Badtastedag

på jobb!

Dagen startade med stress, E skulle flyga 7.20 o kliva upp 4.50 men ingen klocka ringde.... Så jag stressbokade ny biljett imorse vid 6.45 o sen duschade snabbt o han åkte ivæg till flyget. Något jag glømt? Jo vi har badtastedag på jobb idag så det var bara o rora fram lite missmatchande klæder.

Det blev hippiestilen: Grøna o guldiga kilklackosskorna, rosa gul o vitrutiga vadlånga pyjamasbyxor, vit o svartrandig omlotttunika, halsband m stenar i alla færger, sjal i brunt rosa turkost, ruskosa o guldørhængen. Isnt she lovely?

Done!

Då har jag nått målet, snabbt gick det!

Latte hjælper

liiiit mot trøttheten. åt en god fisksoppa på lunchen o nu ska jag køra på sista timmen. Ær i budget o ska bara sælja før 9000 så ær jag supernøjd med min insats denna månad trots semester o allt!

En god nyhet ang semesterpengar fick jag igår då jag låg o vilade hemma, chefen ringde o berættade att jag får utbetalt semesterpengar av jobbet det år jag ær borta jippie, annars ær bara 12 veckor tror jag det var av hela året semestergrundande....Vilket hade gett mig semesterpengar på 3000kr, no thanx! Nu ær jag jættenøjd!

Vi har fått ledigt på midsommar så torsdagen innan åker vi hem o bor hos syster o jag hoppas de ska ha knytisfest så E får uppleva midsommar! Vi ska nog svika Klingsta i år o testa Norra Berget på dagen tror jag, får se!

Imrogon ska vi ha bad tastedag på jobbet haha alla ska vara fult klædda, bild kanske kommer :)

Hicka i magen

sov gott men ær dødstrøtt idag suck....ska vaxa benen kl 13 sen hem o sova!

Klæder: beiga khakivadlånga byxor, vit bomullstunika, lila koftan o guldisarna.

Oj vad jag bloggar idag....

Norge är vrickat bortom all räddning


Terris topp tre


Tre bra saker du inte får missa i Oslo:
1. Grünerløkka
Oslos svar på Södermalm med massor av små fik, krogar och barer.
2. Grønland
Barockt att Norges huvudstad har ett coolt och invandrartätt område mitt i centrum när Stockholm har misslyckats totalt på den fronten.
3. Vigelands­parken
I skymning eller dimma erbjuder parkens 212 skulpturer av konstnären Gustav Vigeland en minst sagt suggestiv upplevelse. Måste ses.


Tillåt mig berätta om ett exotiskt land. Ett land där så gott som alla bär dyra folkdräkter i tid och otid. Ett land där man lever på mackor, har spritförbud på söndagar och konsumerar mer coca-cola än något annat folk.
  Nej, du behöver inte resa över halva jordklotet för att finna Bizarro World. Det räcker med att korsa Sveriges gräns västerut. Landet heter nämligen Norge.
  Brorsan bor vid en åker utanför en håla som ligger utanför Oslo. Mitt i detta ingenmansland avbryts vi en dag mitt i mackätandet* av halvtaskig orkestermusik. Utanför fönstret paraderar tonåringar iklädda folkdräkt och utrustade med pukor, trummor och cymbaler.
  – De ska spela för grannpojken som konfirmeras i dag, förklarar svägerskan medan hon tar ännu en tugga av sin brunostsmörgås.
  – Hoppsan? Vill han verkligen att traktens töntar kommer och spelar oompa-oompa för honom?
  – De är inga töntar, svarar svägerskan. Det är vanligt att spela i skolans ”korps”. Jag har själv gjort det.
  Jag tittar på min coola, tatuerade svägerska med mc-kort. Är det möjligt? Javisst är det möjligt – vi är ju i Norge. Plötsligt längtar jag efter min egen förorts huliganer. Det känns så mycket mer normalt med munkjackor än med broderade västar.
  
Jag har även haft lyckan att vara i faggorna när butiksdebatten ägde rum.
  Bakgrunden i korthet är att livsmedelsaffärer av tradition är stängda på söndagar.
  Du får köpa färdigkokt varmkorv – men inte korv som du kokar själv. Kiosker får ha öppet, men inte större affärer.
  Till sist var det något smartskaft som kom på att man kunde kalla sitt vanliga Rema för ”storkiosk” och ändå ha söndagsöppet, till någras glädje och andras enorma irritation. Handla – på en söndag!? Då ska man ju vara ledig!
  Slutligen blandade sig staten i problemet och slog fast att matvarubutiker visst får vara öppna på söndagar. Fast enbart förutsatt att ytan understiger ett visst antal kvadratmeter eller att lokalen ligger vid en järnvägsstation eller större busstation. Någon måtta får det ju vara.
  
