Sov gott november!

Nu har jag fått skön fotmassage här och filmen är strax slut. Jag har så lite tålamod att se en film om den inte är fylld av kärlek förstås =) Men nu fick jag sms av hantverkarna att de knackar på strax före kl 8 imorgon så jag ska ta och flytta upp det som flyttas kan så att de kan börja med golvet nede imorgon. Sen sängdags. Sov Sött!

Tack snälla Therese!

Jag fick ett sött mail ifrån en läsare och här kommer dikten i en fin svensk variant! TACK!

"Det finns så många märken
utav händer små
På fönster, möbler
ja allt du tänker på.
 
Men stopp ett tag och tänk
hur tiden rinner fort
och alla märkena är borta
som jag gjort.
 
Därför jag ett litet
minne vill dig ge
så när du tänker tillbaks
ett litet leende kan ge."
 

Imorgon är det 1 december.....

Nu ska vi se film härhemma och jag har slagit in julklappar, det är SÅ kul! Hoppas ni får en jättemysig kväll. Vi ses imorgon och då startar julkalendern härinne hos mig. För att jag ❤ ER läsare = SANT!




TACK för idag!


Vi fick glögg och pepparkakor och GOD soppa med nybakat bröd och vi hade en FAB eftermiddag med vänner.


Som sagt, inte lätt att fånga Elian på bild!

Nedan får ni en sneakpeak av hur vilda boys vi har ;-)



Vinnaren av väggordet är.....

E sa stopp och pekade på Elin så det är ELIN som vunnit ett fint väggord ifrån MYFIRSTROOM.SE!




GRATTIS!!!!

Skönt reafynd




Dagens blev sköna Mammastrumpbyxor H&M, linne Gina Tricot och reafynd tunika KappAhl ca 70 kr.
Kofta och väst H&M.


Vår mysiga första advent!


Stor och Liten.
Då vi kom till nästa kyrka var det SNÖ så vi pulsade lite vilket bara var mysigt.

Henrik, Pernille och Ashi äter god mat.
Vi visste inte att det skulle gå att köpa så mycket god och billig mat på mässan så vi köpte med oss Godt Bröd.
Men en god chokladkaka fick jag i mig, endast 5 ;- kostade den. Jag köpte också fina ullbyxor till Lillasyster som hon får ha om några år och en mysig sovpåse i ull.




Eivind gjorde faktiskt en guldig julängel med prinsesskrona åt mig och jag blev så glad.
MEN vi glömde den där på bordet då den skulle torka haha.


Spännande med tågbana.


De här busungarna röjde järnet i kyrkan som var tom medans julmässan pågick i rummet bredvid.
Här sitter de ned i någon minut och har teaparty.


E fick smaka...




Spännande att räkna...
Det är så härligt att se dessa små och hur glada de är i varandra. De ropar efter varandra varje dag, vill se på bloggen på den andre och då de leker gör de likadant, pratar sitt eget språk och skrattar MASSOR.
De är också väldigt glada i alla oss föräldrar för alla ska liksom bära och kramas - MYS!


Sen bar det av hem till Ashi and family.


Elian säger ofta Nej Mamma inte nu då jag tar fram kameran så Lillasysters ankomst blir bra ur fotosynpunkt.
Detta är alltså ett skämt, men jag saknar att få fota honom som jag vill som jag tidigare kunde. Nu springer han oftast iväg och de ögonblick jag vill föreviga går såå snabbt.
Älskar dig min envisa underbara son!










Soft start


Vi startade dagen med mysig frukost alla tre. Självklart gröt och goda mackor med svenska pålägg.
Nu känner jag att jag snart måste köra en tur till Sverige och shoppa mer gröt och god mat!

Vi kanske hade en lite för soft start för vi blev sena till kyrkan men det gick bra. Då vi kom dit var kyrkan full men vi fick platser och Elian somnade sött i sin Fars armar. Jag tycker det var supermysigt med en svensk präst, massa barn och fin musik. Då det var slut vaknade Elian av att vi gick till bilen så det blev en kort vila idag.


Han hann kika lite i sin bok innan de två små blå föll igen...

Sover sött hos sin Pappa..
Idag hade han jeans Nova Star, pikétröja ZARA och ulltröja ( Mini A Ture) ifrån Pixiekids.

Norska läsare: Jag behöver er hjälp! Vilka norska "kändismammor" med barn i åldern 0-7 år känner ni till? Gärna barn som syns då och då... Det finns väldigt många svenska Mammor som man ser på bilder med sina barn i blader och intervjuer. Men färre norska och jag kan räkna dem jag känner till på en hand så hjälp mottages tacksamt!







En heldag med fab friends!

Nu kom vi precis hem efter en underbar dag med kära vänner! Elian badar och jag fixar välling. Ikväll är det lite fix som står på attgöralistan och en julig komedi som E hyrt som vi ska se. Jag ska återkomma med vinnaren i tävlingen också! Vilken mysig julstämning jag har nu, LOVE IT!


På väg hem till Ashi med familj efter julmässa i deras kyrka.


HAPPY 1 advent!

För två år sen var Elian en liten bebis och nu är det en ny familjemedlem som ligger och gror inom mig, magiskt! Jag önskar alla en UNDERBAR 1 advent. Detta är en dag man ska mysa med dem man tycker om! Vi ska till Svenska Kyrkan och sen möta upp Ashi och kompani som också firar i kyrkan då Pernille sjunger i kören.

Happy 1 Advent
och glöm inte bort att kika in här imorgon då "Prinsessans Julkalender" startar.... Vinster varje dag fram till JULAFTON! Är det någon som tittar in då? Det är en FIN vinst den 24 ;-)


Den här fina tavlan fick vi i julklapp av Elian ifjol då vi firade julen i Åre.
Det var hans första dagismånad ( december ifjol) och det var så kul att han hade fått göra den här till oss.
Mitt tips är till alla er som är hemma, gör en likadan och ge bort till någon som är glad i ert mirakel!
Ps. Jag försökte översätta den men den bli inte lika fin.


Migrän på helt fel dag

Nu har jag efter timmar i sängen utan lampor kunnat stå upp. Tyvärr fick jag en migränattack i eftermiddag och E har tom ringt förlossningen för att se vad man kan göra men det är bara paracet/alvedon och vila som rekommenderas och nu kan jag iallafall sitta upp och fika lite fil med pepparkakor och knäckebröd. Elian har varit jättego och mysig och han somnade tydligen direkt då E la honom men har vaknat av mardrömmar här någon gång ikväll.

Så vår kväll blev inte som tänkt men så är det ju ibland. Jag hoppas Emma har världens bästa födelsedagsfest!! Hade SÅ gärna varit hos er nu.


Regn ute, sol inne

Här öser regnet ned och vi har haft en supersoft lördag. Snart är det dags för sen lunch, Elian vill inte helt vakna så han ligger och drar sig på soffan. Sen ska vi iväg på en liten fixtrip, ska ju på födelsedagsfest ikväll!

We ❤ stars!

Igårkväll invigde Elian sina nya snygga tofflor ifrån Ecoloco. Jag har ju tackat jag till att vara med i deras bloggpanel och jag måste säga att jag ÄLSKAR de snygga tofflorna som känns som om de är i ännu finare kvalitét än de tofflor vi tidigare testat. Nu kan han varva dessa blå med stjärnor ( lite Lexingtonfeeling) med sina bruna ifrån Nöstebarn. Kul att kunna matcha en outfit. På dagis har han sina knallröda i ull med möss på. Tofflor är perfekt då barnen kan springa ännu fortare och slipper glida omkring på halksockar som blir kalla på vintern.







Ps. Någon som bor i Oslo som vet vart det finns en frisörsalong med en bil för barnen att sitta i medans de blir klippta? Frisören har inte varit succé för oss tidigare så jag tänkte testa en annan variant ;-) Tips mottages TACKSAMT. Planen är att kalufsen ska snyggas till på Prinsen härhemma idag.

När det lider mot advent...

Godmorgon underbara LÖRDAG! Jag bytte av E för en halvtimme sen och Elian och jag myser omkring i pyjamasen och har precis ätit god grötfrukost. Han är så glad och go och att få ha en hel helg tillsammans känns så lyxigt!



En sån här liten gran ( lite större) vill jag ha i vårt vardagsrum väldigt snart och en större utanför på altanen med vackra ljus som lyser in i vardagsrummet. Jag hade ju egentligen tänkt julpynta härhemma tills imorgon men då halva golvet är betong just nu och allt ska bytas ut i veckan så får jag helt enkelt julpynta så snart allt golv är på plats. Det nya golvet blir lite mörkare vilket kommer bli SÅ fint. Samtidigt så är det tur att jag inte valde ett helmörkt golv då damm lätt syns ( som Mamma påminde mig om).
Här har jag lånat bilden.

Fina tävlingen ifrån Myfirstroom finner ni här.

En sen dagens+mage

Jag var så seg idag och låg mest i soffan och åt chokladpraliner så jag fick rusa iväg för att hämta Elian på dagis. Då jag kom dit lekte han och ville leka färdigt så jag satt och såg på hur han gör. Det är så kul att se hans kontakt med de andra och innan vi gick städade han fint efter sig och skuttade ut genom dörren med mig och ropade HELG!


Jag idag.
Jeans Vero Moda, linne Gina Tricot och kofta Zara. Örhängen H&M.
Mage gravid i vecka 29+6 idag.

Ha nu en jättehärlig fredag alla UNDERBARA läsare!


Vår mysiga eftermiddag:

Efter dagishämtning så körde jag och hämtade lite kemtvätt och sen hälsade jag och Elian på mitt jobb för att hämta ett presentkort jag vunnit. Han var så glad att få kramas med Tore lite som han saknat. Det finns gott om manliga förebilder i hans närhet och han föredrar alltid män om han får välja vem han ska hänga med, sött. Just nu leker han med Bestefar härhemma och visar hur fort han kan köra motorcykel.




Skönt att rymma hemifrån då man är utan vatten i köket :)
Men nu då vi kom hem så har rörläggaren varit här och fixat så vi har vatten i helgen vilket är toppen!



Världens goaste Gudfar Martin och Elian skålar.
Martin är en av Elians idoler och var den som skulle köra vagnen och busa med honom.



Foodtime!
Jag åt en smarrig laxpasta och vi kom hem mätta och belåtna. Men jag hade så lust på glass i soffan så vi gjorde som sagt egen dessert härhemma, nu är jag så mätt så jag ska bara ligga och mysa i soffan med IDOL som strax börjar.


FRIDAYS på en fredag

Nu kom vi hem och äter just nu glass, grädde, bananer och chokladsås med Bestefar som kom på besök! Vi har varit på TGIF och ätit mysig dinner. Perfekt på en fredag ;-)

The winner is:

Nu har jag lottat ibland alla fina kommentarer och vinnaren av MeToos fina overall ifrån Norrbaggen är:

"
Postat av: Stina

Denna tävling skulle jag vara otroligt lycklig över att vinna. Vi bor i norra norrland och har kalla vintrar, snö, kyla och hårda vindar i Luleå och därmed som student även hård ekonomi, vi är i stort behov av en varm och bra overall åt vår dotter. Skulle önska en i stl. 86 (blommig) eftersom vår 6 månader bebbe skulle kunna ha den i vinter(lite förstor) samt nästa som kommer.

2008-11-23 @ 03:35:03
"

GRATTIS - maila mig Stina så att vinsten kan komma i posten och värma bebben i vinter!



Det ser ljust ut hos oss idag!

Nu har jag landat i soffan och äter mysig grötlunch. Svensk risgrynsgröt på tub är SÅ gott. Hallonte och gott muslibröd ifrån Baker Hansen med svensk skinka. Såna småsaker gör mig happy, en god lunch och framförallt att solen strålar utanför. Jag kom nyss hem efter att ha kört E till jobbet efter takstmannsbesök härhemma.

Idag kan jag säga att jag fortsätter att hoppas. Allt ska lösa sig. Många frågade om jag började gråta igår då jag fick bad news om vårt hem men jag skrattade faktiskt och försökte tänka att detta måste fixa sig. Det verkar som jag har rätt ;-) Idag kommer rörläggaren och startar vattnet i köket så vi har det i helgen, annars hade vi blivit tvugna att bo på hotell men det känns inte lockande. Sen på måndag eller tisdag fixar de golven så julen ser LJUS ut!

Det jag nu ska göra är att betala räkningar och ordna lite med sånt som måste skrivas inför försäkringssaken*
Om en timme tittar jag in här och avslöjar vem som vinner overallen ifrån MeToo.

Men vet ni? H&Mtjej som jag är så måste jag tipsa er om
detta!



*Vi har alltså haft en vattenläcka i köket som övergått i större problem.

TGIF!

Underbara fredag är här och vi har lämnat skrutten på dagis och inväntar en man som ska komma och se på skador härhemma. Hoppas ni myser och njuter av att helgen är här. På söndag är det första advent, det blir nog minimalt med julpynt här innan golven är klara. Men jag håller tummarna för att vi kan fira julen i vårt hus som planerat.


29 november ifjol. Vår lilla skrutt!

Skön kväll

Ikväll kom vi hem sent efter besök hos våra goa grannar. Elian lekte med MÅNGA bilar som de hade då de själva har små barnbarn. E är nu hos Tore och jag ska lägga mig och sova. Har ätit gott muslibröd ifrån Baker Hansen och sett på Desperate Housewifes. Vi ska köra tidigt imorgon för att vi har en del ärenden på förmiddagen. Det ska bli LOVELY med helg! På lördag ska vi på 30årsfest - jag längtar!

Sov Sött!

Denna
tävlingen avslutas imorgon och denna pågår tom första advent. ÅÅÅ jag som skulle julpynta idag men så blev det istället öppna betonggolv och köksbordet i hallen. Allt blir inte alltid som man tänkt sig men oftast bra ändå.


Fru!

Just ja, idag kom papper på att vi nu heter likadant alla tre i familjen. Namnbytet gick igenom precis då jag beställt nytt bankkort i gamla namnet haha. Dags att fota sig för pass, körkort och bankkort... Kul då man gått upp 13 kilo ;-)


Här kändes magen ganska stor men nu i efterhand inser jag att den inte var speciellt stor!
Det var iallafall en magisk känsla att vårt kärleksbarn var med på dagen.



Bestemor räddade oss idag


Idag hämtade jag Elian på dagis och då jag informerade honom att vi skulle åka t-bana till Bestemor var lyckan stor!
Så i blåsten gick vi ( han satt i vagnen) till t-banan och sen var det ett byte på vägen. Det var proppfullt med människor på sista t-banan och han satt inklämd med mig som försökte hålla fast mig i vagnen. Vi pratade och skrattade massor för jag märkte hur han inte helt var bekväm med trängseln. Jag tycker inte man borde packa in folk som sillar alltså, det känns minst sagt ofräscht...

Men han räknade mina knappar på koftan, duktigt och sen pratade han högt om Mammas bebis i magen och ville kramas så vi överlevde :)


Här är en bild då Bestemor hälsade på oss häromdagen. Idag fick vi komma på middag och Håvard var där till Elians stora glädje. TACK Bestemor för att vi fick våldgästa dig just idag, det betydde extra mycket!





Tittut

Hej alla underbara! Jag har varit borta hela dagen och som ni säkert märkt är ett inlägg borttaget härinne. Jag valde att radera det då jag satt på bussen, orkar inte ha alla detaljer på bloggen som ska vara något att minnas och dagens bygginfo är inget jag vill se tillbaka på om tio år men TACK ni som skrev fina kommentarer - de värmer!


Jag och Jessica fikade på Pascal idag. Eller åt lunch rättare sagt men den var tyvärr inte så god.
MYS att ses var det iallafall och Jessica var SÅ fin i håret!



Sötisen, nyklippt och slingad.




Dags att hitta positiv energi

NJUT AV LIVET står det på ett litet vitt hjärta i vårt sovrum.
Nu ska jag åka och luncha med Jessica, jag behöver glad energi och slippa se vårt hem som just nu är en byggarbetsplats.



En fabolous tävling - MYFIRSTROOM.se

Jag är så GLAD att kunna få erbjuda er ännu en vinst denna vecka! Det är väldigt kul då ALLA som tittar in kan delta och nu får ni chansen att vinna ett valfritt väggord ifrån Myfirstroom.se.


Den lyckliga vinnaren får välja ett av nedanstående tre väggord, alla ligger under NYHETER inne på hemsidan. Värdet är  upptill 700 kr så vill ni hellre designa ert eget väggord för samma summa så går det bra! För att delta skriv en kommentar i detta inlägg med vilket  av nedanstående väggord du önskar vinna att pryda ditt hem med + din epostadress. Det räcker att du skriver epostadressen i fälten ovan kommentaren så att jag ser den.









Detta ordspråket passar in en dag som denna ;-)



STORT LYCKA TILL!
Vinnaren presenteras på söndag 1 advent





God? Morgon

Nu borras det nede så jag ska ta på mig hörlurar och se lite på Private Practice på Es pc. Undrar om jag vågar mig ned snart för en frukost? Det har varit full rulle där nede en timme nu och detsamma hade vi inatt härhemma. Elian sprang in och ut mellan kl 2-5 så jag känner mig som en väldigt mosig Mamma idag. Men Elian var glad som alltid och åkte glatt till dagis med sin kära Far så jag är glad att han verkar behålla humöret oavsett sömn.

Happy Torsdag till er alla - idag ska jag luncha med Jessica!!

Sweet dreams


S A K N A R
Min bästa väninna och soulmate - Charlotte!
Här ligger vi i en båt och myser helgen innan bröllopet. Jag reste till Uppsala för att möta hennes mirakel Benji.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar vakna i tid imorgon, jag ligger alltid och läser, planerar och fixar en stund också så det blir oftast alltför sent jag släcker lampan. Imorgon kl 7 är byggarbetarna här och ska börja riva ut golven. E ska köra Elian så jag ska kunna sova ut. Haha vi får väl se hur det blir med den saken men min plan är att softa uppe, fixa med bloggen, läsa och slå in lite paket så jag inte stör här nere... Men äta måste jag ju så jag hoppas jag får vistat i köket, haha.

Sov Sött och glöm inte att tävla!


Vår underbara spastund - Sinnesro!


Vi hade en helt underbar upplevelse på Sinnesro SPA. Katarina som äger Sinnesro är vän till min Mammas Ingemar och det var jättetrevligt att få möta henne! Hennes son har skrivit en SÅ fin nominering för hennes jobb som hon gör till Fri Företagsamhet och idag är Katarina
ambassadör för Malmö.
Det var rörande att se hans fina ord om sin Mamma. Hon gick ifrån att vara utbränd till att starta eget och arbetar nu med något hon ÄLSKAR!



Jag och E redo att få behandlingar. Jag fick börja och fick en skön klassisk ansiktsbehandling. Produkterna som användes var DERMANORD ( passande nog då jag nyss lottade ut kit ifrån dem och mottog ett själv, jag är väldigt nöjd med produkterna!) Min hud blev skimrande och mjuk och det var ljuvligt att bli så ompysslad.




E bastade i infraröd bastu medans jag fick min behandling och sen var det hans tur. Han fick NY MAN-behandlingen som den kallades och han var helt avslappnad då han kom ut efter en timme och hans hud känns fortfarande mjuk. KUL att han fick prova på något sånt, annars väljer han oftast massage. Jag läste en bok om Enkelhet, drack rött te och åt frukt i relaxen då han fick behandling. Hade jag inte varit gravid hade jag gärna bubblat i den fina bubbelpoolen med tillhörande sminkrum ( poppis för möhippor och tjejkvällar!)


En ny man? Min Man är han iallafall!❤

Sinnesro SPA har också samarbete med utvalda hotell.

Frustrerad

Nu myser vi med Bonde Söker Fru som startar NU och jag försöker framkalla bilder men det går inte alls... Bilderna hamnar inte i handlekurven, jag blir gaaalen :-) Ska andas lite nu och se på tv. Hoppas ni har en skön kväll!

❤Home sweet home❤

w
Vi lyssnar på vår mysiga julmusik härhemma och ska strax måla lite tänkte jag. E är på väg hem och ska nästan vända direkt för att åka till tandläkaren. Min man är en sån som ofta kommer på saker som han glömt och det var TUR att han denna gången hinner till tandläkaren, annars måste man ju betala och sånt svider i plånboken. Det svider oavsett då hål ska lagas men det är superviktigt att man gör det i tid.


Happy Onsdag!

Joico KPAK + Redken = mina favoriter!


Jag har tidigare lovat att visa vad jag använder till mitt hår men inte hunnit med mig.
Jag använder JOICO ( K-pak) shampoo, balsam, hårkur och nu också deras hårspray och den är absolut en ny favorit. Håret håller sig toppenbra och det blir matt finish. Annars varvar jag med shampoo + balsam ifrån Redken om jag vill variera. Redkens Anti-Snap är perfekt att fördela i topparna efter tvätt så att de får sig en "leaveinkur".

Nu vet ni det! Jag är väldigt dålig på att styla mitt hår, låter det självtorka om jag inte ska ut i kylan och de dagar jag inte tvättar håret så blöter jag bara luggen i duschen och blåser den med en smaltandad kam åt varsitt håll. Sen lite spray på det och jag är färdig. Det är ju sååå skönt då frissan fönar för då känns håret så fräscht, lätt och SNYGGT men det är ingenting jag orkar. Alltså föna med borste och hela kitet, håret är för tjockt för det. Min nya grej är mössa vid dagislämning de dagar jag duschar då jag kommer hem.



My workinggirls


Jag med mina goaste kollegor och väninnor!
Det känns konstigt att jag inte ska jobba mer innan förlossningen men jag har liksom landat i tanken och accepterar det.
Annars är jag en som verkligen älskar att prestera och att ha mål varje månad. Nu är mitt mål att ta hand om mig + bebis tills dagen D är här. Som jag skrivit tidigare är planen att bloggen hänger med på förlossningen.


Toppat luggen!

Idag skulle jag egentligen sova efter dagislämning men det gick sådär så jag somnade precis innan jag skulle åka, lite typiskt men jag fick iallafall ca 30 minuters sömn vilket behövdes! Kan oavsett inte sova länge då jag får ont i nacken. Haha jag känner att det är slutspurten som närmar sig nu och jag LÄNGTAR tills bebisen är här hos oss i huset!!!!

Jag fotade iallafall mig själv i farten innan jag åkte in till stan. Först klippte jag min lugg, sen hälsade jag på på jobbet och hämtade mina saker och sen hämtade jag en GLAD Elian som satt och åt yoghurt och havrefras med sina friends.




Skönaste klänningen ifrån Monki och MAMAtights ifrån H&M + grå Lindexkofta fick bli dagens idag.
Armband Amanda Egilson och DIVA ( kanske norskt?)


Magen som rör sig hela tiden vart jag går ;-)

Ps. Golvet på bilderna ska rivas ut imorgon och hela nedervåningen får sprillans nytt... Spännande och SKÖNT att de fixar det innan julen är här. Allt pga en skada under diskbänken.

Mailstrul

Om ni ej kan maila mig ( har fått en del felmeddelanden idag ser jag) prova denna: [email protected]


Godmorgon turdag!

