Sommar 2009

Saknar er!

Att inte kunna blogga, lasta ned bilder eller kolla mail / kommentarer känns TOMT. Men att fylla de stunderna med njutning är välbehövligt just nu. Men jag SAKNAR er ska ni veta, ni är mina vänner som hänger med på det vi gör.

Just nu är det kvällsmys här och jag kokar mannagryt. Något INGEN kan göra som min Farmor kunde.
NJUT sommaren!

Framme!

Oj oj vilken villa vi hyrt, helt fantastisk!! Dock har vi inget bredband så nu använder jag mitt norska = superdyrt. Kanske det blir en bloggfri vecka, vi får se.

Elian somnar nu efter skumbad i jacuzzin med sin far ikväll. Då vi kom hit var det sandlådan på gården som ropade ELIAN och sen dess har han varit ute. Vi fick locka in honom med mackor och Shrek och han verkar stortrivas här. Vi också ;-) Nu kom E med jordgubbar här, dags att softa vidare!
KRAM!

inbrott

Dagen skulle ha startat med en bilresa till Danmark. Den har startart med chock. Vår bakruta är totalknust och det harvarit inbrott i bilen. Är så förbannad nu så jag tror jag ska sluta skriva.

MAMMAAAA!!!

Nu vaknade båda barnen här. En liknar mest en sandig liten hund, honom ska jag dela säng med… ;-)

KäRlEk

juli09-002

Härlig stund vid havet idag. Jag doppade fötter och ben och det var varmare i vattnet än i luften. Lovely!

juli09-003

Manne,  Hannes och käraste Mamma Linda! Sommarminnen ska man suga åt sig och vårda på en plats i sitt hjärta så att de kan plcokas fram en kall vinterdag.

juli09-006Hannes, ett av mina älskade syskonbarn. Det är så häftigt hur man kan älska så mycket. Sekunden de föds så är de så självklara, barnen i ens liv. Just nu tänker jag otroligt mycket på min Ashi med sötaste Vilde Sofie. Önskar SÅ jag kunde vara nära och få se miraklet live. TUR det finns telefoner!

juli09-0051Myspys i båten.

Regnig godisprommis

Jag låg på sängen och hade ammat färdigt Ella medans E fixade min sjuka pc. Den har alltså haft VIRUS all over och jag trodde att den sett sina bästa dagar men min Superman har nu fixat den verkar det som, JIPPIE!

Jo, så sa jag att vi kanske skulle strunta i / droppa att köpa massa godis ikväll som vi hade så lust på tidigare och köra lite sunt i sommar då man inte mår bra av allt onyttigt. Helt enig sa E och jag kände att det kändes bra.

En timme senare: Båda barnen sover sött till smattrande regn utanför… Vi springer ut i ösregnet under ett paraply och köper både det ena och det andra. Under paraplyet undrar vi vad folk gör ute nu? Haha snacka om att leva småbarnslivet .. Man har nästan GLÖMT att folk står i barerna och röker och blir fulla varje helg. De gånger man kliver dit själv är det lite av en chock tycker jag, att det pågår fast vi ligger utmattade i soffan med godiset och glassen.

Mormor passade såklart barnen den kvart vi sprang ute. Jag i klänning och gummistövlar mitt på Lilla Torg. Det trista var att det satt en söt tjej med en liiiten färsk bebis som sov i hennes famn. Hon satt med två väninnor som tog ett glas vin…Fine. MEN väninnorna  rökte också, fy stackars liten nyfödd bebis.

Njut sommardagarna…!

juli09-008Den här damen är nyfiken av sig och här utforskar hon Mormors tallrik ikväll. Just nu ligger hon och leker med sin far men jag hör att det är matdags så nu säger jag tack för idag och önskar er en riktigt SKÖN kväll! NJUT sommaren!

Malmö

juni-364

Idag strosade vi en sväng för att äta lunch då vi ankom Malmö och sen har vi mest varit i hamnen vid båten och barnen har lekt. Elian var så sandig att man knappt såg honom då vi skulle säga hejdå efter grillmiddag. Planen var ett BAD men han slocknade så sött i bilen och sover än… Det får bli imorgon istället!

juni-365

Mmmmm latte till mig ;-)

Bye Bye Ven!

juni-358Sista frukosten imorse.

 

Det blev traktortransport till färjan till barnens glädje. Sen båten över till Landskrona! TACK underbara MAMMA för att vi haft så underbara dagar.

 

Det var som alltid lika trist att säga hejdå till Syster + familj. Bror och familj ska vara i Malmö lite till så vi är just nu tillsammans i Mammas lägenhet och ska snart åka ned till hamnen och möta upp Mamma och Ingemar för att grilla ikväll. Sen skiljs vi åt imorgon då vår semester fortsätter i Danmark, Blokkhus.

juni-359

juni-361

juni-362

juni-363

Gänget

juni-031

Igårkväll innan räkfrossan som var hur god som helst! Vi satt ute länge innan en och en droppade av för att sova inför bilresor hem idag. Vi la oss sist och somnade sött.

Sista morgonen

Solen skiner in i vårt rum och barnen + E sover. Jag har packat så att vi kan gå och äta frukost då den öppnar. Jag tor ingen av oss vill åka iväg ärifrån. Det känns verkligen som vi bor hos Mormor i sommarstugan. Alla springer emellan rummen, barnen leker i trädgården tills de stupar i säng och maten på hotellet smakar fantastiskt. Hit kommer vi igen!

Jag rekommenderar Turistgården om ni som oss vill ha det familjärt och personligt. Dessutom bor man “mitt i ” men ändå avskilt. juni-026

Fotbollsgolf igår.

