After dagis:

Elian ville att jag skulle sjunga godnattsång ikväll. Då jag kom ned till E som fixade i köket frågade jag honom om vi glömt något?
Jo min röst var ju helt borta ;-) Det blev Trollmor i viskmodus ikväll men rösten har kommit tillbaka då och då och då jag filmade fick jag fram några ord. Ella hade precis toklett mot mig länge då jag kom på att jag skulle filma. Såklart var det "slut" på leenden då kameran kom fram!

Här är lite eftermiddag hos oss:



NU somnade Ella, hon ville somna i sin säng. WOW att hon redan fattat det! Ingen vagnsovning här inte...

Sov Gott! TACK alla ni som förgyller mitt bloggande!

Allt i livet kan inte vara perfekt, eller?

Ellisen har varit vaken hela kvällen så bladerna får läsas en annan dag, bäst att spara på vardagslyxen ;-) Nu somnade hon hoppas jag så jag ska lägga fram kläder tills imorgon åt Elian och sen lägga mig i sängen och läsa tänkte jag. Tänk om dygnet hade fler timmar så man hann dammsuga oftare, fixa med hemmet, sätta upp ting man planerat att sätta upp på väggarna i månader och kanske sortera i förråden...? Eller så accepterar man att det är livet som pågår NU och struntar i att allt inte är perfekt.

Jag fick mail imorse om att omröstningen inför Mammagalan nollställts och som jag förstår det kan man nu rösta hur mycket som helst? Det känns lite jobbigt att påminna och påminna men nu vet ni vad ni kan göra om ni har tid, lust och ork. OFTA ;-) 

Ni kommer till röstningen som är uppdelad i tre flikar
här!





soft kväll


Mys och lite planering är vad som sker hos oss!

Just nu ligger Ella på mig och sover nog snart.
E handlar och hälsar på en kompis. De ska boka hus till Danmarkssemester i sommar!

Black and gold


Äntligen har jag en snygg svart väska! Denna Balenciagainspirerade väska finns hos
Chique och det har den gjort en stund men nu äntligen är den min!


Stilren och ändå klassisk.
TACK snälla Chique!

Detta var HAPPY post för mig idag då det varit en grå dag. Men just nu skiner solen, vi har haft mysigt besök av Bestemor som är världens bästa Svärmor och ätit makaronilåda. Jag var SÅ sugen på just denna rätt så jag tog det vi hade hemma och det blev riktigt gott men tyvärr utan sallad. E ska handla sen så vi skriver listor här... Vi är nämligen experter på att handla varje dag = tidskrävande och dyrt.

Ska vi ingå en pakt? Skriva veckolista och handla allt på en gång. Komplettera med bröd och mjölk. Vi ska köra fom NU!
Får se hur länge vi klarar att hålla den planen... ;-)

Nu är det natta för Elian strax så vi hörs lite senare!

Dumma ont!

Min ontinackenhuvudvärk slog till idag så jag känner mig som jag har något tungt i pannan. Men nu äter jag smarrig lunch ( rester ifrån gårdagens middag) och Ella somnade precis. Slötittar på tv och försöker vila.



tisdag


Goodmorgon ifrån sängen!

Det senaste dygnet har Ella lett och prata mer än någonsin, det började direkt då hon vaknade igår på jobbet. Jag tror hon förstår att Mamma behöver extra kärlek nu. Hon sov skönt till 5.30 imorse och vi vaknade alla fyra i sängen, mysigt!

Tyvärr är jag utan röst idag, skulle prata med E imorse men det låter som hesa pip. Jag har inte jätteont så det känns skumt men dumt att gå på babycafé/sång och smitta. Så vi myser inne, ute strålar solen!

Hoppas ni har en härlig tisdag, ni som har ett jobb att gå till - försök uppskatta det lite extra just idag!

Matig kväll hos oss

Ella har ätit inför natten ( hoppas jag!) ikväll så jag kom inte i säng så tidigt =) Hann inte heller svara på alla kommentarer som jag ville. TACK för allt stöd, jag kommer försöka svara imorgonkväll så då får ni kika in där ni ställde er fråga!

Sov Sött! Oj. Nu fick hon hicka i sin säng så jag antar att hon vill äta en slurk till.

red for mama


Det var rätt dag att köpa röda rosor till sin fru idag - TACK E och Elian såklart!


Våra underbara barn - livets mening.

Nu softar vi i soffan och jag är helt slut i huvudet så ikväll måste jag i säng 22, allt plock får vänta. Planen imorgon är babycafé med Ellisen och sen lunchdejt med Emma!

Ha en mysig kväll!

tävling - 1:a pris Weekend för hela familjen till Astrid Lindgrens värld + årsförbrukning av MorEpa mini-junior



Jag är superHAPPY att kunna presentera en FANTASTISK tävling till mina FANTASTISKA Bloggläsare!

Vinsterna:

1:a pris Weekend för hela familjen till Astrid Lindgrens värld + årsförbrukning av MorEPA mini-junior (Värde: ca 7700:-) som första pris i samarbete med
morEPA.
♥2:a pris - Årsförbrukning av MorEPA mini-junior (Värde: ca 3350:-)
♥3:e pris - 3 månaders förbrukning av MorEPA mini-junior (Värde: ca 850:-)



För att vara med i tävlingen och ha en chans till att åka till Astrid Lindgrens värld ska du motivera på din blogg med ett inlägg, vad du tycker är de största fördelarna med att använda fiskolja och hur det har påverkat dig/dina barn. Har du inte testat Morepa än? Beställ här: http://www.vitapost.se/morepa

 Glöm ej att länka till ditt tävlingsinlägg bland mina kommentarer här under detta inlägg så jag kan hitta till ditt inlägg.

LYCKA TILL!

Tävlingen pågår till den 5 april kl 21.00 så innan dess ska motiveringen i inlägget finnas på din blogg!

familjen är mitt allt

Nu ska vi strax äta middag ( jag fick så lust på pressad potatis) och killarna är på väg in alldeles strax. Jag och Ella har haft mysig pratstund, det är sånt som gör själen glad!

Tävling - Minifolk!

Nu kör vi igång med en rolig tävling denna måndag!


Ella i en av sina bodys ifrån Minifolk.
Som en bonus lottar jag ut hennes body i stl 50/56 då den nu är för liten.
Men då till en liten ELLA som är nyfödd eller ligger i magen. Maila mig DIN story om din Ella så väljer jag en vinnare!



"Man har ju alltid tänkt att då någon nära till en får barn  måste man ju köpa en present, men att allt verkat så vanligt, och aldrig stått ut i mängden från berget av alla andra presenter den nykomne fått. Så genom att brodera in barnets namn på en body, snuttefilt, handduk eller varför inte en haklapp så blir just din present speciell, och en gåva som aldrig kommer att slängas eller ges bort, utan kommer kunna vara något barnet sparar till vuxen ålder."


MINIFOLK ger er chansen att vinna 350 kronor att handla för i shopen! För att vinna skriver ni en kommentar till detta inlägg vad ni skulle köpa för presentkortet! Då deltar ni i utlottningen som sker på söndag. Som alltid - LYCKA TILL!



ett nytt kapitel!


Text i t-banan....

Idag är jag tacksam för att jag mötte min älskade E via jobbet. I de lokalerna på Sandakerveien i Nydalen förälskade jag mig i min kära, gick och bar våra barn under hjärtat och gjorde BRA resultat samt vann UNDERBARA vänner! Många minnen. TUR att E tackade ja till ett annat jobbtillbud då han fick det, annars hade vi båda drabbats.


 Så jag fällde en tår då vi för sista gången tog hissen ned jag och min älskade dotter. När vi klev ut i den starka vinden så kände jag att detta är ett nytt kapitel som startar i mitt liv. Jag tror det kommer något positivt ur detta och jag är tacksam över att vara mammaledig just nu för jag skulle oavsett inte gått till jobbet imorgon, det skulle mina kollegor som städade sina skrivbord idag....


Ella valde att sova hela det trista mötet och log igenom lunchen, vår allra sista som kollegor.


Rune och Zryan!
Två extremt duktiga säljare, nu på jobbjakt. Jag vet att vi alla fixar detta och att vi får en ljus framtid men det var trist att avsluta så brått.




Spänningen stiger....


Jag hann inom Kaffepikene och köpte med en latte + mumsig muffins on the way to work....

Tror jag behöver den kaffen för detta mötet kan sluta precis hur som helst... Wish us luck!
Nya ting sker i businessvärlden om dagen och jag tror detta påverkar oss men vet ej hur.

Update: TUR jag ãr Mammaledig før ALLA i Sesam Media AS blev nyss uppsagda pga finansiella underskott hos Schibstedt, dvs æven jag. SÅ nu ær det dags att søka nytt jobb om dagarna. Men det kænns ok just nu, tror jag inte fattat ænnu.

Happy monday!


God Morgon!

Nu äter jag frukost och vi gör oss klara för avfärd till dagis och jobb här! E ska ett ärende så vi åker tillsammans, perfekt. Hoppas ni alla vaknat på rätt sida idag, det är väldigt snart påsklov för många av oss - något att se framemot!

GRATTIS Caroline & Maria!

Det blev två avsnitt och jag har gråtit så E blir orolig, som alltid. Greys Anatomy ÄR så himla bra!

Tyvärr blev klockan massor men ni som vann i lottningen är:

Postat av: Caroline

Som nybliven 2-barnsmamma skulle denna vinst gör amig överlycklig och kanske blir det lite lättare att våga sig iväg med bägge barnen för första gången... :-)

Tack för en underbar blogg som ger mig tips, idéer, skratt, gråt och energi!

2009-03-24 @ 14:09:18

&

Postat av: Maria Ö

Jag skulle vilja vinna så jag kan ha en till alla mina vänner som kommer på besök, så alla barnen kan vara med och sitta vid bordet. Man har ju inte alltid plats för alla annars :-(. Kram

2009-03-29 @ 22:04:34

Maila mig ([email protected]) era adresser så vinsterna kan komma hem till ER! GRATTIS och SOV SÖTT!


Nu är det HÖG tid för sängen, imorgon ska jag och Ellisen befinna oss på jobbmöte kl 10!



Pssst!

Nu ska jag se ett Greys på Es pc, I LOVE IT!!! Ella somnar nof snart, E vagnar henne och ser på sporten.

Ville bara säga att jag lottar de lyckliga vinnarna ikväll. Tävlingen ligger som alltid till vänster under kategori TÄVLING!

we love our friends


Lyxig Mamma&Pappastund i solen då barnen sov!
Jag köpte massa blader och drack Brämhults och E åt lite lunch.



Jag har alltid faktor 15 i ansiktet så det blev nog ingen vårfärg idag, men strålarna ger så massa energi!



Kate är i alla blader just nu, en härlig, varm kvinna verkar hon vara. I like!


Christian och Jessica kom och njöt solen med oss!


Killarna kollar in båtar! Elian ropade "Köpa båt Mamma" Undrar vem som låter sonen föra sin talan?


Sen mötte vi upp Skai, Jorunn och Julie på TGIF! Där var det smarrig midag med dessert, GLADA barn och massa lek och prat.
Det blir SÅ härligt att semestra i Danmark tillsammans i sommar. Ella softade i soffan och käkade lite, härliga Prinsessan!



Mamma älskar Elian, vi hade så många lyckliga stunder tillsammans idag!
Idag invigde jag mitt härliga paket ifrån ecoloco som BOOB sponsrat! Visste ni att en stor del av sortimentet är ekologiskt?
Jag hade svart amningslinne + blågrå hood ifrån BOOB på mig.



Gänget försöker posera, Ella i vagnen bakom oss!


Sen kikade vi båtar och barnen sprang omkring efter en kort vilabenenstund i vagnen.
Då vi sen satt i bilen ropade Elian på JUUUULIE ;-)


TACK för en underbar dag alla kära vänner - vad vore livet utan er?

Lovely sunday!


Vi på Aker Brygge för en timme sen!

Idag har vi njutit solen på Aker Brygge med våra underbara barn och glada vänner!
Nu ska Elian bada så han är ren och fin på dagis imorgon, oj så ljust det är ute nu då vi kör på sommartid, härligt.





Summertime!


Den här fröken är nu uppe med killarna och är nybadad! Jag njuter en sen frukost och solen strålar så hela min kropp säger:
UT UT UT UT!


Happy Summertimesöndag!
Ni har väl kommit ihåg att ställa fram klockan?

Minnen - underbara Elian!

Vi kör Earthkväll härhemma utan lampor, hejdade mig nyss inne på toaletten. Alla ljus är ju faktiskt tända och räcker gott och väl ;-) IKEA skulle tjäna multum på att vi har såna här kvällar oftare!

Elian har sovit i bilen till och från Skien i bilen idag och då han kom hem mitt i Robinson gick han direkt och la sig. Sötskrutten vår! Heidi hade varit SÅ duktig så E var en väldigt stolt storebror som kom hem, fint att se. Då de kom hem hade jag precis fått Ella att sova och jag visste att hon ätit lite väl mycket så då Elian gosade med oss kom det en stor spya, TUR vi valde skinnsoffa det är otroligt praktiskt med barn kan jag lova.


Det känns som detta var bara någon vecka sen, Elian var så liten här. 1,5 år gammal!
Här bodde vi i trean nära jobb och dagis men den kändes för liten och grannarna var hemska. Ni kanske vet att jag skrev lite ytligt om det hela, jag vågade inte annat. Veckan efter vi flyttat in i vårt kära radhus nära naturen sköts det skott mot balkongerna ovanför oss... HEMSKA fruktansvärda tanke om Elian sovit på balkongen. Därför blev det en kort stund vi bodde där. Allt var nybyggt, fint och fräscht men gangsters i området är inget för oss ;)

Soffan ni ser var verkligen SÅ skön men otroligt opraktisk med kuddarna som ramlade ner på golvet HELA tiden. Gästerna satt nästan på golvet efter en kvart, jobbigt att behöva fixa soffan hela tiden så vi njuter nu av den nya. Har man ett astmabarn som kräkts en del är det ganska tungvint att tvätta sofföverdrag hela tiden, det är så tungt att dra av och på på en så stor soffa. Men nu slipper vi tänka på det!


vi startar nu!

Med bebis vet man aldrig vad man gör exakt kl 20.30 så nu är det ljus tända i alla rum förutom kontoret. Elian kommer komma hem till ett mörkt hus fullt med tända ljus men han sover kanske redan då de nu sitter i bilen. Apropå bebis, undrar om det blir babyboom om 42 veckor i världen nu? Jag menar, tända ljus ÄR ju både myspys och romantik❤ ❤



Det är nog häftigt att bo mitt i stan nu ikväll och kika hur alla fönster ( förhoppningsvis) släcks ned.

Oj vart tog dagen vägen? Tur det kommer fler :)


Vissa dagar "försvinner"
Ellisen sov i vagnen i timmar och jag trodde hela tiden att hon skulle vakna men det gjorde hon inte.
Jo efter ett tag var det mat och lite bökande och sen somnade hon så här:



Skönt för lilla magen som behöver hjälp ibland.
Jag älskar Ella och Elian så det gör ont, är så tacksam för att jag får uppleva detta!

Jag har alltså bara suttit i soffan i myskläder och den friska sköna promenaden som var planen har lyst med sin frånvaro. Vi kör söndagssoft idag och kanske lördagskul imorgon alla fyra? HOPPAS!

Happy kväll alla glada! Glöm inte att släcka lampor och annat elektriskt 20.30! Jag som tänkt se Robinson.....

Tyyyyyst hos oss

Nu är vi ensamma hemma! De åkte för en timme sen efter att jag varit en sväng på ICA, apoteket och Posten. Jag köpte också med färska tulipaner, ljuvligt ljusrosa som ska förgylla denna helgen härhemma. Ella hann läga en liten spya på Onkel Håvard som var här. Han ropade förskräckt baby spyr, haha jag skrattade gott ;-)


Innan hon somnade.

Ella sover i vagnen nu, vackra underbara unge som är så duktig att somna själv. Jag ammar henne ofta i sömn men sen vaknar hon då jag lägger ned henne och jag tackar verkligen för att hon sen finner roen själv. Hon ligger och låter och rör på sig och plötsligt är det tyst. Bäst att njuta så länge det varar!

The City på tv, lite nya blader och micrad lunch med couscous, strimlat kött och massa grönsaker+cashewnötter och en SOFT lördag är det som sker här. Jag tänkte kanske åka in till stan men jag tror vi är hemma och njuter lugnet. Saknar redan Elian men han är på skojig utflykt så jag vet att han har det jättebra.


På väg ut i snön!
De ska möta upp Bestefar och Olderfar på vägen.
FYRA generationer på LionKingShow - mysigt!



Bye for now...!

nybadade!

Vi har badat skumbad tillsammans jag och Elian! Jättemysigt och nu är han ren och luktar hallon inför dagens utflykt. De ska åka till Heidis skola ( ca 2h härifrån) och se henne spela i en show! Jag önskar vi kunde se den men vi vill inte sätta Ella i bilen så länge och jag tror E vill ha killdag idag ;-) Så vi delar på oss lite.


Efter bad är det alltid lek i stora sängen!
Blåmärket i pannan fick han på dagis då han och Nils krockade.
Först grät de massor och sen började de skratta åt varandras märken i pannorna.





Det var en gång en nybäddad säng....!


Bye bye Mamma!

Milk!


Dessa påsar är enkla och hygieniska då man ska samla upp pumpad mjölk!
Jag pumpade imorse och E ger nu flaska med mjölken ifrån häromdagen. Hon suger inte riktigt men får i sig mjölken iaf ;-)

Tjohoo det är helg!


Godmorgon helg säger alla fyra här i huset! Elian ska på äventyr med sin Pappa, Onkel och Bestefar idag så jag och Ella klev upp tidigt för att hinna ses. Ella sov 23-05.30 *JIPPIE* Det var Elian som höll mig vaken, han kom in två gånger och sen då han sov kvar snarkade han som en liten häst... ÄLSKAR våra underverk!


Ännu en tavla som hänger hos oss


Pussas efter att E kommit hem med vita liljor då vi fått veta att vi väntar vårt första barn ( dec 2005)!

Varför är det enkla ibland så svårt?
Varför orkar man inte alltid handla som man råder andra?


Tankar jag haft ikväll och nu är det NATTA!

Vem vinner?

Härhemma är det Let´s Dance på tv och E har somnat i soffan, Elian somnade skönt då vi kom hem och jag har burit och vyssat Ellisen ikväll som inte får ut det hon vill få ur magen så hon har inte haft det helt bra. Men nyss bäddade jag ned henne i sköna sängen och nu sussar hon sött i sin säng och jag ska se vem som vinner denna spännande FINAL!

Hoppas ni har en härlig fredag.

Eftermiddagslek och dinner!


Då vi kom innanför dörren var det först tjejer som skulle pyntas till skolfest!
Här får Pernille lite smink i sitt söta ansikte.



Redo för fest!


Vi fick god lasagne!




Vi LÄNGTAR efter den nya familjemedlemmen!


Bästisar! Nyklippte Henrik hjälper Elian att klä på sig.

TACK för ikväll söta familjen!

Vår härliga lunch!


Idag var det minst sagt SNÖ i Oslo! Vi prommade ifrån Centralstationen till Aker Brygge och hamnade tillslut på Pepes!


Goa Jessica och jag hade en supermysig lunch tillsammans med Ella också såklart. Vi satt över två timmar och hade girltalk och bebismys. TACK för idag cutie!



Ella hade lite ont i magen och somnade tillslut som en liten boll med huvudet i min armkrok :)


MYSPYS!


Sen provade vi lite kläder, Jessica shoppade en mysig kofta och jag testade jeansleggings med fickor och dragkedja.


Den här mössan ifrån H&M köpte jag och sen blev det dagishämtning i snöyran.
Jag fick mig en riktig walk och Ella sov hela vägen ifrån dagis till t-banan, på t-banan och hela vägen hem till Ashi och kompani. Det var en del branta backar och vagnen var fullastad så det var SKÖNT att komma innanför dörren till fredagsmys!


