MAMMAJEANS!

Jag hann inte använda mina Mammajeans knappt, dels var M lite stora då jag köpt dem o då de passade var det VARM sommar =) Så jag lägger in dem här o vill någon köpa dem så maila på min privata mail:

[email protected]

Det kostar en del att skicka dem så jag kommer lägga till lite på priset så ingår frakten i priset. Tror det ligger på runt 60 kr / byxa om jag ska skicka annars. 

Stuprörsjeans H&M Mama med slitningar stl S
Dessa var supersnygga men redan för små då jag köpte dem. Snygga med tunika, tröja eller skjorta till. 
Jag med dem, enda gången jag använt dem i Uppsala på våren.
Pris 200 kr

Lite mer baggy modell, vida i benen. 


Fickor bak. Söta med tight tröja o liten kofta till.
Pris 150 kr.
H&M Mama

Vanlig bootcut med fickor Stl M 
H&M Mama
pris 150 kr
 
Närmare bild
Bak


Jeans Lindex MOM stl M
Bootcut enkla raka. 

pris 150 kr
Bak




full action!

full action!

Här är det full action, E lär sin Bestefar att skriva word, skriva ut o allt annat som man ska kunna nuförtiden =) 

Jag la min älskade son förut o han sover sååå sött. HOPPAS hans feber inte kommer tillbaka. 

sjukling...

Vaccinreaktionen kom lagom tills jag o Elian var ensamma. Vi sov alla tre på soffan o så rusade E iväg för att hämta sin Farfar. Så bytte jag blöja på en varm kille som hade röda kinder o var smått missnöjd. Jag skulle göra lasagne + skogsbärspaj o Elian satt i sin stol o med mariekex, leksaker o Mammasång så klarade jag PRECIS att slänga in pajen iugnen då lasagnen var klar. 

Så spydde Elian då jag skulle mäta hans temp som kom upp i 38 grader, inte mycket men hela han var slapp o missnöjd. Han spydde ut allt som fanns i hans lilla mage o grät. Vi duschade av honom lite o så kom E o Farfar innanför dörren, Sen har jag o Elian legat o myst i sovrummet, han ville bara vara nära o jag har burit omkring honom hela tiden. 

Efter en stund fungerade alvedonen o han satt ute i sin Olderfars famn o åt massa vaniljglass =) Så himla sött, de hade så fin o mysig kontakt. 




Småsjuk liten kille... Men glad ändå, men inte just på bilden =) 

Nu ska jag fortsätta ta hand om vårt hjärtegull som leker med sin present som han fick av Olderfar. E hjälper till att lära hur man använder en pc. 


Baker Hansen & Balkong

Här är vi på Baker Hansen, jag smilar upp mig för att försöka se vaken ut. Idag var nog min tröttaste dag på LÄNGE! 

Elian blundar tyvärr, han var supertrött han med efter en jobbig natt plus att han småsomnade i bilen på väg till kontroll men så väckte vi honom då bilen stannade. Så nu när jag ligger o myser i soffan så sover han fortsatt på balkongen. Det är SÅ härligt med stor balkong + hiss. Det betyder att om jag är trött kan han sova lika skönt där ute så jag kan vila eller göra annat. I höst ska jag jobba en del då han sover. Mina promenader ska jag självklart fortsätta med ändå. Antingen på morgonen med vaken kille eller på kvällarna med en väninna. Jag kommer nog jobba 3-4 luncher i veckan plus lite mer då han är vaken också. Vill man så kan man.


Vårt hjärta just nu. Varm o go i sin vagn. Full med mat runt munnen, men vad gör det? Då Pappa o Elian varit ensamma brukar det se ut just så, mat överallt men lycklig. Precis som det ska vara.


TGIF

Inom jobbet igen o haft lite kurs, nu ska jag ta med mig en sovande Elian som E matat o tagit hand om hær på jobbet. Han har ænnu inte fått någon reaktrion på vaccinationen så vi håller tummarna att han slipper det.

Efter kontrollen så åkte vi o shoppade brallor o jeans åt hjærtat som varit så duktig o sen kækade vi GOD lunch på Baker Hansen o myste. En perfekt fredag. I eftermiddag komer Eivinds Farfar på besøk så jag ska gøra lasagne o baka paj.

tidigt vakna!

Tuff natt men nu är vi vakna efter att ha ställt klockan på 8. Jag o Elian är nästan klara o E duschar. Teamwork så hinner man....hoppas vi. 9.15 har vi ettårskontroll. Solen skiner men det är bara 6 grader, glöm inte vantarna idag på barnen =) Det gjorde jag igår!

sent inlägg...

OJ OJ OJ så sent. Sängen NU!
Blev mycket kläder att sortera, två fulla IKEAkassar ska bort.



RENSNING!

RENSNING!


Oj bara för att jag skrev lugn kväll så hyrde E en actionfilm, en minut orkade jag sen begav jag mig in i garderoberna. OJ vad mycket som är för stort, "old" o sånt jag inte behöver. SKÖNT!! Men denna shoppade jag för längesen second hand o har aldrig använt, ska bäras med svarta leggings nästa gång jag ska ut. Så himla fulsöt tycker jag. Som en frisörska på 60talet!

Jag trodde E fotade bara klänningen så därför ser jag så koncentrerad ut, han sa ETT bilde eftersom jag störde honom i filmen :) killar....

Lugn kväll hos oss

Lugn kväll

Ingen prommis ikväll, Ashi har ont i huvudet. Jag har legat på soffan i timmar nu. Badade Elian bara o sen har E gjort allt. Lite tuff nattning av Elian men han gick in o sjöng o lugnade o en gång hade Elian tagit av sig byxor o strumpor, haha! SÖT. Men han somnade tillslut. E har hela tiden erbjudit sig att ta nätterna sen 1 juli ( semester) men jag har gett upp då jag först måste väcka honom o sen lyssna på att Elian är vaken...

Men nu torsdag, fredag o lördag är det dags. Jag måste få sova lite mer o bättre. Överlever men mister min energi som jag behöver o ÄLSKAR. Imorgon är det fredag jippie, älskar helg. Alla blir så glada då. Vi ska på ettårskontroll. Vaccinera vårt hjärtegull, men det ska gå så bra så.

Nu är E o hyr film o jag ska göra mig en kopp välling. ÄLSKAR vår soffa....! Bra köp. 

Jo, ni som skriver att Elian är lik mig, jag önskar jag kunde ge er någonting för varje sån kommentar för det gör mig så stolt hihi men jag ser själv att han är lik mig som liten men inte som stor. Så TACK för alla kommentarer som värmer. Självklart alla andra då också, inte bara de som handlar om att Elian är lik mig. 



Observerar o skrattar

Stora E är less eftersom xbox plus vår digitaldekoder inte fungerar. Lilla E ÄLSKAR nämligen att krypa SNABBT fram o dra ut dessa o dess sladdar ( nytt tvskåp MÅSTE köpas asap). Vart stora E än sätter lilla E snabbar han sig att krypa fram o dra stora E som ligger på golvet o fixar i håret o jag SKRATTAR ihjäl mig. Ligger i soffan o observerar kaoset.....

Odeon med rosa flickor!

Nu är vi hemma igen! Jag prommade till Majorstuen vid 12 så Elian sussade i sin vagn. Sen kikade jag i butiker o provad eett par underbara Fornarinastövlar med tofsar på ( 2795 :-) men shoppade dem inte. 

Mötte upp våra favvisar, AnnaStina o Johanna på Pasta Basta. Men där var servicen dålig så vi hamnade såklart på Odeon =) Elian käkade lite först men blev snabbt otålig. Tror han är alltför stor nu för att vara på restaurang, jag hade glömt hur det är att vara utan E på restaurang... Då vi är två avlastar vi varandra så den ena får äta o den andra leka, gå på upptäcksfärd. Annars undviker jag helst att käka ute om inte Elian sover i vagnen. Hursomhelst var det SUPERMYS att få möta våra girls in pink =)




Elian käkar lite med mig. Här skiner solen o den var lite varmare, först då vi satt på Pasta Basta var Elians händer superkalla så imorgon tar jag med vantar ut. 

Jag fick shoppat vinterkläder till Elian också, planen var overall men det är ju SÅ mycket tuffare o mer vagnvänligt med tvådelat så det blev POPs marinblå byxor + jacka med fleecejacka innuti som kan tas ut. Plus mössa, tossar o vantar(lagt undan o ska shoppas med tossarna som kommer in snart. Nog om barnkläder =) 

E hämtade oss o nu ska jag försöka vila men jag kan inte, har så mycket i mitt huvud o jag känner att jag önskar mig en helg på SPA eller nåt... DET kanske kunde få mig att komma i rytm igen. Nu ska jag slänga in en tvätt, Elian smutsade ner en del idag då han kröp omkring på marken!

Här leker Elian:

Vart är Elian ??

Tittut!



godmorgon!

godmorgon!


Här är vi NU! Jag fotar gravidkläder o ska sälja dem o vi ska strax äta frukost!

sov sött!


Elian på hotell i Sthlm =) 

Nu ska jag lägga mig, jippie kanske vara utvilad imrogon? Ska läsa blader o bara njuta av att vi fick en kväll bara vi två, mys. Men mår smått illa av för salta popcorn o allt smågott. Men så ska det nästan vara då man varit på bio! Hoppas ni får SOVA GOTT inatt så ses vi imorgon.


Föräldrar på vift


E på väg till garaget. Vi kom oss iväg i tid o hann köpa massa godis. Jag som blev så inspirerad av att väga mig o mäta fett% idag. Allt var bra men jag skulle gå upp ca 300 gram i muskler, det peppade mig eftersom jag innan graviditet tränade mer. Ska komma igång, det motverkar benskörhet. Man måste tänka på att kroppen ska bära en hela långa livet. Det glömmer man ofta i all vikt o utseendestress.


Så här ser jag ofta ut, smsar o går samtidigt =) Här väntar vi på hissen. Måste ju föreviga då vi är utan barn. 


Filmen var HELT galet dålig, den heter Fem Lögner o är norsk. SE INTE är mitt tips.


BIO

Nu ska vi iväg på bio. Snälla Onkel är barnvakt. LYX!
Dagen idag blev väldigt lugn o jag fick mig en timmes massage hos massör, SKÖNT! Hon vögde o mätte min fettprocent o så, intressant. Oj nu ropar E, gotta go!

radio o matlagning

Lagar fiskpinnar, potatis o citronsås o lyssnar på Filippa Reinfeldt som sommarpratat i sommar. E sover FORTFARANDE, har gett honom ett täcke så han sover nog sådär gott som Elian gör i vagnen ute... Vi ska gå ut en tur efter lunchen. 

Puss mitt hjärta!



Här ligger en nyvaken kille i soffan o MYSER! Han älskar att kura i si i kuddar o mysiga sängar. I vår säng kastar han sig omkring alla kuddar o borrar in ansiktet o stortrivs! SÖT! Här i soffan på ett överkast. Vi somnade allihopa precis som igår, igår sov vi i sängen allihopa men idag somnade mina E i varsin soffa o jag halvsov o njöt tystnaden.

Puss mitt hjärta!


GLAD kille då jag kom hem ifrån jobbmöte.


E sover i solen ute, ni kan ju gissa om soffan stays or goes?


zzzzz stör inte prinsen!

Nu ska jag ge lunch här till Elian, jag känner att dagen FLYGER iväg. Jag sitter i Es pyjamasbyxor o planerar framtiden. Men såna dagar behövs de med =) 



solig onsdag

Solen skiner o himlen är blå, LYCKA! Nu tvättar jag sofföverdrag o ska ta en dusch, sen iväg på jobbet o ha ett litet möte. Tänkte nog luncha med tjejerna också! 

Tänk om bara två veckor är vi i Sundsvall jag o Elian, ska bli SÅ mys. Nej nu måste jag skynda mig. 

ettårsboken!

ettårsboken!

Elian om du inte orkar läsa Mamma blogg om ditt första år så kan du snart bläddra i denna. Ska välja ut godbitarna o skriva en saga om när du kom in i vårt liv. UNDERBARA du...

Nu kommer E hem, MYSDAGS! 

på plats!

Nu sitter jag i denna SKÖNA soffan o bloggar. Stackars E o Stefan som bar, den är enorm! TACK snälla snälla Stefan!

Jag ska i säng i tid ikväll, ska på möte på jobbet imorgon kl 10.30. 

på plats!

Läser MAMMA o myser framför tvn. 

Busig kille...

Ikväll har ju E spelat fotboll o jag har tagit över hans badaEliansyssla. MYSIGT! Ska jag göra oftare. Men vilken busig kille vi har. Jag har städat o han springer efter o häller ut ALLT som jag lagt i backar o lek-klossar som ska ligga i en vagn slänger han ut DIREKT! Han kan inte heller äta någonting utan att ha saker att leka med eller se på samtidigt, ohan kastar dem på golvet HELA tiden. I vagnen då han har leksaker kastar han också allting efter oss på vägen. Jag tror det är dags att inte ta med leksaker utan låta honom kika på världen runtomkring ;)

Nu ligger han o småropar på mig, men jag var nyss inne o pussade o sjöng. E får hjälp av Stefan att hämta nya soffan, hon som säljer den var SÅ trevlig. Hade en annons på en vanlig vit men då jag frågade lite om att göra den till 160cm sovsoffa så hade hon också en sån likadan o valde att sälja mig den istället, världens service =) Men hon varnade mig att den kan vara för stor för en vanlig släpvagn så jag bad E hyra den största HOPPAS det fungerar!

Busig kille blir körd av E som nyss kommit innanför dörren efter fotbollen. Duschade o försvann igen. 

Nu ska jag fota vår gamla soffa o lägga ut på finn, den står just nu på balkongen. 

Till vänster en gåstol som också ska säljas, mindre kaos där ute nu =) Jag tycker det är MYS med en soffa på balkongen, E säger den ska bort men vi får väl se....!

Pappa!

Jag glömde kameran idag o då är det mobilen som får rycka in. Här tränar Elian lite efter en god middag, penne med räkor i het tomatsås. 


Min Pappa är BÄST! Tycker jag då....


Far & son.



hemma igen

Hemma efter en mysig familjedag! LYX att E är hemma men på måndag börjar han jobba igen.
Här är jag på prommis i Sognsvann, Elian tyckte att skogen var mysig, kikade på vattnet, änderna o annat. 


Skyddad i sitt myggnät kikar Elian på vattnet. 


Sen somnade han sött o vi körde in till stan. Lunch där o nästanshopping, shoppade inga kläder men lite saker. Bland annat ett sött blått album som ska bli ett hans förstaåralbum. Ska välja ut bilder ikväll o framkalla.