För ett par veckor sen hade jag återigen en Bizarro World-upplevelse i Norge. Jag stod på Vinmonoplet och skulle betala en vinpava med Visakortet. Men maskinen kunde inte ta kortet. Hade jag slut på pengar? Nej. Var det fel på magnetremsan? Icke. Till sist kom personalen på felet: det går bara att betala med norska Visakort, så klart. Eftersom översittande svenskar inte har särskilt hög status i våra grannländer motstod jag frestelsen att påpeka att själva poängen med betalkort är att man ska kunna använda dem utomlands. Kortet har funkat i Indiens mest hopplösa delstater, i ryska förorter och i baltiska hålor. Men – naturligtvis – går det inte i Norge.
  Så – efter plågsamt många besök (en höst på 90-talet bodde jag faktiskt i Oslo) anser jag mig nu ha tillräckligt goda grunder för att våga konstatera: Norge är vrickat bortom all räddning.
  Hoppas ändå att ni hade ett bra 17 maj, era egensinniga knäppisar!
  
  * Våra vänner i väst äter inte mat till lunch, de äter brödskivor. Enligt utsago var det just norrmännen som uppfann de färdigbredda och för-paketerade knäckemackorna med helvetessmaker som ”pizza och vete”.

Djungelvrål

o choklad førsøker jag med nu så jag ska vakna till liv o gøra en bra insats på jobbet...Får dock ej tag i kunderna. Lunchen var en æcklig carbonara så jag åt inte mkt av den, jag måste æta MER MAT PÅ DAGARNA eftersom jag vaknar på natten o ær så hungrig, kissar jag eller vaknar så ær det så svårt att somna om....

Mamma har fått magsjuka igår då hon kom hem o hela natten, undrar vad det kan bero på? Jag har ætit allt som hon ætit..... Hoppas hoppas vi slipper det i vår lilla familj.....Ojdå jag som alltid...

dricker hallonbacardi m sprite zero o lime, mums....men det var ju ett tag sen nu :)
Att använda light-läsk till drinken kan göra dig full - snabbare än beräknat.

Ny studie: Lightläsk gör dig full snabbt
Brukar du dricka grogg blandad med lightläsk?
Då är risken att du blir fullare än dina kompisar.
- Skillnaden är överraskande stor, säger doktor Chris Rayner vid Royal Adelaide Hospital.

Australiska forskare har noga studerat effekterna av att dricka alkohol blandad med lightläsk jämfört med vanlig sockerbaserad läsk. Studien genomfördes med åtta frivilliga som vid första testtillfället fick dricka en vanlig drink innehållande 478 kalorier.
Nästa dag drack de en drink med 225 kalorier innehållande lightläsk.
Skillnaden var markant, enligt testresultaten. Orsaken är enligt forskningsledaren Chris Rayner att lightläsk passerar magen snabbare och påskyndar matsmältningsprocessen.
- Det är förvånande vilken skillnad det blev med konstgjort sötningsmedel, säger Rayner som nu anser att alkoholhaltiga drycker som innehåller artificiellt sötningsmedel förses med varningstext.

Hejdå Mamms!

Hejdå Mamms!


Vi får bilen i slutet av juli

så bra!

Idag trodde jag att det  var natt då jag skulle kliva upp, men ett leende, en dusch o lite peptalk m mig sjælv fick mig att slæpa mig till jobb så nu ær jag hær!

Nyss haft morgonmøte. Nu ska jag jobba o sen hem o sussa innan yoga kl 16.45. Igår var vi på partnertimmen i yoga som var i 2 h, øvningar att andas, massera mig under førlossningen, støtta varandra osv. Vældigt vældigt bra, kænns som vi kommer køra på lustgas o akupunktur så man slipper avdomningen som epidural ger vilket begrænsar møjlighet att anvænda olika stællningar o kænna av værkar osv. Men gør det så ont att jag vill ha det så tar jag det! E tycker det kændes vældigt bra att få veta mer o førbereda sig!Cab i solen

Cab i solen


Tårar

att tårarna rinner oftare o snabbare vid graviditet stæmmer helt utmærkt på mig. Alltifrån filmer, inslag på tvn, felformuleringar av nærstående kan framkalla dem.. Men idag læser jag alla artiklar om flickorna som våldtagits o en mørdats o jag får panik. Vilket samhælle lever vi i? Detta ær något som framkallar tårar hos oss alla, och jag ær så ledsen att det finns så mycket hemskt i vår værld.

Vila i frid lilla flicka som aldrig fick bli stor....

Vaknar hungrig

precis som vanligt! Nu dricker jag vælling o har nyss tvættat håret, ska væcka Mamma kl 10 sen sa vi på Blå Marknad, tænkte køpa en førsenad present till brors fru Linda. Sen ska vi kæka lunch på Løkka o sen bær det av till flygplatsen.

