NIGHTIE!


Jag innan jag sprang iväg till bilen... Nej jag tog BUSSEN i sista sekunden och njöt rött vin, tapas och FANTASTISKT sällskap ikväll!

Mina vänner är som skatter - de LYSER!

Aktiv dag!


WALK!




Ellisen sov sött då vi kom fram! I Elians ullmössa och jacka.


Men hon gick lätt att väcka för att sen få äta mat, banan och leka vid bordet!


Här väntar vi på Elian utanför Bestemor.... Fröken sov även på vägen tillbaka så jag misstänker ( hoppas) på tidig kväll ikväll då jag tänkte möta lite girls...!



Vår älskade tjej!


TACK för idag alla härliga MAMAS & BABIES! Vi är väldigt glada i er!

Nu ska jag ta en dusch här. Jag hoppas ni NJUTER denna dag.

Dammsugarrädsla



När Ella mumsat macka med leverpastej behövs dammsugaren... Men idag blev hon TOKrädd! Då får man dammsuga med en bebis på höften. Hon är väldigt lättskrämd just nu och ska helst äta själv ( mindre praktiskt då hon ska bli mätt...!). Ting sker hela tiden!



SKÖN TUR

Vi har gått en LÅNG och skön tur idag i fina vädret, lovely! Det var en del branta backar så det var perfekt träning och det brände i lår- och rumpmuskler. Sen fikade vi gott och matade bebisar i Rustadsaga innan vi gick tillbaka. Väldigt barnvänligt, rekommenderas! Kanelsnurrorna smakade FAB ;-)

Då jag och Ella kom hem till Bestemor kom det en trött kille ifrån dagis som bara ville hem så här pågår onsdagsmys!


base!

Ni frågar ofta om min sminkning vilket är väldigt smickrande men jag har inte helt hunnit svara er grundligt hur jag gör. NU har jag fått äran att testa IDsmink. ÄNTLIGEN, då detta är något jag haft lust att prova länge och tanken var nu i höst efter att mitt smink blev stulet i Malmö på semestern... Men då köpte jag Lorea´l och var ganska nöjd, en stund tills min hy blev sämre av det.

Så idag var det premiär! Med Ella kring benen och en son som lekte med bilar så testade jag att använda concealerborsten först och därefter de andra två med lite foundation och sist finishing powder. Jag har haft sminket en timme nu och det känns inte att jag är sminkad vilket är superviktigt. Det ska inte kännas eller se ut som en hinna enligt mig men får gärna friska upp och täcka finnar och mörka ringar...!

Jag fick ett bra mail med beskrivning så att jag höll reda på puser och borstar och idag testar jag färgen Fairy Light som verkar passa mig bra.

Det är trevliga Sara ifrån
MakeUpBySara som säljer dessa startkit som jag fått testa och priset hos henne är:

Endast 949kr men värdet är 2200kr!
Då står hon för frakt (till norge till kommer extra frakt) och betalningen sker med faktura!


GET STARTED KIT innehåller 2 foundation, en mineral veil, ett solpuder/ögonskugga, en primer, en flawles face borste, en kabukkuborste och en concealer borste. Som en extra bonus medföljer en DVD med instruktioner om hur du använder produkter från id bare Minerals.


Jämnt och fint även på en riktigt trött Mamma!


Jag gillar att fräknarna fortsatt syns. Man kan självklart täcka dem om man vill men naturell är fint tycker jag!

NU dags för dagis och solig prommis för mig och Ella som är klädd i ull idag.



O N S D A G!

Tjohoo - en NY DAG!


Vi startar med soft morgon = sen lämning på dagis och frukost hemma! Eivind körde precis iväg på jobbmöten "out of town" men han kommer tillbaka i eftermiddag. Vi får förstärkning idag för att jag och Ella ska kunna möta "lattemammorna" och vi ska på tur.


Elian sov i sin säng HELA natten inatt och kom in strax efter 6.30 och kröp ned med oss vakna girls! Ella ropade vid 2 tror jag och jag gav lite mjölk och så somnade hon om i sin säng. Sen låg hon med mig då jag vaknade, måste skärpa mig. Jag kommer inte ihåg vad som sker hos oss "by night". Måste samla energin igen och FOKUSERA på nätterna.

Jag ska erkänna...

Igår struntade jag i bok och spikmatta. Satte hälsan åt sidan och såg senaste avsnittet av Svenska Hollywoodfruar i macen i sängen och la mig alltför sent. Ni andra i Norge som vill se går in på tv3.se sen klickar ni på tv3play till vänster eller bara HÄR och scrollar ned till programmet, där ligger alla tre avsnitt som hittills visats. Man förundras ju då man ser programmet, alltså Marias "styling" jag DÖR! Förlåt men det ÄR lite pinsamt att alla tre är blondies också....!

Anna Anka kan man knappt  kommentera för jag vet inte vart jag ska börja eller sluta. Alla uttalanden är ju så komiska då hon lever lyxliv, vilket väldigt få andra gör i jämförelse. Tänk att ha tiden och möjligheten att träna så mycket, ha råd att äta perfekt kost ( so far so good...) MEN att behöva suga av sin man varje morgon för att han ska vara lycklig. Stackars...

NU ska jag lägga mig och läsa. Ska tuffa till mig på natten med barnen igen. Elian hade en liten olycka ( slutat med nattblöjan) inatt och jag trodde klockan var typ 5 så då jag dragit ur alla sängkläder fick han somna om med mig... OOPs klockan var 1 såg jag då vi lagt oss. Ellisen ska inte få äta heller, hon åt så fint på dagen idag och hennes mage var nog bara väldigt full igår för idag behövdes en dusch efter en "top til toe - worst ever" ja ni fattar...

SOV GOTT!


TJEJHELG I SIKTE!

Jag och Ellisen drar till Stockholm i helgen och ska på Underbarabarnmässan och på ett möte i city på fredagen direkt då vi kommer ifrån flygplatsen, det känns så himla KUL! Om vi planerat i tid hade Eivind och Elian kunnat hänga med men det krockar med Es jobb så vi delar upp oss. Nästa år får vi dra allihopa. Hotellet vi ska bo på ligger nära mässan och det känns toppen!



"Checka in hos Alfons Åberg! På Rica Talk Hotel i Stockholm har vi skapat Sveriges bästa barnhotell."

Tänk så perfekt för Elian? Jag glädjer mig att få upptäcka ett hotell som riktar sig till barnfamiljer och att få somna i tid, blogga, äta god svensk mat och läsa svenska blader......LYX! Har även bokat in trevliga dejter som jag glädjer mig till.



PLAYDATE:


En trött kille som somnade sista biten ifrån dagis till Henrik så jag hade preciiiis väckt honom och gett honom en yoghurt så att han skulle orka gå ifrån parkeringen. Ville bara visa fina koftan jag shoppade på KappAhl. Koftor på små killar är SNYGGT!



Vi fick god middag och hade härligt "häng" i eftermiddag. Ella valde att ÄTA idag så jag är HAPPY!

WE ♥ YOU!


KÄRLEK!

Nu ska jag återgå till min glass och IDOL! E är hos Tore och spelar xbox så jag har fötterna på bordet och tvn för mig själv ;-)

NJUT KVÄLLEN alla glada!

Tra la la


Ella i skönaste TROLLullset och sköna kjolen rockar och leker!

Som jag skrev så åkte vi till Babycafé / Babysång! Man samlas, Mammor, Pappor och barn och inleder med sång i ring med rörelser och barnen kryper, sitter, ligger och springer omkring och leker och ser på varandra och vi sjunger till piano. JÄTTEKUL och mysigt.

Att få möta andra härliga svenskar i Oslo är som att hitta hem lite... För varm lunch ligger mig varmt om hjärtat och det är väldigt kul att få känna sig helt hemma någonstans.


En FIN och supertrevlig Mamma med SÖT 4månadersbebis som jag kände igen ifrån vår MammaBabywalk förra veckan. Hon känner Heidi i gruppen. Världen är liten!



Då vi sjungit och fikat färdigt ( man fikar för 30 kr. Mackor med ost och tomat och te / kaffe + kanelbulle! Ella mumsade bröd med smör och banan) så hann vi med en kort dejt med Anne i underbara soliga vädret.



FIIIINA Anne!




Vädret just nu i Oslo ;-)

Idag var det riktigt iskallt då vi sprang ut till buss och babysång! Jo bussen går endast en gång i timmen här utanför men vi har nära till hållpatsen som tur är... Men en bebis kan liksom bestämma sig för vadsomhelst närsomhelst så att jag hinner med den planerade bussen är alltid lika skönt.

I eftermiddag då vi gick till bilen efter playdate var det höst och solen värmde. Hösten är så frisk och mysig!


Så idag blet det vantar på och nya höstjackan!

Jeans Lindex, amningströja Proud, kofta ZARA, jacka Byoung och Converse.
Vantar ifrån H&M.
Ps.
I LOVE den stretchiga sjalen jag shoppade på Vero Moda!

På väg!


Ellisen i vagnen nyss!

Nu är vi en snabbis på Es jobb och bokar flyg och hämtar bilen. Vi ska hämta Elian och sen hem till Henrik och leka! Jag och Ellisen reser till Stockholm fredag, jippie


BABYSÅNG!

Godmorgon TISDAG!

Nu skuttade Elian ut påklädd för turdag och jag och Ellisen funderar på babysång... Hon tycker vi ska gå så jag tror vi försöker hinna ;-) Klockan 10 i Svenska Kyrkan, kanske vi ses där?

Liv & spikar

Nu har jag matat min lilla sockerbit. Hon är så ljuvlig där hon ligger och mumsar och gosar med sitt eget hår... Hon äter som om det inte fanns någon morgondag och kurar ihop sig på sidan som en banan då jag lägger henne ned i sin säng igen. Just där och då blir jag ofta tårögd. Tänk att denna dotter kom till OSS? Jag (VI) är så fantastiskt lyckligt lottade som har två sovande barn vägg i vägg som andas vackert. Deras andetag är vackra för mig, andetag är LIV.



Till något helt annat:

Jag fick hem SOLO idag i posten av Mamma då jag var med i en miniintervju.

Jag tyckte mitt ena svar var lite konstigt och ser att fråga + svar egentligen såg ut så här:

"FRÅGA: Tjänar du pengar på bloggen? Om inte inte har du fått några erbjudanden?

SVAR: Ja, det gör jag via annonsintäkter. Jag har blivit erbjuden att blogga för en fast summa i månaden men portalerna har inte tilltalat mig. ( Inte alls varit familjeinriktade / ens barnvänliga)"

Men i tidningen var det bara en fråga men hela mitt svar. Eivind tyckte jag svarat lite konstigt... Kan man klippa en skriven intrevju undrar jag? Då om någon gång känns det ju "safe" att svara på några få frågor.

Bara för att
bloggkommentatorerna i tidningen säger att spikmattan är aningens ute i bloggvärlden så ska jag berätta att jag just fått en NY att testa. Yantramattan jag fått testa är större  än Shaktimattan och jag trivs väldigt bra på den men mer utvärdering kommer då jag testat den en stund. Så ni som är less på temat får blunda, liksom jag gör på mattan. LOVE IT!

NATTA!

Bye Bye!


Julie vinkar hejdå till sin boyfriend som var ganska tröttis idag!

Det är så kul att Skai blivit NovaStarfrälst som ni ser på Julies söta huvud. Han är en Pappa som gillar att shoppa med och åt Julie, I like!
Idag hade han de nya
skorna ifrån Crocs som han fått av oss. Sköna, lätta och snygga skor att ha i parken, på lekplatsen eller anytime.

Nu ska jag läsa ut min bok och samla sömn. HOPPAS Ellisen sover skönt inatt trots tom mage...!
KRAM till ER - ni gör det så KUL att blogga♥

Bloggfix

Här fixas det med min blogg, vad som sker ser ni om ett tag ( inte idag). Men återigen vill jag uppmana er att SPARA adressen www.prinsessansdagbok.com och inte blogg.se-adressen!

UPDATE: Jag kommer att ändra min bloglovin men kan ej ännu pga tekniska ting. Kommer dock meddela då ting sker... Förlåt att det blir så vimsigt.
Följer ni med?

Elian har haft lekebesök av Julie och snälla Skai hade med massa kläder som Ella fått låna!

Nu tillbaka till alla ord jag inte förstår, men som jag som tur är får hjälp med ;-) Men kollar även Stockholmsalternativ inför helgen, kanske jag och Ellisen kommer oss iväg!

NJUT KVÄLLEN!


No no Mamma!



Ikväll ska vi FIRA att vi sålt radhuset efter två visningshelger. SKÖNT! Det var ett hästjobb att städa bort och göra fint inför foto och visningar med två små barn som har blöjor och leksaker typ överallt. Numer bara en som behöver blöjor men ändå.

Ella kickade igång dagen strax efter 5 idag, HELP! Hon är så himla glad då hon vaknar men har inte ätit något alls idag förutom mjölk...Det är NO NO om det inte är brödbitar som hon kan "leka" med. Hmm kanske ont någonstans eller så är vi bara i ofas efter en ganska stressig helg. Ja ni som haft visningar vet hur det är...!

Nu ska vi dansa lkite här med fröken hängandes i ergoselen och se om det kan hjälpa.



sålt!

Radhuset är SÅLT!!!!!!!!!!




Ombokat och bokat?

Idag har jag och Ella egentligen möte på helsestationen om sömnen, hur det går. Men efter en helg fylld av massa städning och lite sömn så känner jag att min pyjamas får sitta på även efter vår dusch som vi tog förut. Bara vara är viktigt det också och vi har en ny tid på torsdag.

Plötsligt fick jag sån lust att åka till Stockholm i helgen för att gå på
UnderbaraBarnmässan... Ska ni dit?


TÄVLING - VincentShoeStore 10 år!

Nu FIRAR vi att VincentShoeStore firar 10 år!

"Sedan starten 1999 har Vincent Shoe Store vuxit och blivit ett begrepp bland barnfamiljer över hela världen. Vincents profilering och starka sortiment har lagt grunden till en given framgång.

Vincent Shoe Store är specialister på barnskor och tillbehör och idag ett etablerat varumärke med flera butiker som drivs av kunniga och serviceinriktade medarbetare.

Vår mission är att erbjuda ett stort urval av tuffa och roliga, moderiktiga och funktionella barnskor och relaterade tillbehör. I Vincent Shoe Store hittar du inför varje säsong barnskor för alla typer av väder och fötter."



Ni kan vinna valfritt par av dessa coola stövlar som finns i storlek 24-38!
För att delta lämnar du en kommentar nedan med vilken färg och storlek du önskar samt din epostadress i kommentaren ( ej i fältet ovanför). Då får ni sedan VincentShoeStores nyhetsbrev på epost och missar inga news!


 

Det kommer även att lottas ut TRETTIO stycken Alcazar/Vincent cds som tröstpris så håll utkik på söndag då tävlingen avslutas!


Bästa avslutningen på helgen!


På väg till Bestemor i nya
skorna! Jacka och mössa finner ni här.

Sen blev vi bjudna på dinner hos Bestemor som serverade "Fårikål". HUR gott som helst! Det var lammlår tror jag och så massa kål som fått stå LÄNGE så köttet var mört och gott. Till det potatis. Väldigt norsk och jag gillade det. Ellisen satt och smaskade på potatisbitar och köttbitar på sin stol och tog livet med ro. Hon har blivit stor alltför snabbt.... Bebistiden FLYGER fram!


Fina Tante Heidi myser med Ella.


Håvard kikar fram i bakgrunden ;-)


Heidi blev happy då Elian hade med sig Lotta ( på Bråkmakaregatan!).


Onkel Håvard ska helst läsa.


Vi diskuterade bland annat JUL 2009. Ett pussel med många möjligheter ;-)



Eirik ♥ Heidi = SANT!

TACK för en perfekt helgavslutning bästa Bestemor!


Vårt lilla radhus igårkväll. Vi får se hur det går idag om vi behöver planera in fler visningar... Jag håller er uppdaterade då något spännande sker ;-)

VILDE SOFIE:

En MAGISK dag igår! Vi är så glada att vi fick vara med på denna fina dagen och jag var en STOLT Gudmor som fick bära fröken fram, hålla under ceremonin och sen somnade hon sött i min famn. Elian ville gärna fram till Mamma men det gick fint och på slutet gick jag bak till honom och ammade Ella lite innan hon somnade och Elian och E ritade lite bak i kyrkan där de har ett litet lekbord. Vår morgon var hektisk med städning och fix men att komma in i kyrkan var så skönt.

 

Här ska Gudfar (PAs bror) ta av luen. Det är en tradition i Norge att barnen har lue/mössa. Vilde hade på sig en underbar hemmagjord ullklänning och tillhörande mössa.