.tailsweep-div{font-family: arial,verdana,sans-serif;font-size: 12px;color: #000000;margin: 0 auto; padding: 0; display: block;} .smallBr{font-size: 1px;line-height: 0;} .tailsweep-host,.tailsweep-host:link{color:green;font-size:10} .tailsweep-buylink:link{color:#00c;font-size:12px} .tailsweep-buylink:visited{color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-buylink:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-link:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-link:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-link:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-title:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-title:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:hover {color:#00c;font-size:16px;text-decoration: underline;}

ChokladSpa

Vi bara njuter och jag och alla girls har haft 2,5 timmar utan barn idag och njutit CHOKLADSPA. Nu är det dags att svida om till kvällens räkfrossa här på härliga TURISTGÅRDEN!

Njut kvällen!

juni-003

Ella och jag gick även idag men bilden är ifrån igår. En riktig powerträning detta för mig ;-)

En ny medborgare är född!

Min pc är tyvärr “sjuk” så jag kunde inte blogga igårkväll. Själv låg jag i supermigrän också så kanske lika bra ;-) MEN min HAPPY nyhet igår var ju att Ashi och PA ÄNTLIGEN fått möta sin Prinsessa. PA ( faren) beskriver det så fint här så ni får läsa själva!

VÄLKOMMEN till världen älskade Prinsessa, jag ska alltid finnas för dig! Ashi, jag tänker så på dig nu och önskar du SNABBT slipper ont. Du är en hjältinna!

Walk

juni-0041

Jag och Ella har prommat hela dagen, härlig sol har lyst över ön och resten av gänget har cyklat! Vi möttes sen upp på Café Tycho Brave och åt lunch. Just nu sitter Ella i Isaks famn i gräset och tuggar på en leksak, hon är glad som oftast. Elian är på cykeltur till havet för att bada, han ÄLSKAR att åka i släpet efter E på cykeln.

juni-001

Godmorgon onsdag!

Idag är det ingen vanligt dag men det ska jag skriva mer om ikväll. Jag vaknade med fjärilar i magen ;-)

Nu gick männen i rummen iväg för att hyra cyklar åt alla utom mig. Jag har valt att promenera med vagnen och möta upp dem här och där och kanske bytlåna med Eivind en stund. Känns skönt att kunna amma och bara vara så kan de lite äldre barnen få cykla och göra mer som de vill!

8.30 öppnar frukosten så det är dags att väcka en trött skrutt som heter Elian! Ella vaknade då E klev upp och ligger nu nakenfis och skrattar på sängen. Hon är ljuvlig!

Tack för idag

juni-3362

Mormor hälsar oss välkomna idag samtidigt som vi åt lunch!

juni-339Det har sen varit kusinmys hela dagen och Elian är helt KÄR i Alice! Han håller hennes hand HELA tiden och gick LÅNGT till middagen i hans små bens mått räknat då han ej haft vagnen idag eller sovit nap. Det har lekts och lekts och lekts och Alice är helt klart en ny favorit. Jag låter bilderna tala för sig själva och så ses vi imorgon - jag älskar min familj.

juni-338

 

 

 

 

Ni kan klicka på bilderna två gånger för att se hela och lämna gärna en kommentar om hur det fungerar då det är något nytt jag testar ;-) Jag vet iallafall att jag nästa gång ska spara bilderna med namn och inte i juni…

Hoppas du haft en UNDERBAR dag! Imorgon ska det hyras cyklar och imorgonkväll är det 65årsmiddag för Mamma.

Hotellmorgon

juni-3261juni-3281juni-329

Dagen startade med frukost innan vi åkte vidare idag!
Då vi körde igårkväll strax innan 23 vaknade barnen till då de flyttades ifrån säng till bilstol. Båda var trötta men bara log och somnade sen sött om igen. Jag hade förberett mig på en jobbig start på resan men det slapp vi alla.

Strax innan vi var framme hör vi Elian säga: Se månen!

Sen satt han och pratade med oss om att han inte skulle sova mer och jag och Eivind skrattade nervöst för strax innan halv tre då vi kom fram var vi TRÖTTA! En glad Elian i pyjamas med Bamse i handen vandrade in på hotellet och han sa glatt: Här har jag vart för.

Jag tror att han, jag och Ella kom helt till ro strax innan halv 5 och klockan 8 var det frukostdags. Man kan minst sagt kalla mig en trött Mamma idag men det har gått bra. Ska snart lägga mig på spikmattan lite innan jag också sover för natten. E sover som sagfr redan sött och det förstår jag efter all bilkörning han gjort - du är min Prins vännen!

Tradition

Vi har haft en UNDERBAR dag här på vackra Ven! Nu ligger alla utom jag och sover sött. Vi bor alla i samma hus här på Turistgården men i olika rum. Hos Mormor finns det fika så där har vi samlats då och då under dagen med barnen som lekt så fint.Tänk om vi alltid kunde ha det så här? Att kusinerna fick leka. Detta blir en ny tradition om jag får önska och det är ju lov!

Ven Turistgården

Turistgården:

Vi har checkat in på Turistgården här på VEN och nyss ätit en god lunch i trädgården allihopa! Det blev stress innan färjan avgick men nu när vi är här är det så himla MYSIGT! Kusinerna leker och just nu är ett gäng och badar i havet medans jag och Ella softar på rummet så att hon får rulla och vara lite nakenfis

Sjöbacken

Vi ska bo på mysiga Sjöbacken där vi bodde på Mammabloggalan inatt! Även om det blir väldigt kort så känns det bra att veta vad man får.
Nu ska vi snart packa bilen här. Barnen sover så sött så.

