Sunny day!

Jag fick lyxen att somna om lite idag. DET behövdes!

Ser nu på Doctors på tv4 och Ella leker på golvet medans min frukost precis blev färdig. Det blir mackor med skinka, latte och en STOR smoothie med skogsbär och persika idag. Behöver ladda och äta mer och oftare nu då jag ammar känner jag.



Igår var jag två gånger SÅ nära att be människor som ställde sig en meter ifrån mig och barnen och tände en cigg ( Vi väntade på en buss och Elian halvsov på bänken och jag ammade Ella så vi kunde inte flytta oss. Andra gången matade jag Ella med babymat i vagnen ute och vi väntade på vår mat. Paret som rökte hade fikat färdigt och satt och blossade och blåste ut röken rakt i Ellas ansikte och jag KOKADE men tänkte att de kanske också väntade på mat... Nej då de gick precis då de blossat färdigt. Solen sken, VARFÖR inte gå någon annanstans och förgifta sig själva??) Oavsett, jag gjorde det inte och fick sen dåligt samvete över att jag låter andra människor förgifta MINA barn? De är så otroligt egoistiska som gör detta, inte bara elakt mot sig själv men även mot andra. Undrar om de tror att den giftiga bolmande röken de blossar ut flera gånger i minuten är NYTTIG eller trevlig för andra?

Nu säger de på tvn här att 5 cigg i veckan = en vecka mindre att leva. Tänk på det du som bortförklarar ditt beroende! Ta tag i det, jag lovar att kicken du får när du slutat är enorm. Jämför INTE detta med att amma offentligt / skrikiga barn. Barn är en del av livet. Cigaretter är bara SKIT!

Kommentarer
Postat av: EVAMY - Livet med lilla Alva och hockeyspelarn

Så himla bra sagt!

Jag är också leds på sånt. Dom verkar inte fatta heller! Det är nog inte bara lungorna som skrumpnar det är hjärnan också verkar det som! GRRR..

2009-08-14 @ 10:54:15
URL: http://evamys.blogg.se/
Postat av: Angel

Hörde precis det,riktigt hemskt

2009-08-14 @ 10:55:06
URL: http://angelnr1.blogg.se/
Postat av: hanna

men fyfan vilket jävla tjat om cigaretter. säg till då om du nu hatar det så mkt och sluta vara så feg när det väl kommer till kritan. och jag tror knappast att dom blåser röken på dina barn med flit. det blåser väl ute. alla har rätt att finnas till och dina barn kommer inte att dö av passiv rökning.

2009-08-14 @ 10:55:42
Postat av: josefine

håller med till 100 %!!



är bara lite nyfiken, men har du någonsin rökt?



tack för en bra och mysig blogg! :)

2009-08-14 @ 10:57:05
Postat av: Malin

Bra skrivet Josefine! Det är så himla äckligt med cigarettrök!



jag var utsatt för passiv rökning hela min barndom, inomhus, i bilen, överallt. Och har numera astma och massa allergier. Får ont i halsen så fort jag bara går bredvid, bakom eller är i närheten av nån som röker.



Det värsta är väl när man ser en mamma med cigg i munnen, som lutar sej in i barnvagnen för att fixa något med sin bebis. Usch!



Du borde sagt till igår. Tveka inte att göra det!

2009-08-14 @ 11:00:17
Postat av: A

Men, vad du överdriver. De dör inte av lite rök utomhus - skillnad om folk sitter och blossar inne.

2009-08-14 @ 11:09:26
Postat av: Maria

Jag tycker att du ska säga till. Jag själv röker och jag ställer mej ALLTID en bit ifrån andra människor när jag röker ute. Men skulle någon ändå be mej flytta på mej (på ett treligt sätt alltså) så skulle jag göra det. Så snälla. Det är bara att säga till. Det är bättre än att kasta arga blickar eller sucka högt.

2009-08-14 @ 11:09:49
Postat av: Siw

Jeg er helt enig med deg. Helt enig!

2009-08-14 @ 11:16:50
URL: http://heftigogbegeistret.blogspot.com
Postat av: Josefine

Nästa gång ska jag be dem visa hänsyn!

2009-08-14 @ 11:16:53
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: maria

Tycker oxå att det är otrevligt med sånna människor MEN du har aldrig tänkt på att de kanske är dags att ge ella lite mer ro när hon äter mat eller ammas? Varför inte gå ut mellan amningen och matningen för nu när hon är så stor så måste hon ju ändå ha vissa rutiner så du vet på ett ungefär när hon ska äta igen



2009-08-14 @ 11:18:57
Postat av: Jenny

Jag håller med dig till 100 % om att rök är för äckligt - men - det går faktiskt att störa sig på skrikande ungar precis lika mycket som du stör dig på rök. Klart att barn och cigaretter inte går att jämställa, men den irritiation de orsakar kan! Innan någon kommenterar det; nej jag är inte rökare.