Igårkvæll sa jag då vi låg i soffan att snart borde Pitt o Jolie ha føtt sitt barn, o imorse stod det att de føtt en flicka!

Min krabat sparkar o vænder sig mycket nu, det skrapar till o sparkas i hela magen, underbart hur många gånger jag æn vaknar varje natt!

Ikvæll ska jag o E på Yogakursen før par, en gång bara, då han ær med o får træna andning, massage vid fødsel osv. Intressant!

Gløm inte att det ÆR mors dag idag!!!!

Lørdag på stan

Idag var det kanonvæder så vi promenerade ner mot Bogstadveien o shoppade massor till Mamma, hon køpte byxor, tunikor, kota, kavaj m søta paljetter, skor mm. En væska fick hon av mig som mors dag present, med paljetter på! Sen møtte vi Eivind o hans bror Håvard o kækae på Lektern, cibatta m skink, ægg o rækrøra MUMS! Sen cab hem o nu vilr vi båda ut. Jag hittade ett par skor, bild nedan!

Nya skor!

Nya skor!


Mamma kom med solen!

Igår kom Mamma o vi hade kanonvæder hela dagen, promenerade ner till Aker brygge o kækade lunch dær med E, god fisksoppa men en jækla dålig serviice, mer personal tack! Sen køpte vi god Møvenpickpistageglass o åkte cab på Bygdøy, kikade på fina hus o var på Huk en svæng.

Det førsta Mamma sa då hon kom var ooooj så tjock magen ææær! Hon var helt førundrad øver hur stor den blivit o kunde inte sluta klæmma o kænna, mysigt! Igårkvæll så låg vi o kikade Cold mountain o åt vattenmelon efter maten. Idag ska vi nog ut o kika på skøtbord, men vi ær lite trøga eftersom Mamma fått ont i huvudet.

Nu ska jag klæ på mig o fixa frullis!Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Ledig dag

Igår efter jobb blev det takeaway thai med Eivind o hans syster, sen på Mammasim o sen på DaVinciKoden,  jag blev trøtt men det gick bra, hade med mig en kudde till ryggen!

Inatt vaknade jag som en hønsmamma av att Lillis sparkade o vred sig, jag hade drømt mardrømmar usch...att jag o E skulle gøra slut. Jag blev tvungen at t væcka honom o sæga det o han pussade på mig o sen frågade jag om Heidi var hemma i sækert førvar o det var hon. Så somnade jag så småningom trots mycket liv i magen.

Heidi var på fest igår i min grøna jacka o m lockigt hår som jag fixat, så mysigt o ha henne hær hon ær så go!

Nu ær jag vaken tidigt igen, får så ont i nacken av att ligga på samma sida hela tiden men nu nær jag klivit upp kænns det bættre. Hade fullt med mjølk idag igen på hela brøstet (låter æckligt) det såg ut som om jag flagnat bort brunfærg men då  han sparkar mycket eller jag tænker mycker på honom så kommer det mer mjølk...kroppen ær fantatisk. Men kænns lite skumt o ha mat men ingen bebis att hålla i .....ÆN!

Idag ær det dags før stædning hemma o bara slappna av, jag tænkte nog kika på Eivinds bebisklæder som jag bara slængt i två stora kassar o lægga dem i byrån på hans rum. Ska tvætta allting massa gånger så det blir mjukt o skønt (de nya klæderna) tills han kikar ut till oss. Mamma ska komma imorgon kl 10.20 så vi stæller in vår andra gæstsæng i Lillis rum så hon kan sova dær!

Saker vi måste køpa:

Spjælsæng ( vill ha den basic(inget krimskrams) på ikea men den har återkallats pga dålig botten)
Skøtbord (någon som vet VART man kan hitta ett badkarskøtbord?)
Bilstol ( ge gærna tips på bra bilstolar som man kan ha førsta tiden som kan bæras med)
Bærsele, Babybjørn kanske køpa Hanna o Anders begagnade i Svall
Sitter ( låna av bror?)
Men allt detta blir nog i slutet av juni før då får vi presentkort på Babyland av jobbet!

Nu frukostdags!

Klæder: Gråa mjukisbyxor, ljungfærgat linne, tæcke!

Jaaaa

nu har jag klarat av månadens jobb, skønt!

Så då kan jag ta långhelg utan dåligt samvete. Nu vann jag 250 kr i presentkort på senteret hær vid jobben, kan handla klæder eller skor osv...men jags ka på Ica o shoppa tvål, mjølk o annat :)

Hemsideadressen ær

homepage.mac.com/josefine.nordstrandSovit en hel natt!

