Bebissug....

Igår så fastnade vi förresten framför "Barnmorskorna" på svt. ÅÅÅ jag ryser och gråter och LÄNGTAR tills vi kanske får ett syskon åt Elian. Men jag fick lite flashbacks av illamåendet jag hade då jag väntade Elian och inser att vi ska vänta med att försöka tills dagen D är över. Vill inte ligga och kräkas på bröllopsdagen. Jag mådde konatant illa de första månaderna och klarade inga lukter. TUR att det var jul så jag hade mycket ledigt i starten, sen var jag tvungen att berätta direkt på jobbet för att alla skulle förstå. Det var så spännande tider. Jag, E och magen... Nu är Elian en kille som snackar, springer, hoppas och busar. Livet är så häftigt!

Ps. Alla barnmorskor verkar så fantastiska, de vi hade på Elians förlossning var som superkvinnor för mig.. Jag vill gärna veta hur era barnmorskor var? Ni som fött och vill berätta får gärna dela med er av erfarenheter ifrån denna speciella upplevelse. Min väninna Petronella ska bli barnmorska, världens bästa yrke tror jag.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag mådde också super illa i början med nummer 1 (är i v.30 nu med lillebror/lillasyster) Och denna gång körde jag på åksjuketabletter på en gång när första illamåendet satte igång! De tabletterna är helt underbara och tar bort ALLT illamående och jag kunde bara njuta av första tiden som jag INTE kunde under fösta graviditeten! Så nästa gång köp "Postafen" = åksjuketabletter och rekomenderas även till gravida vid illamående :-)

2008-04-07 @ 10:27:30
Postat av: josefine

Är det sant? så fantastiskt, tänkt testa det bandet på handleden först i framtiden =) Men jag ska först och främst hålla tummarna för att jag slipper illamåendet då alla grav kan vara helt individuella! GRATTIS till dig och ha en fin dag!kram

2008-04-07 @ 10:29:37
Postat av: Sofia

Japp helt sant! :-) Det var ingen som informerade mig om dessa "mirakelpiller" alls när jag väntade min dotter, så jag trodde ju bara att man skulle må så kasst *usch* Men åksjukepillerna hjälper verkligen, men jag hoppas att du kommer slippa eventuellt illamående, men annars finns hjälp iaf :-)

Kram på dig!

2008-04-07 @ 10:35:58
Postat av: Anna

Vet inte om du sett den norska versionen då du faktiskt bor i norge, men annars kan du se den på http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/285193 Då jag inte är superhaj på norska hade jag lite problem att förstå, men jag tror jag fattade grundkonceptet i varje avsnitt :D Men du borde ju inte ha några problem med det. Norskan låter ju dessutom mycket mer uppmuntrande och härlig än svenskan.

2008-04-07 @ 10:37:04
URL: http://misscookiemonster.blogg.se
Postat av: Madelene

Jag hade en barnmorska som va så himla mjuk och mysig och ganska ung...runt 35 gissar jag på.Så skönt att få någon som man känner att det funkar med!! Hon hann vara med när Rasmus föddes 06:18 på morgonen och sen gick hon av sitt pass 07!
Hon kom även och besökte oss på BB och sen på neo.avd, jätterart!

2008-04-07 @ 10:39:22
Postat av: josephine

Det var lite av en babyboom när jag födde Tilly, & eftersom jag mådde väldigt bra & fick klara mig mkt själv så hade jag inte 1 barnmorska utan säkert 5-6 olika som tittade till mig då & då! Det var inga problem för mig... men hade jag varit rädd/mått dåligt el liknande hade det nog varit en katastrof att inte känna trygghet med EN barnmorska. De flesta var supergulliga men som sagt stressade... & det kände jag av tydligt! Det måste vara ett underbart yrke iaf!

2008-04-07 @ 10:42:36
URL: http://joxzephine.blogg.se
Postat av: Elinor

Hej!
Vilken mysig blogg du har..
Den barnmorskan jag hade när min son kom till världen var ingen höjdare.
Hon hade en väldig negativ inställning och när jag sa att jag hade ont så sa hon typ, ?lilla gumman, det här kommer att ta tid. Det tar lång tid att föda barn.?
När läkaren sedan hade vart inne och sa att ja va fullt öppen, så blev hon genast lite mjukare.
Hon menade innan att det bara va lite småvärkar, inget att gnälla över.
Men tji fick hon.

