Att växa in in rollen...

Igår hos kiropraktorn frågade han som alltid hur jag mått i helgen. Då måste jag förklara att jag sovit dåligt pga sjukt barn och att det nog var därför jag haft en del ont. Han undrade vilken sjukdom sonen haft. Förkyld och kräkts sa jag. Magsjuka? Nejdå han bara kräks av typ allt. Feber, slem, hosta sa jag och han såg rädd ut och berättade att han har en 5månaders bebis.

Då kom jag på hur det kändes förut att höra om större barn. Då Elian åt mjölk, sov skönt i vagnen och jag inte ens tänkte på att barnsäkra hemma. Han var en knappt rörlig varelse som jag klarade av att ge mat och stimulera med mysigt joller och pussar. Sen började man prata med de andra Mammorna om att barnen rullar runt, ska börja med smakportioner osv... Alla såna tankar var skrämmande och spännande men man växer in i det och du klarar det! Det är ditt barn, lyssna på DIN feeling, ta emot tips och råd ( jag älskar tips men väljer ut det som känns bra för just mig, oss) men lita på dig själv.

Nu springer Elian omkring, trotsar, går på dagis och pratar och pratar. Har jag ( vi) klarat detta? Är jag den som uppfostrar honom dygnet runt, har stenkoll på att ullkläderna är på på turdagarna och att han får nog med sömn och mat? Är det jag som klarat detta så långt? Tänk sen då skolan startar, alla nya utmaningar... Skrämmande, spännande, stort... Men man klarar det för man växer in i det. Det blir naturligt och inte alls så farligt som man kan tro. ( tänk bara på dagisstarten, den fas som kickar igånr det "vanliga" vardagslivet igen efter ledigheten...)

Något att tänka på är att livet går SNABBT. Alla faser är olika, vissa är jobbiga, vissa helt fantastiska men försök att njuta av det som är bra och ta vara på stunderna. Idag är jag SÅ tacksam för att jag sovit 6 timmar i sträck. Man måste se på det som är bra varje dag, inte jaga efter de stora sakerna. Det lilla är minst så viktigt. Alla föräldrar VET hur mycket ett leende ifrån sitt barn betyder. Försök använda detta i vardagen. Ge en komplimang i en butik där du tycker att du fått god service. Skriv det i mailet till någon som hjälpt dig med något, le i hissen då alla andra stirrar in i väggen. Möter någon din blick blir deras dag garanterat lite ljusare.

Vi klarar allt, vi klarar mer än vi tror och kan vi hjälpa varandra att inse detta så är vi tillsammans ännu starkare. Skicka ett uppmuntrande sms till en väninna med en liten bebis som knappt sover, berätta för din klasskompis hur duktig han / hon är eller strunta idag i att din sambo sällan städar hemma. Gör något kul tillsammans istället - livet är för KORT för att kastas bort med oro, sura miner och missunnsamhet. MEN ta ingen skit ;-) Det gäller att finna balansen men att leverera kritik med ett leende!


Bebistiden..
Här visste vi inte vad som komma skulle.
Vi hade klarat av graviditet, födsel och amningen var igång och vi var HEMMA.
Två blev tre, allt var nytt. Hålla varm, ren, glad och mätt var det viktigaste.
Att då tänka på overaller på dagis, skor till hösten eller en resa till Rom utan Elian var sååå långt bort för oss.
Att älska är det viktigaste♥

Kommentarer
Postat av: Lisa

Bra :)

Många har fullt upp för att planera för morgondagen att de glömmer att leva IDAG ! Dagen idag den har du men morgondagen vet du inget om ---



Bor i STO nu och det är helt knasigt att man ofta måste boka in en fika med vänner veckor i förväg eftersom alla är så busy ---



Med spontaniteten försvinner ju lite av glädjen tycker jag.Att kunna stråla samman med en väninna för en latte och en bulle just då man känner sig lite ledsen DET saknar jag eller då man bara är sugen på en fika och lite girltalk....



men visst en fika 17 november 14.15 det får väl duga ;) även om jag som FÖRSÖKER leva i nuet har svårt att boka in en fika SÅ långt i förväg......



