Fråga till er som varit / är gravida:

Är det någon av er som haft svangerskaps/havandeskapsförgiftning utan att ha symptom? Jag fick oklart besked om mitt urinprov idag och jag blev lite orolig. De skulle sända vidare på analys direkt MEN om man har en förgiftning borde de väl kollat något mer direkt? Mitt blodtryck var fint igår och huvudvärk har jag inte, förutom den som är relaterad till nacken.


Kommentarer
Postat av: Nathalié

Ingenaning, är iofs inte gravid heller.

MISSA INTE MIN TÄVLING OM BRUN-UTAN-SOL SOM GER NATURLIG FÄRG OCH DU BLIR FINAST PÅ NYÅRSFESTEN,

VARA MED OCH TÄVLA PÅ WWW.CHILEN.BLOGG.SE UNDER INLÄGGET 100.

2008-12-17 @ 19:41:33
URL: http://chilen.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag tror inte att du har havandeskapsförgiftning om du inte har några symptom faktiskt. Men sa de att det var ev havandeskapsförgiftning? Det kanske är gbs? Det är ju inte alls bra att få MEN de lär återkomma snabbt, se till så att de kollar det snabbt för det kan leda till fosterskador och cp-skador om man har otur.

2008-12-17 @ 19:47:53
Postat av: .helena

Hej!Jag tror inte Du behöver oroa Dig för havandeskapsförgiftning just nu. Jag har adrig hört att någon haft det utan symptom såsom huvudvärk, svullnad eller högt blodtryck OCH äggvita i urinen. Dock kan det komma ganska fort så det är bra att de kollar upp det. Men mår Du som sagt någorlunda bra nu och inte har några relaterade symptom tror jag inte Du behöver oroa Dig. Jag har haft havandeskapsförgiftning med två av mina barn och helt tvärtemot regelboken blev det värst andra gången. Jag fick föda barn (vilket är den enda egentliga boten mot förgiftningen)drygt fem veckor före utsatt datum.

Mitt råd är att ta det lugnt, avvakta provsvar och lyssna på barnmorskan din. Är heller inte helt ovanligt med spår av eller mindre mängd äggvita såhär mot slutet av graviditeten.

Lycka till! :-)Helena

2008-12-17 @ 19:48:25
Postat av: malin

Hum, jag tror man kan ha lite äggvita i ruinen även fast det inte är något, Kan vara så att dom såg bakterier som kan vara en urinvägs infektion.

Hoppas du får svar snart.

2008-12-17 @ 19:50:32
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: Therese

Kan det vara så att urinstickan visade ev bakterier i urinen och de ville skicka en odling? Vid havandeskapsförgiftning är det ju protein (äggviteämne) i urin man ser på stickan. Hoppas du får snabbt svar och inte behöver oroa dig i onödan!

2008-12-17 @ 19:53:06
Postat av: Josefine

Tack jag tror också det är lungt men vill höra erfarenheter. Man blir ju orolig då man inte får veta direkt =)

KRAM

2008-12-17 @ 19:53:55
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Anonym

Hej Josefine!Har precis hittat till din blogg genom Engla's blogg som hade en länk hit. Vilken mysig blogg!! Gillar verkligen hur du har förmågan att få vardagen att glimma! Det är en fantastik egenskap.Angående havandeskapsförgiftning kan jag lite, är läkarstudent på sista terminen (klar i Januari- jippi!)Jag tror inte du behöver oroa dig! Som du sa- om du inte har några symtom eller högt blodtryck så finns det ingen anledning att oroa sig. Man lägger ihop hela bilden: dvs provsvar och hur du mår. Om du mår bra så betyder pyttelite protein i urinen ingenting! Dom kanske vill följa det lite oftare, men inte mer än så!

Njut av din grav. och fortsätt blogga!

Kram

Malin

2008-12-17 @ 19:55:03
Postat av: Jess

Hoppas verklingen det inte är något allvarligt och håller tummarna för att oron inte är befogad!Btw, gud va du och din man är vackra, kollade på bröllopsbilderna du la in och ni är sååå vackra, ville bara säga de :)Nu blir det bonde söker här också! :)

2008-12-17 @ 20:00:28
Postat av: Caroline

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=151086Graatis makeup :]

2008-12-17 @ 20:02:13
URL: http://caarrooooo.blogg.se/
Postat av: Karin

Min svägerska hade äggvita i urinen och min bror blev jätteolorolig och pratade med sin vän som är barnläkare + läste massor på internet. Att ha äggvita i urinen fram till att få havandeskapsförgifting är en låååån bit emellan. Dvs du behöver inte oroa dig. Att låta proverna gå vidare på analys är helt rätt. Därefter bör de hålla dig under kontroll om det visade sig vara konstigt, dvs kontroll 1 gång per vecka.Det kommer att gå jättebra :)Massa kramar

