Dammsuger ni innan ni reser bort?


Inne på Expert, Elian sprang omkring ibland dammsugarna och sa Dammsuga, Dammsuga!
Han ÄLSKAR som ni ser dammsugare =) Då E säger stövsugare så är han helt med så han förstår båda språken vilket kanske är ganska självklart?


Vi skulle dammsuga idag men det får bli tidigt imorgon innan vi sticker, jag vill INTE ha stökigt då jag kommer hem. Skönt att lämna och återkomma till ett rent hem. Det känns bra att vi har en vän som kommer bo här så vi inte behöver oroa oss för huset.

Sundsvall:

På vilka caféer i stan finns det trådlöst bredband? Kan vara fint att veta!

Ps. den sista månaden har det varit 9775 st unika besökare som tittat in hos mig som kommer ifrån Sundsvall, 682  USA,
26 887 st ifrån Sthlm och 7935 ifrån Oslo. Det är superkul att se vart alla bor och vad de söker på för att hitta hit!
Jag kan rabbla länge vilka land, städer osv men detta var bara lite kul info =)

Packning pågår:

Här pågår packning och montering av dvd i bilen. Både jag och E sov i soffan då Elian lekte efter maten, E halvsov och jag helsov ;) Man blir så trött av värmen. Sen började jag ta itu med berget av kläder inne i gästrummet, NU är jag klar och Elian är i säng sen en stund tillbaka. Nu ska jag finna fram resväskor, resesängen och packa ner allt smått och gott. Linser, laddare, bröllopsbok, kalender, solglasögon - YOU NAME IT! Det är LOVELY att resa med BIL. Då kan vi stuva in massor, ta sköna pauser och framförallt prata massor då vi kör. Sen kan vi stanna så länge vi vill - I LIKE!

Vår lillpolis!


Elian upptäcker en fontän på Majorstuen då vi snabbt var inom Expert. Sen fick han en banan inne i en kiosk helt gratis av en söt kille som jobbade där, TACK!

Medans jag bloggat har kycklingfileérna kokats i micron, blä! Jag ska därför försöka komma på något fiffigt att laga istället... Kanske omelett? Måste passa på medans jag "kan". Mår oftast illa av att steka men nu är jag i ganska bra form idag, JIPPIE!

Tele2

Jag har förresten fel på mitt abonnemang idag så det är därför det går iväg många sms, de sa att de ska åtgärda problemet ikväll.

På Godt Bröd!


Macka med smör, ost, skinka och gurka. Elian åt kanske fem tuggor och matade sin docka. Han äter lite om dagen så vi tänkte sluta med morgonvällingen så han är hungrig :)


Vi parkerade vid mobilservicestället då jag imorse fick ett sms att min rosa Sony var färdig! Då vi kom in var det 20 st som satt i kö så vi gck och åt lunch på Godt Bröd istället, ni MÅSTE gå dit om ni har vägarna förbi Oslo. Det finns på Majorstuen,i  Nydalen, på Grynelökka och på Bislet där de har det mest barnvänliga cafeét med barnstolar. Jag var så sugen på avokado + groddar men både och var slut då de väntade på grönsakslev idag.. Men tjejen såg att jag blev lite besviken så jag fick en gratis bulle med på köpet :)


Den här dockan var en av de presenter som jag fick på Möhippan. Alla tjejer hade slagit in varsin gåva och så skulle jag gissa vem som slagit in den. Det var SÅ kul och jag kände mig väldigt speciell då jag kunde förknippa allt fint med minnen som mina vänner har. Elian matar här med vällingen som hörde till :)
Dockan var förresten ifrån Zryan som skrivit ett kort till: GRATTIS OCH GOD JUL.
Det symboliserar mig som liten flicka som föddes på Julafton!

E har semester!

Nu kom vi hem alla tre! Idag har jag och Elian fixat saker inför morgondagen. Shoppat  dvd till bilen, ätit mysig lunch och strosat lite i Nydalen. Sen hämtade vi E. Fast det var inte förrän då vi shoppade dvdn för vi var i två  Expertbutiker där de var slutsålda. Både på Storo och Colosseum men på Grynelökka fanns den. Där shoppade E en radiostyrd expertbil åt Elian som de nu leker med ute. Jag ska göra lite middag och sen är det packa som gäller!

Vi glädjer oss SÅ till att resa ifrån Norge en stund och mysa i Sverige. Köpa god lunch, äta limpmackor till frukost och bara vara. Det blir verkligen semester då man reser bort. Vi kommer att bo i Mammas lägenhet i stan och vi kör bilen så det är skönt, då kan vi hälsa på vänner också. Tiden flyger alltid fram men då det är
Gatufesten brukar man möta de flesta. Jag TOKlängtar efter en langos med räkor, mums!



nu:

Jag är SÅ sugen på Godt Bröd nu, så jag och Elian kör in och äter goda mackor :) Min telefon skickar 20tals sms och ingen kan nå mig. Så att ni vet mina vänner om ni försöker!


Välkommen måndag!

Denna veckan ska Oslo få FAB väder! Sundsvall får helt okej, solen ska skina och det är det allra viktigaste! Jag kom på igår att vi faktiskt reser redan imorgon så idag blir det hemmadag med fix. Tvätta kläder, plocka och förbereda. Elian springer just nu omkring med glitter i hela ansiktet, han jagar mina rosa ballonger för fullt ;) E gick precis på jobbet, sista dagen innan SEMESTER!

White girls!


Petronella, Ashi och jag igår.
ÅÅÅÅ som vi myste igår denna tiden.
Ska som sagt skriva om hela dagen väldigt snart.


SOV GOTT!

Vi längtar efter dig!


Ett eget inlägg om min möhippa kommer så snart jag fått bilder på mail ifrån alla girls, MEN jag kan berätta att jag var på väg ut till postlådan i lördags eftersom postbilen kommit och vår postlåda var överfylld... Eftersom jag blev kidnappad så hann jag inte öppna posten men idag!

I ett paket låg detta fantastiska nya hänge ifrån
Namnsmycken.com
Det står Elian på den lilla runda brickan och så LÄNGTAR EFTER DIG på den större. På baksidan står det VEM ÄR DU
Jag blev SÅ glad och nedan ser ni det extra hänge jag fick till mitt favoritarmband som jag bär varje dag. Det är en rund bricka där det står LÄNGTAR EFTER DIG

Det är tidigt i graviditeten men som min Syster sa då jag väntade Elian:
"Det man kan göra är att tro på sitt barn ifrån första stund. Om inte du gör det vem ska då göra det? "
Så jag tror att detta går BRA!






Nu ska jag lägga mig, önskar er alla en GOD NATT!




FOTBOLL!

Hela världen ser nog på fotboll ikväll? E sitter klistrad och jag promenerade ifrån Aker Brygge till Bussterminalen och överallt hördes fotbollssus. Ganska mysigt men framförallt otroligt fascinerande tycker jag.


Jag på väg hem ikväll.
Trött men har ätit så duktigt i helgen och umgåtts med de bästa vännerna så jag lever på energi!


Eivind och Elian hade haft det SÅ kul på Tusenfryd med Tore och Julie idag.
Här ser man att Elian myser :)

Visk visk....



Suddiga bilder men det var så kul att jag fångade detta på bild. Vi kikade lite fotboll på Barbera och Zryan upptäcker Annes "flirt" som aldrig ville ge sig... Haha snacka om girls night out! Jag hann inte vara med så länge, åkte hem och nu ska jag snart krypa ner i sängen och drömma sött. Vill så gärna berätta om Möhippan så vi får se hur långt jag hinner ikväll!

Sex & The City - igen!

Nu kom jag precis hem efter en FAB eftermiddag! Anne och Janina fick hämta mig för att min buss inte gick som den skulle. Mina älsklingstjejer kom med caben och vi hann PRECIS i tid till bion. Att se Sex & The City IGEN var jättehärligt, jag grät nog ännu mer denna gången. Om ni bor i Oslo och ska se den gå till Gimle, där sitter man skönt har bra benplats och kan luta sig bakåt i stolen + att du har små bord vid stolarna. Man kan köpa med sig ett glas vin och MYSA på bion. Perfekt!


Anne, Petronella, Zryan, Janina och jag efter filmen.

Här bestämde vi oss för att gå till Yayas och käka middag.
Scampi med röd curry var som alltid supergott, min favoriträtt. Jag och E åt så ofta där då jag väntade Elian och då våra Mammor för första gången skulle mötas åt vi också där ;)


FAB friends!






Snabbt hemma!

Nu är jag hemma en snabbis och softar medans killarna åkt iväg till Tusenfryd. Jag ska in till stan och se SATC-filmen en gång till, den är ju så mysig. Den perfekta avslutningen på helgen!


Finaste Viktoria i sin ACNEklänning idag. Vi har 24 grader i skuggan, SOMMAR!


På Åpent Bageri som har de GODASTE kanelbullarna och scones!
Elian var supertrött och ville somna i sin vagn så efter en tugga bulle var det dags att sova i en timme.


Småtrött men lycklig Mamma! :)
Vi fick mysigt sällskap av Anette också, sen promenerade vi en stund tills Elian vaknat. Då ville han hem till Pappa så vi åkte hem och käkade lunch, pytt i panna med ägg som E gjort.

Nu måste jag rusa!

KRAM och Happy Sunday!

Min fantastiska dag med UNDERBARASTE vännerna!

Idag då jag vaknade vaknade jag EXTRA lycklig, jag hade den mest fantastiska dagen igår anpassad efter mig. Att känna att man har så underbara vänner omkring sig gör mig rörd, jag ska skriva och berätta om "Min" dag senare men nu ska jag och Elian göra oss klara för fika i stan med Viktoria!


GLAD efter mysiga SPAtimmar med mina härliga vänner!
Vi var på ColosseumSPA.


Efter en skön tur i limon som de hämtade mig med ( SURPRICE! )  med champagne ( jag hade alkoholfri såklart) och massa girlie musik!


Jag är på min egen möhippa!

Ville bara avlägga liten rapport: Jag är kidnappad av mina GIRLIES och har varit på SPA. Nu ska vi äta lunch!!!!!

Lördag!

Inatt har vi tre sovit PÅ varandra då Elian gosat och gosat med mig, men det var bara mysigt. Då man har en lördag framför sig gör det inte så mycket :) Nu är det dags för blåbärssoppa och polarmacka, överallt står det ju att varierad kost är viktigt men det är svårt just nu. Elian var ett resultat av nyponsoppa och skorpor så jag hoppas det går lika bra denna gången ;)

Happy lördag! Jag har lust att åka på IKEA!

Bebis i magen nu:


Embryot: Embryot är nu cirka 3 cm och fötterna är ca 2 mm stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

*spännande*

Natta!

Vi har sett Gone Baby Gone härhemma, usch som jag gråtit.

Idag efter middagen hämtade Elian sin Bamse och så la E honom att sova, det var så sött så jag blev alldeles rörd :)


Sen fick Bamse sova i sin vagn medans vi åt tårta!


Dessa ska jag mysa med nu om jag inte somnar då jag lägger huvudet på kudden, är såå tröttis idag!

KRAMAR och SOV SÖTT!



S O M M A R L O V!


E har lagat pizza idag och sen blev desserten denna. Elians "avslutningstårta". Så nu är jag MÄTT och ska vila i soffan, Elian badar nu. Jag somnar nog....

NJUT fredagskvällen!



Helt klart sötaste lille hjälpredan!


Inne i butiken fick Elian en egen vagn idag. Där la han geast två stora påsar Sega Gubbar och gick vidare. Jag skrattade och la tillbaka dem. Tänk vilken bra höjd allt godis är placerat i? Han ropade banan då vi shoppade såna så han fick smaka en, sen då vi betalat  (självklart också för den extra bananen) så ville han ha en till. Bananer är goda ibland som Elian säger ;)


Att stå i kö var ingen hit me det gick bra. Han var ju så söt idag, jag tycker han ser ut som en liten pensionär med sandalerna som han hade på sig som inneskor då vi hämtade honom idag :)

Kort shoppingtur!


Idag då jag shoppade presenter åt Elians fantastiska dagisfröknar ( hann ej in på ORDNING&REDA igår, vi kom dit kl 18.03) så gick jag inom butiken där Heidi jobbar. Finaste Tante Heidi! Jag passade på att skriva mina kort därinne och fixa.


Body Butter +hjärtformad tvål som luktar jordgubb + fina rosa kort.

