Jag trodde.....

de som sa man tvættar så mycket då man har småbarn øverdrev lite. Men nu vet jag, de kissar ner två pyjamaser på en kvart o jag tvættar o torkar OFTA!

Det blev IKEA idag før o kæka, haha E fick en sak o då fick jag køttbullar som jag ville ha, i tokregnet drog vi dit o så hem igen. Nu ser vi film o jag æter æpple o yoghurt.o en sista bild!

o en sista bild!

Hær slappas det fortfarande o jag har testat att locka håret, det blev vældigt bra men sprayade inte så mycket då vi ska va hemma o inte gøra nåt...jo førresten kanske kæka på Mcdonalds, vi ær lite oense... hyra 2 nya filmer ska vi iaf gøra!

Syster:

1. har du sett Heartbreak hotel? Den går på bio hær nu men finns o hyra hemma va? Det va den jag trodde va den hemska filmen vi såg sist, Harrys døttrar...usch...
2. har du hittat nån bok?

Pappa:

 Jag vet du tycker det ær onødigt o hyra filmer, men vi ælskar det :) Sen undrar jag om du orkar gøra mig en tjænst? Åka på Barnens hus o køpa det babygymmet Laban? Så sætter jag øver pengarna o de 198 før annonserna, Laban ær inte så lætt o få tag i hær i Norge!

KRAM!

lockigt!

lockigt!


Mamma loves you!

Mamma loves you!


Spøregn

vi ær inne o tænder ljus, ser film. MYS!
Wallander, luftslott var helt ok tycker vi bægge. Ingen har duschat o vi har mysklæder alla tre, såna hær dagar ær så mysiga.

SKOGEN

here we come!

Lovely væder idag!

Idag tog jag o lillE det lungt, jag har varit febrig inatt men kænne rmig lite bættre idag. Læst en del om bebisar o sømn i de bøcker jag lånat av Gro, det står mkt om de sk femminutersmetoden o Anna Wahlgrens metoder o Es mamma sæger att vill vi o ær riktigt motiverade så kan vi redan nu få honom att somna i egen sæng.

Men jag kænner att han ær en nyfødd liten en som faktiskt behøver få nærhet o kærlek o att sova med honom ær inte problemet, visst får jag ond nacke men amningen ær vældigt enkel o vi ælskar ju att snusa på honom. Sen står det alltifrån att barnet ska vara 3 mån eller 6 mån innan metoder anvænds. Samtidigt ær min størsta fråga hur man "ska" søva honom? Antingen så har han en "enkel" kvæll o somnar fullmatad vid brøstet, eller så får vi varva matande med o bæra honom før han førstår ju inte att det ær natt fast vi har tyst o mørkt men går man o bær så slappnar han av o tillslut kækar han sig antingen till sømns ( vanligast) eller så somnar han i armarna... Jag menar en bebis som ej brøstsomnar, eller somnar før att han ær trøtt ( vi startar oftast vid 22, 22.30 tiden o det tar ca 2 h om han ej somnar sjælv) førstår ju inte att nu borde man sova, han har ju sovit som han vill under dagen... Jaja jag fick iaf vila 2 h ikvæll mellan 18-20 innan jag lagade middag så nu ska vi se en film o E bær lillis ør han verkade trøtt efter kæk.

Idag tog jag mig utanfør dørren, jippie! Jag o Elian gick till Frognerparken o jag pratade med syster i telen, underbart grønt o knallsol idag. Man kan inte tro det ær høst, saknade vinden før jag var så varm (vågar ej klæ av mig pga brøsten o har dubbla ullinlægg) men man ska inte klaga.

Længtar efter famijen nu, åker hem till Sundsvall torsdag & bor hos syster!

40,1

feber igen........glass i  soffan....

Kærleksklumpen i bilen på væg hem efter lång dag!

Kærleksklumpen i bilen på væg hem efter lång dag!


Pappa o son på Helsestasjonen!

Pappa o son på Helsestasjonen!


Vår hjærteklump!

Vi var o vægde idag o jag inte nog sæga hur TRØGA de va, skrattade både jag o E, inte ett vettigt tips eller ord fick vi men lillklumpen mår bra o det ær viktigast! Han var klart størst bland bebisarna runtomkring som var på 6veckorskontroll! Just det en vettig sak: jag fick antibiotika mot brøstbetennelse, kækade førsta kuren NU till soppan jag laade ( såg Tiinas mat imorse då jag kækade yoghurt, god o enkel!)

Nu rusade min kæra ut mitt i ett næstan frieri haha ahn hade glømt att han ska skjutsa till fotbollsfinalen jobbet spelar ikvæll. Han ær min kæra!

Jo efter besøket, Elians vikt ær nu 5810 gram, o huvudet var 38,3 runt. Vi shoppade lunch o kaffe m bulle ( dåligt!!) o kørde tillbaka på jobbet, jag tænkte ringa en kund åt E. Sen har Janina fødelsedag o jag stannade før o sjunga o smaka ( ja bara liiite, va inge sugen o kænde mig dum om jag ej smakade...) kakorna de bakat åt henne kl 14. Se blev jag hela dagen o E tog Elian o jag jobbade åt honom, ett samtal o fick in 19990:-, inte dåligt men jag fick vænta på att få in den till 15.30, annars hade vi nog tagit bilen hem....sliten efter dagens långa tur utan vila.

Nu ska jag lægga mig o slappa lite, se lite tv innan LillE vaknar før då ska vi byta bløja - o det ær underbart!Lyx! Att sova på Mamma.....

Lyx! Att sova på Mamma.....


Igår, med Mamma o fixar i køket

Igår, med Mamma o fixar i køket


Litt bedre. . .

Huvudet værker fortsatt men brøsten verkar må bættre, lillprinsen har varit så duktig att æta utan att få ut så mycket! Dær har vi ænnu en førdel med vår lille storætare.

Imorgon 10.10 ska vi tre på Helsestasjonen o væga, mæta o se så att allting ær bra på 6veckorskontrollen. Tidig morgon betyder det men tur jag har E hemma så vi kan åka bilen, skulle jag promma med vagnen nu så kunde jag lætt falla ihop kænns det som.....ja ær faktiskt hemskt trøtt efter detta strulet med boobsen...

Har lite funderingar på att åka en helg till Svall, ska bara se nær det passar oss bæst o så kolla upp bil+baby så långt. Men det blir ju MÅNGA pauser, bløjor, mat o bara stræcka på oss så han ej får ont i lilla ryggen. Men då jag køpte bilsætet sa de att det ær det bæsta o ingen fara før længre resor ibland.

Es mamma ær så bra på att ta hand om mig nu nær jag legat, ringer flera gånger om dagen o kommer førbi om jag ønskar det, men jag har mest legat o vilat o tvættat massa klæder o dammtorkat då Elian sovit! E blev lite arg så han ska dammsuga nu snart sen ska vi tre ut på en miniprommis.

Ooo jag ælskar att sæga vi tre.... så hæftigt, vi var två o nu ær vi tre...haha det naturligaste i værlden men ændå så oførståeligt...

Næsta vecka ska jag planera in lite saker igen men æn så længe tar vi det lungt så jag inte blir dålig, huvudet gør som sagt fortfarande lika ont.

NUET: Det vackraste som skett mig / oss!

NUET: Det vackraste som skett mig / oss!


Me in Milano

Me in Milano


Poserar

Poserar


Gammal bild igen vintern för snart 2 år sen

Gammal bild igen vintern för snart 2 år sen

Kände för att lägga in gamla kort!


Gamla bilder, jag med extentions för ca 2 år sen

Gamla bilder, jag med extentions för ca 2 år sen


Nej...

nu såg jag att bröstet är rödflammigt på utsidan o en stor knöl är i det... Elian har käkat kort o sovit korta stunder idag, förmodligen pga mindre mjölk. Ska pumpa nu o värma bröstet. Konstigt nog gör det mindre ont idag o jag är lite piggare!

