Vi igen

Vi igen


Morfar Mormor Elian & Mamma

Morfar Mormor Elian & Mamma

Glömde skriva att jag o Elian invigt att byta blöja & amma på offentlig plats!Jag & Mormor gick först på Kafe M som vi alltid äter fisksoppan på men så sa det att jag skulle ställa barnvagnen i solen ett trappsteg ned men det ville jag inte o bad få ha honom vid bordet ( blockerade ingen gångväg) i skuggan men det fick jag ej, dit går vi no more!

Vi gick på Jacob Aal ist o beställde fisksoppa o jag tog en latte, hann bara dricka vatten o halva latten o ett bröd fick jag ner så vaknar guldklimpen. Tog upp honom o han va hungrig så jag ammade (startade på toaletten o täckte honom m en filt o gick ut o satte mig igen) honom o sen bytte vi blöja alla 3 på toaletten o ammade honom klart på andra bröstet. Sen låg han nöjd i vagnen på vägen hem o va glad att få möta Pappa igen o Morfar kom in samtidigt från sin cykeltur o han hade legat o solat i parken!


Morfar o Elian!

Morfar o Elian!I sin nyaste Arsenaldräkt hos morfar o myser!!


Sover hos mormor

Sover hos mormorIgårkväll blev det film, Firewall med Harrison Ford, ganska dålig tycker jag...förutsägbar! Sen la vi oss vid halv ett, trööötta men inte Elian som ville va vaken o skrika, blöja o bröst va inte aktuellt utan han ville vaggas av Pappa i 1,5 h o jag sov helt utsliten. E kom o sa mata, o jag sa neeej jag orkar inte men såklart gjorde jag det!

Sen sov prinsen så jag fick väcka honom för att brösten gjorde så ont på morgonen o sen somnade han om så jag väckte honom vid 10 igen men mat va inte aktuellt förrän halv tolv så jag hann precis kliva upp o duscha tills Mamma kom med flygbussen runt 12. Pappa gick o mötte henne o så fikade vi allihopa!

Sen småsov jag lite ( ont i huvudet ) o tog en alvedon o fick lite småskäll att jag äter för lite. Sen gick Pappa ner på en prommis o Farbror Håvard kom o pussade på prinsen. Sen tog jag o Mamma honom o gick en prommis o handlade mat, mascara o varsin glass. 

Nu är Heidi här o gosar med lillen som bara sover.... verkar vara en harmonisk liten man än så länge!
Det är så mysigt o ha mormor o morfar på besök tycker Elian!! :)



Svensk köttfärssås!

Imorse kom helsesöster på besök, kollade o berömde vår kära o han verkade så pigg, glad o nöjd så tyckte hon. Fick info om helsestationen o tid inbokad den 28 sept för första kontroll på Frogner. Sen då hon åkt småvilade vi o sen kom Pappa vid 14 tiden.

Vi har hunnit fika, sova, promenera lite med vagnen ( stolt morfar drog) o nu käkat svensk köttfärssås o spagetti Pappa köpte med massa mat så frysen är mer full än tidigare!

Nu ska jag mysa med mina prinsar som behöver ett par nya strumpor, de gamla kissade mini ner :)

TACK alla som skriver så fint här i kommentarer, jättekul att någon läser o alla är så snälla!!!


Vi myser i soffan

Vi myser i soffan


prommis!

prommis!Det blev prommis iaf, vi tog bussen halva vägen o kikade på pappa som spelade ( FIIIN) sen gick vi efter halva matchen o kom hem till kl 19. Skönt med luft o solen kikade fram. Nu har jag o min kära varm choklad o goda mackor i stua. Lillen äter o äter så jag sitter mest med tuttarna ute! 

Romantik....?!Ja fast på andra nivåer, mycket högre!!!

Igår o idagrapport

Igår hade vi besök av Eivinds pappa med ny dam + hennes dotter. De kom med glass o en till present, Arsenaldräkten!!! Eivind blev så glad o visade att vi redan har en med Elians namn på så såg han att den vi fick va ännu mindre stl så den kan han snart börja ha, lyckan var total :)

Sen hälsade Heidi på, o Elian sov så gott hos tante (faster). 

Idag har E jobbat någon timme så Gro o Helena o Siri ( ska föda 1 sept) kom med kaffe o va här några timmar. Mysigt, Elian bara sov o käkade.

Nu skulle jag o Elian egentligen följa med Pappa på fotbollsträning men i denna sekund jag skriver så öser regnet ner....så vi blir nog hemma. Egentligen skulle vi åkt på ikea också menjag fick lite ont i huvudet så vi sov alla 3 istället. ÅÅh jag som ville promma lite medans han spelar fotboll, behöver luft....

Imorgon kommer Pappa o på onsdagmorgon Mamma, ska bli mysigt o visa fram lillen o kanske bli lite omhändertagna, kanske Mamma kan laga mat en dag..... :)

Nä nu ska vi amma klart o läsa bok!

Kläder: jeans, grön o brunblommig tunika m vringning får väärldens tuttar i den, E like!
 

jag o min älskade

jag o min älskade


I LOVE THEM!

I LOVE THEM!


Pappor o bebisar!

Pappor o bebisar!


Kompisar!

Kompisar!


Playdate!

Igår hade vi en mysdag med Gro, Ben o Helena! Käkade god pizza, jag o Gro smet iväg på nyöppnade Zara o köpte hem lattes. Det som va konstigt o gå på Zara va inte att det var störtmycket folk o massa massa kläder. Nej det var JAG som gick där, inte gravida Josefine som alla ser sött på och ler. Inte Josefine med vagnen som nyss fått baby, utan bara jag! Kändes skumt o få "vanliga" blickar igen. Har lust att ha en skylt på mig där det står: JAG HAR FÖTT EN BEBIS O HAN ÄR UNDERBAR! haha man tappar sin vanliga identitet lite, men det är bara helhärligt o va mamma!

Vänsta bröstvårtan känns som om den är av men den sitter fast, har bara småblåsor på den, men jag kämpar på o Elian verkar tycka bägge smakar lika gott. 

Nu ska jag lägga  in bilder från igår, vi hade besök till 23.30 o bebisarna var ganska synkade o käkade o bajsade ganska samtidigt :) Kul o ha filmkamera nu så man kan föreviga små söta saker!

Förlåt alla som ringer o jag inte svarar, oftast så ammar jag, hör inte telefonen eller vilar vi.... Lättast är o skicka sms nu, man hinner liksom inte ens kissa =) Trots att vi har världens snällaste så jag undrar HUR MAN GÖR om man får en kolikbaby? 

Kläder: Korta snobbenshorts i pastellfärger, rosa amningsbh. 
Idag ska vi gå tur med vagnen i solen så jag ska nog klä på mig nåt annat då ;)

trött Mamma!

trött Mamma!Jag käkar frukost o kollar mailen imorse!


Goklumpen!

Goklumpen!


Inatt

kl 23.14 låg Elian o käkade o jag läste bok, så började jag bara gråta. Minnet av den upplevelsen för en vecka sen är så nära men så långt borta, så otroligt o tänka på att det var så kort tid sen vi väntade o längtade .... E fick komma o trösta o s de finaste sakerna så sen somnade vi gott!!!

