Ge och få!

Nu har jag tryckt i mig hela glassbyttan... Förra veckan försökte jag tänka på att inte äta för mycket godis dvs rent socker. Hellre en god bulle till fikat om jag är i stan och fikar än att ta en chokladkaka mot tröttheten då jag sitter och ammar. Hellre ta mig tiden att slänga ihop en lunch. Bara ändra mitt tänk.

Jag tror det är en stor bov i mitt huvudvärksdrama, sockret. Plus nacken såklart. Men jag vill försöka vara duktigare under veckorna att inte äta socker, utan att hela tiden behöva tänka på det. Lägga om och ha goda grönsaker och frukter hemma. Smoothies är min melodi och mättar gott samtidigt som det ger en vitaminkick. Hallon är favoriten!

Jag som inte skulle skriva om detta alls tänkte jag men så kom jag på ikväll att jo jag vill skriva ner det så jag kanske kanske peppas lite extra?

Tack för en underbar helg - Sweet Dreams!

Ps. Var SNÄLL mot din partner/sambo/kärlek. Det är denne du ska vara extra snäll och generös mot för det är ni som förhoppningsvis ska vandra tillsammans genom livet. En kär vän och jag diskuterade detta idag och jag vill påminna er alla om detta nu ikväll. Kanske är man oftast snäll mot vänner och andra men tar ut sin ilska eller annat på den man lever närmast? Tänk om. Ge och du FÅR!

Ps2. Tipset ovan gäller i högsta grad småbarnsföräldrar. SÖMN är nog ett stort tema i alla hem.
Var snälla mot varandra.


Kommentarer
Postat av: Starmama

Hej Josefine!



Har tänkt på det där med min nacke för jag har också ont i nacken. Och jag känner att det hjälper om jag inte sitter vid datorn lika ofta. Ska minska sittande framför datorn med andra ord. Vad tror du om det?



Kram Starmama

2009-03-22 @ 22:25:24
URL: http://starmamasblogg.blogg.se/
Postat av: Josefine

Hej! Det tror jag absolut är smart =) Jag springer oftast bara förbi macen och bloggar snabbt men det tar ju sin tid totalt sett och jag vet att det inte är så bar för mig. Men korta stunder går det fint! Lycka till med ditt onda. KRAM!

2009-03-22 @ 22:28:01
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: KarolinaN

Du har så rätt Josefine,du är en riktig coach du!

Kram!

2009-03-22 @ 22:28:57
Postat av: Pappabloggen

Visst är det så...nu blir det film efter en lång dag av Dop och Ettårskalas som jag rapporterat flitigt på min blogg...

Ha en härlig kväll

/Pappa på heltid

2009-03-22 @ 22:30:26
URL: http://www.tidningenhennes.se/zlatko/blogg
Postat av: wojtan

Hej

Du har så rätt i ditt PS!

Jag MÅSTE börja tänka så och göra något åt det!



Wojtan

2009-03-22 @ 22:31:25
URL: http://wojtansblogg.se/wp
Postat av: Sofie

Gokväll!

Jag har också haft svårt att hålla mig borta från godsaker... Det går i vågor! Men när man är sockerberoende så kan man ha som ett mål att undvika socker i två veckor. Då har det mesta gått ur kroppen och man är inte lika sugen sen...



När jag började plugga så fick jag riktigt ont i nacken - jag satt framför min laptop hela tiden! Så som Starmama sa, så kan det nog vara en liten bov i dramat...



Jag hoppas att du mår bättre snart! Men sov, ta det lugnt (kanske en bloggfri dag, även om det är tråkigt för oss. Men för dig så är ju DU viktigast!)... Vill ju så mycket att du ska må bra! Kram på dig!

2009-03-22 @ 23:37:04
URL: http://great-n-little.blogspot.com
Postat av: Åsa med två prinsar : )

Tack Josefine! Ibland (läs ofta!) glömmer man att visa sin närmaste uppskattning. Jag är sån iaf och idag har varit en mindre rolig dag med osämja av olika anledningar. När man läser en sån uppmaning som i detta inlägg blir det så uppenbart för en själv vad man håller på med då! Jag måste visa honom att jag älskar honom oftare! Tack för påminnelsen!

2009-03-22 @ 23:45:14
Postat av: Johanna

Du å Engla kan ju peppa varann i detta godistänket, ni verkar ju ha samma bekymmer.

2009-03-23 @ 07:02:53
Postat av: Isa

Sover du på mage? Sluta med det i så fall, det är rena döden för nacken. Jag har alltid gjort dte och har haft problem med nacke/axlar/huvudvärk, tills jag började arbeta hos en kiropraktor (en klinik med 4 leg kiropraktorer) och alla sa samma sak; sov på rygg!



Nu gör jag det och nackproblemen är nästan borta. Sen tänker jag på att inte belasta axlarna om det inte är nödvändigt. Kan t ex inte bära en handväska över axeln någon längre stund, bära supertunga matkassar eller ha ryggsäck. Tänker jag på det komme rjag en bra bit på väg. :-)



Sen är ju massage oslagbart! Regelbundet och hos en bra massör som inte bara "duttar". Men det där är ju olika från fall till fall. Du får nästan prova dig fram men avlasta så mycket du kan.