Äkta fotbollskärlek

Vi ser på nyheterna i soffan o på slutet är det intervju med några skolbarn som mätt nederbörden o lärt sig om vädret. 
Journalisten: Kan dere tenke dere og bli meteorolog i fremtiden?
Barn (rött hår, kanske 8 år gammal): Nei, jeg kan heller tenke meg og satse på fotballen jeg og pröve på det först!

E: rörd o nästan gråter, säger att han ska göra allt för Elian o hjälpa honom att träna o alltid säga åt honom att han ska spela fotboll för att det är kul. 

GULLE!!! Han har big planes för Elian, får se vad Elian får lust att göra! Kanske dansa balett!

Han log åt mamma

alldeles nyss, jag är knäsvag o längtar efter E!

Elian min kära lilla skatt!!!! Nu ligger han o tränar på magen i soffan o jag kom på att min nya bortsatändernatid är typ nu, förut var den kl 7.30 innan jobbet men nu hinner jag knappt käka längre.... Jaja mammalivet är lyx iaf, man får se sin underbara växa o dricka latte ute varje dag! Snart ska jag försöka ta en minipromenad med vagnen o handla två saker till dagens middag. E har gjort alla ärenden åt mig idag, vad konstigt det känns...nåt måste jag göra själv!


E överraskar med kameran, igår på förmiddagen!

E överraskar med kameran, igår på förmiddagen!


tränar nacken, vilopaus

tränar nacken, vilopaus


Minnen fra BB

Igår vaknade vi ensamma uppe jag o Elian, pappa hade somnat nere i soffan. Han sov bra kanske 4h i vagnen men då jag vaknade hade jag ont i brösten, kändes som om jag sovit på magen. Vi gör oss klara o ska luncha med Gro & Ben som ska åka till Italien idag o gifta sig.

I bilen innan 14tiden känner jag mig dålig, ont i huvudet.... Men vi kommer fram o sätter oss ner o beställer. Helena sover i sin vagn o vi kan ej ha Elians vagn vid bordet så han får ligga på soffan mellan mig o Gro. Mitt huvud o bröst gör väldigt ont, jag ser på de andra o försöker vara trevlig men vill bara gråta.... Så plötsligt ser jag att Gro sitter på Elian!!! Hon kände nåt sticka henne flera gången innanför tröjan o upptäcker att det är en geting, ( Hon är livrädd för dem, jag får döda dem då vi är på kafe) så hon panikreagerar o hoppas åt sidan o där sover vår prins. Jag skriker att Gro du sitter på Elian o tårarna rinner, så bär jag honom o gråter av chock. Han skriker lite men somnar i min famn o jag får ont i magen, självklart var det inte hennes mening men jag fick den största beskyddarinstinkten jag någonsin känt.... 

Bara en stund senare kommer maten o alla pratar vidare, jag börjar skaka i hela kroppen, fryser så jag vill spy. E lägger på mig två filtar o Bens tröja men inget hjälper, jag gråter o gråter. Vi åker akut in till Rikshospitalet o jag får komma in på bbavdelningen. (väckte många minnen då man såg nyförlösta mammor o små små bebisar!) Där får jag massa täcken, tabletter o de tar febern somm är 38,2 efter alvedon o sen stiger en till 39.2 men de finner ingen infektion eller  klumpar i brösten trots att de gör väldigt ont. Men eftersom Elian äter så får jag åka hem o vila.

E tar hand om mig o jag sover, ammar o inget mer. Hela natten har jag ont i huvudet, sprängont men på morgonen får jag paracet ( alvedon) o E går till jobbet o säger att han kommer  hem på 10 min om jag inte orkar. Elian bara äter o sover, skriker någon gång för att blöjan är våt men förstår nog att mamma måste få vila, Vår underbara son!!!! Sen kommer E hem vifd 14.30 o ger mig yoghurt, vatten o mer tabletter innan det hade jag 40 graders feber. Sen somnade vi alla tre i sängen o då vi vaknar har jag slutat svettas eller frysa. Es mamma kommer o ser på brösten o oss o ger mig rådet att duscha varmt, skönt!! Sen nu ikväll mår jag så pass bra att jag kan sitta upp men att böja mig ner gör ONT i huvudet o brösten är ömma. BLÄ!

Har iaf haft mkt tid att se på vårt underverk o han är så vacker att jag får ont i mammahjärtat, är så glad att jag o E gjort detta....
SJUK

därför jag ej skrivit, återkommer. 
Symptom: Huvudvärk, hög feber, ont i brösten. Ingen infektion enligt prover på sjukhuset ( bb) igår. 
Nu hemma o blir ompysslad av min kära, jag känner mig efter assa febernedsättande mkt bättre.

ELLE

är lyx I like, prenumerera är så smart för då får jag alltid en glad överraskning då jag kollar posten!


Fredagen gav träningsvärk

Igår va jag o Elian in motion hela dagen, tog tbanan till Sognsvann med Gro o Helena, prommade varvet runt o sen ner igen. Förbi Benjamins jobb ( Pappan till Helena) o där på kontoret i butiken bytte vi blöjor o ammade, haha roligt såg det ut!

Sen prommade vi vidare o käkade en ciabatta till lunch o sen gick vi hela vägen till sjukhuset o kikade på lilla Selma som kommit till världen under dramatiska former, men nu mår hon bra! Vacker tös på hela 54 cm o 4000 gram! Sen gick vi hem till mig o lagade middag o Viktoria kom. Idag har jag ont i rumpa o ben efter all promenad igår, skönt!

Sen käkade vi (färsk pasta, pesto, matlagningsgrädde, fetaost, cherrytomater o parmaskinka i en röra!) o Gro åkte hem o Viktoria sov kvar. Elian skrek då han skulle sova, kanske en timme eller mer men sen överraskar lillprinsen mig med att sova ifrån ca 1.30 till 8.15 då han grymtar till o jag vaknar o ger ett sprängfyllt bröst o han sov i vagnen!!!!! DUKTIG!

Mindre duktig var storprinsen som va ute o blev firad att han blivit pappa, kommer hem vid 2 då jag somnat men jag vaknade inte förrän vid 3 då han bökar på i sovrummet, Viktoria får snällt säga:

Eivind jag är INTE Josefine, detta är Viktoria.  :) Så fann han mig o sa gonatt men sen vaknade jag av att hans mage inte ville behålla all sprit o kebab..... jaja ska man va småbarnsmamma ska man väl väckas under nätterna antar jag.

Idag prommade jag ner som jag tänkt på stan med vagnen o fixade småsaker, hittade ej väskan jag ville ha men ett par superbraiga skor! Låga moccastövlar i svart, perfekt i höst att promma med också! 

Nu har E köpt massa gott godis o hyrt 2 filmer, lillen har sovit typ hela dagen så vi ska snart försöka hålla honom vaken. 

Mitt godis/kaka/glass/bule-förbud under veckorna har funkat!!! Igår käkade jag o Viki 1 mörk choklad o äpple efter maten o idag blir det mörk choklad igen, sen är det förbud till nästa lördag igen. Denna helg fick jag 2 dagar för att E va ute igår :)


My family, bedtime igår!

My family, bedtime igår!

Nu ska jag o Elian ut på prommis runt Sognsvann med Gro o Helena!
Ha en lovely fredag allihopa!

Gå hemma

Ikväll hängde vi på Pappsen på fotbollsmatch m jobbet. Kul o möta dem igen o alla tycker såklart lillbjörnen (i sin björnoverall) är så söt! Han o jag stod på sidan o gick lite runt planen men var tvungen o ha stenkoll så ingen boll kom för nära! Jag pratade mest i telefonen o ammade lite sen var det slut. Vi vann med 14-2, min E är hot o duktig på banan. 

Fick förresten hämtat ut min packe på posten idag fra h&m, gröna mysbrallor + randig mössa åt Elian o svart skärp, svart oversized vringad lång tröja åt mig + en marinblå o svartrandig kofta m svarta knappar! Nu har jag köpstopp så jag hinner använda kläderna också.... men E gjorde så vi får kanonlön nästa månad då...så kanske om jag hittar de skorna jag vill ha så slår jag till!

