Elian blir en pirat!

Nu landade jag i soffan efter en dag full av to dos. Mormor har åkt och Elian får strax besök av sin Bestefar innan läggdags.

Hos ögonläkaren så konstaterades det att Elian behöver lapp då hans ena öga skelar ( som vi själva sett ) och evt glasögon beroende på vad läkaren säger nästa gång då ögat ska undersökas. Min första tanke är att vi ska vara så glada att han är frisk, detta fixar vi! MEN jag tar GÄRNA emot tips på hur man ska få honom att ha lappen för ögat.. Har sökt på två apotek efter en piratlapp i ministl men de finns bara i en storlek säger de fast läkaren säger att det ska finnas. Vi köpte iaf såna klisterlappar men de har han tagit av sig oavsett hur jag gjort. De tipsade att han ska få ha de på dagis så att det blir en grej han gör där... Vi får se.


På väg till bilen med Mormor efter ögondoktorbesök på Bislet.

Kommentarer
Postat av: gabby

hej, jag fick lapp för ögat när jag va 3 år, klistrade
bara fast lappen på glasögonen och det funkade bra men hur man gör utan glasögon vet jag ej :)

2008-04-07 @ 19:00:30
Postat av: Angel

Änra bra att ni upptäcker sånt i tid för mig tog d jättelång tid innan nån upptäckte att jag ahde ett synfel.

2008-04-07 @ 19:10:36
URL: http://angelnr1.blogg.se/
Postat av: hanna

Min pojkvæn skelade som liten och fick ha glasøgon, lapp var redan før sent. men han blev fullt återstælld på några få år. Lycka till och hoppas Elian vænjer sig snart vid det,:)

2008-04-07 @ 19:11:32
Postat av: Hilde

Du kan ha lappen under sjørøverlappen? Da ser han tøff ut MED riktig lapp! Sett på lappen først og sjørøverlappen over den igjen. Håper du forstår hva jeg mener...:)

2008-04-07 @ 19:17:18
Postat av: Sofia

Hur hjälper en lapp mot skelning, förstår inte riktigt

2008-04-07 @ 19:32:26
Postat av: josefine

tack för tips och för att ni delar med er!

Genom lapp så tränas det ögat som "skelar iväg" så det friska ögat täcks för!
kramar

2008-04-07 @ 20:04:33
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Pernilla

När jag var liten hade jag lapp för ögat och de var igen hitt kan jag säga. Men då kom min doktor på iden att sätta ett klister märke på lappen så blir det genast roligare sa doktor, och de funkade faktiskt och nu är min min ögon friska.

2008-04-07 @ 20:10:02
Postat av: Liza

Hej Josefine!
När jag jobbade på förskola hade vi en liten tjej som skelade där. Hon hade lappen på dagis eftersom det var lättare för henne, hon glömde helt enkelt bort den där! Vi körde med vanliga platta bomullspads och en tejpbit (papperstejp från apoteket) som var mjukt mot hennes öga. Funkade kanon! Hoppas ni får det att funka oxå! Kram

2008-04-07 @ 20:17:08
Postat av: Mimmi

Min son fick lapp då han var 4 år. Det är jätteviktigt att träna upp "latögat", eftersom man annars kan förlora synen där. Så det ska gå fint ska ni se! Ett tag när min son inte ville ha lapp, måste vi ge droppar som gjorde synen på det "friska" ögat suddigt, men det var inte roligt. Nu är sonen 20+ och tacksam över att vi såg till att han hade klistrat på en lapp på glasögonen en mycket kort tid av hans liv. Det är värt all möda!

2008-04-07 @ 20:25:25
Postat av: Malin

Min lillebror hade sån lapp. Han var så söt med den och det funkade jättebra efter ett tag. :-)
Kram på dig

2008-04-07 @ 20:36:45
URL: http://barnlycka.blogg.se
Postat av: Lina

Vet inte om detta kan funka, men när min lilla kusin behövde glasögon så tog hennes föräldrar helt enkelt på henne dom innan hon vaknade...dom påstår att det funkade super och att hon inte märkte av dem när hon vaknade.
Lycka till och tack för en bra blogg.