Har letat i bloggen efter adressen där du köpte din prinströja till Elian,minns du var ? - tror att han hade den på bröllopet.Den var så fin och jag önskar en sån då vi skall på dop snart.Kram och njut magen...du vet att man saknar den sedan ...

2008-10-22 @ 09:17:04
Postat av: Josefine

Håller helt med dig! Allt ska vara perfekt också så man vågar inte besöka spontant på samam vis längre.

Absolut! Mycinnamongirl.no är adressen och jag ÄLSKAR den skjortan! :)Ha en jättefin dag!

KRAM

2008-10-22 @ 09:21:54
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Malin

Vill skicka dig en bunt med TACK!

Tänkte på dig på bussen till jobbet idag och att jag är glad att ha hittat till din blogg som insprirerar mig och får mig att känna att man visst kan se fab ut även som gravid. Är själv i v.27 och har kommit i inget-får-sitta-åt-eller skava-panik så tipset om kjolen från Indiska var jättebra. Så jag satt där och tänkte att jag måste lägga en kommentar till dig idag och tacka. Och så kommer jag in och läser ett högst tänkvärt inlägg :-) Tack även för det och ha en bra dag!

2008-10-22 @ 09:41:31
Postat av: marlene

Åh, vilket mysigt inlägg! Så glad jag blev av att läsa det idag! Vill så gärna bilda familj med min älskade men hamnar alltid i fällan - "kommer jag att klara det? kommer jag att bli en bra mamma och lyckas uppfostra en ny liten människa?" Så tack; idag fick du mig att tro lite mer på mig själv! Kram på dig!

2008-10-22 @ 09:43:13
Postat av: Therese

Kom in på din sida för några veckor sedan från mizzsofies.. Jag och min kära väntar också barn, vårt första, och det är bara lite mer än två veckor kvar. Jag är hemma och fixar, har så mycket energi men samtidigt kommer tankarna ibland och det är som du skriver både spännande och skrämmande. Jag har ett barn i magen som kommit till av kärlek, bara känslan av att man tillsammans samtidigt känt att NU är det tid för oss att skapa ett liv... det är ofattbart stort! Samtidigt är jag rädd för att jag inte ska klara av det, att vi ska komma från varandra, alla vakna nätter och så allt annat som surrar i huvudet, trots jag vet att jag är ganska så "redig" ;)

Men som du skrev, jag vet att man växer in i det, och längtan är så stor att få se vem liten är och liknar.... Ta hand om dig!!

2008-10-22 @ 09:43:15
Postat av: malin

ni är som en drömfamilj!

2008-10-22 @ 10:15:24
Postat av: Emelie

Nu kommer det små tårar igen..Är lite extra känslig för tillfället, så det är inte mycket som behövs för att tårarna ska komma..En vacker text är allt som krävs:)



Ha en strålande dag!

Kram

2008-10-22 @ 10:16:19
Postat av: Emma

Tänkte bara säga att du är underbar.

Är inte det minsta barnsugen men jag älskar min familj, mina vänner och även min katt.

Älska är bäst ingen protÄst. Man kan tom älska en häst.

