Älskade du därinne...

Du skatt som gömmer dig inne i min mage. Mamma vill träffa dig nu, din Pappa och Storebror likaså. Du kommer en dag i februari och jag har inte känt sån undran tidigare. Vem är du som sparkar mig så? Som lurat oss så många gånger? Som bott i min kropp under mitt hjärta i alla dessa månader?

All kärlek du redan omges med kommer bara att växa då vi får ha dig hos oss i verkliga livet. Du ska få se på den vackra världen, lukta på alla goda dofter och känna på all kärlek omkring dig. Jag ska alltid bära dig under mitt hjärta som jag gör precis just nu, bara på ett annat vis från och med den dagen du inte längre bor inuti mig. För alltid är jag din och Elians, jag kommer gör ALLT för att ni ska få växa upp till två starka, älskade och inte minst älskande individer. Ni är mitt allt.

/ Mamma


Danmark sommaren 08, underbara minnen!

En härlig lördagskväll!


KRAMKALAS innan läggdags!
Elian har på sig sin fina pyjamas ifrån POP, jag har lust att köpa fler liknande för den är så söt tycker jag.


Oj, en mössa som låg under tv-bänken...

Är jag fin nu?


Finaste Anne kom på finbesök med massa godsaker!
Sen har vi myst i soffan med film och tjejsnack. E är också hemma såklart så han har fått stå ut ;-)


Tack för ikväll gumman!

Nu ska jag lägga mig och hoppas vakna utan denna näsa som är täppt och halsen som inte är helt okej.
SOV SÖTT!


Scones och vindruvor

Vi har ätit nybakta scones ( jag blev så sugen, det är ju så gott med ost / Philadelphia och hallonsylt)med te och nu kommer snart Anne på besök. Det ska bli så mysigt, vi har hyrt filmen Flammen & Citronen. Elian springer omkring nybadad och matar mig med vindruvor.

Jag använde detta receptet KLASSISKA SCONES

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Jeg er METT!


Vi har ätit spagetti och köttfärssås alldeles nyss. Elian åt kanske fem spagetti sen kvittrade han sitt standardord: MÄTT!
Alltid på det mest optimistiska vis med ljus röst. Som om det skulle vara okej....
Men aptiten är väl inte alltid på topp då man har hosta antar jag.
Söt är han iallafall och väldigt kramig och pussig ( på svenska, inte på norska ;-))


Princess?


Idag har jag varit en sväng på IKEA och köpt telys, cleancottonljus, ett extra bebistäcke och lite annat.
Nu sitter vimplarna också på plats vid sängen. Jag hade tänkt mig en vit hylla att ställa tavlor + bok på men IKEA säljer inte längre de vita så antingen får jag måla eller köpa någonannanstans!

Vi är förkylda alla tre här så vår mysbrunch som vi planerat med gott kaffe och goda bullar i stan ( mitt önskemål...) blev inte av då det är dumt att ta ut Elian som fortsatt hostar. Men han är definitivt piggast av oss alla.

Hoppas ni njuter denna lördagen!


5 månader sen...igår!


Igår hade vi 5 månaders bröllopsdag! Jag smsade min väninna Malin idag som gifte sig på samma dag och skrev att det var idag. Men så kom jag på att det var igår ;-)


Här är det frukost i soffan och jag har fått sova ut - SKÖNT! Det blir en februaribebis som det ser ut nu. Inatt drömde jag det värsta man kan drömma, bebisen dog, ingen visste vart den tagit vägen men den fanns inte. Men jag mötte
Jonna på BB som äntligen fått sin älskade Mini! Det gjorde mig mitt i allt glad. Tokiga drömmar man kan ha.

Önskar er alla en FAB lördag!

Fredagsmiddag hos Bestemor!

Nu har vi parkerat oss i soffan och Lets Dance har precis startat! Elian sov ingen nap idag och han var såå trött då vi körde hem till Bestemor men höll sig vaken så han var väldigt övertrött då vi kom hem och Mammig De Luxe. Som jag skrev så tankar han nog Mamma och jag njuter av att få mysa med honom.

Det var så lyxigt att bli spontant bjudna på middag, goda kotletter, sallad och ris fick vi och jag somnade nästan i soffan efteråt.


Här är det fullt ös med Onkel H! Jag står och ska precis bli fotad men så kom dessa buskillar och skulle äta upp Eivind ;-)


Här fick jag och magen vara med.
Tröttast i stan idag, akupunkturen hjälpte verkligen för jag är superslapp.
Efter Lets Dance ska jag ta ett varmt bad och sen lägga mig och SOVA!



Här är vi hela högen. Vi saknar dig Heidi❤  ( som bor på Folkehögskola på annan ort just nu)


Snygga Bestemor som skulle på jentefest ikväll!
Jag sminkade henne med en ny skugga ifrån Chanel i grönt och rosa, jag tycker hon blev så fin!



En kille med små ögon ikväll men glad ändå!

NJUT KVÄLLEN!

I en biltvätt!


Jag just nu!

Som rubriken lyder så svängde jag inom en biltvätt och nu handtvättas vår otroligt skitiga bil! Brukar alltid köra ut- och invändigt men idag är bilen så full av ting så det får räcka med utsidan. Jag har varit på modningsakupunktur och fått massa nålar, främst för att kunna SOVA så min kropp förstår att den ska föda. Så det är vad jag ska syssla med i helgen. Jag tror faktiskt på teorin att kroppen inte velat föda nu då Elian varit sjuk och jag inte haft orken. Hoppas ni har en riktigt HAPPY FREDAG. Dags att hämta mina älsklingar som är bara fem minuter ifrån mig och vi ska hälsa på Bestemor!

KRAM till ER!

Storebrors sovpåse

Här är sovpåsen som Elian hade. Vi har två stycken för han kissade så ofta igenom då han var liten bebis.
Den köpte vi på någon av alla bebisbutiker och den är liksom i frotté invändigt. Jag är supernöjd med den då jag slapp oroa mig för att han skulle bli för varm eller få något över huvudet. Blir bebis varm eller om man har pyjamas under och tycker det blir för varmt om våren ( man kan ju ha bara body och sockar!) så kan man bara öppna dragkedjan på sidan lite. Vi har inte haft problem med kalla armar / händer. De är alltid lite kalla och har inte varit något problem. Det som var bäst med en påse var att jag kunde amma honom i den och då jag sen la ner honom i sin säng var han varm och go och kände inte så stor skillnad!


Suddig mobilbild, ni kommer få se denna oftare sen då bebis kommit ut. Hittade denna i bloggen!

PS. TACK för alla härliga kommentarer som ni lännar - ni är så GOA!
Nu ska jag lura med mig Elian i vagnen så han kan somna... Wish me luck.

Hos oss:

Idag passar ordet skruttis verkligen in. Det är både kärleksfullt och det betyder också att Elian är lite skruttig idag ;-) Han hostar och blir arg då och då men däremellan är han riktigt glad och bara kramar mig. Just nu äter han lite lunch framför Shrek och jag ska försöka ta oss ut då han är färdig. Han behöver somna i tid som igår. Jag känner mig smått febrig, hoppas han inte smittat mig med något nu...

I tretiden har jag modningsakupunktur så jag satsar på att vila då jag ligger där. Elian ska vara på Es jobb och jag vet att timingen är dålig för jobbar man med salg / försäljning så är idag en VIKTIG dag. Sista dagen i månaden, möjligheter att dra in det sista så att man förhoppningsvis får en riktigt BRA bonus. Go Go alla säljare därute! Jag SAKNAR att jobba men nu glädjer jag mig till att få vara Mammaledig MED bebis :)


Räkna är kul!




zzzzz


Detta
ekologiska sängsetet ska bebis få mysa i... Hon kommer att sova i en sovpåse på natten precis som Elian gjorde. Då vet jag att hon är lagom varm och att inget täcke kan komma över huvudet. Men vi kommer ha ett vagntäcke med dessa sängkläder på som vi kan ha i vagnen inne och där man flyttar omkring bebis.
Kan du inte titta ut snart lilla vän?

GLAD FREDAG!

Godmorgon härliga helg! Det är mörkt ute, E är på jobbet och vi myser inne med tända ljus och barnetv. Elians hosta sitter i och det vore jättesynd att den skulle förvärras så vi passar på att mysa idag också. Jag njuter av att känna mig Mammaledig MED barn faktiskt. Man går på Mammaledighet 3 veckor före BF / termin här i Norge och det betyder ju att föder man för sent så bara försvinner Mammadagarna, då har jag hellre Elian hemma och MYSER ;-)

Jag skriver SKRUTTIS här och var och jag fick frågan om vad det betyder. Ni svenskar, kan ni ge mig era tolkningar? Jag gillar ordet, E visste inte heller vad det betydde då han är norsk och han tyckte det lät som ett ord som inte var så positivt. Det betyder ju att man är lite skruttig, eller liten som en skrutt. Gosig iallafall ;-) Haha jag kan inte förklara ordet, hjälp mig! Det är för övrigt ett "slangord", det finns alltså inte i ordlistor.

HAPPY FREDAG och glöm inte bort TÄVLINGEN!



Det allra finaste vi gjort


Myspys med Pappa❤ efter bad. Det är inte alltid de badar tillsammans men då de gör det har de alltid så KUL!
Elian hade som jag skrivit tidigare alltid en liten bomullsmössa då han badat då han var nyfödd och lilla underläppen darrade av att vara utan kläder en sekund och nu då han är sjuk är det perfekt att göra likadant så han inte blir kall efter badet.




w
Här ville han för en gångs skull vara med på bilden och jag bad honom skratta på skoj, haha han gjorde det snyggaste leendet han fick till och jag och E skrattade ganska högt ;-
)


Ganska pigg för att vara sjuk? Han showade loss rejält för oss innan läggdags. Nu hör jag att han vill att jag ska komma upp så jag ska gå upp, han har varit extremt mammig dessa dagar. Jag tror allt har en mening och han tankar nog MAMMA innan jag ska delas med lillasyskonet.



NU ska jag springa upp och sjunga nattasången tills han slocknar!


Enkel lycka

Nu sitter jag med alla ljus tända och hör killarna bada uppe. Jag äter min favvoglass direkt ur förpackningen och njuter av att Elian trots hostan som är så obehaglig är så GLAD! Vi har ätit makaroner med smör på + stekt kalkonfalukorv. I love it så det är jag som önskat idag ;-) Lycka behöver inte vara större än så.

Skatten i mitt liv


En glad kille med röd svartvinbärssaft i sin kopp.
Det har vi alltid kört vid slem, det lossnar upp.



HAPPY! "Jeg danser" säger han!


Världens mest underbara nyvakna kille som är jätteglad efter skön sömn ute.
Hostan är kvar men att humöret är bra är ju det allra viktigaste.

vecka 38+5


Varm Mamma som nyss prommat!


Något fattas?


Elian spanade först på bilar, lastbilar, bussar och hus.
Sen då jag lämnat filmen ( som vi bara såg tio minuter på, den verkade inte alls bra) så somnade han på vägen tillbaka
medans jag pratade med min Mamma. Som är nyyyfiken i en strut just nu ;-)



Sover sött gott inbäddad! Det ser lite kul ut med en tom babybag och en tjock Mamma som går och går.
Det är inte långt till lilla butiken/videostället men det var jätteskönt att komma ut!
Nu sover Elian sött utanför på altanen och jag ska se lite Desperate på pcn tänkte jag.



Ut i friska luften

Nu ska jag ta Elian i vagnen ( syskonvagnen då den andra är på dagis) och gå ut så han får sova. Igår somnade han så sent och det hans lilla kropp behöver nu är SÖMN! Hoppas ni har en fin torsdag?



Jag har lite känningar av och till, ska inte gå in på detaljer men kroppen visar tydligt att det är på G.
Undrar bara NÄR? ;-)

Good morning!

Jag har fått sova ut lite och E åkte precis på jobbet. Elian är fortfarande hostig och snorig så vi kör en innedag igen med massa film och mys. Oops kom precis på att vi glömt att ringa dagis, men de vet ju att han var sjuk igår. Happy Torsdag!


Frukost i soffan!
Macka med prim ( messmör
)

Startkit!

Jag blev så glad då Malin ifrån Barnlycka skickade detta startkit som jag skrev tidigare!


Detta ligger egentligen nerpackat i skötväskan men jag ville visa er!
Elians POPfilt fick bli bakgrund då jag ej ville fota på köksbordet.


Annat sött som också är i pyttestorleken 50-56


Jag har suttit inne hos Elian och sjungit i en timme och hållit handen. Han kräktes upp allt slem förut och jag tror det var skönt för honom men det är ju svårt att somna på tom mage. Massa vatten har han druckit iallafall och jag HOPPAS han vaknar kry imorgon. Det gör ont i mig då han inte är i form.
Nu ska vi se filmen jag hyrde här och äta massa Daim!
Hoppas ni njuter kvällen♥

Bildlöst idag

Jag har faktiskt packat ned kameran i BBväskan, gjorde det inatt vid 2 då jag gick ned och åt. Hade en sån feeling att bebis skulle komma men så fick jag noll sömn och bara därför tror jag att den valde ett annat tillfälle, vilket återstår att se ;-) Självklart ska kameran tas upp men jag har bara inte tänkt på den idag.  E är hemma sen en timme vilket känns skönt då vi haft en lååång dag här och Elian somnade inte förrän halv fem men vaknade ledsen ganska snart igen. Inte lätt att vara sjuk, men jag tycker han är jätteduktig. Nu äter han vaniljyoghurt och myser i sin stol. Han har velat dricka massa mjölk idag och jag vet att det inte är så bra då man är slemmig och hostig men det är det enda han velat ha...

Nu ska jag gå ut på en miniprommis och hyra mig en film. Behöver frisk luft känner jag och få röra mig. Kan ändå inte sova nu så här sent på eftermiddagen.

KRAM på ER!

Skruttisar är vi allihopa!

Vi har innedag i myskläder och Elian ser filmer, leker med bilar och vi har också läst bilböcker, lagt pussel och kramats massor. Han har ingen matlust men nyponsoppan går ned. Så länge han inte har feber är jag lycklig, han är trots allt en glad liten skruttis med små utbrott då och då... Han borde verkligen somna snart så att han blir frisk ( och så att jag får sova ;-))

Jag tänkte fota och visa er de söta barnkläder jag fick ifrån Barnlycka då vi trodde bebis skulle titta ut på tok för tidigt och jag inte fick shoppa... Men de ligger i bilen som E har idag i bebisens lilla väska. Så jag gör det lite senare, hoppas bebis fortfarande kan ha dem, men det tror jag!


Hemmadag

Nu ser vi Istid 2 ( nya favoriten!) här och äter frukost. Elian har mest varit vaken hela natten och är idag mer hostig så vi är hemma. Han har legat mellan oss i sängen och velat ha täcke, vatten och kose med mitt hår men då kan jag inte jag sova... Så jag gick ned och åt vid 2.30 för jag var så hungrig och han hade äntligen somnat men jag blev så varm... Efter tio minuter stod han vid grinden uppe och ropade att jag skulle sova med honom.

Men så vaknade han skruttig imorse så jag förstår att han behövde mig lite extra. Hoppas ni fått lite mer sömn än oss!

Sov gott

Nu ska jag lägga mig och försöka samla sömn! Elian är varm då han inte vill dricka efter det som skedde tidigare så jag hoppas nästan att han vaknar och vill dricka nyponsoppa eller lite välling senare om han inte dricker sitt vatten i sömnen... Uff. Jag läser era kommentarer och slås av denna hårdhet ibland dem som inte håller med om det jag skriver. Jag skriver inte för debatt, självklart har alla rätt att tycka, tänka ( ibland kan man också tänka utan att skriva) och kritisera. Måste man vara så hård mot andra för det? Döma utan fullständigt underlag? Kan det vara så att vissa barn mår bättre av en sak och att det blir väldigt bra tillslut pågrund av kärleksfulla föräldrar som gör allt för sitt barn? Sätt ting i perspektiv.. Många gånger ser man omkring sig och har inte ens en tusendel av den information som jag ger ut i bloggen. Kanske tänker man vissa ting, men slänger man det fram på samma vis IRL?

Jag undrar VERKLIGEN om alla alltid har rätt att tycka? På dagis, ska man skälla på föräldrar som jobbar lååånga dagar och hämtar sist? Ska man tycka om de som har skaffat syskon enlig kanske vissa "för tätt" och sen behåller dagisplatsen då man kanske nyss skolat in första barnet? Ska man reflektera över andras familjesituationer där det är välmående barn i bilden? Bara för att man får?

Är allt svart eller vitt? Jag skrev inlägget om dagis då bebis kommit för att skriva om hur vi tänkt det. Självklart skriver jag inte i detalj hur jag känner, tänker men jag ville ge er en bild. Ni får gärna diskutera hur NI ser på saken men då tar jag för givet att det är era livsvärderingar, era barn det tas hänsyn till då ni tänker och er familjesituation som jag hoppas ni är stolta över. Det finns inget viktigare än att tro på sig själv, sin egen feeling och sin egen instinkt. Sen jag fick familj själv har jag absolut lärt mig att fokusera på OSS. Det är ju vi som ska må bra och det är mina barn jag månar allra högst om i hela vida världen.

Sov Gott alla därute!


Elian väntar på sin syster...
Elian är mitt lilla hjärtegryn och jag kommer ALDRIG tillåta honom att bli bortskuffad eller få mindre kärlek för att vi blir fyra.
Barn är en gåva och man ska ta vara på varje dag med dem. På sitt vis!

Mammahjärtat får ont


Fina tulipaner ifrån IKEA som slagit ut hos oss!

Vi fick finbesök av Bestemor som kom för att jag och E skulle få ta en prommis men vi blev inne istället. Jag orkar helt enkelt inte. Elian var glad som fick leka med sin Bestemor såklart. Han var väldigt Mammig idag och grät jättemycket då jag ej kunde komma upp och sjunga ikväll ( jag satt och hade ont ) Så då jag tillslut kom upp kräktes han allt han hade i lilla magen. Stackars som har så lätt att kräkas men ikväll hörde jag det på gråten. En panikgråt som vi sällan hör. Uff, kände mig som världens värsta Mamma men det var självklart ingens mening att han skulle behöva vänta så länge ( det var ca 5 min jag satt nede på toaletten). Men det blev mysig sång och kramar som avslut på denna dagen och imorgon ska jag krama och pussa på honom tills han vill springa ifrån mig ;-)
ÄLSKAR dig så högt skatten min, snart orkar Mamma MYCKET mer utan alla extrakilon.

Nu ska jag se Desperate och bara mysa i soffan som så ofta. Igår missade jag Bonde Söker - Bröllopet. Hoppas det går i repris. Jag kan inte se tv4s webtv här i Norge.

KRAM på er alla!





H&M fick sig ett litet besök:


Den här söta toppen i Organic Cotton shoppade jag trots att bodies är överlägset bäst på bebisar enligt mig. Denna är i stl 62 så den blir söt i vår.



Denna kommer ifrån LOGG och är också stl 62, söt med vit body under + strumpbyxor!

Basic stuff, strumpbyxor + mössor till nyfödd.


Dessa fick jag ;-)

Så mycket FINT det hänger inne på H&M Trend nu ( det rosa märket som finns högst upp på Oslo City!). Jag riktigt drömmer om att shoppa där... Det fanns en ljuvlig beige omlottklänning med riktig vidd. Som en trenchcoat kändes den. Den vill jag HA! ;-) Sen alla snygga kjolar som markerar midjan och höga vida jeans.... *längtar*

Nu ska köttet stekas här!