På pepes!

Vi myser på Pepes med Jessica:) Mumsig ceasarsallad och nu chokladmousse och te till dessert :) Hoppas ni njuter er fredag!

rutor



Idag blir det rutiga tjejer!
Leggings Vero Moda, amningslinne BOOB, tunika+urgammal kofta Lindex, skärp H&M, sjal ZARA ock snötåliga skor Nilson. Armband amandaegilson.com och Lindex ( tror jag)
Ella har body POP, sockar H&M strumpbyxor + klänning är gåvor ifrån Janina och Emil som bor i Danmark, mössa Monochico.


Nyvaken tjej...Mamma ser det här ok ut?

Nu ska vi sticka iväg till bussen!

Kärleksfredag!


Idag tycker jag du ska krama på någon du tycker om lite extra!



godmorgon fredag!


Happy Fredag önskar vi ifrån snöiga Oslo!

Det blev sen kväll igår för Ella ville prata med hela kroppen i stora sängen, vi var säkert vakna till tolv. Men mysigt var det och sen somnade hon själv i sin säng efter kvällsmat. Imorse var jag Fiona igen och Elian Shrek, vi kramades och pussades och han är ju bara så GO! Sen skuttade han och E ut i snön till dagis. Elian vet att det är fredag idag = inget dagis imorgon och jag hämtar honom. Det är galet hur snabbt han blivit stor, vår lilla bebis...!

Nu ska jag äta frukost och sen ska vi in till stan och luncha med min älskade
Jessica, I love fridays!
Detta är också Ellas 7veckorsdag, HURRA!

I Elians värld:

Jag är ofta Fiona härhemma, det startade då jag hade fläta för några dagar sen. Elian kramade mig hårt imorse och gav mig en puss på munnen och sa: Mamma Fiona, jeg Shrek. DET var det perfekta sättet att vakna på for sure ;-) Sen ikväll då han kvällsfikade och vi kramades så sa han: Mamma Fiona, Pappa Shrek. Haha jag och E är antingen två gröna söta monter eller en Prins och en Prinsessa?

Nu ska jag egentligen vara i säng men det är Ungkarlen 20 vs 40 som slutar om 20 minuter så jag fortsätter låtsas som det är fredag och är vaken lite extra ikväll...

SOV SÖTT alla goda - ni gör mig HAPPY!

Ett litet Ps. Ni som klagar på att bloggen är tråkig ( inte många men har fått en del såna kommentarer, oftast anonyma såklart ;)... Jag lever småbarnslivet på det viset JAG och min familj önskar. Det ÄR sömn, mat och annat som är det viktigaste hos oss just nu, vi väljer att leva familjelivet. Jag kan tyvärr inte ändra på vårt liv för att bloggen ska bli mer spännande eller händelserik....Konstigt va? Jag tänker heller inte på vad ni vill läsa då jag skriver som man ska göra om man vill få fler läsare, kanske därför folk trivs här för att jag inte ändrar bloggen för att nå fler? Hoppas det! Mitt konkreta tips till er är att söka och finna bloggar som tilltalar er och hänga där istället!

Påminner er!

Ni kan tävla om setet ifrån Norrbaggen tom söndag! Tävlingen finner ni under kategorier Tävling till vänster!

LYCKA TILL!

/En som leker att det är fredag. E hade köpt med choklad åt mig idag.... ;-)

tack snälla!

Precis innan vi skulle äta middag så kom grannen förbi med en hämtelapp på Posten som var min men hamnat i fel brevlåda. Så jag kastade mig i bilen och åkte och hämtade paketet då jag behövde köpa några saker på Posten också.


Jag hann precis innan Posten stängde och tur var det för det var fina paket till Ella och Elian....

Innehållet:


En jättesöt body + mössa åt Ellisen!


Jag rensade barnens garderob idag och det var tre påsar sprängfyllda med kläder som rensades ut, mestadels Elian såklart ;-) Så denna fina tröja kom i perfekt timing.



Jag fick ett skönt lipbalm och vi alla fick söta kort - TUSEN MILJONER TACK MONOCHICO!

Uppmuntring kan verkligen förgylla en vardag, jag blev väldigt glad!

Nu har Bestemor varit här och Elian är nybadad och i säng.
Hoppas ni njuter kvällen!

Mor/Dotter + minnen...


Så här går vi omkring ganska ofta härhemma! Snackar och tittar.


Ella poserar det finaste hon kan!

Vi gick omkring och jag fotade lite bilder vi ramat in:


Vårt första nyår tillsammans! Elian i magen och vi hade nyårsdinner med fantastiska vänner i min tvåa på Christies Gate dit E flyttat in. Min bästis Charlotte var på besök och tog hand om mig, jag mådde otroligt illa runt den här tiden.


Den här bilden gör mig GLAD!
Ella i magen blev till samma månad bilden togs, kul att kunna visa henne sen hur hennes föräldrar såg ut på "den tiden". Tänk att man ska få vara förälder hela livet? Jag HOPPAS jag och E får leva lyckliga  länge och att vi får barnbarn att älska.
Ps. Det var ISkallt då vi fotade denna bilden och jag var blå om läpparna efteråt.

Påsken är snart här...


En blivande konstnär? Elians verk på sitt kära dagis.

Snart är det PÅSK!
Vi ska resa "hem" till syskonen med familjer och
Mamma och Ingemar kommer också vara i Sundsvall - LYCKA! Jag längtar så tills väskorna är packade och vi checkat in på Gardermoen. Elian kommer älska att flyga och åka tåg, han förstår ju allt nu. Ella kommer förhoppningsvis softa och amma lite ;-)


Det blir skoteråkning, kramkalas och massa allergitabletter för E men härliga djurupplevelser för Elian som är så fascinerad av djur. Hos Syster där vi ska bo finner man katter, hundvalp, hästar och säkert något mer djur jag inte vet om ;-) Det blir också stor påskmiddag, tatuering och massa lek med kusinerna. LÄNGTAR!

Nu är killarna på väg hem och vi har bara varit inne hela dagen. Skönt att slippa passa tider och att hinna med hemmet också. Ella sover nu igen så jag äter cashewnötter och längtar efter Elian.


Har ni lagt er röst?


OM ni vill rösta på mig och min blogg så kan ni göra det
här, här och här!
Jag blir JÄTTEGLAD om ni tar er tiden!



Update: Jag kom på att jag borde motivera varför jag bör vinna?

Jag har sedan oktober 2005 skrivit min blogg som en dagbok på nätet. Lustigt nog startade jag den ganska direkt efter mötet med min stora kärlek, Mannen med stort M som tog mig med storm och gav mig en barnlängtan så stark... Som också kallade min för sin Prinsessa ( därav namnet på bloggen).
Ni  har ju fått följa oss, hela familjen, först som två, sen tre och nu fyra! Att skriva bloggen har alltid varit lustfyllt för mig. Den glada, härliga, peppande feedback jag fått sen Elian låg i magen har varit ovärderlig. Mammaledigheten var fylld av nya bekantskaper både IRL men också på bloggen där många Mammor berättade hur deras dagar såg ut, tipsade mig vid sjukdomar eller skickade en varm kram.

Mycket av vårt liv delas med mina läsare då jag alltid skriver spontant och i farten. Jag tänker sällan efter innan jag skriver men känner att jag har under åren fått ett inbyggt filter som gör att min magkänsla avgör vad som stannar inom familjen och vad som är till för mina underbara LÄSARE! Som ni märkt så är det mycket ni får ta del av!

Jag borde vinna för att jag bjuder på mig själv, oss som familj och vårt liv. Bloggen uppdateras ofta och är min bild av vår verklighet med både spyor, feber, sömnbesvär, resor, vardagsmiddagar, festliga tillfällen, shopping, kärlek och allt annat som hör livet till. Ni får hänga med på alltifrån barnmorskebesök och dagishämting till shopping på stan. Jag skriver gärna om min kärlek till barnen, något jag tror många kan känna igen sig i. Denna obeskrivligt stora kärlek som förr eller senare slår emot en som en stor våg som aldrig slutar skölja över dig. 

Den som säger jag skriver om en overklig värld i rosa har inte läst min blogg ;-) Men vill ni läsa om intima och privata bråk med mannen och annat så är detta fel blogg att titta i för oftast finner jag det positiva i varje dag. Det finns alltid glada stunder att se tillbaka på, att ta tillvara på och bakom molnen finns ALLTID solen!

TACK på förhand
, ni ska självklart lägga rösten på den NI tycker förtjänar titlarna!




Mer kärlek....

Detta låg också i videokameran, E har filmat! Ellisen får sig en storebrorpuss efter dagis, ÄLSKAR!


Pink it is!


Jag får ofta frågor på bloggen om mitt läppstift!
En läppstiftsälskare har jag varit lääänge och har nog ätit några kilo med åren, äckligt att tänka på men
det blir alltid avtryck på lattekoppar osv.. MEN jag tycker det är så fint så jag har många olika.
Idag kör jag på GOSH, nr 45 Velvet Touch.



Jihoo!

Idag har jag faktiskt kunna följa planen att resna och sortera. Det tar ju aldrig slut och som jag kastat... Man samlar på sig på hög och speciellt då man får en ny medlem i familjen som upptar ens tankar och hjärta. Jag kommer fortsätta hela mammaledigheten då och då och ändå aldrig bli färdig haha. Skönt att ha börjat med något man tänkt på länge!

Ella har sovit skönt, hon börjar sova lååånga stunder nu ( vågar knappt skriva det för då kanske det slutar vara så) och det är väldigt praktiskt för mig men säkert också väldigt skönt för henne. Både igårkväll och nu då hon somnade vaknade hon till då hon flyttades ifrån mat till vagn / säng men så finner hon roen själv - UNDERBART! Jag njuter så länge det varar för Elian gjorde aldrig det.

Nu ska jag äta lunch, kanske jag hinner medans hon sover lite till? Men jag tar upp henne då jag ätit färdigt, maten ska ätas DAGTID så sover vi skönt om natten ;-)


MAM - MAMA LIKES IT!

Nu har jag invigt pumpen ( testade då jag var sjuk i bröstet men det var för illa för att kunna pumpas ut...) Det var superspräng sen imorse så jag testade att pumpa ur en del för att lätta på trycket. Pumpen får BRA betyg av mig. Jag har testat både Medelas och Avent och denna är absolut i klass med Avent, fast bättre. Lättare att rengöra, montera ihop samt använda då den kan vridas så att det stimulerar bröstet ifrån olika håll!

TACK
MAM för att jag fick denna pump som kommer användas ofta. Planen är en biokväll ganska snart så vi ska nog testa flaska i eftermiddag och se vad Ella tycker om den. Önska oss lycka till! Elian tog alltid flaskan vilket var jätteskönt då han kunde dricka min mjölk trots att jag var på bio, tjejkvällar eller fest.

Nu sover Ella och jag ska passa på att lägga in vikt tvätt i garderober samt fixa lite på kontoret. Supertråkigt men nödvändigt och idag är det skönt med en slappahemmadag, min hals är inte helt bra men jag satsar på att en soft dag inne kan bota den.
NJUT DAGEN - imorgon då vi vaknar är det redan FREDAG, jag tyckte det var måndag igår!

Snart fredag...!


I love my kids

I eftermiddag blev det lek, middag och mys hos oss. Som vanligt med andra ord!



Nyvaken Ella som jag tillslut tog upp då min kropp sa till att det var väldigt matdags...


Klappa baby

Elians nya grej är att liksom lyfta Ella i armarna. Han har inte sett oss göra det men skrattar gott varje gång.
Allt går undan så han fastnar knappt på bild.


Nu brummar både tvätt- och diskmaskin, tvn är på, ljusen tända och vi har fötterna på bordet och varsin dator i knät. Romantik? Nej! Men ganska skönt ändå att bara vara och att få landa. Barnen sover.

Hoppas ni haft en solig härlig dag och att kvällen blir riktigt mysig!
Kom ihåg att tävla under kategorin tävling till vänster!



6veckorskontroll

Efter en skön morgon då vi drog oss länge i sängen blev det småstressigt att hinna iväg men det gick bra! Vi tog buss + tbana till Helsestationen och Ella sov då vi kom dit men Bestemor fick väcka henne i lugnt tempo eftersom hon skulle vägas, mätas och kontrolleras av läkaren. Vi mötte också jordmor som jag gick till under båda graviditeterna, hon fick ett leende av Ella som även gav Bestemor ett innan vi gick hem. Det var på tiden, så glad som Ella är i Bestemor - roar sig alltid hos henne.



Ella väger nu 5670 och är 58 cm lång och fick bra betyg hos läkaren. Jag var inte alls orolig innan men det är ju alltid skönt då ting är som de ska.


I farten på väg hem! Det var mycket uppför men SKÖNT att få ta sig en träningsrunda.

Nu är mina älsklingar hemma så det är middagsdags!



zzzzleping lady

Ella har fått en chock av all frisk luft tror jag, hon sover fortsatt och jag har snabbstädat hemmer. Middagen står på spisen, idag känner jag mig som en ÄKTA hemmafru ;-) E får ge mig plus i kanten.


Walk!

Nu är vi hemma!Jag måste säga att min svärmor är min nya PT ( personal trainer) Hon tipsade mig att ta en prommis hem och det tog 1,5 h och jag har gått SNABBT i backar. Hela kroppen pulserar och jag har fått fräknar, kanske dags att gå ännu oftare, snabbare och längre? Jag är superpeppad!!

Ellas kontroll gick toppen, ska återkomma lite senare för nu NJUTER jag micrad carbonara med färsk pasta sen igår innan fröken slår upp sina två blå. Ska försöka hinna äta en våffla eller två också. Jag fick nämligen akut våffellust igårkväll..Kanske för att Ashi skickade med oss en liter våffelröra hem... Det var så komiskt att vakna upp till våffeldag, det måste vara det svenska i mig som kände på sig det hela. Grädde och sylt är socker det också men inte rent godis iaf ;-)

KRAM till er!

Gissa vem som sovit 22-05.15?

I egen säng...Ella! E kom upp med henne då jag lagt mig och så fick hon lite mat. Sen då jag la över henne i sin egen säng så grymtade hon och låg vaken och jag låg beredd för ännu mer matande...Men hon slocknade och sen kom Elian in kl 00 och sov snarkandes skönt tills kl 6. Ella vaknade och åt lite 5.15. JIPPIE!

Nu då jag skrev och ammade fick jag precis ännu en kaskadupplevelse... Jag börjar förstå innebörden av det. Bh, morgonrock, hår, hela Ella och ja... Nu är vi rena igen!

Vi ska skynda oss iväg till 6 veckorskontroll strax så jag måste dricka upp min smoothie och gör oss klara.

HAPPY ONSDAG!

Ps. Elian är på tur idag med mackor, festis och våfflor i matpakken ( Ser nu att idag är det våffeldagen ;-))

Dagistips!

Jag är ju oftast en H&M-, Lindex- och andra budgetkedjortjej. Impulsshoppar gärna och ofta och lessnar snabbt. Men på senare år förstår jag med värdet av att investera i kvalitét och att man ska se vad man behöver innan shoppat + tänka sig om en gång extra innan man handlar eller be om deponering / öppet köp. Alltså, ta en titt i garderoben innan du drar på shoppingrundan och se vad du behöver för att få mest ut av det du redan har. Kanske du saknar vita basiclinnen, en svart kavaj eller snygga skor till dina högaimidjanjeans? Oavsett det var inte det jag tänkte skriva om!

Imorse då Elian kom in klädd för dagis så kom jag att tänka på hur viktigt kvalitét varit då det gäller hans mest använda plagg: MYSBRALLORNA! Vi har köpt en del H&M och Lindex som varit fina men efter tvätt så är de inte så skojiga att se på. Fickorna ramlar ur, de är skrynkliga och slappa. MEN de jag rekommenderar är verkligen
NovaStar, FrankaSthlm ( som vi fick hem för någon vecka sen och använt flitigt och tvättat säkert 10 ggr redan) samt Cmigbyxorna. Tål att lekas i, är snygga och håller sig fina tvätt efter tvätt!


FrankaSthlm till vänster och NovaStar till höger.
Här ser ni Elian i sina nya Cmigbyxor som fortfarande passar och har genomgått ett x antal tvättar ;-)
Vi har dem i flera färger.

Satsa på bra kvalitét på mysbrallor, komplettera med basictoppar/tröjor ifrån Zara, H&M och POP!


Hur kunde vi få de bästa barnen? ;-)


På väg till dagis blev det en sen lunch, inte så oväntat kommer den ifrån Godt Bröd - my favourite!

Då jag tittade in på Narvesen Majorstua häromdagen och frågade efter nyaste numret av MAMA så skrattade killen och informerade mig om att det var 1,5 vecka kvar tills nya numret skulle komma och jag blev lite besviken. MEN så såg jag hos
AnnaStina ( MASSA KRYAPÅKRAMAR TILL JOHANNA KOMMER HÄR!) att den visst kommit nu och så blev jag så sugen på att läsa Gynnings intervju då jag såg även den hos min kära vän så den fick också hänga med.



Här läser jag lite och vagnar Ella samtidigt( som var hungrig en ganska lång väg på tbanan på väg till Es jobb och gallskrek sig högröd i min vyssjande, gungande famn.... men det har jag förträngt nu ;-) Elian försökte hjälpa till och sa " Unnskyld baby" = förlåt bebis. Jag får ont då han säger så men han menar typ såja bebis. Så vaggade han babybagen och sjöng. UNDERBARA UNGE! Hur kunde jag få de allra bästa? Hahaha jag vet att alla känner så, tänk så lyckligt lottade vi är som får känna sån villkorslös kärlek - fantastiskt!


Jag njöt min korta lunchstund i solen på en sån grusbox ( alla rökte på uteserveringen...), sen kilade jag iväg till dagis och hämtade en glad son som varit på cirkus med dagis idag - STORT!



Vi tittar och pratar om allt omkring oss då vi går och det känns jättelyxigt om Ella sover för då har vi lite egentid bara jag och min första bebis ;-) Här spanar vi på forsen.




Nu sjöng jag precis godnattsång för Elian och Ella myser på sin Pappas bröst. E har hyrt en film men eftersom jag har ny gåochläggamigtid kl 22 så hinner jag inte se den ikväll. Kanske imorgon innan Ellas 6veckorskontroll. Det känns viktigt att hålla stenhårt på tiden nu då jag känner mig SÅ mycket mer utvilad och glad då jag får sova.

Kajsa: Inte fuska nu, en vecka klarar vi ;-)

Ha en mysig kväll!

Två kängor - en liten till Oslos vägar och en stor till alla som röker


Jag och Anne hann med en snabb date i stan!
Sen skulle hon rusa vidare i ett möte - underbara Anne jag är så glad i dig, hoppas du sålde STORT!


Här ser ni vart de norska pengarna går... INTE till vägarna - det är en stor skillnad ifrån Sverige!
Detta är dock mitt i stan vid trikkeskinner ( spårvagnsräls) men ändå. Då man kör Oslo - Sundsvall så märker man snabbt skillnad på våra land. Så man får ha kontroll på barnvagnen hur bra dämpning man än har så flyger bebisen nästan ur om man inte tar det lungt över gatan i stan.


När jag ändå klagar måste jag bara få säga en olämpe med att solen är framme och värmer oss och gör oss glada.... Man får lust att dricka sin latte i solen med en skön filt om benen. Men NEJDÅ det går inte för DÄR SITTER ALLA RÖKARE och blossar i godan ro = uteserveringarna är inte så aktuella för mig nu med liten färsk bebis som sover och får andas in all giftig rök... Nej jag tycker verkligen det är bad style och riktigt ÄCKLIGT med alla dessa rökare som faktiskt förgiftar sitt samhälle. Oavsett anledning så är det det som sker.