2009-08-14 @ 11:22:11
Postat av: Karolina

Jag förstår precis vad du menar! Har inga barn men tycker själv det är jätte äckligt om någon röker precis brevid en i ett läge då man själv av en eller annan orsak inte kan flytta sig undan. Eller då männsikor röker på uteservering då man äter! Usch, man tappar aptiten av den äckliga lukten och så försöker jag instinktivt hålla andan för det känns inte särdeles hälsosamt att andas in... Och att folk dessutom gör detta i närvaro av små barn är bara så ogenomtänkt.



Och nej, det är inte det samma sak som att ha ett skrikigt barn på restaurangen eller att någon sitter och spelar munspel på busshållplatsen i och med att det inte skadar utomstående som rökning gör! Som rökare kanske man inte förstår hur röken påverkar andra omkring en, men det gör den kan jag intyga! Torra nässlämhinnor, illamående etcetc



Men Josefine, säg till nästa gång tycker jag, kanske de bara inte alls tänkt efter! Ha en skön dag idag! :)

2009-08-14 @ 11:22:13
Postat av: Cissi

Tycker med de e så sjukt äckligt med rök! Visst vill de förgifta sig själva o dö i förtid så fine jag bryr mig inte,deras val! MEN förpesta inte mig lixom eller mitt barn eller de runt om kring som har tagit avstånd ifrån rökning. Tycker de e så äckligt o behöva andas in ands in andras rök,usch! Hoppas verkligen att de ska bli rökförbud på uteserveringar oxå.Hoppas rökning förbjuds offentligt och att man kan införskaffa typ rök hus där folket får gå till=) så slipper de förpesta sin omgivning! Stå på dig=) kramiz

2009-08-14 @ 11:26:00
Postat av: Wojtan

Hej



Vad skönt att sitta här och läsa ditt inlägg och veta att jag har varit rökfri i tre veckor nu!



Det finns flera anledningar till att jag bestämde mig för att åter sluta ( slutade när jag väntade barnen givetvis, men halkade dit igen), det är ju ytterst dumt, äckligt, dyrt farligt osv.

MEn jag måste ge dit lite cred för alla dina antirök inlägg har också ett finger med i spelet. Varje gång du har skrivit om hur äcklad du är över cigaretter har jag skämts.



Fortsätt att skriv dina inlägg, kanske du får fler än mig till att sluta!

Önskar dig och fmailjen en underbar helg.



Kram Åsa

2009-08-14 @ 11:30:10
URL: http://www.wojtansblogg.se
Postat av: Eva

Jag röker emellanåt på uteserveringarna för det får man. Jag har hyffs nog att inte göra det om folk sitter och tuggar i sig mat precis bredvid men jag gör det och det är min rätt. Du får ge dig i att läxa upp människor i hur de ska leva sitt liv. Hur kan du tro att alla lever med samma "livsmål" som dig. Att skaffa barn är inte framtiden för alla och du lever i någon sorts fantasi i att bara för du valt ska alla människor anpassa sig efter dig och dina kärleksbarn. Folk ska resa på sig på bussen, hjälpa till med barnvagn, sluta röka, flytta på sig. Om du visar människor respekt och sluta förvänta dig att alla ska leva som dig så lovar jag att du får respekt tillbaka.

2009-08-14 @ 11:38:05
Postat av: sofia

Tycker också det är äckligt med rök! Otroligt egentligen att jag numer är så känslig för rök, t o m utomhus med tanke på att min pappa rökte jämt och överallt under hela min uppväxt. Känns lite läskigt att tänka på...

2009-08-14 @ 11:48:15
Postat av: malin

Oj, va mycket reaktioner! Intressant. :)



Klart man inte behöver sitta och röka så det ryker på andra. Jag försöker hålla stil på mina barn när jag är ute så inte andra ska störas. Och när jag var rökare försökte jag gå undan för att inte störa andra.



Kan tycka att det är en självklarhet, så är nog inte fallet.



Kram Ma

2009-08-14 @ 12:18:08
URL: http://wahlshalsobar.blogg.se/
Postat av: Anette

Hva er det med alle de bitchy kommentarene?

Er det en svensk greie, eller?