"Min Mamma"

Nu står potatisgratängen i ugnen och killarna kom precis hem. Jag fick så lust på kött idag så det blir entrecote till potatisen. Eftersom vi har Elian på ett privat dagis ( världens bästa!) så vet jag inte om jag nu svarar för hela Norge och hur det fungerar men jag fick frågan om dagis då jag är hemma Mammaledig. Vi har hela tiden betalat full plats men han går aldrig heltid då jag alltid hämtat tidigare och nu då jag varit sjukskriven ofta lämnat sent + hämtat tidigt. Men vi vet att nu då jag blir hemma med bebis så kommer han gå mer. Eller inte. Vi får helt enkelt se, men vi har valmöjligheten att han går precis så mycket han vill!

Om han är sliten en dag eller vill vara hemma kommer han få lov till det. Han kommer nog inte gilla att hänga med mig och bebis då det blir mycket amma, mata, sova och jag kommer säkert behöva vila dagtid om hon äter ofta nattetid. Vi ska ta allt som det kommer men jag och bebis kommer säkert hämta honom tidigare också vissa dagar. E kommer jobba mindre dvs hämta lite tidigare den period som jag är hemma. Jag kan tänka mig att en dag hemma i veckan blir mysigt, då kanske vi hittar på något speciellt för hans skull.

Men som sagt, jag återkommer då vi ÄR en familj på fyra men då vet ni att vi har möjligheten iaf. Jag läste någonstans att det i vissa kommuner i Sverige bara är lov att ha syskonet på dagis 5*3 h / veckan. Det är inte timmarna som är problemet men det måste vara jättestressigt att bara hinna lämna och så hämta, samtidigt som jag förstår utmaningen med att pussla ihop platser och scheman om man får välja fritt.

Nu håller jag bara tummarna för att bebis snart väljer att kika ut dör nu är det många vänner och familjemedlemmar som är spända och jag tror de missuppfattat om de tror att vi INTE skulle ta kontakt om saker verkligen sker ;-) Känner igen känslan då alla undrade om jag fött ännu med Elian. En aningen irriterad blir man hur man än vänder och vrider på det hela. Man längtar ju så mycket och vill inget hellre än att möta personen som bor i stora tunga magen.

Nu kom Elian här och kramade mig hårt och länge och sa "MIN Mamma", skrutten vår!

Naglar:



Jag har fått frågor om mina naglar ( som i skrivande stund måste ordnas, de ser väldigt slitna ut då lacket börjat flagna...)
Här är lacket jag har just nu. Jag tänkte mig en mörkare variant men detta fungerar fint det också! Jag hade ju akrylnaglar som jag älskade men då jag haft så mycket ont och ej orkat tagit mig till salongen som ligger en bit undan oss så har jag valt att ta bort dem en stund. Sen får vi se om jag vill ha dem igen, då ska jag ringa Roger och hoppas att han inte flyttat till Spanien... ;-)


Hej alla underbara!

Nu sitter jag på bussen på väg hem. Det är härlig sol i Oslo idag, det gör mig glad:) Då jag kom till akupunkturen så hade jag väldigt låg så kallad födepuls som de känner efter, men efter behandling då jag sov och slappnade av skönt så hade jag full styrka då jag gick.

Jag vet inte vad jag ska tro men psykiskt känns det bra en dag som denna. Nu ska jag hem och laga god middag till killarna, kände att hämta på dagis plus dra vagn är överkurs idag så E hämtar Elian! :) Happy tisdag! Kram

Med magen i knät!


Min lugg är LÅNG nu och den ska få växa ut tänkte jag, älskar att ha mittbena med längder till.
Nu ska jag kila till bussen som stannar utanför så jag är alltid lika tidsoptimistisk... FARLIGT!




Godmorgon ifrån sängen!

Godmorgon!

Imorse kom Elian in med bamse och vatten och låg emellan oss. Han sov ju nap på nästan tre timmar igår och vr nog ganska pigg men lyckades somna om sen vid 5 och sov till runt 7 så han och E tog en soft start på dagen för att se hans form. Det blev dagis för han var på strålande humör och tog glatt sin astmaspray!

Jag då? Jag har inga riktiga värkar så länge jag ligger ned men går jag in på badet känns det. Så detta är nog värsta typen förvärkar man kan ha och jag måste erkänna att det gärna får dra igång snart. Nu ska jag se ett avsnitt Desperate på pcn, äta frukost och sen ta en lång dusch. Min enda plan är modningsakupunktur idag om jag klarar att ta bussen dit, sen hämta Elian. Hoppas ni alla har en härlig dag och jag säger bara NJUT dagen ni som slipper ha ont ;-)


Luggisar för några månader sen....!

Ps. Det är både för och nackdelar med att blogga så detaljerat som jag väljer att göra nu med värkar och allt. All pepping och hejarop betyder massor men er var de första jag tänkte på då jag vaknade, att nu måste jag berätta att jag bara tagit en sovmorgon ;-) Jag kunde lika gärna bara ha skrivit då vi åker in men det är kul att ha kvar detta som minne sen, denna väääntan! Så tack för att ni orkar hänga med på resan. Det känns kul att bebis är efterlängtad av er också, fast mer på ett overkligt vis.



Sweet dreams

Ikväll har jag tagit ett låååångt hett bad och då jag låg där kände jag inget ont alls. Men så snart jag klev ur så AJ AJ AJ. Jag har dock bara myst i soffan och det verkar dabba av. Mår illa och ska lägga mig nu och se om jag kan få sova. Sorry att jag är lite låg just nu men det tar på krafterna att ha ont utan nytta. Fast någon nytta väljer jag att tro att det gör.

SOV GOTT och TACK för alla hejjarop!!


Just nu hos oss!

Bestefar kom hit för ca en timme sen så att jag och E kunde ta en prommis och vi ville inte ta ut Elian som varit lite hostig. Så nu spelar E och hans kära far Xbox, Elian kör bilar på bordet och jag har småvärkar. Vi får se om de ebbar ut eller om de blir starkare.... De var ONDA då vi gick och kom med ca 5 minuter emellan men nu är det snarare 10 minuter.  SPÄNNANDE men jag är inte så optimistisk, man kan bli väldigt besviken har jag fått erfara ;-)

Bli inte besvikna om ni får ett inlägg senare där det står att jag ska krypa ned och sova. Men en dag snart så är hon ju här, det är huvudsaken!

Bröstpump!

Sist då jag ammade Elian så hade jag Medelas pump och var väldigt nöjd men den har jag tappat bort i flytten. Nu ska vi få testa MAMs nya variant och det blir jättespännande. Om amningen nu kommer igång vilket jag innerligt hoppas. Det var min prio med Elian, att det skulle fungera innan vi tog emot besök men det löste sig väldigt snabbt. Jag har alltså precis hämtat pumpen på posten och nu längtar jag ÄNNU mer efter bebis... ;-)


Tack MAM - jag återkommer med rapport!

På väg mot slutet...



Allt gick fint hos jordmor, jag har gått upp 15 kg och hjärtljud och blodtryck var bra!
Hon kände också på hur det stod till och jag är helt mogen men forsatt bara öppen 1 cm, så allt ont har ännu inte gjort så mkt mer än att utplåna livmoderhalsen. Men nu efter undersökningen så känns det både här och var så det vore ju väldigt FABOLOUS ( mitt favvoord ;-)) om det satte igång något. Men jag tror inte det för jag har ju haft känningar till och från sen v.35. Det gör ju att man längtar ÄNNU mer då man blir lurad gång på gång!

Nu sover skrutten bredvid mig och jag sitter och dricker te och slappar. Hoppas ni har en skön måndag!

Hormoner!

Nu ska jag in till jordmor kl 12, fick boka om tiden då Elian var så skruttig imorse så jag ville att han skulle få en soft dag så han är med Pappa på jobbet. Något han absolut hade lust att göra då jag frågade, PUH! Annars hade jag fått betala 710 kr för mina behandlingar utan att få dem :(

Men jag vet inte om jag borde ta mer behandlingar nu då jag är "så gravid". Fick jätteont av nålen i nacken så jag fick panik på slutet och ställte mig upp och min hand var toksvullen helt plötsligt. Som tur var kom min akupunktör tillslut och tog ut nålarna.

I bilen nu har jag hunnit äta en god macka ifrån Godt Bröd med massa grönt och avokado, druckit en latte och ätit en stor kanel/krämbulle. Då de spelade You Raise Me Up ( vår bröllopssång) på radion samtidigt som jag körde förbi vår gamla lägenhet där jag hade värkarna då Elian skulle födas så kom hormonerna. GRÅT! Det kommer en del oväntade tårar nu på slutet men som sagt, det är slutet nu. JIPPIE!


GLAD kille innan jag lämnade honom hos E!

w
Bamse är alltid med! Han skulle promt ha mössa idag och gärna skor men inga passade ;-)





TÄVLING - ORDNING&REDA!




För att hålla koll på de som bor i samma hus så kan denna FAMILYPLANNER ifrån ORDNING&REDA vara perfekt, iallafall hemma i vårt hus ;-)
Nu får ni chansen att vinna en i valfri storlek A4 eller A3 och det enda ni behöver göra är att lämna er epostadress + en kommentar om varför ni ska vinna och vilken storlek ni önskar.

LYCKA TILL!




Tävlingen pågår till söndagkväll!

HAPPY MÅNDAG!

Jag ska strax väcka Elian som sover sött inne hos oss! Jag har hunnit duscha och jag hoppas han vaknar piggelin men han har fått en hosta så jag tror det är därför han är lite trött. Men han hostar bara på natten så idag ska jag hämta ut mer spray till hans astmaspray så tror jag det försvinner. De gav oss massa doser av den starka som han ska ta vid anfall och få doser till vardags så något blev fel där ;-)

På min plan står det kiropraktor, akupunktur för nacken och jordmor idag så jag blir i stan efter dagislämning. Men nu ska jag lägga in veckans tävling innan jag går och väcker hjärtat.

HAPPY MÅNDAG!

Just another magic sunday!

Efter fikastund på Godt Bröd där vi väckte Elian så gick vi hem till Stefan och Petronella igen och sen körde vi och tittade då Stefan och E körde gokart. Det var tydligen VÄLDIGT kul och man såg att barnasinnet definitivt finns kvar i de norska männen ;-)




Jag och en lite trött Elian som haft en händelserik dag!


Svettig E och Stefan.
Dessa två norrmän mötte jag och Petronella ganska samtidigt. Idag är de nära vänner och jag blir så glad över tanken på framtiden tillsammans. Petronella är snart färdig sjuksköterska och tiden har flugit fram tycker jag sen vi mötte dem för 3,5 år sen. De två har världens finaste lägenhet i stan, reser mycket och njuter livet som par. Vi har fått världens goaste son, väntar nu ett syskon och har fått tag i ett vitt radhus som vi önskade med närhet till skogen för barnen. Det är helt enkelt härligt med andras framgång och glädje och att dela mycket med så goda människor betyder MYCKET för mig. Jag har skrivit det tidigare och skriver det igen. De vänner jag fått i Oslo är SÅ mycket mer än jag kunde drömma om.

De känns som en härligt glad och omtänksam familj och Ashi, Viktoria, Emma, Petronella, AnnaStina, Janina, Anne, Jessica, Zryan  ( alla utan inbördes ordning + era kära som jag också är glad i) - ni är alla HELT unika och har betytt så mycket för mig under den tid vi känt varandra. Jag känner likadant för er alla, att vi känt varandra mååånga år. Ingen av er har tagit någotsomhelst avstånd trots att jag blivit mindre Partyprincess och väldigt Familyprincess ;-) Att ni peppat mig då jag varit gravid, brytt er om att höra om bebislivet och sen tagit mig med ut i partynatten har betytt mycket. Min möhippa var den FINASTE och jag blev så överraskad över alla fina detaljer.

Jag blir rörd av att tänka på det men jag ville skriva det ned. Es familj har också välkomnat mig med öppna armar och jag har de finaste "syster" och "bror" i Es syskon. Det är många som undrar hur jag trivs i Oslo och varför jag valt att bli. Det är ju en kombination av att jag först och främst stortrivs på mitt jobb, att jag mötte mannen i mitt liv här med allt vad de inneburit men att få så nära och riktiga vänner i en helt ny stad i ett nytt land bidrar ju självklart till att man trivs! Oslo är en FAB stad men utan den kärlek jag känner omger oss här hade det inte spelar någon roll hur staden är. Det är kärlek, vänskap, familj och relationer som BETYDER något och där du mår bra ska du vara!


Min möhippa
TACK alla underbara för att ni finns för oss! Sen har jag ju andra härliga vänner och familj som INTE bor här, men skriver jag om dem ikväll så blir jag bara ledsen över att tänka på hur mycket jag saknar dem ( ER!). Livet är inte lätt men att älska är stort och jag hoppas att alla får göra det.

NU ska vi se film här, men jag ska återge lite mer info om Elians sleepover senare eller imorgon. Jag har faktiskt erbjudit Stefan eller Petronella att skriva ett inlägg, men vi får se. Vi åt iallafall  tacos och glass härhemma innan de åkte hem igen och Elian åt väldigt lite och var väldigt tyst = TRÖTT. Han somnade också utan protester i sin egen säng.

NJUT KVÄLLEN!

Vem vann?

Just nu råder ett lugn härhemma! Elian somnade som en liten sten då E la honom förut och NU ska jag lotta ut vinnaren som jag lovat....

Update: STORT GRATTIS till Sarah som vann! Jag önskar er ALL lycka och att bebisen lugnar ned sig lite så att du slipper ligga ned hela vägen. Oavsett så är det SÅ värt det!

"Postat av: Sarah

Hej! jag går ju men en massa onda sammandragningar och påverkad tapp men hoppas på att den lille vill stanna där inne länge till (är bara i vecka 22). Jag är beodrad vila, dvs inget spring i butiker efter bebiskläder. Jag önskar mig därför startpaketet! Stort lycka till med din lilla!

Sarah

2009-01-22 @ 15:42:12 "

En tjock Mamma halkar omkring i slasket!


Här är jag och E på väg att möta upp Stefan & Petronella som nyss gått ut med vagnen och en trött Elian.
Det måste verkligen ha lekt massor för vi har alltid svårt att få honom att somna i "dagistid" på helgen om vi inte varit ute innan dess men då de gick ut med honom somnade han bums! Det kändes konstigt att gå bara vi två hand i hand. Med magen förstås som inte går att undvika nu ;-)





Elian och Stefan!

Nu är vi hemma efter en skön dag! Vi har fikat på Godt Bröd och sen har E och Stefan åkt gokart i någon timme... Så nu är vi äntligen hemma och killarna fixar middag.


Frukost borta!

ÅÅÅ så kul att öppna mailen och ha fått massa bilder ifrån Elians vistelse ;-) Skulle egentligen ha lagt ut detta innan vi åkte in imorse men hann inte helt med mig. Hoppas ni haft en härlig söndag?

Sista tävlingsdagen...

Idag är sista chansen att delta i tävlingen!
Jag presenterar vinnaren ikväll då Elian somnat.

Rapport!

Nu har jag pratat med Petronella och Elian tokskrattade i bakgrunden! Han verkar ha det så bra och jag myser med Nyhetsmorgon och chokladglass. E sover sött.

Precis då jag skrev att jag myser med Nyhetsmorgon så pratar de om de hemska dåden mot barn som skett de sista dagarna. Jag får ont i hela kroppen, kan inte ta in vad som faktiskt sker. Redan innan jag blev gravid med Elian och fick den så kallade oron / obeskrivliga kärleken på köpet så har jag alltid älskat barn och varit väldigt lättrörd. Men sen jag blev gravid och framförallt sen Elian kom till världen så mår jag fysiskt och psykiskt illa av allt som sker som är hemskt mot barn. Jag tror vi Mammor och Pappor känner igen oss, man kan ALDRIG mer se ett nyhetsinslag där barn far illa utan att tänka på sitt eget barn och känna avsky, hat och rädsla över hur många barn som far illa... Barnen är livet, barnen är sköra små blommor som ska växa och barnen är VÅRT ANSVAR!

Nu ska jag ta en prommis tror jag och sen en dusch. E ska få njuta att han äntligen får sova ut, det är inte ofta speciellt inte sen jag blev tung och stor ;-) Men jag måste erkänna att jag längtar efter att sätta mig i bilen och köra in till stan och möta vårt älskade lilltroll. Jag tror lek och bus i snön med Stefan och E står på schemat för Lilleman.

GODMORGON SÖNDAG!

Ensamma hemma!

Vi lämnade Elian runt 17 och sen åkte vi till Yayas och åt smarrig thaimat och bara njöt lugnet. Vi pratade mycket om tiden då vi började dejta och vilka minnen det väcker och så kul det är att få höra romantiska tankar ifrån den andre... ;-)

Sen handlade vi hem massa gott, hyrde tre filmer och insåg då vi kom hem att två av dem direkt fick "kasseras". Camilla Läckbergs filmer hade vi hyrt utan att läsa bak och efter ca 25 sek i dvdspelaren så tog vi ut den igen. Sen hade vi en komedi som E tänkt se kvar men jag blev akut trött och tog istället ett lååångt varmt bad med tända ljus och nu ska jag krypa ned och SOVA!

Jag får hugga in på glass och godis imorgon istället! Det är jättetomt utan Elian hemma och det är väldigt ovant. Men han har det så fint där han är och brydde sig inte alls om att vi gick. Jag är så känslig just nu och vill bara möta bebis, denna tunga mage är ju något underbart men det är ju dig därinne jag vill hålla i min famn...helst NU! Så ikväll saknar jag både bebis och en snusande Elian i sin säng. Men det är bara hormoner, det är bara sunt att han får ha skoj hos andra och att sova borta då och då är ju bara kul!!! Önskar er en GOD NATT!




Min fina E på Yayas i eftermiddag

Jag har alltid ätit scampi i röd curry på Yayas men de bytte meny för ett tag sen så nu är det alltid kyckling istället.
Jag och E åt ofta på Yayas då vi möttes, då jag var gravid sist och det är ett speciellt ställe för oss eftersom det var där vi presenterade våra Mammor för varandra. Ovetandes om Elian i min mage, men jag körde tror jag allt för vi ville så gärna att något skulle börja gro.... ;-)



Jag kände mig inte så piffig idag, snarare urtrött men vi hade det väldigt mysigt vilket är huvudsaken.

Ps.  IKEAshoppingen var bara "standard". Doftljus, värmeljus, servetter, tulpaner och några bebislakan och tvättlappar. Ibland blir det inte roligare än så ;-)

SOV GOTT!


Jag ÄLSKAR fräscha doftljus! Önskar IKEA tog in en variant av Clean Cotton som luktar så gott!





IKEA!


Nybadad + mössa = sån här frissa!
Elian käkade köttbullar på IKEA.


ö
Mina favvisar!


Sen kom Henrik med familj och mötte oss  i restaurangen och då alla käkat färdigt var det ju SÅ kul att sitta i samma kundvagn medans det shoppades ljus och servetter som man alltid behöver ;-)


Mammor med bebisar i magen!
LOVE YOU vännen min, det var mys att vi hann ses idag även om vi är lite trötta av oss nuförtiden. Jag fick en värk inne på IKEA och sen ville jag bara sova.


Nu ska vi packa Elians väska tills inatt och sen får vi se hur vi gör med kvällen. Det är verkligen snöstorm ute och jag har en del ont. Antingen blir det middag ute + bio eller take away och en skön film i dvdspelaren....






Lördagsnöjen

Nu ska vi åka iväg till IKEA och Babyshop och fixa det sista! Det är verkligen snöväder ute så det gäller att ta skor så att man kan pulsa ned till bilen ;-) Jag längtar tills jag ska shoppa nya gympadojjor då jag fött. Även Hunterstövlar i svart som egentligen skulle bli en julklapp ifrån E. Men då jag testade dem så var 40 alltför stort och 39 för litet ( jag har ofta 39,5) så jag hoppas att då jag blir kvitt några kilon kanske jag kan ha 39, därför väntar jag!