Ibland då man sätter sig är det ingen som röker i närheten och så kan folk slå sig ned bordet bredvid och lägga upp sina äckliga cigg på bordet och sitta lääänge med en kaffe och bolma. Jag säger: FIMPA NU! Sluta förgifta vår värld och framförallt er själva. De som drar barnvagnen eller håller sitt barn i handen och blossar ska jag inte gå in på nu, jag blir för upprörd.



Ellas första babysångstund!

Idag kl 10 var jag i Svenska Kyrkan på babycafé/babysång. Solen strålade och jag fick en skön walk dit ifrån byn.
Där träffade jag SUPERTREVLIGA Mammor med söta kids. Gott fika och mysig stämning - hit kommer vi igen!


Ellisen sov i min famn då vi hade sångstunden så jag satt och sjöng Imse Vimdse, Klappa Händerna mfl sånger medans hon sussade skönt. Sen åt hon lite och sov lite till. De andra barnen var äldre och kröp, satt och gick. Ella var en spännande "levande docka" ;-)





Mamma, får jag en ostmacka kanske?


-home sweet home-

Nu är vi hemma och pastavattnet kokar! En jättemysig dag har det varit och jag har fått massa motion, tur jag valde gympaskorna idag ;-) Nu är Ella hungrig så jag återkommer.

Kallt?


Nu ska vi gå till bussen! Men jag såg precis att det är -2 grader trots solen.
Man blir lurad, dags att ta på sig en jacka också tror jag.


KRAM till er - jag önskar er en STRÅLANDE tisdag!

Mammabloggare!

I Göteborg den 4 juli ska massa härliga Mammabloggare samlas! Alla som anmält sig är nominerade och vill ni rösta på mig i någon av kategorierna gör ni det här!

Tisdag!

Igårkväll kom jag i säng i tid och natten gick bättre än vanligt! Jag la Ella i sin säng efter amningarna och det fungerade, hon sov! Då Elian kom in vid 5 somnade han om med mig och 6 var det God Morgon. SÅ skönt att kunna sträcka ut sig och röra sig i sängen och kunna gosa med Elian.

E som nu sovit på madrass läänge flyttar in ikväll tror jag, han har tjatat en del ;-) Det är väldigt synd om honom just nu för pollen har redan börjat ge allergi Han har varit allergisk till och från sen i lördags men igår hos Ashi reagerade han massor på påskriset, vi höll på att skratta en del medans alla påskpynt snällt fick bäras ut på verandan!


Prinsessan i sin säng!


Elian som spexade, sjöng, hoppade i sängen och pussade på mig och Ella. Hon sov som en sten tills killarna gick utanför dörren - då vaknade hon av lugnet!

Nu ska jag göra mig klar och äta frukost, vaknar alltid jättehungrig nuförtiden! Vi ska till Svenska Kyrkan på Babycafé ( babysång) som jag fick veta om då jag ringde och bokade Ellas dop. Spännande.

Sov gott måndag!


Jag lånade bilden på mig och Ella hos Ashi.
Perfekt kombination kökssoffa + bebis, då kan de vara med de också ;-)

Nu ska jag hoppa i säng och SOVA. Den här dagen har absolut varit en tröttdag men att gå snabbt i backar, dricka massa vatten (ätit massa mat också såklart) och umgås med härliga människor har hjälpt mig. Motion ger energi - jag lovar ;-)

SOV SÖTT!



Härlig tävling med Norrbaggen!

Nu får ni chansen att vinna ett set med en barnsits att ta med sig tex ut på café eller besök samt en smart haklapp! De smarta produkterna finner ni hos Norrbaggen och är producerade av In the pocket baby!


Det ligger två set i vinstpotten och för att delta skriver du en kommentar i detta inlägget. Tävlingen avslutas på söndag! Jag önskar alla ett stort lycka till, dessa produkter är perfekta för föräldrar i farten - precis som vi själva ;-)

+

Ps. Alla ni underbara läsare får 10 % nu under tävlingsperioden på in the pockets produkter! Ange  prinsessansdagbok som rabattkod!
 

Dagishämtning!

Jag hämtade Elian idag. Alltid lika mysigt att mötas av hans glada blick och goda kramar. Han kramade alla kompisar innan vi skyndade ut till Ella i vagnen. Hon sov som en stock hela vägen hemifrån tills vi kom till Ashi ( nästan tre timmar). Så det var en hungrig dam då vi kom fram ;-)


Här väntar vi på E utanför hans jobb!
Lyxigt att få bara vara vi två.






Jippie Pappa ska också hänga med på besök till Henrik!



Sen körde vi hem till Henrik och lekte, åt god middag och myste. Tiden gick som alltid alldeles för snabbt så det var en trött Elian som åkte hem ikväll. Nu sover han sött i sin säng.
TACK för idag Ashi och kompani - We love you!

Jag tjatar om det vackra vädret!


Redo för en tur ut!

Jag satt ute i solen och fikade då Ella sov i vagnen innanför den öppna dörren med varmt täcke! Sen har det avverkats ett x antal gulpekluter här och nya bodies. Kanske glassens fel, fy på mig...

Vädret är helt fantastiskt och vi ska hämta Elian idag, sen hälsa på bästa kompisen Henrik. Det blir en surprice och jag tror Elian kommer uppskatta den väldigt mycket. Det är så fint att se vänskapen mellan de två som så snabbt blivit stora. Vi Mammor ( jag och Ashi) lärde ju känna varandra med killarna i magen och idag springer de runt och kramas och säger att de är vänner. RÖRANDE! Snart kommer det ett litet syskon till Henrik och Pernille som bara är ett halvt år yngre än Ella, perfekt timing tycker vi ;-)

NJUT dagen - den kommer aldrig igen!

håll huvudet högt!


Här utövas lite morgonträning!


Älskade sockerbiten - Mamma är så kär i dig!




Välkommen måndag!


Jippie - ännu en solig dag!
Ellisen i lördags.


Nätterna är ganska tuffa här just nu men det beror inte på Ella utan det är Elian som smyger sig ur sitt rum där Pappa sover för att hålla koll på honom ( misslyckat!). Han kommer in till mig och så får jag ca tre timmars sömn / natt. Imorse kom han först in kl 4, låg en timme och försökte somna om och jag hade knappt någon plats mellan barnen. Sen gick jag in med honom till sig då jag ammat färdigt men kl 5.50 kom han tillbaka. Då fick E och han gå ned. Han har verkligen ställt in sig på sommartid....Varje morgon oavsett hur dagen sett ut.

Jag måste helt enkelt lägga mig tidigt, senast kl 22 för att hinna samla sömn och så ska vi klura ut varför Elian vaknar också vilket inte är det lättaste. Han får gärna komma in ifrån kl 6 och morgonmysa innan dagis men då klockan bara är 3,4 eller 5 så blir dagen helt tokig. Som tur var somnade jag och Ella om en kortis sen då de gått till dagis.

Nu skiner solen och Ella somnade nyss i vagnen så jag ska förflytta mig ut i solen en stund och bara njuta!


Ge och få!

Nu har jag tryckt i mig hela glassbyttan... Förra veckan försökte jag tänka på att inte äta för mycket godis dvs rent socker. Hellre en god bulle till fikat om jag är i stan och fikar än att ta en chokladkaka mot tröttheten då jag sitter och ammar. Hellre ta mig tiden att slänga ihop en lunch. Bara ändra mitt tänk.

Jag tror det är en stor bov i mitt huvudvärksdrama, sockret. Plus nacken såklart. Men jag vill försöka vara duktigare under veckorna att inte äta socker, utan att hela tiden behöva tänka på det. Lägga om och ha goda grönsaker och frukter hemma. Smoothies är min melodi och mättar gott samtidigt som det ger en vitaminkick. Hallon är favoriten!

Jag som inte skulle skriva om detta alls tänkte jag men så kom jag på ikväll att jo jag vill skriva ner det så jag kanske kanske peppas lite extra?

Tack för en underbar helg - Sweet Dreams!

Ps. Var SNÄLL mot din partner/sambo/kärlek. Det är denne du ska vara extra snäll och generös mot för det är ni som förhoppningsvis ska vandra tillsammans genom livet. En kär vän och jag diskuterade detta idag och jag vill påminna er alla om detta nu ikväll. Kanske är man oftast snäll mot vänner och andra men tar ut sin ilska eller annat på den man lever närmast? Tänk om. Ge och du FÅR!

Ps2. Tipset ovan gäller i högsta grad småbarnsföräldrar. SÖMN är nog ett stort tema i alla hem.
Var snälla mot varandra.


Vinnaren av 1000 kr hos ÄNglagallerian är.....

"Postat av: Ellinor

Hej Hej.
Som Mamma och student är är det svårt att få pengarna att räcka till. Det skulle vara jättekul att någon gång kunna införskaffa lite annorlunda och söta kläder till vår lilla prinsessa och även nåt till bebisen i magen.

MvH Ellinor
[email protected]

2009-03-18 @ 09:39:25"

STORT GRATTIS Ellinor!!!

Vår söndag:


Bestemor och hennes syster Tante Lulle kom på besök idag och här fick Ella sig en åktur ;-)



Es Tante bor i Trondheim men var här på besök, både Elian och Ella fick fina presenter - TUSEN TACK!
Det var jättekul att ni kom!



Sen gick/joggade vi en skön tur. E var min personal trainer och vi körde intervaller med barnvagnen, snacka om tungt i benen i uppförsbacken med vagnen och två kids. Elian skrattade gott då vi stånkade. Vi fick dra vagnen varannan gång. Jag slappade av på terassen då vi kom hem med sovande barn. Solen tittade fram då och då och det var verkligen vår i luften!


Sen vaknade en HAPPY Elian efter en lååång nap i vagnen och då satt jag och skypade med Charlotte och Benji. De bor i mitt hjärta dygnet runt och jag saknar dem SÅ. Det gör alldeles ont i mig då jag tänker på avståndet mellan oss men jag är så tacksam över att ha en bästa vän i alla väder. Då det blåser och stormar är det otroligt skönt att alltid bli älskad.


Elian kikar skeptiskt/busigt på Skype på macen. Sen skojade, pratade och lekte han och tyckte det var hur kul som helst. Skype är en fantastisk uppfinning!



Det bröts flera gånger men jag tror vi pratade i någon timme. Så underbart att få se och inte bara prata!
Tillslut hade vi pratat så länge så E och Elian gick till bilen för vi skulle ut och käka söndagsmiddag. Jag och Ella kom ut efter en stund och lite blöj och klädbyte. Sen körde vi till en restaurang på Nordstrand men den var full så det blev McDonalds med Onkel som vi hade en dejt med. Är sällskapet bra spelar det mindre roll vart man äter.



Elian ÄLSKAR sin Onkel! Det åts massa mat och lektes i lekavdelningen. Ella sov och vi hann äta allihopa innan hon ville äta lite hon också.


Nu har jag ätit god glass ( jag blir uppgiven då jag hela tiden finner SUPERGODA glassmaker så jag kan aldrig hålla mig....) och ser på Himmelblå. En jättemysig norsk dramaserie på NRK1. Man kan se episoderna / avsnitten på webtv också.

Hoppas ni njuter dena söndag - det har vi gjort!

Förmiddagsbus

Idag blev det bloggfri förmiddag, vi har varit ute på skön prommis och fått besök!



Jag kan inte förstå att detta varit vår lilla bebis för så kort tid sen...
ÄLSKLINGSSKRUTTEN VÅR!



Trött liten Elian i oktober 2006

Mysig kväll

Ellisen var lite orolig ikväll, ville bara äta äta äta och gulpa ( finns det något svenskt ord? ). Sen kom en alltför stor spya och så åt hon lite till och slocknade!

Vi har druckit lite rött vin, ätit lasagnerester ( godast då den stått en stund tycker jag) med sallad och sett Robinsson. Tätt intill i soffan, inga datorer - NY FAVORITVANA ;-)



Nu ska jag väcka E och ta med Ella upp, båda två sussar sött i vardagsrummet.
Sov Sött ni också!
Ps. Imorgonkväll presenterar jag vinnaren i tävlingen om 1000 kr presentkort hos Änglagallerian.com
Ni finner tävlingen under kategori tävling till vänster, länk fungerar ej.


Att se och visa sanningen?

Jag tror att sanningen ligger i själ och hjärta. Där vet man vad som är sant. Har man en grund att stå på behöver man inte bli arg på andras lycka, framgång eller positiva livssyn. Livet är en ( förhoppningsvis) lång väg. Vissa steg kan man påverka, andra inte. Vissa steg är tunga, andra lätta.  Vissa har fler tunga steg än lätta, kanske måste ta i för att orka gå... NÄR du väljer, välj det goda. Välj att se solen som energigivande. Låt inte annat få ta det glada ifrån dig. VÄLJ ljuset! Då blir skuggorna, molnen och det riktiga mörkret lättare att hantera.


Mitt älskade ljus. Ett av de två största - våra barn.

Onkel Stefan!

Eftersom vi hade "barnvakt" bestämde vi oss för att promenera och möta upp Stefan och Elian. Det känns tomt utan Elian efter bara någon minut, nu är man så van att vara fyra - fullt ös alltid! Vi gick genom Slottsparken och sen Karl Johan ned i sköna vädret.

Vid Slottet, här fotas det ofta då turister besöker staden!


Sötisarna stod vid Storginget och väntade. Elian hängde med Stefan på lite shopping och pekade tydligen på skjortorna som Stefan valde mellan och sa Pappa har den. Sen då frågade vilken han skulle köpa sa Elian, den, den, den och pekade på skjortorna varannan gång... ;-) Jag vet faktiskt inte vad han tillslut shoppade!


Här funderar vi på vart vi ska äta....



Vi hamnade på Onkel Donald.
Elian är SÅ glad i Stefan - vi också såkart!!

Det känns som han är en extraOnkel åt Elian och det är ju så mysigt.



Sen tog jag och Ella bussen hem så jag småsprang för att hinna och sen har vi bara myst. Hon somnade alldeles nyss och killarna är nog på väg hem ifrån kampen ( matchen) mellan Vålerenga och Ålesund. Elians första kamp på stadion, KUL!


Dagens skor.. Inte optimala för walken vi tog idag men vad gör det om hundra år? ;-)
Ikväll blir det nog Robinson 2009 ikväll och mys i soffan.
Ha en härlig lördagskväll!










På La Bionda


Lite komiskt var det då vi kom till frisören med två sovande barn! E som skulle ta Ella och Stefan skulle passa Elian kunde i ro ta en fika istället. Hade jag kommit dit ensam hade hon aldrig sovit - det slår jag vad om  ;-)
Men men, Ella vaknade då det sista håret fönades och då gick Stefan och Elian ned till centrum!



Jag fick en skön stund med blader, latte och croissant som E kom med då jag satt i stolen!


E blir sådär glad då min kamera åker fram, men jag vill ju föreviga stunder som ni märkt ;-)
Här är Ella nyvaken!








tjejerna är hemma!


Jag och Ella kom precis hem och killarna är på fotbollsmatch med Stefan!
Nu ska vi babyprata, vilket betyder le mot varandra - det bästa som finns! :)

Rutig lördag

Nu duschar killarna, Ella sover och vi ska göra oss klara för tur ut!


Idag har jag på mig denimtights Bik Bok, amningslinne BOOB, tunika Lindex och skärp H&M.
Örhängen finns i butik nu och kommer ifrån Gina Tricot!


❤Happy Lördag

Ännu en solig dag!

Våren är verkligen här - lovely! Vi ska strax äta frukost och runt lunch ska jag få klippa håret så då åker vi in hela gänget. Elian har en dejt med favoriten Stefan ;-)


HÄRLIGA VÄNNER!

NU sover Ella! Hon behövde få ut en blöja och jag ska passa på att lägga mig snart jag också så jag orkar med en härlig helg med familjen. E har slocknat i soffan och sovit i timmar. Trött efter en veckas jobb.


Kommer Henrik snart? Elian såg SÅ fram emot besök idag så då Henrik med familj kom blev han helt "bananas" som man säger i Norge ;-)


Ipoden är en "telefon" så Elian ringde Bestemor och Mormor medans han väntade.


TACOTIME!


Fullt ös!


Ella vaknade mitt i middagen så hon satt med och spanade.


Elian är så glad i hela familjen.
Här kröp han upp i Pernilles famn och gosade lite.



Dessert


Min älskade Ashi med ett mirakel i magen och Ella i famnen.

TACK snälla ni för att ni kom, det var LOVELY att äntligen ses och TACK för de fina blommorna och söta prinsessbodies som vår Prinsessa fick!

Om ni vill se en söt bild på Elian och Henrik då de helt plötsligt la sig ned och sjöng Björnen Sover så kika in hos Ashi.
De två är best friends och leker för fullt tillsammans, Elian kommer garanterat fråga efter Henrik då han vaknar ;-)

SOV SÖTT!




Fredag hos oss:


Ella väntar på besök....!
Den urmysiga "filten" kommer ifrån DopPresent.se – underbara presenter på nätet
Denna och en del andra ting har vi fått testa och jag ska snart visa vad.
TUSEN tack Doppresent.se


Här kommer brorsan hem och efter puss&kramkalas lektes det på golvet medans jag slängde ihop middagen. Planen var tacopaj med sallad men då Ella inte ville vara utan mig idag fick planerna ändras. I skrivande stund är hon vaken ( jag ammar) och har varit det hela kvällen - ovanligt och jag är trött känner jag zzz...









Sol sol sol

Idag har vi inte ens stuckit näsan utanför dörren...ännu. Dock vädrat och myst. Men snart blir det en liten prommis. Man kan ju inte missa denna solen som strålar. Om ni tycker jag tjatar så beror det på att den ger mig mer energi än något annat - solen alltså. Ska bara bota lite huvudvärk med en cappuccino först ;-)

FREDAGSKRAM!


Inviger ny klänning ifrån Gina Tricot idag!

Söta detaljer på axlarna och bröstet.
Kan knäppas upp så man kan amma, då har jag linne under + sjal över!


Ps. Mitt nästa lilla hemmaprojekt är att rensa kontoret där allt läggs på hög. Papper som ska sorteras, kläder som ska in i garderober och massa annat som jag inte helt vet vart jag ska göra av... MEN jag ska fixa därinne så snart det är en molig dag ;-) Soliga dagar måste helt enkelt tas vara på!


Underbara fredag!

Smoothie, Efter Tio, sol och FREDAG!

Idag får vi besök av vänner efter jobb och dagis. Tacos står på menyn och massa barnlek!

Imorgon är det fredag...!




Ella imorse!

Tack för idag! En solig, skön dag som gett mycket energi! Jag hann ta en latte, grov scones och en banan/chokladmuffins ifrån Baker Hansen i solen idag. Var otroligt hungrig och det blev inte den nyttigaste fikan ;-) Men GOTT var det och sen prommade jag branta backen till dagis.

SOV SÖTT!

OOps!


De här FINA bebiskläderna fick Elian av Onkel Håvard då han var nyfödd. Ella har också använt dem och då det igår var dags att byta blöja konstaterade jag att jag tyvärr måste köra kläderna i maskinen även om man ska handtvätta dem. Så jag testade men ut kom små kompakta dockkläder! Tur hon precis växt ur stl 56....
Dockkläder med minnen och värde kan dessa lätt kallas, så får det bli!

Man kan också skymta en NUKnapp/smokk som vi köpte igår för att testa. Hon tar den precis lika ofta/sällan som MAMnappen. Men då vi håller nappen ( vilken som helst av de två) mot hennes lilla mun då hon ska somna så går det snabbare, men släpper vi säger det plopp direkt.

Update: vi HAR handtvättsprogram men jag testade dum som jag var att köra dessa med resten av 40 graderstvätten. Amningshjärna ;-)


En traktor kommer lastad med....

Jag tror inte det berodde på lasagnen jag lagade idag att Elian åt som en liten häst... Snarare på paketet ifrån Barnlycka som också kom i posten idag.
Som vi LÄNGTAT efter dessa och de blev väldigt uppskattade. Bestefar ( Farfar) körde in i "garaget" hela tiden ;-) Lasten var lasagne ( med rivna morötter och fetaost i köttfärssåsen) och majs. Dessa får 5 / 5 poäng ifrån oss!