Mammabloggarna.se
.tailsweep-div{font-family: arial,verdana,sans-serif;font-size: 12px;color: #000000;margin: 0 auto; padding: 0; display: block;} .smallBr{font-size: 1px;line-height: 0;} .tailsweep-host,.tailsweep-host:link{color:green;font-size:10} .tailsweep-buylink:link{color:#00c;font-size:12px} .tailsweep-buylink:visited{color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-buylink:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-link:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-link:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-link:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-title:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-title:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:hover {color:#00c;font-size:16px;text-decoration: underline;}
bloglovin
Blogg listad på Bloggtoppen.se var tsId=314; <a href="http://www.ratix.no/" target="_blank"><img src="http://c.ratix.no/8160;0x0;0;0;-;0" alt="Ratix.no Rating" width="102" height="34" border="0"></a> Google Analytics: var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src="" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-9572591-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {} Site Meter <a href="http://s22.sitemeter.com/stats.asp?site=s22prinsessan" target="_top"> <img src="http://s22.sitemeter.com/meter.asp?site=s22prinsessan" alt="Site Meter" border="0" /></a>

Sök efter:
Sök
Kategorier
Välj kategori Bröllop Dagbok Dagens Dagens / Shopping Drömmar Elian Ella fika Frågestund Gästblogg Gravid med nr 2 Hemma HemmaHos Kärlek Lek Mamalife Om mig Shopping Tankar Tävling test Uncategorized Vardag Waynes Waynes Coffee /* 0 ) { location.href="http://mammabloggarna.se/prinsessansdagbok/?cat="+dropdown.options[dropdown.selectedIndex].value; } } dropdown.onchange = onCatChange; /* ]]> */
Arkiv
Välj månad augusti 2009 juli 2009 juni 2009 maj 2009 april 2009 mars 2009 februari 2009 januari 2009 december 2008 november 2008 oktober 2008 september 2008 augusti 2008 juli 2008 juni 2008 maj 2008 april 2008 mars 2008 februari 2008 januari 2008 december 2007 november 2007 oktober 2007 september 2007 augusti 2007 juli 2007 juni 2007 maj 2007 april 2007 mars 2007 februari 2007 januari 2007 december 2006 november 2006 oktober 2006 september 2006 augusti 2006 juli 2006 juni 2006 maj 2006 april 2006 mars 2006 februari 2006 januari 2006 december 2005 november 2005 oktober 2005
Länkar

Archive for juli, 2009

Socks

Sockar åt Ella stod på to dolisten idag men de slapp vi köpa för ifrån Presentonline kom dessa sötsaker! Märket är TRUMPETTE och de levereras i de finaste boxarna, en perfekt present åt de nyblivna föräldrarna! Elian fick även nya legoleksaker och Ella fina mjukisdjur och en sångcd som redan gått varm i bilen. Elian vill höra på “Så går sola upp” hela tiden, jag älskar också den gosiga barnsången.

.gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } .gallery img { border: 2px solid #cfcfcf; } .gallery-caption { margin-left: 0; }

Ni kan klicka på dessa bilder så blir de större!

Något som inte kom i posten som förväntat var mina linser… Not good och det sker nästan varje månad att jag optimistiskt beställer dem fem dagar innan linserna är totalslut. Måste finna en lösning imorgon på vägen.

Back to work!

Pick och pack

img_28991

Nu ska jag börja packa och det är barnens kläder som är först ut! Vi funderade på att ta med sovande barn och resa halva vägen ikväll, men inget beslut är tagit ännu.

Prinsessan i  trä hänger man i taket så gungar den upp och ned. Present ifrån Viktoria!

Puh!

Nu damp vi ned härhemma jag och barnen! E är med sin far och ordnar med takbox till bilen. Vi har inte ens öppnat en enda resväska härhemma…. Oops time to fix efter middag. Men vi har åkt och gjort alla to dos såsom inom norska tullen för att hämta ut paket som fastnat ( grr!), köpt nytt minneskort till min kamera, ätit på McD ( lunch måste man ha) och handlat lite amningsinlägg och annat skoj ;-)

img_2918

Ibland är man mer “med” på att en bild tas än andra gånger…. Jag brukar blixtsnabbt hinna posera men icke idag ;-)

img_2921

Ella hade som alltid stenkontroll på att det fotades.

img_2922

Mamma älskar dig skrutten!

img_2919Dagens: Jeans Fornarina, linne H&M, tröja Vero Moda och skor H&M. Allt gammalt.

Just nu:

Fröken försöker somna tror jag. Fast hon verkar superpigg!

img_2916

img_2917

Nu sitter jag i sittdelen i min Bugaboo!

img_2869Hjärtat igår i min gamla pyjamas.

Nu gick killarna ut för att cykla här och jag går omkring i morgonrocken. Snacka om noll stress då vädret är som detta men visst längtar man tillbaka till heta dagar med sooool! ;-) Vi ska fixa lite to dos och senare börja packa för två veckor borta. E säger det finns tvättmaskin i huset vi hyrt i Danmark och det gör mig glad. För är det något som är skönt att slippa är det att packa för två veckor och komma hem med lass av smutstvätt.

Ella vaknade 5 idag och var SÅ happy. Låg och pratade med Elians Bamse ( nallebjörn) och jag var bara orolig att han skulle vakna. Men han låg och kramade sin far så sött. Då Ella somnat om vid 7 vaknade Elian. Så är det med två och då man sover tillsammans på morgonkvisten. Tufft men MYSIGT!

Annat nytt om Ellisen är att hon börjat göra som sin Storebror… Gosa med sitt hår. Eller fjun kanske vi ska säga, sött är det iallafall! Hon har också sittvagn numer och trivs ypperligt med att få vara med och se vad som sker och slippa ligga och göra situps och hålla i kanten på liggdelen. Livet flyger förbi, bäst att hänga med!

Måndag

Här är det morgonmys och frukostdags! Idag blir det fixa och packa.

Hoppas din dag startat bra!

En fröjd för ögat

img_2915

Denna ljuvligt söta klänning fick Ella av Viktoria. Köpt 2hand och fransk. Lovely!