Nu ska vi strax åka till dagis men morgonfix pågår...!


Dagen startade med att Elian dammsög upp alla ( nästan alla) riskorn som kom ifrån hans  marackas som han hade igår på festivalen. Den sprack då han och E lekte. Han är verkligen duktig på att städa och fixa efter sig, kanske han blir en bra sambo en dag? ;-)


Här står nya ryggsäcken packad med matpacke, onsdagar = turdag på Elians dagis.
Tur = Utflykt!

Här kan ni hitta Bergans fina ryggsäck och den är:
:
En klassisk ryggsäck för de minsta!

En ryggsäck för barn mellan ca (2)3-5år.

* En liten ryggsäck med fast rygg och vaderat höftbälte
* Anatomiskt formade och vaderade axelremmar
* Två kompretionsremmar på var sida
* Dragkedja i locket
* Reflexer
* Spännen som är lätta att öppna och stänga för små barnhänder
* Gjord i rip-stop/Polyester/Nylon
* Volym: 12 liter
* Vikt 0,5 kg






Condé Nast Traveler


Ett resemagasin som ges ut i NY. Någon som läst detta tidigare?
Jag blev intervjuad angående mina guldkorn i Oslo. Det är Kimm som fotat och han är alltid lika duktig.






Inspireras


Söt boklist att ha inne i barnrummet. Den finns i blått också men då är det hajar på listen, varför inte prinskronor?
Det är ofta jag ser söta Prinsessaker men saknar Prinssaker...
Den här är oavsett en perfekt present / julklapp till ett barn nära dig ;-)
HÄR hittar ni dem.

På samma hemsida som jag även tidigare bloggat om så är det fortfarande dessa väggord jag vill ha, måste shoppa dem!


Detta fast i guld, svart eller brunt skulle passa perfekt i vårt kök...
Men kanske det är ännu finare på svenska? Betydelsen är inte exakt densamma men budskapet är likt..
Jag tror det blir den svenska då jag älskar att DRÖMMA!

q

Oj nu fick jag hembudat några tidningar här. Det är en liten intervju jag varit med i så jag ska visa er snart. Nu ska jag pussa på Elian innan han ska sova. Bebisen i magen är VILD, jag tror hon tycker det är trångt...!


Just nu:

Vi har just nu mysigt besök av Bestemor så det är lek som pågår på bottenvåningen ( oj så stort det lät, vi har ett radhus :)). Jag har lagat middag och vi har ätit så nu är jag väldigt trött och då är det så mysigt att tända vaniljljus, lägga benen högt och surfa lite. Just nu ligger jag i sovrummet och bara är. Vet ni att ni gör mig glad för varje kommentar ni lämnar? Det är härligt att läsa om vad ni hittar på om dagarna också.




BArbamma calling!


Idag ser jag ut som Barbamamma, magen är otroligt stor!
Jag har på mig softa jeans med mudd Vero Moda, tröja Vavite ( eller nåt sånt) och kofta H&M.



Försöker visa nya örhängen ifrån H&M med rosor på.
Nu ska jag åka och hämta skrutten strax!



Fixing!

Jag lyssnar på härlig julmusik och fixar härhemma! Dessa förvaringkartonger köpte jag på IKEA igår:


Bebis:

Inatt drömde jag att jag födde en mörk liten pojke som jag körde omkring i en vagn på sjukhuset och han var hela tiden för varm. Jag var så stressad över att han skulle bli överhettad och det kanske beror på att magen är så varm nu och för att det rör sig HELA tiden? Mysigt att drömma bebisdrömmar är det ju alltid oavsett.

Jag filmade magen innan jag somnade igår för att visa E, med min mobil så det är ganska suddigt. Men så tror jag kanske det är lite obehagligt att se? Det ser ju ut som en alien som lever rövare därinne ;-)

Uppdaterat, nedan ser ni vårt mirakel då hon gör sina kvällsrörelser:






Elian loves dagis!

Nu är jag hemma efter att ha kört E till jobbet och sen Elian till dagis. Vi kom i sista sekunden innan MUSIKFESTIVALEN startade. Alla barn och vuxna hade likadana svarta t-shirts och det var mörkt med discolights, ballonger och serpentiner därinne. Jag skulle gärna ha stannat ;-) Han kommer få så skoj.


Glad kille på väg till bilen för att åka till dagis!





Just ja!

Idag på dagis kom det fram två äldre tjejer ( än Elian alltså) och pratade med oss då vi klädde på för att gå hem. Elian var lite less då de inkräktade på hans Mammamysstund men det gick bra. De undrade varför jag sa HEM och inte HJEM, vad jag hette och varför min näsa var så smal nede vid näsvingarna. Jag förklarade att jag är svensk och att jag heter Josefine och sen sa en Mormor som satt och klädde på sitt barnbarn bredvid att "Hon är skapt så". Bra svar det där, jag blev chockad av frågan men det är väl bara att vänja sig. Barn säger det de tänker. Hela diskussionen avslutades med att Elian fick hejdåkramar av de äldre tjejerna. Barn är liksom så ärliga och enkla och de menar ju aldrig illa. Det kan jämföras med oss vuxna som faktiskt borde klara av att sålla ut elakheter innan vi spyr dem omkring oss ( syftar på alla kommentarer och nu ibland elaka blogginlägg om andra i cyberspace) VAR SNÄLL!


Sov gott alla goda!


På väg till IKEA, mysiga fuskpälsen finns på den vanliga avdelningen på H&M.
Idag hade jag sköna tights ( H&M Mama), svart trikåklänning Monki och kofta Gina Tricot på mig.


Viktoria jobbade idag så vi hann prata lite :)
Sen var det shopping av ramar, strykbräda och soffa som gällde.

w
Den här soffan i vitt skinn beställde jag idag ( en tresits) + schäslongen som ni ser nedan i samma färg såklart. Det kommer bli så fint och praktiskt med barn. Det har fungerat fint med vår vita soffa men det som är jobbigt är att kuddarna är så stora och tunga och de ramlar ur soffan HELA tiden så jag ska faktiskt ta soffan till reklamation och se vad de säger om saken. Nya soffan blir mysig med filtar och kuddar och en rund luvig matta som inte hårar för mycket vill jag hitta... Det gäller bara att finna the one!



Nu ska jag äntligen gå och sova och vakna upp till en helt ny dag imorgon, då ska jag hem till Ashi på mysig lunch och Elian har musikfestival på sitt dagis. Han älskar att sjunga och dansa, vårt lillhjärta som jag älskar så högt.

SOV SÖTT!


Hjälper ni till med svar?

Jag fick nyss en kommentar och jag kan verkligen tänka mig att det finns många svar, så svara henne gärna i kommentarerna:

rebeccy
"Jag behöver svar, på hur en bra förälder är. Jag håller nämligen på med ett forskningsarbete i skolan då vi granskar föräldraroller och hur en bra förälder är en bra förälder i dagens samhälle. Jag tänkte skriva en uppsatts om detta då ämnet med "curlingföräldrar" är så hett på tapeten och där man numera börjat diskutera i att dagens föräldrar är för lite med sina barn, samt "skämmer" bort dem till att inte passa in i ett samhälle med flera olika individer.
Frågan jag gärna tar svar på är, hur är en bra förälder? Behöver många många svar på detta så. Tack allihopa på förhand."

Julig dag i november hos oss:

Nu är det full julmusik härhemma och vi dricker glögg! Jag har slagit in alla klappar jag shoppat och Håvard la nyss ned en nybadad Elian i sin säng. Han kommer nog somna sött då han var ganska eftermiddagstrött här idag efter en lång resa igår. Men han åt massa smarriga MammaScansköttbullar med färsk tortellini med champinjoner och champinjonsås till då vi åt middag. Han är kinkig med maten då och då men kör man säkra kort så brukar han äta.


Pappalek då han kom innanför dörren.
Till höger skymtar ni den vackra fläkten som torkar upp under vår köksbänk ;-) Jag smsade att det inte gick att bo med den då vi har barn och vips kom den snälla killen ifrån företaget som jobbar åt oss och bytte ut den mot en barnsäker ( Hello, varför fick vi inte en sån direkt? Barn kan kapa fingrar i den andra typen... + med ljuddämpare = Nöjd Mamma!)




Håvard och jag alldeles nyss. Softoutfit är obligatorisk då E och han har spelkvällar, eller vad de nu ska göra? Jag ska iaf lämna huset så slipper jag xbox eller annat bråk.


Jag ska köra till IKEA nu så jag önskar er en FAB kväll! Här tävlar ni förresten om den fina overallen. ÅÅ jag vill ge er alla vinster varje gång :)

En julklapp!


En julklapp ifrån Zara shoppade jag idag efter Jordmor.
Det finns SÅ mycket snyggt på Zara och speciellt snygga "businesskläder" såg jag idag då jag nu vet att jag inte ska jobba mer innan bebis kommer. Jag gick och kände på krispiga vita skjortor och kom på att det är länge tills jag sitter på ett kontor igen, konstigt...!

Min kontroll idag gick väldigt bra. Jag har gått upp 12,5 kg vilket känns mycket men jag vägde också ca 5 kg mindre nu i starten än då jag väntade Elian. Min Jordmor sa att det är helt vanligt att bebis ( och Mamma) växer mest i början och mindre efter v 36. Magen ligger fortfarande på den övre kurvan men lite under sin egen kurva då hon ligger i säteleie. Vi pratade också om att hon är så mycket mer rörlig än Elian var och det är för att jag är flergångsfödande och det betyder att bebis har större plats och ligger oftast och snurrar och flyttar sig längre ut i graviduteten eftersom de har bättre plats. Med nr ett lägger bebis sig ofta nedåt med huvudet redan i vecka 30 eftersom livmodern är tightare och ger mindre plats. Jag har misstänkt att hon ligger lite på sidan för jag tycker jag känner huvudet på höger sida, och mycket riktigt så gör hon det!

Allt känns bra och jag tycker alltid det är så härligt att höra hjärtslag och att tänka på att det inte alls är länge kvar nu. Jag hann springa in på POP också för att köpa en märkningspenna till Elians kläder, jag fick den alldeles gratis. Tänk så små ting som kan glädja.


Jag  på väg till dagis. Kände mig som en riktig hemmafru idag.
Städa hemma, tvätta, sen jordmor, fixa märkpenna och hämta kläder på kemtvätt till E.
Sen då jag hämtade Elian så ville han så gärna hänga med hem och det var knappt någon kö. Det är det bästa varje dag, att få hejMammakramen på dagis. Nu leker han med bilar och E är på väg hem. Vi får besök av Håvard senare så jag ska smita iväg till IKEA och fixa lite to dos tänkte jag.
Hoppas ni har en skön måndag?






Bära eller brista?

Så nu har jag fixat härhemma och ska åka till jordmor där jag ska vara 13.30. Då jag fick frågan om bristningar häromdagen svarade jag att jag tror det är ärftligt och att jag själv smörjt med Weledas olja för gravidmagen, men nu är den slut och jag ska testa denna och se hur den är. Den känns otroligt mjuk och skön då jag smörjt den på magen men jag tror att har man anlag för bristningar så kan nog inga krämer trolla bort dem mer än att bidra till att göra huden mer elastisk. Burken känns lyxig då den är i glas, I like!


Nu ska jag röja lite hemma om jag orkar:

Nu är jag hemma efter dagislämning, kiropraktor, ärendefix ( apoteket ) och jag lämnade också in bilen för en in och utvändig tvätt. Oj oj vilka intressanta tio minuter jag satt och väntade på att den skulle bli färdig. Jag pratade med en man ifrån Pakistan som berättade om hans fem barn, hans kompis som har 4 fruar och ca 50 barn och om en kvinna som fött 14 barn, är 51 år och hur fräsch som helst. Jag kände att min mage men nummer två kändes ganska långt borta i perspektiv och började fundera på hur hennes kropp måste ha känt det sisådär den 10:e och 14:e gången? AMAZING!

HAPPY MÅNDAG - idag om exakt en månad sitter vi och myser på JULAFTON, eller det börjar bli julafton hos oss. Här är det nämligen födelsedag hela förmiddagen ;-) Jag har några klappar att slå in och har planerat det hela väldigt bra känner jag, vilket definitivt gör att jag kan mysa med familjen istället för att julstressa!


Här skulle jag gärna sitta nu och äta mysig hotellfrukost som vi gjorde i lördags!

Äntligen hemma!


På McDonalds i Göteborg.
Här var vårt första stopp så att Elian fick äta och ny blöja innan han kikade Teletubbies resten av resan tills vi sa GodNatt.

Nu är all mat i kylen / frysen, väskorna är på vårt rum och dem ska packas upp imorgon. Elian har fått pyjamas, medicin och välling och jag ska msyga upp och se om han sover i vår säng så vi kan flytta honom. Imorgon är det dagis, kiropraktor, jordmor och då vi kommer hem ska jag röja härhemma. Jag fick lite chock då jag ställde mig på vågen i Malmö och då min bebisräknare visar 75 dagar tills bebis är här. Det går så SNABBT!

Jag och E har haft en underbar biltur ( Elian sitter ju bak och busar och ser film) då vi hunnit prata om massa minnen. Den korta men intensiva tiden innan Elians tillvaro och alla romantiska moments, de tål att tänkas på! Hans förlossning ur Es synvinkel kan jag lyssna på om och om igen som en saga ;-)

Sov Sött!





Norge

Nu är vi i Norge! Allt har gått väldigt bra och Elian somnade nyss sött efter god natt med en lussekatt i ena handen och mysig musik på hög volym. Det är alltid lika skönt då en resa gått bra. Nu har vi ca 10 mil kvar. Kram ifrån oss:)

Destination: OSLO!

Bilen är packad och Elian käkar köttbullar i köket med Mormor. Nu kör vi alldeles snart, ta hand om er och så hörs vi i Oslo igen. Hoppas ni vet hur GLAD jag är att ni är så många som lämnar fina kommentarer härinne varje dag, jag har sagt det förut: Ni lyser upp som SOLAR!

Lovely day in Malmö

Nu kom vi precis hem efter en härlig tur ute + besök på Tekniska Museet. E och Ingemar hämtar pizzor och då vi ätit klart ska jag bara åka och handla lite i en butik och sen kör vi hem till Oslo igen. Det har varit riktigt vårväder idag, SÅ skönt!


Skrutten i vagnen!



Mormor, Elian och jag.


Ingemar, Mormor och Elian.


Vi gick till Bo 01 och fikade på Espresso House då Elian sov skönt i sin vagn.


Njuter en stor cappuccino, Espresso House har fått göra en om dagen åt mig ;-)




Det var spännande att vara på Tekniska Museet, här har vi precis kommit in. Sen sprang han omkring med Ingemar och E och utforskade ubåten, bilarna och alla flyg.


Love You Mamma! Vi kommer sakna er men vi ses i jul!!!♥
TACK för en underbar helg!


Uppdaterat med liten kort info om mina kläder idag efter önskemål:
Jeans Vero Moda
Polo H&M
Kofta Bik Bok
Nikeskor
Jacka Gina Tricot
Mössa Nova Star




Lyxigt att bli bortskämd


Igårkväll fick vi smarrig trerätters och sen var det tvmys, jag sov riktigt gott inatt!




Godmorgon härliga söndag!

Nu är det fullt ös härhemma och vi ska snart gå ut och ta en prommis tror jag. Solen strålar och Elian sov som en liten prins även inatt men han ville somna i stora sängen bredvid Ingemar igår. Sen då jag vaknade kl 8 hörde jag honom ligga och prata tyst för sig själv i resesängen inne hos oss, sötnosen!


Det är inte lätt att fånga Elian på bild nuförtiden men man måste ju iallafall försöka!


Sånt här äter Pappa, hur öppnar man den?


Morgonkram efter frukosten♥

a
Här berättar Elian att Mammas mage är stor och att det bor en bebis därinne. Han klappar och pussar på den.

Vi inviger NovaStarjeans + tröja idag och han blev överlycklig då han såg den röda motorcykeln på tröjan.



Vår dag:


Då jag och Mamma gick till posten stannade killarna hemma och sov alla tre. Här packar jag upp ett stort paket. Mycket att förbereda nu inför julkalendern som kommer dyka upp härinne på bloggen from 1 december, kommer ni att delta?


Då vi kom hem åt vi god fiskgratäng!


Elian fick väckas, här smakar han lite julmust.
Han sov förresten som en prins inatt, somnade då de la ned honom kl 19.30 och vaknade 7.30.


Mormormys♥


Barnvakterna!

Just nu badar Elian och då han sover ska vi äta god middag. Hoppas ni alla myser denna lördag, det är snart juletid och vi har fixat många julklappar redan vilket känns väldigt skönt. Jag älskar att shoppa och vara i Sverige men trivs otroligt bra med att bo i Norge.

Elian på äventyr

Man kan lungt säga att Elian är i goda händer då han inte är med oss. Här var de i fredags på Ingemars jobb och kollade in polisbilarna. Elian tyckte det var väldigt spännande och vi fick se honom på film då de hade satt på blåljusen, stooora ögon hade han minst sagt ;-)


Ingemar är helt klart en favorit, han ska äta sin välling i hans famn, kramas med honom och pussas. Sött!


Baboo Baboo som barnen säger i Norge om ambulanser och polisbilar!


Det här var idag då vi fortfarande inte kommit hem ännu.


De har hunnit kika på båten idag också som nu ligger på land och väntar på nästa sommar.
Det är synd att vi bor en bit ifrån varandra men tiden vi får tillsammans är väldigt intensiv och härlig.





Tävling - vinn en vinteroverall ifrån MeToo!

Vi myser härhemma med saffransbullar och jag och E har precis varit ute och shoppat massa kläder åt honom. Lite typiskt killar att storshoppa men mer sällan? Vi tjejer kan liksom ha en mer regelbunden shopping och bli lite glada av det oftare? Jag gör så iallafall, det är ju lika kul att komma hem med en ny sjal som något större men att man då kan sprida ut det är ju bara kul ;-)

Nu får ni chansen att tävla om denna vinteroverallen ifrån
MeToo. Ni kan välja den ni ser på bilden nedan eller den som på hemsidan kallas "bilar".

"Me too:s underbara vinteroverall med Cordura förstärkning och 8000 i vattenpelare!
En mjuk och följsam overall som inte är tjock eller bylsig! Håller värmen bra och är blir inte smutsig lätt! Mjukt fleecefoder i hättan och kragen. Vatten, vindtät och andas med tejpade sömmar. Overallen har en glatt och skön insida den är sydd så att barnet lätt kan ta den på sig! Normal i storlekarna. Finns i två olika utföranden en med blommigt tema och lila insida och en med biltema som har mörkt turkos insida. Stl 80-98. Bägge overallerna har en snygg grå baston.
Just nu har vi höst kampanj med 25% 525 kr istället för 695 kr och fri frakt har vi alltid."

//Norrbaggen




För att vinna en härlig vinteroverall ( en skön kostnad att slippa eller hur?) så lämnar ni en kommentar i detta inlägg med vilken overall ni önskar samt vilken storlek + er epostadress. Lätt som en plätt!
STORT lycka till, tävlingen pågår till fredag kl 12.00






The winner is....

Nu har jag lottat ibland alla era fina kommentarer och den lyckliga vinnaren av ett fint fotosmycke ifrån Sestre är......


"Postat av: Linda m. 4 barn

noll chans att vinna här ser jag.
men försöka kan man ju.

Fancy & Glitter 279 kr
precis som det i ditt inlägg, fast med läder band istället för bomullsband.

Med en bild på mitt änglabarn Loke som dog för 6 år sedan då han var 3 dygn gammal.

Jag har ju 4 barn med mitt änglabarn inräknat så jag väljer honom annars känns det orättvist mot de andra om jag tar en bild på nåt av dem i halsbandet.

2008-11-19 @ 11:13:02
URL: http://tolovisa.blogg.se/

Maila mig din epostadress så ska jag vidareförmedla den så att du får beställa ditt smycke! Jag önskar dig all lycka och jag är verkligen ledsen att du fattas ett av dina barn♥ här på jorden. Ordet änglabarn är så vackert och så grymt på samma vis, det är så fint att du väljer att bära honom med dig då du fysiskt kan pussa och krama på dina andra mirakel! GRATTIS!!!

Ps. Lite kul att du skrev noll chans att vinna och så är det din kommentar jag pekar på då jag scrollar upp och ned ;-) ALLA har en chans att vinna och alldeles strax startar som sagt en ny tävling.

Checkouttime


Nu är jag tillbaka efter Lagerhausshopping!
De har så många fina presenter, perfekta att fylla en goodiebag till sina vänner till i jul...
Härliga doftljus som luktar pepparkaka, fina skålar och vackra kort.


E har verkligen fått sin sömn detta dygn, haha lyckost som inte får ont av att ligga.
Han är den vackraste jag vet och då han sover är han och Elian lika tycker jag.

Ps. Indiskakjolen ( svart tight ttubkjol som kan användas som kortare kjol)  jag skrivit om som är perfekt under en lite för kort tunika eller med vanlig tröja till finns på Indiska bredvid tv4 här i Malmö, den hänger vid ingången och kostar bara 99:-. Den är verkligen ett bra tips till alla gravida. Undrar vad jag ska tipsa om sen då bebis är ute? ;-) Men jag tycker själv det är så kul att hitta något som fungerar då magen växer så jag kan inte låta bli att tipsa er




Monki, perfekt för gravida:

Nu ska vi gå ned och äta frukost, E har badat skubad och jag hade svårt att inte få med honom i bild då jag skulle fota min fina och sköna top ifrån Monki, endast 250 kr. Gå in dit om ni är gravida och vill ha sköna fina basickläder!


Lite gult ljus på badet men ni ser ju iallafall!




Godmorgon lördag!


Igår låg jag och drack te och åt frukt medans E fick sin behandling. Då läste jag den lilla boken om livets enkelheter och de flesta ordspråk stämmer ju fantastiskt bra!

Jag somnade tillslut igår och vaknade nu 8.30. Då man har en bebis i magen är det lite svårare att sova ut tycker jag men det i sig gör mig så lycklig så det gör ingenting. Det är tomt utan Elians bus nu tycker jag men jag ska självklart njuta de sista timmarna, bara ser på Nyhetsmorgon, göra mig klar och sen väcka E för att äta FRUKOST!

Hoppas ni alla får en härlig lördag, jag kommer avsluta tävlingen om det fina halsbandet och starta en ny där ni tävlar om en vinteroverall för barn. Kanske just du vinner, även om du inte har barn själv så kan det bli en fin julklapp?

Happy Lördag



Det bor visst någon därinne...

Du älskade bebis ( förmodligen lillasyster ) som jag älskar dig! Nu har jag försökt somna i över en timme, läst MAMA, släckt lampan och bara slappnat av. Men du leker cirkus därinne i magen och jag tror nyss du låg på tvärs? Vänder du dig? Är det därför jag mår så illa just nu? Dina sparkar, livstecken är så vackra att ord inte kan beskriva. Idag i en provhytt i Malmö satt din Pappa på pallen med mig och beundrade min stora mage som verkligen syns och känns nu då jag provade kläder.