Ovanstående bilder fotograferade av Ann Torill.

Nedanstående fotograferade av mig.

VACKRASTE Vilde Sofie sover tryggt i Mammas famn♥

Ashis fina ullkjole med blonder / spets kommer ifrån Tulip og Tatamo.

 

Elian högg in på asken han fick innehållandes nonstop då vi kom hem till familjen efter dopet. MMMM.

Han hade igår på sig byxor Nova Star, skjorta och skinnjacka MeMini och koftan är min brors gamla hemstickad (förmodligen av vår Mormor).

Pappan lekte med barnen på Henriks rum. Ellas kjole / klänning hittar ni på Cubus och finns även i rosa. Jag gillar kortare (praktiska!) sköna vardagsklänningar som även passar på fest.

Vissa äter mindre sansat än andra ;-) Bröd är KUL för då får man äta själv...!


Ett vaket dåpsbarn i hemvirkad klänning och tossar. FINT!

 

MÅNGA fina och GODA tårtor serverades ( jo jag smakade på ALLA! )
Detta är Ashis cheesecake med pynt ifrån Praktfull.

Om ni vill se fler bilder så har Ashi många! Min kamera var utlånad med Ashis minneskort i men jag hann knipsa lite bilder här och var. Sen har jag fått dem på mail, tack snälla!

 


TODAY:

Idag myser jag och Ella i pyjamas efter en busy helg! Hon vägrade gröten så hon mumsar på egna små smörgåsbitar istället. Solen skiner och det är en NY vecka. Nya möjligheter!

Sov sött


Vet ni vad? Jag är så trött här i soffan efter en trevlig dag så jag kikar in imorgon istället och berättar om allt fint.

SOV SÖTT alla goda.

Dagens:


Man kan undra vad jag gör här men detta är det dagensfoto som finns ifrån idag!

Vi var på väg ut ifrån kyrkan och hem till Ashi och kompani här och jag hade kjol ifrån Indiska, skor Din Sko och blus KappAhl idag. Smycken
Amandaegilson och klocka CreativeLounge.

Har ni problem med min blogg?


Kommentarer och hela min blogg verkar strula?

VINNER DU?

Nu har jag och E hamnat i soffan! Ljusen är tända och barnen somnade sött då vi sent kom hem. Ellisen somnade hos Bestemor och somnade om här igen. Elian har varit SÅ god idag och lekt och pratat massor. Vart kom den STORA vackra treåringen ifrån säger jag ofta åt E och så skrattar vi stolt. Han är ju VÅR!



Jo, vinnaren i
tävlingen kommer om någon sekund. Ska bara lotta först.

Postat av: Anki

jag skulle gärna vilja vinna TIGER WHITE, att kunna ge till min kompis när hon får sin lilla i januari!
PERFEKT PRESENT till en småbarnsmamma!!!

2009-09-26 @ 23:37:49

GRATTIS!!Maila mig din adress så att vinsten kan komma i posten bums!
[email protected]

Just nu:


Hej hej ifrån köket!

Nu FAMILYDINNER.

HEMMA EN SVÄNG!

De här askarna fylldes med choklad för stora och små igår och serverades idag som en liten gåva!

Nu är vi hemma och mellanlandar efter ett UNDERBAR fint dop! Vi ska vidare på söndagsmiddag hos Bestemor så jag ger Ellisen mat och killarna kollar på Lotta. Jag vill ha ALLA filmer av Astrid Lindgren åt barnen. De väcker så mysiga minnen och har så härliga miljöer.

NJUT söndagen!

DÅPSDAG♥

Idag är en STOR dag! Min guddotter Vilde Sofie ska döpas klockan 11 och jag ska få äran att bära henne fram!
Jag satt igår och slog in paket och skrev kort. Rörd var jag, är jag och kommer jag att bli i kyrkan. Barn är livets MIRAKEL♥

 

Dagen du kom såg det ut så här på Ven där jag befann mig. Men du var i mina tankar VARJE stund.

 


Första gången jag fick se dig!

 

Vi gLäDjEr oss tills iDaG!

 

Nu frukost hela gänget, sen städa inför visning och sen "pynta" oss som man säger i Norge!Kl 10.30 ska vi vara i kyrkan så planen är att vara utanför dörren kl 10.


Dagens:

 

En sån här GLAD tjej kan inte annat än få mig att bli lycklig ända in i benmärgen!

Jag är glad i hennes coola dress ifrån Liandlo som vi gärna kombinerar med jacka / kofta till för att bryta av.

 

 

Vår lille filosof som matade änderna med pommes frites idag...!

Dagens sköna kläder kommer ifrån IsbjörnOfSweden, mössa Norrbaggen och Crocs.

 

Jag hade skönaste byxorna ifrån Lindex, 299 kr - löp och köp. Perfekta hängaiparken, söndagsprommis eller bara skrota hemmajeans, tycker jag. Amningstop med båtringning Proud och ute amningshoodie ifrån BOOB + Converse.

Första gången på höstig mark. Ella har ärvda strumpisar efter Elian och mjukaste jacka ifrån H&M. Hon var lite tröttis på bilden som ni ser.

 

HÖST är så friskt och vackert tycker jag.

Mammas älskling. Igårkväll vägrade han nattblöja. Jag har ju SLUUUUUTAT med blöja Mamma...Det gick toppen och nu håller vi tummarna även inatt ;-)

 

SOV SÖTT!


Tittut!

TITTUT!

 

 

 

Vi åt lite mat vid vattnet medans det var visning hos oss idag! Denna dagen "bara försvann" och jag kommer bara spara de LYCKLIGA stunderna ifrån dagen. Det är vissa dagar som är tyngre att ta sig igenom än andra. Idag var verkligen en sån dag. Jag är så GLAD att ha underbara vänner och familj♥

 

 

 

 


Fab Friday



Idag stal jag Ashis tid och drog henne med på mysig lunch och lite shopping, oops!

Det var SÅ mys och välbehövligt, helgen startade helt plötsligt ännu bättre ;-)

Sen hämtade vi Elian på dagis hela familjen och körde hem till Julie & Kompani!

Elian hade med sig en rosa ros med text och kinderägg, de ingredienser som behövs för att imponera på sin girlfriend♥

Julie älskar att busa och leka med Ella!

Efter god dinner och massa lek tog Papporna barnen ut på en liten köretur.....

 

Vad sker nu?

 

Det var MYCKET uppskattat och då de kom hem sov Ellisen sött i sin säng.

 

TACK för en UNDERBAR fredag♥


Gidlunds.blogspot.com

Nu har vi nyss landat i soffan efter en UNDERBAR dag!

Idag då jag och Ella var på spontandejt med Ashi och Vilde ringde Isak. Min älskade systerson som föddes en vecka innan jag fyllde 10 år. Den bebisen fick nog med kärlek av sin Moster ;-) Jag bar, pussade, lekte och var barnvakt så snart jag fick lov. Har alltid älskat honom som min lillebror. Att han sen växt upp och blivit en klok, glad, vacker både utanpå och inuti, kärleksfull och DUKTIG snart man är ju så otroligt HÄRLIGT! Han hade den bästa nyheten för en Moster som bor i Norge som har sin Systerson i Sundsvall men som flyttat hemifrån till Malung för att gå snowboardgymnasiet....


Isak näst till vänster med hatten i somras. Är så glad vi hann med en mysig vecka på Ven innan han flyttade.

EN BLOGG! Jippie!

www.prinsessansdagbok.com

Nu sover Ella ute på bron, jag ska packa ihop oss innan vi ska komma oss iväg. Fredagar är magiska, en hel HELG tillsammans alla fyra. Let´s make the best out of it!


Denna bok kom i posten idag då bloggen är nämnd i ett litet hörn, den verkar BRA då den innehåller mycket om det "nya". Dvs bloggande, nätetikett och smart tänk vad gäller ditt företag! Kan köpas hos
www.kreafon.se och heter "Marknadsföring och kommunikation i sociala medier. Givande dialoger, starkare varumärke, ökad försäljning ;-)"

Tävling - Valfri Baby Peace ifrån kurtisbaby.se!

Nu ska vi ha en härlig FREDAGSTÄVLING ( som avslutas på söndag, så HELGtävling kanske är ett bättre begrepp ;-))
Ni kan vinna VALFRI Baby Peace ifrån
Kurtisbaby.



"Baby Peace är en skyddande gardin, utan bökiga fästanordningar, som enkelt hängs på barnvagnen och ger skydd mot både sol och stadens myller."


Vi har denna i vitt och jag ÄLSKAR den! Den skyddar mot sol och då Ellis sover är gardinen fördragen så att hon har full ro men samtidigt sitter inte "filten" för hela öppningen och den kan inte fastna i däck, falla av eller ramla ned i vagnen. Smarta lösningar är SÅ kul att få använda då man alltid har med sig vagnen då bebis är liten. Så - vilken vill du vinna?
Skriv svaret i en kommentar här så lottar jag ut vinnaren på söndag.

LYCKA TILL♥


Strax..

Lottar jag vinnaren! Scrollar upp och ned och pekar på skärmen, volia en vinnare! Ni kan tävla till kl 9.30.

Update: GRATTIS Hilde!! Maila mig ( [email protected]) din adress så ska du få kitet i posten. All lycka till dig och baby, snart går kvalmen over - hang in there ;-)

"Postat av: Hilde

Hei! Må bare si at creative lounge har så mye fint at det er utrolig vanskelig å velge!! Men en god favoritt er smykket Pärla ängel fra pearls for girls. Kjøpte meg et smykke av dette merket på ferie i sverige i sommer, og det har nesten ikke vært av min hals siden. Nydelig og utrolig søtt! Forøvrig er jeg førstegangsgravid i 13. uke. Og mens mang plages av kvalme, manglende energi og trøtt og sliten hud, så hadde det vært hæærlig å kunne unne seg selv litt luksus med deilig hårbehandling! DET føler jeg man fortjener ;)
Ha en fortsatt fin mandagskveld, og takk for en inspirerende og engasjerende blogg :)

2009-09-21 @ 20:35:40"


F R I D A Y !


Soft morgon med Mamma och Ella... igår!
Elians jacka är 100% återvunnen = bra miljötänk. Ni hittar den hos
Ecoloco.

Idag är killarna på jobb och dagis och vi ska fixa inför helgens visningar. Jag ska köpa färska blommor, glödlampor och hinna med en god lunch och i eftermiddag har vi en skön dejt med Elians girlfriend & family ;-)
HAPPY FREDAG!

Thoughts...

Badat med hårkur och Elle. Lagt barn. Pratat med syster i telefonen LÄNGE och jag har fått många tankar på plats. Dags att trycka på play och inte pause i vissa lägen...


En mors kärlek är nog alltid större än man någonsin kan ana innan man själv blir mor.
Den går inte att beskriva med ord. Jag skulle gå igenom eld och helvetet för mina två..


Hoppas ni har en skön kväll!


Höstig prommis

F R I E N D S♥



 

Ashi!

Happy MAMA!

Efter en tur kan man bli liiiite trött ;-)


Här är hela gänget på bild. Huller om buller och tjejerna i vagnarna.

TACK för besöket idag, vi njöt varje sekund och så härligt det är att få njuta solen en sån här dag!

KÄRLEK

Elian passar väldigt fint i sin fleecehoodie ifrån IsbjörnOfSweden.

Nu kommer E in genom dörren och jag ska faktiskt gå upp i sängen och VILA!

Ha en SKÖN eftermiddag.


Ashi, Henrik och Vilde på besök:

Elian och Henrik, en stund sen sist men alltid lika goda vänner!

Vi hade så härligt lunchbesök idag!

Det blev enkel servering så att vi skulle kunna umgås istället. Olika bröd med pålägg, lattes och juice.

 

Kan själv. Men gärna lite hjälp ibland ;-)

Elian har här klätt sig i sitt fina halsband han gjort själv.


Jag och Ella med en brödbit i högsta hugg!

 

Sen blev det lite soffmys!? ;-)

Min guddotter som blivit så STOR!

Jag tycker nyss Ella var i denna storleken.. Eller när jag tänker efter så tror jag nog att hon är det fortsatt?
Ni undrade hur jag tänker med kläder som hon vuxit ur? Vilde får låna dem. De hinner ju knappt användas och jag gillar ge bort / låna ut / sälj vidare tänket. Vissa ting sparar man ju för Ellisens skull då hon blir äldre!

 

 

 

 


New skirt

Se bort ifrån den skrämda Mamman i bakgrunden.

Ella visar upp sin NYA FINA kjol (som jag var på jakt efter!) som fanns hos LitenCorrelin, JIPPIE!

 

Nu kommer strax gästerna!

Godmorgon

Här ska Elian krama Ella då vi ska posera för Pappa ;-)

 

Tittar in och önskar GODMORGON! Vi äter frukost och nu ska jag hoppa ur pyjamasen och klä på mig! Tänk att jag ska få pussa på min guddotter idag, JIPPIE. Elian kommer bli överlycklig då Henrik skuttar in här och jag och Ashi kan ha tjejsnack. Detta blir en BRA dag!


Trevlig kväll!



Vi önskar er en TREVLIG KVÄLL!


Kväll hos oss:

Nu är E på föräldrarmöte efter att han kom hem och lagade lamm med sallad och god sås åt oss! Perfekt tycker jag att slippa stå vid spisen en onsdag ;-) Ellisen slocknade nyss.

Elian somnade i kön i bilen idag så jag tror det får bli IDOLmys tillsammans då han badat. Imorgon tar vi en "day off" på dagis och har bjudit hem våra lovely friends Ashi & Kompani, det ska bli så himla mysigt.



Elian jobbade lite ikväll innan middagen i mysdress ifrån
MeMini och stövlar ifrån VincentShoeStore.







Prommis!

Vi är hemma efter en LOVELY dag med lång skön tur! Babysången var flyttad till måndagar så vi satte oss och NJÖT solen istället. Jag är så glad i mina girls med babys!


Dagen var som sagt solig och jag hade en liten överraskning idag åt Mammorna!
Ett svart solskydd ifrån Cloudy skulle lottas ut. Ida, Tones tjej fick direkt låna det eftersom det var behov så hon testade solskyddet på första prommisen!



Happy Birthday Tone ( längst till höger)  som fyller år idag!

Inne i caféet som egentligen är en butik fanns DE fina OddMollykläderna... Jag dreglade lite då jag väntade på min tur i kön att få köpa en smoothie.


Mätta och belåtna. Oskar och Ella softar lite.
I LOVE att vår vagn är som en matstol vid behov!


KARIN VANN solskyddet, hon blev superglad! Vi skrev namnen på lappar och la i Ellas mössa!


Tur i sköna höstsolen!


Bästa Ellisen på väg hem!




Vognverden.no

Jag fick för en stund sen ett mail ifrån en GLAD norsk läsare som med sin kollega driver Vognverden.no Kika in på sidan, de har ALLT!
Ella har fått detta stormtrekket ( vindskydd ) att ha på sin fina vagn i höst / vinter. Det är något som inte finns till Bugaboo så denna var PERFEKT! Just nu bjuder de både svenska och norska läsare på FRI FRAKT om ni vill köpa ett likadant. Självklart valfri färg ;-)



"Det prisvinnende* stay-put stormtrekket er utrolig praktisk og har mange smarte løsninger:

- festes til vognrammen ved hjelp av trykknapper
- stor og god fotlomme som holder små føtter varme
- enkel å feste/ta av
- passer 99,9% av alle vogner og triller
- kan brukes fra nyfødt og ut vognperioden
- det følger med matchende oppbevaringspose
- kan vaskes i maskinen

*Practical Pre-School Gold Award 2005"


Här kan bebis sova skönt i vind, regn eller snö!


Levereras i denna!

Ps. Ellas fina myggnät finns också i shopen.

biomys


Bioklädd igår!

Om ni ska se bio på en mysig salong - gå till Gimle!
De visar oftast en eller max två filmer, gärna franska eller mer kulturella så du kan passa på att få lite kultur på köpet ;-) Sköna stolar som man kan "lägga" sig i, ett litet bord åt ölen / vinet och ja du har allt du behöver för en bra biodejt!


TJOHOO - det är ONSDAG!

Morgonutsikt ifrån duschen då Ellisen leker i sin säng.

 

Här gör vi oss klara för en NY dag! Vi ska möta upp Mammor&Bebisar och gå på Babysång i en kyrka. Det kan bli intressant med norska sånger för min del ;-)

 


Night time!

Filmen var HUR bra som helst!
Mysigt att få hålla handen och jag fick ett glas rött till godiset också.

Blogg.se kollar upp vad som gör sidan SEG! Jag har själv inte märkt något men ser ju kommentarerna... Så ska det inte vara så förlåt mina fina bloggisar!