Mina Nikeskor har varit favvisar men de är så utslitna nu så jag ska nog köpa ett par liknande men årets. Nog om det, nu är det babyshoppingtime.





Snöiga lördag!

Ute är det massa snö som blåser och här är det skön morgonstund! Jag har försökt sova ut men vaknade av att det gör lite för ont. Men har nu tagit alvedon och ska äta frukost så blir nog denna lördag väldigt bra den också. Jag låg alldeles för länge vaken och såg på The City igår. Man blir ju fast.... :-)

HAPPY LÖRDAG KÄRA LÄSARE!

Biotips och bebis...

Har ni några biotips förresten? Jag tror Australia blir för lång för mig nu då jag inte kan sitta i en ställning så länge. Andra tips mottages tacksamt. Vi har sett Max Manus. Imorgonkväll ska alltså Elian sova borta så vi tänkte passa på att ta en bio. Ikväll har vi pratat om tiden då bebis är HÄR.

Med Elian i magen fokuserade jag mycket på förlossningen, det var ju så stort, overkligt och så spännande... Det är absolut lika spännande nu om inte mer då jag VET lite mer om vad som komma skall samtidigt som jag inte har en aning då det startat helt annorlunda denna gång. Min akupunktör trodde inte mitt vatten skulle gå denna gången heller då hon kände på min puls.

Oavsett så pratade vi om då bebis faktiskt ligger här på ett litet täcke, då jag förhoppningsvis kan amma och då Elian ska vara storebror. FÖR ALLTID. Jag önskar av hela mitt hjärta att bebis mår bra och att allting kommer gå som det ska så att vi får börja leva som en familj på fyra. Jag älskar Elian så att det gör ont och att få uppleva kärleken till ännu ett barn är redan nu stort då det ligger i magen men jag kan tänka mig att mitt hjärta svämmar över sen då jag får snusa på det lilla knytet.




Perfekt bord....


Äntligen en ny i huset...


Äntligen är vår nya kalender på plats.

Jag sitter just nu och fyller i den så att vi alla kan ha översikt på vad som sker.
Nästa tävling jag håller kommer att ha denna som vinst så håll utkik!

Ha nu en riktigt HÄRLIG fredagskväll, här är det Let´s Dance och glass i stora lass + tända ljus som gäller.





I ❤ candles!


Denna fyndade jag då jag köpte rosa tulipaner idag!

Den står just nu i hallen.

Planen är att köpa vita blockljus att ha i ljuslyktan. Det får fixas imorgon då vi ska köpa de sista babytingen som behövs.
Bla en liten kudde, salvor och lite annat smått och gott som vi absolut hade på plats länge innan Elian tittade ut men som nu glömts bort. Man känner sig lite mer cool med barn nummer två måste jag erkänna. Jag är ju liksom redan Mamma och man KAN köpa ting då bebis tittat ut. Även om jag tidigt köpt vagn, säng och annat för att ha det på plats. Skönt nu på slutet att slippa tänka på sånt.



Fredagsmiddag med underhållning

q
Idag åt vi nästan detsamma som häromdagen men jag är så sugen på ris, färska grönsaker + champinjoner nuförtiden. Så det blev det med strimlad biff + massa gräddsås så det blev som en gryta! Elian var inte så hungrig men just nu mumsar han på chips och dricker saft och ser på Istid2, är det fredag så är det! Som ni ser så sitter jag snett då magen är för stor ;-)



Vi vet inte riktigt vart Elian tog vägen då vi åt?
Men den här påsen sprang omkring och spexade....





Jag nu i ett snöregnigt Oslo!


Status

Nu är jag strax på dagis och hämtar hjärtat! Vi ska gå en liten tur med vagnen t tbanan som han älskar att åka och sen möta upp E som egentligen skulle mött oss på dagis men det blev lite för mycket fix på jobbet i sista stund. Jag har varit på akupunktur och fick veta att hon inte tror jag föder i helgen så ni kan relaxa, haha:) Happy Fredag!!

Idag:



Nu ska jag springa till bussen. Inte lätt att få med hela mig på bild längre =)

KRAM så länge!

Helgfeeling för dig?

Här ser ni ju vad min helgönskan är. Det är sött att ni engagerar er så i mitt barnafödande ;-)


Härlig start på dagen!

Men vad är det jag ser? Jag kan INTE ta sovmorgon hursomhelst längre för då är det sms och kommentarer som spekulerar ;-) E körde Elian imorse så att jag fick sova och jag somnade om och vaknade då och då men sist strax efter 10, LYX!

Nu ska jag äta sen frukost och det är härligt att fredagen är här. Jag vaknade av det finaste smset som Petronella skickat. Det stod att hon och Stefan glädjer sig SÅ till att passa Elian imorgon. Han ska åka dit vid 16 och övernatta. Sånt värmer mitt hjärta, att de har lust att låna honom trots att han är en morgonpigg liten prins. Han kommer stortrivas! Det är Petronella och Stefan som är On Call denna helgen då både Bestemor och Onkel är out of town. Underbart med goda vänner - vi får återgälda sen i framtiden ;-)



Smoothie idag:
1 banan
en skvätt skogsbärsyoghurt
lättmjölk
frysta hallon
MIXA!


Gott med havregrynsgröt!




Sweet dreams!

Jag ville bara titta in och önska er en GOD NATT! Ikväll blev det glass och färsk ananas med E som kom hem utvilad efter en skön timmes massage! Glöm inte att tävla om du inte redan gjort det. Imorgon ska jag på modningsakupunktur runt 14 och sen är det HELG - jippie så härligt! Kanske jag ska dejta någon på United Bakeries imorgon runt kl 12.30? Har så lust på den smarriga cookien igen.... ❤

Barnrum....


Denna sängen fast utdragen vore SÅ fin inne hos Elian!
Jag tror inte man kan reglera botten på den för i så fall skulle bebis ha fått en i vitt... Men man kan ju ta av ena sidan och ställa den intill vår säng....

Den finns hos
Änglagallerian.com

Där finner man också detta sängklädesset som Elian skulle älska.


Apropå vår säng så väntar vi med att köpa en sängram som är hård. Vi ska satsa på en enkel gavel och klä den istället så att den är mjuk. Elian som hoppar i och ur sängen och allt lördags- och söndagsmys kommer innebära små bulor här och där om vi helt plötsligt har en hård gavel på både vid huvud och fotända...Hur snyggt det än är ;-)

Drömmar om en bebis i huset❤

I eftermiddag har vi ätit middag, carbonara med färska champinjoner och tomat och sen somnade jag i soffan medans killarna badade. Men E hade en massagetid inbokad kl 20 så jag tog läggningen ikväll och NU hoppas jag Elian sover? Sitter inne i vårt sovrum för nu orkar jag inte springa mer i trapporna ;-)

En sänghimmel är något jag gärna vill ha till bebis. Gärna en vit med volang? Är det något ni sett någonstans? Jag har inte hunnit fixa hennes hörna som jag tänkt mig men det kommer. Hon ska få en vit tavellist med fina vimplar på + fotoramar och hennes namn ska stå i vitt trä på väggen. ÅÅÅ tänk att hon snart är här? Vill gärna se henne innan vi bestämmer namnet och OM det kommer ut en pojke så kan han av förklarliga skäl inte heta det vi tänkt oss ;-)


Saker&Sockor



SysterLycklig


Ellos


Dessa i filt ifrån Blå Elefant vill jag ha!


Mtv.com


Jag har spenderat eftermiddagen med The Hills och havregrynsgröt med lingonsylt.
Det blir inte lyxigare än så här idag ;-)
TOKlängtar efter Elian som är på väg hem nu!!!




Aj!

Förresten, här är magen igår då jag fick en värk mitt i fotandet ;-)

Mamatobe in pink


Undrar vem som bor härinne?
Magen ändrade form häromkvällen då jag inte kände henne. Jag var nästan säker på att hon tagit sig ur sin fixering. Magen är konstant superspänd av att hon ligger så trångt och hennes rörelser är små. Spännande!



Jag har nyss tagit en dusch och sminkat mig lite. Men det blev morgonrocken igen....
Får ta och kika in i garderoben snart, men tror jag ska läsa lite nu och försöka bara softa. Men det är jättetråkigt!

Dove & Kexchoklad!



Den här burken som man kan köpa på ICA är en jätteskön kräm som absolut blir mitt budgettips till dig! Jag älskar The Body Shops body butter och fick i present ett härligt kropssmör ifrån Lancome, men ska man gå på pris så fungerar denna DOVE som ett bra alternativ!

Jag har legat i sängen och ätit upp alla kexchoklad ( såna små i påse) som jag egentligen ska ha med mig på förlossningen. Känner värk lite här och där men inga värkar så jag har så lust att möta E och Elian någonstans bara för att göra något då de kommer ifrån jobb och dagis. Ikea hade varit bra för jag behöver köpa nyponsoppa. Ni behöver inte tro att det kommer bebis idag för det känner jag på mig att det inte gör. Men gärna i helgen :)

Fortfarande gravid :)

Jag har mest softat sen E och Elian åkte imorse. Har ont men inte så ont att något sker men för ont för att kunna sova så jag ser Greys, Private och annat på Es pc. Nu ska jag fika lite. Det var en kort status :) Det kan ju ta veckor detta, har tyvärr läst om dem som gått så här en stund med nummer två eller fler.... TACK för allt fint ni skriver - det peppar!!
KRAM

What a night!

Igårkväll började magen och ryggen göra riktigt ont och vi klockade värkar härhemma med 5 minuter emellan och de varade drygt minuten. Men som jag sa till E så KAN det avta nu då magen lurats så otroligt mycket tidigare... Men så ont som inatt har jag inte haft tidigare. Vid 2 kände jag att jag hade kunnat gå upp och röra mig för att låta det dra igång men jag behöver sömn så jag chansade på att lägga mig då jag knappt orkade stå. Har väl inte sovit mer än en timme här och där men iaf vilat. Så nu sitter jag med ont men inte värkar och killarna vilar lite ( Elian kom in 4 och har legat vaken med mig han också). Idag stannar det kanske helt av och då blir jag självklart besviken men hon kommer då hon har lust.

Jag ska iaf boka av allt jag planerat och bara vara hemma och E är "on call" kan jag lova ;-)


Fixat och donat!

Ikväll har jag fixat och donat och nu ska jag ta en dusch sen se lite Greys och bläddra i tidningar. Känner att kroppen är lite konstig ikväll, men så är det ju att vara gravid ;-)

SOV GOTT!

Två fikor på en dag!


En sötis och en höggravid!


Jag hann med ännu en fika idag ;-) Viktoria mötte mig på United Bakeries där jag avnjöt en smarrig smoothie och en helt ljuvlig cookie ( ni MÅSTE gå dit!) Innan hon kom läste jag lite i MAMA och jag måste säga LÖP OCH KÖP! Mycket bra intervju med härliga Hanna Hedlund samt bra läsning om jämställdhet och den eviga Mammahetsen ( att framhäva sig själv istället för att hjälpa andra att må bra)



Det var jättemysigt att hinna möta V och sen sprang jag iväg och tog bussen till dagis. Där var det en glad kille som gärna hängde på hem. Vi tog vagnen och gick till t-banan och mötte E på jobbet. Det är ju ett äventyr i sig och jag fick mig en walk! Elian var SÅ go på t-banan nu igen. Pratade om allting, sa "OJ en Mamma" då det kom in en blond tjej och satte sig bredvid oss. Då sa jag ja en dame och han härmar efter. Så sött tycker jag såklart!

Vi diskuterade också då det var mörkt och ljust ( tunnlar) och hur mycket folk som klev av och på, att t-banan stannade och körde fort osv... Helt plötsligt så pekar han och klappar mig på magen och säger "Mamma bebis i magen" "Kose baby" Sen böjer han sig ned och kramar magen och pussar den ifrån vagnen samt ska gosa med mitt hår samtidigt och ge mig en kram. Jag fick en ond värk men också tårar i ögonen, han är så fantastisk och jag tror han förstår mest av oss alla att det faktiskt ligger en bebis därinne som snart kommer ut som han säger varje dag. För honom är det liksom inte konstigare än så, han kommer ju aldrig ihåg att jag inte haft en stor tung mage ;-) Barn är underbara!


Nu har jag bloggat så mycket så den härliga tävlingen halkade ned men HÄR finns den!
På måndag startar en ny tävling som hör och häpna INTE är bebisbetonad ;-)
Ni förstår säkert varför det är mycket barnfokus härinne då jag lever mitt i småbarnslivet men självklart ska det också finnas tävlingar för alla er andra som inte tänker på barn dygnet runt!


Dagens nålar

Jag hade en jättebra upplevelse hos Familieklinikken idag och modningsakupunkturen är ju så spännande. Hon rekommenderade mig den norska varianten av blutsaft då hon tyckte jag hade lågt järnvärde ( enligt mina papper). Min jordmor har inte nämnt varken det eller lågt blodtryck ( jag har noll koll på siffror där) men det var något hon på kliniken reagerade över. Så ikväll tog jag första slurken, det är något jag ska fortsätta med då jag ammar. Hoppas kunna amma iallafall!

Min puls var stark och sist jag gick dit sa hon att jag hade stark födepuls/bra mognad bara dagar innan Elian kom så man kan ju alltid hoppas att det är på G snart... Jag är idag i vecka 39 dvs 38+0 enligt norska beräkningar. Man säger ju att det är vanligt att bebis tittar ut ifrån 38+0-42+0.... OOOO vi längtar. E sa i bilen att han längtar hela tiden nu och vill se vår Prinsessa.



Gott med MAT!


Vi nyss!

Nu har vi ätit middag härhemma. Färsk kycklingfilé med färska champinjoner, broccoli, purjolök ( purre), paprika och sötsur sås + ris. Mumsigt! Elian fick faktiskt se sitt favoritprogram Drömmehagen som gick samtidigt så vi käkade i matsalen / vardagsrummet idag. Nu är Bestefar här med Lego till Elian så de leker för fullt där nede. Jag passar på att ligga ned lite.




Härlig stund!


Jag toknjuter att jag fann nyaste MAMA i hyllan på narvesen:) Lyxar med kanelbulle och latte på Baker Hansen - det är jag värd idag:) kram!

today:

Nu ska jag iväg till bussen och ta en cappuccino i farten innan Modningsakupunkturen!
Idag har jag min mysiga tunika ifrån OASIS. Sidenband ifrån en kjol ( Soaked In Luxury)


Jeansleggings och kofta Bik Bok.

Ha en FAB dag!!

En ekologisk tävling - passa på att önska dig valfritt plagg!





Nu får ni chansen att vinna ett FLOTT plagg ifrån Ekobaby.se som är en helt ekologisk webshop!  Lämna en kommentar med din epostadress + vilket plagg du önskar så deltar du i tävlingen som pågår tom söndag.





Jag valde denna söta pullover i beige och du får välja vad du vill!




"Ekobaby är en webbutik inriktad på de produkter som kommer en bebis hud nära under de första två levnadsåren. Vi vill ge varje bebis en så naturlig start i livet som möjligt och tillhandahåller därför 100% naturliga babykläder"

"Organisk bomull luktar renare på grund av att den inte utsätts för formaldehyd i slutskedet
av produktionen.

Ekologisk bomull är mindre trolig att orsaka allergier då den saknar skadliga kemikalier och har större andningsfunktionalitet än vanlig bomull. Ekologiska bomullskläder är alltså snälla mot alla typer av eksem.

Då bebisars kroppar utvecklas i rasande fart, samtidigt som dess immunsystem är nytt, är ekologisk bomull att föredra för din baby hälsa."





STORT LYCKA TILL!


Ps. Ni har hela tiden fri frakt med koden Prinsessan som ni anger i kassan!



Godmorgon glada onsdag!

Nu sitter jag framför Efter Tio på tv4 som jag faktiskt tycker blivit lite sämre i det sista? ( innan säsongsuppehåll) Men det är skön bakgrundstv och jag ska äta en STOR frukost är så hungrig. Egentligen tänkte jag köra Elian imorse men E tyckte jag behövde sova så jag gjorde matpacke till frukost + till tur idag och sen kröp jag ned igen. Jag sa till E att det är American Lifestyle att stå och laga matpacke och han tycker ju att det är det mest naturliga i världen! ;-)

Hoppas ni alla sovit gott, mina nätter är lugnare nu med ont vilket är jätteskönt!

Love you girls!

Nu är jag hemma efter en FAB dejt med Petronella och Viktoria! Vi firade att fröken V fyllt 25 år!!
Goda tapas på RUST, jag åt Bröd med tapenade och aioli och tjejerna åt det + chevreost med honung och manchegoost. Snälla väninnor va? ( Jag TOKlängtar efter vällagrade ostar just nu...) Älskar er mina tjejer!❤❤





Jag, Viktoria och Petronella!

s
Jag innan jag körde in för att möta girlsen!
Vi hade mysigt eftermiddagsbesök av Bestemor som Elian glatt tog i handen och lekte med. Jag och E fick INTE vara med och störa... Vår lille skrutt stjäl våra gäster och leker slut på dem.

NU ska jag se ett avsnitt av Greys som E funnit åt mig - jippie!
Imorgon startar jag min modningsakupunktur, det känns jättekul. Längtar sååå efter bebisen i min mage.


Snart storebror...

Igårkväll kände jag inte bebis då jag låg och läste och jag överdriver inte om jag säger att hon väldigt sällan sover... Jag blev jätterädd, låg på varje sida, buffade, pratade med henne och testade alla trix. E kom och buffade och puffade han också och pratade med henne... Tillslut då jag låg med tårar längs kinderna sparkade hon sin far i örat tre gånger och sen var hon igång igen. PUH!!!

Imorse då jag klädde på Elian i sängen satt jag i trosor och han satte sig mittemot mig. La handen på magen och sa hej bebis, snart ute. Sen sa han: "Elian kose baby" och så klappade han försiktigt, "Elian pussa baby" och så pussade han. Avslutningsvis sa han hennes namn och jag blev alldeles rörd. Det är E som lärt honom hennes namn❤


Snart är du storebror på riktigt lilla skrutten!


Min tisdag så långt:


Jag idag efter akupunktur.

Det blev akupunktur idag då jag kände hur min nacke verkligen förfallit sista tiden! Jag fick massa nålar + lite massage och jag behöver gå dit oftare nu igen. Det blev mössa på då jag fick olja i luggen under massagen ;-) Jag bytte om lite också, det blev linne + vit långärmad tröja under klänningen ( inget skärp) plus rosa kofta H&M.

Sen fixade jag todos och hämtade Elian tidigt. Han är så go och kramar alla hejdå innan han glatt åkte hem med mig. Sen ramlade han i snön på parkeringen hemma och satt och såg så söt ut där han satt fast. Vi har nu fikat lite knäckemackor här och han leker för fullt. E är snart hemma och då blir det middag. Ikväll ska jag möta mina tjejer och gå och ta en mysig fika!

Hoppas ni har en fin tisdag!


Parkering i stan i snökaos?

Nu sitter jag på Kaffebrenneriet på Bislet för då jag klev in på Godt Bröd så var det presskonferens där! De sa att jag gärna kunde stanna men nej tack, stället var fullt av stående journalister ;-) Emma kommer strax hit och möter upp mig. Det är riktigt ruskväder ute och det är inte lätt att hitta en parkering i stan nu. Antingen så är det vägarbete = bilarna måste flytta sig så att de kan skotta där bilen stått eller så har folk lämnat bilen hemma ( de är HELT insnöade då plogbilen plogat mitten av vägen så jag förstår dem...) Skönt att inte bo i byn just nu. Det gjorde vi då vi väntade Elian. Sportbilen satt många morgnar fast och E fick skotta, skjutsa på och jag fick gasa. Haha.



Good morning!