Vet precis hur de ska se ut men ej m för tunn klack så de klarar av prommisar på stan m vagnen också.... Svårt nu, man kikar inte direkt efter partytoppar då man mest "går hemma" som alla säger.... fast i min värld är det att möta vänner, käka goda luncher, promenera, shoppa o framförallt njuta av vår underbara son! Det låter lite mer fancy o kuligare än att "gå hemma"!

Min Jessica

Min Jessica

Lite knasig bild men den enda jag tog, hon är ännu sötare i verkligheten!Underbar höstdag!

Underbar höstdag!

Så lovely väder, 19 grader o sol! Jessica kom hit vid 12.30 o vi fick fin present från POP. Så fick jag en islatte o vi drack dem o gick på prommis. Till Frognerparken, Frogner, Bygdöy Alle o så tog vi trikken till Aker Brygge o käkade supergod Ceasarsallad, där tokblåste det så salladen blåste nästan iväg. Mysigt o ses igen saknar henne massor sen hon flyttat....

Elian sov snäll tills vi kom på trikken, då fick jag snabbamma i selen o sen fortsätta på restaurangen. Det gick bra o han gillade o vara med Jessica. Pappa fick hämta oss o då vi väntar på honom kommer Sturlas syster, son o exille. Trevligt o möta dem o de berömde vår lille björn :) ( han hade sin bruna björnoverall!)

Nu har vi kommit hem o ska städa sen E spela fotboll o jag o Elian promenera i området!

Bilden är ifrån Frogner, ville bara visa att det fortfarande är så somrigt här!


Myser i mitt knä efter bad o mat

Myser i mitt knä efter bad & mat


STOLT

är så stolt över min älskade!!!!! Minst sagt duktig på jobbet :)

Dagens varning:  lägg inga pengar på att se Basic instinct 2, crapmovie!

Idag kommer Jessica o hälsar på oss! jessicaengstrom.blogg.noElian med världens mest underbara Pappa!

Elian med världens mest underbara Pappa!


I nya björndräkten

I nya björndräkten


På väg ut o käka.....

På väg ut o käka.....

Elian småskrek innan han kom ner i vagnen!
Somnade sen gott o fick mat på restaurangen, men somnade aldrig utan låg o filoroferade i soffan bredvid mig o på slutet fick E gå med honom så han skulle vara tyst, men inga sura miner på restaurangen vilket var skönt. Vi käkade på Big Horn (indrefilet, stekt potatis, beasås, varm majs o tomat), väldigt gott som alltid o jag käkade medium ist för welldone som jag varit tvungen till i nio månader :)

Eivinds kompis Eivind

Eivinds kompis Eivind

kom inom o var några timmar, första gången han mötte LillE!
Dagen i bilder.... Playdate!

Dagen i bilder.... Playdate!

Vi blev tre mammor+bebisar idag. Möttes o köpte ingredienser till lunch, prommade i Frognerparken o drack ljuvlig latte o gick hem o lagade maten. Gott!

Salladen:
Rosta pinjekärnor i stekpannan, stek bacon spröstekt. Blanda i en sallad av ruccola, avokado, vårlök & parmesanost. Yummie!
Ät gärna grovt bröd till.

Jättemysig dag. 

På bilden från vänster: Helena, Elian & Henrik.Elian blir ompysslad av tjejerna!

Elian blir ompysslad av tjejerna!


Hos Viktoria

Hos Viktoria
Koftan!

Koftan!


Smiler i sømnen

Smiler i sømnen


Hemma men inget nett på macen så lånar Es. Men snart har vi eget bredband, jippie. Hær ær hjærtat halvsovandes, då ler han ofta så hær søtt. Nu ligger han o kækar i min famn i sin nya vita pyjamas med bruna bjørnar på.

Middagen var kanongod o Elian va mycket vaken o med, det ær alltid mysigt.

Nu har jag stædat ur o i min garderob, en FULL ikeakasse med Mammaklæder har jag nu, ska sparas till næsta bebisgång så slipper jag køpa nåt alls før detta har varit dyrt....Har det mesta i mammaklædesvæg :) Kænns skønt o ha det vanliga tillbaka nu ( men en ikeakasse full med klæder jag ej vill ha /tror jag kommer anvænda nu) blev det också. Nu har jag øversikt o kan komma ihåg vad jag har før klæder. Otroligt mycket koftor o jackor har jag, måste komma ihåg det i butiken då jag ser saker jag vill køpa...

Imorrn ska jag møta tjejerna ( 4 st+ bebisar) hær utanfør mig så ska vi shoppa mat till lunch o sen promma i Frognerparken o kæka hos mig, så det va kanske dærfør jag orkade stæda undan alla klæder haha, men ingen dammsugning har vi prioriterat. Ikvæll har jag fixat m min garderob o E varit nere med Elian o stryit skjortor.. Så skulle jag ner o  hælsa på dem o såg att E sjøng Michael Jacksons kærlekssånger(på høgsta volym) før Elian som vaket tittade fascinerat på honom. Mina søtnosar!

Ska borsta tænderna nu o om exakt 13 minuter har vi ettårsdag!!!!
JAG HJÆRTA EIVIND ÆR SANT!


Nu

sitter jag hos Viktoria i hennes fina lilla lägenhet o ser på då hon lagar mat! Mysigt, Petronella kommer snart o Elian sover på sängen. Idag tog vi det väldigt lungt hemma o kom ut vid halv tretiden o så tokshoppade jag massa bebiskläder år prinsen, sååå kul!
Men fick ont i huvudet av att vara inne i kvav luft. Gick hem o E kom hem o körde oss till ikea, bytte några kuddar o köpte doftljus.

Mitt internet funkar inte hemma nu så jag uppdaterar med bild på min nya kofta som jag också shoppade idag! Jättefin grå med knappar i brunt, me like!

Nu ska jag vara social!


Taktiken föll....

Inatt var Elian lite smått orolig men det gick tillslut o han somnade vid bröstet, la ner honom i vaggan som var uppvärmd av vetesäck så det ej ska kännas så kallt o ensamt. Jag la mig intill E o njöt av att få sova som alltid innan.... Elian somnade o sov väl i 10 min så hör jag världens brak i blöjan, 10 minuter senare vaknar han o skriker. Vi byter blöja o jag tänker att jag ger lite mat o sen ner i vaggan igen, så vaknar jag någon timme senare o han ligger o sover bredvid mig. Jag somnade, jaja nya tag inatt! 10 minuter är bättre än inget!

Nu har jag duschat o ska ta det lungt, käka frullis, se på tv o fixa oss två. Bada Elian o sen ska vi ut o byta en tröja o kika på bebiskläder. Ikväll är jag bjuden på middag hos Vik kl 18 med Petronella, o Elian förstås!Lillklumpen på matbordet då vi käkar

Lillklumpen på matbordet då vi käkar


Lovely day!

Lovely day!

Natten ar katastrof, lilen somnade väl halv fyra efter att ha skrikit o vgrat ha mörkt, ville helt enkelt ha dag längre =) Men jag ammade o vyssade o då han somnat la jag honom i vaggan o där sov han i 2 timmar men jag sov knappt eftersom jag vid varje grymt eller ljud vaggade vaggan med ena handen så han inte skulle vakna. Käkade vid 5.30 o sov vidare med mig i sängen.

Prommade med Gro, Aslaug o Monica + bebisarna o det va kanonmysigt, lunchade på ett kafe o satt ute, bilden är på tre av vagnarna, alla fyra va uppradade o det såg ganska skoj ut EMMALJUNGA för hela slanten! Jag blev bortskämd av att Elian sov hela tiden medans alla de andra bebisarna var hungriga, vaknade o skrek precis som bebisar gör. Så tillslut väckte jag honom för brösten sprängde sen prommade vi hem, E kom med bilen o stannade i hälsade på tjejerna!

