Lite om mitt jobb och min inställning till arbetslivet!

Nu sover Elian och Bestemor har varit här och druckit kaffe och hälsat på "sjuklingen". Jag ska fixa inför Jessica som kommer om någon timme, bädda i soffan och ta fram handduk och så. Lyx att ha en god väninna här ända till TISDAG! Jippie.

Imorgon är det jobb igen och jag har bestämt mig för att satsa högt! Om ni undrar om mitt jobb så jobbar jag i SESAM.NO Det är en norsk sökemotor och det är Schibstedts storsatsning. Schibsted äger bla: Finn.no är motsvarande blocket.se men personligen tycker jag Finn är SÅ mycket mer utvecklat men eftersom Blocket fungerar så spelar ju det mindre roll i sammanhanget. Hitta.se och Aftonbladet ägs också av Schibsted. Det är iaf kul att arbeta i en stor koncern, bra chefer och mycket som sker. Min sambo och blivande man arbetade som fältsäljare då vi möttes ( sålde ute i fält till kunder, han var GRYM ;)) men då jag var gravid och precis skulle föda så fick han tillbud om en chefsposition och nu är han säljledare över ett av två team på fält. Jag kände att pausen då jag skulle vara mammaledig kom perfekt! Eftersom Elian var planerad så visste jag att jag skulle få ett break och jag jobbade på så mycket jag kunde ( var sjukskriven ca 50% mot slutet och sista tiden 100%).

Nu när jag är back in business så har jag mer erfarenhet av livet, mer gemensamt med kunderna ( BARN! =)) och en mer positiv inställning till jobbet. Är jag glad på jobber går det bra. Går det bra tjänar jag pengar och jag kan ta ut sjukdagar då vi måste utan att få dåligt samvete ( jag jobbar med en ganska stor budget som jag ska hålla). Sen för att inte tala om hur skönt det är att ha ett jobb man trivs med och hur härligt det är att komma hem efter en bra dag till sitt hem, sin son och ha familjekvällar. Även ni som inte tror att salg ( säljarjobb) är något för er - TESTA! Det är en stor utfordring men många blir överraskade över hur kul och givande det faktiskt är. Självklart är det tufft. Jag pratar i telefonen med kunderna men jag älskar det. Det är effektivt, spännande ( måste jobba varje samtal, inget kommer gratis) men jag hinner med så mycket annat samtidigt. Blogga och maila tex =)

Oavsett vilket arbete du har - VAR GLAD! Le i hissen, var trevlig mot dina kollegor och gör ditt allra bästa JÄMT. Det är för din skull du först och främst gör resultat men om du är säljare så tjänar du ofta på det ekonomiskt också. Det är för mig en stor gåta varför inte alla butiker inför provision och restauranger ( förutom dricks ) borde satsa på HÖG service. Mer service åt folket, mer glada människor på jobbet, mer leenden på bussen!


Jag på väg till jobb i december

Update: jag jobbar bara mot företag! :)

Kommentarer
Postat av: lilla anna

Har haft lite jobbångest idag... jobbat 1 dag sen den 21 december, men nu när jag läste ditt inlägg så känns det inte riktigt så tungt längre. Jag jobbar på en förskola med barn som är mellan 1 och 4 år... de ger så otroligt mycket tillbaka. Visst har man dåliga dagar då man känner sig som en tjajkärring, men oftast är det superbra! Inte alla som får så mycket kärlek på jobbet :) Stor kram till dig

2008-01-06 @ 19:49:05
URL: http://anapanasiti.blogg.se
Postat av: Sara

Det sista håller jag med dig om :-)

2008-01-06 @ 19:49:44
URL: http://sarasdagbok.blogspot.com
Postat av: Emilie

Du är helt underbar! Jag blir så peppad av dig!
Skönt att det gick bra med Elian. Det är inte lätt när dom är över allt, man får trösta sig med att dom är ganska tåliga de små.

2008-01-06 @ 20:00:06
URL: http://emiliej86.blogg.se
Postat av: Elin

Vad fina bilder ni har på väggarna. Är det bara bilder på familjen. Vore roligt att kika lite närmare på dem.
Det är så roligt att läsa din blogg, du är sååå positiv!
Kram

2008-01-06 @ 20:03:41
Postat av: Angel

Du har så rätt,dock så är jag inget vidare på fältet men häromdan fick jag mitt drömjobb jag är numera teamleader och det knäns bättre än att va ute på fältet...Att sälja är det jag vill jobba med men att vara teamleader över sitt eget team känns ännu mer rätt =)

2008-01-06 @ 20:04:19
URL: http://angelsmode.blogspot.com
Postat av: Sofia S

Jag arbetar också som säljare, men i butik. Vår butik är känd för att ge bra service och det är fantastiskt!
Jag älskar mitt jobb! Jag kommer jobba vidare och uppåt!
Du har så rätt så. Kramis

2008-01-06 @ 20:06:28
URL: http://sofiass.blogg.se
Postat av: Johanna och Viggo

Åå jag älskar med att sälja, vad som helst. Bara jag brinner för det! Eller jobbar upp ett brinnande intresse för det, och vad klyschigt det lät. Men det är sant är en säljare in i själen! Kul att det finns fler =)

2008-01-06 @ 20:08:59
URL: http://www.freewebs.com/vovvenviggo/
Postat av: Maria

Säkert ett roligt jobb, men det är jobbigt med försäljare som ringer hem tycker jag. De som direkt kallar en vid förnamn är de värsta, det känns som om de tränger sig på. Man blir bara anti när de ringer. Men ni kanske säljer till andra företag och inte till privatpersoner? Lycka till på ditt jobb och du har rätt, att le är alltid rätt!