Här äts det morgonfil och ses på barnetv! Vi ska snart köra till dagis sen har jag lite to dos och har planer om att ta en GOD lunch på Godt Bröd, mit favvoplace. Hoppas ni sovit gott inatt?


Jag har lång lugg nu som ska sparas ut men det är ju alltid frestande att klippa då man sitter i stolen hos frissan!
Idag har jag på mig sköna tunikan ifrån Monki som jag köpte då vi var i Malmö sist. Skärp H&M. Linne under ifrån Gina Tricot.


Ni som har trubbel med små bilder, låter ni sidan laddas helt färdigt? Min sida uppdateras ofta och innehåller mycket bilder så det kan ta några sekunder.

Tänk om man slapp skriva rubrik ibland?


Prinsarna glada att ÄNTLIGEN vara hemma och på väg in MED nyckel ;-)


Jag alldeles nyss. Dricker hallonbladste och ska snart i säng. Jag försöker samla så mkt sömn jag kan då jag kissar hela nätterna och har värkar då och då. På dagen har jag tyvärr svårt att slappna av ordentligt.

Ps. Denna Monkiklänning köpte jag i Malmö i butiken då vi var där. Den är helt otroligt skön och stretchig, min är stl S och jag är tjock åt alla håll och kanter nu. Ett tips om den finns kvar alltså, blir fin sen också utan Mammamagen.

Ikväll kom Håvard inom en snabbis innan Elian la sig och Elian sprang omkring naken med tomteluva och glitter på sig och var bara så söt. Jag visar inte sånt här ( eftersom det är naket) men varje dag klär han på sig det och säger: Jeg er julenissen! Men ikväll var han naken inför badet och det var såklart extra sött. Nej nu är det dags för bok i sängen med sköna kuddar - SOV GOTT!!!





Vinnaren är....

Även om man kan tro att det var den söta starten på kommentaren som avgjorde så var det lottning :) Här kommer vinnaren i tävlingen:


Postat av: Anna

Hej underbara prinsessa! Du får mej att minnas när jag var gravid och det var en underbar tid att vänta på sitt knyte! =)
Jag skulle vilja vinna Lundmyr´s påslakanset till spjälsäng!
Min lilla flicka har sovit mellan oss i nästan 3 månader(vaknat flera gånger var natt), nu har min sambo satt in hennes säng bredvid min så hon kan ligga intill mej men så vi ändå får vår plats och får sömn.
På bara några dagar har sömnen ändrats rejält och hon vaknar inte lika ofta! Hade varit jättekul att få visa henne med nya sköna lakan att hon är underbar och har varit jätteduktig!
Detta är min anledning och jag hoppas på turen då jag inte har råd att köpa det fina setet fastän jag hade velat!
Många kramar till dej blivande mamma!
Anna

2009-01-14 @ 09:20:20
URL: http://obianna.blogspot.com



STORT GRATTIS! Maila mig din adress så att Coolchildren kan skicka dig den fina vinsten!




Det är nu jag borde använt ordeN FINALLY HOME ;-)

Nu är vi hemma! Jag hämtade Elian med t-banan och han var SÅ happy då vi gled nedför backarna så mitt bäcken nästan gick itu men det var så mysigt att vara vi två på "äventyr". Sen mötte vi upp E som handlat dinner och så kom vi äntligen fram till vår bro... Där står vi och inser att E glömt hemnyckeln på JOBBET! Så vi hade tur att någon satt kvar där och NU kom vi äntligen hem. Tur att ting oftast löser sig tillslut.


Jag med "nya" håret!
Pratade med förlossningen imorse och hon som jobbade sa att jag idag är i vecka 37+5 så vi räknar olika i Sverige och Norge. Oavsett är jag ju i vecka 38. Ni som inte är eller varit gravida kan strunta i alla uträkningar, jag vet hur förvirrande det är innan man varit där själv. Men en graviditet är ca 40 veckor +-2 veckor.


Vi i farten i eftermiddag. Snö överallt så jag fick verkligen en workout med vagn, macväska och allt ;-)

Nu sitter jag jättehungrig i soffan och E lagar middag. Det är oftast något jag gör då jag är hemma före honom men det är alltid lika kul då han mixtrar i köket...!






Dreams...

Då jag har fött ska jag frossa i dessa godsaker... Manchegoost, Parmaskinka och Carpaccio. Det blir nog ett tapasbesök den dagen jag och E kan gå ut och äta bara vi. Eller med barnen såklart. ÅÅÅ barnEN? Ska vi få en till Är det sant? Kommer drömmen bli sann? Man är ju ständigt orolig att något ska gå fel men jag väljer att tro på detta liv som snart är här. Efter inatt är jag bombis på att vi kommer få en pojke trots allt. Tror min kropp spelar spratt med mig nu mot slutet. Tänk att längta efter smärta?

Min förlossningsupplevelse med Elian var fantastisk och jag läste om att det påverkar väldigt hur ens förlossningsminne var. Det är en så pass stor ting i ens liv att det självklart sätter spår. Jag försöker få andra att övervinna förlossningsrädslan ( som jag aldrig kan förstå) och försöker få människor att tänka positivt och att det ÄR en positiv smärta som leder till något UNDERBART. MEN allt går inte som man tänkt sig och framförallt så är alla förlossningar unika. Det har jag fått erfara nu då denna startar och slutar då och då medans Elians värkar kom som på posten dagen innan BF och de var ONDA och regelbundna direkt!

Oavsett tror jag att en positiv inställning hjälper, det är trots allt kroppen som ska jobba och den jobbar oavsett om du vill eller ej. Så försök följ med, slappna av, träna andning i tid och låt din partner / vän / medföljare peppa dig så att du kan göra allt du kan för att bebis ska komma ut så bra som möjligt. Sen är ett snitt lika mycket förlossning, man ska inte glömma vad som ska stå i fokus: Mor + Barnets hälsa.

GO GO alla gravida därute, we can do it!

Nedan följer mina drömmar i bild:







Update: Här kan ni läsa om kostråd för gravida ( de svenska)

comfy


Här ser man verkligen varför jag sitter hos frissan nu ;-) Otvättat också för att slingorna ska ta bättre. Jag hade mössa hela vägen hit! Ni som undrat om attf ärga håret / slinga vid graviditet: Prata med er frisör. Googla och läs. Känn efter vad som känns bra. Det var väldigt starka medel "förr i tiden". Jag använder den mildaste blekningen enligt min frisör och det är ju mkt man gör som "går ingenom kroppen". Alla krämer och liknande. Jag skulle inte vilja gå omkring med svart hår i nio månader då skulle jag nog gå i ide... Min frisör säger att det inte är någon fara och jag litar på henne!

Ofta är det också pga att man har mkt andra hormoner vid graviditet + amning som vissa frisörer avråder vissa behandlingar. Man kanske får en annan ton än vanligt osv.


ss
Min uniform ( används ofta nuförtiden) är mammatights H&M + Monkiklänningen i svart stretch. SÅ skönt nu på slutet =)
Kofta Lindex och krage ifrån Noa Noa. Skorna är mina vintrigare varianter.Perfekta i halka och slask.

@ frisören


Här är jag och min söta frisör Beate just nu!

Å så skönt det ska bli att få en liten uppfräschning i håret igen! Jag har nu lämnat bilen hos E och sen stakat mig framåt ifrån t-banan. Det är snö överallt och alla liksom glider omkring och försöker hålla balansen. Tänk på det ni som ska köra bil idag - ta det FÖRSIKTIGT!

Köpte med mig en smoothie + croissant på vägen hit i farten och det var en pratsam och trevlig man bakom disken på 7eleven. Tänk vilken skillnad det kan göra även om jag hade bråttom, att han berättade vad han var tvungen att köpa till sin gravida fru mitt i natten istället för ett tråkigt hej och ha det.




Finally home!

OJ vilket snökaos vi har idag efter natten! Jag och Elian hade en fight härhemma innan jag tillslut fick på honom vinteroverallen. Han skulle ju ha jaaaaacka och det var inte lätt att komma oss ut. Men vips så stod han överlycklig i snön och tyckte det var jättekul. Jag som hade berättat det, att han skulle få leka i snön och ja ni vet vad man säger för att övertala...

Sen dags att gräva fram bilen! Det tog ca 20 min och Elian väntade i bilen och satt och såg allmänt likgyldig ut. MEN så kom vi till dagis och alla lekte ute så jag sa hejdå då han satt i en pulka och nu är jag hemma igen. För att äta något och sen ska jag lämna bilen hos E på jobbet så han kan hämta Elian. Jag har nämligen bestämt mig ( tillsammans med E) för att ta en tripp till
frissan igen då mina slingor som jag gjorde i december inte alls syns längre. Så något måste göras och jag vet att då bebis kommer är det svårt i början att sitta med slingor i tre timmar så bäst att fixa det innan ankomsten.

Hoppas ni myser inne idag med en god kopp te, eller kanske pulsar i snön med barn och hundar, sitter i skolan och gör en viktig tenta eller shoppar? Oavsett glöm inte att njuta dagen - den kommer aldrig tillbaka!

KRAM

It´s a boy?

Inatt drömde jag så verkligt att vårt barn är en pojke. Vi hade glömt att kolla det och då bebis kissade under en filt utan blöja sa jag: Men det är ju en kille? Hahaha det kanske är en sanndröm? Jag längtar SÅ efter dig nu bebis, min kropp kör förträning dygnet runt nu så det känns att du snart vill ut. Max 5 veckor kvar nu oavsett.

Det är snökaos på vägarna så vi avväntar den långa kön innan vi kör till dagis idag!

Happy Monday - glöm inte att le lite extra idag.

Snow

Idag har vi bara softat hemma. Det har snöat så då vi ätit pannkakor fick E gå ut och skotta litegrann. Elian har varit superhappy och sovit en alltför lång nap + somnat för sent men vad gör det på en söndag. Jag har haft förvärkar genom hela dagen men jag ska nu ta en dusch och lägga mig med en bok så avtar nog det hela. Min livmoder är iaf supertränad inför dagen ;-)

Sov Sött!

Ps. Imorgon lägger jag in recepten på kakorna jag gjorde, det var superenkelt!

Ni glömmer väl inte bort en fin tävling?

Sista dygnet att tävla om valfritt plagg ifrån Coolchildren nu! Jag fick hem de sötaste jeansen till vårt hjärta i magen i minsta stl som var 74/80 så de får snällt vänta en stund.


Tänkte visa vilka jag valde. Älskar jeans med mudd så barnen kan leka, krypa, springa och hoppa utan att kliva på eller tappa jeansen. Bilden är inte på de jeans jag fick, ett par räcker :)



Denna söta knytmössa följde också med i paketet. Den är stl 3-6 mån så den blir fin i vår.
ÅÅÅÅ bebis, kom nu ut till din Mamma!!





Happy sunday!

Godmorgon bloggvärlden!

Idag har jag fått sova ut och vaknade av en god frukost. Som alltid då jag kikar in här leker Elian och E vilar på soffan då han tagit "morgonpasset". Elian är nybadad och kör sina tåg och bilar i vår säng och jag har kommit på hur det är att vara höggravid. Sminket liksom försvinner och håret är bara helt fel, men man ska inte klaga. Bara gnälla liiite måste jag få göra, känner mig alltså mindre snygg om dagen men jag bär på ett liv - viktigt att komma ihåg.


Lek pågår....
"Mamma våt i håret" sa han då han satt och lekte och jag frågade om han ville ha på sig en mössa ( han säger ALLTID nej men han fick alltid på sig en bomullsmössa då han var pyttis och nybadad så att han inte skulle bli kall) och så säger han ja! Äntligen fick jag prova nya Nova Starmössan också, han är helt enkelt en star ifrån topp till tå idag förutom tröjan ifrån H&M och tofflor Ecoloco ( men de har ju stjärna på!)


Här har han tagit av sig mössan och satt på sig den själv!


Parkerar bilar...


Dagens Mamma i linne Cubus, tunika Monki och tights.


E tackar så mycket för alla GRATTIS igår!!!

Nu ska vi laga lunch.

HAPPY SUNDAY❤






Min makes dag❤


Vi har haft gäster i omgångar sen kl 16 så här var första rundan, brownies med mandlar och hasselnötter, muffins och cheesecake! Allt smakade väldigt gott måste jag erkänna ;-)
Det är så härligt med goda vänner och familj på besök och jag har knappt fotat idag kom jag på nu? Men många tycker säkert att jag fotat relativt mycket ändå.


Far och son blåser ut ljuset!


Elian lekte massor med Stefan som alltid!


Här är det pysseltime.


Bästa Bestemor med sin son som hon idag födde för 28 år sen.


Vi hade planer om att gå ut och äta då Grethe erbjöd sig att passa Elian men trötta som vi är så köpte vi take away och softar nu hemma med Es vän Skai. Chips och dip står på menyn nu...

NJUT kvällen alla goda!





Ny vecka!

Jag går ju in i en ny vecka idag enligt vissa beräkningar ( Familjeliv) men jag tror med på Alltförföräldrars räknare som säger att jag har 17 dagar kvar då jag minsann vet då denna damen blev till. Hur hon nu blev till är ju ett mirakel eftersom min ägglossning kom mååånga dagar efter det roliga!

Info
AFF:
Du befinner dig nu i vecka:    38

Dagar kvar tills bebisen kommer: 17

Mamma
Det kan vara bra att börja planera BB-väskan redan nu och tänka ut saker som du vill ha med till BB. Det är alltid skönt att ha den färdigpackad, när det är dags att åka in. Att föda från vecka 37+0 anses helt normalt. Dina bröst producerar redan nu råmjölk. Ditt bäcken är utvidgat och barnet har sjunkit djupare ner. Vid besöket hos mvc gör barnmorskan de vanliga kontrollerna och tar kanske också ett extra urinprov eller blodvärde. Barnmorskan skriver också en sammanfattning om hela din graviditet. Det är ett slags meddelande som den barnmorska du möter på förlossningen läser, när du kommer in för att föda.

Barn
Nu kanske du känner du att ditt barn har lagt sig med huvudet neråt, klar och redo för förlossningen. De barn som inte har gjort det brukar man i det här läget att försöka vända.

Info FL:
Vecka 38 - 17 jan - 23 jan 2009
Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.




Rosor hemma hos oss!

Pulkåkning och bak!

Nu har jag varit housewife och bakat en browniekaka och den cheesecake ni ser på bilden. Eller, jag hoppas jag bakat en sån.. Det vet man inte förrän om några timmar ;-) Jag tänkte göra ljusa muffins också, men då blir det färdigpåse det får vara måtta på husligheterna då man är höggravid.

w
Denna bild kommer ifrån MAMA med årets Mamas i och jag föll pladask då jag såg bilden.

E och Elian ligger i soffan och Elian sover sött efter pulkåkning. Han har varit på ett strålande humör hela dagen och han kom först in till oss vid 6 men då sa jag att han fick vänta lite på vällingen och så somnade han om till ca 7.50. LYCKA! Vid frukosten spexade han och åt massor. Det är en lycka att inse att han HAR matlust även om jag försökt "låtsas som ingenting" och inte trugat i honom mat. Jag har tänkt att han äter då han är hungrig men den välling han fick morgon + kväll gjorde ju att han inte var så hungrig ( förutom på dagis) och förlitade sig på flaskan. Så detta känns som rätt val för oss.

TACK för söta kommentarer i förbindelse med Elians hår. Han hade som sagt tofs i tio sekunder och det är inget han har annars, han har alldeles för kort hår för det. Men so what om han hade det? Låt barn vara barn och då vuxna börjar visa sina fördomar så är det bad bad..... Vi ska ju visa våra barn hur man ska behandla andra.

KRAM!!!!

Happy Birthday E!

Idag fyller min man och Elians Pappa Eivind år - Hipp Hurra! Vi ska äta mysig frukost nu och sen ska killarna åka till pulkbacken!!

Angående detta
inlägget så blir jag lite mörkrädd då jag ser de ( få ) men barnsliga kommentarerna? Jag skojade och satte upp en tofs på min son och det skrivs att han inte är fin i långt hår? Jag frågade inte om jag borde klippa honom, han är förövrigt relativt nyklippt och hur söt som helst. Långt hår på små pojkar är fint tycker jag och lite surfigt ;-) SÅ jag undanber såna kommentarer om mitt barn då det inte är därför jag bloggar! Alla har rätt att tycka men är det negativt så gör de sig bäst i tanken.

The winner....Canon HF10 HDkamera

Oj oj oj så många FINA och värdiga vinnare i tävlingen om Canon HF 10 HD kamera! Jag önskar jag kunde ge er alla en vinst som alltid... MEN nu har jag valt ut 20 "favoriter" och helt enkelt lottat ut vinnaren som blev.......

Postat av: vintageretroprinsessa


Om jag hade fått sväva och ta ut svängarna hade jag valt en systemkamera.
Genom att jag själv är foto intresserad och har tre backra barn att fota.


Varför ska just miss vintage vinna en filmkamera ?
Jo för att den vi har är 9 år köptes då äldsta sonen föddes.
Och har använts flitigt sen dess.
Nu behöver vi fräscha upp oss 2 nya barn har kommit in i familjen som jag vill filma och föreviga.
Sen har jag tankar om att adoptera ett barn vilket just denna filmkamera skulle få följa med på varje steg vi tog med just det adopterade barnet.

och den skulle flitigt användas här hemma hos oss.


Käärlek Mamma Jessica till tre

2008-12-28 @ 13:46:56
URL: http://bambii.blogg.se/

Ett STOOOORT GRATTIS till dig Mamma Jessica, jag hoppas vinsten skänker er massa glädje!



Kille med söt tofs i håret


Elian satt och kikade på videoklipp idag. Jag busade med honom och satte upp håret i en tofs ;-)

a

Då Elian satt och åt massa eftermiddagsfika ( knäckebröd med kaviar och yoghurt med allbran) så somnade han. Han åt med stängda ögon och sa "Jeg er trött...." så otroligt sött och då E kom innanför dörren sov vi båda i soffan. Så nu är Elian vaken och jag har nyss tagit ett långt skönt bad med tända ljus medans de busat. Vi är jätteglada för att skrutten verkligen har matlust nu som han slutat med kvällsvällingen och dragit ned till en halv flaska kl 6 på morgonen.

Nu blir det soffmys för hela slanten, min mage murrar och gör ont men det är nog bara förberedelser inför dagen D.




No sleeping prince!

Nej här sover inte Elian. Han leker för fullt och min nap får jag ta då E kommer hem. Här fann jag en liten uppmärksamhet för att jag snart ska få bebis. Nu ska jag återgå till vilda sonen härhemma. Vi har bäddat rent i stora sängen tillsammans, han ville så gärna hjälpa till och samtidigt hoppa omkring och gömma sig ibland alla kuddar och täcken.

Vecka: 36+6

Det känns jätteskumt att bebis ligger så långt ned men att den inte tittar ut. Känner den då jag går och ibland gör det riktigt ont. Tar jag på magen så är den tom på toppen och jag undrar verkligen när det är dags men försöker att ställa in mig på bf + lite till... Men det är svårt då kroppen visar att det är på gång då och då. All smärta leder till något bra i slutändan som tur är. Heja oss gravida, jag VET att min blogg är väldigt gravidbetonad just nu men det är ju så att jag är väldigt gravid ;-)






Jätteskönt att ha mudden "under magen" nu så att den stöttar lite. Mammamysbyxor ifrån Barnlycka.

Nu har jag en smått grinig kille här som är jättetrött så han kan inte helt bestämma sig för hur han ska somna. Men nu ser han lite på film och dricker vatten så förmodligen är det snart dags för de små blå att falla ihop. Jag som är nästan pigg nu av godiset jag smaskade i mig förut.


Vilken fabolous idé!

