Overloaded

Efter en GOD dinner och massa mys så smet jag och E iväg för att gå på bio. Vi såg Max Manus, en norsk, väldigt hypad  film som det använts MASSA pengar för att skapa. Den var superbra! Så nu har vi ätit alldeles för mycket godis och är hemma. Det är alltid mysigt att passa på då man får barnvakt att komma iväg på tu man hand.


Här försöker vi förklara för Elian att han ska andas i sin nya medicin.

Det gick sådär. Tror mest han höll andan.

Idag hos läkaren fick vi faktiskt redan en testkur samt hänvisning till specialist på Ullevål Sjukhus vilket känns skönt. Så vi hat astmamedicin i hus både för dagligt bruk samt för eventuella topapr eller förkylning. Jag var bestämd och doktorn sa nu att "jo men det är nog som du sagt"... Så skönt det kändes. Jag är less på att det betecknas som normalt att vår son ska kräkas upp allt maginnehåll tills magen vrider sig tills han inte har mer att ge varje gång han är det minsta förkyld. Har valt att inte skriva ingående om det på bloggen då jag lätt får påhopp om att lämna sjukt barn på dagis osv då han egentligen "bara" är förkyld. Människor omkring tror att då barn kräks har de magsjuka men jag har ju vetat inom mig sen han var pytte att detta inte varit helt normalt.


Barnvakterna med nybadad kille som får sin kvällsvälling. Nallen fick E av mig då jag var gravid med Elian och nu är det Elians ständiga följeslagare. Han sove rmed den, kommer in med den ( Bamse) i ena handen då han trippar in till oss om morgonen, tar honom med ned varje dag och idag har Bamse varit med i bilen på alla ärenden. Hans tröja är Elians egna.

Vårt kylskåp är fullproppat med god mat och det är riktig julstämning härhemma. Imorgon är det dagen före dagen och jag längtar redan tills jag vaknar. Att Mamma är här är den bästa julklappen jag kunde få.

Sov Gott!

Ps. Dagens vinnare är:

"
Postat av: ღ Dolce Vita ღ

hei!
jeg ønsker meg en Heldress i Grön/Pool i str 62!!

ønsker dere en riktig god jul (alle fire)!!

klem dolce vita!

2008-12-22 @ 18:02:16
URL: http://dolcevitablogg.blogspot.com/"


GRATTIS!!! Maila mig din adress!






Kommentarer
Postat av: bell

jag måste bara fråga ja e 19 och så jätte järna vill ha barn är jag förliten?

2008-12-23 @ 02:15:38
URL: http://bellyy.blogg.se/
Postat av: Lina

Vilken tur att ni fått hjälp nu iaf, hoppas att allt går över. Ville också säga God jul och grattis på födelsedagen i förskott :)

2008-12-23 @ 06:23:16
Postat av: monika

Hej!

Min yngsta dotter som blir 8 år i februari har sedan hon var liten haft samma symtom som din son. Hon kräks jättelätt och har ofta mycket slem som kommer. Ofta är hon också lös i magen och vaknar flera gånger i veckan av att hon måste gå på toaletten. Den 2/12 fick hon, under narkos, genomgå undersökning via mun och ändtarm där en slang med kamera fördes ner/in och prover togs. Jag är så stolt att hon klarade av denna undersökning. Har själv gjort det flera gånger då jag har problem med magen. Några svar på proverna har inte kommit än, vi väntar och väntar.

Jag känner igen mig i det du skriver om att omgivningen tror det är magsjuka. För inte så länge sedan kräktes hon rakt ut på Ikea restaurangen. Jag tycker så synd om henne. Hon vågar inte gå på kalas för rädslan att kräkas. Men vi pratar och pratar och jag talar om för henne att det är jättebra att hon får upp slemmet.



Slutligen vill jag säga att din familj är så fin, ni verkar ha det riktigt bra! Varje morgon läser jag din blogg och det är en stund jag verkligen uppskattar. Ha en skön jul och ett gott nytt år!



vh

Monika, 29 år och mamma till två flickor på snart 8 år och 12 år.

2008-12-23 @ 06:29:13
Postat av: Johanna

Men ärligt, han är ju inte "bara" förkyld om han kräks upp allt han har, stackarn. Är det verkligen rätt att lämna honom på dagis då? Nej! Tur att du har kunnat vara hemma med honom i höst/vinter. Allt annat känns ganka puckat, som de säger i Media Markt-reklamen... God jul!

2008-12-23 @ 06:52:17
Postat av: Sandra

Vad bra att de tog dig på allvar och Eran prins får den hjälp han behöver,du kommer fort se en förbättring:-)

God Jul på dig och familjen

2008-12-23 @ 07:14:34
Postat av: josefine

Tack så mkt!



Nej vi har heller ej lämnat på dagis men inte hållit oss inne om han bara kräkts på natten pga hosta och alltså inte magsjuka!



2008-12-23 @ 08:24:24
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Sofia

Va skönt att ni äntligen fick lite medicin för det, du ska se att det kommer att hjälpa!

Kruxen är ju bara att få de små liven att vänja sig med andningen, men ett bra tips är att använda den kanske framför tvn som ni gjorde men också leka med den, använd den på "Bamse"och på er själva, låt han själv "skaka" medicinen och sätta den på plats,trycka och räkna, andas och avsluta med jubel och aplåder. Tror dom snart märker själv att de mår bättre av den och får de hålla på med den så är den ju inte lika skrämmande!



Jag önskar er en riktigt God jul och mys med familjen som finns nära!!

2008-12-23 @ 09:19:22
URL: http://fialiljas.blogg.se/
Postat av: Laura

Hej.

Vi går igenom precis samma sak med våran dotter Destiny, ska få komma på utredning 3 febuari för astma, men som du säger..är det normalt att barnet ska kräkas varje kväll och haft konstant hosta i flera nätter.

Måste kännas skönt att ni redan fått medicin för E. Önskar en trevlig och mysig jul, nu ska vi snart sätta oss i bilen och börja våran resa till holland där vi ska fira jul och nyår.

Kram

2008-12-23 @ 10:17:22
URL: http://lilladsmamma.blogg.se/
Postat av: Tina

Vad skönt att ni har fått medcin nu så lilla killen kan få må lite bättre.visst är det lyx när familjen kommer o hälsar på? Hoppas att ni får en härlig dag med hela familjen.

2008-12-23 @ 10:30:55
URL: http:// www.itulpanensland.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag är nu 14 år och har alltid haft så i hela mitt liv att vid förkylning så står jag och hostar tills jag spyr och ingen medecin vill nästan hjälpa. Min mormor är likadan så har antagligen ärvt det av henne. Jag hoppas din lill kille blir bättre ha en trevlig jul :)

2008-12-23 @ 16:44:43
Postat av: karin

hej josefine,jag har skrivit innan om mina astma barn ,förkylningsastma då altså,en viss skillnad,mitt tips som vi alltid gjorde var att ge tuben när han sover djupt då får han i sig det perfekt med djupa andetag,sen e de ju även bra att man vänjer dom vid den när man e vaken,lycka till o grattis i förskott.

2008-12-23 @ 21:06:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0