Han pratade om dig, att du ska få ärva Elians fina kläder och han pratar till dig med ditt namn precis som han gjorde med Elian. Idag är första dagen jag verkligen känt mig tung, stor och otymplig. Jag har fått gå sakta pga ont och hunnit med att känna dig på ett annat vis. Det är inget negativt och jag har tidigare haft mycket ont men idag kände jag bara att du väldigt snart är här, kroppen börjar förbereda sig med många kynnere / sammandragningar så jag går omkring och "födselsandas". Din storebror har myst med Mormor så kanske är det därför jag känt med efter, tempot har varit lungt och jag börjar nu längta enormt efter att du ska ta plats i våra liv. Även utanför magen ;-)

Jag saknar Elian just nu, att höra hans lugna andetag, känna lukten av honom och veta att han är där jag är. Men det är nog en vana, han är ju det käraste vi har och vi klarar oss självklart utan varandra ett dygn. MEN jag vill bara tacka för att jag fått lyckan att möta E, att vi fått lyckan att få ett friskt underbart barn och att vi ska få äran att möta vårt nästa...Snart! Att man kan få uppleva kärleken till sitt barn är så stort, större än man kan ana.

TACK!

Vecka 30 - 22 nov - 28 nov 2008
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Dagens väldigt happy mamma:


Fotade i hissen på väg hem ikväll efter Bondfilmen på bio.
Idag blev det tights Gina Tricot, underklänning + koftklänning och väska ifrån H&M och jacka Gina Tricot.

Innan vi gick iväg till lunch idag så kom det en leverans till rummet. Det var en stor box med
Nova Starkläder åt Elian. Jag blev SÅ glad och allt var otroligt fint. Det ska bli en fröjd att klä honom i allt det tuffa och söta. Tusen miljoner tack Nova Star. Som ni ser har E invigt sin röda mössa som han fick, vi fick varsin alla tre ;-) Jag älskar kläderna de gör sen jag köpte jeansen åt Elian. Verkligen tuffa, sköna kläder för de små.


Några av plaggen! Jag som tänkt köpa en väst åt Elian men inte hittat the one. Här har vi absolut the one ;)
Nu ska jag sluta tjata om detta men jag blev så himla glad!!!


Ha en FAB kväll allihopa!

Svensk design är FANTASTISK

Då vi gav oss ut på lite shopping idag slog det mig verkligen vilka SNYGGA kläder Sverige bidrar med. E provade kläder på Tiger, Filippa K ( jag vill att han ska köpa hela butiken ;-)) och andra märken som inponerar är ju självklart J Lindeberg, Acne och Monki ( för att nämna några) där jag shoppade sköna kläder för min gravida kropp men som absolut fungerar efteråt också ( hoppas vi!)
Jag är väldigt stolt över Sverige och på en fin andra plats kommer ju Danmark med sina fina Stella Nova ( en kofta därifrån står på min önskelista en dag....) och Samsöe Samsöe har mycket fint för att nämna några.
Så lätt det är att glömma då man bor i Norge. Mer svenska kläder i Es garderob from nu har vi båda bestämt idag ;-)

Jag passar på att vila lite inne i en provhytt med en god latte ifrån Espresso House.


Perfekt @ worktröja ifrån Filippa K i marint fick hänga med ifrån butiken.


En perfekt julklapp till någon du tycker om.
Chokladfondantset ifrån Åhléns 145 kr.
Man doppar färska frukter i smält choklad - denna dessert ska det bjudas på ofta hemma hos oss!


Elians garderob inför kalla vintern känns väldigt komplett nu då han även har sköna varma tofflor att sova i ute i sin vagn.
Ifjol hade han UGGS och de var SÅ fina men dessa blir det i år. Endast 199 kr också, ett riktigt kap tycker jag.
De ser väldigt stora ut men han har breda fötter och all ull inuti tar sin plats.



Oj vi mötte Elian på vår barnfria dag ;-)


Då vi vilat och fixat oss gick vi ner på stan igen. Jag var akut lunchhungrig... :)
Vädret idag har varit galet, ibland fint och ibland isiga snöslaskvindar.


Vi ringde faktiskt Mormor för att se om Elian sovit skönt och det hade han. De var dessutom på väg utanför dörren så vi mötte dem på Lilla Torg. ( Vi bor typ en minut ifrån där Mormor och Ingemar bor). Elian var INTE intresserade av oss alls. Men han berättade om grävmaskinerna han och Mormor kikat på innan han somnat i parken.


Elian skulle hälsa på Mormors Ingemar på jobbet. Där finns det nämligen polisbilar, så han var väldigt förväntansfull...!


Min fina E på lunch på Lilla Torg.
Jag såg att skaldjurspasta stod på dagens lunchmeny så vi gick in på Steakhouse Lilla Torg ( många steakställen finns det i denna stad!) Där hade vi en mysig stund, men vi pratar alltid om Elian då han inte är med vilket bara är mysigt. Vi är så stolta över vår lilla skatt! Nu fick vi precis ett sms där det står att Elian somnade direkt klockan 7, good!







Roomservice!


Vi på stan idag.
Hur ska jag få E att sluta snusa? Han lovade mig då jag blev gravid med Elian att snusandet skulle sluta men då jag var illamående, trött och allmänt hängig och han hade snusabstinens och var stirrig och tråkig så var det faktiskt min Syster som sa att han nog borde få sluta snusa då han var mogen / redo. De firade nämligen julen med oss... Det var den julfriden men nu då? ;-)

Vi har haft en helt UNDERBAR dag och kommer precis hem ifrån bio. Vi hade faktiskt fixat bord på en restaurang ni tipsat om men vi kände för roomservice och IDOl så det är precis det vi gör just nu.


Ps. Knastrar IDOL hos er? Bara tv4 som strular här på hotellet....


Vi har det väldigt fint!

Nu är vi tillbaka på hotellet! Då vi kom med väskorna var rummet redan klart så jag skyndade mig upp med väskorna och sen fortsatte taxin till SPA. Då vi gick sken solen och då vi kom ut ifrån våra behandlingar var det mindre snöstorm =) Men vi tog en skön prommis till hotellet och nu ligger vi och bara är.. Jag ska ta en dusch och sen ska vi ut och äta lunch. E är sugen på en god köttbit. Tips? Ni som kan Malmö!


I hissen!


Jag hann fota rummet i farten, det är SÅ fint!


Vi två innan behandlingarna ( som jag ska skriva mer om snart, det var helt LJUVLIGT!)


TÄNKVÄRT!


Nöjd Tjockis på väg in till rummet.


Allt man behöver för en soft stund.

Nu ska jag leta ibland era Malmötips för någon skrev om fondue till lunch? Det låter som ett BRA tips!

Hoppas ni får en underbar dag. Vi hade Köpenhamnplaner men då det är så snöigt väder nöjer vi oss nog med Malmös shopping, god mat och att bara vara barnlediga ( det känns redan tomt!)

KRAM!



Malmö!

Vi är i härliga Malmö och resan igår gick väldigt bra. Vi kom fram runt 21.30 och då vaknade Elian och lekte en stund, drack välling och sen somnade han sött i resesängen i vårt sovrum. Där sov han till kl 6 - PERFEKT! Jag har börjat må illa på nätterna men det var jätteskönt att inte bli väckt iallafall ;-)

Idag är det FREDAG och om en timme ska vi gå iväg och gå på SPA så jag ska klä på mig och pussa lite extra på Elian nu som sitter i badet efter sin premiärbajsning utan blöja. Han stod och ropade potta men jag och Mormor kikade på våra bröllopsbilder och kom liiite sent. Han stod i sockar och borstade tänderna och bajsade samtidigt - skruttisen!
Det första han sa då han vaknade var: Ingemar sova där ( och så pekade han in till Ingemars säng) Sen skulle han absolut dricka vällingen hos Mormor. Det kommer bli ett mysigt MammaochPappafritt dygn för honom, det är jag säker på.


Kör alla bilarna på köksbordet och Mormor hjälper till.



Vi ska till Sinnesro SPA och inne på deras hemsida är dagens ordspråk:
"Man ska dö ung, så sent som möjligt."


"Unna dig en stunds avkoppling och tid för dig själv.

Det blir som balsam för själen. En stunds Spa-behandling får kroppen att slappna av, muskler och spänningar släpper och ett välbefinnande infinner sig. Du får ny energi och känner ro i sinnet. Stressen rinner av och du blir som en ny människa.

Sinnesro Spa-behandlingar ger dig kraften att gå vidare. En plats för avkoppling och återhämtning i en lugn och personlig miljö, ensam eller tillsammans med andra. En plats man gärna återvänder till."

Ovanstående låter PERFEKT för oss två så nu ska jag klä på mig och väcka E som för första gången på läääänge slapp kliva upp först med Elian. Han kommer nog få en liten chock att han fått sova ;-)Vi verkar få strålande sol här i Malmö idag så vi ska bara njuta, bloggar säkert lite ifrån hotellet då vi checkar in efter SPA om jag inte somnar!

Happy Fredag!


On the road!


Blader och en mage!

Nu kör vi och är snart i Sverige, vi hämtade E på jobbet strax efter 15 och nu är det mörkt ute. Det ska bli så underbart med en skön helg. TACK för alla fina kommentarer ni skriver. Vi "ses" i Sverige!

Early up!

Här är vi vakna tidigt och Elian ska få leka av sig idag på dagis innan vi ska sitta länge i bilen. Jag har varit mycket vaken pga illamående så ska se på apoteket idag vad man kan få mot det. Elian blir duktigare om natten nu och imorse kom han in kl 5 och E tog honom in till sitt rum igen.. Där blev han tyst och somnade om och då han kom in vid 6 hade han med sig en nalle och kudde och väntade snällt tills Pappas klocka ringde 6.30 innan han fick välling. Jag var ändå vaken då jag mådde illa och vi låg och pratade om hur mycket vi älskar alla. Gosig morgon kallas det ;-)

Pssst!

Jag fick hem fina smycket idag! Det är ju så häftigt för i vissa vinklar syns bara ett slätt hjärta men vips så kikar bilden av Elian fram. Ska visa er någon dag men nu SOOOVA!

KRAM!

TACK snälla för fina fällar till vagnarna!

Nu när vintern är runt hörnet (vissa av er har kanske redan snö? ) så är det jätteviktigt att vagnen som barnet sover i är varm och go. Om man inte har något under åkpåsen blir det väldigt kallt för små barn som ska ligga stilla och sova ute i vinter. Jag fick hem två UNDERBARA fällar ifrån Drefseryd Gård, det låg även goda polkagrisstänger ifrån Gränna i paketet, vilken lyx!


Mmmm, mina favoritsmaker var det också!

Just nu ligger Elians fäll uppe på gästsängen, den är så fin så jag skulle vilja ha en i varje rum men den ska skäras till väldigt snart( för att passa hans sele i vagnen) och sen ska han ha den i sin vagn. Den mindre varianten ska lillasyster få sova på, jag toklängtar efter henne och alla förberedelser gör att det känns närmare dagen D. Tänk om detta är sista gången jag bär på ett barn? Jag ska verkligen njuta sista tiden nu och bara fokusera på det som är kul och bra.


Här är fällen i Lillasysters vagn, sen ska hon självklart ha en åkpåse också. En 7am.

Tänk så mysigt att få besöka Drefseryd Gård, det skulle jag ha gjort om jag hade möjligheten:


"Trakten runt Drefseryd sägs vara en av Skandinaviens vackraste platser och ligger utanför Gränna. Gården har anor sedan 1700-talet och här drivs idag ett aktivt jord- och skogsbruk i liten skala med bl a gotlandsfår. Numera finns också en biodling.

Hos oss hittar Du härliga lammskinn från egen gård, lyxiga tvålar, skinnhantverk samt handgjorda smycken. Lammskinn är inte bara vackra att se på utan även varma och sköna i barnvagnen, bilen eller favoritfåtöljen."


Ni kan shoppa den fina fällen hos Barnlycka.

Nu har jag fikat lite och druckit mjölk mot halsbrännan och ska lägga mig strax. Imogon packar jag då jag lämnat Elian, jag längtar så mycket till en helg med mina kärlekar. Att vara i Sverige är alltid lite magiskt...såklart! E tycker också att det är härlig semester och han njuter de goda bröden, ostarna och allt annat som är mycket bättre i mitt hemland :) Lite därför vi hellre bor på hotell i Malmö än i Köpenhamn ;-)

SOV SÖTT!




Min älskade C!!!


Idag efter middagen skypade jag och Charlotte och våra små. Elian tyckte det var väldigt spännande och Benji skrattade massor. ÅÅÅ det gör ont i mitt hjärta att vi bor så långt ifrån varandra men jag är samtidigt överlycklig att jag har C, min allra bästa vän. Jag tror vi skypade i någon timme och tillslut började Bonde Söker Fru och jag var tvungen att lägga på ;-)

Älskar dig så högt kära och jag är SÅ stolt över dig! Om ni vill se ett spännande projekt som Charlotte och hennes man har kika in
här. Maila gärna in frågor!

Nu ska jag se vad jag kan äta som tar bort halsbrännan som verkligen kommit tillbaka som ett brev på posten, det var så äckligt då vi skulle äta så jag fick inte i mig något. Blä!





Viktoria är äntligen hemma igen

Imorse efter dagislämning så fikade jag med Viktoria som äntligen kommit tillbaka ifrån Indien!
Vi hade en jättemysig dejt på Kaffepikene. Sen gick jag inom jobbet för att fixa lite och träffa kollegorna.


Viktoria!


Här ser jag verkligen ut som en bulle ;-)


Friends - jag har saknat dig kära!

Sen var jag på Elians dagis och hade samtal då han sov. Så stolt jag var då jag satt där och bara fick höra fina ord om honom. Såna här möten skulle jag gärna ha varje vecka, det är ju så spännande att varje dag få höra lite om hans dag då man hämtar men detta var såklart ännu bättre. Då jag sen kom tillbaka och hämtade honom ville han INTE hem. Det tog ca 20 minuter tills vi satt i bilen och då var det lång kö hem så vi körde förbi E och hämtade honom också på vägen.

Numera blir jag akut kissnödig ( galet hur ofta man kan bli det på kort tid..) och hungrig. Det blev kalkonkorv i bröd på vägen i bilen och nu lagar vi middag härhemma. Fick och potatis. Sen blir det packa inför resan imorgon.

Hoppas ni haft en fin dag!

I en provhytt i Oslo:


Ibland alla fina pälsjackor som nu finns i alla butiker så har ingen riktigt passat min nuvarande kroppsform med en stor bulle på magen ;-) Men den fina västen fick följa med mig hem idag då jag egentligen bara skulle köpa nya tights men det blev en del H&Mshopping.... Planen var H&M, Zara och GinaTricot men jag hann inte mer än H&M.


Här ringde E precis då jag fotade så jag ser lite förvirrad ut men det bjuder jag på.
Köpte denna sköna polo på Divided för 98 kr + det grå linnet för 69kr. I love GRÅTT!


De här stövlarna ( SoNize) och den sköna tubkjolen ifrån Indiska är mina räddare i nöden. Då kan jag ha tights / strumpbyxor och ett längre linne till + vanliga toppar även fast magen står ut.


Om man vill ha en skinnkjol finns det nu på H&M MAMA. Men denna i stl M var för stor så det blev inte snyggt, dessutom så tycker jag man ska ha lite tuffare skor och inte skinn till... Så denna fick hänga kvar i butiken. Fina koftan fick följa med hem ( jag kan aldrig få nog av koftor och var nära att köpa den grått men behöver lite andra färger i garderoden). Allt jag köpt idag kan användas efter graviditet förutom de sköna gravidtightsen som jag köpte.


H&M har nyproducerat en kortare variant av min kofta som jag har med tryckknappar och sidenbandet
( som jag ofta tar bort)
Denna kändes inte lika snygg i formen men helt klart fin.


Den här har jag spanat på tidigare och den är så fin!
Ärmen är en fin detalj.


Ett nattlinne/underklänning fick följa med hem också, ni skymtar en vit rosett här.
Så, nu är mitt OddMollybegär stillat med lite H&Mkopior :)





Off we go!

Nu har vi borstat tänder, klätt på oss och ska åka till dagis. Happy Onsdag till er alla!


Tandborstning och jag fortfarande i mysbyxor. Nu har jag strumpbyxor och min svarta Indiskakjol + grå Lindexkofta till skjortan.


Kan själv!

Uppdaterat med hela dagens:


Tänk om man kunde ha en fotograf i närheten då man vill vara med på bild? Eller så lär man sig att posera då man fotar i spegeln, lite enklare kanske ;-) Här är iaf dagens ifrån topp till tå.

Imorgon reser vi...!

Godmorgon! E gick nyss till jobbet i mörkret och vi myser med barnetv härhemma. Vi ska köra in runt 9 då kön lugnat sig och sen då jag lämnat på dagis ska jag möta min Älskade Viktoria som varit i Indien sen början av september, det ska bli SÅ mys.


Vi igår!

Vi längtar så mycket till helgen, att få bara vara vi! Inatt tror jag Elian sov ganska bra efter några gåturer runt 23 som E tog hand om. Han har iallafall sluppit hosta men nu på morgonen är han alltid lite tjock i bröstet.

Jag tänkte tipsa er om en tävling som är väldigt enkel att delta i, ni går in
hit och registrerar er hos Pixiekids som skickar ut sitt nyhetsbrev till er. Då deltar ni i en tävling om 10 000:- att handla barnkläder för.




Denna kommer någon i vår släkt få i julklapp i år, den ser så mysig ut!


Skruttis mår bättre!

Här var vi på väg ut för att hämta E idag, Elian fick en kaka på vägen ut då jag stod och åt dem i köket då han kom. OOps, snacka om att det stoppas en del sötsaker i min mun nu, måste köpa hem FRUKT också. Äter för lite nu då jag inte jobbar...


Hmm är det sånt här Mamma äter?



Nu kommer vi Pappa!
Här har Elian sin ulldress ifrån ifjol ( Nöstebarn) och mössa och skön halsvärmare ifrån Norrbaggen.

Han har knappt hostat ikväll och vi har sett film, eller jag såg halva och fick sen fotmassage och fixade med mail.

Sov Sött!

Det sparkas nedåt...!

Nu lägger E Elian efter en jättemysig eftermiddag tillsammans och jag försöker hålla mig vaken. Vi ska se Narnia sen ;-) Något som hjälper mig att inte somna i sköna soffan är lillasyster som sparkar nedåt om ni förstår, hon gillar det och det är liv hela dagarna. Börjar känna att ryggen lever också, min kiropraktor ( måste ringa imorgon och boka tider, hann inte sist jag var där.. det känns!) sa ju att bekkenet var snett sist och fixade det och jag känner att det behöver fixas igen.

Ser nu att jag har 80 dagar kvar att vara gravid ( +- 2 veckor om allt går vägen) OJ vart tar tiden vägen?

Hoppas ni har en bra kväll,
här kan ni tävla! Ni kommer inte bli besvikna på tävlingsfrekvensen här i december, vi ska nämligen ha en alldeles egen julkalender. Prinsessans Julkalender ;-)



Runt dessa tider blev jag gravid, vilken härlig vår vi hade i år!









Frisk luft är skönt

Nu kom vi in efter en HÄRLIG stund ute. Elian ska få leka lite sen tänkte jag att vi ska hämta E och fixa några ärenden, jag har tex inga linser kvar så jag måste shoppa såna så jag ser något då jag kliver upp imorgon ( har dagslinser).


Jag hittade en jacka i garderoben som gick att knäppa!
Den var lite stor ifjol och dragkedjan är trasig men att knäppa den med skön tröja fungerar än så länge utmärkt ( kanske i en vecka till ;)) Mössan kommer ifrån h&m.


Skruttisen tyckte det var jättekul att gå i skogen och sitta i vagnen och spana på bäckar, en traktor som körde förbi och alla träd! Han pratar som en liten fors och ska veta vad allt heter och härmar.


Älskar dig skatten min!


Idag är det sköna kläder som gäller.
Jeans Vero Moda, tröja h&m MAMA ( sen Elian i magen) och kofta Åhléns.

Nu ska vi strax åka och fixa ärenden och hämta E.
Önskar er en FAB eftermiddag - dagen kommer inte tillbaka så ta vara på den.




Det ser ljust ut!

Nu skiner solen här hos oss och jag har faktiskt slumrat lite för jag var SÅ trött förut. Då ringde vi E och pratade lite och Elian sa: "Elian sova". Så han fick välling och vi låg och myste och precis då vällingen var slut klev han upp ur soffan och började leka. Då slumrade jag....


Här har Elian städat? Eller var det tvärtom? ;-)



Han börjar absolut piggna på sig - jag blir SÅ glad!
Jag hade tänkt gå en tur i solen med vagnen men det gör vi då vi sovit dagens nap istället, behöver den idag.
Bebis sparkar och liksom vränger sig i magen här hela tiden, den reagerar verkligen på sin Storebrors ljud och oljud.




Då vi bytte en blöja förut så sjöng Elian hela Bäbä lille lamm men då jag skulle filma så var det såklart bara bus.
Han tycker INTE om att bli filmad eller fotad just nu så att detta fångades på film är otroligt ;-)




Oj nu somnar han bredvid mig till Enigmas Goddbye MilkyWay och vatten i sin flaska så jag ska krypa ned i soffan jag också och SOVA! Vi ses lite senare, TACK för allt snällt ni skriver jag är övertygad om att era krya på hjälpt till så att det gått så snabbt.


Dagens julklappstips!

Nu tänkte jag surfa in på ClasOhlsons hemsida och tipsa er om en BRA julklapp till barn ifrån ca 1,5 år. Kanske tidigare? Men den fanns inte på hemsidan men jag såg den i butiken sist jag var där. Denna traktor spelar de olika ljuden då man sätter djuren på plats och Elian ÄLSKAR sin. Jag tror den kostade 98 kr eller max 149, ett riktigt fynd. Så det blir dagens julklappstips till den lilla familjemedlemmen.


Hemma hos Henrik i sommar!


Här skymtar vi traktorn igen ;-)

TACK ni hittade ju en länk!

Happy tuesday!

En glad kille leker bredvid mig i soffan med sisådär 30 bilar och jag äter frukost och har fixat lite med dagens mailskörd. Jag kommer vara med i Ecolocos bloggpanel och prova olika produkter och säga vad jag tycker om dem. Så nu idag ska vi försöka mäta lilla foten så att tofflorna vi ska få passar!

Elian sov mellan oss då hans hosta var så otäck inatt, han fick hostesaft två gånger och har nog sovit helt okej. Han har gosat med mig HELA natten men jag var så lycklig att han hostade mindre så lite sömn har jag nog fått. Det känns som han är lite bättre iallafall men det låter otäckt då han hostar och andas. Det finns inget bättre än en liten sjukling som börjar bli frisk igen!!!


Här sa han hela tiden "JIPPIE" och sträckte upp armarna men kameran var för seg.
Imorse låg vi i sängen och diskuterade hår. Han sa:
"Mamma hår, Pappa hår, Heidi hår, Bestemor hår, Anne hår, Stefan hår, Petronella hår. Bestefar hår borta..." Haha vi skrattade lite då. Sen rusade E till jobbet, världens finaste Man.


Sov Sött!