WOW så kul och bra att Hannah satt samman en killpanel. Svaren är klockrena och väldigt ärliga. Jag tror på BRA män då jag läser vad de svarat hennes fina läsare. Go Hannah som har en jättefin blogg som jag läser varje dag!


Soft hemmafredag:

Min plan var att ta vagnen med Elian och åka bussen in till stan. Han ÄLSKAR att åka buss. Men jag har varit jättetrött idag efter en tuff natt. Elian sov som en prins till kl 6 men en viss annan skatt sov mindre ;-) Så vi har bara läst böcker, lekt med bilar och nu nyss ätit lunch. Han åt massa pasta med fisk och jag pizzarester. Nu somnar vi nog snart, hoppas jag!

Det känns jättesynd att jag är så trött just idag, imorgon fyller nämligen E år och jag hade velat fixa en del ting...


Elian imorse alldeles nyvaken!
Han har på sig sköna leggings och tofflor ifrån Ecoloco, hood Nova Star och tröja under ifrån H&M.

Vi läser böcker!




Ger sin apa banan så att den inte gråter...


Denna apa är ju helt perfekt för en blivande storebror! Han hämtade tom papper på toaletten och torkade apan i rumpan då den var otröstlig, hahaha jag skrattade gott. Den blir alltså tyst och gosar då man kramar den eller ger banan. Men han blev lite irriterad då den inte blev tyst förut och la den helt enkelt åt sidan. Tänk om man kunde göra så med en bebis som skrikit en hel dag? ;-)



Mitt lilla kärlekstroll som är så kramgo och pratsam om dagen - ÄLSKAR DIG!

Godmorgon!

Idag är Elian ledig ifrån dagis och vi ska MYSA hemma! Ville bara titta in och säga HAPPY FRIDAY och att ALLA borde ta ställning MOT mobbingen som tyvärr pågår omkring oss.... Det är dags att ta ställning!


Fabolous friends!

Vi har haft underbart besök av Petronella och Stefan. Jag är så lycklig ifrån djupet av mitt hjärta att ha så kära vänner. Elian ÄLSKAR dem och han somnade trött och lycklig lite senare än vanligt. Han fick en oväntad present av Stefan, en supermjuk apa som gråter om man ej ger den banan eller kramar. Bebis sa Elian ;-)

TACK underbara ni för att ni finns. Ni gör vårt liv soligare!


Det blev hemmagjord pizza idag!


Sötaste paret!

s
Jag och Petronella! Elian var svår att fånga på bild för sen han skymtade Stefan och Petronella i fönstret var det FULLT ÖS MEDVETSLÖS härhemma ;-) Han drog Petronella i handen och sa Bli Med flera gånger så jag tror hon var ganska nöjd då hon oftast konkurrerat utan framgång mot Stefan. För mig värmer det hjärtat att andra kan tycka om Elian som de gör.


Nu har jag fått fotmassage och ska lägga mig och sova!

TACK för idag och KRAM!

Idag:


Idag blev det Mammatights H&M, skönaste klänningen Monki, väst+fejkpälsväst H&M, väska Cubus, sjal Zara och skor So Nize.



Poäng!

Jag måste ju poängtera efter några kommentarer jag fått att jag verkligen VILAR mycket om dagarna. Det är ju poängen med att Elian är på dagis. Jag lämnar honom, kommer hem. Bloggar, vilar, äter och plockar lite hemma. Sen är det dags att hämta igen. Vissa dagar möter jag en god vän eller gör ett ärende. Så tro mig, jag tar hand om mig själv och vår nya soffa var ett MYCKET bra köp :)




En Mamma som går hemma och lääängtar efter sin bebis!

Candy for mama


Biogodiset smakar GOTT idag

Jag har bara legat i soffan och softat sen jag kom hem. Behöver det och är så trött i kroppen. Tror jag kommer somna nu efter en sockerchock. Prinsessan hickar och gillar nog gotta som sin mor....!

Hoppas ni har en härlig dag alla underbara därute!

Påminner om härliga tävlingar!

Det pågår just nu två stycken fina tävlingar härinne hos mig!

Imorgon avslutas
denna och på måndag avslutas denna.



❤ T Ä V L I N G S D A G S ? ❤


Det här med "modningsakupunktur"!

Jag har fått en del frågor om modningsakupunktur som jag översätter rakt till svenska och då blir det ju "mognadsakupunktur". Det betyder alltså att man i förebyggande syfte går och får akupunktur mot slutet av graviditeten för att "mogna" men också för att vara i bättre form till förlossningen och för att förhoppningsvis slippa "gå på övertid".

Går man till någon som verkligen är utbildad inom detta så kommer de att fråga dig om hur du mår. Alltifrån om du har kramper i benen, om du är orkeslös, har svårt att vila och annat. Sen får man punkter stimulerade för att må bäst möjligt tills det är dags. Bebis bestämmer ju själv när den vill kika ut men jag tror absolut på denna metoden för att förbereda livmodern och för att kroppen ska slappna av. Jag gick på modningsakupunktur med Elian och födde 45 minuter före beräknad förlossningsdatum / termin. Jag gick också promenader på slutet och testade en del andra tips men jag tror absolut att detta bidrog positivt och det är få som går på denna behandling som måste gå långt över tiden.

Termin /BF är ju alltifrån v 38+0-42+0 tror jag och det kan ju vara felberäkningar pga oregelbunden mens och annat så man vet ju aldrig riktigt när bebis tittar ut men den sista tiden är det skönt att försöka hjälpa till lite och aktivera sig tycker jag. Så jag kommer ge modningsakupunkturen en chans även denna gång. Varför ändra på ett vinnande koncept? Så får ni hänga med och se om det hjälper ;-)

Här, här och här kan ni läsa lite mer. Finner tyvärr bara norsk information men är det ord ni undrar så kan ni fråga mig i kommentarer här så ska jag översätta. Hoppas ni känner att ni fick lite bättre förståelse för vad detta är? Någon som testat? Erfarenheter?


Bild familieklinikken

Fab frukost!


Nu kom jag precis hem efter en jättemysig frukost på jobbet! Goda mackor ifrån Godt Bröd och ekologisk juice med äpple / hallon.

Anne och jag. Kollegor sen dag ett på jobbet då vi startade kursen tillsammans. Vi har gått igenom massor tillsammans. Härliga resor, partyn, väninnekvällar och jobb. Jag har snart två barn och är gift och Anne tar klivet vidare i karriären och har fått en fantastisk möjlighet då hon nu antagits som trainee i
Shcibsted!!!!

Det innebär att hon kommer att arbeta någonannanstans då jag är tillbaka efter mammaledigheten men vi kommer alltid vara vänner oavsett och en dag arbetar vi tillsammans igen, säljare som vi är ;-) Jag är SÅ tacksam Anne för att ha mött dig och för att ha dig i mitt liv och önskar dig ALL lycka. TUR att jag är ledig då du slutar annars skulle jag gråta många tårar den första tiden utan dig på jobbet.


Världens sötaste teckning på "mig" med en prinsessa i magen, kortet inuti fick mig rörd. Jag är verkligen lyckligt lottad med så mkt kärlek omkring mig.



Jättefin stickad tunika, tänk i vår med vita strumpbyxor, vit top under och med en liten jacka...
Har nog inte förstått att det snart kommer ut en flicka till oss. Men nu börjar jag säga att det kanske kommer en pojke? Bara för att det vore så otroligt komiskt efter alla ultraljud vi tagit om alla tagit fel ;-)
Oavsett vem som bor därinne - kom ut till oss SNART!



Lite tokigt bioval ( De usynlige)

Nu är jag hemma efter mysig biodejt men filmen var läskig. Den var också inspelad där vi bodde tidigare så scenariot kidnappat barn i barnvagn var lite fel timing men ingen av oss hade läst om den. Så kan det gå och efter massa sammandragningar ( säkert pga att jag satt stilla) så är jag nu hemma, ska dricka en kopp te och krypa tidigt i säng!

SOV GOTT!

Ibland måste man gå på magkänslan!

Nu lagar jag middag härhemma och då vi ätit ska jag åka in till stan och gå på bio med Anne och Karolina, kanske min och bebis sista bio innan förlossning? HOPPAS ;-)

Jo jag var på akupunkturen idag och min akupunktör är SÅ duktig men just modningsakupunktur känns så speciellt och extra känsligt så jag tog valet att gå hos samma tjej som med Elian i magen istället. Men jag ville testa att gå hos min "vanliga" först då han hjälpt mig massor med nacken. Men då jag frågade ut honom om sånt jag vet så kändes det inte som han helt förstod. Han berättade att de liksom kör en "standard"behandling men dit jag gick med Elian var det väldigt individuellt. Jag fick svara på frågor om ALLT, de kände av hur min puls var och följde verkligen med i min graviditet. Bla sa tjejen som heter Mille innan jag skulle föda att det nog snart var dags och att jag skulle gå och äta en stor biff så att jag fick mer järn i mig inför amningen, det gjorde jag också ;-)

SÅ, nu har jag bokat in mig hos
Familieklinikken på Majorstua och jag var heldig ( lyckligt lottad) som fick en timme nästa vecka! Det känns rätt i hjärtat.

Här har vi dagens mage också, i myskläder!



Innan jag åkte hemifrån kollade jag posten och där fann jag nyaste ELLE samt ett paket som MADE MY DAY! Barnlycka har skickat det finaste kitet till bebis i magen. Vi trodde ju att hon hastigt skulle titta ut och vara pytteliten och jag HOPPAS hon kan ha kläderna ändå. Ska visa en dag snart, de är så söta!

Nu: DINNER!
 

Värktimer!

Har lagt till något som heter Värktimer nu nere på länkar, den ska vi klicka på då det hela startar ;-) Jag tror nu i efterhand att allt mitt onda berodde på att bebis fixerade sig och trängde ned djupt i bekkenet då jag inte känner samma onda längre och foglossningen blivit bättre ( den blir ofta det då huvudet sjunker ned).

Då Elian kom så startade det direkt med 5 minuter mellan värkarna, det känns så spännande att vi inte alls vet hur det kommer att starta denna gång. Vi får se....

Godmorgon härliga onsdag!

Här leks det för fullt och vi ska strax köra iväg till dagis! Elian ska på tur så jag har gjort hans matpakke färdig i ryggsäcken :) Klockan 14 idag ska jag på modningsakupunktur, jag borde ta vanlig + kiropraktor också men det är ju SÅ dyrt... Jaja jag återkommer med rapport då jag varit där, det känns lääängesen jag gjorde det sist!

HAPPY ONSDAG!

Update: Finns "mognadsakupunktur" i Sverige? Försökte hitta en bra länk men fann bara norska!

TÄVLING - VInn valfritt plagg / ting ifrån Coolchildren.se

Dags för en FAB tävling för mina FAB läsare!



Nu får ni chansen att vinna en valfri ting / ett valfritt plagg ifrån
Coolchildren.se - Coola kläder för coola barn!
För att delta, lämna en kommentar i detta inlägg med er epostadress samt skriv vad ni önskar vinna!
Tävlingen pågår tom måndag kl 12 och kom ihåg att ibland går önskningar i uppfyllelse ;-)

LYCKA TILL!

a
SÖTT!

Ps. Det pågår även en rea inne hos Coolchildren.se så ni får 25% rabatt om ni shoppar!



Juletrefest

Nu är både jag och E slut i soffan så jag säger bara så här: Trevliga människor, MASSA godsaker och ännu MER lek och bus! Elian sover helt slut med massa bullar, kakor, korvar och choklad i magen. Eller ja knappt någon korv och heller ingen kvällsgröt men det är bara juetrefest / julgransplundring en gång om året.

Bilder:


Tror ni jag blir rörd då han springer omkring så här med en av sina girls lääänge och de inte släpper varandra?




Tomten kom med godispåsar till barnen och sen var det torka choklad ifrån lilla munnen och in i bilen.

TACK dagis för en FAB kväll, lek hela dagen lång är aldrig fel!



En mysig eftermiddag med Elian!

Efter dagis strosade vi lite i området och sen kom Onkel Håvard och mötte upp oss då vi satt oss på ett café. Elian fick en stooor kanelbulle och en äpplefestis och han och jag satt och pratade i säkert en kvart innan Håvard kom. Det satt två nyblivna mammor med bebisar bredvid och jag blev sååå längtansfull och Elian kikade nyfiket på de små som åt. Då Håvard kom hade bullen gjort sitt och Elian sprang omkring och spexade och gav oss kramar. Han får mig att känna mig som världens lyckligaste!


Mamma och Elian på tur!


Vår lilla skrutt! Blixten gjorde så att det ser ut som om vi gick i mörkret.


En STOR mage i hissen. Vi gick nämligen trappor, åkte hiss och gick i snurrdörrar då vi väntade på Onkel :)


Hisschefen.


Hmmm undrar vilken festis man ska välja....?


Lite nöjd då man får en stor kanelbulle innan middagen....


E kom och mötte upp oss och sen åkte vi till Juletrefesten!

Mamma längtar efter dig skatten!


Nu kör jag till dagis. Det blir fest i softoutfit ikväll, örhängen får piffa lite!

Hoppas ni får en härlig eftermiddag.

Gravidtips på begäran!

Jag är ingen modebloggare men gravid är jag ;-) Nu har jag fått en del frågor om vad man ska ha på sig då man är gravid och mitt svar blir självklart det du trivs i MEN jag har satt ihop en del små tips här nedan som jag själv använt mig av. Dock kan jag inte lägga in bilder ifrån Gina Tricot, Vero Moda eller Din Sko så det blir mest H&M. Som vanligt med andra ord ;-)




Dessa raka, vida jeansen älskade jag då jag kunde ha dem med sandaler i sommar. De kommer ifrån H&M och kostar 495 och du som är gravid nu och ska ha mage i vår / sommar borde absolut köpa dem. Fina med flata skor, höga kilklackar, en tunika och en liten kofta. Sjalen kommer också den ifrån H&M, glöm inte att piffa det som piffas kan. Man kan kännas ig ganska basic som gravid om man tex inte kan bära klackar så satsa på en fin sjal, snygga örhängen och glöm inte läppstiftet och rouget!


Söta ballerinas ifrån H&M, perfekta i vår för er som är gravida!


Axelremsväska är bra då magen börjar växa, bara att slänga på sig och så syns magen lite mer. Även denna ifrån H&M.


Ett par låga stövlar är ett must! Då kan ni kombinera med gravidtidghts eller vanliga + ett längre linne ( Cubus och Gina Tricot har bra ifrån det "vanliga" sortimentet) och en tunika över med sidenband under brösten. En längre kofta över så att rumpan inte syns och du kan känna dig FABOLOUS! Glöm inte att välja heltäckande tights då dina vanliga tunikor så småningom kryper uppåt speciellt om du är lång!



249 kr hos Gina kostar denna sommarfräscha tunikan!
Du behöver en kjol som förlänger så att inte rumpan är bar. Jag köpte en stretchig svart kjol ifrån Indiska för 99 kr och den har räddat alla mina "vanliga" toppar.


Stövel Bianco 900 kr
Jag hittad en del bra hos Din Sko också men kan ej låna bilder därifrån.


669 kr hos Junkyard.se
Fräscht i vår!

Här kan ni se min "gravidjacka" ifrån Gina Tricot som fungerat toppen trots växande mage samt ett av mina linnen som jag använt ofta. Jag köpte dem i svart, duvblått, beige och vitt. Det är ju absolut "enklare" att gå gravid på sommaren tycker jag även om många kanske tycker det är varmt... Men man kan gå i flipflops / ballerinas, en sval skön klänning och solglasögon och inte behöva klä på sig så mycket vilket jag älskade med Elian. Är du höggravid i sommar, satsa på en snygg stretchig långklänning med stora solglasögon till. Magen som accessoar så blir du garanterat VACKER!

NJUT graviditeten, den kommer inte tillbaka!






Godmorgon igen vackra soliga dag!

Ute skiner solen och det känns som vår i luften ( hämtade posten och kastade papper ute precis). Jag somnade på soffan och drömde jag var i USA med Jan Thomas Vaknade alldeles febrig av filt, tofflor och kofta här på soffan. Kände imorse då jag körde till dagis att IDAG behöver jag sova och vila. Skönt då man kan det också, jag är dålig på det då jag är ensam hemma och det blir ofta Jag ska bara....

Snart får jag åka och hämta mitt älskade hjärta och vi ska strosa lite i området vid dagis innan vi möter upp E vid t-banan och går på julgransplundringsfesten alla tre. Tror vi ska möta Onkel Håvard också, då blir Elian happy!


I farten igår. "Målade massa månar" som han själv sa ;-)

Ostbebis?

Jag är inne på vår andra Östgötaklosterost som Mamma hade med sig till jul. Denna bebis kommer verkligen vara en tjockis tror jag efter all glass och allt ostätande.. Ni som bor i Norge vet hur gott det är med SVENSKT då det kommer till mat. Så jag njuter och hoppas på att bebis kommer snart.

Vårt charmtroll med en vilja av stål!


Elian var liiite svårövertalad idag att åka på dagis. Först var han superpigg ifrån kl 6, sen tappade han energin ( äter bara en halv välling på morgonen nu) och ville INTE äta... Men efter massa övertalning och efter att ha pratat med E i telefonen så var vi på väg och han åt en banan i bilen. Här sitter han med sin macka i sin matlåda och spanar på de andra. Han blev jätteglad att se dagis och fick direkt en busig blick.




Vinka Vinka sa Elian direkt då vi kom in på dagis, jag fick inte ens hänga med in på hans avdelning.
Tur att humöret snabbt kan vända till det GLADA hos de små ;-)




Dagis!

Elian är lite tröttis härhemma nu ( det blir ju så då man vaknar kl 6) och jag ska ta en kamp så att vi kommer iväg! Jag har alltid på mig sköna kläder på morgonen och detta är en typisk lämnapådagisoutfit. När jag tänker efter så går jag mest omkring i supersköna kläder nu, orkar inte trycka in magen i något obekvämt!


Mycket grått en regnig morgon ;-)


Grå Mammaleggings H&M, svart mammalinne + mammatunika H&M ( sen Elian i magen), kofta Lindex sen Elian föddes ( måste slänga den snart men den är så skön), sjal Zara och stövlar Bianco.

You make me happy!

Jag sitter och läser era fina kommentarer och blir helt rörd. TACK TACK TACK för allt fint ni skriver!!! Det är så kul att läsa vilka ni är. E gick precis till jobbet och jag och Elian morgonmyser med Shrek 2 och tända ljus. Han kom in till oss kl 6 imorse och låg och kramades med mig, sen låg vi pch pratade om fullmånen som lyse rätt in i vårt sovrum. Han vaknade absolut på rätt sida idag och var jätteglad!

Hoppas er morgon är härlig även om den startar med stress. Köp en god kaffe och unna dig att varva ner innan dagen startar. Om du kan, annars kanske imorgon? Det är aldrig för sent att starta dagen med ett leende.

KRAM till er alla - you make me HAPPY!

Presentera dig!

Det är väl dags nu för en ny presentationsrunda? Förra veckan hade jag rekordmånga läsare, ca 75 000 st tror jag det landade på! Så:

1. Vem är du?
2. Hur hittade du hit?

VÄLKOMMEN ÅTER!
KRAM


Skön kväll!

Ikväll har vi mest softat men också stängt av tv och pc och bara pratat LÄNGE. Planera och prata igenom hur man vill ha det tillsammans är VIKTIGT så det blir dagens relationstips! Värt att underhålla maskineriet så att det fungerar länge ;-)


Här höll jag verkligen på att somna...Längesen jag var uppe och duschade så tidigt som imorse. Men en latte och kanelbulle innan SPA var perfekt. Jag hann shoppa en minitub med gravidolja för magen också ( min är slut), ekologiska amningsinlägg, hallonbladskapslar och te på Helios.