Bägge E sover nu o jag har lyckats duscha, sätta igång en diskmaskin, käkar fil o kelloggs all bran nu o ska väcka stora E som ska dammsuga innan Gro, Benjamin o lilla Helena kommer på besök. kl 13 Jippie!! Pizza ska vi köpa o jag o Gro springa ner på nyöppnade Zara om vi får småisarna o va matade samtidigt! Så får vi lämna dem hemma!

Oj oj så fort jag tänker på förlossningen så är det så overkligt. Och att Kattis o Markus fått bebis är så häftigt GRATTIS , de o många andra får uppleva detta varje dag men det känns oerhört speciellt för en själv! När jag ser på min lille sötis som sover eller gäspar så värker det i hela hjärtat, älskar honom så mycket. Eivind säger samma sak.... *suck* LYCKA!





Den bäst dagen i vårt liv - du kom till oss Elian!

Den bäst dagen i vårt liv - du kom till oss Elian!


Den 17 augusti på kvällen somnade jag sent, hade på kvällen varit inne på sjukhuset o kikat ctg på bebis eftersom jag ramlat lite i badrummet. Allting var bra och de kollade även om jag hade öppning, men nej det var 0 cm så du kan bara ignorera sammandragningarna du har på nätterna sa barnmorskan. Jag tyckte det va lite trist samtidigt som skönt o få veta att jag inte är igång på något vis o ställde då in mig på att gå över tiden. ( BF 19 aug )

 

Låg o läste till 2.30, Eivind sov men jag var inge trött. Sen vaknar jag den 18 augusti kl 5.35 o känner AJ. Går omkring i lägenheten o försöker tänka att det bara är sammandragningar, men de kommer var 5e minut o det hugger i ryggen o jag tror jag ska gå av. Loggar in på flo försöker skriva men det gör så ont. Ställer mig o andas genom varje ont o väcker E efter en timme.

Han stryker mig på ryggen o börjar förstå att det är något på gång. Ringer syster o frågar vad vi ska göra o hon säger ring in o åk o se om du är igång, jag tror nog det säger hon... Jag tänker, oj vaddå? De ÄR värkar!?

Då jag ringer sjukhuset (8.45) får jag en värk o andas igenom den samtidigt som hon i luren väntar. De säger kom in så får vi se, o jag säger till Eivind att nu kan vi åka in när vi vill. Han säger att vi kan ju lämna väskan i bilen men förstår snart att det inte är så långt borta. Han säger innan vi åker att tänk om vi får möta Elian idag och ler det största leendet jag sett ( bild i albumet på det)

Vi kommer in vid 10.30 o har hunnit handla yoghurt o iste åt mig, tidning o kaffe åt honom o vi får komma direkt in på ett förlossningsrum eftersom det va ledigt.

Vi får en jättehärlig o lugn barnmorska som kollar öppning, ca 2 cm o hon säger du kommer bli mor idag. Vi kramas o pussas o skrattar o gråter lite. Jag skriver sms till alla att nu är det på gång då jag sitter med ctg på magen o registrerar värkar. Hon säger att vi får stanna om vi vill men att värkarna nu är med 4 min emellan o de ska gärna upp i 2-3 minuter innan det sker mycket. Men vi låser in våra grejor o går promenader runt i det vackra sommarvädret o sjukhuset ligger nära en vacker skog med fina vägar, broar o gångvägar. Mellan alla onda stunder så pussas vi massor o är så lyckliga, lille Elian ska komma till oss idag / inatt....

Värkarna blir lite starkare men jag känner att de inte är så täta som de borde vara, vi går in på sjukhuset o säger att vi vill hem lite o se hur det går där. Innan vi åker är jag öppen 2-3 cm. Vi kommer hem (ca kl 13) o E räknar o skriver ner varje värk. Han hjälper mig igenom varenda en genom att räkna ner, massera ryggen o uppmuntra mig. Vi är bägge väldigt trötta o lägger oss på soffan o en period på 45 min får vi vila mellan varje värk, jag somnar faktiskt o de kommer mer sällan, kanske var 10-15 minut emellan. Jag blir lite ledsen o säger att det säkert stannar av nu.

Ringer förlossningen o frågar om jag måste promenera för att det ska bli tätare men de säger nej vila du om din kropp vill det. Så vilar vi lite till o de kommer oftare igen, sen börjar jag promenera i hallen fram o tillbaka o E sitter på golvet o räknar o peppar. Värkarna är fortfarande med 4 minuter emellan o vi åker in igen bara för o se om något hänt!

Vi kommer in vid 14.30 kanske igen o de kollar mig o jag är 4 cm öppen, Tone en go barnmorska säger att nu skriver vi in dig o ni får en födestue( ett förlossningsrum). Hon säger att detta går så bra, och att vi jobbar oss bra igenom värkarna o att jag får slappna av ordentligt emellan, jag skrattar o är väldigt positiv tycker hon!

Värkarna gör ont ont o jag går eller står hela tiden förutom en stund då jag ligger, men det gör för ont i ryggen för att jag ska ligga stilla. Akupunktur testar jag, men det tror jag inte hjälpte så mycket. Har en värmepåse på ryggen i varje värk o testar lustgas i en stund. Känner mig helt borta, full o har ingen kontroll så jag lägger bort den efter en stund.

Nu öppnas jag till ca 7 cm tror jag vid sista kollen, sen på slutet gick det snabbt. Jag sitter på toaletten o har värkar så jag skakar i hela kroppen, får panik o klarar inte att andas eller något. Hänger på Eivind samtidigt som jag sitter på toaletten o tror jag ska bajsa ( det har jag nu sagt HELA dagen till alla, det känns som jag ska bajsa på mig, det trycker här o pekar på rumpan) Siri som byter av Tone kl 22.30 är en bm som är lugn o go, norlänning. Hon säger att det är fantastiskt o fåkomma o vara med på slutet. Tone säger innan hon går att nu är det inte mycket smiling ( leenden) o önskar oss lycka till. Siri säger att hon vill kolla öppning men jag vägrar det är nu ont hela tiden o jag känner att jag inte hinner samla kraft eller luft emellan. De lyssnar med jämna mellanrum med tratt på bebisen o han har det så bra säger de.

På toaletten skakar jag o E försöker hjälpa, inget bajs kommer ut även fast det kändes som om det skulle göra det. Jag känner att något slinker ur mig, det kommer en stor ballong. För en sekund tror jag det är barnet som ramlar ut, men det är vattnet som går i hinnan. Den kommer ut som en stor lång ballong o jag ropar nu kommer han, nu kommer han. Ta den här!!!

Siri tar emot hinnan då jag går emot sängen o hon säger: ja det gör han nog!

