Vad får dig att kliva upp i tid om morgonen?

Hej alla underbara!!
Nu ska vi dela med oss av tips och tricks till varandra. Hur gör DU för att vakna i tid på morgonen? Att ta de där stegen ur sängen och starta dagen. Vintermörkret kan knäcka vem som helst men jag själv hoppar ur sängen för att jag faktiskt VILL gå på jobb. Sen att Elian står och drar i mig är väl en liten bidragande faktor =)

Den som vinner får denna fina klocka ifrån Tritoni.Tävlingen pågår till fredag klockan 14!

Lycka till♥

Kommentarer
Postat av: Erica

Sen jag blev singel har jag inga svårigheter att gå upp ur sängen! Det är ju ingen som ligger bredvid mig och är varm och gosig.. Men går jag bara o lägger mig i tid och är utvilad när jag vaknar brukar det gå lätt som en plätt =)

2008-01-21 @ 14:33:37
Postat av: Zandra

Varje gång jag ställer min klocka så ställer jag den alltid så att jag har lite extra Snooz tid, typ 10min innan jag egentligen måste upp. Då kan jag ju ligga o dra mej 10 min. extra med gott samvete utan att stressa upp för att hinna me alla måsten innan jobbet. På så vis får jag en behaglig morgon att vakna till ;-)
Kram Zandra

2008-01-21 @ 14:38:34
URL: http://lillalallas.blogg.se
Postat av: Sophia

Jag brukar först och främst ställa min väckarklocka en bot ifrån och sedan ställer jag även alarmet på min mobil och så lägger jag den så lååångt bort från sängen! Så skulle det vara så att man råkar somna efter väckerklockan har lär man vakna då man får gå upp och leta rätt på mobilen för att stänga av alarmet. :) Hihi! Vaknar gör man alltid då! :) Kramar

2008-01-21 @ 14:47:01
Postat av: Alexandra

Jag sträcker upp handen och tänder sänglampan medans jag fortfarande blundar. Då känns det inte lika jobbigt att kliva upp för rummet är inte beckmörkt. En mysig matta nedanför sängen bidrar också till en trevligare upplevelse!

2008-01-21 @ 14:48:18
URL: http://brummagummans.blogspot.com
Postat av: Isabellas pappa

Jag har en väckarklocka bredvid sängen, mobilen ringer 10 minuter efter den. En gång hände det att jag sov vidare trots detta. Då ringde min frus väckarklocka 20 minuter senare. När jag frågade om hon skulle upp nu svarade hon "-nej men det är bara för att du inte ska försova dig". Ska jag vara tacksam eller förbannad för att hon inte tror på mig?? Tre olika alarm är alltså tricket;)

2008-01-21 @ 14:52:43
URL: http://alskadeisabella.blogspot.com/
Postat av: bebisnoja

Jag köper alltid hem god frukost, med gröt, färska blåbär eller hallon och ställer fram mixern. Det får mig att vilja kliva upp, just för att jag inte kan motstå de friska bären.

Det är mitt tips!

2008-01-21 @ 14:54:10
URL: http://bebisnoja.blogg.se
Postat av: Susanne

Jag har sällan problem med att komma upp på morgonen då jag kvällen innan har lagt fram fina kläder som jag ska ha på mig under dagen. Det gör att jag ser fram mot dagen lite mer och samtidigt vet att jag inte behöver stressa innan jag ska iväg till skolan med att rota i garderoben och bli tokig för att "man inte har något att ha på sig" :)

2008-01-21 @ 14:58:36
Postat av: Anna

Mitt tips är att planera vad man ska ha på sig nästkommande dag kvällen före, samt se till att det finns god frukostmat hemma. Detta gör att man får en härlig, lugn stund på morgonen med god frukost framför ett magazine eller en tidning även på vardagsmornar och slipper stressa!

En härlig och positiv start på en bra dag!

2008-01-21 @ 14:59:47
URL: http://toplook.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag ställer alltid klockan en kvart före jag vill gå upp. Så jag kan ligga och mysa med sambo. Sen efter ett tag brukar vi ropa på våran golden retriever som får komma och lägga sig i sängen och mysa innan det är dax att ge varandra en God morgon puss och le mot varandra (detta gör vi varje morgon) för att starta dagen "på rätt sida"! =)

2008-01-21 @ 15:01:36
Postat av: Frida

Jag börjar med att tänka : Vad är viktigast för mig idag? Att vara glad? Att även om det känns som en trist och jobbig dag så försöker jag göra det bästa av dagen.

2008-01-21 @ 15:01:40
Postat av: mini

ÅÅ nej jag har verkligen inget bra tips att komma med. jag och min lille vi kommer alltid i sista sekund till frukosten på dagis och jag med oknäppt skjorta till kontoret.

jag önskar jag hade något kanontips för den där klockan är mig en dröm men som ensam mami kommer jag ju knappt upp, hur jag än försöker...

önskar alla andra lycka till! mini

2008-01-21 @ 15:02:02
URL: http://www.mamamini.blogg.se
Postat av: Angel

Jag går upp samtidigt som min älskling och detä r just han som får mig att kliva upp och vara så glad och lycklig för att jag varje morgon får vakna bredvid honom,jag känner inte ens av vintermörkret sen vi träffades.Han är ljuset i mitt liv och anledningen till att jag orkar le varje dag.

2008-01-21 @ 15:03:41
URL: http://angelsmode.blogspot.com
Postat av: Anna-Lena

Ja som sagt... två små hjälper! Man måste liksom! MEN jag förbereder ganska mycket på kvällen innan för att slippa stressa upp! Brer frukostpakken till Oscars barnehage, i perioder oxå både min och oscars frukost(om han ska äta hemma)! Fyller på kaffbryggaren så det bara är att trycka, packar oscars säck och ev skötväskan om vi ska ut på något... allt som går att göras på kvällen görs... det är klart att jag oavsett måste stå upp!.. och det gör jag oxå lättare om jag INTE ligger kvar och drar mig utan går upp direkt. tänd lampan fort, kliv upp, in i duschen innan du hinner ångra dig! ;)

2008-01-21 @ 15:05:41
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Johanna och Viggo

Med en liten bebis i magen och två hundar går det inte att ligga o dra sej, upp å kissa är det som gäller för oss alla =)

2008-01-21 @ 15:05:58
URL: http://freewebs.com/vovvenviggo/
Postat av: Nina

Mitt mål är att vakna frisk och kry varje morgon, det får mig att känna glädje varje gång då klockan ringer och det gör mig tacksam.
Vilket gör det betydligt lättare att komma upp på morgonen. Även om det kan kännas motigt emellanåt, en mysig morgonrock och ett par gosiga tofflor står också alltid redo :)

Kramar från mig.

2008-01-21 @ 15:06:51
URL: http://ninisens.blogg.se
Postat av: MarieLouice

Jag ställer min mobiltelefon, på den har jag valt ett larm som spelar "It´s a beatuful day" med U2. Redan då får jag en bra start på morgonen. Sedan går jag ut i köket, knäpper på kaffekokaren, tar en varm dusch och gör mig iordning. Sedan njuter jag av min kaffekopp och smörgås medan jag läser morgontidningen.
Sen är jag, mamma som jag är, redo för att väcka min lille prins, som alltid vaknar med ett leende.
Det är det leendet som får mig att vilja gå upp varje morgon =)
/MarieLouice =)

2008-01-21 @ 15:09:32
Postat av: Marie

Åhh, fin klocka, drömt om länge!

1. Att lägga väckarklockan utom räckhåll gör att du är tvingad att gå upp ur sängen när den ringer. För mig var det framgångsrikt ett tag, innan det ett tag senare enbart resulterade i skytteltrafik mellan väckarklockan och sängen. Jag blev kung på att snooza trots att det innebar att jag blev tvungen att GÅ UPP för att trycka på snooze gång på gång! Kan dock vara funktionellt för någon som är mer lättväckt än mig. Prova det! :)

2. Nästa steg blev att drilla min sambo till väckar-projektet. Han fick börja med att viska ´Upp och hoppa lilla loppa´ lite snällt i mitt öra, vilket såklart aldrig funkade. Nästa steg, att ta i med hårdhandskarna, innebar att vråla, rycka i täcket, tända lampan (dvs. alla hatmoment för någon som baaara vill sova fem minuter till). Trots att det innebär att jag surar ihop totalt i några minuter innan jag faktiskt inser att jag måste gå upp, så kan det vara värt det. Jag hatar stressiga morgnar.

3. Att lova arbetskamraterna/klasspolarna att dyrt och heligt ses klockan x för en snabbkaffe innan jobbet/föreläsningen. Känns ju alltid dumt att inte dyka upp då!

4. För mig finns det dock bara en sak som fungerar riktigt framgångsrikt - det är att bli mjukväckt utav frukost på sängen, kaffe, tända ljus och nyhetsmorgon. Myys. Det är ju sällan man blir bortskämd med just detta, men när man väl blir det är det himmelriket!

5. Medan jag plitat ner mina 4 allra hetaste expertmetoder så inser jag ju slutligen att jag måste lägga till bonuspunkt nummer 5, och det skulle såklart vara att låta tankarna falla på någonting otroligt positivt som gör en glad och som får en att tycka att det känns värt att trycka av larmet, sätta sig upp i sängen och GÅ UPP. Är säker på att en Tritoni här skulle göra underverk för mig! En present som den skulle säkerligen få mig att fjäderlätt studsa ur sängen om morgonen i säkert en månad. Att få oss fattiga men ack så lättuppmuntrade studenter att leva på ett tillskott i accessoarskrinet är inte svårt. Kan leva lyckligt på ett par nya jeans i flera månader :)

Materiella ting får vara mitt glädjeting tills jag själv får en liten knodd som rycker, sliter och förgylla mina mornar, som för dig :)

Nu håller jag alla tummar! :)

2008-01-21 @ 15:16:02
Postat av: Linalotta

Jag sover i en loftsäng. När jag vaknat på morgonen behöver jag ganska direkt gå på toaletten...när jag väl klättrat ner för stegen och kommit från värmen, då är det inte så lockande att orka klättra upp igen. Å på så sätt är det inte så svårt att komma upp på morgonen.

2008-01-21 @ 15:19:14
URL: http://linalotta.blogg.se
Postat av: Emilie

Eftersom jag pluggar hemifrån tre av fem dagar i veckan så är det lätt att ligga och dra sig alldeles för länge och då blir jag seg hela dagen. Så jag har klockan ställd på 07.00 mån.-fre. och så znosar jag max två gånger, sen
tvingar jag mig själv att gå upp.
Kram

2008-01-21 @ 15:20:17
URL: http://emiliej86.blogg.se
Postat av: Jenny

Har alltid varit väldigt trött när väckarklockan ringt men sen vi köpt våran lillkille Enzo, så är det inte alls svårt längre. Speciellt inte när han kommer och pussar, knuffas och ska gosa, då blir jag alltid så glad och pigg på en gång :) Kolla hans blogg så förstår du.. hihi Kram Jenny

2008-01-21 @ 15:20:34
URL: http://www.enzo2005.blogspot.com
Postat av: Eva

När jag jobbade så ställde jag väckarklockan så långt bort som möjligt från sängen. När det ringde var man tvungen att kliva ur sängen för att få tyst på oljudet. Så lyckades man komma upp, men en dusch krävs också för att väcka en ordentligt. Nu är det en liten tjej som bestämmer när man ska kliva upp. Självklart den bästa väckningen man kan få!

