Ps.

Imorgon kommer det en fin tävling härinne som jag ska lägga upp!
Då vi vaknar är det ju dessutom OKTOBER, helt galet vad tiden flyger.
Glöm inte att färga oktober ROSA.

 




Färga oktober rosa!

After dagis:


Men vad är det här?
Jo ett fint kort ifrån Mormor. En stor röd bil med fina ord i.
TACK Mormor!


Läskig bild med knivarna men jag stod ju bredvid och lagade middag!


Så här glad blir man då man ser Pappa i fönstret!
Vinkar glatt.


Min vackra MAN, sen en månad IDAG!






Att bli Mamma igen...

Nu myser vi i soffan. E har som vanligt lagt Elian och jag hängde en tvätt. Det tvättas och tvättas i detta huset, det känner säkert alla ni föräldrar till. Pratade precis med sötaste vännen Emma och då jag pratar om bebis säger jag alltså namnet och berättar om vad jag tänkt ang att sova på dagis. Haha snacka om att man känner att man vet lite mer vad som komma skall. Sist var det magen som hade fokus, tiden efteråt var spännande men kändes SÅ avlägsen. Nu är det tiden MED bebis jag toklängtar till. Det gjorde jag med Elian också och vi kallade honom Elian i magen men jag kunde liksom inte föreställa mig hur amning, nattvak och annat sulle vara som jag kan nu. Fast jag njuter av magen också, h*n sparkar HELA tiden tycker jag. Det trycker på och buffas. Nu vet jag ju också att bebis säkert är TOTALT annorlunda än vad Elian var, men ändå. Jag är liksom redan en Mamma ;-)


Jag på väg till min näst sista partykväll innan bebis flyttade in!

Livet är en stor gåva - vårda den!
Kasta inte bort tid på det som tar din energi. Umgås med människor som GER energi, lev ett liv med en man som gör dig gott. För detta livet kommer aldrig igen.


Den största stunden i mitt liv, jag tror E håller med!

Dinnertime+miner!

Nu är vi hemma och jag ska snart laga middag. Inget märkvärdigt, idag blir det pyttipanna med stekta ägg. Det är gott med extra grädde i också tycker jag. Elian leker osm alltid med alla bilar, kör, inspekterar och radar upp dem. Han stod med flera bilar då jag kom in på dagis också och gick direkt med dem till billådan ( städade) och sa Ha Det till alla.

Jag är så HAPPY för att jag imorgon ska börja jobba igen. Rutiner, kollegor, tjäna pengar och njuta av bebis som är med hela tiden. Känner att jag kunde ha behövs akupunktur redan idag men ska hålla ut till torsdag då jag först ska till kiropraktor och direkt efteråt till akupunktören. Tur de ligger på samma ställe och det ligger bara rakt över gatan ifrån jobbet.


Elian har en ny grej på G.
MINSPELSTRÄNING!

Så snart jag kommer på dagis så trutar han med munnen och jag ser att han egentligen bara är glad men han vill liksom ge mig dåligt samvete...Samma sak då jag går på morgonen. Han dansar oftast in, sparkar av sig skorna, på med tofflor och lapp och hand i hand går vi in till hans avdelning. Då blir han glad av att se alla saker och fröken men vips så plutar han med läppen och kramar mig hårt och länge vilket är jättemysigt! Då jag går vinkar han i fönstret men tittar mest på bilar och allt annat än mig fast då och då får jag en slängpuss och då skuttar JAG iväg ;-)

Oavsett, jag tror han testar mig för det är bara med mig han gör så här och inför andra. Jag ska liksom ge all attention till honom och pratar jag med en fröken om dagen så kan han ropa MAMMA, bli med. ( Följa med) Det betyder "Nu går vi hem". Han stortrivs på dagis men vill behålla Mamma i ett järngrepp, precis som det ska vara tror jag.
Älsklingen, du är så fantastisk!


På dagis, här ser man att han knappt kan hålla tillbaka ett leende....



Finn.no

La ut en annons igårkväll.
Fick mail imorse att den ej var godkänd pga rubrik.
Mailar och frågar vad som var fel.
Kollar mail NU och ser att den blivit godkänd med en annan rubrik + att jag redan har en köpare.
Haha, finn.no is the shit om ni vill sälja saker I promise. Har sålt och shoppat soffa, sängar, jackor, vagnar och en massa annat där och det går snabbt.


Oktober - en rosa månad!

Jag vill att vi alla hjälps åt denna månaden att stötta ROSA BANDET! Jag tackar så hemskt mycket för era bidrag till Barncancerfonden. Tillsammans gör vi skillnad!

Färga oktober rosa!

Dagens, comfort!


Tights + skärp Vero Moda, linne H&M, tunika Cubus, kofta Bik Bok, skor + dataväska Bianco och väska H&M.

Min plan är att ännu en gång kika i garderoben och se vad jag kan ha på mig framöver på jobb. Ska inte shoppa med nu på en stund. Så det blir till att ta det man har. Det kan vara kul och dessutom väldigt bra för ens samvete ;-)


Fru Aamodt?

Nu sitter jag här på Ligningskontoret och tro mig, jag måste möta upp. Har dubbelkollat men här kan man få olika besked. Jag är generellt väldigt missnöjd med Norges motsvarighet till Skatteverket. Det jag är orolig för nu är att mitt vigselbevis inte räcker, de pratade om en stämpel då jag ringde hit och på vårt vigselbevis är det ingen sån...HÅLL TUMMARNA!

Update: Allt gick toppen! Det tar bara 2-3 mnd innan det är klart hahaha, men jag tror det går snabbare. Jag höll som bäst på att skriva en kort guide till svenskar i Oslo då det var min tur så den kommer under dagen.

Sista softa morgonen på en stund!

Idag kör vi ännu en så kallad soft morgon. Dvs vi myser i sängen då E gått ( efter han fixat vällingen till Elian) och morgonstressar INTE. Då är vi på väg till dagis runt 8.30. Imorgon ringer klockan 6.30 och allt måste gå på räls. Men det är mysigt att göra oss klara alla tre också och Elian tar det lika bra oavsett. Tur det! Tyvärr gör inte min nacke det men jag är hoppfull.

Då jag lämnat Elian idag ska jag åka till Ligningskontoret, något jag inte gillar. Där är kön milslång och allt tar tid. Men jag har ju faktiskt inte bytt efternamn ännu för sist jag var där var det kaos så jag gick efter nästan en timmes väntan. HOPPAS det går snabbare idag. Sen ska jag hem och vila, sista dagen jag har möjligheten till det och det hjälper verkligen.

Njut dagen!

After the wedding....!

Hej alla underbara!

Idag sov jag faktiskt en stund innan dagis, så skönt! Sen hämtade jag en glad kille och vi slapp kö trots att vi körde relativt sent hem. Sen lekte han massor och jag höll på med ekonomi i två ( ! ) timmar. Bröllop kostar kan jag tala om och det är så skönt att vi from nu bara kan börja spara igen. Att vara sjukskriven är ju SÅ hemskt för ekonomin...fy!

Vi åt sen middag idag, ganska nyss. E hade en intervju på jobbet så vi åkte och hämtade honom då han var klar. Lax med hemmagjort potatismos blev det idag. Nu lägger E Elian och jag landade i soffan. Idag var första dagen som det hjälpte med vila så jag hann aldrig promenera i vackra vädret som jag önskat. Man kan inte få allt och det bästa är att tänka på det man har och det man får gjort.

Jag läste i en annan blogg tidigare angående vänner och bekanta som läser ens blogg. Det är ju ifrån alla er jag känner via bloggvärlden eller inte känner alls som skriver allra mest härinne, sen vissa vänner som ganska ofta kikar in och lämnar en kommentar som gör mig glada. MEN alla i familjen, vännerna som jag märker läser då vi pratar ( känner mig alltid lika dum då de läst allt men jag har ingen aning att de läser för att de inget spår lämnar...) nu får ni börja kommentera! Står det i bloggen att solen skiner och att jag fått dagens cappuccino så betyder inte det att jag inte behöver samtal, sms eller kommentarer ifrån ER som jag älskar. Bara så ni vet....

Sen hinner jag knappt lämna kommentarer jag heller, hinner knappt läsa. MEN är det en vän jag känner prioriterar jag just den bloggen, försöker lämna ett spår. Hur tänker ni?

KRAM!

Bebis nummer två...


Jag sitter på jobbet ( LÄNGTAR TILLBAKA!) och fotar dagens outfit.

Hade en blommig kort kjol denna dagen kommer jag ihåg. Den sista tiden hade jag känt krypningar i benen, sk restless legs...Undrade OM det kunde vara ett litet liv i mig? En dag då vi "lekte" fantasti på jobbet högg det till i min rygg också, exakt som den värska bekkenlösningen /foglossningen...DÅ tänkte jag, nej kan det vara sant? Vad sker med min kropp?Vi hade inte tänkt skaffa en bebis till innan bröllopet ( försökte motivera oss till att vänta, champagnen på festen och möhippan var de starkaste argumenten men det var ju inga problem då bebis var ett faktum!) men jag kan säga att dagarna efter en mysig stund så visste jag att något skett, något stort. Jag väntade egentligen bara på att pluset skulle komma och jag ställde snabbt in mig på att det nog var ett mirakel som ville komma till oss.

Pluset visade sig inte på stickorna ( jag testade alltför tidigt) men jag visste. Drack inget vin om det bjöds och bara väntade... :) En dag efter jobbet gick jag till Storo och shoppade lite innan dagishämtning. Det var sol och varmt och jag tog ett test på toaletten bara för att. Det var ett SVAGT plus och jag fick en chock trots att jag anat. Ringde Ashi och vi diskuterade att ett plus är ju ett plus. Elian var också ett svagt plus först men det växte sig starkare dag för dag. Herregud kunde det vara sant? Jag hämtade Elian på dagis och vi åkte bussen den dagen. Pratade med E som blev väldigt nyfiken då jag berättade att det var nog en överraskning på G. Han frågade: Är du GRAVID? Jag vet inte sa jag men jo jag tror det. Hans lycka sken genom telefonen och hela jag kände mig så speciell. En till? Elian satt i vagnen och vi filosoferade tillsammans och han fick nog några extra pussar denna bussturen.



På busshållplatsen. Jag misstänker jag väntar hans lillebror / lillasyster och han kikar på bilar.





Oläsligt plus men jag skymtade det. Vågade dock inte lita på att det verkligen var ett plus...

Detta är så typiskt mig, då jag anar något måste jag bara veta hur det står till.. :) Jag tror jag fick positivt i vecka 3+5 vilket egentligen är väldigt tidigt tror jag.


Dagarna går och vi vet nu att jag är gravid. En lördag visar Clearblue starkt plus och det definitiva testet där det stod GRAVID fick vi på Mors Dag. Jag är redan otroligt trött och illamående och jag försöker bara överleva dagarna och E får ta Elian så jag kan vila.


Jag försöker dona med bröllopsfix men en stund känns det tungt.
Jag orkar INGENTING. Låter det vara så och känner att det är dags att berätta för alla varför jag är så trött och jag vill ha pepping, stöd och uppmuntring. Inte behöva låtsas vara pigg då jag egentligen somnar stående. E är världens bästa och gör ALLT. Jag är så lycklig för bebis men känner dåligt samvete för Elian och oroar mig över hur det ska bli med två barn, räcker kärleken till?




Passar på att använda mina högamidjorkjolar som jag ÄLSKAR! Denna går bra då den inte trycker på magen som är jättekänslig. Trycker jeans eller annat så mår jag illa. Måste äta hela tiden för att inte känna hunger = illamående och jag kissar OFTA!
Ändå så ÄR det fantastiskt. Oron över kärleken till två barn går över och jag bara LÄNGTAR tills bebisens 12 första veckor är nådda så att man kan andas ut lite.

Illamående på en parkbänk, kommer aldrig glömma denna dagen då jag hade ont i nacken också efter fysio. E kom och hämtade mig och jag grät i bilen. Köpte havrekex som jag försökte få i mig... Blä tur jag nästan glömt hur länge detta varade, det känns längesen nu.


Skrutten som piggar upp mig, han är SÅ go då jag mår dåligt. Kommer in och ska gosa och mysa.

Sen mår jag bättre och bättre och magen kom SNABBT! Jeansen är för trånga och jag får köpa lite Mammakläder ganska snabbt. Men så länge det var varmt gick det jättebra med klänning / leggings.


Första Mammajeansen!

Ni som läst har fått hänga med här ifrån väldigt tidigt, så kika tillbaka ifrån juni så kan ni läsa mer om ni vill!

Update: Andra "krämpor" jag kände väldigt tidigt var magkramper, det högg i magen och jag förstod inte vad det var...Min hals var också full av små röda finnar.





Vi är många! KUL!

Så många FAB MAMAS det finns! Vart är Papporna?! Jag har kikat omkring och det är ju så kul att se att vi är många som bloggar. Hinner sällan surfa omkring tyvärr men det var härlig läsning och fina bilder jag har fått se sen igår då bidragen strömmade in. Jag blev tvungen att lotta ibland tio st som jag tyckte om lika mycket. Jag tycker om er alla men de som sticker ut lite extra eller bara fångade min uppmärksamhet lite extra är:

Sofie




Ellie



AttbliMamma




Lisselissan




VintageRetroMami




TACK TACK TACK för alla fina ord ni skriver till mig också!


Underbart väder idag!

Hemma igen! Himlen är klarblå och det är fantastiskt väder! Jag kommer from torsdag gå till kiropraktor, akupunktör och väldigt snart ska jag starta upp min träning hos fysioterapeut också. Det är bra att ta tag i sina problem, eller rättare sagt att testa olika metoder och få hjälp.


Magen växer varje dag nu tycker jag!


Ringa Mormor!

Nu ska vi strax åka till dagis, sen ska jag ha min kiropraktorbehandling. Idag är min hosta bättre än så länge så jag ska försöka att inte prata så mycket. Men det första Elian sa då han slog upp sina två blå var: RINGA MORMOR! Så vi måste nog ta dagens telefon till henne.

Hoppas ni har en skön måndag, här blir det nog en ganska fin höstdag trots att det står moln på dagens väder. Men luften är frisk, så ut och gå lite idag. En kort prommis hjälper den också!

Då jag kommer hem ska jag se på Efter Tio och läsa era bloggar med en stor kopp honungsvatten som faktiskt hjälper mot halsen. Jag blir impad av hur MÅNGA ni är som skriver, verkligen jättekul. Ha det fint så länge!

Sov gott söndag

OJ så kul att ni är så många som bloggar. Jag tror jag får ta en cappuccino på ett café efter kiropraktorn imorgon och mysa med att kika in era bloggar. Eller så dimper jag ner i soffan hemma. Det ska oavsett bli KUL!

Vi har sett nyaste avsnittet av serien Himmelblå på
nrk.no och jag fick en gråtattack då jag började tänka på min Mormor och hur hon hade det med Morfar då han insjuknade...Uff min lilla älskade Mormor som jag saknar dig. E stod handfallen och var inte redo för alla gravidhormoner men fick straffet att kolla på ALLA bebiskläder jag köpt och sen gav han mig fotmassage så han är förlåten ;-)

Nu ska jag lägga mig och sova så jag ville bara säga GOD NATT!
Tänkte blogga om tiden då vi fick veta om bebisen i magen, men det gör jag imorgon istället.



Nygravid och magen var redan svullen om kvällen. Här på kvällsshopping, utanför Oslo City.
I påsen ligger en tröja ifrån MeMini som Elian hade på sig då Mormor kom.
STOREBROR står det på den!


Ni som gillar föräldrarbloggar!

I detta inlägget kan vi samla alla ( i kommentarerna) som bloggar som gravid, Mamma eller Pappa. Så kanske vi alla kan finna nya favoriter. Jag läser gärna om mode, inredning, personligt, föräldrar, barn med mycket mer men just här kanske vi ska samla er alla som bloggar om eller med barn? Alla som vill förstås!
Gör reklam för just din blogg, så länkar jag mina fem favoriter i inlägget då jag kikat in hos er.

Ps. skriv i kommentaren om det INTE är ok att jag lånar bild ifrån er blogg!

Lekhelg!


Bloggande tjockis som hoppat och åkt rutschkana så att bekkenet gjorde ont.
Hit åker vi när det är dags att få ut bebis ;)
Idag blev det sköna tights med tunika ifrån Gina Tricot. Jag är helt inne i duvblått nu, Love it!

Bebisinfo för intresserade:
Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.






Diskuterar vad de ska hitta på.
Elian ville aldrig åka därifrån och det var två svettiga killar som tog en dusch då vi äntligen kom hem.
Maten var supergod, jag åt bakad potatis med tacofärs och nachochips + sallad.

Vi har haft en riktig lekhelg. Nu ska jag hälla upp det kilo godis jag shoppade igår på Narvesen. De kör kampanjepris på smågodis nu 6,90 kr / hg och DET är billigt i Norge och kön var lång så jag shoppade på vägen till kassan. Egentligen var jag bara ute efter Aftonbladet då jag visste jag skulle nämnas där. Men det var ju en del faktafel ( som hur många besökare jag har + att det stod att jag är Mammaledig. Men snart är jag ju det igen :))

Nu: soffan! Ha en skön kväll alla underbara, hoppas ni är nöjda med helgen. Jag saknar så att jobba och om jag kan prata normalt igen ( har en hemsk khosta nu) så är jag tillbaka på onsdag och försöker jobba tiden ut tills jag ska föda. Det beror på nacken men jag tror det ska gå bra med mina nya planer som jag och kiropraktor har.




Pappa får bestämma!

E älskar att se Elians ögon lysa då de leker. Jag också men jag vet att en skön prommis kan vara minst lika uppskattat ;-) Oavsett nu är vi i HurlumHeiHuset ( som har gratis bredband ) och leker. Elian och E springer omkring och testar ALLT och då jag ville åka rutschkana var det inte alls lika kul som med Pappa så jag sitter och ser på dem och ska strax beställa in lite lunch.




Dagens kärlek:


(Hoppas ni kan klicka och få den större?)
Jag har ju så många bilder ifrån dagen som jag aldrig kommer glömma.
Vill göra detta igen och igen med samma Man såklart ;-)
E sa igår vid frukosten att vi måste ju gifta oss igen, förnya våra löften.
Om 30 år sa han, haha på en strand med våra barn..Kanske barnbarn....

Kärleken är störst!

Bloggala!

Elian somnade om och vi delar filt så jag ligger kvar och njuter av hans andetag. Älskade unge som jag älskar dig!

Jo jag har funderat fram och tillbaka angående
Veckorevyns Bloggala. Jag är inte nominerad men man har ju chansen i v Årets Blogg något jag tror en av de stora bloggarna kommer att kamma hem så det är inte därför jag funderat på om jag ska gå eller ej.. Det hade ju kanske varit kul. Men min Mamma sa att jag självklart ska gå dit och representera de gravida bloggarna. Vi är många och jag tror att vi alla verkligen har ett genuint utbyte av att ha kontakt med andra, skriva ned hur vi upplever våra dagar och man minns ju inte hur det var i november 2006 på samma vis som då man kan klicka in sig på sin blogg och se vad man skrev då. Jag tycker det är SÅ kul att se mina funderingar, Elians framsteg och hur han VÄXT sen han kom. Så jag har uppmanat MÅNGA av mina vänner som inte är gravida att starta blogg för att man lättare ska hålla kontakten utan att maila alla varje dag men också de som är gravida / har barn att spara på sina minnen i en blogg. Det är ju så kul att följa en kvinna som ifrån början skrivert om ett plus och i slutändan kommer det ett BARN, sen att få följa barnet via bloggen är ju ett privilegium tycker jag.

Det borde hållas evenemang för oss Föräldrar / Vardagsbloggare tycker jag. Tänk så lättpåverkade vi är ;-) Att utbyta tips, erfarenheter, peppa varandra och kanske få med oss en goodiebag med en barnmatsburk, en fin barnsked och kanske en skön bok skulle få många av oss att bli LYRISKA och tacksamma. Jag tror jag skrivit om detta tidigare men nu kom jag på det igen.. Att jag skulle vilja gå på en sån typ gala. Jag tror inte jag helt passar in ibland kortkort och de vassa armbågarna som jag tror kan råda i vissa hörn i den "riktiga" bloggvärlden. Men vad vet jag?!

Elian sover....

Nu ligger finaste skatten bredvid mig och sover skönt. Idag är himlen klarblå och E har fixat ute i vår lilla trädgård och Elian har lekt. Vi ska ut sen då Elian fått lunch. Jag tänkte göra pannkakor men kom på att vi igår lämnade iväg vår stekpanna som vari så bra men helt plötsligt börjat bränna allt.. Så Jernia får allt ge oss en ny för det skulle vara tio års garanti på den och jag köpte den då jag väntade Elian för att jag ville kunna laga god mat hemma. Vår IKEA brände då allt..haha vilka problem.

E vill köra på ett lekeland och jag ut och gå så vi får se vad som sker. Det är så skönt med söndagar, att bara vara. Fast jag fixar och donar ändå, kan inte bara sitta stilla. Nu sträcker sig sötisen här och la upp en fot på mitt tangentbord i sömnen :)

Sunny sunday!


Nu har vi ätit mysig söndagsfrukost!
Vi försöker göra mer mystraditioner. Ha en liten skål med ostbågar på fredagskvällen, äta en god dessert på lördagen kanske och ha långa sköna frukostar alla tre. Det har gått toppen denna helgen och Elian tycker det är MYS!
Det handlar ju inte bara om att äta sötsaker men att göra saker tillsammans, något jag tror är A och O för att vara en familj LÄNGE.