Jag lägger mig i sängen på sidan o kan inte röra armen som ligger under mig, jag får starka pressvärkar hela tiden o jag känner att jag vill lyfta benet. Det är en tillbm i rummet som jag aldrig pratade med. Hon hjälper mig att lägga ena benet i en skena men då vi kör igång med trykkingen så lyfter hon mitt ben så bekkenet ska öppnas mer. Jag får tillslut ut armen som ligger under mig o jag håller i Eivinds krage på piketröjan o han står på knä vid sidan av sängen. På varje värk så gör jag som bm säger, tar kraft o skriker inte utan pressar o tar ny luft o pressar. Eivind pressar varje gång med mig och är ett oerhärt stöd. Vi svettas lika mycket bägge två och min skjorta sliter jag av mig. En gång säger jag neeej jag kan inte, nu fick jag en bild i huvudet om hur det ser ut, som jag sett på förlossningfilm. De säger jo då detta går fint, du är så duktig! Jag säger också aldrig mer o nu får du föda Eivind!! Jag frågar vilken dag det är om han föds nu o de säger fredag den 18. Jag säger kan detta ta 2 timmar? Om jag gör som ni säger får jag möta Elian snart då? De säger ja o jag satsar alla krafter på att pressa fast det känns som om hela jag ska spricka nu.

Jag tänker att nu får jag möta honom, vår Elian o splash så kommer huvudet ut o kroppen slinker med. Jag lovar att jag i det ögonblick jag hörde hans skrik förträngde all smärta. 9 minuter sen jag börjat pressa är han ute kl 23.14 o E har hela tiden sagt att jag är så duktig o att han är så stolt. Jag har aldrig känt en så nära samhörighet med någon. Elian är på mitt bröst, luktar fostervatten o jag säger han luktar spermier :) Jag säger välkommen Elian, mamma o pappa har längtat så efter dig!

Han ligger där o jag ser inte helt hur han ser ut, men jag frågar E är han tjock? Han säger alldeles lagom o vackrast i världen med tårar i ögonen, jag håller om vårt barn o kysser E samtidigt, har aldrig känt sån lycka tidigare. Jag säger till E att jag aldrig klarat det utan honom o han blir så glad. Moderkakan kommer ut efter en värk o den är hel o fin o väger ca 600 gram. Sen trycker de på magen för o få ut blod ( förlorar en halv liter) o hon syr mig lite, 3 små stygn varav ett invändigt tror jag.

Vi får säkert en timme ensamma utan någon som stör, barnmorskorna fixar o donar med allt blod o hämtar fika på en bricka med norska flaggan på. E får skriva på papper om att nan är Pappa o jag ammar lite. Sen får jag gå o duscha men ej tvätta håret, då kan jag svimma säger de. Siri säger att jag hade en fin och väldigt naturlig födsel och att jag kan vara stolt över vårt teamwork som par, det gav mig väldigt mycket kraft att jag fick vila mellan alla värkar under dagem.

Jag kommer ut ur duschen, där jag faktiskt lyckades kissa( som de bad mig göra för att livmodern ska dra ihop sig) o E gosar med Elian o vi väger o mäter. Sen går vi ner till vårt rum, jag kritvit i ansiktet men lyckligast i världen! Elian ligger i en liten säng med hjul o vi är så stolta. Ser på varandra o blickar säger mer än tusen ord! Allt gick bra, Elian är här nu!!! 46 min föreBF!

Egentligen ska jag sova ensam eller med en annan kvinna de 4 dagarna på bb men familjerummet är ledigt ( används annars vid tvillingfödsel, komplicerade födslar el dyl...) o vi får bo tillsammans alla 3 hela veckan, detta betydde oerhört mycket för oss, kan inte förstå hur jag skulle reagerat om E skulle behövt åka hem den natten....

Elian sover mellan 4-10 innan jag väcker honom o ger bröstet. Han är världens vackraste - o han är vår!!!!


Nybadad!

Nybadad!Idag vaknade vår solstråle kl 9.30 efter att ha duktigt sovit mellan 00-4.45 innan första matningen va aktuell. Sen åt han 2 ggr o somnade om ända till 9.30. Syster åkte hem tidigt men hon hann pussa honom hejdå mitt i en matning.

Vi invigde badbaljan o det va skööönt o bli ren o fin, här jag han på sig nya kläderna han fick av syster igår! Jättesöt är han i dem o nu sussar han i bara bodyn på sängen m filt över sig. Hans farmor med kompis va nyss här o pussade o beundrade. Men inga ögon fick de se, han bara käkade o sov.

Sen hann vi ta bilen o shoppa lite på Barnevagnshuset också, steriliseringskit till flaskor, behållare att spara överbliven mjölk i ( det rinner hela tiden ) fler servetter, blöjor o refill till blöjsopkorgen eller va det heter på svensk. ( Bleiebötta ) Väldigt praktiskt.

Jag längtar tills vi kan ha bärselen, det ska bli så mysigt!



Myser hos moster!

Myser hos moster!Mysigt o ha besök av Moster Tinna, önskar hon stannat lääänge! Elian sov o sov o sov, tyckte nog det va mysigt o ha Mammas släkt på besök också :)

Vi va ute på tur igår med vagnen, fick fina presenter av Moster på Polarn o Pyret o kikade lite efter en vindtät fleecetröja åt mig för att ej bli kall om brösten men fann ingen....

Pappas stolthet

Pappas stolthetSå här skulle jag gå klädd om pappa fick välja JÄMT!


Jag första kvällen hemma med vårt underverk!

Jag första kvällen hemma med vårt underverk!


Elin!!!!

Tack för fint paket! Såg dressen igår o tänkte köpa =) You know me!!!

Åk då jag har en hand till att skriva med, dvs då skrutten inte ammar, nu ska vi käka korv o mos, glamourlivet is over??! I like!

Elian filosoferar

ELian filosoferarNu har jag varit ute på en snabb vagnprommis, skönt med luft!! Eivind somnade på soffan så vi lät honom sova o gick ner på Majorstuen o köpte mat på Kiwi sen på Delikatessbutiken o köpte bröd o salami. Nu ligger han o hickar på lekmattan han fått av mormor. 

Eivind ska strax åka o hämta syster som kommer idag *jippie* Ska bli så mysigt o ha henne här, önskar de bodde närmare.... 

Nä nu ska jag äta lite fil o njuta av att hans ögon är öppna!

Kläder: gråa mysbyxor o vitt snobbenlinne ( hade faktiskt jeans o tunika på prommisen) 
OBS gigantiska bröst! ;)


ST.nu



Publicerades 2006-08-23

Sovande matmonstret!

Sovande matmonstret!


Hemma igen, o nu är vi tre...

Så underbart o låsa upp dörren o komma hem till ett färdigt hem med lasagnelådor i frysen, vaggan bäddad o allting klart! Elian sov någon timme o sen ammade jag i sängen med amningskudden o somnade tillsammans med honom i en timme. 

Nu har vi haft besök av Viktoria och Skai o Jorunn kom förbi, alla med jättefina presenter. Blommor på dörren kom nyss ifrån våra vänner Carolin o Peter, alla är så himla gulliga! Man är ganska slut o vi har haft det faktastiskt bra på sjukhuset och blivit så väl omhändertagna från första stund, hela upplevelsen är för mig väldigt positiv. Det säger väl de flesta efter de fått barn, ,en då syftar jag ej på vår lille bebis utan på allting runtomkring. Barmonorskorna var underbara o all personal på bb där vi låg sen också!