KRAM

Sorry Darlingen...!

Så här länge höll det. Min lilla secret som E inte vetat om. Han har nämligen trott att sista hämtningstid på dagis är 16.15 sharp och flera gånger kommenterat hur många barn som är kvar då han hämtar i sista sekunden pga kö... Jag har nickat och försökt undvika ämnet. Då papper ifrån dagis kommer hem lusläser jag information och jag vet att E kanske max slötittar ( är det en Pappagrej? Jag har definitivt koll på tider och datum i vår familj...! Tror det är undantag då det är på annat vis och vi trivs helt ok som vi har det.)

Jaja idag berättar han för mig att det är 16.30 som är sista hämtningstid. Han sitter fast i kö och ringer mig och berättar att han inte hinner till 16.15 idag. Jag spelar inte förvånad utan börjar skratta lite lätt och han förstår ingenting. Borde jag inte låta chockad? Han som fått veta det av dagis och låter väldigt nöjd.  Uff, detta var den enda secret jag haft för honom så Eivind - nu är det inga fler hemlisar ;-)

Som tack för detta ska han nu ta med mig på bio. Eller bara för att muntra upp en nattvakande mor kanske? Oavsett, JIPPIE vi ska få se film nummer två i Stieg Larssons triologi. Glädjer mig!



Nu äter Ellisen små brödbitar och hon älskar det. Lite fruktmos till det och lilla magen blir mätt.

Snart är killarna hemma också, då blir det wook med scampi i vitlök med sweetchili och lime. Pasta till det. Mums!

NJUT eftermiddagen, krama lite extra på din kära!


prinsessigt


Idag myser Ella i fin body ifrån Ekobaby.

Nu lunchdags.

I ♥ ipal


En sån
här vill jag ha i köket. Saknar att radion alltid står på härhemma. Det blir inte samma sak med webradio!

Efter regn kommer solsken!

En dusch senare, lite god frukost och massa gos med bästa bebisen så mår jag så mycket bättre. Hann inte somna då hon sov förut men sol + dusch = bra energi!

TACK för att ni finns finaste bloggisar - you make me happy!

Jag märker ej att min sida ska vara seg? Trist för er som upplever detta.

No sleep

Oj oj denna natten kom och gick men jag fick knappt sova. Det har varit maraton härhemma och ingen har legat i sin säng som de ska... Jo Ella men kl 4.45 var hon KLARVAKEN ( hon somnade ju igår innan 18.30 för att hon var omöjlig att hålla vaken) så hon låg vaken och ville leka med Elian som kom inspringandes kl 5 då jag ammade för att försöka söva Ella. Men hon somnade inte förrän typ 5 min innan Es klocka ringde.

It´s raining today och vi kommer mysa och VILA! Jag kanske tar en regnig kort prommis för att få energi och söva fröken sen. Men då hon sover måste även jag försöka.

KRAM och GLAD tisdag!

NATTA!

Nu dags för sängen och läsa bok! Funderar på att ta turen till BabySång imorgon med Ella. Det är ju så mysigt och Ella gillar ju andra bebisar och musik. Sist vi var där ammade hon bara och nu kryper hon och ska sitta i barnstol med de andra efter sångstunden. Bäst att ta vara på livet, det går ju så SNABBT!



SOV SÖTT!

Bästa besöket!

Sötaste Karin kom hem till oss med smarriga bakverk och så hade vi tjejdag med massa mys tills killarna dundrade in efter jobb och dagis. Älskar family life!

Ellisens nya grej, att stå så här. Inte kul att bara krypa längre.

Vi kollade in bloggar och nätsidor. Viktigt att man uppdaterar varandra på livets viktigheter ;-)

ÄlSkAdE HjÄrTaT i Elians body och sockar - MINNEN!

Karins hårfärg är LJUVLIG och jag önskar jag kunde få låna hela hennes hår i några månader. Men jag skulle inte våga färga mitt eftersom jag vet att jag vill bli lika ljus igen i vår och det skulle slita sönder mitt hår. Men många vågar ju!

En småtrött Elian äter en tugga kvällsgröt och berättar om pärlorna på VÄRLDENS FINASTE halsband som jag fick av honom idag. Absolut mitt nya favoritsmycke♥

TACK sötis för besöket idag - you made our day!

 


Soft


Jag softar i sköna tights och en klänningstunika ifrån Monki. Skorna är
Crocs (lily winter) och SÅ sköna och fina!




Strax kommer Karin på besök och Ellisen slocknade nyss i vagnen ute.

HAPPY MÅNDAG!

Vinn härligt schampoo & treatment ifrån DISP REPAIR hos Creativelounge

Det är produkterna till vänster ni kan vinna, tuben till höger är en ljuvlig mask.

Ni kan nu vinna det underbara schampoo & treatment ifrån DISP REPAIR hos CreativeLounge som jag själv använder! För att delta i utlottningen skriver du en kommentar härinne med DIN favoritprodukt hos CreativeLounge. Det kan vara ifrån hela shopen.

 

FiNaStE webshopen?

Tävlingen avslutas på fredag och jag önskar er alla LYCKA TILL♥

 



Tjohoo - ny vecka!

Ella i sin säng alldeles nyss. Dags att sänka ned botten!

 

Elian är på väg till dagis och Ella kryper omkring och ståtränar mot allt hon finner. På knä alltså ;-) Det är fint väder och en NY fräsch vecka med nya möjligheter.

 

Jag önskar er GOD MORGON och kickar strax igång en lyxig tävling, ALLA kan vara med då det inte är barnrelaterat på något vis ;-)


www.prinsessansdagbok.com

 

TACK för idag alla goda! Ni förgyller mina dagar med GLADA och fina kommentarer!

Ni kommer väl ihåg att min adress är www.prinsessansdagbok.com om ni ska spara den eller länka? Det kommer ske en del kul framöver så vill ni hålla reda på denna blogg: SAVE IT!

KrAm♥


På begäran mina ringar.


Bambinovinnarna...!

Rött set:

Postat av: Pernilla

Hej, kul med tävling! Skulle vilja vinna det röda setet till lillan här hemma. Hon är 5 månader idag och ska snart börja äta. Favvoprylen är mellanmålsmuggen, den verkar jättebra!
Ha en bra da!

2009-09-18 @ 11:48:08

och Blått set:

Postat av: Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Hej fina du.

En av mina absoluta favorit Bambino-saker är vällingdoseraren. Helt perfekt att ha med ut på turer samt på natten när man ska snabbt och med suddig blick fixa välling. Ovärderlig enligt min åsikt!
Om vi skulle vinna så vill jag gärna ha det blåa till min söta lilla kille.
Tack för din fina blogg.
Kram Lotta

2009-09-18 @ 17:00:53

STOOOORT GRATTIS!

Maila mig era adresser: [email protected]

Bestemormiddag

Pappabus hemma hos Bestemor!

Pussar på gotjejen vår!

 

TACK för idag Bestemor. Vi behövde komma ut av huset och bli bortskämda med mat och kärlek♥

 

Är ni tävlingssugna och har en blogg? Dodde som har ett toppenbra utbud av leksaker online har nu en tävling med ett BRA pris...! Kika här.

 


Cloudy:

Den lyckliga NORSKA ( förlåt att jag glömde bort att detta bestämts under tävlingens gång och ej informerat er men det blir som en bonus ;-)) vinnaren av en suflett ifrån Cloudy är.....

"
Postat av: Åshild

Akkurat en slik jeg er på jakt etter, ønsker meg en svart!

2009-09-16 @ 11:26:21"

GRATTIS! Maila mig din adress till [email protected]

H Ö S T

Fin, mjuk och skön mössa i gammelrosa och grått finner du hos Sjarm på Grynerlökka!

Det finns även matchande vantar. Det var i den butiken jag köpte fjolårets favoritstövlar ifrån SoNize. Fick en fråga på detta i kommentarerna.

 

 

Min tunika kommer ifrån KappAhl och den köpte jag då jag var höggravid med Ella!


Y e s t e r d a y / T O D A Y !


Igår hade jag först håret i slarvig knut och sen släppte jag ut det efter middagen! Jag åt manchegoost ( Det BÄSTA somfinns!)  och albondigas, hade ju ätit en maffig middag en gång redan ;-)




SKÅL alla mina UNDERBARA bloggisar - YOU make me HAPPY♥

Gårdagen: Jacka BYoung, Kofta, strumpbyxor & ullmixtröja H&M, kjol Gina Tricot, stövlar Fornarina och enkel svart skinnväska ifrån Accessorize tror jag.



Ps. Mitt ena örhänge ifrån H&M gick sönder ;-)

Jag har fått frågan om det är jobbigt att släpa med min kamera. Svaret är NEJ! Jag är beroende av min fina kamera, tar hellre en större väska!

FAMILY DINNER!

Vi har kommit hem efter en härlig middag hos Bestemor som bjöd på god lax! Ellisen mumsade avokado och sen sin gröt och nu är hon i säng för natten. Dags att tappa upp badet åt Elian som är tröttis han också. Jag fick sova då E vaknade då jag mår toppen, tur sömn fixar det mesta ;-)

NJUT KVÄLLEN!

Ps. Ska presentera de två vinnarna i
denna tävlingen ikväll. Samt ÄNNU en vinnare bonusvinnare i Cloudytävlingen. Jag glömde helt bort att jag lovat att utse en svensk och en norsk vinnare i farten så alla ni norska kan fortsatt tävla i en liten stund till....!

MAMA BY NIGHT:

 

HÄR åt vi.

 

 

 

Sen var vi på Emil og Samuel på Steen & Ström.

 

Mitt största problem igår var att hitta en bh som klarar av växande bröst by night... Ingen klarade sitt mission och jag vet att det ser tokigt ut men jag försökte ;-) Vi hade KUL även om jag verkligen blev konfunderad över vilka typer det finns därute i natten...!

 

 

 

 


Gårdagen i bilder:


Vi startade som sagt dagen igår på
Teknisk Museum.
E lovade Elian att se på stora bilar, flyg och tåg men så var det stängt häromdagen så det var en GLAD kille som fick kika på allt igår istället. Jorun hade fin tunika ifrån ChillNorway. De har även matchande för dotter-sött! Jag vill ha koftan som finns på hemsidan. Very Odd Molly!


Här kryper Julie och Elian efter fiskar på golvet!


Liten lekstund!


Ella NJÖT av att få leka med nya saker. Hon satt och ruskade och upptäckte legobitar och denna låda LÄNGE!


Hmmm...!


HAPPY kille på Grynerlökka.


Ny barnvagnsgardin ( perfekt att ha då Ella ska somna in och sen sova! ) ifrån Kurtisbaby.


Sen satte vi oss på Bugges för att njuta goda hamburgare! Men vilda barn och kanske inte den bästa timingen gjorde det till en supersnabbmiddag. Så är det med barn och det görju egentligen ingenting ;-)


Julie ♥ Ella



MMMMM!


Dagen avslutades på ToysRus innan vi skiljdes åt!

TACK för ännu en FAB dag med er kära vänner.

HÄR finner ni förresten tävlingen som pågår hela dagen idag.

Söndag



SÖNDAGEN ÄR HÄR!

En E som fått mer ont i örat satte stopp för mina sovmorgonplaner... Men Ella vaknade tiiiidigt så första timmen tog han iallafall. Hursomhelst så har jag nu gett Ella gröt och nu ska jag få hjälp av min son att koka havregröt åt honom enligt önskemål. Det är kul att vara tillsammans i köket och han äter alltid mer då han själv hjälpt till.

Hoppas ni har en SKÖN SÖNDAG.

Party!

Då jag lagt Ellisen tog jag ett skönt bad och min nackvärk försvann något. Så jag bestämde mig för en liten girlienight ( till min stora glädje gick det trots extrem spontanitet - I like!)! Behöver det efter nätter av jobb nu känner jag. Men så hade jag kikat fel i busstabellen så allt mitt snabba spontanfix var helt i onödan. Hemma och vänder, strax åker jag in och möter upp mina tjejer!


Jag "luftar" mina nya örhängen ifrån H&M.
E undrar om de är tunga men de är inte det. De är supersnygga!

JOY!

 

Vi har en HÄRLIG lördag!
Hoppas ni också har det?

 


Lördag

Godmorgon SOLIGA lördag♥

Jag la mig rekordtidigt efter god thaimat igår. Sen att jag vaknade med först Ella i sängen och senare Elian är en annan sak. Jag sov helt enkelt som en stock och hur Ella kom in till mig är en gåta ;-) Jaja!



Nu har vi pratat med Mormor och Ingemar och ska göra frukost. Sen blir det lek och mys med Elians girlfriend & family!

HAPPY LÖRDAG - gör det bästa av denna dag!

IDOLMYS

Ella fick ÄNTLIGEN somna. Storebror ville komma in och väcka hela läggningen så ja jag var inte så happy.
Men nu så. Oj nu vill Elian bada, jaja någon minut IDOL är bättre än ingen alls ;-)


Fullamma?

Förresten! Kanske inte något ni sitter och läser om en fredagskväll men jag har så många gånger diskuterat och funderat på begreppet fullamma. Vissa säger de fullammat i 12 månader. Vad menas med det? Att man direkt börjar mata barnet med en varmkorv utan tillvänjning? Eller att man ammat visst många mål / visst ofta i tillägg till smakportioner, gröt och annat? Hmm!


I wonder what it means!?

Ut

Vi har varit ute på en liten prommis och E och Elian lekte i skogen och kastade pinnar i vattnet.

SKÖNT med frisk luft mot en dum huvusvärk som kommit smygande. Jag är bjuden på riktig TJEJfest ikväll men har inte orken. Men snart så. När rutiner är satta och barnen sover ska jag bege mig hemifrån lite oftare kvällstid, för då orkar jag ;-)

 

 

Nu är E hos frisören och jag ska mysa med barnen!

Ska be honom köpa hem thai sen. Är så himla sugen på det.

 

NJUT KVÄLLEN!


allt sker på en gång

Många mail om vktiga framtidsval, radhuset som ska visas fram och mycket annat. Ingen vila för mig med andra ord!

IN

Vi har en innedag just nu och jag har vikt tvätt och donat medans Ella lekt med allt hon funnit. Jag älskar att titta i min garderob för man glömmer ju hela tiden bort vad som gömmer sig därinne. Iallafall jag!

Nu ska jag försöka få fröken att ta en nap. Den hon tog sist var bara en mini så det blir sova ute nu. Kanske jag kan vila lite jag med.

FREDAGSKRAM till ER♥

Två matset ifrån Bambino lottas ut!

En härlig helgtävling för er alla som är i samma "situation" som oss. Grötmåltider, smaksportioner och dryck används ofta varje dygn åt de små! Vi använder Bambinos matset och jag köper alltid deras skedar i butiken om de finns om jag glömt egen. De är bäst! Jag samarbetar ju med MAM/Bambino sen tidigare och fick utvärdera deras bröstpump som jag är så nöjd med. I samband med det såg jag flera podukter som inte fanns på marknaden ännu. Det är kul att de nu finns i butiker här i Norge.



Så - nu lottar Bambino ut två set med Bambino nappflaska, en tallrik, bestickset och en haklapp. Ett blått och ett rött set. För att delta skriver du vilket set du önskar i en kommentar nedan samt vilken favoritprodukt DU finner på deras hemsida. Vinnaren presenteras på söndag.




Lycka till♥

Vinnaren:

Vinnaren av en fin suflett ifrån Cloudy är.....

Postat av: Maja

Halloj! Ja vi försöker så klart igen. Skam den som ger sig. Tillslut måste det ju bli vår tur. Supersmart skydd som skulle göra så min Alfons slipper solen i ögonen.
Svart skydd vill vi ha om vi vinner. Blir fint till buggan med gråbas o orange top=)
Kram kram!

2009-09-15 @ 21:06:24

GRATTIS!

Maila mig ditt namn + adress så kommer vinsten i posten!
[email protected]





Dåpsplanlegging pågår...


Inför Ellas dop hann jag knappt blinka  ;-) Nybliven tvåbarnsmor som ammade jämt. Men denna gång ska min guddotter
Vilde Sofie döpas. Det är så skoj att få planera lite girlie och att få vara gudmor är STORT!

Calligraphen har mycket fint som ni säkert sett. Det var dem vi anlitade i förbindelse med vårt bröllop så jag vet att man kan lita på deras service!

Nu ska vi mysa med EfterTio och frukost här. Det kommer snart presenteras vem som vann veckans tävling och så startar vi en ny för er med små barn!

Lite shopping jag hunnit med i det sista:

Denna blir perfekt i höst / vinter då jag och Ella ska gå sköna turer! Söt detalj med rynkad mudd tycker jag.