HAPPY SÖNDAG!

Snurrig!

Jag är fortfarande vaken, en rolig film började med Sarah Jessica Parker. Vi har sett den förut men nu ska jag göra mig honungsvatten för hostan och krypa ned i soffan med E. Det som är negativt med att blogga spontant som jag gör är att jag ofta missförstås. Hoppas ni som hängt med en stund förstår hur jag menar om jag skriver lite otydligt. Oavsett så syftar  jag på inlägget Dagens. Jag skrev ang Gucciväskor som lyser med sin frånvaro i min garderob. Det känns ibland löjlgit att jag dagensbloggar då det mesta är H&M medans andra skriver om Gucci, Acne och andra cravings som jag vet att inte alla har råd med...

Så jag skrev att det som kan vara positivt med just mina sk dagens är ju att det inte är många dyrgripar som man får sukta efter... Oavsett är trött nu och ville bara förklara mig att jag INTE tycker att man är osäker för att man bär dyra kläder, men jag tror att det man bär måste kännas BRA för att man ska känna sig sådär FAB och snygg som man gärna känner sig varje dag.  Det betyder också H&M och andra billigare kläder, man måste veta vem man är och vad man står för. Eller man borde iallafall ta hand om sig, välja det som gör en gott och omges med goda människor. En väska hjälper inte mot ensamhet eller rädsla  oavsett om den kommer ifrån GUCCI. Men jag har ingenting emot dem som bär dem. Jag tar gärna en själv. Haha hoppas ni förstår hur jag menar?

SOV GOTT - igen ;-)

Tore, spela Bä Bä kära barn....!


Elian kommer och stör pianisten.... ;-)


Sov Sött!

Vår sköna lördagskväll:

Som ni ser har jag bloggat då och då under hela kvällen! Efter supergod middag så slappade jag i fåtöljen, njöt av Tores pianospelande och bloggade lite. Sen åt vi min hallonpaj med vaniljsås till dessert. Barnen har lekt och dansat och vi har haft det jättemysigt. Jag är som igår supertrött så det är nog strax dags för sängen och bok för mig. Jag hann aldrig starta på boken jag fick så ikväll är det dags.


En söt kanin och Tore


Är så glad att ha Tore i vårt liv. Mjuk, go, snäll, lyssnar alltid och helt enkelt en FAB Man är han. Här har Elian fått sin vilja igenom och Tore spelar Bä Bä vita lamm.


Dans pågår....



Hoppas ni haft en härlig lördagskväll, det är ju ännu tidigt för er som ska ut på partaj!







Dagens!


Idag blev det jeans ZaraMamma, tröja/tunika med öppen rygg H&M trend, kofta ZARA, poncho Proud och skor Bianco. Väskan är ifrån H&M. Fancy som alltid ;-) Det som kanske är positivt med mina dagens är att alla kan köpa dem. Inga dyra Gucciväskor här inte ;-)
Men sjalen är köpt på Robot så den tror jag är 2hand ( de säljer både nytt och gammalt)

Tivoli och drama....


Tore med tjejerna!


Karusell med Mamma.
Det blåste idag så lockarna försvann ganska snabbt.

Den här hunden med ägare ( Tores vänner) var en liten valp då jag såg den sist. Då satt jag höggravid på stranden och väntade på att få möta Elian... Nu är han och hunden lika gamla =)


Senare skulle tjejerna skulle få ansiktsmålning och det var musik omkrring oss. Det kändes som i en film då ett gäng narkomaner ( det finns otroligt mycket tragiskt i Oslo...) i parken visade sig bära pistol. Clownen stod och ringde polisen och alla var smått skärrade. Då polisen kom efter ca 20 min fann de ej pistolen som kanske sålts vidare, vad vet vi.. Läskigt iaf. Jag prommade bort med Elian så länge...



Ren glädje!


HOPPA är KUL! Det var som sagt Barnens dag på Grynelökka och Elian stornjöt.







Kul att åka "sklie" som det heter på norska!


Elian åkte själv också.



Underbar dag!


Vi myste på Bistro på Grynelökka idag. Vi fick höra att de skulle ha så god fisksoppa av "granncaféet" Fru Hagen men det serverades inte dagtid. Det var så mysigt så vi stannade där ändå. Tore kom med sin Julie och hennes kompis.
Här masserar jag en trött killes små fötter.


Jag åt mumsig skagenröra på landbröd.


Dancing! Tänk om vi vuxna gjorde så här mitt på dagen i soffan på en restaurang? ;-)


Tjejerna drar Elian, han ser lite skeptisk ut ;-)


Min utsikt nu:


Just nu sitter jag i en jätteskön stol och bloggar!
E och Tore kockar i köket och barnen leker.


Blogging!



Goes curly!


Lockar var väldigt jag då jag och E möttes.
Idag kände jag mig så less på att vara förkyld så jag tog fram hårrullarna!

Nu ska vi strax åka in till stan. Elian leker ute med sin Pappa nu och jag fixar det sista.

Har jag missat något?

Nu skiner solen och vi har kommit på att vi ska till Grynelökka idag för där är det BARNENS DAG! Jag tänkte bara säga att alla era kommentarer gör mig SÅ glad och jag ber om ursäkt om jag missar ibland. Men i detta inlägg kan ni fråga saker ni undrar över ( till en viss gräns :)) och är det en kommentar jag missat att svara på så kommer de besvaras här. Men nu kanske är ute och njuter solen idag och det tycker jag att ni ska göra, så blir det få kommentarer gör vi det bara igen. Men jag ska svara ikväll på de ni ställer.

KRAM!

Ps. Idag tänker jag på
DIG Dina som gifter dig, önskar er ALL lycka! Solen skiner för er skull :)



Killarna i båten i sommar...
De ligger och lyssnar på musik i soffan nu och ser ut ungefär så här, fast Elian dricker vatten :)




Härlig lördag!

Idag fick jag sovmorgon och nu har vi ätit mysig lördagsfrukost tillsammans. Solen strålar och vi har väldigt lite planerat denna helgen. Vi ska ta tag i hagen / trädgården. Poolen ska tas bort, gräset ska klippas och alla leksaker samlas ihop.
Önskar er en SKÖN lördag!


Ha en skön kväll alla kära läsare!

Jag önskar er alla en FAB kväll! Vi har precis ätit god fredagsmiddag - tacos! Elian har börjat avsluta med hallonkräm och mjölk vilket han älskar. Jag tror jag ska åka och köpa god glass och hyra en film nu till kvällen. Elian ska bada och jag donar i köket. Det är något speciellt med helger, och framförallt familjemiddag då vi tre sitter tillsammans och pratar om dagen. Snart är vi fyra.



KALASTEMA!
Elian hittade dessa hattar som blev över sen tvåårskalaset
.





Om ni vill rösta på PRINSESSANS DAGBOK  klickar ni HÄR!

När vi ändå har en tipsdag!

Jag hade ett "Barbierosa" läppstift på bröllopsdagen Jag har nästan alltid rosa på läpparna ( ibland beige) och det kändes kul att förstärka det en dag som denna. Många undrar vad läppstiftet heter och det heter SOFIS och kommer ifrån FACE.


Fotograf: BÄSTA
KIMM som förgyllde vår dag.
Det är också ett STORT TIPS!
Ha med en fotograf under dagen. Jag har precis sett SÅ fina bilder på E då han och killarna gör sig klara inför bröllopet...
Kimm är en star!


My fab Petronella!


Tack underbara för den mysiga lunchen idag, även om vi fick byta ut våra pastarätter så blev det bra tillslut ;-)
Petronella har den jättefina jackan ifrån Zara.
Vi åt på Jacob Aall idag och det var lika härligt att ses som alltid.
Love You!

Jag idag.

Mumsigaste cappuccinon jag druckit på länge!






Dagens!

ÅÅÅ vilket skönt väder idag. Jag testade att ha klackar, är det fredag så är det plus att jag körde till och från restaurang = minimal walking idag =)


Svårt att fota idag.
Leggings ( jeanslook) Bik Bok, skor Bianco, klänning Twilfit, kofta Lindex och jacka Gina Tricot.

Just nu kikar jag på våra bröllopsbilder och bara myser!

Masterpiece!


Jag har hittat en mascara som sitter bra, inte smular och helt enkelt är en perfekt "everydaymascara".
Max Factor, Masterpiece!



Skön sång nu på morgonen, har tagit mina alvedon och försökt vila. Nu ska jag åka och möta min
underbara Petronella!
Ps. Skruva upp volymen!

Snart lunchdags!

Nu är jag så hungrig, jag och Petronella ska ses på ett ställe där det finns mer matig lunch idag. Det blir oftast en scones eller så och det räcker inte för mig känner jag. Bebis sparkar och rör sig, det trycker på och igår kände jag rumpa / rygg som spändes ut mot huden. Läskigt och underbart!

Jag tog nyss ett beslut, min lugg ska få växa ut nu en stund. Vi får se hur länge jag orkar innan jag klipper den igen :)


Jag i Uppsala helgen innan jag blev Fru.



Prinsessansdagbok.com

Ang Veckorevyns BlogAward i Stockholm så känns det very Fashion för mig. Alltså det är ju främst modebloggare som kommer vinna. MEN eftersom jag fått en inbjudan och ni varit så söta och uppmärksammat mig på att ni faktiskt röstat så låter jag en stor röstknapp ligga här till höger så att de som vill kan få rösta. ---------------------------->

Happy friday!

Jag och Elian tar en soft fredagsmorgon härhemma. Men vi ska snart göra oss klara för dagis. Sen har jag bara en lunch inbokad idag. Emellan dagis och lunch ska jag hem och vila, känner att helgen kommer lägligt. Vi ska bara MYSA hela helgen, ikväll blir det tacos och familjemys. Hösten är en perfekt tid att ta hand om sig själv och familjen lite extra.

Att ta hand om sig själv kan vara att ta en prommis, läsa en bok ostört i en timme osv... Jag tycker vi alla ska peela ansikte + kropp i helgen. Billiga varianter fungerar toppen, det gäller bara att få hyn fräsch och mjuk. Många tycker att ansktet blir torrt nu. ( JAG!)


Längtar efter värme och sol.
Men först vacker höst, pepparkaksdoftande jul och bebis ankomst i februari...
Sen kommer våren igen och allting blommar, då blir det sköna prommisar med nya familjemedlemmen....



Fiskgratängrecept utan några mått:

Koka torsken tills den är vit, jag körde min i micron i vatten =)
Koka skalad potatis i bitar så går det snabbt.
Koka upp en vit sås, starta med en klick smör och mjöl.
Häll på mjölk ( + matlagningsgrädde om du vill) eftersom och låt koka upp under omrörning. Salta och peppra ( VIT)

Häll av vattnet på potatisen då de är klara. Häll i lite smör + varm mjölk. Kör med elvispen tills det blir ett mos. Salta lite.

Lägg torsken i en smörad form på spenat, strö på lite vitpeppar och salt. Klicka potatisen omkring. Häll på såsen. Lägg i champinjoner på burk ( hela) + räkor ( låt dem rinna av innan). Lite riven ost och in i ugnen tills osten är gyllen.


Smaklig måltid!



Jihoo!

Nu ska jag snart lägga mig, vi ser norsk tv och bara slappar. Varför jag skriver JIHOO är för att ni är så goa och har snart står vårt bidrag till BARNCANCERFONDEN på 5000 kr! TACK!  ----------->

Elian - Mamma älskar dig så högt!

Ibland svämmar mitt hjärta över och jag känner att jag inte vill vara någonannanstans än just här just nu...
Vardagar kan vara det mysigaste av allt bara man uppskattar dem!


Idag innan vi åt middag.
Elian åt REKORDmycket av fiskgratängen, så kul!

Puss på lill*syskonet!




Proud:


Jag försöker fota min nya ullponcho i en smutsig badrumsspegel jag lyckas sådär så ni ser den även nedan på en proffsmodell, den blir en favorit i höst!

Dessa sköna lila tightsen låg också i paketet och jag invigde dem igårkväll på bio tillsammans med svarta omlottklänningen. Magen får plats i tightsen och det var en perfekt bio-outfit då man sitter ganska trångt på en bio.
Redan, hur ska jag se ut i vecka 40? ;)

Jag tycker klänningen är en perfekt klassiker. Mjuk, skön och den ger magen plats. Jag tänker att jag sitter i juletider med denna, en STOR mage, lite fina smycken och känner mig ganska FAB? HOPPAS!

 

Hoppas också ni vill se om jag får paket? Eller ska jag bara länka till de kläder jag fått då jag använder dem? Men nu lanserar Proud höstkollektionen och det kan vara kul att läsa hur jag som gravid upplever plaggen? Skriv gärna hur ni tänker, känner det blev en del rabatter och länkningar idag men så är det ju ibland och jag tycker det är KUL!

Ps. Hade jag haft en dotter hade hon gärna fått se ut så här i höst:


Söt Ullkappa, Proud.



Erbjudande till Prinsessans Dagboks läsare:

20% rabatt hos Proud

Besök Prouds konceptbutik på Karlavägen 48 i Stockholm eller internetbutiken www.proud.se


Gör så här:

Via internetbutiken www.proud .se.

Ange rabattkod: ”Prinsessans dagbok” i kassan. 20% rabatt dras då automatiskt av innan du genomför din betalning.


I butiken på Karlavägen 48 i Stockhom.

Ange rabattkod ”Prinsessans dagbok” i kassan. Personalen drar då av 20% rabatt innan du genomför din

betalning.

 

Erbjudandet gäller i Prouds konceptbutik på Karlavägen 48 i Stockholm samt Prouds internetbutik www.proud.se.

Erbjudandet gäller tom 31 oktober och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

 

Varmt välkomna.

 

Proud

 


Jag somnade!

Efter maten då E kom hem så gick jag upp för att vila lite. Vaknade av att Elian ville pussas och kramas, det är SÅ skönt att få de 20 minuters sömn som man kan få om man släpper alla måsten och bara låter kroppen vila. Nu lägger E skatten och jag har plockat undan leksaker och tänt alla ljus. MYSKVÄLL!

Bebis bebis vi längtar efter dig!


Skönaste första kläderna till små bebisar eller varför inte till de större, dessa finns i upptil stl 86 på H&M.
100% ull.

Nu ska vi gå upp till Elians rum och leka.
Ha en HAPPY eftermiddag, det tänker jag ha!

Dagens post!

Elian leker så fint och kommer med jämna mellanrum upp i min famn och riktigt tokkramas... Sånt gör livet så mycket härligare tycker jag. E är på väg hem och det blir tidig middag utan stress, skönt. Jag uppskattar mer och mer att inte ha kalendern full, att hellre sprida ut saker. Det är ovanligt för att vara jag men jag tror graviditeten gett mig ett behov för LUGH OCH RO vilket bara är bra för mig.

Jo till rubriken, det är så kul med all post jag får! Idag fick jag Elians fina MINIKÅNKEN (som tidigare fastnat i tullen, Norge är stränga :))och
Outnet.se som gett oss den har som jag tidigare sagt 10% rabatt på ALLA varor till och med den 12/ 10, de har förlängt erbjudandet och information om hur ni får rabatten finner ni här.


Sen fick jag ett oväntat paket ifrån AnnaStinas söta väninna som jag mött någon gång och hon hade tänkt skicka ett kryapådigpaket då jag låg och bara mådde illa men det kom ju lika lägligt nu med nacken... TUSEN TACK Kjersti, vilken solstråle du är!!!!!



Boken "The Diary Of an Honest Mum "av Jools Oliver, denna ska jag börja läsa ikväll!

Energiboost!

Jag har mest ätit idag känner jag, tog med mig en fräsch yoghurt med blåbär to go efter brunch imorse. Behöver alla antioxidanter jag kan få nu då min förkylning med hosta, täppt näsa och ingen röst varat i elva dagar idag... Men det är tur i oturen att jag redan är sjukskriven, hade inte kunnat jobba med denna hostan och framförallt inte utan röst ;-)



Idag ska vi äta fiskgratäng sen igår, toppen att slippa laga mat. Så det betyder att jag har tid att visa fina kläderna jag fick igår ifrån
PROUD samt ge er en god rabatt där om ni blir shoppingsugna. Man får lov att skämma bort sig själv då man är gravid tycker jag, man växer och det känns mestadels bara fabolous och fantastiskt men ibland ( som idag) känner man sig mest BLÄ. Thats life! Men då kan det vara skönt att få ta på sig något skönt och fint.

Tips!


Jag var och mötte mina jobbgirls en snabbis innan dagis och jag köpte med mig cocosbollar ifrån Lille Kokosbollefabrikken som ligger på Sagene. De är så GODA allihopa och då vi bodde nära här blev det en del såna för mig och E..... ;-)






Ännu en dag på Åpent Bageri

Nu är jag och skatten hemma! Dagen idag har varit skönt soft och jag längtar och hoppas att jag kan jobba nästa månad för det känns självklart skönt att få njuta dagarna men tomt utan att jobba... Tiden flyger och jag får ingenting gjort. Men så är det ibland.


Jag på Åpent Bageri.

AnnaStina och jag innan vi skiljdes åt efter en lång och mysig brunch.






Pink!

Jag blev så glad då jag kom till Åpent bageri och mötte upp AnnaStina! Jag som hade tänkt shoppa blommor idag fick rosa hyacinter som luktar ljuvligt. Passar perfekt i vårt kök och jag som tänkt så mycket på julen sista tiden, jag toklängtar!
Men idag strålar solen och det är vacker höst. Tack sötaste vännen! ( som sitter mittemot mig här nu så jag ska fortsätta umgås med henne :-))



Glada besked!

Elians ögas utveckling går som det ska, dvs skelningen minskar och han är ju SÅ duktig med sin lapp på dagis. Det gjorde mig glad! Då vi kom til dagis var det dags att gå ut så jag klädde på honom och han åt sin skinkmacka ute på en bänk då jag gick, skrutten vår.


Färdig hos ögonläkaren.





Ögonläkare!

Nu ska vi åka iväg här. Elian ska till ögonläkaren och kolla upp skelningen. Önskar er en skön morgon!

Vi har fått barnvakt!


Här spanar vi efter barnvakten!
Onkel Håvard är en stor favorit och nu leker Elian med honom. Vi ska köra iväg nu och se Arn II.
Jag har längtat massor efter en biokväll med E.

NJUT KVÄLLEN!



Lyckad middag!

Jag är så stolt över att min egenkomponerade fiskgratäng blev så GOD! Lite mycket sås men då den kallnat lite så smakade den helt fab om jag får säga det själv ;-)


Sötnosen smakar potatismos ifrån vispen!
Han gick och hämtade stolen och klättrade upp själv.


Dinnertime!



Ang sponsring och reklam!

Jag har tidigare skrivit att ni kan lita på mig men finner ej inlägget! Bloggen har ökat i storlek och annonsörer och webshopar ser sin chans att nå ut till många. Jag får en del mail och förfrågningar. Tackar ALLTID nej till att nämna företag för pengar, så att ni vet. Skriver aldrig att jag köpt något jag egentligen fått osv...MEN tycker det är KUL att få testa saker ( oftast barnsaker) och sen kunna dela det med er. Dels för att jag då vet att saken är bra, vi får det gratis ( vem tackar nej till det om det är en produkt man tror man gillar?)

Det som är roligast är att få tävla ut olika saker till ER! Självklart tjänar den som sponsrar på detta då så många går in hit varje dag. Jag tycker det är bra att reklamen är där den "ska vara". Om ni förstår? Tex nu har vi nyss avgjutit
Lifestone på Elians händer och fötter ( stora är de!) och ska testa och se vad jag tycker om deras smycken. Då jag vet att de annonserar här och där och jag har sett dem flera gånger tycker jag det är jättekul att få testa och kanske någon av er som tänkt beställa ser det hos mig och tycker det är bra att ni får se ett färdigt resultat? Ofta får jag möjligheten att ge er rabatt för att ni läser hos mig, det måste ju vara positivt? Det är bara om ni vill ni behöver använda den men jag tackar som sagt nej till många webshopar ( fick ett förslag om porriga underkläder en gång haha) och jag får många mail där de vill att jag ska tipsa om webshopar, reor och annat som jag aldrig gör. Jag vill att styrkan i min blogg är att det som skrivs är äkta. Alltså att ni "litar" på mitt omdöme, sen är ju allt väldigt individuellt.

Jag vill bara att ni ska veta att allt jag skriver om har jag ofta i förväg valt ut, dvs trott ska vara bra. Är det inte bra skickar jag det i retur och är det recensioner som jag gjort till Barnlycka så skriver jag helt enklet vad jag tycker är bra vs dåligt. Men oftast är dagens produkter som jag väljer så pass bra så det brukar inte vara problem.

Hellre ärlig och tjänar lite mindre än att förstöra min personlighet genom att sponsras av sånt jag ej gillar. Men det kommer en del i posten och det får ni ju se, tycker ni det är tråkigt så blunda =)

KRAM mina underbara läsare, det är helt otroligt att ni är så många!

Pusskalas och reklamfria kommentarer!


Nu fick jag sällskap vid macen och det är ju så kul att få massa pussar ifrån den man älskar allra mest ;-)




Busunge!