I vanliga fall så ligger man på kvinnorum här o pappa får åka hem över natten men vi hade sån tur att det enda familjerum som finns där var ledigt o vi fick det. Första natten trodde vi att det var den enda natten eftersom vi visste att om någon komplicerad förlossning, tvillingfödsel eller andra saker skedde så kunde vi bli tvunga att lämna rummet. Men i 4 hela dagar o nätter fick E stanna o det var SÅ mysigt, fint dubbelrum, mat, underbar personal som är specialinriktad på mor o barn ( dvs amning osv) tillgänglig 24 h / dygnet som kikade in titt som tätt o hjälpte oss o fixade. Så när vi åkte hem var det lite sorgligt samtidigt som det var underbart o sätta in bilsätet i bilen o åka o handla fil som jag längtat så efter!

Elian äter som en liten häst, han vaknar om natten som ett monster o äter o äter o äter så jag sover lite sådär men det är så mysigt o kul att han blir go o rund. Idag har mjölken verkligen runnit till o han äter o det rinner överallt, precis som det ska vara. Nu ligger lilla o stora E o sover på soffan bredvid mig o jag sitter o läser 63 mail, 34 gbinlägg o massa kommentarer i bloggen UNDERBART att så många bryr sig o alla sms vi fick under födseln o efter, TACK igen!

Kläder: Ljusblåa mysbrallor, vit vringadlångärmad myströja.
Elian: vita pop ( polarn o pyret ) byxor, vit body m lång ärm, blåa toffelsockar o blåvitrandig filt omkring sig. Status: mätt o belåten

Hos sin Oldermor ( Eivinds mormor) o kikar upp lite...

Hos sin gammelmormor o kikar upp lite...


Lycklig

Lycklig


Vägs o mäts

Vägs o mäts


Pappas familj

Pappas familj


Familjen

Familjen


Trött ....

Trött ....


52 lång, 34 runt huvudet o 3900 gram stor!

52 lång, 34 runt huvudet o 3900 gram stor!


Väntar på tätare värkar ute o promenerar i solen

Väntar på tätare värkar ute o promenerar i solen


På väg in på BB kl 10.30

På väg in på BB kl 10.30


Elians första sekunder på Mammas bröst

Elians första sekunder på Mammas bröst


ELIAN NORDSTRAND AAMODT

ELIAN NORDSTRAND AAMODTTACK för alla grattissms o inlägg, nu kommer jag snart fixa in massa bilder från förlossning osv, men nu ville vi bara säga att vi är hemma o det är underbart!
Elian äter som en liten häst o hade först gått ner 200 gram men nu sen igår upp 60 gram igen. så vi fick beröm!!Världens underbaraste är han såklart!!//Mamma o Pappa


Ont

ajaj vet inte helt vad det är men jävligt ont gör det, somnade vä 2.30 ( hade ej ont då men kunde ej sova) o vaknar 5.35 av ONT. Försöker tänka ignorera sd som bm sa men det går inte. Väcker E vd 6.30 o nu sitter jag o försöker m en macka mellan värkarna?

Har dock ställt in mig på att det är masvärkar eller pinvärkar eftersom jag ej va öppen NÅT för någon timma sen, men gör de Så ont så kan jag säga: hej epidural!

Älskar att ha nystadat - men det har sitt pris....

Okej, det jag o E oftast tjafsar om är ordet NU o SEN. Han kommer hem ifrån jobb o vilar en sväng, trött efter möten o ont i huvudet. Fotbollsmatchen han ska spela startar 19.30 o han säger att efter den ska han städa sååå noga o fint så jag inte ska bli besviken. Han ber mig vila då han är borta o åker på match! 

Jag är hemma, läser lite på internet, dricker te o strosar runt. Får för mig att jag kan städa denna gång, många som säger man ska vara aktiv o jag kanske inte kommer orka storstäda mer nu innan bebis. (Vi har olika ansvarsområden på våra städtorsdagar så vi delar alltid på det o han har dammsugit nu sen vi flyttade hit så jag bara dammar o fixar toaletten)

Gör jättefint i lugn o ro i alla rum + källare, gästrum o tvättstuga sätter mig ner o dricker vatten o inser att det bara är skit på tvn.....Kanske man ska ta det äckliga under badkaret då som jag sett är som alger eftersom vi ALDRIG lyft på kanten o tagit rent där under, helt enkelt för att vi tänkt ta det nästa gång varje gång....

Så startar jag o lyfter efter några försök bort hela långa fronten, ställer den på kant i badkaret, gör rent med svamp o diskmedel i alla vrår o den skiner precis som badkaret som jag innan gjort rent i botten. Lägger mig på alla 4 på knä på en handduk o sprutar med massagestrålen så allt äckel lossnar o jag skrubbar o skrubbar med svamp o diskmedel o spolar. Så fint det blir....

Så ska jag ställa mig upp o tar tag i kanten på karet o sidofronten o då faller hela badkaret o står på de 2 innersta benen, jag får badkaret i magen där jag står på alla 4... Det gör ont men jag kan inte avgöra hur ont o vad som faktiskt skett så jag ringer föden o de ber mig komma upp o registrera CTG.

E är hemma på en sekund från matchen o svettig i fotbollskläder kör han mig till Rikshospitalet. Vi åker fel några gånger i hissen o tillslut är vi inne i ett rum med en gullig jordmor som sätter CTG på magen. Allt är bra o bebis rör sig genast som innan, jag får massa saft o har kynnere (sd) samtidigt. Vaktskifte kl 22 o en ny bm kommer in, jättesnäll hon också. Hon säger att läkaren säger att allt verkar bra o att jag ser så fräsch ut att jag får åka hem. Skönt, jag var mest orolig att hjärtljuden skulle gått ner eller så jag hann nog adrig bli orolig tror jag mest chockad!

Hon känner också i mig, jag har mognat en del så alla sd är bra inför födsel men jag har ingen öppning. Det betyder ju bara det vi alla vet, att jag inte är i födsel. Hon säger att du kan gå veckor o ha öppning o du kan få det över en natt i form av värkar men att jag ska vara glad över sd om natten som mognar på livmordern. Huvudet står LÅNGT ner säger hon o tar ut handen. 

Vi åker hem ( inom Mcdonalds först o får allting fel i drivein som man ej märker förrän man kommit hem, ovanligt!!!) o sätter ihop badkaret o E är arg att jag inte kan vänta på honom o för en gångs skull känner jag mig riktigt dum som inte kunde vänta lite....Han var så orolig...

Jag hittar honom i bebisrummet o han har vridit upp speldosan över sängen som jag monterat o står o pysslar med nallarna i sängen o stryker på täcker o jag kramar om honom - min älskade! Allt är bra o vi ska sova nu. Kändes småläskigt o vara på födselavdelningen samtidigt som jag verkligen sett att 5 st bm är underbara, alla hälsade o sa välkomna tillbaka o de verkade så goa. 

Men nästa gång ber jag om hjälp, har lite ont i revbenet av badkaret men vi mår bra bägge två!



Färdigmonterat!! Kom nu Lillis, se vad Mamma fixat!

Färdigmonterat!! Kom nu Lillis, se vad Mamma fixat!