Så himla skönt det är att göra vardagsting då man får lite struktur på sånt man skjutit fram i tid. I höst ska jag verkligen realisera:

*Nya garderober

*Måla vitt i vardagsrum, trapp & sovrum

*Mosaik / kakel i köket

Sov Sött alla underbara - kom ihåg att DU är unik!

Kvällens sysslor

NU sover båda barnen! Dags att ta sig an klädhögarna som bara växt sista dagarna härhemma. Vi reser ju snart bort på semester, JIPPIE!

img_2907Julie ska till Kristiansands Dyrepark imorgon, hon laddade med Kaptein Sabeltannperuk idag ;-)

img_2909Vi hade med oss vaniljglass och norska jordgubbar, SOMMAR!
Elian älskar att leka med Julie, de skrattar och busar ( leker) hela tiden.

img_2914

Sagostund.

Min t-shirt som jag haft på mig idag är ett reafynd ifrån Gina Tricot, love it!

Lunchdejt

img_28901

Vi har haft en jättehärlig dag som startade med mysig lunch på Bugges med Viktoria! Ella fick SÅ fina presenter och lunchen smakade perfekt. Jag har verkligen saknat min Viktoria och jag är så glad att du är hemma i sommar hjärtat!

img_2894

Viktoria!

img_2892Min goda kycklingburgare med bacon och aioli. Elian tyckte också den smakade gott.

Sen gick vi en tur på Grynerlökka och killarna åkte hem till Julie och Kompani och lekte medans jag strosade och låg i parken med Viktoria + Janina and friends. Jättemysigt.

En kväll på fest

img_2811Världens finaste Janina och Viktoria!

img_2840Pussposen är viktig då man har en girlie utekväll!

img_2835Janinas bror som jag hört så mycket gott om! Han bor i Oslo med sin fru och sina tre barn så vi pratade mycket barn, syskon, uppfostran och hur HÄRLIGA de är.

img_2855Sötast! Sindre och Viktoria som bott i Frankrike en stund nu. Men över sommaren är de “hemma” i Oslo igen.

img_2862Doudi ( stavas det så?) och Janinas sambo Emil som är duktig i handboll och just nu spelar här i Oslo.

img_2863Vi hade så kul hemma hos Janina och Emil så vi tog bara en kort sväng på ett uteställe. Sen var det hög tid för sängen för min del.

TACK snälla ni för en jättekulig kväll!
Nu sitter jag och dricker iskall oboy med baguetter med ost och smör. Ella gymmar på magen och Elian är nakenfis.



Nattens

img_2848

Leggings Lindex, klänning med fickor Zara, kavaj Gina Tricot, skor Din Sko ( världens skönaste!) sjal KappAhl ( tror jag) och väska Chique.


Du vet att du är Mor när du…

Packar ned en gulpeklut i handväskan på väg ut till stan…!

Vimmeldags

Nu sitter jag och diggar till svenska EMD på tv4. Barnen sover och E är på bio med Skai. Det blir nog en sväng ut för mig då Ella fått kvällsmålet och E är hemma såklart ;-) Mina underbara friends Viktoria och Janina med sin Emil är back in town - måste firas!

_dsc0024

Fick denna bilden i min mailbox idag. Söta Teresa mailade den, tack snälla!Det var KUL att ses och att Ella även fick sitta i din goda famn ( och Beckas ) var jättesnällt. Jag fick äta min brunch utan barn i famnen = LYX!

FAB eftermiddag

img_2802

Sen bar det vidare hem till Ashi & Kompani! Där blev det lek, tacos och smarrig dessert! Vi blir alltid så gott omhändertagna och jag känner mig som hemma i deras soffa.De stunder Elian var inomhus satt han och tittade förälskat på Pernille och ville bara krama henne hela tiden. Han ser henne som sin storasyster och det är otroligt fint att se.

img_2805Vi hann knappt fota idag men Papporna var ute och lekte med barnen efter maten och vi Mammor slappade i soffan medans Ella sov. TACK snälla ni för en underbar eftermiddag!

Elian sa i bilen: Pernille älskar mig, jag älskar Pernille. Henrik og. Elsker Ashi, tre Ashi ( sorry darling, vad menar han med det haha? ;-)) Jag tror han försökte säga PA ( Henriks Pappa!) Sen somnade han sött kl 19 i bilen och sover nu i sin säng.

Sötare än sött!

img_2795

img_2798

Julie & Elian innan vi sa hejdå för idag.

Full rulle

Vi startade dagen med Brunch på Åpent Bageri! Det duggade lite men vi satt under tak. Elian åt pannkakorna som är magiskt goda.

img_2781

img_2778

img_2783

img_2785

Sen blev det lek och shopping!

img_2787Shoe Lounge kör salg / rea! Jag tittar alltid in i Grynelökkas butik men har inte besökt denna i Hegdehaugsveien sen innan bröllopet då jag sökte bröllopsskor i rosa. De har verkligen inspirerats av AnnaStinas tidigare butik Gizmo & Co ser jag ;-) Hon hade samma stuk med fin skyltning ocg texter på fönstren. You are lovely är ju pricken över i!

img_2788Skor provades men inga köptes.

img_2790Papporna visste inte att jag fotade här. Vi delade upp oss lite och jag hann med en sväng på ZARA.


Shopping

Just nu leker Elian och Julie och vi är snart på väg ut härhemma! Det blir shopping och lunch med Skai och Julie. Jag blir happy om E ber att få ta en shoppingrunda, det sker sällan nämligen ;-)

Jag nu:

Jag och Caroline hade lite partajplaner ikväll men insåg att det får bli en annan kväll. En solig kväll då vi kan sitta ute och MYSA! Så jag sitter inne och har som jag skrev svarat på kommentarer och ser ni något nytt? Min nya datakudde ifrån IKEA - love it!

img_27771

Just nu.