Jaaaa jag fick sova inatt, o vaknade till solsken! Det berodde nog på en kombination av yoga, massage, E la sig samtidigt som mig o hjælpte mig att lægga kuddarna ( har 5 st!) perfekt under knæn o ben.

Nu ær hemsidan uppdaterad så kika gærna på de sista två albumen.

Klæder: Svarta caprilånga jeans, vit t-shirt m made with love texten på magen, guldisarna (kanske ska skriva då jag INTE har dem istællet)

Us

Us


Kanondag på jobb

nu har jag snart klarat mitt mål denna vecka ( 3 arbetsdagar ) på 75 000 kr, så om 15 000 kr ær jag i budget på månaden! Ska ta det imorgon, nu ska jag hem o ta på mig mysbyxor o sova i sængen o læsa tidningar.... BEHØVER SØMN!

Regn....

NU har jag bestællt bredband o fasttelefon så inom 3-5 veckor (lææænge) har vi det!

Jag ær så førvånad øver vædret, regn regn o grått grått.... o inget sover jag på nætterna heller... Jaja snart helg igen o ledigt i 4 dagar, ska bli skønt!

Ikvæll Yoga o sen hem o mysa!

Klæder: Svart knælång kjol, ljungfærgat linne, vringad svart trøja o guldisarna.Jag på Mammatræff (Gro vid sidan av mig)

Jag på Mammatræff (Gro vid sidan av mig)Vi var 18 st


Stressig dag!!!!!

Inget internet hemma o kan ej ladda in bilderna ænnu....Stress på jobb men nu haft en kanonkvæll efter Mammatræffen som var toppentrevlig m god mat!

Fått massage av Es lillasyster som bor hos oss en vecka, skønt før min onda rygg. Hon ær så himla go o gullig.

Mamma kommer fredag - Søndag det blir mysigt. Ønskar Pappsen också kom, men jag åker ju hem i midsommar.

Nu SOVA!Min kæra o jag i Amopi

Min kæra o jag i Amopi


På væg till lunch

På væg till lunch


Semester...

Semester...Innan restaurangbesøk utanfør hotellet!


Hemma!

OOOH vad vi ær utvilade o nøjda med semestern! Nu har jag slængt klæder på vask o sitter m en kopp vælling o kikar One Three Hill. En vecka var perfekt o vi rekommenderar Karpathos som slappstælle o romantiskt place.

Møtte ett par på flyget som vi tydligen bor 2 minuter ifrån hær som har en son som ær 8 mnd, søøøt så vi gosade han o jag. Jag græt av lycka innan vi landade før att allting kom øver mig, vi firade den 19 att det ær 3 månader kvar o det kænns så snart, snart får vi møta vår Lillis! Han sparkar mer o mer (sover knappt) o inatt vaknade jag kl 4 o græt før jag var så hungrig, vi har ju somnat så tidigt så jag "missat" nattfikat...Det var inge skoj men jag gør allt før min prins, vi klev upp o åt direkt då frukosten startade 7.30. E tar verkligen hand om mig, ser till att allting ær bra hela tiden o jag ælskar honom mest av allt i hela værlden, finns ingen annan jag skulle kunna se bli en sån bra Pappa som han....

Imorgon ska vi till jordemor på morgonen tillsammans o mæta magen, væga osv sen hæmta Es bil på verkstaden, jobba o sen hæmtar jag min mac så imorgon kan jag lægga in alla mina bilder på hemsidan som jag længtat efter att gøra,jippie! Om ni kikar dær så skriv gærna kommentarer hær inne!

Klæder: Khakibrallor t vaden, vitt linne o vit tunika, svart peaktrøjaFørsta dagen på balkongen!

Førsta dagen på balkongen!


Vi njuter

Helt underbara dagar i vackra Grekland, 24 grader o mycket vind! Men det ar perfekt nar jag har magen att tanka pa, han sparkar en del da jag ligger pa ryggen,men har alltid massa stotte sa jag inte ligger rakt ner, kuddar bakom ryggen o sjal pa magen!

Hotellet ligger vid stranden o de ar valdigt gastvanliga, alla fragar om hur langt bebisen ar pa vag o ALLA sager att det blir en pojke. Vi lever i synd da eftersom vi ej ar gifta :) Men vi pratar mycket om brollopet vi ska ha sen, da LIllis blivit ett ar sa ser det ut som om han far se sin Mamma o Pappa gifta sig!

Maten ar supergod, lamm o tsatziki *mums* Massa glass o melon i mangder! Vi ligger mest vid poolen o laser, badar o vilar. Nykarare an vi ar nu kan vi nog inte bli!

Vi har pratat en del om framtiden, semestrar med alla i vara familjer som vill folja med. En sommar kanske eller Thailand over jul med de som vill,  nu nar min sida av familjen bor sa langt borta som de gor! Ska bli skont att komma hem i sommar o mysa med familjen, ligga pa Pallviken, visa E Gatufesten o Spikarna, Bergafjarden....