2008-12-17 @ 20:02:45
Postat av: jennifer

Det visas på din äggvitta i urinet... oftast har man högtblodtryck men det är inte alla som har de, jag hade högtblodtryck men det slog alldrig ut på mig!! klart du får snabba svar, men läs nya mama så kan du se isakssons historia,hon märkt inget alls men det va allvarligt... tror inte du behver ora dig men det finns toppen sidor på nätet där du kan läsa... även svullnad kan vara ett tecken.. lycka till!!!

2008-12-17 @ 20:07:06
URL: http://frokenkrativ.blogg.se/
Postat av: Suzanne

Hej gumman!

Vad BRA att de tar en liten avvikelse på stort allvar.

Jag har själv aldrig haft havandeskapsförgiftning, bara början på en som inte utvecklade sig till det. Det var med Ida o då hade jag lite äggvita i urinen, och enormt svullna ben och fötter + att jag ökade mkt i vikt på 1 eller om det var 2 veckor.Men det kan även vara vanliga flytningar som spökade till det i ditt urinprov idag. Flera ggr under grav med Oliwer fick jag göra om mina prov för att det visat fel bara pga flytningar.Jag hoppas på det bästa och du vet vart jag finns om du behöver prata!Stor kram

2008-12-17 @ 20:10:18
URL: http://snuzen.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Sandra- vad är gbs?Josefine, jag har exakt samma dilemma har termin den 27/1 men blev sjukskriven för en vecka sedan. De finner protein i urinen men mitt tryck är väldigt lågt...vet du vad gbs är?

2008-12-17 @ 20:14:58
Postat av: Mikaela R

De borde ha sett på en gång om du hade lite äggvita och så måste du ha högt blodtryck för att de ska misstänka att de e på gång+ att du ska ha smärtor i övre delen av magen nästan vid revbenet + flimmer för ögonen + huvudvärk de e sådana teckan de kikar efter när de ger diagnosen, jag hade lite äggvita och högt bloctryck förra veckan men i slutet av förra veckan så försvann äggvitan och trycket lade sig igen, falskt alarm. Jag fick gå och kolla mig 3 dar den veckan. De e noga med att ta extra kontroller på en gång om de börjar misstänka något.Kram/Mamma som har 8 dagar kvar...

2008-12-17 @ 20:16:44
Postat av: Helena

Har ikke haft det men mitt urin har også gett lit utslag å varit til analys nyligen(visade ingenting)

Jag har æven hevelse i kroppen men så længe blodtrykk ogsånt ær bra så sa min JM at ja ikke behøvde oroa meg før havandeskapsførgiftning.

(æven om vi gravida ær veldigt bra på at oroa oss:)Har ikke hørt om nån som haft det utan symptom heller å at ditt blodtrykk var bra borde tyda på at alt ær som det skall.

Men hoppas du får svar snart så du slipper oroa deg iaf!

2008-12-17 @ 20:18:15
URL: http://grothan.blogspot.com
Postat av: Johanna

Hej Josefin!

Antagligen ville dom kolla om du fått Urinväginfektion, för senare i graviditeten kan en sådan ge sammandragningar som kan sätta igång en förlossning. Dessutom finns det en urinvägsinfektion som kan ge ett virus som heter GBS (tror jag det var), jag hade det under min första gravditet och det var bra att veta för när förlossningen satte igång så fick man ett dropp med antibiotika så att bebis när den kommer ut inte ska få lunginflammation.Jag hoppas du får svar snart, inge kul om man blir orolig!

2008-12-17 @ 20:38:30
URL: http://johannajois.blogg.se/
Postat av: Ulrica

Hejsan! Läste här att någon undrade vad GBS är. Eftersom jag har haft det i min urin alla mina tre graviditeter tänkte jag berätta KORT vad det är. GBS är en förkortning för Grupp B Streptokocker. Denna bakterie finns hos många kvinnor (har glömt hur stor andel, men det är väldigt vanligt). Den ger oftast inga symptom men kan ibland orsaka urinvägsinfektion. Det är då den kan vara bekymmersam. Hos min dotter orsakade detta lunginflammation (hon var mycket sjuk). Det kan dock leda till ännu allvarligare komplikationer som blodförgiftning och livslångt handikapp...