Røyk er bare dritt, helt enig Josefine. :)

Jeg røyket selv i mange år, men det ville aldri falt meg inn å sitte og blåse jævelskapen på andre.

Og i alle fall ikke barn, hverken mine egne eller andres.



Si i fra neste gang du, det skal jeg også gjøre.

2009-08-14 @ 12:31:45
Postat av: Cathrin

Jeg forstår veldig godt at du blir sint over slike ting. Selv da jeg røkte selv (sluttet for 2 år siden! Hurra!) ble jeg sint når jeg så folk som røkte når det var små barn i nærheten.

Jeg var av den typen som faktisk sjekket vind rettningen når jeg røkte ute blandt folk, sto og ventet på buss og tog langt unna alle andre og røkte definitivt ikke på uteservering om det satt gravide eller foreldre med barn i nærheten!

Eneste gangen en ikke røyker gjorde meg sint var den gangen jeg kom til stasjonen og det ikke var noen mennesker der enda, jeg sto helt i enden av plattformen og tente en røyk, så kom det en dame og stelte seg omtrent 1 meter fra meg og ble sur fordi jeg røkte. Da sa jeg klart i fra at jeg sto der lenge før henne og hun måtte ikke stelle seg tett inntil meg, en togplattform er stor nok til at hun kan stå et annet sted.

Jeg er ikke av den typen som er blitt helt "ingen kan røyke i nærheten av meg" etter at jeg sluttet, men jeg har vært i en situasjon som den du beskriver da jeg passet min søsters lille jente i sommer. Jeg likte ikke at røyken fra nabobordet kom i ansiktet hennes så jeg flyttet henne over til andre siden av meg for å få henne lengst mulig unna. De som røket oppfattet dette og ble oppriktig lei seg for at røyken dems hadde gått i ansiktet hennes og unnskyldte seg og sa de skulle stumpe røyken sin.

Jeg takket dem og sa at de bare skulle fortsette, for det var ikke noe som kom bort til henne da jeg hadde flyttet henne.

Du har full rett til å spørre røkere pent om de kan flytte seg litt dersom det blåser røyk mot Ella eller Elian, men jeg anbefaler å forsøke å flytte litt på barna først, alle røkere jeg har vært borti forstår det hintet og blir da flaue over at de ikke tenkte så langt som at røyken kan gå mot barna selv om det er utendørs.



Dette ble vist litt langt. Men jeg håper du får en fin dag og kos deg masse med dine kjære i helgen!



Klem fra Cathrin

2009-08-14 @ 12:34:58
Postat av: sara

håller med eva...är rökare...men har även barn!

2009-08-14 @ 12:47:56
Postat av: Pethra

Vilka tråkiga kommentarer vissa lämnar efter sig. Jag förstår inte varför det skall vara så svårt för vissa människor att visa hänsyn, dvs. ser man att röken blåser någon annan människa, vare sig det är ett barn eller ej, rätt upp i ansiktet, kan man då inte som rökare flytta på sig? Annan sak är det om någon icke rökare kommer och sätter sig när den andra röker, då får man skylla sig själv men även vi icke rökare har rätt att få sitta utomhus utan att behöva få röken rätt upp i ansiktet, vare sig vi äter eller ej! Jag hoppas innerligt att förslaget om rökning på uteserveringar också försvinner och det inom en snar framtid!

2009-08-14 @ 12:56:21
Postat av: karin

Jag håller med Josefine om att det är ohyfsat att röka alldeles inpå småbarn och folk som äter...men vad jag inte förstår det där med "tråkiga kommentarer"? Har man en blogg har man gjort ett medvetet val att fläka ut sig själv och sitt liv i cybervärlden...och alla är vi olika individer med olika åsikter. Självklart får man reaktioner när man skriver om ett så hett ämne som rökning!

2009-08-14 @ 13:10:14
Postat av: karin

Jag håller med Josefine om att det är ohyfsat att röka alldeles inpå småbarn och folk som äter...men vad jag inte förstår det där med "tråkiga kommentarer"? Har man en blogg har man gjort ett medvetet val att fläka ut sig själv och sitt liv i cybervärlden...och alla är vi olika individer med olika åsikter. Självklart får man reaktioner när man skriver om ett så hett ämne som rökning!

2009-08-14 @ 13:10:49
Postat av: Rött hus

Många rökare är EGOISTER! De röker överallt där de tyvärr får röka och tar ingen hänsyn. Det är riktigt illa att de inte ens tar hänsyn till barn! Borde finnas lag på att de endast får röka på tillåtna platser, kan de stå där och blossa på sina cancerpinnar. Äckligt!

