allt godis jag satt i mig sätter sina spår, men sen ska det ammas och promeneras så det behövs intalar alla andra mig så jag har också börjat tänka så... ;-) Man FÅR ha viktångest i slutet av graviditeten samtidigt som man "tröstäter". Det är inte alltid lika kul att ge bort sin kropp ( jag vet vad jag snackar om, allt möjligt börjar ske nu...) men slutet gott allting gott är ju det man hoppas på. Det vill säga en varm bebis i sin famn.

Effektiv som man är... Varför inte passa på att klippa naglarna på sitt barn då de ändå sover!?


Äntligen!

Som jag längtat efter nyaste MAMA men tid har inte funnits till att shoppa den. Nu har vi ätit god pastasallad härhemma och killarna är ute en sväng och leker. Elian har inte sovit alls idag, det blir nog en sen nap eller ingen alls och tidigt i säng? Vi har liksom väntat in att han ska somna hela dagen för att sen bege oss ut och se på djur var planen. Men då man har jullov behöver inte ting bli som man tänkt sig. Det är en dag imorgon också!




Min Mammalyx just nu.

Hoppas ni har en skön söndag, tänk snart är det ett helt nytt år - 2009!



















Söndagsmys

GOOD MORNING!


Nu äter vi frukost i soffan allihopa och myser. Jag har fått sovmorgon och är en HAPPY MAMA!
Elians nya rutiner är att sova till 5.45, komma in till oss och somna om. Sen vaknar han ca 8.20 hungrig.
Härligt att vi får extra sömn härhemma nu under jullovet.


23.14

En magisk tidpunkt för oss, Elian såg världens ljus! Ikväll har jag fått massage och nu plockat fram Elians första kläder och lagt dem i tvättkorgen. ÅÅÅ så smått allt är och vilka minnen man får. Onkel Håvard var duktig och köpte sötaste "förstakläderna" på Benetton. Ni ska få se en dag, allt känns så nära nu men så långt borta.


Update: Här är Elian ca 2,5 veckor gammal i sötaste byxorna, han fick en kofta till som passar perfekt åt Lillasyster som ännu inte fått någon egen.

Det är M A G I att bära ett barn.

Sov Gott och TACK för alla fina ord idag, ni lyser!


Ps. Glöm inte att tävla om FINASTE videokameran.

Snart har vi en baby!


Den här boken fick Elian av Mormor och den läses flitigt. E och Elian sitter och läser den flera gånger om dagen och namnen på Storebror och Lillasyster byts ut mot Elian och piiip ;-)


Undrar vems säng detta är?
Kudden fick jag av Mamma i julklapp och det underbart mjuka gosedjuret + filt ( och små tossor ) hade min systerdotter Alice omsorgsfullt valt ut.


Medans de läser och förbereder sig så drömmer jag om smala snygga ben, en midja och att få ta ett glas iskallt vitt vin med tjejerna. Så kan det få vara ibland. E är just nu och försöker finna min favoritglass som inte fanns men gröna äpplen fanns. Kanske ett tecken ifrån ovan för att ge mig min midja tillbaka en dag? Jag sa iaf att han slipper köra vidare till en annan bensinstation och nöjer mig med gröna äpplen och fotmassage.

Hoppas ni har en riktigt fab kväll och ni som är på partaj, skåla för mig också!

Vecka 35 - tungt!


Vecka 35 - 27 dec - 2 jan 2009
Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

Efter SPAstunden hade jag tänkt göra en fräsch smoothie men jag proppade istället i mig en stor tårtbit och massa ostbågar som E tog fram.. Nu är jag hungrig igen. Imorgon ska jag vakna som en GLAD gravid kvinna, just nu känns det ganska tungt. Men bebis sparkar och är livlig så jag borde bara vara tacksam över att hon mår bra. Men man måste ju få lov att vara lite bräcklig ibland också.

Lyxigt bad




Jag hade en skön SPAstund med ett varmt bad förut. SÅ SKÖNT! Jag hade avslappnande olja i, skrubbade hela kroppen med scrubhandskar och smörjde in mig med min present Lancomes härliga kroppssmör ( fick av Svärmor och Heidi). Gjorde också två ansiktsmasker, en Nivea och en chokladmask ifrån Dermanord. Boken jag började läsa är också en julklapp. Sånt här behövs, jag tror jag ska skapa detta till en tradition flera gånger i veckan nu mot slutet så jag får lyxa lite...

Nu sitter jag rosig om kinderna i en skön långklänning och är smått deppad över hur kroppen förfaller mot slutet. Jag önskar så jag kunde gå timlånga prommisar, men har så ont på vissa ställen och det hel förvärras av att låta livmodern trycka på så jag bör tydligen mest vila. TRÅKIGT!



Lugnet före stormen


Jag fikade lussebullar idag till lunch precis innan Elian gjorde sig illa.
Först såg jag inte hans bula men då lyfte jag på luggen och jag fick GreysAnatomyflashbacks till där de måste öppna huvudet för att låta hjärnan svälla då hans bula verkligen stod rakt ut flera centimeter plus var blå och blodig så jag ringde direkt sjukupplysningen. Det är skönt att vi kunde åka till en närakut så vi slapp sitta i stan med hela Oslo. Men det allra bästa är såklart att det gick bra!

Han har sovit i soffan och nu ätit massa köttbullar  ( Mamma Scans) och älgpasta ifrån IKEA. Det är det enda han äter nuförtiden som middag, annars vill han ha bröd med brunost eller messmör och bananer. Bättre att han äter än att han tar en tugga och sen säger färdig. Men vi fokuserar inte alls på det. De dagar han inte äter så mkt säger jag ingenting.

Just nu ritar killarna i köket och jag ville egentligen bara tipsa om den söta brickan ifrån IKEA som är på bilden ovan. Jag är en bricktjej och tycker det är väldigt praktiskt och fint. Så
denna är en perfekt gåbortpresent till nästa middag / lunch du ska på! Den heter BUSIG och kostar endast 39 kr.

Akuten på en lördag

Nu kom vi precis hem ifrån akuten. Elian cyklar ju dagligen med sin motorcykel härhemma, eller snarare flyger fram och idag flög han in i en kant av vägge och fick en stygg och STOR bula/jack nästan som var blodfärgad. Så jag ringde och de bad oss komma in för en kontroll. Förmodligen är allt fint men han ska kollas som om han hade hjärnskakning from nu. Så ont i hjärtat får jag då det ser så illa ut... Det känns skönt att ha kollat nu bara vi inte drog med oss massa baciller hem, det var MÅNGA sjuka... Men vi tvättade händerna då vi var där eftersom han lekte på golvet och SMAKADE på smutsen...blä!


Skrutten på akuten.
Först satt han helt tyst och myste med mig och Bamse i min famn men efter en stund vaknade han till och vi räknade bilar i hans bok. Så jag tror han är i helt ok form.


Trött och hungrig Mamma..

Nu snarkar Elian i soffan och jag ska lägga mig ned och sova jag också. Samla energi då du kan är mitt tips som småbarnsförälder, du vet aldrig när du behöver den.




Morgonmys och morgonris

Tv4 Nyhetsmorgon och billek pågår härhemma. E kom hem sent inatt och sover fortfarande. Jag är lite arg faktiskt för han lovade mig att ta morgonen vilket han inte gjorde. Lovar man så håller man, speciellt då det handlar om att ge sin gravida fru sovmorgon efter dagar av ONT. Mitt migrän sen igår släpper inte. Dagens ris går till min Man....


Elian i sin fina tröja ifrån Melanies Masker som är ett danskt märke.
( Tack snälla
Pixiekids för den fina tröjan!)




Bästa mysmorgonsällskapet i hela världen!
Nu ska jag inte vara arg idag, istället ska jag duka upp en mysig frukost till mig och Elian nu så vi får något i magen. Sen går vi en prommis då Nyhetsmorgon är slut och Elian ska sova.

HAPPY LÖRDAG!

Godmorgon!

Hoppas ni alla sovit gott! Elian kom in halv sex och sen sov vi till halv åtta. Oj nu är Alex Schulman på tv4 Nyhetsmorgon, måste kika!

Feelgood


Jag hade tänkt se Private på pcn ikväll men fastnade framför Körslaget och strax börjat The Family Stone på tv3 så jag blir nog kvar här. Något jag funderat på ikväll är om jag borde få ett nytt Ultraljud nu efter all korv, julmat, knäck och lussekatter? Jag menar bebis vägde ca 2,2 kg för en vecka sen. Nu kanske 5? ;-)




Team Sundsvall!

ÅÅÅ så kul, jag ser på Körslaget och då de gick in på mitt gamla gym EGO och jag fick se Keba som nu är uttagen till kören så känner jag att jag måste uppmana er alla att rösta på min hemstad. Jag kan inte rösta då jag bor i Norge men ni som gillar det ni hör och kan rösta, snälla lägg en röst för mig!

Soft dag = boring blogg? :)

Vilken slappardag vi haft i detta huset! Barnfilmer, bokläsande och lek med bilar och massa godis och mat har vår dag bestått av. Elian somnade sent så vi kom oss aldrig ut men imorgon är jag verkligen sugen på att ta en skön lång promenad.


Här ser vi film.



Sover sött bredvid världens goaste Pappa.


Slappaste dagen ever - så välbehövligt!
Elian softade i sina sköna leggings ifrån Ecoloco och tröja Lindex. Jag hade skönaste Gravidtightsen ifrån Barnlycka, svart spetslinne Gina Tricot och tunika KappAhl ( fyndats för ca 70 kr)


Sötisarna spelade lite xbox. Elian tyckte det var väldigt spännande.
Jag lagade middag, stek med potatis, sås, grönsaker och gelé. Mormor och Ingemar hade med sig mat till hela veckan så vi har knappt lyft ett finger, snacka om småbarnsföräldrarlyx.

Idag har jag funderat på och längtat efter livet som fyra. Det kommer bli få lugna stunder men vi pratar om henne så ofta nu att det känns som om jag bara vill starta livet som det kommer att te sig framöver. Det är en magisk känsla. Det som ska fixas nu inför februari är bbväskan, köpa bilstolen och en byrå till hennes kläder. Vi ska också kika igenom Elians bebiskläder och tvätta dem - MYS!

E är på pokerkväll ikväll så jag är lämnad med chokladasken på magen och ska nu se Private Practice.
Ha en skön fredagskväll!





Kärlek gör ont

Nu har jag sett på tv4 om Tsunamins Barn. Alla tårar som finns rinner nedför mina kinder, det är så otroligt ofattbart att barn ska försvinna ifrån sina föräldrar. Elian satt bredvid mig och drack sin välling och jag sa innan han gick upp till sin säng: " Elian är fantastisk!" Då sa han " Jeg er Fantastsk, fantastsk" och log med hela ansiktet. Utan dig i mitt liv kan jag inte andas Elian - Mamma älskar dig så högt!

Prinsessigt!


Jag har fått så mycket fint i jul så det dyker nog upp allteftersom här i bloggen.
Jag och E fick ett fint skötbord till badkaret som vi önskat oss av Bestemor och en bilstol ( ska köpas, måste välja själv) av Mormor så nu har vi det viktigaste färdigt och på plats tills Lillan gör entré. Här är en fin ting att ha på bron som jag fick av Mamma. Passar mig? ;-)


Tack också snälla
Expert som gav mig en rosa kamera & en ipod i 25årspresent!


CANDYTIME!



Vi alldeles nyss i soffan. Elian smakar choklad. Vad är det, frågar han. Sen säger han choklaaaaad. Men tre räckte sen torkade han händerna och nu leker han med sina nya leksaker igen.


Life is Good!



Annandagen


Gårdagens frukost hos oss.

Hej alla underbara! Hoppas ni njuter mellandagarna. Imorse kom Elian in till mig kl 6, somnade om till 7.30 då han ropade välling men då E kom med den hade han somnat igen. 8.30 vaknade han och drack vällingen sen tassade han in till Mormor och Ingemar och jag sov till 9.30 då jag vaknade av en kurrande mage och fick komma ned till dukat frukostbord. Perfect start! Jag glömmer ibland att jag är höggravid, tung och hormonell så en skön sovmorgon var PRECIS vad jag behövde idag. Nu har tyvärr Mormor och Ingemar kört hem och jag blir alltid lika ledsen men Mormor kommer ju då vår nya stjärna föds i februari...❤

Elian softar runt och leker med nya leksaker, ser på nya filmer och bara skrattar. Man märker att han har ett jullugn och det är härligt att se. Just nu äter han lunch och ser på Teletubbies Julfilm på svenska. Han har fått så mycket saker så jag tror vi måste köpa ett större hus ;-) STORA lyftkranar, garage, grävmaskiner och annat... Jag som BARA önskade oss böcker haha. Men vi fick många såna också.

Jag önskar er en strålande dag, här är det rimfrost ute och strålande sol så det blir nog en tur ut då Elian sovit sen.





Sov Sött!

Trött gravid Mammatobe dagen efter härhemma ikväll, därför en tyst blogg. Hoppas vi får sova gott allihopa så "ses" vi imorgon!

KRAM

GRATTIS!!!!!

Den lyckliga vinnaren har nu lottats ut och det blev:

Postat av: Kristine

Aller først: Gratulerer med dagen!!!

En rød overall i str 92 ville være perfekt til min lille Tiril!

GOD JUL!

2008-12-24 @ 10:32:28
URL: http://kriiistine.blogspot.com

GRATTIS! Maila mig din adress så att Barnlycka kan posta den fina röda TROLLdressen till dig!

Tjockisen


Magen inatt innan jag la mig. Det var massa liv i den hela kvällen då hon hörde alla röster.

Nu ska jag se Emil här och äta massa choklad.
HAPPY JULDAG!

En lååång julafton!


Far och Mor

Elian spanar förväntansfullt i fönstret....

Lite skeptisk...


Vår Tomte som kom med så många fina saker!
Jag fick lyxigt SPA för gravida av min kära, den mest perfekta julklappen jag kunde ha fått.


Bröderna skalar potatis.


TACK
 alla
vänner och hela familjen
 för allt FINT jag fått i jul
Hälsar Elian
Ps. hans fina byxor och slipover kommer ifrån MeMini.


Grethe läser ur julevangeliet.
Vi hade besök av Tomten mellan lunch och middag och sen öppnade vi klappar hela eftermiddagen och kvällen. Skönt att dela upp det lite.


Läser  bok med Olderfar.
80 år skiljer det mellan dessa två herrar.



Flickan i magen fick MÅNGA paket.
Heidi och jag softar lite.


E förklarar spelreglerna.


Min utsikt ifrån soffan då de andra spelade.



Godmorgon dagen efter dagen!

Godmorgon JULDAGEN! Här slappar vi i pyjamas/morgonrock och ser på Emil och Elian har precis öppnat sina sista klappar. O MY så mycket fint han fått, det är galet att någon kan få så många julklappar. Han har pratat om Tomten som kom med MASSA gaver hela morgonen och han var vaken till halv ett inatt och lekte med sina nya leksaker. Tillslut gick han med på att sova och jag fick massera och sjunga tills hans andetag blev tunga och han somnade sött.

Dagen igår var hur mysig som helst och jag är så tacksam att vi var hemma hos oss. Elian tackade snällt för allting och lekte "snällt" hela kvällen. Han verkade njuta av att vi var samlade och han tyckte Tomten var väldigt spännande. Jag tror vi släckte lampor och ljus runt kl 2.30 inatt härhemma. Vi satt länge och åt och att öppna klapparna tog tid. Sen spelades det spel och jag softade med benen högt. En lyckad jul! TACK för alla fina hälsningar ifrån ER, jag hoppas ni hade en härlig dag och att ni får njuta denna dagen efter.


Igår innan vi startade julelunchen hos oss samtidigt som vi såg Kalle Anka.

Igår hade jag på mig min tyllklänning ifrån H&M som jag även hade på julbordet dagen innan vi fick veta att vi väntade Elian. MINNEN! Kofta hade jag på vårt bröllop.



Vi körde svensk jullunch! Man ser inte de goda köttbullarna, prinskorvarna och en del annat som också serverades.




Merry Christmas!


GLAD kille som fått en Teletubbiesfilm i julstrumpan!


Min man kommer med tårtan imorse då vi åt grötfrukost!


Innan tårtkalaset


Här var vi nyss. Utanför kyrkan på Ekeberg. Men den var tyvärr full så nu är vi hemma och softar med tv, tända ljus och en sovande son.



Just nu.


Merry Xmas ifrån oss till ER!





Julafton och 25 årsdag!!!!

I dag är en gjädjens dag hos min yngsta dotter som fyller 25 år!
Jag och Ingemar har lille Elian son kommer in och sover på kudden, så gott!
Just nu ritar han för fullt... mamma josefine har fått presenter, tårta och sång. Ingemar var så trött när det var dags för sången så han började sjnga Natten går tunga fjät..,gissa om det blev ett härligt morgonskratt!
Nu är det lite pyssel i köket här av Josefine. Ingemar och Eivind är ute och fixar staketet på gården. Elian har ritat en jättefin teckning.
Nu kommer Josefine ner med olika klänningsförslag inför dagen. Hon är så söt! med den stora magen!
Kl.11 blir det 25 årskalas här med övrig släkt.
Vi fick härlig födelsedagssång från Allsta. Alice med familj sjöng för Josefine, sen sjöng vi för Uffe, Alice pappa som också fyller år idag.
Elian pratar om att tomten kommer med bussen, tåget, bilen hem hit med gaver. Tomten skall få en stor kos och puss, säger han!
Det blir första gången som han träffar tomten! Vi får se hur det går...
I går morse låg Elian i vår säng, det var då som jag berättade om tomten som bor i skogen osv. Nu är det bara tomten och tomten hela tiden!!
Oj,oj det försvann en massa som jag skrivit...
Helt kort, ta hand om varandra!
Ni alla barn därute är det viktigaste som finns för oss föräldrar skall ni veta, även om ni själva är föräldrar så är ni för alltid barn till föregående generation. Så har det alltid varit och kommer att alltid vara!
Nu önskar mormor er alla en God Jul!
Här råder nu Julefrid!

Prinsessans Julkalender lucka 24:



ÄNTLIGEN JULAFTON , dagen vi alla väntat på! I dagens lucka gömmer sig en FANTASTISK vinst för alla små! En TROLLOVERALL ifrån Barnlycka.se




Elian ute på dagistur i sin overall!

"Best i test" i norska tidningen VG i 2004.

Troll Classic är två overaller i en! Denna overall kan användas höst, vinter och vår och håller små troll varma och torra i både isande kyla och slaskiga vårdagar. Overallen är lätt och följsam, vattentät, andas och är vindtät. "


- Avtagbar Luva
- 100 % Ullfoder
- Andas
- Vindtät
- Vattentät
- Extremt slitstark


För att vinna: lämna er epostadress + önskad färg och storlek i detta inlägg. Vinnaren presenteras på JULDAGEN! Lycka Till och God Jul!

Dagens vinnare:

I näst sista luckan är den lyckliga vinnaren:

Postat av: Maria

Hoppas att ni kommer att få en riktigt god jul. Men det tror jag säkerligen att ni kommer att få. Vad kan man annars få då hela familjen samlas för att fira den allra mysigaste högtiden :)

Om jag skulle få önska mig vad jag ville från lifestone önskar jag mig halsbandet där man kan få ett avtryck på handen på min dotter från ett vanligt färgavtryck. Skulle vara underbart att hitta i julstrumpan imorgonbitti :)

God Jul och grattis på födelsedagen



STORT GRATTIS!

Uppesittarkväll hos familjen Aamodt

Elian är klarvaken och har precis ätit lite gröt och macka med nygriljerad skinka med oss. Han känner nog på sig att det är uppesittarkväll ikväll ;-) Hoppas ni myser lika mycket som oss!

En skön dag på stan utan stress!

