Barn får en att älska mer än man trodde var möjligt...



Syskonmys och Schlager på tv!





Ibland tänker jag på er som har FLER än två barn. Ni som har bebisar med kolik eller matproblem, ni som ni som... Ni fattar!
Jag är otroligt STOLT över mina barn och att VI skapat dessa två och att vi får allt att gå ihop. Samtidigt så vet jag att vi har det "enkelt". En okomplicerad vardag men det är vår vardag. Det som är småting för andra kan vara stort för oss och vice versa.

Då ni skriver till mig och skriver att jag verkar ha det perfekta livet så har ni fel. Ni har fel då ni tror att mitt och Es äktenskap är drömmen. Alla har vi olika mål och drömmar. Just nu är vi inne i en period där all fokus först och främst går till våra barn. Bara veckor in i vårt förhållande kom det ett frö i min mage. Elian som låg därinne och växte, sparkade och sen kom ut till oss och gjorde vår värld mer vacker än någonsin. Så gravid, bebis och allt vad det innebär har hängt med oss ifrån start.

Det är en tuff utmaning men samtidigt växer kärleken åt alla håll. Till sig själv, till barnen och till OSS. Det behövs inte så mycket för att man ska samla kraften igen, för att hålla vid liv. Man ska ta hjälp av omgivningen för stunder på tu man hand tycker jag. Småbarnstiden är så kort, så kraftig och så viktig. Att älska, se varandra och att acceptera att man ibland är på olika planeter. Att klara av den! PRATA PRATA PRATA är mitt tips, ändå är vi själva så dåliga på det. Att kommunicera. Men då vi gör det faller allt på plats. Man älskar ju varandra, oss och vår familj så det gör ont i hela kroppen.

Sen kommer det en helt ny tid. Barnen kommer alltid vara prio ett för både mig och E. MEN vi vill ha "kvar" varandra då barnen flyttar ut ( hjälp!) också. Då vill jag ha ett vackert och starkt äktenskap där vi längtar efter barnbarn. Som jag ska vårda de små, ta dem under mina vingar och älska dem tills jag somnar in för gott och för alltid.

Klappa dig på axeln, se dig i spegeln och säg "JAG ÄR BRA. Jag DUGER precis som jag är. "
Vi måste bli ännu bättre på att uppskatta oss själva och varandra.

Kommentarer
Postat av: sofia

Josefine, du är UNDERBAR!

2009-05-17 @ 00:21:31
Postat av: Anonym

verkar som alla negativa kommentarer påverkar dig trots allt. Du borde stå på dig själv istället

2009-05-17 @ 07:13:26
Postat av: Josefine

sofia: tusen tack så snäll du är!

anonym: men är det du igen? :)

2009-05-17 @ 07:48:19
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Josefine

sofia: tusen tack så snäll du är!

anonym: men är det du igen? :)

2009-05-17 @ 07:48:36
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Tina

Har aldrig komenterat här tidigare men följt din blogg över ett år. Du är så otroligt inspirerande och får även mig att tänka till, stanna upp och faktiskt ta till vara på stunder i livet. Ville egentligen bara skriva att jag tycker det var så otroligt bra skrivet Josefine.

Ha en härlig dag tillsammans!

Mvh Tina

2009-05-17 @ 08:22:47
Postat av: Evelina

Bra skrivet!! Känner igen mig på pricken!! Strunta i alla energi tjuvar = Anonyma kommentarer ( lättare sagt än gjort jag vet!) Kram kram fira ordentligt idag, ni i Norge får ju dubbel fira=)

2009-05-17 @ 09:15:11
URL: http://mevelina.blogg.se/
Postat av: Matilda i sundsvall

Du verkar vara en riktig toppen tjej,mamma och fru. Jag håller med dig, livet handlar om att fånga dagen man kan inte bara focusera på senare tid utan NU NU NU. Detta värmde iallafall i mitt hjärta en solig söndag på jobbet. Tack och Kram

2009-05-17 @ 09:44:25
Postat av: Jennie

Vad fint skrivet!

2009-05-17 @ 09:54:58
Postat av: Jenny

Du skriver så himla fint! Önskar att jag kunde dig som vän.

2009-05-17 @ 11:24:25
Postat av: Charlotte

Hej hej, jag är ganska dålig på att kommentera här men jag läser varje dag :) Ibland läser man något som känns alldeles rätt för att man läser det när man behöver det som allra mest. Detta inlägget var precis så. Jag vet ju att det du skriver är precis det jag tänker och tycker men ibland behöver man påminnas :) Rubriken är dagens sanning. Tänk att man hade så mycket kärlek inom sig!! Ha en härlig nationaldag i Norge och grattis till vinsten :)

2009-05-17 @ 11:50:55
URL: http://lottiess.blogspot.com
Postat av: Mari

Vad mysigt ni verkar ha det =)



Hoppas ni får en trevlig 17:e Maj, och ett stort Grattis till Eurovision segern :)



kramar

2009-05-17 @ 12:21:52
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Anna

Så fint du skriver och så generöst av dig att skriva det här. Blev rörd av det du skriver om framtida barnbarn...



Jag behövde verkligen läsa detta precis nu. Gillar din blogg, verkligen, men har på senaste tiden känt att det nog inte är så bra för mig att läsa alla bloggar med "lyckade" människor (smala, snygga, perfekta liv), eftersom jag granskar mitt eget liv efteråt och den jämförelsen svider.



