15 minuter...

kvar tills det blir nytt inne hos mig - VÄLKOMNA!

Ni måste skriva in adressen
www.prinsessansdagbok.com för att hamna på "rätt" ställe sen...!


Sneakpeak

TACK för denna tiden Alltförföräldrar - jag önskar er ALL lycka i framtiden!
Nu är det dags för mig att satsa på något helt nytt och spännande som jag verkligen tror på och är med på ifrån början!

UPDATE: Här läser ni numera Prinsessans Dagbok.

Hot night

Fil med nötmix och allbran

img_2236

Kanske svårt att tro men jag sitter med tända ljus härhemma i vårt kök. Det är svala sköna vindar som drar emellan fönster och altandörrar och det är ljuvligt efter en het dag med många duschar.

Då jag duschade innan Elian skulle bada fick Ella sig en dusch hon också. Sen la E sig bredvid henne då hon skulle torka och de somnade till. Men E fick kliva upp eftersom jag skulle iväg och handla och Elian få sig ett bad.

Darlingen har bara vaknat till en gång vid 20.45 för lite mat och sover skönt i sin säng.

Vågar man hoppas att kl 20 är en tid hon kan tänka sig att sova? Eller är det bara hettans förtjänst? Oavsett TACK Ella, Mamma hade MYCKET att fixa ikväll och en vaken storebror räckte långt för både mig och E att ta hand om. Vi turas om och hjälps åt och efter några kissblöjor, nya vattenflaskor, gos, kramar och historier blir det natta även för honom. Värmen ÄR härlig men kvällstid aningens jobbig….


BEST FRIENDS


Ellisen gillar vatten i värmen.
Hon ser ut som hon sover här men hon bara njuter ;-)


Hela familjen kom hem för drygt en timme sen och nu springer Elian i vattenspridaren och jag och E lagar middag. Ella pratar med figurerna i babygymmet.

Vi har haft ännu en FAB dag med
Ashi & Kompani. Det serverades smarrig lunch och barnen lekte och hade så kul. Ella sov en lång nap och vi satt och bara pratade tjejsnack länge - LYX!


Godaste omeletten jag ätit.
Dessa plus nygräddade rundstykker med grönsaker åt vi till lunch. Med islatte förstås i hettan ;-)


Update RECEPT:

"To stk:

6 stk egg
6 ss melk
1 ts salt
litt gressløk
8 skiver bacon

stek bacon og hell omelett over i et tynt lag på svak varme. Stekes ca
10 min, eller til den er nesten helt fast. Skli over på fat og la den
hvile noen minutter før den serveres sånn at den ikke er klissete.
(jeg pleier å dra inn kantene litt når den steker sånn at det
overflødige av røren renner utover, omtrent som å steke pannekaker...) "
/Ashi the housewife


Den här damen har ett hjärta av GULD som jag är så glad att vi får plats i.
Bebis i magen är nog ganska snart på utsidan med oss. Oavsett är det inte lång tid kvar nu men jag är så otålig känner jag.





FRIENDS! Elian och Henrik leker som syskon, de har mest kul och kramas men bråkar också ibland om vem som ska ha vad och vems ting är. Men oftast snackar de ut själva. Idag satt de och åt ostmackor innan vi körde hem och Ella satt i mitt knä och log mot dem bägge.
E:MIN Ella. Det är MIN Ella!
H:Men vi deler. ( Vifter med de LANGE öyevippene / ögonfransarna)
E:MIN Ella!
H:Vi deler.
E:Ja, vi deler!

Så ler de och KRAMAS länge.

ps!

Det är dagarna som går som är livet!

JIPPIE!

Vi sov ut idag, inte förrän strax efter 8 vaknade barnen.
Det gör mig riktigt GLAD då jag var väldigt trött.

Idag verkar Oslo bjuda på lite svalare väder idag, iallafall mulet vilket är perfekt för en liten bebisprinsessa och en prins.
Har provat min galakjole imorse också med barnen omkring mig. En som låg och åt på sin fot och en som sprang naken och mutades med glass för att kissa i toaletten och inte på golvet ;-)

Jag fick lust att lägga upp den... Hmm får se om det blir lång eller kort klänning.

Svårt att sova i hettan?

Att lägga en stackars varm kille är INTE lätt! Vi la honom i vår säng för att vårt rum är svalare så vi får ta den fighten sen men nu är det sommar, varmt och semester och alla rutiner blir rubbade oavsett och han kommer varje natt in och gosar med mig. TUR att Ella sover i egen säng ;-)

Nu har jag suttit och gjort to dos och har fortsatt en del kvar. Tiden räcker inte till då barn somnar 22.30. Men allt går och jag får blunda extra hårt då jag kan imorgon.

Hoppas ni har en riktigt mysig kväll. SKÖNT med en ny dag imorgon, vi ska på lekebesök hos Ashi, det vet jag kommer bli toppen! Vänner med glad energi är det bästa som finns.

Vattenkrig

Vi satte oss ute och åt middag då E kom hem. Jag gjorde något enkelt men gott! Stekte köttfäs med tacokryddor och la det i stora tacobröd som jag rullade ihop med stängd botten. Innan jag stängde dem helt la jag på en ostskiva. Då alla låg i formen la jag på skivor med ost över allihop innan de fick vara i ugnen en stund. Serverades med sallad och majs + små skålar med creme fraiche+salsasås på tallriken. Riktigt smarrigt!

Sen sov Ella en sväng då vi lekte ute och det blev vattenkrig mellan Elian och oss. Våta överallt gav vi oss och torkade i solen. Vilken underbar årstid detta är, olidligt varmt eller ej. Imorgon badar även JAG i vattenspridaren, det gäller att svalka sig och dricka massa vatten. Idag känner jag inte av någon huvudvärk vilket betyder att jag lyckats.


Välkommen hem Pappa!
Ella i klänning ifrån Nova Star.
E var dålig i eftermiddag och fick ligga och vila en stund.



Vi har lekt så grannen över vägen ville vara med ;-)
Pappan i det huset försökte spruta ner Eivind med sin slang men nådde bara nästan fram.
De har fått en baby och vi ska en dag väldigt snart gå dit och gratulera dem, de verkar supertrevliga!




Ella nyss.
Det blir varmt för små bebisar nu så skugga, vind och vätska är viktigt.


Just nu känns det som jag upprepar mig väldigt i bloggen. Grilla, pool, sol, varmt... Men det är livet just nu. Dock minus grillande idag ;-)

Ha en FANTASTISK kväll och ta hand om varandra!

shoppingsugen?

Om ni vill shoppa leksaker eller babyting hos Dodde.se så får ni 10% rabatt om ni anger PRINSESSAN då ni shoppar! Detta erbjudande gäller tills vidare ( dvs längre än det som just nu ligger inne på deras förstasida) då ni registrerat er som medlemmar.

HAPPY SHOPPING!

Sr.se - hemma!

Hos oss sover båda barnen och gästerna har åkt hem. Jag har pratat "jobb" i över en timme ( telefonen)  och det ska bli så kuligt att få en ny fräsch blogg med nya finesser. Bloggen har följt med oss så länge nu och är en självklar del av vardagen. Om en vecka har jag varit på bloggalan, det ska bli så himla skoj! Alla FAB Mamas jag ska få möta och det roliga som ska ske.

Klänningen kom häromdagen och den är helt ok, lite stor över brösten för jag var osäker på min size men jag får pusha upp brösten lite. Ni ska självklart få hänga med på alltihop, nästa år tycker jag att just DU ska prioritera DIG och komma. Om du inte redan kommer?

Jag ska börja lyssn apå sr.se varje dag, det ger så mycket hemmakänsla. Även fast hemma är här så är Sverige ännu mer hemma för mig.

Lunch


Det är så härligt att ha korsdrag ( gjennomtrekk) och svensk radio på i köket. Sr.se och så p4 ger sommarfeelings! Jag ska lyssna på sommarpratare i sommaren i ipoden tänkte jag, hur det nu ska gå till ;-)

Just nu är det lunchpaus i hagen. Jag stekte pannekakor men det blev brödskivor med gul- och brunost som slank ned i barnens magar. Ashi läser och barnen äter. Ella har legat vaken en stund i vagnen och pratar med sina prinsesskronor på myggnätet.


Elians morgonrock kommer ifrån Barnlycka.se

VINNAREN!

Vinnaren av presentkortet på 500 kr är:

"
Postat av: johanna

ohh skulle jag vinna skulle jag köpt en laban musikmobil till vår lille bebis som kommer om ca 4 veckor...
Massor av fina leksaker på denna sidan, kommer garanterat besöka den då o då..

tack för en fin mamma-blogg...

mvh johanna

2009-06-23 @ 21:30:50
URL:
http://johannaandthefamily.blogg.se/"

I tillägg till det harjag en GLDA nyhet! Det gäller en rabatt för mina läsare som jag ska återkomma med snart.
Nu ropar Ella!

sommaröverraskning!

Det var inte bara nybakade muffins som Ashi hade med sig igår... Hon hade gjort ett sommarkit åt mig och jag blev så glad! Svenska ting som hon köpt på dagsturen i Sverige, TUSEN tack sötis!


Geishachoklad, maränger ( svårt att hitta GODA i Norge), dammsugare ( punchrullar), en bok och det finaste kortet!
Boxen fick jag också, den låg muffinsen i. Så himla söt.




Nu kommer hon snart med Henrik för vi ska njuta dagen tillsammans med våra barn hemma hos oss. Alla utom Pernille som är på sommarskola.

Godmorgon!

YES, det är lite mulet idag ;-) Tänk så snabbt man blir bortskämd med värme?

Nu sitter jag och donar lite med bloggen, så gott det går med två barn vakna! Jag har dragit en vinnare i tävlingen så jag återkommer.


Hur blir det egentligen?

NU tror jag äntligen Elian somnade i vår säng med dörren ut öppen. Jag ska krypa ned och amma Ella och sen lägga mig på spikmattan innan jag ska sova. Tog en skön dusch förut och tvättade håret vilket jag alltid gör på morgonen annars, men efter all värme var detta verkligen svalkande.

Läsa bok är en av mina favoritting att syssla med på sommaren och semestern... I år får jag nog nöja mig med att göra det kvällstid för det är full rulle dagtid - AND I LOVE IT!

Det mesta handlar om inställning. Att orka med sina barn, att vilja lyssna på deras tankar och att sätta sig själv åt sidan men fortsatt vara nära sig själv tror jag är viktigt. Att även behålla sitt kärleksliv mitt i detta ( jag lovar, det blir svårare med mer än ett barn ;-)) är ju superviktigt. Då jag blir gammal vill jag sitta med E och hålla handen och beundra våra barn som vi skapat. Undrar vad de gör? Om vi får barnbarn? Kanske vi kan sitta på en uteservering och minnas de hektiska åren som småbarnsföräldrar?

Jag vet, det känns LÅNGT borta. MEN vips är barnen större och vi ångrar att vi klagade och suckade åt dessa små som inte vill sova. Som inte vill klä av sig, som bara vill äta banan. De flesta i vuxen ålder kissar på toaletten, äter mer varierat än banan eller pasta med ketchup. Tänk på det då du står där och tvihåller på ditt. Ibland ska man bara vara och leva. Även om inte allt går som man tänkt...


Jeg er glad i min bestemor og onkel





Grillmiddag, Bestemor, Onkel, studsmatta, choklad, pottan i trädgården och massa kärlek = vår kväll!

Nu försöker en trött men varm kille sova. Inte lätt då det är så varmt ute men han klagar inte sötskrutten.
Jag älskar mina barn så högt, vill aldrig lämna er.

Tävlat?

Vi har Bestemor på besök och hon lägger just nu Elian och vi gullar med Ella inne i köket där det är skönt och svalt. Ville bara säga att ni fortsatt kan tävla om presentkortet hor Dodde.se en stund till!

HÄR hittar ni tävlingen!

Man blir trött

Vi tog en vilopaus här allihopa men jag satte mig i solen ute en stund för då fläktade det iallafall lite. Elian vaknade nu jättesliten, värmen tar på alla. Dags att få ned honom i poolen igen och snart kommer Bestemor så det blir grilldinner!

En dagens

Idag blev det min sköna klänning ifrån ZARA som nu finns på salg / rea.
199 kr betalade jag men jag antar att den blir billigare om få dagar. Jag ville dock ha den direkt ;-) Skön och sommarsval på stranden över bikinin är min plan.


Skor och klänning Zara, glasögon Prestige och väska
Chique


playdate med friends!



Idag startade dagen med frukost i det fria!
Elian fick syn på Lillasyster som låg och lekte och skulle genast säga GODMORGON!



Sen körde jag Caroline till jobbet och hem till besök av våra favvisar Ashi och Henrik.
Det blev vattenspridare, poolbad och kycklingpasta i hettan.
Vi softade så gott det gick i värmen, man blir så matt.
Sen åt vi Ashis muffins till dessert!
Nyss åkte de hem för att Henrik skulle få sova lite.



Tjejligan!
Bara Pernille som saknas.

Ps. Dagens undran... Om ni hade grannbarn som alltid lekte ensamma utan förälders uppsikt ( barnen är ca4-5 år gamla) i timmar nära en trafikerad väg + hängde på ert staket och tittade på er då ni leker, slappar, har besök osv... typ varje dag timme ut och in vad hade ni gjort? Jag har knackat på hos föräldrar men INGEN ÖPPNAR? Stackars barn!

SKÖNA SÖNDAG

Dörren står öppen till vår lilla hage. Elian springer ut och in och äter frukost framför barnetv. Här är sommarlovskänslan verkligen i hus och jag njuter. Morgonvärme är så underbart!

Jag tror vi ska väcka Caroline med smoothies idag!


Nu ropar Elian på Ashi och Pernille här så jag ska skicka ett sms och se om vi kan få besök lite senare...

HAPPY DAY

Det är så skönt att Ella somnade lite tidigare ikväll igen, hon är så vaken om dagen så hon behöver sömnen. Jag har hunnit fixa lite med blommor ute, städat undan i köket och pratat girltalk med Caroline samtidigt. Barnen sussar och Eivind somnade direkt då han la sig på soffan. Bada ifrån 11-19 tar på krafterna.

Idag har jag en riktigt BRA dag som gett mig massa glad energi! Hoppas ni också har det.

SWEET DREAMS!

dinner



Kvällens DINNER!



   
Ellisen hos Mamma.

Nu är E hemma och sitter ute med oss och berättar om dagens äventyr.
Jag bar in Elian i sin säng, han var supertrött efter all lek och bading idag.

kvällsmys

Nu sitter vi ute och njuter och solen går precis iväg bakom träden.Skönt med svalkande vindar efter denna varma dag. Vi strosade i Bogstadveien och lunchade på Åpent Bageri ( deras lunchtallrik är den GODASTE!). Karin kom förbi och det var så kul att ses efter lååång tid sen sist. Jag och Karin lärde jag känna varandra på Gran Canaria då jag bodde där efter gymnasiet.