H&M 599 kr.

Jag har aldrig handlat på Ökonomisko tidigare men dessa var så snygga så jag blundade för materialet och slappblunda då jag drog kortet. 399 nok ( 499 sek)  snygga om inte annat ;-)

Nattlinne ifrån H&M. Jag köpte även ett svart. Fint att sova i men även snyggt under en tunika.

149 kr.

Lila är väldigt HÖST för mig. ÄLSKAR det!

Kofta H&M 199 kr.

Ellisen får också lila!LOGG 79,50 kr.

Rosa dröm, snygg till jeans & heels på fest!

Vero Moda 259 kr.

Jag har alltid velat ha en, men aldrig haft! Så i år blir det fuskpälskrage ifrån H&M att förgylla kappan med.

129 kr.

Skön basic ifrån LOGG åt mig. Skrynklig och inte så snygg på galge men väldigt skön på.

149 kr.

 

Kofta 359kr och häftig svart sjal med volanger och stretch 119kr Vero Moda.

Örhängen ifrån Pieces ( Vero Moda) Får aldrig för många av dessa här men brukar köpa dem på Glitter.

Fint under. Några trosor ifrån H&M fick också följa med hem.

Stretchbyxor ifrån Vero Moda 220 kr.

 

 


 

 

 


Vi är på rätt väg!

 

 

 

Nätterna är inte perfekta hos oss ännu - men BÄTTRE! Elian vaknar mycket gladare varje dag och idag kom han in vid 6.45 till oss. Ella vaknar som en klocka 6.30 och vill leka så jag tror vi väckte honom. Det är UNDERBART att kunna berömma honom för att han sover i EGEN SÄNG och säga att det är MORGON!

Igår somnade Ella inte vid bröstet så hon låg och ropade lite men somnade snabbt. Jag går in och ut väldigt ofta, ibland två gånger i minuten så hon är inte ensam men måste förstå att hon kan somna om utan bröstet i munnen. Klapp på rumpan, försiktigt stryka på ryggen, lugna är lov enligt min metod. Att ta upp och kolla om det är en rap eller ge vatten i sängen likaså. Den enda som vet vad ditt barn behöver är DU. Man får ingen instruktionsbok utan får ta till sig råd och tips om man vill. Lyssna är bra, sen att gå sin egen väg.

E la Elian och även det gick bra. Vi är så stolta över oss själva att vi faktiskt håller oss till en plan. En plan som får oss alla lyckligare och GLADARE då vi är PIGGARE.

 

GLAD FREDAG♥

 


F R E D A G - snart!

Imorgon är det FREDAG och då ska jag visa er vad jag shoppat! Nu har vi bara segat i soffan och njutit lugnet.
NJUT KVÄLLEN - den kommer aldrig igen!


Min GOmage med Ellisen kommer aldrig tillbaka. Så magiskt det var att känna LIV!

TROLL

Något jag älskar med att vara Mammaledig på hösten är mysiga EfterTio på svenska Tv4 som man kan ha på i bakgrunden och äta frukost. KUL att några av er tog er till studion inför programmet som sändes idag.

Ella ser så här chockad ut då hon ser Rolf Lassgård på tvn i ett klipp där han dansar i damkläder ;-) Jag önskar att jag reste till Stockholm oftare och gjorde sån´t jag verkligen vill göra. SÅ snart ska en resa bokas tänkte jag..! Hade gärna sett HAIRSPRAY jag också.

 

Här är vi på väg ut en tur efter massa städning härhemma.

 

Hemma igen! Ella kollar listan som låg i det UNDERBARA paket vi hämtade ut idag. TROLL har skickat oss de BÄSTA kläderna åt barnen och det ska bli himla kul att få testa dessa kvalitétskläder! Ella var så busig och skulle promt lekamed ordersedeln och alla plastpåsar. Jag var SÅÅÅ lycklig över det fina vi fått så vi låg mest och skrattade båda två.

 

Hmm Mamm, lite varm nu kanske? Men i vinter då vi ska leka blir den toppen!

Ella blev "saved by the bell" då killarna kom hem!

Syskonkärleken lyser mellan dem och jag och E är så glada.

 

Ella se på denna bok vi fick ifrån TROLL! Men den är MIIIIIN!

Den skulle läsas hela kvällen här, troll är väldigt spännande just nu för Elian. Finns de eller ej? Är de farliga? Ja ni vet alla frågor ;-)


H Ä R L I G T !

Vilken härlig dag detta blev! Jag och Ella hade så himla kul på centret och hon sov en skön nap medans jag shoppade loss ( oops! ). Sen skrattade hon gott i vagnen och flörtade med varje människa hon såg. Åt mer mat än någonsin gjorde hon också och jag fick i mig en kycklingbaguette. Tekniska museét var stängt så killarna dejtade Stefan på Aker Brygge i det underbara vädret. En GLAD Elian kom hem. Tror han saknat sin Pappa som han är van att möta varje dag. E är bättre, JIPPIE! Vi var lite oroliga för influensan där en stund...!

 

Våra underbara i eftermiddagssolen idag. E skrev ett så fint mail åt mig idag om hur fina barn vi har. Sånt kan göra så mycket på en vanlig dag.


SOL

NU ska vi ut i SOOOOLEN! Jag har städat och fixat i timmar medans Ella sov så det ska bli så skönt. E tar med Elian till TekniskMuseum. Han vill göra en PappaSonting nu efter att ha legat sjuk i flera dagar. Så då blir det girlsen som får mysa i eftermiddag.

Hoppas solen skiner på er också!

Viktig information om Bambino Första Skallran

Detta är ett pressmeddelande från Bambino Mam AB

Viktig information om Bambino Första Skallran



Ett antal av Bambinos Första Skallran har visat sig ha en defekt inne i skallrans ena fäste. Det innebär att skallran riskerar att gå sönder vilket kan medföra risk för babyn. Felet kan finnas hos skallror som köpts någon gång mellan mars och september 2009. Har du en Bambino Första Skallran som är inhandlad under denna tid är vi tacksamma om du skickar in den till Bambino Mam (utan porto) på adressen nedan, så får du en annan likvärdig produkt. Vi undersöker nu hur detta kunde hända och är tacksamma över att ingen kommit till skada.

FRISVAR
Bambino Mam AB
110 01 Stockholm

Vi ÄLSKAR Bambinoskedarna och använder dem varje dag hos oss så jag fick mailet direkt ifrån konsumentkontakten eftersom vi ska ha en tävling på fredag ;-) Den innehåller INTE skallran ;-)

//Josefine

EfterTio

Vad MYSIGT! Mamma ringde precis och påminde mig om dagens EfterTio. Ni kanske kommer ihåg att jag tipsade er om denna dag? Nu är Mammor och barn på plats i studion och det handlar om uppfostran, curlingföräldrar och mycket mer. Jag får städa med en hand och kika med ett öga ;-)

Jag och Ella somnade om förut, så himla skönt!


Mammas hjärta igår härhemma!

Inte den tröjan Mamma!!!

Här har killarna i huset gått iväg till jobb och dagis. E tog en stor dos hostmedicin och jag hoppas han inte blir sämre idag. Elian ska fotograferas idag på dagis och jag hade lagt fram kläder.. Haha sa han och skulle INTE ha piké och randig blazer. Hummertröja och hoodie var önskemålet. Jag har ju sett barn på dagis i shorts i 8 grader och skrattat lite med fröken. Inte visste jag att den viljan om kläder skulle bli så stark. Men så länge han bara väljer en annan tröja eller att man ger alternativ så går det ju bra. Man ska välja sina fighter!

Någon ville förresten se mina ringar! Jag har valt att sätta dem som tänkt ifrån början. Förlovningsringen i mitten. Det bästa är att jag kan ha min höggravidmedElianring på höger hand. Den har varit saknad. Mina fina naglar får kommer ifrån Neglemannen.


Nu önskar jag er en LOVELY torsdag! Jag ska städa huset idag. Just nu sitter Ella och drar sig upp i mina pyjamasbyxor och skrattar högt. Hon vill upp upp och stå på knä.

UPDATE: Skönaste Pyjamasbyxorna kommer ifrån BOOB.


My little wildheart

Ätit vaniljkesam med fruktsallad och skrivit i min kalender. E har fixat min rosa Acer som hade någon sjukdom så nu är jag portabel igen ;-) Ska ta köket nu och sen kallar sängen och boken på sängbordet. Jag ÄLSKAR att få leva!

Ni som sett och undrat om min amningsfilt i lila som jag använder och haft på vagnen då och då finner den enligt mig i en
snyggare och mer neutral färg nu ;-) Den matchar den söta bodyn som Ella har med text och änglavingar på ryggen. Tyvärr lämnar maten hon äter en del fläckar så den ligger nu i tvättmaskinen med Vanish och jag hoppas på det bästa.

SWEET DREAMS♥

MAMAS&BABIES!

Vem fotar nu då?

Ida, Eirik och Ella idag!

 

En matar, en fotar och en håller koll på sonen. Ingen Mamma äter ;-)

Vi fick smarriga snittar hos Katrine idag. Hur gott som helst och perfekt då man matar och gör annat samtidigt ;-)

Ella åt MASSOR av sin mat idag och somnade sen efter lek skönt i vagnen på få sekunder. JIPPIE!

 

Karin och Oskar som provat Ella shoes!

Lattes for everyone!

TACK Katrine för en underbar dag som gick SÅ snabbt som alltid då vi FAB MAMAS&BABIES möts.

 

Ellisen utforskar det mesta

Idag hade hon strumpbyxor ifrån Name It, Body POP och min gamla klänning.

Shoppat åt söta dottern som är strax över två år gammal.

Katrine tipsar om äkta vintagekläder för barn! "Skrulla & Gamle Erik" som presenterer den legendariske svenske designeren med merket BRIKÅ Modeller hvor opphavskvinnen f.o.m 1964 sydde for bl. a NK Polarn o Pyret. Det er virkelig gourmet vintage, höy 60-70talls kvalitét! Ubrukt, perfekt forfatning.

KUL tips tycker jag!

 

 

 


Prins & Prinsessa - Mammas skatter

Både prins och prinsessa i huset hade vakenstund här och Ella somnade SJÄLV tillslut. Jag gick in några gånger och la henne på sidan mot sin gossefilt och just då blir hon helt tyst och försöker somna men i sekunden jag går ut GALLskriker hon. Som om jag överger henne. Hon har full koll nu dagtid också. Vart är Mamma, är Mamma här? Eller Pappa ;-)

MEN då jag gått ut så tar det få små minuter så finner hon roen själv och BINGO det är min poäng med detta. Det är inte farligt att somna själv. Bara skönt om man vaknar till att kunna snabbt somna igen.

Samma sak med prins som ber om fler sånger. De där "to sångerna" blir alltid femtiosex så jag vet att det inte är två som ska till. Ger jag upp så förstörs allt kan man tänka men efter att ha följt honom ifrån vårt sovrum där jag ockuperade mig då det stod på typ tjugo gånger utan att säga ett ord så satte jag mig på pallen som han bad mig om och sjöng två sånger. Så sa jag innan jag gick ut att han är DUKTIG. Han har trots allt slutat med flaska med vatten, lärt sig att somna in själv OCH slutat få lov att sova med oss SAMTIDIGT. Det viktigaste är att han sover i sin säng så vi tar den biten/kampen hårdast just nu.

SÅ - härligt att skriva av sig och dokumentera lite. Tack för att ni finns och lyssnar!

IKKe BO!!!!


Nu har jag badat och lagt prinsen i huset! Han bad om "Björnen sover" tooo ganger som han alltid säger då han vill ha sång på kvällen. Jag sjöng Björnen sover men varje bit som är svensk ( forskjellig mot den norske)så ser han fundersam ut... Mamma IKKE BOOO säger han. I Norge sjunger man nämligen "i sitt lune hi..."

Sött!

Oj nu är båda vakna och Ella gallskriker så gotta go.

Today

Jag ska inte ljuga och säga att jag inte blir svettig då jag tar morgonen hos oss själv. ( Är man van att vara två så är det självklart något man uppskattar!) E är som bekant sjuk och ligger faktiskt rätt ut. Han blir typ aldrig sjuk men nu så. TUR jag är hemma! Imorse var det skönt att ha lång tid på oss men att hinna duscha och tvätta håret, klä på oss alla tre, frukost åt Elia, byta om på Ella efter gröt, blöjor, packa skötväska och komma ut genom dörren en viss tid är inte helt enkelt. MEN vi kom till dagis i tid innan 10 för att vara med på klubbing. De delas in i årsgrupper och idag var det hemligt vad som skulle ske ;-)


Här har vi dagens MAMA på väg ut i farten!

Alla skor förutom Converse och gummistövlar är nedpackade så det blir inte stora variationen just nu.

Tights och kofta h&m, tunika BYoung, amningslinne
BOOB och nya halsbandet ifrån
AmandaEgilson.com I LOVE IT!


En viktig historia:

Det är viktigt att göra SKILLNAD! Nedanstående berättelse utgör en otrolig kontrast inne i min blogg där jag skriver om vårt liv här i Oslo. Det fotas glada och oftast nöjda barn och människor och det är lätt att glömma vad som föregår i andra land. Därför deltar jag i att sprida berättelsen ifrån ActionAid. Här finner ni fler.



Hej,

Jag heter Kimiya. Jag är 35 år och har fyra barn i åldrarna ett till tolv år. Vi bor i en by som heter Serkema i Etiopien. Min man dog för drygt ett år sedan, han var mycket sjuk. Därför tar jag hand om och försörjer barnen helt på egen hand.

Jag har en liten bit jord där jag kan odla och det ger mig en liten inkomst. Men varken mat eller pengar räcker till att försörja mig och mina barn.

Det får mig att känna mig helt hjälplös när jag inte kan ge mina barn mat för dagen.

Serkema ligger i ett område som ofta drabbas av torka. Dessutom ligger byn oländigt till och vägarna är dåliga. Torkan innebär att det kan vara svårt att odla på vår mark, och skördarna blir ofta magra. De undermåliga vägarna gör att det dessutom är svårt för oss att ta oss till närmaste hälsoklinik om vi blir sjuka.

När ActionAid kom till vår by blev det bättre.  De familjer som har svårast att försörja sig har fått matransoner, men också utsäde för att kunna odla.  Men vi har också fått hjälp med att dra in grundvatten till en reservoar. Det är bra. Projektet säkerställer vattentillgången för oss, även när regnet uteblir. Vattnet kan användas både till att dricka och till konstbevattning av fälten.

Vattenprojektet kommer verkligen att underlätta mitt liv och betyder mycket för mig och mina barn. Genom att jag får tillgång till vatten året om, kommer jag kunna odla även under torkan.

Tack vare ActionAid ser framtiden ljusare ut för oss.

Hälsningar,

Kimiya

 

 



 

Idag, onsdagen den 16 september, startar ActionAid en kampanj för att få fler svenskar att komma närmare utsatta kvinnor i fattiga länder.

Via 25 engagerade bloggar publiceras idag 25 olika berättelser om kvinnor från hela världen. Samtliga berättelser är fattiga flickors och kvinnors egna skildringar av sina liv. Läs mer HÄR.
Kom närmare du med och prenumerera på ActionAid´s
nyhetsbrev om utsatta kvinnor!!
Det gör du HÄR..!!

H O M E

Nu är jag och Ella hemma efter en UNDERBAR MammaBabylunch! Solen strålar och det ger mig massa energi därför tjatar jag på om solen ;-)

Ella har ätit BRA idag. Det är ett resultat av no milk by night, jag är STOLT över oss båda!

Nu ska jag strax publicera en berättelse här hos mig ifrån ActionAid som jag tycker att ni ska läsa och sen återkommer jag kanske med bilder ifrån dagen. Min kameraladdare är nämligen nerpackad och jag har ingen idé vart den är. Men jag måste finna den.


Off we go

Vi ska strax iväg till dagis! Solen strålar och jag och Ella ska på MammaBabylunch och glädjer oss MASSOR!
Snälla Bestemor hämtar på dagis.

NJUT DAGEN♥

Ps!

HÄR ligger tävlingen om fina solskyddet!




GODMORGON!

gODmOrGoN!


Dagen hos oss startade kl 6 med SUPERPIGG dotter som somnade 18.30 igår! Sen vaknade Elian och efter morgonmys i vår säng med en galen Ella som kryper fram som en bulldozer som jag och Elian kallade henne så var även han vaken. Ella är expert på att göra människor som är nyvakna glada. Hon kommer krypande med tunga buffliga "steg" och skrattar högt då hon ser dig. Så tar hon sats och försöker pussa dig, gärna på munnen med öppen mun. Annars kan hon ta sikte på pannan eller ögat. Hennes GLÄDJEtjut då hon ser Elian är de absolut största. Kärlek är vad livet handlar om. Sömn eller ej!