V A C K E R T

img_2762

img_27631

img_2771

Se vilka VACKRA tofflor vi fått hem idag! De mjukaste, finaste och coolaste tofflor man kan tänka sig. De är dessutom handgjorda i EKOLOGISKT läder.

Bellio har varit favoriter sen Elian fick sina blå med stjärnor på och dessa kommer användas flitigt i höst på dagis.

TACK snälla.

Enkel Dagens

img_2760

Dagens Mamma mellan två vagnar i hallen. Inte så spännande men skönt! Jeans: Cubus, linne H&M, tröja Marie Philippe och ute svarta ballerinas, svart kavaj Gina Tricot och blommig sjal. Halsband ifrån AMANDA EGILSON.



Green…!

Syskon! Elian tröttis med en flaska mjölk och Ella inviger sina brallor så att hon blir lika cool som brorsan. Jag ser dem springa hand i hand om något år för kärleken mellan dem LYSER redan. Fantastiskt!

Byxor: Nova Star.


Frågestund - svaren

Jag sitter och svarar i frågestundinlägget! Det blir svar i kommentarerna.. Men jag har klickat fram varje kommentar och valt svara och ser nu att det inte alls blir så då man ska läsa svaren. Hoppas ni kan se ändå vilken fråga jag svarat på.

Bäst att fortsätta, men först glass med maränger och såser. Yummie!

Övertrött son i säng

Tyvärr så är tävlingen jag skrev om tidigare framflyttad pga tekniska problem med hemsidan så att ni inte tror att jag “lurat” er. Men det pågår nu en spännande tävling inne på Mammabloggarnas medlemssidor där DU kan bli den lyckliga vinnaren. Vinsten är att få blogga hos Mammabloggarna!

Just nu har jag precis lagt en övertrött son. Ganska jobbigt men då ron sänker sig och de små ögonen sluts och andningen blir tung så är det ren lycka. Han kommer vakna GLAD imorgon.

img_2744

I bilden tidigare idag. Vårt hjärtegryn.

Oj nu då jag kom ned så sover Ella i Eivinds famn! Så just nu sover båda våra mirakel. Skulle vi haft mörka gardiner i sovrummet hade nog fröken sovit för natten med en liten matpaus om någon timme. Måste fixas efter semestern.

TACK!

.gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } .gallery img { border: 2px solid #cfcfcf; } .gallery-caption { margin-left: 0; }

TACK för en härlig övernattning BESTEMOR och Tante Heidi. Jag är så glad i er båda!

KLEM Elian

(Kläder: Tröja NovaStar, byxor Cmig hos Barnlycka och Pumaskor Brandos.)

Första jeansen

.gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 25%; } .gallery img { border: 2px solid #cfcfcf; } .gallery-caption { margin-left: 0; }

Dagens Ella! Vi satt i bilen medans de lastade sängen och Ella fick sträcka på ryggen och äta lite.

Jeans Nova Star, body Name It, strumpbyxor MeMini och kofta H&M.

Home

Nu är vi hemma efter massa FIX! Det var bil som skulle lånas, släpvagn / tilhenger som skulle hyras. Säng som skulle köras och bäras och sen IKEA. Vi tog oss en välförtjänad lunch där iallafall. Nu har Caroline en skön säng och det hon behöver vilket känns tryggt innan vi reser iväg!

img_2738

Caroline med sin spegel.

FREDAG

Nu ska vi strax åka och hämta Elian och sen åka och hjälpa Caroline att köpa en säng + en del annat på IKEA! Ella sover en nap efter dusch med mig och vi har ett väldigt tomt hus utan vår lilla son. Idag är det FREDAG - tjohoo! Ska försöka svara på frågor ikväll, det var en del ;-) Det kommer även att komma upp en tävling där ni kan vinna likadana ansiktsprodukter som jag använder.

Att Amma

img_27021Ellisen ville bara vara nära igår och ammar gärna i selen. Jag ser förskräckt ut. Syns det att hon ammar?

Amma! Ett så laddat ord. Att mata sitt barn. Sitt spädbarn, sin bebis som nyss låg INUTI ens mage. Att försöka skyla sitt bröst, sin bröstvårta är ju något jag gör så gott det går. Men för mig är att ge mat, näring och föda åt sin lilla bebis VACKERT. Så det så!

Godmorgon förresten!

Update: Jag kritiserar INTE de som ger flaska. Jag helammar och vet inget annat därför skriver jag bara om det.

Vinnaren…

Den som vinner den fina sjalen ifrån CreativeLounge är….

“Amanda skriver:

Mitt bästa sommatips är att ta vara på varje dag!! Jag är mammaledig med mitt första barn, en liten prins på 2,5 vecka och jag försöker verkligen ta vara på alla dagar med vackert väder- tar med oss en filt ut och sätter oss i en park, sover en stund i gröngräset… Sjalen vore perfekt att ha på dessa utflykter då jag ammar!”

Maila mig din adress till [email protected]

GRATTIS & GLAD (amnings)SOMMAR!

Blåvitt & glas

Jag har glömt att visa er min fina nya blåvitrandiga duk och glasljustakar ifrån Praktfull! Det är de två främre som kommer därifrån.

SOMMARFRÄSCHT!img_27164

Om ni är i Sverige…

img_2711

Köp OHOJ choklad- eller kolasås. Kanske både och?


Just nu:

Just nu har vi Ungkarlen på tvn i bakgrunden, tända ljus, en dotter som ligger naken och pratar högt och vi har precis ätit en slags marängswiss med jordgubbar. Eivind läser just nu igenom era kommentarer i tävlingen och har fått uppgiften att utse en vinnare…!

FrÅgEsTuNd!

