Presenttips!

Hej alla underbara!
Nu har jag sovit skönt i soffan och vi har haft en mysig eftermiddag tillsammans härhemma vilket gett mig skön energi.

Jag får ofta frågor i kommentarerna om presenttips, det är jättekul att ni frågar mig och jag är ledsen om jag missat att tipsa er men jag försöker verkligen svara på alla kommentarer. Därför tänkte jag skriva lite här vad jag tycker man kan ge bort till nyblivna föräldrar, gravida väninnan, blivande bruden eller kanske i dopgåva till sitt syskonbarn.


(Gwen Stefani med familj)
Nyblivna föräldrar:

Det de flesta nyblivna föräldrar verkligen behöver är mat! Man är upptagen med att beundra miraklet och att bara vara. Jag skulle tipsa om att ta med en korg med nybakta ( eller köpta) bullar, kanske en lasagne / paj / annan maträtt, gott bröd och ost och en god bodylotion till Mamman. Pappan kanske kan få en Pappabok. En fin vattenflaska eller amningste till Mamman uppskattas garanterat ( om hon ammar!)

Att någon tänkt på en istället för ha köpt det dyraste och nyaste betyder oftast mest så ta hand om disken då du hälsar på, koka kaffet eller vyssa bebisen en liten stund så att Mamman och Pappan får vila/ta en dusch om bebisen sover dåligt.
Det viktigaste är att du är lyhörd och ser om de orkar besök och gör de det så beröm Mamman som varit en HJÄLTINNA och burit och fött barnet. Pappan har säkert det tufft han också med sin nya roll men mest av allt är det faktiskt kärlek och stolthet som SPRÄNGER I deras hjärtan så att ni kommer och tittar på bebis med en påse bullar räcker LÅNGT!

Andra presenter till nyblivna föräldrar kan vara En dörrskylt ( om bebis fått ett namn), en bok om bebisens första tid eller en mysig filt att vira in bebis i. Om det är till bebisen så rekommenderar jag att köpa mjuka och sköna bodies och byxor utan fötter i stl 56, gärna 62 så att kläderna kan användas en stund. Man har oftast shoppat mycket i minsta storleken.
Första tiden är det bekvämt som gäller, vänta en stund med söta klänningar, jeans och krångliga koftor.


(Min bästa kompis Charlotte med Benji i magen)
Gravida väninnan:

Här kan det vara kul att tänka personligt. Vem är din väninna, vad tycker hon om? Är hon orolig för något? Kanske du ska köpa en bok om just detta? Då man är gravid så läser man gärna och förbereder sig så pratar hon mycket om födseln så köp en fin bok om att föda. Annars är ett "MAMAkit" väldigt kul att få. En olja för magen / eller Body Butter ifrån The Body Shop, en gravidtidning, hennes favoritchoklad och kanske ett par mysiga sockar att värma sig med?
Skriv ett fint kort om er vänskap och peppa henne i Mammarollen som komma skall. Man är väldigt känslig som gravid och förståelse och omtanke ifrån vänner är GULD värt så att du bryr dig med sms, frågar då och då hur bebisen har det eller erbjuder dig att följa med på en jordmorkontroll kan göra din väninnas dag - jag LOVAR!


(jag har alltid älskat denna bilden på Brad och Jennifer)
Blivande bruden:

Som brud är det många to dos. Kanske du kan skriva ett fint kort där du erbjuder dig att vara weddingplanner en timme eller två? Kanske du kan hjälpa henne att skriva bordsplacering, beställa menyer eller koordinera något? Annars är en fin påse med en liten minihårspray, mintpastiller och ett bröllopsmagasin en söt gest att ge bort i tid före bröllopet eller på dagen D men byt då ut magasinet mot tex ett vaniljljus ( eller hennes favoritdoft) som hon kan låta brinna då hon gör sig vacker inför vigseln.