Nu ska jag strax gå och sova, man vet aldrig hur natten blir med en liten sjukis i huset. Men han sover sött just nu och det glädjer mig. Vi har inga planer imorgon, det är trist att jag missar dagissamtalet jag skulle ha haft imorgon men vi får boka in en ny tid. Det är ju det bästa jag vet, att höra hur han har det på dagarna. Han missar också att göra färdigt sitt instrument men känner jag dagis rätt så får han göra sitt då han är frisk igen. Håll tummarna för att det är en frisk Elian som vaknar imorgon!

Vi har drömt lite här ikväll om vårt mysiga dygn vi ska ha i helgen då vi ska gå på
spa, äta gott och bo på hotell. Elian pratade med Mormors Ingemar idag och de har bestämt att de ska se på polisbilar, ÅÅÅ hans ögon LYSTE då han fick höra det. Han kommer få det så fint så. TACK för alla Malmötips, ni hjälpte mig massor.

Så att ni vet så får ni en fin rabatt nu av Petra, titta in i vinnarinlägget för mer info. Tävla HÄR om det fina smycket med valfritt foto. Det är så roligt då vinsterna faller er i smaken!

SOV SÖTT!


Skön kväll


Då Elian vaknade efter nap idag så fick han syn på denna skålen då jag satte honom på diskbänken för att ge medicin... Han satt och åt i soffan, såg på Shrek och sa sjokolade. Jag blev glad att han åt någonting..men fick ta ifrån honom skålen efter en stund.

Så sött och det gjorde honom lite vaken tror jag, han behövde energi.


Elian somnade i soffan med vällingflaskan ikväll och jag och Heidi satt och åt lite godis. Ferarribilarna har min Mamma köpt med sig och de är ju SÅ goda.
Nu har E flyttat honom till sin egen säng och där sover han just nu - SKÖNT för honom, sömn är bästa medicinen.



Heidi ville känna sparkar och lite godis hjälper alltid... Jag tuggar och hon känner. Idag har jag knappt hunnit tänka eller känna efter om hon rört sig. Fast då vi var hos läkaren sparkade hon Elian som satt klistrad i min famn. Mina TVÅ barn - fantastiskt!

Heidi är världens GOASTE!!!
Ni kan ju se att hon varit utomlands bredvid mig, black & white!

Keep Calm and Carry On - vinnarna!




Nu har Heidi fått lotta ut de två vinnarna i
tävlingen om varsin KEEP CALM and CARRY ON - poster!
Jag önskar er STORT GRATTIS, maila mig era namn + adresser så att ni kan få hem vinsterna. Postern är SÅ fin och ett perfekt

Min mail är: [email protected]


The winners are:



Postat av: Johanna och Stina

Åå nummer 15 plommon skulle passa perfekt i vårt sovrum! Gör det bästa av en tvåa med tre personer och en hund just nu =) Detta budskap är precis vad jag bör intala mej själv varje morgon! Tack för en kanon blogg!!

kramar Johanna och Stina

johanna(understreck)[email protected]

2008-11-13 @ 10:40:56
URL: http://vovvenviggo.blogg.se/




Postat av: Tess

Heej!

Nr 10 skulle passa mig som handen i handsken! Skulle även behöva denna tavla då jag har panik över att jag snart är klar med min sjuksköterskeutbildning (klar i maj..) och jag vet inte riktigt om jag kommer klara av det (21 år, typ ingen erfarenhet mm :( ). Vet innerst inne att jag kommer klara av det men det är ändå tufft..

Så en sådan tavla på väggen för att påminna mig om att bevara lugnet skulle sitta perfekt.

Kramis!

2008-11-12 @ 23:27:56



Uppdaterat:

En kommentar ifrån Petra till ER:

petrified in pink (Petra)  ([email protected]) om Keep Calm and Carry On - vinnarna!:
Stort grattis till vinnarna, jag skickar era val på tryck direkt så meddela bara Josefine era adresser så postar jag så snart de kommer tillbaka från tryckeriet!

Kul att så många ville vara med och tävla. Jag kan absolut förstå varför eftersom budskapet passar lika bra nu som då, och med färger som nog passar de flesta. Själv har jag tre stycken men så har jag också tre barn, kanske finns ett samband?

Till alla er som inte vann denna gången vill jag gärna erbjuda er 10% på Keep Calm-tryck i min butik. Använd koden prinsessansdagboknov08 (gilt.tid 081117-081130). Välkomna till shopen!


Mysigt besök!

Just nu äter vi pizza, Elian tar en dusch och Heidi passar honom lite. Han kräktes precis ut den lilla macka han åt förut, det enda han ätit idag. Men han är glad och har fått hostesaft nu så att natten ska bli bra. Hoppas ni har en skön måndag? Då man har sjuka barn påminns man verkligen av hur härligt det är då de är friska. Krama någon du tycker om lite extra idag!

Tävling - vinn vackert fotosmycke!

Nu får ni chansen att vinna detta söta fotosmycke ifrån Sestre. Ni ser nedan de jag ska få med Elian på. Ett är till mig och ett är en julklapp..! Det är KUL att få lotta ut så mycket fint till er julen är ju snart här även om jag inte förstår det riktigt än. För att tävla så skriver ni en kommentar i detta inlägget med vem ni skulle vilja ha på smycket samt vilken typ av halsband ni vill ha att hänga smycket i.


Det är alltid kul med personligt tycker jag och jag!

Tävlingen pågår tom lördag kl 16.00 och jag önskar er MASSA LYCKA TILL!

Update: Ni finner val av halsband inne på hemsidan!

Tillbaka hemma i lugn och ro

Nu kom vi precis hem! Elian sover i sin vagn ute och jag ska också försöka ta mig en nap. Han kunde inte somna innan läkaren men somnade i bilen och hann sova fem minuter så att bli stucken i fingret där var mindre poppis men att lyssna på lungor och annat gick jättebra, "Sova sova Mamman Min" satt han och sa hela tiden och kramade mig.

Antingen så har han bronkit igen eller så är det ett virus. Jag fick välja själv hur vi ska medicinera ( fick två alternativ) så vi kör på samma medicin som sist och nu ska denna dumma bronkit bort. Eftersom jag var så hungrig och vi skulle hämta ut medicin så fick han välja om jag skulle stanna och köpa med eller om han skulle sova / sitta i vagnen. Han valde vagn så vi körde till ett center. Där fixades medicin och sen köpte jag lite lunch som han smakade på och sen åt han en bulle i vagnen men somnade aldrig så vi körde hem - and here we are! ;-)



Sötaste sjuklingen i ull ifrån topp till tå.
Han åt lite kycklingbitar och sen var det vagndags igen. Tur jag tog min latte "to go" :)


Det känns viktigt att han får bli frisk nu och slippa hostan, vi får se om det hjälper med medicinen. Det känns jätteskönt att jag är hemma oavsett så kan han vara med mig de dagar han är dålig. Jag skulle kunna skicka honom på dagis eftersom han ej har feber och äter medicin (enligt läkaren) men som han mår idag så blir han oavsett hemma med mig imorgon. Det är en LYX att mysa med en sjukis som verkligen bara behöver MYS!

Tävlingen är nu avslutad och jag presenterar vinnarna ikväll. Nu startar nämligen en NY tävling alldeles strax, om jag inte somnar här....!

KRAM så länge!



Världens bästa son


Imorse...


Här ser vi på Shrek 2
"Sitta i stolen min" sa han som allid.
Nu har vi fått en läkartimme strax innan 11 så vi ska försöka sova lite, HOPPAS han somnar för vi behöver det båda två.

Sjukis i huset...igen!

Nu är det soffan som gäller en liten stund för en trött Elian som inte sovit inatt. Vi tog in honom till oss då han hostade varje sekund precis som sist... Läkaren öppnar 8.30 så vi ska dit och kolla vad detta är. Stackars liten, önskar han slapp detta.. Han är snorig och hostar och hostar. Hoppas er måndag börjat lite bättre ;-)

Tyst...vi ska sova!

Nu ska jag alltför sent krypa i säng! Jag ska boka hotell imorgon i Malmö så tyck gärna till om vilket som har den bästa frukosten ( Tack snälla ni som redan svarat!) ;-) MEN jag kom på ett annat kriterie, att det ska vara TYST. vi tog in på hotell innan Elian kom så hade vi så mysigt med pizza på rummet och massa filmer på tvn. Låg i sköna sängen HELA tiden och myste. MEN så kom natten och det var världens trafik utanför, haha snacka om miss då man som gravid ska sova de sista veckorna innan förlossningen....


Jag tio dagar innan Elian kom ut...
Hade promenerat i Sognsvann ensam och köpt med mig McDonaldsmoothie!


Sov Sött!

Lite weddingmemories en söndagskväll...

Nu ser vi på "Along Came Polly"  och fixar med bröllopsting. Jag blir så happy av att se på bilderna ifrån dagen D. Tror vi måste se på dem ofta hela livet, det var ju denna dag vi lovade varandra det finaste man kan lova....


Fotograferingen hade god stämning som ni ser!
Då vi fotade minglade gästerna med champagne, snittar och jordgubbar.




Purveyors of happiness!


28+1
HAPPY MAMA!



Dessa mumsar jag på nu.
Himmelskt goda praliner som E köpte i London.
"Purveyors of happiness" står det på asken....


Happy Birthday!

Hos Bestemor


Födelsedagsbarnet som fick massa ting till sitt nya hem.
Elian är sååå glad i sin Onkel och efter tacodinner skulle det lekas, läsas och busas.


Bästa Tante Heidi som nyss varit i Egypten.
Hon läser på annan ort just nu så det är så mysigt då hon är hemma, imorgon ska hon hänga med oss hem efter dagis!


Mys med Bestemor.
Tänk så mysigt att vara Elian, mittpunkten och den som alla älskar.
Det värmer mitt hjärta att se hur hans ögon lyser då han umgås med kär familj.

Efter jättemysig middag så hängde vi med Håvard och kikade på hans nya hem. Jättefin och fräsch var den och jag fixade lite med ljus, kuddar och hans nya sängkläder. En dag väldigt snart ska jag shoppa lite smått och gott dit hem som kommer piffa till det ännu mer ;-)

Det blev sent för Elian ikväll och nu ligger han i sin säng, han har börjat hosta igen så vi gav hostesaft så han ska kunna sova. Om hostan sitter i imorgon ska jag boka en läkartid så vi kan se om någon infektion sitter kvar. Han har iallafall haft en UNDERBAR dag först med massa hemmamys och sen på leklandet med sin Far. Om en vecka idag har vi spenderat helgen i Malmö - längtar!

Nu ser vi Robinson och NJUTER av att ha ett nystädat hem, alla kläder rena och tända ljus som luktar gott ( jag njuter nog mer än E ;-))

KRAM!

s
Jag invigde nya tunikan idag med svarta strumpbyxor, svart kjol Indiska och linne med spets Gina Tricot.
Usch jag ser rädd ut på bilden men det är den enda som finns.



Vi firar bästa Onkel Håvard!

Hipp hurra nu ska vi åka hem till Bestemor och fira att världens bästa Onkel Håvard blir 25 år idag GRATTIS!


Passar på att visa upp ett presenttips, fast dock inte till Onkel Håvard :)
Detta fina halsband kommer ifrån Lisbeth Dahl och passar fint till en svart eller vit top, en mer basic sådan då halsbandet tar väldigt mycket plats men det är sött som socker!
Här kan ni se vart er återförsäljare finns. Det kostar ca 225 kr tror jag, mitt var på rea på Akademika i Oslo.

Nu kommer killarna strax hem och hämtar upp mig. Jag har städat huset och de har varit på Lekeland.

Sköna söndag!

Så otroligt skönt med en HÄRLIG SÖNDAG! Jag har haft skön sovmorgon och vi har ätit mysig fruksot. Idag blev det smoothies med extr abanan + melon istället för de vanliga, det uppskattades av oss alla.
Ingredienser: naturell yoghurt, honungsmelon och 2 bananer + isbitar.

Nu vilar E lite, Elian leker och jag har startat en tvättmaskin. Hoppas ni alla har en riktigt skön soft söndag! Vi lyssnar på Norah Jones och det är perfekt helgfeeling.


Jag igår med en fin halsduk ifrån Accessorize, tror jag ska shoppa en sån i veckan!

xmas?


Vi handlade middag på vägen hem efter vi besökt Henrik på sjukhuset ( som kan gå nu och lekte med bilar, snacka om att återhämta sig snabbt!!) och här ser ni ju att julen är på väg?
Liiite tidigt med granar kan jag tycka men på center vill de väl stressa fram julhandeln antar jag...
Elian ville inte fotas och han är väldigt Pappig efter en dag med bara E.
De är just nu en snabb visit hos en vän som nyss flyttat. Jag har tagit en varm lång dusch och ska vila i soffan nu.

Hoppas ni har en FAB lördag!
Glöm inte att tävla om FINA vinsten....HÄR

KRAM!

Dagen idag

Idag startade dagen med cappuccino och chokladbullar hemma hos Kimm, Emma och Elsa! Jag Anne och Zryan möttes där och blev stylade av en söt stylist som heter Ingvild. Elian och Elsa busade!




Kul att leka med världens bästa Pappa!

Emma och Elsa!


Busungarna



Sen åkte vi mot Hvalerstrand för att fota och vidare till en av båtarna som kör ut till de små öarna i Oslo. Visar bilder då jag får och kan. Det var en jättehärlig dag med STRÅLANDE sol och MYCKET skratt.



Fina Anne på Hvalerstrand.


Klara för dagen, frusna efter båttur!


Vi med sötaste stylisten då vi skulle skiljas åt. Jag är säker på att bilderna blir bra då Kimm fotar, han är så duktig!






Time to go


Good Morning!

Inatt blev det lite tokigt då E somnade i soffan och jag var sååå trött då jag vaknade av att Elian sov på Es plats så jag orkade inte lyfta ur honom... Så han sov med mig ( = jag sover ingenting) och idag är jag en tired MAMA som ska fotas hela dagen. Men det ska bli så kul så det gör ingenting ;-)

Nu ska vi åka iväg och jag ska ha en cappuccino på vägen sen ska vi stylas hos Elsa så jag tror Elian vill in och hälsa. Det rimmade ju nästan!

Happy Lördag!

Stolt mamatobe:


Igår hade jag på mig Mammastrumpbyxor H&M ( köp dem inte de tappar formen direkt :)), kjol Indiska och top Vero Moda. Till det min favvokofta ifrån Lindex ( den grå) + svart sjal H&M.

Du är på dag 196 av 280. (70%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 6 fulla dagar (v27+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 6 feb 2009
Du har 84 dagar kvar till förlossning.

Imorgon är vi här:

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Baby & me


Svårt att förklara men byxorna till vänster är i stl 50. Jag köpte aldrig stl 50 till Elian och jag tror inte lillasyster kommer vara mindre men jag tror kanske att Elian hade fått plats i 50? Oavsett så kör vi 56 och uppåt då de växer rekordsnabbt i början men jag kände att jag ville ha ett set i stl 50 utifall att.... Vad jag inte kan förklara är den UNDERBARA känslan av att få gå och hålla i så här små kläder.... Snart kommer du ut till oss, vi LÄNGTAR!
Byxorna i rosa och rött är stl 56.


En body i 50 fick också hänga med.
Jag ska inte vistat på babyavdelningar mer nu, vi har så det räcker. Det blir kul att plocka fram Elians kläder och tvätta och vika dem snart... Ska hålla mig tills julen är över och vi fixat en garderob / söt byrå att förvara hennes kläder i.


Dessa var ju så söta, stl 62 blir bra i vår. Jag rekommenderar alla att shoppa bebiskläder UTAN "fötter" så att man kan ha strumpor till istället. Skönast för bebis och mest praktiskt.


Nu får ni se vår smutsiga spegel igen, varje dag måste den tvättas som Elian borstar sina tänder ;-)

Jag borde verkligen ha en helfigursspegel med bra belysning härhemma, så jag kan fota lite enklare...
Varför jag fotade var för att visa min nya tunika. 100 kr på rean på KappAhl där jag aldrig går in annars men vi skulle se efter sköna byxor till Henrik och jag fyndade denna + de söta bebiskläderna! Där ser man :)

Dagishämtning

Efter sjukhus och shopping var det dags för dagis. Elian körde glatt omkring med en av motorcyklarna ( favoritsysselsättningen) och de fick tillslut parkera för dagen för att han skulle följa med mig hem frivilligt ;-)


In action! ( Han som kör i mörkblått är Elian)


Jag i farten.

Sen hämtade vi E på jobbet och nu är vi hemma och har nyss ätit middag. Elian är tröttis då han kom i säng sent igår så det är snart bad och läggning för honom. Hoppas ni NJUTER denna fredag!

Ashi - my love!

Idag efter jag lämnat Elian på dagis så körde jag och shoppade bullar och kaffe och åkte till sjukhuset. Ingen leksaksbutik var öppen men Henrik blev glad ändå. Han var SÅ söt och jag fick ge honom bulle och det var så underbart att se honom skratta och busa igen. Den här oron för så nära vänner har varit tuff för oss och jag kan inte ens förstå hur det måste kännas för hans Mamma och Pappa... Hjältar kallar jag dem, de har varit ett helt fantastiskt stöd för sin kära lille son. Som nu mår BRA igen!!!

Efter en stund var Henrik trött så jag fick med mig Ashi utanför sjukhusets dörrar för första gången sen de kom dit och vi åkte och handlade lite sköna kläder åt Henrik, provade jackor, jag köpte bebiskläder och vi lunchade goda räkmackor! Ashi är som ( ännu :)) en härlig syster som jag alltid kommer tycka om vad som än sker. Tack för att jag fick besöka er idag och för att jag fick låna dig lite ;-)


Världens Bästa Mamma på en liten shoppingtur....


Cubus hade 50% på jackor så jag nästan tvingade Ashi att köpa en jättesnygg svart kåpe / kappa med dragkedja, snygg krage och bälte i livet. Denna fuskpäls i stl 34 är kanske inte helt vad jag borde köpa just nu så den fick absolut bo kvar i butiken ;-)


Här satt vi och pratade LÄNGE och åt goda mackor.







Ni är bäst!

WOW så många svar ni ger mig, TACK för alla tips mot växtvärk. Vi kommer definitivt testa massage, pussar och vetevärmare. Jag kommer själv ihåg denna växtvärk men jag visste faktiskt inte om den verkligen existerade "på riktigt". Min systerson ville alltid ha bandage sötnosen så min syster knöt en scarfs på hans onda. Ni ska veta att era erfarenheter och tips är GULD värda!


Skrutten på väg till Pappa på jobbet efter dagis.
Idag hade han sina favoritullkläder ifrån TROLL, helt underbart mjuka och sköna!


Godmorgon regniga fredag!

Nu ska vi strax köra till dagis efter en mysig morgon med frukost och barnetv. Elian startade dagen 5.45 så jag är trött och längtar tills jag ska vila lite senare. MEN det är fredag och efter dagislämning ska jag köpa med kaffe och hälsa på Ashi på sjukhuset. Det pirrar i hela min kropp då jag får good news om Henrik, han är bättre och bättre HELA tiden - LYCKA!

Ha en fantastisk fredag så hörs vi lite senare!

Ps. Några andra  som har tvååringar som har växtvärk? Elian klagar av och till på att det gör ont i benet / foten och jag misstänker så kallad växtvärk?

Tack torsdag!

Vi hade egentligen bröllopsfix att göra ikväll men jag är så trött så jag ska fixa lite annat och sen lägga mig och läsa norska MAMMA. Ibland vill man ha inspiration då man gör saker, idag är min energi slut och jag har haft en FAB dag som jag ska njuta av. Hoppas ni har en skön kväll, tänk - imorgon är det helg IGEN!

Tävla
här om den fina KEEP CALM and CARRY ON - postern, tävlingen pågår nämligen hela helgen!

Sov Sött.

Update: Vår hyttetur som skulle blivit av imorgon är ombokad så vi ska fotas på lördagen i Oslo istället. Så jag slipper förbereda något alls imorgon och kan bara NJUTA!

Härliga barn som leker:



Den här skivan måste vi också få tag i, tror det är Lollo och Bernie?








En helt FAB playdate & dinner!

Nu sitter jag i soffan och E har precis tagit med Elian upp och ska lägga honom. Vi kom ganska sent hem för Elian ville INTE åka hem ifrån Johanna ;-) Sen har vi sett på videoklipp ifrån eftermiddagen och han har verkligen kiknat av skratt!

Efter jättetrevligt föräldrarkaffe på dagis ( med himmelskt smarriga kakor) så körde vi hem till AnnaStina och Johanna.


En FAB mamma och vän som fixar dinner!
Vi åt jättegod köttfärssås och spagetti och lyxade med god cider i chamagneglas.
AnnaStina är Miss Details!
Jag är väldigt kär i den fina OddMollytoppen, den skulle passa in i min garderob :)


Hihi så tokigt, ska jag sitta i den här stolen?


Sötnosarna åt, körde bilar och kramades.


Lite eftermatendans är alltid skoj


Glass med cholkladsås slår aldrig fel


Nöjd Mamma med desserten


Glasspicknick på golvet.
Jag är SÅ glad att vi har så underbara friends, synd att vi ses så sällan.
Tur att vi har bloggarna att hänga med i ;-) Då vi möttes skrattade AnnaStina åt mig och sa HUR hinner du med en blogg?
Idag är hon lika flitig - KUL!



Helt plötsligt hade sötisarna sprungit iväg....
Vi hittade dem i sovrummet med stängd dörr där de TOKRÖJDE!





TACK snälla ni för en fantastisk eftermiddag som blev kväll!
Nu ska jag ladda upp filmerna så att Johanna kan se dem imorgon innan dagis.














Mjukt


Sköna "Mammabrallor"men ifrån vanliga Vero Moda.
Jag tänkte att de blir sköna med sneakers och mysig tröja men jag får se om jag behåller dem, känner mig väldigt stor i dem.
Men bäst att acceptera att kroppen växer nu, det är ju ett liv i mig...
De är iaf perfekta att ha tiden efter man fött också för de är hur mjuka som helst!

Bebis nu:
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 5 fulla dagar (v27+5).

Ps.

Jag blir avis. Vill också... NU :)
GRATTIS Cecilia!

Lifestone!

Just nu njuter jag frukost och ser på tv4. Jag körde Elian till dagis som vinkade hejdå och sen åkte jag och fixade ärenden. Hann köpa några pyjamasar åt Elian, en skjorta åt Henrik ( de flanellpyjamaserna kommer in till jul sa de på H&M), en jacka till Elian och lite kläder åt mig på Vero Moda, bland annat ett par sköna jeans!

Måste visa er vilken FIN post jag hämtade ut idag.
Lifestone ville låta mig få ett av deras underbara smycken och självklart tackade jag ja! Detta vackra hjärta med Elians hand på ska jag premiärbära IDAG.








Morgonfotos:

Ute är det kallt idag, -2. Vi har myst lite med Shrek 2 och som ni ser på bilderna ser Elian på tvn samtidigt eller så tokbusar han och skrattar så att han knappt fastnar på bild. Världens lyx att hinna mysa innan dagis, men nu är det dags att åka så att han kan leka med de andra då de går ut halv tio. Så kul att många gillar tävlingen - lycka till!