Vi får alla olika gåvor, en del får kanske lite mer än andra, men sant är att ingen lever det perfekta livet och kanske borde vi alla sluta eftersträva det och njuta av det vi har istället.



Grattis till den välförtjänta segern Norge, på nationaldagen och allt! :)

2009-05-17 @ 12:47:52
Postat av: Anonym

japp

2009-05-17 @ 14:38:08
Postat av: Anonym

vill ej vara elak mot dig. Tycker det är bra att du står för allt du gör.

2009-05-17 @ 14:41:08
Postat av: Anna

Så sant.... det är lätt att se på andras liv och tro att det är en dans på rosor. Alla har vi våra bekymmer men som sagt pratar man så löser sig det mesta. Tack för ett fint inlägg.



Kram

2009-05-17 @ 15:29:55
URL: http://annakalle.blogg.se/
Postat av: Anna

Förvisso men ni har det bra ekonomiskt osv de flesta normala människor kan tex inte handla blommor för flera tusen. Vissa har riktiga problem som hur man ska sätta mat på bordet till sina fyra barn

2009-05-17 @ 16:03:38
URL: http://aftonbladet.se
Postat av: Kine

Hei!

Jeg leser bloggen din hver dag, men har aldri kommentert før. Du inspirerer meg! Jeg har selv en gutt på 4 år og en jente på 2 år. Vi har ingen familie i umiddelbar nærhet, det positive med akkurat det er at vi blir mer sammensveiset som familie. Jeg vet hvor slitsom og fantastisk denne småbarnsperioden er. Parforholdet må jobbes med kontinuerlig. Jeg synes du er sjenerøs som deler mye med leserne og du skriver godt. Det er godt å lese om andre i samme situasjon. Tusen takk!

2009-05-17 @ 20:36:50
Postat av: Karolina

Mycket bra och ärligt skrivet. Jag ville bara säga att jag uppriktigt hoppas att du skall få allt detdär du önskar! (Och grattis till vinsten också.) :)

2009-05-17 @ 23:03:39
Postat av: Kristine

Fikk tårer i øynene av innlegget ditt. Det er så riktig og sant om både parforhold, barn og framtida. Skulle vært flere som tenkte som deg - STÅ PÅ!

2009-05-18 @ 00:16:50
Postat av: Camilla

Hej, så fina ord du skriver, fick gåshud på armarna. Kärleken är fantastisk! Jag mötte min blivande man för drygt två år sedan, även vi lyckades sätta ett frö i magen efter några veckor. Vi valde dock att avbryta det hela för att få chansen att lära känna varandra först, dessutom fanns även min, då sexåriga, dotter med i bilden. Idag lever vi fortfarande tillsammans, min dotter har fått en underbar bonuspappa och skall nu bli storasyster om drygt två månader. Jag är så lycklig att jag får tårar i ögonen bara av att skriva detta.

Ta hand om dig och familjen!



Kram!

2009-05-18 @ 08:23:08
Postat av: Therése

Så sant - det viktigaste av allt är att tycka om sig själv och det är något jag har kämpat med i hela mitt liv. Jag tränar på att stå framför spegeln, se mig i ögonen och säga "Jag är fantastisk" - och mena det. Hittils har jag inte lyckats men det går framåt - i början klarade jag inte av att ens se på mig själv utan att gråta.



Jag och min sambo har inga barn ännu men kanske kommer de en dag och om det händer så önskar jag att de ska göra oss starkare tillsammans. Man måste kämpa för kärleken varje dag - den kommer inte bara av sig själv.

2009-05-18 @ 09:18:44
URL: http://stockholmsdagar.blogspot.com/
Postat av: C

Hej! Vilket underbart inlägg som jag precis behövde just i detta nu! Har haft en lite jobbigt helg med supertrotsig 3åring som träffade mina "nya" svärföräldrar för första gången (nästan) Så min tanke var ju att det måste bli den perfekta helgen för att de ska acceptera både mej och honom i deras sons liv... Men som sagt, en 3åring gör som han vill oavsett vilka vi träffar och den här helgen ville han inte alls utan skrek och grina och skrek lite till... Höll på att bryta ihop flera gånger men efter lite tårar och uppmuntrande ord från min pojkvän så kändes allt bättre! Man är ingen dålig mamma för att man har ett trotsigt barn som egentligen är jordens underbaraste och snällaste unge! Ditt inlägg fick mej att må bättre och att tänka till- ett förhållande som jag har där min pojkvän inte är pappa till min son är extra komplicerat och kräver extra eftertanke då det är många som involveras och som ställer krav... Men, som du skriver, pratar man och hittar kärleken i vardagen så kommer man klara det! Jag älskar din fina inlägg! Nu känns allt bättre och efter ett fin och uppskattat mail från min svärmor så är livet på topp igen, snart får jag ge mej ut i regnet och hämta min underbara son på dagis! Kram till er!

2009-05-18 @ 10:38:20
Postat av: Emzon

Så fint skrivet, många tänkvärda ord och så rätt!

Man måste vårda sitt förhållande för ingen annan än en själv kan påverka det till det bättre eller sämre.



Tack för en inspirerande blogg! Kram till er!



/E

2009-05-21 @ 11:56:35
URL: http://emmazon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0