2008-01-21 @ 15:23:04
URL: http://www.evanpevan.blogspot.com
Postat av: Gabbi

När klockan ringer 04.45 varje morgon vill jag helst bara gömma mig under täcket, men istället flyger jag (tja, inte bokstavligen då) upp ur sängen och sätter igång lite skön morgonmusik och tänker på hur bra just den här dagen kan bli. (Allt blir vad man gör det till!). Anledningen till att jag orkar gå upp så tidigt varje morgon är för att jag tänker framåt. Jag tänker på den 17 mars då jag ska lämna Sverige och bosätta mig i London istället. Även om det bara blir för en vecka, en månad eller ett år så vet jag att det kommer bli the time of my life. Så därför håller jag humöret uppe och sliter mig upp varje morgon för att jobba, tjäna pengar och spara till resan. Och hittils har det fungerat otroligt bra :)

2008-01-21 @ 15:24:52
URL: http://sixty.blogg.se
Postat av: Gabbi

(Blev min gamla bloggadress ovan. gabbiwickstrom.blogg.se ska det vara.)

2008-01-21 @ 15:25:35
URL: http://gabbiwickstrom.blogg.se
Postat av: Nina

Nu när det är så kallt och mörkt är det svårt att komma upp. Men har man en liten kille på 1 år går det mycke snabbare. Nu när man är mammaledig så kan man ju alltid vila lite på dagen med barnet. Så det är väll min räddning nu, men jag vet inte hur det ska gå när vi ska börja jobba/dagis. Inga lugna och sköna dagar då inte. Får se hur det går. Annars är en stor kopp kaffe min bästa vakna till livet vän på morgonen. Åh, hoppas jag vinner den fina klockan! Kram på ER!

2008-01-21 @ 15:31:50
Postat av: Sofia S

jag tänker på min underbara dotter, det räcker för att kliva ur sängen med ett leende på läpparna. hihi. :-)

2008-01-21 @ 15:32:22
Postat av: V, Stämningsfullt

Hej!
Vi är 2 vuxna, 2 barn och en hund i vår familj. Allt handlar om minuter för att det ska klaffa. Vi har både telefoner och väckarklockor som väcker oss på morgonen. Klockan ringer 04.45 och jag vet att jag bara MÅSTE gå upp då för att hinna med mig själv. Sen när jag är klar kan jag ägna all tid åt barnen. oftast är det sambon som går ut med hunden.
Med andra ord så är det den första timmen som avgör dagen och det får mig att kliva upp!

2008-01-21 @ 15:34:32
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag kommer upp itid om jag går upp DIREKT klockan ringer. Om jag znosar så blir jag bara ännu mer trött. :P Sen att jag har 2 underbara hundar som ligger och tittar på mig när jag vaknar gör det lättare att gå upp. Vet ju att jag måste gå ut med dom så ligga och lata sig är inget alternativ ;)

2008-01-21 @ 15:49:02
URL: http://annamyren.blogg.se
Postat av: Linda

Jag ställer förståss väckarklockan. Eftersom jag börjar tidigt på morgonen så har jag laddat kaffe färdigt i kaffekokaren så bara att trycka på, samt två smaskens smörgåsar färdigt lagade, medan kaffet rinner igenom tar jag en varm dusch. Inga problem alls:)

2008-01-21 @ 15:49:50
URL: http://tavlingstips.blogg.se
Postat av: Annie

Hej stumpan!
Jag har alltid TV-kontrollen nära sängen så jag kan slå igång MTV och lyssna på en (eller om man är extra trött två..) låtar. MTV spelar den bästa musiken på morgonen och då kan man dansa in i duschen och duscha medan kaffet står i micron (singel-livet = snabbkaffe). Efter musik, en dusch och kaffe är man pigg och på bra humör! =) Puss och kram (hälsa E & E)

2008-01-21 @ 15:52:25
URL: http://annieds.blogg.se
Postat av: jenny

Hej! Jag brukar ställa min väckarklocka (mobilen) sen lägger jag den i vardagsrummet så har jag znoozen på så att det ringer var 5 minut, jobbigt men till slut måste man ju gå upp. Det funkar för mig sen så brukar jag gå upp vid halv sju så jag gillar ju Beverly Hills som går på morgonen så då gör jag frukost och myser till tv:n sen så sätter jag på bra musik på morgonen medan jag fixar iordning mig, så det går ändå att ta sig upp :)

2008-01-21 @ 15:56:24
Postat av: Linnéa

mitt tips; på de flesta modernare stereoanläggningar finns funktionen -timer- med hjälp av vilken man kan ställa in en tid då stereon ska sätta igång en cd-skiva... vad du gör är alltså att du bränner en egen 'morgon-skiva'... de första två-tre låtarna är harmoniska/lugna snooz/ligga och dra sig-låtar.. nästa låt ska sen vara en jättepeppande låt som gör att du bara vill upp å dansa dig in i duschen... (åtminstonde som gör dig glad och pigg.. =)..) därefter följer förslagsvis en blandning av låtar som gör dig hoppfull, positiv och lycklig inför den kommande dagens utmaningar..! extra tips; ny morgon-skiva kan göras/brännas varje vecka för maxiaml effekt och störst variation.. enjoy! /morgontrött

2008-01-21 @ 15:56:58
URL: http://modjiff.blogg.se
Postat av: lilla anna

Jag vaknar alltid till Timbalands "The way I are", då är det inte svårt att bli glad och pigg :) Kram

2008-01-21 @ 16:07:58
URL: http://anapanasiti.blogg.se
Postat av: Cissi

Minns en reklam som gick på tv för ett par år sedan med en kvinna som ler mot busschaufören. Ett leende gör så otroligt mkt, inte bara för morgonhumöret utan även för våra medmänniskor.

* Min metod har kommit att bli en liten bok som jag varje kväll skriver tre saker jag gjort bra under dagen, tre saker jag är tacksam för samt en sak jag skulle vilja ha hjälp med/få styrka för inför nästkommande dag. På så sätt slipper jag grubbla bort värdefull sömn.(tips fr. Självkänsla nu!)

* En brusvitamin i kallt vatten direkt när jag vaknar + att jag har laddat bryggaren med extra aromatiskt & välsmakande kaffe kvällen innan.

* På med kläder & smink direkt istället för att gå runt i pyjamas (det kan man spara till helgen). Detta gör att jag piggnar till & inser att det är lättast att möta dagen med ett leende.

Hoppas ni alla vaknar på tisdag morgon med sol i sinne!

2008-01-21 @ 16:08:31
Postat av: Emma

Bästa sättet att komma upp på morgonen är att göra en deal med sin älskling; "Imorgon fixar du fika på säng" ;) Svårt att motstå!

Önskar jag vinner. Klockan är FAB! (som du brukar säga, hihi) Kram!

2008-01-21 @ 16:09:13
URL: http://EmmaForPresident.blogg.se
Postat av: Ellinor

Jag har redan en sådan! Fast vit:)

2008-01-21 @ 16:09:25
URL: http://sharpen.blogg.se
Postat av: Matsdotter

Bra fråga, det skulle jag allt bra gärna vilja veta oxå!? För jag har värlsdproblem vad gällande komma upp ur sänge på morgonen, därför jobbar jag natt ! :D

2008-01-21 @ 16:10:41
URL: http://matsdotter.blogg.se
Postat av: Viktoria

Jag försöker vakna varje morgon med ett "leende", inte alltid så lätt men tro mig det hjälper att starta dagen så! Jag vaknar och tänker idag är det en ny dag, som erbjuder nya möjligheter och nya utmaningar. På så sätt har jag faktiskt väldigt lätt att komma ur sängen när mobilen ringer på morgonen, ta vara på all tid - tiden är dyrbar!

2008-01-21 @ 16:13:35
URL: http://viktoriasvensson.blogg.se
Postat av: Sandra

Haha hjälp.. Jag gör som dig, jag hoppar upp ur sängen.. Det finns inte så många andra val. Man kan lika gärna gå upp när klockan inger, låtsas att man är pigg och gå inför en ny dag med positiv inställning :=)

2008-01-21 @ 16:15:46
URL: http://sandrainthecity.blogg.se
Postat av: Cina

Åh lovely vilken fin klocka...vill ha!!
Hm ja mina morgonvanor har jag sagt att jag ska ändra på ända sedan jag gick i gymnasiet men icke sa nicke. Jag ääääär såååå trött på morgonen. Det hjälper inte att jag är så kvällspigg heller. Men jag gör mitt bästa, ställer klockan en kvart innan jag måste upp så att jag kan snooza. Duschar kvällen innan så att jag har mer tid att snooza.Tar fram kläder kvällen innan så där har jag ändå mer tid att snooza. Äter nyttig frukost för att bli pigg. En stor kopp kaffe. Har två små som drar i mig. Men hade inte min man varit så morgonpigg och så underbar som kliver upp långt före mig och gör kaffe som doftar gott, får upp kidzen och sedan mig så hade jag nog försovit mig varje dag.
Ja så summan av kardemumman är skaffa en underbar man ;-)

2008-01-21 @ 16:18:27
URL: http://pojkarnabus.blogg.se
Postat av: Milla

Jag ställer klockan precis på när jag måste gå upp så jag INTE kan ligga och snooza för det gör det bara jobbigare :) Sitter hemma och skriver på min c-uppsats i sociologi just nu så jag vet att jag kan ta det lugnt vid frukostbordet och att jag inte måste stressa någonstans. Det gör det hela lite lättare, att veta att jag inte måste gå upp. Men en ny klocka kan vara bra nu till våren då jag förhoppningvis får mitt drömjobb ;)

2008-01-21 @ 16:19:32
URL: http://cutie.bloggagratis.se
Postat av: Natteli

Jag skaffade barn. *haha* Elliott är min bästa väckarklocka då han berättar klart och tydligt när han inte tycker att vi ska sova längre! :)

På somrarna är det ju oftast inga problem att gå upp, men på vinterhalvåret kan det ibland vara det värsta som finns. Nått som funkar på mig just på vinterhalvåret när det är som mörkast är att skaffa som en liten mysfaktor även utanför sängen. Vetskapen om att man ska i den mysiga morgonrocken och dom mysia tofflorna och kunna sitta i lugn och ro och mysa med en kopp thé är nått som får mig att kunna gå upp även på den mörkaste morgonen.. :)

Fast visst har vi väl alla dagar där även inte mys funkar och man bara vill dra täcket över huvudet och somna om och vakna i juni när det (förhoppningsvis) är sol och varmt ute.. ;P

2008-01-21 @ 16:21:25
URL: http://flugovalpen.blogg.se
Postat av: Maria Östberg

Haha, nu vill jag oxå tävla *s*.
Jag laddar alltid en kastrull med havregrynsgröt kvällen innan och kliver upp jättetrött, slår på kastrullen, tänder ljus och väcker Emilia som ska på dagis. Sen tar vi en mysfrukost tillsammans!! En mysig start med bra frukost UTAN stress. Kram kram till er

2008-01-21 @ 16:37:57
Postat av: Malin

Min morgonrutin ser ut såhär. Jag ställer klockan lite innan så man får ligga o dra sig ett tag. När katten Mischa hör klockan ringa så kommer hon upp till mig o ligger o myser medans jag drar mig. Sen upp, sätta på nyhetsmorgon, ta mina vitaminer, ge katten mat och vatten, in i duschen, fixa med smink och kläder, äta en god frukost så man vaknar till. Sen är det bara att ge sig iväg med ett leende på läpparna, så blir dagen så mycket enklare. Ha det bra! Kram

2008-01-21 @ 16:38:09
URL: http://monroesliv.blogg.se
Postat av: Sara

Jag sätter alltid larm på mobilen. och då väljer jag en låt som alarmsignal. och då tar jag alltid någon låt som får mig glad. visst det är fortfarande jobbigt att gå upp, men inte lika jobbigt som när man har en irriterande signal att vakna till.. Sen vet jag ju att om jag går upp nu så får jag träffa alla mina underbara vänner i skolan!

ha en bra dag !