=)

Postat av: Anna

Klokare kvinna får man leta efter! Du är så inspirerande Josefine! Du ger mig perspektiv på livet och jag påminner mig extra mkt om att vara nöjd med livet. Ha en bra dag, kram Anna

2008-10-22 @ 10:25:30
URL: http://sagtogjort.blogspot.com/
Postat av: Jessica

jag beundrar dig! tack för att du lyser upp mina dagar nästan varje dag, din blogg är bäst! å dina E är såååå fina! :)

2008-10-22 @ 10:29:09
Postat av: Elin ♥

Gud vilken underbar bild på er tre! :)

2008-10-22 @ 10:50:40
URL: http://dizzylicious.blogg.se/
Postat av: Vit Lilja

Vilka tänkbara ord! Jag väntar tvillingar och tänker ständigt, hur ska vi klara av två barn som ska matas, sova, vara trygga, bli stimulerade och framför allt älskas och känna massa kärlek (det är i och för sig det enklaste för jag älskar redan mina mina små Cookies i magen fastän jag bara är i v.13 imorgon)

Det känns så skrämmande, stort och spännande. Precis som du skrev.

2008-10-22 @ 11:34:17
URL: http://vit_lilja.blogg.se/
Postat av: maria

Hej Josefine! Jag har nog aldrig tidigare kommenterat i din blogg, men jag har följt din blogg i ca 1 års tid, jag bor i Sundsvall så jag tror det var via en tidning jag fick upp ögonen för din blogg! Och den är helt underbar, blir så glad i hjärtat och själen när jag läser dina inlägg. Ni verkar vara en så mysig och lycklig familj. Och framför allt så känns du så äkta, genuin och positiv! Sådana människor behöver vi fler av ; ) Jag blir så glad av att läsa din blogg!

Och denna bild ovan på er tre är så otroligt fin.



Tack för en bra och mysig blogg!

Hoppas du har en underbar dag!



Mvh / Maria

2008-10-22 @ 12:00:19
URL: http://mariajosephines.blogg.se/
Postat av: jenny

Awww vilken söt bild:)

2008-10-22 @ 12:30:51
URL: http://www.lilla-vovven.blogspot.com
Postat av: Nickan

Gud vad fint skrivet, höll en redovising häromdagen då jag just prata om detta, tycker de är så rätt och allt stämmer så bra! Man får verkligen energi av att läsa det och man börjar tänka efter. Hoppas du har en bra dag! KRAM

2008-10-22 @ 12:52:32
Postat av: Stina

Detta var precis vad jag behövde läsa idag. Kändes som personlig pepping till mig. Tack! : )

Det är kväll här där jag är och nu känner jag mig peppad och ser fram emot morgondagen.

Ha en bra dag, kram! : )

2008-10-22 @ 13:08:37
URL: http://svenskhemmafru.blogg.se/
Postat av: Malin S

DU är en glädjespridare genom bloggen =D T Hoppas du har en bra jobbdag !

2008-10-22 @ 13:09:52
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Anna

så sant det du skriver. När nr 2 kommer går tiden ännu fortare än med första så är det känns det i alla fall hos oss. Min lilla sessa har börjat smått med sina smakisar men det va som hon kom i går. Får Flashbacks till då Melvin (nr1) va liten och plötsligt känns et så nära igen, sen tittar man mot honom och inser hur stor han faktiskt blivit...

2008-10-22 @ 13:28:16
URL: http://ettnyttliv.blogg.se/vardagskat/
Postat av: Jeanette

Du ör så klok och du berör verkligen med det du skriver. Du skulle skriva en klokbok tycker jag, tror det skulle sälja superbra =)!

2008-10-22 @ 14:56:39
Postat av: saskia

gud vad mysigt med en bebis!!

2008-10-22 @ 15:51:24
URL: http://blandgrynet.blogg.se/
Postat av: Lisa

Bilden är fantastisk! Så vill jag ha det..

2008-10-22 @ 22:47:16
URL: http://lisasrosth.blogg.se/
Postat av: Zandra.B

Vilken fin text. Du verkar vara en underbar mamma! :)

2008-10-23 @ 08:55:55
URL: http://wiendy.blogg.se/
Postat av: Sara

Hejsan.. Vilken underbar bild på eran lilla familj=)

Du verkar vara sådan mysig mamma=)

2008-10-23 @ 16:07:04
URL: http://sweettoth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0