När man vet att en kvinna har eller har haft GBS i urinen behandlas hon ALLTID (iallafall i mitt landsting)med antibiotika intravenöst under förlossning. Denna behandling är väldigt effektiv och jag tror att de allra flesta barn blir symtomfria. Alltså är det bra att göra en odling på ett tveksamt urinprov, en enkel åtgärd som kan betyda skillnad på liv och död faktiskt!Josefine! Jag menar inte att du har GBS, men jag ville bara ge en förklaring till de som inte vet vad det är, man kan ju undra och oroa sig för så mycket som gravid och för mig själv är fakta alltid boten på oro!

Stor kram till dig och alla gravida!

2008-12-17 @ 20:46:37
Postat av: Jenny

Hej Josefin!Jag tror inte heller du behöver oroa dig. Har själv haft havandeskapsförgiftning. Vår dotter som nu är 10 veckor föddes 5 veckor för tidigt pg av havandeskapsförgiftning. Och jag mådde grymt dåligt och hade massa symtomer som jag inte riktigt lyssnade på men det kom väldigt snabbt. Men jag tror verkligen inte du behöver oroa dig. Och alla doktorer jag pratat med säger att det är mer vanligt att man får det med första barnet. Så njut den sista tiden men va ändå uppmärksam och gör inte som jag och vänta in i det sista om du mår dåligt. Jag fick ligga inne i 10 dagar pg av att jag var så dålig :( Men men nu är vår dotter Ellen här och det är det viktigaste!

Hoppas du har en mysig onsdagskväll!

Kram Jenny

2008-12-17 @ 20:56:47
URL: http://jennysabina.blogspot.com
Postat av: Annelie

När jag var gravid i v 41 upptäcktes det att jag hade havandeskapsförgiftning. HAde mycket äggvita, och högt blodtryck, men hade inte märkt av några symtom. Blev skickade direkt till förlossningen för igångsättning. Ut kom en välmående men LITEN tjej, hon hade knappt växt alls de sista 5-6 veckorna. Men allt gick jättebra, hon är fyra månader nu och mår toppen!

Lycka till Josefine! Tror att det är ovanligt att det inte märks. Läkarna sa också att har man inte haft det med första barnet är det nästan omöjligt att få havandeskapsförgiftning med andra barnet!

2008-12-17 @ 21:25:39
Postat av: Petra

Vid akuthavandeskapsförgiftning får man plötsligt kraftigt förhöjt blodtryck, svullander, äggvita i urinen, huvudvärk, man kan också få flimmer för ögonen och bli förvirrad dvs. då mår man inte alls bra och bör akut söka sig till sjukhuset. Jag hade havandeskapsförgiftning med mitt första barn och de symtom jag hade var äggvita i urinen och kraftigt blodtryck men förövrigt mådde jag bra, då dessa symtom uppkom fick jag söka mig till förlossningen för ytterligare prover och flödesmätning, var där vid 4 olika tillfällen utan att det var en utvecklad havandeskapsförgiftning 38+3 blev jag inlagd, blev igångsatt 38+6 men bebisen mådde hela tiden bra och fick vad den behövde, det var bara min kropp som inte riktigt orkade med på slutet( även om jag inte kände mig påverkad)... detta kanske inte gör dig lugnare men det jag vill ha sagt är det att om de misstänker havandeskapsförgiftning så släpper de inte iväg dig hursom utan att ha kollat upp det ordentligt så jag tror inte att du behöver vara orolig:)

OCH så vill jag ha sagt att även om havandeskapsförgiftning är allvarligt för många så kan man ha en mycket mild form av havandeskapsförgiftning som jag hade och som man kommer igenom utan några som helst men:) och att sjukvården är mycket duktig och kollar enligt mina erfarenheter gärna en gång extra för att vara säkra! så jag tror absolut inte att du behöver vara orolig iaf inte förens din barnmorska säger att du ha anledning till att oroa dig...! och blir det så att du utvecklar en havandeskapsförgiftning så kan det gå hur bra som helst trots det:) Kram

2008-12-17 @ 21:39:38
Postat av: Anna

Hejsan!