Varfor jag nu sitter pa internetkafe ar for att vi vantar pa att Championsleaguefinalen ska borja. Jag ar  lite  trott o klockan ar en timme mer har, dvs matchen borjar 21.45, men det ska ga bra! Ar lite kluven,E hejar pa Arsenal o jag har ju sett Barcelona live men far nog halla pa samma som min kara :)

Klader: vita linnebyxor,vittlinne, gra vringad mystroja guldisarna

Min ælskade!!!

Min ælskade!!!


Vi har kækat på McDonalds!

Vi har kækat på McDonalds!


Ænnu en solig skøn dag

Idag!

Igårkvæll vid 17 kom E hem från jobb o Viktoria kom hit från Uppsala! Vi kækade grillade kyckingspett, majskolvar o bakadd potatis på innergården o myste. Sen møtte jag o Viki Petronella på Odeon o de drack vin o jag varm choklad. Odeon ær lite Stureplan, vældigt många "fina" mænniskor o ett glasv vitt kosta 97:-.

Mysigt men min hals reagerade kraftigt på røken, kændes fel mot Lillis också som faktiskt får i sig røken, usch kommer aldrig att førstå varfør man røker, det ær æckligt, osexigt, fult, luktar illa, dyrt, osunt o framførallt respektløst mot omgivningen!

Sen vandrade vi hem jag o Viki o drack te o jag vælling innan vi somnade i soffan o gick o la oss vid 00. Jag hade sparkarnas stund i magen men somnade efter en stund, sen vaknade jag 2.45 av min KÆRA man som varit ute m några jobbkompisar o ruckit øl, han hade glømt nyckeln!

Sov ingenting efrer det o skickade ut honom på soffan efter bara ngn minut efter han kæreksførlklarat sig o somnat eftersom han snarkade pga kombinationen stark pollenallergi / øl. Sen somnade jag inte ændå......

Kækade frulle o jag o Viki gick till Gryneløkka o møtte Petronella o  strosade, sen var vi  på Aker Brygge o dær møtte vi Vikis væninna Cornelia oo hennes Daniel, Målfrid ( deras væninna), Sindre o E kom. Så fikade vi o de drack vin. Jag drack en kaffe latte *mums* Sen vandrade vi lite mot slottet o vi gick hem.

Nu har vi packat o stællt klockan på 3.30 o vi tar bilen t flygplatsen, taxi var på lørdagsnattavgift o kostar 750 o det ær før mkt. Så har vi bilen också på vægen hem, lika bra det! Flyget går 7.00, vi længtar massor båda två o har ipod, bøcker, værmeljus o klænningarna nerpackade nu!

Ha en toppenvecka allihopa!!!

Min væn Viktoria

Min væn ViktoriaPå Odeon


Nu har jag semester!

*jippie*

21 grader varmt o nystædat hemma!

Inte dåligt, jag længtar så efter vår resa nu o sen till semester i sommar så jag kan va med familjen. Vill bara æta bullar o kramas med alla nu nær jag børjar likna en sæl.... Inte lika kul o tænka på samma saker som innan, partytoppar, lockigt hår o vin... Nej nu ær det fina skøtvæskor, bebisklæder  o amningsbehåar som upptar min tillvaro :)

Kikade nyss på 3d klippet, det ær en liten krabat dærinne som øppnar o stænger øgonen o ler o idag då jag vaknade kænde jag hur mycket jag længtar efter att hålla honom, se Es øgon då han ser honom førsta gången, førsta natten hemma, førsta allting længtar jag så mycket till!
Samtidigt ska jag / vi njuta av sommaren o den tvåsamhetstiden vi har kvar nu, sen blir vi tre på riktigt!

Idag har vi stædat hela hemmet, jag tvættat några maskiner, dammtorkat o tagit badrummet (nog sista gången eftersom badkaret gør min rygg lite ond)  o E har dammsugit o torkat alla golv! Kalkonkorv o makaroner blev middagen o nu ær vi båda helt utslitna.

Hann sitta ute en svæng i solen också o læsa lite Damernas værld, o åt vattenmelon!

Imorgon:

Jobba 8-12, hæmta Es bil
H&M læmna tillbaka flipflops (trasiga)
Den kule mage, læmna tilbaka bestefarstrøjan som va før liten før Pappa
Byta rent i gæstrummet till Viktoria
Handla till middag o frukost, vi grillar nog...det sak bli 16 grader så inte superkallt æn....

Morgonstund

Blå himmel o sol!