(Vårt hjärtegull i kyrkan med prästen och sin ena Gudmor min Syster!)
Till Dopbarnet ( dåpsbarnet) :

Jag är inte sponsrad av Amanda Egilson By Hand & Heart men vi samarbetar och jag måste ju skriva de tips som jag själv anser är bäst. Att ge ett armband, halsband eller något annat fint med just barnets namn är SÅ kul att få då det kan användas då barnet kommer i tonåren. Jag skulle absolut helst köpa det åt mina vänner så jag vill tipsa er om det också. Annars uppskattade vi ALLA dopgåvor vi fick till Elian. Fina böcker, mysiga cdskivor med sånger eller ett fint matset ( Elian fick sked, gaffel, tallrik och kopp med prinsmotiv) uppskattas garanterat. Skriv en fin dikt om er relation till barnet och gå på dopet så blir föräldrarna garanterat glada!

Om man är många vänner så rekommenderar jag att ni går ihop och köper något tillsammans. Kanske ett babygym? Laban var SUCCÉ då Elian blev någon månad och han låg ofta där och sprattlade då jag var hemma med honom. Eller kanske ett kit för att stöpa av små fossingarna? Ni kan också göra en liten bok om barnets föräldrar som barnet kan få läsa då det blir större. Bara fantastin sätter begränsningar. Den här tavlan är ljuvlig.


KRAM till er alla!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hei Josefine

Jeg er en av de 10% norske som leser bloggen din (var det ikke det det stod i Kamille?).. jeg er nok innom nesten hver dag og særlig nå som du er Gravid Er nemlig i akkurat samme situasjon - Vi har en liten tulle på 1 1/2 år og venter nr. 2 i januar (er neste to uker foran deg) så føler med på alle smarte tips



Så utrolig bra tips om å gi mat til nybakte foreldre! Det er så riktig.. man føler seg veldig liten når man kommer hjem og selv om det er super kos med besøk, kan det bli for mye å "varte" opp med mat etc i tillegg.

PS: Har dere tenkt å kun ha en singelvogn eller vil dere også kjøpe en søskenvogn til babyen og Elian?

2008-10-30 @ 20:05:10
Postat av: Mi

Åh perfekt med presenttips! Ska på dop om en månad för våra kompisars lille son och jag vet inte vad jag ska hitta på för nått. Inte så lätt när man inte har barn själv... :) Tack för tipsen!

2008-10-30 @ 20:17:03
URL: http://misblogg.blogg.se/
Postat av: Giske

Det ble noe feil når jeg skrev i stand.. men er det kommet frem får du bare slette



Hei Josefine

Jeg er en av de 10% norske som leser bloggen din (var det ikke det det stod i Kamille?)..nå nesten hver dag. kanskje mest fordi vi er i samme situasjon.. bor i oslo/ gidt/ett barn og gravid med nr 2 .. så må lese tipsene dine :_)



Ville bare si at tipset om å gi mat & boller eller lignende var utrolig bra og rett i blinken.. man er jo så sliten når man kommer hjem fra sykehuset og selv om man gjerne vil ha besøk .. er man sliten og orker ikke så mye ordning & reda :-)

et spørmsmål: skal dere bare ha bugabooen som singelvogn eller skal dere også kjøpe en søsknvogn til ELian & babyen?

2008-10-30 @ 20:23:28
Postat av: Hanna

Tack så mycket för dessa tips! Välbehövt!