Eftermiddagen har spenderats på Aker Brygge och i stan. Vi vandrade och kikade på juldekorationer och lunchade sen lunch på Onkel Donald. Det var härligt med julmusiken vid skridskobanan på Karl Johan.




Elian, Ingemar och jag på Aker Brygge.

Elian somnade till i bilen men sen tog det tid innan han somnade om. Vi gick och gick men tillslut var vi hungriga och trötta och det blev vagnande inne på Onkel Donald som sövde honom. Han somnade sittandes ( han ville det) och sen sov han då vi lunchade. Jag åt en jättegod kycklingpasta med champinjoner.


Mormor ville fota mig med kronan....

Så kul kan man ha :)


E och Onkel H kom och mötte oss och åt de också.

Världens bästa Onkel!

Jag fick väcka Elian då vi skulle gå. Provade att ta upp honom...

Här hade han suttit en lång stund i min famn men inte vaknat till. Han sover stående en stund också :)
Sen mumsade han i sig lite pommes frites och bröd innan vi åkte hem igen.

Nu softar vi alla i soffan och ser Cirkus och äter knäck!
Jag önskar er alla en RIKTIGT HÄRLIG JUL hur ni än firar.
❤KRAM



Jul i vårt hus


Ingemar har täckt över våra utemöbler idag, något vi tänkt göra länge men inte fått gjort.
Elian tittade nyfiket på genom fönstret.



Här spanar han på Mormor som gör sillsalladen.
Vi har helt enkelt fått in mycket arbetskraft i huset och Elian vill bara vara med Ingemar och Mormor så jag och E bara softar på. Helt okej med andra ord ;-)



Vi fikade lite lussebullar och pepparkakor innan vi åkte in till stan.


Mumsigt med goda pepparkakor ifrån Sverige!


OLOF VIKTOR`S Pepparkakor, ljuvligt goda!
Ni ser också vår vita bröllopstårtedekorering. Vi valde denna så att vi skulle kunna spara den som ett minne efteråt.


Dotter med mor


Här är vi nu!
Mormor är inte helt van PhotoBooth :)

För exakt 25 år sen idag stod Mamma och lagade sillsallad ( som hon gör nu i skrivande stund) och klockan 4.25 på julaftonsmorgonen kikade jag ut. Jag var beräknad att komma i januari och min bror sa: "Knip ihop" då han fick höra att hon åkt in på förlossningen. Men så fungerar det ju inte :)



Dan före dan!


Ingemar och Elian vid frukosten!

Idag har vi haft en slow start härhemma och det är så härligt att huset är fyllt av folk. E är och julshoppar med Håvard och Mormor lagar sillsallad. Vi ska nog åka in till stan sen och kika på julpyntade Oslo.


Prinsessans Julkalender lucka 23:









" Om några år är din bebis avtryck en ovärderlig klenod – inte bara för dig!"


Dagen före dagen gömmer sig ett EXKLUSIVT och vackert smycke ifrån Lifestone som ni får chansen att vinna. Lämna en kommentar med din epostadress + skriv vad du helst skulle finna i din julstrumpa imorgonbitti ( förutom denna lyckorulle!) ifrån  Lifestone.se så deltar du i utlottningen ikväll. LYCKA TILL!

Update: Ni är många som inte sett vad jag frågat efter, nämligen vad ni skulle önska er ifrån Lifestone.se :) Jag hoppas och tror att vi alla önskar en frisk familj och en härlig jul MEN om ni får önska ifrån Lifestone så vill jag veta VAD!

Overloaded

Efter en GOD dinner och massa mys så smet jag och E iväg för att gå på bio. Vi såg Max Manus, en norsk, väldigt hypad  film som det använts MASSA pengar för att skapa. Den var superbra! Så nu har vi ätit alldeles för mycket godis och är hemma. Det är alltid mysigt att passa på då man får barnvakt att komma iväg på tu man hand.


Här försöker vi förklara för Elian att han ska andas i sin nya medicin.

Det gick sådär. Tror mest han höll andan.

Idag hos läkaren fick vi faktiskt redan en testkur samt hänvisning till specialist på Ullevål Sjukhus vilket känns skönt. Så vi hat astmamedicin i hus både för dagligt bruk samt för eventuella topapr eller förkylning. Jag var bestämd och doktorn sa nu att "jo men det är nog som du sagt"... Så skönt det kändes. Jag är less på att det betecknas som normalt att vår son ska kräkas upp allt maginnehåll tills magen vrider sig tills han inte har mer att ge varje gång han är det minsta förkyld. Har valt att inte skriva ingående om det på bloggen då jag lätt får påhopp om att lämna sjukt barn på dagis osv då han egentligen "bara" är förkyld. Människor omkring tror att då barn kräks har de magsjuka men jag har ju vetat inom mig sen han var pytte att detta inte varit helt normalt.


Barnvakterna med nybadad kille som får sin kvällsvälling. Nallen fick E av mig då jag var gravid med Elian och nu är det Elians ständiga följeslagare. Han sove rmed den, kommer in med den ( Bamse) i ena handen då han trippar in till oss om morgonen, tar honom med ned varje dag och idag har Bamse varit med i bilen på alla ärenden. Hans tröja är Elians egna.

Vårt kylskåp är fullproppat med god mat och det är riktig julstämning härhemma. Imorgon är det dagen före dagen och jag längtar redan tills jag vaknar. Att Mamma är här är den bästa julklappen jag kunde få.

Sov Gott!

Ps. Dagens vinnare är:

"
Postat av: ღ Dolce Vita ღ

hei!
jeg ønsker meg en Heldress i Grön/Pool i str 62!!

ønsker dere en riktig god jul (alle fire)!!

klem dolce vita!

2008-12-22 @ 18:02:16
URL: http://dolcevitablogg.blogspot.com/"


GRATTIS!!! Maila mig din adress!






Happy News!

Jag tittar in här och måste säga att det är med ett STORT leende jag kan få skvallra om min kära Ashis ( och resten av familjen såklart) MIRAKEL i magen. Jag fick veta det väldigt tidigt och är så himla glad för deras skull. GRATTIS till hela familjen!

IKEA och annat

Nu är det julmusik och middagsdags hos oss. Ingemar och Mormor knackade på dörren för en timme sen och de har med sig älgstek så det ska bli SÅ gott med riktig Mammamiddag =) Elian är såklart överlycklig att vi fått besök av dem som varit så efterlängtade.


Elian var en perfekt hjälpreda på IKEA!
Han har varit SÅ glad idag, en riktig ängel som bara hängt med i timmar på fix.





Soft fix!

Nu ska vi åka iväg och fixa ärenden! Hoppas solen skiner hos er också?



Idag blir det sköna jeansen Vero Moda som jag är glad att jag behöll. Linne Malene Birger och tröja Mari Philippe. Hood LOGG.


 

Prinsessans julkalender lucka 22:





Favorit i repris gömmer sig bakom lucka 22!
MAXOMORRA låter er vinna valfritt plagg ifrån sortimentet. För att delta i utlottningen skriver ni en kommentar i detta inlägget med er epostadress + vilket plagg ni önskar samt stl. Lätt som en plätt.

LYCKA TILL!





Happy Day!

Godmorgon ifrån frukostbordet!

Inatt hostade Elian ingenting efter Bricanyl så vi har sovit riktigt gott. Han vaknade piggelin kl 6 så han och E har varit vakna och sett på tv tror jag och nu sover en trött Pappa i soffan. Vi har fått läkartimme kl 13.50 och det känns skönt för då ger han oss en hänvisning så att vi kan ta kontakt med barnläkaren. Elian är i toppform och leker, det piper bara lite i bröstet då och då.

Det blir fixardag idag innan vi får besök och jag önskar er en underbar dag!

Röd vinnare!

Dagens vinnare av det fina TROLLsetet ifrån Barnlycka blev.....

Postat av: Ulrica

Det röda setet skulle vara jättefint till min sons röda overall! Han börjar på förskolan i januari så det skulle vara perfekt med detta set då!
Glad 4 advent! Hoppas Elian piggar på sig och att den dumma hostan ger med sig!

2008-12-21 @ 10:34:28


STORT GRATTIS! Maila mig din adress så kan Barnlycka posta vinsten.

Nu ska jag krypa ned och läsa som alltid =) Elian har inte hostat EN gång sen vi la honom, det tar jag som ett tecken på att Bricanylen gör sitt. SKÖNT för honom. E har faktiskt sovit bredvid mig hela kvällen i soffan så han är nog trött och jag har bara slappat + slagit in någon julklapp.

Sov Sött!

Maj 08 och snart fyra i huset

Imorgon kommer Mamma och Ingemar och vi LÄNGTAR! De har bilen full med svenska godsaker, prinskorv, julmust och allt smått och gott som jag önskat. Denna julen kommer bli underbar känner jag. Det enda jag är rädd för är den hemska magsjuka som verkar härja överallt nu.

Satt och sökte en bild här i bloggen ( vilket fantastiskt arkiv, börja blogga du också!!) och jag måste länka till
MAJ 2008, månaden då vi upplevde vår första vårsommar i EGET HUS med underbara VÄNNER! Det är också månaden jag blev gravid och fann ut att jag var gravid. Nu sitter jag här med världens mage och vi är snart fyra i huset. Huset som jag sista tiden börjat älska ännu mer. Det handlar väl om att jag drömmer om oss som fyra härhemma och att jag liksom "boar" in mig.

Snart storebror. Här i sitt tält i maj 08. Skelar lite men är vackrast i världen tycker en Mor.

Här får jag alltid en mysig försmak på livet som fyra. Jag blir lycklig då jag ser att andra barn mår bra, prioriteras och får kärlek. Det är det allra finaste vi kan ge varandra och våra barn. Barnen är framtiden.

Fotbollsmage?


Kvällsmys innan läggning. Elian ser noggrant på barnetv.
Vi är trötta hela familjen härhemma, E sover på soffan och jag sitter och kikar lite på nätet. Har mensvärk i magen men det är väl helt normalt som jag förstår nu mot slutet också. I början växer ju livmodern snabbt, det kanske är trångt nu så det gör ont?


Magen ser nästan galet fotbollsaktig ut här? Groteskt kanske vissa tycker men jag tyckte bilderna var så roliga ;)



Tänk som hon växt sen dess, att få skapa liv är ett STORT mirakel!

Vecka 34 - 20 dec - 26 dec 2008
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Nu äter jag fil med pepparkakor nu och ser på julekonsert med Sissel Kyrkjebö. Elian sover sött utan EN enda hostning sen vi gav flytande Bricanyl. Men jag vill inte "självmedicinera" så imorgon ringer vi fastläkaren som ska få ge oss hänvisning vidare och i mellantiden kommer jag ge Bricanyl då han sliter med att andas om natten.




Världens bästa Emma behöver hjälp!

Se!

Nytt läppstift!


Idag hade jag skön tunika MONKI, strumpbyxor Gina Tricot och kofta ZARA.



Mitt nya läppstift kommer ifrån Loreal och är nr 706.

NU är det soffdags!
KRAM på er.


Friends❤


Just ja!
Jag hittade AnnaStina i vimlet på slutet precis innan vi åkte hem. Jättekul att ses då det är hektiska dagar fram tills jul.
Nu i efterhand är jag smått livrädd att hon hade någon magsjuka med sig, HOPPAS INTE! =) Du är så duktig vännen som jobbar och står i. Till och med på en SÖNDAG som är heligt här i Norge ;) Men är man svensk så är man.



Hos frisören!


Här busar E med Elian medans vi väntar på Elians frisör...!


Kikar på Pappa som får sitt hår tvättat innan klipp.
Undrar vad han tänker?





 
Här var jag rörd till tårar av hur sött det var. Hans första riktigta klippning, annars har han vägrat sitta i ro då vi försökt.
På CC Vest fanns det bil och film.
TACK ni som tipsat oss om det!


Nyklippt gosse!


KRAMAS!

s
Nyklippta. Det var MÅNGA som julstressade idag, skönt att vi inte hade så många To Dos.
Jag hade självklart glömt att det är söndag och då är ju ingen Posten öppen samt att vi glömde tallrikarna så de får vi köpa imorgon haha. Men mysigt hade vi och Elian var på toppenhumör!



Elian hade stenkoll på att vi båda var med hela tiden idag och skulle hålla handen med den ena och den andra skulle dra vagnen. Det märks så väl hur han njuter av att vara "hela familjen". Jag provade en snygg skjortklänning på JC men glömde att köpa den då vi fick lite bråttom hem på slutet. Min mage behövde vila och dagen startade lite tokigt med lite komplikationer precis innan vi skulle åka men jag har mått bra däremellan och pratat med förlossningen som sa: Ja men vi stoppar inte din födsel nu om den är igång då bebisen är så pass "gammal". Då höll jag på att skratta ihjäl mig för det är definitivt ingen förlossning på G nu vilket jag förklarade snabbt. Alla förlossningar startar ju på olika vis och jag tror min kommer att starta med värkar precis som med Elian. Men det är aldrig kul då man blir osäker och kanske måste in till kontroll.

NJUT söndagen nu ska jag landa i sköna soffan!







God Lunch på Baker Hansen!


Vi packade in oss i bilen lagom tills Elian skulle sova och hann också luncha på centret medans han sov färdigt i vagnen!
God latte med räkbaguette ( ciabatta) blev min lunch.


Sen tittade han upp glad i vagnen och åt en macka han också.



Filosoferar med världens bästa Pappa!

4adventsfrukost!



w
Mysig frukost på en söndag!

Nu ska vi åka iväg och klippa både far och son, köpa tallrikar och hämta ting på Posten.

Ha en FAB söndag!


Prinsessans Julkalender lucka 21:

Godmorgon! Nu har jag haft sovmorgon efter en natt med Elian som klamrat sig intill mig men det har varit mysigt. Jag har dock legat på en halv kudde och ja, som höggravid är man lite mindre tålig för crazy nights nu helt klart. Men han är i god form, leker och nu ska vi äta frukost.







w
Bakom lucka 21 finner vi vantar och huva av märket TROLL och de kommer ifrån BARNLYCKA!
Elian har dessa till sin overall och de är otroligt sköna, praktiska, varma och fina. Det är viktigt vad barnen har på sig då de leker ute och svettas en del men behöver samtidigt hållas varma.

Passa på att vinn detta fina set som har ett värde på 698 kr. För att delta, skriv vilken färg du skulle vilja vinna samt epostadressen i en kommentar till detta inlägget.
LYCKA TILL och HAPPY 4 advent!

Grattis!

Dagens vinnare är:


Postat av: Kristin

Hei! Jeg ville hatt "Tryck med slott" i rosa og brunt til min datter som skal døpes 11. januar. På nyåret ska også rommet hennes pusses opp i glade farger, så da ville dette passet flott inn! Ha en fin lørdag. :)

2008-12-20 @ 16:56:09


STORT GRATTIS! Maila mig alla uppgifter + namn och adress!

Mammahjärtat värker

Vi ser SATC - the movie nu men jag har ont i hjärtat för vi har sprungit upp och ned till en skrutt som jag VET har astma. På måndag är det dags att be om hänvisning och få detta utrett. Han hostar så att han kräks men han är inte sjuk. På slutet sa han: Mamma hjälp mig, för att få ut det sista slemmet ur lilla magen. Jag känner att hela min kropp värker för han är så duktig och han är så van detta. Han har nog trånga luftvägar och lite barnastma tror jag.

Nu sover han skönt och jag hoppas han vaknar pigg imorgon. Han åt potatis, sås och fläskfilé förut och sa MMMM MMM men nu är lillmagen tom... IGEN. Han vill bara sova igen och inte ha vatten och ber oss gå ut då vi stoppat om honom. Något positivt i allt detta är att han verkligen blivit glad i att sova i sitt rum, i sin säng. Det är E som ska ha ALL cred för det, han har slitit med att få kvälls och nattrutiner att fungera ( suttit inne hos Elian i timmar tyst för att han ska lära sig att somna i ro). Älskar dig E, vi har världens mest underbara skatt tillsammans❤❤

Nu ska jag återgå till filmen, den är ju SÅ bra!

Julemys!

Hoppas ni vet hur glada ni gör mig med era fina kommentarer! Glöm inte bort dagens lucka, inte många som tävlat idag. Men jag tror många fixar det sista inför julafton. Bara ni njuter också, tar en god fika, ringer till någon ni saknar eller bara slappar i soffan. Det ska inte vara måste måste måste inför jul. I år har vi lyckats slippa det känner jag. Det beror nog mycket på att jag varit sjukskriven och haft tid att ta det väldigt i lugn och ro samt att våra Mammor fixar julmaten. Det bästa är att vi ska fira hos OSS. Då kan Elian vara med och somna då han vill.


Jag ville föreviga magen.


Elian, Tore och Julie ser på tv.
Det var jättemysigt att hinna ses innan jul!


Gott med pepparkakor!





Nu ska vi äta lite sen middag, en ny variant jag testat med fläskfilé.
Sen ska Elian bada, vi ska se Shrek 3 som jag hyrt och ikväll ska jag och E se SATC har han lovat. Filmen alltså ;-)

Ha en mysig kväll!


Blond

Nu är jag hemma och är blondare igen, SKÖNT! Vi har mysigt besök av Håvard och Martin och snart kommer även Tore. Det blr lussekatter, glögg och pepparkakor och en soft eftermiddag här hos oss. Hoppas ni får njuta av helgen ni också och slipper julstress!


Viktoria kom och sa hej till mig hos frissan, alltid lika mysigt att möta sina vänner.

Här var det full action i magen, det kände som hon vände sig.




Frisördags

Imorse då jag klädde på mig såg jag rådjur hos grannen, snacka om att bo i det fria!

Här är vår lilla julgran och Elians lekkaos!




Idag har jag på mig leggings Bik Bok, kjol Indiska, tröja och kofta H&M.



Godmorgon härliga lördag!

Jag är så glad idag trots lite sömn ( det beror inte på Elian ;)) för jag ska äntligen gå till frissan och fixa slingor! Flera timmar för mig själv med lunch som jag tänkt köpa med för jag blir alltid så hungrig då jag sitter i stolen och läser. Nu ska vi äta frukost här!

Prinsessans Julkalender lucka 20:


Nu är klockan över 24 så vi startar dagens lucka nu! Det är svårt att lägga sig då man har så trevligt ;-)





Ännu en FAB vinst ifrån härliga Petrified In Pink gömmer sig bakom lucka 20!


" Perfekt present till ett litet nyfött barn, till dopet/namngivningen eller kanske i 1-årspresent."

För att vinna, lämna en kommentar i detta inlägget med din epostadress + vilken kombination du väljer om du vinner.

STORT Lycka Till!

Sent bak...!


E kom med kameran då det var dags att baka ut.

Jag har varit på och av i spelet ikväll men däremot fått en del gjort härhemma :) Elian har också hostat massor och sprungit upp flera gånger stackars, jag kan inte slappna av då han är sjuk och får så ont i hjärtat. Det dricks en del vin härhemma och det luktar gott med rött vin måste jag erkänna, det blir gott den dagen jag kan smaka.


Det blev sent bak ikväll och nu är alla lussekatterna på gallret så de kan kallna och frysas in. Sen ska jag lägga mig och läsa Family Living som jag köpte idag. Hoppas er fredag varit lika härlig som vår, det är musik, tända ljus och spelande av spel som pågår i skrivande stund.






Fredagen!


Jag och Viktoria hade en mysig fika / lunch på Bölgen og Moi i Nydalen och jag åt smarrig fisksoppa!
Sen hängde hon med och hämtade Elian och gav honom en julklapp som han ska få öppna på julafton.
Ha en underbar JUL sötaste V, har saknat dig då du varit ute och flängt i vida världen ;-)


Sen åkte vi och shoppade en liten gran och lite julklappar!
Elian var på bushumör.



Kul att köra lastbil inne i en bokaffär.


