Alla kommentarer om magen efter födsel!

snart är magen borta eller du har fortfarande mage kvar. 

Jag tycker det blir pinsamt då folk kommenterar mig o min kropp IRL o ser noga på magen o säger typ oj snart är den borta, å din mage är på väg att försvinna eller har du gått ner mycket i vikt? Börjar du tappa kilon nu?Osv.... Självklart är det kul om någon säger att man är fin eller som Es jobbkompis sa: Vad du blivit smal. Det är ok, men att frågande se efter  om min mage är där eller ej är sjukt. Föd ett barn själv o tänk efter hur din mage skulle se ut o vad du skulle tycka om att bli inspekterad just på magen efteråt. Helheten räknas, en fräsch mamma med rosiga kinder o något extrakilo är vackert! 

Samhället är kroppsfixerat, kvinnor kommenterar gärna att Oj du har inte alls gått upp mycket under graviditeten! Men om jag hade det då? Vems fel är det? Inte alltid ens eget o då det handlar om att göra ett barn i magen så ger man sin kropp åt barnet. Det får spricka, tänjas ut här o där o hormonerna får skjuta i höjden. Man skapar liv, föder liv o ger liv. Då är vikten inte fokus. En kvinna vill självklart komma i sina gamla brallor men äter barnet o mår bra så är det en lycka som är obeskrivlig. Säg hellre: du ser fräsch o lycklig ut o ditt barn är UNDERBART! 

Kommentarer
Postat av: Cissi

Hej!

Vilken fin blogg o underbar lite guldklimp du har! Sitter o läser om din graviditet eftersom jag själv är gravid nu, bäbisen väntas komma den 28 januari. Iaf måste jag bara säga hur rätt detta inlägg är. Jämt o ständigt får jag svara på frågan om hur mkt jag gått upp i vikt eller höra kommentarer om att det syns ju knappt att du är gravid, istället för att få svara att jag mår jättebra och likaså bäbisen i min mage. Vilket absolut är det viktigaste! Ja det är en märklig värld vi lever i.

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar jag dig och din familj!

Mvh Cissi

2007-12-21 @ 14:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0