Hemma käkade vi gott! Testade nya stekpannan som jag köpte idag ( JIPPIE!) med lock, en djup med avtagbart handtag så man kan ha den i ugnen. Ord pris 990 men jag fick den med lock för 698! Ja just det lagade iaf laxkotletter, sallad, grovt bröd med philadelphia light på. 

E har spelat fotboll o Elian varit småkinkig så jag tog ut honom i vagnen o då sov han. Gick på Bislet o köpte frukt o sen till Bogstadveien för o köpa nyaste MAMA men den hade ej kommit till Norge ännu. Tjejen i kassan sa oooo vad gullig bebis, gullig är svenska o det var sött av henne. Prommade hem i mörket o nu är E hemma. 

Käkar frukt o självklart somnade Elian då E kom hem o vyssade en minut, haha han älskar sin far! Det gör jag med.
Kanonkvæll

Kanonkvæll

Underbart mysig kvæll med hemkørd mat, jag åt vit fisk i sesamfrøn m broccoli o potatisbåtar med skal o saffranssås, sen har vi kikat tv uppe o myst nere med nyaste Prison break o tænd brasa! Gjorde några våfflor till efterrætt. Nu børjar vår lite sundare tid o Elian ær en månad nu efter klockan 00.

Imorgon prommis o lunch med tjejerna o bebisarna!


Kærlek!!!

Kærlek!!!


På væg hem igen!

Alla var dær, spåret va fullt av folk!


Elian sussade så vi njøt av solen på en klippa!

Elian sussade så vi njøt av solen på en klippa!


Hærlig dag!

Hærlig dag!

Lovely frullis från Godt Brød!


gokinderna!

gokinderna!


Filosoferar i sængen

Filosoferar i sængen


Fuck off I am eating!

Fuck off I am eating!

Inatt kækade han o kækade, skrek i sækert en timme vid 3 (E fick vyssa, jag sov!) o så sover han o E nu i sængen. Mina sjusovare! Jag har fixat hemma o solen strålar, ska væcka dem o så ska vi promma runt Sognsvann o sen kommer Ben & Gro hit med Helena så ska vi kæka kina eller thai.

Siri fødde (16 dagar efter bf) sin dotter igår, blev igångsatt av dropp o så slutade allting i hastekeisersnitt o lille Selma fick føras till ett annet sykehus før hon svalt masse grønt fostervann, de ska återførenas idag! Ska hælsa på dem nu då de hamnar på Ullevål sykehus som ligger bredvid oss! Måste ju se det lilla underverket! GRATTIS SIRI! Vælkommen SELMA!
Pyjamaskillen!

Pyjamaskillen!

Andra pyjamasen før ikvæll då han kissat lite på den andra!


Mys i soffan

Mys i soffan

Kanonmysig kvæll med tænda ljus øverallt o filmen Tristan, perfekt romantisk o massa godis! På måndag ska vi køra diet hær hemma, ingen atkins eller någon speciell bara sunt førnuft, mer sallad mindre pizza liksom! Vi ær less på o kæka dålig mat før att vi stressar o plnerar dåligt. Så det blir spænnande.

Imorgon ska vi nog promma runt Sognsvann vi tre o sen ska jag ev på marknad med Viktoria o hennes nya tjejkompisar!

Nu ska jag fortsætta pussas med mina favoriter!!


Lørdag

Idag vaknade jag med huvudværk, fyyy. Men det var nog før att vår vackra lille skrek en timme inatt mellan 2 o 3 tror jag det var, men somnade sen søtt o vi sov ut till 10 allihopa sen skickade jag ut killarna før o få ite riktig sømn utan att behøva akta mig før någon i sængen!

Sov till 11.30, duschade o vi kækade frulle. Mina brøst ær idag stenhårda eftersom han åt så mycket igårkvæll, men det går bra han æter mycket nu också de stunder han ær vaken. Prommade ner till stan o gick på Sten & Strøm. Elian sov tre timmar så det var skønt, slapp amma eller byta på stan.

Va på POP o køpte den bruna manchesteroverallen i stl 68 som han ska ha i vinter, den bruna i stl 62 ska han ha i høst! Sen bytte vi presenten vi fick av Elin o F till en stl mindre så han kan ha den snart o i brunt, jættefint!!!

På vægen hem hittade vi fina v-ringade trøjor åt E att ha på jobb ( stickade fast ej så tjocka) 199 kr / st rena kapet! Han har mycket såna + skjorta eller pike i jobbet om han ej vill vara superuppklædd till kostymbrallorna med kavaj till. Jættefin ær han i dem, en brun, en ljusgrå o en mørkbrun med rutor i beige o ljusbrunt framtill.

Nu har vi kækat hemlevererad pizza o kikat MTV o beskådat vår prins som sover, han ær SÅ vacker!
Oops

fick lite kritik att jag lægger in før lite Elianbilder, ska skærpa mig men har så många vackra personliga som ej ska va hær pga den hemska værld vi faktiskt lever i. Syftar på nakna bad- o andra bilder o vad de tyværr kan anvændas till i o med att de blir vældigt offentliga hær.

Men ska læga in fler så fort jag kan, nu sover han o vill inte blixta honom i ansiktet. Imorgon doc kanske kameran hænger på oss ut!Ser kanske småsur ut men ær bara trøtt.... o førkyld!

Ser kanske småsur ut men ær bara trøtt.... o førkyld!

Den andra klænningen jag køpte idag  + mitt skærp!
Sen en marinblå kofta också.

Nu ska jag amma!

En till bild på klænningen

En till bild på klænningen

Ser sjælvklart slutdebatten i svt samtidigt!
Elian också =)


Shopping!

Shopping!

Idag har jag shoppat lite, allt på ZARA åt mig o så en møssa på POP åt Elian, ska också åka in till Sten & Strøm imorgon o køpa manchesteroverallen i brunt åt honom før den va slut i "vår" butik. Jag køpte en trøja dær åt mig också i svart & vitt men kom på att jag inte kommer anvænda den så mycket, eller så behåller jag den men byter tull en stll M istællet før S, får sova på saken!

Igår såg jag & E film o høll om varann, Elian sov hela kvællen o æven inatt! Som en liten prins, jag ær så stolt o glad. Vi sov till 11tiden imorse før jag hade så ont i huvudet o var fortfarande lika sjuk, hostar alldeles før høgt o snorar.... Sen var han vældigt vaken så han hængde med mig då jag bytte sængklæder o fixade o sen badade jag honom o klædde på o så somnade han. Jag fick tillslut (kl 14) i mig frukost o duschade snabbt o klædde på mig. Sen ut med vagnen o møtte Gro o Monica på Pasta Basta efter min snabbshopping på vægen dit. Mysigt o jag kækade en ceasarsallad!

Sen prommade vi hem till Pappa som kommit hem lite tidigare från jobbet før o træffa oss men vi kom hem 16.30 så han fick snællt vænta.

Nu ær E på poker o kommer strax hem o jag har hela matsalsbordet fullt med klæder, de jag hade innan grav...provar o rensar!

Oj nu skriker lillen bredvid mig, kan det vara mat IGEN????!

Klæder idag: Ljusgrå leggings m spets ( mkt leggings nu.....!) grå kort manchesterkjol (ZARA från min Gran Canariatid dvs efter gymnasiet), vitt linne o svart kofta ZARA i Københamn før 2 år sen + svart skærp, second hand på Blå I LOVE! Ljusblåa ballerinorna med silver.

Elians klæder: Vit body, mjukisbralllor i olika blåfærger (randiga) + gråblå små strumpor!

Så slutade han skrika...ligger o ser på mig o dataskærmen i mitt knæ som lyser, HAN ÆR UNDERBAR!!

sommarhetta!!

Inatt sov prinsen bra igen, jiiiiippie va glad jag ær!

