Tuff natt hos oss

Godmorgon tisdag!

Inatt har tyvärr sockerbiten lidit av dumma eksemet igen... Lugnet före stormen var massa mysigt prat med leenden i sängen. Sen då natten kommer och vi ska sova så har hon jätteont, kliar och slår sig i ansiktet och jag har ändå smörjt säkert tio gånger igår... Hon ville ammas, bäras, vyssas och sen sova på mig märkte jag då jag testat att lägga ned henne typ tjugo gånger.

Så E fick gå in i gästrummet och jag tog en av våra stora kuddar och satt i sängen med henne på mitt bröst. Jag har kanske sovit en timme inatt och vi fick besök av Elian också. Då E gick till jobbet imorse låg jag vaken mellan två snarkande hjärtan som gör mitt liv så stort. De är det finaste jag har och då de har ont gör det verkligen ont i Mammahjärtat...

Nu sover Ella och Elian leker nede med mig. Jag funderar och funderar på vår resa imorgon.. Ella har ju ont oavsett vart vi är och förhoppningsvis mår hon bättre imorgon av den kräm vi nu smörjer med. E som är ledig kommer dessutom ta natten om hon tillåter men jag vill inte väcka Syster med familj hela påsken. Känns som jag måste ta mig en funderare.


Kommentarer
Postat av: XxX

Har ni varit och kollat in en av Carolina Gynnings favoritbloggar?



Bloggen som skrivs av en psykopat?

Han skriver vackert och skrämmande.

Bloggar trosorna av varenda tjej.

Det går inte att låta bli att älska honom.

Läs hans tidigare inlägg och häpna.



Sveriges kändaste okända bloggare?



http://nimrodofobi.blogspot.com/

2009-04-07 @ 08:33:34
Postat av: Line

Huff, stakkars Ella. Håper kremen hjelper. Om den imidlertid viser seg å ikke hjelpe, anbefaler jeg at du gir henne Udos Chiose (olje som du får på helsekost) Vet det er mange mammaer der ute med eksembabyer som har kjempegod erfaring med denne oljen (bare google udos shiose + baby + eksem)



Lykke til :)

2009-04-07 @ 08:37:02
Postat av: Ronya

Hej Josefin. Vet inte vilken kräm du smörjer Ella med nu men jag rekommenderar dig att köpa Hydrokortison eller liknande på apoteket. Mina barn lider åxå av atopisk eksem och måste då och då smörjas med steroider. Helst ska det vara starkare än Hydrokortison men det duger det åxå. Hoppas er lilla tjej blir bra snart. Kram ps. en sak till jag kom på är om hon kanske är känslig mot nåt hon får i sig genom din mjölk. Min son är tex känslig mot tomat. Då blir han röd som just en tomat i ansiktet och får stora eksemliknande sår runt hela munnen. Kan det vara något du äter? ds.

2009-04-07 @ 08:39:37
URL: http://ronyaponya.blogg.se/
Postat av: pangis

Klart ni ska åka. Det slog mig en sak.. Min son har alltid varit allergisk även med eksem.. Det blev bättre när vi bytte till parfymfritt tvättmedel (Han tålde inte heller alla sorter minns jag) och absolut aldrig sköljmedel. (Men det har ni kanske redan provat) Vi var även tvungna att vara noga med att tvätta allt innan han hade det på sig.



Önskar er en fin påsk från ett soligt Närke!

2009-04-07 @ 08:39:37
Postat av: *Sofie*

Stackars Ella, så himla trist men jag hoppas att det blir bättre snart! Och håller tummarna för att ni kommer iväg i Påsk, som du säger har hon ju ont överallt och jag önskar er en fin Påsk!



KRAM

2009-04-07 @ 08:40:05
URL: http://www.frusofie.se
Postat av: Sara

Åh, ursch för såna nätter. Man måste ju få sömn för att orka vara mamma också. Hoppas att det blir bättre med eksemen!

2009-04-07 @ 08:47:01
URL: http://www.metrobloggen.se/sarasliv
Postat av: Caroline

Hej hej!



Stackars lilla Ella och trötta mamman.

Du får säga till om du vill ha hjälp så att du kan sova lite?

Vi kan alltid komma förbi!



Hoppas ni får en fin Påsk hemma.

Min familie kommer andra vägen.. Längtar!



Kram

2009-04-07 @ 08:47:10
Postat av: Wenche

Huff, ikke lett når de små har eksem. Har selv to små som sliter med dette, og for oss er A-krem det eneste som funker. Så den kan være verdt et forsøk! :) Fin blogg du har forresten! God Påske!