2008-01-06 @ 20:09:48
Postat av: Maria

Du har rätt.
Var glad, så blir du oftast trevligt bemött själv= En god cirkel!
Men det är märkligt att det oftast finns en person på varje arbetsplats som inte har förstått det, och som behandlar sina arbetskamrater och kunder efter dagshumöret eller vad som har hänt på morgonen!

När man går till jobbet lämnar man humöret hemma, var och en har sitt eget bagage att bära och ingen har rätt att lassa över dålig energi på någon annan (om inte vederbörande varit otrevlig själv).

Den som ger dig dålig energi ska ha den tillbaka, man ska inte avreagera sig på andra i sin tur= Negativ cirkel.

Faktum är att finns det något problem i ens liv, kan det vara skönt att koppla bort det, vara glad och ha trevligt med arbetskamrater och kunder istället.
När dagen är slut har man kanske fått lite perspektiv på problemet och det kanske inte
var så allvarligt...
(Nu menar jag inte att man kan trycka undan allt, det finns saker som dödsfall och liknade som kanske inte är så lätt...)

Men slutsatsen är; Livet kan vara tillräckligt jobbigt ändå, vi kan väl åtminstone vara vänliga mot varandra?

2008-01-06 @ 20:38:40
Postat av: Frida

Jag gillar din inställning; att vara glad och positiv både mot sig själv och mot andra. Det tror jag att man kommer långt på :) Gillar även att du ärligt kan sga vad du tycker när något är fel och galet. Och sen är det ju kul att se bilder på din gulliga son och läsa om ert familjeliv. Är imponerad av att du skriver så mycket i din blogg. Gillar den helt enkelt :)

2008-01-06 @ 21:21:36
URL: http://friida88.blogg.se
Postat av: Nell

:-) Utfordring, du börjar bli norska minsann.. På svenska heter det utmaning :-)

2008-01-06 @ 21:56:49
Postat av: josefine

Tack snälla för era kommentarer!
Stor kram
ps, ja just ja utmaning hihi :)

2008-01-06 @ 22:37:02
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Renée

Vet faktiskt inte om säljare är vad jag är men kundkontakter vill jag allt ha. Just nu jobbar jag på ett lager för ett stort företag. Vi arbetar på ackord (plockar fruktordrar). Det som är trist med ackord är att alla är så stressade och man kan aldrig stanna upp för att prata lite med sina kollegor. När det är rast är det EXAKT 20 min som gäller. Annars dras det på ackordet. Jag kan ibland känna: varför har vi ackord? Det blir så dålig stämning, och farligt när de stora truckarna börjar stressa omkring. Men visst, ackordet gör ju att man kör på lite extra fort kanske.
tack för en bra blogg! Den får mig att fundera över min tillvaro ganska ofta :D

2008-01-07 @ 00:04:17
URL: http://pluggis.blogg.se
Postat av: Sandra

Det är rätt skönt att höra att du är så positiv just för sälj, som sagt så har det blivit ett negativt ord. Själv går jag nu en tvåårig säljutbildning som inriktar sig internationellt. Och jag trivs jättebra. Så det är roligt att höra att andra oxå är positiva till det! ha en bra dag. Kram

2008-01-07 @ 12:11:17
URL: http://ordinaryme.blogg.se
Postat av: Sæljaren från Humac.

Att vara sæljare ær det bæsta som finns, trodde aldrig jag skulle valt den hær vægen i livet førens jag først provade. Att få bestæmma vad man ska gøra, inom parantes hur mycket man ska tjæna ær bara helt super.
Att jobba på fælt som din pojkvæn gjorde innan ær helt guld, visst man træffar på surkærringar som man vill gøra något ont med får man rækna med, men min bæsta sælj erfarenhet ær garanterat på fælt!
Træffa mænniskor, prata om allt mellan himmel och jord och tjæna pengar på det, guld?
LIVET I OSLO SOM SÆLJARE ÆR EN FRAMTID FØR ALLA!

2008-01-07 @ 13:09:36
URL: http://www.humac.no
Postat av: Lollo

Har du pluggat något innan för att få jobbet? Är sugen på nått sälj-jobb, låter jätteroligt. Men vet inte riktigt hur jag ska börja..

2008-01-07 @ 14:06:47
Postat av: Sarah

Kul inlägg! Jag tycker som du säger att det borde finnas mer ställen där det finns provision. Då tror jag att fler skulle bli motiverade till att jobba och känna att det man gör verkligen värderas! För ju mer man gör ju mer pengar får man och inte går och sliter för samma lön som han som inte gör ett skit på jobbet..

2008-01-07 @ 14:54:28
URL: http://look-a-mess.blogspot.com
Postat av: Elin

Gillar din blogg jätte mycket. Det är som att komma till ett lugn på ett rosa moln! :) och du är så vacker. Fick halv panik när du inte fanns på blogg sidan, och jag inte kunde komma på vad din sida hette, (förutom prinsessans dagbok) men nu har jag lagt till dig, så jag säkert kan hitta tillbaka till din blogg. Love it! massa kramar!

2008-01-08 @ 15:26:07
URL: http://ejlinen.blogg.se
Postat av: Maria

Hej! Jätte mysig blogg du har..Vart har du köpt den beigeaktiga tunikan med mönster på, och det vita linnet som du har på din sons kalas tror jag att det var..och den randiga tröjan i blått och vitt med rosett i midjan..?

Kram

2008-10-16 @ 16:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0