Ps. Kom ihåg att ange Prinsessans Dagbok då ni beställer hos Barnlycka.se, då dras 10% av summan manuellt av då ni betalat!






Paket!


Elian fick fler småbilar igår av E då de var på ToysRus. De ska lekas med HELA tiden och han har i eftermiddag ställt upp vilka bilar han ska visa Henrik imorgon då de kommer på besök. Då jag berättade det sken han upp och sa direkt "Ashi också?" Det frågar han alltid och sen berättar han att han ska ge Ashi kos ;-)

Vi GLÄDJER oss till fredagsbesök!


På morgonen går alltid Elian stolt iväg med sin elefantmatbox som han kallar den. I den ligger hans frukostmacka ;-)
Nu fick vi hem ett fint paket idag ifrån Änglagallerian då vi denna vecka har ett samarbete med en
TÄVLING där ni kan vinna 1000 kronor i presentkort!
Obs! Jag har problem med länkar här fortfarande, klicka på tävling under kategorier till vänster!


Vi fick så mycket fint. Bland annat boken "Ella leker inne", matboxar + flaskor till båda mina E, men jag tror jag lånar prinsessmatboxen tills Ella börjar äta fast föda. Den är ju perfekt för mig att ha med matpacke i. Något jag aldrig hittills haft, jag köper alltid mackor här och var. Men ibland kan man ju vara duktig och kanske jag och Ella tar oss en picnic snart? ;-)


Den här boken önskade jag mig och den ska jag läsa då jag läst ut den sjätte boken av Denise Rudberg. Något ganska komiskt i sammanhanget är att jag igårkväll kom på att den sista boken ( jag har lånat dem av Ashi!) är skriven på SVENSKA! Snacka om att reagera sent ;-)
Boken jag läser nu heter alltså Åse och jag tror det är den sista?

Överlevnadstips för småbarnsmamman av Louise Hallin och Linda Nyberg ska bli spännande att öppna då jag gillar Louise som brukar vara med i Tv4 och prata om barnfrågor.








Syskonvagnar överallt!


Här är vi strax hemma och Elian ville kose baby ( gosa ). Ella var vaken hela vägen ifrån dagis då hon fick hänga med in. Sen åt hon på bussen och jag var minst sagt svettig. Tänk er en full buss med stekande sol och hungrig bebis. Puh! Men det gick bra då Elian är världens duktigaste kille som satt i vagnen och spanade på bilar i kön.


Något jag är väldigt fascinerad av om dagen är hur MÅNGA syskonvagnar jag ser. Igår då jag gick tur mötte jag nästan BARA syskonvagnar, väldigt få singelvagnar. Är det för att vi nu har en syskonvagn? För samma sak skedde ju då jag var gravid med nummer två. Jag såg nästan BARA familjer med ett barn i Elians ålder + att de väntade en till bebis. Då jag var ute efter vår första vagn såg jag BARA bebisvagnar ( liggdel) Det måste ju bero på vad man ser och inte hur realiteten är? Men det ÄR babyboom omkring oss - HÄRLIGT! ( förutom dagisköer *grrr*)

HÄR finns Ellas sele!

i köket:

Det blev ändrade planer och en senare middag här då Ella inte ville somna eller ligga själv så E fick åka på posten och nu badar han Elian. Elian åt massa mat idag, jag ska förklara varför lite senare ;-)


Jag försöker laga lasagne med ett barn på armen!


Den här hårklämman låg i Elians Happy Meal igår. E sa direkt, tjejgrejor och skojade med mig för han vet hur sur jag blir då han håller på så.
Jag blev istället glad att Elian fick en fin rosa ask med små hårsaker eftersom han tycker om att leka med mina hårgrejor.
Idag blev han fin i hårklämman och skulle spegla sig inne på badet... Jag fotar och skrattar lite och går ut till bechamelsåsen i köket. Så hör jag att han spolar och säger "Ha det bra" och ut kommer han UTAN rosa hårklämma...Så kan det gå ;-)




hej soliga eftermiddag!


Underbart väder!

Nu är vi hemma igen. Strax ska jag laga middag och sen åka på posten en sväng!



Idag



Idag blir det sköna hämtapådagiskläder!
Tights Vero Moda, linne American Apparel, tricotklänning med öppen rygg Gina Tricot, ullkofta+väst H&M.
Självklart nya skorna till ;-)


Ella sover länge idag, SKÖNT! Har hunnit städa, duscha och tvätta håret + klä på mig. Inte dåligt! Vi ska snart ta bussen så då jag ätit upp min lax och broccoli blir det vagndags. Ha en HAPPY torsdag alla underbara!

Perfekt present!


En fantastiskt skön kräm ifrån Lóccitane! Jag fick denna +
duscholjan av Viktoria då jag fyllde år och jag ska definitivt köpa nya då de är slut!

Här strålar solen och det droppar ifrån taket. Ella sover och jag ska strax äta lunch. Sen är det dags att gå UT!

Våren är här!

Solen strålar även idag - så underbart! Det betyder skön prommis om det går med mina tjusiga vattenblåsor sen igår. Men först ska jag snabbstäda härhemma, det blir ingen storstädning då himlen är klarblå!

Nu får ni inte missa familjen
Jonna hos Malou strax på tv4. Jag kommer försöka städa lite samtidigt om Ella somnar ;-)


Morgonträning!

Barn - livets mirakel!


Jag älskar den här boken och läser den titt som tätt nu då Ella är så färsk i vår värld - underbara bilder!

Nu ska vi bada Ella innan det är läggdags, Sov Sött alla underbara!

After dagis!


En GLAD kille som jag hämtade på dagis!
Spännande att lyssna på radio i mobilen ;-)


Vi åkte buss ( lång kööö men Ella sov som tur var!) och mötte upp E. Sen körde vi till BarnasHus på Alnabru för att be dem fixa lite med syskonvagnen. Höja selen och de fick även pumpa däcken ;-) Ella passade på att säga till att hon ville byta kläder för jag hade inget val efter blöjbytet på BarnasHus, tur man alltid har med flera ombyten.

Elian lekte och sen blev det McDonalds som E önskade. Elian åt och var glad + lekte i lekdelen och sen då vi körde hemåt var det redan läggdags. Imorgon ska jag nog hämta honom tidigt och så åker vi direkt hem. Han visade tydligt att han vill vara hemma och leka med sina bilar då han ikväll bad att få leka "litt till" hela tiden. Men imorgon ska han få lov! Han älskar att köra och parkera alla sina bilar härhemma, om och om igen....!




Idag funderade jag snabbt imorse om jag skulle fota en dagens men jag hann inte med.
Men kanske jag ska börja igen trots att det är ganska "casual/basic" stil just nu som ammande Mamma.
Jag riktigt längtar tills första gången jag ska göra mig riktigt fin och gå på partaj. En härlig tjejmiddag med champagne, girltalk och en liten tur ut. För det är INNAN man går ut som jag oftast tycker är allra bäst.

Då Elian var 6 veckor var jag och Viktoria ute till 5 om morgonen och E gav Elian flaskan med min mjölk. Det gick helt fint men denna gång känner jag inte samma längtan eller behov att visa att jag är samma Josefine som innan barn. Det blir jag aldrig. Barnen är ALLTID prio ett och jag tänker oftast mest på dagen efter, att jag vill vara pigg / orka. Men självklart är det jättekul då man har lust att släppa loss ordentligt och vara den partyprinsessan man en gång var oftare än nu ;-)

Summa sumarum: Det är KUL att gå ut om man VILL! Just nu är allt jag vill vara pigg och orka med barnen och familjelivet. Snart kommer mer ork och kanske andra behov!

Nya skor!

Idag gick jag en kort prommis i sköna vädret och tog sen bussen till stan! Ella somnade i selen på mig och sov sen vidare i vagnen då jag tog t-banan till Majorstuen. Där kikade jag lite i butiker men målet var: NYA GYMPASKOR! Jag köpte mina Nike då jag fick Elian och har slitit dem gott. Så idag behövde jag nya så jag kan gå massor!


Lunchpaus! Grovt bröd med skinka, ost och grönsaker ifrån Baker Hansen + latte.


Det blev Nike Shox på
Sole Service. Det sved då jag drog kortet men jag vet att de kommer användas massor.


De invigdes direkt och jag gick mot dagis men tog bussen sista biten då jag gått hela Bislett upp.
Jag "flög" fram och vår syskonvagn är SÅ skön att köra - väldigt bra inköp båda två.



Jag får så skön energi av solen som strålat idag och dagen kändes väldigt lång då det är ljust ute !





soffkväll?

Nu är vi hemma, sent idag igen men vi har haft en jättehärlig eftermiddag! Nu ska Elian i säng och ljus ska tändas, blommor snittas och sättas i vaser och sen blir det soffmys - vår favvosyssla kvällstid ;-)

frukost!


Nästan smoothie ;-) Fil, banan, frysta hallon och All bran. Brämhults färskpressade juice är onsdagslyx!


pusskalas

Runt 00.30, 2.30 och 5.30 käkade lilla sockerbiten. Sen då vi somnat om tillsammans var det dags för storebror att pussa och krama sin mamma och lillasyster.

Solen strålar även idag så det blir en prommis lite senare. Just nu är det mysmorgon hos oss....som vanligt ;-)

Ha en strålande onsdag!

God natt

Ella har sovit hela kvällen här sen kl 20 så nu ska jag smyga upp och lägga mig och läsa och vänta på att E kommer upp med en hungrig dam ganska snart...! Önskar er en GOD NATT!

cinnamon & sugar


Ny ljusslinga ifrån Granit i hallen!


Sen måste jag erkänna att doftljusen ifrån Yankee Candle doftar helt underbart gott och är mycket drygare än IKEAs varianter som jag oftast köper. Jag var skeptisk till att lägga massa pengar på ljus men detta är valuta för pengarna.
Ni finner dem
här.

Ps!

Då ni tävlar, glöm inte att ange er adress I KOMMENTAREN, inte i fältet ovanför. Detta för att Änglagalerian ska kunna gå in i inlägget och registrera era adresser till nyhetsbrevet! Ni som glömt eposten, tävla på nytt för att delta i utlottningen.


Ni finner tävlingen under kategori tävling till vänster. Tyvärr fungerar fortsatt ej mina länkar :(

Familjemys

Efter några sms idag kom vi på att det vore mys att se på djuren på Ekeberg då det var så fint väder!
Väldigt uppskattat av oss alla, detta blir nog en ny tradition hos oss.


ÄLSKAR vattenpölar!
E var likadan då han var liten. Samma sak med billekar. E körde sina bilar och parkerade och parkerade och parkerade....

Precis som Elian gör varje dag.

Apropå E, Ella och Elian ska få en speciell plats PÅ mig. På framsidan handleden ( säger man så?) ska ett E tatueras in i påsk. Något jag velat göra sen jag födde Elian men nu då båda barnens namn börjar på E så känns det som att det är på tiden - jag längtar! Update: Jag fick veta att det ska vara ok då man ammar men är det inte det så väntar jag självklart tills jag ammat färdigt. Uff jag som verkligen sett fram emot detta nu,
hoppas det går bra!


På väg in för att kika på djuren


Stor och liten!




Här skrattade jag så jag knappt kunde fota...
De skulle hälsa på getterna, men då började alla getter rymma ut istället. Hahaha, tur det var en till grind innan de försvann helt ;-)




Dinner i caféet i idrottshallen som Eivind mer eller mindre "växt upp i". Kul att få ta del av hans minnen.
Elian var SÅ happy och det blev bad direkt då han kom hem och sen natta.


Nu har vi besök av Skai, vi planerar Danmarkssemester tillsammans med honom, hans sambo + dotter!

Ekeberg!

Jag kom till dagis och möttes av en GLAD kille som skuttade ut i hallen! Så gick vi till t-banan och åkte till Es jobb. På banan ammade jag och Elian käkade en bulle och drack festis. Man måste ju festa till det ibland ;-) Han berättade högt och tydligt vad Lillasyster heter och vart hon kommer ifrån. "Kommer ut av Mammas mage" säger han ofta.




Lappen satt på då jag kom och den fick sitta på en bra stund efteråt också. Den hjälper honom att träna upp sitt öga som skelar. Ögonläkaren konstaterade förbättring vid senaste besöket - jippie!


Ella har sovit bra i vagnen idag, det har inte varit lika täta matningar. Jätteskönt för oss båda!


Sen då vi hälsat på inne på jobbet körde vi till Ekeberg för att se på djuren!
Här byter Elian om till sin dress som vi är SÅ nöjda med ( TROLL)

På Grynerlökka


Emma och Ella myser!




Skruttan invigde sin Nöstebarndress idag! Jätteskön och mer luftig än Trolldressen i Merinoull.


På väg ut i sköna vädret som Oslo bjöd oss på idag!


Fina Emma utanför Granit!


Många satt ute idag på uteserveringar, jag fick en kick av det sköna vädret. Våren ÄR på väg!

När vi skiljts åt och jag skulle hämat på dagis stötte jag på Vigdis  med sina fina killar! Jag mötte henne då hon var höggravid med Jonathan i magen på Elsas födelsedagskalas och det är så skoj att kunna följa dem i bloggen. Jättefin familj och jättefina bilder.

Sen prommade jag hela vägen till dagis, det är en bit och bara uppförsbacke men det var så härligt!



Blå himmel!






fab dag!


Jag och Ella på Fru Hagen.

Just nu badar killarna tillsammans efter en härlig dag! Vi kom hem för en kvart sen och jag är fylld med ny energi.
Först mötte vi upp Emma i byn så gick vi till Grynelökka där vi kikade lite i 2handbutiker, men inget shoppades i dem då jag inte var i shoppingmood ( shit vad hände? ;-)) Dock fick ett par denimtights och en ljusslinga hänga med hem ifrån Bik Bok och Granit.

Sen blev det god lunch på Fru Hagen. Fisksoppa och bröd + latte blev dagens lunch.
Ella sov i soffan bredvid mig på sitt täcke och vi njöt solskenet, fast inifrån då vi ej ville bli kalla ute ;-)
Hoppas ni också njuter dagen!

Solen gör oss happy!

Härliga tisdag! Här vaknade vi av solen som sken in i sovrummet - lovely!



Nu försöker jag göra oss klara så vi hinner med bussen. Sen är det mys på Grynelökka som gäller. Vi ska dejta min pingla
Emma också.

Ella gymmar!


Ella har ärvt Elians älskade Labanbabygym och gymmade lite idag då jag fixade och donade med middagen. Hon slog gärna till Laban och spanade intresserat!





Här ser ni fina väggnamnet som ska upp på väggen. Ett av mina To Dos. Det är stort så jag är lite skeptisk att sätta det ovanför hennes säng. Olyckor sker så lätt, hemska tanke. Det får nog sitta på sidan om sängen.



kontraster!

Ella somnade sött bredvid mig och vi ser på tv4 på Familjen Annorlunda. Jag har det rätt lungt ändå ;-)


Carry on!


Jag och Ella testar babyinlägget till ergoselen!



Jag fick tipset av en kollega att man kunde finna en bra sele på Vidunderbarn.no då vi skulle resa till Spanien med Elian. Idag hämtade E ut babyinlägget som gör att Ellisen kan hänga tryggt och gott i den. Den stund vi testat hade vi jättemysigt och jag hann starta en tvättmaskin medans E fixade i köket. Good!


ibland...

E hade en tandläkartid som han ej hann avboka så lösa planer om att finna på något allihopa efter jobb och dagis idag blev bytt till:
"EkommerhemmedElianhinnerejätaochåkerigenföratthinnainompostenåtmiginnantandl".
Jag blev hemma med två barn. En som ej vill äta och skriker då lastbilarna ej kör som de ska och en som bara vill äta och sova PÅ sin Mamma idag. Jaja nu ser den ena barntev och äter macka och den andra sover sött på mig.

Snacka om att alla to dos hänger över mig. Rensa kontoret, Elians rum, saker vi ej gjort som vi skulle göra då vi flyttade in ( lampor, hyllor...) MEN det viktigaste är att vi har det någorlunda rent härhemma, god mat och glada barn! De är ju absolut oftast glada men de är de stunder då båda skriker samtidigt och man är ensam hemma som man känner att man lever ;-)

Idag blev det lax i ugnen, potatis, färsk broccoli, och rivna morötter + någon sås. Rivna morötter är min nya grej nu, I love it!
Bara jag åt, Elian tog en tugga och sa glatt "Jeg kommer tillbake" innan han rusade in och lekte med bilar. Kvar satt jag och ammade och E fick springa till bilen. Så kan det gå ;-)

Nu ringde E och sa att han är på väg hem. TACK!

❤ det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar mina två❤





Just nu:

Muffins och cappuccino
Ellisen sover på mitt bröst ( inget annat duger idag)med sina små härliga andetag. Lilla kroppen ligger som en banan.
Vår banan, vi skapade henne. MIRAKEL!
Melodifestivalen går i repris på tv
Grått ute

Jag myser.


MorgonEllisen i skön ullbody.


stor + liten


Mitt

Dessa kläder ska jag och Ellisen ha på oss en dag snart! Mitt är ett linne ifrån Gina Tricot och Ellas är en klänning ifrån H&M.
Perfekt om vi blir bortbjudna på middag hos Bestemor eller bara vill vara lite fina härhemma ;-)

Alltid sött att matcha även om färgerna är lite olika.


Ellas


Just nu har jag ett ovanligt 2handshoppingsug! Tror jag måste stilla det imorgon då jag tänkte ta Ella i vagnen till Grynelökka för att spana lite. Det var LÄNGESEN jag kikade nu....!




Lecitin - även i Sverige?


Lecitin, något ni hört om i Sverige?

Då jag stod i badrummet kom jag på att jag fick råd att använda dessa piller på Rikshospitalet ( + nässpray för utdrivningsreflexen och starkt penicillin). För att mjölken lättare ska "lösas" upp vid mjölkstockning. Finns att köpa i hälsokostbutiker och man ska inte ta dosen som står på burken utan en speciell dos för att det ska hjälpa vid amningsproblem. Rådfråga den du behandlas av innan du startar med detta men jag tänkte bara tipsa om att det finns!

Vinn presentkort på 1000 kr hos Änglagallerian.com

Tjohoo, ny vecka - ny tävling! Hoppas ni tycker det är lika skoj som jag?


Denna veckan tävlar ni om ett presentkort på 1000 kr hos
Änglagallerian.com! För att vinna kommentera detta inlägg med din epostadress i inlägget ( så att ni kan registreras för att motta nyhetsbrev ifrån Änglagallerian) samt skriv vad ni skulle köpa om ni vann. LYCKA TILL❤



"Tanken med Änglagallerian är att du skall finna det där lilla extra, unika och speciella för just ditt barn.

Änglagallerian säljer barn och babykläder 0 -10 år, i unik design och i vackra mönster och tyger. Hos oss hittar du det där lilla extra till både vardag och fest.                                                                   

Vi säljer danska, svenska och norska kläder från bland annat Wheat, Mini a ture, Freoli, Aya Naya, Franka Sthlm, Monamici, Bric a brac och Me Mini. Hos oss hittar du också presenter, böcker, leksaker, inredning och möbler."

 


sooova ut!

Vi har tagit soooovmorgon jag och Ella! Måste försöka se någorlunda pigg ut då vi ska fotas på onsdag ( jag och E). Datum ändrat så jag hinner sova ännu mer haha.  Ni får självklart se vad det handlar om då bilderna används!

Nu är det frukost, amning i soffan och Efter Tio hos oss. Väldigt småbarnsliv and I love it! Förmodligen är det sista gången jag får hasa omkring i tights och ta dagen som den kommer efter ett spädbarns tempo. Åren framöver går till att uppfostra barn, jobba och vårda det vi har. Fast man ska aldrig säga aldrig. Idag känner jag så här.

zzzzz....


En 2,5åring i trotsåldern. Mamma jag SKA sova i stolen min.
Även i djupaste sömn trotsades det då jag tre gånger försökte flytta honom till soffan.
Vilja av stål.