Caroline och Karin.


Sen kom finaste Zryan och mötte upp oss i parken!
Hennes ljuvliga klänning / kjole kommer ifrån "Kläer med sjel" på Solli Plass.



Caroline var som alltid tipp topp i klänning ifrån Culture och skor Marc Jacobs.

Nu somnade Ella här och Elian är strax hemma. Mina små skatter som vi får lov att vårda - ÄLSKAR er mest av allt!

tjejdag


LOVELY DAY!

Nu är vi tjejer hemma och grillar ( gasen var slut så det blev steka + i ugnen men grilla låter härligare ;-)) kyckling som vi ska äta med fetaostsallad. Oliver och avokado till det, yummie! Längtar efter mina boys nu!



Underbar utsikt!


Så här kul utsikt har Ella i Slottsparken. Ett stort babygym:) Nu ammar jag i det fria.
Fröken vill bara liggamma. Lite opraktiskt!

vatten

Igår då vi var hos Ashi satt vi först ute tills myggen försökte attackera oss. Ella satt i mitt knä och jag drack isvatten i ett plastvinglas. Hon fick smaka och DRACK utan att söla. Nu har jag kokat en flaska och hon ligger och slurpar i sig lite vatten, perfekt för jag vet att hon ofta bara är törstig nu i värmen!


Skönt för tänderna också!

Nu ska vi strax åka och möta Caroline! Kanske vi hamnar på en restaurang även idag?
Time will tell ;-)



girls!

Alla bilder jag knäppte på mina kära igårkväll blev lite tokiga då Ella ville vara så nära och känna på Ashis ansikte men det visar ju bara hur glad hon är i Ashi ;-)


Vi hade en riktig tjejkväll med jordgubbar, choklad och tjejsnack och vi körde inte hem förrän halv ett och då sov Ella bara vidare i bilen och sen i sin säng. Hon var vaken fram till 23 som oftast, men hon är mest glad och vill gosa så det gör liksom ingenting.

Ashi, du är världens godaste och kommer bli en underbar trebarnsmamma IRL väldigt snart.
Barn som växer upp hos er är LYCKLIGT LOTTADE!

Godmorgon lördag

Idag strålar solen och Elian och Eivind äter frukost nu för att komma iväg till dagens utflykt: BADELAND!

Tanken var att jag och Ella skulle hänga med men hon gillar inte att åka bil och äter sämre med massa skrik omkring sig så vi kör girlsday med Caroline i byn istället. Elian vaknade så GLAD idag av att få sova ut. I LOVE SEMESTER!

Ni kanske nu kan förstå varför och att en stor del av vårt liv är privat och inte skrivs om i bloggen. Bland annat hur länge Elian varit utan blöja. Det beror tyvärr också till stor del på de otrevliga kommentarer jag fått om detta länge. Hackande ifrån andra Mammor ( helt otroligt! )om att han borde ha slutat sen 1,5 år tillbaka. Man känner sitt barn bäst och jag kommer inte ta en diskussion om detta men så snart jag yppar att han första gången bajsat på pottan så kommer jämförelsetävlingen igång. Det är svårt för många barn att göra just detta på pottan, att kissa på golvet är en annan sak. Trist att man inte vill skriva om sånt som sker ( som har pågått länge steg för steg)  på grund av andras saknad av social kompetens.

Det är det det handlar om här. Jag skriver om mitt liv, om oss. Detta ÄR något du kan läsa och gilla eller ogilla. Sen vad du som läser skriver i kommentarerna ÄR ditt ansvar och har du barn anser jag att du har ännu större ansvar över ditt handlande men det är bara jag. Nätet är stort och det föregår otroligt mycket dumheter därute. Varför inte hålla ting inom dig som du inte skulle ha sagt till en vän eller granne? Skulle du bekymrat ha frågat om "Han inte borde ha slutat med blöja för länge sen"? Skulle du ha kommenterat på samma vis? INTE - men låt vara på internet också. Det är fortfarande DU som säger dessa ting och jag har inga vänner som ger mig dåligt samvete eller försöker pika mig eller visa pekpinnar. Så himla tråkigt det vore!

Självklart kan man vara oeniga och undra. Men dessa diskussioner tar man ju med människor man känner och kan en del bakgrund till. Då är man också två att diskutera dessa ting på ett normalt vis och jag tror i många fall då det tex kommenterades att jag ska sluta leka cool i mina solglasögon i själva fallet faktiskt handlar om en stor irritation på mig. Du som skriver detta är ju ute och cyklar totalt för vad vet du hur jag känner mig bara för att jag har solglasögon ute då det är sol och 30+? Du tål nog bara inte min attityd, mig som person och mig i BLOGGEN. Det finns massa bloggar, läs en som passar dig så slipper du bli irriterad och jag slipper dumheter!

Nej jag TACKAR verkligen alla snälla läsare som gör det ROLIGT att blogga! Det är faktiskt vad detta handlar om för mig. Inte att ta diskussioner och sättas åt för att jag skriver min dagbok på internet. Det kommer jag aldrig att ta, denna KRITIK som jag bör kunna ta utan att blinka. Det gör jag inte IRL heller, jag står upp för MIG!

Ps. Den norska kommentaren igår om svenskar borde få en del att tänka om. Jag diskuterade detta med Ashi igår innan jag sett kommentaren att mina norska läsare är i överlag ALLTID trevliga, ett EXTRA tack för det!

Nu ska jag starta en tvätt, fixa frukost och njuta att det är LÖRDAG!

S O M M A R L O V !

Elian har nu SOMMARLOV och det firades med spontanbesök av Julie och kompani med korvgrillning, badlek och TÅRTA! Jag kan också säga att dagens höjdpunkt för mig och Eivind var att Elian gjorde både nummer ett OCH två på POTTAN! Vi har kört projekt sluta med blöjor men lyckats allra bäst på dagis. Vi har sagt att i sommar då vi är lediga löser sig allt. HA - vi fick rätt ;-)




Elian HJÄRTA Julie = SANT!



Nu ska jag hälsa på Ashi!


Fy fy

Måste erkänna att det är liiite kul att jag kan uppröra genom att sitta på en RESTAURANG dagtid som Mamma med bebis? OOO MY! Vi satt i sköna skuggan i en stor soffa utan några gäster i närheten och vi gick dit för att min "lillasyster" Caroline önskade besök då hon jobbade lunch. Nej jag måste komma ihåg nästa gång att spendera våra pengar på ett CAFÈ istället, fy Josefine att du inte tänkte på det. Jag skyller på min amningshjärna!


Godast


Här får man den BÄSTA fisksoppan i Oslo tycker jag;)

Lunch!


Ella ville sova men kunde inte utan bara skrek hemma även fast vi var inne i svalt hus. Men tillslut fick hon ro och sov sen hela vägen till Bölgen & Moi där vi nu njuter i skuggan. Hon är så glad och myser!

Vår fredagsprins!



Mamma får jag ta med min cyklen till dagis? Elian älskar verkligen sin cykel och den kommer ifrån
KulPaHjul.se
Idag är det SISTA dagisdagen sen är det SOMMARLOV! Nästa vecka tänkte vi leka med Henrik och sen tar Eivind semester. Det ska bli så himla MYSIGT att ladda betterierna tillsammans. I och för sig har ju jag det lyxigt som är Mammaledig och därmed redan får njuta av sol och värme men att vara alla fyra är ju det allra bästa!


Vi startar vår semester med helgen i Göteborg och Mammagalan! Min klänning är på väg i Posten och jag hoppas den passar. Sen är det inte många dagar tills min blogghemlis lanseras. Hoppas ni hänger med mig!


TÄVLA om ett presentkort på leksaker!

Livet kan släckas när som helst

Igår då jag fick höra att Michael Jackson avlidit kändes det så läskigt. Livet släcks så lätt, bäst att ta vara på stunderna. Igår gick jag faktiskt hela dagen och tänkte på en härlig sång av honom som Eivind valltid vaggade Elian till... Ella är ju i samma ålder nu och har varit otröstlig om hon inte får vara hos mig så jag drömde mig tillbaka till då Elian var bebis.

Michael var VERKLIGEN King Of Pop och han kommer leva vidare genom all fantastisk musik han skapat!

Något annat som jag fick ont i magen och hela kroppen av igår var den ettåring som avled i en bil i Danmark. Det skar i mitt hjärta och tankarna rusade iväg till vilken hemsk känsla barnet måste ha haft inom sig. Ensam, övergiven och överhettad. Sånt kan jag nästan inte tänka på för jag får panik i hela kroppen. Mina tankar går verkligen till den familjen.


hot daddy


Min snygga Man som hämtade upp oss idag. Vi trodde att Elian hade feber men det var som tur var falskt alarm!




ZZZZ

Nu äter jag glass här och försöker svalka mig. Att amma i hettan tar absolut på kroppen, trodde jag drack tillräckligt men inte... Somnade med Elian, sen somnade jag med Ella och vaknade alldeles matt.

Bikini

Skönt med ett moln på himlen just nu. Vi  har verkligen GREKLAND hos oss idag så det blir vattenspridare och bikini i eftermiddag. Just ja jag måste hitta en bikini som inte är stl a som jag hade ifjol.. Alla dessa kroppsändringar. Undrar om -a finns sen tills jag ammat färdigt? Ska ta mig en runda i butikerna snart, Lindex brukar ha bra ting.

Jag släppte nyss ut håret och fick mig en glad överraskning, min amningshjärna hade redan glömt att jag klippte mig igår.


Suddig bild i farten. Min gröna klänning kommer ifrån LOGG och jag köpte den förra sommaren med lillEllis i magen.
Glasögon Prestige ( köpta på Arlanda)

Nu ska jag sätta mig ute i tio minuter tills bussen går.

Guess who...

Gissa vem som klantigt väckte Ella precis då jag skulle gå ut och sätta mig? Jo jag förstås. Det blev en snabb frukost ute och sen  städning istället och en tjej som lekte på golvet. Får se om hon somnar innan vi ska iväg, annars ska ju solen skina på oss hela helgen som tur är ;-)


Ellisen i body ifrån Mini A Ture hos
Pixiekids och linshorts med kråshjärta på rumpan ifrån MeMini.


Plastic fantastic

Dessa plastglas som jag har i rosa som ni ofta undrat över finns nu i genomskinligt på Kremmerhuset på Aker Brygge. Tyvärr såg jag inga rosa men kanske de finns i någon annan butik? De finns också som vattenglas och glasskålar. Priset för just detta glas som jag visar är endast 29 kr, så löp och köp och servera iskalla dagens med massa isbitar och frusna hallon i dem i hagen i sommar!

En dagens är 50/50 vitt vin och sprite. Hos oss blir det oftast en mindre del vin och sprite zero, find your own way!

ENJOY!

Nu ska jag sätta mig och äta frukost och NJUTA solen en liten stund sen måste jag faktiskt dammsuga lite... Astmavarning härhemma snart...

Update

SOMMARDAGAR


"Ella koser håret mitt" sa Elian nöjt igår då hon precis vaknat.

Inatt har det varit fullt i vår säng och Ella har varit vaken fler gånger än jag kan räkna så jag är en ovanligt trött mor idag men nu är det dags för frukost och då Ella somnar ska jag sitta ute en stund och få färg på nosen, det ger energi!



Designtorget

Ikväll stängde vi av datorer och tv och låg och åt glass och pratade om livet. SOM jag kan sakna det! Barnen sov och vi hade TIMMAR för varandra - LYX! Vi struntade i all tvätt, allt damm och allt plock. Riktigt befriande.

Nu ska jag bums i säng och drömma sött.

Men först, visa er en FIN och smart ting som är en perfekt "jaguppskattardigpresent" eftersom den är användbar, snygg, lite kul och en ting de allra flesta behöver men inte har.... En spagettislev med parmesanrivjärn och spagettiportionmått!



  
Kommer ifrån Designtorget och då jag utbrast min glädje över att ha funnit något kul istället för något ihopplockat ( man VILL ju att fröken ska bli glad men ibland är det inte så lätt eftersom man inte känner dem privat men det är ju trots allt tanken som räknas!) fick jag veta att en tjej köpt 12 stycken häromdagen för en skolavslutning. Så - jag hissar denna som en frökenpresent!


Aker Brygge är så vackert!

Idag har min kamera gått varm som ni ser!

Efter frisören mötte vi upp finaste
JessicaÅpent Bageri!
Det blev god scones och mysigt tjejsnack innan vi allihopa hoppade in i bilen och körde hem Caroline så att hon skulle hinna till jobbet och sen körde vi vidare till dagis.





Sen styrde vi stegen mot Aker Brygge och Elian fick en glass i hettan!


Lite lek på bryggan hann vi också med!

  
Vi gick inom Bölgen & Moi på Tjuvholmen och hejade på Caroline och Elian är så glad i henne.
Jag är så lyckligt lottad över alla människor i vårt liv som omger oss med GLÄDJE!



Nya längden på håret, lite kortare.

  
Jessica och vi hängde i skuggan på Tjuvholmen medans vi väntade på E som kom ifrån jobbet för att möta upp oss till FAMILY DINNER på ett fullproppat Bölgen & Moi. Elian höll handen och pratade massor med min love och det var riktigt sött. Ella fick självklart massa pussar och kramar! Jag är överrumplad över den kärlek han visar henne och över hennes intresse och glädje över storebror. Men det är väl naturens gång, de har ju legat i samma kropp / mage och växt under mitt hjärta.








En familydinner ser liiite annorlunda ut med två barn än den hade gjort om det bara var jag och E men då hade det väl kanske hetat pardinner? Oavsett Elian ÄLSKADE hamburgaren och vi njöt Oslos bästa fisksoppa!
Caroline är så himla duktig och ger alla gäster ett SMILE!




Nu ska jag bara SOFTA och hoppas att E köpt hem lite glass... Han är och kör sin radiostyrda bil och barnen sover.
Imorgonkväll satsar jag på att träna igen, längtar redan.


La Bionda:

Nu har jag precis tagit en kort dusch och så himla mycket skönare livet blev! Jag vill rekommendera DOVEs nya serie Go Fresh, älskar den goda lukten som doftar gurka och citron. Jag har deo och bodylotion därifrån och det är kul att byta såna dofter för man känner dem en liten stund innan man vant sig igen.

Det blev även en dusch för Ella (då Elian badade) som varit riktigt varm idag. Hon skrek en del hos frissan, något hon aldrig brukar göra men jag antar att hon inte kunde slappna av för då vi klev ut genom dörren slocknade hon en stund. För att sedan vakna och vilja äta igen, mjölk är ju hennes vätska just nu så det är bara att amma på!