CARS - på väggen!


Jag har inte glömt att visa Elians CARSstickers på väggen men de åkte upp i snabb fart medans han fick peka på vilken vi skulle sätta upp och jag har tänkt omorganisera. Men tiden räcker inte alltid till ;) Men här skymtar ni iaf att jag satt dem upp som en bård. Men det ska vara lite annorlunda då det är färdigt, nu krockar bilarna med varandra. Elian älskar dem och pekar på bilar, traktorer och annat och säger alltid GODNATT BILARNA på kvällen och vinkar ;)

Sista dagisdagen före sommaren!


Skruttis imorse i vårt sovrum!
Böckerna älskar han att ta ur bokhyllan och lägga på oss då vi försöker ta sovmorgon ;-)



På dagis idag hämtade både jag och E eftersom det regnade och var en massa att ta med hem. Han hämtade mig på Godt Bröd där jag åt en mumsig macka med avokado, ost, kalkon + grönsaker i farten. Jag var så hungrig! Sen åkte vi och hämtade Elian och gav presenter åt fröknarna osm blev jätteglada. Jag grät en skvätt och vips så var det sommarlov!

Nu kom precis killarna innanför dörren här med film, E hyrde en romantisk film som jag redan sett så han åkte och bytte den nu. Cup of tea tror jag den hette om jag inte minns fel?

Det kliar i fingrarna!

Nu har jag faktiskt röjt undan det värsta härhemma så att vi kan ha en mysig HELG tillsammans! Det tar sin tid nuförtiden att fixa saker somjag tidigare gjorde i ett kick. Det är så mycket jag vill ordna hemma, tänker sällan på det soliga dagar men då regnet faller och det är kallt ute så kliar det i mina fingrar efter att åka på IKEA, shoppa den fina vardagsrumslampan som jag hittade för längesen på en desginerbutik jag glömt namnet på ( den är för dyr men så FIN)... Men nu måste jag kila till bussen, ska hämta skatten på DAGIS!

Happy friday!

Gårdagens familjemys:


Bus med E igår!
De leker som vildar de två, inte konstigt Elian blir rastlös med "bara" mig, speciellt nu då jag är mindre aktiv än tidigare.


Sötnosen på Tante Olivia igår. Det var så fullt på restauranger igår och det beror ju på att semestern startat! Här väntar vi på maten så Elian torkar bordet och busar.


Pizza! Jag åt knappt av min pga illamående, så det var skönt att komma ut därifrån och köpa en Häägendazglass vid bryggan istället. Jag känner inte igen mig själv, annara äter jag allt och mycket men just nu mår jag mest illa.

Mina kärlekar!
E med snusen inne som oftast då jag är i farten med kameran.


Skosnören som går upp passar inte in i Elians aktiva liv ;)



FRIDAY!




Godmorgon FREDAG!! Igår somnade jag ifrån allting i soffan med film, E och en skön fotmassage. Elian går sin sista dagisdag idag sen har han SOMMARLOV - det känns supermysigt och vi kör till Sundsvall nästa vecka. Jag har SÅ mycket som borde fixas hemma, först och främst behövs det städas men jag får se vad jag orkar här idag.

Bilden ovan är en av många som fotatdes vid Verdens Ende av Kimm.
Nu såg jag att de finns på hemsidan också.
Magasinet kan ni läsa här.

Någon bild, fler kommer sen:


Vi älskar dig mest av allt vårt lilla hjärtegull!


Jag idag, vågen visar mycket mindre nu än innan jag blev gravid men snart går den nog uppåt igen, så var det med Elian ;-) Vi undrar SÅ vem som gömmer sig därinne....


Hemma!

Vi kom sent in på en restaurang och nu kom vi precis innanför dörren efter en härlig kväll på Aker Brygge. Jag kunde knappt äta men det var mys att komma ut en stund med mina två favoriter. Nu ska vi alla hoppa i pyjamasen, Elian ska läggas och jag och E se en film. Igår såg vi Jumper, helt ok!

Just nu:

E slappar i soffan med Elian på armen och försöker lägga honom till musik. Jag ser Dr Phil, om nätmobbing. Hemskt hur anonyma på nätet kan hålla på! Lagarna måste ändras, man ska inte smutskasta och göra folk ledsna.

Happy Torsdag!

Hej härliga torsdag! Jag är faktiskt GLAD att Elian också kräktes igår på ett vis. Han var i god form och var superhappy hela dagen men kräktes några gånger. Idag har både han och jag behållit allt och jag tror vi kan konstatera någon slags matförgiftning. Bättre det än att spy vare dag ;-) Trots att det inte var så kul att spy ( Elian) så var han som sagt i gott humör och slapp feber!

Jag mår mycket bättre idag då det bara är det vanliga illamåendet som hänger kvar så jag har precis duschat och ska försöka åka in till
ORDNING&REDA och shoppa presenter till Elians dagisfröknar. Vi får se hur formen är om en stund.

Bilder på gullet ifrån igår som E fotade:








Man ser att han haft en FAB dag igår trots spyor och det gör mig GLAD!

TACK snälla underbara ni för all omtanke och alla fina kommentarer - ni är så fantastiska!!!!



Vackraste musiken!

Elian som pratar med sin älskade Pappa nede... de är mina juveler!

ONSDAG!

Ett sent godmorgon ifrån sängen kommer HÄR!!! Idag är det toalettgolvet plus sängen som gäller för mig men jag önskar er alla en FAB dag och hoppas vi snart kan "ses" som vanligt. Jag kan tyvärr inte vara "den gamla positiva" som någon skrivit då jag ligger och spyr, så är livet!

KRAM

Sov gott!

Nu ska jag lägga mig och flytta en sovande Elian ifrån soffan =) Han fick somna med mig till Morden i Midsomer. Jag har försökt äta bort illamåendet men det gick inte så bra så att sova blir skönt. Ni som mått illa med bebis i magen vet att det känns som man är bakis HELA tiden, blä! Men jag är SÅ happy och tacksam för lille hjärtat i magen såklart.

SOV SÖTT!

Kul med Allsångspremiär!





Fab eftermiddag!

Nu sitter jag och Elian och myser med Allsång på Skansen och solen skiner ute. Ikväll är min taktik att lägga Elian då han är supertrött istället för att spendera två timmar på hans rum då han ändå inte vill sova. Att sitta på golvet och böja sig ned i hans säng och sjunga samtidigt som man är gravidillamående = dålig kombo. Självklart skulle E göra det om han var hemma men först svensexa, så fotbollsmatch och ikväll möte. Men imorgon DÅ ska jag rymma då det är läggdags här i huset!

Idag hämtade jag och E Elian efter fysio, sen släppte vi av E på jobbet och körde mot Siba. Min rosa Sony Ericssom är på service då knapparna knäckte första veckan och nu har jag väntat LÄNGE på att den ska bli lagad så jag har begärt en ny pga lång servicetid. Den allra sista fanns på Siba Furuset så jag var där en stund då de konstaterade att de behövde en signatur ifrån Sony Ericsson så jag fick bara se då de la undan min fina nya telefon tills alla papper är färdiga.


Men Mamma får du någon ny telefon idag?

Vi åkte som planerat till Ashi och hämtade Henrik på dagis. Sen har jag mest legat i deras sköna soffa HELA dagen förutom middag och fotografering av Ashi som ska sälja sin felbeställda brudklänning. TACK snälla fantastiska ni för att ni skämmer bort mig, Ashi är en fantastisk vän och hennes PA har varit ute och lekt med grabbarna idag så jag har fått slappa.



Mums med jordgubbar tyckte Henrik, Elian tyckte det var mer spännande med Henriks traktor som är Elians favorit!


Pernille hade ju den bästa texten på sin tröja idag  ;-)


Mama softar....


VACKRA Ashi i den fina krämvita klänningen, stl ca 38-40 ( snörning i ryggen) Fyndpriset 2500 nok kostar den då hon inte ska använda den. Skynda fynda ;)

Inga cappuccinos!

Jag mår som sagt mycket illa och kan inte drömma om att beställa en Cappuccino längre, jo i ögonblick då jag mår toppen och glömmer att jag mår illa av vissa lukter så kan jag det men det sker väldigt sällan :) Oavsett, ganska skönt att för tillfället slippa begäret!

Efter regn kommer solsken!

Idag strålar solen och jag har haft en soft morgon, mår riktigt illa så jag måste äta något NU. Har också pratat med födeavdelningarna på Rikshospitalet och på Föderiket, som är ett tillbud till Mammor som haft en normal födsel tidigare. Ska berätta mer om det då jag varit på möte där på torsdag. Nu måste jag göra mig klar, ska vara hos fysio kl 13, sen hämta Elian på dagis :)

LÄgg energi på rätt saker!

Dagens tips innan jag lägger mig kommer nedan:


Om du har något jobbigt som du ska genomföra så tänker du kanske ofta på det flera gånger innan det sker? Om du ska ringa ett "jobbigt" samtal, hjälpa någon att flytta eller göra något som känns obekvämt så hjälper det faktiskt inte att lägga negativ energi och tankekraft på det. Tänk hellre då tankarna dyker upp: JAG KLARAR DET, det går bra! Sen försök att inte tänka på det, om du tänker negativt alltså ;) För det hjälper inte! Flummigt men BRA tips enligt mig, det är viktigt att inte oroa sig eller göra sig nervös i onödan men självklart viktigt att ta tag i fobier, rädslor och andra känslor. Hoppas ni förstod hur jag menade?

SOV GOTT!


E i lördags.


Åskan går!

Regnet öser ned och den DÅNAR i hela huset då åskan går, ÄNTLIGEN tror jag Elian sover nu... Så jag dricker nyponsoppa, tänder ljus, ser på en dokumentär, betalar räkningar och MYSER!




McD!


På McDonalds!

Jag var så sugen på McD idag så vi åkte dit, där mötte vi Elians kompis ifrån dagis med sin syster och Pappa. De är så söta då de vinkar och hejar på varandra. Jag och Elian åt varsitt Happy Meal och han gillar verkligen chicken nuggets, precis som sin mor.

Nu springer Elian runt med min gamla dockvagn med sin bamse i, måste fota väldigt snart för det är väldigt sött. Han har pyjamas på och vällingen i magen, E spelar fotboll så jag ska lägga Elian här nu.

NJUT kvällen!!

Dagens utflykt:

Vi hade tid för ul ( eller vul som man tar så här tiiidigt i grav) kl 14.20. Eftersom jag vet att de ofta är försenade körde vi inom ca kl 14 för att fråga hur mycket försenade de var... Hon visste inte men sa ca 15-20 min. Så vi åkte till Café M och åt varsin fisksoppa i rasande fart. Men de var SÅ starka, chili och citron dominerade och jag ångrade att jag inte frågade tidigare om de skulle vara så starka för då jag betalat sa servitrisen att det INTE skulle vara så starka och att vi inte borde ha behövt betala. Jaja, en kort myslunch med min E är ju mys oavsett!


Väntar på maten, spänd inför att få se lilla hjärtat i magen...



Vi var på kliniken kl 14.35 igen och där satt vi till 15.45 innan vi fick komma in. Onkel Håvard fick rycka in och hämta Elian så att E skulle slippa åka ifrån mig. TACK bästa bästa Onkel!!!

Vi såg lilla hjärtat ticka så fint och det såg tydligen fint ut alltihop, hon förklarade att man kunde se att blodkärlen såg ut som att de skulle jobba hårt framöver så vi hoppas hon har rätt att hjärtat får stanna i min mage! Det var en läkarstudent med också, allt gick så bra. Jag är "bara" i vecka 7 + några dagar och man säger då att man är i vecka 8. Hur många har inte blivit tokiga på alla dessa veckor, dagar och olika uttryck om dem?! :) Jag tror att vi nästa gång får se att allt växt ikapp så att jag får det BFdatum jag själv tror, hihi.


      Ett foto i farten på väg in...


Att jag själv upptäckte och kände graviditeten i kroppen så tidigt gör ju att det känns låångt kvar till vecka 12 då man faktiskt kan andas ut lite eftersom mycket nu sker i veckorna framöver. Men jag valde att berätta för er och för många andra så att jag ska slippa hitta på, låtsas och varför inte dela sin glädje!? Slutar det i sorg behöver man stöd då också.

Vi mötte Onkel och Elian utanför dagis och Elian ville INTE släppa sin kära Onkel :) Men tillslut så.


Bästa Onkel!