Nu: LEK & BAD! E spelar fotboll!

solsken

Elian är lite smått missnöjd, måste bero på tänderna...den ena är STOR! Lillvännen... Solen strålar o E trodde vi skulle kunna åka o bada men det är bara 15 grader så han föreslog en skogsprommis i Sognsvann. Jag trodde jag hörde fel men nejdå han ville det, YES! Så nu ska jag duscha o göra mig o Elian klara. E sover en snabbis. Jag ÄLSKAR prommisar!



nyvaken o glad

Nyvaken är jag o killarna leker. Inatt hade Elian jätteont runt 4, jag satt o masserade honom o myste med hans hår. Tillslut efter ca 40 min somnade han o sov en timme eller till 6 tror jag. Jag tar hellre natten o sover en timme på morgonen nu mår jag toppen!

Fick dessutom ett sms av en tjej som säljer sin fina soffa som jag vill ha o IKEAs lager är skrattretande så JIPPIE äntligen får vi ny soffa!!! Vit o fin o till bra pris.


exakt denna!

shopping

Jag hamnade som sagt inne i en butik som hade SIA o lite kläder så här är lite av det jag också fick med mig. 

Underbart pennskrin, mjukt o sött. Jag behövde ett sånt till mina pennor nu när jag äntligen shoppat favvopennorna som jag gillar att skriva med. Gav nästan upp hoppet att finna dem här då Ordning & Reda ej hade dem men fick tips om att de fanns på ARK o det gjorde dem =) Sånt kan göra mig så glad, jag vill inte skriva med ful bläckpenna i min bröllopsbok tex ;)

Mysig mjuk rosa kofta ifrån VILA


Provade den då vi kom hem

Koppar åt mig o E! Detta är på ena sidan.....
O detta på den andra!
Söta att dricka te eller kaffe ur på morgonen tycker jag. 

Doftljus ( en stor passion ) som doftade som mina barbiedockor gjorde då jag var liten, lite hubbabubba =) 

Ha nu en strålande kväll, strax ska jag vara duktig flicka o lägga mig. Har en känsla av att Elian behöver mig inatt om hans tänder gör ont. Ska försöka göra välling o ställa i kylen så jag kan värma snabbt. Min mjölkstockning är borta nu så nu tar jag nya tag att aluta amma helt... 

sen kväll

Stackars Elian, hans tänder gjorde ont ikväll fick amma honom i sömn inne i vår säng men nu sover han i sin säng.Älskar honom så det gör ont. Nu ska jag boka Sundsvallsresa!


Tok

Efter damsugning så hoppade Elian ner i badet MED KLÄDER! Sötast =) 


Men jag har glömt att skriva om det allra viktigaste idag: ELIAN GICK TIO STEG! Men sen det skedde har vi bara sett antydning till tuffare kille när det gäller gåträningen men snart så går han =) 

Vi fick besök av Onkel förut, mysigt. Saknar att ha min syster NÄRA, hon är bäst. Ska boka Sundsvallsresa ikväll o sen bara MYSA hemma hos dem. LÄNGTAR!

Nybadad älskling


PUSS! Nu ska jag ge gröt o sen är det natta för vårt gull!


Nej det fungerar inte!


E tror att om han dammsuger dåligt så ska jag sluta låta honom göra det. NEEEJ baby så fungerar det INTE ;) Här är en trött Pappa med sin son....

härligt höstig dag

Sen blev det god tacosallad på café o Elian käkade nästan en burk carbonara. Jag hann shoppa lite SIAgrejor, såg en såå söt grej som jag ska tillbaka o handla en dag för jag ångrar att den ligger kvar i butiken =) Denna top ifrån Soaked of Luxury var det 70% rea på, men kan ju användas i höst med jeans o mysig kofta till. Idag hade jag grå mysig kofta över min svarta sidenklänning o leggings. Riktigt höstig luft så jag hade min lila fin anya sjal ( fått av Petronella ) också, det kändes KUL att få vara lite höstig!


Nu är vi hemma efter att ha kikat inom jobben o hälsat på. Skrev på lite papper o sen gick jag de få meter som vi har hem o nu sover Elian i vagnen på balkongen. Ska strax laga käk, lax som vanligt =) Jag älskar lax!


Grattis Bestemor!

Idag körde vi iväg o surprisade Bestemor på jobbet! Gratulerade henne med blommor, kort o ballonger eftersom hon cyklat 9,1 mil o vunnit i sin klass, GRATTIS! Det var supermys o vi hann inom den öppna barnehagen också o hälsade på andra barn. 


E o E spanar in de andra barnen!

Elian skulle egentligen sova men vaknade då vi parkerade o lekte glatt inne på Bestemors kontor. Här vaccinerar hon dem som ska resa utomlands!
På den britsen mötte jag min svärmor första gången, hon vaccinerade mig då jag skulle resa till Egypten då jag nyss mött E, jag tyckte o tycker att hon är SÅ mysig!



hej!

Kikar in ifrån jobbet dær vi nu ær o hælsar på.

Hælsning EGENKÆRA FAMILJEN!

morgonbestyr!

morgonbestyr!

Jag somnade förut så nu dricker jag min välling o E matade nyss Elian med käk. Jag har en liten önskan om att vi ska åka iväg strax o överraska en person, HOPPAS E är med på den!

good morning!

Jag ligger i sängen o pratar med försäkringsbolaget o NJUTER av att E hänger tvätt o killarna leker. Det är mitt favoritljud, dem som leker o busar. Ska strax gå ut till dem o ta en kopp fullkornsvälling, är sååå hungrig. 

TACK!!

TACK!!

Igår då Elian somnat blev det lax o vin. Sen TP o annat mys. Jag la mig runt 00 o mådde som en prinsessa imorse då jag somnat helt nykter. Elian vaknade precis då jag la mig o han var lite kall så han sov med mig i mitt täcke. MYS!

En trött E fick ta honom imorse o jag bytte snällt av honom vid 10 då jag mådde så bra. Vi packade jag o Elian o alla sov. Sen stor mysfrukost o The Island i soffan. Lyx då Elian sov nästan en timme av filmen. 


Elian i fina köket, öppen planlösning o min smak av skåp. Imorse bara vi två.
Man måste självklart öppna skåp o lådor o inspektera!

Stefan & Petronella med Elian.

Packar in i bilen.

Trött, han somnade då vi körde iväg.




Sen städade vi o packade ihop. 
TACK kära ni för en myshelg!!!



Bilbreak =) Korv i gräset!

Nej NU ska jag packa upp allting, bloggat alltför mycket =) 



morgonmys!

morgonmys!

Elian överlycklig inne i Stefan & Petronellas rum ( vi fick låna dubbelsängen så att resesängen skulle få plats i rummet)

Han gillade att sitta som en prins uppe i den övre sängen!

UNDERBARAST!!!



Här kryper prinsen helt naken innan dusch med sin mor o far. Det ser SÅ mysigt ut!
Perfekt att man inte ser att han bara har strumpor på sig, då kan jag dela med mig av bilderna till er. 

Efter en mysig dag med tur, lek o massa kärlek. All kärlek du ger oss Elian är obeskrivlig. Alla mysiga kramar o pussar vi får är det FINASTE vi någonsin fått. TACK för att du finns!

Lekeland!

Glad Mor på Lekeland!

Jag glad över att Elian får leka!

Oj nu fungerar det att klippa in mina bilder igen, good! Här är vi alla i Elians favvobollhav.
Han hoppade ner i det hela tiden o NJÖT! Gav oss bollar o log hela tiden, cutie!

MMMM, buskille!


Lycka!!! Har fläckar på sin body, yoghurt. Det är nya favoritmelliset.

- Mer fart Stefan!!

korv är gott!

korv är gott!

På en restaurang, vi käkade äcklig pizza o Elian åt god korv. Ibland ångrar man att man slänger ut 400 kr för pizza o dricka då man har mat i stugan. Men men, trevligt hade vi o strax i närheten låg ett underbart LEKELAND! Se nästa inlägg.

Stefan & Eivind

Stefan & Eivind

Här ser ni våra pojkvänner i skogen. Det är så härligt att de blivit så goda vänner via oss, vi har riktigt kul tillsammans alla FEM!

skydda brösten!

skydda brösten!

Jag o E. Här hade jag ont minst sagt o nästan migrän men shoppade febernedsättande o mådde bättre då vi kom hem igen o jag fick vila. Fleecetröja på onda bröst är ett MUST! Jag tappade tyvärr en svart kofta på denna tur men vad gör det när solen skiner o sällskapet är utmärkt!

Obs. vi har INTE likadana brallor på något vis de såg bara ut så här ser jag nu!

tur till fjälls!

tur till fjälls!

På lördagen startade vi mes mysig frukost o sen skulle alla utom jag o Elian hyra cyklar o trimma men de var slut så vi fick sällskap på en prommis till fjälls istället. Tur för oss :)
Petronella o jag o en snart sovande klump i vagnen.

mys i mängder!!

mys i mängder!!

Här myser Stefan & Elian i soffan på lördagsmorgon. 
Att se andra gosa & tycka om ens barn är SÅ mys ;)

Vad ser vi på?

Vad ser vi på?

Vi ser fundersamma ut, ingen aning vad vi ser på. Kanske på en Elvisvideo? Stefan ( Petronellas sambo) diggar Elvis ;)

Det som var otroligt komiskt var att jag packat torsdag, packat upp fredag o snabbpackar fredag igen. Den klänning Petronella har på sig hade jag packat ner på torsdagen för att mysa i, så hade hon en likadan. Vi möts ofta o har shoppat samma kläder, legging o klänning är ju bästa stugoutfiten =)  

Vi två

Vi två

Här sover Elian, vi har tagit ett glas vin o myser i fina "stugan". Känns som om man ljuger då man säger stuga, säger hellre supermoderna lägenheten! FINT! Vi kom fram lagom till gröt o nattning av trött kille. Köerna var långa men vi tog en bra väg ut ur Oslo. Det är så härligt o tyst till fjälls, vacker utsikt hade vi också, berg & dalar. NO STRESS!

köttbullar i solen


Nu lägger E en nybadad kille o jag ska blogga lite samtidigt som jag kommer packa upp, älskar att komma hem, packa upp, tvätta o känna att man är hemma. Hur mysigt vi än haft det är hemma alltid så mysigt. Tur det, man ska trivas hemma!

köttbullar i solen

Här äter Elian köttbullar i fredags vid älven där vi bor. Inga planer att resa då Es fot gjorde så ont. Men i sista sekunden då vi körde mot badet så ångrade vi oss - tur det! 
Jag fick så bra uppbackning av Petronella om att de skulle hjälpa mig om E blev sämre men det var ju jag som var halvdålig i helgen, ont i magen, mjölkstockning, huvudet haha en riktig sjukling men jag hängde på så bra jag kunde o Es fot blev prima fin den =) 


HEMMA IGEN!

HEMMA IGEN!


hemma!! grötdags.

Pussrekord!

Nu har jag bytt av E på morgonen. Vi har haft pusskalas i sängen o elian delade ut många!! Vi har det så bra förutom att jag har mjølkstockning men inte feber an så jag hoppas jag klarar mig.

LEKELAND!

Just nu ligger Far & Son iett gigantiskt lekeland, bollhavet ær favoriten. Idag har vi gått tur på fjællet & vi STORTRIVS! Det fanns en pc hær så jag snabbloggar. Ønskar er en strålande lørdag! Vi kør hem imorgon då kommer fina bilder in hær.

Ps. vi ær i nærheten av Lillehamar, HAFJELL!

Strax framme!

Nu alldeles strax ska vi stanna o shoppa mat o godsaker:-)

WEEKEND AWAY!

En dag med många beslut o funderingar. Inga ben brutna på E så VI DRAR! Sista sekudenbeslut men jag önskar er en UNDERBAR HELG! 

solig morgon

Skrev detta innan vi åkte men hann ej publicera: 

Solen strålar!!! lovely! Mindre lovely är att E ej kan gå på sin fot, vi blir hemma i helgen...Ska köra honom till akuten nu.


Nu är vi hemma igen o ska sätta oss ute vid älven o mysa jag o Elian, E är kvar på akuten.

en till stulen bild idag

Hittade denna på Ashis blogg o måste ju lägga in tårtan jag bakade imorse =) Till Pernilles barnkalas.
Tårta


egentligen

egentligen

jag är ju glad men blev arg då jag inte ORKAR mer amningsprat ifrån någon just nu =) Bara nära vänner diskuterar jag detta med. Eller skriver i min blogg, som är min dagbok o inget annat!



NI VET INGENTING!

Jag snubblar ibland in på bloggar, bloggar om allt möjligt o visst tycker jag saker då o då men är det inget som kommer göra personen glad klickar jag bara bort bloggen. Skulle ALDRIG få för mig att kommentera en Mamma som har en nyss fyllda ettåring som hon ammar en gång i dygnet i 5 minuter. För det första är det inte ett gammalt barn, jag personligen tycker att det är dags att sluta nu så vi håller på för fullt. Men jag behöver inga åsikter på det ifrån någon annan än mig själv o min sambo. Jag blir trött, riktigt trött o ni som tycker jag ska skylla mig själv så jag "lägger ut mitt liv till allmän beskådning" NI borde inte kika in här om ni inte klarar att läsa utan att såra. Att jag skriver så öppet är INTE för att starta diskussionsforum eller för att få elaka nitar. Tjejer är SÅ DUKTIGA på att sätta dit varandra, tycka hit o dit. Men jag säger så här: BÖRJA MED DIG SJÄLV, må bra innerst inne. Då tappar ni FÖRHOPPNINGSVIS behovet av att skriva desa små kommentarer. För små är de.... 



stugmode?

stugmode?

E är skadad i ankeln o jag donar på. Han ligger i soffan o fotade mig här, att han tyckte detta var sexigt förvånade mig minst sagt, haha eller så säger han saker på rutin =) Duktig på att ge komplimanger är han iaf, ser du E nu fick du en komplimang här i bloggen =) Älskar dig!

Fotade mig eftersom koftan är ny Gina Tricot. Ganska dåligt material men jag gillade den ändå!


vi en dag?

168397-911

Så här kanske det ser ut om något år... vi och en liten sessa *HOPPAS* Oavsett om det blir prins eller prinsessa blir vi LYCKLIGA för vi kommer nog kämpa tills jag får min sockerbit ;) Söner är häftigt o helt underbart men MOR / DOTTER VILL jag så GÄRNA uppleva... 

Hursomhelst detta är vi idag, bild lånad ifrån AnnaStina!

Ps. Män som får döttrar får en mjukare syn på livet tror jag. Det kan liksom vara DIN dotter som det snackas snusk om, som särnehandlas på jobbet, som snuskgubbarna stöter på då hon jobbar på en restaurang... osv osv! 
Och som är alldeles alldeles UNDERBAR!


prins i stolen

prins i stolen

Oj som vi älskar dig skatten!!! Här lekandes i sin stol då vi kommit hem, duschat av kloret o käkat mat. Vardagar får en så mysig betydelse då man fått barn TYCKER JAG! Att käka köttbullar tillsammans o pussa på hans små tår... DET är lycka!

skatten!

skatten!