Caroline var en ängel som hängde med oss till
frissan och passade Ella som mest ville bäras. Hon blev rädd för hårfönen då andra fönade men då det var min tur följde hon nyfiket med. Lite komiskt att just den stunden jag verkligen behövde "låna" bort henne skrek hon så hemskt vad som än gjordes. En dam på gatan frågade Caroline om Ella hade kolik, haha den gladaste tjejen i stan.. Men tänderna har växt fram i rekordfart så det kan vara det i kombination med 30+ i skuggan idag.


Jag lät mycket hår falla idag!
Det har satt sina spår med två täta graviditeter + amning. Håret känns TORRT oavsett kurer och produkter och även fast söta frisören sa att vi kunde ta mindre bad jag honom kapa så att håret blir genomfräscht istället för långt och halvslitet.



Sorbet och Iste till världens bästa barnvakt!


Caroline skymtar i bakgrunden med Ella i selen. Hon somnade sött i den på slutet.
Jag hade tur och fick en underbar kille som klippte mig idag, han tränar för att bli frisör så jag fick håret tvättat, hårbotten och nacken masserad, håret kurat ( hårkur!) och en noggrann klipp.... GRATIS! Hur bra som helst och jag är impad över hur proffsig och trevlig min frisör var. TACK!


Ps. Ni som undrat om Ellas ergosele. Jag älskar den och tycker om att vikten fördelas bättre med denna. Man bär med höften vilket gör en otrolig skillnad för nacken som jag har stora problem med. Det är också breda sköna remmar över axlarna som är vadderade och bebis sitter som en liten groda. HÄR hos Vidunderbarn finns den!


HETT!


Vi kom precis hem efter en FAB eftermiddag på Aker Brygge!

Nu står badning och läggning av Elian på schemat så jag tittar in igen om en stund.

Tills dess: KRAMA någon du älskar!

Vackraste 65åringen!

Just nu sitter jag i  en rosa stol med en ROSA lattemugg, det piggar definitivt upp!



Strax kommer Caroline och vi ska åka till La Bionda där mitt hår ska toppas och Ella ska få gosa med Carro om hon behöver det. Hittade precis den perfekta dagisfrökenpresenten som jag tänkte visa er men det får bli ikväll då jag gett bort dem, tänkte inte riktigt så långt ;-) Oavsett så fick jag TREVLIG service på Designtorget VIKA, tänk så mycket det betyder?

Vi får inte glömma bort att VÄRLDENS VACKRASTE Mamma fyller 65 år idag, HIPP HURRA det är din dag idag!
Då jag ringde la hon, Ingemar och ett vännepar precis ut av hamnen och seglade ut i strålane sol så hon skulle lägga sig på däck. Hon förtjänar att njuta denna dagen för hon är min goda mysiga Mamma som jag älskar så!

HÄR kan ni se en intervju med min Kära Mor.

Bil.....?

Just nu sitter jag på (Herregud vad heter det egentligen?) ..... en bilbutik? Haha jag är väldigt trött för 6.10 ringde klockan hos oss. Men jag sitter iaf på ett ställe där man köper bilar och det kanske kallas en verkstad men det blir ju fel? Vi säger bilcenter! De ska kolla igenom vår bil som vi leasat i tre år nu och den ska ju lämnas åter i höst så vi ska få veta vad alla repor alla vagnar orsakat kostat oss... Beroende på summan på kalaset får vi se om vi får råd att semestra i sommar... Nejdå skämt åt sido men snälla håll tummarna för oss att detta inte drar iväg så mycket.

Det är dessutom JAG som ska förhandla om priset sen då vi får slutsumman. Känns som om E kanske borde ha gjort detta men han behöver ju såklart jobba. Jag ska fixa detta!

Är ni förresten fler som känner av gräspollen nu? E försöker bortförklara mina ögons rinnighet och att det kliar med detta fenomen som för mig är okänt då jag inte tidigare varit allergisk.

Nu ska jag bläddra lite i ELLE, Finansavisen och andra tidningar som ligger här i kaffekroken. Fast där slog fröken upp sina två blå så jag får nog byta en blöja och ge lite frukost först.

Hoppas ni har en underbar start på dagen, många av er / oss har förhoppningsvis en skön semester att se framemot ganska snart. Kämpa på sista tiden nu!!

Kom ihåg att kika in den fina
tävlingen som pågår just nu.

värmerekord?

Idag blir det ännu en SOMMARDAG! Jag glömmer bort att det snart är juli!

Barnen ska väckas och det är dags för en tidig morgon i vårt hus, sova får jag göra ikväll.

HAPPY ONSDAG❤

St Hansfirande!


Ikväll flög tiden iväg - IGEN!
Vi kom hem sent och då Elian var i säng kom det en blivande tvåbarnsfar för att se på vår syskonvagn och han köpte den. Väldigt konstig feeling varje gång man säljer barnting vidare, så mycket minnen och känslor. Han var iallafall supertrevlig och jag är övertygad om att de kommer få mycket nytta av vagnen.

Så nu har jag smsat och mailat att den är såld. Otroligt vilken efterfrågan det var på just denna vagn! Vi har varit jättenöjda med den och jag har fått många mail om just denna vagn men jag hinner tyvärr inte svara på allt. Ska jag svara vill jag gärna hinna skriva allt också ;-) Men, Ellisen växer snabbt och nu är det semestertider och vi är två om barnen. Elian går massa själv, eller cyklar. Annars åker han "skateboard" ( syskonbrett/ståbräda) eller cyklar så detta går fint.



Vi hade en härlig kväll på Bygdöy. Det enda som var lite jobbigt var att det inte gick att köpa grillmaten där på plats, något vi trott. Så det blev choklad och lefser till middag innan vi hamnade på Burger King för kvällsmat. Nyttigaste dagen idag kanske? Oavsett, sällskapet är det viktigaste och miljön därute är ju ljuvlig... Ge mig någon extra miljon och jag flyttar dit idag  ;-) Maybe one day....!

Jag är överraskad över vilken FEST det var och hur likt detta är vår svenska midsommar? Måste prata närmare med
Ashi om detta snart och reda ut vad som är svenskt eller norskt? De dansade kring stången och sjöng till och med Små Grodorna? Vem härmar vem?



  


Koncentrerad kille spanar på sjörövarna som sjunger!
Ett litet Ps. Elians outfit ( shorts + skjorta finns på rean / salget hos Proud just nu!




Elian är SÅ glad i Pernille, jag tror han "lånar" henne lite som en storasyster!
Pernille berättar ofta att jag är typ hennes tante vilket gör mig SÅ stolt och GLAD.


Eivinds outfit finns på ZARA dit jag rusade in idag efter Elians shoeshopping ( som tog en sekund och gjorde oss 835 kr fattigare. Är inte det GALET dyrt för sandaler? Men jag vill att han ska ha de bästa och att tårna ska vara skyddade)
Det var stekande härlig underbar SOMMARVÄRME idag så Es jobboutfit var aningens för varm, därav snabbshoppingen som var riktigt överkomlig, 408 kronor för piké + marinblå shorts!


Elians nya sandaler, italienska och de verkar toppensköna!
Han skulle ha sockar i dem idag sa damen på Agnar Hagen så att han inte får några skavsår av remmarna.


SOM jag längtar efter denna skatt som ligger och gror inne i Ashis mage❤

  
Sötisar på kvällsprommis


Elians bästa vän. HOPPAS Ella och Prinsessan i magen får samma vänskap, men det kan man ju inte styra.


Trött men lycklig - vår förstfödde som blivit så STOR!
Älskade vännen, du får alltid vara bebis i min famn.


LOVE you Ashi!

Imorgon ska vi kliva upp tidigt hela familjen för det är bilfix som står på schemat. Så jag och Ella ska förhandla och dona så bäst att vara vaken. Sen bär det av till frisören för ett välbehövligt klipp.

Nu ska jag bara lägga fram barnens kläder, borsta tänder och sen krypa ned i nybäddad säng och soman in till Eivind och Ellas andetag... LÄNGTAR!

TACK för idag



Marina tjejer!


Ella och Caroline matchade fint idag:) Caroline har fin skjorta ifrån Filippa K och Ella min ifrån H&M som jag hade som liten.

Myslunch!


Jag på Baker Hansen för en timme sen. Vi mötte upp finaste Caroline och hade en jättehärlig lunch i skuggan. Det är FAB väder idag och jag riktigt njuter. Just nu ammandes i skuggan innan dagisdags!

Tävling - Dodde.se - ALLA LEKSAKER ONLINE!

PRESSMEDDELANDE:

Idag lanseras webbutiken
Dodde.se som gör det lättare att hitta kvalitetsleksaker till låga priser och för snabb leverans.

Stockholm, 23 juni 2009 – För många föräldrar är köp av barnleksaker ett dilemma. Stora butiker med brett sortiment är sällsynta medan det omvända gäller för många mindre butiker. Dessutom är det ofta tidskrävande att hitta rätt leksak och populära produkter är många gånger slutsålda. Detta var några av de upptäckter som grundarna bakom Dodde.se gjorde när de granskade leksaksmarknaden.

Några bra webbutiker för leksaker hittade de heller inte trots den ökande näthandeln.
Efter flera månaders hårt arbete slår de därför upp dörrarna till webbutiken Dodde.se som ska göra det lättare för konsumenter att snabbt hitta kvalitetsleksaker till låga priser. På Dodde.se finns fler än 4000 produkter att välja bland. Sortimentet omfattar allt från spel, dockor, cyklar, böcker, babygym, hobbyprodukter och en mängd andra leksaker. Leksaker från de flesta stora tillverkare finns att köpa hos Dodde.se. LEGO, Micki, PlayMobil, Brio, Lundby, Barbie, Fisher Price, Hello Kitty, Kärnan, Alga är bara några av varumärkena.



Puh! Läste ni allt? Jag tycker det är GOOD NEWS!
Jag personligen gillade absolut utbudet bäst, de har verkligen det man letar efter.

För att FIRA så kan ni nu vinna ett presentkort på 500 SEK i shopen! För att vinna skriver ni en kommentar här med vad ni skulle köpa för vinsten så deltar ni i utlottningen på söndag.


Elian & friends badar väldigt snart i denna härliga pool!



MASSA LYCKA TILL ❤

 

 


Sunny St. Hans!

Tjohoo St. Hansaften i Norge!

Oslo bjuder på ännu en solig och varm dag så städahusetplanerna får vänta ;-) Jag och Ella somnade om då killarna åkt iväg och jag vaknade såklart med träningsvärk överallt, love it!

Nu äter jag sen frukost och funderar på dagens planer. Vi ska fira denna dag med glada friends på Bygdöy.
Elian blev SÅ glad då han fick veta imorse att han ska få leka med Henrik OCH se på sjörövare...!


TRÖTT MAMA

Nu har jag fått lite gjort men inte så mycket jag önskar. Men jag väljer att tänka på det som faktiskt ÄR gjort istället för på det ogjorda. Ella slocknade strax efter 22 tror jag vilket var bra, för sena nätter är inte bra för då kommer vi aldrig in i goda rutiner.

Dagen idag har varit väldigt bra. Sköna stunder då jag hunnit tänka och landa lite i mig själv. Det går så snabbt alltid så jag hinner knappt med i mitt eget liv. Men saknaden efter Charlotte och Benji har varit stor så då de ringde på Skype ikväll blev jag HAPPY! Benjis resesäng som han sov i står fortfarande bäddad i gästrummet utifall att ...haha!

Sweet Dreams alla goda!

Ps. Jag har inte klänning, skor eller väska till Mammagalan ännu... GALA låter så stort? Min syster skrev ett sms då jag hade klädpanik och det stod något sånt här: " Gala betyder snyggt som bara den, typ som kändisarna på röda mattan"
HELP! Jag blir en softare variant tror jag, är ju trots allt en MAMA, kan man skylla på det? Nej....

Rea 50-70% hos Proud.se

Ett litet tips på kvällskvisten. Jag sitter här med tända ljus och går igenom mail och ordnar med ting jag borde ha ordnat för länge sen...oops!

Ett mail jag missat att tipsa om kommer ifrån Proud. Ni gravida eller ammande se
HIT!
Proud har bra priser på amningstoppar, barnkläder och gravidkläder just nu. Jag är väldigt nöjd med mina tröjor och linnen jag fått därifrån, kvalitén är lovely!


Denna bor i min garderob.


Har ni en liten tjej eller ska köpa present åt en liten?
Denna är så ljuvligt mjuk och fin så jag kan lova att det blir en uppskattad present.

Ella har använt sin ofta.

svettigt

Jag fick ett ryck och bad E kolla upp timeplanen på SATS där vi bor. Det fanns ett pass kl 20 så jag skyndade mig att leta fram något i garderoben ( to do: Köpa träningsbyxor + skor!) och lämnade man och barn hemma.

SÅ skönt att få träna! Orkade mer vikter än jag förväntat så  det gav en extra kick. Jag tror jag funnit motivationen nu igen, let´s hope so!

Stackars Ella gallskrek största delen av tiden jag var borta men det visste inte jag om.
Hon var nog törstig och E hörde inte då jag igår förklarade att man kan ge vatten, dels mot törst men också för att fylla magen lite om något skulle ske och jag tex skulle bli försenad hem. När jag skriver här påminns jag om att jag ska pumpa mjölk så att vi har i frysen.


Ella blev direkt lugn efter någon få minuts matande. Hon låg mest och log och flirtade - godaste ungen vår!

Något oväntat!

Ikväll fick jag en impuls som jag följde, något ni inte väntat er...
Vad tror ni att jag gjort?

Eftermiddag ute

 


Hmmm vart ska vi resa då? När går färjan?



Just nu badar Elian inne efter kallt bad ute och det är film och kvällsfikadags. Ella är som alltid kl 19 supertrött. Har försökt att lägga henne då men sen vaknar hon klarvaken efter en kort vilostund.. Ska göra mitt yttersta för att hålla henne lite vaken här nu.

Imorgon SKA jag fånga Elian på bild innan kläderna åker av... Lättare sagt än gjort ;-)

NJUT KVÄLLEN!

white



Jag vill återigen  tipsa er om denna snygga väska som jag har i svart ( fått många mail om den, kul!). Nu finns den som sagt i vitt och jag såg nyss att den även finns i turkos eller rosa. Jag är så såld på min så en vit är på väg hem till mig NU. Somrigt och fräscht till jeans, flats och en söt blus. Eller till klänningen....

OJ nu vaknar Ella i vagnen!

Väskan hittar ni hos
Chique.se

2 små...!


Här kan man skymta de två små vassa tänder som växer i Ellas mun.
Tyvärr är gråtkort det enda som gör att de syns på bild ;-)


stripes

Ella sov en kortis och precis då jag börjat läsa ELLE slog hon upp sina två blå. Vi har lekt och hon har skrattat så gott.
Nyaste framsteget just nu är att hon tar tag i sina goda fossingar ( fötter för er norska läsare ;-)) och smaskar på dem. Helst sittandes men nu också liggandes!