Nu kör vi en frågestund! Elian är vaken och vi ska köra honom till Bestemor. Sen får vi se vad vi finner på. Så länge får ni gärna ställa frågor i detta inlägg så ska jag svara så gott jag kan.

Brud

Update: Nu är frågor besvarade i kommentarerna. Förlåt att det ser lite rörigt ut och TACK för alla frågor!

Myslunch

Medans Elian och E såg Byggmästre Bob på Colosseum kino fikade jag och Ella med Caroline! Ellas fika bestod av mjölk och en kopp vatten men ändå ;-)

IMG_2678.JPG

IMG_2679.JPG

IMG_2684.JPGIMG_2685.JPG

IMG_2687.JPG

Vatten är GOTT och kallt för tänderna!

Happy!

IMG_2675.JPG

En GLAD tjej i sin Bouncer ifrån SvanOfSweden imorse!

IMG_2693.JPG

Just nu. Två trötta killar efter Elians första BIOupplevelse!

Jag har försökt väcka dem flera gånger och tänker på kvällens läggning men en trött Far hävdar att det går fint oavsett… Tur att det är Bestemor som ska få äran att lägga sin soson ikväll. Han ska nämligen övernatta där!

Ombyggnad pågår….

Igår hade vi en FAB kväll och Ella somnade i vagnen och sov sen skönt vidare hemma.

Nu ska jag låta bloggen vara en liten stund för ombygging pågår… Jag är GLAD att ha ramar på bilder och inlägg igen och idag kommer mitt ARKIV hit. Då känner jag mig som HEMMA!

Angående klickbara bilder så var det bara miniatyrbilder i min förra blogg som gick att klicka upp. Jus nu har jag bara lagt in bilder som de är och jag ska snart lära mig att förminska dem lite så ska ni se att ni snart får aningens större bilder här igen så att man ser lite bättre. Hoppas ni blir nöjda och att ni får en STRÅLANDE dag!

Ps. Kom ihåg att TÄVLA idag, vinnaren dras ikväll!

@ Ashis place

Just nu sitter jag hos Ashi och är proppmätt! Ella ligger och käkar på sina fossingar och vi pratar om livet och förlossningar.

juni-323juni-322

PerArne och Ella har en förtrolig prat.

juni-324Hej Hej säger Ella!

Safe

juni-319

Det känns SÅ skönt att äntligen ha ett fungerande BABYCALL / BabyWatch. Ella sover i denna stund en nap uppe och jag hör varje liten rörelse hon gör. Så slipper man springa upp och ned för att kolla så ofta. Förstår inte hur vi klarat oss tills nu.

” Babywatch med fantastisk ljudkvalitet! En barnvakt som slår de flesta på den nordiska marknaden. Innehåller vibrator och har rörlig grafik på displayen.” ( Info: Dodde.se)

TACK Dodde.se som skickade BabyWatchern direkt till hotellet i helgen!

Nu står Elian och smakar på pajen. Eller äter han bara glassen? Jo det ser ut så… Men jag och E smakade och den smakade gott! Jag använder mitt standardrecept som kommer fram om ni googlar Ananaspaj Ica. Så tar jag bort ägget men kör på resten. Denna gång med jordgubbar = lite rinnigt. Men får den stå en liten stund  så smakar den FAB.

Syskonkärlek

Nästan varje dag ber Elian att få hålla Ella. Hon ska sitta i hans knä och de ska kramas. Hon blir lika glad varje gång. Jag blir så rörd av att se kärleken dem emellan. Han kan skrika och gråta men då han går förbi Ella ler han eller säger HEEEJ ELLA glad som en sol. Eller hon kan skrika i butiken samtidigt som jag och E ser på någonting och Elian går fram till vagnen och leker med henne. Då tystnar hon. Jag är så LYCKLIGT LOTTAD!

juni-316

Morgontv! Nyvaken Ella gäspar och Elian ser koncentrerad ut.juni-315

Fixardag

juni-317

Det ser ut som jag ska kissa på mig men det bjuder jag på! En dagens i farten då vi var på väg in hemma. Jeans Vero Moda, amningstop BOOB (hos Ecoloco) och tröja Bruns Bazaar. Skor ifrån Brandos och väska Chique.

Vi har handlat mat och gjort andra ärenden.

Det blev ingen bio idag men en annan dag ska vi se Byggmästare Bob tänkte vi. Nu står det en smarrig ( hoppas jag) jordgubbspaj i ugnen och jag måste komma på någon middag. Vad konstigt det känns att vi alla fyra är lediga hela tiden. HÄRLIGT kanske är ett bättre ord ;-)




Istid?

juni-313En småtrött kille hos sin Mamma. Den här minen betyder att han behöver extra kramar.

Vi har ätit lunch på Oliven. Jag valde tapas.  Sällskapet var iallafall bra ;-)

Vi hade tänkt se Istid 3 på bio nu om en timme men fick veta att det är 7 års åldersgräns och att man måste vara 4 år… Så dumt, vi hade ju fått Ellabarnvakt och allt… Nästan så man blir sugen att säga att han är 4 men så kanske man inte kan göra.


Godmorgon ONSDAG!

En skön onsdag har startat och vi alla sov till kl 9. Snacka om HÄRLIGT! Jag plockar med tvätt och annat härhemma, Elian ser barnetv och Ella ligger och pratar med Eivind i soffan. HAPPY ONSDAG!

Tack för idag

Mina kvällar rinner iväg och jag kommer allt senare i säng. Men jag ska vända trenden NU ikväll och lägga mig på spikmattan och försöka läsa samtidigt. Det brukar gå bra i ungefär en minut innan jag somnar ;-)

TACK för att du finns. Kom ihåg att uppskatta dig själv också. Var god mot dig, det är dig själv du måste älska och acceptera för att kunna ge glädje och kärlek vidare.

juni-287

Popcorn, glass, lek och kärlek gör mig GLAD!