Ikväll på balkongen!



vart är du kära?

vart är du kära?

Elian springer iväg då jag fotar på balkongen!
Nu ligger han i sin säng o ropar MAMMA! Om jag inte kommer kastar han vattenflaskan på golvet....too smart!



trötta killar!

Mysstund, Elian sover på Es bröst. 
AnnaStina fotar!
trötta killar!


vårt internet är seeeegt idag så jag bloggar evt mer senare! Nu ka jag strax ge gröt o byta om till pyjamas på hjärtat! E sprang iväg o ska spela fotboll o jag har planer om att småstäda i vårt kaosförråd i hallen + packa, imorgon reser vi!

i poolen!

i poolen!

Mysigt!

finbesök!

finbesök!


Först då vi parketar bilen o shoppat kaffe o allt så var badet STÄNGT! Men då jag åt grillad kyckling i Frognerparken på en filt så gick killarna o kikade o de öppnade klockan 13, tur! Så vi var i parken en snabbis o sen gick vi in på badet!

AnnaStina o Johanna mötte upp oss där o myste tillsammans med oss. Barnen lekte i vattnet o vi kände att det var en RIKTIG sommardag!

titta pappa!

titta pappa!

Titta Pappa, massa barn!
Elian ÄLSKADE att bada o dessa två låg o myste LÄNGE! Jag hann njuta min cappuccino o sola på filten!


just ja!

just ja!

12 juli 2008, då ska jag bli Josefine Aamodt ( uttalas Åmot)

Ännu en solig dag - jippie!

Total lycka att solen skiner idag, vi har MYST o BADAT ( E+E) HELA dagen!!!! Bilder kommer, nu ska badväskan packas upp, handdukar på tork o köttbullar o pasta snabbt tillagas medans mina E duschar. ÅÅÅ solen är ENERGIFYLLD!

lek!

lek!

Mina älskade!

Morgon hos oss

Kaosnatt, Elian ville sova med mig hela natten o jag käkade ingen riktig mat igår, slog mig på näsan imorse då Elian dök o skulle pussa mig, fick en låda på mig då jag klev upp o nu dricker jag fullkornsvälling o ska springa till butiken. Ska baka en tårta o sen ska vi BADA O SOLA! Dagen kan INTE bli dålig då strten varit så tokig ;)

Nu busar mina E o jag tar nog med mig den lille i vagnen då jag går, han verkar TRÖTT!

tips??

tips??

Här ligger jag o funderar, så mycket bloggtid jag fått då E är busy med besök, oj nu gick de. Ska ta o kyssa min blivande man innan vi måste sova så vi orkar med morgondagen!

Jo vill ni som bor/känner till SUNDSVALL hjälpa mig med tips på festlokal? Vi ska gifta oss i Tuna Kyrka så gärna i närheten men finner vi inget där så gärna centralt då många gäster är långväga sådana!
TACKSAM för all hjälp =) Jag har mina kriterier men ni behöver bara namndroppa ställen så kollar jag om de stämmer med vad vi tänkt oss!

Jag är en SÄLJARE!

Jag är en SÄLJARE!

Att arbeta med salg är något jag brinner för.  I love it!!!

Därför är jag lite tveksam till att signera ett avtal med blogg.se där jag ingår annonssamarbete o DE fixar så att någon annan säljer in annonser till min blogg. Jag arbetar på sesam.no som är en seriös sökemotor i Norge med bedriftssök ( företagssök) o där säljer jag annonsering för kunder som redan köpt tidigare. Det är som att sälja till en förstagångskund då alla är superless på "telefonsäljare" men jag älskar att sälja till dessa människor. 

Att vara säljare via telefonen kan vara hemsk, men jag har en bra produkt MIG. Det är faktiskt inte sesam.no företagen i första hand köper, jo kanske 30% MAX sen är resten MIG =) Jag tycker det är kul, vilket är ganska ovanligt. O det är snabba cash motför att jobba i fält känner jag, en effektiv tjej som mig trivs bäst att arbeta via telefonen än så länge!


Varför ska jag då ha mellanänder som tar MYCKET av vinsten?

Ps. Har som mål att ha mitt egna tjocka långa hår snart... därav denna målbild så jag ej ska klippa av mig mellanlängden jag har nu.

fotbollstjut

Jag är IMPONERAD! Killar skriker SAMTIDIGT på sekunden. 
Det måste betyda att de verkligen "fattar" fotboll =)

Jag äter pistageglass i sängen till middag....

gå o falla

Elian har bara idag börjat kasta sig ut, släppa taget o gå två-tre steg o så BOM ned i golvet. Som om han dyker. Sötnosen!

Nu sover han sött o det är fotboll för fullt här hemma. Jag har läst min MAMA o myser i sovrummet, hade tänkt ta ett glas vin med Anne men jag känner mig sååå trött o vill gärna ha energi tills imorgon, vi ska få strålande fint väder två dagar nu. JIPPIE!

mysig egentid

mysig egentid

Idag har jag hur många bilder som helst att lægga in o jag behøvde SÅÅÅ denna dagen, det gjorde vi alla tre. Elian som ælskade strandlivet o har knappt fått vara med om det i sommar. Imorgon ska vi bada o sola igen om vi kan!
Hoppas ni också haft en fantastisk dag!

Nu kommer gæster, massa killar ska kika fotboll i huset. Jag kanske rymmer ut?! ;)

På fredag reser vi till Hafjell på hytta, alltså en stuga med vænner. Ska bli SÅ mys!

sova till havets ljud

sova till havets ljud

Elian lekte o kækade sen banan med E i vattenbrynet o jag åt god baguette som vi køpt med. Sen somnade han søtt i vagnen o sov LÆNGE! Så jag o E hann bada tillsammans o vila i solen.

ÄLSKADE!

ÄLSKADE!

De hær killarna ær det BÆSTA jag har!

MYS

MYS


Dagen idag var UINDERBAR!
Solen sken o Elian lekte, badade & njøt! Vi med!

sandpojke!

sandpojke!


Hær ær Elian på stranden! Jag bloggar ibland ifrån Es dator då jag inte har plats på min mac længre før bilder, ska finna min extra hårddisk o løsa problemet någon dag... Har næmligen ingen aning om vart den ær! Men det ær ett litet problem....just nu har E PANIK - alla kanaler ær borta o landskampen børjar strax ( fotboll....)

sovande prinsar o silikonbröst

Mina killar har somnat så jag väntar på att de ska vakna så att vi kan åka o sola!

O jag har INTE silikonbröst som någon undrade, det var verkligen en komisk kommentar, jag har snarare bröst som varit stora som börjar bli små... Haha att sluta amma ger den effekten and I LOVE IT! Små söta bröst vill jag ha, GE MIG ;)

underbar!

underbar!

Hjærtat på balkongen igår efter maten.

brøllopsplaner

brøllopsplaner

Igår kækade vi pistage/chokladglass o drack vitt vin o fick massa saker på plats!

Nu skiner solen o vi ska till STRANDEN, man måste passa på då solen ær framme =)

OM

Mamma bodde nära kunde jag:
bli hembjuden på middag
få egentid då hon gick promenader med vagnen, o hon skulle ÄLSKA det
få hjälp hemma med sorterande o inredning
luncha med henne
få besök OFTA


*saknar*

JAG VET

Man ska inte bry sig men jag får lust att sluta blogga NU då jag får såna här IDIOTISKA kommentarer, GET A LIFE! Du har INTE barn det vet jag =) 


"Postat av: Pernilla

Men ammar du FORTFARANDE???? Usch så äckligt! Då är det ju inte för ditt barn du gör det utan för din egen skull. Blähä!"

 

 


två eller tre?

Vi åt fisk o potatis på balkongen ikvæll, jættemysigt o Elian åt, lekte & njøt!
Nu har de badat & E gør honom læggklar. Sen ær det MYSkvæll, vi ær dåliga på att sætta av tid till sånt, vi måste skaffa barnvakt en kvæll & ta en bio snart kænner jag. Saknar att hålla handen & bara vara vi TVÅ!

Fast att vara TRE ær klart bæst!


att få tiden att räcka till..

att få tiden att räcka till..

Det var SÅ mys att ses idag o jag behövde den stunden! Nu sitter jag på balkongen o bloggar o Elian leker, man måste hela tiden försöka vinna tid. Jag vill gärna blogga så att allt är relativt "nytt" så jag gillar att skriva då jag kommer hem osv. Men det är svårt då man har en vilde hemma, men det går eftersom jag är snabb! Nu är E o shoppar linser till mig ( jag har tappat bort mina ) o mat tills ikväll. Vi ska planera lite bröllop o dricka vin. Kvalitétstid. Det är VARMT o skönt ute så det blir nog tända ljus på balkongen. MYS!



hej!

hej!

Johanna fick present o tårtbit av oss men hon var aningens besviken att Elian sov o sov, hon var så söt o kikade i vagnen o undrade vart hennes kille var? Jag njöt av att få dricka en dagens o pussa på födelsedagsbarnet =) 

Sen vaknade skatten o hade dagen till ära på sig rosa, som jag. Men vi hade avokado på oss överallt =) Sen myste de två o Elian var fascinerad av tutten som han satte in i hennes mun o sen delade de vattenflaska o lekte. 

KUL

KUL




Jag ÄLSKAR denna lilla sötnosen!

Här bläddrar hon för fullt i sin "bok"

siktet inställt

Det var så KUL att presenten blev uppskattad!
Johanna pekar på en fotboll som är på bild ifrån då hon lekte hos oss för länge sen!

siktet inställt

HAPPY BIRTHDAY!

HAPPY BIRTHDAY!

Här är en GLAD ettåring med sin MAMMA som gjorde en STOR insats idag för ett år sen!

somna....

Så här skönt kan man somna.....
I parken.... Sen lyfte jag över Elian i vagnen o så gick vi o mötte upp tjejerna på Odeon!

somna....

Petronellabesök!

Petronellabesök!

Vi åkte till parken idag jag, Elian o E. Köpte med oss ifrån Gott Bröd o jag hade med bilder, texter, sax, klister o de rosa albumet jag shoppade imorse på Ordning & Reda. Petronella kom o hälsade på, MYS! Hon fick mest passa Elian som var vild o kletade avokado överallt =) TACK gumman att du kom o hjälpte oss!

Jag hann precis färdigt med albumet i tid! Albumet om Prinsessan av Rosa = Johanna!

LYCKA!!!

LYCKA!!!

Jag igår på restaurang efter frisörbesöket.

Jag vaknade 4 minuter i 6 o var så LYCKLIG! Elian hade ännu inte vaknat, men jag saknade honom då E lagt honom igår o han inte vaknat något så jag inte fått någon chans att pussa på honom =) Sen vaknade han prick 6 o var hungrig, sen superglad o pussade mig MASSOR! Sen blev han supertrött o käkade o käkade, lite jobbigt då jag inte har så mycket längre så imorgon SKA jag orka ge välling. Men ändå, HELA natten JIPPIE! Dessutom skiner solen o jag måste göra mig klar, har en sak att fixa på morgonkvisten!



om 27 minuter....

om 27 minuter....

image1531

image1532

så!

så!



Hittade denna hos Ashi =) Jag ikvæll!
Nu har jag pysslat færdigt før ikvæll o ska lægga mig o se film med min kæra.

lovely!!!

lovely!!!




Tack Ashi för mysig promenad i kvällssolen! Även fast jag var supertrött idag ( ovanligt trött ) så tog vi en prommis ikväll, två varv. SÅ skönt att få energi ifrån ljus o mysig skog o inte minst mysigt sällskap! Fick lite ont i magen av att jag blev lite småkall, det är höst i luften. Men nu är jag hemma i värmen o mörkret faller o vi har tända ljus. Imorgon är en SPECIELL dag, en prinsessa föddes. Prinsessan Johanna som Vi håller så kär.

Tårta!

Tårta!



Ännu mera tårta, NU kommer jag INTE käka mer på LÄNGE! Haha säger jag idag...måste komma ihåg nästa år att augusti = tårta!

Tack för fina presenter Martin & Marie, skulle kunna fota allt o visa men det är så mycket vi fått till prinsen!

trötta

När vi kom hem hade klumpen somnat i bilen så jag njöt någon minut med honom på bröstet o la sen ner honom i sin säng.

trötta


Tante!

Leker med sin Tante på Bestemors jobb! Massa leksaker finns det då hon jobbar på en helsestation! Han kröp omkring o stod o lekte o Bestemor var STOLT!

Sen var vi hemma hos henne o lekte medans de andra åkte o hämtade bilen. Sen hem o så fick vi mysigt besök!

Tante!


besökdags!

besökdags!



Lägger in bilder ifrån dagen senare, denna är ifrån födelsedagen!
Nu kommer Martin ( gudfar) o Marie strax o sen om drygt en timme ska jag o Ashi gå två varv i Sognsvan i solen. LJUVLIGT!

stränga besked

av min frisörska att ha håret nersläppt oftare, jag ska försöka =) Älskar att sätta upp det men hon tyckte det var så fint att det var tjockt o fräscht ( tack!! ) så jag lovade det...eller att variera mig iaf. Det var jag själv som sa att jag sliter nog på håret då jag sätter upp det i samma knut varje dag... tänk på det ni också så ni inte sliter håret på samma ställen!

mamma + son

mamma + son


hemmamys!

hemmamys!




Vi nu i sängen!

mina kära!

mina kära!




Nyvaken kille som käkar med sin Far!

mallanlandar hemma!

Imorse kände jag mig SÅ utsliten o kände att jag MÅSTE få fixa mitt hår idag så efter att ha pussat Jessica hejdå så ringde jag La Bionda o kryssade fingrarna för att de hade klipptid! Jippie redan klockan 11 fick jag =) Hos min Karianne som är så snäll!

Så jag snabbduschade, powerwalkade dit SNABBT ( skönt! ) o E kom med bilen o mötte oss. Elian sussade i vagnen o de satt utanför på caféet o myste o jag fick mig en cappuccino jag med =) Sen lunchade vi mysig lunch på Pasta Basta, delade en liten parmapizza, var faktiskt precis lagom. Sen sprang E in o shoppade fotbollsskor o jag in o shoppade några koftor o tröjor på fem minuter o nu är vi hemma.

Ska bara snabbt mata o byta blöja sen möta Bestemor på jobbet o hänga med henne då hon hämtar sin NYA bil!!

fånga på bild...

fånga på bild...



Detta är Elian i farten som tog några steg på kalaset, han står allt oftare nu o ibland om han är pigg o har lust så går han något steg sen ner på golvet igen, han kryper SNABBT hu!