Våra sockerbitar sov sött idag efter lunch... ÄLSKAR er båda så högt och ska ALLTID finnas för e


/Mamma



Bebislukt är ljuvligt, jag skulle kunna leva på att snusa på mina barn.


GRATTIS!

Vinnaren är:


Postat av: Linn

Ååå, den nettsiden har jeg vært inne og sett på før, så mye fint! Veldig vanskelig og bestemme seg. Synes det du har på kjøkkenet er veldig fint, så jeg ville kanskje valgt det, men på norsk :O) Eventuelt dette: http://www.vimsadekor.se/visaprodukt.asp?id=659&t=Amor+vincit+omnia over sengen på soverommet.

håper håper

2009-03-09 @ 19:11:55
URL: http://linnogstian.blogspot.com

STORT GRATTIS

Vem vinner?

Sista chansen att tävla nu för efter kl 21 drar jag en vinnare! Ni klickar på tävling i kategorierna för att komma till tävlingen där ni vinner ett presentkort på 500 kronor hos Vimsadekor.se



Krona?

Elian har börjat peka på mitt huvud och säga: "Mamma krona" "Mamma Prinsessa" Dock var det längesen han satt med mig framför bloggen ( det kunde ju komma ifrån minheader, men kanske han syftar på bröllopsbilder härhemma?) så jag undrar verkligen vart han fått det ifrån? Det startade efter hans karneval på dagis. Sött oavsett varför han då och då kallar mig Prinsessa, jag får njuta så länge det varar ;-)

Underbart väder


Elian nyss ute. Vi kastade snöbollar!

Det är ljuvligt vårskönt ute trots massa snö. Tyvärr har vi inte varit ute hela dagen som jag önskat men en liten tur hann vi med. Skönt då man bara kan gå ut och leka utanför dörren.

Nu käkar Elian och Ella sprattlar i vagnen. Tänk, snart ÄR det riktig vår. Jag hade nästan glömt mitt eget mantra
" Efter regn kommer alltid solsken...."



sovmorgon!

Efter en natt med mycket spring ifrån Elian, en E som kom hem sent och en dotter som ätit en del så var det skönt att få vila lite imorse. Ella ville mest ligga och prata och vem kan motstå det? Så nu då hon somnade smög jag ned och vi sitter nu och äter god frukost med cappuccinos, smoothies, mackor och snart muffins!


HAPPY SÖNDAG!



Smygfilmat?

Här kan ni se lite härliga moments ifrån dagen. Snacka om LYX att ha en Tante som filmar då och då. Ljudet skippade vi, det var för privat ;-)


Ellas leende fångas på film då vi ätit middag!



En tvåbarnsmor med världens härligaste ungar!

Nu åter till Schlagerfesten hos oss ;-)


Sleeping kids hos oss

Nu somnade Ella med nappen i munnen, JIPPIE! Jag tog en prommis med vagnen för att köpa glass och godis förut och det var jätteskönt att få lite luft. Elian lekte i sin nybyggda koja inne med Heidi.


Dinnertime!
Elian höll precis på att somna i soffan ( han har ej sovit idag) men kom och satte sig hos mig och käkade kyckling istället.


HOPPAS han sover en stund imorgon då det är Heidi som ska kliva upp med honom ;-)

Fab lördag!

Vi har jättemysigt! Eva Cassidy på högsta volym, kycklingen är i ugnen, Elian leker och tante läser ELLE och myser med Ella. Ikväll blir det schlager och popcorn!


❤Tante❤



Visst förändras man!


Jag nu i min nya favvoväst.
Det hade varit jätteskönt med en prommis, något jag tänkte göra med båda barnen runt sovtid ( Elians). Men så har Ella bara sovit och Elian är ju inte hemma så vi är inne än så länge. Men det var jätteskön luft ute då jag hjälpte till att knäppa fast Elian i bilen.


Jag läser att någon inte kände igen mig på bilden då jag koncentrerat sitter framför min nya mac 2005. Jag vägde mer, hade extentions och jag antar att jag ändrats en del då jag gått igenom två graviditeter samt levt "småbarnsliv" i 2,5 år nu. Tänk, om tio år har vi två "stora" barn. Det känns overkligt att tänka på. Tiden går så himla snabbt, bäst att ta vara på nuet och tänka efter om man verkligen gör det man VILL göra?

Det finns inget jag hellre gör just nu än är Mamma. Sen har man fortfarande sina intressen, man är kvinna, väninna, fru, syster osv. Jag tror det är viktigt att inte glömma bort sig själv eller sin vuxenrelation mitt i allt. Då står man kanske där då barnen är vuxna och kanske funderar på om gräset är grönare på andra sidan eller man kanske undrar varför man valt sin partner. Jag ska också bli bättre på detta, det är därför jag skriver ner det.

Att växa tillsammans ett helt liv är en utmaning. Jag vill så gärna lägga in en bröllopsfilmssnutt här men jag hittar inte kabeln som går mellan kamera och dator så det får komma då det kommer. Den dagen var så otroligt stark och jag påminns gärna om den om och om igen.



Fler minnen!


Här har vi en fest med jobbet hos mig. Ingen visste att vi var ett par, förutom Es bror!


När man talar om trollen...
BRÖDER 2005

Jag har nyss försökt vila men jag somnar helt enkelt oftast inte dagtid, lite synd för jag har en del sömn att ta igen. Inatt vaknade Elian 2.30 igen och skulle springa in till mig. Han brukar inte protestera då E stoppar honom men inatt var det tokskrik som tillslut tystnade.. Jag brukar gå in och förstöra allting och säga ok men inatt lät jag bli. Bäst att vara konsekvent, det ord man måste komma ihåg då man är trött och bara vill somna om ;-)





Nya vänner!

På jobbet mötte jag Viktoria som började en månad senare än mig. Hon bodde då med Petronella och vi tre umgicks flitigt.
Goda, glada och varma tjejer som jag ÄLSKAR!


Petronella och jag på Huk 2005.


Viktoria

Ett rum och kök i Oslo


Då jag flyttade till Oslo bodde jag först med en kille jag dejtade ( ifrån Stockholm) men då jag blev kär i en kille på jobbet så flyttade jag ut snabbt som bara den och flyttade in i Jörgen Lövlands Gate i en etta. Där hade jag fräscht kök och bad, trägolv och högt i tak.

Många fester och tjejmiddagar hölls i min lilla etta.

Så här såg min innergård ut.




En partyprinsessa i sina bästa år!

My first mac

Nu har Elian åkt, han sa "Jag glädjer mig i bilen då de körde" ;-) Jag bara väntar på att få mata fröken nu för här är det mycket mjölk... AJ! Så länge roar jag mig med hårddisken och The Hills på tv. Även lite godis som jag hittade i mitt sängbord. Jag kommer ihåg då jag köpte det, då jag var jättetjockis med Ella och hon sparkade så mycket under bion så jag slutade äta godiset.


Jag har precis köpt min första macbook. Hemma hos Mamma i Haga på besök, jag hade flyttat till Oslo några månader tidigare.




Tekniskt museum

Nu fick jag precis veta att Elian ska hit alldeles strax med sin Bestefar och Tante! Så kul. Sist jag var där var jag och E alldeles nykära. Min Pappa var med och han och E pratade om gamla flygmaskiner och jag såg på en häftig modell där man såg fostrets utveckling i magen. Då hade vi inget frö i magen och idag är Elian 2,5 år, pratar, springer och är alldeles alldeles underbar. Hur kunde vi ha sån tur?

Alla bilder ifrån den tiden har jag på en extern hårddisk, planen är att visa er någon bild ifrån vår dejtingtid snart för jag bloggade inte de första veckorna och inte med bilder som jag gör idag.

Pink mac!


Isla Fisher i filmen " En shopaholics bekännelser" med en härligt ROSA mac!
Jag tror jag måste kosta på mig att "pinkifie" my mac!

Så mycket tid jag spenderar med min kära macbook är den absolut värd att styla.
Just nu ser Elian lite Shrek och Ella tar en nap. Snart lunchdags i en barnfamilj nu ;-)





Dagens Ella - runda kinder!

Vi har en skön morgon! Elian leker som alltid med sina bilar, just nu i vår stora säng. Vi får INTE ligga i den samtidigt vilket vore perfekt ;-)

Jag har som alltid muffinsmix i skåpet men jag tror vi ska baka dem imorgon då vi har morgon med Heidi hos oss. Hon är så gullig som kommer och hjälper mig så jag slipper kliva upp tiiiidigt imorgon.


Ni ser kanske vad vi gör om natten?
AMMAR så fröken växer, så snabbt det går...!



Jag sprang inom Gina Tricot igår innan frissan och shoppade några plagg. Ni ska få se sen om jag hinner idag!




En vagn mindre!

Just nu är E på väg hemifrån, han ska på en jobbgrej idag + ikväll så jag får förstärkning av Tante Heidi lite senare. Lite senare ska också Elians Emmaljunga säljas. Det har ringt massor och jag håller av den till ett par som kommer idag ( var tvungen att tvätta den lite först ;-))

Dagis tyckte helt plötsligt att den var för krånglig att lägga Elian i så vi fick den med oss hem en dag och nu lånar han en vagn där. Antagligen så kommer han snart inte behöva sova på dagen snart eller så köper vi en annan dagisvagn. Gärna begagnad såklart!

Ha en HÄRLIG LÖRDAG alla glada!

s


3,5 timmar hos frissan!

Klockan 13 trippade jag och Ella in på La Bionda Vest och satte oss ned. Jessica kom och var nanny idag vilket var jätteskönt. Jag ammade och hon fixade resten. TUSEN MILJONER TACK HJÄRTAT!



Här ser man klänningen men jag har suttit en stund så den är skrynklig.


Hej hej lille vän!


En lovely Petronella kikade förbi, jag älskar besök vart jag än är ;-)
Här hade jag precis suttit en stund och bara läst blader.
Costume är en favorit och jag hann kika lite på vårens trender något jag inte hängt med i den senaste tiden. Läser helst mysiga bebisbloggar ;-)
 
Ella sov på Jessicas bröst ute i soffan.


Min söta frisör Beate! Vi satte ca 200 folieslingor så det tar sin tid + att håret blir färdigt i omgångar då det tar drygt 2 h att sätta i dem. Så först sköljde vi bak, sen en sida i taget. Vill man bli fin så ;-)



Vad ska vi äta idag?


Kan ni se denna om ni klickar på krysset? ( Min blogg strular fortsatt som ni nog märker med länkar)


Mumsigt att äta på restaurang


Ögonkontakt❤

Nu är Elian i säng och det är ljus tända och tvn visar snart Let´s Dance - perfekt för trötta småbarnsföräldrar!
Ha en FAB kväll!




Fredagsdinner ute

Vi har haft en mysfredag! E och Elian mötte upp oss hos frissan och vi gick och åt middag på Pasta Basta. Jag var så sugen på en ceasarsallad men missade salladerna i menyn ( det är faktiskt sant haha) så det blev en pizza med fyra ostar, jättegott och efterlängtat ( gorgonzola ... mmm!)





test

testar länka + liten bild

Dagens Aamodts:


En dam som håller på att somna... ( hon sover nu)
Idag är Ella prinsessig i sin nya body som
Minifolk har skickat. TACK snälla! Ni kommer kunna vinna något fint därifrån snart, jag har även fått söta trosor med volang bak åt henne och en klänning. Väldigt sött!!


Elian kom ned imorse i sin nya cardigan ifrån Franka. Pappa valde ;-)

En banan innan frukosten ville han ha idag!


Det går bara att publicera stora bilder, därav en gigantisk bild på mig ;-)

Jag har på mig tights Vero Moda, klänning Lindex, linne BOOB, väst + sjal KappAhl.
Budget from top til tope ;-)

KRAM nu ska vi kila till bussen!


IKEA!

Igår då E kom hem ifrån jobbet låg vi alla tre i soffan. Elian hade precis slocknat och Ella fått ny blöja. Vi åkte sen till IKEA med Bestemor och åt middag + fixade lite to dos. Köpte ljus, servetter och la in en klagosak på hennes soffa ( EKESKOG, ni som har den vet nog varför ;-)) Det blev sent men vi hade jättemysigt!


Gott med glass!


JAG vill trycka på knappen i hissen!
Elian har jeans NovaStar, tröja H&M, cardigan KappAhl och skor Nike.

Sen då vi kom hem fixade jag en del härhemma och E låg i soffan och somnade.... Jag var exakt lika trött men tydligen har jag mer ork? Är detta vanlig fördelning hemma hos er eller har ni alla supermän? E KAN vara en superman men allra oftast så är det jag som tar tag i ting och som får orka fast jag inte orkar, jag tror ni förstår! Kanske det handlar om att jag inte klarar att se alla to dos eller att veta att de måste göras en annan dag ( typ dagen efter då jag är hemma). Oavsett jag tycker att hemmet är bådas ansvar.

Idag är en NY härlig dag och jag och Ella morgonmyser!







HAPPY FRIDAY!


Skrutten i badet igår!

Nu är det FRUKOSTdags, jag vaknar utsvulten varje morgon nuförtiden ;-)
Hoppas ni får en underbar dag, jag ska äntligen få fixa mitt hår.





en härlig dag är snart slut

Så då är tvätthögen inne i garderoberna ( som skulle behöva organiseras och framförallt bytas ut till NYA men men...en annan gång) Vissa dagar borde dygnet ha fler timmar ;-)


Dagens Ella. Bilden sammanfattar vad hon gjort idag ;-)




Mor och son.
Vi har haft en jättehärlig dag tillsammans och han somnade tillslut strax innan kl 16, DÅ slog Ella upp ögonen. Haha timingen...



Nu önskar jag er en härlig kväll, jag ska inte bli uppe för sent för imorgon väntar FRISÖRBESÖK - JIPPIE!

Här kan ni tävla!

sen shopping!


Vi har kommit hem ifrån IKEA  och nu ligger Elian i sängen och vi i soffan!


En tvätthög att ta tag i...
Vår verklighet som gör att det är dags att hoppa upp ur soffan.


La la la!

Elian har badat och Ella soooover idag. Inte Elian = trött Mamma då dagen startade runt kl 5. Men det är mys att vara hemma alla tre.

Här gjorde jag ett försök på att få Elian att sjunga som han gör då han och E sjunger. Dvs massor, själv :) Men jag hade helt enkelt inte rätt timing. Ni ser kanske hans fina tunnel? Allt blir tunnel nu. Soffkuddarna, täcket i sängen och ja...bordsduken!


Morgon hos oss med sång, billek och film på tvn.

OOps nu vaknar Ella!

Sommarplaner!


Elian i Danmark sommaren 2008

Vi är i full fart med semesterplaner som ändrats om tio gånger minst nu ;-) Planen att få till  härliga dagar på Hven tillsammans alla syskon med familjer + Mamma och Ingemar är inte det enklaset att lösa då alla har planer på olika håll. Men nu är vi på god väg. Vår Mamma, Svärmor, Mormor och Farmor fyller 65 i sommar och det ska FIRAS!


Mormor, Elian och Ingemar.
Elian är SUPERglad i Ingemar och då vi skypar ska han alltid visa honom sina bilar.
Om vi säger "Mamma och Pappa älskar dig" så säger Elian:
"Mormor älskar dig, Ingemar älskar dig, Bestemor älskar dig, Bestefar älskar dig, Martin älskar dig, Stefan älskar dig..." osv. Han rabblar upp alla han är glad i och det är inte få ;-)


lat....


Igår innan vi fick gäster!

Det snöar massor ute och jag insåg precis att det är en halvmeter snö som plogbilen lagt vid utgången till vägen här. Backen ned till bilen är precis så bred att Bugaboon kommer ned nu då det är så snöigt. Känns som vi kör en "Eivind" idag ;-) = softar!

Se upp i backen!


Girlie


Sött på H&M.
För tops och bomull som de flesta tjejer har på badet!


Jag fick nyaste ELLE i posten igår ( jullklapp av E!) och kom då på att jag inte ens öppnat förra numret...
Det har blivit bok ( lätt att läsa på sidan i sängen, lite svårare att bläddra i magasin med en hand) och Bebis/Barntidningar sista tiden. Jag har knappt sett på nyheterna ( skäms ). Dags att öppna ELLE och bli inspirerad inför min framtida shoppingturer. Jag behöver en del nytt i garderoben och jag shoppade några plagg igår.
KUL!

Nu vaknar nog fröken snart, inte konstigt med Kung Fu Panda på tv, Elian som kör bilar ( även ljudligt) och jag har nyss slamrat med diskmaskinen. Hon sover i sin vagn i hallen just nu.

Happy Torsdag!

Stripes


Elian leker för fullt! Vi sjunger Björnen sover för fullt och då han sjunger med mig sjunger han "i sitt lugna bo" men då han sjunger med E ( vilket sker ofta och är så sött) så sjunger han "i sitt lune hi". Coolt att han kan byta svenska / norska så. Samma sak med Bä bä vita lamm. Han sjunger "jeg har kroppen full" med E och "jag har säcken full" med mig.


Den här tröjan + den han har på sig idag shoppade jag igår på H&M.
Ta 2 betala för 1 = 69 kr för båda. Jättefina tycker jag och de blir fina med hans NovaStarjeans som vi älskar.


Torsdag!


Ella igår.

Godmorgon härliga torsdag! Idag blir Elian hemma med oss, jättemysigt. Det blir leka, läsa böcker och en skön prommis står på schemat. Hoppas ni njuter morgonen.





Tack för idag!

Vi fick härligt besök då vi kom hem! Stefan och Petronella och Emma, Kimm och Elsa. Så det blev korvstroganoff med gurkstavar och smarrigt bröd ifrån United Bakeries och massa barnbus!

TACK för jättemysigt besök - YOU MAKE US HAPPY!
Se min mage Stefan! Här ligger all mat jag ätit! Elian skulle absolut sitta bredvid Stefan, hans idol!


Elsa och Elian leker. De är så söta ihop och då Elsa gick hem fick hon kramar av Elian❤
De flesta vuxna hamnar på golvet då man har barn, smidigt!


Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa bok och ta hand om Ella. Hon kör lite rapa, äta, skrikastilen idag. Hoppas hon får sova gott sen för min plan är att ha Elian hemma imorgon då han kom i säng rekordsent ikväll! Hoppas ni NJUTER dagen alla glada, snart är det HELG - jippie!

Teknikstrul

Det var SÅ härligt väder idag så jag tog en liten prommis då vi väntade på bussen, så vi hoppade på några hållplatser tidigare än vanligt. Sen sov fröken sig igenom min shoppingrunda + lunch (LYXstund med sallad med räkor/kräftstjärtar). E och Elian kom och hämtade oss och så fixade vi lite dinner.

 
Fin klänning KappAhl


Nej men vad är detta? Tekniken verkar inte vilja ha med mig att göra? Detta bildproblemet gör mig smått galen och då jag bloggar ser jag inte ens om bilderna kommer med eller ej... Hmm, men blogg.se har lovat att fixa det snarast så jag hoppas.. 
Update: stora bilder fungerar...
Min telefon la också av idag, då jag var på shopping med sovande Ella så var den först helt svart men sen startade den igen. Det som är synd är att från och med då så fungerar inte sms. Jag kan ta emot men ej svara... Det ligger åtta sms i utkorgen och försöker sända sig själva så vi får se då de går iväg. Så ni som ej fått svar av mig idag vet nu varför! För att toppa det hela så kommer jag ej åt min inbox på mailen nu heller. Haha vad sker? Ser iaf att ni kan klicka på kryssen och se bilder...! Tur något fungerar ;-)

Today

Nu ska jag packa ned en tjej som sover i vagnen och gå UT i härliga solen! Vi ska åka och fixa lite to dos och sen möta upp våra älskade boys ;-)


Underbara vänner!