Idag har Ella på sig tights med spets Cubus, body POP ( äger ett x antal, dessa är så fina!), sockar H&M och min gamla brottardress sen jag var liten. Dock är denna fröken större än jag var, Eivind var också en bjässe till bebis.






SKÖNT

Idag har vi en softahemmadag och det är SÅ skönt!

Solen skiner så jag ska ta med mig en latte ut och njuta lugnet nu. Ella sover skönt i vagnen. Idag tror jag att hon sover bra dagtid och förhoppningsvis slocknar aningens tidigare än 23 ikväll...!

Elian har sin sista vecka på dagis, nästa vecka är det jag och barnen innan Eivind går på en efterlängtad semester! I höst startar Elian på den stora avdelningen, läskigt hur snabbt tiden flyger....

KRAM till er alla!


sprucket hjärta?

Idag har jag och Ella småsovit till klockan 11. Jag vaknade med dundermigrän som förhoppningsvis snart släpper helt.

Elian gav mig den finaste morgonen idag. Kvart i sex kom han in md Bamse och sin flaska vatten och la sig och gosade med mig. Han kramar, pussar och vill gärna gosa ( dra!) i mitt hår... Sen då Ella kom till oss och åt vid halv sju så satte han sig och såg på henne i ögonen innan hon fick mat.
"Hej Ella ( med världens gladaste röst!) så FIIIIIN du är. "
Klappar på huvudet, pussar ömt och ser sådär glad ut som han bara gör då han beundrar lillasyster....
Mitt hjärta sprack nästan av kärlek.

TACK för att jag fått dessa två gåvor som gör mig så lycklig!

Underbar dag


Idag efter pannkakslunch med färska jordgubbar och glass kom Skai och Julie och hämtade killarna och så tog resten av gänget vår bil. Vi körde till EKEBERGSLETTA som är helt fantastisk! Eivind har "växt upp" där på fotbollsbanorna. Då vi kom fram möttes jag av den sötaste synen: Elian som för första gången i livet red häst!

Först lite läskigt men snabbt kom orden: En gang til!


FINASTE! Charlotte, Caroline och Benji som spanar på djuren.


Gott med glass i gräset efter hästridning!
Elian och Julie.

 



MOM & DAD


Ella!





Elian cyklade och cyklade med Julie och de lekte hela tiden så jag har tyvärr få bilder av de små vildisarna!

Sen då vi kom hem blev det pasta med kött och massa nakenbad för de små. Vi avslutade med "svensk" chokladpudding och vispgrädde innan det var dags att åka till flygplatsen.


Den här bilden får symbolisera hur söta Eivind och Ella var ikväll då jag kom hem efter några timmar borta.
De låg och gullade och pratade och allt småplock var gjort här hemma. Jag lämnade ett kaos och kom hem till ett fint hem med två gladisar - MER SÅNT!



En småtrött Benji på flygplatsen.
Du är en underbar, unik och LYCKLIG liten Prins det känner jag.
Dina stapplande men säkra steg mot framtiden. Så tuff efter bara några dagar med "kusin" Elian och så varsam mot Ella.
Helt otroligt hur man kan älska utan att knappt ha mötts. Efter dessa dagar är jag som i ett lyckorus.
Finns alltid för dig "BenjiBoo"
Puss & Kram / Din Gudmor


Nu är klockan mycket och jag ska snart gå och sova i vårt tysta tomma hus... Saknar så mycket så jag tror jag ska gråta en skvätt. Det känns alltid lite bättre efteråt.

SOV GOTT!

tears....



Vi hade ett tårfyllt farväl
på flygplatsen för någon timme sen... Nu är jag hemma i vardagen igen och viker lite tvätt. Det har varit fullt ös i fem dygn hos oss. Men det har varit alldeles alldeles UNDERBART med besök av min allra närmaste kompis som känns som min egen Syster, det gör att jag får Caroline som syster också då vi känt varandra sen hon kom till världen. Livet är fantastiskt - ta vara på alla ögonblock! Spara de vackraste intill ditt hjärta.

Sunny sunday



Godmorgon underbara SÖNDAG!

Ikväll åker mina älsklingar "hem" till Sverige igen till sin familj så idag ska vi kramas extra mycket.Med tre barn i huset startar dagen tidigt så vi har redan hunnit med frukost och lek. Det är strålande sol idag så jag antar att vi ska ut ganska snart.

Ha en riktigt SKÖN SÖNDAG - det är du värd!


l8

Ella somnade NU! Hon ville vara med på tjejkvällen tror jag. En ganska trött Mamma här i huset kan jag lova. Hon väger ju runt åtta kilo vilket känns varje kväll efter en dags bärande och ammande. Även fast hon ligger mycket i babygymmet eller på filt eller i vagn så bär man ju och gosar. Hon ÄLSKAR att man busar ( leker, buse = snor på norska ;-)) med henne och hon skrattar gärna högt.

Det är det vackraste jag vet - barnens skratt och glädje!


Vi lekte idag och jag försökte visa hennes tänder men de gick inte att fånga på bild.

Nachos med ost i soffan!

Nu hoppas jag Elian somnar skönt, han har sprungit fram och tillbaka flera gånger och testat mig då E är borta. Ella somnade precis och vi har besök av Caroline som också ska sova här. MYS!

Aker Brygge with sisters


Vi har myst massor på Aker Brygge idag! Här poserar Charlotte vid bryggan.

   

Lektern är perfekt för alla! Mysigt för oss MAMAS med barn som vill krypa eller mysa och vagnen kunde stå vid bordet = PLUS!

  

Idag har Ella sovit och ätit i bra intervaller. Då vi varit hemma med tre barn har det allt blivit lite svårt för fröken att somna in och att äta färdigt. Men idag fick vi till det - YES.


Vi vandrade till Tjuvholmen som blivit så fin!
Caroline jobbar ju på Bölgen & Moi så vi satt där och njöt god mat!
Barnen sov en lång stund så vi åt hela lunchen i ro.








SÖTNOSEN!

En snäll Runner på stället fixade massa kuddar så att jag fick en skön amningsstund, oftast ammar man ju på de mest obekväma ställen.


Världens sötaste POLIS hade haft KUL med sin far idag!

Lektern!

Benji har dejt med oss girls. Ella, Caroline, Charlotte och mig! E och Elian leker på lekeland.

Igår

Vi hade en jättemysig midsommarmiddag igår men den startade senare än planerat då E var på begravning så jag och Charlotte kom inte iväg och handlade förrän sent. Barnen var trötta men lekte massor så jag tror alla hade kul oavsett. Tore + Julie och kompani kom och Julie och Elian ÄR verkligen ett sött par som pussas och kramas, HELP! Benji spanade på de två vilda ifrån sin matstol och funderade nog en hel del.




Benji hade det fint igår han ;-)

Jag hann knappt fota något igår så nu startar vi en ny dag här.
Vi ska in till stan - ha en HÄRLIG lördag!

Midsommarwalk


Vi har efter pannkakslunch varit på en prommis till sjön!
Elian fick leka av sig men somnade inte. Kanske han somnar skönt inatt och sover läääänge imorgon?
Drömma kan man!





Benji trivs toppen i vår MacLaren, en sån borde alla på resande fot ha!




Puss Gudmor! De två plockade en fin bukett blommor.


MIDSOMMARKRAMAR ifrån oss!

Jag vet att det blir lite bloggande just nu men det är bäst att njuta då man har kära vänner nära då man ses så sällan!

GLAD MIDSOMMAR!

Hoppas ni alla får en UNDERBAR Midsommarafton!

Barnen leker i trädgården hos oss.

"Ses" snart!

Sommarfest


Då Elian kom till dagis på SOMMARFEST fick han direkt en blomma av söta Live!


Sen uppträdde de coola fröknarna med en Britneysång ´+ inövad dans!
Barnen sjöng sånger och på slutet sjöng alla avdelningar tillsammans men då Elian varit hemma med oss idag kände han hellre för att mysa med oss och titta på de andra. SÖTA var de!





Sen var det buffé inne som vi åt ute i hagen. Alla hade lagat massa gott och det var riktigt trevligt!


Så himla kul att se skruttens glädje över att gunga! Huske heter det på norska och samma ord betyder också komma ihåg.

Jag och Elian med hans UNDERBARA fröknar Ingunn och Kari -
Ni är UNIKA OCH FANTASTISKA och gör ett strålande jobb!

Ikväll hämtade jag Charlotte och Benji hos Sofie och sen har vi bara myst och legat och pratat som alltid.
Det känns som då vi var 10 år och sov över hos varandra. Vänner är värda så otroligt mycket!

SOV GOTT!

Softdag i vårt hem


Sötaste Benji imorse! Vill INTE fotas nu ju ;-)
De här två tog precis bussen in till stan för att möta upp Sofie. Nu har det äntligen slutat ösregna. Den första bussen var full med barnvagnar så de kom tillbaka hit hem alldeles våta.


Vi har haft en härlig dag men mest myst omkring i softa kläder och inte gjort så mycket mer än varit med barnen. Elian blev supertrött och somnade tillslut ( vi hann vila alla vi andra också = välbehövligt!) men då jag väckte honom vaknade han på fel sida = kaos i ganska lång stund... Jag önskar verkligen att jag kunde klona mig då Ellisen har ont i tänderna och äntligen somnat i selen och hon vaknar av en trotsig kille som gallskriker vad man än gör.

MEN vi hade precis den mysigaste stunden. Elian skrattade och hämtade alla Ellas leksaker och hjälpte henne med tandontet och han var så GLAD över att få delta. Nu springer han till mig med saker här och ber att få hjälpa till mer. SÖTT!

Ella har numera TVÅ tänder som spruckit fram, vassa och söta såklart.






MMMMM!

Vet ni vad? Efter en dag full av tokregn så lyser nu solen bakom molnen! TUR - för vi ska på SOMMARFEST på dagis hela familjen..

HAPPY TORSDAG!

Gårdagens

Igår fotade jag en dagens i farten på väg ut men hann ej lägga in den. Smutsig spegel + mobilfoto men det får duga för jag visar så gärna fram den underbart sköna och SNYGGA tröjan ifrån Proud.se som är en amningstopp! Perfekt om man vill vara sommarfräsch utan att ha linnen under som jag ofta har.




Jeans Gina Tricot, tröja Proud, skor H&M och kofta Zara.

dagen före midsommarafton!

Här hemma är det mys, lek och mat som gäller idag! Regnet öser ned så det är perfekt inneväder.
Hoppas ni har en SOFT och mysig dag!


I systers kök i Sundsvall!

Underbar dag:

Det blev en jättemysig eftermiddag härhemma med grillat & lek.


Myspys ibland alla miljoner leksaker.
Benji och Charlotte - världens finaste!



Far och son.


Ella, jag och Tore!


Ella är en HAPPY dame, världens bästa.


Sötskrutten som ätit så bra idag och varit så himla glad.
Han sov skönt i syskonvagnen då vi var i stan. Duktig kille!


Dagen avslutades med ett bad för Elian och Benji och sen somnade alla tre typ samtidigt.

Ikväll har det varit girltalk och kramar i soffan, är så himla glad att ha mina älsklingar i vårt hus!

It´s working!


VÄLKOMNA till Oslo älskade Charlotte & Benji!
Vi prommade till Onkel Donalds uteservering där vi sen mötte upp Caroline.


Fina Caroline!

Det var helt magiskt att mötas idag med våra barn! Komplett kändes det såklart då Elian kom hem och då han och Benji lekte med bilar och åt kyckling var jag alldeles varm inombords, LYCKLIG!



  
Som ni redan vet åt vi godaste glassen på DolceVita!
Jag valde stracciatella och pistage, pistagen är helt ljuvlig.

BESÖK - JIPPIE!

TYVÄRR så fungerar lite på blogg.se idag därav tystnaden imorse och eftermiddag... Men, vi tokmyser av vårt besök och just nu leks det ute efter grill i sköna solen. I LOVE it!

Icecreamshopping

systrar på DolceVitaGelateria!

Sista babysången för säsongen...


Idag var det säsongsavslutning på Babysången och Ella var söt i sin nya Tummenklänning som vi fått av Bror och familj i dopgåva!



Jag, Ella,
Elina och Benjamin som är en månad äldre än Ella!

Idag kastade jag på mig kläder och håret fick hänga i samma knut hela dagen, lite dreggel på axeln och HEY en riktig hemmafru. Eller inte? Oavsett så blir det ibland!


Smarrig tårta fick vi också!

Vi gick snabbt imorse och jag hann få i mig yoghurten och latten i farten som tur var för det hanns inte med någon frukost hemma. Sen var det sångstund och efter det fika som alltid. Det är så kul att möta andra hemmamammor och hemmapappor (en!) med sina fina barn. Jag pratade med Pappan innan vi skiljdes åt och vi diskuterade det här med Pappaledighet, hur viktigt det är och hur mycket längre Sverige kommit än Norge.

Nej nu MÅSTE jag kasta mig i säng, klockan är ALLTFÖR mycket!

Önskar er en GOD NATT!




dagarna springer förbi!

Det blev en trevlig köttbullslagningseftermiddag här som avslutades med MAT! Så goda blev dem, Mammas recept som ni kan få senare om ni vill. Jag känner att tiden inte räcker till nuförtiden med två små, men med ett leende kommer man iallfall längre ;-)


Skön dag

Efter sommaravslutning på Babysången mötte vi upp Anne och Caroline för en mysig lunch!











Ellisen vill ofta hänga i selen nu istället för ligga i vagnen, självklart mys att vara nära!

Strax kommer Petronella och idag ska det rullas köttbullar och annat ska fixas.
Så härligt med friends som vill komma och vara med och hjälpa till!

Update:
Dagens: Jeansleggings Gina Tricot, amningslinne Ecoloco BOOB, klänning Gina Tricot och kofta H&M. Skor ConverseNova Star.
och filt

No stress?

Idag skulle E fixa hyrbil då vår fått något elektriskt fel. Så jag och barnen myste i sängen och då E hämtat Elian till dagis fick vi tjejer bråttom. Men vi hann och nu sover fröken i selen samtidigt som jag hann äta en yoghurt i farten:) Strax babysång!

Mamma....

"Jeg plukket blomster til deg"



Inget gör mig mer lycklig än mina vackraste blommor Elian och Ella.

Skön måndag


Ni kanske förstår hur smarriga dessa bullar är på Godt Bröd?
Det blev en lunch i farten innan dagishämtning eftersom fysiotimmen tog sin tid.