2008-01-21 @ 16:41:33
URL: http://SaraWikstrom.blogg.se
Postat av: Evelina Strand

Åh, så fin klocka, precis min stil med! Och eftersom jag går upp vid 5 när jag börjar jobba och sedan cyklar 4 km till jobbet i ur och skur skulle jag verkligen behöva en klocka på armen som hjälper mig att hålla tiden =)!

Mina tips till att orka upp på morgonen är att planera så mycket som möjligt kvällen innan, lägga fram kläder, förbereda frukosten - så det i stort sett bara är att gå upp och inte behöver stressa. Att få fem minuter till för att bara vakna till liv med en kopp te eller ett glas juice är enligt mig bättre än att spendera de värdefulla minuterna på morgnarna med att leta i garderoben och stöka i köket! Dessutom försöker jag tänka på VARFÖR det är viktigt att jag går upp för att jobba; gör jag inte det får jag ju inga pengar och kan inte spara pengar till min framtida utbildning! Motivation är det viktigaste på morgonen!!

Tack för din underbara blogg Josefin!
Kramar Evelina

2008-01-21 @ 16:41:44
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: Martina

När klockan har ringt brukar jag gosa in mig i min man och så ligger vi tills han måste springa upp och göra sig redo medan jag gör frukost till honom. Det tycker han är lyx så jag får massa extra pussar innan han ska iväg.
Det är de som får mig att gå upp på morgonen! + våran lilla fjant till son såklart!

2008-01-21 @ 16:47:00
URL: http://danzig.blogg.se
Postat av: Sara

Jag brukar ställa klockan lite tidigare än vad jag ska. När jag väl har kommit upp tvättar jag ALLTID ansiktet med iskallt vatten ;-) Då vaknar man & dessutom ser man piggare ut, eftersom kallt vatten drar ihop huden runt ögonen.Sen är det viktigt att man kan har ett bra jobb som man tycker det är roligt att gå till, om inte kan jag tänka mig att man har det svårt att ta sig upp.

2008-01-21 @ 16:47:11
URL: http://sarasdagbok.blogspot.com
Postat av: Ellen

Hej! Josefine..
Det som får mig upp ur sängen är en god frukost och dagens tidning. Blir lika arg på mig själv varje gång jag missar en lugn stund på morgonen med tända ljus. Annars är det vetskapen att vi går mot ljusare tider, snart vår och en härlig sommar. Kram från Ellen

2008-01-21 @ 16:53:35
Postat av: Emelisen

Jag har alltid haft svårt att vakna på mornarna.
Men sedan jag bytte ringsignal till alarmet på mobilen så går det lätt som en plätt.
Mitt tips är att välja en av sina favoritlåtar att vakna till. Då får man en underbar morgon varje morgon och kan lätt hoppa upp ur sängen!
Rihanna - Umbrella får mig att vakna på mornarna numera!

2008-01-21 @ 16:57:01
URL: http://rainbowtears.blogg.se
Postat av: Jenny

Mitt lilla knep för att inte vända på mig o sova vidare är att sätta sig upp så fort klockan ringa, tända lampan, sätta på rix fm och lyssna på morgon zoo!
Sen sitter man kvar en stund och sträcker ut kroppen långsammt och njuter av en slow start och går igenom dagens planer i huvudet, detta ger mig ro och glädje.
O alla vet vi att börja dagen med ett leende är det bästa.
Efter dusch och smink så äter jag min frukost medan jag uppdaterar mig på mina favvo bloggar
(du som går upp lite tidigare än mig har alltid ett nytt fräsch inlägg som jag kan läsa)
Gott om tid är bra att ha på morgonen tycker jag så att kroppen kan få starta i sitt eget tempo, o sen omger jag mig av saker som gör mig glad, dvs bra radio och bra bloggar ;)

Tack för en super blogg Josefine

Kram från Jenny

2008-01-21 @ 16:59:40
Postat av: Carolina

Det så får mig att skutta ur sängen varje morgon är: mysigt, varmt, gulligt, underbart, älskat, glatt...Edvin min underbara son!
Kram Carolina

2008-01-21 @ 17:09:04
URL: http://ljuvligacarolina.blogg.se
Postat av: Jenny

Har ett härligt jobb att åka till på morgnarna, och härliga arbetskamrater! Bara det gör att man "studsar" upp när klockan ringer 05.45..... Livet är alldeles för härligt för att sova bort...
Tack för en underbar blogg, kram från Skåne..

2008-01-21 @ 17:09:22
URL: http://me75.blogg.se
Postat av: Emelie

Jag brukar sätta på mina absoluta favoritlåtar så att jag får en sådan där härlig känsla i kroppen. Sen brukar jag faktiskt kolla igenom de bloggar jag läser för att se om någon hunnit uppdatera sen jag gick och la mig dagen innan. Oftast är det bara du som hunnit göra det (av förklarliga anledningar då du är småbarnsmamma=)) och genast blir jag på bra humör då du sprudlar ut din energi och glädje till oss andra=)

Hoppas du haft en toppendag! Kram Emelie

2008-01-21 @ 17:10:48
URL: http://emmi85.blogg.se
Postat av: Lina

Nu på vintern är ett hett tips att öppna fönstret på morgonen då klockan larmat, då blir det kallt. Sen är det en massa kaffe som gäller = pigg som en mört :-)

2008-01-21 @ 17:17:39
URL: http://linaseto.blogg.se
Postat av: Mika

Jag brukar alltid ställa mobilen på en halvtimme innan jag egentligen behöver gå upp, för det finns inget skönare än att ligga och dra sig. Sen så ringer mobilen var 9:e minut (fråga mig inte varför just 9..) på snooze så att jag inte blir för trött av att ligga och dra mig. Jag får i alla fall känslan av att jag inte har bråttom och jag hatar stress på morgonen så det här fungerar jättebra för mig. Lampan i ansiktet är också ett tips men jag gillar det inte...

Är det en väldigt viktig dag pch jag absolut inte får försova mig brukar jag ha både mobil, alarmklocka och dessutom brukar jag be min underbara pojkvän att ringa och han brukar alltid säga så fina ord att man bara blir helt lycklig och går mer än gärna upp trots den viktiga dagen (såna dagar brukar framkalla stress hos mig) och det blir en väldigt bra morgon sen när jag går ner och ser lite på TV till frukosten :)

Tack för en trevlig blogg!

2008-01-21 @ 17:21:50
Postat av: Johannah

Tidigare hade jag problem med att komma upp på morgonen, och var nästan alltid ute i sista sekunden till skolan eller jobbet... Men för en tid sen blev min bror sjuk, och efter ett tag med sjukdomen så sa han till mig : "Den tid du får varje enskild dag är tid du aldrig mer får igen" Med de orden började jag tänka, varför slöar jag på morgonen då jag vet att det bidrar till stress? Numera snoozar jag aldrig, så fort klockan ringer går jag upp, för jag vet att det är en ny dag med massa nya möjligheter!

2008-01-21 @ 17:22:05
URL: http://johannahandersson.blogg.se
Postat av: V

Jag ser till att alltid ha en bra bok att läsa. Jag ställer klockan lite tidigare dagen innan så att jag kan börja dagen med att varje morgon läsa ett kapitel eller två i boken och sedan vara på bra humör resten av dagen. Det blir dessutom en mjuk och skön start på varje dag!

2008-01-21 @ 17:30:24
URL: http://vickansfanclub.blogg.se
Postat av: Mi

Hej!
Här i min ensamma studentlägenhet är det ett måste att ställa alarmet minst 10 min innan man ska upp. Sen brukar jag sätta på tv och lyssna till The Voice. Då brukar jag bli lite piggare av musiken! :) Sen att det väntar en skön och uppiggande dusch och världens godaste smoothie gör ju sitt till. Och även att varje dag som går för mig närmare min examen och ett liv tillsammans med älsklingen igen...
Är jag hemma hos sambon (ok särbo nu då! :() så brukar alltid vår kisse komma in till sängen när mitt alarm ringer. Så då ligger vi och myser en liten stund innan hon tycker att det är dags att gå upp och få mat. Så då är det bara att hoppa ur sängen med ett leende! :)

2008-01-21 @ 18:03:15
URL: http://misblogg.blogg.se
Postat av: Sandra

Heej!
Mitt tips är att ha god frukost hemma. Det gör att man vill gå upp i rusket. Sedan är ett bra tips att när klockan ringer, sträcka på sig och lyssna på ljuden omkring. Detta gör att hjärnan vaknar och kroppen får en mjuk uppvakning. Finns vakna-upp-lampor med som fungerar kanon med att väcka en försiktigt med tex en soluppgång. Finns på bla Elgiganten för 1500:- mellanvariant.

Kram

2008-01-21 @ 18:06:43
Postat av: Tove

Jag går och lägger mig i tid, sätter stereon på väckning. Kvart i sex. Lyssnar på P2 till sex. sen skuttar jag upp. Tänder en lampa under tiden. Klassisk musik är bäst. Iallafall för mig!