Happy Monday!


ÅÅÅÅ så mysigt vi hade på vår semester på Gran Canaria i påsk!
Här ser ni mina fyra fjärilar på ryggen, så slipper ni leta i arkivet :)

Nu kom E hem med frukost, han lämnade Elian på dagis nyss och nu ska vi ha en SOFT dag. Att ha svensexa är inte det minst ansträngande tydligen ;-)

Hjärtats magiska slag...

TACK för idag!

Midsommarafton.

Regnet öser ned mer än på länge men det är ju SÅ mysigt :)
Nu ska jag lägga mig och sova, det ska bli jätteskönt med en ny vecka men sorligt för att det är Elian sista vecka på hans lilla avdelning där de yngsta går. Men nu är han ju stora killen som man kan prata med och han växer för varje dag som går. På fredag ska vi självklart ge presenter åt de två UNDERBARA fröknarna han haft ( jag kommer deifinitivt att gråta ).
Måste komma på något fint att ge dem.

Imorgon ska vi på ett ultraljud så jag hoppas jag kan ge er good news då vi kommer hem igen. Alltid lika pirrigt innan och fantastiskt efteråt. Jag har gjort ett tidigare men då såg man "bara" att det var en graviditet så jag var tvungen att betala för ett extra på en annan privatklinik som hade tid för att se att hjärtat hade börjat slå... Mamma var med och hjärtat BÖRJADE slå då vi var där, häftigt. Så imorgon hoppas jag SÅ högt att hjärtat slår precis som det ska. Vi går till en privatklinik ( samma som med Elian) och vi är så nöjda att vi går dit även denna gång.

Sov Sött underbara Söndag!

Ps.
3d UL med Elian i maj 2006.

GRATTIS FAB MAMAS!


Tävlingen avslutade jag NU och de som vunnit varsin POWERMUM är:

Postat av: Anna-Lena

Vet du vad! Jag BEHÖVER det helt enkelt! Jagär nog den sämsta powermum jag vet, sån typisk... nej, jag kan inte gå ut då eller då för då ska barna sova (fast pappan är hemma och klarar det minst lika bra?) nej, jag köper inte de vita byxorna för de blir bara skitiga med en gång!! Jag är hopplöst dålig på något som jag verkligen beundrar din vännina Anna-Stina för nämnligen bära vackra ting VARJE DAG!(jag tror hon skrivt något liknande som motto en dag och då börja jag nästan lipa, jag är KASS på det) Denna dagen kommer ju aldrig tillbaka! Jag vet inte precis om det hjälper med en sådan maskot men kanske jag måste ha en i väskan som du för att få en spark i r--en ;) och komma ihåg att prioritera mig själv ibland oxå! :) Ha en skön kväll! KRAM

2008-06-19 @ 20:59:48
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com



Postat av: Helena

Åh, jag skulle verkligen behöva en Powermum just nu. Jag har två underbart goa barn som är nästan fyra och ett år. Om två veckor separerar jag och deras pappa, det är inget jag någonsin skulle ha valt men livet är ibland på det viset. Jag är hur som helst livrädd för hur det ska påverka barnen, dom är ju så små... Behöver nog lite extra mammakrafter för att klara av att bli en toppenmamma till tjejerna och samtidigt ta mig vidare i livet på ett bra sätt nu när jag är ensamstående igen. Det ger mig panik bara att tänka tanken på att jag måste gå vidare någon gång just nu...

Kramar från mig

2008-06-19 @ 21:06:41
URL: http://helenasnackar.blogg.se/



Postat av: Victoria

Jag är inte direkt ny i mammarollen - mamma har jag nu varit i 14 år. Med en son i början av tonåren kräver en stor dos power. Just nu känner lite brist på just den varan så att vinna en POWERMUM skulle inte kunna komma mer lägligt!

Glad midsommar!

2008-06-19 @ 21:54:10
URL: http://dumle.blogg.se/

Postat av: Terese

Som ensamstående (på heltid) mamma till en dotter på fyra och ett halvt år, önskar jag mig ibland kraft att orka vara en powermum. Det är ofta tufft att inte ha en annan vuxen person att förlita sig på, men jag skulle inte för allt i hela världen byta bort MITT liv med min underbara älskade unge. Att vara mamma är fantastiskt.

2008-06-21 @ 20:28:47

Postat av: Mia

Jag skulle gärna vilja vinna en och ge bort den som gåva till världens underbaraste mor! hon ställer alltid upp och har alltid funnits här för mig, i vått och torrt. hon ger bort allt hon har och gör allt för att få mig glad. ibland känner jag mig dum eftersom jag aldrig någonsin kommer kunna ge tillbaks allt jag fått utav henne. hon har migrän varje dag eftersom hon stressar alldeles för mycket, och jag har sagt åt henne att sluta stressa så mycket eftersom att jag är rädd att förlora henne och jag hade aldrig klarat mig utan att ha henne vid min sida. jag ger henne all min kärlek och jag vet att det är tillräckligt, men det hade varit roligt att ge henne en powermum för att visa hur mycket hon betyder för mig och att det är hon som får mig att komma upp ur sängen på morgonen, och som får mig att fortsätta kämpa i svåra situationer.
min mor är min bästa vän, och vore det inte för henne hade jag inte varit den person jag är idag :')

2008-06-19 @ 21:41:59
URL: http://miaalarsson.blogg.se/

Ni är OTROLIGT duktiga att skriva och ni berör mig varje gång, önskar jag hade lika många dockor att tävla ut som bidrag som kommer in, det vore nåt va? GRATTIS till er som vann i den slutgiltiga lottningen.
Glöm inte att maila mig [email protected]
Ämne: POWERMUM och i mailet vill jag ha er adress så att de kan skickar bums med posten!








Nudelsoppa!

Ikväll började jag lägga en trött Elian kl 19, fortsatt sover han inte... Nu ligger han inne med E men jag tror han snart ropar på mig, vi får se. Jag lyxar ( NOT) med en nudelsoppa, kycklingsmak. Men jag blev så sugen så det smakar jättegott.

Jag vet om att jag är väldigt bortskämd med att ha en FAB DAD till Elian. Han kan trösta, lägga och allt det där och i perioder roat ned och lagt Elian lättare än jag själv och det är ju bara toppenbra men det känns då jag är ensam att jag verkligen är bortskämd annars, något jag tacksamt tar emot. E och Elian har ett underart band dem emellan!

Återkommer med vinnarna i tävlingen så snart Elian somnat!

Reging dag!

Regner öser ned ute så det ha varit en skön "innedag" hos oss då Elians regnkläder är på dagis. Jag har småsovit då Elian lekt, är så slut efter helgen känner jag verkligen nu. Men nu dricker en nybadad Elian välling i soffan och han ska snart i säng tänkte jag ;) Denna veckan är hans sista dagisvecka innan dagis sommarstänger, första sommarlovet!

Ps. Nu fick jag AKUT lust på svensk Prinsesstårta!!!

E är hemma!

En trött E ligger och sover och jag och Elian softar. Då han kom hem hejade vännerna på mig och de tyckte alla synd om E som var i ganska dålig form. Tänk er att bli kidnappad av polisen, sen hoppa fallskärm, gå runt i rosa outfit med boxershorts och parta en hel dag + paintball, zumobrottning i stora dräkter... Det värsta är att han somnade i en av killarnas bilar och blev INLÅST. Jag är GLAD att han är hemma hos oss och längtar tills han vaknar till liv ;)

Friends!

Vi har mysigt besök av Ashi, Pernille och Henrik. Killarna har lekt massor innan vi gick ut på tur. Nu vaknade Henrik precis och Elian sover i vagnen ute i regnet. E är på väg hem nu, I miss him ;)


Sötnosarna fikar bullar och mjök!






MAMAS på tur med killar som INTE ville sova, men tillslut så ;-)




Godmorgon Söndag!!!

Elian vaknade först tidigt idag men sen somnade han om genom att kasta sig i vår sköna säng ( han upptäckte att E var borta så han hade massa plats ;)). Han sov på ALLA kuddar och i alla olika riktningar, det fungerade ju för ca 8.30 vaknade vi båda ganska utvilade och väldigt glada. Jag blir så lycklig då han ler mot mig på morgonen och han visar att han verkligen glädjer sig till en NY DAG!

Sen blev det välling och nu har jag precis duschat, vi får mysigt besök av Ashi och co snart, hennes PA har sovmorgon idag så då får han lungt och tyst i huset, inte illa ;-)

Kram och NJUT denna sköna söndag!

Jippie!

NU sover Elian efter massa sång. Jag ska passa på att lägga mig jag också. SOV GOTT Midsommardagarna, nästa år ska vi fira hemma hos oss med sillunch, kransar och hela baletten ;)


Softar hemma!


Skönt att ta av sig jeansen och ta på sig mysigaste morgonrocken!
Magen är större om kvällen och jag känner att den kommer lika tidigt som med Elian om inte tidigare, men det är bara mysigt såklart.

Då vi kom hem drack Elian välling och sen sa han sova sova. MEN han sa helt plötsligt i sängen att han ville bajsa så han fick kliva upp igen. Men hmmm inget sånt som sker här inte, han bläddrar i en bok bredvid mig och jag fotade honom med photobooth då han upptäckte sitt lille Syskon:


Är jag i din dator Mamma?



Men vad är det här?


Men Mamma din mage är lite annorlunda?


PUSS PUSS PUSS!

Jag blev SÅ rörd av denna stunden så jag blev tvungen att dela den med er då jag tom. fick den på BILD! Nu ska jag lägga mig med Elian snart, övertröttis som sitter bredvid mig och myser. Tokigt att vara vaken SÅ länge bara för att Pappa är borta en kväll ;) HOPPAS HOPPAS han sover lite längre imorgon!



På besök hos Ashi & co!



Vi blev hembjudna på middag hos Ashi, killarna lekte massor och har så kul tillsammans. Vi andra också såklart, det var så gott och mysigt.


Mumsigt med hemmagjorda hamburgare!
Här väntar de på maten, sen matade de varandra med gaffel för fullt ;)


Mor och son!


Vi tittar i Ashis gamla fotoalbum ifrån då Pernille var liten baby. Så mysigt och KUL att se gamla festbilder och annat smått och gott ;)


Bästa PA med Henrik. PA lagade all mat, fixade och lekte med killarna. Elian ville "kose" med hela familjen innan vi gick. Han tycker att män / killar är extra spännande då de leker mer lika tror jag.


Här var det KOS KOS KOS :)




Petronella och Stefan hälsade på oss!

Idag då Elian vaknat kom Petronella till oss. Då åkte vi och handlade mat och hämtade ut post. Det var ett paket med mina Mammakläder som en tidigar kollega lånat av mig, jag ska kika i den senare så det blir kul. Den här gången har jag en del "vanliga"kläder som jag tror fungerar länge. Tunikor, klänningar mm.


Sen då vi kom hem igen lektes det och Petronella lagade tacotallrik åt oss. Jag fick så lust på det. Nachoschips i ugnen med ost + grönsaker, tacofärs och dip på talriken, MUMS!


Elian berättar för Petronella att hon ska rita bilar ;-)



Petronellas kära Stefan kom och höll oss sällskap och lekte som en galning med Elian. De hoppade i studsmattan och busade som E gör med Elian. Det var KUL tyckte Elian och han sa Pappa flera gpnger frågande. Sötnosen är så van att möta oss båda varje dag så han är van all möjlig lek, mest mys med mig och vilda lekar med E ;)


Tack söta för mysigt besök idag!
Stefan hade ju så lust att vara med på Es dag men de var tvugna att hålla visningar själva i helgen för att sälja lägenheten.



underbara vänner!

Just nu sitter jag och myser i soffan hemma hos Ashi med familj. Elian leker för fullt och vi har ätit goda hamburgare och nu jordgubbar glass, choklad och godis. E har ringt flera gånger och han verkar ha det så bra. Jag är så LYCKLIGT LOTTAD som har så underbara vänner!!!





Blogging!

Lite kul :)

E ringde mig imorse ifrån bilen med vännerna, de ringde alldeles nyss också. Då satt han i rosa kläder på en uteservering och tydligen var ag på en stor reklampelare mitt i Tönsberg, haha jag måste ju få se dessa bilderna. Hoppas bilderna på honom också finns där så att de kan fota honom bredvid dem :) Det är alltså bilderna som vi fotade på Verdens Ende för köpcentumet Farmandstredet!