 

Natten har varit bättre men E har tokhostat bredvid mig så nu har vi letat fram hostmedicin / hostesaft här (borde ha gjort det inatt men de små tog min uppmärksamhet) och han försöker somna på soffan. Stackars, han är verkligen utsliten. Jag med men inte sjuk som tur är.

 

MORGONPUSS♥

 

 

Ella beundrar de vackra blommor som jag fick igår av Elian!

 

Bestemor kom och åt middag med oss och sen gick hon ut och cyklade med Elian. TACK SNÄLLA! Då de kom in stod jag och diskade och jag såg bara blommorna och ett litet huvud sticka fram bakom hallväggen. Underbaraste skrutten!


Cykeln vi fått ifrån KulPåHjul.se är verkligen den bästa "leksak" vi har. Elian älskar den och han är gärna med på långa turer med denna då vi går med vagnen. Han flyger fram och det är många nyfikna föräldrar som undrar vart vi hittat den. Många andra barn cyklar ju med stödhjul och liksom flyger fram så föräldrarna måste springa bredvid och stoppa ( om de ej lärt sig bromsa). Med denna måste ju barnet "glida" fram och finna balansen och Elian har väldig god kontroll och kan bromsa och svänga. Bara ett litet tips. En perfekt present åt en liten tjej eller kille!

 


Zzzzz!


Vem äger dessa
indiantofflor i rosa? Jo damen som sover sött i sin säng just nu ;-)

Det var trötta barn med stort T som lades i säng ikväll och somnade på sekunden. Nu ser vi IDOL och softar i soffan. T

HAPPY TISDAGSKVÄLL♥

Middag idag?

Igår åt jag och Elian lax i ugnen och stekta scampis med potatis. Yummie!

 

Vad huset bjuder på idag återstår att se... Alltid samma fråga. Vad ska vi äta idag?
Det blir nog pasta, sallad och kycklingklubbor.

 

Jag och Ella tog en skön walk i solskenet då E masade sig upp och hämtade Elian. Sen ska vi inte gå in på hur mycket E skämdes då de skulle skicka ett par skor jag sålt på Posten. Det var en viss son som tog av sig byxor och kissade på golvet på Posten...oops!


Ellashopping!



Ting jag inte kunde lämna kvar inne på H&M. Sött i höst ♥


Öronen och rosetten på hettan / huvan gjorde saken klar: Vi måste ha den!

När brorsan är på dagis leker lillasyster på hans rum...

Jag behövde kolla igenom Ellas kläder och storlekar! Eftersom hennes kläder förvaras i brorsans garderob så fick hon leka därinne. Mycket uppskattat!




Elians mössa som han hade då han var mini. Tiden FLYGER och jag njuter varenda bebisstund som vi får!
Pyjamasen är min gamla.




7månader - en underbar tid


Vi har softat i stora sängen♥

Det är LJUVLIGT höstväder ute och jag ska försöka hinna med en miniprommis innan det är dagishämtningsdags.

Ni är FAB!

Vilken kick att titta in och få så mycket GLATT tillbaka. TACK snälla ni!

Jag har kört Elian till dagis och de får strålande sol med klarblå himmel idag då de ska på tur. Vi sjön Kaptein Sabeltann i bilen och han log så fint som bara min son kan. Det hjälpte att få se två glada barn imorse så att jag fick se att de klarat nattens bestämda Mor... ;-)

Efter dagislämning köpte jag smarriga baguetter med extra allt på Godt Bröd åt mig och E som är hemma idag och ligger däckad. Han fick ta Ellisen då jag var borta och då jag kom hem nyss så sov hon gott så jag ska lägga mig jag med. Sist vi var hemma en vardag tillsammans och åt Godt Bröd var nog den fredagen Elian valde att komma ut till oss. Det var verkligen början på något STORT - LIVET!


Ganska konstig feeling att gå och köpa kaffe där jag och mina älskade kollegor alltid gjorde just detta...
Då vi valde Elians dagis arbetade både jag och E i området samt bodde där. Snacka om att livet kan ändras relativt snabbt. Det känns tomt att gå omkring där nu, bara dagis som binder oss dit och att mitt jobb gick upp i rök är något som känns mer verkligt för varje dag som går...!

SOL!

SOLIG morgon hos oss!

Natten har varit supertuff och jag grät lite runt 2.30 men det GICK! Elian bad snällt att få flaskan och blev superarg då han insåg att det inte skulle ske. Han godtog tillslut en slurk vatten ur ett plastglas och somnade tillslut om efter säkert en timmes kamp. Två gånger skedde detta plus att han kom in till mig och försökte sova där.

Ella fick mjölk vid 23 eftersom jag vet att hon inte fått i sig tillräckligt med mat under dagen igår. Sen då hon vaknade fick hon vatten och hon drack en del. Men sen började skrikfesten. Hon gav upp efter drygt en timme men det var den värsta timmen jag haft då jag var otroligt trött, hade ont i halsen och självklart värkte mitt hjärta. Men jag gick in efter ca 3 minuter och la på täcket, roade henne och klappade på rumpan. Hon roade sig just då men skrek så snart jag gick ur rummet. Så höll vi på och PLÖTSLIGT - sov hon!

Det "komiska" var att ingen vaknade av den andra då det värsta skrikandet föregick. Mina duktiga älskade barn - det var TOMT att vakna ensam i sängen men Elian kom in 6.30 och hade med sig täcke och Bamse för att sova med mig och då berättade jag för honom att det är MORGON! Han somnade om då jag ammade hungriga tjejen som vaknade strax efter. Inte konstigt han är trött efter denna natt så han får sova ut lite innan dagis, idag är det TURDAG!

Nu ska jag ta mig en dusch och försöka överleva tills jag får somna nästa gång ;-)


TACK!!!

Ni är ett STORT stöd för mig. Att veta att ni hejar är jättehärligt! Ella har vaknat en gång men jag la henne på magen och buffade och så somnade hon om. Ska lägga mig i sängen nu och sova bort min förkylning som sitter i rygg, nacke och huvud. Ni vet då lederna värker och huvudet likaså bara man rör på sig? Men barnen är friska och det är det allra viktigaste♥♥

TACK för idag!

Tävling - Cloudy

Det är måndag och oftast betyder det TÄVLING inne hos mig! Så även denna måndag och nu ska ni få chansen att vinna något riktigt praktiskt.

"Äntligen finns nu ett praktiskt solskydd till barnvagnen. Suffletten har 70% UV-skydd och ger en behaglig skugga i vagnen samtidigt som det blir luftigt och skönt för barnet.

CLOUDY har flexibla fästen och är ett universellt solskydd som passar på de flesta barnvagnar."


För att vinna
skriv en kommentar med vilken suflett du önskar så deltar du i utlottningen som avslutas på fredag. LYCKA TILL♥


Flaskstopp


Välling på julafton tror jag detta var...!

Elian protesterade vilt då han insåg att han inte skulle få sova med "AlfonsÅbergflaskan.." Det är alltså en vattenflaska / babyflaska som han alltid haft sen han var liten ( vihar typ hundrafemtio olika alltså ;-)) som han alltid sovit med. Vi har tänkt vatten är BRA. Men vatten mättar ju och han äter dåligt plus att blöjorna fylls om natten och vihar verkligen funderat på hur nattblöjan någonsin ska kunna tas bort. SÅ - ingen flaska!

Mötet idag var alltså med vår helsestasjondame, bvctant som man säger i Sverige? Vi fick en egen timme och hon delade erfarenheter med oss men främst berättade vi om vår vardag och våra utfordringar. Då jag satt där tänkte jag att herregud, vilka är dessa människor som är så dåligt samkörda? Det är alltså jag och E....

Jo tillbaka till flaskslutandet ikväll. Mitt i allt kom jag på att jag kanske var opedagogisk? Man kastar ju tutten på något symboliskt vis tror jag? Typ ger den till aporna på Skansen? Men jag förberedde honom hela kvällen på att ikväll får du dricka vatten i kopp ( utan pip) innan du ska sova och om du blir törstig. Flaskor är för bebisar! Det var riktigt skönt att E sov igenom eftermiddagen faktiskt för nu hann jag liksom ta fighten mer än jag skulle ha gjort om vi varit två och jag tycker det är lättast att göra sånt här själv. Samma då jag lärde honom somna om själv i spjälsäng. Det fungerade då E var borta någon kväll och jag kunde vänja honom i min takt. Att sitta och lyssna på gråt då någon annan ska vänta ut fungerar inte för mig och E litar på mig.

Så jag bestämde mig att vara lugn ikväll och bara säga att nu ska vi inte sova med flaska för då blir det kiss i sängen. Då jag satt och sjöng somnade han in SNABBARE ÄN NÅGONSIN.. Det kan ha varit så att flaskan "stört" honom eller så hade jag bara tur.  Oavsett så är sugbehovet ( enligt vår helsestasjonsdame) något bebisen har i ca 6 mån sen är det en ovana man skapat sig. Jag har alltid sett med avund på föräldrar med napp att stoppa i munnen på barnet då det skriker men i detta fallet ska jag sluta vara det. Vi ska fixa detta!!!

Nu ska jag NJUTA lugnet och tända ljus.


Sömnmöte för familjen Aamodt

Nu är Ella i säng och det blev amning som sövde henne fast jag försökte "väcka" henne genom att rapa för att sen låta henne somna själv. Men det var en liten sten som jag la ned och hon gick inte att väcka...

Vi har varit på sömnmöte idag. Alla fyra fast Elian lekte mest och Ella skrek lite emellan krypandet. Jag och E med förkylningar i kroppen försökte så gott det gick att lyssna på vår helsestasjondame som är FAB! Hon bara osar erfarenhet och jag älskar att få svar på frågor och funderingar även om de är mindre kuliga att få. Jag har nu analyserat mig själv och ser hur otroligt ORUTINERAT liv vi levt sen Ella blev till. Trötthet med en gick bra men med TVÅ. Man gör ju nästan vadsomhelst för att få en lugn stund = NOT GOOD!

Nu ska rutiner införas och alla ska må BRA! Om ni har pekpinnar eller vadvardetjagsakommentarer så skriv dem i en epost och posta åt dig själv. Jag behöver dem inte idag. Det känns tungt nog att inse och stort att skriva det i skrift. Jag har helt enkelt blivit blind i mitt eget beteende och även sett på andra och tänkt "jaja men det är ju inte så farligt..."  Lyssna inåt och TRO (ännu mer) på dig själv och din känsla blir mitt mantra nu framöver. Jag måste sätta mig själv långt fram så att jag verkligen orkar.

Nya friska tag!

Ps. Uppföljning av mötet har vi om två veckor.

our place:

Här har vi en utslagen ( läs förkyld) man i huset som sover på soffan, en trött treåring och en dotter som helst vill sova NU men jag försöker få i henne lite gröt.

Små bakelser på caféet på VIKA idag!

En sån här skulle man ha ikväll... eller tio? Istället har jag laddat upp med frukt. Mer vitaminer behövs i min kropp.



NJUT KVÄLLEN!

Bye Bye love


Dagens frukost blev mozarella/tomatmuffins med philadelphia och en latte med BÄSTA sällskapet.


Finaste Caroline som jobbat i Oslo i sommar för att betala sin skola är redan saknad...
Vinkade av henne med tunga väskan vid flygtåget och tårarna forsade på mig. Ella sov i baksätet och jag tillät mig att gråta en skvätt. Det har verkligen varit LYX att få ha en del "egen" familj i Oslo. Jag har känt Caroline sen hon var en liten bebis då hennes Storasyster är min allra bästa vän. ALL lycka Darling - du kommer sopa mattan med alla i Munchen!



Killbebisen i bakgrunden besökte Ellisen i soffan där hon satt med mig. De kramades, pussades och kände lite på varandras fjuniga huvuden. De log och flirtade... Han 1,5 år och hon 7 månader... Hur ska detta sluta?



Mummy loves you♥
Ellisens kläder kommer ifrån
Ecoloco.



Skulle visa mina örhängen ifrån ASOS då jag satt och väntade i bilen men det gick sådär ;-)


Nu ska vi strax åka och hämta Elian. Han fick en kortdag idag och jag längtar redan efter hans härliga skratt och kommentarer men framförallt efter att få krama på honom och säga JAG ÄLSKAR DIG! Då nickar han om han inte svarar att han älskar mig.


MONDAYFEELING!

Här är det soft morgon! Elian äter frukost och ser barnetv och Ellis får gröt. Jag har planer på utefrukost med min älskade Caroline som reser idag. Snyft... Men hon ska läsa business fyra år i Munchen så jag är superstolt!

Nu måste jag göra mig klar här. Min hårborste är spårlöst försvunnen så det kan bli en intressant look idag ;-) Ska köpa en ny asap för den gamla blev nog kvar i lägenheten.

HAPPY MONDAY!

Kommer Ella lära sig gå i detta radhuset?


Kryper på.... Hur snabbt ska bebistiden gå?

Eftersom vi är krassliga härhemma både jag och E så ska jag ta tidig kväll. Elians långa nap idag gjorde susen för snorig näsa men mindre sus för kvällens läggning ;-)

Det blir BIG day imorgon då vi får veta hur det går med radhuset. Det verkar gå väldigt bra....!! Håll tummarna för oss.

KRAM och tack för ännu en lovely helg!


4 sale:

Nu säljer jag mina jeans ifrån Bik Bok. Använda max 8 ggr och som nya.
Stl 28 (stretchiga och sköna) och nypris 689 nok. Säljes för 500 kr + frakt.

Maila mig på [email protected] om det är du som vill köpa dem!


Som ni ser tycker jag att dessa blir allra snyggast med en fin tunika/blus till!

Min lilla stora isbjörn


Idag på fotbollsträning.

Elian slocknade i bilen så han fick sova vidare i Ellas vagn ( förkyld kille behöver SÖMN!) och Ella hängde i selen. Hon invigde en skön fleecedress ifrån
Isbjörn of Sweden som vi fick på Mammagalan. Den är hur gosig som helst och väldigt söt.


Ta ingenting för givet

Jag matar Ellisen och det är "En skräddarsydd lillasyster" på tv4 så idag kör vi en tokig grötmatning i vardagsrummet. Ella leker med sin vattenflaska som nu snart är tom, hälften i magen och hälften på lilla kroppen. Måste bara se hur det går för familjen... Man ska verkligen uppskatta det man har.



Killarna är och tvättar bilen, en favoritsyssla E har tror jag ;-)

HAPPY SÖNDAGSKVÄLL!

HOME SWEET HOME



Eftersom jag inte kunde blogga igår får ni här bilder ifrån gårdagens utflykt idag!

Nu är vi hemma i radhuset, SÅ himla skönt!
Att bo i en liten trea med två barn utan hiss gick helt fint men jag har verkligen upptäckt hur bortskämda vi är med radhus... Att kunna gå ut och leka är verkligen GULD värt för vår son.

Elian springer omkring nakenfis här så jag ska jaga honom nu för att klä på. Både han och jag har nämligen blivit dunderförkylda. Eller hans snor rinner och jag har entiokilostyngd ( känns det som ) bakom ögonen. Något har vi fått and I don´t like it.


Så här mysigt kan man ha det på en lördagskväll om man heter Julie & Elian♥

Goddag SKÖNA SÖNDAG!


Elian tar en fika igår!

Vi har hunnit titta inom radhuset för att hämta fotbollskläder åt E som har träning idag och sen köpte jag och Elianmed oss chokladbullar hem. Då jag mosade avokado i köket kan det hända att vår dotter på 7 mån fick sin första smakupplevelse av just chokladbulle ;-) Elian stod farligt nära med sin och skrattade gott och busigt...!

Idag är den en riktigt SOLIG men blåsig söndag och vi ska ut en tur och kanske se då E spelar, vi får se. Jag önskar er en riktigt SKÖN SÖNDAG fylld med glädje!

Härliga lördag!

Idag gick vi ut en tur hela familjen och strosade och käkade lunch! Ella sov lite, Elian lekte och solen värmde gott. Sen smet jag iväg och fixade mina naglar ( hur skönt som helst!) och då jag kom tillbaka hade Elian lekt med Julie och pappor och Ella var även med i lekparken. Så då jag kom hem blev det tacos hos oss!



En riktig MYSDAG har det varit!

Bilder fungerar inte som de ska ( det tar lååång tid)  och inte kommentarer heller? Ska göra som de andra i familjen Aamodt nu: SOVA.

Update: Amningsklänning BOOB, kofta något märke jag inte kommer ihåg, skor Converse, solisar Prestige och Ellas sele kommer ifrån Vidunderbarn.no ( Ergosele)

I posten idag...