Ps. Jag skrattar varje gång jag ser en icke godkänd kommentar. Ni som skriver om dessa ***** GRATISBIO, smink, Kicks och allt vad det är - GE UPP! Jag har spärrat orden. Orkar inte med ett till klicka här, se här osv ifrån folk jag inte känner. Ni andra som tipsar och länkar ni tror jag gillar saker är ju bara skoj men får man sisådär femtio kommentarer om dagen ifrån anonyma som vill ha poäng via gratislänkar så blir det inte alls kul, ni tycker säkert inte heller det. OCH klickar någon på dessa anonyma länkar? Jag skulle säkert kunna bli medlem och klicka och be er klicka, då skulle ni kanske göra det för min + er skull? Men nu när det är anonyma så no no no. Haha vilket utbrott jag fick här nu, sorry jag är egentligen väldigt glad idag! ;-)



Vardagsbestyr!

Nu är vi hemma! Solen strålar och Elian är nyvaken, han sov då jag kom eftersom de varit på tur så blev dagen lite försenad. Men nu är han vaken och springer omkring med sina bilar och leker. Idag ska jag testa att laga fiskgratäng, jag har så lust på det och eget potatismos så det blir menyn idag ;-)
 

Rabatt Svanshop!

Om ni tyckte om SVANstolen som jag fick äran att lotta ut så får ni nu chansen att köpa den och få med dyna + skyddsbricka gratis. Ni går in här och beställer en Svanstol med dyna och skyddsbricka innan den 2 oktober. Då dras priset för dynan och skyddbrickan bort då ni lagt allt i varukorgen och skrivit in koden "prinsessans dagbok". Värde ca 335 kr.
Glöm inte att beställa en bricka eller bygel om ni vill ha det. Liten vits att ha ett brickskydd men ingen bricka =)

 


Soft start på dagen:


Frukost och Efter Tio.


Min nya myskofta, Gina

Skönt att den kan öppnas då magen växer :)

Idag har jag ätit i lugn och ro, pratat med Elians dagis och med Mamma.
Jag blir så stolt då jag får höra att Elian är ett tryggt barn, det sa Mamma imorse då jag pratade med henne ( hon får ofta tidiga samtal då jag kör hem ifrån dagis med headset) och det är en av mina största ambitioner: Att han blir trygg och lycklig!

Trollet Elian?

Denna ska Elian ha i vinter, TROLL är så omtalat och det ska bli så KUL att få testa och se hur bra den är. Barnlycka säljer den såklart och det är dem som ser till att Elian får vara Trollfin i vinter :) TACK!

Malin skrev nyss en kommentar:
" om Trollet Elian?:
Glöm inte att ni alltid har 10% rabatt på hela vårt sortiment om ni uppger "prinsessans dagbok" i medd.fältet när ni lägger er order. Vi drar bort den manuellt i efterhand, men ni kan lita på oss
:-) det gäller ju även overallerna förstås
Mvh Malin
www.barnlycka.se"


Jag tycker det är KUL att dela med mig med saker jag gillar och då ni kan få rabatter är det ju bra att skriva om dem då och då så att ni inte betalar onödigt mycket!/Josefine


Dagis...

Vilket skönt väder, idag ska jag ta en skön promenad!

Elian dansade och sjöng då vi gick in på dagis idag, glad som en sol. Jag läste i en dagistidning vi fått igår, det står alltid om tips då man ska skola in sitt barn. Ett tips jag tog till mig och tänkte mycket på var att man ska visa att dagis är något positivt. Inte tveka, visa osäkerhet eller rädsla själv. Bara visa barnet att det är lyckligt lottat som får vara där. Det inger en trygghet och det är skönt för en själv också att tänka positivt då man ska göra något så stort som att övergå ifrån hemmadagar till jobb och dagis. Självklart ska dagis uppfylla alla krav så att man KÄNNER att det är bra för barnet att vara på dagis, att man känner tryggheten osv... Kanske man kan avtala ett möte ensam utan barnet och se sig omkring och känna av så att man verkligen KAN vara glad och poositiv dagen D.

Jag ville bara peppa er som kanske är mitt i inskolning eller snart ska dit. Det kommer gå bra, barnen älskar att känna gemenskap, att bli sedda i grupp och att få LEKA hela dagarna. Livet är ju tyvärr så att man inte kan vara hemma med barnen hela livet om man inte är miljonär och då är jag fördomsfull och säger att nästan ännu färre av dem som är miljonärer väljer att spendera sin tid med barnet istället för att lämna dem på dagis ;-). Men jag tycker att dagis är något BRA som gör att famijen kan jobba ( jag saknar att jobba!) och leva. Kom också ihåg att uppskatta personalen som tar hand om ditt lilla hjärta.

Ps. Jag säger dagis för att det för mig är ett positivt ord sen jag var liten, jag VET att det heter Förskola eller Barnehage men jag har förklarat det för Elians fröknar också att vi kallar det dagis för att ordet är så mysigt :)
Den här tavlan hade Elian gjort på dagis till mig och E i julklapp, han startade dagis i december ifjol och snabbt blev det julledigt så det blev en soft inskolning. Tavlan hänger på hans rum och varje gång jag läser den gråter jag. Livet går snabbt...det gäller att njuta och att hänga med.

Sunny day!

Idag skiner solen och Elian ska på tur! Vi har haft en skön lugn morgon och ska snart åka till dagis.

Varje morgon är det biluppställning hos oss!




Önskar er en HAPPY ONSDAG!

Vem har bidragit?

Längst ner till höger HÄR kan ni se alla namn på dem som gett pengar! Jag gav först men står ej med, kanske jag hamnade i någon annans insamling? Jaja huvudsaken är att vi alla bidrar. TACK!

Gina tricot och skor!


Min svarta jacka ifrån Gina, hoppas den håller denna säsongen iaf. Nästa år om jag blir rik ska jag investera i en svart snygg kappa, men i år tog jag en storlek större då jag vet att mage och bröst kommer att växa. Plus att i vår är det aningsbröst som ska värmas med sköna tröjor under.


Dessa sköna linnen som är stretchiga är SÅ fina.
Köpte ett beige, vitt, svart och ett duvblått (det jag bär idag)
Klänningen får ni se på väldigt snart, den blev så ful på galgen. Men den är också duvblå och med knyt under bysten.


Mina nya stövlar ( NILSSON )som jag ska ha i höst och vinter. De är fodrade, lagom låga, knappt någon klack och med gummisula.
ÅÅÅ jag vill ha klackar, blir så avis på alla som trippar runt i snygga höststävlar men dessa fungerar bra till stuprör och klänningar som dominerar för mig i höst. Nu ska jag inte behöav så värst mycket mer i Mammaväg.... Har några paket på väg som jag kommer visa er då de kommit. Som jag skrev så verkar posten gå via snigelvägen denna gången ;-)

Nu är det IDOL och mys som gäller, E lägger Elian så jag bara slappar.



Spontant!

Vi har haft världens mysigaste eftermiddag! Jag och Elian hämtade E på jobbet och då jag och Ashi pratade i telefonen så kom vi på att vi skulle hem till dem och leka + äta middag. Så vi hämtade upp henne ( hon jobbar nära E) och vi åkte hem till dem. Sen har vi ätit god lasagne  ( killarna fixade maten) med sallad och vitlöksbröd och bara MYST.

TACK för att ni finns kära vänner!


Mumsigt med smoothie till dessert!



Myspys med bästa Pappa.


E busar med killarna.
Vi är SÅ glada för att Henrik mår så mycket bättre!!!

TACK TACK TACK för att ni alla hjälpt mig att samla ihop målet till Barncancerfonden! Jag är SÅ stolt över att ni är så givmilda och jag hoppas vi alla kommer stödja Bröstcancer då rosa månaden startar nästa vecka. Jag har en väninna som drabbades av bröstcancer ( vi fick barn samtidigt). Hon är en FANTASTISK dame som har SÅ mycket styrka och jag önskar att vi alla tänker på att det kan tyvärr ske vemsomhelst...



Dagens from nu!

Ja det har varit städoutfit härhemma, sköna leggings och linne. Men nu har jag duschat och känner mig pigg och glad, att röra på mig i min takt hjälper verkligen. Nu ska jag äntligen hämta Elian!


Jeans H&M Organic Mama, linne Gina Tricot och gammal kofta ifrån Lindex.


Naglarna som jag fixade igår, I love them och har inte varit så här nöjd tidigare så jag kommer absolut fortsätta även fast jag bara tänkte ha dem under bröllopet tills de föll av...

Vi måste köpa ett större hus!

Idag är luften helt fantastiskt skön, jag tänkte gå ut och promenera men har plockat hemma med öppna dörrar istället. Tvätten torkar i solen och jag bara myser, det är så skönt att få gjort ting som väntat... Ändå har vi MASSOR att ta tag i.. Fixa trädgården, rensa boden, hänga upp lampor, hyllor mm. Men det är kul och i höst har vi bestämt ( jag och E) att satsa mer på familjen, dvs oss och hemmet. Det känns verkligen BRA!

Jag vet inte varför min räknare till höger ( Barncancerfonden) inte uppdateras men nu är vi uppe i 3200 kr och det gör mig GLAD att ni gör handling av er tanke - TACK! Har kikat till den hela morgonen och den har ökat varje stund... UNDERBART!

Något jag gjort idag är att se ordentligt på alla våra fina bröllopspresenter, nu har jag stuvat in dem och jag inser att vi har ett ganska litet hus ;-) Men det är skönt för då köper man inte på sig alltför mycket onödigt ( vi har bott för stort tidigare och det blev bara att städa oanvända rum...). Men visst kunde vårt hus få innehålla några fler rum om det ingick i samma pris.


Vackert kakfat ifrån JellyBean....


Tårtfat i härligt bubbelgumsrosa!

Nu ska jag återgå till hemmet och sen hämta skrutten på dagis!



Snälla söta ni...

Jag BER er av hela mitt hjärta att stödja Barncancerfonden till höger ---------->
Klicka och ge ditt bidrag, även om det "bara" är 20 kr så bidrar det. Var lite generös idag, jag tycker vi ALLA ska komma ihåg att det är BARN detta handlar om, små barn som blir sjuka i den värsta sjukdomen CANCER / KREFT. Hjälp dem att få leva!

Ps. Kanske jag ska säga att jag fortsätter blogga då vi nått målet? ;-) Som jag tidigare skrivit. Dela 4000 kr på antalet som kikar in här varje vecka så är det inte så svårt.. Jag vet att många ger fast varje månad ( BRA!) men jag har svårt att tro att alla mina läsare gör det. Jag vill nå målet, jag vill att vi bidrar tillsammans!

TACK SUSANNE!

Godmorgon soliga tisdag!

Nu har jag lämnat Elian på dagis och varit hos kiropraktor. Han är duktig och mina kotor hade låst sig igen, därför jag haft ont. Nu hoppas jag på bra dagar en stund till. Vi ska se på min arbetsvardag också, mer än vad som tidigare gjorts. Att sitta stilla är ju som bekant inte så bra för någon och för mig är det skrämmande hur lite arbetsgivare egentligen lägger tillrätta för sina ansatta. Jag har höj-sänkbart skrivbord för att jag måste ha möjlighet till variation i arbetsställningen men alla andra som arbetar sitter helt fel det ser jag ju. Alla är vi unga idag, men vad gör arbetsplatsen om du om tio år blir skadad och får svårt att arbeta? Nu riktar jag inte detta till mitt företag endast men till alla som har ansatta ( anställda) som sitter och arbetar framför en dator. Men denna gång tar jag inte kampen för alla som jag gärna gör annars, nu ska jag fokusera på att bli frisk själv först. Måste lägga krafter på det som är viktigast för mig just nu.

Jag väntar ganska mycket post som ej kommit, ett viktigt papper, Elians ryggsäck, våra bröllopsbilder och en del annat. Hoppas jag får allting idag annars har posten fastnat på vägen ;-)

Något som däremot kom i fredags var ett jättesött paket! Jag hade "beställt" en ullpyjamas ifrån
Susanne som Elian skulle få. Jag blev så glad att den hann komma innan vi åkte till fjälls. MEN i paketet låg också de sötaste vantar + tossor i naturvit ull + en söt napphållare till bebis. Jag blev så GLAD men rusade till dagis så jag hann aldrig tacka! TACK söta snälla för jättefina presenter, vilken bonus! Pyjamasen var jättesöt på men Elian gillar inte fötter i pyjamaser, haha och detta hade jag missat men jag hoppas han vänjer sig. Varm och skön var han i den och på lördagen då han sov i bomull var han mycket svalare så ull är bäst helt klart.






Kvällsmys i pyjamas ifrån Nöstebarn.




GLAD!


Ps. TACK för alla jeanstips, jag beställde ett par här igår så vi får se hur de ser ut på.


Myspyskväll

Nu myser vi i soffan med tända ljus, något vi ska se på tv säger E. SEN tidig kväll. Jag är så happy då jag får fixa naglarna och det går ju så snabbt, drygt en timme sen sitter de som berget. Jag visar er min shopping imorgon, det är så mörkt hemma nu så ni kommer knappt att se ;-) HIttade de perfekta vinterskorna idag också. Har egentligen som E säger " hur många skor som helst..." men bara med klack. Mina secondhandfavvisar gick sönder ifjol och de var fodrade med låg klack.

Idag hittade jag sköna, med låg gummisula ( pytteliten klack), svarta, fodrade och snygga. Så nu har jag mina höstskor ( Bianco som ni såg idag) och sen de stövlarna som även fungerar i vinter. Nästa vinter ska jag trippa i snygga höga stövlar igen, det är så snyggt tycker jag. Hojta förresten GÄRNA till om ni ser stuprörsmammajeans i mörk denim. Behöver ett par som har snygga enkla fickor och som har mudd över magen.

Ha en skön kväll!

Vi idag!


Höst i luften idag, så mysigt!
Elian busar med sin Far som fotar....




Idag har jag på mig: jeans Zara Mamma, tröja Vavite, kofta Åhléns och skor Bianco. Halsband och armband namnsmycken.com

Det ska bli så mys ikväll att komma hem till E. Vi ska tända ljus och se serier på pcn i sängen och sova tidigt. Egentligen borde jag ha köpt hostesaft åt oss idag men det glömde jag helt, får ta lite barnhostefsaft så att vi kan sova. Ingen av oss hostar kraftigt, men en hemsk torrhosta som kommer om natten har vi fått. Jag får sova med vattenkokaren vid sängen så jag kan dricka honungsvatten ;-)





Nagelfixdags!

Nu sitter jag i bilen! Ska strax in till min nagelman. Alla naglar sitter kvar och jag gjorde dem flera dagar innan bröllopet, det ni är inte jag van vid iallafall.


Att läsa med Bestemor är ju så kul!
Vi åt god mat och sen slappade jag och E i soffan och Elian lekte med Bestemor.



Lite ovan...

Jag tror jag råkade radera kommentarer som skulle godkännas? Förlåt! Men mitt svar ang min brudkrona är att det är min Mormors så jag vet tyvärr inte vart de finns att köpa idag.

JIPPIE!

Jag har världens bästa svärmor. Jag hintade till E att det vore SÅ mys att hälsa på henne idag och nu är vi ditbjudna ( bjöd in oss själva?!) kl 16. Elian kommer bli SÅ happy och jag slipper fixa hemma som jag ofta gör då vi kommer hem!
Tack Grethe för att du finns!

Heaven för gravida!

Jag sprang inom GinaTricot som jag tänkt efter kontroll. Där hittade jag fina långa, stretchiga linnen, en kofta, en klänning och en svart jacka. Totalt blev det ca 1300 kr vilket är helt okej för så mycket gravid+amningsvänliga kläder. Det är egentligen mest mammajeans man behöver köpa på gravidavdelningarna. Jag kan visa ikväll om ni vill.

Det är bebisar överallt här och jag vill gärna gå fram och pussa på dem men det kan man ju inte. Jag är en "barnperson" som gärna håller i, hjälper till och luktar på bebisar om jag kan för de är livets skatter!


Butikstjejen på Gina ( svensk) var jättetrevlig och blev så glad då jag sa
-Detta är heaven för gravida, ni har så mycket fint som passar en stor mage!




Solstrålar!

Nu sitter jag på Åpent Bageri ute och det är så härligt väder! Bebis mår bra och jag växer som jag ska, vägde +3 med Elian på denna tiden men nu vägde jag mindre i utgångspunkten så det beror nog på det plus att magen kommer snabbare andra gången. Jag älskar magen!



Jag kan återigen förtydliga att denna blogg inte är till för att människor som bär ilska inom sig ska ta ut den i kommentarerna eller sprida falska rykten. Inse att livet är NU och slösa inte bort det på att såra andra. Jag har nu valt att kontrollera kommentarer vilket känns SÅ trist då det tar tid. Jag läser dem alltid annars men nu kommer jag bli tvungen att granska och lägga min tid på det vilket gör att mail och svar på kommentarer blir lidande.


Ni solstrålar som skiner upp mina dagar är de BÄSTA! Precis som i skolan blir det kollektiv bestraffning nu haha, inte så kul. Jag vet själv hur trist det är att kommentarer ej är levande. Ni brukar vara så duktiga på att svara varandra och tipsa osv...



Scones...

Jag har så lust på färska scones med jordgubbssylt ifrån Åpent Bageri... Vi får se om jag hamnar där efter jordemor, det beror på hur lång tid det tar. Tänkte inte köra hem emellan bebischeck och dagis, det är för jobbigt. E tjatar om att jag måste sova på morgonen men jag kan inte, mina tankar snurrar och då jag har to dos har jag svårt att slappna av. Men imorgon får nog E köra Elian till dagis tror jag så jag kan sova.

Nu ska jag sminka mig lite sen åka iväg, hoppas ni njuter dagen och är sanna mot er själva!

Ibland blir bloggen lite annorlunda, thats life!


Honungsvatten hjälper då man är krasslig!

Är så glad att min röst är tillbaka så jag ska vårda den, orkade inte ens prata länge i telefonen då Mamma ringde nyss. Känner mig helt urladdad, min energi blir låg av nacken som värker men imorgon ska jag till kiropraktor igen. Det blir DYRT men jag ska må bra igen! Graviditeten är just nu fantastisk, massa liv, magen växer och jag är lycklig. Jag drömmer om att en dag arbeta som barnmorska, en känsla som växer sig starkare dag för dag. Time will tell. Först satsar jag på småbarnsåren, sen kanske jag börjar läsa. Vem har sagt att man måste ha bråttom?

Jag har alltid sagt till mig själv och till E...

Den dagen det känns fel att berätta så mycket om vad vi gör och visa bilder så kommer jag att sluta. Att folk tror att jag visar allt och lägger ut hela mitt liv känns patetiskt, tror ni inte att det är mer än så här? Att jag skriver ALLT i bloggen? Jag vill titta in på min blogg och bli GLAD, det är därför jag har den. Inte för att bli less och behöva tänka negativa tankar då jag tittar in för att andra människor inte är till freds med sig själva. Det är inte därför jag skriver här, såna här tråkiga inlägg ifrån mig kan jag lika gärna vara utan. 

Host host!

Inatt hostade jag och Eivind så ingen kunde sova, jo Elian då som låg mellan oss =) Men idag är jag tröttis! Har nyss duschat och ska göra mig färdig så jag kan köra skrutten till dagis. Idag blir det besök hos Barnmorskan, det är alltid lika kul. Bebis sparkar på som bara den så jag vet att den mår fint, det är ju tur det! Jag tror jag behåller prins / prinsess - hemligheten för mig och vänner en stund till. Det är så trist då det skrivs "rykten" och annat här och jag tycker att det ska kännas KUL att berätta, man märker att då läsarantalet ökar ökar tyvärr antalet otrevliga och "konstiga" / opassande kommentarer. Trist!

Mina vänner och familj skulle aldrig gå omkring och berätta om bebisen för andra så det ni läser som "rykten" är väldigt sällan sant härinne, bara så att ni vet. Sen om man vill sprida rykten så tänk en gång extra, jag lämnar ut så mycket om mig själv här så det räcker gott och väl.

HAPPY MÅNDAG - krama lite extra på dina nära och kära idag!

Vem ska du visa världen?

Vem ska följa dig i livet älskade skatt?
En syster eller en bror? Kanske jag ska fira att det kommer fler och fler besökare till bloggen varje vecka? Denna vecka slås besöksrekordet igen, nu står det drygt 56 000 unika besök denna veckan enligt bloggtoppen - CRAZY! Jo men att fira, kanske vi ska fira det med att avslöja vem som bor därinne efter jag varit hos Barnmorskan imorgon ( rutinkontroll)!? Vi får se....Oavsett så är huvudsaken att bebis mår bra och man kan aldrig veta om bebis är en syster eller en bror förrän dagen D är här, vi LÄNGTAR!

Jag önskar er en GOD NATT och tack för att ni skriver så mycket fint! Imorgon är det måndag och en ny vecka som startar, alltid skönt tycker jag.

Bebisfakta:

Vecka 21 - 20 sep - 26 sep 2008
Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern, det kan man avhjälpa genom att dricka mycket. På så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.
Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt. Unvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och miniralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytandemedicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln.

Mer hyttetur:


Söta Hannah imorse, Elian kallar henne Hannah och Alice. Hon är ju så söt, precis som hans kusin Alice!


Jag bytte ut min mac som var tom för batteri till gästboken och skrev några rader ifrån oss imorse.


En kille som inte gillar solglasögon... ;-)


IDYLL.



Helgen är strax över!