Det blev lite "akut" här då jag ska fotas för en grej nästa vecka ( sånt är kul tycker jag ;-)) och jag har min slingahårettid den 21... Så jag fick tag i en tid hos frissan på fredag, men då dagtid... Helst vill jag ha med mig någon som kan ta hand om Ellisen, byta blöja och kanske trösta för jag kan ju bara amma då jag sitter där. Det känns mindre skoj att ha en nyfödd på axeln och rapa med slingor i håret..

SÅ jag har fått två underbara vänner att säga ja till att hjälpa mig. Båda två kanske måste jobba men jag håller tummarna för att iaf en av dem kan. Jippie, så härligt med goda vänner och jag LOVAR att hjälpa er i framtiden med barnvakt. Man måste hålla ihop då man bor långt ifrån sin familj. Mormor hade ju varit perfekt att ha nära då hon dessutom är förtidspensionerad. MEN oftast löser sig allt, bara man vågar be om hjälp!


zzzzzzz


Prinsessa i storebrors mysiga sovpåse!

I skrivande stund har hon ätit och somnat om i min famn. Jag vill dela med mig av nya bloggar jag fastnat i.
Älskar sympatiska och levande bloggar. Båda två skriver kärleksfullt och då återvänder jag ;-)
Jag hejjar på Stina och njuter av att få ta del av Kajsas liv!

Omvänd!

Jag har ibland kikat på BOOBs amningskläder i butiker och tänkt...Nää de kommer jag inte använda, det fungerar så bra med mina vanliga kläder. MEN när Ecoloco skulle skicka ut en vara att recensera ( jag är med i deras ekologiska testpanel)  tackade jag nej till barnplagget då jag visste att Ella inte kommer använda sitt och bad att få testa BOOB amningslinne istället.

Jag är väldigt positivt överraskad! Det känns inte alls så som jag trodde. Jag trodde man skulle känna en glipa där brösten är och att man inte skulle kunna använda linnet som man gör med ett vanligt ( vet ej hur jag tänkt..!). Men jag kommer absolut använda detta under andra toppar precis som jag gjort hittills med vanliga linnen. Skillnaden är att jag inte behöver tänka på att linnet ska vara lätt att "dra ned" samtidigt som jag "drar upp" min vanliga tröja. Jag kan också använda detta trots att tröjan / klänningen har en urringning som kan "dras ned". Jag tror ni som ammar/ammat förstår hur jag menar? Ibland är det väldigt lite amningsvänligt att finna i garderoben och då är det skönt att bara kunna ha ett sånt här linne + vanliga kläder.

Tummen upp för linnet!








Soliga onsdag!


Min frukost nu.
Alltid lika efterlängtad efter en natt med amning ;-)


Inatt har Ella varit vaken mellan 4 och 5.30 och precis då hon somnade kom Elian in för morgonmys. PUH!
Men vi har småsovit tillsammans nu på morgonen och nu sover hon uppe medans jag hunnit ta en snabb dusch och fixat frukost. Så det är dags att njuta den NU. Solen strålar ute och då den gick upp blev himlen alldeles blå och en fluga har surrat bakom våra hissgardiner i sovrummet, nästan som en sommarmorgon *drömmer*

Happy Onsdag!

Sov Gott!

Nu ska jag fixa inför morgondagen, Elian ska på tur med dagis och min och Ellas Jessicalunch är flyttad till torsdag så jag får se vad vi hittar på. Jag tror vi ska in till stan en sväng och byta lite kläder och kanske jag får en lunchdejt? ;-)
Önskar er alla en HÄRLIG kväll!

Update: Oj det är ju Paradise Hotel ikväll så jag kan ju inte lägga mig ännu ;-)

Snart hänger Ella!

Detta är framsteg för mig! Laga middag med vaken bebis är inte alltid lätt men det gick bra idag. Jag LÄNGTAR tills jag kan använda ergoselen som vi hade till Elian. Jag väntar på en bebisdel så att Ella kan sitta i den, tror det är mer min gjej än att knyta sjalen... Imorgon borde den komma så vi kan börja använda den.


Fixar middag med Ella på armen!


Det blev makaroner med köttfärssås och broccoli.
Jag skulle nog kunna leva på färsk broccoli, mums!



Kvällspuss på Lillasyster!
Hon gnydde här och då kommer Elian snabbt och ska trösta.

KÄRLEK!


BUSUNGEN i sin favvostol.

Ute en kortis!

Vi kom oss ut på en kortis innan vi började laga middag. Ella var vaken och låg och kikade så jag gick inte så långt men det var jätteskönt att få luft + röra på sig. Det ska absolut börja promeneras MASSOR framöver!



Jag pratar med Mamma, går tur och fotar i farten ;-)


Kikar ut i vida världen!

Småslocknade ibland men ville helst ha lite mer mat i magen först...som alltid  ;-)


Däcken var suveräna i snön! Men inomhus då vi kör omkring vagnen märker man hur att man saknar svängfunktionen som de små hjulen ger. Så dessa blir det då vi ska gå tur och de andra i byn på shopping ;-) Vi gick dock på asfalt men i backen till och från vägen fick jag testa funktionen.







Hej hej världen!

Det blev lite photobooth på macen idag som ni ser ;-)





Sen har vi också pratat med Mormor på Skype, vi fick se hennes gipsade fot och hon fick se sina skatter i Oslo.
Jäkla avstånd...Hade vi bott nära hade barnen fått möta Mormor och jag hade absolut tagit hand om henne nu då hon är instängd och inte får gå ut. Mamma we love you!

Mammatankar

Just nu är jag ensam med två kids härhemma! Jag bokade en klipptid åt E och han blev väldigt happy då han vid middagen ,som stod serverad då killarna kom hem fick, veta att han skulle få bli fin i håret ;-) Så Elian är i säng och jag ammade och sjöng Trollmor samtidigt.

Sen att han sprang upp några gånger för att det var jag som la honom och E inte är hemma behöver knappt nämnas. Han är så fantastisk och jag blir rörd varje gång han är god mot Ellisen vilket är hela tiden. Han får sin mjuka ljusa röst och pussar på henne, klappar och kör gärna vagnen eller startar hennes speldosekanin. Det känns som han växte upp för snabbt nu då kontrasten är så stor mellan baby och pojke.

Borde jag ha låtit honom vara ensambarn och få ALL fokus längre? Nej, Ella ville komma till oss och är SÅ välkommen. Hon är en gåva till oss alla, till familjen. Sen att Elianbebisen min plötsligt blev stor pojke kunde jag aldrig ana skulle kännas så starkt, hur mycket jag än förberett mig. Nu börjar snart Da damene dro, det är så kul tycker jag ;-)

Ge mig luft!

Nu ska jag nog förflytta Ella ifrån vagnen in i sin dress och sen tillbaka. Jag vill UT i luften, känner att jag får huvudvärk av att bara softa softa softa ( = softa men också se sig omkring i hemmet och inse allt man vill göra, borde göra och inte hinner göra)
Håll en tumme för att hon går med på detta nu...


En suddig bild på mig idag.
Mina sköna jeans ifrån Vero Moda blir bra att promenera i, Linne Lindex och polo H&M.

Pink for my princess!

Med Ellisen på bröstet surfar jag omkring och kikar på kläder åt henne. Denna sidan har så mycket som är riktigt vackert för ögat och precis så önskar jag klä henne. Hon passar så fint i ljusa rosa toner...! Det är ju otroligt kul att få lov att se på tjejkläder efter att bara shoppat blått ( Ni som läst länge VET att Elian inte bara haft blått men jag tror inte ni andra heller shoppat på den knallrosa H&Mavdelningen till era småkillar?) Hursomhaver så är det KUL att få vara flickmamma då det gäller kläder och söta detaljer, en ny värld för mig.  Nu ska jag drömma lite till och äta lunch. Imorgon blir det lunch i stan med min älskade Jessica!




Vackert!

Jag som sökte ljusrosa leggings...



Även fast klänning är lite mindre praktiskt så är tunikaklänningar SÅ fint tycker jag


Sötast i sommar?


En liten rap innan hon somnade på mig, det är ju SÅ mysigt.
Tänker inte kasta bort den här tiden med faraochflängaionödan utan NJUTA varje bebissekund då vi är hemma.



Mamadays!


Hej jag är en Mamma som har SVÅRT att lägga mig och sova då bebis sover...
Om jag redan "klivit upp" för dagen!

På morgonen kliver jag upp och klär på Elian för det är så mysigt att få den stunden tillsammans. Av med nattblöjan, på med ny, kläder som vi oftast pratar om. Blå tröja, nya randiga tröjan eller ullkläder då det är turdags. Sen går vi ned och borstar tänder, tar bamsespray och han får välja vad som ska vara på hans frukostmacka som han sen bär stolt i sin Elefantmatbox som vi kallar den. Han har två, en till turdagen som är en gång i veckan och en till frukost.

Då killarna går ut och vinkar ha det går jag upp till Ella och försöker somna om. Så ammas det, pratas, byts blöja och ibland somnar vi om länge. Men oftast kliver jag upp runt 9 för att duscha då hon sover. Dagarna är med andra ord lite sega (men otroligt MYSIGA) just nu och det enda jag planerat idag är en promenad för att få skön frisk luft och i samma släng ( som vi säger i Norge!) testa Bugaboos vinterdäck som jag oväntat fick hem ifrån
Bugaboo för några veckor sen. TACK för det!


Här busar Elian imorse, han ville INTE ta sin bamsespray( astmaspray) men tillslut började vi båda att skratta och han tog den snällt. Han vet ju att den hjälper mot hosta och så han slipper kräkas.

Ni ser den fina elefantmatboxen i bild också ;-)






Fab tjejkväll!

Vi hade en underbar tjejkväll hos Zryan igårkväll! Då vi kom hade hon lagat middag så vi åt lax, potatis, sås och inlagd gurka. Sen var det godis i mängder och massa tjejsnack. Jag och Ella körde hem strax innan tolv, tiden flög iväg. Precis som det ska vara då man har trevligt ;-) TACK snälla girls för en jättemysig kväll!


Direkt då Anne fick Ella i sin famn så log hon!
Ella har bara lett mot mig tidigare, jag fångade det nästan på bild ;-)




Vi på väg hem mitt i natten!





Dinner hos oss


Elian har fått ett eget hus härhemma idag...
E hade tänkt att de ska leka tillsammans därinne men han var inte välkommen ;-)


Ella sov sig igenom middagsfix och vaknade precis då vi skulle äta


Det blev kycklingwraps idag
Mjuka tacoskal fylles med kycklingfilé ( stekt i tacokrydda +römme), majs och riven ost.
Sen lite ost på toppen och in i ugnen en snabbis.


Elian fick lax och pasta men åt ändå inte så mycket
Jag litar på att han får i sig det han behöver


Ellas fina dress ifrån MeMini är mjuk och gosig. Den har legat och väntat på henne sen innan hon föddes.
Det känns konstigt att tänka på att hon nyss bodde i min mage.

Nu är det barnetv här och Ella sover igen. Hon har sovit sig igenom dagen men ikväll är hon nog vaken för vi ska på tjejkväll med Anne och Zryan - LÄNGTAR!






Vackra blomster förgyller hemmet!

Just nu sover Ella i köket i vagnen till Josh Groban och jag har dammsugit undan Elians tacomiddag som låg på hela golvet typ ;-) och tagit en sen dusch. Idag behövde jag en sån här dag känner jag. Längtar tills killarna är hemma igen, vill pussa på Elian. Så nu är det snart dags att fixa dinner!

a
TACK säger vi till Oldermor och Olderfar ( Eivinds Mormor och Morfar - världens sötaste!) som gett oss vackra vårblommor!


Fantastiskt hur blommor lever sitt eget liv.
De har slagit ut så fint sen i lördags!

IDAG!


Ps. Ikväll ska sebilderproblemet lösas, än så länge kan ni klicka på kommentarer för att se bilder!

Vimsadekor.se -vinn presentkort!

Nu startar vi en ny härlig tävling!


"Väggtexter, dekorationer och så mycket, mycket mer....."

Vinsten är ett presentkort med ett värde på 500 kr ifrån Vimsadekor.se Ni lämnar en kommentar i detta inlägg för att delta i tävlingen. I den ska det stå vad DU skulle välja om du vann presentkortet! Lätt som en plätt - LYCKA TILL!


Väggord förgyller verkligen hemmet. Elian ska snartfå en ljusblå liten prinskrona att ha på sitt rum.


Tävlingen avslutas på söndag.

500 kr hos ljuvating.com

Vinnaren i tävlingen är:

Postat av: Liselotte

[email protected]

Skulle vilja vinna ett presentkort så jag kan inhandla en ny pläd till soffan, har letat efter en med måttet 130x180 cm så man får plats med hela sig själv under den. Är så irriterande när man får välja antingen fötterna eller överkroppen att frysa om..
Och nu när jag såg att Ljuva Ting hade det vill jag verkligen vinna! : )

Tack för en underbar blogg också!

2009-03-02 @ 13:45:44


GRATTIS och hoppas du slipper frysa mer nu ;-)




sömnig måndag!

GODMORGON NYA VECKA!

Igårkväll bäddade jag rent, la fram Elians kläder och sen skulle jag och Ella sova. Hon var lite bökig och det var närmare 1 som jag äntligen fick somna. Elian sov hela natten och Ella åt nästa gång kl 5.45 men jag har ändå haft en huvudvärk hela morgonen + drömt hemska mardrömmar då jag somnat om så vi tog en riktigt lugn start på denna veckan. SKÖNT!

Nu sover Ella och jag ska öta en efterlängtad frukost!


På café med Mamma...!

Ni har väl inte glömt?

"Den internationella kvinnodagen firas den 8 mars.

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av FN och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett "grattis på kvinnodagen" - en gest som dock många feminister reagerar mot då de knappast anser att det finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället."

/ Wikipedia

GO GO GO alla härliga Ladies därute!

Söndagsdinner!

Vi har haft söndagsdinner hos oss, tacos till huvudrätt och glass, grädde, chokladsås och hallon till dessert!
Bestemor var här och Bestefar tittade inom han också på väg hem ifrån jobbresa.
Elian älskar att få besök och ska visa allt och läsa alla böcker, så kul att se.


Bästa bilden? Elian har en borr i munnen, som tur är så är det hans egen = barnvänlig ;-)


Far och son!

Vi har verkligen haft en skön söndag trots min inställda tjejlunch ;-) Lite småtrötta efter gårdagens filmkväll, jag la mig vid 00 efter filmen Step Brothers ( har ni sett den? Jag skrattade så jag grät!) och sen såg E och Tore en film till. Ellisen kom in till mig vid 2 tror jag för E var orolig då hon inte vaknat av hunger, haha....
Nu ska vi mysa i soffan. Det är ungkarlen 20 vs 40 på tv, alla ljus är tända, tvätten vikt och hängd och Elian sover.
Jag gissar på att Ella somnar snart hon också.

Njut Kvällen!

Ps. Vinnaren i tävlingen presenterar jag imorgon då jag har länkar och bilder som fungerar igen.





Dagens Ella


Idag inviger vi stl 62 men 56 fungerar ännu!
Strumpbyxor H&M, tights Cubus, Body POP och klänning Lindex.


Ella ❤ Elian

Men hej Lillasyster!
Jag håller dig gärna i handen och du får se mina bilar så att du ska bli glad.




Ella ler i sömnen, eller kanske för att hon hör Storebror?!


Stryka på kinden...!


UNDERBARA STOREBROR!

tjejlunch?

Idag var det tjejlunch på schemat men det var någon som helt enkelt råkade försova sig ( TÄNK så snabbt man glömmer hur det var att sova till kl 13!) så jag och Ella köpte med oss godsaker hem till killarna istället. Det är riktigt snöväder ute så att ta sig ut med baby, vagn, skrapa bilen, se till att bebis ej gråter då man kör ensam kan lätt göra en Mor svettig. MEN, fröken sov hela tiden!

Vi får ta igen den där lunchen snart girls ;-)


GodtBrödmacka!


Det blev lunch + fika med massa godsaker ifrån Godt Bröd istället.
Elian åt lite pasta och fiskpinnar.








No pics!

Jag tänkte precis lägga in lite fler bilder men jag väntar tills det fungerar igen, inte så kul då ingen kan se det jag lägger in :-)

Ellisen har varit vaken ikväll, hon brukar sova långa pass kvällstid men nu la jag precis ned henne i vagnen och det står popcorn och tända ljus på bordet så jag är redo för en filmkväll. E och Tore tog lååång tid på sig så jag kommer nog somna ganska snabbt men hoppas hinna äta lite av det E köpt. Det var äkta Josefinegodt sa han... Uff jag måste VERKLIGEN komma igång med mina promenader....typ snart, någongång....

Något som är riktigt JIPPIE är att vi idag bestämde oss för att fira påsken i Sundsvall. Familj Familj Familj är fokus and
I LOVE IT! Sen att biljettpriserna steg med 1000 kr ( ifrån 5000 till 6000 ) ifrån igår tills idag fick absolut beslutet att tas snabbare än snabbt. Vi velade fram och tillbaka men känner att vi inte orkar köra bil så långt med en så liten tjej så nu ska vi lyxa med flyg och tåg. Äta gott och Elian får ju en upplevelse av att se flyg och tåg. Bara det!

Nu kommer killarna in här, dags att paxa en plats i soffan.


IRL!

Då vi precis kommit in på centret där vi var idag kom det fram en söt bloggläsare och hälsade på mig! Så himla kul och oväntat ;-) Elian var alldeles nyvaken och ville inte ställa upp på bild hihi.


Våfflor!

Sen åkte vi till Petter! Det var första gången vi hälsade på där och det var så trevligt. Elian fick låna massa bilar och lekte hela tiden och vi åt våfflor. Bestemor fick också äran att byta DEN blöjan som Ella hade. Hon kör liksom en eller två gånger om dagen med dem och då är det verkligen överallt.. Mindre praktiskt om det sker en dag på tex bussen...Help ;-) Men nog mat får hon definitivt och det är ju hur skönt som helst att veta.


MUMS! Våfflor känns väldigt norskt då de säljs överallt och man kan alltid köpa en våffla om man är på tur på fjället eller i tex Frognerparken mitt i Oslo. Men man äter dem oftast med römme ( typ gräddfil), brunost eller sylt. Att vi äter vispgrädde är nog min svenska tradition ;-)


Lek och bus! Ella sov mest hela tiden men vaknade till på slutet och då ville Elian titta till Lillasyster.
Ni ska höra hans ömma lilla röst då han pratar med henne. Måste filma och visa er väldigt snart.


GLADIS!

Nu ska vi softa i soffan och jag tror vi får besök av Tore. Det blir nog filmkväll om jag känner oss rätt.
Man är ganska trött efter en heldag ute men det har varit SÅ mys!
Jag älskar helgerna då vi är tillsammans alla fyra och kan njuta stunderna tillsammans.

Hoppas ni har en härlig kväll!






Cut it!


Idag var det klippdags! Här har vi precis kommit in i frisörsalongen. Vi kom inte iväg i tid för jag höll på att boka biljetter ( både flyg och tåg så de var tvugna att koordineras) men Elian fick ta Eivinds tid och E får klippa sig en annan dag. Duktiga Elian satt stilla och såg på film då han blev klippt.



Jag längtar tills det är min tur att sitta i frisörstolen. Dock en mindre bilinspirerad ;-)
Ella käkade och sen somnade hon nöjt efter frisörbesöket. Jag försökte finna nya sneakers men det fanns inga som föll mig i smaken.


Däremot hittade jag ett par leggings i rosa och de spetsbodies jag ville ha på POP åt Ella. Måste komma ihåg att ringa Steen & Ström på måndag då jag lagt undan två stycken där också. Har ni tips på vart jag kan finna leggins i stl 62? Så man kan ha strumpbyxor under och leggings? Gärna ljusrosa eller vita!






glad!


Hattar i alla former är poppis just nu!

LÖRDAG!

Nu åkte killarna precis iväg för att handla mat och jag äter fukost. Ella och jag ska försöka städa lite härhemma, vi får se hur det går ;-) Idag ska vi åka och klippa både E och Elian, självklart på samma ställe som sist där det finns bil att sitta i!