Ha en trevlig dag!

2008-04-07 @ 11:06:42
URL: http://ronile.blogg.se/
Postat av: Suzanne

Postafen hjälpte inte mig det minsta, de gav en eftersmak av järn vilket fick mig att kräkas på en gång =( Seaband o receptskrivna Lergigan Comp blev ist räddningen även om jag kräktes hela dagarna fram till vecka 17 resp 22 under mina graviditeter!!
Underbara barnmorskor har jag iaf haft under båda förlossningarna, sånt betyder sååå mycket. Att man har någon som man litar på o som man känner "vet vad de gör". Mitt i all smärta så hittade vi även underbara stunder där vi skojade o skrattade massor med varnadra och faktiskt åt varandra!! Underbara dagar!!
Kram

2008-04-07 @ 11:07:31
URL: http://www.snuzen.blogg.se
Postat av: Sara - Dagens positiva

Jag brukar inte gråta till tv eller film men när jag tittar på "Barnmorskorna" storbölar jag framför tv:n. Tror att det är längtan efter barn som börjar sätta igång :)

2008-04-07 @ 11:27:20
URL: http://dagenspositivaste.blogspot.com
Postat av: Josefine .k

Jag har 2 flickor och vid båda graviditeterna var jag inlagd på sjukhus den första tiden. Mådde så fruktansvärt illa och jag fick i stort sett inte behålla någonting. Det blev dropp för mig. Åksjuke tabletterna hjälpte inte det minsta på mig. Fick andra tabletter sen, Marsine men de hjälpte inte heller.Började gå på akupunktur och blev bättre. Men om det var akupunkturen som hjälpte eller om jag vid den tidpunkten iallafall hade blivit bättre vet jag inte.Resten av graviditeterna mådde jag jätte bra. Min barnmorska sa att om jag blir gravid igen och får en pojke är det inte säkert att jag mår lika dåligt. Trots detta illamående är det helt klart värt det. Mina flickor är det bästa som hänt mig. Ha en bra dag KRAM

2008-04-07 @ 11:28:48
Postat av: sanny

åh vad mysigt, min äldsta vän är gravid nu och nästan alla runt mig har precis fått barn. Så mysigt den dan man får en egen liten :)

2008-04-07 @ 12:09:21
URL: http://sannyt.blogg.se
Postat av: Sofia S

Hej vännen!
Vid min dotters förlossning hade jag först när vi kom till avdelningnen en äldre dam som var ganska barsk osv. Men hon gick snart av sitt skift och jag fick världens goaste tjej! Hon var kanske bara 25-30år men helt underbar! Hon och hennes kollega som var ngt äldre var ett superteam som jag hoppas många fler har fått hjälp av. Hon var så skicklig o proffsig men samtidigt personlig o mysig.
Önskar att det går vägen för er den dagen ni önskar syskon till Elian. De är små mirakel som inte går att ta för givet en sek. Vi hoppas också på syskon till prinsessan en dag, men vi kommer vänta ett par år tror jag, njuta av tiden med henne som liten ett tag till! :-) De blir så stora snabbt precis som du skriver.
Stora kramar, önskar er en FAB vecka! :-)

2008-04-07 @ 12:11:55
URL: http://sofiass.blogg.se
Postat av: billa

Postafen hjalp mot kvalmen hos meg også.
Jeg har 3 barn og hadde noen fantastiske jormødre under alle 3 fødslene. De var veldig ulike,men flinke på hver sin måte og to av de var faktisk svenske. ;-)
Utrolig mange svenske jordmødre i norge.

2008-04-07 @ 12:12:10
Postat av: Ingela

Jag har ganska nyligen fått mitt andra barn. Tyvärr var förlossningen väldigt traumatisk, vår dotter mådde inte bra och det blev bråttom ut med sugklocka. Hon hamnade i respirator på intensiven, men överlevde (tack o lov) och är idag en pigg och glad liten tjej. Jag blev också dålig efter förlossningen och blev tvungen att genomgå en akut operation. Min barnmorska var med under hela förlossningen och var helt fantastisk! Dagen efter förlossningen kom hon in till mig och var så rörd och grät över vår jobbiga situation. Nu har det gått 4 månader sedan förlossningen och förra veckan pratades vi vid på telefon. Jag kände att jag ville berätta att vi alla i familjen mår bra nu och att vi uppskattar allt stöd vi fick ifrån henne! Är så glad att vi fick en så fantastiskt duktig barnmorska och tack vare henne kan jag ändå se tillbaka på förlossningen med några positiva minnen!

