Mammahjärtat värker

Vi ser SATC - the movie nu men jag har ont i hjärtat för vi har sprungit upp och ned till en skrutt som jag VET har astma. På måndag är det dags att be om hänvisning och få detta utrett. Han hostar så att han kräks men han är inte sjuk. På slutet sa han: Mamma hjälp mig, för att få ut det sista slemmet ur lilla magen. Jag känner att hela min kropp värker för han är så duktig och han är så van detta. Han har nog trånga luftvägar och lite barnastma tror jag.

Nu sover han skönt och jag hoppas han vaknar pigg imorgon. Han åt potatis, sås och fläskfilé förut och sa MMMM MMM men nu är lillmagen tom... IGEN. Han vill bara sova igen och inte ha vatten och ber oss gå ut då vi stoppat om honom. Något positivt i allt detta är att han verkligen blivit glad i att sova i sitt rum, i sin säng. Det är E som ska ha ALL cred för det, han har slitit med att få kvälls och nattrutiner att fungera ( suttit inne hos Elian i timmar tyst för att han ska lära sig att somna i ro). Älskar dig E, vi har världens mest underbara skatt tillsammans❤❤

Nu ska jag återgå till filmen, den är ju SÅ bra!

Kommentarer
Postat av: Nail-aholic

Bästa filmen, får en att gråta, skratta och bli arg på samma gång haha

2008-12-20 @ 21:40:56
URL: http://manikyr.blogg.se/
Postat av: Suzanne

Hej gumman!

TACK så jättemkt för det fina julkortet. Det var ännu finare i verkligheten och klistermärket bakpå kuvertet satte verkligen guldkant på det hela =) TACK igen!!



Vad hemskt jobbigt för er med Elians hosta.

Har ni provat att låta honom inhalera lite varm ånga (vattenbad ovanför kastrull) innan han lägger sig nångång? Det gör att det "öppnar upp" litegranna. Kan absolut vara värt ett försök innan ni får det hela utrett.



Saknar Dig!



Puss

2008-12-20 @ 21:45:36
URL: http://snuzen.blogg.se/
Postat av: Stinker

har läst din blogg jättelänga nu och det jag tror är att efter er vattenskada så kan det finnas mögel i erat hus som gör att er lilla son har fätt besvär med luftvägarna försök att forska i detta det skulle inte vara roligt. med tanke på er nya bebis

2008-12-20 @ 21:46:26
Postat av: Nina

Stackars liten,hoppas han blir bättre snart! =)



2008-12-20 @ 21:47:18
URL: http://cupcakedream.blogg.se/
Postat av: Jessika

Hoppas han blir bättre snart. Man känner sig så maktlös i dem lägena. Själv har jag en liten med halsfluss,svinkopper och feber. Läkarn sa allergi reaktion. Lycka till med magen!

2008-12-20 @ 22:24:39
URL: http://inezlilja.blogg.se/
Postat av: H

Min kusin hostade också väldigt mycket när hon var liten. Från hon var 1,5 år och ett år framåt så hostade hon så att hon kräktes i princip varje dag. Om jag kommer ihåg rätt (hon är 17 idag så det är en stund sedan) så var det kikhosta hon hade. Det positiva är att efter ca ett åt så blev hon av med hostan och har inte haft problem med det sedan dess.

2008-12-20 @ 22:26:22
Postat av: Lovisa

hej :) kollade in snabbt på din blogg, ochh såg snabbt att den var absolut super fin.. hur fixade du det om jag får fråga?

Super tacksam för svar, men förstår ändå om du inte svarar

2008-12-20 @ 22:33:27
URL: http://bloggan.blogg.se/
Postat av: anna

stackars lillkillen. skickar en kram

2008-12-20 @ 22:41:50
URL: http://pann.blogg.se/
Postat av: Josefine

Tack för tips. Vi har haft problemet med kräkningar hela tiden även då vi ej bodde i nya huset och vi har kollat upp evt mögel härhemma alldeles nyss!



Vi ska vänta på vad läkarna säger. TACK för att ni är så goa!



Lovisa: Jag har fått lite hjälp med min topbanner, resten har jag gjort själv.