Jag har nyss skrivit mail till spastället ( jag vet att inlägget ej går att kommentera, nåt är fel!) och jag känner mig lite dum då det känns så personligt och tjejen var jättegullig MEN jag känner mig lite snuvad och då vill jag att de ska få en chans att rätta upp i det. Eller nåt.

Nu ska jag krypa ned och läsa lite, imorgon kör vi soft start härhemma jag och Elian för på eftermiddagen ska vi inte hem emellan dagis och juletrefesten som hålls för barnen. Typ julgransplundring. Det ska bli jättekul och han somnar nog på vägen hem då det slutar kl 19.30. Annars har jag inga planer på dagen så jag är lunchledig om någon väninna saknar mig :)

Detta höll vi på med alla tre efter middagen idag:



SOV GOTT!

25 dagar kvar?

Jag öppnade min Yahoomail nu och hade fått ett sött mail ifrån min kära Viktoria❤
 som  fyller 25 år idag - HURRA! Hon hade skickat bilder ifrån Elians första tid och jag blev rörd. Tänk, inom ca en månad får vi gosa med en liten en igen. Jag hoppas att det startar av sig själv inom tiden. Annars har jag pratat med min gynekolog om att "hjälpa till" runt BF ( pga ont som jag ej skriver om här)  men jag har hört att det oftast blir en lättare förlossning om man låter kroppen starta själv så jag kommer nog låta det gå några dagar över tiden om det är möjligt. Hursom - det är BEBIS vi toklängtar efter och jag vill gärna att det startar typ nu ;-)


Första tiden med Elian:



Fotograf: Viktoria



WAYNE´s COFFEE in Oslo

Jag måste bara berätta en glad nyhet =) Igår låg jag och läste DetNye och såg att Wayne´s Coffee öppnat vid Colosseum i Oslo. Dit måste jag gå SNART för jag älskar Wayne´s!


MAMA på spa


Ännu en hot bild ifrån dagen!

Just nu lägger E Elian. Han springer mycket ut och in ifrån sitt rum innan han somnar nu....Vi ska be dagis korta ner dagsovningen till 40 minuter from imorgon och se om det hjälper. Snart kanske han inte sover alls dagtid men han älskar att sova i vagnen ute och ropar det varje dag innan han ska sova så att de inte ska glömma bort vart han ska sova ;-)

Min SPAupplevelse var jättebra men lite besviken blev jag då jag kommit en kvart innan som de bad mig göra och jag ändå fick vänta ganska länge innan behandlingen startade. Man fick bara lägga på parkering för 2 timmar så då det var ca 30 min tills ptiden skulle gå ut så frågade jag om någon kunde lägga i pengar för mig? Det gör de ofta hos frissan om det behövs men jag fick svaret att det gick inte ( bilen stod runt hörnet men jag kunde inte springa ut naken i morgonrock). Men hon gick med på att korta ned behandlingen?

Nej det blev lite trist för behandlingen skulle vara 80 min med bla hårbottenmassage som jag aldrig fick. Däremot lämnades jag ensam läääänge med en "mask" alltså en kräm på kroppen efter en skön scrub som skulle dra in. MEN då kunde jag ju ha fått antingen hårbottenmassagen eller fotmassagen samtidigt? Jag hade bokat in fransfärgning också som skulle ta ca 30 min så den fick vi slänga på på slutet och lägga ansiktsmasken samtidigt. Jag frågade då jag betalade fransfärgningen när jag egentligen borde ha kommit för att hinna få min hela min behandling 80 min + fransfärgningen max 30 min och fick svaret: Vad menar du? Jo men jag fick ju inte den hårbottenmassagen... Svaret blev att det beror på hur länge man masserar ben/vader...Vilket inte var extremt länge det heller och gör man så så avtalar man det med kunden tycker jag. Nej det blir nog ett mail dit känner jag för jag gillar inte att E betalar dyra pengar för att jag ska ligga med en fuktighetskräm i kanske 30 min ensam i ett rum? Jag hade hunnit i tid om behandling startat kl 13.

Men jag är SÅ nöjd med min julklapp trots allt. Men jag är lite så. Har man betalt så har man och ska det vara så ska det vara. Gillar inte att snuvas på sånt som är betalt och väldigt efterlängtat!

Idag har jag flera gånger fått frågan om hur länge det är kvar. Inte länge väl? Magen är SÅ låg osv. Lite kul är det ju att man blir så oficiell då man är gravid? Inne i en butik var det en tjej som hade en tvååring och hennes man ville ha ett lillasyskon så hon var väldigt intresserad av hur det var att gå gravid med ummer två ( min erfarenhet).

Nej, nu ska jag sluta svamla och SOFTA i soffan! Hoppas ni får en FAB kväll!



FAB MAMAS!!!

Oj oj vilken FIN utmärkelse jag fått av Susanne! Tusen miljoner tack! Det är sällan jag hinner med awards och annat skoj i blogglandia men denna MÅSTE jag passa vidare.


Jag ger den först och främst till ALLA mina underbara läsare som är Mamas!
Ni är helt fantastiska som delar med er av era erfarenheter, tips och råd.

Nedan följer en liten lista med härliga bloggmammor dit jag önskar sprida denna fina award vidare. Jag begränsade mig till 8s t men det finns MÅNGA fler:


Ashi
Engla
Emma
Jonna
Therese
Charlotte
AnnaStina
Min egen Mamma



Skicka denna vidare, det är så lite som ska till för att glädja andra!





Elian äter mer igen!

Nu har vi precis ätit middag här i huset. Spagetti och köttfärssås, mums! Elian ser barnetv, favoriten är Drömmehagen på nrk 3. Idag åt han mycket mer middag än annars och han har varit på jättebra humör. Jag var lite senare än vanligt på väg till dagis idag så jag ringde och kollade att han var i ok form innan jag lämnade in min mobil på lagning ( igen!) och fick veta att han lekte för fullt. Då jag kom ville han inte gå hem med en gång så det märks att han trivs.

Då vi körde hemåt sa Elian: "Jeg hente Pappa jobbet" Han berättade också att Pappa skulle få puss och kram. Det är så kul att han prata med oss, liksom diskutera, skoja och framförallt TROTSA ( mindre kul men nödvändigt). Trotsutbrott kommer då och då och det gäller att stå på sig även fast svetten rinner. Men idag är en än så länge trotsfri dag så nu njuter vi av det :)

Jo, jag skrev igår att han somnade utan välling och varför vi tycker det är positivt är ju dels för att det är en vana som han haft som jag var orolig skulle vara svår att bryta men också för att vi misstänker att vällingen gjort så att han ibland kräks på kvällen och att han äter alltför dåligt med riktig mat. Han är alltid mätt och vet att han får sin välling morgon och kväll men nu då vi halverat morgonvällingen och tagit bort kvällsvällingen så äter han mer mat = bra!

Jag ska berätta om SPA lite senare för nu är det dags att mysa med Elian sista timmen innan läggdags!


Jag i en otroligt ful men skön morgonrock på Colosseum SPA, en likadan fick jag ha på min möhippa. Jag tycker definitivt att de borde bytas ut till kritvita och fräscha. Men smaken är ju som baken som tur är.





Liten dagens


Idag har jag leggings Lundmyr of Sweden, vitt linne Cubus, klänning KappAhl och kofta H&M.
Inte så lätt att fota sig själv och ju större jag blir ju mindre smickrande är kamerans vinkel udnerifrån :)

HAPPY MÅNDAG!


SPATIME!

  Spa for Gravide  

Spa for Gravide
Spesiell oppmerksomhet vies til å styrke hudens elastisitet, forebygge strekkmerker og behandle trøtte og slitne ben.
- Kroppsskrubb
- Innpakning - en tilpasset kroppsmaske
- Ansiktsmaske og hodebunnsmassasje
- Spesialmassasje av legger


Nu är jag hemma och äter lunch och sitter ned lite. Jag funderade på det här med SPA, jag ska förutom ovanstående färga mina fransar också. Men jag kan verkligen inte ligga ned på ryggen så det blir spännande att se om alla behandlingar ( ansiktsmasken och färgandet) kan utföras om jag sitter? Eller på sidan? HOPPAS! Oavsett så glädjer jag mig SÅ och ska verkligen njuta 80 minuter!

Hoppas ni har en härlig start på veckan?

Morgon!

Måndagsmorgon och regn ute! Nu ska vi strax köra till jobb och dagis och jag bara drömmer om SPA som jag ska få gå på kl 13. Inatt vaknade jag av en rejäl värk kl 2 men sen släppte det. Nätterna blir så konstiga då man vaknar, kissar, har en Elian som springer ut och in av sitt rum och så en värk på det. Man tappar minst sagt tidsuppfattningen. MEN inget ont nu så bebis dröjer nog. Jag får acceptera sprickorna som kommer nu på slutet då magen minst sagt är tung.

HAPPY MONDAY!


Kvällsgröt igår

Prommis i mörkret!

Nu har E precis lagt E och jag ligger i soffan som alltid. Börjar känna att bebis gärna får titta ut snart... Hormonerna är inte i balans idag så jag hoppas på en mer happy day imorgon ;-)


Här är vi ute på en eftermiddagsprommis runt varvet idag. All snö smälte bort inatt och det var isigt och lerigt men mysigt ändå.






Vi har en lååång backe som vi gick i, E får köra!

Det var en kamp att komma ut ur huset. Elian var nyvaken och ville åka bil och ha jacka istället för overall så han skrek och grät men tillslut var han i sin overall efter många om och tårar. Han gick en bit med en hand i min och en i Es men då backen kom satte vi honom i vagnen. Jättemysigt tyckte han såklart då vi väl kom ut :)

Dagens tips till imorgon!

Då jag varit hos frissan såg jag att de fått in "min" dataväska på Bianco. De fanns i rosa och svart på Bianco i Bogstadveien. Skynda fynda, jag är toppennöjd med min och köpte den i Uppsala i augusti.

Sundaymorning!

Idag har vi en soft dag inne, det blåser och regnar ute och det känns som den perfekta morgonen att vakna utan julpynt hemma då snön smält bort inatt. Hoppas ni sovit gott? Vi får se om man kan åka idag men jag tror pulkbacken med konstsnö snarare är en isbacke. Just nu sitter Elian och byter dvd i spelaren och jag njuter lugnet som bara finns på en söndag. Med lite ryggont och annat som känns som om bebis orsakar ;-)

Oj nu börjar Körslaget det ska jag försöka få se om Elian tillåter.

Bye bye xmastimes!


Nu är julen utstädad härhemma och jag har inte mindre än två vaser med vackra rosa tulipaner som jag fått av fabolous friends som sprider glädje i hemmet! En står i köket och en i vardagsrummet.


Nu äter jag fil med allbran, banan, frysta hallon och lite kanel ( jag har kanel på ALLT, speciellt i cappuccinos och lattes) och ska strax lägga mig och sova. Mina ben kryper och drar, de känns väldigt knepiga men kanske jag bara behöver en natts sömn så försvinner det.

 
SOV GOTT!
Ikväll somnade Elian utan välling första gången - jippie!

Hej lillasyster, när får vi se dig?


Idag innan Elian somnade fick han ett knä i handen då han gosade med magen. Sen var det intressant att lyssna, känna, pussa och krama.
ÄLSKADE BARN!


Happy birthday Bestemor❤

Nu är vi hemma efter en mysig eftermiddag hos Bestemor! Elian ÄLSKAR sin familj och har lekt massor med sina bilar som Bestemor fick i julklapp av sin käresta. Bra tips, då har Elian alltid bilar hos henne ;-)


Här visar E videoklipp ifrån Lekeland idag. Elian åkte stora rutschkanan själv på magen och E fick titta på. Åka själv sa han och klättrade upp genom gångar och stegar själv denna gång. Annars brukar E hänga på och vara genomsvettig efter en lekdag.

Världens bästa Onkel Håvard får en PUSS❤



Trött kille som vilar lite med vatten innan vi åkte hem!

Elian fick macka, mjölk och risgrynsgröt ikväll och nu tror jag att han somnade direkt. Sen ska vi försöka köra havregrynsgröt på kvällen för vi misstänker att vällingen är boven i kräkaspånattentrotsatthanärfriskochinteenshostardramat!

Nu ser vi på Idrottsgalan 2009 och bara myser med tända ljus. Ibland är livet extra fantastiskt, ikväll är en sån kväll!





Its working!

Nu så fungerar bloggen igen! Jag tog mig en skön prommis förut och som jag saknat att promenera med musik i öronen. Det ska jag försöka göra mer nu mot slutet för min kondis är inte alls som förr ;-) Gick "varvet" utanför oss i skogen och solen sken. Jag var ingen modemama direkt med jackan knäppt över och under magen men det var absolut det bästa jag gjort på länge. Alla log mot mig och trodde nog att jag gick på övertid och försökte promenera ut ungen ( så kändes det iaf, precis som då jag prommade med stora Elianmagen)


Magen på väg ut. Vecka 36+0 alltså vecka 37!

a



Nu har vi alla tagit en skön nap och killarna snarkar fortfarande på soffan där vi legat alla tre men jag vaknade av att mitt bekken behövde röra på sig så jag ska laga lite kyckling och ris här innan det är dags att gratta Bestemor!

HAPPY LÖRDAG!

Ensam hemma


Happiness!

Nu gick mina underbara killar precis ut i härliga solen för att åka på Lekeland. Elian var helt lyrisk och berättade att han ska åka store sklien ( rutschkanan) och runt runt. E försökte locka mig med så jag kunde sitta i en skön soffa med något gott att äta och blogga men jag behöver lite ro och inte massa barnskrik så jag blir hemma och njuter lugnet. Det är gnistrande vackert här hos oss med solen och den vita snön så jag hoppas vi kan ta en prommis sen då de kommer hem. Elian får åka pulka imorgon då hans dress inte riktigt torkat och jag orkar inte leta fram hans andra.

Härliga lördag!

Idag fick jag en skön sovmorgon, E var duktig att gå ned direkt med Elian. Annars tänds det lätt lampor och leks en del i sovrummet innan jag får somna om och ni andra med gravidmagar vet att det kan vara aningens svårt? MEN idag fick jag somna om direkt - skönt!

Bebis i magen kommer nog runt termin / BF eller senare ( help nu är man ju nästan inställd på att den ska komma liiite tidigare) för jag har inte alls ont på samma vis längre. Förmodligen så var det en period där livmodern tränade extra mycket och då jag vilade stannade det av. Nu är sammandragningarna nästan smärtfria och jag mår inte så illa längre som då bebis huvud trängde ned. Haha man kan verkligen säga att hon ligger nära utgången nu, ibland känns det som om hon stångar mig på vänster sida så det låser sig, jag får hasa mig fram och kan ej lyfta mitt ben. Men igårkväll fick jag gå i klackar utan problem och idag har jag riktig träningsvärk i benen så det var mitt första träningspass på länge ;-)

Nu ska jag fixa med tvätt och hem, det är så skön stämning på en lördagsmorgon. Elian har pyjamas och käkar massa brunost, jag äter frukost och E softar i soffan. Inga måsten. E och Elian ska åka pulka om hans dress är torr och sen ska vi hem till Bestemor i eftermiddag.

Ha en underbar lördag och ta hand om varandra!


Smink är min bästa vän då jag är trött!

Jag kände för att dricka lite te och försöka låta alvedonen värka, mitt huvud är inte helt i form så jag fastnade här. Ni som skriver så fint, jag måste ju svara att jag älskar sminket just nu. Då jag är blek, osminkad och tjock känner jag mig inte alls så fab men kanske lite sött gravid? Jag tackar sminket varje dag för att det hjälper mig att känna mig lite fräschare och mer vaken och då blir man det automatiskt. Det är lite roligare om man känner sig nöjd med sig själv och lyckan i att bära fram vårt barn är ovärderlig och hur jag än sett ut hade den lyckan varit lika stor. MEN tack för allt fint ni skriver, ska försöka lägga in ett inlägg om mina favvisar i sminkväskan någon dag. Jag sminkar mig max 5 min / dag men har min rutin så det går undan ;-)

KRAM IGEN!

Ego


Det blev lite foton här nu då jag har så fina lockar ;-) Tänk om det vore så fint då jag vaknar imorgon men jag tycker håret alltid känns slitet dagen efter så jag får njuta de få minuter innan sovdags och sen kamma ut dem. Jag använder värmespolar som jag köpte då jag jobbade på NK för många år sen. Babyliss, HUR bra som helst och använda säkert en triljon gånger på alla mina girlies.


Sov Gott igen. Jag vinkar till er för att ni gör mig så otroligt glada. Det är alltid lika härligt att kika in och läsa era fina kommentarer!


PS. HAPPY BIRTHDAY Bestemor som fyller år IDAG lördag, vi kommer och firar dig imorgon!

Sov gott fredag!

Nu är jag hemma, mätt, glad och trött. Ska ta en kopp te sen krypa ned. Vår skatt har kräkts inatt igen och jag tror planen blir att ta bort vällingen. På måndag ska jag ringa fastläkaren och se när vi ska få komma på astmautredning. Jag blir SÅ orolig att han har en allvarlig sjukdom och det gör ont i mitt hjärta av att han ska behöva kräkas ur allt maginnehåll och få lida som han gör.




Jag med mina goa kollegor som säkert dansar på borden nu. Maten var FAB även om jag ännu inte lyckats få maten welldone någonstans ännu då jag varit gravid på restaurang. Lite tråkigt att man ska behöva dubbelkolla och sen be om ny mat. MEN jag har haft en underbar kväll och fått SÅ fina komplimanger. Dem suger man åt sig som supergravid.


SOV GOTT Fredag!

Lite sen...



Nu åker jag på årsgalan med jobbet. HOPPAS vi får smarrig dinner för jag är så hungrig!
Ha en underbar kväll och missa inte Let´s Dance.



Det blev samma klänning som på julafton men jag fick inte upp dragkedjan efter tvätt upptäckte jag NU för en kvart sen. Att åla sig i en vanlig klänning med  mjuk korsett med magen...oops Men det gick!




En underbar läsare har också överraskat idag


Jag blev alldeles rörd då jag fick dessa söta sockar och vantar i posten idag.
TUSEN MILJONER tack Ane Malene, det var alltför mycket!


Happy Bitrhday Princess!


Då jag kom till La Bionda stod det en stor vit påse där och väntade på mig. Elian fick sina julklappar och jag fick kombinerad födelsedagspresent / julklapp ( JÄTTEFINT Mateusfat!) och bebis i magen fick SÅ söta presenter :) TACK snälla
AnnaStina & CO för jättefina ting. Jag känner mig riktigt bortskämd idag, kul att få allting på samma dag det kändes som "min" dag all over again.


Jag med min FINA ballong! MEN en viss liten prins leker med den hela tiden så jag tror det är "hans" nu ;-)


Tjuven....



En riktig giftday!


Efter frissan så mötte jag
Emma som kom och hälsade på och så tog vi den där cappuccinon jag aldrig hann köpa innan frisörbesöket.


Jag fick en present av Emma, tack snälla söta. Tänk att den var rosa också ;-)


God gulrotkake / morotskaka på People & Coffee.

Frissan

Nu ska jag kila iväg och köpa en cappuccino innan min frisörtid! Hoppas ni har helgfeeling?





Tights h&mMAMA, kjol Indiska, top Va Vite och kofta Zara. Ute låga stövlar Bianco, rosa pashminasjal och kappa Gina Tricot.

Ibland är det lite roligare att vika tvätt...


Reafynd på Lindex till flickan i magen...

Fixing!

Nu är jag hemma och har ringt och efterlyst mitt körkort som i december skulle ta 4-5 dagar. Det visade sig ha skickats ut utan min adress på kuvertet så det hade kommit i retur. Så nu skickas det igen. TUR, jag blev lite svettig då jag började tänka på att åka dit igen och fota, det räcker med en sån upplevelse då inget foto ens blev okej..