Mysdag

MysdagKanondag idag trots lite sömn. Vaknade o käkade frukost som vanligt, är så hungrig nu på slutet måste alltid kliva upp o nattfika efter jag läst i någon timme. Sen snabbdusch o  ut o möta Gro o Siri. Stötte på Maria som haft sin bebis i en månad nu o jag hade bara sett henne på bild. Så söt!!

Sen köpte jag mobil med tjocka söta björnar på till spjälsängen o sen gick vi på Lyst o käkade jättegod lunch. Club Sandwich med bacon o grovt bröd o en latte.

Jag gosade o höll Helena massor o hon är en supergo bebis som njuter av o bli vaggad o sjungen för. ( kan man säga så??) Så nu har jag kommit hem o E ska hämta upp mig efter jobb för han ska spela fotboll m jobbet o jag ska promenera lite runt planen då de spelar, så nu är det dags för träningskläder.

Solen strålar o livet känns extra bra idag! 


BIO

Nynnes dagbokBio ikväll!! Nynnes dagbok ska vi se jag o Heidi, nu ska jag laga mat: färsk pasta med kyckling i creme bonjour, den röda!


Kynnere / Sammandragningar

Inatt la jag mig vid 23 eller så o läste massa tidningar o boken, sen kom E upp o jag blev väldigt hungrig. Satt uppe en timme o drack te o käkade knäckebröd m smör o ost *mums* o sen kröp jag ner igen. Hade massa kynnere som det heter här o jag är så van o säga så! De gjorde inte ont bara spände o var obehagliga, men det skedde inget mer. Provade gå runt lite i lght men det hjälpte inte. Tycker jag va vaken hela natten till 7 men jag sov nog en del däremellan. 

Men då det inte gör ont är det ju bara kroppen som tränar. Fick höra av Monika som var inne idag på övertidskontroll att det är bra med kynnere inför födseln så man får hoppas de gör någon nytta. Hon blev strippad som det heter o ska tillbaka på fredag, förstår hon måste vara leeess! De väntar också en pojke.

Nu kommer Es syster o ska hålla mig sällskap, mysigt! 

Kläder: vit vringad, ljusblåa mysmammabrallor till vaden

Vi på miniprommis för o köpa Mammatidningar o daim!

Vi på miniprommis för o köpa Mammatidningar o daim!


framifrån idag

framifrån idag


39+5

39+5


Lasagne med oliver!

Lasagne med oliver!Vi skippar prommis, E mår inte helt bra! Nu ska vi käka lasagne o sen god paj m skogsbär :) Laddar inför förlossningen!!


Fixardag

Vaknade då E gick o käkade frukost o kollade mailen, somnade om o avbokade lunchdejt med Monika. Hade så ont i huvudet o var så tröttis. Hon ska förresten på kontroll imorgon o blir nog igångsatt, hennes kille i magen verkar vilja stanna där inne inte ens kan han fixera sig :)

Sen duschade jag o donade m tvätten o överraskade E med en liten städning i ans garderob, ooooh va jag mår bra av fina garderober. När man har stökigt glömmer man vad man har o han bara rusar in o ut o garderoben om morgonen. Nu kommer han bli glad!

Har också pratat med ekonomiansvarig på mitt jobb, tur det jag hade glömt (säg vad man inte glömmer nuförtiden) att jag valt att få mina mammapengar utbetalda månaden efteråt så jag inte ska få något glapp då jag startar på jobbet igen senare. Plus att varken jag eller E jobbat i juli så vi har ingen inkomst denna månad. Men det fixar sig vi har på kontona så det räcker exakt sen får vi sluta lyxa denna månaden o bara äta makaroner haha :) Nej men iaf vara lite ekonomiska o det tror jag bara är bra för oss!

Så har jag fixat så vi slipper betala en elräkning som är på 4000kr denna månad utan ist den 25/9 då vi har inkomst igen. Det var rätt åt strömbolaget för den räkningen går till o med november, snacka om o ta betalt alldeles för tidigt! Strömbolag kan ta huuur mycket pengar som helst o ingen kan liksom säga något.

Drömde förresten att alla på mitt jobb fick sparken utan förklaring, sjukt konstig känsla hade jag o jag var så arg o chockad i drömmen. Drlmde också att jag provlåg en säng på bb, sen åkte jag hem igen med mamma som inte hjälpte mig något då jag hade värkar utan matade en katt istället!

Nej nu ska jag njuta av min nya ELLE som jag hittade i brevlådan, sen kommer E hem o vi ska promma o handla mat!

Kläder: Svarta mysyogabrallor o svart vringad mammatröja

Snart.....

så är du här, kan inte rikfigt förstå. Du sparkar på som vanligt, försöker röra dina långa ben men det är trångt nu. Känns för mig som om du alltid kommer bo där inne o vara en del av mig som du är nu. Men går allting så bra som jag vill, tror o hoppas så kommer du leva nära mig men på ett annat vis.

Jag ska aldrig svika dig min lille vän, du kommer alltid att vara viktigast och du är otroligt efterlängtad. Önskar du var lika nyfiken på oss som vi är på dig. Tänk då jag får möta din blick o krama på din lilla hand.... Men du kommer då du är redo.....Tänkte bara säga det igen: Det är mycket roligare utanför magen o som Pappa säger: Vi vill träffa dig nuuuu!

Nej nu har jag försökt sova o läsa Paradiset av Liza Marklund i någon timme men blev hungrig så jag käkade knäckemackor m ost o drack lite välling. Så nu ska jag återgå till boken som är ett tips till alla väntande, läs böcker som inte handlar om graviditeter eller något liknande. Fly någon timme. Bebisen kommer ju faktiskt ut....hur långt borta det än känns.

Ganska sött vore om han kikade ut på sin Mamma o Pappas 1 årsdag..... söndag den 20 augusti!



Tacos överallt!!!

Igår efter prommis blev det tacos hos oss med Gro, Ben o lilla Helena hos oss, jättemysigt o hon somnade i min famn!! 

Sen kikade vi film (med Meryl Streep o Uma Thurman)  o jag fick fotmassage. Idag var det jordmor, allt är bra med bebisen o mig så det är ju tur det. Sen en sväng på aupunkturen o nu hemma o käkar tacotallrik, rester från igår =) Det är en konst, har tallriken i knät o har mest mat på magen o benen, man är KLUMPIG nu o magen känns som den ligger på knäna!

Vi ska ev laga mat hemma eller gå ut o käka o se en film tänkte vi! Vädret är mysigt regnigt o sval luft. Hann med lite shopping förut så det blev nya fina saker till badrummet, med sugkoppar o små handdukar i svart o turkost. Sen en boby butter o mer hallonbladste!

Nu ringde E han har fått avbokat sista mötet så han är strax hemma, jippie!!

Prommis!

Efter rekordonyttig kväll igår, pizza, choklad, glass o lite chips så är det prommisdags nu!

Planer i veckan:

Ja man måste ju fylla dagarna!

*Måndag: Barnmorskan & Akupunkturen

Annat o göra:
*Baka en paj o frysa in
*Laga en lasagne o frysa in
*Baka socker kaka
*Baka en bärpaj o frysa in
*Göra köttfärssås att frysa in
*Få besök av Gro o Helena
*Vila
*Gå de promenader jag orkar

Haha mitt liv är ganska konstigt just nu för vilken dag som helst så kan han kika ut, men nu tänker jag att det är veckor kvar o fixar saker ist så tiden går snabbare!