Ikväll har jag och E myst framför nyaste VargVeumfilmen och ätit massa gott. Elian somnade skönt då jag la mig med honom efter skrik då han inte ville att Pappa skulle lägga... Vi har verkligen haft en näragosighelg och det var kul att se Pappa men han är väldigt mammig just nu.

Elian och Hannah igår..
Jag dagdrömde en del gånger i helgen då jag såg hur fint de lekte och vilken glädje de hade av varandra.
Exakt så länge som det skiljer mellan dem kommer det skilja mellan Elian och hans lillsyskon.


Busigt att få lite snacks innan maten....


SKÅL!
VI åt så gott igår, kycklingfiléer i ugnen med Zryans specialkryddblandning, god sallad, färsk tagliatelle, stekta champinjoner och svampsås. Jag har blivit bortskämd som en Prinsessa i helgen och mått bra förutom idag då ag vaknade med en blixtrande nacke. Därför blev jag och Elian hemma och småstädade då de andra gick en tur på fjället innan vi körde. Vi packade bilen i lugn och ro och somnade tillslut i sköna sängen.


Svårt att fånga de här barnen på bild, det var jagis innan sovdags igår.







Tillbaka i vårt kära radhus!

Nu är vi hemma igen! Elian får middag nere av isn kära Pappa som han LÄNGTAT EFTER och jag softar i sängen. Är lite sliten efter många timmars bilkörning men det var det värt. OJ så många reklamkommentarer jag hade att radera då jag loggade in idag, kan ni inte bara ge upp? Klicka här, kolla in här osv... så trist! Vill ni ha reklam hos mig så maila så avtalar vi ett pris, jag tar ändå bort alla reklamkommentarer.


Elians favorit, traktorer. Att få provsitta var skoj.


Zryan med sin dotter Hannah!


Gott med våfflor efter tur på fjället i vinden.
Inte så bra för min röst som försvann i torsdags men idag börjar den återvända!


Zryan äter Römmegröt som är väldigt norskt.


Visar Annes Pappa sin bil...

Ingen blyg kille på besök, han rusade rätt in då vi kom hem och skulle duscha hos Anne och lekte massor.
Det var så kul att möta hennes familj och se flickrummet, god glass fick vi också.


Kvällarna har avslutats med myspys framför brasan då barnen somnat sött.
Jag har lagt mig tidigare än Anne och Zryan och somnat till deras snack om livet, så mysigt.
Jag och Elian sov i stora rummet tillsammans och jag har verkligen fått energi av att bara vara denna helg.


Tack mina fantastiska vänner för en fab helg, I love you!
Nu ska jag umgås med mina E innan Elian ska bada och sova.


Mitt tips: ta med barnen på hyttetur om ni kan!

Vi har ätit jättegod middag, det är så mysigt att vara på riktig tjejhelg + Elian. Han och Hannah leker jättefint och det skiljer 2,5 år mellan dem precis som det kommer göra mellan Elian och bebis. De ville sova samtidigt ikväll också så vi vuxna ( konstigt det känns att skriva så) sitter nu med massa ljus, brasan tänd och tjejerna dricker vin och jag äter godis. Tjejsnacket blir så mycket bättre till fjälls ;-)




Fantastiska lördag!

Imorse vaknade vi pigga och glada och åt en god frukost, barnen lekte och sen gick vi ut. Vi körde till Jotunheimen och skulle gå tur men Elian somnade och ville åka vagn så det blev en kortare tur med vagnen och Anne och Hannah gick en liten tur upp till ett fjäll innan vi möttes för våfflor i en av fjällstugorna som har café. Jättemysigt.


Nu kom vi precis hem efter att ha hälsat på Annes goa familj och duschat där. Elian trivdes toppen och fick glass och sprang omkring och ropade Annes Pappa och ville gärna vara med honom. Nu är vi ett trött gäng, barnen ritar och jag softar i sängen. Det är verkligen skönt med fjälluft och att bara vara. Det är inte ofta man är det då man är hemma och har mycket att fixa. Jag längtar till min kiropraktor på tisdag för jag känner mig redan bättre i nacken trots att jag körde länge igår.


Imorse på väg..Snacka om härligt att vakna till klarblå himmel, vacker natur utanför fönstret och en FANTASTISK utsikt över sjön. Livskvalitét!



Sötnosarna! Vi stannade vid en Stavkyrka och där fanns det många traktorer...

Vi ska snart laga middag här och sen återkommer jag, men så länge vill jag informera er om att Outnet.se ger alla 10% rabatt tom söndag 28/9 om ni skriver in koden PRINSESSPRIS i rutan för kampanjkod. Vi ska få en Minikånken ifrån dem så att Elian har en bra ryggsäck då han ska på tur med dagis, den ligger nog på posten och väntar då vi kommer hem skulle jag tro. Ni får självklart se den då vi fått hem den. 10% rabatt gäller på HELA sortimentet.

Nu tar mitt batteri snart slut ser jag så om vi inte "ses" innan Oslo imorgon så önskar jag er en skön fortsättning på helgen!



Valdres!

Nu är vi framme! Resan tog sin tid men vi har myst i bilen och barnen har varit SÅ duktiga. Anne lagar middag nu, spagetti med kycklingfärssås. Stugan är så mysig och nu ska Elian få sin välling.


Elian installerar sina bilar...



Hannah tycker också om att leka med bilar, så hon lånar Elians.
Då vi kom ifrån dagis var det gallskriv ifrån Elian LÄNGE så jag fick tillslut pressa ned honom i stolen för att vi skulle komma iväg :( Han var så chockad att komma till en full bil och han sov en kortis idag så att vi skulle komma iväg innan den värsta kön startar. Men sen har han och Hannar funnit varandra och det är ju så kul!


Anne is cooking!



VINNAREN ÄR......

GRATTIS GRATTIS till:


"Postat av: Elin, Sundsvall

Åhh vilken fin stol! Skulle jag vinna så tycker jag att den espresso färgade stolen med den mörkare blå dynan var skit snyggt :) Den skulle passa perfekt till våran son på 4 månader :)

2008-09-11 @ 20:46:12
URL: http://meer.blogg.se/"

Jag har lottat fram vinnaren och nu ska jag köra till fjällen, så vi hörs senare! Elin, maila mig din adress.
[email protected]

TACK för alla fantastiska bidrag!


Vinnaren...

presenterar jag efter kl 12 då tävlingen avslutas. Så ni vet!

Min äkta man!

Jag ska sova en timme nu och bara vila idag. Sen packa så lite jag kan så vi alla får plats i bilen också ;-) Ska leta fram underställ, gummistövlar och varm jacka. Hoppas jag kan få drömma om vår dag... Älskar dig E och vi kommer sakna dig i helgen.


Nu ser jag att Alexandra Pascalidou ska gästa Malou i EfterTio, så då kan jag äta frukosten då. MYS!

Bli inspirerad!

Man kan mer än man tror. Sötaste Amanda visar det, jag ÄLSKAR Som bekant hennes smycken och tycker det är väldigt svårt att köpa andra än just hennes i gåvor till omgivningen.

TACK!

TACK för all pepping och för allt ni delar med er av! Jag kommer tyvärr inte skriva allt här som ni säkert förstår men kan svara på min jobbsituation att jag har höj- sänkbart skrivbord och mousetrapper, men det är ju låsningar som jag haft sen min whiplashskada jag fick då jag var 15 år. Nu lämnar vi det!

Vi hade en riktig solskensmorgon efter en mysig kväll med massa prat igår, jag och E somnade alltför sent men fick mycket sagt och då jag vaknde kände jag en ny lycka i hela kroppen. Jag önskar er alla en fantastisk helg. Jag ska alltså på hyttetur med mina tjejkollegor och Zryans dotter så jag tar med mig Elian. Vi ska bara vara och mysa i Annes stuga, äta gott, kanske gå en tur och glömma alla måsten. DET är att koppla av.

KRAM!

Ingen röst

Min röst är borta, jag är slut som artist och ska nu lägga mig och läsa, sen sova. Jag packar imorgon då jag lämnat hjärtat på dagis. Det blir tidig hämtning och sen tjejhelg med massa fjälluft. Kunde inte komma mer välbehövligt.

Sov gott!

Smärta - min värsta fiende!

Jag är lycklig, kiropratoren har knäckt väldigt lite idag lite då jag både är gravid ( vi kommer gå lungt fram så ingen bebis föds och dör..) och förkyld men han sa att det var mycket som behöver lossas upp. På ett vis känns det bra att vara den med flest låsningar ever och han undrade varför jag ej kommit för sisådär tio år sen.. Missförstå mig rätt men jag känner HOPPET - detta ska lösa sig och han förstod att jag knappt klarar stå på benen pga smärta.

En läkare jag var till rörde på mitt huvud sida till sida och kontaterade: BRA rörlighet. Jag sa jo det känns så ytterst men inuti värker det alltid och jag känner mig svag. Ca sex år senare efter fysioterapi, akupunktur och kiropraktor är det någon som KAN nacke och rygg och känner att jag är låst i hela nacken, fram och bak och i käkarna. För mig är detta hellelujamoment. Att bli förstådd, slippa förklara sig och känna sig dum jag gråter lite här nu för att jag klarat att jobba, föda barn, amma, blogga LEVA. Det hade INTE gått så bra utan min inställning DET vet jag. Jag har alltid ont, sover jag dåligt har jag ont, äter jag för lite får jag ont, stressar jag får jag ont ( läs MER ont). Då folk omkring mig är vaken till 2 på natten och kliver upp 6 så förstår jag inte hur de kan klara det? Utan att få ont i huvudet?

Att alltid tänka på sitt huvud / nacke och hur man ska leva för att orka är sjukt tråkigt. Att inte klara att sova dåligt, sitta länge eller vara vaken för sent om kvällen. Då man gråter av smärta men VILL VILL VILL göra det bra på jobbet...Man pressar sig till den gränsen, man gör allt för att slippa ont. Försöker stressa ned, andas ut, röra på sig, sova bra, stretcha nacken och sitta riktigt på jobbet. Ändå gör det så ont vissa dagar så tårarna kommer. Att då få påhopp om att jag borde ligga och sova och vila för jag är ju inte sjuk? Jag äter ju lunch med väninnor? Det känns som ett slag i bröstet, jag får knappt ligga ned längre än en timme utan att få ont och kiropraktoren sa att rörelse är A och O. Folk måste inse att det är sjukt tråkigt, lite utvecklande och framförallt DYRT att vara sjukskriven. Jag tjänar 1/3 av vad jag annars gör och jag saknar varje dag den dagliga kontakten med kollegor och kunder, att känna att jag presterar att jag behövs.

I det här fallet är jag faktiskt sjukt arg på läkare under alla år som inte gjort bättre utredningar. Jag har besökt säkert tio olika och gått igenom kläm och känn och skickats därifrån UTAN behandling. Spänningshuvudvärk kallas det, och ibland migrän. Du måste stressa ned...säger de. Jo jag har försökt och det hjälper faktiskt inte. Punkt. Inget har skett. Nej det är dags för sjukvården att följa upp huvudvärk, är det muskulärt, mekaniskt eller något annat? Huvudvärk är fruktansvärt och jag avundas ALLA som slipper det. Då någon säger till mig att de har ont i huvudet en gång och aldrig har det annars så gapar jag för jag tror inte det är möjligt att inte ha ont. Så vanligt känns det för mig. Det är svårt att förklara men jag kan säga ifrån djupet av mitt hjärta att jag är LYCKLIG för er skull om ni är så lyckligt lottade att slippa ont.

Kanske borde jag ha åkt in till akuten varje gång jag legat och gråtit hemma i pyjamas? Men jag har gått på mina läkartider jag fått och försökt förklara. Med sminket på, varit trevlig och sett allmänt pigg ut antar jag... Är det det som är felet? Att jag sett för "frisk" ut? Är det det som sticker i andras ögon nu? Att jag inte stänger av bloggen, går hemma och gråter utan att äta. För jag LOVAR att jag skulle gråta om jag bara gick hemma och såg på tv, jag skulle inte äta någon bra mat och jag skulle deifinitivt inte bli bättre.

TACK alla ni som stöttar och förstår, jag VILL jobba from oktober det är mitt mål! Mitt nästa mål är att vara MYCKET bättre i huvudet än jag varit de sista tio åren sen olyckan skedde. Då kiropraktor lossat upp ska jag träna nacken hos fysioterapi igen eftersom jag har alltför lite muskler där som både fysio + kiropraktor säger. Dags att ta detta på allvar, det kostar pengar som jag inte har men det är det värt får vi hoppas...

PUH! Så har jag ännu en gång skrivit alla tankar direkt på bloggen.

Norska läsare?

Ca 10% av mina läsare bor i Norge och jag tror att många av er är svenska? Kan inte ni presentera er så jag vet? Bor ni i Oslo, hur gamla är ni? Det är KUL att ha så många läsare men OJ så overkligt det känns att så många kikar in.
Hursomhelst VÄLKOMNA ska ni vara!


17maj, min sista fest innan bebis visade sig lilla och gro i magen....
Det var så KUL!


Dagens mage vecka 20 snart 21!







Vecka 21+3 med Elian.
Jag tycker magen kom snabbare denna gången men from nu kanske det jämnar ut sig?


Sköna vardagsstunder:


Sötaste
Jessica kom och fikade med mig innan jobb. Hon jobbar med rusmissbrukare, det finns så många fina jobb.
Jag vill engera mig mer i Barncancerfonden känner jag, jag är så GLAD att ni ger pengar till insamlingen - TACK!
Alla bäckar små.


Cappuccino och största kanekbullen, det var den sista så jag var tvungen att lägga på med Mamma som jag pratade med i telefonen och hoppa in i kön och köpa den ;-)

Jag idag.


Mammajeans Zara, svart ullklänning med fickor H&M, kofta Bik Bok och jacka H&M.
Skor Bianco, väska Oasis och dataväska Bianco.

Nu myser vi hemma, det är skönaste vardagsstunden tycker jag. Då vi svängt in på vår parkering, går i gruset till huset och låser upp dörren. Tar av oss skorna, kastar av oss trånga jeans ( läs jag) och bara myser i soffan. Elian leker så gärna med alla bilar och bara är. Nu är det en blöja att ta hand om känner jag..
Ashi var på sjukhus med Elians bästa kompis idag och det har gått BRA, vi är så glada att medicinen ännu inte gett någon dum biverkning och nu håller vi ALLA tummar för att Henrik ska kunna leva som ett friskt barn!
WE LOVE YOU!



Att softa på café = BRA avslappning!

Nu har jag förflyttat mig till Kaffepikene, ska ha en kaffedejt med Jessica innan hon börjar jobba och jag ska hämta Elian. Han sover sött just nu och då de vaknar tycker han om att hinna med att äta frukt och yoghurt med de andra barnen. Sen ska vi hem och MYSA!

Jag har kommit på att det är bra att jag tar mig ut för då klär jag på mig annat än myskläder, får i mig mat, träffar människor som ger god energi och jag plockar inte disk, hänger tvätt eller något annat husligt som faktiskt gör att jag får ännu mer ont i nacken ;-)







Söta Caroline som gjorde intervjun!
Nygift och med superfina skor.

Nu kom Jessica här, gotta go.



Fisksoppa!

Nu äter vi god fiskesoppa på FoodGarage i Nydalen. Det är också ett Bölgen & Moi fast lite "coolare" concept. SUPERFINT, god mat och bra service. Jag blir fotad till intervjun så de bad mig blogga lite, självklart säger jag då. Det är Kamille som gör intervjun!


BArn som dör...

Jag har fastnat i den här bloggen. E säger att jag inte ska gråta ( läs: läsa sånt som gör mig ledsen) då jag väntar vårt barn, samma sak då jag väntade Elian. En tjej förlorade sitt barn i magen och jag läste, hade ONT i mitt hjärta och grät. Jag grät och grät och förklarade för E att man inte ska ta ting för givet... Den tjejen känner jag idag och jag är så lycklig för att de nu ska få ett lillasyskon till lille Lucas som inte fick se sin Mammas vackra ögon. Jag har nog aldrig varit så lycklig för någon annans graviditet än jag är för just hennes...

Man blir känslig då man är gravid, men känner man ingenting för alla små barn som lämnar oss för tidigt så kallar jag det som något fel. Man SKA läsa, ta in, sörja med andra och inse lyckan i att få ett friskt barn. Självklart känner man lycka även om barnet är sjukt men nu förstår hur jag menar. Vad är en förkylning i jämförelse med en dödsdom? Jag tycker att vi alla ska börja känna, tänka och låta tårar rinna om de kommer för att visa att vi bryr oss. Även om det är jobbigt, för är man så lyckligt lottad att man slipper sjukdomar och att barn dör omkring en så kan man torka tårarna sen efter en stund, ta en dusch och le i solskenet. Livet är för kort för att inte njutas, tas tillvara på och
att visa MEDMÄNSKLIGHET. Det är inte alla som KAN krama sitt barn godnatt eller blåsa på knät då de faller, för barnet lärde sig aldrig att gå...

Jag har 52000 besökare / vecka härinne. Om ni ser mitt mål för insamlingen till Barncancerföreningen så är 4000 kr ingenting om man delar det på 52000....



You make us HAPPY!
KRAM!

Bloggtips!

En otroligt skön blogg är denna.
Jag är dålig på att somna om, då man är förkyld är sitta upp mycket skönare ;)

HEMMA!

Nu ligger jag nerbäddad i soffan och ska försöka sova en timme, sen måste jag ta en dusch och göra mig klar för lunch ( intervju). Då ska jag svara på frågor om bloggen, kanske en av frågorna blir hur man hanterar kritik? Jag har funderat på det och det är så skönt att ha kommit till en punkt där man bara kan tänka en tanke och vips är alla dumma dumma tankar på vad andra folk tror och tycker borta!

Måste bara berätta att Elian ropade HEMMA! då vi kom till dagis, haha han trivs ganska bra vårt hjärta. Jag körde glad hem ( lite för snabbt) men OJ så lycklig det gör mig, att han är lycklig.

Sova var det ja!

Dagisdags!

Nu ska vi strax köra till DAAAAGIS som Elian ropade då han vaknade imorse, så började han säga hej till alla kopisarna, Kaja, Nils osv.. :) Jag är tyvärr inte alls friskare idag men satsar på att det beror på att det fortfarande är tidig morgon. Tar med honungsvatte to go i bilen.

Imorgon är det fredag - helg igen!

Glöm inte:

TÄVLINGEN!
Jag avslutar den på fredag innan vi åker på hyttetur till Valdres.
HOPPAS vi är friska nog... En helg med fjälluft, tjejsnack och LUGN!



Nostalgi!


Här är min klänning nålad innan den sys in veckan innan bröllopet...
Jag är så HAPPY att vi har så vackra minnen att plocka fram dagar som dessa.

Här kan ni se mina fjärilar på ryggen, jag har inte ångrat dem en sekund. Ser dem ju så sällan så då de syns är det bara kul!

FÖrkylda familjen

I eftermiddag har jag och E legat helt utslagna på soffan och försökt vila om varandra. Elian har varit så go och mysig. Jag ska åka tidigare till dagis imorgon och sen hem och vila. Det behövs!


Birthday Princess!


Idag fick jag verkligen sätta på mig en mask, var supertäppt i hela huvudet men sminket gjorde mig lite mer vaken.
Nu ikväll fick jag ta ur linserna som gick i två bitar ( torra ögon) och ta på glasögon och nu softar jag i mysbrallor med knäckebröd och nyponsoppa framför IDOL. Bara myspys!

Men det var SÅ mys att få möta BirthdayGirl och äta lunch, jag kände mig verkligen piggare för en stund.
Nacken är inte i bra form då jag också är förkyld, imorgon ska jag till kiropraktor och jag ska ringa Jordmor då jag vaknar, så många alvedon / dag kan inte vara bra för vårt mirakel men utan alvedon skulle jag ligga i sängen dygnet runt och gråta och inte orka äta eller göra något och det går ju inte...

Hoppas ni mår bättre och jag blir SÅ glad om ni skänker en liten slant till Barncancerfonden ( se till höger) , det behövs bara några kronor så gör vi skillnad tillsammans. Att kunna hjälpa sjuka barn att få bli friska är något av det finaste man kan göra, och något av det allra viktigaste. Det kan tyvärr drabba oss alla...

KRAM!



BARNEN SKA FÅ LEVA!

-----------------------------------------> Jag har startat en insamlig för att stödja Barncancerfonden och uppmanar alla att ge ett litet bidrag.

Blondiner på lunch!


Jag och AnnaStina på Bölgen & Moi.

Nu har vi hämtat upp E på jobbet och han kör. Jag har haft en jättemysig lunch med födelsedagsbarnet på Bölgen & Moi idag. Det var så god mat, vi åt kycklingpasta med pesto och oliver. Elian hade så kul på dagis så jag fick vänta en bra stund tills han lekt färdigt med motorcykeln ute. Nu sitter lillvännen och ser film bak i bilen och jag längtar tills vi kan kramas hemma!

Happy Onsdag!



Apelsinjuice?


Förkyld mor.

Sitter fortfarande och myser och försöker vila upp mig. Undrar förresten om apelsinjuice ger halsbränna? Både igår och idag känner jag att då jag druckit det, eller smoothie ( hallon är starkt tror jag) så får jag halsbrännan mycket starkare. Den ligger hela tiden där me känns mer och mindre under dygnet men det går bra, allt stannar där det ska :)

Det har kommit och gått folk här idag ( jag har mailat saker som jag borde gjort för längesen) och nu droppar alla Mammor in. De har väldigt ofta Bugaboovagnar, den bästa vagnen tycker jag!