Elian har varit på Burger King idag med dagis och ätit gott och lekt i BOLLRUMMET!
Han öppnade sin present på bussen och visade stolt fram sina transformersbilar som var alltför läskiga ( skumle) då man monterade ihop dem. Var för sig passade mycket bättre!



Bussbyte!
Sekunden efteråt vaknade Ellisen.


Nu är Elian i säng och Ella ligger här och leker naken bredvid mig. Jessicas besök förgyllde vår dag och då hon skulle iväg ville Elian absolut se "Jessica åka iväg". Vi åt spagetti, köttfärssås och sallad med oliver som jag har "dilla" på just nu. Såna med kärnor, mmmm!

Nu ska jag försöka ta tag i vårt gästrum/kontor... Därinne samlas allt som inte får plats någonstans ;-)

NJUT kvällen!

Jessica


Sötisarna på Godt Bröd.

Vi har mysbesök av Jessica och hon står just nu och diskar efter maten så jag ska passa på att städa lite härhemma!



Hej ifrån oss

Just nu är vi tidiga på helsestationen och Ella är trött hungrig tjej. Eftersom hennes ena tand nu är vass kan jag tänka mig att det kliar för hon har ofta alla fingrar i munnen och då kräks hon ibland. Kände att något varmt sköljde över mig då vi väntade på tbanan och ja då, överallt! Men man blir van... Efter kontroll ska vi fika med Jessica som äntligen flyttat hit, längtar!

resa med bebis!


Ella sov sött i selen då jag passade på att gå på toaletten, inte alltid så lätt då man har vagnen incheckad direkt Oslo - Sundsvall och har flera timmar med en bebis. Men då hon sov passade jag på att lägga ned henne på en soffa då jag fikade så att hon fick vila ryggen.


Många undrade vad vår sele heter. Det är en ergonomisk och ekologisk sele som kallas
ERGOsele ifrån Vidunderbarn.no

Ella satt skönt i sin och för någon vecka sen tog vi ut bebisskyddet som vi hade i starten. Den är mjuk och skön och tyngden vilar på höften istället för nacken då jag bär. Elian satt i den hos Eivind häromdagen men då på ryggen då de lekte flygplan. Rekommenderas!


Zzzzzz





hallonkick!

Det var längesen jag gjorde en god smoothie så idag gjorde jag en extra stor till frukost, det är så gott och skönt att få i sig vitaminer till frukosten.

Dagens ingredienser:
Naturell yoghurt
Apelsinjuice
1 banan
Massa frysta hallon




All about eyes


Denna ögonkrämen ifrån
Clinique shoppade jag på TaxFree på flygplatsen!
Den är en skön, lätt kräm med egenskaper som ska minska plufsiga och mörka ringar runt ögonen.
JA TACK - säger en trött Mamma!


Jag hade den för något år sen och minns att jag tyckte den fungerade. Nu finns det även en formula som är mer rich men jag gillar originalet.

Zzzzz

Vi somnade om lite och nu har jag tagit en dusch, det gör verkligen att man piggnar till!
Ellisen slappar vidare så jag ska passa på att äta också ;-)

Godmorgon!


Kvällsfika och pussel igår.

I Oslo skiner solen och här har jag varit upp med Elian som nu är på dagis och Ella fick nyss ett välbehövligt bad. Men tror hon vill somna om snart för hon brukar sova ut om morgonen. Dock älskar ju Storebror att hålla handen, pussa, krama och prata med henne innan dagis så då blir hon väckt. Han ska varje dag berätta att hon fick vatten på huvudet i kyrkan numer. Det kommer han verkligen ihåg!

Önskar dig en FANTASTISK Måndag!


Plans

Ikväll har Ella varit ganska duktig på att sova men hon har vaknat titt som tätt och ätit. Nu ska jag lägga mig och läsa och sen börjar en NY vecka imorgon, längtar! På schemat står:

Måndag:  Fysioterapeutbesök med Ella ( vanlig kontroll)
Tisdag:    Laga köttbullar till dagis fest på torsdag. Petronella besöker oss och hjälper till! (Mamma, maila mig recept!)
Onsdag:  Charlotte och Benji anländer Oslo och bor hos oss till söndag - JIPPIE!
Torsdag:  Sommarfest på dagis!
Fredag:   Elian är ledig och vi firar Midsommarafton hos oss!

SOV SÖTT - kom ihåg att du är värdefull!

beautiful!


Asos.com
Skulle jag på
Midsommarfest och inte behövde amma skulle jag ha klickat hem denna direkt!
      
Jag blir så glad av vackra kläder!

Update: Jag ser att min favvoväska hos Chique kommit in i vitt, så FRÄSCHT!


Jag spanar efter GALAklänning till Mammabloggalan den 4 juli.
Svårt att definiera vad som ÄR gala tycker jag och jag vill helst inte ha hellångt. Gärna något som döljer en Mammamage....
Bäst att spana vidare medans skruttan slumrar.

Elian är duktig nu och vår kvällsrutin är:
Läsa saga, sjunga sånger och sen ska jordgloben vara tänd och dörr öppen. Nya rutiner med andra ord. Tidigare fick vi inte ha dörren öppen eller någon lampa tänd, ingen bok skulle heller läsas för han ville ju bara sova... MEN med nya tider kommer nya rutiner och han är så DUKTIG!

Dagens i en biltvätt

Tjohoo!

Ikväll fungerar det bara med små bilder för mig ( om det ens fungerar...), dessa bloggverktyg som strular! MEN inom kort kommer ni få se en del nytt härinne så jag hoppas det kommer fungera bra och jag LÄNGTAR!



Dagens: Skönaste långklänningen ifrån H&M + kofta ifrån samma ställe.
Båda väldigt gamla.



Det tog en stund så jag hängde med Elian ut en sväng då han lekte. Ingen hjälm låg i bilen så det blev lugn lek.
Cykeln är superbra då han kör iväg på den och balanserar. Det går undan i svängarna då han har hjälmen.


Idag blev det som sagt en välbehövlig biltvätt som blev familjens gemensamma aktivitet.
Jag och Ella stannade hemma imorse medans killarna + Skai och kompani gick en skön skogstur och såg på djur. Önskar jag kunde följt med men min nacke totalstrejkade efter mycket bärande på Arlanda igår. That´s life och jag har hela dagen levt på min mysmorgon med Elian.


Fotbollspappor

Nu gick E på en viktg fotbollsmatch! Vädret strålar så det kan ju inte bli bättre. Han och Skai hade VIPbiljetter med mat så de skuttade iväg som två små pojkar.

Vi myser och snart är det natta för Lilleman. Lillsyster däremot får ju göra som hon vill dagtid och somnar gärna sent kvällstid så att hon får mest möjlig tid med sin Mor ;-)

Hoppas ni får en underbar kväll!

Bara vi?


Vet inte om det bara är vi men vår bil blir då och då en väldigt smutsig bil inuti och utanpå:) Tiden räcker helt enkelt inte till. Men nu har vi tvättat bilen och vi fick betala extra för att den var så smutsig HaHa. Elian lekte reparera cykel utanför som ni ser :)

syskon


Dessa två blev verkligen glada över att se varandra igen!
Kramar, pussar och skratt har delats ut flitigt sen igår. Mitt hjärta blir varmt.

morgondans!

Jag och Ella får just nu morgonunderhållninh av bästa Elian! Han har legat och gosat och gosat med mig imorse, säkert i över en timme. Verkligen hur mysigt som helst!

morgondans!

Jag och Ella får just nu morgonunderhållninh av bästa Elian! Han har legat och gosat och gosat med mig imorse, säkert i över en timme. Verkligen hur mysigt som helst!


Saknar

Ellisen sprattlar här med mig, hon har sovit en del idag = sen läggning! Men det gör ingenting. Jag packar upp och vi pratar. Viktiga ting ;-)

Imorgon är det SKÖNA SÖNDAG och jag bara saknar min Syster och Mamma. Vill bo NÄRA!

prestige


Mina nya brillor kommer ifrån Prestige. Vad härligt Arlanda är, många mysiga butiker att strosa i. Men jag hade sleeping beauty i selen och ville komma till vår gate i tid så det blev lite taxfree och två solisar. Men nästa gång ska jag spana mer.

Nu ska jag fixa med packning och plocka lite hemma.
Tvättmaskinen går varm för att säga det milt.

NJUT KVÄLLEN!

ps!

Den söta muffinsbodyn i tidigare inlägg kommer ifrån EXIT i Sundsvall ( Name It är märket) precis som de mest ljuvliga mysbyxor!

 
Dessa köpte jag i ljusrosa också.
De blir söta ju "mindre" de blir som knickers, något jag verkligen gillar på barn. Med rysch helst ;-)

we are home!


Ella just nu.

Jag NJUTER av att vara nära Elian igen!
Att få bada och lägga skatten i sin säng var verkligen myspys.

Avresor och blommor



Efter blöjbyte sover Ella i soffan bredvid mig och jag läser Chic och Family Living och dricker en smoothie.

Många föräldrar sitter omkring mig med sina barn som ska resa iväg. Det verkar som det är studenter som ska till Thailand eller Usa. Så fint att de bryr sig så men man märker att deras barn helst bara vill dra iväg:) Säkert många som precis tagit studenten och för första gången ska ge sig av hemifrån. Spännande!

Visst är förresten shortsen söta? De finns på Åhléns och de blir jättesöta med vit fräsch tshirt och enkla ballerinas. Kram så länge.

Saknad


Elian väckte sin Pappa strax efter kl 5 idag och de har hunnit cykla på Ekeberg. Som jag saknat och längtar nu!!

Sky City


Ella fick resa första resan i pyjamasen eftersom hon sov då vi åkte. Om det inte hade regnat hade vi åkt in till Stockholm en sväng innan nästa flyg går men nu myser vi på Waynes istället.

TRAVEL

Nu äter jag lite frukost här och strax ska vi åka till flyget! Ellisen sover så reseoutfiten blir pyjamas tills vi kommit till Arlanda. Det har varit så MYSIGA dagar här och jag är GLAD vi åkte.

Önskar er en FAB LÖRDAG!

sista kvällen med gänget

Just ammar jag och ska strax packa ihop våra ting. Vi reser tidigt imorgonbitti. I eftermiddag fick Mormor en försenad Mors Dagspresent samtidigt som vi åt god pizza. När jag packat färdigt och Alices barnfilm är slut ska vi se den vi hyrt och äta massa gotta.



KRAM ifrån oss!


En härlig familjedag

Idag har vi varit på Manne & Alices examen på Allsta skola där jag själv gått. Mina fröknar stod längs väggen vid sidan alla klasser som sjöng och det var en glad känsla i mig då jag var tillbaka. Alice var SÅ duktig som sjöng en egenskriven sång med en klasskompis.


Sötisarna!


Ella kräktes upp morgonmjölken strax innan vi drog på min klänning och hela sin egen outfit så jag tog på mig jeans istället. Lika bra det så jag inte frös mer än nödvändigt.

 
Jag & Mamma!


Examensfika hos Bror och kompani.
Massa goda kanelbullar, paj och Alice önsketårta med hallon, som jag ätit dessa dagar....



TITTUT säger Ella!


Isak med sin Mamma.
En kramgo kille, ett plus i kanten ;-)





Sen drog tjejgänget in till stan och lunchade. Ella sov sött i vagnen hela stunden och vaknade inne på EXIT där jag shoppade loss i storlek 74 åt lilla stora damen. Alice drog vagnen och var så duktig.

STOLTA

Godmorgon Manne & Alices skolavslutningsdag!

Vi har ätit god frukost och läst ST, älskade Isak är ju på förstasidan i sportbilagan.

STOLTA är vi härhemma.


Update: Nu hittar ni artikeln här.
Nu är vi hemma och fikar tårta och bullar hos Bror.



utflykt i stan


Jag och Isak begav oss ut en sväng förut för att shoppa lite mat och blommor och jag fick äntligen min efterlängtade latte.
Min huvudvärk försvann och jag mådde mycket bättre då jag fått i mig den.




Vi hade en riktigt rolig tur för jag var verkligen blondie då det gällde att köra en automatväxlad bil.
Isak fick rycka in och hjälpte mig att lägga in parkeringsläge men sen fick vi den inte tillbaka... Jo efter en del skratt så gick det faktiskt ;-)







beige


Mormor tog med det beiga vagntyget jag beställt till bagen. Men den beiga varukorgen ligger fortsatt i Malmö.

Äntligen en sommarfin vagn.

Kjolig


Ella körde kjol till middagen.

Den finns hos Gullgrodan and I love it!


Ellisen på golvet i huset jag växt upp i.
Syster har gjort så himla fint här och trädgården ser helt annorlunda ut nu  än då jag var liten med hästhage och just nu bor det FEM hästar i hagen, ett föl som är två månader gammalt, jättesöt är han.


Vi har så mysigt här och bara är.
Nu ligger vi i soffan och jäser ;-)

Mange & Saras räkpasta!

Idag har vi ätit smarrig mat som avslutades med marängsviss med jordgubbar, mums!
Delar med mig av receptet som Syster använde idag.


Ca 8 portioner:

1. Fräs vitlöksskivor i olivolja på svag värme.
2. Hacka en kruka färsk basilika som du lägger i stekpannan. Låt puttra 5minuter.
3. Grovhacka 10-12 färska tomater som också lägger i blandningen.
4. Låt stå på medelvärme i ca 15 minuter, utan lock.
5. Koka spagetti ( Barillas Al Dente) i saltat vatten.
6. Krydda tomatblandningen med salt och peppar på slutet och smaka av.
7. Dekorera ett stort fat med ruccola.
8. Häll upp den färdiga pastan på fatet och häll sedan över tomatblandningen.
9. På toppen lägger du de färska kräftstjärtarna. ( 2 boxar )

Smaklig måltid!

(
Mange & Sara har en blogg!)

ISAKS DAG


Girls som väntar på Isak som fått sina betyg efter "firandet" i GAkyrkan.

Idag har Isak gått ut nian, vi var självklart där och firade honom! Jag körde Ella lite i vagnen utanför på slutet och hörde dånet ifrån Hedbergska, Guldtrofèn var i full gång!

Jag vaknade faktiskt precis och har efter lunchen missat tårtan. Ella ville amma och jag var nog ganska trött efter gårdagens bärande så jag tog mig en välbehövlig sovstund.

Nu körde Isaks Pappa med familj precis och lite senare kommer Bror med familj.


Isak, Gudfar åt Ella slappar av.


HAPPY TORSDAG!

FRAMME

Vi kom fram till Sundsvall tillslut och möttes av tjejligan på flygplatsen! Syster, Alice och Mormor!
Sen dess har vi varit härhemma hos Syster och myst, ätit god lasagne och pratat tjejsnack. Nu ska jag snart gå och sova men först väntar vi på Isak som är på bal ikväll. Min stora kille som nyss föddes tycker jag.... Är så stolt över dig!