2009-08-14 @ 13:48:01
URL: http://rotthus.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag håller med eva,VERKLIGEN

2009-08-14 @ 13:56:19
Postat av: Sandra

Nej du barn är faktiskt inte ALLTID en del av livet. Det är väldigt egoistiskt att säga så.. alla har inte samma värderingar och barn är individuella. Glöm inte det lilla du. Amma offentligt det går jag loss på, gör ngn det i min närhet säger jag ifrån, det kan man göra hemma! Föräldrar som säger åt folk att flytta på sig på bussen för att de vill ha deras sittplats och låter sina barn härja runt och anser att alla ska ta hänsyn till dem ÄR egoistiska. Jag hatar rökning, men det är lagligt så lev med det och för en gångsskull kan väl du försöka anpassa dig! Rökning är äckligt men jag tycker även barn är äckliga så nästa gång någon sätter sig med sina barn brevid mig ska jag be dem respektera mig och sticka!

2009-08-14 @ 14:11:05
Postat av: Pethra

Men Sandra, det där var väl ändå ett oerhört barnsligt inlägg?



Precis som man kan amma hemma som du tycker så kan man väl röka hemma då? Säger du även åt en mamma som ammar sitt barn under en filt eller sjal? Mammor skall sitta hela dagarna under amningstiden just för att barnet behöver mat? Tala om att vara inskränkt! Precis som man skall ta hänsyn när man ammar genom att sköta det snyggt och använda sig av filt eller sjal så skall man också ta hänsyn som rökare och inte låta röken gå rakt upp i ansiktet på folk.

2009-08-14 @ 14:18:16
Postat av: Skånetösen

Alltså, vad är det med folk?! Det är utan tvekan fruktansvärt ohyfsat o respektlöst att sitta o röka på en uteservering eller bland folk över huvudtaget!



Jag har gjort ett aktivt val att INTE röka, det är farligt, dyrt o luktar fruktansvärt illa! Varför kan inte ni rökare då iaf försöka visa så mkt respekt eller hyfs att ni går ifrån tex en uteservering, där folk sitter o äter?!?



Rökare pratar om sina rättigheter, men vilka rättigheter har vi som INTE röker?! Tack o lov att det blivit rökförbud inne på krogar o uteställen - när ska det bli förbjudet att röka på uteserveringar?!



Trevlig helg till dig o din familj Josefin - ni är tokfina :)

2009-08-14 @ 14:23:47
Postat av: Michaela

Egoistisk å sitte og røyke ved siden av deg.

Vel, jeg går ut ifra at du var et sted det var lov å ta seg en røyk ute.

Jeg vil nå heller si at det var egoistisk av deg som småbarnsmor og ikke flytte deg når det ble røyket rett ved siden av deg, DET ER FAKTISK LOV Å RØYKE UTE.

Og det er jo din egen egoisme som gjør at du sitter og ammer på cafe dag ut og dag inn, et barn på 6 mdr har ikke noe behov for å være på cafe hver dag.

Så jeg vet ikke helt hvem jeg synes er egoistisk her jeg.



Hva med all eksosen du utsetter barna dine for? Du ferdes midt i Oslo hver eneste dag med den lille. Bekymrer ikke det deg?



Nei Josefine. Det finnes flere mennesker i denne verden enn bare deg og dine, alt dreier seg ikke om deg vet du. Kanskje på tide du våkner opp snart.

2009-08-14 @ 14:27:35
Postat av: Hanna

Ja herregud, vad ska man säga? Självklart ska vi all visa respekt, rökare som ickerökare, föräldrar som ickeföräldrar...och visst är inte barn en del av livet för alla. MEN det jag antar du menar Josefin, är ju att barn är en del av livet på så sätt att dom är MÄNNISKOR och alla vuxna har ju varit barn. Fanns det inga barn fanns det inga vuxna, så enkelt är det ju. Rökning är ju dessutom rent skadligt så att förgifta sin omgivning utan att visa respekt är ju mer än att det bara är "irriterande" (som en del tycker barn kan vara). Sen detta som Sandra skriver om att amma offentligt...hur många gånger ska man behöva disskutera detta undrar jag? Det handlar inte om att blotta sig/strippa/sitta topless offentligt (som vissa tycks tro), det handlar om att ge ett barn MAT! Inget annat. Vissa barn ammar var 10e minut när dom är riktigt små, ska man då sitta och gömma sig hela dagarna? Löjligt. och riktigt barnsligt.

ALLA ska vi väl visa varandra respekt - och att stå och blossa bredvid någon annan är respektlöst.