Vackert farväl

Här har jag gråtit till Michael Jacksons minneskonsert på tv4. Vilka otroliga tal, framföranden och vilka UNDERBARA texter Michael Jackson skrivit under åren… Jag har inte varit ett sk “fan” utan bara älskat hans musik. Som jag tidigare skrivit har jag många minnen av Eivind med Elian i bärselen som bebis till tonerna av Michaels musik. Man SKA verkligen komma ihåg att vår tid på jorden är begränsad. Lev idag.

Ellisen idag

juni-308

Imorse innan frukosten. Ella invigde en skön och SÖT tunika ifrån Blå Tomat hos Ecoloco.se

juni-310I bilen. Se vilka tänder vår Prinsessa fått!

Hemma

Nu är vi hemma och Ella rullar omkring på golvet. Hon ligger på rygg en sekund sen är det magläge som gäller. Så håller det på. Någon gång har hon även tippat ifrån mage till rygg men det är mer flax ( tur). Jag skrattade högt åt all smutstvätt vi dragit på oss dessa dagar samt alla FINA gåvor jag fått på Galan. Sen kommer lyxpproblemet, vart ska de fina vinsttavlorna hänga? Dags att piffa till vårt lilla kontor / gästrum!

Checking out

Nu har vi precis checkat ut och E hämtar bilen. Bredvid mig har jag en hungrig kille som leker med bilar och en tjej som sussar i vagnen. Elian ska strax få mat i magen och sen kör vi!

juni-307

Jag och goa Annika har haft bloggmöte i lekrummet av alla ställen med alla barn omkring oss och en småtrött Eivind. Sånt är livet med barn, det mesta går om man vill!

Hoppas ni NJUTER er dag!

Vi startar dagen med en PUSS!

juni-295

Jag önskar dig som tittar in en STRÅLANDE start på dagen!

Tävling - CreativeLounge

8852-log-7e7db8

Nu som det är lite svalare sommarvärme passar det ju toppen att lotta ut den vackra sjalen ifrån Doffie hos CreativeLounge. Meningen var att tävlingen skulle ha startat förra veckan men eftersom vi nästan rann bort av hetta så blev det lite ändrade planer ;-)

1540085-rescaledpic-266x373

Underbart vackert broderad sjal i 100% bomull. 110*100cm

Vill du vinna sjalen?
Kommentera i detta inlägg och skriv ditt bästa sommartips. Det kan vara tips på ett resmål, en upplevelse eller en enkel ting som DU gör för att komma i sommarstämning. LYCKA TILL!

Tävlingen är avslutad och vinnaren kontaktad!

Sponsorer & utställare på plats på Galan

juni-262

Trevliga Thomas som startat VincentShoeStore var en lovely man som jag kunde ha hängt med hela galan men det gick ju inte ;-) Jag fick klämma och känna på snygga skor men även veta den kuliga bakgrunden till VARFÖR VincentShoeStore startades. Gwyneth Paltrow och Julia Roberts är två kända Mamas som klär sina barn i dessa skor. Sån fakta ÄR kul tycker jag.

juni-2661

Jag och Ella kollade in Crocs skor. Söta Michaela med bebis i magen presenterade kollektionen. Jag hittade ett par svarta ballerinas som jag gärna tar en prommis i med vagnen så de ska ni snart få se. Crocs är perfekta skor för hela familjen då de tål vatten och är lätta att gå i.

juni-267

Som jag skrev tidigare så satsar BOOB på rosa i höst. I like!

juni-268

Goda Katinka ifrån Lifestone! Det måste vara fantastiskt att göra så många glada med sitt arbete. Jag har fått hem en liten fot som är Ellas som jag ska hänga på mitt armband och det värmde mig i själen att jag nu kan bära med mig både Elian och Ellas små avtryck.

juni-271

Här stylas jag av Anna hos Creativelounge Jag fick sen äran att sitta bredvid hennes kollega Evelina så jag fick en superbra bild av de två driftiga tjejerna. KUL!

juni-277

Petra hos Petrifiedinpink har gjort många fina ting som förgyllt vårt hem och även andras kylskåp och brevlådor … Julkort, dopinbjudningar och en del annat.  Allt har varit helt perfekt och jag kan varmt rekommendera er att använda just Petra om ni vill få den FINASTE inbjudan till era kalas. Hos henne finner ni även den berömda KEEP CALMpostern….!

Jag skulle kunna sitta vaken hela natten men det går ju inte med tanke på de två sovande figurerna som ligger härinne.. SÅ med en bild på min nya “bloggkollega” som gjorde ett FANTASTISK jobb på galan som glädjespridare och Miss Fixer och mig säger jag GOD NATT och SOV SÖTT!

juni-276

Sessan: Du TOKstrålade, är så glad att vi funnit varandra.

Strålade gjorde ni ALLA Mamas som kom, så himla kul att se!



STOLT

Stoltheten man kan känna över sina barn är helt unik. Ella har sovit trots att jag och Elian pratat högt och ljuset varit tänt. Efter några goda mackor ( 145kronors kvällsfika SKA ju smaka bra ;-)) sa Elian helt plötsligt att han ville sova. Så nu har jag släckt ned och mumsar pålägg och bloggar. Jag tror faktiskt att han somnar eller redan sover. STOLT Mamma är jag. Till två. Häftigt!


Sovande barn?

Elian somnade nästan här strax efter 21.. Men så kom jag på den briljanta ( not) idèn att ta ett bad med Ella innan vi la oss. Borde ha väntat för strax stod Elian och spanade och sa: Hungrig.

Skruttisen. Självklart ska han få mat nu då allt omkring inte är lika spännande. Liseberg har ju varit så skoj och alla karuseller har gått varma idag med Elian i så jag förstår att aptiten inte infunnit sig.