2008-04-07 @ 20:44:17
Postat av: Maria

Jag jobbade med en liten pojke som behövde ha lapp för ena ögat. Föräldrarna hade olika klistermärken som han fick välja att ha på lappen, ibörjan vet jag att mamman och pappan hade på sig lapp hemma och så lekte de alla tex pirater för att göra lappen till en kul grej. I början gav de han en stjärna för varje stund (tex en kvart, en halvtimma, en dag osv)han hade på sig den och när han hade tex 5 stycken fick han en liten present.

Man ska nog göra det till en kul grej och en bra start är nog att leka sig van med den:)

Ha en härlig kväll!

2008-04-07 @ 20:51:52
URL: http://mimmi84.blogg.se
Postat av: josefine

Maria: BRA tips! jag tänkte shoppa en åt alla barn på hans avd så kanske de kan ha dem och leka med..ska kolla med fröknarna imorgon =) KRAMAR till er underbara som engagerar er, det värmer!

2008-04-07 @ 20:54:23
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Sofia

I den (tyska) familj som jag var au pair i för ett år sedan var det en av småtjejerna som behövde ha lapp för ena ögat. Hon hade en hel låda med lappar med olika motiv, rosa, röda, blommiga. Också matchade hon lappen till dagens kläder och så :-) Hon hade lappen på huden, och ibland även glasögon över detta. Nu är ju hon iofs 7 år, så det är väl lite skillnad mot Elian. När hon började att använda lappen vet jag att hon inte tyckte att det var alls kul, men precis som de andra skriver kan man göra det till en kul/"normal" grej och t.ex. låta alla i familjen gå med en lapp i början. Nu för tiden har min au pair-tös en "lappfri" dag i veckan, och även om hon klagar ibland så vänjer de sig tids nog, promise! Man får tänka att det är något som förbättras med tiden, och det var så roligt att vara med på synundersökningar och se hur bra hennes syn på "lappögat" förbättrats! Jag tror att Elian kommer att tycka att det är häftig att vara pirat ;-) KRAM!

2008-04-07 @ 21:46:50
URL: http://sofiaa87.blogg.se
Postat av: Matsdotter

Precis som de andra skriver kan man sätta klistermärken på lappen och göra den lite coolare, men även gnuggisar och låtsas tatueringar går bra...Sådana brukar ju finnas med döskallar och sånt roligt som pirater har. :)

2008-04-07 @ 22:09:34
URL: http://matsdotter.blogg.se
Postat av: Jennifer

Min lillebror skelade och hade "sjörövarlapp" på ena ögat när han var i Elians ålder, eller något år äldre. Jag kommer ihåg att mamma och pappa gjorde det till en lek att ha lappen på. När leken inte funkade så körde dom på belöningssystem, när alla 4 kulor ( för veckodagarna) låg i burken fick Christoper göra något kul på lördagen :) Han skelar inte det minsta längre, så det ska nog gå bra för er!

2008-04-08 @ 17:42:20
Postat av: Malin

Hej Josefine vill börja med att säga att jag tycker så mycket om din blogg! Min lillasyster föddes för tidigt och eftersom synen inte utvecklats fullt (på ena ögat) så skelade hon. Det bestämdes att hon behövde ha en lapp på ena ögat, den var lila och hon var verkligen urgullig med den på! Som jag minns det fick hon den innan hon startade på dagis, mamma var hemma med både henne och mig tills jag var fem, hon var två.. och mamma har berättat för mig att när de kom till dagis med henne första gången berättade fröknarna för de andra barnen att min lillasyster helt enkelt hade en speciell lapp för ögat så hon skulle se bättre! Det gjorde att situationen helt avdramatiserades och när hon sen blev av med lappen tyckte de andra barnen att DET var konstigt;) Man får komma ihåg att barn som inte har någon referensram riktigt, tycker att det som man som vuxen visar är normalt också är det normala.. Så länge ni visar Elian (vilket jag är helt säker på att ni gör) att det är något fullkomligt normalt att ha lappen på så kommer han att tycka det också! Lycka till, ni verkar vara underbara föräldrar! Kram på er!

2008-04-08 @ 20:38:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0