Andas in, andas ut!

Igårkväll hade jag massa sammandragningar och satt och andades djupt in och ut. Det gör mycket ondare då jag sitter än ligger. Då jag sitter i soffan, kör bil och då jag går har jag nästan alltid sammandragningar men då jag ligger slappnar kroppen av. Ville bara tipsa er som har det likadant att ANDAS djupt in genom näsan och sen slappna av genom att låta all luft pysa ur munnen. It helps!

Torsdag

Godmorgon Torsdag!

Inatt har Elian sprungit upp och ned igen men kl 5.45 la han sig emellan oss och slumrade en stund. Sen då han vaknade pekade han in till sitt rum och sa Elian sova DÄR, Mamma sova där och Pappa där och så pekade han på våra kuddar. Han förstår nog psykologiskt att han är duktig som försöker vänja sig.

Nu ser han lite barnetv och jag ska äta lite frukost och ta på mig lite dagisrouge ;-) Sen ska jag till posten och ordna lite ärenden innan jag ska vila lite före dagiskaffe. Idag blir ännu en soft dag och det känns SKÖNT!

Hoppas ni sovit gott!

Härligt rosa tävling i samarbete med Petrified in Pink!


Nu får ni chansen att tävla om den snygga KEEP CALM and CARRY ON - postern! Ni väljer färg och jag lotar ut TVÅ lyckliga vinnare! Jag kommer välja min i Barbierosa, vilken gillar ni bäst? Svara i kommentarerna så deltar du i tävlingen som pågår till måndag kl 08.00.


Här finner ni alla färgvalen.
Den är väldigt fin i sand som ni ser...inte lätt att välja ;-)



En härlig hemsida att bli GLAD av!

Jag önskar er alla LYCKA till!




Snart kommer vi Mamma!

Om en vecka imorgon så åker vi till Malmö för en mysig weekend hos Mormor och Ingemar! Jag och E ska gå på SPA, äta gott och bo på hotell. DET är föräldrars lyx vill jag lova.. Elian älskar dessutom både Mormor och Ingemar så han kommer stortrivas. Mamma ringer och undrar redan nu vad vi ska äta. Jag har önskat en massa gott.... LÄNGTAR! Tipsa gärna om ett bra hotell i Malmö som har GOD frukost.


Vet ni hur många i min omgivning jag tjatat på ska skaffa blogg? Hur många bloggar jag hjälpt till att starta? Ganska många av de länkar som finns härinne till vänster av mina vänner. Jag är så GLAD att det bloggar, så får man följa med i deras liv. Min önskebloggare är min Syster - världens bästa!

Naglar fixade!

Nu myser vi i soffan! Jag kom hem lagom till slutet på Bonde Söker så det blir repris i helgen istället. E fick jobba lite med att få Elian att somna ( sov sent på dagis pga tur) och imorgon kör vi soft morgon så att dagen inte blir så lång. Det är föräldrarkaffe på dagis och sen ska vi på besök till AnnaStina och Johanna, det blir jättekul. Får se hur Elian reagerar han gillar som sagt att chilla efter dagis men det kan han göra i bilen.


Mina naglar blev som alltid jättefina och jag funderar på att anordna en jentelördag hos mig med glögg i december och bjuda hem neglemannen som då kan fixa naglar på oss alla medans vi dricker glögg och har girlstalk... Vilka är med?

E småsover bredvid mig och han sa precis att "detta är så härligt, att bara vara... livet!" Han gör mig lycklig och det är världens bästa känsla.

Hoppas ni myser ikväll!
Här kan ni förresten läsa en text jag skrivit om miljön. Den ligger då ni scrollar ned lite på sidan.

Tungan rätt i mun!

Idag somnade jag faktiskt till då jag såg film. Jag känner att jag verkligen tagit hand om mig själv och gjort ting i mitt tempo. "Bara" tvättat lite och sen mest softat och sett på massa serier på pcn. E och Elian kom hem med god pizza och nu ska jag iväg och fixa naglarna. Det känns trist att jag fick en kort dag med Elian men det sker väldigt sällan och just nu leker han som bara den och vill INTE leka eller göra något med mig. Han tycker om sin egentid hemma märker man.


Lek pågår...


Hjärtat med tungan ute som alltid då det leks ;-)



Vinnarna av varsitt lyxigt kit ifrån Dermanord är....

GRATTIS till er som vunnit, jag har lottat och allt jag behöver är ett mail med ert namn + adress så kommer vinsten i posten!
TACK för att ni tävlade och jag hoppas ni trivs inne på AFF?!

"
Postat av: Åsa Wojtowicz

Hej

Jag är nu medlem och heter Wojtan där!
Skulle bli en överlycklig vinnare eftersom jag gillar dessa produkter. Köpte deras ansiktstvål för en månad sedan och är supernöjd! Vore underbart att få fylla på med deras produkter.
Önskar dig en trevlig kväll!

Kram Åsa

2008-11-05 @ 19:59:08
URL: http://wojtansblogg.blogg.se/"


"Postat av: Bettan i hagge

Jag följer din blogg så gott jag hinner, det är väldigt kul att följa din vardag tycker jag, din fina personlighet lyser verkligen igenom bloggen på något vis. Detta härliga kit skulle ju inte vara helt fel, så varför inte försöka vinna det iaf? ;)Jag är med och tävlar, På alltförföräldrar heter jag Bettan i hagge och jag har skrivit endel inlägg i forumet där. Lycka till med allt och tillökningen i familjen. Kramar

2008-11-07 @ 23:17:05"


"Postat av: Jessica

Är så klart medlem och vill absolut vara med och tävla. Mitt alias är jeshag.
/Jessica

2008-11-08 @ 10:46:17"

"
Postat av: Linda

Jag vill som alltiv medverka i dina underbara tävlingar! =)
Mitt alias: LindaCecilia

KRAMAR på dej och din familj

2008-11-08 @ 18:04:04"

GRATTIS - NJUT era vinster!


Mailadressen är: [email protected]


Xmaswishes!

Vi önskar oss:

◊Stellebord ifrån Babyshop, sånt man kan ha på badkaret med vit badbalja!

Här skymtar man det vi hade med Elian.
Det fanns endast i denna färgkombinationen då.
Ringde Babyshop Ryen idag och de är tillfälligt slut men kommer in och ska kosta 699 kr.

◊Maxi Cosi Cabriofix med IsoFix ( som man kan klicka i och ur stolen i vår bil)

Färg svart blir toppen!


Så här fungerar IsoFix, perfekt då man ska ta med stolen in om bebis sover. Vi har dessutom adapters till denna på vagnen = smidigt!

◊Elian önskar sig svenska böcker och MAX en grävmaskin. Vårt hus svämmar över av leksaker. Pyjamaser i stl 98 / 104 behövs. Gärna en docka också med kläder som han kan ha som lillasyster ;-)

◊Jag önskar mig detta och endast detta i 25årspresent, det är DYRT men verkligen något jag vill ha.
Alltså en Canon Spegelreflexkamera som fungerar bra för en amatör som mig som älskar att fota. Tips mottages TACKSAMT då jag vet att ni är många som har koll på detta!


Jag uppdaterar här med Eivinds önsker också! Stellebord och Bilstol är dock dyra historier så vi önskar oss hellre stort tillsammans än att få flera småsaker.










Detta ser jag framemot idag:

Då Elian är hemma igen! Förhoppningsvis glad efter en härlig dag på dagis.

Kanske jag kan somna lite i soffan också? ;-)
Ska göra ett försök nu och starta filmen Made Of Honour:




Nagelfix ikväll 18.30


Bonde söker Fru kl 20.00. Här kan ni läsa mer om Peter, han är ju så härlig.


Att få somna i tid ikväll, i Es famn. Då är jag allra mest lycklig.

Vi hörs lite senare!

Mysig morgonmusik som bebis får lyssna på idag:



Halleluja sjungen av norska artister. De är SÅ duktiga och detta är live!

Mjuk skjorta i stl 98?

Ja har fått ett litet mission. Att fixa mjuka sköna "skjortor" åt Henrik som är nyopererad och kommer ha en öm mage. Någon som vet vart detta finns? Det mest sköna hade nog varit pyjamaströjor med knäppning fram i stl 98 men det är ju sällan det finns? Eller supermjuka bomullsskjortor i samma storlek. Tipsa mig GÄRNA om ni sett något som kan passa...

Update: De flanellpyjamaserna låter toppen, knäpps de och finns de i 98? TACK för hjälp!

No sleep!

Inatt kunde jag inte alls somna. Först låg jag och pratade och höll en trött E vake och sen var det halsbränna, illamående, ont och glassplitterkänslan som höll i sig hela natten. Jag sov med en stor kudde så att jag nästan satt upp plus fem kuddar mellan knän, under magen och bakom ryggen. Då Elian sprang emellan oss sov jag inte ens. Kände mig helt mörbultad då han kom in strax innan 6 men vi somnade om mellan 6.30-6.45 då E kom med välling. Nu sprang precis en glad Elian utanför dörren med sin Far och idag ska Elian på tur så jag klev upp och gjorde matpacke.

Att han är så glad på morgonen då han skuttar iväg gör mig helt lycklig. Alla kramar och pussar och "Ha det Mamma" är som balsam för mitt hjärta. E sa något fint han också: " Utan dig lever inte jag". Jag stod i en för stor morgonrock med håret åt alla håll, glasögon och ett blekt face och tänkte "Detta är för evigt".

Så denna dagen ska nog gå fint den med, jag ska göra ärenden ifrån soffan, se film och bara mysa. Nu ska vi se om jag kan somna om lite här också. Men först HAPPY ONSDAG!


En regnig dagismorgon och Elian ropar JIPPIE!
Detta var i måndags tror jag?


Sent i säng

ÅÅÅ Greys är ju SÅ bra! Men nu måste jag lägga mig. Ska fixa matsäck till skrutten imorgon och sen har jag en del att göra innan dagishämtning så det är bäst att försöka få lite sömn inatt. Jag har mest halsbränna då jag ligger ned så det är inte lätta val man gör nuförtiden ;-)

I helgen ska jag och några väninnor fotas på en hyttetur till ett stort företag ( fredag - lördag). Det blir riktigt mysigt då det är vänner som ska fota och jag sa själv att mina E inte behöver följa med så kan jag få SOVA en natt utan att bli väckt och de kan mysa på härhemma. Ibland måste man vara lite ego och att köra bil i några timmar + vara utvilad till en fotografering tar sina krafter i mitt läge. Men det är KUL och självklart visar jag bilder senare då de är färdiga och jag kan skriva vart ni hittar dem.

Sov Sött - Imorgon är en ny dag.

Svart och liiite rosa

Dessa traskar jag gärna i i vinter / vår... De är fleecefodrade så med ullsockar blir de perfekta en slaskig kall dag.


Finns hos
havetohave.se

Vitt!

E badade och la Elian innan han åkte hem till en kompis för biokväll, han har tydligen bio hemma ;-)

Jag har hyrt filmen som McDreamy ur Greys Anatomy är med i men jag tror jag ska spara den till imorgon och se nyaste Greys nu på pcn. Något jag ska börja med så snart alla to dos är färdiga ( sånt man måste göra men skjuter fram) är att skriva upp allt som ska fixas hemma och få det fixat innan bebis kommer. Jag vill SÅ mycket men det kan inte kosta alltför mycket nu då räntor gått upp + att jag är sjukskriven så jag ska göra en board med alla önskningar och se vad som kan realiseras. Det är KUL att drömma!


Underbara bilder:
Sköna Hem


Snyggt till en tuffing!



Nu kan ni shoppa MeMinis snygga
skinnjacka till små tuffa killar eller tjejer HÄR. Elian ska ha sin i vår med tjock stickad tröja... Jag fantiserar om söndagsturer med vagnen och vår bebis nerstoppad i den... När jag tittade på mobilen imorse och det stod 11 november slog det mig, julen ÄR snart här. Sen efter jul är det ju januari och sen kommer februari. Bebis känns väldigt inom räckhåll nu - I LOVE IT!

Glöm inte att tävla om det lyxiga kitet, imorgon kl 12 avslutas tävlingen!


Lite dagispics på vårt troll

Idag kom jag till dagis och Elian lekte ute i sina fina TROLLregnkläder. Jag är så glad över de fina ullkläderna han fått inför vintern för jag vet att han oavsett är varm och go. Då han leker i regnkläder har han bara strumpbyxor och tröja under, ullen är så tjock och go så den håller honom varm!


Här leker han "Mamma, Pappa och barn" med en av tjejerna på dagis. De låg under en filt och hade en bebis emellan sig.
Jag blir så rörd, det går undan i svängarna nu...!


Ut på tur! Imorgon är det onsdag = turdag!
Då ska matpacken packas och ullunderkläderna är alltid på.
Här är en bild ifrån förra veckans tur då de gick långt, hade fika och lek och tog bussen ( till Elians stora lycka!) tillbaka!

Jag säger det igen - personalen på Elians dagis är underbara!

Efter dagis och hämtning av E så åkte vi till Bestemor och lagade pastasallad med grillad kyckling. Så himla mysigt att hitta på saker spontant och ingen var gladare än Elian som älskar sin Bestemor.


Nynålad!


Idag ar jag inte fotat någon dagens som är bra nog att visa men det blev iallafall comfort style som alltid ;-)
Grå leggings H&M, lila linne Bik Bok och en svart tröja som är som en kort klänning som jag fått låna av Zryan. Lila kofta Bik Bok. Här har jag precis legat en timme med nålar hos akupunktören så jag var väldigt trött. Sen gick jag på jobbet och gjorde ett kort ärende och sen hämtade jag Elian!


I LOVE ODD MOLLY!

Imorse njöt jag av FINA plagg på tvn hos Malou Efter Tio. Jag låg och fantiserade om mysiga barnvagspromenader med massa kläder i vinter, sen om en midja att ha i vår som jag ska klä fint :) Jag har aldrig ägt ett Odd Molly-plagg men tycker att de ser helt fantastiska ut. Ett sånt ska jag köpa SNART!


Vackert med spets!


Vita strumpbyxor är väldigt höstigt och fint tycker jag!


Det var mycket siden + ull. Kontraster är alltid snyggt.

Uppdaterat:


Den här skulle passa min mage nu perfekt!


Fin att ha under.
Här kan ni se på fina hemsidan.


@ work

Nu är vi och hämtar E på jobbet och spontant bestämde vi precis att vi ska hälsa på Bestemor - det blir MYS! Jag känner mig lycklig i hela kroppen just nu, längtar efter bebis :)

Off we go

E körde Elian till dagis imorse så nu ska jag åka till hans jobb och hämta bilen. Sen akupunktur. Min morgon har varit soffläge och nu är jag redo för att hämta på dagis. Då jag blir uppgiven och less på att ha ont så känner jag mig så bortskämd, detta är ingenting om man jämför med mycket annat och jag gör det ju för vårt barns skull. Upp med hakan Josefine!

Nu ska jag springa ut och ta bussen här. Blir skönt att lämna hemmet då den jäkla fläkten brummar HELA tiden ;-)


Baby - ett litet mirakel!

Nu äter jag en STOR frukost och myser med Efter Tio ( det är strax Odd Molly-modevisning). Alla tankar och all min kraft går till Henrik som opereras idag, jag får ont i hela kroppen av att tänka på hur Ashi måste ha det nu men hon är så otroligt full av kärlek och det känner Henrik. Detta går bra!

Igårkväll läste jag boken jag fått på posten för en stund sen och jag MÅSTE tipsa er om att köpa / läsa denna om ni väntar barn eller har små barn. Perfekt att ge bort till nyblivna föräldrar. Det är så vackra bilder och fin text.
Boken beskriver barnets utveckling de två första åren ifrån födseln och det är otroligt fascinerande så jag läste halva igårkväll och ska läsa resten idag!

Här får ni en liten sneak peak:



"Baby - ett litet mirakel är en hyllning till den lilla människans förmågor och bedrifter. Boken ger en utmärkt inblick i hur kroppen utvecklas och varför små barn utövar en sådan oemotståndlig dragningskraft på sin omgivning."




SOM jag längtar tills du som sparkar mig dygnet runt föds. Då ska vi leva en familj som fyra....!



"Evolutionen har försett barnet med en oemotståndlig dragningskraft som säkerställer att föräldrarna tar hand om det, vårdar det, matar det och håller det rent och varmt. Även de mest sofistikerade vuxna förvandlas till ömma eskyddare när de möts av det hjälplösa knytet som stirrar upp på dem med stora, frågande ögon. Det är nog tur med tanke på all den tid och kraft som går åt för att ta hand om en nyfödd."







Jag skulle kunna visa er HUR många bilder som helst men nu får det räcka!

Hos Bokus och hos Adlibris kan den köpas.


Hoppas ni alla har en underbar tisdag.


Tack för idag Jessica!


Dagishämtning mitt i maten! Elian skulle precis vända sig om och ge mig puss och kram!
En annan pojke på avdelningen blev hämtad samtidigt och med var hans lillasyster som är några månader gammal.
Elian pekade bebis bebis och sa kose, pussa. Så han gick fram och kramade henne ömt, gav henne en puss och sen en kram till. Han var helt fascinerad och det var ett rörande ögonblick för mig....!


Hemma och myser. Elian och Jessica läste böcker om traktorer. Han var extra glad i henne idag, han skulle hålla henne i handen i trappen och hon fick nyss kram och puss innan hon gick. Sånt makes me happy!


Det som är allra roligast är ju att blåsa UT ljusen som Mamma tänder...

Vi har haft en SÅ mysig eftermiddag. Jag lagade korvstroganoff med ris och Elian lekte med Jessica och E kom hem lagom till middagen. Sen blev det bus, lek och jag somnade i soffan till barnetv med besök och allt. Börjar känna att det tar på att vara gravid med en till liten prins härhemma. Men det är SKÖNT att E finns och lägger Elian och gör det jag inte orkar. Våra läggningsrutiner verkar gå framåt men jag vill bara skriva det lite smått innan jag kan ropa hej ;-)


Bus med sin kära Far efter middagen!

H
är hemma brummar en fläkt på köksgolvet ( det låter som vi har köksfläkten på full volym) och jag ska lägga mig i soffan och VILA nu och se på tv. Hoppas ni alla haft en skön måndag - veckorna flyger fram nu. Jag längtar mest tills vår lilla tjej tittar ut och jag är så spänd och nyfiken på hur förlossningen ska gå. Jag hoppas det går bra för jag har så positiva minnen och känslor efter min första.



Mysig fika!


Jag har jättemysigt besök och har ätit så mycket så jag knappt orkar röra mig!




Vi testar Photobooth.









Nu sitter vi och myser och ska snart hämta Elian. Han har nog precis vaknat och ska äta sin frukt och yoghurt och leka lite ute så vi väntar lite till. Det har klarnat ute och regnet är slut, härligt!


En trött och mätt Mamma!


Puh!

Nu landade jag i soffan! Det var världens ösregn på vägen till dagis så jag tror alla tog bilen idag....Det var lång kö trots att vi åkte sent. Elian skuttade in glad på dagis och vinkade hejdå i fönstret. Jag har nu varit på posten och hämtat ut en fin bebisbok jag fått, handlat lite lunch ( får besök!) och köpt ett svart paraply åt E ;-)

Det jag gjort sen jag kom hem är att försöka hitta vår "husbok" där allt står om huset...Ska leta noggrannare ikväll för jag tror jag vet vart den är men det är inte så lättillgängligt. Jag kollade iaf med mannen som kommer nu kl 12 om han behövde veta vilket golv vi har ännu men han ska ju bara riva upp det gamla så det var inga problem. Skönt! Då kan jag vila lite innan besök, min mage är konstig idag..Det är nog växtvärk + sammandragningar. TACK för att ni
svarat så gulligt, jag har inte tänkt på att det kan kännas så här då det växer.




Måndagsmorgon i vårt hus!

Idag öser regnet ned och stackars E fick ta bussen eftersom jag och Elian kör soft morgon. Annars brukar han åka med oss halv vägen och sen ta t-banan. Men nu fick han vänta i regnet så han kom inspringande för att hämta ett paraply och det enda jag hade var ett blommigt ( eller ett vitt bröllopsparaply haha).


Vi har som sagt soft morgon och just nu ser vi barnetv och äter frukost. Elian har sprungit in till oss några gånger inatt men jag tror jag väckte E som tog honom. Imorse kom han in vid 6.15 och låg under mitt täcke och kramade mig. Sen då Es klocka ringde sa Elian: "Mamma, jag älskar DEJ. Pappa, jag älskar DEJ. Mamma bebi i magen." Det är det han oftast säger då vi ska mysa. Sånt gör att dagen startar bra ;-)

Idag runt 12 kommer Jessica på besök och vi får också hit en man som ska riva upp golvet under köksbänken. Vattenskadan gör att det blir en del fix härhemma nu men det kommer gå bra! Nu sparkar bebis som aldrig förr så jag ska lägga mig ned. Inatt har jag känt konstiga kramper ( inte sammandragningar / kynnere) utan mer som krossat glas i magen, AJ men då jag känner sparkar blir jag inte orolig? Någon som vet vad det kan vara?

Happy Monday!

TACK!



Jag vill bara tacka för alla underbara människor i min omgivning, familj, vänner och er GOA bloggläsare!
Sen jag började godkänna kommentarer så har nog många som tidigare ville provocera bara lagt ner för jag ser knappt röken av de elaka kommentarerna, jag ser bara era FINA ord och en del reklam som inte publiceras
( ca 20 st gratisgrejorlänkar VARJE gång jag ska godkänna...ge upp haha)

TACK jag är så otroligt lyckligt lottad. E, Elian och lilla bebis i magen.
Tänk att ni kom till mig? Det är det bästa som skett....

Sov Sött Söndag!


Vecka 27+1



Tankar ifrån mig:

Nu kom jag precis hem efter en snabbvisit hos Henrik på sjukhuset. De behövde lite tröjor som passar nu. Det har skett mycket idag och jag är säker att Ashi uppdaterar sin blogg sen om hon kan. Då jag var där kände jag sån hjälplöshet lille H ska inte behöva ha ont...Vi tänker på er!

Då jag gick till bilen i ösregnet gick jag förbi restaurangen där nyförlösta Mammor gick omkring med sina små bebisar i plastkorgar på hjul. Det ger mig ett lugn, Mammor i söta tofflor, magen som fortfarande är där men väldigt tom, bebisen inpackad i filten i sin lilla korg. Ett nytt liv startar och det är så otroligt stort. Det var inte längesen jag själv hade Elian i en liten säng och jag var alldeles färsk som Mamma....

Idag är en speciell dag. Fars Dag. Jag har grattat E och min Bror. De är Pappor som ÄR där för sina barn. PA som sitter och vakar vid Henriks säng fick självklart också en Grattiskram. Tänk de Pappor som inte vill, inte förstår, inte ger? Jag läste en gång i en intervju med en Pappa som sa: "Det är inte barnen som ska acceptera sina föräldrar utan föräldrarna som ska acceptera sina barn". Tänk så många Pappor som kastar bort sitt liv på att behandla sina barn "fel". Det finns rätt och fel. Fel är missbruk av sina barn, brist på förståelse, engagemang, att inte finnas där, egoism och barnslighet. Rätt är mycket enklare, kärlek, värme, att finnas där, engagemang, förståelse och att HJÄLPA TILL. Sätt ALLTID dina barn först, om inte du gör det vem ska då göra det? Alla ni som är svikna av era föräldrar ska INTE skämmas, försök istället omge er med människor som bryr sig. Ni är värda ALL kärlek!