2008-01-21 @ 18:07:17
URL: http://interntmedt.blogg.se
Postat av: josephine

OJ...många svar här. :) Mitt tips är iaf att se till så att man ALLTID ha något roligt att se fram emot under dagen. Din favvo-lunch, en mysig fikastund med tjejerna. En shoppingtur efter jobb/skola. Eller en underbar mysig middag med din älskling. Ser man fram emot någon väldigt mycket blir det en rolig dag... & inga problem att masa sig upp! :)

2008-01-21 @ 18:34:39
URL: http://www.joxzephine.blogg.se
Postat av: Emmie

Saken är den att jag inte kommer upp. Det ultimata sättet är min mamma. Hon väcker mig på ett så snällt sätt så mitt morgonhumör är nästan alltid bra även fast hennes snälla sätt kanske gör så att det blir att stressa. Så mitt tips är att skaffa en mamma som min :)

2008-01-21 @ 18:38:00
URL: http://ingenstanns.blogg.se
Postat av: Eva Hull

Jag laddar kaffekokaren kvällen innan.
Lägger fram kläder till den "nya" dagen!
Packar väskan och tar fram mat ur frysen.
Allt för att kunna sova de där extra minuterna!
Inget krångel på morgonen alltså, bara att skutta upp o trycka på kaffebryggaren o en ny dag e på gång!!!!!!!

2008-01-21 @ 18:38:17
Postat av: Petra R

Mornar då det känns extra tungt att gå upp från den varma mysiga sängen brukar jag ringa min underbara pojkvän som är minst lika morgontrött. En perfekt start på dagen att prata med sitt hjärta och säga hur mycket man älskar varandra.. Det blir som att vakna upp tillsammans! Och vips så har 5-10 min gått och du är lite piggare och har krafter till att gå upp! :-)

2008-01-21 @ 18:41:39
Postat av: Annsingen

Studsar upp på första pipet!
Fixar frukost till barnen så dom ksa kunna fika i lugn o ro och få en bra start på dagen.Dricker mitt kaffe och läser mina favoritbloggar...Sedan väcks dom små liven:)

2008-01-21 @ 18:42:55
URL: http://lillanslilla.blogg.se
Postat av: Maria

Jag är en riktig snoozoholick och skulle inte överleva utan snoozfunktionen på mobilen :)

Jag sätter alarmet en halvtimma innan jag ska upp och på det sättet vaknar man stegvis och blir piggare och piggare för varje snooz (var sjätte minut) som låter (Men givetvis har man mornar då man somnar om på två röda efter varje snooz och är super trött då det verkligen gäller att komma upp:). Det är skönt att inte behöva hoppa upp ur sängen så fort det ringer utan man får en mjukstart och det tror jag man mår bättre av.

Jag har en signal som låter som fågelkvitter med en lugn melodi i bakgrunden, perfekt så man slipper dödsringningen som får en att hoppa två meter ovanför sängen (kanske skulle det vara mer effektivt?:)

Har inte försovit mig en ändå gång (vad jag kan minnas) så den fungerar ju toppen :)

Nu är det bara till att hålla tummar och tår att man vinner då! :)

2008-01-21 @ 18:43:26
URL: http://mimmi84.blogg.se
Postat av: Ann-Louise

Hej Josefine!
Anledningarna som får mig att gå upp varje morgon är:

1. Jag har världens vackraste pojkvän som jag inte kan se om jag sover! Kärleken i mitt liv!

2. Jag har världens underbaraste vänner som väntar på mig i skolan om bara en timme.

3. Jag har livets mest fantastiska dag framför mig som jag bara inte får missa något av! (Det är viktigt att alltid ha en positiv inställning)

4. Jag har en drivkraft att vilja ta min examen så snart som möjligt! Den kan inte tas sovandes.

5. Sist men inte minst. Jag lever efter mottona "Carpe Diem" och "Dream as you'll live forever. Live as you'll die tomorrow". Att sova bort förmiddagen finns inte för mig därför :) Jag vill fånga varje sekund av dagen!

Tack för en personlig och fin blogg!

2008-01-21 @ 18:59:12
URL: http://livetarharligt.blogg.se
Postat av: Malin a

ställ klockan så du kan ligga och må bra i 5 minuter (det gör mycket). Förbered dig dagen innan med kläder och dylikt. Då vet du att du har allt färdigt, så du kan njuta av morgonen. Känn ingen stress, då brukar det mesta gå bra! tack för en bra blogg.

2008-01-21 @ 19:05:05
Postat av: S

Jag blir väckt av en väckar klocka ;)

2008-01-21 @ 19:07:05
URL: http://stefaniia.blogg.se
Postat av: Az

Jag brukar sätta klockan på rigning, men för säkerhets skull ber jag pappa komm ain om jag inte vaknat i tid :P

2008-01-21 @ 19:07:53
URL: http://azzle.blogg.se
Postat av: RESA

köp en musikväckarklocka (radio) och ställ in på The Voice, haha, du kommer inte klara av att ligga kvar, du kommer bara vilja hoppa upp ur sängen och dansa :D

2008-01-21 @ 19:09:24
URL: http://resarunt.blogg.se
Postat av: Sofie

Det finns så många saker som får mig att knalla upp ur sängen på morgonen! Om jag har föreläsningar, så är det skolan. Om jag är hemma hos min syster är det att min systerdotter pussar mig på munnen, medans hon fortfarande har nappen inne och då går jag upp för att leka med henne. Och om jag är hemma hos min bror är det för att min brorson klättrar i min säng och då går jag upp för att jaga honom runt hela huset och busa. Om jag är själv hemma så slår jag på TV:n och spanar in The Voice på femman - bra musik får mig att vakna till och där är det alltid bra musik, nästintill. Då kan man käka frukost till bra musik och sen sjunga i duschen ;) Och om solen strålar in mellan persiennerna, som den gjorde imorse, så går jag upp bara för att öppna persiennerna och värma ansiktet i solen. Fantastiskt. Det finns tusen saker som får mig att gå upp på morgonen, men jag tror det är tid att sluta räkna upp fler nu ;)

2008-01-21 @ 19:12:48
URL: http://pimimim.blogspot.com
Postat av: marthina

Mamma kommer alltid in och lägger vår hund Harry i min säng när hon åker till jobbet. Han lägger sitt huvud över halsen på mig och vi somnar tillsammans. det är så himla mysigt. Då spelar det ingen roll att jag kvällen innan ställde klockan tidigare för att få snooza ett tag. Får alltid stressa bara för att jag väljer mysstund med Harry. På ett sätt känns det helt klart värt det då vi köpte Harry i september efter att vår andra hund Ruben drunkande i somras. Trodde inte man kunde älska djur så som jag älskade den hunden. Att vi nu har Harry betyder allt. Vet inte hur det är att ha barn men kan tänka mig att Harry inte är långt ifrån den känsla man har till sitt barn. Han är hela familjens bebis ch ifall han också försvann...Då vet jag inte. Är som sagt värt att stressa på morgonen pga. honom! :)

2008-01-21 @ 19:13:57
Postat av: Petra

Hemligheten är en lyxig duschkräm. När klockan ringer segar man sig upp i mörkret o sätter på duschen, låter det bli så där ångande varmt i badrummet och kliver in. Sen tar man fram den där duschkrämen som luktar så himla gott så man nästan vill äta upp den och börjar tvåla in sig, jag garanterar att man får en helt underbara morgon och att man kliver ur duschen som en ny människa!
Lycka till!

Kram Petra

2008-01-21 @ 19:15:57
URL: http://bitchigbrunettsbravader.blogg.se
Postat av: susanna

Jag ber min pojkvän att ringa och prata med mig tio minuter efter att jag har satt väckarklockan. Sen är jag tillräckligt vaken för att hasa ut i köket och trycka på kaffebryggaren som jag naturligtvis laddat redan kvällen innan. Medan kaffet bryggs duschar jag och klär på mig. Frukosten äter jag i soffhörnet där jag också sitter och sminkar mig med hjälp av en bordsspegel. Sedan är det bara att borsta tänderna och gå hemifrån. De här morgonrutinerna är så mysiga och lyxiga så att jag faktiskt går upp varje morgon med ett leende på läpparna, hur klyschigt det än låter!
Kram!

2008-01-21 @ 19:26:05
Postat av: Lissan

Hej!

Jag öppnar mina blå och stirrar då oftast rakt in i min katts stora gröna ögon och då blir det inte särskilt svårt att gå upp :) Han gör mig glad varje morgon och att han vill ha mat gör att jag snabbar mig upp än mera :)

2008-01-21 @ 19:32:18
Postat av: Jessica N

Jag vaknar oftast av att jag hör tösan "prata" i babyvakten, vid halvåtta, då kan jag iallafall inte ligga och dra mig, och att hitta henne i hennes rum med det bredaste leendet du kan tänka dig, gör det inte alls svårt att bara hoppa ur sängen, oavsett om jag känner mig utvilad eller överkörd

2008-01-21 @ 19:32:43
Postat av: Anna L

Jag tycker det är enklare att stiga upp om man vet att man INTE behöver stressa och irra och snubbla runt i lägenheten och få en dålig start på dagen. Mornar är underbara, tänk bara på hur myciga helgdagarna är med nyheterna, varmt te och tända ljus. Får man in en lång och harmonisk morgonstund även en kall och tidig tisdag så blir det SÅ mycket lättare att kliva upp. Ett extra tips; Lägg fram mysemorgonrocken och tofflorna vid sängen så blir det inte ens kallt att lämna det varma täcket behind.. Lycka till med många långa och lyxiga vardagsmornar, småbar, jobb och möten till trots. Det går om man vill och det är underbart!

2008-01-21 @ 19:38:26
URL: http://pannis.blogg.se
Postat av: Sarah

Jag tänder alltid lampan när klockan ringer, men ligger ändå kvar! Efter en stund sätter jag på nyhetsmorgon på tv för att sakta vänja sig vid ljud och ljus. Sen när jag piggnar till kryper jag tätt intill pojkvännen en stund och myser innan jag kliver upp och tänker på vilket roligt jobb jag har och det är underbart att gå dit! Då är det alltid lika lätt att flyga upp kl 6 :)

2008-01-21 @ 19:40:00
URL: http://look-a-mess.blogspot.com
Postat av: Pethra

Eftersom vi har lilltjejen i sängen på morgonen (flyttar över henne till oss när hon vaknar vid gryningen) så har jag inga problem att gå upp. Cornelia jagar praktiskt tagit upp mig genom att stoppa fingrar och händer i ögonen, munnen, näsan, öronen och gärna ska hon smaka på allt samtidigt också och utan att ens veta vad klockan är, för någon sådan äger jag inte, blir det alltid extra spännande att komma snubblandes ut i köket för att se vad den visar och oftast är det alltid alldeles för tidigt men för sent för att få henne att somna om igen eftersom man redan gått upp.

2008-01-21 @ 19:42:01
Postat av: erica

Jag ställer alarmet på mobilen och lägger den på mitt skrivbord som står på andra sidan rummet från sängen sett. "Stars are blind", med Paris Hilton spelas igång när larmet går, vilket är en låt som jag verkligen hatar! Jag har exprimenterat med lite andra låtval, men hittills är det Ms. Hilton som är mest effektiv. Så jag brukar dra mig upp ur sängen, snubbla på ett antal prylar som jag av någon anledning lämnat efter mig, svär högt och lyckas tillslut få av musiken. Pustar ut och inser att det är längre till sängen än vad det är att ställa sig i duschen. Och så gör jag nästan varje morgon, eventuellt lyckas jag slå tårna i hyllan påväg till skrivbordet... Ska man se det som tragedi eller ett fungerande medel för att vakna? Jag är verkligen ingen morgonmänniska.