Sen lekte vi inne i leksaksbutiken.
Detta lekbord med tåg och tågbana kostar 2990, crazy men Elian ÄLSKADE det och jag tyckte också det var ganska kul. Dock shoppade vi INTE så dyra leksaker i julklapp åt honom ;-)








Glöm inte julkalendern, lucka 19!

Jag kommer lotta ut vinnaren kl 21.30 så ni hinner fortsatt delta. Vi spelar Alla Mot En och jag har hoppat över en omgång nu så jag kan baka ut degen till lussekatterna!


Update:   VINNAREN ÄR:


Postat av: Magdalena

Oj då gick visst lite snabbt nyss, glömde nog min mailadress...
Men önskar fortfarande en Memini Rose hat stl S ifall turen skulle slå ner som en blixt : )

2008-12-19 @ 15:35:44

Stort GRATTIS!!!!



Undrar hur många som äter tacos på en fredag?

Nu har vi ätit god mat och ska spela spel! En perfekt fredagskväll med familjen och Elian är i säng. Men han har fått en rethosta som gör att han andas tungt, skruttisen vår. Efter massa bus och lek sover han nog gott sen.




Heidi, Elian och jag.

Hoppas ni har en mysig kväll!

Lyxig vinst ifrån CANON!❤

Nu får ni alla chansen att delta i en EXKLUSIV tävling där vinsten är en Canon HF10 HD-kamera! Klicka på länken för information om alla finesser. Jag filmar själv med denna nu och den är lätt, snygg och otroligt praktisk då man slipper byta band då minnet är inbyggt.



För att vinna svarar ni på 2 frågor:
1. Om ni fick välja fritt ifrån Canons sortiment, vilken produkt skulle du då välja? Förutom denna videokamera som ÄR vinsten!
2. Varför ska just DU vinna den lyxiga videokameran?


Denna banner som skapats för den här tävlingen kommer att ligga i hörnet på min blogg så att ni kan klicka på den och komma till det här tävlingsinlägget. Tävlingen pågår till den 16 januari. Det är jag som väljer ut vinnaren och beslutet kan inte överklagas.

LYCKA till nu alla underbara bloggisar - det är en ÄRA för mig att få möjligheten att ge er något så fint!







Hemma och nu är det JULLOV!

Nu är vi hemma efter en härlig dag! Jag ska starta den där tävlingen jag pratat om NU. Sen dags att laga tacos.


Dagens Mamma!


Snart vecka 34. 33+5 tror jag det är idag! Magen står rakt ut och jag känner mig väldigt gravid.
VARM, pustar och stånkar och allt känns. Jag glömmer hela tiden att jag är gravid, böjer mig fram och fixar och så låter jag som en flodhäst för att magen är så tung, haha men jag ÄLSKAR att bära detta livet i magen så jag kommer definitivt sakna det sen..


Dagens sköna blev: jeans Vero Moda, linne Gina Tricot, tunika H&M Trend med lite glitter i ( den ska vara så här creppad, eller kanske inte? ;-))och ute kofta Bik Bok ( beige) och pälsväst.


Det blev örhängen också, måste piffa mig lite.
Jag behöver nya Nikeskor, har haft mina sen jag fick Elian och de är utslitna så jag ska shoppa såna då jag fött. Mina fötter blev mindre då jag gick ned i vikt efter Elian så vi får se hur det går nu.

Nu ska jag ut i härliga vädret och sen fika med Viktoria innan dagis. Vi ändrade planerna lite så det blir bara jag, Elian och E som kör hem till oss sen. Men vi får mysigt besök av Heidi så det blir tacodinner och mys. Jag har tänkt baka också.

Happy Fredag!


Solen strålar hos oss!

Solen skiner ute och jag är helt nyvaken. Idag kröp jag ned i vår säng då jag kom hem och har sovit tills NU. Så otroligt lyxigt och välbehövligt. Jag vaknade med ett leende för att jag sovit så gott ;-) Nu är det fil och pepparkakor och lite Efter Tio på tv4 som gäller här.

Sen ska jag iväg och fixa to dos innan dagis!

Äntligen fredag!


Tittar in och säger GODMORGON innan dagis!


Full rulle på morgonen!


Prinsessans Julkalender lucka 19:

Vi tjuvstartar en timme tidigt ;-)







 Det gömmer sig en valfri mössa ifrån Norrbaggen bakom lucka 19!
För att vinna lämnar du en kommentar med vilken mössa du önskar + din epostadress. Vinner du en till en vän kan du ju klippa ut bilden och "ge den" på ett kort så kommer den i posten så snart det bara går.

Jag önskar som vanligt er alla LYCKA TILL!


Denna mössan är SÅ söt!


STOPP!

E har sagt stopp då jag scrollat upp och ned ibland era tävlingsbidrag och dagens lyckliga vinnare är:

Postat av: Sabina

ÅÅÅh vilket underbart smycke det skulle man ju verkligen vilja ha runt halsen. Hade varit en perfekt present idag då det är exakt ett år sedan våran lille prins kom till oss. Svaret på frågan är Malin Nordström. Hoppas man kan ha turen på sin sida nu för en gångs skull :)
Kram kram

2008-12-18 @ 09:14:14
URL: http://zupersabina.blogg.se/



STORT GRATTIS!!! Ett extra grattis till prinsen på ettårsdagen!

Nu ska jag och en vild mage gå och lägga oss och läsa Damernas Värld. E har precis pratat med flickan i magen och väckt henne till liv, busliv ska tilläggas. ÅÅÅ jag känner mig så lycklig idag. Trött men lycklig. TACK för att jag mötte E, det är det bästa som skett mig.

Snart jullov...

Imorgon har Elian nissefest på dagis, då ska han inviga sina röda leggings ifrån Ecoloco. De är mjuka och sköna och ekologiska, vilket alltid är ett plus i kanten! Sen då vi åker hem ska Viktoria hänga med och vi får mysigt besök av Heidi. Det kommer bli en härlig helg med mycket vänner och familj och jag har längtat SÅ efter denna julen. Då vi kör hem ifrån dagis imorgon så är det JULLOV tills nästa år och jag glädjer mig att få ha både E och Elian hemma.

Tiden som är kvar av året nu ska fyllas med mysig musik, god mat och härligt sällskap. Ingen stress, bara ledighet tillsammans. Jag och E väntar på vårt lilla mirakel som ska titta ut nu och jag antar att jag i januari kommer vara ganska less på att vänta så jag ska verkligen njuta av juletiden och allt besök och sällskap vi får. Mamma och Ingemar kommer på måndag, vi längtar!

Nej nu får det gärna vara jul alltså ;-) Men tror ni vi får en vit jul i Oslo? Jag HOPPAS för det var så mysigt då vi hade snö för bara en vecka sen!


JUlen i magen

Haha kanske inte så konstigt att jag konstant lyssnar på julsånger förresten?

Roses and nails


E ❤ J

Nu lagas det mat härhemma och jag såg precis att Calligraphen lagt ut lite info om vår bröllopsdag!


olästa mail...


Nej det blev kanske för liten text för att se vad det står?  Men jag kan tala om att trots spamskydd så har min tidigare Nordstrandmail 936 olästa mail. Jag bytte till Aamodt i augusti. Nu är det dags att se om jag missat nåt...
Sen akupunktur och kiropraktorbesök = betala 700 kr för att bli bättre inför helgen.

Jag ÄR glad idag även om jag kanske låter lite low.

Puss på er alla!

Budgetshopping!

Just nu sitter jag och äter Spagetti Bolognese till lunch och ska dricka smoothie till dessert + äta lussekatter.

Försökte fota min klänning jag köpte igår men det var svårt att visa hur den ser ut. Hipp som happ så är den mitt tips till dig som är gravid och ska på julebord. Jag köpte min i stl M och ska på mitt "julbord" i januari, det är en gala och klädsel är klänning. SKÖNT så slipper jag fixa långklänning. Den kostar 199 nok och 259 sek. Jag har ingen lust att lägga mer än så på en klänning jag ska ha mindre än en månad innan förlossningen.


Klänningen kommer ifrån Vero Moda ( snacka om klantigt att inte skriva det haha )


Clutch H&M 129 kr.


Det finns axeband till klänningen om man vill / behöver ha bh med axelband.




Mailtrubbel!

Jag checkade min Yahoomail nu som är väldigt ostabil och finner massa mail men jag kan ej svara eller göra något med dem. Jag vill be ALLA som mailat mig och inte känner att de fått svar, maila igen. Då hit:  [email protected]

TACK!

Update: Haha precis då jag skriver detta så står det serverfel på min gmail också... Men jag räknar med att den snart fungerar igen. Nu ska jag äta fil igen, mår illa om jag inte äter varannan timme..typ.

Redan hemma!

Nu är jag hemma och ser på Nyhetsmorgon. Elians nya vakentid verkar vara kl 6 men idag blev jag bara så glad för han har sovit i sin säng hela natten utan nattliga promenader - LYCKA! På dagis satt jag ned då han åt sin morgonmacka och skulle gärna ha stannat där längre för det är så mysigt men det går många sjukor ibland fröknarna tydligen. Tråkigt och jag HOPPAS att han slipper bli sjuk. Jag ska till akupunktur och kiropraktor idag så jag kan inte heller ha honom hemma.

Min plan är som alltid att vila och nu då det är mörkt ute så kanske jag lyckas? Oavsett HAPPY TORSDAG till er alla!

Prinsessans julkalender lucka 18:





Oj oj nu är julen snart här! Detta UNDERBARA smycke ifrån Barnlycka.se gömmer sig bakom lucka 18. För att delta i tävlingen vill jag veta vem som designat det? Ni finner svaret inne på Barnlyckas hemsida. Glöm inte att lämna er epostadress då ni tävlar i detta inlägg. LYCKA TILL - alla är vi Mammor till MIRAKEL!







Men nu då....

Nu ska jag lägga mig, har fixat lite inför morgondagen här... Det kommer dyka upp ett vackert smycke i lucka 18 imorgon och jag kommer starta en tävling som pågår tom mitten av januari där vinsten är LYXIG! Missa inte det. Lucka 24 kommer dessutom vara väldigt fin, kommer någon att kika in här då? Kanske inte alltför många, i så fall blir det STOR vinstchans.  Så nu ska jag ta med mig nyaste Kamille och krypa ned i sköna sängen.


SWEET DREAMS!

Dagens vinnare:

Lucka 17 kammades hem av:



Postat av: Emma Hej Jag hade önskat mig den avslappnande badoljan. Vi har precis flyttat in i vår nya lägenhet med badkar. Jag är gravid i sjätte månaden och det är så underbart att kunna krypa ner i badet. Därför hade badoljan varit perfekt. Tycker nog ändå att nallen är sötast!! Kram Emma 2008-12-17 @ 10:15:42


GRATTIS!!!!

Jag har sett Desperate och ska nu snart gå och sova. Men först läsa i sängen, det är så mysigt tycker jag och jag passar på innan bebis gör entrè för då blir det mörkt i vårt sovrum så att hon kan sova.. ÅÅÅÅ jag LÄNGTAR♥

Ni är underbara!

TACK för all info och alla svar. Det känns tryggt att lyssna på er istället för att googla. Jag känner mig lugn och avväntar provsvar, har haft fina prover tidigare, TACK igen för att ni delar era stories.

KRAM

Glass i stora lass


Längesen glass gjorde mig så glad som ikväll ;-)
Det är mitt vardagslyxtips - ät glass


Koncentrerad på Bondefinalen!
Bebis gillar INTE iskall glass på magen så jag fick lägga en filt emellan. Samma sak då jag läser bok eller tidning och "ställer" den på magen, då sparkas det tills jag tagit bort det vass föremålet.

Imorgon ska jag köpa nya MAMA som jag suktat efter sen den kom ut. Jag hade planer om MAMA + fika i ro innan jobbmötet men det hann jag inte så jag fick rusa in på Godt Bröd och köpa med mig istället för jag var så hungrig.

Nej nu startar Bonde igen. Gotta go.


Fråga till er som varit / är gravida:

Är det någon av er som haft svangerskaps/havandeskapsförgiftning utan att ha symptom? Jag fick oklart besked om mitt urinprov idag och jag blev lite orolig. De skulle sända vidare på analys direkt MEN om man har en förgiftning borde de väl kollat något mer direkt? Mitt blodtryck var fint igår och huvudvärk har jag inte, förutom den som är relaterad till nacken.


Jag somnade - helt underbart!

Jag vaknade nyss i soffan, nerbäddad under en filt och hörde att E sa till Elian att det var dags att sova. Jag somnade då de läste bok och har tydligen missat att de sett barnetv, Elians vällingstund och tandborstning. Snacka om trött! Skönt var det och jag tror inte det var mer än 20 minuter, alldeles lagom!

Innan E kom hem var Elian som jag skrev lite grinig = trött då han somnade ca 20.30 igår ( jag la honom kl 19 men den klev han upp kanske 5 gånger, han har blivit väldigt duktig om vi ser tillbaka en månad och vissa kvällar somnar han direkt men igår saknade han E tror jag) och kom in till oss två gånger inatt och vaknade kl 6.

Han började prata om Mormor och Ingemar och sa att han ska kose och pussa dem då de kommer. Sen började han gråta för att han ville att de skulle komma NU och jag försökte förklara att efter helgen, men inget hjälpte. Vi säger alltid HELG på fredagar och han härmar efter och säger ofta på lördagarna  "Ikke dagis nå" och skrattar för han vet att det är en ledig dag tillsammans med oss.  Som TUR var så kom E och Bestefar precis då och det räddade oss :)

Bestefar var bara här snabbt och sen har E och Elian myst och lekt. Snacka om att det märkts på Elians humör att E jobbade över igår + idag. Han behöver absolut sin kära far vilket är härligt tycker jag. Men han åt bra idag då han fick Mamma Scans Köttbullar och vi körde bil in i munnen vilket fick honom att äta ännu lite till. Han har petat i maten den sista tiden men avslutade köttbullsdinner med yoghurt och en banan så jag är nöjd för idag och tror han sover lite bättre inatt.

En Mamma är alltid en gladare Mamma då barnet äter, sover och bajsar i någorlunda symfoni  ;-)

Nu ska jag se på tv och äta massa glass! Missa inte Bonde Söker nu kl 20 - SPÄNNANDE och framförallt SOMRIGT!



Dagens dejt - dagens höjdpunkt!

Det blev en mysig lunch på Sagene Lunchbar idag med Jessica. Sen shoppade vi lite också så nu är jag nästan helt färdig med julklappar för i år. Jag njuter av att slå in varenda en, det är så skönt att göra det i ett lungt tempo.

Tack för idag hjärtat❤


Gott med fisksoppa!


Christmasfeelings överallt nu.







Tröttisar!

Nu är vi hemma och Elian är lite grinig, tror han är väldigt trött efter tur på dagis + sen sovning. Men han myser med Shrek nu och jag vilar i soffan. Jag är ganska trött efter en hel dag med låga klackar + att inte vila så jag inser nu att en hel dag utan vila inte fungerar. Bäst att inse sina begränsningar =)


Idag provade jag den här skjortan ifrån Vero Moda och hade den varit utan knappar på magen hade den varit riktigt snygg. Nu känner jag att det är onödigt att shoppa mer också i den här kroppen jag har nu =) Så jag ska köra med det jag redan har. Men den var lite fin och hade jag fortfarande jobbat hade jag kört på den här stilen med sidentunikor ( finns massa på Vero Moda nu) och jeans med smycken till.




Prinsessans Julkalender lucka 17:





Bakom dagens lucka gömmer sig den värmenalle som så många önskade sig ifrån Scandinavian Blonde. Idag kan den bli din!

Vetenallen Hugo – hur go´som helst
Vetenallen Hugo – hur go´som helst

För att vinna, lämna en kommentar med din epostadress + skriv vad du skulle önska DIG i julklapp ifrån Scandinavian Blonde! Förutom nallen då förstås ;-)

LYCKA TILL!


Vad är det?

Elians nya fråga är: "Vad är det?" Han vill gärna veta vad allt är och det är kul!
Nu har han lekt med alla bilar både uppe och nede, kört sin fina träbåt i sängen som han fått av Mormor ( hon köpte en träbåt som ser ut som deras segelbåt i samma färger och då Elian leker med den så pratar han alltid om Ingemar och Mormor.
Idag sa han: "Elian kör båt ( åker båt på svenska) med Mormor och Ingemar. Älskar Mormor!" ..."och Ingemar"
Sånt gör mig rörd och lycklig över att han kommer ihåg de som bryr sig om honom och står honom nära, fast på avstånd.


Dagens kille i farten!
Idag är det strumpbyxor härifrån, jeans H&M och tröja + kofta KappAhl ( som faktiskt har en del fint till barn tycker jag!)


Dagens mamma!


Antingen blev bilden superbig eller så här liten, jaja ni ser iaf?
Jag har idag på mig Leejeans ( med gummisnodd under magen), grått linne Divided, blå tunika Gina Tricot, skärp Vero Moda och kofta Lindex. Nu ska jag försöka lura med mig Elian ut här strax.


White chocolate!



Den bodylotion jag använder just nu luktar White Cocolate och kommer ifrån Dermanord.
MUMS!



Magen igårkväll. Den känns verkligen tung nu men jag ska njuta den för vips så är den borta.

Vi kör Soft Morgon härhemma jag och Elian fast han vaknade strax efter 6. Det är skönt att slippa stressa och att slippa kön. Han ska på avslutning med dagis idag på en pizzarestaurang, han kommer få det så skoj.

Idag vill jag gratta min Systerson Isak som fyller 15 år!!! Älskar dig så otroligt mycket. Då du föddes var jag Prinsessa på mitt eget 10årskalas på McDonalds i Birsta och då jag fick veta att du ÄNTLIGEN tittat ut så började jag gråta av lycka.

För exakt 25 år sen idag föddes det en liten Jessica som idag är en kär vän som jag mötte då jag kom till Oslo. Man ska vara tacksam för riktiga vänner och du är verkligen en sån Jessica!

HIPP HURRA det är ER dag idag!


WOW - men bara två kan vinna...

Många deltog i den fina luckan igår! Jag har äran att säga grattis till.....

Postat av: Marie

Jag skulle gärna vilja vinna det bruna anteckningsblocket med en prinsesskrona på! Det är så gulligt och skulle passa till mig. Jag skriver alltid på post-it lappar, på lösblad, på baksidan av kvitton etc. Så det skulle vara suveränt att ha en fin anteckningsbok och ha alla "viktiga" lappar/papper samlade.
Ha en underbar dag!
Kram Marie, Eksjö, Sverige

2008-12-16 @ 12:08:12


&



Postat av: MrsBlue

Då tror jag allt att en gul med elefanter på. Nu när vi går i väntastider kan de vara kul att skriva ner när de sparkas för första gången, hur mkt magen växer och ja små minnen av tiden med nästkommande i magen.

Ha en fortsatt fin dag
MvH MrsBlue

2008-12-16 @ 14:07:13
URL: http://martyshome.blogg.se/

GRATTIS!!!!



Svenskt....!


Min halsbränna är tillbaka så jag försöker undvika sötsaker ( choklad som jag frossat i sista tiden). Knäckebröd med smör och ost var min räddning då jag låg i riktigt "förstatremånadernaillamående" + iskall mjölk... Nu fungerar det också fint då jag mår illa och har halsbränna då och då men mjölken var slut så det blev blåbärssoppa.


Jag ska snart se Desperate på pcn och sen tidigt i säng. Imorgon har jag det där jobbmötet jag skulle haft förra veckan och sen blir det mysig födelsedagslunch med min Jessica, det ska bli SÅ kul att ses innan jul och få gratta henne på hennes dag!

Lovely news!