Tjejer på Arlanda! Vi hade en härlig resa idag, mötte intressanta människor och en underbar bloggläsare som heter LOVA, tack snälla för att du fixade andra platser åt oss ;-) Då flyget lyfte kl 19 satt vi på rad 3.



Hemma i huset med Moster.
Alice i bakgrunden fick en choklad av söta Ashi som hon tackade så mycket för och hälsar att den var Så god.


Nybadad Svante!

SWEET DREAMS - morgondagen bjuder på skolavslutning!

Försening

Det är tekniska problem på vårt flyg och vi får ny info halv sex. Planet skulle ha lyft 17.25 men vi har ej ännu fått gå ombord. Ella slocknade precis i selen efter massa snack och skratt. Att resa med ett barn om dessutom ej kan rymma är ren och skär lyx:) Men jag saknar Elian massor redan. Eivind, dig också!

Bäst!

Nytt inlägg Ashi hämtade oss och har sen underhållit oss med mysig lunch. Tänk att man kan få så nära vänner trots att man möts så pass sent i livet. Det känns som vi känt varandra forever och Ella sa klart och tydligt till Ashi hur hon längtar efter bebis i magen. Hon skulle bara stå på magen och ligga nära som en boll. Hon pratar ett speciellt språk till henne också. Ljus len röst. Life is fantastic. Oj nu är vi sist på här.. Kramar!

Update: Angående raden "så pass sent i livet" så menar jag att man inte växt upp tillsammans!

Tax free

Ella spanade lite men somnade snabbt medans jag shoppade lite. Nu ska vi strax boarda!

Mail ifrån How To Kiss A Frog:

Hade jag kunnat hade jag tackat JA till nedanstående mail som damp ned. Hoppas någon av er därute kan få glädje av det!

Godmorgon alla Fantastiska Mammor & Pappor!
 
 
Nu är det snart sommarlov, men innan NI drar iväg vill Vi genom fantastiska
 
 
www.mamma24.se
 
erbjuda Dig chansen gå på gratis förhandsvisning på nya söta
 
 'I Drömmarnas Trädgård'
 
Lördag 13 juni . start kl 8.30 ( filmen börjar kl 9.00)
 
anmälan sker på:
 
http://nyheter24.se/mamma24/242565-mamma24-bjuder-pa-bio-den-1-juni
 
Mamma24.se bjuder på frukost innan filmen börjar!
 
Starta helgen med en riktig mysstund med de minsta!
 
Passa även på att besöka vår webshop
 
www.howtokissafrog.com/shop/
 
som just nu erbjuder rabatt på många av sommarens sötaste plagg
 
 Ha en bra dag i det regniga Stockholm..!
 
kram
 
Maria&Malin

Strax på väg


Jippie - Snart kramar jag mina favvisar!

Nu ska jag väcka Ella så hon kan gymma lite innan vi drar, hon tyckte visst det var väldigt skönt att sussa nu för jag har försökt väcka henne några gånger. Oj nu hör jag henne, gotta go!

vem där?


Nej men vem ligger här?......

  
ELLA!
Resklädd i storebrors byxor och tröja. Vilka minnen....
Nyss låg han där lika liten som Ella som samtidigt så snabbt blivit stor.

Nu somnade fröken så jag ska ta tag i mig själv här så att vi är redo för avgång.
Snälla söta fina Ashi ska faktiskt köra oss till flygplatsen. Hon är nog min skyddsängel här tror jag allt. God rakt igenom..

KRAM TILL ER!


Ps. Har ni tid över, klicka på december 2006 så ser ni hur lika Ella och Elian är. Fast Elian var mer killig, lite rundare och hade en snygg frissa ;-)






Lovely kids

Det var inte lätt att hitta påklädda barn i min kamera för de senaste dagarna har det varit nudehouse här ;-)


Igårkväll somnade Ellisen på täcket i köket medans Elian borstade tänder.
Här får lillasyster lite kvällspussar innan det är läggdags.

KÄRLEK!


Lycka kan vara att få dela på en stor kanelbulle med Mamma medans syrran sover i vagnen.
Att läsa en ny dinosauriebok och åka t-bana toppar hela upplevelsen ;-)


TACK för att jag får vara Mamma.
Om ett år är det inte softa Mammadagar längre, eller vem vet när Ella börjar dagis...
Men jag vet att detta är en unik tid med mindre sömn och mycket MYS. Ska bli bättre på att ta vara på den.

väder

OOps, känns som man kan lämna sommarklänningar och sandaler i Oslo?


Packa

Vi fick mysigt besök av Bestemor härhemma i eftermiddag och det var perfekt timing för då jag och barnen mötte upp E hade jag inte många krafter kvar. Vi hade en jättemysig stund ifrån dagis till Es jobb (även fast vi måste ha tappat en påse med kläder på vägen!) men då vi såg bilen så föll jag nästan ihop. Min dumma bihålstäppthet blev värre och det resulterade i mer huvudvärk. Så jag har försökt vila och slappat. Men nu måste det packas här!

Jag checkade nyss in på flyget så det känns ju nästan som vi är på väg redan ;-)

Ha en skön kväll!

Myspys


Ella ser ut som om hon blir fotad medans hon gör något busigt.

Vi är på BI och äter lite. Jag tog med min lunch ifrån Godt Bröd hit så Ella också kunde få mat. En dubbel latte får väcka mig idag, det behövs. Strax dagishämtning. Längtar!

vad ska vi äta idag?


Planerar eftermiddagen med E!

Visst är det härligt att vi alla är unika? Att vi lever olika liv och gör det vi trivs med?
Det tycker jag ;-)

Nu ska vi snart gå till bussen, Ella sov så skönt och jag blev lite seg. Min nacke känner av gårdagens rensarrunda.
Men med en kaffe och en god lunch så blir nog det mesta bra!

Önskar dig en underbar dag!

Ella är nybadad och somnar här i min famn så jag ska göra mig färdig så att vi kommer oss utanför dörren! Morgonen bjöd på 30 min på spikmattan och massa morgonskratt. Innan jag går vill jag säga att jag håller med Jonna här. Go girls!

VARDAG

Igår var jag och Eivind vakna galet länge, jag tror vi somnare strax före kl 2! Det rensades och kastades massor. Jag är imponerad av E som var väldigt strukutrerad och kastade både det ena och det andra. Det var hursomhelst KUL att göra något tillsammans, att starta och slutföra ett projekt.

Nyss pussade jag killarna hejdå och jag ska faktiskt avboka dagens fysiokontroll ( Ellas) då jag i så fall måste åka i kön om en halvtimme för att hinna. Jag hoppas vi kan få en ny tid runt lunch kanske nästa vecka, för imorgon reser jag och Ellisen. Då jag vaknade av Es klocka frestade det verkligen att somna om efter få timmars sömn men jag hade tänkt ta oss till babycafé... Vi får se vad dagen bjuder på, oavsett ska vi luncha med Caroline i stan så vi åker in en stund innan dagishämtning. Denna vardag - fungerar den fungerar allt!

PUH!

Här städas det i en bod som vi har under trappen. Jag förstår nu hur mkt jojande det varit. Först partytjej, sen gravid, först småtjock, sen tappa kilona, sen gravid igen och så alla årstider på det så kan ni tänka er att det bor en del kläder i olika sizes därinne. Stora kartonger är nu fixade tills Charlotte och Benji kommer och bor här nästa vecka. Mestadels kläder åt Benji men även massa fint som C blir skitsnygg i. Eller hon blir ju snygg i allt, men ändå ;-)

Bokat!

Att bila i nio timmar med en liten spädis därbak utan full översikt känns inte okej. Elian klarar sig men nej jag och E delar på oss så får Elian kvalitétstid med Eivind som Uffe så fint uttryckte det. SÅÅÅÅ kuligt det ska bli att familjemysa i Sundsvall men jag kommer sakna mina E som bara den.

Vi flyger!

Ellas nya grej!




Ella har börjat dra in läppen, så sött tycker Mamman!

Nu leks det för fullt och idag ska vi äta grillat, E är på väg hem och det blir soft kväll hos oss.

Smaken är som baken, men ett tips!

Från det ena till det andra! Jag har nu sminkat mig och är klar för dagen. Då Ella vaknar ska vi ta bussen och hämta bilen, sen hämta Prinsen på dagis! Ni frågar ofta om sminktips och om jag kan göra hela inlägg om hur jag sminkar mig. Sanningen är att jag inte hinner ( eller vill :)) Men ett tips jag ofta tycker fungerar, allt beror ju på hur man ser ut, är att markera ögonbrynen!

Jag trivs med lite utväxt i håret därmed kan jag också markera mina ögonbryn lite mer. Hårt puder / kakform är absolut bäst. Jag använder TRUCCO + pensel ifrån FACE. Markera ögonbrynen efter humör, mina är egentligen ljusa. Glöm inte rouge och läppstift - det gör dig garanterat fräschare!



Nu ska jag hänga en tvätt och lägga mig på spikmattan medans Prinsessan sover.

Så nära men så långt borta...

Isak, min systerson, går ut skolan på torsdag och kusinerna på fredagen ( sommaravslutning!). Jag hade SÅÅÅ gärna varit där i år då jag faktskt är ledig. Planen var att Mamma skulle komma hit och så skulle vi bila till Sundsvall tillsammans. Men hon orkar inte det pga nacke osv... Jag önskar jag var superwoman och kunde köra ensam med barnen.

Men Elian är ju en vildis som gärna springer fort och överallt och Ella äter ofta dagtid... Jag är lite snurrig nu och vet inte ens om det finns plats någonstans för oss för tydligen är Mammas lägenhet uthyrd också. Jag blir ibland lite bitter på att det inte går något flyg Oslo - Sundsvall. Då kunde jag få hjälp både här och där men med byten och vagnar som ska plastas in med två barn så känner jag att det är för tungt just nu.

Kanske vi ska köra ändå? Tål att tänkas på!


En illamående nygravid MAMA sommaren 2008 och Alice - vackrast i världen!

TACK shaktimattan.se

Ni som hängt med mig en stund på bloggen har märkt av mina nacksmärtor som letar sig längs rygg, nacke och bryter oftast loss med rejäl huvudvärk. Det är NI som tipsat mig om spikmattan och nu har jag fått en att testa. Jag är redan beroende efter bara en helg. Den är så härlig att ligga på och jag tänker klart då jag tar mig en kvart här och där och bara ÄR. Det gör ont men det är en skön smärta som är värst då man ska upp ifrån mattan!

Jag tipsar alla jag möter att PROVA! Den ska lösa upp spänningar, hjälpa mot depression och nedstämdhet och mycket annat!
Ännu har jag bara provat den på rygg och lite nacke men ska avancera snart och lösa upp spänningar i käke också för det behövs.

Shakti - den indiska spikmattan heter den och min är orange.



Vinnaren!

Nu har killarna åkt iväg. E var inte helt i form idag men absolut bättre än i helgen. Elian sov i sin säng till 5.40 och låg sen och gosade med mig i två timmar och var jätteglad. Det blev en morgon med många pussar oss tre emellan.

Ella somnade igår runt 22 och sover ännu, en riktig sömntuta det där ;-)

HAPPY MÅNDAG alla glada!

Ps. STORT GRATTIS Anna - maila mig din adress: [email protected]

"Postat av: anna

oj det fanns mycket fint! Jag skulle nog bli tvungen att sticka imellan med lite pengar, men jag vill ha en turkos grodklänning till min lilla! Den var ju bara för söt. Sen skulle jag köpa sov gott skylten också!

Så nu håller jag tummarna!


Söndag


Det blev en del hårfix idag men ännu mer kos.
Ella låg så nöjd på filten och beundrade fina Pernille som vakar som en liten skyddsängel över Ella.
Det värmer mitt hjärta. Henrik vill gärna bära, hålla, krama och pussa han också.



Här mmsade jag samtidigt, det skedde ting i blöjan för att säga det milt.
BuddhaElla är i farten.

Vi har blivit bjudna på extra famnar, god mat och härliga skratt idag.
Våra söner leker så fint ( hrmf, det stökas och bökas men de har så KUL!) och är helt galet glada tillsammans.
Det finns ingen större lycka än det.

TACK för idag!!


Bye Bye säger tuffingen i skinnjacka ifrån MeMini som kommer härifrån.
De söta linnebyxorna som han hade igår såg jag att ni undrade över, de är också av samma märke: MeMini.


Här drog vi vidare till snälla Stefan & Petronella som efter en myshelg i Sverige ville låna  skrutten.
SJÄLVKLART sa vi ja då Elian blev superhappy då jag frågade honom om han vill möta dem.
Att han sen somnade i bilen på väg dit eftersom han bara sovit 10 min på dagen och fick väckas och motiveras av en stor chokladkaka kan vi kanske glömma idag? För sen hade han så mysigt med Stefan som fick tränat sina armar idag genom att bära Elian gata upp och ned och kika på bilar.

 

Sen hade vi en härlig dejt med Caroline jag och Ella. Hon slocknade så sött i soffan och sov mest.


Livet är inte alltid en dans på rosor och de som inte förstår att min blogg inte är privat borde tänka om.
En dag ska jag skriva en bok om livet ifrån två till tre och sen till fyra. Men imorgon startar jag med att presentera vinnare i tävlingen och berättar om en ting som jag är helt beroende av numera... It hurts!


Man kan alltid hitta fina stunder och minnen varje dag.
Om man vill och ser tillräckligt noga.  Vissa dagar behöver man inte ens kisa, det bara strömmar vackra ting omkring en.
Ser du hur vackert det är med en vän som bryr sig? Eller vill du alltid ha mer?

SOV SÖTT!

NOT WORKING!


GRRRRR!! Mina bilder tar typ en halvtimme att lasta ned i bloggen ( eller nej jag ångrar mig, det fungerar inte alls..)och bilden ovan möts jag av då jag ska se min egen blogg. Kanske dags att ta farväl av min gamla vän blogg.se? Bara massa tok nuförtiden och med två små så gäller det att fånga stunderna ( de bloggvänliga ) och jag har INTE tid att hålla på så här....
KRAM!

Piggelin

Nu är vi hemma och Elian äter kvällsfika!
Eivind verkar piggare och är uppe på benen vilket gör mig riktigt glad.
Inget är som att bli frisk då man varit sjuk, man uppskattar det annars självklara.

mms


En trött skrutt vid slottet på mms ifrån Stefan!

Dags att hämta och åka hem och sova snart. Vilken härlig dag vi haft, thanks to wonderful friends!!!