2008-01-21 @ 19:42:20
URL: http://ericajones.blogg.se
Postat av: stephanie

Först ställer jag alarmet lite tidigare än jag behöver så att jag hinner snooza lite innan jag ska gå upp! att mobilen ringer och väcker en med sin favoritlåt hjälper faktiskt till! Sedan slår jagpå the voice på tvn och äter frukost i sängen framför tvn innan det är dags att kliva in i duschen! Härligt! En bidragande orsak är faktiskt att jag varje dag ser framemot att gå till skolan! Skönt! Kram

2008-01-21 @ 19:48:15
URL: http://stephaniieee.tjejsajten.se
Postat av: Petra

Hej! Jag ställer min väckarklocka så sent att jag vet att jag måste gå upp direkt om jag ska hinna i tid till jobbet. Då hinner jag inte tänka så mycket på att jag är trött.

2008-01-21 @ 19:54:53
Postat av: cilla

För att komma upp i tid så går jag först och främst och lägger mig i tid (så ofta man kan) och sen tillåter jag bara mig själv att snooza två gånger på mobilen. Ställer alltid den minst en halvtimme innan man verkligen MÅSTE gå upp så en viss misslyckande-att-gå-upp-tid finns. =)

2008-01-21 @ 19:59:32
URL: http://cillla.blogg.se
Postat av: Maria

Ställer mobilen på rätt tid, men eftersom den alltid går tio minuter före så kan jag snooza i 10 min. sen brukar jag slå på nyhetsmorgon och mysa en liten stund framför det innan jag går upp ordentligt :)

2008-01-21 @ 19:59:39
URL: http://lilldonna.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag har frågat mig samma sak flera gånger: Hur gör alla när dom fräscha och pigga stuttsar upp från sängen en tidig måndagmorgon. Jag menar hur skoj är det?
I alla fall så har jag två rejält "uppgiggande" tips.
1: Tillåt dig själv att vakna varje morgon med visshet om att underbara råvaror väntar på att få slinka ner i magen. Färska bär, gröt, färskpressad apelsinjuice och grovt gott bröd. Vem kan motstå?
2: Det som funkar absolut bäst på mig och har alltid gjort. När jag ställt klockan på kvällen så ställer jag den så långt bort i andra änden av rummet jag bara kan. Ju längre bort desto bättre. På så vis får du verkligen masa dig upp, för vem vill höra alarmsignalen ljuda i tusen år? Jag ställer även mobilen på alarm 5 minuter efter väckarklockans alarm. Även den skjutsar jag iväg över golvet likt Bambi på hal is.

Så på med alarmen ( ju fler desto bättre, hihi ) och in med massa c-vitamin och fiberikt bröd i köket.

I promise, it will help you!
Enjoy :)

2008-01-21 @ 20:06:16
URL: http://www.fiddellin.blogg.se
Postat av: lena hellman

Ät lite på kvällen innan och ha en supergod frukost väntandes i kylskåpet. Finns det något bättre än en god frukost? att ha mysiga morgonrutiner är mitt bästa tips, framförallt om ni är 2, den ena kan fixa med elian & göra i ordning sig och den andra fixar mysig frukost och så kan man växla lite.. (eller som det blir hos mig: jag fixar mig själv + frukost medans min kille sover.. hmm.. då kan man iaf överlämna disken med gott samvete!

kram

2008-01-21 @ 20:11:41
Postat av: Susanne, Viggo&Theo

Kliva upp direkt när väckaren ringer
Tänka positivt om den kommande dagen
En skön dusch
God frukost som väntar.
Trick för en lyckad dag
Med en ny gosig bebis som jag får väcka :)vid halv nio och en prins på 4 år har vi för närvarande underbara morgnar.
Kaffe, tända ljus och mjukstart är vår melodi just nu:) Tack Josefin för en FAB blogg.

2008-01-21 @ 20:37:31
Postat av: Becka

Jag har inte så svårt att komma upp på morgonen!! Kan va jättetrött, men att snooza är inte min melodi. Jag är nöjd och glad i mitt liv så för det mesta ser jag fram emot den nya dagen som ligger framför. Visst har jag mina dalar, men då går jag hellre och lägger mej i soffan framför tv:n eller datorn och då stöter man ofta på nått som får en att le och må lite bättre (som din blogg tex!!)!

Den där klockan var ursnygg och hade passat fint på min handled! :-)

2008-01-21 @ 21:01:22
URL: http://www.beckasin.net
Postat av: Linn

Gud vad många klämkäcka tips om positivt tänkande och möta dagen med ett leende som strömmar in här. Inget ont om dem, men den som är VERKLIGT morgontrött vet att det sista man vill när klockan ringer är att le och tralla.

Nej, då jag är världens tröttaste på morgonen finns det bara en sak som funkar: se till att ha bråttom!! Kan låta stressigt och konstigt, men om jag har god tid på mig kommer jag ALLTID iväg för sent eller somnar om i sängen.

Om jag däremot har bråttom blir jag ruggigt effektiv!
Kanske inte så socialt, kanske inte så avstressat, men det spelar liksom ingen roll - jag har ju lyckats ta mig upp!!

När jag väl lämnar hemmet börjar de stora problemen, eftersom jag faktiskt inte äger en klocka... Förlitar mig på mobilen, radion i bilen och att de offentliga klockorna i stan går rätt (vilket de givetvis inte gör). Inte så hållbart i längden kanske... ;-)
Sov gott och vakna snabbt!

2008-01-21 @ 21:17:37
Postat av: Evelina

Hej!

Jag försöker tänka positivt. Ny dag med nya utmaningar och överaskningar! Sedan är det skönt att känna att man har tid på morgonen dvs. att man inte stressar, utan att man hinner äta sin goda frukost och läsa tidningen.. Jag brukar även lyxa till frukosten i de perioder jag tycker det är extra jobbigt att gå upp, det blir lite roligare och godare då! God frukost = en bra bas för dagen!

Kram

2008-01-21 @ 21:31:54
Postat av: MalinIsabella

Kort och enkelt: Jag snoozar inte, kan låta jobbigt men funkat faktiskt.

2008-01-21 @ 21:33:41
Postat av: S

Vilken grymt snygg klocka! DEN SKA BLI MIN :)

Det första jag tänker då jag vaknar är: Hur som helst kommer jag måsta kliva upp. Antingen väljer jag att kliva upp nu och få en mjuk start på dagen, jag slipper stressa och kan lägga ner mer tid på mig själv. Eller så väljer jag att ligga kvar några minuter och jag får en stressig morgon, samt lite tid till mig själv vilket kommer påverka hela min dag. Vilken av alternativen tror du jag väljer?;) Testa! Det funkar! :) Kramar!!

2008-01-21 @ 21:35:56
Postat av: Sanna

Jag och min sambo köpte en lite kattunge i höstas. Hon heter Siri och är så söt så man smälter. Varje morgon väcker hon mig för att hon är hungrig, så då är det bara att gå upp....

2008-01-21 @ 21:50:41
Postat av: En Mölnbobos Liv - Mammablogg

Jag är rätt dålig på att komma upp ur sängen (när jag jobbar, nu är jag ju mammaledig och har en liten att gå upp till).

Jag kom på den brighta iden att ställa kl. på ex kl 4 på natten, för då blev jag så glad att jag fick sova 2 timmar till. Sen ställde jag om den så jag kunde snooza typ 3ggr... efter det kommer jag upp, motvilligt men man måste ju till jobbet i tid.

2008-01-21 @ 22:02:01
URL: http://massablaj.wordpress.com
Postat av: Malin.E

Jag sätter min kaffebryggare med timen på, så kaffet är färdigt när klockan ringer när jag känner kaffedoften vibrerar näsvingarna då vaknar jag till med ett stort leende KAFFE sen måste jag slänga mig ur sängen för att komma upp, hamnar ofta på golvet och får ont sen så är jag klarvaken och kan dricka mitt kaffe :-)

2008-01-21 @ 22:23:23
Postat av: Emmasusanna

När klockan ringer ligger jag kvar en stund till. Gosar in mig extra mycket hos min älskling och ger honom en extra puss. Man vet aldrig vad som händer så man måste ta vara på det man har. Jag säger god morgon det finaste jag kan innan jag går upp och sätter på kaffe och fixar frukost till oss båda. Sen kommer min älskling upp och förhoppningsvis visar det all min kärlek till honom, i alla fall lite utav all kärlek jag känner.

Emmasusanna

2008-01-21 @ 22:25:34
URL: http://emmasusanna.blogg.se
Postat av: Adna

Innan jag somnar brukar jag ligga och tänka på vad jag ska ha på mig dagen därpå, hur jag ska ha mitt hår och vilka smycken jag ska välja. På morgonen när jag vaknar har jag då inga problem med att resa mig eftersom jag liksom längtat efter morgonen så jag kan ta på mig och fixa håret precis som jag planerat och så hoppas jag på att dagen ska gå snabbt så jag kan få träffa min pojkvän. Så kläder,hår,smycken och kärlek gör det enkelt för mig och hoppa ur sängen!

2008-01-21 @ 22:32:47
URL: http://adnaosmancevic.blogg.se
Postat av: Theres

Åh!Jag sträcker ut mig.Andas.Sedan hoppar jag i mina träningskläder.Tar en rask promenad till gymmet.Där kör jag på stenhårt!
Sedan är man glad och energifylld resten av dagen!

2008-01-21 @ 22:33:03
URL: http://theneverendingstory.blogg.se
Postat av: Matilda

Lyss upp, för här kommer världens bästa tips för att vakna och dra sig upp ur sängen på morgonen. I julklapp fick jag en gammeldags väckarklocka från teknikmagasinet av min sambo. Ni vet en sån där som har Musse Pigg öron där en liten pinne pinar på fram och tillbaks mellan "öronen" då alarmet slår på. Ingen klocka har någonsin rått på min morgontrötthet, men den här väckaren ger mig inte EN ENDA CHANS att somna om, jag blir livrädd, min sambo blir livrädd, vår kanin blir livrädd när alarmet går. Men vi vaknar kl 05:00 varje morgon iaf OCH kliver upp! Try It!

2008-01-21 @ 22:47:09
Postat av: Ane

Tanken på at det er en dag mindre igjen til turbo i magen kommer ut, permisjon og vår/sommer!

2008-01-21 @ 22:47:36
Postat av: angelica

vilken fin klocka!!
jag tänker alltid att jag ska göra det bästa av dagen! och så har jag juh min fina sambo som jag blir så glad av! livet är och ska vara UNDERBART!
pussar!