HAPPY LÖRDAG❤

Ps. Länkar och bilder fungerar ej som de ska för tillfället. Om ni vill tävla, klicka på kategorin tävlingar till vänster och delta i tävlingen om 500 kr hos Ljuvating.com

Anne - detta är DIN kväll!

Ikväll är det "drickautAnnepartaj" hemma hos henne och jag önskade SÅ att kunde vara med. Men Ella är så liten ännu och jag har inte pumpat sen vi hade mjölkstockningen i början och jag känner mig inte alls redo att lämna Ella.
SÅ - Ha en FAB kväll alla härliga, det vet jag att ni har ;-)


Anne och jag shoppar god kaffe på BI i vår.
Anne - du är en underbar människa!



Fina Anne på en fotoshoot vi gjorde, hoppas jag får visa bilderna en dag snart..
Måste vänta tills företaget själva använt dem först.



Undrar någon vart Öyvind tog vägen?
Han bytte jobb och idag kan jag komma med nyheten att han inte längre är singel ;-)



Här är jag under en av mina sista partykvällar innan Ella i magen, hemma hos Anne!



1111

1111 olästa mail i min inbox då jag loggar in på den gamla Nordstrandmailen, oops! Ni som ej fått svar där och inte sett att jag bytt mail, skicka hit: [email protected] Min Aamodtmail har strulat så mycket så gmailen är den jag litar på.


Bus ikväll!
Elian tycker att han är Pappa då han har visselpipan runt halsen... E har ju sitt halsband ifrån
Lifestone som alltid dinglar så det måste bero på det ;-)

Nu ska jag poppa popcorn och fortsätta se Lets Dance!
Hoppas ni har en härlig kväll, det är ju ÄNTLIGEN helg.

Stopp i lagens namn!


Invigde DKNYdressen med volanger idag!
Vår skrutta är så stor så stl 3 mån är nästan för litet, bäst att använda den medans vi kan  ;-)


Dagishämtning!
Elian ville inte visa sig på bild här men han var såklart VÄRLDENS sötaste Polis!

Det kryllade av prinsessor, pirater och andra utstyrslar på dagis då vi kom.


Ella var ARG i bilen, mat mat mat skrek hon.
En minut hemifrån ( vi mötte upp E efter dagis och körde hem tillsammans) så blev hon tyst och tog nappen som jag gett henne hela vägen ifrån dagis...!








Friends❤


Fina Fina Petronella får sin present!

Vi hade tänkt ses på Åpent Bageri i Parkveien idag men så såg Petronella en stor skylt att barnvagnar inte är välkomna så hon ringde mig såklart och vi möttes på United Bakeries istället. Jättemysigt men hög ljudnivå. ALLT där smakar gott...
Jag tog en latte, en brie + parmamacka, en smoothie och en cookie. Vi satt så länge så tiden flög, som den gör då man har trevligt ;-) LOVE YOU P!


Jag tvingade henne att visa upp 25årspresenten som hon fått av sin älskade så jag kunde få visa den.
FINASTE Chanelväskan.


Nyammad dam hos sin Mor.
Tänk att vi två nyss var "ett"?
Många kommer fram och undrar hur färsk hon är. Idag var det lätt att svara:
EN MÅNAD IDAG - Grattis till oss som varit en familj på fyra så länge!
Eller fyra veckor!



Ella spanar in Petronella.


När man ätit och rapat och får ligga på Mammas bröst så somnar man ofta...ZZZZZZZ


BUSTJEJEN


25åringen!
Lite sen grattislunch men bättre sent än aldrig ;-)

Ps. Felet med bilder var fixat för en stund sen men nu verkar det vara fel igen? Om ni klickar på kommentarer så ser ni bilderna så länge...



We love Bestemor!

Nu har jag precis lagt Elian och Bestemor har varit här på besök, jag ÄLSKAR besök!! Elian pussar alltid på Ella och är så god ( även idag ) men då Bestemor satt med henne och han ville läsa bok sa han kort och gott: "Ta bort denna" = Ella som snabbt gavs till E istället. Haha, snacka om att säga saker rätt ut. Barn är så härliga!


Det var inte lätt att få klä av Polisen sina kläder ikväll...

Fab friday!

Vi har haft en HÄRLIG dag med långkunch med Petronella! Nu ammar jag, Elian parkerar sina bilar och E lagar middag. HAPPY FRIDAY önskar jag ER!


Testing testing...




Bildfel

Har märkt att from igårkväll då jag la in en bild på "min egen prins" så visas ej bilder... Väntar på hjälp så att det kan lösas.
Fick just veta att de syns om man klickar på kommentarer. Hmmm...

Fredagspolis!


Igårkväll åt vi glass och testade karnevaloutfiten!
Allra roligast var det då vi satte batterier i ficklampa och stoppskylten.
E och Elian skrattade så de höll på att kikna och det tog tiiid att äta kvällsmackan kan jag lova så det var en trött polis imorse som ville sova litt till som han sa haha.



Morgonlek.

Jag ska göra mig klar nu för det står härlig fredagsdejt på schemat! Vi ska träffa Petronella, jag LÄNGTAR!
Sen ska jag och Ella åka på dagis och hänga lite med Elian så att jag får se honom och de andra barnen.


Jag testar ett nytt läppstift. Lite mer rött, lite kallt men fint med lite gloss över.
Är så vinterblek nu.
Mary Kay + Juicy Tubes.





Ni är goda!

Ni skriver så klokt. Det är precis så det är, som ni skriver. Att då man har familj långt borta och äntligen ses så "tankar" man kärlek och umgås intensivt. Att man ska uppskatta de vänner man har och att man har en god familj på sin respektives sida. Ni förstår även hur jag menar, att det just är de där spontanfikorna och kramen ifrån ens alldeles egna Mamma man saknar...
Livet är inte lätt men fantastiskt! Jag bor ju här för att jag funnit min kära Man att dela livet med och han har gett mig två fantastiskt perfekta barn. Man kan välja att fokusera på det ena eller det andra men man måste också låta känslor vara precis det de är. Där och då.

Apropå Mamma så informerade hon mig om att Prinsen i Sverige är singel. Att han faktiskt befinner sig i trakterna där hon bor och att hon alltid visste att denna tiden ville komma. Hahaha jag har precis fått mitt andra barn och är gift säger jag och jag tror hon får ge upp nu. Hon suckar och säger att jag iallafall är en riktig bloggprinsessa. Ni som undrat varför bloggen heter som den gör kanske anar?

Min Mamma har alltid kallat mig för sin Prinsessa, på ett kärleksfullt vis. Då vuxna människor är sååå förundrade över varför man väljer att kalla sina barn Prinsar och Prinsessor så kan jag svara er att man gör det för att man förknippar Prinsar och Prinsessor med något speciellt. Något sött, något väldigt unikt ( för det är inte alla som är Prins eller Prinsessa) och något exklusivt. Sen kanske man anar en hint av att ens barn i äldre ålder är bortskämda? Det har jag varit då jag växt upp med min Mamma och som ensambarn trots att jag är en sladdis. Så då hon kallat mig sin Prinsessa menade hon nog sin bestämda, älskade, fina ( alla tycker väl att ens barn är fina?) unge!?

Oavsett, Mamma är mycket nöjd med mitt val av Mannen i mitt liv men den där drömmen hon alltid haft om mig och Prins Carl Philip kommer nog alltid att sitta kvar. Dock tar E många poäng, han är lång, mörk, vacker och alldeles alldeles underbar. Typ jämt... Inte alltid ;-)

Nu är mina killar snart på väg hem och jag LÄNGTAR tills de kommer innanför dörren! Ella har sovit massor idag, en del i mitt knä men också en del ( som just nu) i vagnen. Jag ska bli bättre på att äta mer dagtid och försöka sova. Men det går sådär efter att vi har klivit upp, då är liksom dagen igång. Det blir att satsa på en tidig kväll ikväll istället!

TACK för att ni finns kära bloggisar, ni gör mig GLAD!


Lite lik Jay i The City här? Jag såg det senaste avsnittet idag, I like it!
Whitney verkar vara en genomgod tjej.


Min alldeles egen Prins ;-)

Kärleken bara växer


Tur man har mysigaste sällskapet härhemma.
Ellas frissa kommer inte växa ikapp så kanske bäst att klippa lite där bak?
Men det är så gosigt att känna på de fjuniga hårtestarna...


ÄLSKAR






Saknad!

ÅÅÅ jag TOKsaknar att ha min familj nära just nu. Att Mamma kunde hjälpa mig med Elian till ögonläkaren, att kunna åka hem till syster och fika bullar och krama på mina syskonbarn och att få besök OFTARE. Uff jag tycker riktigt synd om mig själv just idag.

Finast!


Kvällsmys Far och Dotter!

Ögonkontakt och minspel är det vi mest håller på med härhemma.
Det är ju så himla kul att hon vill titta mycket och då hon ler smälter hela jag.



Brunch!


Frukost just nu!

Idag har vi verkligen kört soft morgon! Efter diskussion med Susanne igår om dagis och syskon på dagis så fick jag idén att ha Elian hemma idag med oss ( inte för att det var det vi kom fram till är bäst, not at all ;-). Gå en skön prommis så att de båda får sova runt lunch och bara vara. Men så blev det ammahelanatten hos oss och jag mådde illa av trötthet då vi vaknade då Elian kom in 6.20 för vårt morgonmys. Så vi får ta det en annan dag. Han har det ju trots allt så kul på dagis och trivs så bra. Det är bäst att inse sina begränsningar då man lider av nacke+huvudvärk.

Nu är det frukost och Ella somnade precis vid bröstet så jag la ned henne i sin vagn. Hoppas hon får såva en lång stund så det dröjer till nästa matning. Ni som undrar, mina båda bröst fungerar jättebra nu och det finns gott och väl nog mjölk i dem. Så himla skönt efter vår tuffa start.

Elians förlossning

för er som frågat finner ni här!


TGIF!

Nej alltså det är ju inte fredag idag men idag åt vi dinner på Fridays på Aker Brygge!
Vi hade planer att fixa Elians karnevalkostym alla fyra men så hann jag ordna det innan E och E kom till stan så vi möttes på Fridays och där hade vi en dejt med
Emma, Kimm och Elsa och det var en riktig hit.
Barnen åt och lekte och vi hann catcha upp lite, det är ofta våra planerade dejter blir inställda på grund av oväntade orsaker.
Som bullfikan den 7 februari, då hade jag ju precis fött Ella ;-)


Ella spanar på kaninen i sin vagn.


Med tungan rätt i mun...
Lägger kritor i asken.
Tummen upp för att TGIF ger barnen ballong, kritor och papper. Barnmenyn är också bra, de får plastmuggar med sugrör att dricka ur. Annars kan ett glas mjölk lätt spillas ut.


Elsa och Elian ger de småtorra köttbullarna och de kryddiga pommes friten 4 av 5 solar då de smaskade i sig det mesta.


Jag ger Mocca Mud Pie högsta betyg som alltid!


Världens sötaste familj! Jag tycker de är VÄLDIGT fina med en extra baby ;-)


Pappor and Kids tittar på båtar!

TACK snälla för en jättemysig middag. Jag är SÅ lyckligt lottad med alla goda härliga vänner jag fått här i Oslo, det är inget man ska ta för givet och det är något man verkligen ska ta vara på.

Hoppas ni njuter kvällen!












Vi kanske ska ta en dagens idag?

Just nu kör jag på det jag har i garderoben men snart är det dags att shoppa lite vårnytt. Men jag kommer inte i alla byxor ännu och då känns det onödigt att köpa sånt som jag kanske senare ej kan använda. Det kliar i mina shoppingfingrar så jag LÄNGTAR tills jag kan köpa ett par snygga våriga jeans!


Idag blev det linne H&M, tunika KappAhl, jeans Gina Tricot + sjalkofta över.
Stövlar SoNize.



Showroom


Söta Kari som designar
MyCinnamongirl!




Det finns HUR mycket fint som helst härinne och jag ska väldigt snart ta en titt på hur
Ellas första klänning härifrån ska se ut!



Svenskor i Norge!

Sen gick vi på Riktige Leker och jag köpte kläder till Elians karneval på dagis och sen skiljdes vi åt.
TACK för en jättemysig dag tjejer!!!






Härlig lunch!


Jag på väg till bussen. Jag var verligen snurrig idag för jag glömde att smörja in ansiktet då jag duschat.
Tyckte jag såg lite torr ut och insåg misstaget strax innan vi skulle gå ut. Haha ammetåke är ett ord som är SÅ bra.
Det betyder typ att man är i amningsdimman, finns det något svenskt ord? Amningshjärna?



SaraMaxima gav Ella en present...
Det innehöll ett jättefint myggnät med rosa prinsesskronor på! Jag ska visa det en dag snart.
Perfekt då vi inget myggnät har ;-) Men det där regnskyddet jag skulle shoppa fanns inte så det var tur att det knappt regnade idag. Bara slask.


Vi var på Steen & Ström då vi möttes och jag kikade efter ting på Fru Lyng och sen på POP.
De ska få in de fina vita bodysarna med krås så jag la undan två stycken till vår Prinsessa!
Sen tog vi hissen upp till 6 etage och satte oss på en mysig restaurang. Vi var nästan ensamma då vi kom dit,
det var god plats för vagnar och det är absolut ett plus! Maten smakade också bra så detta blir ett ställe att återvända till.



Söta Susanne! Vi pratade om livet, förlossningar och annat mysigt girltalk!


Den här damen ville mest äta idag. Jag känner mig verkligen skyldig då jag ofta ger henne slurkar här och var efter att ha försökt med annat. Rapa, lägga i vagnen och köra, kollat blöja och gett napp utan resultat. Men vi jobbar på saken för det ÄR napp hon vill ha men det är inte alla gånger hon förstår hur hon ska göra med den och det är minst sagt svårt att dra en vagn + stoppa in nappen varje sekund ;-)

Vi tar det som det kommer, detta är första tiden och då är det lov att följa bebisen rytm känner jag. Alla är vi olika och inatt provade jag att lägga henne i sin egen säng efter amning typ fem gånger sen gav jag upp. Allt har sin tid.


                                          KONTAKT




Tiden flög då vi satt här och vi fick ta en powerwalk vidare dit vi skulle.....!




Fabulous day!

Vi har haft en fantastisk dag och kom ganska nyss innanför dörren så Elian kom precis i säng och jag och Ella landade nyss i soffan. Hon somnade med nappen i munnen då vi körde hem ikväll, framsteg!

Dejtdags

Jippie, vi ska på mysig dejt idag med Susanne! Jag har verkligen gömt regnskyddet till vagnen för mig själv så idag ska jag shoppa ett nytt! Ella är lite täppt stackars så jag hoppas hon får sova massor idag och bli frisk. Hoppas ni har en fin dag!

TACK för alla glada kommentarer till vår sockerbits förlossning!

Ellas möte med världen!

Kvällen den 5 februari hade jag svårt att somna så jag gick ned till E igen och åt lite mat och sen somnade jag tillslut väldigt sent, klockan var kanske 1? Jag hade hela dagen den 5 varit väldigt hungrig och åt säkert åtta gånger.

Efter vi sovit en kort stund väcks vi av Elian som kommer in till oss och jag tror jag gick upp och kissade samtidigt som E bar in Elian till sitt rum igen. På vägen kramade jag honom god natt och sa Mamma älskar dig. Sen gick jag in till oss och fick ställa mig på alla fyra i sängen för att det kom en kraftig värk. Samtidigt känner jag att vattnet går och jag springer in på toaletten och tar bort badrumsmattan och splash kommer det en stor pöl. Jag fick lite chock då jag aldrig tänkt att mitt vatten ska gå ( det är ca 20% av alla förlossningar som startar med vattenavgång, med Elian startade det med värkar / rier ). Att det kom så mycket var också oväntat då Ella var väldigt fixerad och låg långt ner.

Vattnet var genomskinligt och luktade precis som Elian luktade då han blev född och jag blev så nostalgisk! Jag gick in till E och sa att det var vattnet och skrattade fram att det var ännu ett barn som skulle komma på dagen / på termin ;-)
E ringde sjukhuset då jag tog en dusch. De bad oss avvänta värkar och de kom direkt med fem minuters mellanrum. Sen ringde han sin Mamma Grethe som sa att vi skulle ringa då vi ville att hon skulle komma för att sova hos oss och ta hand om Elian.

Värkarna kom och gjorde väldigt ont så jag sa till E att Grethe borde nog komma nu... Jag sprang omkring i morgonrocken och klarade inte att klä på mig för värkarna gjorde så ont då hon kom och E var nede och förklarade rutiner för Grethe eftersom hon skulle köra honom till dagis på morgonen. Att tömma diskmaskinen var enligt mig viktigt så det gjorde han också ;-) Så kom han upp till mig då jag fick en värk och hjälpte mig igenom den. Jag hängde på honom med armarna kring hans hals och vi andades. Tillslut fick jag på mig sköna tights och tunika mellan allt ont.

Då vi var på väg ut genom dörren var klockan 4.15 tror jag och E körde fram bilen och packade in väskorna. Vi skulle bytlåna bil med Grethe så att hon kunde ha Elians bilsäte som sitter fastmonterat.

När han var ute och fixade i bilen hjälpte Grethe mig igenom värkarna och jag tänkte aldrig på att klocka dem på slutet men vi alla kan i efterhand säga att de kom väldigt ofta, kanske varannan minut? Då vi skulle åka bad jag Grethe ta ett bilde på oss och jag log allt jag orkade samtidigt som jag hade en värk. Ville ha en sista "magbild". Sen ville jag inte gå in i bilen för det gjorde så ont hela tiden...

Men tillslut klarade jag att på något vis komma mig in i bilen och satt snett med hela kroppen för det kändes så konstigt då jag satt ned. Innan vi åkte sa Grethe att det INTE är värt att köra för fort och få böter, vi har ju god tid sa hon ;-) Jag satt och höll i Es huvudstöd och hade en handduk för ögonen för jag ville inte vara med längre. Satt snett med hela kroppen och försökte andas genom värkarna. Då vi var halvvägs var det vägarbete och jag sa KÖR. Så vi körde där bussen ska köra och sen vidare ut på vägbanan där vägarbetet var så att vi slapp en lång omväg. TUR det! Men vi körde enligt hastighetsbegränsningarna och förstod aldrig hur nära det var.

Jag ville ha något att dricka och jag ville att E skulle köpa med sig någon mat då detta kunde ta tid. Vi hade planerat att stanna på ESSO som ligger vid avkörningen till sjukhuset men då vi nästan var framme undrade E om jag verkligen klarade att han sprang in och handlade? Jag sa ja, nej, ja, jag vet inte men tillslut ja då vi körde förbi.

Då han var därinne satt jag med min handduk på ögonen och fick flera värkar. Då han kom ut stressad med det han köpt så körde vi uppför backen och vid rondellen med gupp gjorde det ONT. Vi stannade inte och parkerade på långtidsparkeringen ( det tar ca 4 minuter att gå därifrån) som med Elian utan vi tänkte parkera i garaget ( ligger strax utanför entrén) där man max får stå två timmar eftersom jag hade så ont. Men då vi körde sista biten säger E i att jag skrek "Nu kommer hon" och jag hade konstanta värkar. ( jag kommer inte ihåg detta) Så han kör fram till entrén och springer ur bilen ( den står på) och försöker få mig ut ur bilen. Jag skriker "Nu kommer hon" och tillslut får han mig ut ur bilen och jag ställer mig på knä för jag känner att det är dags att krysta och snön är så skönt kall mot mina knän och luften känns så ren. Egentligen andas jag in massa avgaser ifrån bilen haha.

Det nästa jag kommer ihåg är att jag står upp och lutar mig mot bildörren ( E har fått mig upp på något vis) och jag ber E ta av mig tightsen för NU kommer hon. Jag känner efter för jag har sån ångest över att krysta utan att vara öppen och kanske jag bara känner det som att hon kommer? Ingen hade ju kollat mig och gett ok för att krysta. Jag känner hennes huvud därinne och sen ber jag E igen att ta av mig tightsen för jag klarar inte att röra mig. Han gör det och får nog panik här. Han ringer in till förlossningen och jag hör honom säga: " Det är Aamodt här, vi står här utanför och min kone föder nu. KOM!" Jag tänker att de kommer inte ta oss på allvar...