Strax ska jag gå härifrån och fixa lite to dos, jag ska nämnligen möta upp finaste födelsedagsbarnet snart!!!



Skruttisen vår!

Nu sitter jag och äter frukost på Godt Bröd, hann inte äta innan dagis. Ringde precis dagis och de har nu fotat gruppbildenoch skulle starta på ett barn i taget. Undrar hur det går för skrutten, men han ville vinka då jag var där = gå nu Mamma så jag kan leka. Jag sa att de kan ringa mig direkt om han vill hem, men jag vet att då han är där leker han gärna, äter lunch och sover lite och jag vet hur han saknar vännerna då vi är hemma han och jag.

Jag har precis bokat in Mamma som kommer hit en helg i oktober då E ska på resa, LÄNGTAR! Då ska vi mysa, gå på marknader, planera inför bebis och bara vara. Elian pratar om Mormor varje dag och om Ingemar, han tittar gärna på bilder ifrån båten i sommar och berättar att han badade och lekte med Ingemar och Mormor. Minnen skapas och det är så tomt att han inte har alla närmare, men han finns ju i deras hjärtan det vet vi!


Koncentrerad kille som ser på brandbilen på på imorse.
Nya jeans Nova Star, de ÄR stora i storlekarna och jag köpte 98 men han kan ha dem LÄNGE tänker jag då :)
Här köpte jag de
m.

Happy birthday!

Idag sov jag och Elian till 7.30, SKÖNT! Vi snorar ikapp men han är pigg och glad och är redo för dagis. Men det blir inte så många timmar idag, kanske 9.15-14.30 eller så.

Jag vill önska AnnaStina världens största GRATTIS på DIN dag idag sötaste, jag HOPPAS vi får till en mysig födelsedagslunch!!!!!!! Nu ska vi skynda här, eller jag.. Elian är ju redan klar för dagen =)

Natta!

I eftermiddag åt vi mysig middag, hemmagjort potatismos med lax i ugnen. Smoothies till dessert! Bestemor kom och tog hand om hjärtat då vi åkta på föräldrarmöte som varade tills ganska nyss då vi kom hem. Elian hade somnat direkt och varit en liten ängel, Bestemor har pli på honom hon ;-)

Nu är jag så tröttis så det är natta för mig så att jag vaknar utan den här förkylningen imorgon!

SOV SÖTT!

Vi har sovit!


Prinsen sover....


Hur kan man bli annat än glad då man väcks så här? Jag somnade bakom Elian och sov så skönt..
Vaknade av att han lagt alla nya bilar framför mig och han sa MAMMA.
Tur att kameran låg inom räckhåll.





Hej hej!

Jag tänkte tanken då jag skrev att vi evt skulle hälsa på dagis att jag skulle få reaktioner men jag tror att ni vet att jag inte skulle skicka en smittade dålig kille till dagis. Här är hans status just nu, vi spelade in ett LÅNGT mysigt klipp till E men det försvann så detta är kortare:


Nu blir du glad va Mormor som får se Elian live?
Vi skickar dig kryapåkramar till Malmö!


Happy tisdag!

Vi har inte sovit mycket inatt, Elian har delat kudde med mig och ska ligga nära nära. Men han har hostat mycket mindre och han är BÄTTRE idag! Att han sov två gånger igår + att han är så duktig och tar Bisolvon + dricker massor hjälper nog. Först gömmer han ansiktet i soffan och säger nej men så berättar jag att det hjälper mot aj aj och då gapar han. STORA pojken vår!

Han pekade på spjälsängen ( ja lite tidigt att montera men jag kunde inte hålla mig) och sa sova där flera gånger inatt igen men imorse sa han Baby sove der, som Pappa berättat för honom. Nu leker han och jag funderar på om vi ska ta en tur till dagis som han ropar här. Vi ser an formen, kanske han kan hälsa på i någon timme där om de inte ska leka ute.

Sov gott!

Elian sover i vår säng, han kräktes upp all nyponsoppa som jag övertalade E att åka och köpa på IKEA förut... Han kräktes i sin säng så han fick en snabb dusch i badkaret och Mammakramar i vår säng tills han somnade. Skrutten vår. Imorgon ska de göra fotavtryck på dagis, det missra han :( Men vi hoppas att han vaknar superpigg så kanske han kan komma lite senare. Men allt slem han har försvinner nog tyvärr inte över natten.

Jag ska försöka lägga mig tidigt ikväll, huvudvärken är inte borta och jag känner att jag är matt efter dagen. Men han har varit supergo, kramig och snäll. Inte skrikit en enda gång, bara då han är trött och då har han bara sagt Mamma kos ( mysa).


Busig kille som smakar på alla mackor.
Väldigt fancy uppdukning en dag som denna =)


Vår kväll

E springer in och ut här och gör ärenden, köper sandlåda ( alltför sent så den får bo i garaget tills våren kommer...), alvedon, mat och annat. Nyss kom han hem och bytte en bajsblöja och nu är han och handlar mat igen. Elian fick MASSA presenter, ett set med bilar, helikoptrar, lastbilar och bilar..allt vi INTE behöver mer av men han verkar absolut friskare för stunden så why not ;-)

Happy måndag!

Sjukis...

Här är Elian inte alls i form, han vill inte ens äta yoghurt med banan som annars alltid går ned. Hoppas E kan komma hem lite tidigare idag och handla hem nyponsoppa, blåbärssoppa ( IKEA) och annat vi behöver. Jag svarar på kommentarer så snart Elian är bättre, han kräktes nyss lite slem här så han behöver Mamma idag. Vi myser och kramas massor = BÄSTA MEDICINEN!

I Mammas mage...


Här ligger vårt mirakel och smakar på fostervattnet på ultraljudet. Ni ser bubblorna.
Är så nyfiken på dig, hur kommer våra liv att se ut då du är här? Kommer du att sova gott, äta bra?
Elian, storebror...Kommer han att förstå? Det enda vi VET är att vi redan älskar dig så högt.



Efter tiopremiär!

Nu leker Elian, varm om kinderna me fortfarande febefri ( JA!). Vi somnade i soffan runt 10 och jag kände hur mitt huvud blev ondare och ondare ( han vill att jag ska ligga nära, på hans arm som en bebis haha ni kan ju tänka er synen...) så jag klev upp strax efter 11. Han vaknade ganska snabbt då jag var borta.

Vi har nu ätit massa olika mackor som jag gjorde, han smakade lite på alla och sen var det bra. Inte så kul att äta då man är hostig, snorig och sliten. Men jag åt upp resten och det är ju inte SÅ konstigt att jag också har ont i halsen mycket som man pussas och kramas och äter av samma saker. Men jag tror det mest beror på att jag är trött idag.

EfterTio började idag på tv4, något som jag verkligen förbinder med min och Elians hemmatid. Vi sov med det i bakgrunden på soffan och det kändes som då han var bebis. Hoppas han är bättre imorgon så att han kan få leka på dagis, inatt hade vi väldigt kallt i vårt sovrum och jag är rädd att det gjorde honom extra dålig idag men jag tänkte att lufta är bra då man är sjuk, men kanske det bara gäller då man har feber? Imorgon ska jag iallafall göra en intervju, min första "live" med en journalist. Det blir kul och jag låter er veta vart och när ni kan läsa den sen, det är ett norskt blad.

Imorgon ska jag också hämta vagnen och jag och E ska på föräldrarmöte så det är en del som sker.
Men nu ska vi hänga lite tvätt och softa.

Bloggkille?


Glad sjukis med massa slem i bröstet =(
Han ropar
Henrik, Johanna och AnnaStina och då menar han att vi ska kika på deras bloggar.
Just nu är det AnnaStina han vill se på hela tiden haha. Sött!





Annorlunda måndag...

Inatt har lillvännen hostat och snorat hela natten så vi har knappt sovit. Han är glad, pigg och feberfri men jag håller honom hemma idag med hopp om att han ska sova sig frisk tills imorgon. Jag kommer sova varje sekund jag får lov, min nacke mår inte helt bra av att bli väckt hundrafemtio gånger på en natt. Men jag hoppas ni sovit bättre och att ni får en riktigt härlig måndag!

DU är mitt liv och min karriär!


Se, mina nya sockar!


Nyvaken GLAD kille som sover sött nu men har hostat lite ikväll...
ÄLSKAR dig och längtar tills vi kramas imorgonbitti.

Jag ville bara säga TACK för en underbar helg och för att jag har så härliga vänner.
Det lilla kan bli stort bara man ser.
Sov Sött!


Såpe på norsk = tvål


Min kamera i bakgrunden Canon Ixus 7.
Många som undrar vilken kamera jag fotar med. Dock är drömmen en amatörproffskamera, alltså en bättre än denna fast smidig samtidigt. Jag ville egentligen visa er tvål + handkräm ifrån VITA. Snygga tycker jag!



Påminner om den fina tävlingen ....


Klicka på logon för att komma till tävlingsinlägget!



Bye bye söndag....


Henrik och Elian säger hejdå med kramar... *SÖTA*

Ikväll har vi fått mysigt besök av Bestemor och Heidi, de var SÅ söta och passade ( badade och la Elian lätt som en plätt gick läggningen - what?) så att vi kunde åka och köpa spjälsängen. Så nu ligger jag i soffan NÖJD och glad och vi ser Robinson som startar på norska tv3 ikväll. Önskar er en SKÖN söndagskväll, jag har haft 52 000 besökare denna vecka, det ökar och ökar och det känns KUL så VÄLKOMNA!

Sköna söndag!

Då Elian sovit myste vi massor och sen åt vi lunch. Elian äter helst inte så mycket just nu men det vänder nog snart. Sen körde vi till Grynelökka han och jag för att möta Ashi och Henrik och strosa lite. Det var jätteskönt med ännu mer luft och att möta glada vänner såklart är alltid lika kul!


Sötnosarna i sina vagnar med lika påsar ifrån
Barnlycka.
Elian åt en liten bit av korven iaf.


Jag med världens finaste son.


Ashi på loppis, här fyndade jag vår guldspegel för många år sen.
Det finns mycket tokigt men ibland finner man guldkorn...


Inne i butiken Sjarm, en av få små butiker som är öppna på söndagar.
Ashi shoppade en plånbok och jag svarta knästrumpor med små rosetter, piggar upp en svart legginsoutfit, kan behöveas i vinter då jag växer.

MYSPYS att softa och bara vara.
Precis vad jag behöver nu, plus massa luft och motion.




Vår mysiga utflykt!

Nu vaknade vår ullgutt härhemma, han är klädd i tights, body och sockar i ull och har sovit i ulldress + ullmössa och han var så varm och go då vi tog in honom. Jag är verkligen ullfrälst nuförtiden =) Vi har myst, kramats och pussats och nu ropar han efter Henrik. TUR att vi ska mötas och ta en kaffe på Grynelökka idag så att killarna kan ses och leka lite.


E har det han gör då Elian är nära vatten....


Tore, Julie, E och Elian


Innan mitt bekken ( fogarna) låste sig, det skedde då vi nästan var hemma.
Idag hade jag softa Mammajeans Zara ( köpte lite stora så jag kan ha dem hela vägen..), vitt linne + tröja H&M, utsliten favvokofta Lindex. Sjal Zara, jacka H&M och skor gamla ( kommer ej ihåg vart de kommer ifrån)


Älskade Elian i mörkblå ull ifrån Cubus, sockar med halkskydd Nöstebarn.










Frisk luft!

VI har haft en superskön liten tur med Tore och Julie imorse. Fikade ostmackor, varm choklad och bullar vid sjön. Elian hoppade gärna i vattnet ( med ulldress, gummistövlar och regnbyxor) och somnade sen skönt i vagnen på väg hem. Han sover fortfarande. Mitt ben låste sig men jag har legat ned en timme nu och jag tror det släppt. Kroppen är annorlunda då man är gravid kan jag lova!

Annars har jag klickat hem babykläder ifrån Lindex, det finns massa fint. Nu tror jag vi har det vi behöver i stl 56-62. Allt jag ska köpa framöver ska vara i ULL.


Något
fint till Mamma också fick följa med i shoppingbagen...
I LOVE grått!


Söndagsmorgon!

Idag har vi mysig familjefrukost i soffan framför Nyhetsmorgon. Det är min sovmorgon men jag har haft en natt med hunger + bebissparkar så jag kände att jag gärna klev upp till en ny dag. Vi har gjort matpacke och ska på tur snart, men det blir inte skogstur som planerat då Elian är så snorig, vi tar vagnen till sjön tror jag.

Jag är HAPPY för jag har fått tag i en NY Bygaboo och ska köpa den av en tjej som ska till Oslo till veckan ( egentligen hade hon blivit tvungen att skicka den men som tur var hade hon ärenden här!) och jag har hittat den fina vita sängen jag vill ha och den ska hämtas ikväll.


Kvällsshopping!

Ikväll somnade E med Elian och han kom nyss ned och vände igen så jag ska göra honom sällskap och SOVA! Jag har mest myst framför tvn med tända ljus ( som alltid) och klickat hem NovaStarjeans åt Elian, svarat på spännande mail ang samarbeten jag får så många fina erbjudanden om att testa saker och det är så KUL!

Den här TROLLbabydressen vill jag ha till bebis de första månaderna. Nöstebarndressen är stl 62-68 och kommer nog att vara lite stor men jag köper oftast lite större, rullar upp armar och ben och använder längre.

Nu längtar jag så efter dig bebis, vi ska köpa sängen väldigt snart och ställa den i vårt sovrum. En vagn hittade jag idag också som jag HOPPAS finns kvar, så jag återkommer evt med bild snart på både säng och vagn.
SOV SÖTT ALLA UNDERBARA!

Lila!

Smutsig spegel men jag fotade alldeles nyss. Det här linnet är så skönt och perfekt längd då man har magen. Gina Tricot har också långa linnen men detta är skönare kvalitét och passform + bättre längd tycker jag. Så jag har köpt detta + 2 st på Cubus som gravidlinnen. Ville bara tipsa, till er som också har växande magar :)




Härlig eftermiddag med vänner!


På väg till Henrik som är Elians bästa kompis, de ropar efter varandra om dagarna sötisarna.

Elian har på sig jacka H&M, jeans Proud, Mössa Ekostajl och tröja som han fått av AnnaStina + cardigan H&M.



FRIENDS!


Vi fick SÅ smarrig middag, wraps!


Ashi skämmer bort oss, NYBAKADE bullar... Jag som ÄLSKAR kanelbullar!
Fick med mig en påse hem också.
TACK för allt gott och för mysig kväll. Killarna åt bullar och myste framför barntv i soffan.
Det är så avslappnat och äkta att umgås med er, WE LOVE YOU!


Vi tänker på er så mycket nu när lille H är sjuk :( Livet är orättvist men han kunde inte ha bättre föräldrar som KLARAR DETTA! Go Go Go snart är han frisk.




Två blir fler...


Så många solskensstunder med dig vår skatt.
Du är vårt ALLT!


Jag ÄLSKAR Grynelökka
För att det var där jag bodde då jag och E dejtade
MINNEN
Han kom in i mitt liv så snabbt
Jag hade kjolar till knäna, blommiga sådana
Håret var löst och blondt och läpparna röda
Skyhöga kilklackar, bohemiska gärna färgglada väskor
Jag föll, du föll vi ville så mycket
Att Elian var ett gemensamt beslut så snabbt är overkligt men så riktigt
Han ville komma till oss
Nu blir vi snart fyra och vi bor tryggt i vårt hus
Långt ifrån cappuccinos och all take awaymat vi levde på då vi dejtade
Vi är trygga, vi är starka, vi är VI
Men glöm aldrig det vi hade då vi var två - det var så stort. Stort att bli tre, större att bli fyra.
Tack för idag mina älskade killar...



         
Vår sång.


Famliy time!

Idag skulle vi besöka AnnaStina och Johanna men våra småisar ( inte så små längre) fick inte helt ihop sovtiderna så då jag och Elian sovit hade Johanna fortfarande inte somnat så vi tar det en annan dag! Vi var också hembjudna till Ashi med familj på middag så vi gjorde oss klara och körde.


Jag fick SÅ lust på en skön prommis på Grynelökka så vi köpte 7elevencappuccinos och myste en sväng i solen.


Dagens. Jeans Zara Mamma, linne ( lila) och beige kofta Bik Bok, tunika Oasis och lila skärp H&M.
Skor Bianco. Solglasögon Zara Man.


Onkel Håvard kom ut och mötte oss snabbt.


Elian kastade mestadelen av sin bulle i fontänen, trots att inga fåglar syntes till ;-)


-Pappa jag ÄLSKAR dig!


Ny favorit, köra vagnen själv.








Härliga lördag!

Idag har vi en riktig mysmorgon, jag funderar på att ta en sväng till stan och kika på ryggsäck till Elian. Nu undrar jag om någon i Oslo vet vart man kan köpa Fjällräven ( minikånken) i Oslo? Hittar ej på nätet...

E har sin sovmorgon idag och jag tror han får sova länge för åker vi till stan så kan han lika gärna få sova. Vi har hälsapåplaner också, Elian såg på AnnaStinas blogg imorse och sa både Johanna och AnnaStina ;-)

Hoppas ni också har en skön start på dagen!

Brun vagn?


Myspys igårkväll..

Jag som är på vagnjakt hade nästan helt bestämt mig för samma kombination som sist, dvs en Bugaboo i Grått + Svart. Så såg jag en helbrun igår. Jättesnygg men lite svårmatchad... Så hittade jag den fina på internett till ett bra pris, men jag ska nog hålla mig till det jag sagt. Har nästan ingenting som passar till brunt. Isåfall skulle jag byta till beige underdel tror jag men ändå, en gråsvart får det nog bli...Alla dessa vardagsbekymmer ;-)

Succé!

Elian ville ha välling vid 5.30 imorse och jag hade tur för sen somnade han om till kl 7. Det var så mysigt med besök igårkväll och både bebis (!) och Elian fick presenter ( han har ju fyllt två år). Elian öppnade sina idag och han blev GLAD, det var en traktor som han älskar att leka med hemma hos Henrik och nu har han en egen.

TUSEN TACK snälla söta Henrik med familj för fina presenterna!


Småsnorig kille idag så vi ska ta det lungt inne iallafall innan sovdags.




Äntligen!

Nu sover ÄNTLIGEN Elian, vi började kl 19. Ashi är på väg, jag har kokat tevatten och ska strax göra smoothies. Måste bara vänta lite så att jag inte väcker lilla monstret. Jag har shoppat MAMA, Family Living och ett skvallerblad idag så jag kan läsa när jag ska sova. MAMMALYX!


ULL!


Elians nya mössa. Ännu är det för varm men den blir skön i vinter, ull.


Sköna ulltossor åt bebis.

Minsta mössan...

Detta plus varsin ulldress till Elian och bebis + två ullsockar med halkskydd ( sklisockar) köpte jag här.
Ull värmer och det blir aldrig kallt som tex bomull då man blir våt.

Nu ska jag försöka få Elian i badet, vi lyssnar på skön musik ( Laleh) och har riktig fredagsstämning här!





Hemma ifrån dagis!

Nu är vi hemma och jag kännr mig extra lycklig och glad idag! Elian var så söt då jag hämtade honom, han lekte för fullt med en av tjejerna. Höll handen hela trappen upp till rutschkanan och sen åkta han med henne bakom sig, som ett sött litet par och de STORLOG!


E saknar Elian så han ville se bild på bloggen!
Omgivningen är bortskämd med att se hur vi har det om dagarna. Mamma vill ofta se  fler bilder.


Inte lätt att få med sig allt in....


Mat, blommor, shopping, dagiskläder och annat smått och gott!






Middagstips?

Nu ska jag handla middag och hämta på dagis, undrar vad vi ska äta idag? Kanske fiskpinnar? Vi får se... Eller det blir nog korvstroganoff, fick så lust på det idag och jag tror Elian kommer älska det.

Glöm inte att
tävla om den jättefina stolen, önskar jag hade fler att lotta ut men den är så fin så det är värt att hoppas på att just DU har turen med dig.



Blondiner i vimlet!



Det är lättare sagt än gjort att fota sig själva på gatan.
Några tjejer skrattade åt oss och vi ser nog ganska blonda och roliga ut då vi står och poserar mitt i gatan, men vad gör det om hundra år? Tack för att du finns söta!


MAMAS utan vagnar, känns jättetomt.



Fab friday!

Nu sitter jag i bilen efter akupunktur. Ska strax hämta på dagis. Idag sov jag inte då jag hade nålarna i, känner mig mycket mer utvilad då jag inte jobbar ( vore konstigt annars). Hon som behandlar mig sa att jag måste gå till en kiropraktor för att se vad han kan göra. Det sitter tydligen djupt och hon sa att hon verkligen förstår att jag har ont. Önskar alla kunde känna mina knölar och inse att bakom en sminkad, leende fasad så gör det SKITONT. Men jag försöker verkligen att orka, att kämpa. Jag SKA jobba from oktober, innan dess ska alla spända muskler vara mjuka *I WISH*

Jag hade en supermysig dejt med AnnaStina förut innan akupunktur. POPsäckarna finns inte i Oslo så nu blir det nog en Minikånken, ni är så fantastiskt snälla som kollar upp, tipsar och länkar. TACK! Det är kul att få tips av andra som kanske har erfarenhet av det man undrar om. Jag shoppade några nyföddkläder också, ingenting i mindre än 56 då Elian var 3900 då detta blir nog minst en 4 kilos tror jag, men vem vet!?