KRAM

2008-12-20 @ 22:42:19
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Johanna och Stina

Stackars liten! Håller om o tröstar via nätet! Tänker på er!

2008-12-20 @ 22:43:45
URL: http://minisdagbok.blogg.se/
Postat av: Randys

Den filmen är bäst! ;)

2008-12-21 @ 00:22:30
URL: http://randys.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa

Lillstackaren :(

Hoppas att ni får bukt med hans eventuella astma.

Ingen vill väl se sina barn lida så :(



Hoppas att han får bra medecinering.



Kram kram på er

2008-12-21 @ 00:42:26
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej!



Jag vet att barn med allergier kan kräkas mycket.

Så om de inte ser något som tyder på astma (som iofs kan vara allergirelaterat också), be dem allergitesta honom!

Vet barn som gått med sånt här tills de är tre-fyra år och då har man upptäckt en massa allergier (mjölk, gluten etc). När man tagit bort det de inte tålde, så har kräkningarna upphört!



Jag själv kräks inte, men blir väldigt slemmig i halsen och mår jätteilla när jag blir allergisk!



Bara som ett tips, ifall det nu inte är astma.

Bra att du står på dig och vill ha utredning!



Ha det bra!

2008-12-21 @ 00:42:48
Postat av: Sandra

Får ont i hjärtat jag med när jag läser detta! Det låter precis som det hemska min älskade snart 3-åriga dotter gick igenom och vande sig vid innan hon tillslut fick diagnosen astma vid 2,5 år.



Jag har skrivit här tidigare om mina astmabarn (även sonen på 10 mån fick diagnos astma vid 5 mån) men vill ändå berätta igen för att stötta och uppmuntra dig då det faktiskt kan bli så mycket bättre: Rätt läkare, dvs barnläkare istället för husläkare etc, och astmamedicin dagligen har gjort underverk för min dotter.



Även om jag tycker Elian hanterar situationen fantastiskt så ska INGA barn ska behöva vänja sig vid att må så dåligt - stå på dig Josefine för du har helt rätt!



Jag har ingen aning om hur vården fungerar i Norge, men ni måste ha rätt att få hjälp bums med en gång nu när Elian behöver det. Måste ni gå via någon instans, typ svensk husläkare, för att få komma till en barnläkare (få det utrett) i Norge? I Sverige finns det tyvärr inte barnläkare på alla vårdcentraler, men man kan ju själv utan remiss från husläkare gå med barnen till privata barnläkare. Går det i Norge? Problemet är väl att man troligtvis inte får en barnläkartid samma dag, eller ens samma vecka, dvs på en gång när man behöver det. Därför har majoriteten av de astmabarns-föräldrar jag känner, tyvärr FÖR många, tagit sina barn till en barnakut på sjukhus (via har "klipp-kort" på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Stockholm...) för att få kompetent undersökning av barnläkare och hjälp direkt, just när barnen är så pass dåliga som Elian är och tydligt kan visa vilka symptom de har.



Oj, ledsen att det blev ett långt inlägg som vanligt, men dessa stackars hostande barn engagerar mig så mycket! Nu är klockan redan 01.30 och ska jag lägga mig brevid dottern som är förkyld och sedan i torsdags kväll har 40 graders feber som vägrar ge med sig... Jag hoppas att alla fyra i er familj redan sover gott/ host-och kräkfritt och att Elian nu mår som den prins han är!



Ha en mysig sista advent idag!

2008-12-21 @ 01:41:20
Postat av: Camilla

Jag vet precis hur du känner dig, vi har gått genom samma sak med våran son här under hösten.. Hans hosta började i augusti och många läkarbesök senare den 20 november fick vi konstaterad astma som jag har vetat hela tiden! Det känns tufft tycker jag att läkarna inte lyssnar på mamman för vi känner våra barn.. Men stå på er och se till att han får den medicin han behöver.. 2 veckor med pulmicort i sådan andnings nebunette så var Charlies hosta borta! Lycka till!! -Camilla