Nu kommer strax E hem o jag har tänt ljus överallt, äntligen mina nya fina ljusrosa stearinljus ( hade ljusblå igår)! Sen kommer Jessica, vi hinner nog bara ta en kopp te innan jag måste i säng. TIRED MAMA! Men GLAD o LYCKLIG! Ikväll somnade Elian skönt o har sovit sen dess, vårt mirakel du är så stor... Jag är STOLT över dig o din Far likaså, det säger han VAJRE dag: Jag är SÅ stolt över dig ELIAN!

Nu så!

Nu ligger Elian o ska somna, så mysigt har vi haft. Han snackar o snackar o skrattar! Jag bröjar förstå varför det låter dadadda papappa o mammamammmmma, TÄNDER! Halvvägs snart då det är nr 9 + 10 på G o den ena är STOR. Lille vän!

ALLA MAMMOR!

Jag undrar lite hur ni tänker, upplevt o har haft det! Svara gärna på mina frågor så kan ni få veta mer om varandra som läser!

1. Vilken är den största skillnaden tycker du tiden före / efter barn?
2. Vad hade du velat veta innan du skaffade barn som du inte fick veta?
3. Vad är det snällaste omgivningen kan göra för dig sen du fick barn?
4. Vad längtar du mest efter just nu?
6. Har du blivit mer/mindre aktiv sen du fick barn än tidigare?5. Visst var/ är det värt det OAVSETT allt jobb, trilskande nätter ( jag orkar EJ höra någon moralkaka här ifrån någon som tycker att jag har bra nätter =))o annat mindre GLAM? Jag tror alla kommer svara JA här!

MAMALIFE!?


titta Lampan!

titta Lampan!



Elian pekar o pekar nu o vill veta vad saker heter, han pekar främst på lampor.

Nu har han nyss ätit pastaskruvar, majsm gurka o kyckling sen igår ( vi har SÅ mycket kvar!) o suttit o bajsat här så vi ska byta blöja, bada o så kvällsmysa. Han har sovit mycket på dagen idag men jag tror ändå han är i säng före halv nio. E är på reunion med sina fotbollskillar, de vann Norway Cup för 10 år sen!
De spelar fotboll, grillar o pratar minnen. Fick nyss ett sms där han skrev att han hade jättetrevligt, bra DAD!

Jessica ska flytta till Hawaii o plugga en termin o ska först flyga till Thailand o semestra, LOVELY! Så hon flyttar ur sin lägenhet här i Oslo idag o ska sova här, mys!

Nej nu ska jag ta den bajsblöjan... E är du på väg hem kanske? ;)

gäst idag!

gäst idag!



Sötnosen på kalas! Vi kom lite sent då vi körde Mormor till flyget o det var en halvtimmes kö men som tur var sov prinsen sött. Vaknade på vägen till kalaset ( det är en bit bort) o vi stannade o bytte blöja o kläder i bilen då han somnat i lekkläder från imorse som var fulla med mat =)

Mysigt med kalas o Elian lånade en gåleksak o gick o gick o gick, käkade massa korv med bröd o gäspade. En trött liten prins idag!

födelsedagsbarnet!

Nickolas i sitt förkläde o kockmössa - CUTIE!
Tack för mysig dag!

födelsedagsbarnet!


GRATTIS NICKOLAS!

Idag är det DIN dag vännen vår, vi kommer o firar dig om några timmar!!!
Önskar dig en dag fylld av kärlek o glädje!GRATTIS NICKOLAS!




Nu har vi nyss ätit STOR frukost med tårta, goda ostar o muffins...hann ej smaka dem igår men jag tycker de var goda! Ska ta med mig dem till Ns kalas senare o hoppas att någon vill äta upp dem =)

Mormor o Elian leker o jag ska klä på mig. Tänk - för ett år sen var detta en SPECIELL morgon för oss, då vaknade vi upp med vårt hjärtegull. Jag kommer ihåg då jag smög in o duschade då killarna sov o de sov fortfarande då jag var klar så jag hann sminka mig, blåsa håret o smörja in mig ( hade ont då... usch!) o sen la jag mig o bara beundrade dem o tänte att jo, jag kommer nog att hinna fixa mig även med barn, det var så skönt att vara jag + mamma o inte bara mamma. Fast fick jag välja så är jag BARA mamma om jag inte längre får vara josefine.. Haha ni fattar kanske? Mamma är något man blir o förblir, Josefine förändras ju såklart men jag har samma intressen o saker jag gör, fast man har fått perspektiv på livet o på vad som ÄR viktigt... Att duscha är viktigt för att orka känna sig fräsch o vaken nuförtiden.
Men att Elian mår bra o är lycklig är det VIKTIGASTE i världen!

Min bästa vän

Nu har jag nyss kört Mormor till ett jättemysigt hotell, hon hade en gratisnatt där o vi har noll gästplats då vi ej fått köpt någon bäddsoffa pga noll lager på IKEA. Är såå trött, ska hoppa i säng. Jag msnade med min bästis förut o hon undrade om Elian fått paket....

Kikade då vi gick ner till bilen o visst har han det!!! Jättegulligt kort ( ett kort betyder MYCKET även om man ej får present till! ) o en bit av Hawaii fanns i hans paket. Ska visa honom imorgon. Oj det slog mig just att jag tjyvöppnade utan honom!? Jaja jag älskar honom mest av allt så jag tror jag är förlåten.

TACK Charlotte! ÄLSKAR DIG!

varva ner

Vi softar för fullt, ÅÅÅÅÅ så skönt!
Mormor lägger Elian, världens bästa son!
Såklart....


varva ner



nybadad, leker med sin FAR!

KÄRLEK!

KÄRLEK!!




Första gången Elian var i Es famn var för ett år sen om några timmar. Sen dess har de alltid mysstunder tillsammans även om Pappa är en tuffing så roar han ner honom otroligt fint. Vi är ett team! Här somnade de DIREKT då dörren stängdes efter de sista gästerna. Sen tog E honom i vagnen o köpte grädde så jag kan baka tårta till Nickolas kalas imorgon.

Jag glömde skicka med alla barn ballonger hem, så vi har fotbollsballonger kvar inne hos Elian plus en fin bukett vi fick av AnnaStina o co plus en fin rosa inflyttningballong som jag fick av henne för att vi faktiskt flyttat =) Hon tänker på allt den fröken, TUSEN TACK!

UNDERBAR DAG!!

UNDERBAR DAG!!




TACK TACK TACK TACK alla ni som kom o förgyllde Elians dag! Det är SÅ underbart med vänner o familj! Jag är så glad att ha mött mina MAMAS som jag hänger med o deras underbara barn som är vänner för livet till Elian, jag blir tårögd av lycka då jag tänker på hur mycket NI betyder för mig. Som min familj känns ni då min halva bor så långt härifrån.

Han fick såå fina saker, bara sånt han älskar! Leksaker, bok, kläder o annat skoj! Jag är IMPONERAD över hur fina saker han fick, TUSEN TACK!!! Man känner ju att man inte helt hinner prata med alla men jag hoppas alla hade trevligt. Barnen lekte o lekte o jag blir så lycklig av att se dem busa o röja!

bloggläsare!

Se så fint Angel gjort, en tjej som ofta skriver söta saker till oss! TUSEN TACK!!!!

bloggläsare!


Tack!!

Tack!!



Istället för att skriva tack under alla fina kommentarer ni skrivit så skriver vi TACK här, för att ni tänker på mig på min födelsedag. Alice, jag ÄLSKAR presenterna ni köpte plus allt jag fick idag. Otroligt vilka duktiga presentköpare vi känner, älskar dig puss o kram Elian. Tack för att du lekte med mig så mycket i Stockholm, vi kommer snart o hälsar på!

posering!

posering!



Bestefar, Onkel, mina E, Mormor o Bestefars Turid.

tårta tårta tårta

tårta tårta tårta



Jag hann inte riktigt äta pastasallad men här äter jag tårta för fulla muggar med Bestefar, Turid, Onkel, Mormor o E. Elian lekte med ALLA sina nya leksaker.

Vi bjöd på pastasallad med grillad kyckling, pesto, majs o gurka i. SUPERENKELT men gott o till barnen en likadan fast utan pesto. Sen hade vi köpt barnebröd o rågbröd på Baker Hansen. Philadelphia, smör, manchegoost, salami, melon o vindruvor till det. Men när man möts hinner man knappt med ätandet då man har barn så vi har massa rester... Sen var det fyra sorters tårta o hembakta muffins med ljusblå glasyr o strössel.

prinsessmöte!

TVÅ söta tjejer i rosa klänning! Julie kom på besök med sin Mamma o Pappa Jorunn o Skai!
Här med Johanna o sin Pappa JIG!

prinsessmöte!


sötnos!

sötnos!



Nickolas vinkar till kameran!

blåsa ut ljusen!

blåsa ut ljusen!



Här hjälps vi åt alla tre! Elians ögon kikar fram bakom Pappa! TACK Ashi o Monica som gjort tårtor, Monica en jättegod chokladtårta.

full fart!

full fart!




Jag kan tyvärr bara posta en bild i taget. Här ser ni Petronella sitter o leker med barnen.

LEK!

LEK!




Mormor leker med barnen! Det var så skönt med SOL idag!!

Ashi!

Söta Ashi som bakat bountykaka, MUMS! Ni ser hennes son i bakgrunden.

Ashi!


AnnaStina o JIG!

Par utan bebis, Johanna satt i stolen fullt upptagen med uppvaktande killar =) Hon var ända tjejen på festen tills Julie kom lite senare!

AnnaStina o JIG!


balkonggänget!

Stefan. Petronella, Mormor o E käkade ute! Denna bild var lite tokig men vill gärna visa upp våra gäster!

balkonggänget!



E ropar något åt någon haha!

Härliga killar!

Härliga killar!




Nickolas o Henrik! Nickolas föddes två timmar efter Elian men på andra sidan av dygnet så han har födelsedag imorgon! HURRA!

GAP & POLO

GAP & POLO




Jättefina presenter ifrån Stefan o Petronella som semestrat i USA.

mormor!

Prinsen äter frukost o Mormor kommer med presenter! Massa fina saker!


mormor!


viktigt samtal!

Morbror o kusinerna ringer o sjunger!!! Vi fick jättefina presenter av dem också, en söt popt-shirt i rött o en fin elefanttalva!

viktigt samtal!




Måste ju tillägga också att Moster o familj ringde också, faktiskt allra först o av dem fick vi våra presenter i Stockholm!

vacker present

Jag började gråta då vi öppnade denna fina present. Viktoria som rest till USA o sen kommer
flytta tillbaka till Uppsala o studera färdigt hade gjort ett helt album med Elians första år o skrivit vackra texter till som gjorde mig jätterörd. Hon kommer ju inte få vara ika nära sen som detta första år- SÖTA VÄN! Sånt betyder ALLT för mig, jag är SÅ glad att du myst SÅ mycket med oss dett år.

vacker present


Grattis älskade son!

Grattis älskade son!




Myser myser myser med Pappa på morgonkvisten!

Nu ska vi göra oss klara här, solen SKINER!!!

i sängen...

Nu är E o kör Mormor o jag ligger i sängen. Ikväll SKA vi se Simpsonsfilmen, jag var så trött igår =)

Overkligt att jag för ett år sen strax åkte in på sjukhuset o hade slagit magen ( läs inlägg augusti den 17 2006 om ni vill!)

Imorgon är en STOR dag, Elians alldeles egna födelsedag. Jag kommer tänka minut för minut vad som skedde ifjol även om jag ska försöka låta bli, men jo jag tror det är underbart att inandas nuet med förlossningen i bakhuvudet. Det gav mig vårt livs mirakel. Jag ( VI i allra högsta grad) gjorde något SÅ häftigt o jag kommer ALLTID bära med mig starten på Elians liv i hjärtat.... Smärtan bleknar men all kärlek blir starkare sekunde för sekund... Jag LOVAR!

Mormor frågade mig idag om jag blivit arg på honom någon gång o svaret är tveklöst NEJ! Han har varit så otroligt snäll som man säger men det är FEL ord, men tydlig ska jag kanske säga. Så han blir väldigt lätt nöjd även om han har en vilja av stål... som sina föräldrar.

NU kom E in här o skulle bara borsta tänderna, önskar er en GOD NATT!

tusen tack!

TACK för alla fina hälsningar till mig i förskott!
Ni är SÅ snälla.
Kramar Elian

tusen tack!




Nu käkar vi omelett med broccoli o tomat till o ska strax ta tag i
att fixa lite här hemma... Men allt blir kaos imorgon igen då barnen röjer - PRECIS som det ska vara!

oops!

oops!




Vagnen överfull av saker!
Vi på väg hem idag.

firar lite i förskott...

firar lite i förskott...




Vi har SHOPPAT idag, Elian har fått massa leksaker redan så det inte blir för mycket imorgon! Kläder o annat blev det också =) Äter lasagne på restaurang här på bilden....

fundersam....

fundersam....




En krona till en prins, att ha imorgon =)

på stan!

på stan!



Jag o Elian på Kaffbrenneriet!

Vi tog tbanan till stan o Elian somnade snabbt så vi trodde vi skulle kunna göra ärenden i lugn o ro, men han vaknde direkt då vi kom till stan =) Han hängde med o fixade allt. Ballonger, bestick o annat tills imorgon.
Delade goda muffins med oss o var supertrött men GLAD! Han skrattade av att se en liten flicka som vaknade i sin vagn. Hennes fötter sprattlade o han blev överlycklig, o jätteledsen då Mamman gick iväg med henne. Sötnos! Så har Johanna varit en stund men Elian har inte varit så intresserad av andra barn förrän sista månaderna o nu verkar han på allvar tycka att det är KUL! Så Johanna, NU DU !!!

fixardag!

Nu har jag en trött kille här o en Mormor som käkar sen frukost! Sen ska vi strax gå ut o shoppa serpentiner, ballonger o annat kul. Imorgon är det ELIANS dag, ska bli sååå kul!!!

Hoppas ni alla får en UNDERBAR fredag, tänk en hel helg att mysa på!

fixardag!



Vi just nu

bil!

bil!




Denna fick Elian igår, han älskar den!

Nu ska E hämta Mormor o jag o Elian göra oss klara. Vi är båda två trötta efter natten. Han strulade kring 2 o E la honom igen men sen 4.30 var det välling men han drack ytterst lite o somnade om till jag tror 6.30 då kom han in till oss o fick mjölk o sov till 8.30. Jag är bara så otroligt sliten efter såna här nätter, en hel natts sömn tack NU! Men jag ska inte klaga, världens underbaraste son är han. Glad, social o har humor! ÄLSKAR DIG ELIAN!

Jess!

Jess!