Alltid lika fina AnnaStina.
Jag blev kär i hennes kofta! Fast vår fika gick i ultraspeed så jag glömde säga det till henne.
Glöm inte sånt, det är viktigare än man tror att berömma varandra!

Jag ser alltid likadan ut då jag ska fotas.







Dagens!


T-shirt Cubus, kofta ZARA, Mammajeans ZARA, skor Bianco.





Respektlösa rökare!

Jag sitter bredvid två tjejer. En Mamma med en liten bebis som sover utanför och hennes väninna ska föda anytime. Det är svårt att undgå vad de pratar om då jag är ensam. Sött är det och väldigt girlie. Att peppa varandra inför födsel, diskutera skinnjackor och att prata om bebistiden. MEN vad jag reagerar på är att det kom två män och satte sig rakt utanför mig och röker. Bebisen sover två meter ifrån dem och se blossar på.... FY! Människor måste lära sig respekt, hur ska det gå till?

Jag är SÅ stolt över er alla som valt att sluta med det farliga, äckliga, DYRA, illaluktande som också drabbar andra. Jag är FÖR ren luft till alla.

Godt bröd igen...!!

Jag sitter på mitt favvoställe Godt Bröd på Bislet. Ingen stress, bara mammor med barnvagnar. Jag LÄNGTAR tills jag är Mammaledig med vårt lilla hjärtegull. Hur ser du ut? Vem är du?

Jag skulle egentligen shoppa nya MAMA och läsa hade jag tänkt men så blev jag så hungrig då jag lämnat Elian så jag åkte direkt hit. Sen är planen att shoppa en ryggsäck åt Elian, det blir nog en marinblå ifrån POP. Tror inte Minikånken finns i butik här och så tror jag POPs är minst lika bra.







Stolen är FAB!

Elian testade sin nya stol imorse, han klättrade upp själv och satt sen och skrattade lite, ritade och klev ned igen. JÄTTEFIN är den.






Man skymtar disken i bakgrunden, E är ansvarig för diskmaskin + disk i detta huset och han är faktiskt väldigt duktig. Men just nu är vi inne i en fas då maskinen blir FULL och så kör vi den på kvällen, springer till jobbet på morgonen och tar disken varje eftermiddag. Då vi möttes kunde inte E starta en diskmaskin, han visste inte vad vika kläder betydde.... Ungefär.





HAPPY FREDAG!

Vilken underbar morgon! Imorse vaknade jag av att jag kände på mig att E skulle försova sig och mycket riktigt, klockan var 6.55. Han gick nyss till jobbet och jag äter mysig frukost, Elian leker och det är SOL på himlen idag. Det ska bli sol varje dag fram till mitten av nästa vecka - lycka!

Ashis man PA har shoppat Fullkornsvälling för vuxna i Sverige igår till mig så min frukost är GOD, tusen tack snällaste du. Vi kör en soft morgon och jag tänkte köra in Elian runt 9. Sen har jag akupunktur mitt på dagen innan jag ska hämta honom igen.

VIll önska er en JÄTTEHÄRLIG fredag och helg!

Kväll hos oss


På äventyr idag....

Nu lägger E Elian och jag ska strax äta lite mer äppelpaj, det är ju så gott med vaniljsås och det luktar HÖST!
Det blir mysig kväll i soffan med ljus ikväll, E ska ut imorgon och vi måste ju fira att vi är nygifta.


Vi väntar på att få smaka på tårtan... Toastmaster talar!
Han var VÄRLDENS BÄSTA Toastmaster.


Elian leker med Bestemor, Onkel ( tror jag) och Bestemors syster.

Soft dagens



Sköna bootcutjeans H&M Mamma, grå t-shirt divided, kofta H&M, sjal (gåva ifrån USA), jacka Gina Tricot, väska H&M, skor Nike.

Nu kommer snart E hem, då ska vi laga kyckling med nudlar.
KUL att ni är så många som tävlar, E ska få skruva ihop stolen idag om han hinner.
Det blir kul att testa den.


Utflykt...

Nu är vi hemma! Jag skulle vara "duktig" Mamma och hämta tidigt idag... Tog bussen, mötte en Happy Elian som glatt hängde med då jag sa att vi skulle åka buss. Traskade till bussen och det var spännande att åka kan jag lova. Sen hoppade vi av och skulle byta där vi alltid byter buss men den gick inte på LÄNGE för att klockan var så tidigt. Så det blev t-bana till Bestemors jobb och där lekte han glatt. Sen t-bana igen och buss hem. Han ville inte ha varken banan eller yoghurt som jag tagit med men vi har haft det jättemysigt och utan vagn blir det så kul att gå tur hand i hand tillsammans.


Hejdå Dagis, med vattenflaskan i munnen!


-Titta Mamma!

Aldrig nöjd?


Jag trivs både med och utan lugg, jag kommer nog att spara framöver så att den blir laom lång till att ha mittbena. Lite hippiechict sådär :)

Öppna din dörr!

Om en timme måste jag vara klar, för då går bussen. Har precis ätit god lunch, färsk tagliatelle med köttfärssås ( micrade rester) Jag LÄNGTAR efter att hämta skrutten. Han kom in till oss inatt någongång och sov sen väldigt oroligt så han är nog trött på dagis idag. Förut då jag precis lagt ut tävlingen på bloggen så knackade det på dörren. Jag tänkte nej jag öppnar INTE. Stor vit morgonrock ( fick på hotellet på bröllopet), knut på huvudet, glasögon, inte borstat tänderna... Men så tänkte jag att det KAN ju vara något viktigt. Mannen som levererade min stol var så trevlig och ville prata om mitt efternamn mm. PUH! Nu ska jag ta en dusch så jag kan öppna dörren lite mer anständigt om E skickar rosor eller så?! ;-)

Tävlingsdags - vinn en unik stol till ditt barn!

Jag har äran att få lotta ut en stol ifrån Svanshop.se Jag ska få en till Elian och jag längtar tills jag kan visa er den. Denna stolen har en unik design och jag gillar den massor då barnet kan växa med den och klättra upp själv på den eftersom den är väldigt stadig. Elian klättrar upp på sin som han har nu men kan ej klättra ned så han kommer nog att tycka om denna.


Svanshop.se

Hur vinner man? Jo, det enda ni ska göra är att klicka er in på hemsidan, se på de olika stolarna som finns och skriva en kommentar i detta inlägget. Ni skriver vilken kombination ni önskar, dvs färg + färg på dyna. Lätt som en plätt!
Tävlingen avslutas nästa fredag så glöm inte att titta in då.

VInsten: Svan Hög barnstol med en extra dyna samt en skyddsbricka. Till ett värde av 2529 SEK.



LYCKA TILL!

Drömmer...

om bebishörnan vi ska ha bredvid sängen. Jag sätter gärna upp bebisens namn på väggen ovanför vaggan ( vill ha en som hänger tror jag) och det ska bli SÅ kul att förbereda!


Myfirstroom.se

Spanar...

Nu äter jag alltför sen frukost med tända ljus och ser på vagnar på internet. Jag tror vi kommer starta med att köpa en begagnad OTH syskonvagn ( svart) och en liggdel till bebisen. Sen beställer jag en Bugaboo härifrån nästa månad. Sen är det bilsäte, det blir MaxiCosi som sist. Massa pengar kostar det att få en ny bebis då man vet vad man vill ha. Oth ska vara smidigast och jag har testat den i butik också och föll direkt.


OTH Urban Jungle Syskonvagn.



Morgonspark!

Nu har killarna kört iväg, E tyckte jag skulle vila men då Elian vaknar väcks bebisen. Då sparkar det massor, jag måste kissa och sen blir jag hungrig. Vi får se om jag kan somna om lite senare, just nu njuter jag av livet därinne.


11 sept :

Barn
Fostret är nu ungefär 20 cm långt och väger 220 gram. Det prövar sina reflexer, griper, sparkar och suger, allt för att träna inför världen utanför. Vissa foster börjar suga på tummen redan nu, de kan vinka, göra olika grimaser och är känsliga för ljus. Hjärnan befinner sig i ett kritiskt utvecklingsstadium.

Kvällens nattning går sådär.... ;-)

Det går sådär min plan ikväll, Elian springer ut och jag lägger honom. E får INTE ta över då gallskriker han... Imorgon får han lägga hela kvällen, det fungerar bäst så. Men vi myser framför tvn nu med IDOL och jag har ätit goda BakerHansenmackor med leverpastej och gurka + mjölk. Bebis sparkar massor då jag äter / dricker. MYS!

Hoppas Elian somnar snart, annars blir han så trött på dagis imorgon. Vi kör tidigt för att slippa den värsta kön och jag hämtar så tidigt jag kan. Han blir oftast lite sur om jag hämtar innan frukt / yoghurtstund. Han trivs helt enkelt på dagis men då vi kommer hem ropar han HEMMA HEMMA och leker med sina bilar i timmar, njuter av lugnet tror jag.
Älskade unge, snart är du storebror!


Skrutten som lät mig borsta tänderna ikväll. Man ser skrubbsåren på näsan.


Hej Bestefar!


Elian fick härligt besök i eftermiddag efter vi käkat.

Han sprang omkring och ropade Bestefar, log och stylade för fullt. Man märker hur happy han blir och jag tror verkligen han känner hur glada alla i familjen är i honom för det var en del kramar som delades ut. Jag är LYCKLIG över de människor som väljer att ta det i hans liv, människor att umgås och se upp till men framförallt känna sig trygg med är det viktigaste för att växa upp stark tror jag. Vänner som bryr sig betyder lika mycket som släkt. Man märker ju med åren att blod är tjockare än vatten stämmer med vissa i ens familj, men inte med andra ;-)

Nu kör jag en ny metod, att lägga Elian utan att ligga bredvid. Det är supermys då han säger "Mamma sova där" och pekar på sin lilla kudde men det tar oftast lång tid och jag tror mest att vi stör honom. Sen är E över 1,90 lång och jag sväller ju mer och mer så OM det går att han somnar så här vore det toppen. Så nu bloggar jag inne på kontoret vilket jag sällan gör men det var riktigt mysigt att sitta vid ett skrivbord och Elians sovrum är dörr i dörr så varje gång han hoppar ur sängen så går jag bara in och lägger ned honom. Nu hör jag små fötter här...gotta go!

Önskar er den FINASTE kvällen - jag ber om ursäkt igen att jag ligger efter med mail, ska försöka ta tag i det i dagarna. Jag läser ALLA mail och blir lika GLAD varje gång ni tagit er tid att skriva.

KRAM!

TACK och tänk!

TACK för alla era tips, jag gillar verkligen P.O.P så ska kolla upp den ryggsäcken, den måste gå att knäppa över bröstet då de är på tur.

Nu sitter Elian i badet här och jag passar på att blogga lite. Ang sjukskrivning så visste jag att det skulle komma elaka och oförstående kommentarer här och var men det tar jag. Att blogga är att lämna ut sig själv och då man inte lämnar ut exakt allt kan ju folk tro precis vad de vill, och de gör dem gärna har jag märkt. Men då jag har en nacke som inte fungerar ( som jag förklarat MÅNGA gånger, men kanske det inte tas på allvar förrän man ligger dygnet runt och gråter? Ligger jag mer än någon timme så gör det ont, jag måste rära på mig för att få blod genom musklerna) och jag måste ta alvedon ( det enda jag kan ta nu), försöka sova, stretcha, betala dyra pengar till akupunktören mm så vore det rent ut sagt idiotiskt av mig att låta Elian gå hemma! Skulle jag klara att bära och aktivisera honom? Skulle han ta ledigt ifrån dagis? Vi måste oavsett betala fullt varje månad så det vore ju bara dumt då jag inte blir bättre och han skulle SAKNA sina vänner.

Att luncha med en väninna efter att ha vilat en hel fm innan dagishämtning ( jag ska egentligen inte köra bil heller och vi sitter alltid i bilen ca 1,5 h / dag och jag kör) eller att gå på bio kallas att leva. Alla som är sjukskrivna är det förhoppningsvis av en duktig läkare som vet vad de talar om. Vem vill vara sjukskriven? Ha dåligt med pengar? Men framförallt ha ONT?

Tänk om - tänk hellre gott om andra!

Nu vill Elian upp så nu är det barntv + välling. E är och fotas lite inför en smyckesrelease.

Dagisryggsäck?

Just det! Elian behöver en dagisryggsäck, han har ju en snowboardvariant nu men idag ramlade han och föll rätt på näsan då den satt på hans axlar ( på väg att glida ner) då han föll så han kunde inte ta emot sig. Jag tänkte tanken imorse att han måste få en "rikgit" dagissäck men jag har inte hittat fina. Bara svarta med spindelmannen osv... Någon som sett en ljusblå lite mer stilren? Eller helsvart? Helgrå? Hojta gärna till!

Mysig lunch!

Nu kom jag och skatten innanför dörren! Jag har fått så mycket energi av lunchen idag. Att sitta ned, äta gott, ha TID och inga barn som kryper ur famnen och vill ut och leka då man precis satt sig ned är LYX. Detta måste vi göra om AnnaStina, girlie luncher då kidsen är på dagis. Eftersom man KAN göra så i Norge så får vi passa på. Nejdå men lunch måste man ju ha och mår man bättre på köpet så ser jag det som en investering i hälsan. Det är viktigt att investera i sig själv utan barn ibland.

Ändå längtade vi båda till dagishämtning och det är ju barnen som ÄR livet. Jag blir lika förvånad varje gång då Elian ska hämtas, hur jag kan längta så mycket.


AnnaStina i farten.
Jag tycker bilden blev jättefin och hon är alltid lika FAB.

Inte lika pigg MAMA men glad!

Jag hoppas pussbilden imorse inte uppfattades fel, jag har massa gamla partybilder och att slänga in dem då och då är för mig bara kul. Nuförtiden hinner jag ( eller orkar inte då jag är gravid) vara med på alla fester längre och då är det KUL att ha minnen. Jag hoppas jag får leva länge så jag kan sitta med alla minnen på gamlehemmet och tänka att jag verkligen levt livet.






Just nu!


Jag och AnnaStina på Åpent Bageri.


Snabb dagens

Nu ska jag rusa ut för att möta AnnaStina!


Update: leggings H&M, klänning lånad av Zryan ( hon hade den då hon var gravid så den finns inte mer att köpa), väst H&M, sjal ZARA.


Kiss a good girl!


Jag och Anne ute på partaj.

Nu har jag sovit i soffan och ska ta en dusch. Jag ska luncha god lunch med AnnaStina, det ska bli SÅ mysigt och en stor god kanelbulle ifrån Åpent Bageri hjälper nog mot ont i huvudet!? ;-) Om inte annat gör väninneenergi det. Jag ville bara skriva att jag redan saknar att jobba och att jag inte är så bra på att inte göra någonting, eller att göra ingenting som man kanske säger... Anne är en STAR, en riktig väninna som jag haft sen dag ett på jobbet. Det finns nog en del såna här tokbilder i mångas kameror efter en fest? Jag älskar att pussa och krama mina väninnor och jag tycker bilden är söt så jag bjuder på den idag. Anne är VÄRLDENS bästa tjej och den man som en dag fångar henne ska skatta sig lycklig!


Tankar....

Nu softar jag framför Nyhetsmorgon och har smörjt nacken med en thaisalva, önskar väldigt ofta att jag kunde ta en tablett och vips är smärtan borta men det går ju inte då jag är gravid. Alvedon/Paracet hjälper väldigt lite.

Det är en solig mysig morgon i Oslo och jag lämnade en son som ville leka med bilar och sa ha det. Jag är verkligen i valet och kvalet just nu även fast E inte är med i mina tankegångar. Jag älskar vårt radhus, det är fint, fräscht och vi bor nära naturen. Men då det är så lång kö till dagis och jag vet att jag ska vara hemma så hade det varit SÅ mycket enklare att ha nräa till dagis då jag och bebis är hemma, då kunde vi promenera dit... Men då tänker man kanske, byt dagis? Nej det kommer vi inte att göra. E kommer ta dagisbiten då jag är hemma med bebis och vi kommer fixa det jag vet det. Kanske flyttar vi igen då bebis är större och jag jobbar igen, just nu måste jag bara andas, köra i tid så jag slipper långa köer och fokusera på att bli bättre i nacken.

Att bo som vi gör nu med uteplats och nära till naturen är underbart och jag vill inte bo mindre mitt i stan ( det kostar ju mer där) och jag vill att barnen ska växa upp i ett skönt område men massa utelek. Men den där kön....kan de inte skaffa en t-bana i närheten? Buss tar ju lika lång tid som bil, tyvärr. NU ska jag sluta drömma och vila.

Önskar er en HAPPY ONSDAG!

Gröt!

Nu har jag börjat med havregrynsgröt på morgonen, gott! Jag ska köra Elian till dagis sen hem och vila. Solen tittar fram och Elian ska på tur idag, det är ju så kul med egen ryggsäck, matpacke och att leka med sina vänner. Kommer aldrig vilja byta dagis..

Jacka!

Nu sitter jag hos Jessica och myser. Tänkte visa min jacka som E fotade innan jag gick. Men ännu behöver jag inte ha den då det inte är så kallt ännu.


Zara 949 kr.
Något att växa i ;-)





Mätta och glada + ett specialpris!

Nu har vi precis ätit middag här i huset! Köttfärssås, färsk tagliatelle, gul paprika och fetaost. Jag ligger med benen högt och försöker vila. Akupunkturen tog idag, hade massa nålar och det gjorde ONT. Det är en vikarie som verkar väldigt duktig så det känns bra. Jag fick tag i såna snoddar jag skrev om till regnbyxorna och jag bytte ett par sockar jag fått i fel storlek åt Elian. Ullsockar med halkskydd på, mysiga att ha i vinter.

TACK för att ni skriver så snälla och peppande kommentarer, ni är mina solstrålar!!!

Jag tänkte förresten berätta att Amanda på
Namnsmycken som gjorde CARPE DIEM- smyckena nu fixat ett specialpris + börjat tillverka dem för dem som vill köpa. Detta priset gäller SEPTEMBER ut och det är 40% lägre än ord.
För att få detta priset ange i beställningen: PRINSESSANS DAGBOK.


Pris med karbinhake och pärla+hjärta / CARPE DIEM: 500kr (ord pris: ca 800kr)
Med 42cm facetterad kulkedja: 800kr (ord pris: 1448kr)

ANNAT ORD/NAMN /max 7 tecken: 600kr (ord pris ca 900kr)
För ytterligare namn på brickan: 150kr/st.
Med 42cm facetterad kulkedja: 900kr (ord pris: 1548kr)

Ut en sväng!

Nu har jag försökt vila i soffan. Ska byta ut tights mot jeans och åka till akupunktören och göra några ärenden. Jag måste ju tipsa alla barnbutiker som säljer kläder att sälja såna gummisnoddar med hål på till regnkläderna, de slits och behöver bytas ut ofta. Men ska till en sybutik nu och se om de säljer såna!


Tights Lundmyr och linne Malene Birger. Har hört massa gott om dessa linnen men innan jag blev gravid tyckte jag bara att de satt pösigt, även om det satt tight var passformen lite slapp. Ändå är detta xs. Men med mage och lite bröst så fungerar det bättre!


ÄLSKAR ÄLSKAR dig därinne som gör Mamma extra känslig och trött.



Tisdag!

Idag är ingen vanlig dag för idag blev jag sjukskriven igen. Lite sömn + nacken som ständigt värker i en kombination som gör det för stressigt för bebis. Så nu vet ni det. Helst skulle jag vilja åka hem till Mamma nu och äta god mat och vila. SAKNAR Sverige och min familj där.



Kimm fotar fint som alltid.

Nu ska jag försöka äta något, mår bara illa hela tiden men ska äta och vila innan akupunkturen.
Hoppas ni har en riktigt HAPPY TISDAG!


Tidig kväll!

Elian har vaknat två gånger nu och ropat Mamma så jag lägger mig strax, får skriva mer imorgon. TACK för alla fina kommentarer - ni är så goa!

KRAM

Förlossningstankar

Nu ser vi Sykehuset på trean och jag ÖNSKAR att vi hade kanal5 så vi kunde se kvällens gala men men... Men det är födsel på tv så tom E kikade extra spänt. Idag kom vi båda i sista sekunden till ultraljudet men då vi tog hissen och hamnade på födeavdelningen så pirrade det i magen. Jag LÄNGTAR dit! Bakom disken låg vårt rum, vi hade sån tur att det inte skett några dramatiska födslar den natten vi födde så vi fick sova på familjerummet. Som ett fint hotellrum med dubbelsäng, tv och toalett. Där fick vi sova alla fyra ( tror jag det var, eller tre?) nätter och det var SÅ viktigt för att E och Elian skulle få det fina bandet de har idag det är jag bombsäker på.

De små korgarna i plast som är färdigbäddade och bara väntar på en färsk liten bebis stod på rad och både jag och E tittade drömmande på dem... Tänk snart är vi där igen! Jag vill verkligen uppmuntra er som är rädda (för att föda) att ta en yogakurs, man lär sig att andas och att slappna av. Det BÄSTA med yogan var den sista timmen då man hade med sig sin partner och han fick lära sig andningen och att hjälpa till. Det var E som coachade mig i varje värk och jag tänkte verkligen att varje ont förde oss närmare Elian.