Nu kommer strax Petronella och Elian ska få lite lunch innan vi kör och handlar.

BÄSTA DAGISET I STAN!

Jag ÄLSKAR Elians dagis, det har jag sagt MÅNGA gånger ;-) Se vilken fin sommarpresent han gjort!


Varje vardagsmogon frågar vi: Ska du på dagis idag?
JAA svarar han alltid lika glatt, så vi VET att han trivs där och det är så härligt!
I höst flyttar småttingarna ned till en ny avdelning men de leker där varje morgon innan kl 9 så de känner sig som hemma, dessutom blir de samma gäng på 7 st.

Nu sover Elian i soffan så jag ska ta en dusch!

Tjohoo!

Här går det toppenbra! Vi har gått tur och hämtat bilen, sen åt vi mysig frukost. Elian har sen gått omkring med sin "Bamse" som han säger ( den jag köpte åt E då jag var gravid med Elian) i min gamla rosa dockvagn och gett honom vatten, filt och satt på honom lappen som Elian hade för ögat imorse. Skruttis!!!

Jag har faktiskt dammsugit härhemma och nu tror jag Elian somnar i soffan så jag ska ta en dusch. Solen strålar ute så vi ska definitivt gå ut och leka sen, det är Elians favorit. Att vara ute! Jag kom på det idag att igår fick han inte leka ute = rastlös Elian. Inte konstigt jag var svettig då vi var borta på besök ;-)


Vi igårkväll med kvällsvällingen. MYSIG stund!



Idag har Eivind sin svensexa / utdrikkingslag

Just nu är jag SUPERNERVÖS. Idag är det Es svensexa och den inleds med att han blit "tagen" av polisen utanför oss då han kör "för att hämta min systers man vid flyget". Men det är ingen han ska hämta vid flyget =) Så jag har haft SÅ ont i magen då jag vet att han kommer bli arg och ledsen då polisen stoppar honom... UFF! Men han kommer få en FAB dag med fallskärmhoppning mm. Det var därför jag inte ville vara ensam i helgen för att det blir många timmar jag måste vara med Elian ensam och just nu är det extra jobbigt då jag mår illa och är trött. Men Petronella hälsar på oss idag!!!

Nu ska jag vänta på att en förtvivlad E ringer snart.....

Supermysig midsommarafton!


Vi har haft en FAB dag! Först var vi på supermysig lunch hos AnnaStina och Johanna.
Där var Elian vild och Johanna övertrött så Elian retades en del... Han är helt vild. Men det var SÅ kul att ses igen och vi fick jättegod mat och min favorittårta till dessert.
En perfekt dag!








MUMS med köttbullar


AnnaStina var FAB i sin klänning!
Skålade i ROSA champagne, jag fick cider som var jättegod.


Sötnosar!


Vi åt lax på knäckebröd med sås och jag fick rökt lax då man ej ska äta gravat då man är gravid. Svensk köttbullar och god potatissallad åt vi också, jag fick verkligen en härlig Midsommarkänsla idag.




Ses snart igen!


Ashi hos oss.


Elian och Henrik.

Sen skulle vi åka på Midsommarfirande men det blixtrade, dundrade och ösregnade precis då så jag kände att jag vill åka hem då vi hämtade E, jag var helt slut. Så vi bokade om så att Ashi + familj kom till oss istället. Men jag tror att solen sken på Voksenåsen, nästa år kanske vi är där. Härhemma blev det mysigt fika med massa grabblek, de spelade på alla instrument, åt massa pasta och bullar och lekte med traktorerna.

TACK mina älskade vänner för idag!

Elian sover...

Det måste vara superskönt att sova ute i vagnen för Elian sover fortfarande. Det ska tydligen vara firande vid Voksenåsen (  Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige som takk for hjelpen under krigen, og de første årene etter 2. Verdenskrig.) kl 18 så regnar det inte tar vi en tur dit. Så KUL!!! I


Så här fin underhållning hade jag imorse, tv4 Nyhetsmorgon och Elian :)


Älskade unge så GLAD du gör oss!!!


Jag sökte och sökte men fann ingenting, men AnnaStina hittade detta. Vet inte vart det ligger men det ska vi kolla upp.

Morgonprommis!

Nu kom vi precis in ifrån en liten morgonprommis! Elian tittade på alla blommor, åt MASSA smultron och sen somnade han. Så nu ska jag fixa lite här innan vi ska på besök. Jag fick riktig Midsommarfeeling av den lilla turen i skogen.




Mums med smultron, markjordbär som det heter på norska!



GLAD MIDSOMMAR!!!

Idag strålar solen fast det skulle vara regn, JIPPIE! E skulle ha åkt på jobbet 7.30 men hans kollega som skulle hämta honom är försenad så jag fick sova ut. MEN jag drömde den värsta mardrömmen någonsin, hemskt... Men nu ska jag ta tag i dagen här. Önskar er alla som ska fira dagen en UNDERBAR Midsommarafton!  I år är första året som vi inte firar med fest och midsommarmat sen vi flyttade hit.

Sen måste jag säga GRATTIS världens bästa systerdotter ALICE som fyller 7 år idag!

FÖr sent...

Jag har ALLTID sagt att min bukett ska bestå av rosa pioner på den stora dagen men slutet av augusti är för sent för den vackra blomman så jag har fått kompromissa, resultatet ser ni efter bröllopet. Men se nedan vilken VACKER bukett...Kanske man ska köpa plast? Hahaha, nejdå ;-)   


Lånad bild härifrån.




TÄVLING!



Nu kan DU vinna en POWERMUM, jag lottar ut 5 st. Jag har en i väskan och kanske den hjälper? Oavsett är det en rolig idé tycker jag och allt som kan liva upp vardagen är ju KUL!
För att vinna så ska du skriva en kommentar här om varför DU ska vinna, sen lottar jag ibland de 5 bästa motiveringarna. Tävlingen avslutas på söndagskväll.

LYCKA TILL!

Ps.

Jag hade inga bilder att blogga med ifrån gårdagens lunch men Ashi måste ha tagit den finaste av mig!? ;-) Imorgon ska vi besöka AnnaStina och Johanna och mysa, det ska bli SÅÅÅÅ kul!


Det gror...

Just nu:
"Barn

Embryot är cirka 7 mm långt och anlag till hjärnan och små arm- och benanlag börjar växa fram. I slutet av den sjätte veckan börjar blodomloppet att fungera. Käken och munnen utvecklas och det finns 10 tandanlag i båda käkarna. Hjärtat slår med en kammare, navelsträngen utvecklas och tarmsystemet börjar att bildas."

Sen på en annan sajt står det såhär i samma vecka så det varierar nog;):


"Embryot: Embryot är nu omkring 25 mm, fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, dvs dubbelt så fort som hon en vuxen."

Otroligt konstigt att man kan bära på ett barn. Det är större än störst och jag HOPPAS UL på måndag visar att hjärtat slår som det ska. Är det någon annan som har beräknad födsel i februari som läser här? Önskar er alla som plussat GRATTIS GRATTIS oavsett när ni ska få möta det lilla livet ;)

Pink wedding!

Nu sover Elian efter lite Mammasång och gos i sängen. ÄLSKADE SKATT så lycklig du gör oss. Jag ska sammanställa våra bröllopsgäster och fixa med lite bröllop nu. Det ska bli så KUL att fixa med vigselprogram, festprogram och annat då vi är lite närmare. Att fira oss en hel dag känns otroligt lyxigt och STORT.


Sån här confetti i en rosa liten påse hade jag med mig på bröllopet i lördags, men ingen annan kastade något på brudparet så jag lät bli även om jag ville :) Vi ska ha såpbubblor på vårt bröllop som alla får blåsa på oss med då vi kommer ut ifrån kyrkan, jag tror bilderna blir väldigt fina då.



Hos Bestemor!

Idag var det så skönt då jag gick ifrån bussen till fysio, struntade i att ta trikken. Det var skön regnig, fräsch luft och jag kände att jag mådde bättre än på länge. Fysioterapeuten sa att min nacke är betrakteligt bättre nu som jag inte jobbar. Det är all vila jag fått som hjälper!

Sen hämtade E mig och jag fick vara med och hämta på dagis. Vilken LYCKA! Elian var så glad och vi åkte till Bestemor på god middag. Det var verkligen på tiden att prata bröllop, Elian är SÅ glad i sin Bestemor. Det syns verkligen att de har en speciell kontakt då de ses så ofta.


Hos Bestemor!



Nu lägger E Elian och jag ska lägga mig och vila lite.

Lille Noel vann!

Kul att så många deltagit i tävlingen om BUSUNGETRÖJAN ifrån Barnlycka.se! Jag har lottat ut en vinnare och det känns SÅ kul att lille Noel ska få klä sig i den tuffa t-shirten, GRATTIS! Maila mig [email protected] vilken adress jag ska skicka den till!

"
Postat av: Jossan

Åh, jag skulle bli så glad om jag vann denna söta tröja till min lille Noel, som trots sin sjukdom är en liten busunge ... han har alltid varit det o är det än, mellan jobbiga behandlingar o mycket sjukhusbesök. Kramar från Jossan o Noel!

2008-06-16 @ 20:40:12"



Dags att bege sig ut i regnet!

Min dagliga promenad som var målet går inte som jag tänkt mig, men nu ska jag ta bussen till Fysio och sen försöka möta upp Elian på dagis, SAKNAR att hämta vårt hjärtegull.


Här har jag mina SEA-bad på mig. De hjälper mot åksjuka och graviditetsillamående. För mig fungerar de då och då men inte alltid. Behövs iaf då man åker buss, tåg mm.

Kram sålänge!

TORSDAG!


Happy Torsdag!
BIlden är ifrån i helgen då Elian satt och såg barntv i sin vagn inne.

Det är grått och regnigt ute idag men jag ska "bara" till fysio så det är ganska skönt, att kunna vara i ro och bara vara. Elian och jag ska vara hemma imorgn för dagis har stängt så jag vet att alla krafter behövs. Det är ju dessutom svenska Midsommarafton som jag alltid firat sen jag flyttade hit, antingen i Sverige eller anordnad fest med vänner här i Oslo.







Jag har världens bästa vänner!

Mina gravidhormoner flödar, jag gråter av lycka OFTA! Idag på dagen då Ashi kom och tog hand om mig, igår då Petronella ställer upp en dag då jag behöver hjälp med Elian, idag när jag Skypade med Charlotte och Benji och ikväll typ HELA Sex And The City-filmen, den var SÅ bra. Jag känner mig lyckligt lottad som har så underbara, fantastiska, vackra, speciella och SNÄLLA vänner.


Jag, Ashi, Zryan och Emma.
Anne kom i sista sekunden intrippandes i salongen ;-)


Förlåt att bilderna inte är de bästa, men ni är alltid fina enligt mig!




När jag såg dessa svarta rosettskor på ZARA visste jag direkt att de skulle bli mina och som jag använt dem, ett kap!


Jag tror förresten jag mår mindre illa kvällstid, eller så beror det på att jag äter oftare då? Oavsett så är jag en HAPPY MAMA som går och lägger mig nu, med handen på lilla lilla magen.


Sov Gott alla FABULOUS läsare som tittar in här varje dag, jag är IMPAD över att det är så jämnt antal som tittar till hur vi har det.


Jordens nya lilla stjärna som lyser starkt! Älskar dig lille Benji, jag är hans Gudmor, förstår ni hur stort? ÅÅ nu gråter jag igen...Här ler han i sömnen då vi pratade på Skype idag.






Polarmacka och SATC!

Nu ska jag äta en polarmacka och bre en att ta med - på bio! Sex And The City med tjejerna, denna tiden var den enda som passade nästan alla. Jag har lovat Petronella all gå med henne också en annan dag, då gärna en tidigare variant.


Nya örhängen ifrån Vero Moda!

Bortskämd!

Jag har haft jättemysigt besök av Ashi som lagade lunch! Vi såg de två sista SATC-avsnitten och jag grät självklart massor samtidigt som vi drack smoothies och åt Ashis hembakta kanelbullar.Perfekt stund :) Nu ska jag vila lite innan killarna kommer hem.

Happy Onsdag!

Godmorgon alla solstrålar!

Inatt sov Elian med mig och han var som en propeller så jag har sovit igen nu på morgonen. Ska ta en dusch nu och sen försöka göra mig klar inför besök, är så seg nu då jag inte är i form. Men jag börjar se ljuset, bara några veckor kvar nu hoppas vi :)

Ps. Ni som vann fina designkalendrar ifrån ORDNING&REDA i våras, de skickas ut IDAG. Lite försenade pga lanseringstider men NU är de på väg!