2008-04-07 @ 13:03:40
URL: http://isakarolina.blogg.se/
Postat av: Åsa

De barnmorkor jag träffade under min förlossning (hann med flera skiftbyten efterson lillan inte hade bråttom ut..) var helt fantastiska. Kände mig trygg trots all smärta och att all min kontroll över situationen var borta. De var lugna och uppmuntrande, helt fantastiska människor. Samma sak kände jag för de barnmorkor jag träffade på BB!
Är nu gravid med andra barnet i v 33 och känner mig lite nervös inför förlossningen men inte alls rädd! Jag litar på att jag får bra stöd och hjälp.
Kram Åsa

2008-04-07 @ 14:02:20
Postat av: Janne

Hei Josefine :) Eg lese fortsatt bloggen din, MANGE ganga om dagen :) Uff, ikkje snakk om å vere dårlige i svangerskapet.... Eg spydde i 5 mnd, det va rett og slett grusomt.. Etter veke 22,kom det seg, da kunne eg i det minste få i meg litt middag! Klarte å gjennomføre skuleåret mitt på Høgskulen, og tok eksamen. haha, va berre så vidt eg nådde fram til pulten, magen va så stor=) Fødselen gikk kjempe fint! Skulle gjerne gjort det en dag i veka om so va =) Vatne gikk, og 3.5 tima etter va Hedda komt til Verden =) Gikk i kjempe fart, og begynte me 4 min mellom riene, og 6 cm åpning :) Drømme fødsel. Eg hadde ei fantastisk jordmor med meg i ambulanse, og 2 fantastiske når eg nådde sjukehuset. Rolige, avbalanserte, støttande, og herlige vesen! Absolutt det viktigaste for meg :) Hadde også med meg en Ambulanse lærling,som også var til god hjelp! :) Neste gang du er gravid, er det ikkje sikkert du er dårlig i det heile tatt :):) KLEM

2008-04-07 @ 15:18:02
URL: http://jannefredheim.blogg.no
Postat av: Janne

Forresten.. Gode tips som hjelpte meg mot kvalen/oppkast... Akupunktur - takk for at det finnes! og armeband som en får kjøpe på apoteket, som strammer rundt handleddet! Presser på samme punkt som akupunkturen, SUPER bra :)

2008-04-07 @ 15:19:39
URL: http://jannefredheim.blogg.no
Postat av: Mirva

Ja, jag läser också till sjuksköterska och skall sedan vidare utbilda mig till barnmorska (BM). Jag har själv fött två söner, barnmorskorna var gulliga men en del av dem hade inte fött själva, tycker nog själv att det är en fördel om man har fött innan själv så man vet vad man pratar om :-)

2008-04-07 @ 17:13:15
Postat av: Emelie

Jag måste också skriva ett inlägg då jag läser till barnmorska och kan lätt säga att det är världens mest fantastiska yrke! Det är lika magiskt varje gång ett nytt litet liv tar sitt första andetag och det är självklart så himla roligt att hjälpa kvinnan, pusha och coacha henne och sen förlösa (och sy...)hahah.
Jag älskar mitt kommande yrke!

2008-04-07 @ 19:33:28
URL: http://emeliese.blogg.se
Postat av: josefine

TACK för att ni delar med er, jag ryser av era fina berättelser!kram

2008-04-07 @ 20:11:55
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Ulrica

Med nr 2 hade jag en vidrig barnmorska som avlöste den underbara nattbarnmorskan. Dagbarnmorskan frågade "är du rädd för att ditt barn skall vara handikappat" iom att jag höll igen. Tur var väl det för när jag snittades såg läkaren att livmodern var nära att spricka. Dessutom var min son stor, 5,2kg & 57cm lång. Tack gode gud för snittet.
Dottern föddes med planerat snitt men fick ligga i kuvös pga andningsproblem.
2 graviditeter har jag haft men hemska förlossningar.

2008-04-07 @ 21:43:26
URL: http://blogg.aftonbladet.se/12016

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0