2009-08-14 @ 14:31:16
URL: http://hannakarolina.blogg.se/
Postat av: Emma

Sandra, jag glor inte på rökare för det är det äckligaste som finns, men röken får man i sig även om man inte glor. Sluta glo på folk som ammar, de kommer inte skada dig!

2009-08-14 @ 14:38:46
Postat av: karin

jag tycker det här börjar gå lite väl långt,du verkar ju näst intill hysterisk när det gäller rökning,jag är rökare tyvärr,försöker sluta,det är inte så jävla lätt ska du veta,jag har även två underbara barn som är harmoniska o glada,lyckliga barn med andra ord,jag visar alla människor hänsyn när jag röker,jag blossar tex inte mina barn i ansiktet,jag pussar inte på dom efter jag har rökat har aldrig rökt nära inpå någon människa,nä du man är inget svin bara för att man är rökare,o bespara mig gärna dina tips hur man ska sluta röka,jag ska nog kirra detta själv,för min egna skull.

2009-08-14 @ 15:08:27
Postat av: Pethra

Varför bli ni rökare som tar hänsyn till andra så upprörda? Ni går direkt in i självförsvar, känns lite som att ni känner er träffade. Varför vänder ni annars taggarna utåt om det inte rör er?

2009-08-14 @ 15:24:54
Postat av: Ingrid

Helt enig Josefine! Hater folk som røyker slik at jeg eller mine kjære blir utsatt for passiv røyking! Røyking dreper og det gjør passiv røyking også. Noe annet er bare tull! Folk må gjerne ta livet sitt på den måten så lenge de ikke forpester andre.

2009-08-14 @ 15:29:14
Postat av: Anna från Sundsvall

Jag blir också irriterad när folk röker, så att jag måste flytta på mig, även om man får röka på uteserveringar. Amma får man också göra på de flesta serveringar. Det sköter man ju diskret. Undra vad som skulle hända om man sprutade bröstmjölk omkring sig, så att andra fick välja ett annat bord....



Jag tycker inte illa om rökare, men cigarettrök gillar jag inte.

2009-08-14 @ 15:39:11
Postat av: Camilla

Jag röker inte och har inga barn.. Men jag håller med! Jag blir ofta irriterad på vänner som inte tar hänsyn. Röker man bland folk som inte röker så visar man hänsyn, så är det bara. Det finns inga ursäkter till att man börjat röka och absolut inga ursäkter till att INTE sluta röka, så länge man iaf försöker! Sen är det klart att det är svårt, men försöka skadar aldrig.

2009-08-14 @ 15:43:02
Postat av: Annah

Här har de ÄNTLIGEN satt upp förbudsskyltar mot att röka i busskurer. Inte en dag försent!

2009-08-14 @ 16:09:10
URL: http://elsklingen.se
Postat av: Hanne

Caféen du sitter på veldig ofte ligger i et utrolig traffikert kryss med masse biler og eksos...det er nok ikke noe bedre å puste inn det enn sigarettrøyk. (I København er det gjort en undersøkelse blant folk som legger joggeturene sine i nærheten av sentrum; de har lunger som en storrøyker...) Må egentlig si meg litt enig med Michaela; jeg tror ikke det er lille Ella som så gjerne vil på cafe hver dag... Så for hennes helses skyld, kanskje dere ikke skal bruke så mye tid i sentrum blant biler og på cafe med mennesker som røyker??

Ellers må jeg si at jeg liker bloggen din kjempegodt!! Dette innlegget er bare min mening om saken du legger frem, ingen kritikk til deg som person.



God helg :)

2009-08-14 @ 17:02:03
Postat av: Josefine

jag spenderar ca 3 timmar innan jag är hemma igen efter ha åkt för att hämta Elian så ofta blir det lunch / amma i stan. Bortförklaringar återigen. Allt jag skrev var att jag fick dåligt samvete över att jag ej bad dem visa hänsyn, nästa gång gör jag det! Igår satt vi på restaurang ute och väntade på maten och Ella fick puré. Matron är bra där som hemma ;)



Grannpojkens föräldrar ÄR numera med sin son efter samtal med mig. Det gör mig happy! Däremot tycker jag oftast ting ( säkert som ni också gör irl) men säger det inte till alla. Däremot är det lov att reflektera och tycka till i sin egen blogg ;-)



Rökare som tar hänsyn är en ting. Me det är oavsett farligt för omgivningen. Vuxna eller barn...!