2008-10-30 @ 20:25:40
Postat av: Kari

Så mange fine tips du kom med i dette innlegget! Når det er lenge siden man har vært gravid og fått barn selv, er det ikke så lett å komme på hva som kan passe, og det er bestandig morsomt å gi bort noe som mottakeren blir glad for :o)

Syns også det var en veldig fin tanke at du ville vise personalet i barnehagen hvor glad du er for at de tar godt vare på Elian. Tror helt sikkert at du på den måten lyser opp dagen for dem.(Slik du lyser opp dagen for dine lesere)

-klem-

2008-10-30 @ 20:45:48
URL: http://blogghestia.blogspot.com
Postat av: Anna-Lena

Vilka jätemysiga tips! Jag tror vi oftare behöver tänka så att istället för att lägga massa pengar på presenter kanske man kan hjälpa till med ngt, erbjuda sig själv isället! :) Ha en riktigt skön kväll och mys med familjen... snart är ni flera... :)

2008-10-30 @ 20:52:45
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Misen

Vilka väldigt bra tips på presenter du kommer med. Jag ska ta fasta på en del av dem och faktiskt se till att sprida det där om att ta med sig mat till nyblivna föräldrar till släkt och vänner att tänka på. ha en fortsatt trevlig torsdagskväll!

2008-10-30 @ 20:55:22
URL: http://homeostas.blogg.se/
Postat av: Emma

Bra tips! Keep up the good work

2008-10-30 @ 21:16:39
URL: http://misslindholm.blogg.se/
Postat av: En annan mamma

I våran bekantskaps krets så ger den som fått barn sist den ny blivna mamman, blöjor, nappflaska, ammningskupor,tvättlappar,och annat som en ny bliven mamma och bebis kan behöva.

Vi andra riktar in oss på mamman, finns det syskon så kan det vara en dag på badhuset eller något annat som barnet tycker är roligt, färdig lagad mat som du nämnde, fruset och klart så det bara är att slänga i micron eller ugnen.

Innan man kommer hemi från BB så har vi varit framme och städat och fixat med mat, smörgåsar och annat så man bara kan mysa när man kommer hem.

Mycket uppskattat när man är nyförlöst och är så uppe i sin nya medlem.

2008-10-30 @ 21:21:08
Postat av: Josefine

TACK för era FINA kommentarer!



Bra tips ifrån "En annan Mamma"!



Vi ska ha en syskonvagn också då Elian verkligen trivs att sitta i vagnen då vi gör utflykter, sen får vi se hur länge vi har den innan behovet försvunnit.



KRAM och ha en fin kväll!

2008-10-30 @ 21:49:25
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: strikemypose

det var synd att det tog slut mellan brad & jen :/

2008-10-30 @ 22:42:14
URL: http://strikemypose.blogg.se/
Postat av: Therese

Kul att få så många bra tips!!! Tackar tackar, nu kan man känna sig mer förberedd på kommande dop och ett bröllop för de två dopen jag besökte i sommras fick väldigt traditionella och "tråkiga" gåvor...

2008-10-30 @ 22:49:40
URL: http://theresenylander.blogg.se/
Postat av: Danne G

Snygg blogg!

2008-10-30 @ 23:00:51
URL: http://deegee.blogg.se/
Postat av: Jonna

Godmorgon!

Bra tips! :)

Hur mår du idag? Hoppas allt är bra o att den lilla sessan mår bra! KRAM

2008-10-31 @ 06:52:00
URL: http://jth.blogg.se/
Postat av: Linnea

Vilka härliga tips! Ska faktiskt iväg på dop imorgon, men har tyvärr redan hunnit köpa present. Annars hade ju detta varit kanon. Köpte en katvigdress och bobux-tofflor, alldeles perfekt det också tror jag! Sen eftersom det är min brors barn ska hon få lite extra, så vi ger fonder.



jag tycker att i allmänhet uppskattas det när man får oväntade gåvor, exempelvis en påse te, eller en påse bullar!



KRAM

2008-10-31 @ 08:10:42
URL: http://linwe.blogg.se/
Postat av: carro

Vilket bra inlägg !! :D

Skoj när man får massa tips & fler idéer.

2008-10-31 @ 09:19:13
URL: http://carolinejonsson84.blogg.se/
Postat av: Evamy

Vilka superbra tips verkligen!

2008-10-31 @ 15:47:10
URL: http://evamys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0