Just det...

Mitt shoppingtips till dig som behöver en rymlig svart väska är denna! H&M 198 kr, perfekt. Jag hoppas macen får plats i den också :)






NU: SOVA :) Jag är så glad att jag är i bra form då jag äter ofta, ska bli ännu duktigare på det så jag slippe ha spykänslan i halsen.

Ps. HÄR tävlar ni!

LYXIGASTE KVÄLLEN!


C och Benji goes LIVE!!!

Ikväll har jag och min bästa kompis Charlotte pratat på Skype i två timmar. Vi har gråtit, skrattat, pratat och haft SÅ mysigt! Jag har sett Benji live och pussats med honom via kameran, ÅÅÅÅ nu somnar jag LYCKLIG! Jag visade också en sovande Elian, bredde mina mackor, åt dem och annat samtidigt som vi pratade, Skype is the shit! C var lite seg att ladda ned det bara ( typ två år efter jag började tjata haha ) men nu vet jag vilka som kommer ses OFTA via nätet.

Imorgon är en dag att se fram emot, mysigt besök av Ashi! Vi ska ha lunch härhemma och göra smoothies. Eftersom vi fick besök idag hann jag inte handla så jag ska skicka inköpslista och ge pengar hihi, när man är gravid är man allt extra snurrig. Som då jag skulle boka SATCbiljetter åt oss alla så var det ett x antal sms fram och tillbaka men NU är det bokat, imorgonkväll smäller det!

Sov Gott, hoppas du haft en FAB kväll!

Mysig eftermiddag!

Nu softar jag i soffan och E spelar poker och ser fotboll = hans totala lycka ;)

I eftermiddag kom Bestefar på besök med fina presenter till Elian som han shoppat i Toronto. Elian ville knappt äta för att han  fått traktorer, djur och annat men då jag kokade pasta så gick det ned två portioner. Jag åt grillade kycklinglår ( min favorit just nu, äter HELA tiden för att inte må illa...) och de andra åt grillat. Jättemysigt!


T-shirt som Lilleman fick!


PASTAlover!


Goa Bestefar!


SÅ mycket kul att leka med.


Skor och keps på tork.... Det var så varmt så Elian tömde poolen med hinkar och det mesta hamnade på hans jeans och skor ;) Sen hoppade han i det lilla vatten som var kvar och hoppade med tröjan på, tröjan är en av de fina vi fick ifrån BARNLYCKA!

Nu ska jag göra en polarmacka med smör och salami, jag är stolt över mig själv som gör mat( läs fixar fil, mackor osv). Det är det värsta, att öppna kylen eller diskmaskinen... Lukter. Att steka är helt oaktuellt!


NJUT KVÄLLEN!





Härlig kommentar:

Jag kollade mina nyaste kommentarer och ser denna: 
"
Josefine, jag är så GLAD nu att du flyttade till alltforforaldrar, annars hade jag aldrig sett tävlingen om resan... JAG VANN!!! 20.000 kr att resa tillsammans med mina barn! Jag är LYCKLIG NU!
2008-06-17 @ 15:07:57
URL: http://tumadre.blogg.se/"

ÅÅÅ jag blev så glad i hela kroppen för denna tuffa tvåbarnsmamman förtjänar VERKLIGEN resepengarna!
GRATTIS GRATTIS!!!!

Blås!



Det här var i helgen, jag vek tvätt och Elian lärde sig att blåsa i sin visselpipa!

ÄNTLIGEN SOL!!!

Inatt var Elian en del vaken då han sov med oss som vanligt. Vaknade tiiidigt gjorde han också, kanske han hade mardrömmar? Oavsett så var han en glad kille då han var på väg till dagis. Jag har småsovit sen de gick och nu sitter jag i köket och äter fil och NJUTER av att solen kommit fram igen.

Min plan idag är en prommis, ska försöka få in det i rutinerna och då jag inte mår illa längre ska jag utöka lite. Jag mådde så bra av att promenera med Elian i magen och jag tror att det var det som hjälpte oss att få en bra förlossning, men man vet ju aldrig. Fysio kl 14 är avbokat, klarar inte en bussresa idag känner jag. Idag är dagen för att bara vara.

Det är omöjligt att boka om UL på måndag så jag blir nog i Oslo, kommer förklara längre fram varför jag verkligen ville åka till min Mamma nu i helgen ;-)

KRAM

Tack för idag!

Idag lunchade jag och Ashi efter jag besökt jobbet. Jag smsade henne då jag vinkat av Mamma och skrev att jag storgrät på stationen, så hon ryckte snabbt in och bokade in lunch. Tur det, jag mådde ganska ok på jobbet men precis innan jag gick började magen att kännas tom , då mår jag superilla så lasagne och girltalk var PRECIS vad jag behövde. Åt en större portion än på länge.


Älsklingen som inte vet att han ska bli storebror ännu.
Spelar piano i eftermiddag. Han sjunger ofta och gärna nuförtiden!


Ikväll la jag honom, sjöng och strök över lilla varma goa kroppen. Jag tittade nyss in och la på honom hans täcke, då sa han Mamma på det lenaste, vackraste sätt man kan säga det ( enligt mig då ;)) Jag blir varm i hela kroppen och är så otroligt LYCKLIG! Att vi bär på ännu ett mirakel känns så stort ännu och jag andas nog ut lite mer efter vecka 12 då de mest kritiska veckorna är över. Det är stort, spännande, en olidlig väntan, en mysig väntan, längtan, oro, glädje, romantiskt, oromantiskt ( må illa, inte orka med mm) och SÅ mycket annat. Men mest av allt fantastiskt, att man kan skapa liv - OFATTBART!

Tack för idag alla underbara, SOV GOTT!

Ps. Jag såg på Cashmere Mafia ikväll, en ny serie jag kommer fortsätta att se!


Live ifrån bb?


Om allt går bra kanske ni får se oss på BB? ;-)
Jag känner mig själv och datorn kommer att få följa med denna gången.


Fil med banan, russin och åkbanden på ( mot åksjuka och graviditetsillamående). Jag ganska ofta nowadays. Men jag satsar på att jag kommer att må bra då juli är slut. SENAST! Då är jag fit for fight på jobbet igen tills jag ska föda.

BALLONGER!

Nu har jag sovit sen jag skrev sist, SKÖNT! Vaknade av två killar som smög på mig och gav mig en puss. Sen kastade de sig i sängen varannan gång. Ni ska se dem. E först, springer, eller snurrar eller hoppar till sängens ände och sen bums hoppar han upp i sängen. Så kommer Elian efter och härmar ALLA rörelser. De skrattar tills de kiknar, och jag också ;) Sen lekte Elian med sin Fridaysballong. Han släpper den upp i luften och skrattar och sen hoppar han för att få tag i den.

Igår sa jag till Mamma att ballonger är den BÄSTA reklamen för en restaurang. Alla barn får en ballong, föräldrarna fotar och VIPS så ser man vart fotot är tagit, tänk nu i bloggvärlden och med alla bilder man lägger på nätet. Varför har inte  mysiga butiker fina ballonger åt barnen?? Om jag hade en butik skulle det finnas rosa och vita ballonger, de flesta barn fascineras av dem och blir glada av att uppmärksammas!


Barnen är vår framtid - ge dem din tid och uppmärksamhet!
Det var en väldigt härlig sak med att få barn, man är inte själv nummer ett. Att alltid tänka på en annan person före sig sälv ger en bra perspektiv på mycket här i världen.

VINN EN T-shirt stl 2-4 år!

I paketet ifrån Barnlycka låg CARSstickers till Elians rum, fina kläder som ni ska få se och ett bilunderlägg i blått gummi vilket vi verkligen behöver då det blir väldigt grisigt på bordet då Lilleman käkar. Det  underläg vi haft tidigare glider bara iväg.


Elian inspekterar...


T-shirten ni kan vinna!

MEN så fick vi också denna FINA mjuka t.-shirten med texten BUSUNGE. Det hade ju passat Elian perfekt om inte buse betyder snor på norska ;-) Så för att undvika missförstånd så lottar jag ut den till en av er. Gärna någon som har sina barn i ett icke norskt dagis ;-) Ni deltar i lottningen genom att kommentera detta inlägg, vinnaren presenteras på torsdag!
Lycka till!





Prins och Prinsessa!?


Igår lekte vi i gästsägen innan läggdags, jag försökte få på Elian sin prinskrona för en bild men det gick INTE ;) Haha hittade bilderna i kameran nu. Mormor fotade.


Elian ville INTE leka Prins...


Men det var kul att se på det Mormor filmat, Elian som leker...!



Vinnaren är....

Tävlingen har pågått en stund, för att så många som möjligt ska kunna vara med. Jag vill säga ett STORT GRATTIS till STINA som vann presentkortet ifrån SF på 600 kr, skicka mig en epost med din adress ( gärna i Sverige) så skickar vi presentkortet til dig bums!

Postat av: Stina

"Jag vill vara med och tävla eftersom vi snart åker hem till Sverige på semester och då kan vi ha barnvakt och äntligen få gå på en välbehövlig date, vi älskar bio. : )

Bloggen har flyttat till alltforforaldrar.se.
http://svenskhemmafru.blogg.se/1211940690jagtvlar.html#comment

Ha en bra dag! : )

2008-05-28 @ 04:18:44
URL: http://svenskhemmafru.blogg.se/"


Vi saknar MORMOR!


Igår, MYSSTUND!

Just nu sitter Mormor på tåget till Sundsvall ifrån Arlanda. Vi pratade en del om att jag och Elian evt ska komma ned till Malmö men först kände jag att jag inte klarar resan själv. Fast en timme på flyg vad är det? Bara vi inte reser tidigt..Vi får se!


Hemma!

Nu är vi hemma och Elian leker för fullt! Vi har packat upp ett fint paket ifrån Barnlycka också, visar senare. Jag kan säga så mycket som att Elian fått välja vilka Carsbilar som ska sitta uppe på hans vägg ;)

@work

Just nu är jag och hälsar på på jobbet, kollar mail och donar. Det var jättetungt att säga hejdå till Mamma :( Men värst var bussresan ifrån oss till stan... LUKTER - jag klarar inte av kroppslukter just nu... Gamla gubbar, stark pafrym, rök... Men det går väldigt uppochned. Som tur är för alla goda stunder gör mig HAPPY!

Ps. Ni som läser här och mår dåligt över hur jag är. Mitt råd är att SLUTA GENAST! ;-) Självplågeri måste vara SÅ jobbigt?

Sista timmarna....

Tävlingen avslutas kl 14 idag, jag presenterar vinnaren i eftermiddag! Min Mamma ska med flyget så det är lite bråttom härhemma. NJUT dagen!



Mina E





MIna två favoriter!!!


Nu har jag nyss nattat Elian länge, jag somnade nästa bredvid honom så jag ska bädda vår säng med nya sängkläder och sen lägga mig och läsa... Vilket brukar betyda strax sova ;-)

Sov Sött, hoppas ni haft en underbar helg!





TGIS!

Spontant bestämde vi oss för middag på Fridays på Aker Brygge i eftermiddag!
Det var så skönt att komma ut, lite frisk luft, god mat och härligt sällskap gjorde så att jag inte mådde illa under hela tiden vi var utanför huset ;)





I farten, sista middagen med Mormor.


På Fridays får barnen ballong, kritor och det finns mycket att titta på.
Vi åt massa god mat och jag avslutade med en Mocha Mud Pie, de är ju SÅ goda!


Dagens väldigt casual.







MYSIGT BESÖK!

Regnet öser ned idag och jag är slö. Låg uppe o sängen och hör Elian säga Tore, Tore... Så går jag ned och ser att vi fått mysigt besök av Tore och Julie som köpt med sig bullar. JÄTTEMYS! Besök av vänner är nog det mysigaste som finns, det förgyller dagen. Idag är det supersoft söndag som gäller, imorgon åker Mormor hem. Vi kommer SAKNA henne massor. Jag vet inte hur jag ska klara mig då jag mår illa på dagen utan någon som kommer med mat.... Uff :(


Myspys.
Elian kramade Julie då hon kom, hon är nog lite av en idol /storasyster för honom  ;-)


Lovely fest!