Sen har jag också ringt ett mycket trevligt samtal och bokat in mitt
GravidSpa som E gav mig i julklapp. Det ska bli helt lovely!


FREDAG!


Vi igårkväll!

Tittar in och säger HAPPY FREDAG! Jag äter frukost och vi ska snart köra till dagis. Elian har sovit mellan ( på mig) oss inatt och mår bra. SKÖNT! Vet knappt om jag vågar ge honom astmasprayen idag men ska absolut bara ge en puff, men igår trodde vi han inte fick i sig den första och sen svalde han luften..

Min plan idag är att vula efter dagis och sen klippa mig kl 13, bara toppa men det ska bli jätteskönt. Ikväll är jag bjuden på gala med jobbet så jag måste piffa mig lite ;-)




Liten kille i stor säng


Post idag! E köpte ELLE åt mig i present, perfekt!

Nu softar jag ( försöker )i soffan och E är på massage ikväll. Hans rygg är helt förstörd stackarn, min Mamma beordrade honom att ta hand om kroppen och det är ju helt riktigt. Det är ju alltid E som lägger vårt hjärta då han ibland kommer ut och in ifrån sitt rum och jag varit väldigt gravid sista tiden och inte orkat springa i trappen. Ikväll lägger E honom och åker iväg och sen har Elian sprungit i en timme...

Då jag kom upp nyss låg han tyst med handen i munnen och jag fick feelingen av att nusker något. Så kräks han , i hela sin säng... Sen på vägen till toaletten också..Uff han var helt tyst och såg jättekonstig ut. Vi gav dubbel astmaspray ikväll då vi ej trodde han fick i sig första men jag vet ej om det kan bero på det? Hans lilla mage är så känslig... HOPPAS han sover skönt i vår säng och att det inte är magsjuka, det brukar ju bli så här då och då men det är inte alls kul för honom. Han är iaf jätteduktig och ligger nu nyduschad i vår säng och säger att "Bra nå Mamma".

Mammahjärtat vilar aldrig och ibland värker det då man inte kan göra något åt saker som sker.



Mer graviditetsblogg...

Jag fick också frågan om vad jag tänkt ha på mig efter förlossningen och just idag köpte jag faktiskt en tunika( nästan nattlinne) på rea som passar perfekt. Dvs den rymmer kroppen och en tom mage som fortfarande kommer vara kvar en stund, den går att amma i ( är djupt vringad och jag kan ha ett linne under. Jag kommer ha mkt sånt, lite längre toppar och sköna leggings + koftor. Lite gravidstil men sånt som fungerar att amma i.


Med volanger och huva, finns i sammet också och är väldigt stor i storlekarna. Denna är en S.

Man får piffa sig lite med en fin sjal eller ett par fina örhängen och vips så börjar kroppen återgå till det normala och man kan ha lite mer kläder som man hade innan gravidtiden. Det blir definitivt kul att ha gamla jeans igen och att kunna se på alla vackra plagg med midja. Kjolar tillexempel... Men jag kommer att sakna magen något enormt, det är liksom livets ballong som man bär med sig dygnet runt. Jag tror vi alla är less mot slutet och de allra flesta saknar att bära sitt barn i magen efteråt hur fantastiskt det än är att äntligen få möta sitt barn så är det helt speciellt att man sitter ihop då man är gravid. Ett helt nytt liv.

En begränsad period icke att förglömma, något många nästan gör på slutet. Jag trodde faktiskt stundtals då Elian låg i magen att det kommer nog ingen bebis. Då gick jag inte ens över tiden men man längtar så att man håller på att bli galen och tanken är ju bisarr att man har ett livligt barn i den stora magen och samtidigt kan tänka tanken att inget barn ska komma ut?

Smörja magen?

Då jag fick kommentarer om det så ska jag svara i ett eget inlägg! Jag har hela graviditeten smörjt mig med denna oljan. Jag tror inte att man kan undvika bristningar helt ( det är jag ett bevis på nu som jag börjar spricka då magen sjunker och växer). Det beror på hormoner, arv och självklart vilken takt och vilken storlek magen växer i. MEN det är alltid skönt att smörja in den så att huden får en chans att töja sig lite då man vet vad som komma skall så förutom vanligt bodylotion varje morgon efter dusch har jag också smörjt magen med oljan men då den tog slut började jag med denna sköna kräm. Jättesköna båda två och det känns bra att ta hand om sig så gott det går då man växer åt alla håll.





Väldigt tänkvärt!

Jonna skriver alltid så fint och detta kan inte uppmärksammas nog! Jag har tidigare skrivit om det och ni kanske kommer ihåg alla reaktioner om hur olika det är ifrån kommun till kommun och land till land? Jag kikar in hos Jonna och Mini varje dag och blir så glad att bebisen stannat i magen så länge, snart är det dags för den att få se den vackra världen tillsammans med sina föräldrar som verkligen verkligen längtar efter detta barnet. Jag älskar att läsa såna historier, som en vacker saga. Det är deras tur nu och deras små änglar ska få bli storasyskon, precis som Elian.

Pretty in pink!


Mysig morgonrock ifrån h&m som känns lite mysigare än den jag har nu som är superkort. Dessa fanns bara i xs men den passar sen då magen är borta. 30% rabatt och hur mjuk som helst.


Mina örhängen kommer ifrån h&m.

Jag var också inom Lindex och där köpte jag en amningsbh och några bodys och pyjamaser + sockar på h&m åt lillan.
Jag köpte även en tunika jag tänkt ha på bb efteråt som fungerar att amma i också. Ska visa den sen, kostade typ 124 kr på rean.






Dagens höggravida

Idag blir det enkel middag med färsk tortellini och ravioli ( de halvfärska i plast ifrån butiken - Elian gillar dem) och stekt kalkonkorv. Jag började köpa kalkonkorv här i Norge då jag inte tyckte "falukorven" levde upp till den svenska varianten ( mmm) och sen är jag fast, tycker det smakar jättegott och är aningens sundare. Vi åt faktiskt korv igår också, kokt kycklingkorv med Mormors hemmagjorda mos. Ibland är det enkla det bästa.


Det blir inte roligare än så här.
Jeans 4mom, top Vero Moda, kofta Lindex och sjal H&M.


Jacka Gina Tricot, skor SoNize och väska Cubus.



Fab dag!

Nu är vi hemma alla tre! Det blev en heldag i stan för mig då jag hamnade på så mysigt besök hos Petronella! Hon och Viktoria hade dukat så fint med ljus och blommor ( som var mina men jag glömde dem :)) och så åt vi god chokladmoussetårta och jag hade köpt med mig blåbärstårta. Jag fick SÅ fina presenter och det var verkligen kul att ses igen. Man får energi av goda vänner. Sista tiden har jag varit lite instängd och less men nu ska jag tänka att bebis kommer senast 2 veckor efter BF 7 termin och inte tro att hon är på väg hela tiden fast huvudet känns som det är på g oftare än oftast ;-)


Viktoria!


Tjockisen




Fina presenter, min duschkräm är faktiskt precis slut så detta var perfekt. Men denna blir nog en prydnad på badet och så använder jag den härliga mandeloljaduschkrämen jag också fick med tillhörande kräm. Min kräm för magen är också precis slut, vilken timing! Jag fick också en härligt rosa sjal. TACK underbaraste girlsen!



Sen efter ca tre timmar var det dagishämtning, plugg och annat som stod på vår dagsplan så då skiljdes vi åt. Viktorias fina halsduk är fjolårets ifrån H&M.








Bye Mormor!


Här vinkar jag av Mamma vid bussen idag!

Sen var min plan att shoppa bebissockar och fixa lite. Men då fick jag veta att mina girlies hade tänkt komma hem till mig och överraska mig då jag fyllt år så körde jag hem till dem istället :) Så nu sitter vi och äter massa tårta och pratar om livet. Jag är så LYCKLIGT LOTTAD som har så underbart goa vänner!



Godmorgon torsdag!

Nu ska vi snart köra till dagis och sen till Mormors buss som går kl 11. Frukosten är dagens bästa måltid tycker jag så nu ska vi äta och sen klä på Lilleman som sitter och ser på Ice Age och äter morgonmacka. Ha en härlig torsdag!

Ps. Jag har sovit inatt, dock med en skatt som kröp ned igen utan att jag märkte det och bebis i magen har knappt rört sig vilket känns konstigt och som en stor kontrast efter de andra nätterna ;-)

Hur ser magen ut ikväll då?


Med tröjan på...


Och av...
Det tråkiga är att min bristning vid naveln som jag fick med Elian nu börjar växa liite, det är tungt nu. Under magen kommer det också någon då magen verkligen pressas ned. Men jag äter glass och tänker på hur fantastiskt det är att få möjligheten och äran att bära ett liv till världen.


Ett leende piggar alltid upp.



6 februari?

Jag glömde ju att nedräkna ifrån igår, det var ju en månad till vår termin / beräknad födsel! Ni är många som undrar när jag ska föda, kika på bebisräknaren till höger så ser ni. Sen vet man aldrig när hon väljer att möta världens ljus. Så konstigt, livets start utanför livmodern samt dess slut är något man vet föga om, vi är vana att kontrollera allt men det går ju inte.


Magen imorse. Naveln som var stenhård och spänd förut är nästan tom igen, magen har verkligen sjunkit ned.
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).



( Källa Familjeliv.se)

Min bloggbok och bananasplit!


Här är det bananasplitglass med maränger och chokladsås! I eftermiddag åt vi middag allihopa plus Mormor och Bestemor och Elian ÄLSKAR att ha dem båda här. Imorgon åker Mormor hem igen och vilar upp sig men kommer med rekordfart om något startar.


Jag blev riktigt glad då jag kikade i vår frostiga postlåda idag. Min fina bloggbok ifrån Petrified In Pink hade kommit!
Tack snälla söta Petra för den fina boken, jag kommer alltid bära den med mig och anteckna bloggidéer. Det blir nog en del... Speciellt då bebis kommit ;-)



Fint med blanka ark så att man kan skissa!




Söta etiketter!

Nu ska jag återgå till glassen, HA EN RIKTIGT SKÖN KVÄLL - det är du VÄRD!

Dessa besök på förlossningen ;-)

Nu har vi plockat in maten i kylen och potatisen kokar. Elian är på väg hem, det är Bestemor som hämtat på dagis idag! Imorse då jag bloggat la jag mig igen och lyckades somna om mellan 6.30-7 men sen hade jag ont igen. Ringde förlossningen då jag trodde att vattnet börjat sippra. Kändes onödigt att åka in IGEN då jag vet vad värkar är och det hade jag ju inte. Men hela natten hade jag nästanvärkar... Men de sa beslutsamt att evt vattenavgång måste kontrolleras så vi fick packa väskan och åka in. Mormor låg i supermigrän så E lämnade först Elian på dagis.

På förlossningen konstaterade vi ingen vattenavgång men är jag det minsta osäker igen ska vi åka in. Jag skrattade och sa att nej nu kommer jag inte förrän det är dags och jag har täta värkar, men de poängterade verkligen hur viktigt det är att man kontrollerar allt och sa att jag gjort riktig. Man känner sig dels dum som har så ont om natten men att det försvinner dagtid och sen är det ju urtrist att sitta i ett rum med ctg och bara vänta... MEN bebis mår bra och happy nyheter: Jag behöver INTE ligga ned.

Då jordmor undersökte mig var min status som tidigare och hon tyckte inte att jag behövde ligga ned hela tiden hemma. Jag får ju mer smärtor i nacke av att inget göra samt att det inte beräknas som farligt för mig att föda nu. Jag blev SÅ glad och har hela veckan diskuterat med Mormor och E och mitt argument har varit att är hon redo så kommer hon. Magen är superlåg, jag har massa ont, sammandragningar och hon är fixerad och har sjunkit långt ned. Så jag är inte alls orolig om hon kommer nu. MEN jag tror heller inte hon gör det för detta beror nog på att jag fött tidigare, all träning som magen utför. Men då E hörde ifrån en jordmor senast i lördags att jag skulle ligga ned så är det klart han är orolig för både mig och baby. Summa sumarum, jag kan göra det jag orkar en liten stund till - skönt! MEN nätterna kanske fortsätter som de varit och då blir man såklart reducerad.

Oj jag tror Elian kommer nu? Har toklängtat efter honom idag så nu blir det kramkalas sen dinner.
Hoppas ni har en underbar dag!


På väg in imorse.


Ganska less MAMA ;-)

FÖRLÅT alla underbara vänner / familj som ringt / smsat senaste dagarna. Att ligga n
ed och bara vänta har varit mycket svårare än jag trott så jag har varit lite låg. Jag uppskattar enormt alla tankar! Idag känner jag mig så fylld av energi igen, det behövs.

KRAM


No baby!

Jag MÅSTE ju logga in och säga att jag INTE föder, förlåt att jag inte bloggat idag. Återkommer då vi ätit :)

KRAM

Hej i natten!

Igårkväll låg jag bara på soffan och hade ont i huvudet så jag tog en paracet, fick nakmassage av E och sen skulle vi lägga oss tidigt. Men då vi la oss började bebis att toksparka, som om hon tar spjärn för att komma nedåt... Inatt har jag inte sovit, Elian kom in nu kl 4 så vi låg och gosade och nu sover han igen. Jag börjar känna lite jobbiga känslor inför att evt lämna honom  men jag vet ju att så snart jag och bebis återhämtat oss så är vi hemma igen och är en familj på fyra.

Men att liksom överge honom känns fel och så ovant, ni som fött fler barn tidigare kanske kan förstå lite hur jag menar? Just nu äter jag knäckebröd med mjölk, har varit illamående igår och inatt och inte känt mig hungrig men nu så. Magen är jättekonstig, liksom spänd hela tiden och lite mer tom. Något är på g men det kan ju ta hur lång tid som helst. Ville bara säga hej i natten!

Syskonvagn

Bebisdelen på plats i syskonvagnen!






Bebis är vild!

Hej alla underbara!

Den här dagen startade inte alls bra så jag har försökt vila mig och sova bort den dåliga feelingen. Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra. MEN nu har jag ätit lite frukost, satt på en tvättmaskin och insett att ni har helgdag i Sverige, så mysigt :) Jag ska ligga på soffan och läsa och försöka göra ingenting. Något sker definitivt i min mage iaf, bebis har varit helt vild hela natten och morgonen..

KRAM och tack igen för allt fint ni skriver, läser varje ord även om jag är lite sämre just nu på att svara er personligen. Hoppas ni förstår.

Feedback - TACK!

Ni gör mig rörda med alla hejarop, positiva kommentarer och söta avtryck. TACK - ni betyder mer än ni tror och jag önskar att alla mina vänner och hela familjen också hade egna bloggar så att JAG kunde få delta i deras/era liv såsom de kan i mitt. Att få delta i ett barns utveckling och vad som sker är SÅ lyxigt och det tror jag min Syster kan skriva under på... Grr är lite avis på att jag själv inte har möjligheten men respekterar att alla är vi olika. Bloggen startades för att skriva av mig, att testa hur det fungerade sen växte den till något som familj/vänner kunde hänga med på utan att maila med alla hela tiden då jag var långt hemifrån.

Alla kommentarer då var SÅ uppskattade, att kompisar, jobbvänner och familj lämnade ett spår där det stod vad de gjort i helgen, hur det mådde och kommenterade något jag skrivit. Jag kände mig inte alls lika långt "hemifrån". Idag är bloggen något mycket större, den är en del av mig. Jag skriver fortfarande ifrån hjärtat, spontant och ofta. Jag vill dela med mig, jag vill spara minnen och ni ger mig så otroligt mycket i form av råd, tips och pepping så att jag känner att jag vill fortsätta dela med er även om jag i utgångspunkt inte har någon skyldighet gentemot någon. Många undrar hur det känns att dela med sig, lämna ut sig som jag gör. På något vis kan jag inte kalla det att lämna ut. Jag kan stå för varje ord jag skriver, jag vet nu att min chef, arbetskollegor, mammas Man och kanske gamla vänner ifrån förr läser. Men jag skriver ingenting jag inte kan stå för och de som känner mig vet att jag är spontan, ärlig och väldigt öppen med allt ifrån första stund.

Det bästa råd jag fick då jag var yngre var, VAR DIG SJÄLV. Jag tyckte då rådet var så onödigt och nästan konstigt? Kunde inte förstå varför man ville vara någon annan inför tex vänner och killar? Då kommer ändå folk att inse vem du är och tex killen göra slut ändå... Det är viktigt att stå upp för den DU är. Att ta kritiken med en nypa salt, alltid följa din känsla, din inre trygghet. Jag har haft TUR som  alltid haft världens bästa väninna Charlotte i mitt liv, hon har varit en enorm trygghet och alltid gett mig positiv energi ( vi hade ett "väninnebreak" en gång på högstadiet men annars har vi varit nonstopbestfriends sen andra klass)

Samma sak med min Syster som alltid funnits där, då man är skilsmässobarn har man kanske problem med att knyta an och lita på då man växt upp med två versioner av sitt liv ( jag har / hade det) men min Syster har ALLTID funnits för mig oavsett vad och det har betytt enormt mycket. De pojkvänner jag haft sen tonåren har också älskat mig för den jag varit och det vill jag tacka för, i grunden måste man själv vara självständig  men har man också stötte/stöd omkring sig och får lov att vara så är allt så mycket lättare. Man behöver stöd i olika former för att växa, utvecklas och för att VÅGA. Se inte din omgivning som någon som du belastar när du behöver dem utan som någon som du kan ge och låna energi ifrån. Vi behöver varandra!

Då jag skrivit här har Mamma masserat en väldigt stel E som haft otroligt ont i ryggen och vi har lyssnat på Enigma och jag har bara myst. Nu ska min vackra man åka iväg och köpa en babybag till syskonvagnen ;-)

Jag hoppas jag hinner titta in här lika ofta som tvåbarnsmor.
KRAM till er fantastiska LÄSARE!

Jag delade snabbt med mig av vår bebisimagennyhet!
Här i Danmark på semester i sommar. Första danska sanden mellan tårna medans vi väntade på Mormor och Ingemar som selgade mot oss. Bebisen var så liten då och nu så stor. Jag är varje dag tacksam över allt litet och allt stort.

Eivinds julklapp...


En glad E i badrummet tidigare. Jag vill gärna visa er hans fina julklapp med Elians hand graverat. Det kommer ifrån Lifestone och jag älskar mitt hjärtehalsband som jag har därifrån och nu har E ett matchande fint halsband. Elian själv tycker det är väldigt kul att Pappa har hans hand kring halsen.





Happy surprice!


Jag fick blomsterbud idag!
TACK snällaste underbaraste omtänksamma
Suzanne!!!!!
Det var verkligen en överraskning och kortet värmde mitt hjärta.

Hoppas jag tackar rätt tjej nu, det stod nämligen Susanne på kortet och inte Suzanne så jag hann tacka fel tjej först!

Härliga gaver och saknad...


Oj oj spännande med paket....!


Elian fick en jättefin POPpyjamas med telefoner på, en bok, en liten nalle och en jättefin halsduk som Systerdotter Alice stickat själv - imponerad Moster här!!
Jag har faktiskt legat och se
tt på film idag ifrån sommaren då jag var gravid med Elian ( ska försöka få in ett klipp här, har bränt den till dvd så vet inte helt hur man gör..) och grät en skvätt då jag såg Alice, Isak, Manne och Hannses ( mina kära syskonbarn). Jag SAKNAR dem så det gör ont i hjärtat och jag hoppas hoppas vi kan ses i vår.