Vaknade av borrande, inte vanligt borrande utan jag trodde grannarna borrade i sitt kakel, det læt HØGT! Så några timmar senare då Elian sover i vår sæng o jag ska duscha går jag ner før o slænga in en tvætt....Så ser jag att i kællaren som ær bara vår står dørren øppen o en lång kabel ær i taket samt MASSA damm på golvet.... Får panik o ringer Katinka som ær vår hyresværd o hon sæger UPC ær i krokarna o monterar men att de ska ringa 2 dagar innan om de ska komma in någonstans o hon ringer dem direkt o sen tillbaka till mig. Det visar sig att dørren var øppen ( vi har lås + tjock sækerhetskedja dærnere) o att UPCkillarna trodde det var allas kællare ( det ser ut så men vi har egen tvættstuga, gæstrummet ligger dær o førrådet, men en dørr så ær man inne i vår "gillestuga"....) så de hade bara gått in. Jag får panik o ringer E som sæger att oj då måste dørren ha varit øppen sen han o min Pappa bar ved.....

Men han ær tværsæker på att de låste då....sen kommer han på att på pokerkvællen gick folk ut dær før att komma till innergården o røka o den måste ha varit øppen sen dess. Så var det mysteriet løst, jag skællde ju ut Katinka før att de brytit sig in....Jag var dessutom halvnaken då jag kom ner o såg scenariot framfør mig att jag kommer ner med stora amningsbrøst o finner karlar dærnere....PANIK!

Jaja så har vi iaf snart bredband hemma så jag kan ha min mac! Jag o Elian prommade en liten minisvæng till 7eleven på Kirkeveien o jag køpte en latte, kaka o en tidning o gick till en ny park någon meter bakom o satte mig. Inser att det ær TOKVARMT o lite jobbigt då ma ær førkyld. Hann dricka en slurk av kaffen o se på førsta sidan i tidningen sen var det amningsdags(pga værmen o solen fick jag liksom førsøka få skugga øver honom via vagnen + ha en filt øver honom mot getingar osv...) o han slutade inte æta førræn  E ringer o sæger att han ær hemma. Så kræks han lite på mig o så går vi hem. Jaja det ær ju så mysigt men oglamourøs ær man 24-7, spya o mjølk øverallt!

Nu har vi ætit korv o mos, usch vi ær så dåliga på o planera men mætta ær vi iaf! Ska se en film jag hyrde på vægen hem, Fun with Dick & Janie....o pussas såklart!

Elian har sin nya kamouflagehelbody idag från no added sugar ( jættesøt) o jag svarta Rønischbrallorna till vaden o svart amningstshirt från POP.

Beklagar felstavningar hær inne, det går lite snabbt o jag får ofta springa o amma eller gøra andra saker pløtsligt så glømmer jag!MR MELK i egen høg person

MR MELK i egen høg person


Ammar i selen .....

Ammar i selen .....

på væg ut att møta Viktoria på Jaco Aal snabbammar lite før Mr melk var inte helt førnøyd då vi va påklædda o klara. Lægg mærke till min mans føtter till vænster i soffan :)

Nu ær vi tillbaka, Elian somnade i selen o sov på soffan emellan oss då vi kækade gott, Ceasarsallad åt jag o Vik chevresallad. MUMS! Sen hængde hon på hem till oss o det va mata o byta ( Viki trænade infør framtida barnvaktskvællar) sen åkte vi på Ica alla 4. Inte så ofta jag hinner åka med vår nya bil nu då jag mest promenerar! Shoppade mat o nu ær vi hemma igen, ikvæll blir det en utfordring att hålla lillen vaken før han har sovit vældigt mye idag.....23 tænkte vi låta honom slæcka sina två blå.Pappa ska køpa glass åt Mamma

Pappa ska køpa glass åt Mamma

Ser lite galen ut eller bara vældigt trøtt småbrnsfar? Værldsbæst ær han iaf o vi ælskar o kalla varann mamma o pappa ;)


Vår kæra skatt

Vår kæra skatt

I pyjamas hos mamma!

12 septemer hemma o ær sjukis m Mamma

12 septemer hemma o ær sjukis m Mamma

Lite ljusskygg på morgonkvisten....


Nytænkande

Inatt va prinsen duktig, somnade 23 o sov till 2 o kækade, somnade om o vaknade 5 sen då pappa gick matade jag o klev upp 9, duschade o ordnade fortsatt sliten o toksnorig (næssprayen funkar ju inte) Væckte Elian vid 11 o bytte o matade lite, sen gick vi till apoteket igen o sen till tbanan.

Møtte Gro o Aslaug o deras bebbor o tog en kaffe på Ark o sen åkte vi till Sognsvann o prommade. Inte så effektivt dock vi fick ha ammestopp, samtidigt alle tre! Så ville Elian åka bærsele o va næra Mamma, kanske før att han ær sjukis (snorig, hostar o nyser, verkar dock lite piggare efter all luft idag!) Han har ætit llit mindre nu, somnar snabbare vid brøstet. Alla tre bebisarna va småsjukis o ganska slappa.

Vældigt trevligt o mysigt o va med dem o avhandla værldsproblem som sex efteråt, bebisvak om natten o rinnande brøst mm....Vi kækade god glass o jag tog 2kulor (pistage o mangosorbet) men fick næstan 4 pga sæsongen snart ær øver!

Så till rubriken, Elian va hungrig på tbanan så jag vyssjde i selen o nær vi klivit av så var ingentign bra nog o han hade siktet instællt på mitt brøst så jag øppnade upp o smack sa det så satt han fast dær. Kækade o njøt samtidigt som jag gick m vagnen o prommade hem, haha nytænkande nu kan jag transportera mig OCH mata samtidigt!

En glad Pappa va utanfør o væntade på oss då vi kom hem, jag ær nog extra nykær idag efter en myskvæll igår o en skøn natt med en del sømn ( trots næstæppan då som gør mig galen snart men det "borde" ju gå øver strax!) Elian vænder sig numer från rygglæge till sidan, ær inte det helt galet tidigt??!

Næ nu ska jag se Vænner o sen møta Viktoria efter 18 då hon dansat klart sin balett o kæka middag ute, med lillprinsen om han har lust o hænga på. StorE kan få vila lite kanske, snæll jag ær.....!
Fortsatt snor o støn hær hemma...

Japp fortsatt sjuk, tæppt som bara den o småont i halsen, ser alltså vældigt hot ut med røtt runt  næsan o blek i ansiktet. men vaddå, jag har mina E ændå o får lika många pussar no matter what :)

Eivind kom hem vid 14 o dammsøg hela lght så nu ær dammråttorna i dammsugaren iaf, så prommade han med Elian i bærselen ner till apoteket o køpte paracet (alvedon) till bebisar ifallatt han kanske får feber.

Nu sitter jag hær med en liten tofs i nacken (ovant) o med rosarutiga pyjamasbrallor, gråa tjocksockar, grå filippa k tshirt o grå hoodie från JC (gammal men funkar fortsatt) o længtar efter o bli frisk. Kikar runt på alla mina dagliga sidor också såklart!Sambo VS Gift

http://www.n24.se/dynamiskt/privatapengar/did_13646726.asp

Ganska intressant. Iofs så kikar jag en del på ringar ( så vi blir ju gifta inom något år, vill bara hinna jobba lite først)  o vet precis hur jag vill ha dem men måste nog desiga dem sjælv tror jag, Es bæsta væns Pappa ær smyckesdeigner o guldsmed så det blir nog ganska personligt just det med ringarna *kul*. Hittar dock ingen som ser ut så som jag ser mig att de ska se ut!Hær ær jag i Pappas brallor som ær 25 år gamla!/Elian

Hær ær jag i Pappas brallor som ær 25 år gamla!/Elian


Ønskar mig førresten

boken SOVA HELA NATTEN Mamma! Kan du skicka den? Kan va bra o ha framøver ju ældre han blir också!

Dagen i ord

Inatt somnade vår skatt ca 1.30, alltfør sent før E som ska jobba på dagarna men han ær så bra på o vyssa o lugna om det inte ær mat som ær problemet såklart ;)  Så sov han iaf till ca 5 tiden o jag matade o vaknade vid 8 då E skulle upp av sprængda brøst, det ena var STENhårt så jag matade o sen næsta gång runt 10-11 tror jag. Var vældigt trøtt o har blivit sjuk....ont i halsen, tjock i næsan o ett dunkande huvud har jag fått så jag prioriterade sømn o sængen idag.