Ni som inte orkar med alla FAB, Lovely och HAPPY i min blogg får antingen blunda eller sluta läsa för jag ÄLSKAR orden som ger mig en glad känsla. Ville bara tipsa om att imorgon kl 20.30 har Oprah tjejerna ifrån SATC - the movie + Mr Big på besök. Synd att det är samtidigt som Bonde Söker men TUR det finns repriser. Detta visas på norska tv3, vet ej om ni redan sett det i Sverige?


Här hittade jag den härliga bilden.

Njut Kvällen!





Fab eftermiddag!


Inte lätt att se vad som sker här men Onkel och Elian busar iallafall hemma hos Bestemor!


Här koser de efter lek!
Vi fick smarrig dinner, hade jättetrevligt och är nu hemma igen. Elian är nerbäddad i sin säng, nybadad och trött. E är tyvärr fast på jobbet fortfarande så jag har tänt alla ljus och ser på Oprah och bara MYSER. Men det blir ännu trevligare då han kommer hem, det är inte ofta vi ses så sent på dagen och man vill ju gärna hinna prata och kramas lite innan dagen är över.


På väg ut:






Jag myser i min sköna tröja ifrån Vero moda + t-shirt därifrån och jeans 4mom. Väst H&M och skor SoNize.



Den vackraste i världen...

Jag kom att tänka på hur jag beundrar E varje dag. Hans profil är helt otroligt vacker och då han ler så får han mig att känna att han aldrig aldrig får lämna mig, oss. Jag har börjat vänja mig vid att säga min Man också, men ibland säger jag först min Sam... Man menar jag :)



 ❤M A G I S K A     M I N N E N❤





Ps. Jag vill ge er alla som ska gifta er ett tips:
Be om hjälp. Delegera! Jag tror alla som får vara delaktiga bara blir glada över att kunna hjälpa och det underlättar något enormt. Det är en dag då ni ska NJUTA alla sekunder, inte behöva stressa och tänka på praktiska detaljer. Fördela ansvar och sysslor till dem du litar på och ha det KUL. Dagen kommer aldrig igen.


Carry on!

Nu är jag färdig med städandet, det är min motion nuförtiden. Så himla skönt blir det - att komma hem till ett rent hem ikväll. Vi ska på middag hos Bestemor efter dagis och jag vet någon som blir väldigt glad att se sin kära Bestemor... Det är alltid lika mysigt att vara där.

Nu äter jag min dagliga dos av fil + pepparkakor och banan och ska vila i en halvtimme innan jag ska till Posten ( sista dagen att sända Sverige till Norge idag!) och sen hämta skrutten.


Denna synen kommer familjen Aamodt att mötas av varje dag då vi går nedför trappen from nu!
Vilken
dag passar bättre än denna att äntligen sätta upp den fina tavlan på? Jag köpte först en svart ram, fann ej de vita men bytte på IKEA igår för vit ram ska det självklart vara.


Ett härligt budskap!



Prinsessans Julkalender lucka 16:





Idag gömmer sig fantastiskt söta anteckningsblock ifrån Petrified In Pink!
Perfekta att skriva ned to dos i eller att ha i väskan för att skriva ned tankar, kanske till din blogg?
Det blir TVÅ lyckliga vinnare som lottas fram ikväll och för att tävla lämnar ni er epostadress + skriver vilken anteckningsbok DU önskar att vinna!



De med Prinsesskronor skulle passa mig utmärkt ;-)


Lycka till!



Tredje gången gillt!

GRATTIS till dig Åsa som inte gav upp!

"
Postat av: Åsa M

Nu är det tredje eller fjärde gången jag är med och tävlar om en grå handstickad kofta i strl 86/92!! ;) Så nu är det väl min tur? Hoppas, hoppas, hoppas!!!

2008-12-15 @ 20:28:12 "



What a morning!

Dagen startade med lite morgonkaos härhemma, Elian vaknade definitivt på fel sida men då vi lämnade på dagis var han glad igen. SKÖNT! Vi kom glatt in till privatkliniken pric 8.30 och jag var så nöjd att vi kom i tid. Men vi hade tydligen tid kl 8.20 och jag skyller igen på att jag är gravid och förvirrad  för det sker hela tiden sånt här nu tycker jag =)

Vi fick snabbt komma in och allt såg fint ut med vår lilla flicka. Hon var aktiv som alltid och gynekologen ( som är den bästa!) sa att vi får det vi gör då hon kommer ut, hon ville INTE vara med på bild eller visa sin profil. Men vi skymtade en plutmun, söta kinder och alla organ såg fina ut. Hon ligger med huvudet nedåt, det trodde jag inte! Men allt kan ske ännu och det betyder inte att hon kommer fortsätta ligga så men det vore ju toppen! Sen fick jag svar på frågor om mitt onda ( som jag valt att ej skriva om här) och hon sa att blir det för illa mot slutet så är det lättare att få starta igång lite tidigare då jag fött okomplicerat tidigare + är andragångsfödande. SKÖNT!

Det var en happy E som jag lämnade på jobbet. Han ringde sin Mamma och förklarade att det är bäst hon är på vakt nu framöver om bebisen väljer att titta ut ;-) Jag pratade med min Mamma som bor i Malmö som berättade om jordbävningen, så läskigt! Jag är glad att hon mår bra och att inget allvarligt skedde, jag tänker direkt på en bebis som faller ur en säng eller annat hemskt - uff.


s
I morgonregnet!


BÄSTA Ashi - I love you!
Då jag lämnat E svängde jag inom Baker Hansen och köpte en latte och räkbaguetter till mig och Ashi och våldgästade henne på hennes jobb - it made my day! Jag saknar att jobba, att vara social men samtidigt försöker jag njuta av den lyxiga tid jag har nu om dagarna. Sen fylls den av blöjbyten, amning och annat FANTASTISKT med lilltjejen, men just nu är det skönt att få vila och längta då jag vet att det snart blir fullt upp. Men en runda med dammsugaren ska jag allt hinna med idag känner jag, det behövs!

Bebis uppskattades väga ca 2,2 kg och ca 3,5-3,6 vid födsel MEN jag tror hon landar på 3,8 jag :) Det vägde jag då jag föddes och jag och E är ganska långa och stora. Men hon såg inte extra stor ut som vi fick veta att Elian gjorde. De sa han var "trinn" då jag var i samma vecka som jag är nu. Det betyder lite rund. Jag hade gått ned liite men knappt något så det är nog samma vikt som för 2 veckor sen, det beror ju på kläder, tidspunkt och allt.

Ps. Jag sprang in ifrån bilen då jag kom hem. Hade bloggen i bakhuvudet och så dåligt samvete att dagens lucka ej presenterats. Så att ni vet - ni är med mig oftare än ni tror ;-)




Ultraljud!

Nu ska vi packa oss in i bilen alla tre för dagis och sen Ultraljud. Snälla håll en tumme för att allt ser bra ut!
Jag återkommer då jag är hemma igen. HAPPY TISDAG!

Bättre sent än aldrig!

GRATTIS gårdagens vinnare av lucka 14 som blev.....:


"Postat av: Ebba's mamma (Angelica)

Lundmyr kläderna är så mysiga, Ebba hade en "sötnos" mössa när vi åkte hem från bb.
Om vi vinner vill vi ha en "sötnos" t-shirt och leggins "I love Organic" ( i stl 2-4 år)

Kram,

2008-12-14 @ 17:13:55
URL: http://mideco.blogg.se/"


Dagens lucka 15 avslutas inatt kl 23.59 så tävla på!

Hemma igen!


Jag innan jag körde iväg en sväng ikväll.

Nu är jag hemma och ligger i vår sköna soffa. Har inhandlat bla en åkpåse till bilstolen ( bebis ) och lite annat smått och gott. Jag kan rätt som det är bara "tappa andan" då jag tex står i en kö och känna att NU måste jag sitta ned. Känns att kroppen börjar bli trött och redo inför förlossning ganska snart... E ska få massera mig och jag ska äta mumsiga punchrullar och cocosbollar ifrån IKEA - yummie!



Tips!

Nu leker Elian härhemma och jag äter en pastasallad ifrån Shell. I Oslo finns det inte så många bra takeawayställen som har goda sallader och speciellt inte på sträckan hemma - dagis så jag har börjat gilla denna sallad med ost / skinka. E är på väg hem och jag längtar efter en kram av honom nu känner jag. Sen är min plan att shoppa ikväll, så jag kan fixa hemma imorgon.

Nu är ny frisörtid inbokad också, till E och E. På lördag ska jag bli fin i håret och killarna på söndag. De hade egentligen tid kl 9 i lördags men det var ju sjukdom i huset så det gick inte.


Jag vill tipsa er om denna
morgonrock! Jag har en i rosa och ÄLSKAR den.
Löp och köp, en perfekt julklapp är den också!


Vissa dagar försvinner!

Idag har jag inte gjort NÅGONTING sen jag la mig i soffan och det känns skönt. Vissa dagar går luften ur en helt enkelt. Nu längtar jag efter Elian så jag ska snart hämta honom, måste köpa en sallad på vägen bara för jag är så hungrig.



Älskar dig min skrutt!




To dos - done!

Nu har jag fixat alla to dos, ekonomi och annat inför julen. SKÖNT! Jag ska försöka ligga ned eller äta något, ingenting känns bra just idag pga illamåendet. Men jag satsar på att det snart är över, sist jag hade det så här försvann det plötsligt och som jag njöt av den känslan ;-) Kanske jag ätit för mycket choklad i helgen? Fet mat kan ju förvärra illamåendet.

Prinsessans Julkalender lucka 15:







Dagens lucka bjuder på valfritt plagg ifrån MAXOMORRA!
Välj plagg + storlek och lämna det i en kommentar här i inlägget + er epostadress!
LYCKA TILL!

Äntligen!

Äntligen sitter jag och äter frukost. Inatt låg jag vaken mellan 2-5 och mådde illa hur jag än låg. Jag var hungrig men kunde knappt röra mig pga mitt bekken. Så idag var det härligt att det är en ny dag! Jag ska strax köra skrutten till dagis, sen till posten och sen är min plan att vila hemma idag om det går. Imorgon ska alla julklapppar fixas sen är jag färdig.

Hoppas ni sovit gott, gårdagens lucka presenteras under dagen!

Pink....


Om vi nu får hem en liten Prinsessa då vi lämnar BB så får spjälsängen förbli som den är nu!
Annars får jag byta till  Elians Labanskydd som också är jättesött men lite mindre girlie.
Detta fina rejäla spjälsängsskydd kommer ifrån
Barnlycka.se och är av märket Polkadot.
Jättebra att det kan knytas ordentligt både uppe och nede. 
Det ser lite skrynkligt ut eftersom madrassen är väldigt tjock men då jag satt lakan på den ska jag nog flytta upp skyddet lite så ser det snyggare ut. Ville bara visa!

Nu dricker jag Chaite och äter choklad och killarn ser lite tv. Elian fick feber då han sov förut men då han fick en alvedon blev han snabbt pigg och har skuttat omkring och lekt massor så vi försöker roa ned honom lite nu så hans lilla kropp får vila.

Njut Söndagen!




Nu så!


Våra väggar är inte helt plana i strukturen så det var mödosamt men absolut värt det, jag ÄLSKAR
väggord!

Nu är det Hemnessängen ifrån IKEA som är mitt nästa projekt, jag VILL ha en sån ;-)
Efter jul ska vi köpa en vit fin Hemnes i vitt, stl 180*200 - LÄNGTAR!

Lek på en söndag:


Morgonlek i en stråhatt!


Här pekar Elian och säger: Mamma och Pappa pussas!
Han är inne i en fas nu då det är viktigt att ha koll på att vi alla tre är hemma, då E sov på soffan så vi kunde få stora sängen så sa Elian direkt på morgonen: Pappa sover på soffan nere utan att vi sagt det till honom. Sen gick han omkring igår och sa Mamman min, Pappan min och undrade vart vi var om vi var på toaletten eller en annan våning än honom.
Han vill också gärna att vi ska pussas alla tre och han är väldigt kärleksfull - så himla mysigt.






Prinsessans Julkalender lucka 14:










Idag gömmer sig ett fint set med byxor och tröja ifrån Lundmyr of Sweden i luckan!
Det är BARNLYCKA som sponsrar och för att vinna, gå in och se vilket set du vill ha ( alltså vilken byxa och tröja / body) och lämna en kommentar i detta inlägg med ditt svar + epostadress.

LYCKA TILL!



st.nu

Här kan ni läsa en kort intervju med mig som jag gjorde samtidigt som jag var på saffransjakt i en matbutik ;-)


3 advent!

Godmorgon 3 advent! Jag kom precis nedför trappen och Elian röjer järnet i vårt hem ser jag så han är absolut friskare idag. Han pratar om Mormor, Ingemar, Mamma, Pappa osh säger att han älskar oss alla. Det är så himla mysigt. Nu ska jag starta en tvättmaskin, fixa frukost och tända ljus. E är ingen som tänder ljus då han kliver upp med Elian precis ;-)


Vinnare!

Jag slår in och planerar julklappar för fullt här men kikar in för att berätta att E nyss lottade fram dagens vinnare som  blev....


"
Postat av: Sara

Glasen är faktiskt de jag helst skulle vilja ge bort och då till min pappa. Jag har varit in och tittat på dem tidigare, men min aupair-lön tillåter inte riktigt det inköpet. Och även om pappa faktiskt glömde bort min födelsedag (som var igår) så är han värd det allra bästa och finaste.

Att han dessutom nästan bara dricker whiskey då han väl dricker alkohol (och till och med fick en sång om det i 50-årspresent) gör detta till en ännu mer perfekt present/julklapp.

På glasen skulle jag vilja gravera in "Whiskey Lullaby" som är en av få låtar på min låtlista som pappa faktiskt tycker om. :)

2008-12-13 @ 11:25:19
URL: http://metrobloggen.se/brus"


STORT GRATTIS! Maila mig all info + din adress Sara!

Stämningsfullt!


Det var SÅ vackert i Svenska Kyrkan och jag kom precis hem till mina E och nu äter jag fil med pepparkakor!

Jag satt och fällde tårar ikväll eftersom bebis i magen sparkade så mycket och det var så många vackra texter. Stämningsfullt är ordet och jag får alltid flashbacks ifrån då jag själv sjöng i kör, jag sjöng först i Aspiranterna och sen i Sundsvalls Flickkör på den tiden. Nu ska jag skriva våra julkort färdigt här och E vill se en film.

Vinnaren i dagens lucka presenterar jag innan jag lägger mig.
Hoppas ni haft en fin dag hur ni än firat den, krama dina kära lite extra ikväll!


Dagens sköna:

Idag har jag myst i Monkiklänning och det blir den i kyrkan också fast med grå strumpbyxor ( Gina Tricot) och lila kofta Bik Bok. Jag ska på Luciakonsert med Viktoria, Sindre och deras sambo Mari.







Ha en skön kväll!

Endast tjockisen i huset är vaken


Jag blev så glad då jag kollade posten och våra FINA
julkort hade kommit! Då kan jag posta dem på måndag. Så nu skriver jag för fullt och soffan består av två killar som snarkar ikapp. Elians små händer är nästan blå av kyla och hans kinder är vama så han får sova så länge han kan. The Hills och tända ljus håller mig sällskap. Ganska mysigt med en lugn och skön innedag då och då.


Vilar handen mellan skrivandet. Uppsvällda händer får jag snabbt nuförtiden.

Nu är vi i vecka 33 - galet, det är snart dags...

Vecka 33 - 13 dec - 19 dec 2008
Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

Jag känner axlar, knän, fötter och hon ( om det nu är en flicka men det får vi veta igen på tisdag då det är sista UL) rör sig OFTA. Elian ska pussa bebis ofta nu och det är ju så mysigt. Men mest av allt längtar jag tills han får se sitt lillasyskon IRL.


WINNER!

Jag hade faktiskt helt glömt bort gårdagens vinnare av lucka nr 12, förlåt! Men bättre sent än aldrig och GRATTIS:

Postat av: jessica

Den med vit text på svartmönstrad bakgrund skulle jag vilja vinna. Hoppas på tur idag.
[email protected]
/Jessica

2008-12-12 @ 13:53:43

Pepparkakeman!


Lucia på tv4!


Världens sötaste Pepparkaka som sprungit omkring och pratat och pratat. Vi är imponerade över hur han kan prata nu som ni kanske förstår då jag skriver om det hela tiden. Sista veckan har det bara runnit ord ur honom, 5-7 st av gången och nästan hela tiden. KUL!


Just nu sover han sött bredvid oss i soffan och jag ser The Hills med ett öga och är proppmätt efter god Lucisfrukost. Hoppas ni har en mysig Lucia.

Prinsessans Julkalender lucka 13:






Idag bjuder LUCIAdagens lucka på ett flott set med två Whiskeyglas ifrån Slimcase.se
Ni väljer själva vilken gravyr ni vill ha på glasen och det är ju en perfekt julklapp då man också kan göra den personlig.


"Det officiella whiskyprovarglaset från Skottland. Med din egen gravyr blir detta ett självklart glas för varje whiskyentusiast.
Graveras med lasergravyr vilket innebär att texten blir vit på glaset. Levereras i elegant rörformad presentförpackning."


För att delta i dagens utlottning så lämnar ni en kommentar i detta inlägget med er epostadress + svaret på vad du helst skulle önska dig / ge bort ifrån Slimcase?

LYCKA TILL!

Godmorgon LUCIA!

Här har Elian sovit med mig och han har druckit fem vattenflaskor, legat och kramat mig och pratat och pratat, sovit lite och ja nu på morgonen verkar han i fin form så allt vatten har nog hjälpt. Nu ligger vi alla tre i soffan och morgonmyser, Elian i sin pepparkakedräkt ;-) GLAD LUCIA!! Det blir nog ingen Svenska Kyrkan som planerat då han var så skruttig igårkväll så vi får Luciamysa hemma med lussekatter istället.

Nu ska ni få se vad som gömmer sig bakom dagens lucka nr 13....

En mors känslor:

Här är tyvärr Elians feber tillbaka men vi har verkligen en myskväll. Han ligger i soffan och sover och är vaken omvartannat och vi har kramats, pussats och pratat om hur mycket han betyder för mig. Jag fick så starka känslor så jag började gråta då han somnade igen. Han är så unik, fantastisk, klok, omtänksam, ödmjuk, optimistisk och speciell. Självklart känner vi alla mammor att just våra barn är speciella och det är precis som det ska vara. Ikväll gjorde mitt bröst ont av all kärlek och jag smsade till E och skrev att jag undrar hur lillasyskonet blir? Kan hon / han mäta sig med Elian? Går det verkligen? Alla säger att hjärtat bara blir ännu mer fyllt av kärlek, jag förstår inte hur det är möjligt men jag litar på alla Mammor och Pappor som intygat detta flera gånger för mig och jag LÄNGTAR tills jag får uppleva det fullt ut. För just nu är det ju Elian som jag älskar mest i hela världen. Det kommer göra ont sen, för mitt hjärta spricker nog.


MAMA...

Elian snusar sött i soffan med röda varma kinder och jag vill också ha MAMA att läsa nu innan IDOL startar.. Det är härligt att se att vi är många som kan uppskatta det vardagliga men njuta extra av det som är festligt. MAMA, choklad ( jag har ätit 200 gram nu, frukt och nötchoklad...) , härlig tvunderhållning, en puss av sin man eller son. Se det stora i det lilla så kanske du känner ett inre lugn och en större glädje? Det tror jag!

Lucia på dagis


Vi i Luciavimlet. Det gick inte att fota en bra bild för det var så trångt och alla barn blev lite skärrade av hela situationen men att se Elians glädje då han såg sina vänner och då han åt lite pepparkaka och drack saft var helt klart värt det.







E var självklart med på Luciafirandet och här har vi nyss kommit hem och de två läser alfabetsböcker.
Att köpa en ny soffa var verkligen ett BRA beslut känner vi, det är så mycket mysigare att sitta i den nu och som småbarnsförälder bor man nästan i soffan av och till ;-)


Här ser de på Elian på film, alltid lika intressant!