Jess, detta var alltså ett tips till dig =) Han använder den oftare än gåvagnen =) Här i en position som ska stimulera barnet att sitta o dra sig upp!

NU måste jag sooova!


Mobilbilder i mörkret är det ni ser.

leksak!

leksak!



Sa till E senast idag att denna varit superbra! Elian går med den nu!

Denna spekar musik o säger djur o annat kul då barnet trycker på knapparna o även då den inte trycks på. Man kan självklart stänga av ljudet =)

Annars så är plattan ställbar så att barnet först kan ligga o leka med den, sen ställde vi in den så han kunde dra sig sittandes upp. O på bilden ser ni hur den är idag! Som en gåvagn, men det finns en spärr så den kan stå nästan helt stilla också, lite gungande fram o tilbaka får barnet till om de rycker i den. Men vi älskar den! Kostar ca 500 kr o Elian är fortfarande intresserad av den.

bläää

för att vägen var avstängd! Jag körde Mormor till Farmors lägenhet =) Hon är bortrest o vår sovmadrass har gått sönder ( för många gäster haha) så hon får bo där om natten så får hon sova skönt! Men på vägen tillbaka var det massa omskytlningar in i skogen o det var INTE kul, det tog mig 40 minuter istället för 10. Så nu har jag gnällt, så skönt!

Ska hoppa i säng med E o se Simpsonsfilmen nu....jag slår vad om att jag somnar innan vi ens släckt lampan!

SOV GOTT!

planning mom!

planning mom!




Jag inser att vi har ganska många gäster i på lördag men det blir kul o väldigt enkelt! Eftersom inte alla kommer kunna sitta samtidigt blir det mingel o lek! Fokus ska ju ligga på barnen!

vad är det Mormor?

vad är det Mormor?




Elian fick öppna sin STORA ettårspresent innan middagen, han blev superglad!! Tänker att det är lite bättre att sprida ut det så han inte får presentchock på lördag =)

Vi åt lax, potatisklyftor i ugnen o citronsås idag o Elian käkade fast han strax innan ätit middag + frukt då jag lagade mat eftersom han var så hungrig. Sen badade han o Mormor la honom.

KAOS!

KAOS!




Massa skratt o bus o KAOS som ni ser, det är leka!
Just nu har Elian krypit ut i köket o leker med Mormor, E somnade non inne på fårskinnsfällen...ska gå o checka! Barnvakt är LYX! ;)

LAMPA!

Här hemma pekas det om dagen VÄLDIGT mycket o igår gjorde Stefan pekfinger mot honom o skulle möta hans pekfinger så det är en ny favorit =)

Sen pekas det på lampan o han säger appa appa, E gillar klangen av Pappa men det betyder lampa =) Pappa är dock den som kammar hem flest pussar, det ni!

LAMPA!


gladkillen

gladkillen




Bus i sängen! Jag o Mormor gick en sväng o hon vaxade sina ben o nu ligger hon o vilar. Killarna leker för fullt på Elians rum. Bild kommer strax!

sova i vagnen

Nu har vi finbesök av Eivinds kompis Eivind o han äter lunch med oss. Mormor o Elian leker på balkongen!

sova i vagnen


mamastund i solen

mamastund i solen



Härlig stund i solen! Jag satt på en bänk o njöt! Mormor fick massage en timme så Elian sov i vagnen samtidigt. Riktig vardagslyx då man är supertrött. Hade gjort matsäck med danskt rågbröd o äpplen, mums!

Nu är vi hemma o äter lunch!

Länka? SJÄLVKLART!

Ni får gärna länka in hit till oss, bara kul!

mormor ær hær!

mormor ær hær!



På golvet med Elian o leker, han har fått en pekbok. Natten hær i huset var superjobbig men vi mår bra o det ær viktigast av allt.

Mormor

Detta var førsta møtet mellan Elian o Mormor før ett år sen snart. Imorgon ska jag hæmta henne på flyget så jag ska sussa nu efter æpplen o glass i soffan.

Mormor


bra betyg o steg!

röjer lite hemma o Elian tar tre steg efter en fotboll, HÄFTIGT!!

Nu äter vi pastaskruvar med köttfärssås o majs o Elian ger maten GOTT betyg, namn namn mmmmmm Oj oj vilken Mamma han måste ha!! Otroligt kul är det att han käkar som en liten häst. Gärna med mat på sin lilla plastgaffel som jag satt dit, då äter han o ser otroligt nöjd ut. Nu ska E spela fotboll, lycka till!

nybadad

nybadad



Mobilbild ifrån igår, mina amningsinlægg ær otroligt fina men det bjuder jag på. E fick detta mms av oss då han var på fotboll =)

Min laddare fungerar inte nu igen... dumt. Men men jag myser o ska lægga mig i tid, har fixat o donat hela dagen o behøver sømn.

do it!

jag dammsuger o städar vagnarna plus kör allt rent, SKÖNT! Städade ickså ur Elians garedrob....OOOOJ så snabbt han växer. Allt 74 o 80 som skräpade i garderoben är nu bortrensat. Jag har bra minne, vet vilka strumpbyxor som är mina syskonbarns =)

hej regn!

Spännande med vått regn i hela ansiktet.hej regn!



På restaurangen satt en barselgruppe( mammagrupp) bakom oss så Elian flirtade med en liten tjej som stod på stolen bakom oss o de skrattade o flirtade o flirtade o sen såg han de två andra tjejerna o flirtade o flirtade. Elian, Mamma kanske låser in dig tills du fyller 18...Om du brås på din Mor så behövs det!

Pappan, alias "E"

Denna underbara man gav mig Elian, TACK kära för att du får mig att må så bra. Du kompletterar mig.

Pappan, alias


tokregn

tokregn




Efter trevlig o mysig lunch så sprang i den korta biten hem i ösregn, paraplyet vek sig dubbelt av blåst o vi skrattade så vi höll på att kikna. Alla var dyngsura. Elian tyckte det var kul.

Nu är vi inne o bara gör ingenting, imorgon kommer Mormor JIPPIE! Vi ska prata bröllop, kalas o annat skojigt. Elian fyller ETT på lördag.

glad!!

Elian vaknade lagom tills vi käkat färdigt. Då var han hos Stefan o STORnjöt!

glad!!


KOKKAMOKK!

KOKKAMOKK!




vi sprang i regnet o satte oss ute under tak. Elian sov sött LÄNGE så vi hann prata massor o äta gott i lugn o ro.

MOM & DAD

ösregn

Det ÖSER ner ute! Klockan 12 ska vi luncha med vårt favvopar PETRONELLA o STEFAN som kommit hem efter tre veckor i USA, jippie!!!

bröllop

bröllop




Jag sa till Jessica att jag vill vara gift NU. Jag vill vara Es fru o att vi ska heta familjen ***.
Att planera o dona o detaljer är ju sååå kul men just nu är nin dröm att någon annan ska lyssna på mina tankar, betala( ja faktiskt!) o planera ALLT! haha drömma kan man ju alltid göra. Om någon vet om någon sån DRÖMönskning i någon tidning eller likande där man kan önska vad man vill så säg till mig. Jag kommer skriva o be!

Lägger hellre alla tusen på en resa där vi kan NJUTA o slippa all stress.

Självklart förstår jag tjusningen med väntan, längtan o allt runtomkring, men så här känner jag idag.

härlig frisk luft!

Jag o Jessica gick två varv i det skön anästan kalla höstvädret. Mysigt att prata prata prata o gå gå gå! Vi går lika supersnabbt så inget klagandet på tempot =) Älskar mig Jessica!!!

Nu ska jag softa med ett avsnitt av en dålig såpa jag ser här i Norge. Sen läsa ut min bok, försöker varje kväll bara sidor kvar nu... Vill starta på min fotbollsbok =)
E tjatar ihärdigt han med....

härlig frisk luft!



Jag gissar på att varje varv är ca 4 km? Ingen aning faktiskt! ( där jag prommar!)

nummer ett!

oj jag har faktiskt varit nummer ett på bloggtoppen under kategorin personligt nu i några dagar, känns helt galet. KUL att ni läser om vårt liv.

tackkort

Just ja, måste shoppa tackkort imorgon o skicka till Clas Ohlson, har fått SUPERservice där två gånger nu på en månad. Sånt gör mig GLAD!

världens bästa!

Vi på balkongen nu, Elian leker o jag dricker vatten. Mår inte helt bra men frisk luft hjälper. Världens bajskalas tidigare så det blev tidig dusch för klumpen som nu är ganska sömnig.... Men vi har läst bok o myst så han ska nog hålla sig vaken lite till. Sitter o kikar på alla grannbarn som springer på gården nu.... ÄLSKAR!

världens bästa!


Men Mamma!?

Men Mamma, har du fått tillbaka den där kameran nu igen?



Men Mamma!?


migränattack

jag somnade då vi kom hem o hade så ont, vaknade med tokont o E fick leda mig så jag kunde kissa, Usch! Fick sen massa pussar av bägge två, vatten, alvedon, värmekudde o E lagade lax o potatis. Jag mår mycket bättre nu o jag o Elian har käkat maten.

E spelar jobbfotboll så då han kommer hem ska jag o Jessica ut o gå!

mor på tur

mor på tur




tröttaste dagen på länge, tur att solen sken! Vi hade nästan tänkt stranden men så mulnade det på, men vi fick sol hela stunden ändå.

blåbär är gott!

blåbär är gott!



Vi åkte till Gott Bröd på Bislet o myste. Mackor med avokado o massa grönt o kalkon o sen en god bulle. Elian fick först en skiva bröd med smör o avokado på o han sa mmmm mmm hela tiden men då han fick blåbärsbulle så sa han MMMMM med STORA bokstäver. Sen somnade han som en sten i vagnen o vi satt på en bänk i solen o myste, jag låg i Es knä. BEstefar kikade förbi o beundrade vårt mirakel. Mysigt!

Sen gjorde vi ärenden o nu är vi hemma. Jag ska VILA! Vill orka se E spela fotboll + gå prommis med Jessica ikväll!

äntligen!

äntligen!



Då prinsen föddes fick han denna fina jacka + en mysbyxa av Skai o Jorunn ( o Julie i magen ) o NU kan han ha den, E blev ÖVERLYCKLIG! Han hör förresten nu igen o mår bra så vi är alla glada. Så glada att han tog med oss ut på frukost så jag skulle få i mig mat snabbt, jag var svimfärdig o dödstrött efter natten men ville så gärna mysa med mina grabbar!

soligt!!

Idag är det en solig morgon men man känner att hösten är på väg! Elian har fått osva med mig hela natten så han har inte haft SÅ ont men jag har sovit mindre toppen. Han vaknade imorse o var SÅ glad o skulle pussa mig, Eivind, mig, Eivind, det VÄRMER hjärtat!
Nu leker han o E får sova liiite till, han ska ju till läkaren kl 9, specialist!

sov gott!

sov gott!


försökte!

Jag la mig tidigt, läste massor o så kom E o kysste mig o vi skrattade åt mina finnar som jag fått i ansiktet. Inga finnar men små kvisslor, beror på för lite sömn plus massa tårta o skitmat. I dont like. Han sa att det kanske bor en lillasyster i magen på skoj, o SOM vi log med hela ansiktena. Jag hade dessutom på mig min bbmorgonrock stunden till ära. DEN dagen kommer bli fantastisk, om vi får ett plus till. Men vi vill gärna gifta oss först!

NU SOOOOVA! Hamnade på min mac igen o kikade några avsnitt serier. När kommer nya Greys Ashi?? Längtar!

Sov sött o krama lite extra på din kära!

Ny leksak!

Ny leksak!





Det var UNDERBART med massage, jag hade tydligen fått flera muskelknutar sen sist så det kändes minst sagt då hon knådade, ska tillbaka inom en vecka tänkte jag. En hel timme med muskelavslappning JAAA!!

Sen snabbt till SIBA o det var med sorg i hjärtat jag överlämnade mitt minneskort med alla bilder ifrån Skansen o mysig kväll med syster o Alice o fick ett nytt. CANON säger att det INTE är kameran det är fel på o att man ska göra backup. Jag gör det VARJE dag men denna dag ( då minneskortet hängde) hade jag ej hunnit, ganska galet. Jag vet om många som bara laddar över en gång i månaden vilket känns mer normalt... Jaja nu har jag ett nytt, annat märke som SKA fungera...Men jag kommer vara livrädd att samma sak sker igen...

Sen shoppade jag en KUL leksak till Elian ifrån oss, tidig ettårspresent. Henriks bil med legoklossar var så bra tyckte jag igår så vi köpte en likadan =) Han leker med den i pyjamas nu o ska strax sussa. Vårt mirakel som pussas o kramas nu med oss. SÅ mysigt!

Nu ska jag lägga Lilleman o sen läsa i sängen, tidig kväll då mitt huvud värker...

dagens blondie:

dagens blondie:




Vi tre gick in på Macbutiken o jag skulle shoppa laddare. Han i butiken tyckte jag borde ta med macen o testa så det inte bara var någon uppdatering på magneten som behövdes. Vi åkte hem o hämtade den o så stoppar han i min kontakt. Självklart lyser den grönt o klart o jag känner mig tokdum, men jag har testat den i många uttag hemma... Jag orkar ej fundera på vad som skedde, en ny laddare kostar 757 kr ( CRAZY!) så jag är glad o lyssnar nog på Es slutsats: den behövde nog bara lite luft !



bild ifrån min snabba walk idag! solen värmde så skönt.

pizza

pizza




Jag: jag är SÅ sugen på lax o grönsaker, nåt riktigt nyttigt
E: ja, eller nej något annat jag är lite trött på lax....
Jag: ok

5 minuter senare, på en pizzarestaurang: en pizza tack!

Vad sker? Man är hungrig o trött o orkar ej riktigt tänka....jaja, Elian gillade maten o BALLONGEN!!! Men sen var vi taskiga föräldrar o använde den till att prata roligt med i bilen, han kan ju faktiskt spräcka den o få gummi i munnen :)

Jag hann boka in en massage också kl 18 så kanske min huvudvärk släpper, HOPPAS!

hejdå Viktoria!

hejdå Viktoria!




Tack för att du väntade på oss då vi blev lite sena =)

mysigt möte

dagens motion!





Solen strålade då vi prommade idag, Elians nya grej är att tokhålla i sig så han sitter oavsett om jag fällt ner vagnen = han somnar inte direkt direkt =) Så jag som tänkt ta bussen en bit så vi skulle hinna möta Viktoria kl 13 fick gå hela vägen. Snabbt, nästan sprang, så det var dagens snabba gång. SKÖNT! Men mindre skönt för min nacke efter en natt utan sömn... ONT i huvudet som resultat.

Men att möta V var LOVELY, hon är helt klart en av mina nära favorittjejer. Otroligt sött av henne att hon shoppat ettårspresent till prinsen, inslaget i bilpapper o allt =) Hon reser på en treveckors USAsemester imorgon tidigt. TREVLIG RESA KÄRA!!!

