Just ja!

Idag på dagis kom det fram två äldre tjejer ( än Elian alltså) och pratade med oss då vi klädde på för att gå hem. Elian var lite less då de inkräktade på hans Mammamysstund men det gick bra. De undrade varför jag sa HEM och inte HJEM, vad jag hette och varför min näsa var så smal nede vid näsvingarna. Jag förklarade att jag är svensk och att jag heter Josefine och sen sa en Mormor som satt och klädde på sitt barnbarn bredvid att "Hon är skapt så". Bra svar det där, jag blev chockad av frågan men det är väl bara att vänja sig. Barn säger det de tänker. Hela diskussionen avslutades med att Elian fick hejdåkramar av de äldre tjejerna. Barn är liksom så ärliga och enkla och de menar ju aldrig illa. Det kan jämföras med oss vuxna som faktiskt borde klara av att sålla ut elakheter innan vi spyr dem omkring oss ( syftar på alla kommentarer och nu ibland elaka blogginlägg om andra i cyberspace) VAR SNÄLL!


Kommentarer
Postat av: Maria

Barn är brutalt ärliga, på ett bra sätt! :)

Snällhet är underskattat! Men man vinner ju ALLTID på det i längden :) Kraam!

2008-11-24 @ 23:19:16
Postat av: Ingunn

Hei!



Jeg følger bloggen din jevnlig og koser meg å følge de og din famili, det er nesten så jeg kjenner dere litt! :-) Det er en ting jeg har lurt på - hvilket språk snakker Elian? "Svorsk"? Eller kan han skille på de to språkene og snakke svensk med svenske familien og norsk med norske familien?



Ha en fortsatt flott uke, klem fra Ingunn

2008-11-25 @ 00:30:10
URL: http://husetvedskogen.blogspot.com/
Postat av: Ida

Barn er herlig ærlige! Og jeg er helt enig med deg - hvorfor kan vi ikke si alt det fine vi tenker om andre innimellom ! Jeg husker fremdeles kjempegodt en dag en skjønn dame kom bort til meg i prøverommet for å si at genseren jeg prøvde satt fantastisk fint på meg - så lite gjort - men likevel så mye for meg :-) !!

Drittslenging kommer ofte av sjalusi og misunnelse!



Forresten.. tuuuusen takk for masse fine tips ang hm og mammaklær ;-) Når jeg endelig ble frisk igjen fra spysyken så har jeg fått handlet litt jeg også ;-)



Jeg har termin med andremann ca samtidig som deg - og syntes det er veldig morsomt å følge det du skriver! Tenker og har det ofte på samme måte i forhold til magen og mammarollen!



Ha en finfin dag!



Klemmer

2008-11-25 @ 06:53:43
Postat av: Anonym

gomorron Josefine! tycker att barn är härlig på det sättet att de är så oskyldiga och säger det dem tänker, men när vuxna säger precis som de tänker och såra andra är oacceptabelt! håller helt med att vi borde kunna sålla bort elakheter. att ens ha elaka tankar är onödig..och bortkastad tid...man skadar bara sig själv när man går runt och hatar och är elak...

jaja, hoppas att ni får en fin fin tisdag =)

kram

2008-11-25 @ 07:46:22
URL: http://yesucan.blogg.se/
Postat av: Karin

Jag håller fullständigt med dig! Förstår inte varför folk jämt måste vara så elaka mot varandra. Vi vuxna BORDE ju förstå. Som den amatörpsykolog jag är tror jag att det i botten handlar om osäkerhet. Osäkra människor måste trycka ner andra för att själva må bättre :-(. Det är i alla fall tur att inte ALLA är så utan att det finns presoner som är goa och snälla också! Man får helt enkelt glädjas av dem och bortse från alla "elakingar" som finns därute :-)

Ha en fin dag!

2008-11-25 @ 07:59:14
URL: http://lifestylebykarin.blogg.se/
Postat av: J

Jag gillar barn men hatar att dom är så ärliga. "Varför har du lite snea tänder?", "Varför har du prickar i ansiktet?" osv osv. Sjukt jobbigt, tycker jag. Speciellt när det är så himla dumma(fast det vet väl inte dom) frågor som man bara inte har lust att svara på.

2008-11-25 @ 08:18:01
Postat av: Vanessa

Små barn kan va så sjukt söta ibland.

2008-11-25 @ 08:26:02
URL: http://wordsbyvanessa.blogg.se/
Postat av: Ninnie.

hahaha gu va barn är härliga! så överärliga!!

2008-11-25 @ 08:49:49
URL: http://ninniesodergren.blogg.se/
Postat av: Majja

Åh så gulligt :)

2008-11-25 @ 09:45:13
URL: http://justmarvelous.blogg.se/
Postat av: matilda

heej :) kolla gärna in och kommentera min blogg! ;):) (eller följ/prenummerera på bloggen) :)

2008-11-25 @ 09:55:07
URL: http://matildaabergs.blogg.se/
Postat av: Maliiin

Fotoblogg - välkommen in och kolla på mina bilder!

2008-11-25 @ 10:01:13
URL: http://photobymalin.blogg.se/
Postat av: [ 20-årig singelmamma till Alice 3 år & Antonio 1 år ]

Barn är spontana och ärliga.

Därför älskar jag att vara med barn, och har valt att jobba inom förskola när jag inte är med mina egna.

2008-11-25 @ 10:03:07
URL: http://tumadre.blogg.se/
Postat av: Josefine

Kul att höra hur ni tänker, barn är fantastiska!!!



Elian blandar språket men norska dominerar och jag ska erkänna att jag inte är så duktig som jag önskar jag var på att prata ren svenska med honom!



KRAM

2008-11-25 @ 10:16:10
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Anna

Haha oj då. Jag brukar tänka på att barn inte lägger någon direkt värdering i det de säger. Som en liten tjej jag känner sa "OJ vilken tjock mage du har!!!" det har jag inte, men är inte en pinne =). Jag visste inte vad jag skulle svara men då drog hon upp tröjan "Men kolla, det har ju jag med!!!". Så gulligt. Och när mina barnvaktsbarn ska kolla på mina leverfläckar säger jag att det är lyckoprickar. Ha det gott!

2008-11-25 @ 10:40:49
URL: http://sagtogjort.blogspot.com/
Postat av: Åsa

Barn är underbara! Min sambo fick en fin kommentar av en liten kille på vår flickas dagis:

"jag tycker att du är tjock"

Spontant och ärligt (min sambo är inte tjock;)

Kram

2008-11-25 @ 14:41:43
Postat av: Anna

De är för härliga de små!



Det påminner mig om när jag jobbade på café inne i Oslo, och en mamma kommer dit med sitt barn. Han ser lite rädd ut och tittar på sin mamma och fråga "varför pratar hon så konstigt?". Det var så otroligt gulligt tycker jag.

2008-11-25 @ 15:07:57
URL: http://thekattmat.blogg.se/
Postat av: Sofie

Hej! Har läst din blogg ett tag o tänkte nu skriva en kommentar! Jag arbetar på en förskola och är lovligt byte för barnens härliga kommentarer... Har fått höra "Har du bebis i magen?" och "vilka fina tuttar du har" samt "du luktar illa i munnen"! Dom två första va gulliga, men den sista sved ska jag erkänna... (Men till mitt försvar så hade vi ätit en rätt speciell mat). Jag hoppas att du bara får fina hälsningar från folk... Kram Sofie!

2008-11-25 @ 23:02:14
URL: http://great-n-little.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0