En mysamedbebisbild till, han är så go med magen och pratar ofta om bebis nu. Pekar på vagn och spjälsäng och visar att bebis ska sova där. Jag sa att snart kommer bebis ut ur magen och låter såhär: UUUÄÄÄÄ. Då sa han att han ska "kose bebis" Så sött❤


Nu ska jag killa vidare i hans hår och se Shrek, snart kan jag hela filmen utantill. Jag tror Elian sover väldigt snart och han får sova i soffan ikväll så jag har kontroll på feber och hur han har det.

Ha en FAB fredagskväll!






Fredagkväll hos oss:

Nu sitter vi i soffan igen och ser Shrek. Elian är hängig efter en nap i bilen på vägen hem men vi tog oss till Luciatåget och han var med. Det var bara en kortis och det var inte så mycket han förstod men han var med i alla fall. Jag var övertygad om att han var helt frisk eftersom han hoppade omkring härhemma och ropade på sina vänner och var pigg men eftersom han knappt ätit idag så är han alltså hängig igen. Men vi ska ha MYSkväll med IDOL och choklad han och jag. E ska spela poker med sina vänner, Onkel är här nu och hämtar honom.


Mys med Lillasyster.

Igår, Onkel på besök!

Det är ju så kul med videoklipp och dagens teknik. Nyss skypade jag och Elian med AnnaStina och Johanna, KUL! Här ser vi också att Onkel och E har barnasinnet kvar. Det leks en del i detta huset:


Filmat med
Canon HF10

Nu ska jag ta tag i dagen här, Elian är helt pigg och inte alls varm och leker på som vanligt så kanske det blir en kortis på dagis trots allt. Jag tror han fick varm välling och blev upphettad imorse, han är otroligt känslig och får feber lätt. Men är han sjuk kräks han alltid.

Happy Fredag!

Elian efter nyponsoppa:



Filmat med
Canon HF10



Vi sover och softar!

Det blir hemma hela dagen idag insåg jag då Elian inte klivit ur stora sängen idag och klockan var nästan 10. Han är superhappy då han är vaken och pratar på om allt och inget men helt plötsligt ville han att vi skulle sova tillsammans så det har vi gjort. Jag fick övertala honom att gå ned till soffan och se lite Shrek så att vi kunde äta något och nu är jag så glad att jag köpte nyponsoppa på IKEA igår, det dricker han gärna och har ätit en liten macka med messmör ( prim ). Vi har trots allt en väldigt mysig sjukdag då han är i så gott humör.

Halvsjuk kille som jag tror är frisk efter dagens softa sovdag! Nu när jag skriver är han inte alls varm så det kanske är en "snäll" snabbfebervariant? HOPPAS!
Älskar dig mitt hjärta.

Lite komiskt är det ju att jag jagat det där lucianattlinnet som han nu ej får använda ;-)






Prinsessans Julkalender lucka 12:

Vi är halvvägs till JULAFTON!






Dagens lucka innehåller ett tryck med texten LOVE - något vi alla behöver påminnas om. Varför inte rama in det fina kortet och ge bort det till någon du tycker om? Eller behåll det till DIG själv, sätt upp det i hallen, sovrummet eller barnrummet? Oavsett, jag vill veta vilken färg ni skulle välja och er epostadress så att jag ikväll kan lotta ibland era kommentarer.
Vinsten kommer ifrån härliga Petrified In Pink!




Kanske denna blir din?


LYCKA TILL alla UNDERBARA!






FREDAG med sjukt barn?

Elian och jag har legat och kramats massor idag! Sen helt plötsligt då vi ska klä på och gå ned så säger han SOVA och lägger sig i fosterstälning. Han blir helt plötsligt varm och jag misstänker feber...Han kom hem igår igen med rinnande näsa ( dagis = bakterier!) och idag verkar det som om hans Luciakjole blir oanvänd... JÄTTETRÅKIGT men jag ska hålla alla tummar för att han snabbt är frisk igen. Han kanske bara behöver sova ut.

Ni är säkert många som antingen är på dagis / skola just nu eller ska dit idag så ni får njuta tåget lite ifrån mig också. Men det kommer ju fler år då han dessutom förstår mer och att han missar något. Nu ska jag äta lite frukost här medans han sussar. Sömn är alltid det bästa så jag är glad att han somnade.

Ikväll lottades en Pappa av en Pappa!

Jag och E äter kvällsfika ( alldeles för sent..) och jag bad honom lotta ut dagens vinnare. Lite kul att det blev en Pappa som lottade ut en annan Pappa ibland alla Mammor ;-) Så... GRATTIS:

"Postat av: Fredrik Olsson

Hej!

Jag skulle vilja vinna "Forwalls Rosa Döskallar" till det underbaraste som finns, nämligen min dotter på nu 9mån. Jag har precis renoverat vårt föredetta arbetsrum till barnrum och denna dekor skulle passa i hennes rum så kollosalt bra!

Mvh//Världens lyckligaste Pappa!

2008-12-11 @ 13:07:04 "


Sött skrivet! Nu önskar jag er alla en GOD NATT!
Jag föll i trappen i eftermiddag då E var på väg hem ( på väg upp med händerna fulla av IKEAsaker) så jag har mest legat ned sen E kom hem men nu sista timmen har jag fixat med tavlor och försökt täcka en del dumma hål i vår vägg efter misslyckade försök att fästa en hylla som bara inte vill sitta. Så nu vill jag ha spackel och färg och jag LÄNGTAR tills hela vardagsrummet + matsalsdelen blir helt VITT! Men nu ger jag upp för idag.


Medmenneskeioslo.com



Ofta tänker jag på de människor som är ensamma. Man känner att man kan göra så lite men det är fel, det är snarare väldigt lite som ska till för att glädja andra. Har du inte tiden så kan du bidra på annat vis. Genom att gå in
här kan du stötta VIKTIGA projekt. Något av det viktigaste vi lär våra barn är att vara goda medmänniskor och vi vuxna kan alltid vara ännu bättre medmänniskor allihopa.

Ge 100 - 1000 kr och känn att du faktiskt GÖR något viktigt med de hundralapparna.

"I gater, bak vegger, på hjørner. Selv i blokka di bor det ensomhet. I storbyen er det mange som mangler noen å dele gleder og sorger med, og ofte føler seg isolert."




Aleneforsørgere og deres barn er en av de mest sårbare gruppene i dagens samfunn. På MARTE Nettverkssenter kan aleneforsørgere bli kjent med andre i samme situasjon og bygge nye nettverk.

"Vi ønsker å styrke den enkelte og bidra til positive opplevelser, nye vennskap og større trygghet i hverdagen. Gjennom aktivitetene på senteret søker vi å stimulere til vekst og egenutvikling som fører til bedre livskvalitet og overskudd i samvær med barna."


"Har mor og far det bra, har barna det bra."

TACK för att du läste detta inlägget, jag önskar att man ska tänka efter hur bra man har det och på att man faktiskt KAN göra skillnad.

Kram Josefine

Dagens mage:


Idag såg magen verkligen ut som en fotboll ;-)
Jag hade på mig mina sköna Vero Modajeans med mudd, linne Gina Tricot, T-shirt (Disney) Cubus och kofta Bik Bok.


Det var så skönt att få akupunktur idag och mitt bekken var verkligen ont i musklerna där också kände jag då kiropraktorn kontrollerade så nästa gång ska jag ta akupunktur i fler muskler än rygg och nacke, det tror jag kommer att hjälpa.

Nu är jag så trött så mina linser torkar nästan här så jag önskar er alla en
SKÖN KVÄLL!
Imorgon då vi vaknar är det FREDAG, den här helgen innebär mycket Luciafirande och Elian och E ska klippa sig på lördag, DET är efterlängtat ;-) Innan jag slutar för ikväll ska jag dock tipsa er om något som verkligen betyder något, skriver ett eget inlägg om det.



Håvard på besök

Vi har mysigt besök ikväll! Innan Elian skulle sova kom Onkel Håvard och då blev det såklart massa lek och bus innan skrutten somnade sött. Vi har ätit lussekatter, pepparkaksdeg och kikat på Google Analytics. Det är intressant att se vad folk söker på för att finna min blogg och hur lojala ni är = kommer tillbaka!

Det är så mysigt med julstämning i huset, men jag har fortfarande inte hämtat granris ute som jag tänkte pynta tavellister och bron med. Mamma säger tallris men jag tror det blir granris. Imorgon är det LUCIA på dagis och jag har ringt ALLA H&M i stan men lucialinnen för pojkar i hans storlek ( eller lite större) är utsålt. Så idag fick jag äntligen tag i ett på Barnas Hus, men valde stl 92 då det bara fanns 92 eller 104. Annars snubblar han nog ;-) Jag är smått rörd av den lilla vita klänning som hänger i hallen, det ska bli så spännande att se dem gå i tåg imorgon och jag är glad jag valde vitt åt honom också. Jag
trodde att barnen bara symboliskt skulle kläs i vitt ( typ tröja och byxor) men de ska ju gå i tåg.


Kvällens mys med vällingen!

Bästa Onkel







IKEA!



Mattan FAKSE var en besvikelse då jag såg den live så det blev en annan vit matta istället.
Jag fixade lite ting inför julafton, duk, glas och lite annat. Det är inte länge kvar nu... ;-)






Då vi kom hem sa Elian:  -Jag reparerar,  och skulle absolut skruva i allting. Han var så duktig och det är verkligen kul att laga, bygga och reparera nu så verktygslåda och liknande är heta julklappstips!









Förvirrad gravid...

Nu sitter jag på Es jobb och fixar lite med papper. Har kopt med mig Godt Brod och cappuccino och førsøker varva ner lite.

Jo rubriken, jag rusade in på jobbet och Anna som jag skulle ha motet med informerade mig om att det ar imorgon. Jag ær verkligen så kallat gravidførvirrad om dagen, blandar ihop dagar och glømmer ting. Men det får vara så. Kænns LÆNGE tills bebis tittar ut just nu. Jag tror jag skippar att åka hem nu innan akupunktur kl 13.30 så jag ska fixa lite ærenden och kanske åka på IKEA, ska køpa bestick och annat åt Håvard som bott utan sånt en stund nu men IKEA har alltid slut på sina startboxar... Såg att de ska finnas i lager nu.

Happy Torsdag!

Morgonbus:




Hej hej!


NU ska vi köra, vi har kört som jag kallar det "soft morgon" och det är så SKÖNT! Men nu måste vi snabba på så jag ej missar mötet.


Go alla barnmorskor / jordmödrer!

Jag skyndade mig att även presentera dagens lucka så att ni kan delta medans vi är ute och fixar! Jag måste bara säga att jag blev så GLAD att Barnmorskorna vann MAMAs kategori "årets mama-inspiratör" Programmet är helt fantastiskt och jag vill tacka alla underbara människor som ger så mycket till oss andra genom att låtas filmas då barnet kommer till världen!

Därför vann de:

Därför vann de: Tårar har rullat, ett tomrum har fyllts, hejdå Schymans förlossningsfilm, välkomna ni hjältinnor där ute på golvet. Tv-serien "Barnmorskorna" har fört oss in i det mest privata, berättat och lärt och visat oss att det mest spännande som kan hända - att ett barn föds - också är den bästa tv-dramatiken. På köpet har den underbetalda yrkeskåren som gör det viktigaste jobbet i världen fått en ny status - vi bugar och applåderar!

 





Prinsessans Julkalender lucka 11:







Idag gömmer sig en valfri väggdekor ifrån Barnlycka.se i lucka 11!
Ni väljer vilken ni önskar, lämnar en kommentar + epostadress och vips deltar ni i utlottningen ikväll.


"De är idealiska när det ena stunden är bilar som gäller medan det ett halvår senare bara är pirater. Det finns med andra ord ingen ursäkt att ha kala väggar eller tomma fönster hemma....."

Perfekt sätt att snabbt förändra ett rum på ett enkelt vis!





Godmorgon!

Godmorgon!

Vi ska snart köra till dagis, sen ska jag på ett möte på jobbet. Tänkte passa på att presentera den lyckliga vinnaren i gårdagens lucka med Pappasmycket.....!


GRATTIS  "
Postat av: Linda B

Det finns en kategori av pappor som sällan nämns och som oftast glöms bort, det är pappor som förlorat ett mycket litet barn, i mammas mage eller vid födseln. Kärleken till ett förlorat barn, så stark och påtaglig. Att hitta ett smycke som för all framtid kan bära vår sons lilla hand eller fot, trots att det nu är fyra år sedan avtrycket togs.
Jag skulle vilja ge detta avtryck i ett silverhänge till min älskade make, som han kan bära runt sin hals. Ett litet minne av sin älskade son, denna efterlängtade lille kille som min man la till sista vilan i sina stora starka fadersarmar. En syn jag aldrig glömmer. Ett smycke till världens finaste pappa. Angel Cierans pappa, min make. Vi älskar dig Ian.

2008-12-10 @ 20:01:55"



Elian ❤ Stefan och Petronella!


Vi har haft jättemysigt besök! Stefan och Petronella hämtade E på jobbet och kom hit och tokröjde med en GLAD Elian. Sen åt vi pastasallad med kyckling och vitlöksbröd. Elian blev akut trött klockan halv sju och ropade BAAADA STEFAN så det var precis det de gjorde. Stefan hängde med då E badade Elian och sen såg vi alla Shrek, julfilmen och åt lussekatter. Skönt att alla får plats i soffan, tidigare gled alla ned på golvet ;-)

Det är så lyxigt att ha så mysiga vänner och vi önskar er en alldeles underbar resa till NY❤
 - vi ses efter nyttår och vi längtar redan! Petronella ska försöka hitta babyuggs till bebis i magen så det blir spännande att se hur små de är i storlek nyfödd. Jag valde oak istället för rosa då de matchar till allt, Elian hade såna fast större och de var perfekta att sova ute i vagnen med.

Nu känner jag hur trött jag är så jag ska för en gångs skull lägga mig i tid. Den sista tiden har jag legat vaken i timmar och läst gravidböcker ( mest om förlossningar) och E har lagt undan boken då han kommit och lagt sig för jag har somnat med den på bröstet. Så ikväll ska försöka somna i hyfsad tid. Hoppas ni har en skön kväll? Ni kan tävla till kl 23.59 ikväll så presenterar jag vinnaren av lucka 10 imorgon.

Sov Sött!







Myspys med sina favoriter, Stefan och Petronella.


Be fabolous and fantstic❤

Nu har jag bakat lussekatter, jag har alltid varit lite rädd för bullar och sånt ( att baka dem alltså) men det går ju riktigt bra. För alla norska läsare som vill baka så har jag brukt Kesam istället för Kesella som det heter i Sverige ( den letteste varianten ) og Lettmelk i detta receptet. Saffran kan ni köpa i utländska butiker och knuse den med en sked. Lycka till!

Det är dags att hämta hem Elian, jag har längtat massor efter honom idag och han har varit på tur så han är nog ganska trött då han vaknade strax före halv sex. Men han är DUKTIG som sover i sin säng nu 19-runt 6 och sen ligger i vår säng och väntar på sin välling. Allt kämpande har gett resultat och framförallt mår HAN bra av att få sova och slippa springa maraton varje natt. Sen ska vi inte tala om att de bra nätterna alltså är då E är hemma och kan lägga, vi får helt enkelt isolera oss härhemma alla tre forever - haha ;-)

Hoppas ni har en riktigt bra dag, ni gör mig glada och det är väl ändå det som livet ska handla om om man får välja? Att omge sig med människor som ger och tar både energi och kärlek. Jag är otroligt tacksam för att jag mötte min E, för att vi fått Elian och att vi nu väntar ett lillasyskon. Tacksam är jag också över min underbara familj ( Es inräknad ) och alla VÄNNER som jag mött de senaste åren. Alla vänner är som solar på sina håll och alla ger olika energier. Utan alla er vore jag ingenting. Glöm inte bort att du varje dag kan välja hur du vill se på ditt liv. Man ÄR trött då man vaknar, men tänker man att detta blir en BRA dag så blir det förhoppningsvis det. Blir det en skitdag så kommer det en ny imorgon. Allt är möjligt och det hjälper oerhört att vi hjälps åt. Låt oss alla känna oss fantastiska så ofta som det är möjligt. De mindre trevliga stunderna är ju dem som tar den energi man har inom sig - den behöver fyllas på - OFTA!

Unna dig något gott och NJUT det!
Skicka ett sms till någon du sällan möter men som du saknar.

Vi lever bara en gång - Lev NU!





Jag i bilen för någon dag sen.



Smyger in ett god förmiddag!

Nu kom jag precis hem efter dagis + ärendefix. Jag ska baka lussekatter nu så önska mig lycka till ;-) Himlen är klarblå ute och i eftermiddag får vi mysigt besök. En bra onsdag med andra ord.

HÄR är receptet för andra baksugna!

Prinsessans Julkalender lucka 10:





Idag får ni chansen att vinna ett fantastiskt smycke ifrån Lifestone. Jag har Elians handavtryck i ett halsband och det är så fint. Tur jag kan ha hans lilla hand bevarad för alltid, trots att han snart är stor



"Alla mammor säger: "Vilken underbar idé"

Mamma, mormor och farmor förstår genast meningen med LifeStone. Pappa behöver oftast lite tid för att vänja sig vid tanken på en avgjutning. Mor-och farföräldrar blir jätteglada över att det äntligen finns en doppresent som uppskattas minst lika mycket som silverskeden!"

NYHET: PAPPASMYCKE:
s
Ni tävlar om detta fina halsband och för att delta skriver ni en kommentar i detta inlägget med er epostadress ( i fältet ovanför kommentaren räcker fint) + vilken annan produkt ifrån  Lifestone ni skulle kunna tänka er att ge bort i julklapp i år.
Smycket är värt 1195:-, ärtlänken är högsta kvalitet i sterlingsilver, tillverkad i Sverige och värd 429:- alltså sammanlagt 1624:-
Lycka till!





wow!!!

Vilken enorm respons på videoklippet, det verkar som ni gillar det? KUL!! Det verkar också som ni gillar min julkalender vilket känns jättekul då det tar en del tid. Men det är lika roligt varje gång att läsa era FINA kommentarer och att få dra en vinnare även om jag alltid önskar att alla kunde vinna, men det vet ni ju redan ;-)

Hoppas det hjälper er att få lite julklappstips också, det är ju så härligt att julshoppa på nätet då man inte orkar trängas i butiker och ibland kanske bara haffar något för att? På nätet kan man se i lugn och ro då det passar en själv. Imorgon är det en ny lucka och det gömmer sig ett smycke även där... Men i en lite annan form än dagens,  men tanken är att bevara något litet för alltid... Någon som kan gissa?

SOV SÖTT!


Lucka 9 - vinnaren

Dagens vinnare blev.....



"
Postat av: Lina

Självklart vill jag tävla om ett presentkort hos Amanda Egilson! Jag skulle isf beställa en julklapp till mig själv och min bebis i magen.. och det skulle bli gravidsmycket "längtar efter dig"

Önskar alla en fin dag! Kram

2008-12-09 @ 10:36:04"

STORT GRATTIS!

Lovely kväll!


Glad i er mina söta girls❤

Jag har haft så mysigt med Anne och Zryan, vi skulle äta på Fru Hagen men det var fullt så det blev Fontes och jag åt god laxsoppa med bröd och aioli. Nu har jag varit hemma en stund och vi äter choklad och ser på tv. Jag fick vackra juliga tulpaner av E innan jag gick, det ringde på dörren och där stod en man med en stor bukett... I "paketet" fanns också ett fint kort och det viktigaste av allt: chokladpraliner. Han fick ett mail av mig idag där jag skrev hur chokladsugen jag var. Världens bästa man kallas han härhemma ;-)


Tack älskling!