MÄTT!!!

MÄTT!!!Jag sitter i soffan o har nyss klämt i mig en hel pizza från Flat Mat. Stackars Lillis som ligger klämd där inne, han sparkade en del nyss :)

Idag var det städa o fixa o sen har vi bara varit hemma, jag fick väldigt lågt blodsocker tror jag o va grymt less en stund, bara låg i sängen o va deppig. Så E fick rabbla upp all mat som finns tills jag sa okej o han gav sig ut för o fixa. Mat var precis va jag behövde.

Ibland känns det som om han aldrig tänker komma ut, men jag vet att det är kort tid kvar nu. Men igår hade jag konstiga prickar på magen, som små små sugmärken o imorse vaknade jag med bristningar på skinkorna....Känns som kom ut nu innan jag spricker totalt. Visst jag älskar honom o är så tacksam att vi fått detta livet men jag orkar inte va gravid nå mer nu.... Ska bli skönt o se hur magen blir, kanske sjunker den iaf ihop o jag kan ha mysbyxor i början, ge mig ut på prommisar m barnvagnen i höst med fin ny höstjacka o fina sjalar.

Sen om några månader börja träna på SATS igen o förhoppningsvis fungerar amning o vårt nya familjeliv så man känner sig trygg i allting o kan ta en tur till Svall eventuellt. Jag vill iaf börja detta liv vi drömmer om varje dag nu, inte bara vänta.....Nog m tjat vi ska ut o promma snart o sen köpa hem daimmarabou, MUMS o glass o kika film!

Det trycker i bekkenet men det beror nog på all städning imorse, vi har iaf rent o fint hemma nu!


Ont i ryggen

ja jag tror bebis ligger på någon nerv för det gör ont bak på vänster sida o ner i benet, går bra om jag går i en trappa men inte på raksträcka... Klarade iaf att promma med E igår då han kom hem från jobbet runt Sognsvann, jag tvingade honom :)

Sen käkade vi o myste hos Petronella o Stefan alltid lika kuligt. Kom hem vid 23 o spelade lite poker ihop o jag somnade väl halv ett. Fick sova nesam i vår säng inatt eftersom E skulle va vaken mer o jag inte vill bli väckt. Har drömt tokiga drömmar, att jag kunde pressa lite o se babyns huvud o att han andas i mig... Sen har jag haft ond mensvärk hela natten till o från men tror helt enkelt urinblåsan är så ihoptryckt att den retar eller retas av livmodern.

Nu ska jag plocka i ordning lite här hemma sen ska E dammsuga o idag sker nog inte så mkt mer...Jag borde dock ge mig ut på promenad! Vädret är sådär, precis lagom utan regn o utan sol!

Kläder: Snobbenmorgonrocken, militärboxer

Te & regn

Nu är det frukost som gäller o det är dåligt väder ute, lovely!!! Har pratat med syster massa minuter o det är så underbart att ha varandra, ska sluta ha människor omkring sig som man inte mår bra av. Känns tomt efter besöket vi hade men nu känns det närmare en bebis på något vis, han kunde ju inte kika ut då man har besök... eller!? 

Kanske i helgen då min lille älskling? Eller mår du så bra där inne? Jag & Pappa vill möta dig NU!

 

NÖJD!

NÖJD!


Magen på prommis

Magen på prommisJag prommar runt Sognsvann ensam o njuter av o powerwalka som old days :) Får nog ont imorgon men kanske han ramlar lite längre ner o vill ut?! Nu dricker jag Mcdonaldssmoothie o vi ska göra te o mackor o se Inside man!Massge ska jag visst också få.


Nyvaken

Nyvaken efter att ha somnat om efter hejdåmorgon kl 6 till alla! Var supertrött då de klev upp eftersom jag var vaken länge o inte kunde somna o hade onda mensvärksliknande sammandragningar o svettades. Men det gick tillslut över, skönt o få sova.

Idag ska jag bara vara hemma o vila, behöver krafter känner jag, skulle jag ha fött inatt skulle jag verkligen fått leva på de endorfiner alla pratar om att man får i samband m förlossningen o jag vill gärna ha lite överskottsenergi också! Idag är det v39+0.



BÄSTA VÄNNER!

BÄSTA VÄNNER!


Challe, Ben o Jag onsdag!

Challe, Ben o Jag onsdag!RÅDHUSPLASSEN


Jag o Pappa promenerar onsdag!

Jag o Pappa promenerar onsdag!


Middag tisdag kväll

Middag tisdag kväll


Störtregn

Igår var det kanonmysigt, Ben o Charlotte hämtade vi på flyget kl 8 o sen körde E oss hem. Vi käkade frukost o somnade i någon timme. Ben sov dock hela dagen, stackarn har inom 5 dagar varit i Gävle, Svall, Dalarna o Uppsala o sovit på dåliga madrasser o kanske 3 h / natt så han blev överlycklig över gästrummet o sov faktiskt i 9 h tills Charlotte väckte honom!

Jag o C gick ut en sväng o köpte kaffe o glass o myste runt o småshoppade. Jag köpte fin badrumshylla m sugkoppar, en transparent badkarsmatta o halonbladste. Sen hämtade E pappa på flyget 19.30 o vi allihopa gick på Cafe M o käkade gott! Sen såg vi film o käkade ännu mer, massa chips, dip o cheese doodles.

Somnade ganska sent men vaknade då Pappa klev upp vid 9 o vi åt frukost o såg på sommarens film som jag bränt på dvd. Sen åt C & B frukost o vi alla var klara att gå ut vid 11.20 så vi strosade ner till Aker brygge o kikade. Sen när vi skulle gå hem så började det störtregna så vi stod 2 o 2 i 2 telekiosker o skrattade åt situationen i säkert 30 min, regnet öste ner o det åskade.

Då det slutat regna så mkt så sprang vi in på Bagel & Juice o satte oss o jag tog en smoothie o en Club Sandwish, det behövdes o mina ben behövde vila. Ben är i chock över att jag går o springer i vår trapp här hemma som jag gör haha, han är så söt! 

Men idag kände jag två tryck som om bebis hoppade ner ytterligare någon cm i mig med huvudet, men det kan ju ha varit överansträngning också. Ska vila nu då E kommer hem o tar med alla på sightseeing. Sen blir det bara kebab, enkelt o lätt o köpa här bredvid. 

Imorgon åker alla hem tiiiidigt, Pappa kör dem till flyget vid 6 så sen ska jag vila ännu mera innan jag lunchar m en kompis!

Nej nu ska jag fixa lite här hemma, men kort sagt : Ingen bebis ännu o han får gärna vänta någon dag till så jag hinner samla krafter!

Nu hinner jag skriva lite mer

Blev bara så glad förut. Charlotte ringde o vi har ju haft lite trubbel m hennes Oslovisit eftersom hon o Ben först tänkte komma hit typ igår o stanna ngn dag men så ändrades planerna till lördag den 12 o jag blev stressad inför o ha besök om nåt skulle ske!