Kækar frullis innan jobb, idag ær det stæddagen, vi har damm øveallt ifrån vår matta! Sen kan det va skønt o ha ite fræscht då man kommer hem ifrån semestern också. JAAA semester bara någon dag kvar nu, Viktoria kommer imorgon *jippie* Vi ska ut o dricka (te) / vin jag ; Viki o Petronella. Det blir mys! Hoppas på en varm kvæll till, snælla!!!

Klæder: Vit bomunllstunika, m knyt under brøsten o beiga khakibrallor vadlånga, guldisarna!

23 grader

o klockan ær snart 18, ska promma till simningen nu sen hem o slappa efter en kanondag!

3d var helt fantastiskt, bilerna hær inne ær bara med min mobil på korten vi fick så de ær gaska otydliga, førstår om ni tycker de ser lite skumma ut men vi ser på videolippet vi fick på cd-rom flera gånger m :)

Sen var det massagen, underbart skønt ska ringa o boka in fler timmar imorgon, sålde dessutom tjejn som æger stællet så då ska hon få en bra pris o jag billig massage - I like!

E snusar søtt o ær nyklippt, jag skickade honom t min frisør som ær kanonbra o BILLIG, lærling 215 kr allt annat kostar minst 500 kr hær om man ska klippa ett strå eller mer. Så nu ær vi nyfriserade o tokglada att prinsen verkar ha det strålande inne i mørka magen, væger drygt 1000 gram sa han så ni kan ju tænka er att han ær smal som en sticka førdelat på ca 30 cm :)

Nu hoppa i bikinin, ær lite latsugen o va hemma men men .......

Åt førresten god yoghurtglass på 7eleven, KØP o NJUT!  Tog vanlij o jordgubb, mums!

Visar sina biceps

Visar sina biceps


Ræcker ut tungan

Ræcker ut tungan


Vi førvæntningsfulla innan 3d....

Vi førvæntningsfulla innan 3d....


Allt ær bra med vår kæra prins!

Allt var normalt førutom lårbenet som var lite extra långt, = långa ben FOTBOLLSKILLE sa Eivind :)Elle i brevlådan! Då blir jag glad!

Elle i brevlådan! Då blir jag glad!


Førsta grillningen

hade vi igår, kycklingfile o champinjoner m fetaostsallad o potatissallad! MUMS satt ute på bakgården o myste o læste ihop. Sen var det yogadags, jag blir sååå trøtt o får ont i huvudet førsta halvtimmen, sen sista timmen blir jag mer avslappnad o då jag går ut har jag ny energi, rekommenderas åt alla som lider av spænningshuvudværk eller stress!

Sen sover E nere nu i gæstrummet så jag får sova, søtisen! Inte så romantiskt men det funkar nu så vi får sova bægge två.

Idag 3dultraljudet vi væntat på :) 12.30
Gravidmassage    15.00
Sim 18.15

Klæder: Bruna skor m kilklack, vit o brunklænning m prickar, omlott!


Effektiv!

Jag kør på som bara den, mkt ska hinnas nu innan semester hit o dit. Har en del jobbiga kunder men pratade nyss med en underbar dam som har ettcafe, klæder o interiør på landet. Turkosa små stolar o rosa blommor på borden i lantlig miljø....jag vill dit o dricka te med henne!

Men ska fortsætta vara mitt nya supereffektiva jag som jag måste vara før o hinna med allt på halvtid!

Klæder: Svarta vadlånga mjukisbrallor, vit långærmad tunn tunika m knappar fram, guldballerinorna.

Frisørtid kl 13.30 jippie!
Yoga kl 18, hmm var det 18 eller 18.30?


Lillis på en råkopia

Lillis på en råkopia


Ingen sømn eller aptit

Inatt var det kaos, ingen sømn åt mig pga en tæppt sambo som småsnarkade, fåglarna sjøng utanfør o Lillis toksparkade. E blev hemma o jag åkte till jobbet, kom hem dødstrøtt o tvættade lite, satt ute en halvtimme på gården o læste sen vilat!

Ær så hungrig ofta nu men inte sugen, så jag tror jag ætit lite lite sista tiden, någon macka hær o dær m vælling men ingen riktig mat. Jaja, skønt med værme o sol iaf.

Nu ska jag promenixa till Simmet, trøtt som en zombie o sen bara ligga i soffan hela kvællen!

30 arbetsdagar

tills jag går på semester o sen mammaledig, overkligt!

E ær hemma pga pollen, usch høga bjørkhalter nu... o jag sitter på jobbi strålande morgonvæder!

Klæder: Vita linnebrallor, vitt linne m spets, ljusgrå vringad bikboktrøja m knappar i ringningen, guldiga skorna!


Fab soldag!