Idag fick jag sovmorgon, underbart! Vi kom hem vid 1.30 inatt och då jag vaknade kände jag mig bakis, på riktigt =) Men det var trött + illamående som gjorde det. Jag fick fil+banan i sängen av E och sov till alldeles nyss. SKÖNT!


Vi på väg till bröllop igår!



Solen sken och himlen var blå trots hagel och ren på morgonen.


NYGIFTA!!
Grattis!


Gravida ladies!

Vi hade SÅ trevlig igår, vi placerades med härliga människor och det var väldigt många vackra tal så mascaran bättrades på MÅNGA gånger. Att vara bara jag och E var också väldigt kul, det är speciellt att kunna sitta och äta i ro, lyssna på alla tal och att få kramas hur mycket man vill.
TACK Monica och Thomas för en UNDERBAR dag och kväll!

Ps. Min klänning kommer ifrån ZARA, koftan ifrån Gina Tricot!

Nu åker vi!

Det blir Mormor och Elian idag och Bestemor kommer också förbi!








Big Day!

Här har morgonen kantats av bröllopsförberedelser, nedan ser ni fina Ashi. Jag har lockat hennes hår och sminkat henne, hon ska vara tärna idag =) Nu ska jag äta lite macka här sen locka mitt eget hår. NJUT denna fina lördag, Elian sover ute i vagnen och fåglarna kvittrar i solen = LOVELY!



Happy Bröllopsdag Monica och Thomas!


Sminkad men i myskläder och med ofixat hår.
Det jag kan äta nu då jag mår illa är knäckebröd med smör och ost och chokladmjölk.
Nam!

Ont ont...

Idag har det ramlat in mail, sms och fina kommentarer. Ni gör mig så glad!!! Tyvärr har jag knappt orkat svara, har legat och vilat med kalla handdukar och försökt bota en hemsk migrän. Vänstra sidan är som förlamad och nu ger jag mig för idag efter en stund i soffan. Sötaste Ashi har skickat hit tabletter men jag vågar inte ta dem, det står att man kan må illa och kräkas av dem... Nej denna nackvärk + migrän unnar jag INGEN.

Elian är klarvaken och vägrar sova och jag har sovit några timmar men det hjälper inte :( Nacken verkar bli stelare nu då jag är gravid fast alla säger att de som har mkt ont i huvudet oftast slipper det under grav. Inte jag, inte sist heller.

Oavsett, jag är så glad att jag har ett litet liv i magen  *hjärtan*
Sov Sött!

Igårkväll


Igårkväll, alla leksaker skulle fram och användas!

Vi tände ljus, såg film och Elian satt mellan oss och åt ostbågar, det var så mysigt och han somnade i sängen då E kom hem och la honom. Hela jag är HAPPY då han är frisk, hoppas han slipper mer feber nu på en låååång stund!



Rainy day!

Regnet öser ned idag och Mormor gick en prommis med Elian så att han somnade så nu sover han ute. Jag har småplockat inne, det hjälper att röra sig då man är så stel som jag är nu. LÄNGTAR till fysioterapi på måndag, ganska typiskt att hon reste bort denna veckan ( min sjukgymnast) då jag har hela dagarna som jag kan använda till rehab. Men jag måste säga att jag önskar att Mormor kunde bo här de månaderna jag mår illa ( förhoppningsvis väldigt få, med Elian var det konstant bakfyllekänsla i tre månader). Hon lagar mat och passar upp mig, jag känner mig som en Prinsessa ;-)

TACK!!!

Ni gör mig tårögd här, är väldigt känslig om dagen =) Tack för alla gratulationer, ni är så goa. Hemma hos oss är det en trött och grinig kille som mest vill sitta i vagnen och titta på bilarna ute så då får han göra det. Hoppas han får somna snart, ska försöka sova lite jag också. Mormor river ut alla lådor och skåp i köket och sorterar...SÅ TRÅKIGT! ;) Tur att man har någon som orkar och vill!

Jag skrattar lite då jag läste inne hos Bloggkommentatorerna efter tips ifrån er, de har skrivit om att jag ska få ett till barn. Ibland kan man önska att alla kunde glädjas åt andras lycka, men nej då ;) De njuter av tanken på att min brudklänning ska vara för liten, tji fick dom att jag ej sytt in den ännu. Jo just det, den är alltför stor för mig som jag tidigare skrivit = perfekt med bebismage då man tightat till den på rätt ställen! Barn är en gåva som man får, inte något man beställer. Att vår bebis kom till oss just nu ser jag som ett tecken, att få gifta sig med både Elian och bebis närvarande känns väldigt stort och speciellt. Vi hade planerat nr 2 efter bröllopet men jag tänkte flera gånger att man inte kan planera, man får vara otroligt tacksam om man KAN få barn. Nu blev det en lycklig surprise som jag kände väldigt tidigt och blev glad direkt. Eivinds reaktion var: - Detta är den andra lyckligaste dagen i mitt liv! ( Den första var Elian, såklart :))

Det jag försöker säga är att jag tycker att barn är livet!

När jag läser kommentarer om andras liv inne i andra bloggar så slår det mig så ofta: VARFÖR skriver folk taskiga saker till varandra? Jag kikar också i bloggar men skulle aldrig skriva om det bara är negativa eller taskiga synpunkter som jag har... Jag förstår inte grejen? Gör ni? Lämnar ni taskiga kommentarer?

Tidig release...

Vi spricker av lycka härhemma och mitt illamående varvas av trötthet och maxas av nacken som gör ont då jag ligger mycket i ro. Ja kort sagt, Elian hade denna tröjan då vi mötte Mormor i måndags:



Väldigt tidigt fortfarande men jag är en spontan, ärlig och väldigt öppen person. Att hålla detta hemligt då man samtidigt mår så dåligt och oroar sig hit och dit är bara jobbigt. Jag var jätteledsen då jag var i Sundsvall och läste elaka cyniska kommentarer ( bara ett fåtal i jämförelse till alla FINA men ett ont ord är som en spik, svår att dra ur. Iallafall så känner jag så.) Vi hoppas detta ska gå bra och vi LÄNGTAR så, oavsett om det går illa så kommer jag färgas av det så jag låter er hellre vara med. Håll tummarna för Elians lillebror eller lillasyster 2009.

Ps. Elian har legat tätt intill inatt och sovit, gråtit, skakat lite men vaknade FEBERFRI! Han leker just nu med Mormor i köket.




Sov gott torsdag!

Hoppas ni sover sött inatt, jag och Mamma såg filmen och den var väldigt hemsk, usch... Hoppas jag slipper mardrömmar inatt. Någon som sett Solstorm?

Imorgon är det fredag och jag känner på mig att det blir en väldigt HAPPY FRIDAY så jag säger det redan nu ;-) HAPPY FRIDAY! Ni som brukar läsa här varje dag borde definitivt kika in här imorgon... bara ett tips ;-)


Mysig torsdag tillsammans!

Just nu har Elian druckit välling och E har åkt iväg på fotbollsträning. Jag och Mormor ska se Solstorm om Elian somnar, annars får han mysa i soffan med oss. Han har fått sin andra alvedon idag och verkar må ganska ok. Men han har sovit och varit jättetrött och varm hela dagen. Just nu pratar han för fullt, ljus, bil, tåg, Mamma, Pappa, hjärta, stjärna, varmt, mörkt osv... Det rinner ord ur honom - det är så kul!


Myspys idag.

Härlig post!


Skjortan ifrån
Mycinnamonboy var SÅ fin, jag tror kanske Elian ska ha den på vårt bröllop!
Tack snälla Kari som gör dessa fantastiska kläder.

Nu ska jag återgå till vår rödkindade hjälte i soffan.


Kort och gott!

Hej alla underbara! Hoppas ni har en mysig torsdag, imorgon är helgen här. Vi ska på bröllop på lördag och förberedelserna går inte så bra, jag har sovit med en het Elian hela dagen. Men imorgon måste vi fixa det sista inför stora dagen, bröllop är ju SÅ vackert och romantiskt så jag glädjer mig massor. Visst vet jag att jag skriver norska uttryck, men oftast försvenskat. Men vad gör det? ;-) Jag tycker att Isabel skrev väldigt kort och gott om detta med språk och bilder i en blogg.


www.prinsessansdagbok.com

It´s working!!!!Jag har väntat en stund på detta :)

SJUKSTUGA!

Godmorgon! Nu sitter jag i köket och Mormor har gjort frukost. Jag låg och sov förut och så kom E hem med Elian. Han har feber stackars, så nu ligger de uppe i sängen och sover. Happy Torsdag! Idag är det sommarfest på Elians dagis men det blir ju inget av...


Önskar er en skön kväll!


Kanske den största kanelbullen? På BIT, byporten.
Här åt vi dagens lunch idag, ciabatta med ost / kalkon och Brämhults juice. Sen delade vi på en bulle. Tänk så STORA alla bakverk är idag? Min Mormor hade fått en chock om hon såg hur stora muffins, kakor och bullar vi äter idag. Hennes bullar var kanske en tiondel av denna extrema jättebullen på bilden ;)


Här väntar vi på bussen utanför dagis. Det finns ju inget mer spännande än alla bussar, bilar och motorcyklar som kör förbi.

Skrubbad på lillhakan.
ÄLSKLINGEN VÅR!!!
Du är solstrålen i vårt liv som ALLTID lyser.


Här skulle han sitta helt själv, jag fick inte peta på honom... Idag var han tydligen extra stor kille.
Bodyn satt utochin också... Har Pappa klätt på? ;)






Mysigt och spännande att åka buss, vi bytte buss en gång och vips var vi hemma!

Ikväll har Bestemor, Mormor och E badat Elian och jag har softat i soffan. Jag läste att SATC ej har premiär förrän om en stund, så jag får be om ursäkt för att jag skrev att den har premiär ikväll!
Den som väntar på något gott....

KRAM

SATC!

Idag har Sex & The City-filmen premiär i Sverige! Igårkväll hade jag och tjejerna tänkt se den här i Norge men eftersom jag var dålig och många andra ej kunde så blir det nästa onsdag istället. I Norge var premiären den 6 juni. Hoppas ni som ska se den ikväll får en FAB kväll med glitter och GLAMOUR!

Gladkille!


Elian på bussen hem ifrån dagis.

Idag har han skrapat upp sig på hakan, han föll av sin motorcykel som han ÄLSKAR att leka med ute. Nu ska vi äta middag, Mormor har lagat fisk.




Godmorgon!

Hoppas ni har en fin dag! Det är så tomt att inte gå till jobbet, att inte vara med och lämna Elian mm... Saknar mina kollegor, det är en LYX att känna så =) Vi ser på politik på svt och gör oss klara, har ett ärende i stan 12.50, sen ska vi hämta Elian med buss tänkte vi.


Idag har jag börjat använda en gelé, typ som zon fast en annan variant. Alvedon på tub, jätteskönt!

JAAAAAA

Go Zlatan!!!

Vi skulle lägga oss samtidigt som Elian men ikväll är det spännande .... Heja Sverige!

LOVE!



Tröttis vid sjön.



Goskrutten!


Luktar gott!

Elian säger Mojmor nu hela tiden ;-)





En kort prommis!

I eftermiddag har vi ätit god middag som Mormor gjort, biffar, lök och potatis. Elian mumsade glatt och det blev glasspinne till dessert =) Sen släpade vi oss ut på en kort prommis till sjön, behövde LUFT!


Mor och dotter.Vi har båda problem med nacken och har legat mest i sängen idag. Smoothies, äggmackor och tidningar har räddat dagen. Shoppade en ny mixer igår då vår gamla gick sönder, 298 kr kostade den nya och den fungerar superbra.




Myspys att kika på de som badade i sjön. MÅNGA satt ute på gräset och grillade och barn lekte. Här blir det många kvällsdopp framöver. Drömmen är att ha en rosa Kronan att cykla hit med Elian i en cykelstol.... :)



Bästa E!

Idag har jag legat i sängen hela dagen, tur Mamma är här som kan fixa mat. Nu kommer E snart hem med Elian, egentligen tänkte vi hämta honom men jag är för dålig. Älskar dig så E, du är den BÄSTA som finns.

Här...


HÄR tävlar ni!

Shoppingtips!

Igår då Mamma kom blev jag kär i halsbandet hon bar så jag måste shoppa ett likadant, men jag tror att det är fjolårets halsband som finns på hemsidan. Oavsett så är detta ett bra pris och pengarna går till något BRA!