2009-08-14 @ 17:14:55
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Emma

För det första jag är inte rökare, och för det andra varför klagar så många och säger att man skriver bitchiga kommentarer etc. bara för att man inte håller med det josefin säger? Man har faktiskt rätt att ha en annan åsikt utan att det ska ses som omoget eller till och med barnsligt som pethra skrev att sandras kommentar var.



Jag tycker det är fruktansvärt med folk som röker, är uppvuxen med båda föräldrarna som gör det och kommer själv aldrig utsätta mina barn för det så jag FÖRSTÅR varför du blev arg.



MEN alla tycker inte så och jag tycker faktiskt inte att man kan begära att alla ska ändra sitt liv och vanor bara för att DU HAR FÅTT BARN OCH DITT LIV HAR ÄNDRATS. Hur betedde du dig själv innan du fick barn? Jag anklagar dig inte för att vara otrevlig eller så nu, men tänkte du på det här då? Folk som inte blir påverkade av dina förändringar kommer fortsätta leva precis som de alltid gjort. Och jag tycker faktiskt det ska det med, men sen kan man självklart visa respekt.



Du nämner då och då exempel då folk betett sig som skit mot dig på bussen etc. vilket självklart inte är snällt, men det finns faktiskt MÅNGA föräldrar och barnfamiljer som också är otroligt respektlösa mot oss andra, som förväntar sig att vi ska rätta oss efter dem, för de har ju faktiskt barn, och visst kan man göra det men det blir fel att använda det som ursäkt hela tiden.



Och varför får vi inte jämföra detta med amning och skrikande barn? Vi väljer att leva olika liv och ha olika vanor. Olika saker har dessutom en förmåga att irritera olika personer. För dig är amning på publika platser ok men för andra är det inte det. Andra människor kan faktiskt tycka det är lika äckligt som rökning, och att genom att säga att du inte ser det så är du lika dålig som rökarna, för då sätter du dig inte in i deras situation utan tänker bara på dig själv. Rökning må vara skit, men det är en del av deras liv, precis som dina barn är en del av ditt.



2009-08-14 @ 17:20:47
Postat av: Josefine

Men barn är en del av oss eftersom vi alla varit bar och förmodligen känner vi / bryr oss om NÅGOT barn och borde kunna relatera. Jag tycker det är lika äckligt att jag själv som vuxen ska andas in rök...



Att jag i min vardagsblogg skriver då jag blir upprörd är bara att beklaga. Då får ni nog läsa en annan blogg om ni väljer att tro att JAG vill att alla ska leva som mig?



Det gäller ju omvänt också. Jag gör allt för att visa min omgivning och respekt. Vi ÄR i olika faser / delar av våra liv men just små barn är inte lika enkla att kontrollera som oss vuxna. DÄRAV min syn på att rökare är egoister om de ej tar hänsyn till andra + barn...!



Att amma utan att det syns ser ut som om barnet sover, det KAN ju inte störa. Men tycker du det är samma som att röka eller likvärdigt så har jag ej mer att diskutera med dig =)



Skrikande barn kan vi ALLA irritera oss över. Hänsyn gäller överallt. Ibland enklare att tillfredsställa än andra ting. Jag hjälper gärna andra mammor på bussen och är aldrig otrevlig med min barnvagn. Vi är alla olika - tur det!



Njut nu dagen alla fantastiska läsare!

2009-08-14 @ 17:26:02
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Anna-Lena

Men menar folk verkligen att det är ok att sitta och puffa på små barn? Eller är det bara för att säga emot eller irritera?.. Fattar inte? Och värför är alltid alla dessa anonyma?.. Undrar? Och det är INTE samma sak att vara tvungen att amma... man är INTE tvungen att röka!!! Och ska man bara sitta inne och amma när man har en liten bebis!? Ska man itne ha lov att gå utanför huset? Konstiga tankegångar tycker jag! Och jag skriver ut min bloggadress... behöver inte gömma mig eller min åsikt!

2009-08-14 @ 21:23:11
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Alex

Anna - Lena : Bara för att man inte har en blogg så är man anonym menar du (med anledning av det sista du skrev) Jag har ingen men skriver ut mitt namn men ändå, vad säger det dig?!? Alla har ip adresser vilket gör att man aldrig är anonym!