2009-04-07 @ 08:51:48
Postat av: sara

Hej Josefin! Jag tycker att du ska testa en gel med Aloe Vera, det är helt oustanding skönt och läkande för torr och narig hud. Jag kan använda den på allt och alla i familjen! Har inget speciellt märke utan köper det jag hittar, Aloe vera finns ju överallt nuförtiden.

Ett annat tips är Decubal, som finns på Apoteket och används inom vården, vi har den till vår son (han är 1,5 år) och jämfört med ALLA andra krämer vi provat, inklusive den läkaren rekommenderade (som f ö var helkass, Miniderm hette den) fungerar Decubal super! Lycka till!

2009-04-07 @ 08:54:43
Postat av: Katrine

Jeg kan også anbefale å forsøke Udos choice. Også tenker jeg at dersom din søster har samme varme og omsorg for sine omgivelser som deg, hvilket hun helt sikkert har. Så vil hun helt sikkert at dere kommer uansett. Og som regel så klarer jo andre å sove seg gjennom nettene, når det ikke er de selv som må stå opp. Bare mine tanker på morgnen... Men det er jo du som vet hva som er best for din familie.

Klem fra Katrine

2009-04-07 @ 08:57:20
Postat av: Yvonne

Stackars lilla Ella. Det är så svårt att veta vad man ska smörja med, även om läkare råder. Min Joar som är 11 nu har eksem på baksidan av låren och i armvecken, det har han haft till och från sedan i 2-årsåldern och han tycker alla krämer svider. Har provat att ge honom Eskimo kids, det är en fiskolja och det har blivit bättre. Men det ska man inte ge förrän de fyllt 1 och även om tiden går fort så har ju Ella inte hunnit dit ännu... :) Hoppas du hittar något bra för henne. Vad trist om ni inte kommer iväg som planerat i påsk! Men det är ju inte kul om man känner sig stressad hela tiden , över att väcka andra och sådär. Ta en funderare, syster kanske tycker det är värt besväret även om det blir rörigt.

Hoppas du får en bra dag!

Kramar...

2009-04-07 @ 08:57:41
Postat av: Lisa

Oj vad jobbigt det låter. Finns det ingen klådstillande medicin att ge henne? Åtminstone till natten. T.ex. någon antihistamin. I Sverige finns t.ex. Tavegyl som vi fick ge vår son när han hade vattkoppor och inte kunde sova av klådan.

2009-04-07 @ 08:58:35
URL: http://studentmammanbloggar.blogg.se/
Postat av: Ida

Hej!

Tycker så synd om lilla Ella. Själv jobbar jag som hudterapeut och använder bla ett märke som heter "Exuviance". De märket har en creme som heter "Ultra rich" som är superbra för torris och de som har eksem, även barn! Funkar även på röda små stjärtar. Om du går förbi ngn salong så kan du säkert få med en tester på cremen!

2009-04-07 @ 09:00:51
URL: http://vattenskida.blogg.se/
Postat av: Mia

Godmorgon! Ja det är inte lätt när de små river sig.. Jag är en mamma på 30 år som själv haft mycket eksem som barn och nu har även min 7 månaders son det.. Mesta dels i ansiktet och på bröstet. Vi smörjer med Mildison periodvis och använder Caress som mjukgörande. Caress vill jag varmt rekommendera då eksemet blivit mycket bättre och är borta i perioder. (Fungerar även super på mina svåra handeksem) Den finns på apoteket här i Sverige men innehåller karbamid som fuktbindande så det kan svida lite på huden. Min son reagerar inte på det men man ska nog prova först på ett litet område. Tycker absolut att du ska testa detta. Lycka till. stor kram

2009-04-07 @ 09:12:06
Postat av: Emelie

Jag förstår att det blir jobbigt men jag tycker absolut att du ska åka hem under påsken ändå. Med tanke på att din syster själv har barn så tror jag nog att de förstår hela familjen. Tror du ångrar dig om du inte följer med.



Ha en glas påsk!

2009-04-07 @ 09:26:53
Postat av: Jenny

Hej Josefine!

Jag har själv atopiskt eksem (nu mest på händerna) och har haft det hela livet, så jag vet precis hur det är för lilla Ella. När jag var liten smörjde ma & pa alltid med hydrokortison och sedan en mjukgörande kräm. Det som jag använder nu (och som fungerar riktigt bra) är receptbelagda salvor. Först Betnovat och sedan Locobase (som jag använt i snart 20 år).