Hjärtan på länken, pärlor och prinsesskrona på hänget. Plus en bricka där det står stadsmissionen.nu

Inatt sov Elian med oss hela natten, han sover tätt intill E och det är helt klart Pappa som är Idolen om dagen. Jag är ju mest trött och orkar inte som vanligt. Jag och Mormor ska ta bussen och hämta Elian lite senare, men de ska på tur idag och titta på djuren först - det kommer Elian ÄLSKA!



Min vackra Mamma!


Här är min Mamma när hon gifte sig då hon var 21 år gammal.
Vacker som en dag!


Mormor är här!


Vi har varit ute mest sen vi kom hem. E grillade kyckling och Mormor och Elian klippte kanträs och vattnade blommor.


Denna vackra ljuslykta fick jag av min Mamma. Jag blev SÅ glad!!!


En skymt av det kritvita köket! Vit mosaik ska som sagt upp en dag...
Kanske jag hinner ändra mig innan det är dags men jag tror på vit mosaik och evt en fondvägg till vänster med en varm, härlig tapet.

Jag önskar er en skön kväll!
KRAM

Ett stort PS. Era kommentarer gör mig SÅ glad, då ni hejar på mig, kikar in och berättar vad ni gör / har gjort. Det känns så otroligt lyxigt att ha så härliga, omtänksamma, glada och snälla läsare. TACK för att ni fortsätter titta in här även fast jag bara skriver om min vardag!


Eftermiddag:

Nu ligger jag i sängen och vilar! Hoppas ni haft en fin dag? Jag släpade mig till fysioterapin och mådde inte alls bra varken innan eller efteråt men lite mjukare blev jag kanske. Hon var bortrest i en vecka och det känns verkligen i nacken och nu ska hon resa bort igen men jag har nästa timme till veckan som tur är!

Elian ska strax sova, han sitter nere i soffan med E och Mormor och dricker välling.


Satt och väntade på att E skulle hämta mig. Man ser att jag har ont, har knappt orkat le idag. Det är så TRÅKIGT! Imorgon ska jag vakna upp pigg tänkte jag ;-)


Mormors buss var försenad så vi åt en korv på stan då vi väntade. Passar på att varna för Säfflebussen som varken hade ac, fungerande toalett eller någon möjlighet att köpa vatten el dylikt på bussen eller någonstans där det stannades...Det var sista gången Mormor hoppade på den bussen...






Molnig morgon!

Idag vaknade jag av ONT i nacken, har sovit lite men det gör mindre ont då jag rör mig. Ute är det moln och jag tycker att det är skönt, snacka om att man blivit bortskämd och nästan överhettad av all sol ;) Klockan 14 är det fysioterapi, något jag verkligen behöver idag.

Önskar er den BÄSTA dagen! Min Mamma kommer i eftermiddag och stannar en vecka, det ska bli jättemysigt.

KRAM

Vill man.....


Avslutar med denna bild som visar att VILL MAN SÅ KAN MAN!

Ibland måste man inse att hur mycket man än vill vissa saker så ska man alltid sätta sin hälsa främst, något jag gör just nu. Att få vila, äta gott och som igår äta godis i sängen med Syster och kolla romantisk film är balsam för själen. Ni kan ju gissa vad bror, Uffe och E gjorde? Just det, de såg fotboll nede och Elian sov mitt ibland alla hejarop.

Jo men tillbaka till VILL MAN SÅ KAN MAN, det är inte alltid man har alla svar, all sanning eller information... Då kan man lita på att en person gör det rätta, eller göra så att personen mår ännu sämre. Om folk stöttar varandra, peppar och uppmuntrar i första hand istället för att döma blir världen en vackrare plats.

Kram och sov gott!

SJ


Sover skönt på tåget, E la honom i selen.


Svenska kanebullar ÄR godast ;-)
Nyvaken gladskrutt fikar.


Ritar med sin älskade Pappa!


Nyvaken efter vilostund på tåget. Fin bränna jag fått va? Solglasögon på = tvättbjörnslook!






Bye Bye!



Att åka känns alltid lika jobbigt...speciellt just nu. Men vi ses väldigt snart igen!
Man ska hellre glädjas åt alla hjärtan som slår omkring en och all kärlek som finns där, oavsett vad.




Pizza på Kermit!

Jops var stängt så vi körde till Köpmangatan och stannade på Kermit. Pizzalunch innan tåget gick var planen. Det är ju så skönt att bara äta och slippa diska, vilket vi sluppit hela helgen...Man blir bortskämd av att vara på besök. Vi blev väldigt nöjda med mat och service på Kermit så hit tycker jag ni ska gå om ni vill ha STORA pizzor och charmiga tips ifrån servitören.



Kommer SAKNA er mina älsklingar.


E med vår skrutt som ÄLSKADE att se alla bilar som körde utanför!


Bästa Uffe, min systers Man!


Tack tjejer!


MYSIG stund vid Smedjan!
Vi åt otroligt god mat och pratade om livet, det var hur mysigt som helst. TACK för att ni gjorde så här, ni vet att jag inte orkar/vill bli möhippad på "riktigt" just nu och avståndet är så långt emellan oss så det var lyx att få en egen stund mer er.


Stunder av lycka:


Att vara hemma i huset jag växt upp i med alla mina älskade omkring mig är LYCKA!


Spännande med Morbrors Moppe, här med kusin Hannes på gården.


Hästmys med Moster!



Alice, Syster, Elian och Isak.
När jag ser den här bilden får jag ont i magen av hur mycket jag saknar Syster m fam då vi bor här... Sen jag var liten och kunde gå har jag knackat på hennes dörr på morgonen då hon fortfarande bodde hemma och att hon har två fantastiska ( Stora!) barn som åker snowboard, sover över hos tjejkompisar, sjunger solo, ritar vackra bilder, skapar träfiguurer mm är så STORT. Min syster är den BÄSTA!


Provsitter på moppen, oj så kul det var!

Inne i lekstugan jag själv lekte i då jag var liten... MINNEN!

-Hallå? Ska vi prata i telefonen? Eller sy litegrann?

Kaffe och välling.


Här ser ni min brors fantastiska Fru Linda med sin Systerdotter ELMA!
De var barnvakt åt henne och jag fick äran att hälsa på lilla Elma som var världens sötaste. Jag fick hålla och gosa med henne, hon bara log =)



Den här vagnen drog Elian i TIMMAR! Uppför backen, sen ned och rakt fram och tillbaka igen...


Inte alls kul med flytväst. Kusinerna visar att man kan blåsa i visselpipan!


SOMMARFLICKA!

Jag med alla barn! Isak var i stan och hängde med vänner men annars är alla kusinerna samlade + Maja och killarnas Moster Maja som är en sladdis precis som jag.


Fika vid havet!
Jag har inte vilat och njutit så mycket på LÄNGE. Man får så många egna stunder då man omges med dem som älskar Elian och de möter honom så sällan så de leker mer än gärna med honom ;-) Jag och E har hunnit kramas och prata mer än vi annars gör och i kyrkan då vi stod därframme alla tre rann det tårar på mig... HUR ska jag klara av att inte störtgråta av lycka då dagen D är här? Känsliga, romantiska jag....


Båtfix! Killarna fixade med båtar, först la de motorbåten i sjön och sen donade de med jollen. Jag somnade nästan på en filt en stund och vips kom Syster och Linda och "kidnappade mig"....





Present!


Elian fick en FIN present av sin kusin Alice, en kattbil som hon GJORT själv på slöjden. Tack älsklingsgumman - du är SÅ duktig!

Take off!


Far och Son på flygresan till Arlanda.
Vi var alla tre trötta men kunde inte drömma om att Elian skulle somna, men vips då flyget lyft så slockande hans små ögon då han blickade ut genom fönstret!

Vi satt bredvid en jättetrevlig tjej som vi pratade med då vi landade = vaknade ;) Hon är också svensk men har barn med en norsk kille men detta var hennes första helg "borta" ifrån sin ettåring och fyraåring så jag hoppas du hade en STRÅLANDE helg i Stockholm. Alla Mammor och Pappor borde unna varandra såna helger!

Happy Sunday!

Nu har jag nyss klivit upp, Elian är ute och leker och jag ska äta risgrynsgröt till frukost. Då vi är i Sverige MÅSTE jag köpa de färdiga grötern på tub ni vet? De är SÅ mycket godare än den norska gröten. Vi har supermyst alla stunder härhemma och kl 14 går tåget till Arlanda.

TACK för alla FINA kommentarer, ni är underbara!

Sometime!


Idag på Arlanda.

Nu vet jag inte riktigt när nästa inlägg kommer hos mig, tappade lusten idag då jag inte vet hur jag ska förhålla mig till privat / sjukskriven / dela med mig / förpliktelser osv.... Har nämligen bara förpliktelsen mot mig själv och min familj - som TUR är!

Kram så länge

På Arlanda!

Nu har vi nyss fikat gott på Waynes i Skycity och shoppat lite. Flygturen gick toppenbra och Elian sov i Es famn. Den napen var välbehövlig för oss alla tre då vi var ganska stressade då vi skulle checka in... Jag kommer på att jag glömt Elians pass hemma och intalar mig själv att det säkert inte behövs ( vilket det heller inte gjorde) men sen då vi åkt bussen ifrån parkeringen till flygplatsen så kommer jag på att vi glömt ryggsäcken i bilen!

Hoppar in i en taxi, hämtar väskan med blöjor, kex och bok och betalar 360 kr så hinner jag PRECIS i tid då jag får gå förbi i säkerhetskontrollen....För att upptäcka att det klickar till på gatetavlan och det står att flyget är en timme försenat, haha snacka om tur i oturen. Så vi hann äta god räkbaguette till frukost i lugn och ro.

NU ska jag hjälpa E som springer omkring med en vild son här. Sverige is FANTASTIC!!!♥
Jag blir glad i hjärtat av att vara "hemma".

KRAM

Happy 6 JUNI!


Klockan 5.30 ringde klockan, jag var trött men GLAD då jag såg att Elian sovit i SIN SÄNG hela natten!


Vi önskar er en UNDERBAR NATIONALDAG!

Nu ska vi köra till flygplatsen, Elian är vaken och lite förvirrad. Hela köket är nämligen i vardagsrummet, men han skrattar mest och ser på tv just nu;-)

Kram

Heja Sverige!

Ikväll har jag fixat och donat och E har spelat fotboll. De vann - JIPPIE! Nu ska jag skynda mig i säng så jag orkar imorgon. Jag vet att jag får massa kraft och energi av att vara nära min familj som jag så ofta saknar. Hoppas ni myser ikväll, om en liten stund är det SVERIGES NATIONALDAG - Gratulerar med dagen som vi säger i Norge på dagen D ;-)


Titta!


Tack snälla ni!

Tack för att ni är så goa och önskar mig god bättring, det betyder massor!

Jag sov en stund hemma idag och sen hämtade jag E hos tandläkaren och Elian på dagis. Sen åkte vi till stranden för att mysa. Jag sov även där vilket var supermysigt, men vaknade av en sandig nakenfis som la sig på mig ;)



På bryggan, kikar då Pappa hoppar ifrån hopptorn!


Soft eftermiddag!


Gott med vattenmelon, jag och E åt pastasallad men Elian var mest törstig och föredrog melon.

Nu ska jag packa inför morgondagen, sen ska vi röja i köket för här ska det målas medans vi är borta. Vi ska också ha vit mosaik i köket men det ska inte sättas upp förrän lite senare.

Njut kvällen och glöm inte bort att du är FANTASTISK!

Fil och frukt

Nu har jag ätit lunch hemma. Det blev fil med frukt och bär. Jag är sjukskriven en stund nu så mina dagar kommer se annorlunda ut. Först och främst ska jag vila och tänka på MIG själv på dagtid så att jag orkar med Elian då han kommer hem.

Kram

Längtar Längtar Längtar Längtar


Julen i Åre. Uffe och min Syster, världens BÄSTA!
I pyjamas på julaftonsmorgonen. Både Uffe och jag fyller år den 24/12 så många palet och presenter blir det... ;-)

Vi ska NJUTA denna helgen med massa familjemys.

Dagens:


Min klännning är många år gammal, men jag är fortfarande lika glad i den!

TORSDAG!

Godmorgon torsdag! Imorgon denna tiden är vi på flygplatsen på väg till Sundsvall! Tyvärr kommer vi bara hinna med familjen + bröllopsbestyr även denna gången då vi inte blir hemma så länge. Men vi LÄNGTAR!