Idag tog vi bilen o drog till Huk på Bydgøy. Fullt med bikini o strandklædda folk vart man såg, på varenda strandplætt o græsplætt. MYS! Många grillade ute men vi satte oss på SULT då vi legat på filten en stund (E har otroliga pollenattacker nu med nysningar o røda øgon, stackars!!!), vanligtvis otroligt bra restaurang men idag gick det åt helvete før dem (før o anvænda hovmæstarens egna ord) Vi fick først vænta 1 h på pizzorna o sen fick vi fel , så då bytte vi till Buffe ist,(grilmat, sallade, oliver, ost, potatis) sen tog ølen slut, de såg inte att vi ville bestælla o ja allmænt kaos.

Vi fick varsin chokladbrownie med jordgubbar till som kompensation (98kr st) men då vi tillslut efter ca 40 min efter vi bestællt rækningen ej fått den gick jag fram till hovmæstaren o sa jag betalar inte før detta. Vi kækade o drack før 600 men betalade 200 kr o 0 kr i dricks o gick. De var helt enkelt inte førberedda på solen o værmen idag, men vi fick god mat o myste i solen så det gick fint, men servicen var allt annat æn bra!

Dagen var trots det underbar, restaurangen ligger på udden o man ser hav åt alla håll. Vi njøt i solen o bara myste o kikade på bebisar som finns øverallt omkring en nu :) E ler o sæger se dær varje gång, oftast om det ær en liten pojke!
Nu ær vi hemma o ska slappa av lite o ladda batterierna inør jobbveckan som vi ska avverka innan Grekland kallar!


Færg på nosen

Færg på nosen


På restaurangen i solen

På restaurangen i solen


Bæsta dagen på længe

Vi kækade god frulle, avokado på Danskt rågbrød o sallad o vattenmelon *mums* Sen strosade vi ner mot bryggan genom marknaden det var MYCKET filk, orkade inte kika på sakerna, hade full fokus på att inte tappa bort E o att inte smælta bort i solen. Hade riktiga klæder på mig så jag slapp få panik, vitt o bomull. Drack massa vatten o vips va vi nere i Slottsparken, grøna græsmattor o folk på filtar i bikini. Nu ær det sommar!

Sen åt vi en glass, satte oss på en restaurang o åt fisksoppa o Emelie kom førbi en svæng, sen strosade vi lite till o jag låg i Es famn på en bænk o myste. Sen gick vi hem o køpte mer glass o nu har vi landat hemma med massa shoppingkassar. E køpte en superfin grøn jacka som vårjacka o jag en del sommarklæder, en brun klænning, vita flipflops m stråsula, en vit tunn långærmad trøja m knappar upptill, ett par svarta mysbyxor som går till vaden!

Klæder: Vita linnebyxor, guldskorna o vit / rosarandig tunika m kort ærm.

Sommardag, myys m mycket isvatten!

Sommardag, myys m mycket isvatten!


Min kæra på aker brygge, fisksoppa i værmen!

Min kæra på aker brygge, fisksoppa i værmen!


18 grader o inga moln....

vaknade jag av idag, sitter o dricker vælling nu var så hungrig. Ska snart slænga mig i badet o tvætta håret o fixa lite sen ska vi på marknadsdagar som ær hær på Bogstadveien, de stænger av gatorna från bilar o har marknad o restauranger ute ist!

Igårkvæll va supermys, Petronella o Stefan stannade till 1 sen diskade vi o dansade lite :) Maten var:
Toast m avokado, citron, rød stenbitskaviar o færska rækor (blandat i rømme)
Færsk pasta m flæskfile i tomat o medelhavsørter
Jordgubbsglass m færska hallono  melon

Sovit som en stock, E somnade nere så jag slapp snarkandet efter måååånga glas vin o øl som det blev, jag børjar længta nu tills jag ska ut m tjejerna, bara dricka vin, locka håret o sitta o surra. Sen o gå ut ær inget jag saknar. Men jag hade vældigt skoj igår ændå nu nær jag orkar så mkt mer! Petronella fick kænna riktiga sparkar høgt upp i magen, vilket var skoj, kænns mer verkligt då tror jag!

Klæder: Pyjamas o glasøgon

Har nog min mac tillbaka då vi kommer hem från Grekland, så då blir det bilder o uppdatering va hemsidan!

Mardrømmar

FYYYY!

Fredag sol o underbar helg!

Klæder: Svarta satsbrallor tighta till vaderna, vit o svart randigomlottklænning o guldisarna!

Myskvæll

Vi har haft så kuligt, på den kule mage! Det børjade med snittar, oliver o ost, parma(spansk som jag inte får æta...hmm) m melon, små pajbitar o pizzor, godis med mera. Sen minglade vi omkring o kikade på leksaker o klæder o fina men DYRA mammaklæder, kænns før kort tid nu før o spandera mer på tjockmagen!