2008-12-21 @ 06:50:49
Postat av: karin

jag vet att det gäller att stå på sig när det gäller detta,båda mina killar hade astma när dom var små,detta är otroligt vanligt,sa en läkare till oss och helt ofarligt,han förklarade att det kan aldrig bli så trångt i luftvägarna så att barnet kvävs,nu pratar jag om förkylningsastma altså,och det räckte med ett litet virus dom behövde alltså inte vara särskilt förkylda när dom var dåliga,men nog var det jobbigt,dessa kräkningar,hosta pipet i bröstet,och som mamma ville man att dom skulle ta det lugnt för att inte bli andfådda,vilket e helt fel.Mitt råd till er är stå på er och be om att få hem en sk pariboy,tror jag den hette,en maskin som man kan ta fram o inhalera när det blir trångt,detta underlättar så mycket,o man blir trygg av vetskapen att ha sakerna hemma,lycka till o detta växer bort,mina är idag tio och sju år,det brukar försvinna runt tre

2008-12-21 @ 07:54:07
Postat av: Tess

Lillakille då.. Stackars liten. Hoppas att han är piggare idag då och att ni får ordning på det där.. SATC är btw en av de bästa filmerna som har gjorts förmodligen :) I alla fall i den genern.

2008-12-21 @ 08:11:25
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Pernilla

Stackars lilla killen! Vi har haft /har det likadant här hemma med båda barnen.... man blir galen på all hosta dels för att barnen mår dåligt och det gör ont i mamma hjärtat och dels för att man får ju knappt sova nått..... Vi har fått airomir och pulmicort till båda barnen och det är såååå mycket bättre när det under förkylningar får inhalera detta. Så ett tips be om det! Vår dotter har inte astma men det har sonen men de får båda samma medeciner och på sonen har det nästa vuxit bort nu han är tre år. Lycka till och stå på er! kram

2008-12-21 @ 08:36:53
Postat av: FREIJAS MAMMA - Caroline.

Men plutten, då hoppas ni får en lösning på vad de kan vara. Så han slipper hosa till han kräks stackarns... Hoppas ni får en UNDERBAR fjärdeadvent!

2008-12-21 @ 09:49:05
URL: http://freijasmamma.blogg.se/
Postat av: Stina

Uff, stackars lilla Elian. Hoppas lille prinsen snart mår bättre, det är hemskt när de små är sjuka. Hoppas ni snart får klarhet och hjälp så att han får må bra. Kram

2008-12-21 @ 10:15:26
URL: http://girle.blogg.se/
Postat av: Josefine

Ni är helt fantastiska!!!

Jag misstänker förkylningsastma för detta kommer då han bara har liiite rinnig näsa eller andra förkylningssymptom.



Vi ska absolut till en riktig barnläkare har blivit tipsad här i bloggen v en speciell i Oslo som ska vara BÄST!



KRAM

2008-12-21 @ 10:20:13
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Jojjo

Josefine, DU är minst lika fantastisk, verkar va en underbar mamma, fru, vän och framförallt medmänniska! Tack för att du skriver den här bloggen och ha en HAPPY jul ;)

2008-12-21 @ 11:18:50
Postat av: ida

Vilket fint inlägg. Jag hoppas verkligen er skrutt får må bättre snart, ingen liten ängel ska behöva må så.

GOD JUL till fina familjen!

Mys ordentligt nu=)

2008-12-21 @ 11:32:41
URL: http://darlings.webblogg.se/
Postat av: Yiyah

Stackars liten! Hoppas ni får något som hjälper. Har själv haft en liten med barnastma och det var jättejobbigt för honom. Låg inne på sjukhuset ibland osv. Som tur var växte det bort!

2008-12-21 @ 11:54:45
URL: http://yiyah.blogg.se/
Postat av: Sara

Min dotter kräktes precis så som Elian gör, det här är nu några år sen. Hon kräkte ett par gånger i veckan och jag förstod aldrig vad det var. Men nu har vi kommit fram till att hon är laktosintolerant och sen vi bytte ut alla mjölkprodukter så har hon inte kräkt en enda natt!

2008-12-21 @ 13:00:07
URL: http://www.medennypasalt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0