Enkel middag fungerar också

+
= Elians middag idag och han åt massor! Det har gått lite trögt med middagen på vardagar men detta slank ned.


Elians nya plats i soffan ;-)

E kom hem och somnade i soffan så man kan säga att den används flitigt. Men han måste snart vakna för jag ska ju iväg. Jag bokade om middagen till kl 19 så jag hinner mysa lite med Elian också.









En lat mamatobe


Jag gör ingenting idag, försöker sova men det gååår inte.
Nu längtar jag så mycket efter min skatt som snart är hemma. Jag hinner inte få så mycket tid med honom för kl 18 ska jag äta dinner ute med mina tjejer!


Hemma hos oss:

Vad en dusch kan göra mycket! Nu har jag ätit god Keldasoppa här och filmat lite som ni kan se. Som alltid låter jag som en femåring på film, men det bjuder jag på. Tanken är såklart att göra videoklipp med Elian som är lite roligare att fånga på film men jag testade då jag ville visa er soffan så here you go:






Filmat med
Canon HF10


Nu ser jag att det försämrades via Youtube, det är HDkvalitét på klippet ifrån början. Ska lära mig hur man gör detta bättre..
Kameran är FAB då det är inbyggt minne så inget band kan plötsligt ta slut och den är riktigt snygg. Ska skriva mer o den och vad jag tycker så snart jag fått till ett bättre klipp.

Vårt hus ska en dag vara så vitt som köket är i alla rum, just nu har vi en beigevit färg + nougat som alltså ska målas över så snart vi har tid.

HAPPY TISDAG - själv ska jag bege mig på chokladjakt i våra skåp!

Teknikens under!

TUR jag har min bror som kan hjälpa mig då jag står fast i teknikens underbara värld. Vi loggade in på ichat och han "tog över" mitt skrivbord och donade åt mig. Så praktiskt!


Något mindre kul var att se mig själv då vi videochattade. Blek, oduschad och inte den bloggis ni känner med rouge på kinderna - time to fix och ta en dusch, jag såsar omkring härhemma och småfixar i mysbrallor!

Men Mamma hade precis kommit dit och jag fick se mina Brorsbarn - de är världens sötaste!



Pepparkaksdilemma...

På fredag är det Lucia på dagis! Alla barn ska vara klädda i vitt men jag har ju så lust att Elian ska vara pepparkaka, köpte en liten dräkt i Sverige. Kan man som svensk Mamma skicka dit en liten pepparkakeman? ;-)

Update: det blir vitt, jag visste inte att tåg i Norge såg ut så men nu vet jag =) Pepparkaka får han vara hemma med oss på lördagen. Det handlar inte om att han ska skilja sig ut på något vis ,snarare om att jag är en svensk Mamma i Norge som inte alltid kan traditionerna.

Prinsessans Julkalender lucka 9:





Idag har ni chansen att vinna ett presentkort på 500 kr ifrån
AMANDA EGILSON - BY HAND AND HEART


Jag själv bär hennes smycken varje dag❤
 och det är verkligen en speciell känsla att ha sina nära och kära "med sig" i form av namnen på halsband / armband. Vi gav också gåvor till de som hade speciell roller på vår bröllopsdag och de gåvorna har Amanda gjort.


Dessa manchettknappar är de som min bror fick. Han förde mig till altaret.

För att vinna vill jag att ni skriver en kommentar med epostadress + vilket smycke DU skulle vilja ha!





"Drivkraften är att du ska finna något för dig - oavsett om
du söker trendiga namnsmycken, ett sött dopsmycke, pinglande gravidsmycken eller tufft rocksmycke.
"

 

Lycka till!

Vinnaren lottas ut ikväll.



Tisdagsmorgon i vårt hus:

Just nu sitter jag i soffan och ser tv4 Nyhetsmorgon. Killarna åkte precis till dagis och jobb och jag har legat vaken sen 5.45 då Elian kom i men han somnade som tur var om så att han orkar idag. Sen väckte vi honom med välligen och han skuttade glatt iväg nu hand i hand med E. Det är så skönt då morgonen flyter på och man slipper tjata eller bråka för att tänder ska borstas, sockor ska klä pås osv. Ni som har barn vet nog vad jag menar.

Mitt bekken gör att det är mindre skönt att sova nuförtiden då det gör ont att bara ligga på en sida hela tiden så jag kommer kanske somna om lite senare. Mitt bästa tips till er andra med foglossning ( ni har säkert varit hos fysioterapeut men ändå) är att bulla upp ordentligt med kuddar då ni ligger ned. En mellan knän, en under magen och en mellan fötterna + en bakom ryggen. Eventuellt kan man ha ett extra täcke som man formar som en lång rulle. Sen självklart de vanliga tipsen, inte höga klackar ( nu är det halt ute och man har mer rörligt skelett då man är gravid så var försiktiga!), hålla ihop benen så mycket det går och kliva i och ur säng, bil och soffa med samlade knän. Sen vips så går kroppen tillbaka då man fött ( de allra flesta) och DET var en lättnad tyckte jag. Denna gången har jag gjort dessa tips sen start av graviditet och faktiskt klarat mig längre utan riktigt ont men nu på slutet är det ju tungt. Sen kan ni också stå mot en vägg och "trycka" in svanken mot väggen så att ryggen rätas ut, man svankar lätt då magen växer och det gör att man felbelastar.

Nu ska jag äta lite frukost men först lägga in dagens julkalender. Senare kommer
Louise Hallin och svarar på tittarnas frågor i Nyhetsmorgon. Jag gillar henne!





Lucka 8 - vinnaren!

Vinnaren i dagens julkalender är .....


"Postat av: Hilde

Jeg ønsker meg den kjempefine grå strikkejakka (artikkelnummer 505-62/68) i størrelse 62/68 :) Ha en fin dag!

2008-12-08 @ 10:28:33 "


GRATTIS!
Glöm inte att titta in imorgon för en ny chans att vinna en fin julklapp... Ledtråden är: Något du kan bära med dig vart du än går....

Längtan och väntan

Jag och E sitter ( ligger) och bara är i soffan. SÅ härligt med en ny, större och dessutom snyggare. Vår gamla var fint "shabby chic" men otroligt jobbig med kuddarna som gled ner + att överdraget var stort = jobbigt att ta på efter tvätt. Den nya kommer alltså ifrån IKEA och jag ska fota den imorgon. Då ska E ta Elian till och från dagis och min plan är att byta överdragen på alla stolarna = röda juliga stolar till vår matsal i vardagsrummet... Eller oj nu fick jag lust att fixa det på direkten...

Om bara någon vecka så är det julafton och jag längtar tills vi vaknar härhemma, då är det min 25årsdag först med tårta på förmiddagen och sen blir det julafton med god lunch. Vi tänkte ta en promenad till kyrkan som ligger nära och sen hem och äta julmat och så kommer kanske tomten? Tänk - nästa jul är vi fyra som bor här i huset och vaknar upp till julafton... I år får vi besök av Mamma och Ingemar, Eivinds Mamma med respektive + Eivinds syskon och evt deras Bestefar. KUL!!!

Men då jag tänker på allt detta så tänker jag också på alla som inte har det så. Som inte har någon att fira julen med, som inte har något att se framemot. Det är fint att kyrkor omkring oss anordnar jul för dem så att de kan få sällskap på en dag som är så förknippad med kärlek och värme men det avsaknas tyvärr hos alltför många...


New sofa in the house

Just nu tar Elian ett sent bad, han har varit så duktig och lekt för sig själv medans vi fixat soffan efter middagen. Han har "reparerat" som han sagt och lekt med verktyg.


I fixasoffantagen!


Elian kommer flygande och Pappa försöker ta skydd!

Nu kom Elian ned i sin pyjamas och vill se Shrek och dricka välling i NYA SOFFAN som han ropat sen den kom innanför dörren strax efter halv fyra ;-) Hoppas ni har en riktigt härlig måndag!




Dagens och nytt efternamn!

Nu kom vi precis hem i tid för att ta emot nya soffan! JIPPIE.

Försökte fota en dagens innan jag åkte och lunchade men det gick sådär ;-)

Jeans: Lee, linne Gina Tricot och tunika Lindex. Ute poncho Proud och skor Bianco.




Här skrattade jag då jag såg hur skrynklig ponchon är i så ljust ljus. Ashi, såg du detta då vi möttes? Du som är allergisk mot ostrukna kläder ;-)
Jg är på bilden på väg ifrån banken till dagis för att hämta en Elian som INTE ville hem, men tillslut så... Soffakillarna ringde då vi satt i bilen och vi hann precis hem. Puh!

Idag fick jag ordnat nytt körkort + bankkort ( fast de ska ta en månad - crazy!) så det är skönt. Vi kan glömma bort hur jag ser ut på körkortet för hur jag än gjorde ( det såg ok ut i den spegeln man ser bilden i men då den blev svartvit blev den helt galen) Jag hade lust att ta fram min egen kamera som jag ofta poserar i som ni vet ;-)




Lunchpaus

Just nu sitter jag på Ashis jobb och vi har haft en mysig lunch, sallad och tjejsnack är precis vad som behövs ibland. Nu ska jag åka till ett center och försöka fota bilder till nya bankkort, pass tar vi lite längre fram då vi ska resa någonstans. Elian behöver också ett nytt i så fall nu då vi bytt namn han och jag ;-)


Monday morning!

Godmorgon måndag!

Nu börjar det ljusna ute efter en mörk och regnig morgon. MEN morgonen har varit lovely eftersom vår lilla son somnade i sin säng då E la ned honom igår kl 19 och kom intassande kl 6.30 och sa GODMORGON och sen låg vi och pussades och kramades alla tre. Han är så glad att E är hemma, jag också ;-)

Jag har kört dem till jobb och dagis och är nu hemma en sväng och ska försöka vila lite sen är planen att fixa bilder till ny legitimation idag innan jag ska hämta Elian tidigt då vi har soffleverans mellan kl 15-22. Hoppas ni får en mysig dag!


Prinsessans Julkalender lucka 8:

Äsch det är bara 44 minuter kvar då här kommer morgondagens lucka redan idag ;-) Nu ska jag krypa ned och läsa lite!






Idag får ni återigen chansen att vinna ett valfritt plagg ifrån MAXOMORRA!
Lämna en kommentar i detta inlägg med er epostadress + vilket plagg ni önskar.

LYCKA TILL - vinnaren lottas ikväll den 8 december!



Vinnaren i lucka 7 blev:

STORT GRATTIS Jenniepennie som kammade hem dagens vinst!
Jag vill bara viska ännu en gång: LÄS instruktionerna. Missar ni tex att skriva vad ni önskar ifrån Scandinavian Blonde FÖRUTOM vetekudden eller att lämna er epost då jag skrivit att den ska anges kan jag inte godkänna en vinnare som inte gjort detta. Så att ni vet! :)


"Postat av: Jenniepennie

Skulle önska mig Värmenallen Hugo, åt min laktosintoleranta son! pga intoleransen har han ofta en öm uppsvälld mage, även om vi är noga med kosten.
Och den ömma magen lindras ofta med värmedyna här hemma, men en go varm nalle är ju 100gånger mysigare att dela säng med!

2008-12-07 @ 14:49:47
URL: http://frejzan.blogg.se/"

Baka baka liten kaka!


Det blev så goda lussebullar idag och jag ska baka fler i veckan.
Elian tyckte det var kul att baka pepparkakor.






Här kom E hem och fotade bakerskorna!


Elian blev väldigt glad då kära Pappa kom hem efter en hel helg borta.
Här har de nyss lekt på hans rum och då blev det tydligen både hatt och spade som fick följa med ned.


Här ser lussekatterna helt neongula ut!


De fick bra betyg då alla åt många då vi fikade innan kyrkan.
E har nästan käkat upp en påse så jag tror nog att det blir en del bakande innan jul, KUL!

Nu har E lovat mig massage efter en hel helg home alone. Jag och Elian har stormyst men visst är min rygg ond efter en del bärande som jag inte är van vid. TACK för en underbar helg










Julstämning

Nu är jag hemma efter mysig julekonsert! Det fick mig att minnas då jag själv sjöng i kör och hur mycket det var i juletider. Det gav verkligen extra julstämning. Vi hade en helt underbar körledare Elisabeth Modén som tyvärr gick bort alltför tidigt i en sjukdom. Det är så hemskt hur många som försvinner ifrån jorden så tidigt, men hon uträttade verkligen mycket under den tid hon fick. Hon hade alltid humor, var otroligt ambitiös och alltid VARM och glad. En helt perfekt körledare för unga flickor.


Många har frågat om ljusstaken och den kommer ifrån
Bolina



Vår söndag:

Nu är allt bakande färdigt och vi ska snart provsmaka. Håvard är också här på besök och E kom hem för någon timme sen så Elian är HAPPY! Idag har vi haft ett helt fantastiskt väder så då Elian skulle sova så körde jag till Grynerlökka och gick lite tur så att han fick sova i vagnen. Sen mötte jag Viktoria på ett café och fikade lite tills han vaknade.


Vår mysiga vinterfeeling här ute där vi bor



GOD morotskaka på Bugges Café i Markveien.


Viktoria trillar vagnen då Elian sussar gott i ull ifrån topp till tå.

Oj nu är det fikadags här, sen julekonsert med väninnor! Vi "ses" lite senare och jag önskar er en FAB kväll!




Bakdags!


Pepparkakor och lussekatter!
Viktoria och Elian i farten.
Det luktar jul i vårt hus.




Andra advent!

Inatt har Elian sprungit in till mig säkert sex gånger men jag har tvingat mig själv att gå  upp och lagt honom på plats igen mot hans vilja. Han blir som en hal ål som bara ligger på golvet och skriker, men då jag lagt honom i sängen så somnar han om direkt. Haha jag har kissat varje gång också, annars då E tar Elian så klarar jag oftst att hålla mig hela natten men vaknar definitivt väldigt kissnödig.

Vi kom nyss ned och Elian dricker sin välling, vi låg och myste i sängen till 8.30.
Här brinner andra ljuset också- det är ju ANDRA ADVENT!

Prinsessans Julkalender lucka 7:






Dagens lucka innehåller en härlig
Vetekudde, Värmekudde, Vetevärmare
Kärt barn har många namn. Den lindrar vid ont i nacken tex, jag har ett värmebälte som i samma märke som fungerar PERFEKT nu då jag är gravid och har ont i ryggen. För att vinna idag så vill jag veta vad ni önskar er i julklapp ifrån Scandinavian Blonde? Det är kul att se vad andra önskar sig och då du valt ut vad du önskar dig ( förutom vetekudden) så lämnar du en kommentar i inlägget + din epostadress.


"
"Vår Vetekudde gör dig varm och avslappnad. Vetekudden lindrar din värk i muskler och leder, speciellt vid ont i nacken. En vetekudde hjälper dig vid stress och muskelsträckningar, nackspärr och nackont. En vetekudde lindrar ryggont, magont, och mensvärk. Vid luftrörskatarr och sinusit är en vetekudde till stor hjälp. Vetekudden värmer du enkelt i micron eller i ugnen. Vetekudden kallas även för Vetevärmare eller Värmekudde."



Här kan ni läsa om den lite annorlunda affärsidén som företaget SCANDINAVIAN BLONDE har!

Lycka till alla glada och HAPPY 2 ADVENT!

Vinnaren lucka 6 är:

Ikväll blundade jag som alltid, scrollade upp och ned och stannade pilen och där var Suzanne en tjej i Sundsvall med fin familj som jag känner. Så alla ni som tävlar, alla har lika stor chans. Det är jättetråkigt att många som känner mig inte tävlar för att det inte kan vinna, men så är det inte. Suzanne tävlar nästan alltid och VANN idag - GRATTIS!

Maila mig din adress + storlek!

"
Postat av: Suzanne

Ett ullunderställ är precis vad vi önskar oss i julklapp till vår dotter Ida.
Ida´s medfödda hjärtfel gör att hon svettas lätt. Så kruxet för oss på vintrarna är just att klä henne på rätt sätt. Hon svettas lätt samtidigt som hon lätt blir kall... Ett dilemma som gör att vi behöver underställ på henne som andas på rätt sätt.

Setet kostar 500:- och skulle verkligen bli en FIN julklapp!!

Kram från Suzanne

2008-12-06 @ 21:26:46
URL: http://snuzen.blogg.se/"

Hemma:

Nu när vår nya soffa snart är här behöver jag lite bättre kvalitét på våra nya filtar än de nuvarande fleecefiltarna ifrån IKEA! Så, kan ni tipsa mig om fina ullfiltar? Eller andra lite lyxigare filtar som håller och kan tvättas? Här fann jag en bra sida.


Den här såg jag live på IKEA och den ser gosig ut.
Bilder IKEA.no


När jag ändå funderar med er så undrar jag om någon har denna mattan FAKSE? Vi har haft en vit lurvig ifrån IKEA tidigare men den dammade och luddade av sig så vi gjorde oss av med den.



FINT!
Bebis behöver en högsmal byrå till sina kläder.. Önskar man hade mer plats hemma då man finner så här fina ting.
Denna skull vara SÅ fin nere....


Den här sängen ( ramen, vi har madrasser) skulle passa i vårt sovrum fast första prio är egentligen funktionella och fina vita garderober som jag tjatat om länge nu. PAX har de bästa!


Den ser helt klart finast ut här då den är stylad!



"Du är i vecka 32"

Vår bebis i magen är helt vild dygnet runt och sparkar, knuffar och jag känner knän och axlar här och där. Det är inget tvivel om att denna bebisen inte fixerat sig. Men andra barnet brukar ligga rörligt oftast ända fram till förlossning så vi får se. Det är så mysigt att känna livet. Men det är faktiskt mindre mysigt att må illa av att ligga på rygg, nu läste jag att bebis också kan må illa av det och jag har känt så här i flera veckor om jag ej ligger på sidan. Inte så kul, jag måste ofta ligga med benen högt men det är jättesvårt för då känns det som jag ska kräkas. Jaja bara 8 veckor kvar nu!

Update: Jag kände för att föreviga magen också, så lycklig som jag ser ut är jag över lilla livet i magen. Det är helt underbart att vänta just DIG!


Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).

Vecka 32 - 6 dec - 12 dec 2008
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Fina ting till de små:

Passande nog så fick jag och Elian paket då vi satt och åt lunch idag. Han käkade pannkakor och postmannen kikade in och kom med paketet till dörren. Paketet var ifrån Barnlycka och som jag tidigare tjatat om så har jag längtat efter att provbädda vagnen med nya åkpåsen som vi också fått därifrån så jag det plus två godbitar ur paketet nu:


Härligt rosa och grå åkpåse ifrån 7AM! Vi har tidgare haft en annan variant och i år ska Elian även få denna i grått så vi har en på dagis och en i syskonvagnen. Denna är SÅ gosig med mjuk fleece inuti och den växer med barnet. Jag rekommenderar alla att köpa 7AM då jag haft en del olika tidigare men de har aldrig alla dessa smarta funktioner.



Det går att snöra åt runt huvudet ordentligt då lilla tjejen sover ute i kalla luften.


Tänk att hon snart ligger härinne?
EXAKT två månader till termin / beräknad födsel idag!


Den här står inne på kontoret och frestar mig...Mysigt att varje dag bli påmind om att jag snart har en bebis UTANFÖR magen ;-)


Kommer ni ihåg att jag bloggade om denna? Då tog Barnlycka in den och både dem och jag var noga med att se hur djuren behandlats och som ni läser så lovar TROLL att ullen är "fri fra mulesing".


Den här har jag suktat efter sen jag såg den för två år sen, kabelstickad jätteskön overall som kommer bli jättefin i vår!

Kom ihåg att ni alltid får 10% rabatt hos Barnlycka då ni uppger Prinsessans Dagbok i kassan. Malin som har den butiken med sin kära är världens sötaste!

Jag avslutar julkalendern om någon timme så passa på att delta!