Elian undrar nog vad detta är, hittills har han aldrig haft på sig en riktig halsduk, men denna ska han ha i vår med sin tuffa skinnjacka till. Just nu kör vi på ullpolo ifrån Troll eller fleecehals ifrån Geggamoja. Men halsduken är SÅ fin så den blir en favvis i vår kan jag lova.
TACK Alice❤


Fröken i magen fick SÅ många julklappar i år fast hon inte är utanför magen ännu, även i detta paket ifrån Syster m familj låg en gåva till henne. En jättesöt sommarblus att ha längre fram, också den ifrån POP!


TACK snälla ni för jättefina ting!





I kylan!


På väg att hämta skrutten på dagis!




Mamma ser lite fundersam ut..

Just nu lagar Mormor/Mamma lasagne och har städat ett skåp åt mig idag medans jag legat ned och läst bloggar. Elian leker och har precis öppnat gaver/pakker/paket som han säger.

Just nu är min blogg verkligen en sk. gravidblogg ;-)


Vi äter Godt Bröd till lunch och nu är det soffläge som gäller för mig.

Elian stannade i dörren en stund på dagis och var tveksam till att gå in men sen då han såg sin bästis så vinkade de glatt till mig och Mormor i fönstret. Det är så kallt ute idag så stanna inne om ni kan, tänd ljus och drick varm choklad. Jag hoppas på en mildare fortsättning nu och att detta inte håller i sig.

Jag och Mormor har hunnit hälsa på min jordmor också, jag hade tid på torsdag men kände att vi hellre kan ta det idag då vi ändå var i stan så det gjorde vi. Allt var bra med bebis och mig och jag har nu gått upp ifrån 60 som var min normalvikt till 74 kg. Hon kände också att huvudet låg väldigt långt nede och hon sa att bebis inte blir över 4 kg som en läkare sagt till mig tidigare. Men man vet aldrig, Elian vägde 3900 så någonstans däromkring kanske det slutar. Jag känner mig hoppfull nu att lilla fröken stannar en stund för det onda är inte alls lika intensivt som tidigare.




Frukostdags

Godmorgon! Nu leker Elian och Mormor uppe och hon gör honom färdig för dagis och jag sitter och väntar på att få äta god frukost. Fruktsallad, fil, flingor, nötter, mackor, nyponsoppa ja ALLT! Jag har drömt om mat inatt. Elian kröp ned hos oss utan att jag märkte något då sover jag tungt så natten har varit jättebra. Det är minus 11 här hos oss och vi ska åka till dagis strax efter 9, Mormor får lyfta i och ur bilen och jag riktigt längtar tills jag ser Elians min då han ser sina friends på dagis.

Happy Måndag!

Mindre ont ikväll!

Jag har legat ned i soffan hela kvällen och vi ser Mona Lisas Smile på tv3. Känner mindre ont ikväll så att ta det lungt verkar hjälpa. Kanske bebis kommer till bf/termin eller ännu senare? Men jordmor var bombis på att hon kommer tidigare då huvudet var så långt nedsjunket. Det känns konstigt att huvudet sjunkit nästan max och att hon sitter helt fast därnede, livet är så fantastiskt och konstigt så man kan inte förstå. Nu fick jag en rejäl ond sammandragning bara för att jag skriver att det varit lungt ikväll ;-)

Vi "ses" imorgon, jag håller er uppdaterade och min rosa dataväska ligger bredvid bbväskan så att den inte ska glömmas. Det blir alltså blogging ifrån förlossningen och jag hoppas av djupet av mitt hjärta att jag får visa upp en livs levande och välmående tös (eller kanske det blir en sonchock? ) till er. Jag LÄNGTAR❤



Mormoooor är här!

a
Det var en GLAD Elian som hämtade Mormor i eftermiddag i bilen och jag har knappt fått låna henne någonting men nu sover han.

Nu dricker vi gott te och softar. Jag har tagit ett hett bad och ska se om det hjälper mot det onda.
Hoppas ni har en FAB kväll!

En Mamma i soffan hela dagen lång...

a

Tjoho vad jag är ovan att bara ligga / sitta ned. Nu sover Elian bredvid mig, vi får honom att somna alltförsent så imorgon blir det en småtuff dag för honom med dagis hela dagen men förhoppningsvis återvänder hans sovaitidpådagen- och-nattenrutiner igen efter en tuff dag på dagis som han samtidigt kommer älska. Vi ska hämta Mormor kl 17 på flygplatsen, egentligen bara E men Elian kommer bli så glad då han får se henne så jag vill inte missa det. Dessutom är jag hellre i en bil om något sker med E än sitter ensam och han är fem mil bort.

Kram på er och tack för att ni delar med er och skriver så fint!

Ps. Här kan man se mig med Elian i magen i vecka 35+6


Här var vi i Sundsvall på Gatufesten sommaren 2006 och då tänkte vi verkligen inte att det kunde ha varit dags för bebis att kika ut som det är nu. Det stämmer verkligen att alla graviditeter är individuella.




Söndag i vårt hus

Här är det soft söndag och Elian leker för fullt som alltid. Han kom in till oss imorse runt 6.30 kanske ( kollade ej klockan), kröp ned under mitt täcke och somnade om till kl 8.30. Sen låg vi och viskade till varandra, söta hemligheter =) Jag har haft ont inatt också men sovit emellanåt så jag mår bättre idag. Imorse då vi låg alla tre i sängen hade jag onda nästanvärkar men då jag kliver upp och går känns de bättre så jag tycker det är jättesvårt att bara ligga för då behöver jag värme både på rygg och mage.

Jag började skriva detta inlägg då vi ätit frukost men så kom annat emellan så just nu är E ute och shoppar mat och det är -9 grader ute, brr. Det känns läskigt att få barn då det är så iskall luft ute så jag hoppas det vänder och blir en sk mild vinter igen. Annars får vi mysa på inne till våren ;-)


Jag imorse. Idag har jag på mig leggings, vitt linne och tight tunika ifrån H&M och kofta Lindex.

Jag tror vi ska se Shrek här strax så att Elian somnar i soffan. Snacka om att man är off rutiner nu men imorgon börjar dagis igen. Nu försöker Elian ta sin astmaspray själv ( nu tycker han det är kul, men bara då E ger honom) så jag måste ta den och gömma den!

Happy Söndag!

Tillbaka ifrån en kväll på förlossningen!

Nu sitter vi i soffan och ska snart hugga in på kvällens glass! Vi fick barnvakt av snälla Bestefar som kom hit så att vi kunde åka in och undersöka mig ikväll. Imorse då jag vaknade ringde jag förlossningen för att berätta hur jag kände mig. Inte vanliga sammandragingar men absolut inte värkar, jag kommer ju ihåg hur de kändes sist. Men sist hade jag aldrig onda sammandragningar som jag hade inatt.

I eftermiddag då jag vilade i soffan efter maten kände jag hur det gjorde ont igen. Vi shoppade ju mat och jag köpte två pyjamaser till flickan, små burkar till mitt shampo och vi köpte bebisblöjor då vi ändå var på ICA en snabbis förut och då jag gick kände jag inga besvär. Men då jag lägger mig och vilar kommer det. Så de ville att vi skulle komma in för en kontroll. Jag satt med CTG som sist, lämnade urinprov och slutligen undersöktes jag. Jag är helt mogen och har en öppning på 1 cm så nu fick jag stränga order om att LIGGA I SOFFAN MED BENEN HÖGT. Inte hämta, lämna på dagis eller laga mat. Det skulle min Man göra...

Vi diskuterade massor om bebis med jordmor hur det skulle vara om hon kom ut nu. Hon sa att det är inte alls farligt men att man kan behöva ligga på barnkliniken, men inte alla behöver det. Dock sa hon att klarar jag att hålla henne inne en vecka till så har jag gjort mycket. Samtidigt så kan det ju ta längre tid än så. Man vet aldrig med förlossningar men hon sa direkt att jag föder innan termin / BF. Det är en feeling jag själv haft hela tiden men det kändes konstigt att höra det. Hon sa massa mer men nu är jag så trött efter min en timmes sömn på ett dygn så jag ska njuta glassen och sen ta en tablett jag fick som kan avstanna det hela och förmodligen ge mig sömn inatt. Det vore inte helt fel inför resan vi har framför oss, som redan startat!

TACK för att ni skriver så fint till mig / oss, ni gör mig glada. Dela jättegärna med er av egna erfarenheter vid förlossning i veckan jag är i nu. Jag hoppas hon stannar tills hon är redo att möta världen utan att behöva vårdas på barnkliniken. Hon ligger helt fixerad och långt ned med huvudet så hon är nog ganska ivrig ;-)


En trött kille som vi försökte väcka idag efter en dag på lekeland med sin far!
Väldigt snart är du storebror vår älskade Elian❤


Ps. Jag slutade dricka hallonbladsteet idag trots att jag verkligen vill dricka det så jag snabbare återhämtar mig men det är inte värt att påskynda något. Jag som skulle på bio ikväll med Anne...allt sånt får tydligen avbokas? Mamma måste komma och ta hand om mig då E jobbar.


vecka 35+0 enligt svenska beräkningar

Nu har vi precis väckt Elian som sovit på soffan efter timmar av LEK med sin Pappa. Jag har inte kunnat sova idag, får mest ont av att ligga ned men värmebältet hjälper massor. Jag tror vi ska ta oss ut en minitur och handla nu, jag har så lust på grillad kyckling med ris och sås. Hoppas ni har en riktigt skön lördag, nu hickar Lillan i magen så det blir obehagligt att sitta med macen i knät.


Värmebältet som man värmer i ugnen/micron kommer härifrån.
Det ska definitivt följa med på förlossningen!


Tittut!


Dagens mage! Jag lyckades somna en timme imorse men nu är jag vaken igen och ska se hur dagen går.
E och Elian ska åka och leka på ett lekland så att han får göra något skoj. Han är på så gott humör idag och pratar hela tiden.


Busugnen!

Borta....


No sleep!

Det är helt galet men jag har knappt sovit inatt. Nu har jag smugit ned och äter lite frukost så tyst jag kan. Elian vaknar nog strax. Hela natten har jag haft ont, mensvärk + sammandragningar och jag har mått illa och varit kallsvettig. Fy fy jag hoppas inte detta är förvärkar som tänkt fortsätta så här? Det är ju veckor kvar och jag har nu noll sömn i bagaget, inte helt optimalt. Hoppas de avtar snart så jag kan sova några timmar.

Godmorgon förresten ;-)

Vecka 36 - 3 jan - 9 jan 2009
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Aj!

Min plan om en tidig kväll blev inte uppfylld! Jag har haft sammandragningar som verkligen känns nu hela kvällen och kan inte sova. Det är säkert såkallade förvärkar / masrier men de gör ont i ryggen också förutom att magen blir stenhård och det är inte så lätt att sova. Ska försöka krypa ned igen. Sov gott igen ;-)

Hjälper denna mig vid värkarbetet?


TensApparat 495 kr

En sån här ska jag köpa ifrån Clas Ohlson! Jag vet inte vart man kan hyra/leie en sån i Oslo så jag köper en egen som kanske kan hjälpa mot nacksmärtor också. Ikväll har jag haft massa sammandragningar ( som alla andra dagar men liite mer) och fogarna känns så mycket så jag knappt kan gå så det blir early kväll ikväll med alvedon, kuddar överallt och min nya bok som jag börjat läsa.

Jag tänker väldigt mycket på förlossningen nu. Jag längtar så otroligt mycket efter vår bebis så det gör ont i hjärtat. Samtidigt som allt praktiskt måste falla på plats, de små detaljerna härhemma, barnvakt till Elian då det sker, BBväskan som måste packas och alltid vara redo ( laddat kamerabetteri dator, linser + allt annat...) Jag skickar också en tanke åt alla er andra Mammor som kanske är gravida eller fött era mirakel. Graviditeter är så otroligt individuella och alla har vi olika utgångslägen som man kan kalla det. Vissa glider igenom en graviditet på ett bananskal ( LUCKY YOU!) och vissa måste sängliggandes och sjukskrivna uthärda alla dagar tills bebis kan födas tryggt. Oavsett HUR vi är gravida så är det en bragd och självklart blir jag avundsjuk på dem som inte mått illa eller på de som kan gå i high heels hela graviditeten utan en liiiten aning av foglossning / bekkenlösning MEN vi får inte bli bittra, avundsjuka eller elaka. Visa hellre förståelse och respekt för att vi alla är olika och uppfattar smärta, väntan och längtan olika. Det vi alla har gemensamt är att vi bär, älskar och gör allt för våra små.

Sov Gott!

Kontraster


Nu har jag sagt till E att vi ska se på tv 3 kl 20.30. Kontrasten på det han ska få se och mig är just nu ovanligt stor ;-)
Ni norrmän som ej har svenska tv3 där showen gick igår, missa nu inte Victorias Secret Fashion Show!


Soffagrisar är vi allihopa!

Nu myser vi i soffan som är den bästa vännen man kan ha som familj tror jag haha iallafall under ett lååångt härligt jullov! Elian leker och vi har nyss ätit god pizza som E fick åka och köpa. Glass är min last just nu och jag kan varmt rekommendera smaken Bananasplit ;-)

Mötet med julenissen / tomten!

Jag har som ni märker tankat över lite filmer ifrån kameran. Här får ni se Elians minst sagt förbryllade uttryck då han såg tomten för första gången i sitt liv.



Friends

Här leker Elian och Henrik på nyårsafton. Full rulle - alltid!

Filmat med
Canon HF10  ( en likadan kamera som ni kan tävla om!)

På skullerudstua

De har konstsnö här så Elian kunde åka lite idag! Vi ska dit imorgon igen tänkte vi, men det var iskallt så det blir många fikapauser ;-)


Filmat med
Canon HF10




KUUUL!

Nu kom vi hem efter att ha varit och åkt pulka. Vi och vi, men Eivind och Elian! Han ville mera mera mera men det är ju så kallt idag och caféet öppnar inte förrän imorgon så det blev inte så länge. Nu sover han i soffan bredvid oss och vi alla sitter i underställ och värmer oss.





På väg!


Skruttisen som bara ville åka mera. Goast i världen!





Brrrrr

Godmorgon kalla soliga fredag! Jag har sovit ut idag och nu har vi precis ätit frukost. Vilket långt jullov detta är. Elian vill bara vara inne och leka med alla leksaker och vi softar. Det blir skönt med lite vardag nu känner jag, fast det har varit en härlig jul. Min Mamma kommer nog i mitten av januari och håller mig sällskap, jag behöver det känner jag.

Happy Fredag alla glada!

Grey!


Här ser man min nya väska förresten, ifrån Cubus av alla ställen.
Den hängde så fint då jag shoppade en ulltröja åt Elian.


Gravid?

Jag har mest fixat med mina kläder ikväll, fem påsar som åkte in i vår redan överfyllda bod under trappen och några klädesplagg som jag inte kommer använda igen. Jag kan inte spara på alla gravidkläder även fast det svider att sälja favvomammajeansen OM jag skulle få bära ett mirakel i framtiden. Men så ont som jag haft nu efter en kort prommis idag så känns det väldigt nog med två graviditeter för min kropp. Då  vänner får bebisar om några år måste jag påminna mig om detta.


Mina favoriter då jag inte var så stor som jag är nu ;-)
Stl 38
Säljes för 300 kr*



Tete-A-Tete Mammajeans med knappar under magen och knappar på resår invändigt för att justera storleken. (Stl 36)
Raka, vida och ganska långa i modellen. Lite slitna längst ner men det är bara fint tycker jag =)
250 kr*


Svårt att visa på bild men svart "jobbkjol" med stretch och justerbara knappar på resår inuti.
Tete-A-Tete stl S
73%viskos, 24%polyester, 3% elastan.
150 kr*



Lika svårt att fota dessa svarta byxor också men de är i tunn stretch och raka i modellen med justerbar resår med knappar på insidan. Går skönt över magen eller går att vika magdelen ned ( som på kjolen)
Tete-A-Tete stl 38.
150 kr*


Även om det är fel säsong så är dessa toppar perfekta för en växande mage i vår / sommar!

Lindex MOM stl s


Offwhite Mammalinnde H&M stl M


Söt tunika H&M Mamma stl M i rosa/rött/vitt


Mjukt skönt linne Lindex MOM stl S

Ovanstående toppar säljes samlat för 150 kr*


s
Denna har legat länge i min garderob utan att jag mer än provat den!
En liten ojämnhet i tyget såg jag då jag granskade. H&M Trend ( inte gravidplagg) och stl 36.
150 kr*


Jag har så mycket annat som jag egentligen borde sälja men det är så mycket jag hoppas kunna hoppa i efter förlossningen sen ;-)

Hoppas ni har en skön första kväll detta år!
Ps. Vid intresse maila [email protected]
Jag sänder så snart jag kan se pengar på mitt konto.







* = + frakt om de ej hämtas i Oslo.



tea-info för intresserade!

Apropå mitt inlägg om hallonbladste.

Man kan läsa lite här och här!



Lovely day!


Elians elefant fick smaka frukost imorse!


Ute på skön tur i kylan.
Jag tog syskonvagnen då den står i hallen och den andra ligger i bilen. Den är en dröm att köra!


Sover sött!
Nu sover han inne i hallen då det var så himla kallt ute och jag vill inte ha dörren öppen in ifrån altanen. Han snarkar sött och behöver nog sova så länge han kan nu efter den sena natten.


ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR så att hjärtat svämmar över!

Nu ska jag softa med tv, något att äta och med benen högt!



Update: Vagnen kommer se ut så här då vi fixat babybagen. Fast med suflett sålkart ;-)
Vi är ute efter att köpa just en svart babybag om någon har en med knappar så hör av er!


Hallonbladste inför dagen d

Jag ser att mitt senaste inlägg inte syns inne på bloggen ännu. Det känns som det inte finns en ny kategori /  ett nytt år för 2009 ännu, hihi lite kul. Jag och Elian har precis ätit sen frukost och jag har ätit så jag har ont i magen men blev akut hungrig efter att han tagit ett bad och fått på sig rena kläder. Det är gnistrande vackert ute så jag tror jag ska ta en dusch och sen en skön prommis då han ska sova. Behöver komma UT, vi har suttit inne alltförmycket i jul men samtidigt har det varit skönt.

Idag börjar jag dricka hallonbladste förresten, det drack jag även med Elian och min förlossning gick ju faktiskt väldigt bra. Sen om det beror på att jag har stora fötter ( som någon barnmorska sa till mig här på bloggen, kul att någon gång få användning för de stora fötterna som faktiskt krympte efter förlossningen haha), att jag promenerade mycket på slutet och var i relativt god form, att jag fick modningsakupunktur eller att jag helt enkelt andades bra och hade en bra man vid min sida vet jag inte. Jag tänker iaf dricka teet nu för att det kan vara bra för livmodern och vecka 37 startar modningsakupunkturen. Allt för att slippa gå över tiden, men du bebis du kommer då du är redo - vill gärna ha dig frisk och välmående i min famn.

Välkommen 2009!


Jag i köket med glöggen i högsta hugg!


Gårdagens dessert utan chokladsåsen som jag först glömde!


Elian lyxar med Fanta, det hör inte till vanligheterna. Vi åt "toast" med cremefraiche, citron, avokado och kräftstjärtar till förrätt och barnen bröd med smör. Sen åt vi kycklingfilé med bacon i ugn, sallad, bröd och potatisgratäng och middagen avslutades med marängswiss och spel!





Min man!


Sista dagen att vara gravid 2008!


Henrik och Elian lekte och höll ut nästan till kl 00. Men runt halv tolv så åkte familjen hem och Elian somnade 23.55 så  jag och E skålade i mineralvatten kl 00 på vår balkong och sen var det dags att sova. Jag var så trött och det känns knappt som jag sovit inatt.



Gott Nytt År!

TACK för ett fantastiskt 2008 - 2009 blir året vi får möta en ny familjemedlem så det känns som att året kommer att bli BRA. Hoppas ni alla får sova ut idag och börja det nya året med ett leende på era läppar.