Jag hade havandeskapsförgiftning förra gången jag var gravid, sista månaden innan bebisen skulle komma. Det kom väldigt plötsligt... äggvita i urinen och sedan tillkom högt blodtryck. Blev sjukskriven och de hade stenkoll på mig hela tiden. Jag blev igångsatt en vecka innan beräknat datum och blev tillslut förlöst med "akut" kejsarsnitt (låter mer dramatiskt än det var). Äggvitan i urinen och blodtrycket ökade hela tiden vilket ledde till att de inte ville vänta tills min dotter själv ville komma ut.Tror inte att du behöver oroa dig, oavsett om det visar sig att du har havandeskapförgiftning eller inte. De är väldigt observanta och det är ju därför de kollar upp det via analys. Och det är ju bra att de hellre kollar en gång för mycket än en för lite. Men jag tror inte att det alltid är man får alla symtom. Jag hade det inte i början, men fick det under tiden mer och mer.Sköt om dig och vila mycket! Och försök att inte oroa dig, du blir säkert omhändertagen på bästa sätt OM det skulle vara havandeskapsförgiftning.// Anna

2008-12-17 @ 21:45:17
Postat av: Carolina

Såg att någon skrivit att man måste ha högt blodtryck, smärtor i magen, flimmer framför ögonen, huvudvärk o så för att de ska misstänka att det är havandeskapsförgiftning vilket inte riktigt är sant.. När dom upptäckte min i v 36 så hade jag bara högt blodtryck o äggvita i urinet... Detta utvecklade sig sedan och trycket blev väldigt högt, ont i huvudet o sista dagarna ögonflimmer... Men det gick ju alldeles utmärkt ändå, en underbar liten kille kikade ut på 40+1(samma dag som jag skulle blivit igångsatt annars). Så Josefine, det kommer gå bra o dom lär upptäcka om det är något "fel"!

Kramkram

2008-12-17 @ 21:55:55
URL: http://ljuvligacarolina.blogg.se/
Postat av: Hilde

Dette er nok ingenting å uroe seg for. Jeg har hatt diverse i urinen flere ganger og de har sendt prøven til nærmere analyse (er gravid i 5 måned) og hver gang viste det seg at det ikke var noe farlig! Helt vanlig med litt uregelemessigheter i urinen når man er gravid. Har dessuten ALDRI hørt om noen med svangerskapsforgiftning som ikke har hatt symptomer. Håper dette var beroligende :-)

2008-12-17 @ 23:35:21
Postat av: Sara

Va skönt att nån skrev om GBS! Jag fick antibiotika intravenöst under min förlossning för att jag hade några bakterier i urinen så måste ju vara det jag hade. skönt att läsa lite vad det innebar för jag fattade ingenting. hos mig upptäckte de dock det när jag själv bad om att få göra en odling för att det sved lite när jag kissade och nu när jag läser vad som kan hända om det blir obehandlat så är jag väldigt glad för det =) Har nu världens sötaste son på snart 3 månader!

2008-12-17 @ 23:52:53
URL: http://blogg.aftonbladet.se/10610/
Postat av: Anna

Vill bara skicka en tanke till dej nu när jag läste detta inlägg. Som mamma och blivande mamma har man all rätt till att vara orolig. Jag hoppas det går bra och att det inte är havandeskapsförgiftning. Jag var med om liknande när jag var gravid. De kollar en extra noga när man är gravid så var glad för det! KRAMAR och en God jul.

Anna

2008-12-18 @ 08:27:23
Postat av: Elin

Hej!

Jag hade början till HF när jag väntade min dotter som är född i februari. Mådde jättebra, men hade ett ökat blodtryck å protein i urin. Svällde upp rejält på några dagar så jag blev inlagd på BB sen igångsatt dagen efter.

Tror inte du behöver oroa dig!

2008-12-18 @ 10:34:00
Postat av: Katarina

Hej! Jag tror inte att du behöver oroa dig. När jag väntade min dotter hade jag riktigt högt blodtryck (alltid över 150/90) och på en vecka gick jag upp 4,7 kg (vätska). De misstänkte havandeskapsförgiftning, men eftersom jag inte hade protein i urinen så var det inte det. Tydligen ska alla dessa symptom uppenbara sig för att det ska vara HF. Så oroa dig inte i onödan. Hellre ett prov för mycket än ett för lite.

2008-12-18 @ 12:17:41
Postat av: malin

det var exakt samma för mig i slutet av min graviditet. Urinprovet var oklart, men hade varken huvudvärk och mitt blodtryck var bra. och för min del var det ingenting och oroa sig för, så det behöver nog inte du heller göra :)

kramar!

2008-12-18 @ 22:39:41
URL: http://siljeholm.blogg.se/
Postat av: katta

hejhej . jag ha haft mycket kramper i nedre delen av revbenen och nedåt . var i inne på akuten inatt och de tog bara urinprov, visade tre plus på stickan , dock därefter tog de inget blodtryck eller något . är i vecka 16+5 . visade spår i med äggvita redan i vecka 12 med två plus men ingen som reflekterat över detta . kramperna kommer o gå men varar rätt länge . ibland kan jag knappt stå och ingen sitt/ligg/stå ställning hjälper .... hmm vad tror ni ? ( inte första barnet )

2009-05-15 @ 22:37:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0