Ella i magen då jag var på väg in i kyrkan för att äkta min man....♥



Just nu är jag inne i en period av jagförstårinteattdetbottbarnimigherreguddetärsåfantastiskt!

Som alltid med andra ord ;-) Vi har ätit massa gotta och druckit ett glas rött här och fått trevligt besök av Onkel Håvard men nu ska jag i säng för det är BIG day imorgon.

SOV SÖTT!

Det är förresten
Calligraphen som använt oss lite i årets katalog.

vinnaren är....

Oj oj tiden flyger fram ;-) FREDAGKVÄLL är här och vi ser IDOL och la precis Ella. Elian fikar kvällsfikat och ska strax i säng han med.

Jag scrollade och lät Elian peka och den lyckliga
vinnaren är:

Postat av: Fru Evelina

Jag och prinsen i magen vill gärna vara med och tävla!!
Vi har tillsammans enats om att vi skulle vilja ha den vitbetsade stolen med en cremefärgad dyna här hemma ;-).

Håller tummarna för vinst!

2009-09-07 @ 09:58:13
URL: http://happilyeverafter.se



Maila mig ditt namn + adress så att den FINA stolen kan komma hem till ER!
[email protected]

HÖST


Höstskor "KEVIN" åt sonen! Ni finner dem
här.

Nu är hösten strax här och de dagar vi fixat inför visning har höstklädernaskymtat förbi - KUL! Längtar tills jag kan ha heels i höst igen, dock är oftast vagnen med så jag får nog ha heels by night ;-)

Just nu leker Elian med Heidi och Eirik och jag har matat Ella kvällsgröten. Nu ska vi fixa det sista och det känns SKÖNT att det snart är dags. Sen ska vi börja kika på ett nytt hem... Spännande!

Oj nu ropar E här, gotta go.
Hoppas ni har en MYSIG fredag. Min målbild idag är ett glas rött i soffan, tända ljus och mer ost ( det är ju SÅ gott!) med E ikväll då barnen somnat sött i sina sängar!


New skirt

Ni kanske skymtade kjolen på Gina Tricot igår? Jag köpte den och ÄLSKAR den!
Med täta strumpbyxor eller leggings och höga stövlar kommer jag ha denna vid nästa festliga tillfälle jag blir bjuden på.


Gardin eller kjol med dragkedja? ;-)

En sväng till stan

Ellisen på BIT så att Mamma kunde äta lite tonfiskciabatta och mata med morotspuré!

På BIT står det RISE AND SHINE på lattekoppen. Det tycker jag är perfekt som en liten glad hälsning speciellt om man är trött om morgonen som jag vet att många därute är...!

Vi rymde som sagt hemmet idag och jag hann shoppa lite smått och gott bla en skön vagnprommisjacka till hösten! Kommer visa då vi är klara med helgens visningar här för om en stund kommer E hem och nu somnar Ella i selen = WORKTIME!

 

Ganska trött tjej på väg hem igen idag!

 

 

 


Till salu:


TIL SALGS står det på vårt hus efter många om och men ;-)
Sekunden efter fotot togs föll jag ned.



Bästa Eirik (Tante Heidis kjäreste) och Elian igårkväll!

Imorgon är det
visning hos oss därav min något låga bloggfrekvens. Det är en del att fixa och ja ni förstår nog.

Girlfriends

Nu fungerar bilder igen!

Jag fick tips ifrån en bloggis att Telenor börjat använda bilderna som KIMM fotade för dem. Zryan, Anne och jag med Ella i magen är på bilden ovan. LOVE you girls!

 


rise and shine


Mobilbild jag försökte posta som HAPPYFREDAGshälsning åt er imorse!

Bloggen fungerar inte som den ska men det gör jag! Ella och jag somnade om en kortis imorse och som det hjälpte! Det spelade ingen roll att jag satt i pyjamas och matade Ella då städerskan kom. Sen fick vi bokstavligt talat RUSA till bussen då den skulle gå för att hinna men det gick så bra så. Vissa dagar har ett rosa skimmer över sig och idag är en sån dag. Hoppas ni njuter att helgen är HÄR!

Shopping & Yoghurt




Ska vi köpa den här? Jag tror jag ska slå till på koftan ifrån Gina Tricot faktiskt.


♥Min FINA PetronELLA med sin guddotter♥


Innan vi skiljdes åt! Jag och Ellisen hämtade Elian och sen Eivind på jobbet. Vi körde och fixade lite ärenden och åt salladsmiddag på Lille Persille.

TACK för idag Petronella!


JA!
En ny (FIN!) yoghurt i butiken idag. Men det var vanilj som fick hamna i vår kundvagn. Denna var dock väldigt fin i färgen ;-) Vet ni att det görs reklam för nyckelhålsmärkt på tv i Norge? Det är lite nytt här. Någon som funnits LÄNGE i Sverige.

Jag och E har plockat undan tills städdamen kommer imorgon. Men mer ska plockas undan och göras imorgon så vi har barnvakt på eftermiddagen och ska ta det sista. Vi snabbåt lite ost här och planen var ett glas rött men klockan sprang alltför fort och nu ska jag i säng. TACK för en underbar dag - vi ses imorgon och då är det FREEEEDAG!




Idag


Jag fotade en dagens på väg ut hos Petronella och Stefan idag!
Det var riktigt sommarhett ute så vi tog en prommis i Bogstadveien och det blev lite småshopping.


Leggings H&M + amningslinne H&M, tunika Bik Bok och kofta LaVive eller något sånt märke. Skor Bianco.


Brunch!

Jag hann inte fota de nybakta dinkelscones som Petronella bakat dagen till ära. Men här ser ni slutet av min härliga brunch ;-) Hungriga jag kom till dukat bord och det var tur eftersom jag ej hunnit äta frukost. Det var SÅ mys att få komma hem till Petronella och Ella var vaken och vild varje sekund!

 

Dessa hallon åt vi med vaniljkesam, YUMMIE!

 

 

 

 

 


Sent hemma!

Nu kör Elian sin nya radiostyrda bil utanför med E och jag matar Ellisen med kvällens gröt. Vi har varit på vift hela dagen så jag är strax tillbaka. Måste lägga barn!


Kör vi varannan dag nu Ella?

Bita ihop munnen då gröten kommer. Efter ammaammaamma hela natten så är det kanske så det fungerar? Varannan dag hungrig, sova varannan natt? Don´t thinks so sweetie!


SOOOL!

Solen skiner så jag ska glömma bort tröttheten och ge oss ut i det sköna vädret snart. Vi har en dejt med Petronella, JIPPIE!

Hur gick det ikväll?


E la Elian då jag fixade to dos ( körde bil med hög volym och NJÖT friheten!). Sen har Ella vaknat lite då och då ikväll och Elian prövade sig på att sova i vår säng men nekades under vilda protester. Sötisen har ont i öronen och sover nu med nässpray och nattasång.


Nu ska jag lägga mig på spikmattan och somna.

KRAMAR♥

Lovely onsdag!

Tittut!

Idag har jag och barnen varit på Ellas läkarkontroll och allt såg fint ut! Hon väger 9 kg och är 70 cm lång. Sen gick vi hem på trevlig lunch hos Tone som lagat den godaste mozarellapajen och lovely browniemed nötter och glass till dessert. Måste få recept. Elian lekte med Tones söners tågbana och var nöjd med livet. Lite blyg inför så många damer men vi får skylla lite på öronont också. Läkaren kikade in i hans öron som hade lite vätska i sig men han sa att han kan gå på dagis och behöver ingen behandlig. Detta är första öronproblemet hos oss så jag kan ingenting om det.

 

Elian hos Tone och kompani! Nova Star ifrån topp till tå och tofflor ifrån Bellio.

Tone och Ida, Karin och Oskar och jag med Emil! Elian kramade och gullade med Emil då han satt i mitt knä och Ella sov i sin vagn utanför.

 

Sen blev det svettig walk med branta backar. Elian blev trött efter cykling och vilade benen i Ellas vagn så lillasyster fick hänga i selen istället. Bra trim för Mamma som äter massa godsaker varje dag ... ;-)

 

 

BÄSTA sonen i hela världen, såklart ;-)

 

Sen satt vi och väntade på Bestemor lite och Elian underhöll Ella.

 

Ellisen käkade sin dinner på Bestemors balkong idag!

Onkel Håvard och Eivind kom dit efter jobbet och vi hade jättemysigt. TACK för idag!

 

 


Godmorgon härliga onsdag!

Inatt sov Ella bättre! Mat dagtid gav äntligen resultat! Elian får hänga hemma med oss även idag då jag inte vill att han ska behöva vara i en stor barngrupp med örat även om han är bättre och han inte smittar. Så han får hänga med oss på läkarkontrollen kl 11 ( Ellas kontroll).

Hoppas ni har en HÄRLIG start på dagen? TACK för alla åsikter i gårdagskvällens
inlägg! Vi hade SÅ bra rutiner just då vi kört en egen metod som lärt honom att somna själv i spjälsängen ( klappa,sjunga, lugna I sängen utan att ta honom upp, men detta fungerade inte förrän han slutat amma om jag minns rätt). Men då vi köpte vanlig säng startade problemet = han kom in till oss då han vaknade. Han har aldrig suttit och gråtit i sin säng utan helt enkelt så snart han vaknat till hoppat ur sängen och gått in till oss. Nu handlar det mycket om att han inte accepterar att E lägger honom. Något han gjorde förut = vi kunde dela på ansvaret. Det handlar också om att vi så gärna önskar att barnen får nog sömn!

KRAM!

Dags att göra något

Man har ett val! Egentligen kunde jag nu skriva om de tända ljusen och den goda hallon/fläderpajen ifrån IKEA som vi ätit ikväll...

MEN jag är så himla trött på att vara styrd av min sons SÖMN ( ellerickesömn...han behöver ju sin sömn!). Jag behöver inte onda ord eller förmaningar för jag vet att vi borde ta tag i detta men jag har alltid ett dåligt samvete inom mig mot skatten. Hur närvarande Mamma jag än är så har han mig lindad kring lillfingret och då han håller upp två fingrar i luften och säger to sanger Mamma, du ska synge to sanger med glad röst så står jag inte alltid emot... = Han bestämmer.

Idag har han verkligen haft sin Mamma och jag ska inte känna så här. Han sov med oss igår, var ensam med mig idag och ändå så tror jag att han "behöver" mig. Med rädsla över att han ska väcka Ella gör man ju nästan vadsomhelst. Dvs springer i trapporna upp och ned i timmar, missar IDOL som jag sett fram emot, tröstäter mer paj med vaniljsås och ostbågar för att ens ha energi att springa upp trappen och hinner inte med något av det man egentligen borde göra. Problemet ligger i våra händer och imorgon ska jag prata med helsesyster om ACTION!

Puh så skönt det var att blåsa ut lite. Ska strax lägga mig på spikmattan och läsa lite bok och SOVA!


The Boss? My boss?



Glada nyheter!

Då Onkel Håvard knackade på dörren passade jag på att vila lite uppe medans bröderna lekte med barnen och åt lasagne. Hann vila en kortis iallafall innan sonen ville gosa med mig. Han är bara världens goaste skrutt!

Jag fick ny energi av den egenstunden och satt och matade Ella och hon log mot mig med gröt i hela ansiktet samtidigt som fick ett samtal. Det trevligaste samtalet på LÄNGE! Jag får besök av älskade syster i början av oktober. Då ska det ätas god mat, drickas vin, strosas, shoppas och KRAMAS♥

LÄNGTAR!


Linda (min brors fru), jag och Syster!
Surprisemöhippa för gravida illamående mig då jag var i Sundsvall. Lovely stund med massa girltalk!

Jag älskar dig Mamma - finaste orden i världen!




NAPTIME!

status:

Elian är pigg men har ont i örat. Läkartimme har bokats och bokats av efter samråd med en läkare som tipsade ( som många av er ) att ge smärtstillande om natten och se om det går över. HOPPAS! Antibiotika har vi stoppat nog av i lilla kroppen tycker jag. Ella har ätit massa mat och somnar nu ute medans Elian påklädd leker lite på gräsmattan. Jag har tagit lattes, alvedon, vatten och nu chocolate chip cookies som "hållamigvakenärettmåste"medicin. SOM jag ska sova då E kommer hem idag!!


English rose nr 510 ifrån Max Factor piggar upp mig idag!


Hoppas ni njuter dagen. Kom ihåg att uppskatta det annars självklara!

Öronvärk by night!

Elian är i superform dagtid = just nu. Men inatt startade aj aj aj igen. Han tar sig för örat och kan inte sova. Kl 9 öppnar läkarkontoret så jag ska rådfråga mig där. Fick dock veta av min bästa Ashi att det inte behövs medicin och att det går över av sig själv? Det låter underbart då Elian fått alltför mycket antibiotika sista året tycker jag. Nässpray ska visst hjälpa? Hur botas det? Någon som vet?

Utanför oss asfalteras det just nu och jag måste få tag i grannens ( huset nedanför, inte bredvid) nummer då hon knackade på förra veckan och bjöd mig över på våfflor idag kl 12. Men jag är ju hemma med sjuk son ( som är väldigt frisk) så jag måste boka om!

KRAM och GLAD tisdag!

Hemmamys

Sen körde vi hem och hade soft mysig eftermiddag!

 

Vaska vaska bilarna!

LEKA LEKA LEKA!

Elian bönade och bad om "bare TO ganger" och så höll han upp två händer eller två fingrar mot Caroline och log stort. Så hon körde "båt" med honom på släp på ett täcke. KUL tyckte Elian....

Tröttsamt efter 59 gånger tyckte Caroline ;-)

Hon snarkade och pustade och Elian klagade på att "hon soooover Mamma". Haha jag skrattade gott. Elian ser på våra gäster som sina kompisar, såklart! Han är ju första barnet i gänget ;-)

 

TACK för härligt besök idag Caroline We ♥ YOU!

Vi hann även skypa med älsklingsCharlotte och Benji, SAKNAR är ett alltför svagt ord i sammanhanget. Elian pekade dock på Benji och sa "Där är Benji" och det värmde lite att de kanske om något år kan komma ihåg varandra och ha en relation på sitt vis. Älskade barn!

NJUT KVÄLLEN alla glada!

 

 


Ekeberg

Idag efter morgonens gröt och andra rutiner så packade vi ihop oss i bilen och körde till Ekeberg. Elian hoppade på sin kära cykel och jag prommade med vagnen! Ella sov tills vi satte oss och åt vår matpakke vid en lekpark där dagisbarn lekte. Hon var väldigt nyfiken och kikade på dem medans jag och Elian filosoferade. Det var kalla vindar idag och jag ska nog börja ha med dress åt fröken i vagnen nu om hon ska tas upp ur sköna påsen!


Elian och jag inser att hela "djurparken" förutom hästarna var ett byggområde = no animals.
MEN Elian blev överlycklig då det var tio grävmaskiner som arbetade för fullt i jorden istället ;-)


Hmmm vart ska jag köra nu? Rymma ifrån Mamma? Ge henne en hjärtattack light?


Här har älskade Caroline precis kommit med trikken och gett Elian sina treårspresenter!
Elian sa direkt: "Jag vill hem och öppna dem"



Det började tokregna precis då Ella blev hungrig, Elian trött och ja timingen var inte den bästa men allt går!
Elian softar i vagnen, Ella i selen och jag försöker skydda henne mot regnet.



Min söta fina "Lillasyster". Hon fick ta cykeln och jag är glad jag slapp bära den som sist då jag gick tur och samma sak skedde,dock slapp jag regnet den gången ;-)


Ps. Jag får ibland frågor och mail ang syskonvagn. Vi hade en OTH Urban Jungle svart tvillingvagn med bag första tiden och det var SÅ värt det! Den var underbar att köra men såldes då vi kände att vi klarade oss med vagn + ståbräda. Nu går Elian och blir han supertrött ( vilket sällan sker) tar jag Ella i selen och Elian i vagnen. 





Frisk luft är skönt!

Vi är hemma efter härliga timmar på Ekeberg! Elian har cyklat och vi mötte upp Caroline som nu är hemma med oss och fikar. Ella äter massor = HAPPY MAMA!

"du har svart hår"

MORGONMYS! Vem vill gosa?

Imorse då jag precis fått Ella att somna om så kom E in i rummet och skulle hämta kläder... Då gör Ella situps och följer Pappa med blicken och ler och smilar och smilar. Jag suckar lite eftersom Elian sover bredvid och vi hade chansen att somna om lite... Men hon är så otroligt söt så det går inte att låta bli att skratta. Sekunden då E låser dörren och går är även Elian vaken. Väckt av lillasyster som drar i blöjan och skrattar för att han ska se henne.