Jacob aal

Nu leker Elian hos Stefan och Petronella som frågade om de fick låna honom.
LYX att äta med Carro och Ella. Nu kommer maten, min andra dinner idag ;-)

Mys


Ella sitter i skrivande stund och bajsar hos Tante Ashi. Perfekt budhaställning på fina gravidmagen:) Nu ska vi äta. Det går snabbt mellan bajs och mat här:)

Igår hade vi en underbar kväll:


Elian hade med sig bilarna på besök igår!
De nya ifrån Cars är de allra mest populära + vår Audi som vi fick hem igår då vi väntar på en ny i augusti. (
Smart marknadsföring.)
Polisbussen har han hunnit låna av Henrik fast vi knappt varit på besök i två minuter då bilden togs. De är som syskon dessa två, så otroligt kul.


Igår efter FAB grilldinner utomhus chillade vi i soffan med massa gott. Elian var i heaven och åt och åt.
Sen skrattades och busades det tills sent på kvällen. Då vi körde hem var det en trött kille i bilstolen och då jag la ned honom hemma efter tandborstning somnade han sött.


  


Lycka är att få vara hund och Franklin ( en skölpadda i barnetv) tillsammans och sen byta ;-)

  
YOU make me SMILE!

Nu ska vi iväg.
Önskar er alla en SKÖN söndag!





Copy Paste

När man har dålig tid ( då ett barn sover och ett annat ser på film gäller det att passa på eftersom E ligger sjuk) och duschat på en minut är det HÄRLIGT att kunna plocka fram en outfit snabbt och enkelt. Jag kikade in hos AnnaStina och Johanna imorse och då jag sen öppnade garderoben blev det lite "copy paste" = dagens outfit! TACK vännen för att du inspirerar, jag blir GLAD av dig! Mycket har skett i hem och garderob thanks to you!


Därför skickar jag denna awarden som jag fått av Emma och kompani till DIG!
Du uppdaterar, skriver och är otroligt ambitiös med bloggen trots att du och Johanna ofta är homealone.
I´m impressed! Det trodde man inte då du och jag startade bloggkonverastionen och du frågade mig: Hur får du tiiiid?


Idag har jag tunika och tights Bik Bok och kofta H&M.

Nu ska vi igen på härligt besök till Ashi och kompani, herregud kan inte ni köpa radhuset bredvid oss?

Ps. Min rosa tröja iifrån igår kommer ifrån ZARA. Under den BOOBs amningslinne.

Syskon!


Igår var elian tuff kille härhemma i finaste Storebrortröjan och de skönaste jeansen ifrån
Monochico ( Nova Star!)
Ps. Monochico har nu 25% på MOLO både i butik och på weben!



Puss Syster Yster!


Vart tar tiden vägen?

Vi myser härhemma Elian, Eivind och jag. Shrek går på tv och killarna ser på datorn då E hoppade fallskärm. Jag försöker rensa i min mac för att få plats med fler bilder men inser att jag måste köpa ännu en extern hårddisk om jag ska kunna blogga som jag vill. Hittar såklart massa gamla bilder och jag undrar verkligen: Vart tar tiden vägen?

 

En blek gravid Mamma som toklängtade efter vår Ella varje dag och undrade hur tvåbarnslivet skulle bli..., förväntan och en liten kille med långt hår. Elian var så liten på den tiden och vips blev han stor då Ella kom. Precis som alla sa att det skulle kännas. Hans ben blev plötsligt så mycket längre och kärleken delades inte i två utan fördubblades, minst!




Vi får återkomma..


Här skålar Pernille, jag och Elian ( ? Eller bär han bara sina bilar?) in dagen!
Observera Pernilles tights, Sweden ;-)



Jag älskar mina två barn så otroligt mycket så ibland gör det ont överallt.
Vi har haft en underbar dag och kväll hos familjen Ashi och kompani, miljoner tack för att ni finns.

Ta hand om varandra därute!




Det sker ju nästan alltid då det inte ska ske..

Jag tog en dusch då Elian somnade med oss i stora sängen. Ella låg nakenfis på sin filt och var glad. Då hon fått nya kläder så tänkte jag bara bära henne ned och fota dagens outfit för det är en så fin klänning... Men i trappen spyr hon ut allt över oss båda och jag kan inte annat än skratta. Tur man inte klär sig fint här förrän man är på väg utanför dörren kan jag säga. Klänningen hinner nog torka också innan vi ska ut igen. Om E orkar.

I skrivande stund väcks Elian av E och Elian är INTE glad kan jag lova... Men om han ska somna ikväll så måste vi..



Bästa besöket!


Vi fich härligt besök av bästa
Ashi och Henrik!
Så det blev pannkaksfrukost med annat smarrigt tillbehör.

Elian skulle absolut ha en nyvaken tjej i vagnen bredvid sig och se på henne.

TACK snälla för att ni lyste upp vår förmiddag!


Henrik poserar glatt.
Oops här ser man att vår flagga är både och, en svensk och en norsk flagga i ett.


Nyvaken skrutta som också ville vara med.
Sen fick hon vara nakenfis på mysiga filten i köket medans vi åt färdigt och killarna lekte på Elians rum.
(Som jag precis städat, idag var det definitivt lekrekord ;-))



VÄRLDENS FINASTE mage i vår hage.
Tänk att Prinsessan ligger därinne och gör sig klar för att möta oss alla?
FANTASTISKT!


Henrik skickar en slängkyss till alla er härliga bloggisar!
( I know, dags att klippa gräset...!)


LYCKA


Vi fick GULA fina rosor, bara en sån sak att Ashi tänkte på lilla svenska mig?
Sätter enorm pris på vår vänskap Darling och vet att du alltid finns där, det är så skönt!

(Jag gillar att det är motljus här, älskar min nya kamera!)

Morgonbarn

Ella ammade som alltid då hon vaknade och så kom allt upp i retur samtidigt som hon log stort!
Hon är så himla glad. Vi gick ned istället och lät en förkyld E få gå upp och lägga sig.


En kille som ÄLSKAR att gå omkring i pyjamasen och leka med alla bilar samtidigt som han ser lite film.
Idag är vi nostalgiska här, E har köpt filmen han alltid såg som liten: "Et amerikansk eventyr
Fivel - Reisen til Amerika!"


Ella har alla leksaker man kan ha just nu i babygymmet?
FYRA månader idag - GRATTIS!

Nu ska jag äta lite frukost här, morgonens höjdpunkt!

Svenska Flaggans Dag


HAPPY Sveriges Nationaldag!
Heter det även Svenska flaggans dag fortsatt? Oavsett så borde Midsommar vara dagen D tycker jag, men kanske lite sent att ändra på ett historiskt datum ;-)


Det är KUL att det börjat firas mer i Sverige de senaste åren ( speciellt sen 2005 då det blev en helgdag) . Jag har själv inte upplevt det men vi tänkte en stund åka till Mamma i helgen för det hade varit så kuligt. Dock blev både jag och E dunderförkylda så vi blir nog bara hemma idag och myser. Jag hoppas vi kan ta oss till Kyrkan lite senare i eftermiddag.

Hoppas att DU får en strålande nationaldag vart du än befinner dig!

SKrattattack


Ella igår!

Vi har skrattat så att jag fått ont i magen här. Ella skrattar massor då man busar ( töyser) med henne men då jag sen skulle sjunga Somna i ro för att göra henne i sovmodus så skrattade hon högre än någonsin. Är det så komiskt att höra Mamma sjunga?

Nu får E ta över, jag ska se Greys och äta lite. Blir så hungrig av att amma!

Status hos The Aamodts:

Ellisen gurglar lite i babygymmet. Klockan 19.15 slocknar hon varje dag och vaknar sen superhappy och vill leka med oss. Elian somnade för en halvtimme sen. Det går bättre och bättre nu och idag sov han bara 30 min på dagis = ny rutin och väldigt snart tar vi bort dagsovingen för jag tror den är en stor bov i kvällsdramat hos oss.

Men så länge barnen är friska och glada mår jag bra!


Idag läste jag lite MAMMA då jag väntade på t-banan.
Det var egentligen en gåbortpresent åt Heidi där vi var på lunch i onsdags. Svenska MAMA fanns inte så jag köpte istället den norska varianten ( ingen norsk Mammatidning är som MAMA). Men så såg jag i tidningskorgen att hon redan hade den. Så då jag springer på MAMA ska jag köpa två stycken denna gång!


Ljusen är tända och jag ser på Berg Flyttar in. Bert är ju så himla originell, jag tycker det finns för få originella svenskar!

kul på hjul

Jag och Ella åkte och mötte upp E efter jobbet och hämtade Elian tillsammans, vilken lyx!

Sen åt vi stora glassar medans jag väntade på min tur i kön på Posten. Det blir enkel och sen dinner här för Elian har nämligen fått en cykel. En helt fantastiskt smart uppfinning som min Mamma pratat om. Så den ska självklart cyklas på tills det blir mörkt om Elian får bestämma....

Det är
KulPåHjul.se som skickat oss cykeln, TUSEN TACK - den är redan en succé!



  



"Med denna balanscykel lär sig barn att utveckla sitt balanssinnet tidigt. Det är enklare att balansera på en tvåhjuling om barnet inte samtidigt måste trampa. När barnet kan balansera säkert på sin cykel kan man gå vidare och ge barnet en vanlig tvåhjuling med pedaler - utan stödhjul. Cyklarna har en unik och rolig design som tilltalar såväl barn som föräldrar. "



Aj aj



Idag har Mamman ont i huvudet och hosta och dottern är mest glad om hon inte helt plötsligt gallskriker och gnager hårt på Mammans hand. Vissa dagar blir helt enkelt inte roligare än så. Men SOM jag älskar, det är ju så härligt att ett leende kan skapa orkan inombords. Ella Synnöve Aamodt, du är så efterlängtad!


Vi ska vara jätteglada då killarna kommer hem snart, för vi längtar efter er!

TGIF - again!

Godmorgon FREDAG!
Alla blir glada av tanken på helg eller hur? Elian var så go imorse då vi vaknade. Han somnade i sin säng efter många om och men igår. E var borta så jag hade det jag gjorde med två vakna barn som borde ha sovit...

En dum konstig hosta har flyttat in i min hals men det känns faktiskt lite bättre idag. Skönt att bara vara och gosa med Ella såna här dagar. Hon åt faktiskt inatt vid 3, inte vanligt. Men det berodde nog på all sömn igår på dagen = hann inte äta lika mycket som hon brukar.

Hoppas ni får en UNDERBAR fredag, har ni några Nationaldagsplaner?

KRAM!

Vinn 300 sek hos Gullgrodan.se

Nu startar vi ännu en HÄRLIG tävling tycker jag!



Ni kan vinna ett presentkort hos
Gullgrodan på 300 sek. Därifrån kommer Elians snygga kuddar, Ellas söta kjol, min amningsfilt och våra fina ELLA- och ELIANträbokstäver. Vad skulle du välja om du vann? Kika in på hemsidan och dröm dig bort, men kom ihåg att lämna en kommentar härinne sen för att delta i tävlingen. Vinnaren lottar jag fram i helgen.









❤ LYCKA TILL❤

status:

Det regnar hos oss ikväll, mysigt!
Vi har nyss haft en mysig kvällsstund jag och Elian med saga och kvällsfika. Ella slocknade 19.15 efter många hållavakenförsök. Men just nu ammar jag henne lite och hoppas att hon somnar om.. Annars blir det vaken tjej ikväll, mysigt det med.

starbucks anyone?

En GOD latte vore inte helt fel just nu. Då jag var i USA sommaren innan jag flyttade till Oslo så fick jag verkligen smaken för just Starbucks. Nu får Kaffepikene, Kaffebrenneriet och andra kaffeställen i Oslo kompensera men det finns ju inte lika spännande kombinationer som over there ;-)


Ville bara visa er ett linne som en snäll läsare skickat! Tack snälla
Emma.

Hemmamys


Känns lite ovant att fota sig själv utan att man ser i displayen.


Idag är jag hemmaklädd och det är så SKÖNT!
Lockarna fick jag av gamla skumgummigrejor jag fann då jag rensade. Satte i dem i nytvättat hår och vips. Jag har typ miljoner hårklämmor och annat och har nu slängt 5 (!) påsar med gamla produkter som bara skräpade... Blä!


Mina E är på väg hem och Ella har sovit nästan hela dagen med små uppvaknanden för mjölk.
Hmmm tror hon verkligen njuter vår softa dag!

Surprise!

Härhemma rensar jag badrumsskåpen mellan matning, blöjbyten och lek och det är så skönt att slänga alla gamla burkar och smink som bara ligger... Nu kan vi få plats med NYA ting istället. Tror E kommer bli happy då han upptäcker att jag tar hand om hemmet och inte bara shoppar och äter smarriga luncher ute. Vilket han självklart unnar mig då jag är hemma med sockerbiten. Det är inte en stor del av livet som du kan vara hemma och MYSA så man ska ta vara på tiden. Men ja ni förstår, han blir nog glad ;)


En ganska färsk Ella.

Det är mycket nytt som sker i mitt liv och det kommer bli lite nytt utseende på min blogg också framöver. Mer än så kan jag inte skriva just nu, även om jag vill!

Ni är iallafall de BÄSTA läsarna som finns, så det så!

love


Ella igår. GLAD som alltid!

Nu ligger en nyvaken tjej och myser bredvid mig. Jag äter sen frukost. Ellisen fick ett skönt bad med klippaallanaglar och fixa bort lite mjölkskorv förut. Min lilla nyponros!

Godmorgon ifrån oss!



Nu gick precis finaste killarna ut genom dörren och jag ska krypa ned och gosa med Ella igen.
Tror hon vaknat till nu. Solen strålar ifrån en klarblå himmel och vi ska ha hemmasoftadag idag, I LIKE!


Puss & Kram får jag alltid på morgonen, det är så mysigt!

Hoppas ni har en riktigt härlig start på dagen.

Hur gick det?

Elian kom ut och ville ha ny blöja och startade sen sin vanliga kvällsgrej... Jag smsade hem E som åkt iväg i god tro och kört radiostyrd bil ( han är en evig optimist!). Så kom han hem och körde nattaracet och jag ammade Ella. Tore tittade på karusellen och jag bad honom förklara för E att KONSEKVENT is the shit. Elian är ju trött och han ropar Mamma med en bestämd och nästan komisk röst...

Skulle jag ha gått upp då så är kriget förlorat. Då kan han ropa på vem han vill och så fungerar det ju inte då man ska SOVA. Det gick fint tillslut och sen slocknade även Ella i min famn och sov vidare i sin säng. Hon har vaknat två gånger för matpåfyll inför natten och jag är NÖJD med kvällen!

Har hunnit byta sängkläder, vikt lite tvätt och bara varit. Så FANTASTISKT SKÖNT!