Sen hade jag tur som hade en så kallad normal
förlossning utan komplikationer men jag är glad att vi tog yogakursen och att vi gick på Svangerskapskurs ( vi gick privat, inte på sjukhsuet). E fick veta allt det där jag läst om i månader, hur bebisen snurrade sig nedåt, vad en sugklocka var, hur det går till vid kejsarsnitt och mycket mer och jag vet ju att han lyssnade och tog det till sig även om han inte läst på nätet och i böcker som jag gjort. Alla förbereder sig olika men jag kände mig trygg då han visste att han faktiskt KUNDE hjälpa mig och vi pratade en del innan om hur jag ville ha det.

Det jag var mest "rädd" för var att pressa ut bebisen, man säger pressa på norska vad säger man på svenska? Trycka? Båda låter våldsamt men kroppen är ju gjord för detta och lyssnar du på jordmor / barnmorskan och samlar alla krafter på slutet så ska det gå bra. Att pressa är en liten del av förlossningen om man har ett normalt värkarbete som tar ganska många timmar. Värkarna var väldigt onda men det gjorde mest ont i ryggen på mig så massage och varm vetepåse hjälpte. Jag har vänner som fött och som haft ont fram ( dvs magen) och det är tydligen väldigt olika.

Jo, värkarna VAR onda men jag andades igenom dem, tänkte positivt ( haha faktiskt!) på att Elian skulle komma ut till oss. Jag hade tur då han hela tiden mådde bra inne i magen så jag kände aldrig någon stress som måste vara jättejobbigt, om de helt plötsligt ropar: NU måste han ut eller liknande. MEN kom ihåg att jordmor VET vad de gör och om du litar på dig, din kropp och dina krafter så klarar du det. Hur man än föder, vaginalt, kejsarsnitt ( akut eller planlagt) så är man en HJÄLTE som förtjänar att firas och du får ditt barn hos dig. Ingenting är större och jag LOVAR att smärtan är borta då bebis ligger hos dig - precis där den ska vara!



Elian färsk!
Testar att amma innan jag tar en dusch.


Update: Krysta heter det ju! Tack :)


Skön eftermiddag!

Nu har jag precis badat Elian och han dricker vällingen med sin kära Far. Elian åt MASSOR då Bestemor var här, tom broccolin. Tror han ville imponera. Då hon skulle gå sa han nej gå. Sötnosen!

Jag var bombsäker på att det var någon tvgala på Tv4 ikväll kl 20 men måste ha tagit fel på dagen? Så det blir nog sjukhuset ( Norska Sykehuset) och mys med glass igen. Jag är så glassugen och kan äta varje kväll. Får se om jag måste dra in på det eller om det går bra ( vikt osv). Men jag äter inte stora lass som jag gjorde då jag ammade, då var det ca 0,5 liter / kväll.

Ska försöka hinna skriva lite om ullen jag shoppat till Elian och till bebis nr 2 + visa ZARAjackan jag köpte. Idag köpte jag de första bebiskläderna förutom ulldressen som jag beställt ( som nog blir lite stor, 62/68) men det blir nog en 4 kgbebis eftersom Elian var 3,9. Men man vet aldrig...! LÄNGTAR tills vi får se dig underbara skatt!

Update: jag vet nu att Kristallen går på femman, men det har varit reklam på fyran tror jag?

Matdags!

Nu lagar vi middag! Bestemor är här och det blir köttfärslimpa med potatis och sås. Yummie, jag som bara tänker på mat om dagen ;)

Idag!


Ny kofta ZARA 299 kr, senapsgult linne Lindex och mörka Mammajeans Organic Cotton.



Nu ska jag handla dagens middag och hämta Elian snart, har saknat honom massor idag. Han kramade och kramade mig imorse, skrutten vår!♥



Omplacering av hund:

Tänkte hjälpa Therese eftersom jag vet att många ifrån Sundsvallstrakterna kikar in här.

BF ( Beräknad födsel) eller Termin

Måste berätta för er att i Sverige har man 40 fullgångna veckor som BF och i Norge 40 veckor + 2 dagar. Så det datum jag fick 19 augusti med Elian stämde ju väldigt bra, han kom kl 23.14 den 18 augusti. Jag hoppas jag föder till termin även denna gång, men man vet ju aldrig...
6 februari är dagen D, veckorna innan kommer vara LÄNGTAN och väntan och jag kommer behöva mycket pepping och lite frågor och spekulationer. Haha jag kommer
ihåg irritationen då man fick sms med: Har ni åkt in? eller liknande.. då man inte gjorde det alltså...

Happy MAMA!!!

I am back och SÅÅÅ happy, bebis mår bra och vi fick FINA bilder. Tänk att man kan bära ett liv? I Norge vet jag inte hur många UL som görs men vi går privat så vi får fler, detta var standardUL där bf ( termin) ska beräknas och vi fick samma termin denna gång. Jag har betalat extra gånger för att få se underverket då jag varit orolig eller nyfiken. Jag ångrar inte en sekund!




Bilder ifrån helgen som Kimm fotat. The one and only!
Dessa hör till en intervju som en Amerikans tidning gjort med mig.

NU jobbdags!



Oops!

Yummie! Nu myser jag med cappuccino, STOR kanelbulle och scones ifrån Kaffepikene. Min scones ska jag äta strax innan UL så att bebis vaknar, det fungerade sist :)

På Gryneløkka en søndag!


Igår åt vi god köttsoppa på Fontes.
Alltid lika mysigt med en dejt med goa Anne.


Morotskakan tog precis slut då jag skulle beställa så vi gick till ett annat cafè där jag åt en sån...


Chaite är gott!


Hungrig migränmamma på vift ;-)


Sen avslutade vi turnèn på Fru Hagen med varm choklad, bröd och smör. Jag var alltså superhungrig igår.
Idag också... Tror bebis♥ samlar på sig en del just nu.


Tack Anne för att du alltid lyser upp mina dagar!




Godmorgon!

Godmorgon, vi är på väg till dagis och jobb här. Today is the big day - Ultraljud!
Apropå ultraljud och att det finns någon som skriver att det är en flicka härinne så är det självklart bara någon jag inte känner som skriver så och ingen vän av mig. Så, om ni hittar flick eller pojkkommentarer under inlägg härinne så betyder tyvärr inte att vi väntar det ena eller det andra. Eller jo alltså det gör vi ju men ni förstår!? ;-)




Anne igår. Jag har glömt att tipsa er om mysiga Shoe Lounge som ni finner på Grynelökka, Hegdehaugsveien och i Paleet. En jättemysig butik med fina skor, väskor och annat. Det kostar en del men hittar man något fint så är man ganska ensam om det.

De här skorna skulle jag ha shoppat om jag inte var gravid. De skulle vara SÅ fina till tjocka strumpbyxor i höst!
+ klänning såklart.






De vackraste orden....

Elian sa "Lian elker Mamma" idag och det gjorde min dag. Vi har myst massor och sen somnade vi tillsamman runt 14, jag vaknade med migrän men tog paracet och åkte och mötte Anne och åt och åt och åt, jättemys. Eftersom bilder inte fungerar ikväll ska jag nu ta en bok och lägga mig. Sov Sött!

I love sundays!

I eftermiddag mötte jag Anne på Fontes och myste! Vi åt god soppa och hade girltalk. Jag som hade längtat SÅ efter manchegoost fick inte beställa det då jag är gravid..Men den var pastöriserad, jag blev allt lite besviken.. Jaja! Sen myste vi på tre olika caféer, I love sundays!

Just nu fingerar det inte att lägga in bilder i min blogg men såg att min Mamma lagt in en bild idag, ser ni vem det är?


Shoppat!

Vi är fortfarande inne, Elian vill inte gå ut eller klä på sig. Sockar är det värsta han vet om dagen, vips så säger han ta av ta av och sockarna SKA av.


Mysig lila kofta ifrån Bik Bok, den sticks lite känner jag idag men jag gillar den ändå. Köpte den i ljusbeige också.
299 kr. Jag har tights ifrån Lundmyr, svart klänning Divided och mysiga grå Hello Kittysockar, perfekt sofastyle.


Luggisar!


ÄLSKAR!

Svartvitt


Skrutten filosoferar...

Nu har vi precis ätit lite här och ska ut på en liten tur, det regnar inte så man måste passa på.
En tur och shoppa mjölk och sen kanske mata fåglar, vi får se vad vi orkar. Läs jag orkar, lite sliten är jag allt med bebis i magen känner jag. Ibland slår det bara till, kroppen säger VILA.




Söndagsmorgon i vårt hus!

Godmorgon sköna söndag!

Elian kom in till mig inatt vid 2 men vi hade hela stora sängen själva så vi har sovit riktigt skönt. E får sova i gästrummet då han varit på partaj så där ligger han nu och sover. Kl 7 vaknade vi och vi gick nyss ned, nu sitter Elian och ser på Elias på tv. Han ÄLSKAR det programmet och det är ju lite kul att hans Gudfar Martin är en av animatörerna så vi har några filmer ;-)

Ha nu en riktigt skön söndag, söndagar är laddabatteriernadagen D och förhoppningsvis en familjedag, iallafall hos oss. Det är MYS att vara lediga, äta god fika och bara vara.


Jo!

Snart är vi halvvägs, det står att jag är i vecka 19 nu!


Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Early night!

Jag somnade med Elian ikväll, så mysigt det var! Men nu har jag kikat på The Hills, ätit glass ( det hjälper mot halsbrännan precis som min chef tipsade om - oops!) och jag ska krypa ned och läsa bok. Behöver samla sömn så att jag gör en bra vecka på jobbet. På måndag lunchtid är det UL med E. LÄNGTAR!

Imorgon ska det regna men jag HOPPAS jag och Elian kan promma till sjön så att vi kan mata lite fåglar. Frisk luft är så härligt på helgen och denna helgen är Elian inte en caféson upptäckte jag idag så inget sånt imorgon hihi. Jag ska visa er nya koftor som jag köpte idag, ullkläderna som Elian ska ha i vinter och min nya jacka ifrån Zara. Men nu - sängdags!

Sov Gott och Dröm Sött!

Mattänk:


Invigde Cheap Mondaykoftan idag, jätteskön och den värmde gott!


Trött Mamma med nyfiken son.



Vi kikade inom AnnaStina och sötaste Johanna på väg till bilen, barnen lekte lite och pussades sen gick vi till bilen då de skulle äta middag. När vi kom hem åt vi också lite, men mest fil och flingor för Elian upptäckte att det ÄR gott. Han brukar aldrig vilja smaka på min fil så jag åt det medans han käkade pasta med taco sen igår men vi delade på filen istället. Han är så konstig med maten just nu. Ibland äter han massor, ibland ingenting. Men jag är inte orolig, han får det han behöver.

Nu ska jag försöka få honom i säng. Jag ska tända massa ljus, äta glass i stora lass och se på The Hills ikväll.
Om jag inte somnar.

Ha en skön lördagskväll!




Vår lördag!

Nu landade jag i soffan och Elian leker här. Vi har haft en jättemysig lördag men jag är nu ganska trött. Det startade med Godt Bröd-dejt med Emma, Elsa och Kimm. Elian var i toppenhumör då vi kom dit men efter att ha väntat lite för länge i barnstolen ville han bara vara ute. Så det blev inte så mycket lugn och ro därinne... Hann inte ens fota en bild =)


Kimm testar fota lite.


Söta Elsa och Emma.


Mammas skatt! Med extra stark vilja idag ;)


Flirtar lite...

Men sen gick vi ut i Bogstadveien där det var Marknadsdag,  massa shoppingstånd överallt med billiga saker som jag sällan orkar kika på men massa mat och annat som kan vara kul. Vi strosade och Kimm tog sina bilder han skulle ha på mig, E gick på landskampen ( fotboll) och Elian satt i vagnen. Sen då det bara var jag och Elian så ville han gå, sen dra sin vagn och då stoppar ingenting honom. Han går i sin takt och man blir ganska trött då man inte ens får putta vagnen i rätt riktning, då skriker han NEEEEJ! Men söt är han och vi är friska så jag är glad ändå.


Kortkort!


Okej nu är denna ostruken som allt som jag klär på mig, skäms! Men jag skrattar alltid då jag står i en sk "miniklänning", jag klär alltid på mig jeans eller tights till men det är ju så många som går ut så här. Syns inte rumpan? Om man har barn och måste böja sig ned eller om det blåser på sommaren?? Man lever ju, går i trappor, sitter kanske på en filt i gräset, åker buss ja ni vet... Jag kommer då aldrig gå ut utan något safe under =) Nu är ju magen en bidragande faktor till att min klänning är extra kort men ändå....!

Det blir mörkblå stuprörjeans innan vi åker in till stan, men först softa och äta lite pasta. Elian sover sött i soffan.

Soft lördag!

Vi kör soft start på dagen här, jag skulle försöka somna om nu igen men Elian är så tokigt övertrött så de skrattar och leker som aldrig förr = jag skrattade och klev upp. Nu ska jag sminka mig och klä på mig för dagen, har såsat omkring i en morgonrock tills nu. SKÖNT! Runt halv tre ska vi möta upp vänner och jag ska fotas för en intervju, sånt är skoj!

Lördagsmorgon!

Idag vaknade jag till en grå lördag och med mardrömmar! Jag somnade om då killarna gick ner tidigt imorse och sen har jag drömt att vi glömt att vi skulle gista oss idag igen, haha. STRESS! Tänk för en vecka sen just nu var jag nervös och strax på väg till frissan, E satt och pratade med vår Toastmaster inför kvällen om frukosten och jag gick upp för att packa ihop allting. Underkläder, skor, smink, väskan, kamera och KLÄNNINGEN! DÅ bleb jag nervös då jag visste att jag skulle pussa E hejdå helt osminkad och nästa gång vi skulle ses var i kyrkan.

Att få komma in i kyrkan, gå bredvid min stolta bror in och se alla underbara vänner var så underbart. All nervositet var borta, jag kände ett stort lugn. ÄNTLIGEN! Nu ser jag så framemot framtida bröllop och bebisar som kommer ibland våra vänner :)

Nu ropar Elian på mig så jag ska gå ned till prinsen. Önskar er en fantastisk lördag!


Nygifta!

Ikväll är det tända ljus, massa god glass och soffamys! E lägger nu Elian och jag softar. Vi har haft en underbart mysig eftermiddag med tacos och lång dinner. Jag ÄLSKAR att sitta länge med mina pojkar och prata om dagen. Jag och E utväxlar ofta blickar som betyder att vi har VÄRLDENS MEST FANTASTISKA SON! Precis som i Kelloggsreklamen för tusen år sen fast med massa vardagsbekymmer också, men de är inte de vi ska komma ihåg då vi blir gamla,

ÄLSKAR dig min Eivind! ( och Elian förstås men det skriver jag ju så ofta ;-)



Akupunktur!

Jag kom nyss inrusande till akupunktören och trodde jag var sen eftersom jag skrivit att jag skulle vara här 14.10 men jag hade visst tid kl 14.30. Jaja, skönt att hinna andas ibland. Jag går till Klinikk For Alle och är supernöjd. Jag har fått goda resultat då jag gått ca 2 ggr / veckan men det kostar ju en del... Nu är jag spänd igen och det är nog all bröllopsstress men utan akupunkturen innan så hade jag nog haft ont på dagen D.

Då jag gått en stund till ska jag starta fysio igen och stretcha och få ut alla muskelspänningar! Jag tycker verkligen synd om alla som har problem eller ont, det förstör så mycket av ens liv och man önskar inget hellre än att må bra. Vissa dagar hjälper en positiv inställning, en gullig kollega/man/vän som muntrar upp, en kopp kaffe, lite shopping osv medans man vissa dagar knappt orkar le eller höra oljud ( jag blir extremt ljud- och ljuskänslig då jag har ont.

Happy Fredag
, så skönt att vi äntligen har helg! Jag och E tänkte laga god mat tillsammans ikväll eller så tar vi en bio om vi kan få akut barnvakt, jag vill se Arn2.


Organic cotton!


Ny kofta ZARA ( ej Mammakofta)
Jag fick så lust att shoppa en marinblå kort jacka med sån här typ knäppning ( guldfärgade knappar) men den var ju tight så jag provade den inte ens =) Kompenserade med denna söta koftan som magen kan växa i.


Sköna jeansen, Mammaavd på H&M

Ps. La till en ny kategori här nu som heter Dagens / Shopping där jag visar upp evt shopping eller dagens kläder from nu( oftast väldigt vanliga men tycker ni jag ska försöka få med dagens igen? Jag har ju gjort mina tappra försök tidigare men allt kan förbättras!)



My girls!

Igår efter min shoppingrunda mötte jag Zryan och vi körde till byn för att äta innan bio. Anne kom till Fridays och vi åt en snabb men god middag och hade girlstalk. Bilderna är väldigt allvarliga men jag tror det beror på att vi har mat i munnen =)






Mamma Mia var helt fantastisk och jag grät en del då det var så sött. Hormonerna är starka nu och jag vill bara äta sura godisar, alltid annars älskar jag sött. Så bebis visar att den finns:)

TACK för igår mina hjärtan - hoppas vi kan resa på fjälltur den 19!!!

Gårdagen...

Här hämtar jag på dagis, som alltid besöker jag en toalett vart jag än går. Just nu känns magen som om den växer varje dag, jag kissar konstant och har SÅ lust på parmaskinka, mozarella och manchegoost..Sånt jag inte får äta.


Skrutten som INTE ville klippa sig. Han äter faktiskt yoghurten på toalettgolvet efter att ha tvättats lite. Bulle + klippa hår = KLETIGT ;) Sen gfortsatte han äta i bilen. Idag efter dagis ska vi åka hem och MYSA. Lugn helg för honom och mig så att vi är pigga på måndag.





Carpe Diem!


Namnsmycken.com
Dessa fick tärnor och värdinnan som hjälpte till.
De finns inte i shopen men kanske de borde tillverkas? I love them!


Ringarna...


Jag hade tänkt "rama in" min förlovningsring med två vigselringar så att det skulle bli en hel ring. Men det blev för mycket och att ha de två vigselringarna tillsammans på höger hand kändes bäst då förlovningsringen absolut är vackrast ensam. Så den sitter på höger hand ( väldigt norskt) och de andra på vänster. E har sin på höger hand som man har i Norge. Jag har fått lite mail och kommentarer om detta så nu vet ni ;-)

Jag är förresten SUPERNÖJD med mina naglar och de har hållit sig SÅ fina!

Cheap monday? No Happy friday!


Morgonlek i vårt stökiga vardagsrum!
Idag efter jobbet blir det plocka undan och röja så att det är fint i helgen.
Ville egentligen bara visa vilka snygga jeans lilleman har på sig idag.


Här har vi en son med gurka i handen som vaknade kl 5 och kom in till mig vilket bara var mysigt då vi knappt hann ses igår, men han somnade aldrig om. Låg bara och myste, drack vatten och pussade på mig. Jag kan inte sova då ( E kan) så jag är tired MAMA idag men det är fredag och just nu skiner solen, jag har underbara Anne som sitter här bredvid mig och jag har snart varit gift i en vecka! ♥

Ps. Måste nog klippa Elian lite på sidorna, detta blev inte så bra tycker jag. Men han är sötast oavsett ;-)

Think Pink!

Igårkväll shoppade jag kläder på ZARA och ett par Mammajeans på H&M ( mörka, organic cotton).
HIttade en jacka att få plats med magen i i höst / vinter. Blir det riktigt kallt kör jag på min valiga dunjacka men öppen med tjocktröja under.

Just nu bloggar jag och E kör, vi ska strax släppa av honom så vi ses senare!

HAPPY FRIDAY!



Snygg rosa jacka ifrån ZARA!
MEn jag shoppade en annan.


Love life!

Sent hemma.
Dags att sussa.
ÄLSKAR LIVET!

PUh!


Nu kom vi precis hem! PUH vilken eftermiddag. Det var inget föräldrarkaffe idag då det ösregnat och vi skulle ha varit ute. Så jag fick ett infall och tänkte överraska E på jobb med en nyklippt son. Elian fick bulle och yoghurt och han sa glatt att han skulle klippa sig. MEN då vi kom in så var det oaktuellt och frisören hade ryggproblem och väfrade klippa i min famn ( som vi annars gjort...) Men tillslut fick det bli så för han och jag kikade på folk i rulltrapporna och han blev plötsligt lugn. Jag trodde inte att det var chans i havet att han skulle klippas idag efter alla tårar som runnit men det gick. Annars hade vi sagt hejdå och försökt en annan gång. Men nu är han klippt!

Jag ska strax åka igen, måste hitta Mammajeans och ska kolla H&M, men de har tydligen bara bootcut. Vi får se vad jag hittar. Sen är det girlsnight med MAMMA MIA på bio, jippie!

Mamma är igång igen!

Nu med ny blogg, hon frågade mig igår om jag kunde göra en ny blogg. Vips var det fixad och hon testade att ladda upp en bild. Nu ser jag att hon skrivit också, Go Mormor!

Ps. ni registrerar en ny blogg på blogg.se

MAMA!


Snygga gråa
byxor att ha med magen...Behöver grå, svarta och ett par mörka jeans. Sen kan man kombinera med toppar, klänningar och tunikor. Det mesta som jag haft sista året kan användas med långt linne under.


E sa jag skulle göra det!