Vi åt gott bröd på Åpent Bageri sen gick jag på posten o så hämtade E upp oss.

mailar

SIBA o CANON men SIBA har ingen mailadress? haha det ær service det....
Sitter också i kø till Es fastlækare....

gråt

inatt var det trøsta før hela slanten. Elian var ARG før han har så ont om natten. Det ær en bamsetand på sidan som trænger fram. Men nu ær det morgon o han ær superglad, vi ska æta frukost o sen leka. Luncha ska vi gøra med kæra Viktoria, tænkte promenera till Åpent Bageri så man kan æta de goda sconesen med GOTT samvete =)

ALLTID

ALLTID



Mamma ska ALLTID finnas før dig. Vad som æn sker Elian, jag finns i varje andetag du tar. ALLTID.

Min høgsta ønskan ær att du får leva LYCKLIGT o att jag får vara med LÆNGE!

ordning & reda?

ordning & reda?




Jag som skulle lægga mig TIDIGT o læsa bok o tidningar som jag ligger efter med.. Fastnade hær o fick massor gjort. Kænner infør høsten ett starkt behov av en fin kofta att kura in mig i + ordning på skrivbordet ( plus en kopp te o tænda ljus). Tænk som vi lever efter årstider!?

Sommaren: bli bruna, slappa, semester
Høsten: organisera, mysa in oss, tænda ljus ( gør jag HELA året )
Vintern: handla julklappar, klæ på oss så vi ej fryser, længta efter julledigt o alla høgtider
Våren: panik infør bikinisæsongen, shoppa sommargarderob, planera semester

o så startar allt på nytt :)

Jag ska iallafall skaffa mig ordning & reda på vårt skrivbord.

Bilden var ett mms till E ikvæll: Får jag gå en runda till? ;)

efterlysning

Någon som vet vart detta kan køpas? Jag fick ett mail av en tjej som undrar!


KENZOKI

Sensuel / Creme qui fait belle / Cream with a sheen (dagkräm)

Sensuel / Creme de nuit blanche / Twiligt cream (nattkräm)

Svara i kommentarerna i så fall, tack =)

tack!

tack!



før att ni læser min blogg o skriver så søta kommentarer, det gør mig GLAD!!

lätta steg

lætta steg



Jag gick upp 12 kilo under graviditeten o nu væger jag något mindre æn innan. Det ær enorm skillnad då stegen ær lætta, skønt! Men just nu ær jag i sæmre form æn tidigare då Elian sov mycket i vagnen som var ganska stor o tung att dra i snøn. Så nu ær det operation: MOTIONERA MERA!

Ær ni med? En promenad o speciellt i skogen dær det ær vackra omgivelser gør gott før sjælen.

Just ja, många joggar ( typ alla) då jag går men att gå snabbt hjælper bæst før mig i førhållande till min kropp. Jag kænner mig absolut mer trænad om jag går snabbt o ofta æn går på aerobics eller joggar. Men alla ær olika!

1 år sen idag

1 år sen idag



jag i soffan med tjockmagen

minnen

minnen



Jag gick hela två varv i Sognsvann, så otroligt skønt. Jag sa till E att jag vill gøra detta varje kvæll. Ingen stress med någon i vagnen som ska sova / inte sova. Bara radio i øronen o vacker utsikt. Jag NJØT!

Blir otroligt nostalgisk, før ett år sen precis nu så gick jag varje kvæll næstan o ville få ut Elian. Mina førvæntningar var OTROLIGA, jag længtade så efter honom.

Visste ingenting om hur ont det skulle gøra, hur det skulle starta, nær det skulle starta...Ville ville ville! Blev arg då jag vaknade o det bara var en vanlig dag då jag kissat tolv gånger på natten o inget vatten hade gått, inga værkar hade startat...

Kompisar omkring var mitt stød. Mina nya væninnor som också hade en væxande mage, sura uppstøtningar, killar som ville dricka øl o føtter som værkte. Vi pratade så ofta om bebisen, magen, framtiden. Hur bebisen skulle se ut, om vi køpt allting færdigt, om man valt rætt vagn. Hur man skulle kunna sluta æta choklad ( konstaterat idag - omøjligt!)....ja ALLT. Vi delade de mest intima saker som brøst o bristningar. Jag ÆLSKADE att vara gravid o jag ÆLSKADE att vænta o længta men allra bæst var det då jag nyss føtt Elian, han var hær, han var vår o han mådde BRA!!!

Dessa dagar innan ettårsdagen blir så starka før mig att jag får tårar i øgonen flera gånger om dagen. Idag då jag satt o såg på våra tre mirakel ( min, Monicas o Ashis). De lekte o log mot varandra, de TYCKER OM VARANDRA! Kramas, pussas o leker. Jag ær så lycklig øver att vi tre ær vælsignade med dessa smågrabbar som væxer o mår bra. Lille H har haft en tuff start o jag har varit så orolig så att se honom med stora bullkinder o att han ler o ær glad gør mig så otroligt glad.

Tårar kommer av lycka, starka minnen, oændlig kærlek som ær oførklarlig o av allt som skett sista året. Mænniskor som læmnat jorden o mænniskor som førvunnit ut ur mitt o min familjs liv men framførallt måste man fokusera på de som finns kvar. Ælska varandra o ta hand om varandra. Livet ær en gåva!

Alla fantastiska vænner jag har ær BÆST!

vårt hjärta!

vårt hjärta!



Oj nu kom E ut ur Elians rum o han sover søtt, skønt!

kvällslek på balkongen

kvællslek på balkongen



trøttis nygrøtad springer omkring o går med alla stolar.

svårt att somna...

Elian har en ny specialare. Han kastar helt enkelt ut vattenflaskan + vællingflaskan ur sængen. SMART då måste vi næmligen komma in o plocka upp den. Då skrattar han høgt o førsøker få oss att ta honom i famnen. Underbara skatt, dina læggningar går sådær just nu men du ær DUKTIG!!! Vi ælskar dig!

kalaskille

kalaskille



Vi hade jættetrevlig på kalaset! Elian somnade då vi svængde in på parkeringen o sov i sin vagn en stund då vi kom. Sen var det LEKA før hela slanten. Hans kæmnårigta två kompisar Henrik o Nickolas o han røjde runt. Tårta runt hela munnen, smutsiga klæder o trøtt var han då vi gick. Precis som det ska vara!

Nu ær E glad att vi ær hemma o Ashi sænde med TÅRTOR O MUFFINS så han blev superhappy. Jag ska hoppa ur min klænning, slænga på mig skor o ta bilen till Sognsvann o gå en snabb prommis. Precis som før ett år sen, då gick jag denna tid som bara den før att Lilleman skulle kika ut. Jag tænker SÅ på en viss person idag som kanske får møta sin bebis IDAG! HOPPAS!! Lycka till i MÆNGDER ifrån oss lilla familjen =)

Nej just det, joggingskorna var det....!

Ni som har barn o røker

snælla sluta røka!

Jag blir SÅ arg. Gick en tur med vagnen o planerna var att læsa bok o dricka kaffe då Elian sov i vagnen. Men allt ær så spænnnade nu så han somnade inte. E ska mata honom hemma nu o så får han førhoppningsvis sova i bilen. E måste vara hemma, hans øra gør så ønt stackars... Han råkade peta med en tops før djupt o nu hørhan ingenting på ena ørat...

Jo tillbaka till røkning, det ær MÅNGA som går o røker med sina bebisar o barn i vagnarna, i handen. Vad tænker man då? Jag blir så ledsen før barnens skull som får i sig massa røk helt ofrivilligt. FY SKÆMS!

Nu ska jag snabba mig att klæ på mig något kalasigt.

morgonmys!

morgonmys!



Nyss kækat yoghurt o macka, haklappen ær GOD att tugga på då man får tænder...
Nu ska jag duscha o gøra oss klara, tænkte hinna med en prommis innan kalaset.

amningssnack

Imorse vaknade jag av en STOR puss på munnen av Elian. LYCKA!

Natten var kaos, han var vaken då jag kom hem o hade skrikit mycket. Inget hjælpte, inte vatten, inte vælling o jag førstod att han hade jætteont i tanden. Han sov med mig o ammade lite ( råkade bita mig ænnu mer, AJ!)

Imorse kænde jag att nu ska jag verkligen sluta amma. Måste det. Vill det! Hade mycket amningssnack med mina tjejer igår o det ær så skønt att prata med någon som førstår. Jag øverdriver inte om jag skriver att NÆSTAN varje person som pratar med mig undrar hur længe jag tænkt amma. Lite konstigt, som om vid ett år så tycker folk det ær konstigt.

Blir avis på dem som sæger att det skedde automatiskt, barnet miste intresset. Blir lycklig øver att ha kunnat amma honom så længe utan problem, han har førhoppnigsvis ett litet skydd mot Es allergier o pollen o han har varit en vældigt frisk liten pojke under sitt førsta levnadsår.

Praktiskt har ammandet varit inte minst. Men nu ær det dags att køra lite hårdare før att han inte ska sakna det.

Idag ska vi på kalas hos Ashi o Pernille som firar sina fødelsedagar tillsammans, det ska bli KUL!
Nu ska E få sova, jag har sovit sen Elian vaknade kl 7.

hemma sent

JÆTTEMYSIG tjej kvæll med mycket tjejsnack o OST! =) Tack tjejer. Vi har en kille hær som ær jættetrøtt o har ont i tanden.. mycket skrik ikvæll... Blir nog en tuff natt så nu ska jag lægga mig.

ha en mysig kvæll!

ha en mysig kvæll!



jag ær VARM, nyss duschat men det ær kvavt. Har på mig min nya superskøna organic cottontunika o leggings. Ønskar er en MYSIG kvæll!

tittut

vill gærna vara med ALLTID!

tittut


ring hit o ring dit

Hemma igen, hann ej køpa laddare innan de stængde. Væntade på siba længe... Jag ær bara less.

Ring Siba Sverige
Gjort, de sæger ring Canon
Gjort, de sæger gå in på siba Oslo
Gjort, de sæger ring Siba Sverige

Jag blir så TRØTT!!!!!!!!!!!! Dessutom ær chansen minimal att de fina korten kan ræddas eftersom minneskortet ej læses på en dator heller.... SKIT! Jag tycker inte om att shoppa nya saker som strular, inte bara att de ej fungerar. Man måste åka, vænta, tjata o hålla på. BLÆ!

en timmes lugn....

Nu har Lilleman sovit i en timme i vagnen, han somnade då vi kom hem såklart. Alltid så mycket spænnande att kika på då vi går promenad =) Så han har sovit på balkongen o jag har gjort kycklingsallad så vi kan luncha alla tre innan vi åker o køper en macladdare o går in med kameran...

Måste snabba på hær så vi hinner. Ikvæll ska jag till Monica med Ashi o MYSA! Længtar. E ville ha myskvæll med mat o vin men det tar vi imorgon istællet. Idag ær ingen vanlig dag før det ær Ashis fødelsedag HURRA HURRA HURRA!

nostalgi

nostalgi



snart ett år sen....

morgonbestyr

Jag dricker vælling hær o E gør Elian sovklar før vagnen. Elian gick sina TRE førsta steg idag!!!!

Otroligt så snabbt det går nu.

regnigt Oslo

Nu ær vi uppe hær o regnet øser ner! En ækta fixardag. Ska på apoteket o siba nu først.

Inatt sov Elian ytterst lite trots att læggningen gått som en dans då jag var borta. Jag vet nu varfør, en till tand på væg! Nummer 9!

hemma tidigt

hemma tidigt




Dricker vatten o har førsøkt blogga LÆNGE men inget vill fungera *trist*

NU fungerar det kanske??

Jag hade en LOVELY kvæll. Duschade, sminkade, klædde på mig o sprang ut ( totalt 15 min) o åt underbara tapas o hade HÆRLIGT sællskap.

Førstår om ni blir tokiga på att jag ej orkar skriva ä o ö =)

Jag længtar hem efter min UNDERBARA son, han ær mitt livsverk o hans far min ENDA. Jag blir less på fulla mænniskor, fulla killar, att vara låtsaspigg fast jag vill sminka av mig o sova på Es arm.... så nu ska jag gøra det! NØJD efter en hærlig kvæll precis på mina VILLKOR!



Ps. ARG før att jag ej fått till detta inlægg førræn en timme senare, E sover nu så jag får somna ensam ..... =( Men det ær som min riktiga dagbok detta, allt måste dokumenteras o ALLT får ni læsa ;)

jag igen

jag igen


hær ser ni en skymt av jackan! På perrongen vid flygtåget.

Nu ska jag packa upp ALLT, ælskar att ha det gjort. Sen ta en disch o nog hoppa in i en taxi. Det ær ju FREDAG! O en liten barnpaus behlvs kænner jag, slippa natta *jippie*

Måste berætta att Elian inte alls skriker Mamma lika ofta efter dessa dagar, E o jag har ju varit lika næra HELA tiden o han pussar næstan E oftare æn mig o gosar o skrattar o flirtar med sin far. BRA! Es investering i hans liv har gett utdelning. Ifrån dag ETT har E bytt bløjor, burit, trøstat, nattat o donat. Jag får tacka hans Mamma lite som pushat honom att aldrig ge upp då Elian egentligen "ville" ( behøvde) mig mest då jag ammade som en dåre. Men mest av allt dig Eivind, du ær en UNDERBAR Pappa o Man!

søtt

søtt


Det var SEGT idag, bagaget tog lång tid o jag satt på en bænk o observerade min søta son. Han førsøkte hærma denna større killen o slængde sig handløst ut o skulle gå!

Igår då Moster passade Elian då vi såg Cosmonovaførestællning så tog Elian ett steg ut i det fria, utan hænder!!! Idag på hotellet skedde det igen!! DUKTIGT! Men han ramlar ner till sittande då han førsøker. Ge inte upp Mammas skatt.
Envishet ær BRA!

landat!

landat!


Førlåt E att jag la ut den førra bilden men ni ær mina søtnosar! E har på sista tiden VÆGRAT vara med på bild, lite less på min kamera o jag tror han faktiskt ær GLAD att min kamera før tillfællet ær ur funktion... :)

Jag, nyss landat, mår smått illa. Men nu nær jag kommit hem mår jag bættre.

førvånade?

førvånade?




Jag tror att de båda ær førvånade øver att Sverige ær så FANTASTISKT!

tillbaka i Oslo!

Nu ær vi hemm ao jag har slængt in en maskin med smutstvætt. Elian har varit SÅ duktig idag, vi startade med en snabbis på H&M då E shoppat trøjor dær o en av dem hade kvar larmet, jag hann med att shoppa en SUPERFIN svart "sinn"jacka också 498kr, spring o køp! Med mudd.