2009-08-14 @ 21:44:30
Postat av: Elin

Bra skrivet Josefine=)Mitt motto nuförtiden är att vara lite mindre "svensk". Alltså att våga säga ifrån om det är något man tycker är fel och att hjälpa till mer! Hjälpte en äldre dam med hennes väskor på bussen, hjälpte en ung mamma av med barnvagnen osv. SEN tycker jag du ska försöka att säga ifrån Josefine när någon röker bredvid dina barn! Det hemskaste som kan hända är att de svarar otrevligt! MEN då har du iaf sagt ifrån:) Det kommer du må så mycket bättre av! Tycker vi alla ska säga ifrån mer:) Kram E

2009-08-14 @ 21:51:15
URL: http://elinmariacalles.blogg.se/
Postat av: Anna-Lena

Ja du Alex, jag har bara inte fattat att man håller på och läser bloggar bara för att sitta och kommentera surt eller elakt!? Om man inte gillar varför fortsätta läsa?.. Hitta ngt du gillar istället! :) Och att du skriver ut sitt namn säger ju ingenting! Du kan ju heta Bert eller Hanna eller vad som...

2009-08-14 @ 22:20:24
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Nu var det så att du A - L hade sur ton i kommentaren och påstod att man döljer ngt om man inte skriver ut bloggadress ( men har man ingen så har man ingen) tycker det är intressant att ta del av allas åsikter och diskussionen på ämnet då är det så trist att Du ska hacka ner på dem som inte har ngn blogg, låt allas åsikter väga lika mycket ovsett vem man är och tycker, punkt!

2009-08-14 @ 22:41:10
Postat av: Emma

Anna-Lena



Det handlar inte om att kommentera surt eller elakt utan att ha en annan åsikt. Jag har läst den här bloggen i ett år ungefär och kommer fortsätta göra det trots att jag jag skrev kommentaren ovan där jag inte riktigt höll med i allt det josefin sa med sitt inlägg.



Och syftar du på min kommentar angående amningen så tycker jag du ska läsa den en gång till. Jag tycker inte om rökning, men jag ville få fram att det finns människor som tycker amning är precis lika störande som rökande människor (eller ringande telefoner eller människor som sjunger på bussen om du vill ha sådana exempel) och alla är inte heller så diskreta i sin amning (visar brösten, för jo det finns de som gör det).

Självklart ska man inte behöva sitta inne och amma, men poängen är den att både amning och rökande människor brukar anses som en irritationshandling och att säga att man gillar den ena mer än den andra visar (tycker jag) att man inte visar den förståelse för det man hatar som man själv vill ha från den den sidan.



Sedan förstår jag inte dina kommentarer angående de som är anonyma. Vad kan man göra mer än att skriva sitt namn om man inte har en bloggadress? Visst kan man ljuga om sitt namn men jag gömmer mig inte heller för min åsikt och att din skulle vara mer trovärdig (eller vad menar du?) än någon annan för att du har en bloggadress är obegripligt?! Jag skriver det jag tycker och tänker, sedan förstår jag inte vad skillnaden gör om du får veta vem jag är och vart jag bor, jag kommer inte ändra åsikt för det.

2009-08-14 @ 22:50:09
Postat av: Anna-Lena

Men jag har inte kommenterat DIN kommentar så jag vet inte vad detta handlar om! Jaha! Fast du har kommenterat ngt om att alla inte är barnsliga som itne tycker samma eller ngt sådant... ok! MEN jag menar att när man skriver som tex Hanna i början... jag menar... är man inte bra ute efter att vara dum då?.. självklart behöver man itne ha samma åsikt, det handlar ju inte om det! MEN man ska baske mig inte heller gå till attack mot den som skrivit inlägget, i detta fall Josefine! Hon har ju rätt till sin åsikt! Detta är hennes blogg, gillar du inte så läs en annan! Sen är det ju synd du hakat upp dig på anonym... jag menar iaf att det är de UTAN bloggar som inte heller är såbra på bloggetik och beter sig sämre än de som har!!!

2009-08-14 @ 23:42:49
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Anna-Lena

Och jag gillade din kommentar att man faktiskt inte måste glo på de som ammar!.. SÅ det så! :)

2009-08-14 @ 23:45:01
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Cissi

Emma: Att jämnföra amning o rökning? vad tänker du med? sprider amning farliga gifter som rökning gör el? Ne skulle inte tro så.

2009-08-15 @ 00:04:51
Postat av: Åsa

Man får ju inte KOL bara för att man står nära någon på busshållsplatsen som röker... Det som är att det är inte speciellt trevligt och luktar inte speciellt gott. Och självklart vill man väl inte att sina barn ska hamna i värsta rökrutan,inte så sunt. Men antingen så ber man på ett trevligt sätt om personen möjligen kan gå lite åt sidan eller att man själv gör det.