2008-01-21 @ 23:21:07
Postat av: Sara

Jag ställer två väckarklockor. Den enda bredvid sängen som blir det första att väcka mig och sen ställer jag mobilklockan på fem minuter senare som jag lägger en bit bort från sängen. På det här sättet vaknar man först till av klocka nummer ett, för att fem min senare måsta kliva upp (då inte heeeeeelt nyvaken) & stänga av den pipande mobiltelefonen :) *Håller tummarna*

2008-01-22 @ 00:37:27
Postat av: Sara

Ops, stavfel. Den ena *

2008-01-22 @ 00:37:56
Postat av: Pyzen

Jag brukar alltid ställ klockan 10 minuter innan jag skall gå upp, för att kunna vakna i duschen. Så när klockan ringer är det bara att ställa sig upp så fort som möjligt. Sen går man och ställer sig i duschen och vaknar till liv i varmt vatten.

2008-01-22 @ 03:36:08
URL: http://pyzen.wordpress.com
Postat av: Kristin

Hej,
Jag fick en rolig idé för ngr månader sen (är väldigt morgontrött). Jag ber min son Atle 3år spela in ett litet meddelande till mig på min mobil som jag sen utan att lyssna på har som väckarklocka-signal... Alltid lika spännande att se vad man väcks till, tex bä bä vita lam :)Det är livet.

Vänliga morgon hälsningar från Kristin

2008-01-22 @ 09:13:34
Postat av: Dessi

Jag försöker alltid att ha något att se fram emot, även om det bara är en väldigt liten sak. För jag tycker alltid det är lättare att kliva upp på morgonen om det är något man ser fram emot under dagen. :)

2008-01-22 @ 09:29:59
URL: http://dfredriksen.blogg.se
Postat av: Landaria

Jag ställer mig klockan lagom så jag har en liten snooz period, då brukar jag krypa in hon min älskling och ligger och myser de sista nio minuterna innan jag ska upp. Det som verkligen får mig att kliva upp är att jag går i skola (på komvux) för att läsa in gymnasiet, det peppar mig som bara den att jag har fått en extra chans till skolan och chansen att plugga tills jag får det jobb jag vill ha i framtiden. Att inte nöja mig med läget. Skolan + att få träffa min älskling och familjen är det som får mig att gå upp på morgonen.

Oj vad långt det blev :P

2008-01-22 @ 09:48:59
URL: http://saf.blogg.se
Postat av: Marie

Jag är morgonpigg av naturen, men vet jag med mig att jag ska upp vid 04.00 (Som jag gör när jag jobbar), ställer jag klockan 10. min innan jag verkligen MÅSTE upp. Har två val där, antingen snoozar jag dessa 10 min,(vilket känns meningslöst) eller så går jag upp dessa 10 min innan jag MÅSTE och får en liten stund framför mina favoritbloggar, vilket känns som en bra start i de mörka tiderna.

2008-01-22 @ 09:55:24
URL: http://wildness.blogg.se
Postat av: Josefine, Blekinge

När min man gått till jobbet öppnar jag fönstret på vid gavel, lyssnar på en avslappningsskiva och ligger och andas in frisk luft under dubbla täcken. Efter en stund går jag upp och gör lite qigong och djupandas för att få syre och få fart på kroppen på ett lugnt sätt. Rekommenderas, det ger en bra start på hela dan!

2008-01-22 @ 10:05:21
Postat av: milla, med bebis i magen=)

I vanliga fall är jag mycket morgontrött, men nu har jag en liten krabat i magen som oftast väcker mej på morgonen, och då man känner den lilles kickar så hur trötter man än är, så får det en att le, och det är såå enkelt att kliva upp=)

ibland om jag inte blir väckt av bebisen kan jag inte låta bli att buffa lite på magen så man känner det lilla livet som växer inom mej;) det är såå mysligt att börja dagarna så här!!

MEN, om 4 v. får jag förhoppningsvis bli väckt av att vårt underverk väcker mig och är hungrig;) ÅÅ, va jag ska njuta...

Tack för att du inspirerar och
delar med dig av din vardag...skall göra allt jag kan för mitt barn, och hoppas jag kan vara en sån fin mamma som du!!

kram

2008-01-22 @ 12:26:10
Postat av: Sofia

Hej! Jag är morgontrött men även jag har mina knep. Jag brukar ställa väckning lite tidigare än jag egentligen måste stiga upp ur sängen så jag kan ligga och dra mig ett litet tag. Kvällen innan laddar jag kaffekokaren klart så när jag på morgonen kliver upp ur sängen tassar jag till köket i morgonrock och tofflor och trycker igång kaffekokarn. Medan jag gör mitt toalettbesök hinner kaffet koka klart. Något som också hjälper mig är när jag kvällen innan väljer kläder för dagen som jag lägger fram klart, smycken likaså. Jag har laddat med ljusstakar i köket som jag springer runt och tänder på morgonen, det blir sååå mysigt och stämningsfullt!! Ljusen blir även min inspirationskälla att stiga upp eftersom jag vet hur mysigt och skönt det blir. Lycka till allihopa! Kram

2008-01-22 @ 15:15:34
Postat av: cattis!

Jag sätter mobilen (som har väckarklocka) i bokhyllan vid dörren så att jag måste stiga upp för att stänga av den. Sedan drar jag på mig träningskläderna, och tar en joggingtur i vårt lilla gårdsgym, i området vi bor. Jag är sjukt morgontrött, och det gör mig jättepigg. Ett supertips verkligen. En promenad funkar ju alltid om man inte är så jättepep på att springa. :)

2008-01-22 @ 16:23:14
URL: http://chattis.blogg.se
Postat av: Alexandrah

Mitt knep är att bara göra det, att gå upp alltså utan att tänka. Bara gör liksom och har man som jag två små, en på 3 o en på 5 månader så är det inte så svårt. Man smälter ju direkt när man möts av ett femmånaders leende =)
Bra också är att ha förberett det mesta kvällen innan som välja o lägga fram kläder, packa m m så går det lite fortare på morgonen o man slipper (förhoppningsvis) stressa.

2008-01-22 @ 20:27:20
Postat av: meeri

Hejsan! Mitt tips är att placera mobilen/väckarklockan en bra bit ifrån dig så du inte kan snooza den.. kanske på ett bord eller på golvet på andra sidan sängen, där du måste kliva upp för att nå den.. Och sätta ett irriterande ljud såklart!:) och när man väl kommit upp så brukar iaf jag oftast inte gå o lägga mig igen!

2008-01-22 @ 23:31:33
URL: http://meeri.blogg.se
Postat av: Linda Carlsson

Behöver jag säga att jag skulle kunna kliva över lik
för klockan som jag önskade mig i juklapp men inte fick? :)

1. Ställ alltid kl på en timme innan du skall iväg för att hinna ta en kaffe/te och förhoppningvis slipper stressa.

2. Förbered alltid dagens plagg, redan dagen innan för att slippa börja pula med det när du är nyvaken.

3. Duschar du inte så ge ansiktet en rejäl ansiktsvätt med kallt vatten och ansiktskräm. (känner dig redan piggare och fräshare)

4. Släng med dig en frukt och mumsa i dig när du sitter i bilen/bussen/tåget eller går till jobbet.

JAG har själv börjat med det här varje morgon och
märker redan (efter 1,5 veckor att jag har lättare att kliva upp!)

2008-01-22 @ 23:43:48
Postat av: Micaela

Hahaha det här är den underbaraste tävlingen jag någonsin sett. Främst på grund av alla bra tips och sen den fantastiska klockan! Min morgontrötthet har blivit det stående skämtet bland mina vänner. Men jag har ett par knep. Jag gömmer alltid väckarklockan längst bort i rummet så jag måste kliva ur den varma sängen. Men jag måste erkänna att det inte fungerar så ofta;) Så nu har min käre morgonpigge pojkvän köpt en FLYGANDE väckarklocka:) Jo det är helt sant. Den drar igång och låter som ett flyglarm och snurrar upp sig. Sen flyger en propeller iväg och man måste jaga den och slutligen sätta den på plats igen för att alarmet ska sluta ringa. Den är GALEN!!! Men upp kommer man och pigg blir man av adrenalinkicken. Men det kan aldrig vara en vacker syn att se en chockad och yrvaken tjej springa och jaga den där saken:) Du kan ju spana in den här om du någon gång skulle få problem med att kliva upp:)http://www.megagadgets.se/flying-alarmclock.html Tusen tack söta Josefin för en toppenblogg. Du lyser upp många stunder i vardagen! Ha en fin kväll! Kramar Micaela

2008-01-23 @ 00:01:27
URL: http://melancargard.blogg.se
Postat av: Linda

Jag har aldrig svårt att gå upp på morgonen, annars så är min underbara pojkvän min väckarklocka =) *han bara pussar mig på kinden och säger "Godmorgon älskling"*, det är min bästa väckarklocka. Jag skulle vilja gärna vinna den rosa klockan, för det första så ÄLSKAR jag rosa, bara att fråga min pojkvän om det. Har fått en rosa peak mössan av honom, en rosa tröja o.s.v. Vore så glad om man vann den rosa klockan *hoppas på det*

2008-01-23 @ 15:48:37
URL: http://matchukgirl.blogg.se
Postat av: susanne

jag ser till att gå isäng i tid så att jag inte är så trött på morgonen. och äter inga sötsaker innan jag ska sova heller.

2008-01-23 @ 15:56:13
URL: http://mylifeinapuzzle.blogg.se
Postat av: My

Jag tänker på mina underbara kompisar. De är det enda som får mig att vilja gå upp på mornarna. :)

2008-01-23 @ 18:28:41
URL: http://cheer.blogg.se
Postat av: Cassie

Antingen så blir jag väckt av mamma, men det mest aktiva om man ska upp först är att sätta på mobilen.
Jag har en signal som nog låter över hela sverige, man FLYGER upp!

2008-01-23 @ 20:08:45
URL: http://cassie92.blogg.se
Postat av: sanna

Antingen så ställer jag klockan på 06:15 om jag behöver gå upp t ex 07:15 och sen snoozar en timme tills jag behöver gå upp haha och ibland lägger jag telefonen i badrummet så jag MÅSTE gå upp och stänga av eftersom jag ändå inte kan sova annars på så sätt kommer man ju upp :)

2008-01-23 @ 21:25:28
URL: http://sannalden.blogg.se
Postat av: Linda

Asås jag har aldirg haft problem med sånt. NÅgon gång har jag sovit några minuter för sent och är rädd att jag inte hinner bli klar. Då tittar jag på klockan och får värst rycket upp. Jaa då va jag upp sen ;)

2008-01-23 @ 21:32:38
URL: http://liindabui.blogg.se
Postat av: Karin

Det som får mig att komma upp på mornarna med ett stort leende är min underbara dotter! Hon är 6 månader och när hon får syn på mig ler hon med hela ansiktet och tittar så härligt på mig! Hon är det absolut bästa som finns och att veta att vi har en hel dag tillsammans framför oss gör att jag mer än gärna kliver upp ur sängen.

2008-01-23 @ 21:33:22
Postat av: Camilliondollar Baby

Har två väckningar på telefonen 5:45 och 6:15, sen snoozar jag till 6:30, då bara måste jag kliva upp!

En kompis till mig, hon har väckarklockan i andra ändan av rummet, så hon är bara tvungen att gå upp!