Sen hem till hotellet o så startade vi færden mot Oslo. T-bana, flygtåg, flyg, flygtåg, t-bana. Allt gick toppen førutom att E fick bæra MYCKET. Næsta gång tar vi bilen till flygplatsen, DET lønar sig! Vi kommer snart tillbaka till Stockholm.

Jag har ingen mac o inga bilder att lægga in så det blir lite tråkigt. Men jag har mobilbilder så då jag lånar Es bærbara pc næsta gång ska ni få se lite pics ( bluetooth). Bloggar ifrån en stationær hærhemma nu!

Ikvæll ær det nog dags att jag møter upp mina jobbtjejer, de har bokat bord klockan 19.30. Jag ær SUPERTRØTT men det vore ju mysigt....dilemma!

Ønskar er alla en strålande fredagskvæll. Æntligen helg!!

Ska tjuva Es bærbara NU!

morgonkort

morgonkort



E har massa såna hær bilder på sin mobil, tagna klockan 6-7 då de leker om morgonen!

nyvaken pojke i mysig park

nyvaken pojke i mysig park




Elian vaknade o åt lite korv med brød+mjølk i hettan. Fick nya klæder, sjømansdrækten o så skulle vi in i Vasamuseet men det var fullt. Vi gick istællet långsamt in mot stan igen. Stannade till på Josefina o drack ett glas rosèvin o myste. Vilket stælle, otroligt stort o perfekt att sola sig på en hel dag med god dricka om man ær singel =) Elian lekte o sprang runt bordet, kækade kex, krøp o lekte i sofforna. Men barn får oftast nog efter en stund.

underbara dagar!!

Vi har det jættebra ævem om jag nyss vinkade av mina Sundsvallsladies. E o Elian leker hærhemma nu på rummet. Alltså, igår var vi på Skansen o myste o sen åt vi middag i solen vid gamla Tvillingarnas. Men alla bilder ær før tillfællet spærrade på mitt minneskort ( alltså samma sak som hænde direkt då jag køpte kameran). De lovade mig att det var en engångsgrej o bara før att jag ej hannb logga bilder igår så har jag dem ej på pcn heller.... SÅ trist!

Ska leta fram kvittot o HOPPAS att de kan få fram bilderna igen + ge mig en ny kamera. Ska skriva ett brev till Canon och Siba då jag kommer hem om hur dumt det ær att
1. SIBA sæljer minneskort till kameran som CANON ej rekommenderar ( de sæger gå till Expert o køp ett men jag hade redan då køpt med på SIBA)
2. Man måste ha kvittot med sig før att få hjælp, kameran registreras ej på dig som person eller via ditt VISA. Dåligt system før mig som reser o fotar MYCKET o ofta! Tar ju inte med mig kvittot då...

Nog om det. Orkar ej ødlsa min energi på tråkiga saker då så mycket kul sker!

från mac till pc

Jag tror jag ska sælja min macbook o shoppa en pc. En rosa som gør mig glad! Jag ælskar mac men ær småless på att de kænns lite kortlivade... Så jag ønskar mig en rosa pc om någon vill tipsa mig så gør gærna det! Annars letar jag då jag kommer hem, nu ska E få pcn o jag se något brøllopsprogram hær. Elian ligger o dricker sin vælling i sin sæng. SØTNOS!!

hejdå min vackra systerdotter

hejdå min vackra systerdotter



Minuter innan de åkte. Hon ær så UNDERBAR! Anvænder sin væska också på resan, sånt ær kul då man ser att presenter man gett bort anvænds!

(mobilbild)

Gårdagen

Igår då vi vaknade var det sol! Men sen øste regnet ner då Tinna o Alice ( syster o systerdotter) kom in i receptionen. De checkade in o vi gick o kækade lunch i nærheten. Ciao Ciao ær vårt nya stælle =)

Sen lyste solen o vi gick mot Skansen istællet. Det blev en jættevarm dag med stark sol. Mysigt att strosa omkring o bara vara. Såg på alla djuren, åt lunch/middag vid vattnet. Sen gick vi hem o hyrde filmer o køpte godis. E la Elian o jag låg inne i tjejernas rum o myste. Men jag blev illamående o kænde mig febrig. Det kændes som om jag skulle brinna upp men jag var nog bara smått uttorkad o vældigt varm efter dagens bestyr.

Nu har killarna duschat hær o vi ska bara softa på rummet ikvæll, kænner att det behøvs. Jag har inte njutit så hær på længe. Bara mysa o ingen stress, lite butiker också, bra så kan man æta o dricka gott o inte slænga bort alla pengar på shopping. Shoppa gør jag alltid annars ændå!

Idag var vi på Naturhistoriska museet o Cosmonova, KUL! Jag har så mycket minnen dærifrån eftersom jag o Mamma varit dær massor før lææængesen.

Kortis!

Jag var ej förgiftad! Mår bra idag. Min kamera är trasig igen så alla härliga bilder ifrån igår är borta för tillf om ej canon kan rädda dem o sitt rykte för nu är jag arg på siba. Tjuvbloggar fr es mob så måste gå! Vi mår jättebra!

mysig dag!

tjejkvæll inne hos mina ælskade! E o Elian ær på vårt rum. Men jag mår riktigt illa, orolig jag ær matførgiftad =(

innergården

innergården


Vår innergård, hit kan man ta med frukosten på morgonen eller ett glas vin på kvællen!

Ringde nyss o kollade med receptionen om Mosters rum ær klart nu ( egentligen incheck kl 14) o det var det, plus att vi ska få bo vægg i vægg. Otroligt trevlig personal på detta hotell vilket betyder MYCKET!

Mina killar sover hær i sængen o jag ær bara så glad øver att snart få møta mina ælsklingar som åkt tåg hit. Idag ska vi på Skansen, det børjar mulna nu men vad gør det!

melon ær gott!

melon ær gott!




nu fungerade det!

solig morgon

Nyss mumsat god frukost men får ej øver den søta bilden på Elian som kækar vattenmelon =) Nu ska vi snart møta upp Moster o Kusin Vitamin, LÆNGTAR!

GOD MAT!

GOD MAT!



Jerry, en trøtt Mor o Elian! Kul att ses o se hur bra han verkar ha det!

Vi har gjort två besøk på MERAVIGLIOSO, hoppas jag stavat rætt nu. OTROLIGT mysigt att dricka kall øl i solen på vægen hem då Elian sov o sen GOD mat då vi skulle æta på kvællen. Gå dit. Italiensk mat o bra service, jag lovar. Ær kræsen på sånt =) Elian gillade Jerry o skrattade så fort han såg honom. Men han var ganska trøtt ikvæll så vi satt inte så længe, gick hem o softade på hotellet istællet.

Nu ska jag læsa blader o sen sova så jag hinner med allt jag planerat imorgon, møta upp Idha på morgonen o sen kommer som sagt Moster o Kusin. JIPPIE!

Blivande Man & Fru

Blivande Man & Fru



Svettiga på væg hem till hotellet!

Imorgon kommer min syster med sin dotter Alice, alltså Elians moster o kusin. De ska bo på vårt hotell o så ska vi umgås. Tænk om vi bodde hær o Stockholm så næra det skulle vara. Men jag trivs vældigt bra i Oslo o det ær stressigt hær vad gæller yta o pengar, det tycker jag iallafall. Jag ær ju næstan ifrån Norrland o gillar avslappnad attityd.

storkillen

storkillen



Vi MYSER!
Valde att sitta avskilt så vi hade plats før vagn o lek.

Josefina

Josefina




Skønt att gå så mycket idag o inte en enda glass eller godisbit har jag ætit idag, men två æpplen istællet. Behøver øka fruktintaget o då kan man lika gærna dra ner på sockret! Dæremot har jag nog fyllt min kvot med vin o øl idag=socker.

familjen fotboll

familjen fotboll





Då jag kissat snabbt så stod killarna GLADA utanfør o E hade vunnit denna STORA fotboll. Lite kul att vi fick slæpa omkring på den, men Elian ælskade den o gick med den på græset. Vi skøt också o jag VANN, så vi fick gøra om det två gånger men då jag fick bæst resultat två gånger tyckte E att det var dags att åka karusell, undrar varfør?

kærlekstunneln!

kærlekstunneln!




Vi åkte såklart kærlekstunneln, sen fick vi åka varannan gång resten jag o E. Elian somnade en timme i vagnen så vi satte på honom hørselskydden mot oljuden ( han vægrar ha dem på då han ær vaken) Sen åt vi lunch ( ris o kyckling i rød curry o ramløsa) længs vattnet i solen o Elian sov i vagnen i havsvindarna. Vældigt romantisk dag!

skratta!

skratta!


hær ær vi inne i skrattkammaren, Elian skrattade massor! vi klædde av byxor i hettan så han fick ha bløja o t-shirt som många andra barn i staden idag.

gladis!

gladis!



Myser med en gladkille!!!
Måste lægga in bilderna såhær då det ej går att copywrighta dem eller ladda in flera i samma inlægg mærker jag....

underbar dag!

underbar dag!



Hann ej blogga færdigt innan vi skulle kæka, killarna hade gått till receptionen o gav mig lite egentid så jag duschade o donade. Hær hade vi nyss ankommit Grønan, vi promenerade med varsin cappuccino i handen o NJØT sommarhettan!

grøna lund!

grøna lund!



tokmysig dag! promenerat hela dagen. Grøna Lund var såå kul!Åkte massa karuseller o myste i solen som var stark, perfekt!

ny kompis!

ny kompis!



En otroligt trevlig servitør! BRA service, GOD mat o han bar o PUSSADE på vårt barn, ville æta upp honom =) Jag gillar mænniskor som ælskar barn... :)

min skatt

min skatt



DÆR ær PAPPA!

Nu somnar skatten med vællingflaskan i munnen hær, ska kyssa min blivande man nu!

mor o son

mor o son



Eliam satt i sin stol i timmar, sen på slutet kikade vi på lampor o annat spænnande. Solen strålade så han pekade på lampan (solen) =) Vi hann gå en liten prommis innan vi satte oss på stællet vid hotellet också. Ner mot vattnet o førbi Lisapåtorget, men før mkt røk dær før oss.

myser!

myser!



GOTT!!

Puss Mamma!

Puss Mamma!




Oj oj som vi trivs! Valde Ciao Ciao Grande alldeles bredvid vårt hotell. Underbara pizzor, en flaska røtt o søt personal. Elian kækade potatis o køttfærssås, brød med smør o pizza tills det stod ut genom hans øron næstan =) Såg också att de ej tog betalt før hans mat, måste tillbaka o ge ænnu mer dricks næsta gång.

Jag ÆLSKAR Stockholm!

TACK!

Ni som kommer in hær o kommenterar jag blir så glad! Ska svara så snart jag kan.

lunch!

lunch!



Jag i stekande sol. Elian sov, vaknade lagom tills vi skulle gå så han hann kæka den mat jag sparat åt honom o han åt glatt kycklingspett, ris o avokadocremefraiche!

Nu leks det før fullt hær, Elian ælskar att springa runt sængen o SKRATTAR høgt!

tidigt uppe!

tidigt uppe!




Vi har med oss Eivinds pc, TACK ni som gav mig linkar ska absolut shoppa med mig en laddare hem!

Jag kommer nog bara blogga o kanske ligga liite efter med kommentarer, men de svarar jag på fredag om det inte ær något akut. Kænner att jag inte kommer hinna med mig riktigt.

Vi klev upp 5.45, fløg 8.50 o sov som tre stenar o i STHLM skiner SOLEN o det ær SÅ mysigt! Vi checkade in på vårt søta hotell, vi fick ett rum med mysig innergård. Promenerade runt førbi Stureplan o lunchade i Kungsan. Solen sken o jag tror jag fått solsting =)

Sen shoppade vi på H&M som alltid, jag behøvde leggings o E några v-ringade merinoullstrøjor tills i høst. TIPS till din kille, de ær jættefina! 398 kr st.

Bilden ær på flyget innan vi landade, lite tele2reklam gørs men det gør ingenting. Jag har tele2 o ringer fær knappt 50 øre / minuten i Norge/Sverige o mig kostar det ingenting om det ringer då jag ær i Sverige som det annars ofta gør!

gårdagens bloggare!

gårdagens bloggare!



Heidi igår då hon bloggade!

jag hjæper dig gærna!

fast med svenska bokstæver stod det på min t-shirt då jag jobbade på NK o vi hade sommarrea!

Kan ni hjælpa mig? Vi kommer bo på Wellington Østermalm o vart finner jag nærmaste Macbutik? Behøver en laddare till min svarta macbook, sån med magnet. Hinner ej kolla på nætet nu men sitter du kanske gøroløs på kontoret imorgon o orkar ringa o fråga så blir jag LYCKLIG! o kan blogga ifrån STHLM! Annars øverlever både ni o jag =)

Sov søtt!!! Jag ska REKORDtidigt lægga mig o njuta efter att ha packat, diskat, tvættat, hængt tvætt, donat o diskat vællingflaskor. Imorgonbitti ær allt KLART o jag tar en snabbdusch o hoppar i mina klæder o kækar frulle o sen off we go. Ska ta t-banan kl 6.55, help!Men det ær ju LYX att vi reser alla TRE, ooo længtar!

Om jag ej svarat på ditt mail så beror det på att min mail krånglar, maila igen!

easy?

Jag har strax packat færdigt åt mig o lilleman, vi delar væska! Har stora planer att lægga mig alldeles strax o LÆSA! Ælskar ju det.

Min macladdare gick sønder idag tydligen så den ær helt tom før batteri, får se om jag slæpar med den till Sverige o køper en ny laddare eller om min blogg blir vældigt tom veckan som kommer.

Elian somnade søtt med sin vællingflaska i munnen ikvæll o sover fortsatt så, jag tog dock bort flaskan nyss. Han fick min vælling men hade ett felkøpt paket som ej var fullkorn så hoppas han inte får ont i magen. Idag har han varit extremt mammig o vill komma upp i mina armar hela tiden o sæger MAMMA massor. Det ær bara mysigt tycker jag men samtidigt jobbigt då han alltid annars kunnat vara hos alla. Men stadier i livet måste gås igenom o snart ær det væl PAPPA som gæller o dærfør ska jag NJUTA nærheten!

Just det...lægga sig i tid... Tillbaka till att packa!

Jættemysigt besøk av Heidi tidigare, hæmtade henne då jag læmnat C på flygtåget.

tantes corner

Nå syns jeg det var på tide at jeg skrev noe i bloggen til Josefine, siden allerede Jan Eivind og Håvard har gjort det. (altså mine brödre)

Da Josefine var gravid med lille Elian, var jeg den förste som fikk vite det her i Norge. Jeg glemmer ikke da Eivind ringte meg og fortalte at jeg skulle bli tante. Det var et öyeblikk jeg aldri vil glemme. Magen til Joss vokste og ble störreog större. Jeg var ofte på besök og kjente Elian ligge å sparke i magen til Joss. Det var en kveld hvor jeg var hos en hos venn at Jan Eivind ringte og sa "ELIAN ER KOMMET TIL VERDEN" og han sendte masse bilder på mms. Tror ikke jeg sov den natten.