Elian brukar somna efter mat så jag kan duscha o fixa men idag ville han vara vaken o se på mig o han fick hænga i bærselen o kika då jag  bæddade sængen o pratade i telefonen, sen somnade han igen o jag snabbade mig ut med vagnen o shoppade på apoteket (tandtråd, næsspray, halstabletter, snorsugare åt lillen o lite annat) + mat på Coop.

Nu ær E hemma o lagar maten ( tacos ) o tar hand om Elian som sjælvklart bara sover ( sen Pappa kom innanfør dørren vid 16 då Elian skrek tills nu i skrivande stund....) Han har iaf sagt att från 20 ikvæll ska han hållas vaken som igår o det verkade ju fungera bra!

Jag vill va frisk, idag fick jag stælla in lunchdejt med Monika o lille Nicolaas o imorgon ska jag hem till Gro o Helena som också ær sjuka så vi tænkte va sjuka ihop men ær jag såhær så blir det hemma igen.....

Klæder: Svarta stretchjeans vero moda, blåa ballerinorna, svart lång tight tshirt m puffærn, grå omottkoftan.

Elian har på sig Pappas blåa hængselbrallor i frotte med en elefant på, sååå søta med fastsittande fossingar på.vi två

vi två

Elian sov lite så hær ær vi i soffan, jag i Es Ganttrøja o mina JLo pyjamasbyxor, hemmalooken i ett nøtskal.Mina två E

Mina två Etrøtt pappa matar duktig bebis som tar flaskan på førsta førsøk!!!

trøtt pappa matar duktig bebis som tar flaskan på førsta førsøk!!!

Igår


Jag shoppar på nætet o ser film

o E har badat lillE, han ær ju så vacker! Ligger i sin blå morgonrock (fått av Charlotte) med vitoblårandigt foder o skærp  i pappas famn o ær en FABOLOUS BABY!.....Såklart.Utmanad av Ida!

Antar du utmaningen?

Svara på frågorna och skicka vidare:

1) Fyra arbeten jag haft i mitt liv:
Dagbladet, NK , Stjärna Fyrkant, Internettkatalogen.no

2) Fyra filmer jag kan se om och om igen
Alfie, Dagboken, Wedding Crashers & alla typer av Braveheart/Titanic/Gladiator ( krig, kropp o kærleksfilmer)

3)Fyra städer jag bott i:
Sundsvall
Stockholm
Playa Del Ingles
Oslo

4)Fyra tv-serier som jag gärna ser på:
Desperate housewifes, Vänner, Sex & The city, Greys anatomy (hur det nu stavas)

5)Fyra ställen jag vill åka till:
Thailand, Australien, Nya Zeeland & Afrika

6)Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

www.familjeliv.se
www.blogg.se
www.expressen.se
www.hotmail.com

7)Fyra favoriträtter:
Thaimat ( kokosmjølk, rød curry ris o scampi)
Tacos med hemmagjord guacamole
Grillat + grønsaker
Fisksoppa


8) Fyra ställen där jag trivs:
Hemma hos oss,i  Allsta hos syster, Ute, I min kæras famn


9) Fyra personer du tänker ofta på:
Elian, Eivind,Syskonbarnen,Syster

10)Fyra personer att utmana:
Hanna
Syster
Suzanne
Theres

Vi två utanfør efter mysdag!

Vi två utanfør efter mysdag!

SKIT SKIT SKIT hade skrivit LÅNGT o allt førsvann, hjælp tænk om hela min blogg førsvann....va gør man då?

Jaja skriver væl igen då....

Fick væl upp prinsana strax efter halv tre sen prommade vi i underbart sommarvæder ner till Aker brygge ( folk solade i bikini i Slottsparken) Drack en latte på vægen, inte bra dricker en om dagen nu.....fy! Antingen 7elevens cappuccino som ær som latte eller på cafe.

Møtte Petronella o Stefan på TGIF o kækade gott, satt några timmar o sen vaknade lillen o ville æta lite innan vi gick hem igen, skønt att få luft! Alla såg søtt på E då han bar lillE en bit då han va kinkig, haha så mkt uppmærksamhet pappa+bebis får...men man ær ju likadan sjælv eller va iaf....en søt kille+bebis ær ju vældigt iøgonfallande!

Det ær nog lillens mage som krånglar lite om nætterna, men han sover ju så gott på dagen?! Imorron ska jag prova væcka honom lite tidigare o byta bløja, mata o sen somnar han ju om igen....ær det iaf att "væcka"? Vældigt snart blir han nog større o då behøver han mer uppmærksamhet som vaken o man får mer respons men nu gosar man ju bara o ger kæk o omsorg. Så svårt o væcka, han ær gærna vaken o ser mkt på mig om kvællen men på dagen ær han en sovgris som vi ælskar mest på jord!!!

Just det DONT RENT Matador, skitfilm!

Klæder: Svarta spetsleggings, svart mammalinne ( då menar jag amningslinne) kort ljustvættad jeanskjol, mørkgrå nya omlottkoftan o ballerinorna med blått o silver på!
Prinsarna som sover zzzz...

Prinsarna som sover zzzz...

Mina kæra vid 2....inte vaknat ænnu, vi klev væl upp halv tre tror jag....


återkommer snart

vårt ælskade  lillmonster skrek till 5 inatt så hela familjen ær småslitna, trots ny frisyr ær jag också trøtt ..... Ska væcka grabbarna o ta dem ut i solen, bloggar ikvæll! Ha en underbar søndag!!

En sista gång

En sista gång


från sidan

från sidan


Resultatet

28271-259

Vaknade imorse efter en hellnight, Elian somnade kanske kl 2.30 skrek konstant i ca en h tror jag, E fick vyssa så jag sov o sen småammade. Jaja han strejkar væl bara att det blir tyst o mørkt.... Søt ær han då vår lille Bulldog!

Hade stællt kl på 10 då La Bionda øppnar ( www.labionda.no) o kollade om de møjigtvis hade en tid idag før klipp, de ær alltid fullbokade men kl 12 kunde jag komma. O så bokade jag o gick o småvilade lite till. Vi va utanfør dørren alla 3 kl 11.50 så jag småsprang føre m en yoghurt i væskan o en latte i handen. Kom dit, fick berætta hur det skulle va o fick tvættat håret + massage i hårbotten o då vi kom upp till stolen hade mina E kommit. Sjælvklart sov Elian snællt i vagnen bredvid Pappa som læste tidningen o drack kaffe o bredvid. Han satt o sa till hon som klipper att oavsett resultat ær hon den vackraste i værlden ( jag, pinsamt....) Men han ær go!!!

Blev kanonnøjd o længderna føll, det tog ca 1,5 h alltihop o hon va vældigt noggrann o proffsig. Fick gott limevatten o god kaka till o med, så vældigt lyxigt place o klippa sig på! Sen vaxade jag benen efter att ha ammat en skrikande liten tjockis på en trapp ute i solen ( kanonvæder idag igen) o så gick mina E hem o jag snabbshoppade på H&M ( mørkgråa byxor, svart lång t-shirt m lite puffærm o urringning, mørkgrå  omlottkofta o en brunaktig trøja m knyt i magen lite længre ( mamma har en likadan, kanske en varning?!) Hann också handla tacos tills ikvæll då Petronella o Stefan skulle komma o kæka men han har blivit sjuk så det blir bara vi tre!

Nu ammar jag o lægger ut bilder så ni får se resultatet, kortare bak, lite mjukt uppklippt o med whitespray ( køpte en) i. Bra produkt på blont hår før att få volym o højd!

MYSIG lørdag i hærligt sommarvæder!

Klæder: Svart vringad mammatrøja (POP) svarta brallor till vaden, tighta (faktiskt gravidbyxor från Lindex som funkar æven nu o blåsilvriga ballerinorna, svart kofta o beigegul skinnjacka m svart scarf.Længden ja tænkte mig

Længden ja tænkte mig

Men jag har rakt hår som kan lockas såklart m locktång eller bara låta torka utan att borsta så blir det halvlockigt.....Kan længden passa æven med rakt hår?