Så nu lägger vi Alfonspusslet vi fick på Mammagalan ( ja ni kommer läsa ordet ofta härinne nu) för tredje gången och väntar på RoomService. Smörgåstallrik var önskemålet.

Nu frågade han precis:

Vad skriver du?

Mamma bloggar

Blogg skriver du Mamma. ( Sen tillbaka till pusslet)

Ella slocknade nyss, så nu ska vi ha mysig busig och sen tid tillsammans. Imorse vaknade jag 9.45 med ett ryck så jag hoppas självklart på repris. Sovmorgon är FAB! Men vi får inte missa frukosten så optimisten kommer ställa klockan på 9.30. Men jag kan satsa pengar på att barnen vaknar tidigt då det är “min tur” att ta dem båda… Vi får se!

www.prinsessansdagbok.com

Många undrar vart jag tagit vägen? Svaret är att man kan skriva in min adress som jag haft länge nu och komma direkt hit. MEN många skriver tydligen adressen jag hade hos AFF. Tyvärr kan jag inte be dem länka hit men kanske ni ska komma ihåg min .com adress ( som jag haft hela tiden även under AFFtiden) istället så blir det enklare OM jag försvinner igen. MEN som det känns nu så trivs jag riktigt bra här hos MAMMABLOGGARNA så ni behöver inte oroa er ;-)

Är ni medlemmar förresten?

juni-269

Lite frukt- och smoothiepaus på Mammagalan. Tyvärr åt och drack jag alldeles för lite på dagen även fast jag försökte äta massor. Nästa år ska även jag vara barnfri samt ha en EGOdag. Hann inte prata med en bråkdel av alla underbara, fina, GLADA Mammabloggare som kryllade omkring oss. Det blev en del amning och annat Ellastyr på dagen såklart.Men det var SÅ kul oavsett och alla var så trevliga! Kul var det även att möta sponsorer och utställare. Några är ju mina “egna” samarbetspartners som jag jobbat med en stund.

Men på kvällen tog E henne och då det blev för varmt på rummet gick han ut en sväng med vagnen. Så helt plötsligt då jag vunnit mina priser ( jag var i chock och skakade hela jag) så såg jag min kära E med Ellisen sovande i vagnen i receptionen och lugnet kom tillbaka. Lyxigt att få ha dem nära, men som sagt nästa år ska jag också dansa till klockan 5 som vissa andra ;-)

Kanin för en dag

juni-302

Världens finaste kanin badar nu skumbad och njuter hotelllivet. Man får ju skvätta som man vill… Eller? ;-)

Outfit idag var: Shorts Zara ( vi har shoppat på rean idag), tröja ifrån Monochico och skor Crocs.

juni-304

Sådan son sådan Mor?

Fem Månader

juni-297

En söt 5månaderstjej firade idag i outfit ifrån Zara och sockar H&M. Dessutom rullar hon massor ifrån rygg till mage och “sitter” gärna upp i vagnen. Hon drar ihop sig som en liten banan och spanar nyfiket. Minst sagt sött!

Älskade dotter. För 5 månader sen idag fick vi möta dig. Du kom oväntat snabbt men kärleken flödade ifrån första sekund. Är otroligt tacksam över att få vara just DIN Mamma.

juni-299

P A R T Y

Nu dansar vi och har jätteskoj jag och barnen. En snygg E gick utanför dörren och ska på partaj.

juni-300

Här är gänget som E ska ut med! Ser ni Öyvind till vänster? Min favvotidigarekollega som nu är lycklig kjäreste med en norsk dame. GRATTIS Öyvind ;-) Jag VET att bilderna känns “för små”. Ska försöka få in ett bildprogram så att jag slipper skära bort halva för att lägga in en stor.

Efter en dag på Liseberg…

Regnet kom pang bom strax innan vi tänkte ställa oss och kika på Allsången så nu är vi på rummet med korv och mos och tvn på istället. Barnen ska få slippa regnet.

juni-3061

Vår utsikt.

Nästan bara Zara

juni-296

Jag nyss. Amningslinne Proud, byxor + kofta & skor  Zara.

Just nu liggammar jag på rummet och det spelas Charlotte Perelli för full volym på Liseberg ( vi har öppet fönster). Antingen är det soundcheck inför kvällen eller “bara” musik. Oavsett ska vi strax gå dit och kolla. Jag vill så gärna se Allasången ikväll så jag tror vi blir där en stund ;-) E ska ut med Håvard och kompani sen så jag och barnen ska mysa på vårt fina rum.

Yes!

NU får jag dagens första latte som känns väldigt välbehövlig trots sovmorgon till 9.45 hos oss. Det tar på krafterna att ha semester ;-)

juni-2891

juni-290

Vi åt frukost med Håvard with friends som bor på samma hotell och ska stanna här i några dagar. Ella var glad som en sol och nu sover hon i vagnen men vaknar nog när som helst. Elian hade ett trotsutbrott nyss så E och han har gått iväg en sväng. Så glad OCH så trotsig som han varit idag är ovanligt. Heaven or hell men helt naturligt så det blir många djupa andetag. Utbrotten har kanske varat i fem minuter och skett två gånger men där och då känns det som de pågår LÄNGE.

Hade vi haft mee hans Maclarenvagn hade han nog sovit en nap men planen är ju att dra ned på sovandet = en mer grinig son en stund.

Pink

juni-275

Mammor igårkväll innan galan! Jag är så GLAD att BOOB satsar på Ekologiskt men även på ROSA i år. Dessa fina morgonrockar fick vi och de kommer användas flitigt. Med detta säger jag GOD NATT! Jag får just nu ryggmassage av E och barnen slumrar sött.

TACK för att DU finns!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0