NJUT KVÄLLEN!



Hemma hos oss en eftermiddag:


Det första Elian gör då vi kommer hem är att han börjar leka med sina bilar. Han saknade sin röda buss som E köpte i London idag så är det några vänner som har den hemma så hojta gärna till, den kan finnas vartsomhelst ;)
Idag har han på sig: tofflor Nöstebarn, jeans Nova Star ( LOVE THEM!), body Lindex och väst MeMini.


Glad efter middagen. Vi åt spagetti och köttfärssås idag och sen då han stod på en stol bredvid mig och körde sina bilar på matbordet så föll han rakt in i väggen. Det var ett hårt dunk och jag blev väldigt orolig. Vi la oss på soffan för jag ville se om han försökte sova ( han säger alltid sova då han blir ledsen) men vi låg bara och myste i säkert 30 min och sen var han glad igen. Då åt vi Mormors saffransbullar och såg lite på Shrek ( JA vi ser den varje dag!) TUR - inget gör så ont som då han har ont.



Mamma nu rymmer jag....


Jag ska BADA!

ÄLSKAR dig sötaste vännen min!❤











Underbar dag!

På väg till våra kära vänner idag så somnade Elian i bilen och vaknade då vi promenerat ifrån parkeringen till deras hem. Han sov alltså bara en kortis + att han var lite snorig så han var väldigt trött då vi gick sen. Då vi kom var han så glad att se familjen Ashi och kompani. Man märker att han redan saknar E. Han har frågat varför Pappa inte ska äta eller varför han inte kan kose Pappa och han har bara varit borta sen igår. Sött!


Henriks Pappa PA och en annan Pappa som var på glöggbjudningen fick duga som reserver så det blev en del kramande och hålla handen. Skruttisen vår!


Friends!


Pernille och jag!
Vi åt varmkorv och sen en supersmarrig chokladkaka som PA bakat - well done!


Jag försöker fota två Mamas, inte alltid så lätt.
Ashi är världens goaste, min reservsyster här i Norge och såna växer INTE på träd.
TACK för allt idag söta och för att ni är så fantastiskt omhändertagande.


Det knarrade under fötterna då vi gick hem igen ( till bilen, det är en bit) och det var så skön luft.
Mi ZARAjacka är perfekt för stora magen.

WOW ikväll somnade Elian direkt då jag la ned honom med sina gosedjur. Han låg och viskade då jag smög nedför trappen och sen dess har jag inte hört ett knyst. Jag trodde inte Stjärnor på is all by myself skulle bli möjligt då han sovit två naps idag men ack så fel man kan ha. Nu ska jag äta frukt, är så sugen på mandariner och kiwi!






saffranjakt

Nu är vi hemma efter besök och saffranjakt. GALET dyrt är saffran i Oslo, 99 kr / gram. Jag är iallafall slut efter tre butiker och av att bära Elian i och ur bilen + vagnen. Han är också nyvaken här eftersom han slumrade till då vi var i den andra butiken... Så vi ska få i oss lite käk så återkommer jag!


Sover i vagnen mellan bil och butik. Han sov så här tills vi kom hem igen. Jag har nu köpt allt utom saffran till bakdag med Viktoria imorgon. Hon ska shoppa det till ett bättre pris om hon finner annars ber jag syster skicka.

Dagens!

Det är soft tempo härhemma, vi pratar och pussas och Elian somnar nog i bilen. Slänger in en dagens innan vi åker!




Mammajeans 4 mom, underklänning i rosa med spets + tunika H&M, skärp Vero Moda och beige kofta ZARA ( ej på bild)



Glöggtime

Nu har Elian ätit MASSA pannkakor här trots snuva ( han brukar äta sämre då) och nu har vi precis pratat med E i telefonen. Vi ska hem till Ashi och kompani på glögg och pepparkakor så vi måste åka nu. Hoppas ni får en härlig lördag!

Prinsessans julkalender lucka 6:





Idag gömmer sig ett härligt ullunderställ i dagens lucka.
Ullsetet finner ni hos Barnlycka och märket är TROLL. Det finns i stl 80-128.
Elian har detta och det är helt ljuvligt och väldigt mjukt. Ull behöver dessutom inte tvättas lika ofta som tex bomull ( om man har det under kläderna förstås annars vet jag hur smutsiga kläderna kan bli ;-))

För att delta i dagens julkalender så vill jag att ni svarar på frågan: Vilket värde har dagens lucka? ( Se på priset på hela setet tillsammans!) Lycka till alla GLADA bloggläsare - vinnaren lottar jag ut ikväll!




Elian äter god dinner hos Petronella och Stefan i sitt ullunderställ!

Trollull är silkesmjuk och helt klifri.

"Troll Company tar sterk avstand fra mulesing, et inngrep som utføres på merinosauer i Australia for å forhindre flueangrep. Vi vil gjennom vår produsent styre innkjøp av ull mot leverandører som kan garantere ull fri fra mulesing."

Vinnaren i gårdagens lucka är...

GRATTIS SARA!
"Postat av: sara

Hejsan!!

Du har så fina vinster varje dag, så kul att vara med =)

Jag önskar mig etiketter med hjärtan på om jag blir vinnaren idag.

Trevlig helg!/Sara


Godmorgon lördag!

Jag hade huvudvärk igår så jag la mig vid 22 sen har jag haft sällskap av en kille som ville gosa med mitt hår inatt och det var inte E ;-) Han är på julbord med jobbet! Så idag var det tufft att vakna men nu sitter vi i soffan och äter frukost och ser Shrek och skålade precis i nyonsoppa. Jag ska strax lotta fram vinnaren i gårdagens lucka och presentera dagens lucka som innehåller en mycket fin vinst till de små!

Elian är snorig men inget mer så vi får se hur dagen blir. Jag hade tänkt att vi skulle gå ut och leka i snön men nu behöver jag börja med att kurera nacke och huvud. Snacka om skillnad då man är ensam, annars avlastar E mig otroligt mycket nu då jag också bär på bebis. Oavsett så är det LOVELY med lördag, vi har alla ljus tända och det är riktig julstämning med allt vitt ute som täcker hus och träd.

HAPPY LÖRDAG❤

Att vara nöjd med sig själv!

Jag har länge pratat om dessa lampor som ska upp lite varstans i vårt hem. Det har varit konstiga ledningar som stuckit ut och jag har frågat mig för på Clas Ohlson, Jernia och ibland bekanta men ingen visste hur det kunde lösas så idag tänkte jag ringa en elektriker.... MEN så svarade Olderfar ( Eivinds Farfar) på en fråga om kablarna och vips så har jag monterat tre lampor härhemma. Jag är så glad, även om de hänger lite på sne ;-)

Nu landade jag i soffan och jag är nyduschad, har ansiktsmask och ska bara softa hela kvällen. Jag har laddat upp med havrepolarbröd, nyponsoppa och mörk choklad. Mitt bekken och annat ont förtjänar en lugn kväll nu men så härligt det är att ha gjort sånt man tänkt på länge.

Elian somnade förresten duktigt ikväll, han testade mig några gånger ( han är van att E lägger honom) men tillslut så. Otroligt lyxigt att ha det så. Nu ska jag se IDOL och heja på Kevin.


Fredagsfeelings:


Elian målar helt själv!
Annars brukar han be mig göra en bil eller något och då förstörs teckningen tycker jag.

Vi har haft ett kort men mysigt besök av Bestemor och Olderfar och nu äter Elian lite ostbågar i egen skål i soffan bredvid mig och vi ser på Shrek. Myspys!

GLAD!

Nu är vi hemma och det är HELG! Jag steker pannkakor och är så glad för att de snälla hantverkarna som kom idag och ordnade några lister jag bett dem måla hjälpte mig med spegeln i hallen! JIPPIE som jag väntat på att den skulle sättas upp. Jag rusade iväg i snövädret till akupunkturen och då jag kom hem var spegeln på plats. Vi har också sålt vår soffa så den försvinner på söndag och vår nya kommer på måndag. Jag sålde den billigt som den är eftersom dynorna faller ned hela tiden. Men den är fin!




Idag har jag bara myst hemma + varit på akupunktur så det blev sköna tunikan ifrån H&M och även tights därifrån.
De vanliga är nästan skönare än H&M Mama, jag tycker H&M misslyckats i år med magmodet. Allt trycker mitt på magen eller så är jag smått missbildad ;-)


Spegeln sitter i hallen och ger köket en större feeling!

Ps. Ni borde verkligen kika in dagens julkalender, alla har lika stor vinstchans då jag scrollar upp och ned och lottar ut vinnaren ikväll kl 22!





Lunchdags!

Nu så är huset lite renare men sågspån finner jag överallt efter golvbytet ;-) Jag är så hungrig så nu blir det mozarella /pestofärdigpizza och iskall mjölk.


Vet inte om ni kommer ihåg men här ser man att våra nya socklar är vita! Säger man socklar på svenska? Eller sockel?
Golvet är också mörkare än tidigare.


Så här ser det ut då man kliver in hos oss!
Allt kaos i hyllorna ska bli ordning med större korgar tänkte jag.


Julen är snart här!
Jag fick frågan om vilken julmusik jag lyssnar på och det är alltifrån Peter Jöback, Carola, Celine Dion, Sissel mfl.
Sök på christmas på youtube så får ni fram gamla godingar!





Snön lyser upp!

Då jag kom hem ifrån dagislämning var jag sååå trött och tänkte somna om men så blev det ljust ute så nu fixar jag en del härhemma och lyssnar som alltid på julmusik ;-) Sen är min plan att skriva två krönikor som ni sen kommer kunna läsa i två olika tidningar ( ni som bor i Sverige)


Småtrött efter tur med dagis igår. De hade åkt häst och vagn till t-banan ifrån Lindeberg gård fick  jag veta idag!
Idag har han på sig fina västen och mössan ifrån Nov Star + härlig ulltröja ifrån H&M.


Mitt tips inför jul är denna fina blomsterslinga som fungerar året runt!
69 kr hos Kremmerhuset.



Fredagsmorgon!

Nu är vi vakna! Elian vknade kl 6.15 och ville ha välling ( han vaknade i vår säng, jag var för trött att flytta på honom då han kikade in vid 1) och sen dess har vi varit vakna. Nu ser en småsnorig kille på Shrek men han verkar vara i god form. Jag tänkte vi skulle köra till dagis runt 8.30, beroende på kö.

Jag äter frukost och idag är det fredag så jag önskar er alla en UNDERBAR DAG!

Prinsessans Julkalender lucka 5:





HAPPY FREDAG!
Dagens Lucka innehåller fantastiskt fina etiketter ifrån härliga Petrified In Pink!



Ni får välja valfritt vilka etiketter ni önskar och vinnaren får tre ark. Skriv önskemål i kommentarerna + er epostadress så deltar ni i dagens lucka. Jag önskar er som alltid LYCKA TILL❤


"Hos petrified in pink designs hoppas jag du hittar produkter som visar lite av den glädje jag känner inför skapandet. Mina designer är färgrika, personliga och lite gladare. Lägg därtill att jag kan göra dem personliga för just dig så hoppas jag att mina produkter skall bidra till att göra vardagen lite mindre grå."
/Petra Petrified In Pink




Årets julkort ifrån Familjen ❤Aamodt❤

Jag sitter vaken lite för sent men jag mår minst illa av att stå, gå så jag klarade inte av att slappa i soffan som E gjorde och han somnade :) Någon annan som somnade sött ikväll efter bad var Elian. Han nös en del i eftermiddag och jag tror det kan bero på hästarna han hälsat på idag, E är väldigt allergisk därför valde vi att ta ett bad med hårtvätt även fast Elian var så trött så att han inte ska behöva reagera. Sen blev det välling i soffan och natta. Han somnade på kudden utan att springa upp - LYCKA!

Nu dricker jag nyponsoppa och ska strax gå och lägga mig men tänkte visa er vårt FANTASTISKT fina julkort som duktiga Petra hos Petrified In Pink har gjort. Jag är otroligt nöjd med resultatet och dessa ska skickas till friends & family snarast. Om ni också är ute efter unika, snygga julkort så får ni 10% rabatt om ni anger rabattkoden godjulprinsessan hos
Petrified In Pink Rabatten gäller tom den 10 december som också är sista datum för att beställa julkort så att de hinner produceras och komma fram i tid.



Nu ska jag göra iordning Julkalender Lucka 6 som jag ska försöka presentera innan jag går och lägger mig. Det är så fantastiskt mysigt med all snö ute och alla tända ljus härhemma så jag vill liksom inte att dagen ska ta slut...riktigt ännu ;-)

Sweet Dreams, imorgon vaknar vi till en härlig FREDAG!
Är det förresten någon som ser Julkalendern på svt i år? Jag har sett den en gång och jag vet inte, den känns inte så mysig som de som gått tidigare år?!

Vinnaren i dagens julkalender är:

Hej alla underbara! Dagens lyckliga vinnare av en valfri mössa ifrån Geggamoja hos Norrbaggen är:

"
Postat av: Elin Eklund

Hej Josefin, jag har precis hittat till din blogg och det är spännande att följa dig i din vardag tillsammans med din familj och din växande mage.

Jag går själv i väntans tider och i mars är det dax för vår lilla familj att få tillökning. Skulle vara mysigt att få sätta denna fina mössa på bebisens huvud. Färg: blå, stl: S

Vänliga Hälsningar från Elin i Gävle

2008-12-04 @ 08:59:23

 


"

STORT GRATTIS!



Det är ju så kul med bebiskläder...

Nu har vi sett Britneydokumentären och jag tycker den var bra! Det är dags att packa upp lit smått, imorgon då Elian är på dagis ska jag dammsuga också vilket behövs efter många dagar utan ett fungerande hem. Men byggkillarna har verkligen städat efter sig och ställt allt tillbaka på sin plats - GOOD!

Min shopping jag hittade på EXIT häromdagen:



Dessa söta i stl 50 gillade E allra mest.


Denna köpte jag i stl 62 vilket är mitt tips till alla som ska shoppa välkommentillvärlden kläder åt vänners små bebisar.
Köp tl 62 för oftast har Mamman och Pappan shoppat de allra första storlekarna och bebisen växer snabbt ;-)
I denna står det:
Made especially for you by happy people


Underbara ullbyxor med spets. Söta med strumpbyxor, body och en liten kofta till.
En söt vit kofta är det enda vi behöver nu så jag har önskat mig det av Mamma.






Nu är vi hemma!

Golvet är så fint och nu badar killarna! Jag återkommer lite senare, känner att jag knappt hunnit svara på era fina kommentarer.
KRAM!

Premiär - Mamma till mirakel!


Idag blir det klänning Monki, svarta tights och rosa sjal H&M då vi ska på middag.
Jag inviger en FIN tidig julklapp som jag fick av Malin på
Barnlycka - TACK snälla!


         FINT!

Jag fick sms ifrån dagis att de haft det så fint på turen så de var lite försenade. Tur att det är E som ska hämta som ändå inte hunnit dit före 15.45, Elian har nog en del att berätta ifrån dagens spännande äventyr. Längtar massor tills de kommer hem här snart nu❤

Happy news!

Nu fick jag veta att vi kan flytta hem idag med nytt golv och vatten fixat! Det enda som ska fixas senare är listerna bakom tvn då vi lämnat någon parkett lös där för att kolla om huset flyttar sig mer än det tidigare gjort. Så otroligt skönt att få komma hem innan helgen.

Nu ska jag packa ihop våra ting härhemma och ta en dusch, har suttit i ett täcke och försökt äta lite fil och dricka vatten och ordnat med lite julefix. Klockan 17 ska vi på middag hos Bestemor och Elians Olderfar ( Eivinds Morfar) är på besök så det blir väldigt trevligt. Jag är SÅ lyckligt lottad som har vänner och familj som bryr sig - det är värt mer än alla pengar i hela världen.

Ikväll ska jag se Britney som gör sin intervju på norska TVNorge lite före svensk Tv4 visar intervjun ( jag antar det är samma?) så för en gångs skull är det en fördel med norsk tv även om jag helst ser svt eller Tv4 haha. Ni kommer också få se familjen Aamodts
julkort här väldigt snart men först ska jag ta den där duschen!


Pssst!


Klicka på logon för att komma till dagens lucka!

Filma förlossningen!

Då vår lilla sparkis tittar ut ( förmodligen i februari) så vill jag fånga det på film denna gång. Det önskar jag att vi gjort med Elian även om vi har en del bilder. Självklart ska det filmas ifrån min synvinkel och inte ifrån Barnmorskans håll haha.

Ganska snart kommer det dyka upp videoklipp här hos mig med bättre kvalitét så då kanske det blir ännu fler. Det är så kul för Elian själv att se på videoklippen och det är jättekul att titta tillbaka tycker jag. Just nu är nog Elian och kompani på dagis på väg tillbaka efter en dag på en härlig gård där de har djur och de har ätit julgröt där om jag förstod det hela rätt. Tur att han får göra så mycket skoj med sitt braiga dagis. Men jag längtar efter en helg med honom nu i VÅRT hus ;-)


Tänk att det gått så lång tid ändå sen jag födde Elian.. snart kommer en till.
Jag tror inte jag förstår det ännu!
Här fikar vi på Arlanda i somras.






Positiv energi!

Nu har jag pratat med jordmor  som sa att mitt illamående kan vara ett virus eller så är gravidillamåendet tillbaka. Ryggont / sammandragningar ska kollas upp om det ökar nu så jag ska bara vara i ro idag och dricka mycket vätska ( vatten är det enda jag vill ha nu) så ser vi om vi slipper en tur till förlossningen för kontroll.

Jag fick härliga MOM2BEmail igår och jag längtar tills efter jul då jag tänkte vi skulle ha första dejten ;-) Jag fick redan positiv energi av andra som är i samma sits och sitter här med ett leende på läpparna för tiden som komma skall. Det ska ju bli bebis ut av allt som är jobbigt och tufft just nu. Inte glömma!

Att göra då vi flyttat hem:

Sätta upp väggord
Be någon hjälpa oss med lampor + stora spegeln i hallen som ska upp
Bädda vagnen med nya FINA åkpåsen
Köpa nya filtar till nya soffan
Julpynta med vitt i år!
Ändra lite i sovrummet, byta till vita överkastet igen + röda lampskärmar
Vara duktig och kanske baka lite om jag är i god form på dagarna?

Bad night - good morning!

Godmorgon!

Imorse bad jag E komma in med min mac så jag kunde publicera julkalendern utan linser i men jag ser att det gick =) Jag har legat med sammandragningar hela natten. En annan variant där det gör riktigt ont i ryggen + att jag mått illa så natten var inte kul men jag tror jag mår liiite bättre nu. Ska försöka äta något och se på Efter Tio om jag orkar ta mig ur sängen här.

IKEA ringde nyss och ville leverera nya
soffan imorgon men nu vet ju inte jag när byggarbetarna är helt färdiga så jag bad dem komma onsdag nästa vecka för att vara safe. Det ska bli så KUL med en ny soffa!!! Hoppas ni har en fab dag, här ligger snön vit på alla träd och på marken, det är väldigt mysigt.

Prinsessans Julkalender lucka 4:







Dagens lucka sponsras av Norrbaggen.se Ni får välja valfri mössa ifrån Geggamoja! Elian har den och den sitter toppenbra och är varm och go. Ni deltar genom att välja storlek + färg som ni lämnar i en kommentar i detta inlägg.
Glöm inte att lämna er epostadress också. Detta är en lucka för såväl stora som små då de finns i olika storlekar!

LYCKA TILL!



"Vi har granskat, testat, provat och läst på om alla våra kläder och roliga tillbehör. Och detta är vår affärsidé: Norrbaggen - kläder för alla väder."


"Vårt mål är att Norrbaggen.se står för kvalitet, service och omtanke!"



Vinnaren i dagens julkalender är....