Jag är inte själv rökare men man kan ju förstå hur svårt det är att sluta, hade det varit lätt så hade ju garanterat fler slutat. Och jag skulle själv bli tokig om en ickerökare kom och hade tips på hur man slutar. hur många gånger har man inte sagt att man aldrig mer ska äta godis,och sedan går det några dagar och handen är långt ner i godispåsen igen. Så snälla bespara er alla goda råd! Det sista jag vill säga är att har man en blogg.. vare sig det gäller att man skriver om familjen,matlagning eller blommor,så får man räkna med att både få ris och ros.Tänk om ALLA skulle skriva, å vilka gulliga barn du har,å vad fin du är,å vilka fina blommor du har, det skulle bli väldigt ointressant till slut. Och tar man upp ett hett ämne ja då får man ju räkna med det mesta. Josefine... du har en jätte fin familj,tyvärr kan jag inte kommentera dina blommor för dom har jag inte sett än :) Sov gott alla icke rökare och rökare.

2009-08-15 @ 00:39:00
Postat av: Emma

Förbjud rökning på allmän plats! Ge folk som röker fet böter så kanske de lägger av med skiten istället. Varför ens börja röka? Dyrt, äckligt och man riskerar sin egen o andras hälsa.

2009-08-15 @ 01:26:31
Postat av: Ullis

suck, ibland blir det för mycket skit snack...

2009-08-15 @ 05:07:08
Postat av: Åsa

Emma: Ge folk böter? Ja det låter ju som en jätte (dålig) lösning. Alla ansvarar för sin hälsa,sedan kan man ju som rökare tänka på att försöka begränsa sitt rökande där det kan bli störande för andra.

Jag är glad för att det blev rökfritt inomhus på offentlig plats, tex krogen.

Lycka till alla ni som försöker eller har slutat röka!

2009-08-15 @ 08:01:14
Postat av: Emma

Anna-Lena



Jo josefin har rätt till sin åsikt, men det betyder inte att jag som läser alltid håller med. Har inte jag rätt att ge en annan? Och jag gillar den här bloggen, som jag skrev har jag läst den länge och kommer fortsätta göra det, jag tycker faktiskt om den men jag kommer inte alltid hålla med i det hon skriver.



Sedan allt tjafs om anonyma kommentarer, det var ju du som tog upp det. Och jag tycker inte att de som inte har bloggar beter sig sämre än de som har.



Till skillnad från dig går jag inte till attack och anklagar folk för att vara dumma utan försöker förklara vad jag menar utan att kasta fula ord på andra.



Cissi:Jag har redan skrivit två gånger varför jag jämför amning med rökning. Det har INGENTING att göra med den gift cigaratterna sprider utan att det är ett störande moment för andra människor precis som amning kan vara för vissa.

2009-08-15 @ 08:55:55
Postat av: Astmatiker...

Hatar nar folk roker i busskuren, speciellt om det regnar.

Vilket betyder att en astmatiker som mig far stalla sig i regnet.

2009-08-15 @ 17:34:10
Postat av: Astmatiker...

Hatar nar folk roker i busskuren, speciellt om det regnar.

Vilket betyder att en astmatiker som mig far stalla sig i regnet.

2009-08-15 @ 17:35:27
Postat av: Anna med Elsa

Jag upplever väldigt ofta att folk ställer sig intill vagnen och tänker röka. Vad tänker man med? Rök om ni vill, men INTE i närheten av mig eller framför allt; min dotter.

2009-08-15 @ 19:17:11
URL: http://mammanochbebin.blogg.se/
Postat av: Anna-Lena

Men EMma läser du då inte vad hag skriver?.. Jag attackerade ingen, sa inte att ngn var dum utan ställde mig undrande till om det inte är det man vill när man svär med vartannat ord ol??? Då vill man iaf inte vara trevlig i min värld!.. Det är inte alls farligt att ha olika åsikter men man brhöver inte säga dem elakt eller surt!

2009-08-15 @ 20:44:21
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: jossan

Suck. Hur kan man jämföra rökning med barn? Alla kanske inte har (eller vill) ha barn MEN alla har definitivt VARIT barn eller hur? Alla har verkligen inte rökt! ´Finns inget mer "kasta sten i glashus" än att klaga på barn. Ingen kan säga att de inte skrikit själva som bebis!

2009-08-16 @ 15:11:38
URL: http://jossansnya.blogg.se/
Postat av: Birgitte

Helt enig med deg Josefine. Skjønner ikke folk som sammenligner røyking med amming heller - amming er en fantastisk fin ting, å gi mat fra sin kropp til en liten baby er nydelig.

2009-08-19 @ 01:54:52
URL: http://www.williamponissi.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0