Nu ska jag se Greys med tända ljus och sen sova. Måste bara fråga om ni som bor i Oslo vet om att Svenska Kyrkan firar Nationaldagen på lördag? Om inte så får ni här lite info:

"17:00-20:00
Vid, förhoppningsvis, bra väder startar firandet vid flaggan på gräsmattan på kyrkans sydsida. Där blir det brasskvartett, körsång, tal av ambassadör Michael Sahlin, gemensam nationalsång mm. Därefter förtsätter kyrkans tre körer kammarkören, ungdomskören och barnkören i kyrkan där barnkören framför dramtiserade Astrid Lindgrensånger och de övriga bjuder på svenska sommarsånger och vi får alla sjunga "Den blomstertid..." Så fortsätter samvarin med kaffe med nationaldagsbakelse i församlingssalarna."

Hoppas vi ses där! Jag funderar på att dra igång en "Svensk" buffé med sill, potatis och en god sallad + grillkorv åt barnen på dagen. Sen jordgubbar och grädde. Låter inte det som en ny tradition hemma hos oss? Måste prata med E.

Njut Kvällen!

//


Barnmorskorna

Elian kom ut och protesterade och testade oss igen. E la honom och ja la Ella. Nu ligger Elian vaken och gosar med sitt hår och jag hoppas att han somnar snart. Det blir tuffa morgnar om han somnar sent. Missa inte slutet på svt2 nu, Barnmorskorna på norska!

Jag blir så nostalgisk och vill också föda igen, det är HELT fantastiskt!

Dikten nedan är så sann och den står i boken
TAKK MAMMA! som jag fick på Mors Dag.

Forvandlet av kjärlighet:


Små barn klassifiserer ikke
sine mödre som mennesker.
Det tar et helt liv för vi oppdager
at våre mödre bare var mennesker
forvandlet av kjärlighet.
Når vi blir så voksne att vi
vet dette, kan vi endelig si:
"Tusen takk, kjäre Mamma"

Good news!

Inga löss och jag är HAPPY MAMA!
Bestemor kom och la Elian så vi hoppas han sover sött snart. Då hon gör det så låtsas vi att vi åker iväg, det fungerar allra bäst. Så idag fick jag rensa lite ogräs ute vilket var välbehövligt. Ella kollade så att jag inte missade någon planta. Man vet aldrig om det var ogräs jag tog bort men jag chansade. Man måste fela för att lära ;-)

Projekt rutiner!

Nu har jag precis badat Elian! Vi pratade om det idag på lunchen att det är lätt med ett nytt lillasyskon att familjen delas i två. Oftast ( jag säger inte alltid) blir det Mamma + Bebis och Pappa + Storasyskon. Oftast pga amningen/matningen men det är ju så bra att bryta mönstret ibland.  Jag älskar att vara bara jag och Elian och en dag på dagis slog jag mig ned i godan ro då han åt melllis och glömde faktisk bort sockerbiten som låg i vagnen utanför. Om än bara för någon minut så skedde det. Oops!

Ella somnade nyss som en liten sten medans jag badade Elian. E försökte prata och busa med henne men hon bara somnade. Det sker aldrig tillsammans med mig, lite komiskt! Men jag lyfte upp henne, busade, gick ut lite i friska luften och sen blåste jag henne på halsen. Så nu ligger hon vaken. Ni kanske undrar varför? Jo jag tänkte kutte ut ( sluta med) den sista napen ( hon sover oavsett bara kortisar här och där) och försöka få båda barnen i säng kl 20. Vågar knappt säga det högt men det vore toppen att Ella vaknade tidigare på morgonen och somnade tidigare. Somnar Elian strax efter halv åtta är han utvilad och GLAD på morgonen. Nu kör vi!

FAB lunch!

Från det ena till det andra, (jag kanske bara är paranoid men ska iallafall få proffshjälp av Bestemor ikväll att kamma mig så hoppas jag slippa skriva i min blogg att jag har löss... Men hon hälsar också att det INTE är farligt och det är en skön tanke att ha i bakhuvudet då man faktiskt bara vill klippa av sig allt hår. )

Jo, vi blev hembjudna till Heidi och Emil idag. Där serverades det en underbar lunch som bestod av norska och lite svenska specialiteter. De hade nämligen fint barndop i helgen på hytta ( i stugan på svenska) och maten var bla svenskt vildsvin, norsk hemlagad brunost, smör och römme. Till detta serverades goda bröd och massa annat.



Jätteskoj för både Mammor och barn, TACK snälla Heidi och Emil för en jättetrevlig dag!


Markus och Ella höll handen, sött!
Den fina prinsbodyn finner ni på Name It/EXIT.

  
Karin och Heidi ( vi har två söta Heidi i vår grupp) fixar med maten och barnen leker.
Nedan till höger sprattlar Eirik och Markus tillsammans.

  
Nydöpta Emil och Mamma Heidi ( som gift sig med en svensk man ( Emils Pappa!), ett bra val tycker jag för det är så kul att se svenska detaljer i ett hem. Måste själv bli bättre på det känner jag. Men är glad jag valt VÄLKOMMENorden i vår hall istället för VELKOMMEN. Man måste få känna sig lite "hemma" fast man bor i ett annat land också.


Just nu leker jag med världens GLADASTE tjej här i sängen, det är så fantastiskt att älska!







KAMMA!!!



Det blev en lång skön walk hem idag, borde haft mina Nikeskor men det gick helt fint. Hemma nu och tvättar alla sängkläder och donar. Fick veta att det fortsatt går löss på dagis, vi har kollat och kollat men inga löss. Kollar ni? Jag tycker det kliar överallt och hittade nyss något som liknade lössägg. Jag DÖR.

Men försöker intala mig det jag nyss läst: Löss har inget med renlighet att göra, de trivs faktiskt bäst i rena hår... Kanske man ska sluta tjata om att tvätta Elians hår i badet... Han ska luskollas då vi kommer hem och jag HOPPAS vi slipper ge vänner och familj bad news. Oavsett: KAMMA idag alla ni därute, vi måste förebygga detta "snusk", för så känns tanken på att ha objudna gäster i sitt hår tycker jag....

Ett litet ps..

På varma dagar, tänk på att inte skruva på AC i bilen för kallt. Ella blir snabbt varm så 18 grader lockar alltför ofta men så får man snuva på köpet. 21grader är lagom hälsar bilsäljaren Skai:)

On the go


Här var vi på väg i förmiddag.

Nu sover Ella sött i vagnen efter lek med andra bebisar. Vi ska åka hem och mysa nu. Jag känner att jag är väldigt trött efter alla tokiga kvällar hos oss.

Solig onsdag

Här tog vi lite sovmorgon jag och Ella så vi ska snart bege oss ut och till trevlig MammaBebislunch! Hoppas ni får en strålande ONSDAG.

TACK FÖR IDAG!

 
En väska ifrån Modeväskor låg på Posten och väntade på mig idag,
TACK snälla! Det är verkligen extra skönt då man är utan barn att bara ha med sig sina EGNA ting och inga gulpeklutar eller blöjor. Mammalyx kanske man kan kalla det?


Nu ska jag krypa ned i sköna sängen och SOVA men vill passa på att tacka för idag.
Hoppas ni haft en härlig dag med lyckliga stunder och att ni kramat någon ni älskar.

SOV GOTT - kom ihåg att du är FANTASTISK!

svettiga trappor

 
Mysig stund efter maten!

Ännu en dag har passerat och jag känner hur GLAD jag blir av att ha min "familj" omkring mig. Jag har känt Carro sen hon var en liten fis och nu är hon en vacker dam med ben i näsan som kommer att gå långt så jag är riktigt stolt!

Kom precis innanför dörren till två vakna barn. En ville ha lite mjälk och en hållahanden. Nu sover de båda sött, eller Ella somnar strax i min famn här.

Det blir sängshopping imorgon istället så snälla Skai lånade ut en resesäng sålänge som vi åkte och hämtade. Sen bar det av till stationen för att hämta väskor och sen till lägenheten Carro ska bo i. Efter en godischock (Carro smällde nästan av då hon såg kvittot på godiset. En liten nonstoppåse kostar 38 nok och lite lösviktsgodis 77 haha det ÄR galet men jag är så van...) så skulle TUNGA väskor bäras.

Vi bar, skrattade och ringde tillslut och bad om hjälp av en söt kille som bor i lägenheten Carro ska hyra ett rum i. Sex trappor och mycket skratt senare installerade hon sig och jag körde hem till mina skruttar.

Välkommen Caroline!


Ella blev GLAD då Carro kom på centralen!

Nu är vi hemma allihopa! Elian leker med bilar och Ella gymmar lite. Vi har haft en underbar dag i byn med massa skratt. Skypade med Charlotte gjorde vi också, så himla SKOJ att hon snart är här med oss.

  
God lunch på TGIF medans Ella sov sött.


En lovely day med behaglig temperatur. Vilket pensionärsuttryck =)!
Väskan kommer ifrån Chique och är min skötväska, love it!


Sötaste Carro, välkommen hit darlingen!

Nu ska jag laga köttfärslimpa och sen ska vi ut och fixa säng till Carro och hämta hennes väska på centralen.

Ha en härlig eftermiddag!

På tbanan.


Väntar på t-banan på Nasjonal.
Ella gurglar.

Caroline, Ella och jag tog tbanan och hämtade bilen efter mysig lunch i solen. Nu är vi på väg hem med Elian i bilen:)

En dagens

     

Idag har jag pressat på mig supertighta jeans ifrån Bik Bok där också tunikan är köpt. Amningslinne under ifrån BOOB.
Jag måste erkänna att det är smickrande att fota som jag gjort på foto ett, bilden gör inte benen rättvisa alls. Åt fel håll alltså ;-)

Nu ska vi ut i blåsten och möta Caroline!

Tjohoo - it´s tuesday!

Elian traskade in till oss inatt men han somnade som sagt utan protester då Bestemor la honom så jag HOPPAS vi startat något bra nu. Känns inte så festligt som det är nu att för någon av oss lämna huset kvällstid och så ska det ju inte behöva vara om det inte måste. Jag hade en tapaskväll imorgon inplanerad men att lämna E med en tjej som vill ha mjölk som ska värmas och ordnas med samtidigt som Elian springer in och ut blir för jobbigt.

Men jag LÄNGTAR tills vi kan ta igen den kvällen girls! Nu ska jag lyssna på vad de säger om presenter på Nyhetsmorgon här och fixa lite frukost.

Vi har MammaBebisdejt i parken idag och min "Lillasyster" Carro flyttar till Oslo så jag ska möta henne i stan kl 11. Men det är så massa vind ute så vi kanske får boka om den parkdejten också, om vi inte vill blåsa bort =)

HAPPY TISDAG!


grrr!

Jag blir smått galen just nu. OFTA då jag ska kika in min egen blogg så finns den inte? Upplever många av er fel? Samma med kommentarer? Wordpress lockar mig enormt just nu, har hört att det är ett bra bloggverktyg. Har alltid tipsat om blogg.se till andra men nu är det slut med det för så mkt strul som jag haft sista månaderna börjar bli otroligt tröttsamt.

Så.

Bestemor


Bestemor kom och åt lite grillat med oss. Så mysigt! Barnen lekte och det var inte mycket kläder inblandade idag så det blir inga pics. Men jag kan lova att solfaktor 50 smörjdes på flitigt och att solhattarna upprepade gånger sattes på sin plats av föräldrarnas händer.



Mor och son.
Grethe är den bästa Svärmamman man kan få!


En trött och lycklig Mamma på en liten walk. Tomt att bara vara tre, men välbehövligt att kunna prata lite utan att den ena springer iväg och tar hand om en vild son
.

Nu ska jag försöka få E att fixa fram alla avsnitt Greys som jag missat. Ska vika tvätt som vanligt så att se en bra serie samtidigt piggar absolut upp en sån syssla! E ska röja i köket då Ellisen slocknat.

Helt overkligt ...

Helt overkligt skönt!
Elian sover skönt i sin säng. Idag fick han inte sova på dagen ( han bad inte om det heller) och när det var läggdags efter badet så gick E, Ella och jag ut på en miniprommis. Då vi kom tillbaka sov han sött utan protest i sin säng. Jag vågar inte ropa hej men nu har jag bestämt att vi ÄR på väg till bra rutiner igen. Imorgon blir det sova 40 minuter på dagis igen.

Jag sitter nu ute i kvällssolen och Ella sprattlar i vagnen. Det nya är att hon gurglar då hon pratar nu. Eivind är extra spännande och likaså barn. Hon strålar då det kommer en liten en och springer omkring henne. Häftigt att de redan kan söka kontakt på det vistet. Jag är mat, det märks tydligt.


Ella och en tjej som älskar bebisar - Julie!

Update: Haha halva inlägget försvann, Bestemor badade och la Elian!

Spanien i vår hage!

En dag som denna finns det nästan inga alternativ! Efter lunkaiträdgården och bara vara så fick vi härligt besök av Julie och kompani. Nu badas det i poolen med palmer och vi dricker litervis med vatten med många isbitar i. Jag gör inte om gårdagens tabbe med att bli uttorkad.




Dagens lunch blev egengjorda biffar ( svensk köttfärs, fetaost, salt, svartpeppar, rosmarin och hackad paprika) med topping. Typ hamburgare? Oavsett - GOTT!


Ella sover skönt i vagnen inne för där är det svalast.



Nu ropar E för det vankas nackmassage i hettan, det tackar jag som ammande Mor inte nej till ;-)
Hoppas ni också NJUTER denna dag!

soft

Vi går omkring och myser härhemma och bara är. Det saknar jag ibland!
Men efter några timmar blir vi nog rastlösa så vi får se vad vi hittar på.


IGår


Här kommer familjen
Emma och kompani igår till Tusenfryd!


Jag försökte med napp igår då det kliade i tänderna, håller jag den fast så hjälper den!


Min bloggfrånvaro igårkväll berodde på supermigrän som slog till som en blixt. Samtidigt som Elian ( och Ella)  var vaken hela kvällen och vägrade sova. Ingen bra kombo. Nu känner jag att vi behöver utnyttja lite Bestemorjulklapp som vi fick ( kalender med aktiviteter + övernattningar!)



Men så här skoj hade jag det då jag och Emma åkte! Sen lät jag barn och Pappor åka.
Jag höll mig i skuggan med Ella och åt allt onyttigt man kan finna, tre glassar slank det ned.


 
Söta barn i vagn väntar på att Papporna ska komma med en stor båt och splasha i vattnet!
Kön var så lång så de sov då de äntligen kom :)



En lugn och skön stund i skuggan!

Tusen fryd är STORT och man går och går. Det är skillnaden mot tex Gröna Lund att alla ljud samlas inte på ett ställe = mer bebisvänligt!


Nyvaken sötis klättrar med sin Julie!

Lycka ÄR att få åka drake ( eller dinosaurie!)




Nu är det en NY solig dag och det är även JUNI så jag ska snart pussa på min sockerbit och väcka henne till denna dag som är ledigmysdag i Norge. Känner att vi behöver en soft dag idag! Elian leker nede med sin Far.