Jag 3 veckor efter fødsel

Jag 3 veckor efter fødsel

Kan va skoj o ha kvar tills man tappat all akilon o fått dem på plats! Hær tillbingas jag MYCKET tid på o gosa o byta på lilleman som sover i min famn nu.


Kanske nåt sånt hær?

Kanske nåt sånt hær?

Oj så stora bilderna blir via Es dator...jaja, nåt sånt hær tænkte jag kanske...i længdvæg alltså fast lite mer, men svårt o sætta upp i den længden... ser lite sur ut också, haha va koncentrerad!


EGObilder hærifrån o upp

EGObilder hærifrån o upp Håret NU


Håret NU


Majsemestern vi hade.... min kærlek!!

Majsemestern vi hade.... min kærlek!!


Klipplust!

Oj vilken akut lustattklippamigkort jag fick, men sånt går oftast øver om man væntar några dagar..... Syster hjælp, visst ær jag snyggare i långt? Mamma o Pappa ni kommer sæga klipp dig inte oavsett så ej lyssnar jag inte på!

E tycker jag skulle va fin i allt men helst spara....såklart :)

Alltså inte helkort utan lite længre æn kæken o med sidolugg, næææ jag vågar nog aldrig.....

Sverige!!!

Sverige!!!


Så mycket fina presenter!!!

Idag har vi fått finbesøk av kusin Lars o hans søta Emelie, kanonvæder så vi satt ute på Pasta Basta på Bogstadveien o tog en latte i solen. Sen vaknade Lilltjockisen o ville kæka o blev sen inte helt nøjd så vi gick hem, bar honom lite o då va han tyst o lagom tills vi kom hem va han helt tyst o låg o kikade i vagnen. Sen fick Pappa som kom hem tidigt  før att han ær førkyld ( hjælp!) byta bløja o så var det æta igen. Elian har børjat spy lite nu, det rinner massa æckelmjølk ur honom typ i min urringning elle rpå andra passande stællen! :) Så fort man ska va fin blir man full av flæckar. Det ær livet med småbarn.

Jo vi fick jættefina presenter igår av Janina o Emil, vita brallor från POP som vi har i stl 56 men i stl 62 o en body i brunt o vitt randigt m passande småstrumpor, jættefint! Sen idag fick vi av Em o Lars en superfin sverigebody, haha YES! O av min Farbror Bosse o hans Ulla två jættefina bodies i tunt skønt bomull o blått o vittrandigt o en i røtt o vittrandigt + bralllor i blått o små sockar. Så himla fina saker vi fått o jag blir så glad! Petronella kom också hæromdagen o då fick vi en fin fleeceplæd, ett badlakan som han kan mysa i efter badet med huva, en liten skallra o en hakklapp. Verkligen superfint alltihop så jag sæger TACK så mycket alla søta som gett oss så fina saker!

Nu har jag Es jobbdator i helgen så jag kan ha internet trots allt, skønt. Inte før att någon dør om jag inte bloggar på ett tag men det ær skønt o blogga av mig tycker jag. Ikvæll kommer Martin o Marie en svæng  kikar på underverket o imorgon kommer Stefan o Petronella o kækar tacos m oss! Søndag ska vi promma med dem o kæka glass o ta en kaffe! Funnt inplanerad helg. Just det Es syster ær ensam hemma ( Farmor ær i Barcelona) så ska ringa o høra så allt går bra dær också. Mycket o komma ihåg før en ammande kvinna :)

Klæder: Beige omlottklænning m sidenrosetter på armar o i midjan, svarta leggings m spets o svart kofta!
lillhjærtat igen!!

lillhjærtat igen!!


Just ja jag bjød grabbarna på småbitar ( hjærtan) av våfflorna som va kvar på två stora fat med en klick grædde o hallonsylt på varje, då blev jag extra uppskattad haha jag ælskar o fixa sånt men kænner mig alltid lika Mammatøntig, men men de ælskade det! Men vældigt tydligt hørde jag att ingen fick grisa på det heliga pokerbordet....killar!!


sekunder innan han får kæka, lite arg hos Mamma :)

sekunder innan han får kæka, lite arg hos Mamma :)


tuffingen i fina byxor!

tuffingen i fina byxor!


Min kæra E

tog hem sin jobbdator idag igen åt mig så jag ska få internet medans vi væntar på vårt riktiga som vi bestællt nu ifrån UPC. Vi har innan lånat grannens næt *busigt*

Idag sov jag o Elian o jag avbokade dagens prommis med Gro, kænde att jag behøvde få ta saker i vår takt då vi sovit dåligt. Han har børjat kæka så længe o somnar o vaknar o vill ha mer, så han skriker en del ibland o det kan va rapdags eller bara mer hungrig...men sen så sover han iaf  3-4 h i stræck o sen imorse fick jag væska honom 8 før att ena brøstet kændes som ett stenhårt æpple, han fick sugtag o det har nog aldrig sprutat så mkt mjølk innan! Galet att man numera ær en vandrande matstation.

Vi sov iaf ut o jag duschade o tvættade håret o sen kækade han o jag badade honom o klædde på fina finstickade benvita hængselbrallorna ifrån Benetton ( present från Onkel Håvard) o vit långærmad trøja m blå figur på som Isak haft. Vi prommade till butiken o inhandlade våfflor o annat tills ikvæll.

Eivind skulle på pokerkvæll så Viktoria, Petronella o Janina skulle komma hit o kæka våfflor, grædde o sylt! Men så blev pokerkvællen hær i kællaren så vi hade 10 killar i kællaren o tjejerna o Elian uppe. Några killar ær fortfarande kvar o Petronella kunde inte komma pga huvudværk, jobbigt...

Imorgon kommer kusin Lars med sin Emelie o hælsar på, ska bli jættetrevligt!

Bloggar så mkt jag kan, men har som sagt inte min dator så norska bokstæver får ni stå ut med!

JULEN

kommer vi fira hær hemma med gran uppe o nere, MYS! Ska tænda brasan o ha massa julmat. Es Mamma får gøra det norska o min Mamma detn svenska maten. Vi blir 10 st inkl Elian. Længtar tills vi ska sætta på de røda øverdragen på stolarna o tænda ljus o dricka gløgg men framførallt att Elian finns med!!

Nej nu ska vi se fotboll hær tydligen o jag måste få nett igen, nu har jag Es jobbdator som han slæpade hem før min skull med 3gkort i, då blev jag glad. Elian sover på pappsen.....*lycka*

Inget internet på ett tag nu

ska bestælla ASAP så kommer bloggen upp igen!

Nu kækar vi pizza hemma o E ska stæda!Melkemonsteret

Melkemonstret

Stolt Farmor på jobb! Vi hälsade på Farmor idag som jobbar på Helsestasjon för bebisar. Så vi klädde av alla kläder o skulle väga, han hann kissa 2 ggr + småbajsa massor haha. Ja så all amning har minst sagt gett resultat guldklimpen väger nu 4600 gram!!

Sen ammade vi lite o kikade in i öppna barnehagen som de har, fint! Där kan barn o förälder komma o leka o umgås när man vill, smart. Sen somnade Elian i vagnen o hela vägen hem på tbanan o nu när vi kom in hann jag bara kissade så vaknade han.

Värmde rester från igår, hann bli halvvarmt o sitter nu o skriver m en hand o ammar, ska byta blöja sen ( han bajsar sååå ofta, blöjor är vår nya utgift) sen tänkte jag sova, är helt slut. Ska promma runt Sognsvann m Gro kl 17!

Så somnade han nu utmattad efter att bli arg på all mjölk som sprutar honom i ansiktet då han tar sina små pauser då han käkar, skriker o kastar sig mot bröstet eller så ska han rapas. Men det är ju underbart!!!


Sover på mamsens bröst, myysigt!!

Sover på mamsens bröst, myysigt!!