Apropå barn, sjukdomar och att bry sig så tycker jag att alla kan skänka en slant här. Man vet aldrig vad som visar sig i framtiden för ens lilla bebis i plastkorgen... Jag vill inte skrämma någon, bara göra er uppmärksamma på hur grym världen är och hur viktigt det är att ta vara på det goda och varandra.

Upp och ned...tröttheten gör sitt men vi är friska!

Vi blev hemma här idag eftersom Elian och jag låg och såg på Stjärnor på is och bara myste. Han var lite varm, somnade, vaknade och ville bara ligga i soffan. Jag tror helt enkelt han var supersliten efter natten. Då jag åkte iväg för en timme sen för att köpa hem mat ( E önskade McD) så var han väldigt hängig men efter tre chokladbitar var han i toppform och han åt faktiskt lite mat då jag kom hem!




Lek förut idag!



Nu myser vi i soffan igen, det är inte ofta man får softa så mycket då vi vanligtvis har en aktiv liten kille så då man får vara nära och mysa massor är det SÅÅ mysigt! Våra tankar går till Ashi med familj nu som har det tufft. Önskar så vi kunde göra något.

Sköna softa söndag

Vi har kramats och pussats och myst i soffan och ca 11 somnade Elian. Hans små kinder är knallröda och varma men det kanske bara är hans känsliga hud? Annars är jag liiite orolig för att han fått feber men hoppas han sover bort det i så fall. Han kan ju vara väldigt trött i kroppen efter hans maraton inatt.

Annars om han är frisk då vi vaknar så ska vi in till stan och äta en god lunch på Godt Bröd och sen hälsa på Henrik på sjukhuset. Men dit drar man ju inga smittor så vi måste verkligen se an formen. Nu ska jag försöka vila lite till IDOL, kan inte sova då bebis sparkar konstant. Inatt sparkade hon HELA tiden så jag sov typ ingenting och nu sparkade hon Elian i ryggen hela tiden då vi låg och gosade. En lillasyster som gärna säger HÄR ÄR JAG och vi älskar det!

Vecka 28 - 8 nov - 14 nov 2008
Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

GLAD FARSDAG!

Idag är det alla PAPPORS dag - Happy Fars Dag!


Vi älskar dig Eivind och nästa år har du två barn som gratulerar dig!

Jag hade tänkt ge E sovmorgon men efter en natt då jag tog alla vakenstunder ( E var svårväckt så jag tog hellre honom själv) så blev det ombytta roller. E tog Elian och fixade frukosten, men det är ju tanken som räknas. Han fick ett fint kort och paket av Elian som ritat fint på allting också. Skruttisen som vaknade glad som en SOL idag!


Kvällsmys igår innan jag åkte hem till Anne!


Anne hade gjort SÅ god middag. Varma pitabröd med biff och massa grönsaker.
Vi åt i soffan och hade girlstalk, längesen nu!


Sötaste Anne som är så duktig på allt hon gör.
Är så glad vi möttes på jobbet ( kurs för oss nya) första dagen för drygt fyra år sen, sen dess har vi varit vänner och hon är som ett gott vin. Hon blir bara bättre med åren ;-)


Efter middagen var jag så mätt så jag låg hela kvällen och vi såg på gamla bilder och på Dirty Dancing. Sen var klockan alltför mycket så jag körde hem och la mig. Detta är förresten min nya position så snart jag kan.

TACK för en fab kväll kära!

Nu ska E vila lite och jag och Elian ser Shrek och myser, han är på sitt bästa och gladaste humör idag tror jag allt!







Sjukhusvisit


Vi hälsade på Henrik och lekte idag och mumsade på vaniljbullar. Han är så tapper och duktig och världens charmtroll. Han satt i min famn och åt lite macka och pratar som en liten fors. Dessa pojkar är definitivt Best Friends!
De sprang om kring och höll varandra i händerna i sjukhuskorridorerna.




Sagostund!


Vi är så glada i er och önskar att allt ska bli bra SNABBT!

Nu ska jag åka hem till bästa Anne som har lagat dinner - LYX!






Idag ser jag ut så här:


Dagens blev h&ms Mammastrunpmbyxor, vitt linne, blå klänning  och  jacka Gina Tricot.
Bälte Vero Moda, kofta Lindex och väska Åhléns. Skor SoNize.


Soft dag!

Idag åkte vi iväg innan Elians nap för att fixa lite to dos innan sjukhusbesöket. Han somnade som planerat i bilen så vi satte oss på Baker Hansen och fikade en FarsDagsfika jag och E med en sovande prins i vagnen!


Smarrig hallontårta och god cappuccino!



Vi väckte honom efter 45 minuter så att han ska sova inatt. Det var en trött kille som satt länge och gosade med sin Far.
Vi invigde jättefina koftan idag!


Nyvaken kille kikar nyfiket på hundar som låg utanför en butik och väntade på sina ägare.



Lördagsmorgon i vårt hus:


Vi har nyss skålat i smoothies och ätit goda skinkmackor!



Dagens smoothie bestod av:
1 banan
någon dl vaniljyoghurt
en skvätt skummet melk
frysta hallon
MIX and serve!


Kan själv!

Elian härmar efter ALLT vi säger nu. Pappa gick upp att sova, Pappa sover uppe nu. Inte dricka välling nu. Pappa sa nej nej nej aj aj. Osv.... det är SÅ kul och det går undan i svängarna!

Inatt gick jag fram och tillbaka mellan våra rum då jag märkte att en liten prins precis hade krypit ner hos oss. Tur att jag vaknade ;-) Sen efter ca 10 ggr väckte jag E som tog över. Sista gången var klockan strax efter 6 så han fick ligga mellan oss och gosa i en timme innan det var vällingdags. Helt godkänd natt då den var utan skrik så nu hoppas jag på en ännu bättre natt inatt!

Hoppas ni har en jätteskön lördag. Här är det regnigt och grått och vi myser med Nyhetsmorgon, billek och jag ska snart småstäda lite nede. Det behövs!



Just nu 24% vinstchans...

Ikväll har vi satsat på Elians läggning, E har fått fotmassage för att jag är så stolt över allt han gör för oss och vi har sett på Sykehuset på nätet. Jag gråter av lycka då jag får se små bebisar födas. Sen har jag ätit alltför mycket socker också, en perfekt fredagskväll med andra ord!

Nu ska jag faktiskt krypa ned i sängen med nya blader och få mig en god natts sömn. Tänker så på lille Henrik som är på sjukhuset vi ska hälsa på dem imorgon om det passar för dem. Inget barn ska behöva lida av onda sjukdomar, man önskar man kunde ta det onda själv... Fy för orättvisa.

Önskar er alla en FAB fredagskväll och en GOD NATT!

Apropå GodNatt:

Jag var nyss inne hos skrutten två gånger och han bad mig som alltid "sitta där" med gråten i halsen men jag tog mig ut snällt men bestämt och nu är han tyst. Det blir nog samma visa många gånger men konsekvent konsekvent konsekvent ska hjälpa oss igenom detta och ge oss alla en skön nattsömn. Det är ett evigt tjatande om denna sömnen härinne men ja så kan det gå om man följer vår vardag då är det precis sånt man får läsa om... Det som sker hos oss. Det är nackdelen med en personlig blogg, man delar med sig och gör kanske läsare besvikna ibland men jag känner att jag måste få fortsätta ha bloggen som jag själv vill och inte "prestera". Den dagen jag känner att jag ska skriva eller prestera något med bloggen eller att jag ska låtsas så känns det inte kul. Jag berättar hellre lite om det onda för att slippa missförstånd men skriver självklart inte hela min sjukdomshistoria ;-) Angående sömnen så är det för mig ett projekt och något vi ska klara och då vill jag skriva ned hur det går, gärna positiva saker så att jag peppar mig själv. Svammel svammel, nu tackar jag för idag!



En gammal favorit i repris.
Jag ÄLSKAR att vara Mamma och jag ser på vår framtid som familj som något oerhört spännande...
Vem vet vart vi är om tio år?

Jag tycker tävlingen är väldigt lyxig så jag uppmanar fler att tävla! Men ni som hittills tävlar är ju lyckligt lottade eftersom vinstchansen just nu ligger på 4/17 = 24 % ;-)



Vinnaren av tester ifrån testamig.nu är....

Nu är jag vaken efter en nap på soffan efter middagen!

Jag har läst igenom alla era tävlingsbidrag och jag vill skicka er ALLA ett kit var..Men det går ju inte. Så jag har lottat då jag ej kunde välja på slutet. Ni är alla värda att ha lyckan på er sida och om ni känner att ni vill så titta jättegärna in i samma inlägg eller ett nytt och berätta hur det går? Jag håller alla tummar för ER!!!

Glöm inte bort att ni har 10% rabatt inne på
testadig.nu med koden prinsessan

Vinnaren av "BLIGRAVIDKITET" ifrån Testadig.nu är.....

"Postat av: Tess

Jag vill vara med o tävla! efter 4 års försökande, 3 st inseminationer och 1 ivf och 1 fet så hoppas jag att vi på "6e" gången gillt ska få en underbar julklapp!
Kram/Tess

2008-11-03 @ 14:34:30
URL: http://smultronpastra.blogg.se/"

Maila mig ditt namn + adress så ska vinsten komma i posten hem till dig!



GRATTISKRAMAR!!!!

Dagens bebisshopping!


Organic Cottonbyxor ifrån H&M



Tacos!

Nu myser vi härhemma och ska laga tacos! Jag tog bussen till Es jobb och hämtade bilen för regnet öste verkligen ned. Sen var det kiropraktordags och han fixade faktiskt lite med både det ena och andra, trodde inte att man kunde röra bekkent då man är gravid men jo det kan man! Dagens höjdpunkt var att få hejkram och puss av Elian. Jag ÄLSKAR att hämta på dagis!

Happy Fredag!

Ps. Jag ska presentera
vinnaren efter middag här hos oss.

Kiropraktorochhämtapådagisdagens:


Linne h&m, tunika American Apparel + leggings och kofta får hänga med ut i ruskiga vädret. Det blir gummistövlar idag.

Hoppas ni myser!

Små tips!

Ljusen jag tjatar om kommer ifrån IKEA och kostar 12 nok / st.  Jag brukar hamstra vaniljljus och nu har jag även fallit för äpple / kanel. Rekommenderas! Att ha ett doftljus på badet piggar och fräschar upp!


Budgetvariant som luktar fräscht! Är det något jag gör nu i torra vintertider så är det att skrubba och smörja.
Magen som växer är viktig att hålla återfuktad, lotion på morgonen och olja om kvällen!





Godmorgon härliga fredag!

Nu sitter jag i soffan och äter fil och pepparkakor till frukost och ser på Nyhetsmorgon. E körde Elian imorse och jag somnade faktiskt om! Efter en skön fotmassage gick jag och la mig igår och sov sen med en liten prins på min kudde. Elian som trippade in... E har sagt att NU i helgen ska han köra stenhårt med läggningsrutinerna vilket jag är övertygad kommer att gå bra!

Vad gör jag hemma då? Jo nu är jag sjukskriven igen pga diverse saker jag ej tänker skriva detaljerat om här ( pga debatter som tidigare startats...) MEN ni som läser förstår säkert vad det kan bero på. Det är ett ont jag haft en stund nu pga magen som igår blev akut värre och det gör att jag behöver ligga ned ofta med benen högt och jag behöver vila och sova för att nacken ska bli bättre. Har både en barnmorska, akupunktör och en kiropraktor som har tjatat lite på mig för att sjukskrivas men jag ville så gärna försöka och det gick i oktober men nu strejkar kroppen. Så nu vet ni det!

Det brinner ljus härhemma och jag har tänt ett äpple / kanel precis som vi har på jobbet och jag saknar redan jobbet...MEN nu ska jag njuta av att vara hemma, ta hand om mig själv och framförallt lägga mig med benen högt ;-) Klockan 13.50 ska jag på akupunktur så jag tänker ta bussen dit och sen hämta Elian ( som ÄLSKAR att åka buss).

Önskar er alla en HAPPY FREDAG - äntligen helg!


Vi igår!

Ps. Ni som är / varit gravida och haft konstant nästäppa. Kan ni ge några bra tips? Jag har nu haft täppt näsa i åtta veckor och snyter mig dygnet runt. Mindre festligt ;-) Men tydligen väldigt vanligt.

Ps2. Kom ihåg att TÄVLA här och här!


En fantastisk kväll!

Klockan 18.30 knackade det på dörren hos oss... Bestemor kom på besök och jag sa till E att vi nog borde klä på oss. Vi går omkring i myskläder hemma väldigt ofta ;-) Han blev så överaskad och glad då jag fixat barnvakt och senast imorse pratade vi om att äta ute på en finare restaurang...


På väg in till restaurangen, det är så mysigt att få lämna huset tillsammans kvällstid ibland.


Vi återvände till KLOSTERET där vi åt då jag väntade Elian!
Här inne spelas gregoriansk musik och det är vita tända blockljus ÖVERALLT - superromantiskt!






Vi fick fantastisk service och maten var FAB!
Ofta får jag mail och frågor om vart man ska gå och äta en GOD middag i Oslo och svaret blir helt klart - KLOSTERET!
E sa att detta var det bästa han ätit och min fisk smakade ljuvligt.

Vi fick bröd då vi väntade, sen en god apertif ( E krabba och jag en paté), våra förrätter bestod av kamskjell med en nypotatisaioli och sen åt E and i olika forner och jag Breiflabb. Det bästa jag ätit på länge! En sjokolade fondant med färska bär och nougatglass fick också plats i min mage...

Det var riktigt lyxigt att få sitta och prata i timmar och njuta maten.
TACK Bestemor som är så god mot Elian!


Fin detalj på badet!


Hålla handen...

Just nu har vi ätit lite middag härhemma och bilboken är framme och läses av E ;-) Jag har idag varit en sväng på Ashis jobb och pratat av mig lite innan jag hämtade på dagis, känns skönt. Sen hämtat båda mina killar och det tog sin tid så nu ska vi mysa härhemma. E ska få sin överraskning ikväll och det ska bli så kul! Jag ska försöka blunda för bekkenlösningen och det som gör ont ikväll, behöver skratta och hålla handen med min kära.

Hoppas ni myser idag, imorgon är det FREDAG = HELG!!!


Vår älskade lilla flicka mår bra!


Pirrig Mamma innan 3d ul.


Vi valde att gå på samma klinik som med Elianimagen. Det är mest på skoj för att se barnet mer verkligt än "vanligt" UL och det är SÅ värt det. De kollar självklart allting med 2dul innan. Att hjärtat, lever, lungor, urinblåsa, navelsträng och allt annat ser bra ut. Jag och E är självklart väldigt glada då allt såg så fint ut!


Suger på tummen...


Sover sött. Hon ligger väldigt trångt mot livmodersväggen, det är inget vatten eller mellanrum mellan hennes huvud och väggen. Säkert därör jag känner extremt mycket liv! Hon ligger med lilla rumpan nedåt, så kallat säteleie ( norska)


Jag vill ta på dig, hålla dig i min famn och pussa på din fina panna....
Men nu stannar du därinne och växer färdigt så "ses" vi snart. Än så länge ska jag njuta dina sparkar.



E kör och jag bloggar!

Nu är vi på väg till dagis och ultraljud.


Vi har ätit en god frukost med smoothies men Elian ville inte äta och vi hade besök av befaringsmän ( golvet i köket efter vattenläckan) så det blev ingen vidare lugn frukost ;-)

Dagens är jeans ( 4mom, jag gillar dem inte men har tagit bort lapparna så jag kan ej returnera dem så de får fungera under längre tröjor), vit t-shirt  och omlottklänning Vero Moda + kofta Lindex.

Happy Torsdag!


Det här med barn...!

Godmorgon mina fantastiska läsare! TACK för all pepping, ni är som rosa små moln som ligger ibland kommentarerna så jag ser skärmen via ett rosa skimmer. Jag vet att jag är extra känslig just nu så jag behövde få känna som jag gjorde igår för nu idag känns allt mycket bättre!

Jag gick och la mig tidigt igår - skönt och välbehövligt då Elian sov som ett litet plåster på mig hela natten. Idag ska vi göra något helt fantastiskt så vi har en softare start på morgonen här.



Mina killar just nu.
Vet ni vad som gör mig glad? Då ni flerbarnsmammor skriver om hur underbart det är att ge sina barn syskon. För jag märker att 9 av 10 gärna berättar hur jobbigt det är med fler barn, eller frågar oj hur ska ni orka osv... Det är skitjobbigt men mycket mer fantastiskt med barn så är det bara. På radion sa de häromdagen att det måste vara biologiskt.. Att vi väljer att utsätta oss för graviditeter, födsel och ansvar för en annan människas liv. Vi torkar spyor, uppfostrar, tar hand om och "skapar" en ny människa. Det ÄR tufft men jag är så glad över att så många trots allt väljer att viga sitt liv åt barn. Man sätter en annan människa före sig själv och det är det som är så jäkla stort tycker jag.

Så snälla kan jag få lite fina syskonstories här?
Gärna jobbiga också men är det något som oavsett får oss att le varje dag så är det väl barnen? Hur arg, trött eller sliten man är så ler man ju då de ler eller säger något fyndigt. I love BARN och jag är stolt över er som kämpar på med era egna eller andras. Känn att du gör något stort, något viktigt. Det hjälplösa barnet behöver oss vuxna och de behöver att vi mår bra - så ta hand om dig! Världen skulle inte snurra vidare utan kärleksfulla föräldrar men inte heller om alla valde att bara vara Mammor och Pappor. Att kombinera jobb + familj är en konst. Alla vi som kämpar är DUKTIGA, glöm inte det!

Dålig mamma..

Nu sitter jag i soffan och ser alla glada människor som firar att Obama är PRESIDENT! Elian ville inte somna ikväll, jag satt i en timme på hans rum sen strejkade min kropp så jag försökte med somnasjälvmetoden. DUMMA mig jag ska 1. inte starta en ny rutin då han är sjuk 2. inte starta en ny rutin då jag börjat med att sitta hos honom 3. jag blev tillslut så trött så jag blev "arg" ( första gången jag säger: NU orkar jag inte mer, du ska SOVA och tog honom med till soffan = mot mina principer). Jag varken känner eller säger så i vanliga fall men idag har dagen gått "i ett". Ikväll har jag dåligt samvete och har fällt några tårar.

Allt slutade med att jag masserade hans små fötter i soffan ( dit jag bar honom då jag inte orkade mer) och vi sa jag älskar dig till varandra och kramades och pussades. Jag behöver dig nu så mycket Eivind och jag vet att du gärna varit här hos oss. Uff jag tycker INTE om att känna mig så lätt trött och ynklig. Men jag har ont i bekken, nacke och diverse andra ont som jag inte vill skriva om här. Just nu känns det väldigt tungt och jag är glad att du därinne sparkat HELA dagen och påmint mig om varför jag just nu mår så här. Det är ju för en god sak.

Längtar tills E kommer hem och tar hand om denna messy mama som sitter i soffan i mjukisbyxor med mascara på kinderna. Elian snarkar sött och ljusen brinner. Jag vet att jag har det bra, jag känner att jag har det så bra nu och därför blir jag bräcklig... Vill aldrig att någon av dem jag älskar ska behöva lida.


En Mamma som skulle ha sovit lite idag tror jag...

Ps. Mail och kommentarer ska besvaras så snart jag kan. Nu behöver jag vila känner jag. TACK för allt fint ni skriver!

Myspys med familjen!


Finaste födelsedagstjejen som fyller 20 år idag - HURRA med Elian!
( De röda ögonen gick bara att ta bort på hans ena öga så det ser lite tokigt ut)

Nu är vi hemma efter en UNDERBAR eftermiddag hos Bestemor. Vi har ätit smarrig hemmagjord pizza som Heidi önskat och mött hennes väninnor som hon går med i nya skolan. Elian var helt vild och skrattade, busade och kramades med alla. Han är så glad i släkten och det gör mig lycklig.

Nu är E och spelar poker och vi ska göra kväll här. Det blir nog lite senare än vanligt men kl 20 är det Bonde Söker Fru så jag satsar på att dimpa ned i soffan då och mysa.



Vi firar och firar...!


Söta Anne!
Här ser ni vårt doftljus ifrån IKEA som doftar så gott!


Vi firar också vår chef GunnHeidi som fyller år idag!


Stolt Rune som bakat GOD chokladkaka.


Girlsen på avdelningen.

Nu sparkar bebis i magen HELA tiden sen vi åt kaken runt halv tolv... Tror att hon vänt sig med fötterna uppåt för det sparkas i skrivbordet och mot revbenen... Nästan aningens obehagligt. Idag fyller också Eivinds syster Heidi♥ år så vi ska dit efter jobbet och gratta henne. Men först måste jag och Elian hem och hämta hans medicin.

Happy Onsdag!

Nu firar vi! Lyxig tävling - Dermanord

Som ni vet så samarbetar jag med Alltförföräldrar! Nu är det så att vi har saker att fira idag. Det har nämligen startats en ny ämnessida som heter BARN där jag kommer att finnas och det största nyheten är att vi välkomnar två nya härliga MAMMABLOGGAR! Välkomna Emelie och Teresa! Om ni vill kika på BARNsidan och läsa en liten krönika jag skrivit så gör ni det här. Tidigare har jag funnits inne under sidan GRAVID och där stannar jag såklart en stund till ;-)


Nu kan ni delta i en tävling inne hos mig om fyra lyxiga hudvårdskit ifrån Dermanord. Det enda ni behöver göra är att registrera er som medlem hos Alltförföräldrar och skriva ett inlägg / svar i ett forum som intresserar er. Detta för att ni ska få testa "tjänsten" som självklart är helt gratis.

Då ni gjort det kikar ni in här igen och lämnar en kommentar med ert medlemsnamn i det här inlägget. Då deltar ni i tävlingen som pågår till nästa onsdag. Ni som är medlemmar sen tidigare deltar självklart om ni lämnar en kommentar med ert befintliga medlemsnamn!




En ansiktsmask med choklad att bli glad av.

Lyxig ansiktscreme med Granatäpple och Peptider.

Det lyxiga kitet innehåller förutom de två produkter ni ser ovan: Body Lotion White Chocolate, Eye cream och Massageoil Athletic. Jag önskar att ALLA som läser min blogg fick varsitt kit men nu har jag iallafall FYRA kit att tävla ut så...
LYCKA TILL!!








Förresten!

Snart är Fars♥ Dag här, kom ihåg att kanske köpa hem en god frukost till söndag...? E får nog en sovmorgon tror jag, det var en stund sen sist ;-)


VÄRLDENS MEST UNDERBARA MAN & PAPPA!

Good morning!