Men Pappa kommer ju imorgon kl 19.30 m flyget o stannar onsdag o kör förmodligen hem torsdagmorgon om inget nytt sker här med magen :) O Ben o Challe kommer m flyget imorgonbitti kl 8!!! Jippie så skoj, ska försöka somna i tid inatt så jag orkar spatsera lite med dem imorgon på dagen o visa Ben Oslo. Häftigt med en Hawaiikille hemma hos oss :)

Idag har jag varit hos jordmor o hon sa att allt är fint, har gått upp 12 kg, bra blodtryck o bebis puls var hög o fin ( han va vaken) Det bästa är att han är fixerad!!! Så slipper jag oroa mig att vattnet ska gå o att jag måste ligga ner o ringa ambulans *pust* 

Akupunturdamen sa att min puls var väldigt bra o att det ska ske snart, men jag bara tänker from nu till lördagen då det gått 2 veckor över, så slipper jag ha så sega dagar fram till dess.

Nu ska vi promenera runt Sognsvann o sen ska jag bara ligag ner o vila är så sliten efter värmen idag, hann ta en glass på Aker Brygge med Sylvia iaf! (gravid o på övertid är hon)

Kläder: Vitt basiclinne, ljusblåa mysbyxor (vadlånga) blåa ballerinaskorna m paljetter

Lycklig!!!

Charlotte Ben o Pappa kommer allihopa imorron *jippie*
MYS!

Nu ska jag till jordemor så måste duscha o fixa!

2006-08-05 18:21   linda skugge   redigera
Har kollat din blogg nu. vad fin du är? är detta ditt första barn? det låter som om du har det så lugnt och skönt! massage och sånt!
här är det rena rama kaoset 24/7.

på natten mot v 38+4

på natten mot v 38+4


Underbar lukt av bebis....

Underbar lukt av bebis....


Mys med Helena

Mys med HelenaJag superglad med Helena som ska rapa efter maten!

Idag har vi varit på Hvervenbukt o badat massor o es mamma o syster kom precis då vi skulle åka men vi hann med dem en stund ockå, trevligt!

Sen hem o laga lasagne o sallad o E hämtade o skjutsade Gro, Benjamin o Helena hit o de stannade till efter tio, jättemysigt!! E är i chock att hon är så liten men han älskade o hålla o gulla med henne o ögonen lyste! 

Nu ska jag prova sova i tid så jag orkar med framtiden!

Imorgon Jordemor o Akupunktur!


Häftigt!!

Nej det är inte ett inlägg där det står Oj så häftigt nu drar vi o föder *haha*

Kom hem ifrån bion som var ganska bra faktiskt, man känner sig som en säl av att se på Jennifer Aniston i snygg svart klänning o höga klackar i 2h men E är så söt så det gör inget! han lagade kanongod mat idag, stekt kött, potatis i ugnen m skal o ost på, beasås, aioli, vitlökssmör ( usch va äckligt fett detta låter) o stekt majs o champinjon. SÅÅÅ gott!

Det som är dumt är att jag blivit så nattvaken, dricker mitt koffeinfria te nu o käkar en nektarin o ska gå o lägga mig o läsa. E är o dricker kaffe (stackarn) m 2 vänner på Aker Brygge, han tänkte jag kunde följa med haha dont think so! 

Det häftiga är att jag läser Linda Skugges gravidblogg (kostar 69 pix för hela paketet) o kommenterade en sak därinne o lämnade min bloggadress. Så svarar hon o har läst den o ger mig komplimanger! Jag läser hennes Expressenblogg o den andra väldigt ofta o tycker hon säger väldigt många bra saker. Så det var dagens häftiga grej!!!

SPRICKFÄRDIG?

Stranden var fab m Jess o E + massa jobbfolk. Satt i min stol o tog några dopp i havet! 

Nu har jag precis duschat o smörjt in mig överallt, tar sin tid :) o ska vänta på god mat som E ska laga, kött är vad vi äter nu varje dag haha.

Jag har fått en bristning runt piercingen där huden är supersträckt nu, han ligger m rumpan där o trycker o ibland känns det som om han ska splasha ut den vägen, men det gör han ju inte. Men ganska otroligt hur mkt man älskar den lille sparkaren som gör så att man spricker här ( o kanske där sen...) men man tänker bara att jaja det är värt det. Varje grop o streck efter honom är för att jag faktiskt skapat honom i magen. Jag o E då men jag har gött honom o burit honom!

Ikväll ska vi se nya filmen m Jennifer Aniston, blir nog vår sista bio eller så kör vi biomaraton tills han kommer ut nu!



Väldigt trött i torsdags....

Väldigt trött torsdag....Jag liggandes o sover på soffan o funderar på om jag ska ta en dusch eller sova vidare....jag sov vidare 


Somnat en sväng

har vi gjort här, nyss vaknat o kikar Saltön!

Dagen har varit toppen, somnade om en timme imorse, sen kom Viktoria o lämnade sina blommor åt oss osm vi ska vattna o passa då hon är i Uppsala i 2 veckor för omtenta. Sen duschade jag o promenerade lungt o stilla till Solli Plass o käkade god lunch på Conzenzo med Monica som gått över tiden nu 2 dagar o är väldigt födeklar!

Sen gick jag ner på Aker Brygge o kikade, fann en fin morgonrock i vinrött åt E o en GANTmyströja i rött, väldigt fin blev han o glad för presenterna. Åkte upp på jobbet o hälsade på alla, gav E en daimglass o satt o surrade. Sen åkte vi hem, lämnade lite saker o åkte på Tapasstället jag blivit kär i. Vi får laga mat hemma imorgon istället. 

Ikväll blir det soffan med massage o film, ingen orkar gå på bio men imorgon om jag orkar ska vi det. Nu ska jag ut o köpa glass på 7eleven, den är så fräsch o god!

Älskar livet just nu o bara njuter av o vänta på vår kära. 

Jessica ska flytta o studera i Volda i minst ett år, såååå tråkigt men vi får ses då hon kommer hem hit då o då o hälsar på sin pojkvän... *snyft* men livet är så o vänner är man oavsett vart man är o bor, det har jag lärt mig nu!

Imorgon gifter sig Charlottes pappa. Hon är min allra bästa vän sen jag var 7 år o vi är som systrar så han känns som min andra pappa. Önskar vi kunde vara med men vi vågar inte riktigt chansa o stoppa mig i en bil i 5h o vara i Dalarna om nåt skulle ske... Men jag tänker på honom imorgon o på Charlotte som kommit hem från Hawaii med sin kärlek Ben för o delta...

Kläder: Teracottafärgad kjol i bomull m spetskanter (fast som tubklänning) m brunt skärp under brösten, guldiga skorna, rödbruna örhängen.

Morgonstund

Sitter i min nya BBmorgrock nu o småmyser. Vaknade åklart som vanligt då E vaknade o kan inte somna om för nu är Lillis vaken! Igår va vi hos hans Mamma o käkade gott, grillade på balkongen o sen massa glass! Vi åkte ganska sent så vi kom till Sognsvann (motionsspår runt en stor vacker sjö!) kanske 22, jag var fast bestämt på o få luft som ej är kokhet (som på dagen) o få röra mig lite. Så vi gick 6 km på 40 min, skönt!