2008-01-23 @ 22:18:20
URL: http://BlogglosaCamilla.Blogg.se
Postat av: Maria S

För mig fungerar det bäst om jag förbereder mig mentalt kvällen innan om att dagen som kommer har nya möjligheter! När jag ligger i sängen så tänker jag på allt som ska göras dagen efter med ett leende på läpparna och försöker se positivt på det tråkiga vardagliga som måste GÖRAS. Det är ju detta som är livet!! Försöker även tänka på om det händer något litet extra som förgyller denna dag. Så när jag
vaknar vill jag skynda mig upp till att få uppleva alla dessa små händelser:) Jag ger detta ca 3 min av min tid innan sovdags och det är det värt..

2008-01-24 @ 13:11:07
Postat av: dilan

jag tänker på min skola varje dag. Om att det är viktigt att inte missa sin skola om man vill ha ett bra jobb i framtiden 0)

2008-01-24 @ 13:52:23
URL: http://www.dilo.blogg.se
Postat av: Elaine

Jag måste alltid ställa 2 klockor, dvs klockradion och min mobil. För jag har upptäckt att jag har en förmåga att stänga av klockan och somna om, och så kommer jag inte ihåg det när jag väl vaknar! Men klockradion sätter igång några minuter före mobilen ringer. Så det betyder att jag kan få kvickna till eller somna om ett par minuter. Men är jag inte uppe innan mobilen börjar pipa går jag upp då, på momangen, för den låter inte trevligt! Om jag dessutom sover med min prins kanske jag dessutom snoozar klockradion 1 gång bara för att få ligga nära honom! Hihi
Hoppas du har en bra dag! =)

2008-01-24 @ 15:55:16
URL: http://etphonehome.blogg.se
Postat av: Sicka

Vilken fin klocka!!!

Mitt tips är att planera så mkt som möjligt. Känna redan när du lägger dig att morgonen efter kan bli lugn. Lägg fram kläder, ha ordning på smink å hårattiraljer så du slipper leta å bli uppstressad över sådant. Jag äter sällan frukost, utan gör mackor å tar med mig å äter när jag blir hungrig.
Ett annat tips (dock kanske inte bara positivt!) är att skaffa sig en sambo som har grymt svårt att komma upp på morron, som inte vaknar av två larm utan först när jag gruffar åt honom att stänga av ;)Då är man lagom vaken å kan likaväl gå upp trots sovmorron...
Skatta dig lycklig att du hoppar ur sängen tack vare jobbet! Är nog inte så många som kan hålla med där... Tack för fin blogg! /Jessica

2008-01-24 @ 16:07:40
URL: http://sicka.blogg.se
Postat av: Catrin

Usch, att stiga upp på morgonen är verkligen ingen lätt match. Kvällen innan räknar jag ut när jag behöver gå upp, sen ställer jag mobilen på ungefär en timme innan och mobilen på en halvtimme innan. Sen snoozar jag tills det verkligen är PANIK att gå upp, och då blir det med ett ryck! Sen är dagen igång :) Jag älskar att läsa om ditt liv med E & E, Kram Catrin.

2008-01-24 @ 16:19:52
URL: http://catrinlidkvist.blogg.se
Postat av: Sophia

Försöker komma i säng i tid, vilket är otroligt svårt. Så mycket man ska hinna med.

Ställer alarmet lite tidigare så att jag och min fästman kan få lite egentid på morgonen och känna hur mkt vi bryr oss om varandra.
Sen är det upp och duscha efter det blir det en mysig frukost!

Så tipset är att vakna och ge den du tycker om en stund som man kan leva på hela dagen, för att det betyder mer än vad man tror.
Och försök att inte stressa utan ha tid att äta frukost och ta hand om dig själv.

2008-01-24 @ 16:44:46
Postat av: Satu

Jag låter fröken morgonpigg= Cassandra väcka mig. Hon vaknar runt 7 varje morgon. (men jag ställer larmet för säkerhets skull ifall hon nu skulle sova fördröjs skönhetssömn) Finns inget mer underbart än att vakna till sitt barn,hur grinig,eller trött man är ,så blir man på härligt humör när man hör hennes babblande och ser hennes leende ögon!

Det är mitt tips!
Hoppas och håller tummarna för att Fru Fortuna år på min sida denna gången,min kära kära mobil gick sönder idag,och jag har ingen armbandsklocka alls,så det var lite jobbigt i morse när jag skulle lämna Cassandra på dagis ,när jag inte kunde se hur mkt klockan var... =/

Hoppas du haft en bra dag!!

Många kramar från Satu & Cassie

Kram

2008-01-24 @ 16:56:49
URL: http://satuelisa.blogg.se
Postat av: leopardia

att just göra det där man vill göra. att inleda dagen med det bästa man kan komma på. så att man faktiskt vill gå upp.
för lite mer datorberoende kan ju tricket vara att skriva ett mail, att låta bli att läsa en blogg, för att få kasta sig ur sängen och kolla in bloggen eller om man fått svar på mailet...

ha det gott

2008-01-24 @ 17:27:14
URL: http://leopardia.webblogg.se/
Postat av: LinnM

Jag ställer alarmet på mobilen och lägger den på köksbordet (rummet bredvid). Jobbigt att stiga upp och stänga av klockan, men jag blir pigg av det och det funkar för mig. Sen att den ringer väääldigt många singnaler innan jag stänger av den och sambon blir lite irriterad är en annan sak, hihi.
Klockan är ju helt underbar och jag skulle bli jätte lycklig om jag vann den. Nu är sambon påväg med grekisk hämtmat för att fira att jag kommit in på en utbildning i stockholm. Underbart! KRAM

2008-01-24 @ 18:26:59
Postat av: .helena

Ställer klockan aningens för tidigt, snoozar i en halvtimma och är då halvt sovande, halvt vaken. Sen går jag upp och knäpper på kaffebryggaren, som är laddad sedan kvällen innan, och inväntar att mitt kaffe ska bli klart genom att tappa upp badvattnet. DET är min morgonrutin. Gud nåde den som rubbar den! ;-)

Tack för trevlig blogg, kära Du.

.helena

2008-01-24 @ 19:56:41
Postat av: Alexandra

Jag på kvällen och tänker på saker som gör mig lycklig, hur bra man egentligen har det osv.

Jag somnar alltså alltid lycklig och vaknar därmed glad.

Det gör att jag lättare tar mig upp ur sängen. Är man som ett grått åskmoln på morgonen är det ju svårare att gå upp ur den varma sängen.

:)

2008-01-24 @ 20:04:44
URL: http://alexandra08.blogg.se
Postat av: Anni

Längesedan jag kommenterade men jag tittar in här varje dag:-). Mitt bästa tips är att drilla sin man till att väcka dig varje morgon med en lätt kyss och en kopp kaffe. Precis när jag hunnit njuta av kaffet och låtit det göra sitt under hoppar nästa lilla under, min Fabian, upp i sängen och pussar på sin mamma. Så går vi alla in i badrummet och fixar i ordning oss för att möta dagen. Lägger en snygg make-up och känner mig morgonfräsch och "fab". Sådär ja... eller nej, kanske inte. Det är inte riktigt så det ser ut hemma hos oss. Men, jag önskar att det vore så och hoppet om att kanske snart blir sanning och att livet snart återvänder till vår familj gör att jag helt enkelt bara går upp när klockan ringer kl 6 varje morgon. I hopp om att den här dagen kanske är ett steg närmre min "drömmorgon"... Kram

2008-01-24 @ 20:19:40
Postat av: Marika

Jag vaknar av min älsklings väckarklocka. När jag ser honom blir jag så glad!! Kan verkligen inte ha det bättre! Längtar tills vi får barn och köper hus. Vill verkligen leva resten av mitt liv med honom. Så när jag vaknar vill jag bara leva och njuta. Inte sova bort hela mitt underbara liv med honom!

Tack för en superbra och inspirerande blogg!

2008-01-24 @ 20:35:39
URL: http://blivandefruandersson.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Dagen innan planerar jag vad jag ska ha på mig..för att slippa stressen med att vända ut och in på min garderob på morgonen:)Sen ringer alarmet på min mobil och samtidigt som den börjar ringa börjar även min älskade katt Mozart mjaua och krafsa på dörren för att komma in i sovrummet...när man hör det är det klart att man vill öppna och släppa in honom..mitt lilla hjärta..Sen är det bara att ta ett skutt in i duschen..och redan där brukar jag vakna till liv ganska bra..sen går jag i handduk och sätter på radion på lugnafavoriter..och står och sjunger och sminkar mig i lugn och ro...sen äter jag lite frukost innan jag sätter mig på cykeln och trampar glatt i väg till jobbet:)Positivt tänkade är nog det bästa för att vakna och få en bra morgon och fortsatt dag!:)kram på dig

2008-01-24 @ 20:36:43
Postat av: Bella

Jag pressar mig själv till att gå upp.Jag har även 6 stycken hundar att ta en långprommenad med på morgonen,så motivation gäller.Jag brukar tänkta så att dagen nog kommer bjuda på något extra (vilket den väldigt sällan gör) men eftersom jag är lättlurad så funkar det.Dessutom så gnylar hundarna om ja inte kliver upp :/

2008-01-24 @ 20:41:05
URL: http://bellizimo.blogg.se
Postat av: Sandy

Jag vaknar varje morgon av att min lilla kattunge kommer och lägger sig på mitt huvud och spinner, så mysigt!! Att jag har ett jobb att gå till och trivs med gör det också lättare, efter att ha flyttat till ny stad och varit arbetslös i 5 veckor uppskattar jag så mycket att ha ett jobb att gå till!

2008-01-24 @ 21:22:04
URL: http://www.mittegetliv.blogg.se
Postat av: Nadina

Jag har aldrig haft det svårt att kliva upp på morgonen. Särskillt nu när jag har en son som är 17månader, på kvällen när vi lägger oss så ser jag framemot den nya dagen som kommer. För jag vet att det kommer nåt nytt från Edvin,allt från hans leende till några ord. Detta gör mig till en stolt mor och det ger mig kraft och lust att bara hoppa upp ur sängen. I övrigt så brukar jag kliva upp och göra mig i ordning först,sedan så tar jag fram fika och efter det så vecker jag Edvin och då går det hur bra som helst.För jag är klar och då hinner jag göra i ordning honom, på det viset slipper vi stressen också.
Självklar hoppas jag på att jag blir den lyckliga vinnaren av klockan. Så att jag kan minnas vissa händelser och tidpunkter :-)

2008-01-24 @ 21:34:47
Postat av: Anna

Mitt bästa tips är att verkligen sitta ner och njuta av en god frukost. Tänd ljus, ha på nyhetsmorgon och framförallt plocka fram mycket att äta! Frukosten är min draghjälp upp ur sängen eftersom det är mitt bästa mål på dagen.