Nya dörrskylten

Nya dörrskylten

Glömde skriva det söta som hände inatt / imorse. Elian gnydde o va lite småledsen, så pussade jag honom på pannan massa gånger o vips hade han somnat. Det är andra gången han gör så!


Vi saknade Pappa idag!!

Vi saknade Pappa idag!!


Morgonen gick bra, Pappa gick på jobb o vi småsov vidare o käkade lite inimellom. Sen klev jag upp o duschade, klädde på mig, sminkade mig o käkade frullis. Väckte lillklumpen innan 11 o matade honom i sömnen typ, bytte på honom o klädde på vita popkläderna o marinblå sockar!

Sen gick vi till tbanan o åkte o mötte Aslaug o lille Henrik (6 veckor) o Gro o Helena. Vi fick starta prommisen med att småamma för både Helena o Elian var sugna på mer mjölk. Satte oss ute o la en sjal över de små, det blåste ganska mkt i skuggan så vi satt bara tio minuter. Sen gick vi längs Akersälven o det är ganska långt, så gick vi in på Nöstebarn som säljer fiiiina (dyra) ullkläder till de små. Köpte två par små vantar, ett par gråa o ett par vita. Sen in på kokosbollfabriken ( ja, så härligt de har ALLA smaker o typer, mocca, hallon osv.... ) o köpte latte, kokosboll o baguette. Sen gick vi vidare tills vi fann bänkar längs vattnet i solen o käkade först o alla tre ammade de små m filt, haha vi såg nog roliga ut o alla med Emmaljungavagn!

Jättetrevligt, vi gick vidare in till stan o sammanlagt har vi gått tre timmar idag så mina fötter är trötta o Elian va nöjd o komma hem o byta blöja o käka, nu sover han i min famn utslagen o Pappa är o klipper sig. Han hade toksaknat oss idag o vi honom. Imorgon ska jag o Elian på Farmors jobb o hälsa på!
VI ÄLSKAR DEJ ELIAN!

Vårt lilla barn, nybadat o iklädd sin fina pop-pyjamas i vitt o blått o Isaks mössa i vitt med små grå katter på & "öron", så vacker med sina stora blå ögon som ser på oss.... Vilka är ni? Hur kom jag hit? Ibland ser du så frågande ut lilla vän & jag önskar du förstod... Men det gör du nog... Att du blev till för att Mamma & Pappa kände att vi ska leva med varandra hela livet & vi längtade efter dig redan två månder efter vi mötts....

Vi kan inte säga det ofta nog, du är det mest dyrbara vi har, nu byter pappa ännu en av dina blöjor!

GOUNGEN VÅR!!!

Planer denna vecka:

Måndag: 
*ringa Jordemor o boka om 6veckorskontrollen ( eftersom han kom i tid o inte för sent)
*boka in cellulitbehandlingen på massagestället jag o E va på för några veckor sen. Dyrt o får ej göras förrän om 6 veckor men jag ska testa o se va som sker, så vet jag sen!
*möta Gro & Aslaug kl 11.30 i Nydalen o promenera längs älven o ta en kaffe, blir en utmaning o få Elian färdig till så tidigt men bara jag får i honom mat så han sover i vagnen så ska det nog gå... 

Tisdag: 
*kolla på gummistövlar (måste ha söta som kan användas i dåligt väder)
*hälsa på Bestemor (Farmor) på hennes jobb så hon får skryta över sin sonson

Torsdag: 
*promma med Gro

Så har jag bokat in den 22 hos mig med Viktoria, E ska ut o fira att han blivit Pappa med sina vänner så Vik ska sova här i sängen m mig o lillE så få storE sova nere så han inte väcker oss!

Nu ser vi enstemmig: Program på tv3 som handlar om 8 instängda människor som ska vara överens om vem som är värd att vinna 10 miljoner....herregud!

REGNIG DAG!

Idag öste det ner o jag o Viktoria tänkte först gå runt Sognsvann men kom på att vi skulle på museum. Mode o kläder handlade utställningen om. Jag o Elian tog tbanan en station o mötte henne. Då blev regnvädret mkt värre o då vi äntligen va framme hade jag vatten i skorna o vagnen va genomblöt igenom regnskyddet men prinsen sov gott. 

Vi lyfte upp vagnen de ca 8 trappstegen o pustade ut, men så ser vi skylten barnvagn + streck över. Man får låna sittvagn o ha inne men ej ta in liggvagnen, blääää va dåligt!

Vi gick några meter ner i gatan in i ett nyöppnat kafe  /  konstgalleri o käkade god tagliatelle m scampi o myste. Elian snusade gott ända tills vi skulle gå. Då var det snabbmata o ringa Pappa som hämtade oss efter 5 min. Jag lät honom ej käka klart så han gallskrek i bilen hem stackarn, sen låg vi o myste o ammade i sängen o Vik hade honom på bröstet tills han somnade. Så jag passade på att fixa m kläder o tvätt!

Nu har vi käkat o jag hittade någon dumle som Mamma lämnat åt mig, DÄR sprack nyttigheterna efter en sallad m kyckling o stekt mörkt bröd i oivolja!

Jag kan helt enkelt inte va nyttig.....inte nu :)

Nä nu räcker det!!

Vi sa då jag va gravid att när Elian fötts skulle vi sluta äta skit (dvs choklad, pizza, muffins...) men oj så dåliga vi varit på det. Men nu ska vi va duktiga from nu, intressant hur det går.....

Steg ett är att laga mat hemma o skippa all choklad.
Steg 2 blir då jag får starta min träning på sats igen *längtar*

TACK LINA & JOHAN

TACK LINA & JOHAN

Vi fick jättefint kort o present i posten av Lina & Johan, fin randig body (bilden) o söta strumpor med björnar på!

Idag hade jag ont i huvudet igen, ajaj mina bröst är för tunga... Vi sov o vilade länge kom utanför dörren strax efter 14 efter mat o allt. Då va solen borta o småregn började droppa ner. Vi hämtade ut vår dörrskylt, som de gjort i fel text men jag tog den för halva priset orkar inte vänta mer nu.

Sen var det marknadsdagar på Majorstuen så alla butiker hade små stånd ute på gatan, vi käkade en god pizzaslice under paraplyet o pussades sen gick vi hem o jag bäddades ner. Fick ta en tablett o dricka massa vatten o vilade ca 20 minuter.

Sen fick vi besök av Peter & Carolin, mysigt så fick de se vårt underverk. Han ville mest käka o sova men några stunder med öppna ögon fick de allt. Väldigt mysigt o möta vännerna även fast vi va väldigt trötta idag & man är inte världens bästa värd längre, fika finns inte på världskartan just nu. Kanske ska baka bullar en dag i veckan om jag orkar / hinner.

Nu ser vi fotboll o käkar daimchoklad, finns det i Sverige? MUMS!

Imorse åkte mormor o morfar

hem vid 6.10, hittade en lapp då vi vaknade att de åkt till Sundsvall igen. Jag blir alltid så ledsen då någon som hälsat på åker hem igen, känns så långt borta. Men man ska vara glad ist att man har varann!

Sen sov vi vidare o Elian sov i sin vagga inatt några timmar faktiskt, jippie! Men han vill helst ligga med oss, varmt o nära. Fick stryka honom över magen o vagga så somnade han tillslut o sov till morgonmålet. Jag har ingen koll på klockan då det gäller sov o mat men jag tror han oftast sover ca 4 h i ett kör o det är bra tycker vi.

Körde inom jobben o visade upp vår skatt, alla stod o såg i vagnen o tyckte han är sååå söt! Såklart! Sen pkte vi o käkade på IKEA o köpte ramar för nästan 1000 kr, så kan det gå. Tänker framkalla en del nu o rama in svartvita kort. Körde hem igen ( glömde hämta ut dörrskilten ) o jag fick nästan migrän så jag sov säkert 2 h efter jag matat lillen som va nere o vilade med Pappa i källaren.

Nu har jag 2 gig i min mac så allt ska gå snabbare, 2650 kr blev det men hoppas det är värt pengarna.