Idag tog jag med kamera + mac på jobbet. Har saknat att kunna fota. Så vi startar med en tidig dagens i hissen.
Denimtights Bik Bok, blått Linne Gina Tricot, mysklänning H&M och kofta Lindex.
Skor SoNize och väska Åhlèns. Rosa dataväska Bianco. ( Perfekt julklapp till bloggtjejen i släkten, vänninan eller din Mamma?) Jacka Gina Tricot.

Idag skiner solen och jag vaknade kl 4 av en liten hand som gosade med mitt hår. Elian har fått biverkningar av medicinen så lilla magen gjorde ont inatt. Men då min klocka borde ha ringt så sov vi skönt igen och det var Es klocka som väckte mig lite för sent då jag glömt att ställa min...Men vi hann i tid ändå. Teamwork på morgonen kallas det. E fixar Elian och jag fixar mig själv haha ;-)

Ps. Här kan ni tävla om ett "bligravidkit"



Dofter sprider glädje! ( om man ej har allergiker i närheten)





Idag tog jag med ett doftljus till jobbet och det doftade fräscht kanel / äpple...
Det blir mitt tips för dagen, piffa till det där du sitter om du arbetar på kontor.

Det är mycket jag skulle vilja fixa på min plats men snart går jag i Mammaledighet ( tre veckor innan bf / termin går man på Mammaledighet i Norge) så jag tänker bara mysa med det lilla och försöka göra ett BRA jobb den tiden som är kvar innan bebis.... ÅÅÅ jag längtar efter DIG därinne nu.. MYCKET!


Amanda!

Jag var förresten bjuden som press på UNDERBARA BARN - mässan och hade jag bott i närheten hade jag absolut gått dit! Om inte annat för att hälsa på världens sötaste Amanda som gjort mina smycken!

Nu har hon lanserat sin nya FINA
hemsida och jag tycker att ni som gillar fina, personliga smycken ska ta en titt. Tufft att branda om också, att sätta sitt eget namn på det istället för att ge andra gratisreklam via sitt företagsnamn. Det bevisar att hon är en cool tjej. En tjej jag önskar ALL lycka!

dd



Bröllopsresa och surprice!

Vi har pratat härhemma om bröllopsresan nu och som det verkar så tar vi den vi tänkt till Rom då vi är fyra. Kanske i april / maj. Något att se framemot! Det vi istället tänkt göra väldigt snart är åka till Malmö och bo hos Mamma och Ingemar ( som Elian pratar om dagligen) och ha en riktig myshelg. Vi två tar också in på hotell i Köpenhamn och tar en heldag med shopping, spa, middag och en hel natts sömn tillsammans. ÅÅÅ det känns helt perfekt för oss just nu!

Nu lägger E Elian och jag ska fixa en liten surprice för E som han och jag ska göra inom de närmsta dagarna. Jag är så dålig på att inte berätta roliga saker men detta SKA jag hålla hemligt...Ni får självklart veta vad det är och det är inget stort alls utifrån sett, men stort för oss två.

Hoppas ni myser massor ikväll, det har vi gjort. Bokläsande, bad, lek med lera och en härlig familydinner där Elian åt en hel portion vilket han inte gjort på länge då han inte varit i form. Jag hällde i bönor i tomatsås i köttfärssåsen och de var det enda han inte helt gillade. Annars slank färsk pasta med köttfärssås ned snabbt - HAPPY MAMMA & PAPA!

Ps. jag har nu ätit upp hela pepparkaksburken vi köpte på IKEA... Hur slutar man?


En gravid Mama i soffan med en burk pepparkakor!

Nu ligger jag i soffan med benen högt och killarna bygger plastelina i köket. Sån lera som man kan göra bilar, gubbar eller annat kul med. Nu har de gjort mig hör jag... ;-)

Jag såg förresten min tidigare frisör igår med sina tvillingflickor under en rosa filt i vagnen då vi körde bil. Tänk att få två på en gång, så fantastiskt!! Just nu toklängtar jag efter att vi ska få starta vår familj som fyra. Jag tänker hela tiden på hur det kommer att bli och man vet ju ingenting förrän miraklet tittar ut så jag vill gärna att februari kommer SNABBT!


Marcia Cross med sina twins.


Gwen med sina söta killar!

LEk & Mat


Så här kan det se ut då man leker på sitt rum utan tillsyn...


Jag är så glad att vi fick dessa vita Mateustallrikarna som vi önskade oss till bröllopet!
Fler ska shoppas väldigt snart.




Nu kommer E hem!





Dagen hos oss har flygit fram!

Nu har jag plockat undan sen imorse härhemma, startat en tvätt, gett Elian medicin och han har mer eller mindre rivit sitt rum för då jag kikade in alldeles nyss hade han ALLA leksaker i sin säng... ;-) Vi kör alltid ett litet race då vi kommer hem, jag städar och han röjer.

Det är dags att laga dinner här, det blir färsk pasta med köttfärssås. Dagen idag bestod av jobb + akupunktur där jag tyvärr fick lite bad news... Min nacke är tillbaka där den var för någon månad sen = inte bra... Jag bokade in kiropraktor + nya akupunkturtimmar för jag vet att det hjälper. Idag somnade jag med nålar som gjorde ONT men nu känner jag mig bättre och mer energifylld än jag gjorde direkt efteråt.


Idag blev det bootcut med mina gamla Leejeans och Biancoskor.


Linne Cubus, tröja H&M och kofta ZARA.



Ute blev det ZARAjackan som jag absolut ska behålla. Idag fick jag massa komplimanger av manliga kollegor samt av receptionisten på kliniken. Sånt gör mig SÅ glad. Kom ihåg att berömma dina nära och kära och inte bara låta det stanna vid tanken! Favoritväskan för tillfället är min vinröda ifrån Åhléns!

Så, nu ska jag ta Elians blöja här som inte luktar rosor och sen starta med middagen, E är på väg hem och jag har ett förslag jag ska ta upp med honom ang bröllopsresa....Hoppas han är med på det!

Önskar er en SUPERMYSIG eftermiddag!





Tisdag och solen skiner!

Godmorgon! Jag kom inte in på min egen blogg via min mac igår, var det någon annan macanvändare som upplevde detsamma? Oavsett idag är en ny dag och Elian är på dagis. Han sov tätt intill mig inatt igen och det var SÅ mysigt, jag märkte inte då han kom in och har sovit helt okej. Att vakna två minuter innan klockan ringer av en liten hand som stryker i håret och på ryggen måste var det mest fantastiska "attvaknaviset" som finns? Han är inne i en riktig krama, pussa och MYSAperiod och ingen är gladare än jag och E som får ta del av det.

Happy Tisdag♥

Länkar
här till tävlingen som hamnade lååångt ned pga mina svar på era frågor igår! Jättekul att så många ville ställa frågor.

Nya böcker!


Idag shoppade vi två böcker om bilar och gravemaskiner + en pottbok. Mycket uppskattat och här är en av dem!


Jag ÄLSKAR färska blommor

Nu är jag trött i fingrarna efter frågestunden och ska softa med min kära!
KRAM

Syskonmys....


Ikväll så pratade jag om bebisen och Elian började automatiskt att stryka och pussa på magen. Lillasyster svarade med sparkar och Elian tyckte det var spännande....
Tror ni mitt Mammahjärta växte? JA!!!
Älskar er båda så mycket.



Nu ska jag pussa på bebis!




Svar frågestund:

Postat av: Camilla


Jag undrar vad du har för tips till att alltid se så snygg och fräch ut som du gör? Du är verkligen vacker VARJE dag! Hur tänker du när du shoppar kläder? Tack! Kram Camilla 2008-11-03 @ 17:20:39 Postat av: Jenny


Svar: Tack snälla söta du! Jag tackar för sminket och mitt tips är att ta en dusch, ta på dig något du känner dig fin i och TÄNK POSITIVT! Jag tycker att glada människor är vackra och önskar att vi alla var snällare mot oss själva och varandra. Strunta inte i läppglanset då du har en dålig dag, att känna sig fin kan hjälpa!

Jag försöker tänka på vad jag behöver för att kunna använda resten av mina kläder. Jag har tex många koftor och har svårt att inte köpa fler men egentligen kanske jag behöver fler bastoppar eller ett par bruna stövlar för att kunna kombinera med resten av innehållet i min garderob... Försök inventera och se vad du "saknar"! KRAM


Hej Josefin! Vill först säga att jag tycker du verkar vara en underbart gullig tjej o du har en sån FIN familj! Jag har en fundering; Har du nånsin kännt, såhär i efterhand, att du o E skulle ha väntat med att bli gravid? Läste att ni bara hade varit tillsammans nån månad innan du blev gravid. Är själv så sugen på tillökning men är samtidigt lite skeptisk o osäker med tanke på att vi inte har varit tillsammans så länge.. Men jag vill så gärna lite på min magkänsla som säger mig att det här är rätt! Svår fråga eftersom ni fick världens sötaste prins men jag hoppas du förstår hur jag menar..
Tack för en härlig blogg o lycka till i framtiden med dina fina!! =) mvh Jenny 2008-11-03 @ 17:21:16

Svar: Jag tror jag förstår hur du menar och jag kan ärligt svara att jag ALDRIG ångrat vårt val. Men jag tror att A och O för det svaret är att E är rätt man för mig. Han är en bra man, som alltid sätter oss först och DET är viktigt! Sen är ju Elian underbar och jag tror aldrig man ångrar ett barn, men kanske ett man aldrig fick?

Det man får i samband med graviditet + barntiden kommer oavsett även om du väntar fem månader eller fem år och förhållandes testas, stärks och det ÄR jobbigt. Men barnet man älskar är ju SÅ värt det. MEN satsa på rätt man. En som inte är så komplicerad och en som är SNÄLL och godhjärtad som du kan älska i evighet. Då har du en bra utgångspunkt!

TACK för fina orden, du gör mig jätteglad!
Lycka till! KRAM


Postat av: Sofie
Tack för en jättebra blogg!! Skulle vilja veta vilka bloggar du själv gillar? Kram 2008-11-03 @ 17:22:24 Postat av: Ida

Svar:TACK så kul att du tycker det! Se på mina länkar till vänster så ser du de jag försöker läsa flera gånger i veckan! Kram


Först och främst vill ja tacka för en mysig och väldigt inspirerande blogg :) Jag har några frågor... se om du kan svara på någon. 1. Jag och min sambo börjar nu så smått prata om att skaffa barn. Hur kände du att det var "rätt tid" för barn?? Jag har precis fått min examen nu efter fyra års plugg och är sugen på att börja jobb och tjäna lite pengar (inte kul att leva på CSN) men samtidigt är jag sååå sugen på att skaffa barn. 2. Vilken fin kofta du har på bilden (den gråa). Var är den ifrån? Ha en mysig kväll Kramar Ida 2008-11-03 @ 17:40:08

Svar: TACK snälla du! 1. Vi pratade om barn väldigt snabbt, hur stort det skulle bli och hur viktigt det var för oss båda i framtiden. Vi sa fem år, två år och sen kände vi att nej NU passar ju perfekt! Jag hade jobbat en stund med salg och kände att en paus skulle sitta fint. Det tar ju tid att bli gravid + bära barnet också.. Jag valde att skaffa barn då jag hade en god inkomst då det för mig är en nödvändighet här i Oslo. Jag har en önskan att ha råd att resa, leva och bo som jag vill med barn men det är ju kärleken som är det allra viktigaste. Kolla upp dina / era möjligheter. Kanske Pappan kan vara hemma mer? NI måste känna hur ni ska göra men kanske du ska ta ett jobb och jobba en liten stund och sen börja försöka? Då får du en Mammapeng som är skönt att ha i grunden speciellt om ( HEMSKA TANKE) något skulle ske... Jag är noga med att klara mig på egna ben trots att vi har delad ekonomi. Skulle E vara otrogen med grannen ska jag inte stå och falla hahaha, man måste tänka överlevnad och jag vill inte vara beroende av honom.. 2. TACK den kommer ifrån H&M Trend och den är något år gammal
Tack snälla och detsamma! KRAM

Postat av: ebba hmm..jag undrar hur E reagerade när du sa att du var gravid, med tanke på hur lång/kort tid ni vart tillsammans + att du inte var så gammal? 2008-11-03 @ 17:41:43


Svar: Han blev SÅ glad eftersom vi hade kastat p-pillren =) Jag fick blommor dagen efter och redan innan jag visste att jag var gravid fick jag boken "Mamma för förste gang"

Postat av: Emelie
Hej Josefine! Jag undrar lite hur du löste allt praktikt när du flyttade till Norge? Hade du bostad när du kom dit? Hur gick Norgeflytten till helt enkelt?

Tack för en underbar blogg! 2008-11-03 @ 17:48:38 URL: http://emmlans.blogg.se/

Svar: Jag dejtade en kille som faktiskt fixade det mesta med lägenhet men jag fick mitt jobb via finn.no där du kan lägga in din CV och se på lägenheter! Mitt tips är att registrera dig där, söka jobb, lägenheter och sen boka in några dagar i Norge för intervjuer och lägenhetsvisningar! Lycka till!


Postat av: Frida Hej Josefine tack för världens bästa blogg. Är det folieslingor du gör när du bleker håret, hur ofta gör du det? Kanske har du skrivit om det förr men jag har isf missat det:) 2008-11-03 @ 17:49:20

Svar: Tack snälla du!! Ja det är folieslingor, hon brukar göra ca 200 st! Jag gör det ca var 8:e vecka tror jag, har inte helt kontroll =)


Postat av: Glömde ju fråga hur lång är du? 2008-11-03 @ 17:50:21

Svar: ca 172 cm lång


Postat av: Malin Var det svårt med norskan i början? Min sambo jobbade i norge ett tag och varken han eller jag förstog mycket. Kram 2008-11-03 @ 17:54:21

Svar: Jag tycker att det gick snabbt och enkelt. Man får fråga om man inte förstår =) Kram

Postat av: Kicki Hur länge har du och din e varit tillsmans? Du är ganska ung, har du fått negativa kommentarer av kompisar/arbetskamrater/släktingar och likande om att du skaffat barn och gift dig tidigt? ( Jag fick det ) 2008-11-03 @ 17:56:04

Svar: Vi har varit tillsammans i drygt 3 år. Nej inga negativa kommentarer ifrån någon jag känner. Så trist att du fick det...GRATTIS till barn och bröllop!


Postat av: karro
så fin bild! :) 2008-11-03 @ 18:04:36
Svar: TACK!

URL: http://thegirlbehind.blogg.se/ Postat av: Emma Jag undrar vad ni hade för olika namn alternativ på eran flicka? Du behöver inte säga vad ni valt utan bara vad ni hade för alternativ, om ni nu hade några! 2008-11-03 @ 18:08:29

Svar: Vi hade bara ett alternativ och det är nog det hon ska heta!


Postat av: Linda Jag tycker verkligen att du verkar ha en så bra inställning till livet!! Det är härligt att läsa om. Själv är jag just nu arbetslös och det ä väldigt lätt att börja tänka negativa tankar. Vilka är dina bästa tips att tänka positivt??? Kram Linda 2008-11-03 @ 18:15:10

Svar: TACK!!! Jag försöker att se på det lilla som stort då det är positivt och tvärtom göra det som känns stort och negativt till något mindre... Lägga energin där den behövs och le i duschen på morgonen istället för att tänka på hur gärna jag hade sovit längre. Varje dag tänker jag: Detta blir en BRA dag! Önskar dig massa lycka till! KRAM

Postat av: E Helt underbar personlighet har du, du är så söt och din blogg är så bra! Jo, en fråga var det. Hm, jag har väldigt svårt att komma på: Hur känns det att 'driva' en rätt stor blogg, som har många besökare och många kommentarer? :) 2008-11-03 @ 18:15:36

Svar: TACK TACK!!!! Så snäll du är :) Jag tror inte jag förstår det riktigt men det känns väldigt kul då jag får så mycket positiv respons!


URL: http://ellinorberglund.blogg.se/ Postat av: M Hej Josefine! Jag tittar in på din blogg ganska ofta, du är så söt och gullig i ditt sätt att skriva! Jag förundras över på hur viktigt det är att hela tiden ha mål att nå upp till, stora som små. Och jag tycker mig ha läst mig till att du också tycker det. Så nu är jag nyfiken...: Vad har du för mål gällande framtiden? 2008-11-03 @ 18:18:39

Svar: TACK!! Mitt mål är att fortfarande leva med min E och att våra barn är friska och lyckliga. Kanske jag har börjat läsa till barnmorska? Eller så driver jag egen business! Men det viktigaste är att vi har en bra relation, en god ekonomi så att vi kan resa och uppleva ting och att våra barn mår bra.

Postat av: Sofia Hej Josefine! Har läst din blogg sedan Elian var 6 månader gammal och jag älskar verkligen din blogg :) Jag undrar vad Elian heter i andranamn, om han nu har några sådana? Kramisar! 2008-11-03 @ 18:18:54

Svar: TACK så kul att du hängt med så länge! Han heter ingenting i andranamn då man använder bägge namnen här i Norge så tyckte jag det blev så mycket =)

URL: http://sofiaa87.blogg.se/ Postat av: jussi vad anser du om ålderskillnader i förhållanden? vet inte hur mycket det skiljer på dig o E men skulle vilja veta va din åsikt är iaf :) 2008-11-03 @ 18:19:53

Svar: Jag tycker ingenting speciellt i frågan, kärleken vinner! Kram

Postat av: stinis Hejhej! Detta är första gången som jag besöker din sida. Har nyss skumläst lite i kategorin om din nuvarande graviditet. När är bebisen beräknad att komma ut till världen? Så spännande!! :) 2008-11-03 @ 18:28:49

Svar: TACK! Välkommen hit! Den är beräknad att komma den 6 februari!

URL: http://kissme.blogg.se/ Postat av: Paulina Hej, jag undrar när du började blogga :). läs gärna min blogg 2008-11-03 @ 18:32:14

Svar: Hösten 2005!

URL: http://pauulinahs.blogg.se/ Postat av: Frida Skönhetstips? 2008-11-03 @ 18:32:24

Svar: Skratta mycket, lev livet och var god mot dig själv! Umgås med dem som ger dig energi.

URL: http://fridafabulous.se Postat av: Sunniva Hei Josefine! Jeg vil bare takke deg for en superfin blogg. Jeg har ganske nylig begynt å lese den, og du gir meg masse inspirasjon og man blir så glad av å lese den. Du er så generøs og positiv. Det er viktig å verdsette de små tingene og ta godt vare på sine kjære som man har rundt seg. Må bare si at vi gifta oss også i aug. i år, i Sverige (Stockholm) 2008-11-03 @ 18:35:28

Svar: TACK snälla du och GRATTIS till er stora dag! KRAM

URL: http://sunnivaogeven.blogspot.com Postat av: Josefine Hej! först och främst vill jag tacka för att jag får ta del av din blogg. Jag undrar om du någon gång känner dig pressad av bloggandet, jag menar att du kanske inte känner(eller hinner) för att skriva någon dag men att du känner dig "tvungen"? 2008-11-03 @ 18:40:56

Svar: TACK själv! Nej jag bloggar bara om jag har lust och inspiration till det. Det är som en del av min vardag =)

Postat av: Hur gör du och E för att hinna med varandra?? Detta kan vara ganska svårt då man har barn, jobb och hus. Kramar 2008-11-03 @ 18:41:00

Svar: Jag tror att man måste uppmuntra varandra ofta och försöka få barnvakt då och då för att ta en bio eller middag som man ofta gjorde innan barn. Annars är söta sms på jobbet, en extra puss på morgonen eller en soft kväll i mysbyxor lika romantiskt bara man är med varandra.. Att ge varandra frihet och att sakna är också tips jag tycker fungerar. Men att vi båda prioriterar familjen är ju prio ett, det gör att vi båda är måna om att vårda det vi har.


Postat av: Sunniva Hei Josefine! Jeg vil bare takke deg for en superfin blogg! Jeg har ganske nylig begynt å lese den og du gir meg masse inspirasjon og man blir så glad av å lese bloggen din. Du er så generøs og positiv. Det er kjempeviktig å verdsette de små tingene og ta godt vare på sine kjære som man har rundt seg. Jeg må bare fortelle at vi også gifta oss i aug. i år, i Sverige(Stockholm):) Vi er begge norske da. En fantastisk minneverdig dag! Ha en super kveld! Klem 2008-11-03 @ 18:42:34 URL: http://sunnivaogeven.blogspot.com Postat av: Emilia

Hej! Du verkar vara en sån underbar person. :) Tänkte fråga vad du jobbar med? :D 2008-11-03 @ 18:45:26
Svar: TACK snälla! Se i kategorin "om mig" till vänster!

Postat av: Emelie Va söta ni är! Cool mamma killen har som bloggar ;) 2008-11-03 @ 18:50:31 URL: http://emmephoto.blogg.se/

Svar: TACK =)


Postat av: Mia Hej! Jag läser dig blogg regelbundet och tycker att du verkar vara en härlig tjej. Vi är lika gamla men jag har inga barn, ännu. Jag tänkte fråga om du ville lägga upp bilder på dina ringar (förlovning och vigsel) och så undrar jag var de är köpta? Börjar bli lite sugen på att börja kolla runt lite... Trevlig måndag! 2008-11-03 @ 18:54:29

Svar: ÅÅ tack snälla du! Jag ska försöka finna fram länkar till ringarna! Det är Eivinds bästa väns Pappa som designat och gjort dem. ( videsign.no) KRAM

Postat av: hanna

Hej!!! Super fin blogg ver´kligen:) Jag har en fråga, vad är det du säljer på jobbet? har du alltid jobbat med försäljning?? krams 2008-11-03 @ 18:54:37 URL: http://metrobloggen.se/showroom

Svar: Jag säljer annonser! Har alltid mer eller mindre jobbat med försäljning för jag tycker det är så KUL att tjäna pengar på att vara serviceminded och duktig!


Postat av: hannie ååhh.. längtar tills jag ska hämta på dagis! Ens alldeles egna! 2008--11-03 @ 18:55:08 URL: http://lillababy.blogg.se/

Svar: Jag förstår det :) Väldigt snart myser du med er bebis!! Kram

Postat av: Elin M Hur gammal är E? När gjorde du dina fina tatueringar? Alla samtidigt? Saknar du Sverige? 2008-11-03 @ 18:56:13

Svar: Han är född 1981, jag gjorde min första tatuering då jag fyllde 17 och sen resten eftersom. Jag saknar Sverige eftersom min familj bor där och eftersom det finns SÅ mycket där som inte finns här men jag trivs så bra i Oslo då vi skapat vår egen familj här.

Postat av: therese Heej Josefine! Vilken underbar saga! Kunde ju dock inte se ettan men men :) Tänkte bara fråga vilket sorts märke du använder till smink? typ foundation, rouge, puder, mascara :)? Du har skrivit de många gånger vet jag men jag har ett minne som en guldfisk ;) Stor kram!! 2008-11-03 @ 18:56:22

Svar: TACK! Mary Kay ( foundation), rouge Trucco, mascara Max Factor!


