Pizzarecept ( ifrån min syster)

Tomtsåsen:
> 1 burk krossade tomater
> 1 vitlöksklyfta
> 1/2 msk torkad basilika
> 1 msk olivolja
>
> Häll i allt och låt koka ihop ca 10 minuter
>
> Pizzadegen: (1 stor eller 3 små portionspizzor)
> 2 dl ljummet vatten
> 1/2 paket jäst
> 1/2 tsk salt
> 3 msk olivolja
> 5 dl mjöl
>
> Smula ner jästen i en bunbke, strö på saltet och
> rör.
> Häll på vattnet och rör tills jästen har löst sig.
> Häll i olivoljan och mjölet och blanda till en deg.
> Knåda degen tills den blir smidig och lättarbetad,
> cca
> 5-10 minuter. Lägg degen i en bunke, strö lite mjöl
> över och täck med en handduk. Låt jäsa i 30-40
> minuter
> eller till dubbel storlek. Ta upp och dela degen i
> lika många bitar som det skall bli pizzor.
>
> 250 grader (i ca 10-15 minuter beroende på ugn - det
> ser du ju)
>
jag toppade med salami, svarta oliver o skivad ost!
sen då pizzan var gräddad la jag på parmaskinka o
ruccola! man kan också ha parmesan på toppen o tex
mozarella under den vanliga osten!

Kommentarer
Postat av: Sara - Dagens positiva

Låter gott! :)

2008-04-11 @ 21:38:11
URL: http://dagenspositivaste.blogspot.com
Postat av: Sanna

Sparar det här receptet kanonbra !!
För oss har det varit Tacos, och vin för mig och mannen.
Hoppas att du får en mysig helg
KRAM

2008-04-11 @ 21:48:21
URL: http://sannasegna.blogg.se
Postat av: Lissan

Låter gottigt! Måste testa en dag. Gillar Elian den oxå?

2008-04-11 @ 22:37:08
URL: http://www.lisselissans.blogg.se
Postat av: Sara

Men va snabb du var! TACK snällt av dig! Ha en mysig kväll!!

2008-04-11 @ 22:38:32
Postat av: Pethra

Samma pizzarecept som det vi kör, det blir supersmarriga pizzor.

2008-04-12 @ 10:15:55
Postat av: Snexig

Mums! ;-)

2008-04-12 @ 16:38:42
URL: http://snexig.webblogg.se
Postat av: Imremerethe

I really liked your website. Thank you very much! Its a great website!very interesting and informative.

2009-03-04 @ 14:42:36
URL: http://imremerethe.myblog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0