Sockerberoendet har jag inga tips om, mer än att det låter jättejobbigt. Du verkar vara en bit på väg med det i alla fall, genom att ändra ditt tänk, bra!!!



Ha en bra måndag!

2009-03-23 @ 08:08:21
URL: http://isas.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Du skriver så klokt! Det är så lätt att trycka i sig något sött, utan att tänka på det ens. Det är synd att inte frukter alltid växer i små behändiga portionsbitar, men man är lite lat när man tänker så, va!? Tack för all inspiration du ger genom din blogg!!! Kramar...

2009-03-23 @ 08:11:52
Postat av: Anna

Så är det verkligen, men visst är det svårt som du säger när man har små barn och är tröttare än tröttast att vrida om sura miner till glada leenden .. allt hemskt går ut över stackars sambon och oftast är det bara en massa strunt pga trötthet .. dumt!!



Så söta barn du har!!

Kram

2009-03-23 @ 08:16:52
URL: http://morannas.blogg.se/
Postat av: Anna-Lena

Ja uschamej nu får jag lite dåligt samvete!.. Det stämmer ju absolut att det är mannen som man ska vara snäll mot!!! SOm man älskar och valt för resten av livet! JAG tar ofta ut min frustration och ilska på honom... :( Jag VET att jag inte ska men... usch! Ska tänka på det extra mkt! Plötsligt kanske jag inte gör det längre... (så ofta iaf ;) Ha en skön dag i solen! :D Kram

2009-03-23 @ 08:23:11
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: L

Kan du inte ge recpetet på dessa smoothisar du gör? Alltid kul att se hur andra gör och prova det. =)

2009-03-23 @ 09:11:53
Postat av: Anne

Hej Josefine,



Vill bara tipsa dig ang sockret. Jag har själv lidit av kraftiga migränattacker i hela mitt liv. Jag är idag 30 och kände för några veckor sen att nu får det vara nog med dessa "livsförstörandeögonblick" så jag kollade upp migränsnäll mat på nätet. Tydligen har många migrändrabbade blivit helt av med migrän eller fått mycket lindrigare migrän av att äta kosten LCHF (lowcarb highfat). Det betyder inget socker (kakor, godis, glass etc) och faktiskt inga spannmål heller (pasta, potatis, ris, bröd, vetemjöl etc) då dessa bildas till socker i kroppen. Man ska alltså äta kött, fisk, ägg, grönsaker, fett (riktigt smör, grädde, ostar, mjölkprodukter, inga lightvarianter). Det tar ett tag att ställa in sig på kosten. Jag levde på kakor, mackor och frukt innan så det var inte lätt att ställa in mig. Har gått på denna kost i över tre veckor och har inte fått någon migränattack än (peppar peppar). Man får tillföra kolhydrater såklart men experimentera och se vad som passar en själv och håller migränen borta. Bara ett tips! Denna kost hjälper även mot inflammationer i kroppen, diabetes och mycket annat. Vill du ha fler tips ang kosten så säg bara till annars finns mycket info på nätet. Lycka till och kramar till dig.

2009-03-23 @ 09:39:42
Postat av: Karin

ÅH TACK vilka bra ord just nu när mitt liv har alldeles för många TO DOOS...



2009-03-23 @ 10:07:26
URL: http://karinsreallife.blogg.se/
Postat av: amanda

aw, krya på dig...

ha en skön måndag gumman!: )(L)

2009-03-23 @ 10:33:39
URL: http://mandapandaa.blogg.se/
Postat av: Mamma Stina

Hej, tror vi lider av samma sak när det kommer till chokladkakor...

Vi äter mycket frukt hemma, men orkar man så är det nästan ingenting som slår en härlig fruktsallad!

Du klarar det... Det är ju bara en massa plus, bättre hy, piggare, gladare :)



Lycka till! // Stina

2009-03-23 @ 10:40:12
URL: http://www.minbebis.com/mamma_stina/
Postat av: Randy

Jag vet precis hur det är att ha sockerbegär. Du måste vänja av dig sockret genom att käöka frukt istället . Så fort ditt blodsocker sjunker, ta en frukt, du gör dig bara en otjänst genom att ta en chokladkaka.

2009-03-23 @ 10:43:37
URL: http://randys.blogg.se/
Postat av: Anonym

Såå vettiga saker du skrev under PS. Det ska jag verkligen ta med mig och tänka på ordentligt. Nu när man väntar barn och inte heller kan se framför sig hur det kommer bli.



Angående sockret tycker jag du tänker riktigt vettigt. Jag försöker också låta bli rent socker utan försöker äta banan,apelsin och äpplen. ATt göra smoothies var ju en bra idé,måste införskaffa mig en mixer/blender.



Hoppas du får en fin dag ♥

2009-03-23 @ 15:38:20
Postat av: Janni

Bra påminnelse. Det borde vi alla tänka på lite oftare..

2009-03-25 @ 09:53:46
URL: http://innaj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0