Ella är otroligt tacksam för den uppmärksamhet hon får av Elian och han är väldigt glad i henne. Men börjar bli lite snål med att låta henne låna bilar och annat. Det är liksom HANS ;-)

Världens gladkille har jag hemma idag. Frisk som en fisk som man säger i Norge!


Rubriken då? Jag sa att Elian har så fint hår och han pekade på mig och sa: "Mamma har svart hår, Elian lyst" Haha antingen har han inte kommit över min tidigare utväxt eller så är det så han ser mig ;-)


TÄVLING - vinn en komplett SVANstol med dyna!



Vinn VALFRI komplett svanstol ifrån Svan Of Sweden!
För att delta i utlottningen lämnar du en kommentar härinne vilken färg på stol och dyna du önskar.
Stolen passar de allra minsta som precis börjat äta och även de större barnen. Elian älskar sin!







Tävlingen avslutas på fredag!

LYCKA TILL



1 år sen!

VÄLKOMMEN NYA VECKA!
Filmen igår var ju otroligt bra men fruktansvärd. Jag satt med en kudde framför ögonen och sa åt E att nu stänger vi av. Sen då jag ammade Ella efteråt mådde jag illa över att så många lider här i världen. Även om det bara är en film så vet man ju att människor runt omkring får uppleva de mest fruktansvärda övergrepp och våld. HEMSKT!


7 september för ett år sen!

Elian sitter likadant fast i sin nya svarta stol och ser barnetv här, Ellarullar omkring och jag ska fixa frukost!
Inatt sov Elian väldigt oroligt igen och mellan 2 och 3 SKULLE han ned och äta frukost? Så tog han av sig blöjan och sa godmorgon. Snacka om att yra i sömnen men det var ju ett bra tecken att han var hungrig. Men jag fick honom i säng tillslut efter att han tagit med sig två bilar tillbaka i sängen. Lagom tills vi somnat in igen vaknade Ella.


Mysigt med magen för ett år sen!



TACK FÖR IDAG!

KUL med besök! Vi är så glada i Stefan och Petronella och solen värmde gott idag.

Ella har solhatt ifrån Norrbaggen och tröja som är en försenad välkommentillvärldenpresent ifrån Cattungar!

Men efter morotspuré och banan blev det ombyte! Hej och hå, jobbar på!

HÄR finner ni de ljuvliga kråsbyxorna med namn på och mycket annat sött.

 


Tjohoo!



Godkväll alla underbara! TACK för att ni sett att jag finns på nätet på Aftonbladet idag, det visste jag inte om! En krasslig son härhemma har tagit all vår tid och CVs och annat som skulle ha gjorts i helgen har lagts på is. Elian sover nu med feber och jag hoppas han slipper bli sämre.

Ni som tycker jag är dålig på att svara på kommentarer får ta och komma ihåg att jag har två små barn som jag varje vaken stund tar mig av. Sen har jag familj, vänner, ett hem och självklart ER! Men ni får ju faktiskt läsa det som skrivs och kanske inte kan få svar på allt. Jag försöker i mån av tid och möjlighet och är det något jag missat så fråga igen. Är det en fråga om varför vi gör si eller så så kanske det är en gräns jag dragit. Jag skriver ju otroligt mycket härinne men i det stora hela väldigt lite. Det jag skriver är det jag "bjuder på". Det är det som är bloggen och jag tackar väldigt ofta för fina spår ni lämnar efter er. TACK TACK TACK för det! Men att svara på allt ( + otroligt många mail som jag tyvärr inte hinner med, FÖRLÅT!) och att svara på följdfrågor är inte alltid möjligt. Men jag läser alla kommentarer och älskar att få läsa om hur ni har det och vad ni tänker.

KRAM till er! Nu ska jag och E äta sen middag och se filmen Män som hatar kvinnor!

Fikadags

Nu är killarna och tvättar bilen, Ella sussar i vagnen ( jag har börjat ÄLSKA hemmabaravaradagar!) och kaffet är på g. Vi får mysigt fikabesök av Petronella och Stefan. JIPPIE!



Mer minnen:


Mamma ( Mormor, Farmor, Svärmor ) firar sin 65årsdag på Ven!


FINASTE Syster!


KUSINER♥


Family4


Mysig amningsstund precis avslutad!


Älskade systerson som nu går snowboardgymnasium!


Son & Mor

Ha en HÄRLIG söndag och kom ihåg att ta vara på de dina!

Minnen

Det är så många minnen ifrån sommaren att smälta!

Något som sköljer över mig ofta är SAKNAD. Oftast är det intensiva dagar / veckor som vi umgås med "min" familj och det blir så hemskt tomt då det är över. Alla lär känna alla och alla bryr sig om alla. Det gör så ont i mig att inte kunna vara NÄRA. MÅSTE boka in en Sundsvallstripp med barnen snart till min Syster. Måste!!

 

Här slumrade Ella i vagnen på Ven en het sommardag. Det var dagen då alla cyklade runt ön och dagen min guddotter Vilde skulle födas. Jag tänkte på Ashi varje minut och satt här utanför kyrkan med underbar utsikt en stund och filosoferade!

 

Idag tänker jag på Malin som har Barnlycka som nog jobbar för fullt just nu eller kanske fått upp sin bebis på bröstet? LIVET -välj livet alla goda därute♥

 

 

 


Hårfrågor

Jag fick många frågor om slingorna igår så jag försökte fota igårkväll. Beate på La Bionda är bäst så det är henne ni ska gå till. Det kostar lite mer men jag lovar att det är värt det. Min bästa Petronella har också blivit Beatefrälst ;-)

Vi gör många små ljusa slingor i folie på mig eftersom jag har väldigt tjockt hår. Sen penslar hon "skimrar" hon framme vid ansiktet då jag sitter i tvätten sista stunden. Så nu vet ni det! Det är inte helt ljust under om man lyfter, detta för att slita minst möjligt och det viktigaste är ju det som syns tycker jag. Fast jag vill ha en utväxt som gör det lite mer naturligt.





Efter foton igår sminkade jag av mig och la mig på spikmattan och somnade så skönt. Så jag hann nog sova i en timme innan nattens vaka startade. Alltid nå´t ;-)




Muffinsbakaren somnade!


Elian speedad igår av besök och choklad!
Tröja Ralph Lauren, byxor
Nova Star och skönaste tofflorna ifrån Bellio!

Efter natten så var det inte oväntat att lilla kroppen behövde sömn! Han fick blåbärssoppa ( TACK IKEA! ) på flaska och slumrar sött bredvid mig så jag stängde av ugnen. Vet hur kul han tycker det är att vara hjälpreda i köket så jag väntar på honom.

Fick mig en god frukost framför Nyhetsmorgon ( det är alltid barnetv på här annars) och nu har jag en bloggstund med sovande barn omkring mig. Skön luft kommer in genom altandörren och jag njuter av att jag fått så fina barn.


LJUS som kommer in i köket på morgonen. Ljus är livet!

Söndag!

Hoppas ni sovit riktigt GOTT! Elian var vaken massor mellan 00-06 då dagen startade enligt båda barnen idag så vi ( JAG) är trötta här. Men nu slappar vi och bara är. Det är skön höstluft och solen strålar. Ellisen somnar i vagnen och jag och Elian ska baka muffins.

KRAM♥

Vinnaren i tävlingen är....

TACK Bestemor för att jag fick leka med dig idag! / ELIAN

I eftermiddag har vi haft mysigt besök av Elians olderfar så det blev fika och alltför mycket choklad. Ella ville inte komma till ro fast hon var dundertrött efter badet kl 19 så E fick ta med sig Elian i bilen då de körde hem Olderfar och hans väninna. Då lilleman kom tillbaka efter att ha sovit i bilen började han hosta. Jag visste direkt vad som komma skulle... Hela magen vändes ut och in men nu sover han gott med sin vattenflaska. Uff så det värker i mig då han kräks...För mycket kalasande idag minst sagt.

 

Hoppas ni har en riktigt SKÖN kväll!

 

Ps. Den lyckliga vinnaren i
tävlingen är....en norrman!
Maila mig din adress så att din syster kan få sin fina påse.
[email protected]

"Postat av: Stefan

Heisan Josefine.
Bruker min første kommentar på bloggen din til å delta i konkurransen om en åkpåse Black Velvet:-)
Min lillesøster har termin i midten av september, og nybakt onkel og gudfar hadde nok overrasket bra med en slik gave.
Ellers synes jeg Bosieboo Barnvakt virker som et must.

2009-09-02 @ 11:54:26 "



FRISSAN

Innan slingor! Jag trivs bra med min utväxt då det är utsläppt men nu var sista slingtid i MAJ så det var dags att fräscha upp det hela. Jag velade om färgen och funderade på beigeblont. Men är rädd att jag kommer se orange ut och jag är väldigt vit i hyn samt gillar den blonda kalla nyansen. Vi får se vad som sker nästa gång. Jag pratade om fenomenet "go dark" som många gör nu. Visst vore det supersnyggt med riktigt chokladbrunt hår men jag tror att det skulle slita otroligt mycket för mig att återgå till en kall blond nyans.

 

Jag fick bra betyg på min hårkvalitét som varit sämre en stund pga slingor ofta. Jag älskar mitt shampo, balsam och kur ifrån DISP! Har även en skön kräm som man lämnar i efter tvätt därifrån som gör håret mjukt. Serien finns hos CreativeLounge.

"Sortimentet är fritt från det potentiellt skadliga konserveringsämnet parabener och har fått garantistämpeln Planet Friendly Product. "

 

Ellisen studerar sina fingrar och E försöker klämma fram ett smile på ett fullsatt café när hans fru kommer med kameran i högsta hugg och folieslingor i hela håret.

Ella var en liten ängel som hängde med sin Far i drygt tre timmar. Aldrig har jag sett henne så nöjd. Först sov hon en lång nap och då hon vaknade kom E med tonfisksallad och latte åt mig. Sen spanade Ella i vagnen och då jag skulle skölja ur satt hon och softade med E i soffan en trappa ned.

 

Hej Mamma!

E studerar inbjudan till Nils kalas för att hitta fram! Då jag hämtade dem var Elian SÅ glad och lekte så fint med sin bästa Nils. Han är god rakt igenom den pojken, pekar alltid på mig och säger åt Elian att hans Mamma kommit. Ler och strålar ALLTID!

 

Väldigt blond men det är skönt!

Dagens tunika kommer ifrån BYoung, amningslinne BOOK, tights Cubus och sjalen tror jag är köpt på KappAhl.

 


Finaste kalaskillen!



HAPPY BOY på väg till KaLaS!

Hemma och vänder!

Nu kom jag och Ella hem och jag ska plocka undan morgonens rush eftersom vi får härligt besök av Elians Bestefars Pappa = Olderfar! I skrivande stund är Elian och E på kalas hon bästa kompisen Nils och imorse sa Elian: "Jeg elsker Nils" så han har det nog väldigt kul!

Ps. LOVAR att presentera vinnaren i åkpåsetävlingen innan dagen är slut!

Jippie - lördag!!

Planen igår var att E skulle ge Ella ersättning då hon vaknade efter att jag lagt mig. Men hon vaknade inte förrän efter 1 och då sov E ( på soffan, sängen var full) och då blev det amma. Men ikväll så ;-)

Fröken vaknade sen kl 6 superpigg och ville väcka storebror men då fick E rycka in och nu bytte jag av honom. Kom ned och såg alla mina tre älsklingar på täcket på golvet. E och Elian lekte med bilar och Ella tittade nyfiket på. KÄRLEK!

Night


Så här startade dagen hos oss!

Nu ska jag avsluta dagen med att läsa och SOVA. Det är bara en tidsfråga innan vi blir fler och fler i sängen ;-) Eller så ska man ju inte tänka. INATT blir en BRA natt ska jag hellre säga.

Hahahaha nu skrattar jag högt här där jag sitter och smattrar på tangentbordet. Någon tassade in till stora sängen och la sig. Jaja Elians andetag och gosiga små händer som håller mina är faktiskt bara ljuvligt.

SOV GOTT♥

Höst - vinter

Vi var för trötta för vin och ostar här men det är skönt och lungt i huset och barnen somnade i tid. Ella har en ny trend att ibland då hon preciiiis somnat efter massa mjölk börja trycka och grymta. Då blir det helt plötsligt blöjbyte och så är hon happy! Men då måste jag ju vara tystamammannuskavisova och försöka ge henne lite mer mat så att de två blå slocknar. Då drar läggningen ut lite på tiden. Men vad är tid egentligen? Man kämpar oftast med eller mot tiden. Men det allra viktigaste är ju att du är i nuet...!

Jag har kikat på höstens och vinterns kläder (haha där var jag i framtiden) och skor på nätet åt barnen. Jag har verkligen mina favoriter och de kläder vi fått hem som gåvor och tävlingsvinster har absolut hållit vad de lovat! Det är ju en stor del av poängen. Att jag i år vill ha en ulldress åt Ella som jag
vet fungerade då hon var nästan nyfödd betyder ju att den var BRA! ;-)


Underbart söt ulldress ifrån MeMini. Denna får Ella gärna sova i i vagnen i en skön tjock åkpåse. Vi är glada i 7am!


VACKER dress! Även denna ifrån MeMini.


Skönaste ullunderkläderna och coolaste parkdressen ifrån TROLL! Finns bla hos Barnlycka


Ulltossar är perfekt i vagnen då bebis ska sova ute i kylan


Elians favoritmössor är Geggamoja och Nova Star.


Coolaste kängan i höst och sötaste vagntofflorna...!
Hos VincentShoeStore såklart.



Nog med ögongodis för ikväll. Det är KUL att få se på så mycket vackert.

NovaStarkjol till salu?

Tittar in och undrar om någon därute har en NovaStarkjol / skjört i grå eller jeans att sälja? Stl 80 vore toppen!
OM ni har - kontakta mig på [email protected]

Hoppas ni har en härlig kväll!

Annonsen:

Här har vi ätit middag och nu ska jag försöka vila lite. Min nacke strejkar idag. Får flashbacks ifrån tiden då jag hade ont varje dag.

HÄR är vårt hus till allmän beskådan!



Många undrar vart vi ska flytta.. Time will tell ;-)

Alla barn är unika

Tallrik som sitter fast i bordet = perfekt


Nu har Ella vaknat efter en skön nap ute i vagnen och regnet öser ned. Hon sover inte för mycket dagtid men äter nog lite lite mat dagtid för att kunna sova sig igenom nätterna.. Men jag orkar inte analysera allt eftersom jag vet att alla barn är unika och vissa sover hela natten och äter normalmycket dagtid medans jag själv tror att de större barnen kanske behöver mer mat totalt på ett dygn och kanske är det därför många ammande lite större barn vill amma nattetid. Eller så är det en vanesak.

 

Ella kan inte ta napp, hon gillar den men den sitter inte kvar. Sen vet jag inte om jag vill springa ut och in med nappen 18 gånger varje natt heller. Barn är unika och man har ingen facit. Det gäller att gå på SIN magkänsla för SITT barn.

Jag önskar mig oavsett sköna sovnätter snart snälla Tomten!

Nu kommer snart killarna i huset hem, lagom tills vårt hus ligger ute "för salg". Länk kommer för intresserade!

 

 


Pink baby



Här är vi två just nu. Det börjar bli lunchdags och vi leker och myser. Såna här dagar får man bevara i sitt hjärta då det är massa måsten på listan. Idag finns inga måsten.

KRAM ifrån oss!



Ellas hoodie kommer ifrån
NovaStar.


Idag



Jeans 2blocks South, linne Vero Moda, tunika Gina Tricot och väst KappAhl.
Klocka CreativeLounge.

zzzz?


Här slumrade fröken.... en kortis idag ;-)

Buggy Buddy att ha vatten och annat i ifrån Barnlycka, myggnät ifrån Barnevognskilt och filt BOOB.

På väg ut, men hemma!

Vi var precis på väg ut men så ändrades dagens planer! Så nu sover Ella på bron i vagnen och jag har tid över. En hel eftermiddag utan planer... Ikväll tänkte jag och E äta ostar och ta ett glas rött iallafall, DET är en bra plan efter en lång vecka. Om en vecka idag ska vi sova borta då vi kommer ha visningar här hemma. Att torka bort messmör varje minut och behöva dammsuga hela tiden lockar föga så vi tar en weekend på annan plats ;-)


Breakfast

Morgongröt har guld i mun?


FRIDAY!

Jippie, ännu en FREDAG är här! Ella har ätit varje timme inatt, jag blir smått galen men ska nu försöka somna om med henne. HOPPAS det fungerar. Vinkade av Elian här nyss. Han vet vad fredag är. Dagen innan helg. Tänk hur snabbt livet springer förbi. Jag tyckte nyss Elian var lika liten som Ella...