Sen om vädret i Sundsvall så har jag hört att det regnar/snöar/är soligt om vartannat och snön har visst sjunkigt undan rejält de sista dagarna. Jag är därifrån men bor i Stockholm och ska också åka dit upp imorgon.



Hoppas det blir bättre med Ella och att ni får en trevlig vistelse i Sundsvall :)

2009-04-07 @ 09:32:31
Postat av: wojtan

Fy, jag lider med Er.

Hoppas något av tipsen ovan kan hjälpa Er.

Jag hoppas även att du kommer iväg till din familj som du har längtat så efter, men jag har full förståelse för att du tvekar.

Hoppas du hinner sova ikapp lite idag.

Kram Åsa

2009-04-07 @ 09:50:10
URL: http://wojtansblogg.se/wp
Postat av: Anna

stackars lilla ella...hoppas att det blir bättre snart och att ni får en underbar påsk tillsammans alla fyra!

2009-04-07 @ 09:59:19
URL: http://allaboutus.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag skulle vilja rekommendera Aloe Vera från Forever Living, http://www.foreverliving.se/sv/vara-produkter/vara-bastsaljare/aloe-vera-gel .



Den fungerar för min Pappa som har svåra eksem, även för min Mammas hund som även han har eksem. Den är inte så värst god, men man ska bara ta en sked på morgnen!

2009-04-07 @ 10:17:06
URL: http://stizie.se
Postat av: EVAMYs - Livet med lilla Alva och hockeyspelarn

Usch, låter inget vidare det där :/ Hoppas det blir bättre snart!

2009-04-07 @ 10:21:50
URL: http://evamys.blogg.se/
Postat av: Mamma Stina

Stackars lillan!



Ska ni hem till sverige?

Ha en fin tisdag!

2009-04-07 @ 10:31:21
URL: http://www.minbebis.com/mamma_stina/
Postat av: Jenniepennie

Usch det låter inget vidare med eksem, har du försökt att smörja henne med bröstmjölk? det ska ju vara bra till allt sägs det. Annars kan jag rekomendera en kräm som heter cortimyk, är eg för fotsvamp men vi fick den rekommenderad till Freja då hon fick röda utslag i rumpan. Sedan har vi fortsatt att smörja lite här och där tex så smörjer vi nu hennes supertorra händer med den innan läggning, Den är toppen, innehåller 1% cortison men även mjukgörande vilket inte en ren cortison salva gör.

2009-04-07 @ 10:38:25
URL: http://frejzan.blogg.se/
Postat av: Trofast leser

Hei! Ser du får mange råd for Ellas eksem her inne. Tenkte jeg skulle kaste meg på jeg også. Jeg har en sønn på ett år. Han har ikke hatt eksem, men var veldig plaget med utslett rundt munnen av smokken en periode. Jeg forsøkte ALT av produkter som jeg ble anbefalt på helsestasjon og apotek i tillegg til morsmelk, UDOS olje osv. Det som til slutt fungerte var en stift som jeg kjøpte på Gimle parfymeri, økologiske avdelingen. Merket heter Erbaviva og er en serie for mor og barn. Anbefaler at du går innom og snakker med de som jobber der. De er veldig flinke og kan sikkert anbefale deg noen produkter. Lykke til!

2009-04-07 @ 11:04:30
Postat av: Jonna

Min son ha atopiskt exem och när han var bebis fick han flytade tavegyl emot klådan. Kanske vore något?

2009-04-07 @ 12:55:53
URL: http://jonnaa.blogg.se/
Postat av: Okana

Tycker sååå synd om din lilla sockerbit. Hoppas verkligen att hon blir bättre snart, och att ni (hela familjen) får en underbar semester =)

Kram

2009-04-07 @ 14:21:58
URL: http://zlatnaribica.blogg.se/
Postat av: Becka

Uff, starckars lilla Ella. Hoppas verkligen det snart blir bra för er alla, men så klart mest för hennes skull!



Mys kvällen!

2009-04-07 @ 18:00:10
URL: http://beckasinnet.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej! Min son led av eksem över hela kroppen, framförallt ansiktet och halsen från 1 månads ålder och vi smorde massor med Locobase Repair som finns på Apoteket här. Fick tips om att sluta med sköljmedel och det han lidit av i flera månader försvann på några dagar! Det var lätt att utesluta sköljmedlet och jag är evigt tacksam för det som funkade på min lille kille!

Hoppas Ella blir bättre snart:)

Ha en trevlig påsk!

2009-04-07 @ 22:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0