Drömt

Just det, drömt mardrömmar på morgonen + om kök! haha, just nu önskar jag SÅ att jag hade öppet kök mot vardagsrummet, att det var mer inkluderat i lägenheten. Därför ska jag kika på hyres nu, då Elian är liten o jag ledig vill jag ju kunna baka / laga mat om dagarna samtidigt som jag kan leka med honom. Så vi kanske överger vår älskade lägenhet! 

Kommentarer
Postat av: mams

Jag förstår helt Din längtan. Hoppas det blir så!!

2007-03-12 @ 10:56:01
Postat av: Caroline

Sitter här på jobbet, lite uttråkad efter en härlig helg och uppdaterar mig lite i din blogg :) Såg att ni kanske skulle åka till Gbg i påsk så jag tänkte att jag kunde tipsa lite. Hoppas att våren som kommit hit nu stannar också! Göteborg på våren och sommaren är såååå underbart!
Hotell: *Gothia Towers (de jättehöga husen precis vid Lisebergs entré, superfint, centralt och med en fanastisk utsikt. Längst upp på 23:e våningen finns en grym restaurang där man kan sippa drinkar, käka räkor och bara njuta). *Elite Hotell Plaza/ Scandic Rubinen/ Mornington Hotell, alla på Avenyn om ni vill bo centralt. Andra hotell som ligger i stan är Hotell Odin och Rica Gotell som finns precis vid centralstationen. Spar Hotell Gårda ligger nästan vid Ullevi, ganska centralt men ändå inte mitt i smeten om ni vill undvika det. Finns säkert jättebra info på nätet om alla hotell skulle jag tro. Det skön med Gbg är ju att det ärn en liten storstad (eller stor litenstad beroende hur man ser det) så det är ju gångavstånd till allt mer eller mindre.
Liseberg öppnar nog inte förrän typ 28 april men Elian är kanske för liten för att uppskatta det ändå :) Är vädret fint och ni känner för att vara ute lite men tröttnat på innerstan, kan ni ta 11:ans spårvagn till slutstationen i Långedrag & Saltholmen. Tar ca 20-25 minuter från stan och då kommer ni ut mitt i skärgården och havet! Kan vara härligt att strosa runt och titta på folk, båtar och de fina husen. Finns ett par restauranger vid Långedrag och segelbåtarna, supermysigt! Vill ni ut ännu längre till någon ö kan man ta en skärgårdsbåt (på samma biljett som spårvagnen) därifrån med.
Annars kan ni strosa runt i stadsdelen Haga, vidare mot restaurangtäta Linnégatan och bort till Slottsskogen. I Slottsskogen finns det lite djur som Elian kanske skulle gilla att kika på lite (även om han är liten fortfarande). Finns sälar, hästar, älgar och exotiska fåglar, typ flamingos och sånt. Mysigt att strosa runt lite (är alltid massa barnfamiljer där).
Shopping hittar du såklart i Nordstan (alla stora kedjor), NK och lite annat på Fredsgatan, skojiga klädaffärer på alla tvärgatorna till Avenyn innanför Vallgraven (Kungsgatan, Södra Larmgatan och Vallgatan) Fiorucci, Victorias Arena, Filippa K och massa annat kul. I Vasastan & Haga finns lite annan mer orginell shopping.
Äta kan ni göra på massa goda restauranger. På Avenyn finns det en del bra (men också en del turistfällor). Titta på restaurangguiden.se och klicka in dig på Gbg så kan du hitta de flesta restauranger och olika inriktningar. Caleo gillar jag. El Corazon på Avenyn har god tapas, Bliss med. Tranquilo, Locatelli och Peacock är trendiga käk & drink ställen som jag också gillar. Gillar du sushi kan ni gå till kafé Japan.
Ja det var lite tips det. Alla kanske inte håller med mig om allt men det är som sagt bara tips. Ska kanske söka jobb på turistbyrån efter allt det här? :) Hoppas ni får en trevlig tripp om ni åker hit och annars får ni ha det bra ändå! :)
Kram

2007-03-12 @ 12:48:49
Postat av: josefine

Mamma: tack!

Caroline: ÅÅÅÅ tack, ska printa ut detta =) Jättebra, vi ska ju segla i skärgården i sommar :) KRAM o tack att du tog tid tiden :)

2007-03-12 @ 13:03:41
URL: http://prinsessans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0