Den som får det fina bäddsetet ifrån Barnlycka är:


"Postat av: Jill

Min guddotter tillika systerdotter bor i femtio mil ifrån mig. Jag skulle vilja ge henne bäddsetet med röd text så att hon bäddas in i de ord som jag önskar att jag kunde få säga på plats lite oftare.

2008-12-03 @ 10:19:33
URL: http://wegerup.blogspot.com"


STORT GRATTIS!!!

Nu ska jag försöka lägga mig och sova, mår väldigt illa och känner mig risig så jag hoppas inte jag blir sjuk. Har iaf fått massage i soffan men ingen choklad fick jag ned, ska försöka med lite fil nu. Sov Sött mina underbara läsare!



Andra momtobes i Oslo?


Soft kväll i soffan, jag mår lite illa. Kan det bero på trångt i magen?

Sen tänkte jag efterlysa Mammor i Oslo som väntar smått i samma period som mig! Min termin / bf är den 6 februari men man vet ju aldrig när det blir dags så ni som väntar i januari - februari -mars får jättegärna skiva ett mail till mig. Kanske vi kan ses och ta en fika / lunch? Det är alltid kul att längta och vänta tillsammans och sen då miraklen kikat ut kan man gå barnvagnsprommisar och ha trevliga hemmadejter med bebisarna och prata om sånt som bara vi Mammor orkar prata om ;-)
Våga maila nu om ni vill - [email protected]



Önskar er en fab kväll!

Nu har vi ätit middag här och ser på någon norsk julkalender på tv. Jag var ute och pulsade i snön förut, det var ett rosa ljus som sken över snön  som gav mig en sån härlig julstämning. Det var jätteskönt att komma ut lite efter alla telefonsamtal jag ringt och det var väldigt skönt att få sällskap av mina E. Elian sken som en sol och jag fick massa pussar och kramar. Ikväll ska jag se Bonde Söker Fru och äta massa choklad ;-) Hoppas ni alla får en FAB kväll!

Lite bebisinfo:

Denna veckan står det så här inne i min graviditetskalender hos Alltförföräldrar:

Mamma
Nu är det bara tio veckor kvar. Ta vara på tiden som är kvar till att komma i balans, mentalt och kroppsligt. Tänk på vad du äter och hur du rör dig, så att du inte belastar fel. Ta varma bad för att slappna av i kroppen, försök att stressa så lite som möjligt.


Dagens Mamma!
Vecka 30+4
Igår ville barnen på dagis se på magen, naveln och Elian sa som alltid fjäril då min tatuering syntes.
OJ nu fick jag extra starka längarefterElianfeelings här, tur att de snart är hemma mina kära.


Barn
Pojkar väger ofta lite mer än flickor. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen.

Jag har fått för mig att inte bada pga infektionsrisken så jag ska vänta tills bebis är ute då jag ändå inte har tid eller ro att ta ett bad nuförtiden haha. Men att ta vara på tiden är sant, livet blir inte som förr med två barn. Det blir bara ännu mer fantastiskt ❤

Jag LÄNGTAR! Nu ska jag ta en miniprommis till Posten och posta lite brev. De ringde hemifrån oss och sa att vi kanske kan flytta hem imorgoneftermiddag. Det vore toppen. Vi får dessutom vita socklar i köket som jag önskat sen vi flyttade in. Ibland för trista saker med sig något gott.

Busy day

Jag är busy idag med att ringa till olika kontor angående Mammaledighet och massa andra praktiska detaljer. Som att Eivinds Pappaveckor mystiskt försvunnit, att hans utbetalning för de veckor han var hemma med Elian inte finns registrerade och annat skoj. Nu måste jag snart äta den där frukosten och ta en dusch ;-) Min softa dag blev plötsligt väldigt hektisk då jag insåg hur mycket som måste fixas. Men bebis sparkar, snön faller och jag blir så glad då allt är fixat så slipper jag tänka på det mer.


Godmorgon snöiga onsdag!

Jag klev upp imorse kl 7 och fixade Elians matpacke och fick massa pussar och kramar och sen då mina E gått så sov jag redan tror jag. Hann iallafall klicka igång julkalendern och så KUL att ni är många som deltar! Jag har sovit till NU vilket verkligen behövdes. Det är massa snö ute, jag ser på Efter Tio och ska strax äta lite frukost. Hoppas ni får en härlig dag!


Detta är min utsikt ifrån ett av fönstren här där vi bor nu.
Snart är vi hemma igen och jag kan städa, julpynta och fixa.
Kanske kanske redan ikväll om vi har tur...



Prinsessans Julkalender lucka 3:








Barnlycka.se sponsrar dagens lucka som är:
Godnatt Min Skatt Sängkläder - Superlyxiga sängkläder i 100% satin från Liten Jag.
För spjälsäng 100 x 130 cm inkl örngott 35 x 55 cm
Vår bebis ska sova i såna i vitt med rosa text, vilken färg väljer du?


Svara i kommentarerna i detta inlägget och glöm inte att ange din epostadress.
Klockan 22 utser jag vinnaren - LYCKA TILL!

Psst! Har du inte barn själv så känner man ofta någon som har det. Tänk på att detta är en perfekt present till nyblivna föräldrar eller till ett sött systerbarn? Det kommer fler tävlingar där det inte är så "barn"relaterade vinster men naturligt nog är det många såna då jag själv har barn och har valt ut mina favoriter - som ni kan vinna!









Vinnaren av ett valfritt halsband ifrån Disney Couture är....

GRATTIS Sofie som kammade hem dagens julkalenderlucka!
TACK för att du skrev så fint till mig också - du gjorde mig väldigt glad.


Postat av: sofie

Hej Josefine!
Måste bara säga att jag älskar din blogg först och främst, du verkar vara en sådan gullig och ödmjuk person.
Jätte rolig present att vinna! Om jag skulle vinna, skulle jag vilja ha halsbandet längst upp, med rosetterna!
Ta hand om dig och familjen.


2008-12-02 @ 20:33:03

En timme kvar att tävla!

Nu gick E utanför dörren och ska fixa chips med dip, jippie! Om exakt en timme avslutar jag dagens lucka och sen får ni nog den nya imorgonbitti för ikväll känns det som jag kommer somna tidigt. Men man vet aldrig ;-) Morgondagens lucka innehåller en grön logo, kan ni gissa vilken känd webshop som sponsrar? Elian har ofta visat deras fina kläder...

Skönt med familj


Vi åkte och hämtade Bestemor i stan efter dagis och se handlade vi middag på vägen hem. Elian styrde shoppingen ;-)



TACK för en FAB eftermiddag / kväll hos dig Bestemor❤

Lika mysigt som alltid.

Vi är så glada att vi nu kan bo i lägenheten vi är i. Bestefar reste iväg igår igen i jobbet så vi är ensamma hemma och då vi kom igår hade han tänt brasa och alla ljus så det var så välkomnande att komma hit efter all stress. Vi körde inom hemma förut för att hämta Elians tursäck + matlåda till utflyktsdag imorgon och då var nästan allt golv lagt men det var verkligen kaos, kylen stod i hallen och ja tvn och soffan var gömda under skyddsplast så det är härligt att slippa bo där.
Familj är guld värt!

Just nu är jag såå sugen på chips och dip så jag ska se om E kan gå runt hörnet till butiken och uppfylla mina önskningar..

Önskar er en SKÖN kväll!

Just nu:

Vi myser hos Bestemor, vi bor nästan grannar nu då vi lånar lägenheten vi bor i nu. Jag har fått önska mig fisk och potatis, mums!

Boa boa....


Jag vill pynta inför julen, jag tror bestämt jag boar som man kallar det.
Vill förbereda för bebis, rensa i skåp och ordna.
Den här smarta fuskhissgardinen finns hos
Nordljus!

Jag vet att vi snart är hemma och att jag snart kan fixa som jag vill men ni vet hur det känns när det kliar i fingrarna? ;-)
Nu ska jag försöka softa på soffan här innan det är dags att hämta skatten!

GRAVID:

Angående mitt inlägg där jag skrev om Philadelphia igår så frågade jag damen om det var cream cheese eller Philadelphia. Oavsett jag åt en god räkbaguette men det är bara lite typiskt en gravid kvinnas vardag ;-) På ett ställe fick jag absolut inte beställa in pastöriserad manchego, på ett annat ifrågasätts riskerna och vänner och nära frågar ofta lite suckande hur farligt kan det vara egentligen? Det är ganska jobbigt att behöva försvara sig tycker jag. För mig är det självklart att göra allt som går för att skydda det som växer i min mage. Skulle något gå fel vill jag inte behöva klandra mig själv för att jag tog lätt på rekommendationerna som faktiskt finns... Det blir kul då vänner som skeptiskt undrar om ett glas vin inte är okej eftersom det är det i Franktike och om en ostbit kan vara så farlig själva blir gravida och får den där oron på köpet... För det får man!

Nu ska jag köra hem till vårt tillfälliga hem och försöka vila lite. Snön faller ute men den är väldigt blaskig. Jag längtar till helgen då vi förhoppningsvis kan mysa hemma i vårt hem med juleljus och mysig musik. Jag känner att det är extra viktigt vad jag gör på dagarna nu då jag liksom inte gör någonting. Vill hålla fokus på det positiva, mysiga och glada. Lite deppiga tjockmoments har vi nog alla men jag är ju GRAVID och är såå lycklig över det. Vill bara möta fröken därinne typ NU ;-) Jag ska bädda med nya åkpåsen då vi kommer hem så ni får se, den är härligt rosa. Tänk om vi får en pojke, vilken chock han kommer få av allt det söta jag köpt.

HAPPY TISDAG!

Borsta tänderna - sjäääälv!


Tänk om vi var lika entusiastiska över att borsta tänderna själv!?
Här ser ni stora magen också, den växer verkligen varje dag och igårkväll hade jag massa sammandragningar då jag kom hem och hon sparkar och rör sig.


Vi pulsade i snön till bilen och Elian tyckte det var spännande. Hoppas de får leka i snö idag på dagis!
De skulle laga julegaver, spännande...! :)



Godmorgon tisdag!

Godmorgon - nu äntligen kan jag blogga igen, det har varit en uppdatering under natten! Apropå natten så sov Elian som en prins i sin resesäng och vaknade strax innan halv sju och kom upp i stora sängen. Sen hade vi en mysig morgonstund med välling och precis då E gått till jobbet så startade vår kaosmorgon. Jag såg framför mig en mysig, soft morgon innan dagis men nu har jag lärt mig att han uppskattar rutiner = tidigt på dagis på veckorna och lediga helger. Så jag tror E får lämna honom imorgon så jag kan sova ut! Det blev liksom jagabytablöjanientimme, skrikförjagfårmessmörpåminafingrar vid varje tugga och en del annat som inte är kul för någon av oss. Men vi skiljdes som mycket goda vänner på dagis med puss, kram och vinka i fönstret.

Nu sitter jag på Åpent Bageri vid Slottsparken och landar lite.



Jag nu. Har fått tillbaka min älskade förlovningsring.
Diamonds make me happy ❤

Gott med grov scones, jordgubbssylt och latte!


Prinsessans Julkalender lucka 2:





KyssJohanna låter dagens vinnare välja ut ett valfritt halsband ifrån Disney Couture!




Kanske detta söta rosetthalsbandet där berlocken ska ligga bak i nacken så att rosetterna faller snyggt!?


Ett fint budskap som passar alla!


Tänk att få ett sånt här ifrån sin kära?

För att delta i dagens julkalender vill jag att ni lämnar en kommentar i detta inlägget med er epostadress + att ni anger vilket av Disney Coutures halsband ni önskar att vinna. Det ble så mycket klickande med att hålla tillbaka era kommentarer hela dagen så ni slipper svara på någon fråga även om det är kul att man får göra något extra för att öka sin vinstchans. Tävlingen avslutas kl 22 ikväll den 2 december - LYCKA TILL!

Liten skrutt sover nu sött


Skrutten satt och käkade yoghurt då jag gick ikväll. Han hade lite matlust och vällingen kom i retur ikväll. Det sker ganska ofta, han kräks lätt då han är sjuk eller får feber men nu tror jag det beror på hans äckliga pencillin som han ätit nu i 14 dagar. SKÖNT att kuren är över, den var kräkframkallande och hade andra bieffekter som gjorde att han fick magkramper. Förhoppningsvis ser vi inte Bronkiten igen!

Nu ska jag hämta den mackan, har så lust på leverpastej och gurka på polarbröd med iskall mjölk.
Jag önskar er en GOD NATT så dyker julkalendern upp här ganska snart! Hoppas ni tycker det är lika kul som jag gör. Att få ge bort 24 klappar på 24 dagar gör mig HAPPY och ni får bra julklappstips i farten då de partners  jag samarbetar med säljer BRA saker enligt mig.

Jag bodde i Sundsvall innan jag flyttade till Oslo!

Nu har jag klickat mig igenom alla era julkalenderkommentarer! Jag kommer nog låta de rulla in imorgon under dagen annars tar det lite för mycket tid. Men något är knas för jag har bara en viss nivå på ord som ej gokänns fast det verkar som många kommentarer fastnar på vägen ändå? Så ni vet så publicerar jag dem så snart jag ser dem iallafall!

Det var jätteskönt att komma iväg och hinna träffa mina tjejer och nu är jag hemma hos mina killar igen. Elian somnade sött i sin resesäng och E har nog inte gjort så mycket speciellt härhemma förutom att njutit av att ha all plats i soffan. Men nu är jag hemma och ska få lite fotmassage och ta en macka innan det är läggdags. Är jag vaken kl 00 så startar jag julkalendern då!

TACK för allt fint ni skriver härinne, ni är så fantastiskt härliga som tar er tiden att lämna spår!


Vinnaren i dagens kalender där vinsten sponsras av Maxomorra är:


Postat av: Susanne Axelsson

Du bodde i Sundsvall! Samma stad som jag bor i nu.

Om jag vinner skulle jag vilja ha en klänning med får på i storlek 80. Det skulle bli en perfekt julklapp till min underbara systerdotter.. hon har dessutom nyss lärt sig låta som ett får vilket är så sött :) Och man måste ju uppmuntra de små liven när det gör framsteg både i det lilla och de stora.

Tack för en fin blogg med mycket glädje i, det är härligt att läsa.

/Susanne

2008-12-01 @ 10:29:52
URL: http://blogg.unganhorig.se




STORT GRATTIS!!!!!!



Stark soppa med mina goa tjejer


Mina söta tjejer som lagat SÅ god soppa.
Stark och god.


Jag packade in i lägenheten vi ska bo i och pussade Elian god natt sen körde jag hit och sitter nu i Viktorias soffa och myser. Vi ser på bilder ifrån Indien eftersom hon bott där som volontär. Hoppas ni har en jättehärlig kväll!

Update: Recept kommer, Viktoria ska skicka mig det!

Dagens!

Efter mysig lunch med Ashi shoppade jag en del för ett presentkort jag vann på jobbet. Det blev en present, lite julpynt och små söta kläder till lillasyster. KUL! Sen var det akupunkturdags och det var välbehövligt idag för nålarna gjorde ONT men nu känner jag mig deifnitivt mjukare i nacken.

Det blev ingen dagens då jag och Ashi lunchade så jag fotade mig på toaletten istället ;-) Jo apropå vår lunch så menade damen på Baker Hansen bestämt att jag INTE kunde äta en bagel med kalkon och Philadeplhia då den var opastöriserad. Dagens bullshit tänkte jag och då jag läser
här så inser jag att jag hade rätt. Hon var verkligen bombsäker.


Idag blev det Mammatights H&M, tröja Divided och klänning ZARA + favvostövlarna.
Nej nu måste jag packa här. Har egentligen mysig dejt med Petronella och Viktoria ikväll men det blir svårt att hinna vara där om två timmar då vi ska "flytta". Vi får se vad jag hinner!


Vi flyttar!

Nu är vi hemma och mörkret faller ute. Jag ska faktiskt ta och packa ihop några väskor nu för vi kan inte bo här utan vatten och kök. Så ikväll är jag tillbaka och bloggar ifrån en annan soffa än den vanliga ( soffan är dessutom täckt av en stor spegel som hantverkarna lagt där och golven är betong just nu) . Det blir enklast för oss att låna Es Pappas lägenhet ( han är bortrest) istället för hotell. Hotell med tre personer och en son som leker är inte det enklaste så en trerums blir mycket bättre.

Men det känns okej, kul med förändring och i helgen ska det julpyntas och mysas härhemma!


Magen kurrar!

Nu är jag SÅ hungrig, hann bara äta lite fil imorse i bilen då E körde så nu ska jag lämna byggarbetsplatsen vårt hem och åka in och luncha med Ashi. Sen ska jag fixa ärenden och efter det akupunktur. Hoppas ni har en fin dag! Kul att många tävlar, jag kan säga att ni är duktiga på att svara rätt ;-)


Jag har på mig skön ullklänning ifrån Zara idag. Ska be Ashi fota mig sen men nu är det lunchdags!

godmorgon nya vecka - välkommen december!

Nu kom jag precis hem efter dagislämning. Till min glädje såg jag på nya månadsplaneringen de har på dagis att de ska baka pepparkakor idag! Elian, E och jag var seeeega idag och Elian blev arg då jag väckte honom eftersom han slumrat om i vår säng precis då klockan ringde men då han ätit sin välling var han glad igen och det gick jättebra att klä på + köra bil och lämna. Vi körde E till jobbet också.

Nu är det hantverkare på vår nedervåning så jag ska fixa med massa to dos på min mac häruppe, duscha och bara softa. Har bokat in akupunktur idag innan dagishämtning, tur jag fick tid för min nacke är stel. Inatt låg jag vaken alltför länge och läste gravidböcker som jag fick av E sist då jag väntade Elian. Jag fick min första bok På Vei av honom innan vi testat positivt, han har skrivit i den:

" Til min elskede Josefine. Du kommer til å bli en fantastisk mor. Elsker deg så mye. Din Eivind"

Sånt gör mig rörd och lycklig. Jag har funnit den mannen jag kan tänka mig att dela livet med, det är den största gåvan. Även om livet går upp och ned så är han den jag villha vid min sida.

Här kommer lite infro om den VILDA varelse som bor i min mage, hon skulle verkligen passa att heta just Vilda!

Vecka 31 - 29 nov - 5 dec 2008
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Ingen vacker bild men detta var 1 advent 2005. Vi åt mysig frukost på samma Godt Bröd ( Grynerlökka) som jag köpte take away ifrån igår. Då visste vi inte att det bodde ett frö i min mage.

Vi kommer starta en riktig julkalender åt Elian nästa år. Vi beslutade det då E sa att han ändå inte helt förstår i år men nästa år så. Han får ju otroligt mycket ting ändå och på julafton är egentligen dagen för klappar. Vi ser hellre att de som kommer och besöker hans lillasyskon då hon kommit köper med en liten ting åt Elian också då han faktiskt blir STOREBROR. Annars blir det massa uppmärksamhet ( i form av gåvor) hela december, julafton och sen kommer ett syskon och tar plats. Men han får som sagt saker ofta oavsett och jag tror att det är rätt val av oss i år.



Prinsessans Julkalender lucka 1:








MAXOMORRA lottar ut ett valfritt plagg till dagens vinnare!
För att delta i tävlingen vill jag att du skriver en kommentar i detta inlägget med din epostadress + svaret på frågan:
I vilken stad bodde jag innan jag flyttade till Oslo?
Ange också vilket plagg ni önskar vinna.

Jag godkänner kommentarerna ikväll så att svaret inte står i kommentarfältet. Klockan 22.00 avslutas tävlingen och vinnaren presenteras...


"Hos oss hittar du sköna och praktiska barnkläder i härlig kvalitet. Kläderna är lite mjukare och lite tjockare än normalt."


Den här fina pyjamasen / dressen ligger i lådan till Elians lillasyskon.
Den kostar endast 109 kr.