Postat av: Therese Min fråga är: När kommer du hem till sundsvall igen på besök? ;) Kramar 2008-11-03 @ 19:07:16 URL: http://tostberg.blogg.se/

Svar: ÅÅ jag vet inte, kanske då vi fått bebis? KRAM till dig och fina magen! Ps. jag fick inget mail av dig =)

Postat av: Maria Hejsan! Jag undrar om du brukar sälja av kläder som du tröttnat på? typ på blocket eller tradera. För du verkar att ha en enorm garderob och så fina kläder...Jag är spekulant isåfall hihi... Du har en jätte fin blogg..Man blir glad av att läsa den..Vad använder du för rouge, det ser så naturligt ut...Vad använder du för ansikts creme, nån att rekommendera...Kram Maria 2008-11-03 @ 19:08:36

Svar: TACK!! Jag säljer ibland då oftast på finn.no Jag använder Rouge ifrån Trucco och ansiktskräm ifrån Mary Kay KRAM

Postat av: E Hej josefine,ville börja med att tacka för världens bästa och finaste blogg :) Jag skulle vilja veta om du och E pratar norska eller svenska med varandra eller om ni pratar svenska eller norska med Elian? ;) 2008-11-03 @ 19:11:05

Svar: TACK snälla! Vi pratar varsitt språk med varandra och jag blandar nog in lite norska ord här och var men jag anstränger mig för att prata "ren" svenska med Elian.

Postat av: Clara Denna fråga har du säkert fått tusentals gånger, men.. jag och min pojkvän pratar jättemycket om barn nu. Var det en stor omställning för er att bli föräldrar? Var Elian planerad? Jag har även hört att det som tär mest på ett förhållande är just barn, och jag är lite rädd. Har det enbart varit positivt för er? (Förlåt, kanske för invecklad och privat fråga.. strunta i den isf). MVH 2008-11-03 @ 19:12:01 URL: http://cladda.blogspot.com

Svar: Han var planerad och det ÄR en stor omställning och påfrestning MEN jag tror att är man rätt för varandra så kämpar man tillsammans. Dessutom kommer man nära varandra på ett helt nytt vis. Man älskar så mycket att det absolut är värt det. Men prata igenom vad ni tror kommer bli tufft och hur ni kommer hantera det. Rädslor, önskemål osv.. Lycka till! Ps. De växer och blir snabbt stora så man får njuta den korta bebistiden som är intensiv och helt fantastisk! KRAM


Postat av: Emma H underbar blogg !! =) Hur lång är du och hur mycket väger du i vanliga fall när du inte är två personer?? =P 2008-11-03 @ 19:17:55

Svar: TACK! Jag är 172 cm och vägde innan graviditet med nummer 2 ca 60 kg. Kram

Postat av: sandra Någon som skulle kunna ge mig ett vettigt svar på min fråga?? LÄS BLOGGEN; http://sandratjulins.blogg.se 2008-11-03 @ 19:19:12

URL: http://sandratjulins.blogg.se/ Postat av: Sarah T

Hej! Du skulle inte kunna visa lite fina bilder från er lägenhet, har precis flyttat och behöver lite insperation :) MVH Sarah 2008-11-03 @ 19:19:

Svar: jag ska försöka hinna med att visa mer hemifrån oss! Grattis till nytt boende =)

Postat av: Madeleine Vilken mysig blogg du har.. :) 2008-11-03 @ 19:22:21 URL: http://flygare.webblogg.se/

Svar: TACK!


Postat av: Stine Heisann! Liker bloggen din veldig godt, og leser her hver dag. Mitt spørsmål er hvilken utdannelse du har? 2008-11-03 @ 19:25:00

Svar: TACK snälla så kul! Jag har kun videregående utdannelse, Ekonomi och eget företagande.


Postat av: Ella Kan du inte göra mer videobloggar? Älskar att se både dig och Elian på film. Härligt att höra att du ibland "bryter" på norska! 2008-11-03 @ 19:28:28

Svar: Vi gör det då vi hinner, det är alltid spontant så vi får se då nästa dyker upp ?=) KRAM!


Postat av: Elin Skulle vilja veta vilka bloggar du läser dagligen? Och vad tycker E om att du bloggar så mkt och är så pass privat som du är? 2008-11-03 @ 19:32:33

Svar: Det är mina länkar till vänster jag försöker titta inom ofta! Sen ramlar man ibland in på nya bloggar Han är stolt över bloggen och fascineras över att många läser. Han tycker däremot inte att jag är så privat som de som ej känner mig tycker. Jag tror inte han har något emot det iallafall, han litar på mitt sunda förnuft!

Postat av: K :) Jeg leser bloggen din daglig men etterlater sjelden kommentarer. Takk for en helt TOPP blogg!!! Jeg lurer på litt forskjellig... Hvordan kom dere fram til Elians navn? Hvordan var det å bestemme seg for å bli foreldre i så ung alder? Var det litt skremmende? Vi er prøvere nå. Det er både koselig, skummelt og veldig spennende på en og samme tid. Jeg er 26 nå Vi brukte lang tid på å bestemme oss for å prøve. Desverre har det tatt sin tid foreløpig. 8 måneder og en spontan abort. Men vi tenker positivt, det skjer når det er vår tur. Håper du har en FANTASTISK kveld med din kjære familie. Og tusen takk for at du deler så mye. 2008-11-03 @ 19:40:27

Svar: TACK snälla söta du så GLAD jag blir!  Namnet var mitt förslag och E gillade det. Önskar er MASSA lycka till, snart är det er tur! Jag tyckte det bara var härligt, hann aldrig bli rädd då det gick väldigt snabbt! Kram och jag önskar dig detsamma! Skriv gärna hur det går för er!

Postat av: catta heej!! ville bara tipsa om min blogg!! Jag skriver om min vardag och allt annat som faller mig in. (mest mode/skönhet m.m.) Kolla jättegärna in den!! kraaam 2008-11-03 @ 19:40:28 URL: http://catarinamellqvist.blogg.se/

Postat av: Petra Kan du inte berätta vad du använder för smink och ge lite smink tips? Kram! 2008-11-03 @ 19:41:42
Svar: se längre upp så finner du sminksvar =)

Postat av: Sofia Hej Josefine! Underbar blogg och verkligen en underbar familj du har! Min fråga, pratar ni norska eller svenska hemma? Oavsett, kan Elian båda? En till ;) Hur hamnde du i Norge och varför bestämde du dej för att stanna? Kram! 2008-11-03 @ 19:42:13

Svar: TACK!! Vi pratar vårt egna språk hemma och Elian förstår och pratar båda delar. Jag hamnade i Norge pga en längtan efter bättre ekonomi och nya utmaningar! Stannade då staden är helt fantastisk och pga alla nya underbara vänner jag mötte här. Jobbet var också bättre än jag kunde ana. Sen är det nog E som höll mig kvar... =)

Postat av: Ella Tycker din blogg är jättehärlig, man blir glad av at läsa den :) Jag är nyfiken på hur gammal din E är? 2008-11-03 @ 19:55:14

Svar: Tack snälla du!!! Han är född 1981!

Postat av: K :) Deres historie, del 1: http://prinsessans.blogg.se/2007/april/the-storydel-1.html#comment 2008-11-03 @ 19:56:17

Svar: TACK snälla söta du =)

Postat av: Emma Hej! Jag har funderat lite på om Elian använder napp. Gör han det, har han kanske gjort det? Man ser ju aldrig en napp på bilden. Keep up the good work! :) 2008-11-03 @ 19:57:36 URL: http://tantis.blogg.se/

Svar: Nej han har aldrig gillat napp =) KRAM!


Postat av: Mina Hei! Mitt spørsmål blir: Hvordan opplever Elian å vokse opp med to språk? Tror du det kommer naturlig for ham etterhvert? Eller vil han ende opp med å bruke bare ett av språkene? (Det gjør han kanskje allerede?) Jo, og så vil jeg vite hva du syns er merkeligst her i Norge! :) Takk for koselig blogg! =) 2008-11-03 @ 20:05:20 URL: http://minasunivers.blogspot.com

Svar: Han kommer nog att förstå båda språken men då dagis, skola och vänner pratar norska är det nog det språket som kommer dominera. Idag blandar han men mest norska =) Hmm merkeligest er att allt er SÅ mye dyrere ( biler fremfor allt), att många norrmän jobbar gratis övertid och att det är så dåligt skyltat!

Postat av: Johanna Hej på dig! Jag undrar hur du hinner och orkar med allt. Det känns som du har ganska mycket att stå i. Eller har jag fel! Beundransvärt i alla fall =) Ha det så bra!! 2008-11-03 @ 20:09:31 URL: http://www.designforkids.se/

Svar: Tack snälla du! Det är bloggen som tar min tid förutom de andra vardagssysslorna man har. Men det är något jag gör med glädje så det går väldigt bra. KRAM!

Nu kör vi en frågestund!

Vi ska leka härhemma nu innan sovdags och jag tänkte att ni kan få passa på att ställa frågor? Frågestund fast jag svarar lite senare? Kanske jag hinner svara mellan bokläsandet också vem vet ;-) Hoppas ni tycker det är kul? Ni förstår säkert vilken "nivå" det är frågan om så jag svarar på det mesta som inte känns för privat!


Nyss hämtat på dagis i vår...
Tiden FLYGER och ni är MÅNGA nya läsare som kommit hit - VÄLKOMNA!




Update: Här hittar ni del
ett, två och tre om mig och Eivind!


Frågestunden är nu avslutad och svaren finner ni HÄR!



Vi tre!

Nu är vi hemma efter en mysig eftermiddag tillsammans! Vi fixade ärenden och åt en sen lunch tillsammans på ett shoppingcenter. Elian pratade och lekte HELA tiden. Man kan verkligen inte tro att han varit sjuk i helgen förutom de röda kinderna ;-) Han fick precis första dosen av sin nya medicin nu och han svalde den med glädje då den smakade körsbär.

Han är verkligen leksugen så dagis morgon blir KUL kan jag tänka mig. Jag sitter och bloggar med tända ljus och färska rosor på köksbordet som E köpte åt mig och det blir soft tidig kväll här igen. Snart tror jag vi är på banan igen med sömn och sjukdomar och DÅ ska jag minsann NJUTA av det. Nu får jag njuta av de mysiga killar jag bor med och fokusera på det. Men sen, jag lovar jag kommer bli så happy av att få SOVA om natten. Kanske redan inatt?


Strax slut på denna jobbdag

Nu kommer snart mina Prinsar och hämtar mig på jobbet. Vi ska hämta ut medicin, fixa lite ärenden och försöka hitta en ny bok åt Elian. Jag vill köpa en som handlar om bebisar ( syskon) eller grävmaskiner som är stora favoriten just nu.

Tävling - vinn graviditetstester + ägglossningstester ifrån Testadig.nu




Vinnaren får 2 st graviditetstest och 15 st ägglossningstest. Ett kit för dig som planerar att bli gravid.
För att delta i tävlingen skriver du en kommentar i detta inlägget om varför just DU ska vinna. Ni får självklart vara anonyma bara ni lämnar er epostadress i fältet där ni fyller i evt namn eller bloggadress ( det är bara jag som ser den).
Jag hoppas denna vinsten passar bra då jag vet att ni är många som längtar, önskar och planerar barn.
Jag önskar er alla ett STORT lycka till med verkstaden!

Det finns också andra typer tester inne på Testadig.nu så som glutentest, urinvägsinfektionstest med mer.

Ni får också 10% rabatt på hela sortimentet hos Testadig.nu om ni anger koden: prinsessan

Tävlingen avslutas på fredag efter lunch!

Tävlingen är avslutad!





Diagnos Bronkitt ( norska uttrycket)

Elian har bronkitt säger doktorn så nu kör vi på anitbiotikakur och hoppas på förbättring. Har också pratat med dagis så de undersöker om fler barn har det så att det inte går runt runt som det kanske har gjort nu eftersom han varit frisk, blivit sjuk och frisk hipp som happ. Han är iallafall inte smittsam och startar sin medicinering idag! Det viktigaste för mig är att han är glad och verkar må bättre och nu sover han i bilen på väg hem med E.


Måndagen är här!

Godmorgon eller god lunch härliga måndag!

Inatt sov Elian BRA men otrolgit nära mig så jag sov mindre bra men det var MYSIGT! Varför vi väljer att sitta med honom då han ska somna ( i vanliga fall tar det ca 30 min) är helt enkelt för att vi tycker att han förtjänar den närheten och nedvarvningen och gör vi inte det springer han ut och in i timmar ( tro mig vi har testat). Nu då han är sjuk så har han haft ett extremt närhetsbehov vilket vi förstår och ger honom därför mer tid att somna in om kvällen. Min dröm är att han lär sig somna som han gjorde då han sov i spjälsängen då vi sa GodNatt och gick ut. Men sen han fick sin nya säng så hoppar han ur den automatiskt hur vi än gör. Men projektet startar igen så snart han inte är sjuk. Kanske hans eventuella astma förvärrat situationen tidigare, vem vet!?

E är hemma med skatten idag som vaknade happy kl 5.45 imorse och skrek VÄÄÄÄLLING PAPPA! De är just nu hos läkaren och ber om hänvisning till en barnläkare och jag tror att Elian behövde en soft dag trots att medicinen hjälper. Läkaren igår sa att han kan vara på dagis då han ej har feber men nu vill vi utreda detta.

Jag tog buss + t-bana imorse och det tog ca 1h och 45 min. Bussen stod i kö och t-banan var proppfull. Jag stod nästan hela vägen ( ca 30 min) och fick så ont i bekkenet så jag nästan grät då jag klev av. Men jag unnade mig själv en latte och en god macka på vägen till jobbet ifrån Godt Bröd för jag hade blivit så hungrig och jag fick den bästa servicen ( det tog ca 2 min) och den goa killen som ofta "servar" mig gav mig så fina komplimanger så all ilska ifrån min tur till jobbet försvann. Sen har vi suttit i möte tills nu så nu ska jag kicka igång denna nya månaden.

Happy Måndag alla underbara♥

Sov sött 2 november!

Elian har hostat en del nu och vaknat ikväll så vi gav nyss Bricanyl. Bäst jag går och lägger mig så att jag orkar med morgondagen. Att vara gravid och få lite sömn är verkligen tuffare än att vänta nummer en tycker jag. Hade jag inte haft Elian som håller mig vaken hade jag säkert börja ha problem med nattsömnen nu pga obekväma sovställningar osv men hittils somnar jag som en klubbad säl vilket är SKÖNT!


Håvard är en stor idol för Elian!


Man kan undra varför alla sitter på golvet men det är ofta så här hos oss ;-)
E och Grethe ser på bilder och Håvard läser bok för Elian.



Elian och Bestefar som han ofta pratar om.
Nu ska Bestefar resa ( han är polis) och blir borta en stund igen så vi önskar TREVLIG RESA!

Elian vet att både Bestefar och Mormors Ingemar kör "babo" ( polisbil, men också ambulans ) och jag tycker det är TUR att han har så många som älskar honom i sitt liv för inget gör mig lyckligare än just det. Att han pratar om dem alla är så stort, han är så stor och jag hängerinte helt med i svängarna!

NI som hänger med i svängarna här i bloggen och skriver fina kommentarer - NI gör mig också lyckliga!
Att ni bjuder på er själva, ger tips och råd och tar er tid att skriva lite om vad ni ska göra idag betyder SÅ mycket och jag vill att ni ska veta det.

SOV SÖTT!





The winner is....

"Postat av: Sofie

Åh! Jag har letat så länge efter en mössa till min dotter Elsa som passar både till röd och rosa jacka! Jag vill ha "Geggamoja Classic XXS=7-10 mnd rosa/röd-randig". Så himla fin! Ha en härlig dag och tack för en jättemysig blogg som jag besöker minst tre gånger om dagen!

2008-11-01 @ 15:10:48"

GRATTIS Sofie som kammade hem denna fina mössa till sin dotter Elsa!
Maila mig ditt namn + dress Sofie!



Klickar ni på mössan så kommer ni till Norrbaggen som sponsrade med den fina vinsten!
Ps. Jag vslutade tävlingen lite tidigare då så många redan tävlat och jag visste att jag skulle sova tidigt igår.
Det skrev jag i inlägget innan detta så jag hoppas ni förstår!




Familjebesök är alltid lyx!

Ikväll var det Mamma som skulle lägga sa Elian så jag har suttit obekvämt och hållit handen och strykit på pannan nu i över en timme. Mitt bekken gör ont minst sagt men det är så otroligt mysigt att se honom långsamt sjunka in i drömlandet. Fast helst skulle det ju gå snabbt haha ;-)

Vi har haft jättemysigt besök av Bestemor, Bestefar och Onkel och fikat äppelpaj och choklad. Elian var lycklig och kramades och lekte med alla och det gör mig lycklig. Nu ska jag landa i soffan lite, sen renbädda i sängen och lägga mig tidigt. Imorgon väntar en ny vecka och en helt ny fräsch månad. Vi ska försöka boka in en bröllopsresa och jag ska göra ännu en bra månad på jobbet för i december betalar vi bara halv skatt i Norge!

Men nu ska jag publicera den lyckliga vinnaren av Geggamojamössan!


Vår dag:


Igår var jag och Elian ensamma hemma hela dagen medans E flyttade åt Elians Onkel.
Här bakas det äppepaj och Elian provar grythandskarna.


På kvällen innan läggning kom E hem och med sig hade han Elians gudfar Martin. DET gjorde Elian glad och det var kramkalas innan sovdags. Han somnade efter mycket hosta och sen sov han skönt till runt midnatt då han kom in till oss. Medans han sov såg vi en film, åt massa godsaker och jag la mig rekordtidigt för att vara lördag. Tur det för efter midnatt sov vi typ ingenting. Elian hostade en gång i minuten, kramade mig, gosade med håret, drack vatten och höll min hand mellan varje hostning.

Imorse kände jag direkt att något måste göras så vi åkte till akuten efter en mysig frukost. Vi åkte till vår närakut men blev hänvisade till en annan med superbra service och kort väntetid. Där fick han direkt en medicin som ska vidga luftrören och bricanyl på recept. Vi ska göra en ordentlig utredning angående astma sa läkaren då små barn ofta har trångt i luftrören men jag känner på mig att detta är mer än så. Vi rekommenderades också att köpa nässpray och kortisonsalva ( det konstaterades atopiskt eksem i ansiktet). Elian sov o bilen, sen i soffan med mig och vaknde för en stund sen och åt två pannkakor och är i SUPERFORM! Hans medicin skulle ta ca sex timmar innan den verkade men den verkar redan då han andas mycket lättare. Jag är så glad och lycklig över att vi beslutade oss för akuten annars hade han ganska säkert legat i samma form som igår....


I Pappas famn innan blodpröver. Han var så skruttig med sitt jack i pannan, eksemkinder och hosta varje sekund.


Trött Pappa med sin son just nu.
ÄLSKAR ER
!
Nu tittar killarna i Es barndomsalbum och Bestemor kommer snart en tur!
Ikväll ska jag avsluta tävlingen, försöka svara på mail och skriva lite texter som ska lämnas in.

Hoppas ni myser massor denna söndag som hos oss äntligen känns riktigt HÄRLIG!


Magen gick in i en ny vecka igår så jag fotade den!
Välkommen vecka 27!
Idag 26+1





Du är så söt när du sover!

Elian sover vidare i soffan, han tar igen förlorad sömn. Jag och E har ätit baconpannkakor som han lagat och nu ser jag lite Private Practice tills Elian vaknar igen. Att se honom ha ont och svårt att andas gör mig sjuk. Det gör ont i hela min kropp och jag är så fruktansvärt tacksam för att vi välsignats med denna lilla skatt. Att hans hjärta slår varje morgon då vi vaknar, det är det jag lever för. När han ligger och sover och får andas skönt dansar mitt hjärta. Elian - vi älskar dig högst av allt♥


Sommaren 2007 i Stockholm.

Sjuk söndag!

Jag vaknade precis efter en nap med Elian. Märker att bloggen verkar lite "sjuk" då jag ej kan logga in eller skriva inlägg men nu kanske det fungerar? Tänkte bara informera om att vi varit på akuten, shoppat mediciner och nu är hemma. Trötta efter en jobbig natt så jag återkommer.

Happy Söndag! Hade jag kunnat hade jag tagit med familjen på en mysig söndagsutflykt för vädret är FAB!

Sjukis....

Det blir hemmadag hos oss. Elian somnade sött i soffan men började hosta efter en halvtimme och han hostade upp ALLT om han ätit idag. Det blir Bisolvon då han vaknar ( han somnade utmattad igen) och hostesaft inatt sen läkarkoll på måndag. Måste se om det behöver behandlas och om han möjligtvis har astma som jag misstänkt då han så lätt kräks av slem, feber och annat då han är det minsta förkyld.

Hoppas ni myser ute i vackra vädret!

Update: TACK för alla kommentarer! Skriv gärna mer om era upplevelser med förkylningsastma. Jag är väldigt intresserad.
Nu myser vi och har dansat loss till Lisa Ekdahl, gjort en äppelpaj och ska snart äta middag.

I love helg!

Elian låg och drog sig längre än vanligt imorse ( som alltid då det är E som ska kliva upp ;)) och han är nog ganska trött nu men har ännu inte somnat lunchnap. Vi har ätit lite lunch och myser inne efter en timmes lek ute förut. Han är så skruttig då hans öga är blått, önskar jag kunde ta det onda...

Hoppas han somnar snart och att vi kanske kan hitta på något sen. Vädret är helt underbart och E hjälper som sagt sin bror att flytta så vi får nog finna på något jag och Elian. Handla lite mat och gå en tur i vagnen kanske. Eller bara vara inne och softa. I LOVE HELG!

Vinn valfri mössa ifrån Geggamoja hos Norrbaggen!




Här klättrar han upp på en resväska och hoppar ned igen!
Det är inte lätt att fånga en busig kille i farten på bild!
Han börjar få ett blåöga stackars och kinderna är ilsket röda av allt snortorkande..
Men han är en gladskit som strax ska ut och leka!

Nu lottar jag ut en mössa ifrån Geggamoja som ni finner hos
NORRBAGGEN!
Gå in och se vilken färg och storlek nu önskar och lämna en kommentar i detta inlägget så deltar ni i tävlingen.
Mössan är skönt fodrad och jag har en i rosa / brunt.
Tävla kan ni göra tom. kl 23 på söndagkväll.

LYCKA TILL!




"Vi har granskat, testat, provat och läst på om alla våra kläder och roliga tillbehör. Och detta är vår affärsidé: Norrbaggen - kläder för alla väder."

Update: Det ska alltså stå i er kommentar vilken storlek och färg ni önskar!



Happy lördag!


Vissa morgnar vaknar man gladare än andra!
Idag är det frost, skinande sol och vi har nyss mumsat härlig lördagsfrukost.
Ägg, mackor med goda pålägg, smoothies, kaffe och pepparkakor.
En härlig helgtradition då vi inte äter tillsammans på veckorna.

Strax ska killarna ut och leka och jag ska städa lite härhemma. Sen ska E hjälpa sin bror att flytta och vi ska mysa.
Alldeles strax kommer jag lägga in en tävling som passar idag då man kanske fryser om öronen....!

Happy Lördag och VÄLKOMMEN November!

Ps. perfekt lördagsmorgonmusik är Bo Kaspers och Lisa Ekdahl.