Det blir luggklipp (man kan ju fästa den med spännen om man ärless!) strax före kl 14 innan föräldrarkaffet på dagis.
Så vuxet det låter =) Jag kikade i arkivet ( alltid lika kul och jag blir fascinerad över hur JAG hunnit med mig) och såg hur liten plutten varit. Han är ju så underbar och jag längtar tills han blir storebror.



Lugg?

Igår fick jag sån där höstig känsla. Att snart ta på sig stövlar, låga blir det i år för min del men NÄSTA höst ska jag vara FAB Mama i höga stövlar, tighta jeans och ha midja :) Jag började också känna mig luggsugen trots att jag är så nöjd med att luggen växt ut till den perfekta längden nu. Men svart polo, blek hud, lite rouge, lång blond lugg är höstfräscht tycker jag!

Så kan man börja spara efter jul så man har en lugg i sommar igen. Jag älskar långt hår + lugg eller tofs / knut + lugg. Har sällan utsläppt dock. Kanske jag ska trotsa E och klippa?





Happy Torsdag!


Morgonrush hos oss!
Jag äter frukost, E stryker och Elian kör motorcykel och ropas DAAAAGIS!

Igårkväll kom Elian in till mig en sekund efter jag släckt lampan. Vi sover skönt ihop nu ( kanske jag börjat vänja mig) men en viss E snarkade inatt... DÅ kan inte jag sova. Men vi får göra det bästa av dagen.

Happy Torsdag!

ELian på tur!

Så här fascinerande är grävmaskiner enligt Elian. Det var INTE lätt att få honom att gå därifrån. Det var då vi klev av bussen för att möta E och köra till Bestemor igår:



Nu är det dags att krypa ned, SOV SÖTT!

Reatips!

Fick ett mail om att Stajl ( innehavarens blogg) har 30% rea så nu tipsar jag er som är shoppingsugna. Kanske dags att köpa små gåbortpresenter eller julklappar?

Mer kärlek....


Mina ÄLSKADE tärnor!


Onkel med Elian.

Jag hittade bilder på nätet ifrån dagen. De gör mig HAPPY!




Slut MAMA!

Nu landade jag i soffan! Elian har varit svår att lägga ikväll men det har bara varit mysigt att ligga och vila med honom. Jag har pratat med min Charlotte, mailat en intervju och nu äter jag god glass och myser. E är hos Tore och spelar Xbox.

Det blir tidig kväll för mig ikväll, samlar all kraft jag kan då jag känner av magen mer och mer. Känner mig trött, kissar flera gånger i timmen och behöver akut nya Mammajeans som inte stramar under magen. Lyxoroblem för bebis sparkar HELA dagarna och det är min lycka. Livstecken är det BÄSTA som finns!


I butiken!

Nu ska vi strax äta! Kyckling, broccoli, paprika, purjolök  ( purre), vitlök, champinjoner och sås av creme fraiche med soja och curry + ris. Jag är SÅ hungrig. Elian hjälpte till att handla maten idag.


Ryggsäcken skulle ABSOLUT vara på ryggen...
Det var tydligen stort att gå på utflykt idag med dagis, att gå själv med egen ryggsäck!


Mamma, var det bananer du sa?
I fix!


Ull!

Nu ska jag kila och hämta världens goaste Prins på dagis! Jag beklagar att jag fortfarande ligger efter med mail, men snart är jag ikapp igen. Tänkte bara erbjuda mig att hjälpa er som vill shoppa ull här. Eftersom jag ifjol försökte beställa till Sverige åt en väninna och det ej fungerade så gjorde jag så att jag beställde den hem till mig ( ulldressen) så skickade jag den vidare. Eftersom ull är SÅ bra, det kyler i värme och värmer i kyla och har hållit Elian varm ALLA dagar då han sovit ute i påsen hemma och på dagis så rekommenderar jag denna ulldress starkt franför fleecedressen. POP har ju SÅ fina men Elian blev alltid klibbigt varm i dem och speciellt med påse. Men det är ju bra om man har barnet i sele i stark vind.



Babydressen med huva och knappar.
Mössan är också ull.


Skrutten har växt så snabbt!
Här skolas han in på dagis.


Dålig bild men ulldressen med dragkedja utan huva för större barn.
Detta var kvällen vi flyttade in!


Så vill ni shoppa maila mig, sätt in pengar ( vi räknar om nok=svkr + frakt och så hjälper jag till. Dock senast fredag så jag hinner göra en beställning och slipper springa på posten varje dag. Obs! Ingen sponsring är inblandad här, jag är bara så glad i ull åt barnen!

Pigg?


Jag har testat Cappuccino igen!
 Anne, Zryan Rune och jag gick på BI.
HOPPAS jag bara blir pigg och inte illamående. Än så länge känns det bra ;-)


WOW!

Jag har haft 10 000 unika läsare / dag flera dagar nu och jag vill önska er nya och självklart mina fasta läsare VÄLKOMNA!

 I  ♥  BLOGGING!

Kom ihåg!

Jag har en komihåglapp så att jag inte ska säga fel efternamn men det går sådär! 50% av gångerna heter jag Nordstrand och 50% Aamodt. Aamodt uttalas såhär: Åmot.

Onsdag

Nu har vi haft morgonmöte på jobbet! Jag ska göra en BRA månad i SEPTEMBER, inget bröllop att planera = mer energi. MEN jag skulle gärna gifta mig varje lördag :-)


Elian invigde nya jeansen ifrån Proud idag!
De blir nya favoriter tror jag allt. Han har vit / blårandig tröja ifr¨n H&M till under myströjan.
De ska på tur idag med dagis så han har med matpacke!


Underbara du!


Elian somnade i sin nya APAMIGtröja ifrån Barnlycka då vi körde hem ifrån Sverige. Här är han morgonen efter i vår säng.

Då jag ser dig, hör dig, luktar på dig eller bara tänker på att du finns så ler jag. Alla leenden du ger mig älskade unge. Jag ska ALLTID finnas för dig, tvivla aldrig på det.
Ditt syskon sparkar på massor nu ikväll och speciellt då du och Pappa busar högljutt... Ni kommer vara de bästa, finaste och härligaste ungarna i hela världen tillsammans. Det vet jag! Alla Mammor och Pappor känner nog likadant ( hoppas jag) och det är ju så fantastiskt att så många får uppleva det största man kan uppleva...
Jag är hög på kärlek, hög på livet och evigt tacksam för att du kom till oss.
Bästa underbara Elian, jag önskar att du får växa upp och bli självsäker, ha god självkänsla, vara trygg och leva LÄNGE lycklig.

Puss och Kram Din Mamma

Nu ska jag krypa ned med en bok och sova i tid. Jobb och dagis imorgon!
SOV SÖTT!

Chokladmuffins to go!


Då vi skulle köra hem i söndags kom det en tjej springande ut ifrån Barista som ligger bredvid
Knaust Elite, hotellet som vi alla bodde på. Vi var SÅ nöjda med servicen förresten. Jag fck en påse och hon sa GRATTIS. Påsen innehöll fyra fina chokladmuffins. Jag blev väldigt paff och glad. Så sött gjort och vilken smart marknadsföring.
TACK!


Personligt!

OJ OJ OJ vilka VACKRA presenter vi fått, kan inte visa allt nu men jag packade upp en korg vi fått av Siw och William och det var SÅ fint. Verkligen personligt och jag blev gladare och gladare ju mer fina saker jag upptäckte i den. HAPPY!






Dessertglaze, hallon och choklad.
MMMMM





Nu när jag är Fru kan jag ju baka små söta muffins till min Make!? ;-) SÅ gulligt tänkt!
Fast jag tror jag ska be E baka dem åt mig, perfekt söndagsfrukost på sängen.


Vacker ljusstake ifrån Designtorget, den fick vi av Mammas bästa kompis med Man

TACK för ALLT vi fått av er alla, kommer nog att visa upp mer här eftersom.

Nu ska jag softa i soffanmen först väcka E som somnat hos Elian och vi ska se film.

Njut kvällen!




I love bestemor / Elian

Vi fick god lax i ugnen och potatis, Elian åt och sen roade han sig med att blåsa ut ljusen med Bestemor!








By bus

Nu är vi hemma efter en mysig eftermiddag! Elian ropade "Åka Bestemor" så vi tog bussen för att möta E på halva vägen eftersom det är kö hem den tiden plus att Elian ÄLSKAR bussar. Det var succé!


På väg till bussen!
s
Spännande att titta ut på allt som sker.
Här ser man Elians blånagel på tummen.






Jag saknar E!





Nu sitter jag här och längtar tills E kommer hem! Elian och jag somnade tillslut halv två och han sover fortfarande i bara blöjan här bredvid mig i soffan. Jag tror verkligen han behöver sova, man blir trött av långa resor och mycket som sker. Har pratat med Folkeregisteret här i Norge och de säger ca 8 veckor för ett namnbyte och jag måste dit personligen, krångligt! Men jag vet att sånt kan gå mycket snabbare än de säger så jag tror jag skickar in blanketter och ändrar pass, visakort och körkort strax innan vi reser så det ej hinner gå igenom innan vi är tillbaka. Enklast så!

Elian vaknar här nu, ska pussa på honom. Han ska inte med på vår bröllopsweekend, en weekend känns länge att vara ifrån men det behövs ibland!


Fotat precis nu, nyvaken skruttis!




Namnändring...

Nu tänkte jag beställa vår bröllopsresa men så undrar jag? Kanske mitt namn tar TID att ändra här i Norge? Pass ska ju stämma med namnet man skrivit då man bokat. Antar att det säkert tar ca 2 månader här i Norge och det är ju inte så bra. Skriver mitt namn jag har nu och OM det hinner ändras så får jag säkert fixat det via Ving och Ticket? Vad tror ni?


Sunkig mama idag!

Som jag skrev tidigare känns detta som Mammaledigheten, idag har jag gått i tights hela dagen, inte duschat och haft ont i huvudet. Som en förmiddag då Elian sov dåligt pga amningen för länge sen..Men i har skrattat, kramats och myst och det är det som gör denna dagen solig. Jag somnade till i soffan då han bäddat ner mig och vaknade nyss supertrött så jag HOPPAS han somnar väldigt snart. Sen då vi vaknar ska jag duscha, klä på mig, bädda rent, packa upp alla påsar som står i hallen sen resan i helgen och i eftermiddag ska vi till Bestemor - vi längtar!

Jag har förresten shoppat
här idag. En ny ulldress till Elian fast jag tror kanske han kan ha sin sen ifjol men det är alltid bra att ha två,  de är de BÄSTA då han ska sova ute eller under regnkläder på dagis. Nya bebisen har också fått en dress, det allra första jag köper :) Plus tossor och mössa i ull!

Bröllopsresa!

Vi MYSER! Elian pratade precis med E och skrattade så att han tjöt. Han vill helst bara låta E ta bajsblöjor nuförtiden då jag inte rört dem på tre månader ( illamåendet..) Så det tar sin tid innan han inser att Pappa inte kommer så då får jag lov, haha. Snart ska vi nog sova hoppas jag, han har ätit kaviarmacka och massa risgrynsgröt och jag är glad vi lät honom vara hemma och mysa idag, samla krafter och fylla magen. Idag hoppas jag att vi kanske kan besöka Bestemor och hälsa på och hämta våra fina bröllopspresenter. Har ej hunnit se alla men det var mycket fint! Vi har fått en rejäl ressumma så att vi kan åka på en riktigt lyxig weekend till Rom snart, förmodligen i slutet av oktober. LÄNGTAR!

Det ÄR speciellt att vara gift, att ha lovat sin älskade ALLT och att ha fått en så fin kväll tillsammans med alla TAL, allas närvaro och lyckönskningar. Jag skulle inte göra något annorlunda om vi skulle gifta oss igen.




Gammal på bild på oss. Apropå gamla bilder så hade E gjort ett bildspel med oss ifrån då vi möttes samt Elians födsel och sen oss som familj som visades på bröllopet. Jag inser att jag har MÅNGA gamla bilder ifrån tiden då vi möttes på min andra hårddisk så det kommer nog några här plus stories ifrån "the old days" ;-) Hoppas ni tycker det skulle vara kul!





Myspys


Sötisen som myser hemma idag.

Jag känner att jag mår illa av trötthet så då Elian ska sova sover jag också. Det känns som då vi var lediga tillsammans, jag LÄNGTAR tills jag och bebis har dagarna tillsammans



Minnen!

Godmorgon!

Idag är jag och Elian hemma och softar eftersom han verkade så sliten igår. Han ropade dagis imorse men då jag sa att vi ska mysa hemma sa han ja. Så så får det bli, vi vill inte att han ska kräkas av utmattning på dagis. Nu sitter vi och myser framför Nyhetsmorgon och jag dricker välling. Jag gråter också ;-) Kikade in
HÄR och vackrare bilder kan ingen ta. KIMM du är en STAR!


Smycken som tack!


Här skymtar man tärnornas smycken, Petronella som var värdinna fick ett likadant. Det står CARPE DIEM på det på en brick och så en liten pärla. Bestmannen fick machettknappar med sin käras namn och min bror med sönernas namn på. Fotografen och Värden Stefan fick halsband. Toastmaster ska snart få sin present ;-)
ALLA smycken ifrån
Namnsmycken.com
ALLA blev så glada och jag hoppas ni kan maila mig bilder på era smycken så att jag kan visa dem. De kom i posten på fredagen så det blev lite stressigt att slå in de sista på fredagsnatten efter minglet på hotellet!
Ps. Klänningarna i rosa kommer ifrån Asos.com

NU ska jag sova, KRAM!




Festen!






Vi hade somrig buffé med massa god mat. Kan skriva in menyn om ni är intresserade men ikväll är jag för trött!
Det var fantastiska Wretmans som fixade ALLT. Vi behövde inte göra något och de städade också dagen efter.
Allt annat som behövdes fixas som att hyra kandelabrar, köpa mer vin på lördagen, hämta blommor, blåsa upp ballonger med helium på lördagen mm gjorde Mamma och Ingemar. TACK för all hjälp!


Mor och dotter.


Våra "make out mints".
I asken fick alla gäster mintgodisar med choklad.
Alla fick också varsin korthållare ifrån Slimcase.se med sitt namn graverat på framsidan.
De som har små barn hemma fick presenter ifrån Barnlycka.se
Det var väldigt uppskattat!


Presenterna hemma hos oss kvällen innan.



Här läser folk festprogram, förbereder tal ( Bestman till vänster)
Jag hann tyvärr inte fota mycket under kvällen men jag är SÅ glad att alla var där och alla vackra och roliga tal - jag var SÅ överraskad över hur många som höll tal, hur fina de var och hur bra stämning det var mellan alla gästerna. Det gjorde min kväll! Svenskarna var imponerade av Norrmännen och vice versa. Jag är HAPPY HAPPY HAPPY att jag har fått de bästa vännerna och den finaste familjen!

Johanna och Anne


Älskade extrafamiljen, Jonas med sina barn.


E med sina barndomsvänner!
Toastmaster Eivind till vänster, E och Magnus.


Jag och Syster.


Mamma och E pratar om mig?


Här ser ni mina bröllopsskor, ljusrosa med volang på.
Stylesnob är märket om jag inte minns fel.


Tårtan!
Efter desserten som var kladdkaka med glass och fruktsallad så tog vi en paus men sen var det tårtdags igen ;-)
Bakgården hade gjort en FAB tårta som innehöll hallonmousse, chokladmousse och vaniljkräm.
Kärleksstatyn som man kan dekorera tårtan med valde vi att ställa på borde istället, den ska vi ha i sovrummet sen som minne. Den kommer också ifrån Calligraphen.
Likaså ballonger, såpbubblor, servetter mm.

Vi har fått SÅ god service överallt och på Riviera blommor ( Interflora) på Köpmangatan var tjejerna SÅ goa och jag fick en fin chokladask då jag fick blommorna också. Sånt är så fint, i cellofan med litet kort.


Här tackar jag alla som närvarade. Jag hade inget tal planerat men det var så kul att få möjligheten att försöka uttrycka hur glad jag var att alla kom.


You raise me up..!


Petronella, jag och Zryan

Viktoria, jag och Syster
Jag drack cider och vatten hela kvällen


Fnissiga tjejer..


Norrmännen dansade!


PA och Ashi.


Jessica och Zryan.


Anne och Tore visar vart skåpet ska stå.


Emil och Janina hade rest ifrån Danmark.




Emma och Kimm, fotografen som tar de FINASTE bilderna.

Här sätter vi punkt för bilder, de jag fått måste censureras ;) Men vi kan väl säga som så att vissa hade efterfest på hotellet och kom i säng kl 7. Jag är så glad att det blev en riktig FEST!

TACK igen alla underbara för att ni kom.

Nu ska jag lägga mig tidigt så att vi kanske imorgo orkar packa upp härhemma, just nu myser vi bara av tanken på helgen som gått. Inga planer i kalendern och det är så SKÖNT!

SOV SÖTT och TACK för alla fina ord, komplimanger, lyckoönskningar och hälsningar.













Mer vigsel!

Jag blir så GLAD av attf å mail med bilder, kan aldrig se eller tänka mig mätt på dagen så jag delar dem med er!

Jag lämnade hotellet runt kl 10 och Syster hämtade mig. Jag var supernervös då jag kramade E hejdå inne på Knaust men i salongen släppte det. Det kändes så konstigt att lämna honom och veta att nästa gång vi ses skulle bli i kyrkan....
E, hans Bestman och Bror gjorde sig klara i vår fina suite. Fotograf Kimm har förevigat dem så jag LÄNGTAR efter bilder!


Här har gästerna kommit med bussen som vi hyrt ifrån stan.


Vigselprogram ifrån Calligraphen.
Vi har fått FANTASTISK service därifrån och jag är supernöjd med allt vi valde.
Det kommer detaljbilder ifrån festen då fotgrafen ger oss dem.
Vi hade psalmerna En vänlig grönskas rika dräkt, Härlig är jorde och Vigselpsalm som har SÅ fin text.
Förutom sången För kärlekens skull sjöng Per och Anna också För att du älskar.

Jag såg SÅ framemot kyrkan, att få uppleva det mest allvarliga och romantiska tillsammans och det var precis som jag drömt om. Då jag kom in och såg hur FINA alla var så blev jag alldeles lycklig. Alla var där för oss!
Min Bror förde mig till altaret där E väntade med Bestman Martin. Då vi tog varandras händer kände jag en känsla i magen som sa att detta är FÖR EVIGT!


Elian ville helst vara hos Pappa, tror inte han förstod varför jag såg så annorlunda ut ;-)
Gullungen!


Familjebild.

Min slöja krävde de bästa tärnorna, jag är GLAD jag hade hjälp!
Här ser ni klänningen bakifrån.


Här kör vi iväg för att fotas!
Då promenerade gästerna till festlokalen Nävsta Skola i solskenet och minglade med rosa champagne.
Värdparet Stefan och Petronella informerade om vad som skulle ske och de presenterade kvällens Toastmaster!


Nävsta Skola















NU så sover han igen!

Elian somnade skönt bredvid mig, den lilla varma kroppen och de tunga andetagen kommer jag att sakna att få höra då han blir stor kille... Det gäller att ta vara på den här tiden och pussa pussa och krama så OFTA man får. Jag lever i en bättre värld sen jag fick barn, det är svårt att beskriva men det lilla blir stort och de små problemen mindre om man ser på hur lyckligt lottad man är.

Trötta familjen!

Nu vaknade jag precis efter någon timmes sömn i soffan. Elian har varit glad i eftermiddag, han åt massa korv med makaroner som jag hade så lust på men sen då han hostade kräktes han upp allt. Sen slog han sin näsa i mitt knä då vi myste i soffan och han blödde lite näsblod. Så han var supertrött och inte helt i form sista stunden och nu är E uppe hos ledsen kille hör jag. Jag tror jag ska gå upp och gosa med Elian strax om han inte lugnar sig för han verkar väldigt utsliten av alla intryck denna helgen. Lillvännen - du är det största vi har!

I Kyrkan!

SELÅNGER KYRKA 30 Augusti kl 14.00
Vi blir man och fru♥


Vi lyssnar på För kärlekens skull.
Anna och Per Felländer sjöng och spelade så vackert!


Vi växlar ringar...
UNDERBAR känsla!



KYSS min kära!




Mammajeans?

Ni som vet så mycket :) Har någon sett fina mörka stuprör för MAMAStobe? Min mage växer så snabbt och jag behöver ett par sköna men tighta fina jeans att ha vidare i höst och vinter! Trist att Lindex oxh Kappahl har slutat med sina Mammakläder.

Jag funderar förresten på att berätta om det är pojke eller flicka i magen om de på nästa UL säger samma kön. Vi får se...!

Mer bilder...

Det blir en del egopics nu då det droppar in bilder på mail och i bloggar. Jag är otroligt trött idag men såklart lycklig och längtar hem till vårt hem så att vi kan ha en soft dag tillsammans alla tre.








Vi har precis ätit lunch på jobbet och jag har ätit choklad till dessert. Hittade den i väskan och jag behöver verkligen vakna till. Ny månad - nya möjligheter! Om en vecka just nu är vi på rutinultraljudet. LÄNGTAR!

Godmorgon!

Jag hittade denna bilden hos min kära vän AnnaStina som säkert kommer lägga ut fler ;-) Nu ska jag och Elian snart åka, vi är lite sega idag efter resan så jag lät honom softa en stund i sängen med mig. Happy Monday!


Nygifta!

Välkommen SEPTEMBER - hösten är här!