Barn är en gåva som man ska ta vara på. Är otroligt lycklig att få vakna alla fyra i sängen även om natten varit tuff. Familjen är det som betyder mest.

Oj nu kryper hon mot vagnen - hon vill gärna äta på däcken, BLÄ - gotta go!

HAPPY FREDAG♥

Home is where your heart is - so true!

Det är här det "sker". Frukost, lunch och oftast middag. In och ut ur hallen. Gäster som kommer, gäster som går. Barn som leker på golvet eller springer omkring och leker troll. För mig kommer det att kännas extra trist att flytta för att jag har minnen av Ella i magen, förlossning och första tid här. Så kände jag med vår lägenhet där jag gick gravid på slutet med Elian också. Det var där det onda startade. Som resulterade i något så fantastiskt att vi åkte iväg som två och kom hem som tre. Men som rubriken säger: HOME is where your heart is.


Just nu bloggar jag i köket med tända vaniljljus och regnet smattrar utanför. Ska kvällsfika lite sen SOVA. Min nya hobby ;-) Imorgon är det FREDAG - vad skönt med HELG! På lördag ska jag äntligen till frisören och Elian är bjuden på kalas till sin allra bästa vän på dagis. De har hängt ihop sen dag ett ( december 2007) då Elian inskolades på dagis.

 

Barnens krypin. Jag förstår verkligen om ni har svårt att se vems rum som är vems...

Fotograf: Morten Lyngroth

 


Hel

Just ja!

Ikväll då Elian och jag läste böcker ( TACK för sååå bra svenska böcker i treårspresent. Det känns fab att få läsa på "rätt språk" om jag ska vara ärlig) så pekade Elian mig på näsan, såg kärleksfullt på mig med sina pliriga ögon och sa med lenaste stämman:
"Jag älskar dig Mamma och du älskar mig. Så pussades vi. Så sa han och jag ÄLSKAR dig och du älskar mig."

Jag började gråta av lycka och sa det åt honom. När du säger så smälter Mammas hjärta av kärlek. Du är det bästa som hänt Mamma.

De stunder man har med sina barn då man samtalar är så otroligt stora. TACK TACK TACK för att jag fått dessa två underbara barn. De gör mig HEL!


En av de första dagarna hemma med en varsam hand på Lillasyster.

Ute:


LYCKA

I eftermiddag, efter vi ätit dagens dinner som blev kycklingfiléer i ugnen med pasta, fetaostsås och sallad, så gick vi ut en tur. Elian ville testa sin vattenpistol som han fick idag. Hela 5 kronor kostade den men OJ vilken glädje den skänkte!



Ellisen var så trött då vi var ute och jag gick in och badade henne för att hålla henne vaken. Hon ÄLSKAR att sitta och plaska och då jag lägger henne på skötbordet rullar hon direkt på magen och försöker hoppa ned i badbaljan nedanför.  Kul att se hur hon fascineras så! Men hon var för trött för gröt och vi somnade tillsammans en stund alltför tidigt och sen har hon vaknat en del och blivit buffad lite lätt. Elian somnade NU. Jag har sprungit upp och ned här medans jag skrivit. Han får bara inte somna om dagen, inte så länge som idag. Samtidigt så är det ju så mysigt att bara vara och samla energi.






idag:



Dagens Mammaonthego!
Tights Bik Bok, nougatfärgat spetslinne Gina Tricot och tunika KappAhl. Kofta ASOS och stövlar Ilse Jacobsen.


En glad torsdag!

Nej då vi somnade inte! Men Elian är desto mer svårväckt. Har flyttat honom ned till soffan och satt på Shrek i hopp att han piggnar till.


Här har vi en glad kille på väg att möta Pappsen en sväng. Han upptäckte att nya tröjan och byxorna har FICKOR!
Så då skulle ett plommon tas med åt Pappa.



We ♥
NOVA STAR! Tusen tack för ett FANTASTISKT paket kläder igår. Elian blev väldigt glad och han brukar inte vara så nyfiken på kläder men alla stjärnor gör succé ;-)
Mössa ifrån Norrbaggen.



Det blev en kort lunch med pappersfix och sen en sväng inom kemtvätten för att hämta Es kostymer. Men Elian tyckte det var kul att få möta Pappa och hissen till jobbet är en favorit.


Det mumsades räkor till lunch. Han älskade dem och käkade upp alla jag hade i min baguette trots att han valt kanelbulle till "lunch" hmmm. Eplemost till, väldigt norskt och gott!


Sen åkte vi och ordnade med vagnen och avslutade med lite McDonalds åt skrutten. Han somnade mitt i mjölk och pommes frites.


Ellisen vaknade då vi kom hem. Då såg hon att hon fått nya leksaker i bilstolen. De kommer ifrån Maxi Cosi och är mycket välbehövda så de köptes på stört.

Nu ska projekt väcka Elian starta  -  wish me luck!

Ps. Ska ni till EfterTiostudion? Kanske jag ska ta mig en Stockholmstripp. I LOVE Stockholm!


Home

Nu är vi hemma efter lite ärenden. Ätit lunch med E, skickat in alla papper inför huset som ska säljas, kollat upp handtaget på vår vagn bla. Nu sover Elian i vår stora säng och jag ska amma fröken. Kanske vi sover alla tre snart? LOVE såna här dagar!!!

Och hade jag bott i stockholm...!

Här är dagens TIPS till er:

Ta med dig barnen och var publik hos Malou!

Den 17 september bjuder vi in alla föräldrar och barn att vara publik hos oss på Efter Tio. Vi bjuder in experter och kändisar som pratar om familjelivet och allt där till!

Vi hjälper till att passa barnen som sover eller tröttnat på studion och med er hem får ni en välfylld goodiebag!

Under torsdagen finns två alternativ:

1. Vi samlas klockan 09:30 för att vara med under direktsändningen av Efter Tio. Inspelningen beräknas vara klar till 12:00.

2. Vi samlas 13:30 för att spela in fredagens program av Efter Tio som är klart ca 16:00.

Adressen är Tegeluddsvägen 5, Gärdet. Ta tunnelbanan

till Gärdet (röd linje mot Ropsten), uppgång Tegeluddsvägen och promenera Värtavägen ned till Tegeluddsvägen där du tar till vänster.

Ta chansen! Anmäl er snarast till [email protected] för att säkra era platser. Antalet platser är begränsat.

Vi ses!


Morgon!

Godmorgon alla underbara! Hoppas ni sovit gott.

Elian slumrar fortsatt och Ella är som alltid vaken, hon vaknar som en pigg liten ekorre strax innan 7 varje morgon. Elian ska vara hemma med oss idag. Soft mysdag är planen. Kanske vi hittar på något skoj, jag funderar på en tur till Ekeberg och se på djuren.

NJUT denna TORSDAG!

Finaste vagnen har vår Prinsessa!

 

Ikväll har jag fixat i garderober härhemma. Sommarkläder ut och en del som ska packas bort.

Skyndade mig att fota Ellas FINA vagn nu innan jag lovar att rusa till sängen! Ser att fotot blev suddigt men vad gör det ;-)

Sufletten kom idag ifrån Myhoodbaby.com och jag är SÅÅÅÅ nöjd!

 


Afternoon:


Mamma vet du....?



Jag kan SITTA!

Det var så skönt väder så jag tog en walk till Bestemor i eftermiddag. Där lekte Ella och vi pratade sömn och annat. Grethe är toppen för hon har så mycket kunskap och jag behöver fakta och lite pepping då och då.

Sen kom E och Elian inom innan vi körde hemåt.


PUSS Lillasyster


Bye Bye Bestemor - vi ses snart igen!

Ella hade idag på sig suit ifrån
Liandlo, sockar presentonline, mössa och jacka Nova Star och tofflor Bellio.
Elian hade matchande Nova Star"outfit" och en t-shirt ifrån Cubus. Mina älskade små barn.

Men nyss satt jag här och tröståt en påse Dumle och andades djupt. Elian SKULLE somna i vår säng. Gallskrek och ville inte sova...Ella vaknade och gallskrek och tystnade bara på mitt bröst, hon har magknip... Elian börjar skrika efter mig och så är karusellen igång... Jo just ja, E är på bio ;-)

Men NU sover båda två och jag ska ta tag i kvällens fix.


Dagens trötta Mama:
Amningsklänning ifrån BOOB, strumpbyxor H&M och stövlar IlseJacobsen. Ullkofta ifrån H&M ute.


KRAM

Underbara tjejer med bebisar!


Lovely lunch  idag hos Karin och lilla Oskar som sov då jag fotade!


Ella spanar på Ida. Min lilla tjej var inte helt nöjd idag. Hon ville helst äta gurka och bröd eller dricka vatten ur glas. Hon blir verkligen skitsur om jag tar något ifrån henne ( oftast pga fara för att sätta i halsen). Hon skriker och gråter. Hmmm undrar vem hon ärvt detta av? Men i selen slappade och åt hon lite och somnade sen en kortis i sin vagn ute.



Jag kommer inte våga bjuda hem dessa MAMAS snart så god och fin mat vi får hos alla!


Katrine och Eirik. Tone med sin Ida. Heidi med Markus och söta värdinnan Karin.


Ett gäng på väg ut i solen som helt plötsligt tittade fram!

TACK snälla Karin för en härlig dag, tiden flyger verkligen då man har trevligt. Alla blev chockade då klockan redan var 15 då vi tittade efter.

KAOSDAGAR - såna finns det en del av ;-)

Äntligen hemma igen efter en smått kaotisk dag! Missat buss, hittade ej skor ( allt var bortpackat) och ja en del tok på vägen. MEN vi kom fram till en HÄRLIG Mammalunch om än något sena och hade en jättetrevlig eftermiddag. Vi "ses" lite senare. Kom hem till ett riktigt kaos härhemma eftersom morgonen blev som den blev. E är ute och cyklar med Elian och jag ska gröta Ellisen.

Hoppas ni njuter er dag?!

Tävling - vinn valfri Elodie åkpåse


En sån här kan bli din!



Nu FIRAR vi att
Barnlycka.se fått en ny webshop. Det väntas även tillökning i fina familjen som står bakom Barnlycka så det ska självklart firas!

För att delta i utlottningen om en valfri Elodie åkpåse går ni in på sidan och kikar vilken påse ni skulle välja. Skriv även vad annat ni skulle vilja ha ifrån sidan om ni fick välja fritt. Då vet jag vad som kan vara intressant vinst vid fler tävlingar ;-)

Då ni lämnat kommentar med ert svar  i detta inlägg så deltar ni i utlottningen!
Tävlingen avslutas på fredag - lycka till♥

Samtidigt får ni möjlighet att shoppa med 20% rabatt på HELA sortimentet! Då anger ni koden *tävling0909* som gäller tom 090909.

ONSDAG

Godmorgon SOLIGA onsdag i september!

Igårkväll erbjöds jag en helkroppsmassage i soffan så den tackade jag ja till! Sen somnade jag som en liten baby efter att ha matat Ella. Klockan 1.30 kom Elian in och det är ju bara mysigt men han ska ha tänd lampa... Vi vaknade alla fyra i vår 1,80 säng imorse men jag är lyckligt lottad som har en så fin familj. Ska försöka glömma tröttheten en stund och lova mig själv att somna 22 ikväll.

Vet ni att man ofta som småbarnsförälder längtar tills man ska sova i samma stund man vaknat till en ny dag? Även om man gör det kan man ju njuta dagen så länge men OJ som jag ÄLSKAR ATT SOVA sen jag blev Mamma. I helgen ska ny energi samlas och det är jag själv som måste komma i säng tidigare.

Nu vill Ella ha en ny morgonblöja här, Elian gick precis till dagis. Lite trött men jag hoppas han får en underbar dag! Vi ska hem till Karin i vår MammaBebisgrupp och jag tror vi ska ta en liten prommis dit idag. Den är inte så liten så jag får se vad vi hinner ;-)

KRAM till DIG!

Ps. Jag ska starta en tävling här väldigt snart. Ni tävlar om en åkpåse - så håll utkik!

Dotter & Mor


Jag och Ella på Elians kalas. Hittade bilden hos
Kimm.
Han fotade alla våra bröllopsbilder och för det är jag evigt tacksam. Jag är också tacksam över att jag har en frisörtid inbokad på lördag ;-)

Passar på att önska er en GOD NATT - nu ska jag strax lägga mig och läsa och hoppas på massa sömn!

Ullpojken


Idag kom en GLAD kille hem och lekte ute en stund innan vi gick in.
Här springer han omkring i "underkläderna".De var på tur idag och TROLLtröjan plockades fam. ULL är bäst!

Förresten så undrade han förut vart Mormor är nu. Jag svarade att hon är på väg hem till Sverige, till Ingemar. Då frågar han om hon ska till Malmö. De hör verkligen mer än man tror de små!

Rosa hemmamys


Ikväll myser jag i skönaste setet ifrån BOOB!

Jag fick klämma på detta på Mammablogg-galan och nu kom det i posten.
Tusen TACK BOOB - kläderna är söta, sköna och så mjuka!

På hemsidan står det att detta kallas HomeWear och är perfekt till den gravida / nyblivna Mamman. Jag håller med! Ella fick en ljuvligt söt filt i samma färg. Jag kommer mysa i detta många kvällar.



Jag äter min bananasplitglass och barnen somnade i tid ikväll efter Bestefar och Bestemorbesök. Lycka!

Hej och hå



Vår älskade dotter in action!

Clean


Så här tomt var köket idag. Bra jobbat av en småbarnsfamilj måste jag själv få säga.

Samtidigt som fotografen kom imorse så gick Mormor till bussen. SOM jag redan saknar dig älskade Mamma.
Ska försöka komma snart en vecka med barnen och så kanske E kan komma på helgen? Mamma och Ingemar har köpt ett fint hus och kommer nu ha en jättefin trädgård och ettgästrum som står och väntar på oss.
Grattis till er - det blir helt PERFEKT!

Nu är mina älskade E på väg hem. Solen skiner och jag tänkte slänga ihop en middag. Detta har varit en underbar eftermiddag. Jag och Ella har gosat och sovit. Eller hon sov och jag somnade typ fem minuter innan hon vaknade. Men ändå ;-) NO PLANS! Bara mys.

Play


Tjohoo vi har hemmamysdag idag! Äntligen får man plats på golvet igen säger Ella!

FOOD

Nu rullar en glad tjej omkring härhemma! Hon hängde i selen hela förmiddagen och både åt och sov i den. Apropå mat så skriker min mage och huvudvärken är på väg så nu ska jag värma lasagne i ugnen. Micron är nämligen spårlöst försvunnen ;-) Det är en del jobb att sälja ett hus. Vår första gång så man lär sig mycket! Nästa helg ( dvs den 12 & 13) är planen att det är visning härhemma.

Nej nu ska jag äta, dumt att svimma med en liten vild tjej på golvet!

Hoppas ni har en riktigt SKÖN tisdag. TACK för ni finns, ni ger mig ofta ett enormt stöd - det ska ni veta!

Ersättning - första gången hos oss


Ellisen igår då Mormor klippte håret!

Igårkväll var jag desperat efter nattsömn... Ella fick modersmjöksersättning ( 1/3 box) i sin kvällsgröt och några teskedar via kopp som törstsläckare. Sen ammade jag godnatt vid 19 och hon sov till kl 1! Däremellan var det några skrik men då buffar vi lätt på rumpan så somnar hon om. Som de flesta Mammor gör så väntar man ( och de sprängfyllda brösten) på nästa mattillfälle så jag och E la oss vid 23 och såg filmen Marley och jeg med Jennifer Aniston och Owen Wilson. Precis då mitt ena bröst läckte då jag grät i filmen så vaknade fröken. Sen åt hon med jämna mellanrum men jag har iaf konstaterat att det hjälpte igår med ersättning.

Nu ska fröken få lite lunch här.

foto pågår...

Här fotas det och jag har fullt upp! Fick en minipaus nu ;-) Inlägget ifrån igår skrevs i stundens hetta och jag vill absolut inte hänga ut vårt dagis eller personalen så jag väljer att låta det vila nu. Elians dagis är fantastiskt och igår upplevde jag något som skulle kännas i vems som helst Mammahjärta men det säger ju inget om helheten. Som så mycket annat IRL så visas inte allt i bloggen vilket kan bli fel mot tredjepart. Därför väljer jag sällan att skriva om sånt så jag väljer att repetera ovanstående: "Inlägget ifrån igår skrevs i stundens hetta och jag vill absolut inte hänga ut vårt dagis eller personal"

Vi "ses" lite senare!