Dagen etter dro vi å besökte alle tre på rikshospitalet og alle sto omtrent å gråt da vi så han. rosa og dödssöt! Etter det har Elian värt min yndlingsgutt og jeg blir glad bare av å tenke på han.. Som Håvard skrev tidligere i bloggen er jeg helt enig i at når man er å besöker bror og Joss er det klart at det er Elian som stjeler oppmerksomheten din med en gang du entreer dören. Han krabber seg mot deg, tar tak i beinet ditt og reiser seg.. og prater gjerne litt. da er det bare å sette igang å leke og det virker som at Elian elsker å bli lekt med.

Selv ser jeg at kjärligheten mellom Jan Eivind og Josefine er så sterk og jeg likte Josefine med en gang Eivind presenterte henne som sin kjäreste. Sammen har de et fantastisk liv og en nydelig unge.

Glad i dere alle og at Josefine og Elian er en del av Aamodt-familien!

Hilsen Heidi Synnöve, Elias tante.

matdags!

matdags!



Vi gick hem o åt lunch idag, jag åt rester ifrån igår o E o C käkade kinamat. Elian åt av allting han o sa namnamnam =)
Mammas hjärta smälter!

på promenad!

på promenad!



Caroline o jag gick en skön lång prommis längs älven o vi behövde LUFT!!

Elian sussade sött i vagnen.

mysigt!

mysigt!



Vi ute!

Idag åker hon hem, usch det kommer bli så tomt men vi ska ju till Stockholm i veckan o då kan hon hälsa på oss ifrån Uppsala! Vi har boende gäster hos oss då vi är borta, kompisar som tar hand om hem o post, det känns skönt!

oops!

Oj vi somnade om LÄNGE, vaknade mellan E o Carro med Elian o vi sov över 1,5 h!! SKÖNT! Vi som planerat stranden idag får nog återigen ställa in, molnigt o höstlikt ute...Men varmt!

morgonpasset!

Idag tog jag Elian på morgonen så vi är uppe nu sen strax innan 7. Det är varmt ute, så härligt! Han ska komma upp till mig så mycket oftare nu o är väldigt Mammig helt plötsligt. Peka på lampan överallt o säga där. Frågar man vart är lampan så pekar han o pekar han =)

Jag skriver ner sånt om honom för att det är stort för mig o oss o för att komma ihåg. Inte för att jämföra eller skryta. Så ni vet! Oavsett hur tidig eller sen ens barn är så är det STORT då nya saker sker.

mommys little monster

mommys little monster



En bild ifrån igårmorse. ÄLSKAR dig så högt lille skatt. Nu har vi sett filmer o käkat gott. MYS! SKa lägga mig o läsa, önskar jag hann läsa mer så kvällarna är perfekta att läsa på då man ska sova.


SOV GOTT!

lugna gatan

Ikväll är det lungt tempo hos oss. Elian o Eivind har shoppat mat o jag o Carro lagat till den. JÄTTEGOTT! Kycklingfiléer, potatisklyftor med skal i ugn o kall färdiggjord beasås. Liiite vin till men vi var inte så sugna.

Elians nya grej är INTE GRÖT, bara käka det vi äter ås han har ätit potatis, kyckling, majs o isbergssallad med oss. Smaskat o ätit supermycket. Igår var det premiär för välling i flaska i sängen istället för gröt. Det är synd då han har tänder som ej borstas efter det men jag ger honom vatten.

Nu ska jag slänga mig i soffan här.

dagens framsteg

Elian har ätit tacos själv, plus lite puré till dessert med sked ur burken. Vi ska inte tala om hur grisigt det blev =) Ett bad blev det dock o tvätt av hans kläder.

Sen har han sagt MAMMA till mig flera gånger idag, pekar på lampan o PUSSAS!! Total lycka!

en till bild

en till bild


mina älsklingar

mina älsklingar



( igår på Aker Brygge)

Älskar älskar älskar!

Nu ligger de o sover sött bägge två o jag ska torka håret o sen bara mysa i soffan. Vi måste handla hem mat o vin tills ikväll annars är dagen tom för planer. SKÖNT! Moln o grått så man känner att man kan vara inne idag utan att missa alltför mycket. Hoppas ni alla njuter av att det är LÖRDAG!

dagen igår på dagen

Min kamera fick slut på batteri så inga bilder efter parken. E mötte upp oss o så käkade vi på Aker Brygge hela gänget. Orkar inte ens skriva om den dåliga servitrisen men allt som allt så tog hon 220 kr för mycket av oss men de fick vi tillbaka av en TREVLIG svensk personalchef o sen var allt lungt.

Kvällen avslutades med en GLASS till Elian då jag o C tjafsade med servitrisen. E smet iväg o köpte o så smaskade de o kikade på båtar. Kvällen var underbar med all sol o varma vindar.

E fick besök av en kompis så de spelade spel o vi gick ut.

skulle visa mina skor

skulle visa mina skor




men de kom inte med!

tänker på min E

tänker på min E


ute!

ute!




Caroline o Håvard!

Caroline

Caroline




Vi satt på balkongen o lyssnade på Justin Timberlake o drack lite vin o myste. Sen gick vi vidare ut en sväng men ganska snabbt hem igen, jag var SÅ trött!

mys i parken igår

mys i parken igår




Det verkar trots allt fungera att blogga om jag gör små bilder. Här ligger vi o njuter i parken igår. Elian sov sött i två timmar i sin vagn i skuggan, sötnosen! Nu leker han härhemma o går o går.

bästa gåvan jag fått enligt E!

bästa gåvan jag fått enligt E!




Denna boken fick jag igår o INGEN blev gladare än E. Jag blev också toppenglad, så himla sött gjort av AnnaStina. Eller det var nog Johanna som valde den så att hon kan tjyvläsa den då hon blir lite äldre :)



EVERYTHING A GIRL NEEDS TO KNOW ABOUT FOOTBALL!

ny tvättkorg!

ny tvättkorg!



något fungerar inte på bloggen just nu så jag fixar alla "must dos" istället....Ammar samtidigt här, känns som förr då jag ammade o ammade o bloggade o bloggade samtidigt :) Nu finns mindre tid.

försöker

blogga o svara på kommentarer med en liten vild kille kring benen, tvätt som ska hängas o blöja som ska bytas! Återkommer.

Dagen idag

bloggar jag om imorgon, vi hamnade på Aker Brygge där E mötte oss o så käkade vi mat i solen o drack vin.

Plus: trevligt sällskap

Minus: kass service, förutom min söta Jess i baren =)


Nu har vi bokat hotell till veckan, Stockholm vi kommer! Har längtat så mycket.

balkongmys

vin o tjejsnack på balkongen!

Jättemysig dag!!

Mysig dag!!
Champagne i Frognerparken


 Jag o Klumpen i solen. JAAA idag sken solen över oss o det var varmt!
Skriver mer imorgon nu ska jag o C mysa lite här o ev ut en sväng senare.

Sötnosen Johanna!



TANKAR!

Idag begravs min väninna i Sundsvall, önskar så jag kunde vara med men jag tänker på ER alla hela tiden idag.
Ingen så ung ska behöva dö... 

morgonen hos oss

Lite galen natt då jag o C låg o pratade LÄNGE om livet o Elian vaknade 2.30, jag fick honom att somna i sin säng kl 3 men 5 minuter senare vaknade han igen så han fick sova med oss. Han vägrar ju gröt eller puréer nu så jag ska försöka få i honom ännu mer mat på dagarna nu!

MYS i sängen länge idag men nu måste vi äta frukost o ta tag i dagen om vi ska hinna njuta av solen ute. Molnen konkurerrar med den nämligen....


Sover morgonlur


Nyvaken!

Hawaiibeslut

nej vi kan inte åka så långt med Elian som nu börjat sova skönt o vända på hans dygn helt. Jag vill så GÄRNA men vi kan inte.... Måste tänka på Elian främst. 

Onkels corner

Etter å ha fulgt Josefines blogg det siste året, fölte jeg at det var på tide å komme med noen innspill på hvordan det er å väre onkel til klumpen, Elian..

Hver gang jeg skal besöke min bror og Joss er det alltid Elian som stjeler oppmerksomheten min. Fra det öyeblikket jeg kommer inn dören hörer jeg krabbelyder som blir höyere og höyere. I neste öyeblikk er Elian festet rundt begge bena mine mens han smiler fra öre til öre.
Da er det bare en ting som gjelder, og det å opprettholde smilet til klumpen. For å klare det må man lage morsomme lyder, rare grimaser, löfte han opp og snurre han rundt, kile han eller la han leke med håret ditt.
Er det noe jeg har lärt om Elian, så er det nettopp dette at han liker hår. Man skulle nesten trodd at Elian synes det er like morsomt å leke med hår som jeg synes det er å spille fotball.
Men men, det er lov:)

Etter flere timer med leking merker jeg at jeg er klar for å slappe av. MEN, Elian har ingen planer om å la meg få lov.
Det er da det er viktig å väre taktisk.. Mitt triks er for eksempel å ta med han bort til hans pappa eller mamma, og si at Elian savner dem. På den måten kan onkel sette seg i sofaen med en god posjon snus og et lite glass cola. Höres kanskje ut som jeg er en lat person, men tro meg, det tar på å leke med en 11 mnd gammel gutt. 
Derfor synes jeg at Joss og min bror gjör en fantastisk jobb med klumpen. 
Elian er alltid glad og gråter nesten aldri.

Jeg har allerede lovt at Elian skal få bli med onkel på fotballkamp hver söndag fra den dagen han fyller 5 år. 
Det betyr at det bare er 4 år og 16 dager igjen:)


Hilsen Onkel Håvard (og ikke Hårvard som jeg har lest her för).


Lite ord jag tror ni undrar över//Josefine:

Krabbelyder: ljudet av att han kryper
höyere o höyere: högre o högre 
lage: göra
morsomme: roliga
lyder: ljud
savner: saknar
måten: sättet
nettop: precis / nyss
kile: kittla
allerede: redan

middag!


Middag hos oss!
Elian åt massa då vi åt tacos han åt guacamole, majs o kycklingköttfärs i tacokrydda. DET gillade han, vill inte ha burkmat eller ens gröt knappt om dagen, bara bröd o mat som han kan äta själv i bitar. STORkillen vår!!!
JÄTTEmys med besök ifrån Bestemor, Oldermor, Olderfar tidigare o så vår Onkel som sitter här nu o har bloggat, se längre ned! De spelar xbox för hela slanten, Carro, Onkel o E. 

Elian fick FINA MEXXkläder, en jättefin svart jacka o en grön/blå stickad tröja. 


Konstiga prickar på mig på bilden. 



solig dag!!


I solen på Grynelökka. Nyvaken.

Tröttis =) 


Caroline donar på med Elian. Hon är UNDERBAR med honom.

 
Kul att krypa i gräset!

puderrosa i LIKE!

Min klänning ska vara gammelrosa/puderrosa eller gammaldags vaniljvit. INGET kritvitt för mig tack!


Denna var MINI, jag kunde knappt andas i den.

Nästan köpta

Dessa var så coola men jag shoppade dem inte, ångrar mig nu. De kostar 159 kr så finns de imorgon köper jag dem, ljusrosa o så fulsnygga. Coolt med svarta skor o svart linne på fest.


De är ljurosa, långa o vida i benen. Med flätade detaljer i midjan.


Billig brud o MYSIG dag!



Idag blev det Grynelökka! Där promenerade vi o myste på ett lunchställe i solen. Här är jag på Fretex o provar kläder. 
Denna var så vacker i mönstret men typ xxxxs i storleken =) 
Jag kan lätt tänka mig köpa en 2handklänning o sy om, tygerna är så coola! ( inför bröllopet alltså)






Planering

Idag har vi slappat. Tagit det LUNGT o ätit mysig frukost allihopa. E kommer strax hem o pussar på Elian sen går vi ut så han får sova. Planerar att gå till Grynelökka idag o kika sen hem o så kommer Oldermor o Olderfar förbi en sväng. Sen ska jag o C nog ut o gå i Sognsvann, jag behöver motion!!!

Fick besök här vi datorn av en kille som ville ha ny blöja, fixat!

Jag övertalar E att vi ska t STHLM i veckan, det verkar gå JÄTTEBRA!!
Det hade varit superdupermys.

Gotta go.


ettårspresent!

Burberrytröja ifrån Caroline, jag var tvungen att köpa en beige också igår som han ska få av oss!


Morgonkille på sitt rum. E är o kör sin Mormor o Morfar till massage o vi har nyss klivit upp här. Molnigt ute, vi ska nog ut o gå o mysa på café. Inatt då jag låg o läste inbillade jag mig att det är slut på onyttigheter för mig nu, emn så har jag känt förut....


Bästa kalufsen i världen!

dålig film

Ikväll har vi sett extremt dåliga filmer o käkat tårta! Nu ska jag röja undan o sen lägga mig o läsa, samla sömn. Blev tidig start på dagen då jag hämtade C på flygplatsen kl 8, det tar en stund att köra dit så jag missade min morgonvila =) Men det är det såklart värt.

HOPPAS vi får sol imorgon, annars bokar vi en resa! Blir nog ingen segling, känns lite stressigt då det strulat på vägen hem för Mormor o Ingemar. OM vi reser utomlands så firar vi Elian där... men jag tror vi blir hemma. Vi får se. Time will tell....



Badkille!


Nöjd o glad efter fotbollsdag!

Man kunde skänka gamla fotbollskor i ett tält så kommer de till barnen i Gambia. Carro sprang o köpte två par nya i ett sporttält o gav bort. Damen blev SÅ lycklig o pratade med oss en stund. Hon berättade att barnen efter skolan inte har något att göra, inga jobbmöjligheter o att fotbollen är det ENDA de har. Så har de inte några skor.... Jag uppmanar dig som bor eller är i närheten av Oslo att åka till Ekeberg o donera skor, gamla som nya!!!!



Jättemysig dag!

Det duggregnade men vi myste på Ekeberg på Norway Cup!


Carro, E o Elian!

BUS!


Myser med sin Onkel





odeonmys!


Carro i mina nya brillor!


FINBESÖK!!

Nu är vår favotjej här!!!



Morgonmys!!!

SOVDAGS!

Hög tid att hoppa i säng o läsa o sova. För snart vaknar detta underverk o jag ska hämta lillasyster som flyger hit!


Sov gott o kyss din kära lite extra ikväll!