Jag börjar krysta automatiskt, det går inte att hålla emot och det känns precis som sist att jag ska göra nummer två så jag ber om ursäkt till E för det känns helt ovärdigt att jag STÅR med där med honom i snön och föder barn och bajsar. Jag skulle ju ligga ned som sist och han skulle INTE titta där nede... Haha jag gjorde inte det men det känns ju verkligen så då det trycker på med barnet. E känner att huvudet är på väg då han skulle hålla handduken som jag suttit på under bebisen.

Ut kommer två barnmorskor / jordmödrer springande  med en säng och de ber mig att lägga mig på sängen. Jag förklarar att jag tänkt föda ute för det är så härligt men de säger att bebisen måste in för att det är så kallt. Jag kan inte röra mig ( har ju hennes huvud mellan benen)  men tillslut lyckas de hjälpa mig att nästan "kasta" mig i sängen och de börjar rulla mig mot entrédörrarna. E springer tydligen till bilen och slår av den och tar med min handväska då de triller mig de få meter som det var till ingången. Han springer sen efter oss och är med mig igen. De fumlar med kortet och kommer inte in berättar E och de ser mycket stressade ut.

Sekunden då vi kommit in i entrén så stannade de sängen och tydligen höll den ena barnmorskan i Ellas huvud. De frågade om jag hade en värk och jag svarade ja ( inga minnen här...men E kommer ihåg) och jag svarade ja, krystade och ut kom världens finaste tjej! Jag kommer ihåg att jag tänkte att hon max väger 2 kilo eftersom det inte kändes alls att krysta ut henne. Men så var det inte... ;-)


De lägger henne på mitt bröst, hon skriker inte direkt men efter någon minut. Jag frågar chockat om hon kommit? Men alla väskor jag packat? Chokladen jag skulle äta? Kameran, vi som skulle filma... Inga bilder har vi tagit? Jag hade ju sett framför mig att jag och E skulle vanka omkring i ett rum tillsammans som sist i timmar och klara värkarna, ha kontroll på vad som sker och äta lite då och då men här kom fröken Ella Synnöve då det passade henne. Jag kände TOTAL lycka över att hon kommit, att jag slapp ha mer ont och över att allt gått så bra.
De rullar mig direkt upp till ett förlossningsrum och där öppnar de täcket som de lagt över oss. De skrattar då jag har stövlarna på och tightsen nede vid knäna så de hjälper mig av med det och jag tar av mig mina kläder på överkroppen. Jag hann på något vis dra dem upp då hon kommit ut så hon låg hud mot hud med mig ifrån första stund. Sen får jag krysta en gång till och moderkakan kommer ut. Allt ser fint ut och ingenting behöver "lagas" eller sys.


Ella får amma och vi får fika och vi får vara ensamma en stund utan att väga och mäta direkt. SKÖNT! Sen då fröken landar på vågen visar den 4045 gram, hon är 50 cm lång och har 35 cm runt sitt söta huvud. Jag tar en dusch och lyckas kissa något som är viktigt att göra efter man fött barn för att allt ska fungera. E klär på Ella och sitter med henne en stund. Sen ammas det lite till och hon somnar.


Så kommer vi in till ett rum på barsel / BB och klockan är nu ca 6.30 på morgonen. Det rummet ska jag dela med en annan Mamma som fått göra kejsarsnitt efter en upptäckt att hennes bebis inte alls låg med huvudet ned. Hon är trevlig men blir också lite chockad då jag säger att jag fött barn två timmar tidigare. Vi säger att Ella kom 4.40 för ingen kollade på klockan just då  men då vi kom in till förlossningsrummet var klockan ca 4.50 tror jag.


Välkommen in i familjen Ella!

Elian som är tidigt ute med Bestemor för att komma till dagis får hälsa på ( Bestemödrar kan inte komma förrän kl 18 tyvärr) och då han kommer in i rummet och ser henne säger han BEBI och hans ögon är större än någonsin och leendet också. Jag blir helt varm i kroppen av att se honom så glad och vi går ut i soffan utanför och han får klappa, pussa och krama. Sen åker han på dagis. Här började vårt familjeliv som fyra och mycket av hur det har gått har ni fått läsa härinne!


På väg hem runt kl 14 samma dag. Jag kände mig så pigg och ville hem till vårt hem.
Vi hämtade Elian på dagis på vägen.


Exakt HÄR föddes hon!

Att få möta sitt barn är verkligen livets under!
❤ ❤


Första morgonen hemma.




Syskonvagnen

Ni var flera som skrev att jag hade liggdelen lågt då Ella fortsatt låg i magen. Så här har jag bagen nu och det känns toppen!








l
Skrutten sitter och spanar in bilar och annat då vi väntar på bussen.
Då han satte sig i vagnen och Ella låg där sa han: "Elian sitta baby" och pekade med världens största smil/leende på henne. Så sött!


Fisk till middag

E kom hem och lagade fisk som smakade så gott att Elian åt upp ALL min! Det får han så gärna göra och vi har konstaterat att vi ska laga fisk oftare och nästa gång köpa MER ;-) Nu sover Ella i vagnen. E la ned henne efter att hon sovit på hans bröst och självklart fungerade det då trots att jag testat hela dagen. Men så luktar han inte mjölk heller.

Nu ska jag njuta av tv, tända ljus och kanske popcorn? Ingen choklad iallafall, undrar om Ellas mage reagerade på chokladchocken igår eftersom hon varit så olik sig själv. Inte värt att chansa om det var det. Fast allt med måtta fungerar ju, jag åt lite lite förut idag.

Bäst att skynda på innan hon vaknar. NJUT kvällen alla underbara!

Inget blir gjort ;-)


HemmaMAMA...

Idag har det mest varit "Mammajagvillbarasovapådigellerätahelatidenförjagtapparjubaranappen..."
Jag tror inte jag är ensam om att få känslan av att inget blir gjort, vikt tvätt har jag hunnit iallafall.
Men alla to dos härhemma kan faktiskt tas en annan dag. Dagen har flugit fram och snart är mina E hemma!

Ella log!

Jag satt precis med Ella i famnen och pratade. Hon log till mig!! Det var inte i sömnen, det var samtidigt som hon tittade mig i ögonen och jag tjöt till av glädje!

Knack knack

Jag visste att ett paket var på väg hem till oss idag men jag var säker på att det skulle ta lite tid att montera den så jag satsade på att göra det då E kom hem. MEN det tog en minut och nu har Ella en härlig Bouncer ifrån SVANSHOP - tusen miljoner tack!
Elian är så glad i sin stol därifrån och den är riktigt snygg. Kul med svensk design!

ö





Morgonbestyr!

GodMorgon!

Ellisen började äta vid 5 och var färdig med bökandet precis kl 6.22 då Elian trippade in och la sig under mitt täcke och gosade med mitt hår. Sen hjälpte jag honom med kläder, matpacke, tandborstning, astmaspray och ytterkläder. Ibland gör jag så då jag kan eftersom det är så mysigt och känns som "old days". Tiden innan Ella. E blir glad då de alltid kommer iväg i tid då jag kliver upp med dem ;-)

Elian var SÅ go idag och sa Mamma klä på, Mamma bli med och gav mig puss och kram. Han förstår att jag inte åker med och accepterar det men testar alltid att fråga med sitt norska tonfall, Mamma bli med? Det är så sött. Nu ska jag krypa ned och försöka somna om lite igen. Hoppas ni har en härlig morgon!


En banan kan vara gott ibland innan frukosten på dagis!


Nya sköna och fina brallor ifrån FrankaSthlm invigs idag.


Hejdå Mamma!
Matboxen är hans frukostmatbox, han har en annan då de ska på tur och han är mycket noga med att det är denna han ska ha med sig till frukost ;-)




Kyss den du älskar!

Vissa kvällar har man bättre samtal än andra. Vi har kommit fram till så mycket BRA ikväll! Det är inte alltid man pratar med varandra på riktigt fast man pratar. Jag tror ni förstår hur jag menar. Det som är den största utmaningen då man får barn tidigt som vi fått ( tidigt i vårt förhållande) är att behålla flickvän/pojkvänrelationen. Allt fördjupas, livet blir så stort och man älskar barnet/barnen villkårslöst. MEN att bara se spänning, njutning och upplevelser via barnen fungerar inte alltid.

Så mitt tips ikväll blir SE din partner. Oavsett om ni har barn eller inte så behöver man se varandra som man såg på den andre då man möttes. Vad föll du för? Varför valde du just honom / henne? Hur var DU då ni möttes? Varför passar ni så bra tillsammans? Ge din kära en kyss ikväll!
Att bara köra på eller inte se fungerar inte. Inte för oss.

Nu ska jag snart lägga mig och läsa. Ashi har RÄDDAT mina dagar då jag legat och ammat ( hon gav mig en kasse med böcker att låna då jag var höggravid). Tre böcker har jag läst ( Denise Rudberg) och nu startar jag på den fjärde. Ella vaknade precis efter att ha sovit hela kvällen och hon ligger just nu på Es bröst och jag ska inte gå in på detaljer men han får nog det han gör då han ska byta hennes blöja och sätta på henne pyjamasen. Perfekt, bajsblöjor mitt i natten är inte min favorit då jag är så trött att allt snurrar. Bra timing mitt hjärta.

Vi håller också på att planera hennes dop ( dåp på norska så att det inte missförstås). Hennes namn blir
Ella Synnöve Aamodt, Synnöve efter sin vackra Tante Heidi som heter Heidi Synnöve.
Det blir vackert, vår lilla prinsessa - Vi älskar dig SÅ!

NU ska jag avsluta här, ville bara skicka er MASSA kramar!
Här hittar ni veckans tävling som drunknat i mina inlägg idag.

SOV SÖTT!



Puss i soffan!


Så här har jag suttit och bloggat ikväll!


GLAD! Jag, Ella och min Mamma ska på Bloggalan den 4 juli!  ( Klicka på banner till höger för mer info)
Efter semesterpusslande fram och tillbaka så har vi bestämt oss för att skippa Gatufesten och Sundsvall i år och satsa på annat istället. Det var faktiskt E som helst ville till Sundsvall, haha.
Det ska bli jättekul att få träffa er andra härliga Mammabloggare.


Så här ser kvällarna ut hos oss nuförtiden.


Sover sött hos Pappa också!




TACK!

Nu har vi landat i soffan. Alla utom Elian som nybadad har landat i sin säng. Han känns så lugn nuförtiden, så trygg. Det är det bästa jag kan få, en trygg och glad son som mår bra.

Vi mumsar på en fantastisk choklad ifrån Sverige som inte finns i Norge. Jag var på posten förut, bara jag ingen Ella. En kortis. Hämtade ut två paket och killen i luckan frågade om jag hade födelsedag, så sött ;-) Det kändes så då jag öppnade paketen. Det ena innehöll underbart fina kläder ifrån
Franka Stockholm ( jag ska visa då barnen har kläderna på sig, jättefina kläder! TUSEN TACK, det var en härlig surprice) och det andra var ifrån en underbart go tjej. TACK snälla söta Engla för allt fint, det var alldeles för mycket!


Små fingrar....
På hjärtat stod det Elian


Ella och Elian fick varsin söt ram där det ska vara en bild på "My Mummy and Me". Det kan bli extremt svårt då jag knappt fotar alls!? ;-) Sen fick Mor och Far choklad och Ella en söt vimpel och en prinsesseballong
( som vi kan ha på hennes dop kanske?)
TACK IGEN!!!

Beige!

Jag är ute efter en beige base till min Bugaboo, alltså liggdel, sittdel och varukorg.
Maila mig om ni har en att sälja!
[email protected]


I want it white!


Här fann jag denna vackra bild!
Jag flyttar gärna in direkt.

Vi vill ha alla rum i huset vita, det är bara köket som prioriterats sen vi flyttade in då det var ketchuprött. Men nu håller E på att förhandla med en målare och min dröm är att resa bort en helg och komma hem till vita väggar! Just nu har vi gulvitt, jag vill ha sjukhusvitt som det kallas.

Update: Ser att länkar krånglar...
Visar bilder istället:


Ketchuprött ;-)


Gulvitt...


Kök + hall har rätt färg!





Pappa är hemma!


Min utsikt just nu


Puh!


Här verkade allt vara frid och fröjd, jag trodde hon skulle somna sött med nappen innan vi steg på bussen...

Men nej då. Hon var mest vaken på turen till och från dagis och fick äta lite på bussen men vi är nu hemma och jag kan pusta ut! Elian var SÅ duktig, älskade bästa fina storebror som bara satt stilla i vagnen och flirtade med mig då jag satt och ammade med sjalen omkring mig och Ella. Elian - du överraskar mig varje dag med din kärlek och förståelse.

Nu ska vi se vad vi ska äta här. E är på väg hem och jag har tänt ljus, det gör SÅ mycket tycker jag om man fixar lite hemma. Även om det är dammigt här och var och tvätten svämmar över ;-)



Syskonvagn på buss? JA!

Jag har ju tänkt hämta Elian på dagis då och då och helst måndagar och fredagar då det är start och slut på veckan! Så jag kom precis på att det är ju måndag idag, haha lever i min lilla bubbla där det är mata mata mata som gäller. Fröken somnar gärna mitt i maten och vaknar sen snabbt hungrig så jag hinner inte helt med mig. MEN jag tänkte ta syskonvagnen och hämta Elian idag, med bussen. Vår UrbanJungle syskonvagn måste ju gå in på bussen, den är ju smidig och en av de mindre? Jag kan inte ta Bugaboon då jag ej funnit regnskyddet som jag ikväll MÅSTE leta fram. Det snöar och jag tror inte Ella har lust på massa snö i lilla ansiktet ;-)

Till något annat, vilka ska HIT?


Bad luck!

Vi har tänkt köpa ännu en EXPEDIT bokhylla till vårt hem. Den tänkte vi ha i vardagsrummet till Elians alla leksaker. Korgar att lägga ting på plats i på kvällen är ju perfekt... Så klickade jag in på Ikea.no igår och ser att de haft rea på just DEN hyllan, ord pris 575 :- men så kostade de 199 :-....TOM den 28 FEBRUARI. Haha sånt är så typiskt...


Planning!

Vi planerar vår semester här i huset, så KUL det är! Men min kalender sträcker sig bara till vecka 30 upptäckte jag nu. Det blir ORDNING&REDAs kalender i fortsättningen också tror jag nog..! Apropå ordning, glöm inte att ange er epostadress I kommentaren om ni tävlar nedan. Det gör att ni mottar till Ljuvatings nyhetsbrev samt att ni deltar i tävlingen!


Vinn presentkort ifrån Ljuvating.com



 Nu får ni chansen att vinna ett presentkort ifrån
Ljuvating.com Värdet är 500 kronor och för att vinna:


Ange din epostadress i kommentaren ( alltså inte i fältet där du anger namn + evt bloggadress) Vill du ej skriva din epost där så skicka den till [email protected]
Skriv också vad du skulle köpa ifrån hemsidan.
Nu deltar du i utlottningen - LYCKA TILL! Ni kan tävla till söndagskväll då vinnaren lottas fram!







Update: Glöm INTE epostadressen i kommentaren! Ni mottar då Ljuvatings nyhetsbrev samt deltar i tävlingen!

Good morning monday!

Hos oss har det snöat inatt och ingen sol kikar fram. Jag och Ella kom precis ned och ser på Nyhetsmorgon och jag äter frukost. Det var en trött Elian imorse som åkte till dagis men det gick bra. Han är så himla duktig som klär på sig och åker iväg i mörkret. Jag längtar redan tills han kommer hem igen!

Ella kikar på mig med sina ögon och pratar på sitt eget lilla vis. Hon är så stark i nacken och väldigt rörlig. Elian låg med huvudet åt ena hållet hela tiden men Ella använder hela huvudet och hon sover helst på sidan eftersom hon vant sig till det då jag ammar henne i vår säng. Hon kommer ifrån rygg till sidan alldeles själv men det kanske är vanligt då de liksom tippar över? Jag NJUTER bebistiden och vill aldrig att den ska ta slut. Det är så sant som de säger. Med första barnet längtar man efter alla framsteg men med nästa vill man bara frysa tiden. NU!



Mars är här - välkommen!


Välkommen MARS - nu är våren snart här!
Skylten som hänger på vår dörr finner ni hos
Ljuvating.com
Imorgon startar en tävling där vinsten kommer därifrån, jag förstår att det önskades mer vinster som inte bara har med småbarn att göra. Vilket jag förstår men min blogg är väldigt mycket småbarn nu med två små ;-)

MEN den lyckliga vinnaren av en månads hyra av en bärsjal ifrån VARANÄRA är:


Postat av: Anna

Har två pojkar här hemma, en 5-åring och en 4-månaders som båda vill mycket. Har gjort flera försök med bärsele men kommer inte överens med den..Skulle vara roligt att prova bärsjal,tänk om det skulle gå..Händerna fria att göra annat än bära.. =) Om jag skulle vinna skulle jag vilja prova easy care. Jättebra blogg!

2009-02-23 @ 21:24:46

GRATTIS! Maila mig gärna din adress Anna så vinsten kan hitta hem till dig!

Söndagsmiddag hos bästa bestemor!


Snacka om lyxig uppdukning hos Bestemor. Bilar på brickan!


Bestemor tittar på vad Elian gör med sina bilar!
Han kör och kör och kör eller så busar han. Då vi satt och åt hade han funnit chokladen som Onkel köpt med sig och den smaskade han i sig i ett hörn och då vi upptäckte det skulle jag haft kameran redo för att fånga hans ansiktsuttryck. Men man kan inte alltid vara överallt.



Onkelkos!


Onkelbus!


Busungen hade på sig jeans ifrån Cheap Monday, skjorta Zara och tröja H&M.
Tofflorna kommer ifrån Nöstebarn.



a
Världens GOASTE unge!

TACK Bestemor för jättegod trerätters, we love you!
Nu är det slappsöndag med tända ljus och Himmelblå på tvn. Elian somnade så sött då vi kom hem, han behöver orka med dagis imorgon!

Ps. Efter Himmelblå ska jag lotta ut vinnaren!



Besök är kul!


Så här kul kan man ha då man har polisfest ;-)

Sen fick vi spontant besök av Es barndomskompis med dotter precis då jag slängt ihop en fruktaktig(banan, apelsin och äpple + smuldeg) paj i ugnen. Perfekt timing. Det enda som saknades var vaniljglass så jag körde till "kiosken" och köpte den. Bara jag, utan Ella. Det tar en minut att köra dit men ändå, första gången är alltid första gången. Det gick självklart jättebra och hon sov lika sött då jag kom in. Hon sov sig faktiskt igenom hela besöket.

Tack snälla för att ni kom och förgyllde vår dag och för de fina kläderna!


Skeptisk Julie!


Här är vi på väg ut. Inte lätt att alla fastnar på bild... Sorry E att jag la ut denna men vi är alla fyra!

ö
Skatten i TROLLdressen.


Pappor med barn!


Julie, jag och Ella. Det är SÅ skönt att kunna ha på sig en riktigt varm jacka igen och kunna stänga den ;-)


Söndagsmys




Vi har trevligt besök!
Skai och hans söta dotter Julie har fikat och lekt hos oss och nu ska vi göa oss klara för dinner hos Bestemor.


I love sundays!

Sköna söndag!

Just nu leker Elian här uppe och vi har läst rimböcker och haft jättemysigt! Först ville han gärna väcka bebis men det fick han inte lov att göra. Han vill så gärna pussa och klappa på henne hela tiden, även om hon sover och det resulterar i en bebis som är vaken då och då.







Vi önskar er en HAPPY SÖNDAG! Nu ska vi prata med Mormor på Skype!