Sen blev E kær i en kamouflagedrækt m ben som han køpte før 400 kr till Lillis o bokstæver med færger o djur på som ska sitta på dørren till hans rum. Jag fick en rosa t-shirt gratis o køpte en present till Pappa eftersom han inte fick någon i mars, ska skicka den imorgon!

Sen strosade vi omkring o fotades av fotograf som ska lægga ut bilderna på nætet så kan vi bestælla førstoringar før 200 kr / st ska nog bestælla 4 st o ha hemma, någon med oss båda o någon m bara mig o magen! Sen pratade Gro Nylander (kænd førfattare o barnmorska, har skrivit de 2 bøcker jag fick av E) o E tyckte det var vældigt intressant, han høll på mig mage hela tiden o ær så underbart go o romantisk, viskar søta saker vart vi æn ær *kær* Sen utlottning av vagn o modevisning. Massage før gravida bokade vi  in åt mig o kikade i broshyrer før babysim o fick gratisprodukter før førsta tiden, shampo, olja, zinkpasta osv før Lillis. Vældigt lyckad kvæll o strosade till bilen på Løkka dær jag tidigare bodde o det sken sol o massa folk satt ute o drack øl, så mysigt!

Nu ska jag få fotmassage jag har tuuur som har E han ær bæst!

Shopping till Lillis

Shopping till Lillis


Vecka 26 lillis trivs i magen

Vecka 26 lillis trivs i magen


FINALLY SUNSHINE!

Jaaa æven fast jag ej sovit næstan något på två nætter nu så vaknade jag av fågelkvitter o sol, vad kan gøra dagen bættre?

Ska snart gå o køpa min dagliga tonfiskciabatta, mums! O kanske en varm choklad eller latte, ær så sugen på riktigt god lunch idag.

Ikvæll ær det stæda først o sen på gravidgrejen på Den kule mage med E, ska bli myys! Sen førhoppningsvis sova gott....

Klæder: Svarta leggings m spets, grøn stretchklænning H&M (egentligen 36 vanlig klænning men med MYCKET stretch) m liten krage o knappar i urringningen, ballerinaskor i guldsvart.Superdag

på jobbet, det trodde jag aldrig imorse!

Kækar fiskisar m potatis nu, kanske ær jag galen men ælskar uppværmda fiskisar o potatis o mjøøølk!

Ska nog snart bege mig hemåt o inte gøra nåt! Måste først få en del svar från chefen ang løn osv som krånglat...

Yoga var lovely!

Men jag sov inge bra alls, kanske fick før mkt energi efter promenad hem. Det var iaf en bra dag igår m mkt bra info om bæcken hos fysioterapeut, andning osv på Yoga o sen mysig kvællsfika i soffan till Desperate med E.

Idag ær det fortfarande grått, hallå jag ønskar mig sol? Jaja så længe solen skiner i Grekland då vi kommer ær vi nøjda, ikvæll ær det Mammasim o sen kommer Jessica på besøk. Sen imorgon kick off på Den kule mage på Gryneløkka med E, vi ska få snittar o champagne (alkoholfri hoppas jag!) o få info om vagnar, babysim, klæder, en som heter Gro Nylander som ær kænd førfattare ska hålla føredrag o signera bøcker samt magar ska fotograferas. Blir nog mysigt o gå med E o få andas lite bebiskænsla :) Gro Nylanders bok om graviditet fick jag av E i adventspresent o hon skriver mkt bra om amning osv....sen fick jag den andra boken i julklapp så ska bli skoj o se henne!

Nu jobba!!!!

Klæder: Beiga vadlånga khakibrallorna, rosa t-shirt, beige sandvringad trøja, guldaktiga skorna!
Rosa sjal.Neej

lækaren som ska gøra 3d ultraljudet ær sjuk, så nu får vi vænta till næsta onsdag kl 12.30..... jaja hinner med Ikea o vila lite då istællet...Men ville ju se vår prins IDAG!

Jobbar 2 arbetsmånader

sen semester o sen Mammaledig, konstigt o tænka på. Mitt team va bæst æven denna månad hihi, skryter lite :)

Helgen var bra men gråååå så vi har mest fixat o donat hemma o kækat alltfør mkt take away!

Klæder: Svarta brallor, svart vringad, lila koftkavaj o svarta klackskor m rund tå

Planer idag:
 Jobba till 12
 Fysioterapeut 13.30
 3D UL 15.30 *vi ska tjuvkika på vår prins*
 Gravidyoga 18.30-20

vitt rum till en prins

vitt rum till en prins


Tv på plats!

Tv på plats!


Tavlor i trappen

Tavlor i trappen


Marinblå, syns dåligt...

Marinblå, syns dåligt...
Vår fina Emmaljunga, mmsbild... Den står i kællareen o ær så fin!