2008-01-24 @ 22:01:30
Postat av: Ivana

Hej!
I flera år har jag funderat på hur jag ska berätta för mina föräldrar om min pojkvän. Jag har legat sömnlös flera nätter och inte orkat mig upp om morgonen. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i över fem år nu och vi har försäkt prata med våra föräldrar. Det var ett tag då vi funderade på att rymma, rymma bort från allt snack och allt annat bara för att få vara tillsammans. vilka fantasier och ideer vi fick det var helt otroligt. vi har smugit runt med träffar och samtal men äntligen efter en SÅDAN LÄNGTAN har vi fått med oss våra föräldrar. Denna glädje går inte att beskriva!! Nu väntar förlovningsfest och ett lyckligt liv tillsammans utan täckmantel. Vi sitter uppe till sena kvällar och pratar, inte mycket sömn får vi men när jag får ett underbart sms från min älskling så är det guldvärt att stiga upp. Det får mig att gå upp på morgonen med VÄRLDENS leende på mina läppar :D

2008-01-24 @ 22:34:44
Postat av: Dodo

Just nu trivs inte jag med min tillvaro. Jag läser en toppen utbildning,har en underbar familj och en fantastisk pojkvän. Älskade vänner och roliga jobb! Men jag är bara tjugo år och jag tvivlar varje dag och kämpar med att "hitta mig själv". Men.. varje dag möter jag saker som säger mig att livet är underbart. En lycklig familj, blommor, en fin gest, snö, sol och glada leenden! Jag vet att livet är underbart och att ständigt bli påmind om det trots att nätterna är långa under vintern gör det lättare att se framemot dagen! Det gäller bara att öppna upp sina ögon.. Tecknen är där, sommar, höst, vinter och vår!

Men när jag inte tänker så.. ja då måste jag göra som hälften av alla andra här som skrivit, sätta mobilen en bit bort!

2008-01-24 @ 22:57:17
Postat av: Pernilla

För att riktigt vakna till liv (efter att klockan har ringt i omgångar) räcker det faktiskt med något så enkelt som att jag tar min lilla tuss i famnen - nämligen min katt Charlie. Han sover hos mig hela nätterna och ligger så nära att jag nästan inte själv får plats ibland. Men det är så mysigt att vakna på morgonen och höra honom spinna och känna att han står och trampar på mig för att han tycker det är mysigt när jag kelar med honom att man inte kan annat än vakna. En katt kan betyda så mycket och han kan verkligen konsten att få upp mig varje morgon - särskilt då jag vet att han blir så glad när jag stiger upp och leker med honom en stund innan morgonbestyren sätter igång :)

2008-01-24 @ 23:19:47
URL: http://pernillah.tjejsajten.se
Postat av: Ulrica

Jadu.. Vad har man för tips egentligen?
Jag kan ju säga så som ja gör.. Frivilligt eller inte.. =)
Jag har en katt som börjar jama kl 06 för att han vill ha vatten i badkaret (bortskämd), går att ställa klockan efter honom i princip.
Man vaknar, jag lovar! Det är väldigt positivt om man hade haft ett jobb att gå till. Men eftersom dom blev tvungna att skära ner så är detta jamandet inte alls lika uppskattat nu.. =/ Så en klocka skulle minst sagt pigga upp det arbetslösa mörkret man befinner sig i nu..

2008-01-24 @ 23:21:51
Postat av: Karolina

Jag har satt timer på en av mina lampor så att den redan är tänd när klockan ringer. Det är lite lättare att kliva ur sängen när det är ljust i rummet. Sen sätter jag på kaffe innan jag hoppar in i duschen, så jag har det och frukosten att se fram emot. Längtar verkligen till ljusare tiden när jag behöver mindre sömn!

2008-01-24 @ 23:33:52
Postat av: Caroline

Idag, fredag ringde min väckarklocka klockan 04:50 och det var dags att sitga upp. Kändes aningen segt först, men så vet jag att 06:30 får jag träffa det första barnet som kommer till förskolan. Att arbeta med 1-3 åringar är min morot att vakna i tid varje morgon. Det är inte sällan jag mötts av barn fyllda av glädje som kommer med utsträckta armar för att få en kram, som uppskattar att man anländer till sitt arbete. Under dagen har vi många härliga stunder tillsammans, när vi äter frukost, sagostund, dansar, är ute i ur och skur, och den underbara sovstunden då jag själv brukar somna till barnens underbara snusande då de sover.

Barnen är min morot att kliva upp på morgonen!

Kram Caroline

2008-01-25 @ 06:45:03
Postat av: Sandra

Att jag är en frisk och lycklig människa och att jag har ett jobb som jag trivs
så otroligt bra med. Men jag måste erkänna att ibland är jag bra sugen på att krypa ner igen efter morgonduschen..! Men vem är inte de! Ha en skön dag!

2008-01-25 @ 07:56:51
Postat av: Lever inte som jag lär...

...men i morse vaknade jag pigg och utvilad :-)
Mitt bästa tips är helt enkelt att gå och lägga sig i tid, igår var min käresta på middag med en leverantör och jag passsade på att bädda ner mig strax innan 22. Jag känner mig OVANLIGT pigg idag och det är jag glad för. Att jag vaknat piggare idag kan också delvis bero på, att jag liksom du Josefine, börjat att träna sedan en dryg vecka tillbaka. Det är jätteskoj och kroppen känns redan mera fit, även om det är långt kvar. Träningen gör att jag skippar onyttigheter (till viss del) och äter mera frukt o grönt, detta är säkerligen också en bidragande faktor till pigghet!

Ha en härlig fredag!

Camilla

2008-01-25 @ 08:02:06
Postat av: Therese Samuelsson

En vän till mig sa när hon var sjuk i cancer, "Therese, tänk på att livet är för kort för att slösas bort, lev varje dag som det var den sista!" Då hon dog vid 17 års ålder så gav jag mig tusan på att jag skulle försöka följa hennes råd! Varje morgon när väckarn ringer och man suckar för att man måste kliva upp, då brukar jag tänka på det hon sa. Idag ska jag kliva upp och tänka att idag SKA bli den bästa dagen i mitt liv!

2008-01-25 @ 08:04:43
Postat av: Linda

Morgon tips!

Vad är egentligen bättre än att bara få vakna på morgonen, att veta att de är en ny tom sida i ens liv som ska fyllas och skrivas till historien, att vakna och veta att man fått en till dag i sitt liv, att ha en till dag för att uppfylla sina drömmar, att nå sina mål, få vara nära sina kära, få säga att man älskar dom och varje morgon är ju början av ett nytt stort äventyr, man vet inget om vad som kommer att ske, man vet inte om man kommer skratta gråta eller le, man vet inte vilka berg som man kommer bestiga eller vägar man kommer korsa,
de är väl nästan den absolut bästa väckningen man
kan få att bara få vakna så det borde få alla att kliva upp i tid och nästan lite lite före......

2008-01-25 @ 10:02:18
Postat av: Sabina

Jag vaknar vaje morgon utav att min blivande man pussar mig på pannan och berättar hur mycket han älskar mig. Då är det inte jobbigt alls att gå upp och göra frukost och koka kaffe åt honom. Plus att man på morgonen hinner gå igenom to do listan i bröllopskalendern. Så mitt svar på att vad som får mig att gå upp blir helt klart KÄRLEK.

Kram

2008-01-25 @ 10:52:41
Postat av: Malin.E

Jag sätter min kaffebryggare med timen på, så kaffet är färdigt när klockan ringer när jag känner kaffedoften vibrerar näsvingarna då vaknar jag till med ett stort leende KAFFE sen måste jag slänga mig ur sängen för att komma upp, hamnar ofta på golvet och får ont sen så är jag klarvaken och kan dricka mitt kaffe :-)

2008-01-25 @ 11:18:16
Postat av: Jennie

För att vakna till ordentligt krävs det för min del en ordentlig frukost och ingen stress! Standardfrukosten på senaste tiden har den nya goda lättyoghurten med citronsmak från arla, två matskedar krossade linfrön (för magens skull), lite solrosfrön & naturella cashewnötter samt en handfull musli. Till detta två knäckemackor med lätt skivad leverpastej och mycket saltgurka. Inte att förglömma är det stora glaset vatten som jag dricker innan maten, det är bra både för att jag ska vakna till ordentligt, och för att magen ska göra detsamma :). Att sedan få en hejdå-puss på pannan av mannen i sitt liv gör inte starten på dagen sämre. Tack för en supermysig blogg Josefine! Kram Jennie

2008-01-25 @ 11:29:37
URL: http://www.theoneandonlyjennie.blogspot.com
Postat av: Elin

Sen jag blev gravid har jag faktist fått lättare att gå upp på morgonen, MEN inte för att jag blivit piggare! Anledningen? FRUKOST!!!! mmmmm.... dagens bästa mål!

2008-01-25 @ 12:32:48
Postat av: Jenniepennie

Här hemma går jag upp på en gång när klockan ringer, då har jag 20min bara för mig själv innan barnen ska väckas, då gör jag min smoothie och de obligatoriska knäckemackorna sedan tänder jag ljus och bara njuter av tystheten! därefter ska barnen upp, frukost dukas fram, och medans de äter duschar jag.
lägger alltid fram kläder dagen innan både åt mig och barnen, på så sätt klär Alexander på sig själv när han ätit klart och vi slipper stress på morgonen, vilket annars lätt kan förstöra en hel dag tycker jag!
Är det istället helg så ligger vi i stora sängen alla 4 och myser och busar sen gör vi en riktig storfrukost med nypressad juice, kokta ägg och annat gott!
Men just den där ensamma stunden på morgonen när allt är så fridfullt, den betyder så oerhört mycket!

2008-01-25 @ 12:57:45
URL: http://Frejzan.blogg.se
Postat av: Kicki med Cindy, Cody Kyle och Tyler

Har en son som vaknar 5,30 varje dag så då är det bara att stiga upp, varesig man vill eller inte. Det är så vi kommer upp hos oss

2008-01-25 @ 13:16:42
URL: http://kampelycke.blogg.se
Postat av: kim*

Hej Hej!

Är verkligen ingen morgonmänniska men med underbara arbetskamrater som lockar så är det svårt att inte ta sig upp. Till hjälp så har jag varit inne på P3's hemsida i somras och plockade hem en ypperlig väckningssignal till mobilen. Fågelkvitter och annat spelas när klockan ringer ocg det är underbart att vakna till.

Just nu är jag mammaledig sedan en vecka tillbaka och det är svårt att ta sig upp med en bula på magen =) Men snart förhoppningsvis kommer jag att vakna till vårt barns läten och det längtar jag såå mycket efter!

Trevlig fredagseftermiddag och helg!

2008-01-25 @ 13:46:16
Postat av: Charlotta

Jag ställer min klocka så att den ringer när jag MÅSTE gå upp. Så när klockan ringer slår jag upp ögonen å stiger upp. Att ligga å snooza e ingentig för mej!

2008-01-25 @ 13:50:06
Postat av: Maria

min nya väckarklocka är hemsk, man bara flyger upp ur sängen varken man vill eller inte, haha

ha en trevlig helg

2008-01-25 @ 15:23:25
URL: http://mariapettersson.blogg.se
Postat av: Premierleague

I see first time your site guys. I like you :)

2010-11-09 @ 08:08:29
URL: http://premierleague.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0