Jag kunde ibland gå väldigt snabbt men sen småvrickade jag vänsterfot 3 ggr, tror inte min balans är på topp! Det va jätteskönt men idag gör fogarna VÄLDIGT ont, känns som jag delats i två delar.. Men tror iaf att det var bra att jag gick den rundan, behövde det!

Ska luncha med Monica idag kl 12 sen ge mig ut för o hitta en fin morgonrock åt blivande Pappan i huset tänkte jag, en fin kanske randig som han kan ha då han ska vakna o gå runt o vyssa här hemma!

Söndag ska vi ha Gro, Benjamin o Helena på besök, E ska hämta dem o vi ska laga mat här. Så kuligt ska det bli o hon ska låna vårt skötbord, amningskudde o vagnen så de slipper dra med allt. Bara skoj o se att allting fungerar.

Nej nu är det frukostdags, är sååå hungrig :)

38+0

38+0


Vecka 38+0

Så är vi i vecka 39 som man säger jag har gått 38 hela veckor, bebis är färdigutvecklad o inom de närmaste 4 veckorna kommer han ut. Oj så härligt det låter!!

Igår var det helt ljuvligt o käka m Viktoria, sååå goda tapas på jättemysigt ställe med fin inredning. Vi åt så vi nästan mådde illa o jag hade sammandragningar största delen av middagen, kanske det berodde på att magen blev stressad av allt ljud. Men då vi kom hem så kikade vi film o det lugnade ner sig.

Somnade med Es hand på magen o det storhickade där inne, han gör sig redo för att andas i riktiga världen.. Skum tanke att min stora mkjuka mage ska försvinna. Den som jag tar hänsyn till så jag inte tappar balansen o då jag ska försöka mig ur sängen ca 10 ggr / natt för o gå på toaletten känner jag mig alltid som en stor val. Så kissar jag samtidigt som jag är arg att jag inte får sova så ler jag lite o tänker på att det bor en prins därinne... Sen somnar jag igen. Men idag var morgonen hemsk, vaknade nu vid 11 o är jättetrött samtidigt. Känner att jag behöver mer sömn men får väl bara vänja mig o kanske försöka sova lite på dagarna också.

Han ligger längre ner det känner jag iom att det trycker lite då jag går o foglossningen känns annorlunda, det gör fortfarande ont men mer att det pressar på.

Idag ska jag bara va hemma o vila, har avbokat lunchen med Sylvia, jag orkar inte stressa, duscha o dona. Ska ligga i soffan tills E kommer hem så ska vi ut o gå en promenad så jag får lite energi!



Åska o regn

regnet öser ner, det har varit en het dag m sol o då jag gick från akupunkturen så öste det ner en skur på mig. Sen jag kom hem har jag bara städat o donat, känns att man har en annan fart nu då man har en stor melon i magen :)

Vaknade iaf en del inatt men halsbrännan är bättre, men kissar ju som en tok. Sen på akupunkturen fick jag nålar överallt o vilade en halvtimme. Då hon kollade pulsen efter behandlingen sa hon att jag svarat gott på behandlingen o att pulsen var födeklar som de säger här. Det betyder att hon känner på den del(3 delar) som hör ihop m förlossning o bebis o den var starkare än innan o hon sa det kan bli bebis snart men hon kan ju inget lova...spännande men tänker nog att någon vecka till!

Så gick jag hem o städade o nu har jag duschat o dricker te i tokregnet!

Ska käka tapas med Viktoria ikväll på Delikatessen på Grynelökka, men jag kommer dubbeläta middag för jag ska laga mat tills E är hemma också tänkte jag sen gå en minipromenad med honom om regnet slutat falla.

Kläder: Snobbenshorts svarta, rosa t-shirt 

26 minuter

Så länge hade vi myskväll o såg Wedding Crashers, sen somnade min kära i soffan. Han är slut efter jobbande o vi kom ej hem förrän 20 eftersom vi snurrade runt med bilen, NY O LOVELY! Jag fick akut Mcdonaldslust ( hade inte ätit på 7h pga halsbrännan o tänkte ge upp mat idag men så kunde jag tänka mig hamburgare....)så dit åkte vi och sen förbi apoteket o E kom ut m några äckliga tuggpiller som smakar snusk, men tuggade en o mår lite bättre!

Men det gör inget att han snusar sött, han är ju så fin o se på o det är dubbelavsnitt av Greys Anatomy eller hur det stavas. Så jag har fikat knäckemackor m ost o smör på o lite hallonbladste. 

Mysigt o tända alla ljus o bara vara, har bestämt mig för att sova gott inatt ska nog sitta redan från början så slipper jag kanske den värsta halsbrännan. Ska försöka ta en tablett till också men så obehagligt o tugga torr äcklig tablett. Jag åt ju Ceasarsallad igår o Monika som jag fikade med sa att hon får halsbränna av den såsen men det är ju sååå gott :)

Hehe antar att ganska många lessnat på o höra om problem hit o dit i min blogg men jag skriver ganska mkt här inne för o skriva av mig tankar o känslor o detta är skoj för mig o ha kvar. Kan fortfarande sitta o läsa från oktober då jag o E va nydejtande o allt väller fram, han tog mig med storm o jag är så lycklig att vi gjort det vi gjort!

Nu ska jag pussa på honom!!! :)

Glömsk & trött

Festen igår var superkulig, vi stannade några timmar, käkade snittar, kanelbullar o god tårta! Så fick jag möt resten av Es barndomsvänner, sååå goa o himla söta en del av dem. Han har en del bohemiska vänner också ( han är absolut ej bohem) o de var så goa med magen o längtar så efter lillprinsen, kul att möta folk som säger vad de känner o ger komplimanger!

Sen kom vi hem o jag läste mig till sömns, väldigt jobbig natt med mkt halsbränna. Jag låg o kände som om jag skulle spy, men bullade upp med en stor kudde o halvsatt på sidan men nacken känns ju idag då istället. Klev iaf upp 8 o så åkte vi på banken så nu är allt med gemensam ekonomi löst, känns skönt så vi kan leva som ett äkta par!

Sen kom jag hem vid 10.30 o gick på akupunkturtimmen som jag hade...trodde jag. Satt någon minut innan en snäll tjej sa att du har väl tid imorgon? haha jag bara skrattade o gick hem, är så virrig idag o hade skrivit fel i kalendern förra veckan så då provar jag imorgon ist. Känns bäst så för jag kan inte ligga ner 30 min utan o må illa nu.

Köpte en liter jordgubbar på vägen hem o en smoothie på Mcdonalds (god) o nu ska jag bara vila. E ska hämta nybilen kl 13 så idag blir det, laga mat, köra bilen o VILA o MYSA!

Pappa kommer nästa tisdagkväll o stannar någon dag, det ska bli kul o mysigt. Så får jag lite sällskap då E är på jobb också! Sen kör han hem Saaben till Svall.

Men bebis mår bra iaf o jag är inställd på o ha honom i magen minst 2 veckor til li alla fall, har släppt lite på "han kan ju komma nu känslan"