Om morgonen är det inte så stressigt som jag trodde innan vi började jobba och gå på dagis här i huset men det gäller att planera sin tid ;-) Därför har vi en liten duschpolis i huset:

Välkommen att fira vår kärlek med oss!

Det fanns mycket fint att välja emellan då vi skulle välja inbjudan till vår stora dag men valet föll tillslut på det enkla, stilrena och personliga. Vi valde vita kort med silvertryck på utsidan och grå + rosa text inuti. Jag tycker att det är viktigt att allt går i ett, dvs festprogram, vigselprogram mm och då kändes dessa som det perfekta valet.




Här ser man lite mer tydligt, det var svårt att fota!


Dessa knöt jag själv, det var KUL att få "tillverka" lite av dessa viktiga kort.


Inuti.


Som ni ser har jag fått en fin annons inne hos mig som leder till shopen där ni hittar dessa och massa mer. Jag är SÅ glad att vi samarbetar med Calligraphen inför bröllopet, TACK!




Grillings som man kan säga på norska ;)

Vi fick mysig besök i eftermiddag och vi har grillat i solen och ätit och ätit ;) Till dessert blev det hallon med riven vit choklad i ugnen med vaniljglass.


Fina Petronella i fin klänning ifrån Gina Tricot.


*Friends*
Är så glad jag har dig hjärtat mitt. Petronella och Stefan är vårt värdpar på bröllopet och det känns helt rätt!


Välling hos Pappa.

Jag har SÅ många fina badbilder då grannkillen var här och då Stefan busade med killarna men det är tyvärr nakenbilder så de stannar i vårt familjealbum.



Poolpremiär!


Idag åkte vi hem tillsammans alla tre för jag var så trött. Imorgon ska jag till läkaren och diskutera hur jag ska jobba, min nacke är alltför mycket ond för att jag ska orka. Men hemma var det supermys och Elian svalkade sig i poolen och i vattenspridaren.

Bilar på väggen?

Jag tror att Elian ska få dessa bilar på väggen, kanske inte alla men vi ska göra en vägg till en riktig bilvägg då han ÄLSKAR bilar av alla de slag. Ni kommer ha chansen att vinna en jättedekor ifrån Barnlycka väldigt snart så håll utkik :)


Tänk om Elians favorit var Prinsmotiv? ;-)


Solig lunch!


Alldeles nyss på soltaket!

Idag brände solen riktigt starkt så jag klarade inte mer än 25 minuter. Det är skönare att komma till stranden på eftermiddagen så att man inte steks / kokas ;-)

tekniska trubbel!

Om ni ej ser att er kommentar publiceras eller om ni får något fel då ni klickar inne hos mig så tala GÄRNA om det så att vi kan se vad som är orsaken. Skriv då kort i ett mail med subject: Tekniskt och förklara vad ni gjorde och vad som skedde.

TACK på förhand!

[email protected]

Calligraphen!


Idag då jag kommer hem ska jag fota och visa er vår variant på bröllopsinbjudning om ni vill se? De kommer ifrån
Calligraphen och vi är SÅ nöjda.

När ska H&M börja sponsra mig? ;)


Imorse innan vi åkte till jobb / dagis.
Trött Mama.

Idag har jag på mig: Linne ifrån Lindeberg, klänning H&M, kofta Vero Moda och skor Din Sko. Glasögon och väska H&M.


Tuff natt!

Inatt vaknade Elian runt 23 och kl 1 la jag mig i gästrummet för att få sova. Sen vet jag inte hur E la honom men de sov sött då jag kikade in innan jag tog min morgondusch. Elian kommer vara trött idag då de ska på tur med dagis. Jag har en feeling av att jag och E också skulle behöva en nap i vagnen idag..... ;-)


Mina älsklingar igår.

Ögonblick


Vi älskar dig så högt skatten!!!


Då och då ville Elian mysa i sin vagn, det fick han gärna för då la jag mig ned bredvid på filten. Annars spenderade vi mest tiden i vattenbrynet tillsammans innan E kom. Idag hade jag min nys rosa bikini ifrån H&M.

Tack E för att du är en fantastisk Pappa, du är Elians idol!


Nu ska jag softa innan Frustrerte Fruer börjar här, säsongsavslutning... JIPPIE det kan bli spännande :)

KRAM!

Ps. HÄR tävlar ni om 600 kr hos SF bio.



Egen stund


Idag i farten! Jag var på läkarbesök och eftersom jag tog t-banan då E hade möte samtidigt så lyxade jag med cappuccino och glass. Ibland är det skönt att ta tillvara på "transporttiden" och ringa en kär vän, njuta en glass eller bara vara istället för att köra bil, sitta i kö och stressa för att hinna i tid med parkering osv... Fast allting har två sidor =) Ikväll var det SÅ skönt att ta bilen så att jag kunde fylla den med shoppingpåsar och höra på skön musik!



Home & Garden


Jag planterade dessa blommor ikväll i de "hinkar" jag shoppat för en stund sen.





Ljummen kväll är så lyxigt, det fattas bara ett glas rosé och en mysig tidning ;-)


Härliga spetskuddar för bara 50;- st. Kuddar kan man aldrig få för många av

Virkade små strumpor på glasljushållare, perfekta på badet

Rosor som står i vårt kök just nu!

S O M M A R F E E L I N G!

H A P P Y S U M M E R mina underbara LÄSARE!

Tillbaka!

Oj vad mysigt det är att ha ett hus att shoppa till även fast det "bara" är ett radhus så är detta ett hus för mig efter alla år i lägenhet punkt :) Jag var först på Clas Ohlson och hittade det jag behövde, sen vidare till Barnas Hus där jag shoppade en "Nemo"pool i lagom storlek. Man får galet stora och ganska lyxiga uppblåsbara pooler till hela familjen men jag vill ha en liten så att Elian kan svalka sig heta dagar + att vi ska tömma vattnet varje kväll.

Jag kunde inte motstå den härliga feelingen av att vara ensam på shopping så jag köpte några blommor också som jag nyss planterade. Sen en snabb tur inom en interiörbutik och sen var det tanka bilen och ta med en mcflurry i drive in som gällde. Då jag kom hem hade Elian badat och somnat så jag gick rakt ut i trädgården och donade. Nu ska jag snart packa ta fram kläder åt mig och Elian tills imorgon, inegn beachväska för imorgon inviger vi nog poolen härhemma ;-)


Lyckliga dagar!

Ännu en lovely dag på beachen! Jag hämtade Elian kl 14 sen kom E och mötte upp oss då vi hade myst och lekt i havet ganska länge. Nu ska jag bege mig på shopping, nämligen en trädgårdsslang + vattenspridare ;)


Today!


Idag har jag på mig min klänning ifrån Bruns Bazaar.
Nu ska jag springa ut en sväng och göra ett ärende!


Godmorgon!!






Det är en UNDERBAR dag idag! Hoppas ni alla sovit riktigt gott?




LEK!

Här kommer dagens videosnutt, Elians nya grej är att göra oväntade saker ;)



Grillkväll med härliga vänner!

Nu kom vi in! Vi har suttit ute hela kvällen =) Jag har förstått att det minst sagt varit tekniska problem på bloggen idag så jag hoppas att allt är fixat nu.

Vi hade en jättehärlig kväll med vänner och det var sååå varmt och skönt!


Martin grillar!


Marie.


Jag pratar med Roland på blogg.se
Ser ni hur glad jag ser ut för att han ringer och hjälper mig?!
BLOGGAHOLIC!


Kvällsmys!
Elian käkade först massa mat sen gick vi upp och badade. Sen sprang han i blöjan i timmar ute och han la sig runt 21, myspys. Jag åkte och shoppade glass, after eight och chokladbullar till dessert.


Vackra liljor vi fick! De luktar helt ljuvligt.



Nu ska jag packa badväskan tills imorgon och lägga mig, jag är såå tröttis!

Sov Sött!


Sista måndagen med rött kök!


Allt rött ni ser, dvs vägg + spegel ska bli vitt! Det känns skönt så jag kan fixa iordning det sista härinne.


Dricker välling PÅ bordet!

Vi var ute förut och jag fixade och donade med utemöbler, tvätt och annat. Vips välter Elian ut sin strandhink inne med massa sand. Så då var det dags att ta fram dammsugaren...Men jag fick inte röra den. Elian ÄLSKAR att städa, dammsuger i timmar om han får ;-) Sen ville han bara bli buren. Men det blir tungt... Så han fick en flaska välling och så satt vi och myste i köket. Han blir trött av hettan och imorgon ska vi shoppa en liten minipool att ha ute så han kan svalka sig.


Han kände sig superbusig som fick dricka välling dagtid+ sitta på bordet =) Det är så härligt att skratta åt såna saker tillsammans, han känns så stor nu!
Sekunden efter kom E hem som fått skjuts av sin Pappa. Nu handlar mina pojkar och jag ska duka för nu kommer gästerna strax, Elians gudfar med sin söta tjej Marie.

Är ni där?

Jag misstänker att min blogg inte fungerar som den ska, eller så njuter ni bara all sol?? Annars lämna gärna ett hej så jag vet att det fungerar. Kram!

Hemma igen!

Idag har min blogg varit väldigt ostabil =) Vi hade möte imorse och jag känner mig SÅ klar för sommarledigt nu. Ikväll tänker jag packa strandväskan och sen hämta Elian kl 14 prick imorgon och åka på beachen. Man ska ta vara på sommaren!

Nu går vi snart ut på gräsmattan tror jag, men det är så varmt så det är skönt att sitta inne och softa lite med iste. Iste peach är så smarrigt tycker jag och framförallt läskande.

Vi får grillgäster halv sex så E har det han gör då han kommer hem. Vi måste köpa mer gas till grillen, middag och annat smått och gott.

Idag hade jag svarta leggins ( som åkte av i bilen på väg hem), svart linne med spets Vero Moda, lila tubkjol H&M och kofta ZARA.

Happy monday!

Solen strålar och alla har somriga kläder på sig på jobb idag! Vi ska starta med ett morgonmöte. Det kan vara positivt och negativt, beroende på vilken budget vi får presenterad. Men det går nog bra =)

Idag var Elian så glad då vi sa att han skulle få åka till dagis, han började direkt prata om sina kompisar. Tänk om vi också fick åka iväg till ett hus med massa roliga saker, våra vänner och där man får maten serverad ;) Jobbet får ju ersätta det så det är viktigt att man trivs där man är!

Hot in Oslo!

Nu är vi hemma efter en lång och skön dag på beachen + besök hos Bestemor. E badar Elian och jag ska lägga mig ned lite och vila. Hoppas ni haft en underbar dag och helg!



På badet!

Igår innan bussen gick ifrån stan så sprang jag inom Designtorget som öppnat i Byporten! Jag shoppade en liten knapp att klicka in disktrasan i och alla de 100 första betalande kunderna fick då en vas i plast. Jag valde en genomskinlig och blev väldigt happy då de upplyste mig om att jag var en av de lyckliga trots att jag bara shoppat för 35 :-



Friends!


Mysigaste förmiddagen!

Nu kom vi precis hem efter att ha besökt Ashi och kompani. Vi satt ute på deras fina veranda och åt bullar och muffins ( nybakta med hallon, yummie!) Elian och Henrik lekte massor och jag grät då jag fick se de fina och romantiska bröllopsbilderna ifrån bröllopet som nyss var.


Alla gick omkring i pyjamas så vi kom och startade familjens dag ;) Det sa vips så var Elian inne och lekte på verandan.


CYKLA är kul!!!


Glada söta Henrik!


Söta Pernille! Hon och PA åkte in till barnfestivalen som är i byn idag.

Fikastund.


-Hänger du med där bak?!



En supermysig start på dagen! Nu sover Elian i vagnen ( han somnade i bilen) och jag ska klippa gräset i bikini och softa. Vi åker nog till stranden då Elian vaknat.

Godmorgon juni!


Idag vaknade Elian 6.30, det slår aldrig fel då det är Es tur att sova ut =) Igår somnade han ju om till 8, men inte idag!
Så nu myser vi i soffan och jag ska strax göra lite frukost.



Nu har jag SÅ många bilder i storleken till vänster = måste shoppa flera ramar på IKEA väldigt snart. De två till höger är "fel" format men bilderna är fina så de får sitta uppe tills jag hinner beställa den rätta storleken.