17 grader

på vår balkong o massa tända ljus. SOMMAR!

BESÖK!!

Imorgon klockan 8 landar mitt hjärta! Min lillasyster. Dvs min bästa kompis lillasyster som jag växt upp med. ÄLSKAR!

räddad!!!

Mina ringar är på plats, jippie o TUSEN TACK PA!!
You saved me!

misstänksam prins?

Jag matar Elian tidigare innan kvällsmaten


Han ser minst sagt skeptisk ut till att vara prinsessa....!?



idyllisk kväll

Middag på balkongen, tända ljus, glad son som övergav gröten direkt då han såg vår mat. Han åt potatis, avokado o lax för fulla muggar SJÄLV då vi åt o skålade i vitt vin. Solen värmer dig o gör dig ( iaf mig) så LYCKLIG! Vi förtjänar solen mot våra kroppar så vi orkar vintern. Men jag o Elian ska till Hawaii i höst.... ;)

Nu sover vårt hjärta o jag ser Allsång o dricker vitt vin. E installerar sin laptop, så nöjd är han. Jag med, över min ÄLSKADE familj. Ni är B Ä S T !


Den perfekta avokadon

Jag är ju ganska duktig på att "klaga" på Norge då det gäller matutvalet i butikerna men detta gillar jag:

Avokado som är mogen att ätas IDAG! Annars köper jag massa gröna o glömmer dem o de blir gamla. Eller så behöver man dem samma dag men de är STENhårda. 



Jag känner mig naken, mina ringar ligger hos Monica....jag diskade o tog av mig dem o nu SAKNAR jag dem =( 

Just nu:


Jag bloggar
Min halvdöda basililka i bakgrunden är väl vacker?



Elian tränar, oj som han tränar. Far omkring på HELA balkongen med denna gåstol o ett gammalt plastbabygym som han ÄLSKAR att gå med.


(mobilbilder, ganska klara o fina i dagsljus måste jag säga!)


SLAPP DAG!

Skönt med vila o mys


Jag o Ashi



Jag, Ashi o Monica



För mig är det så mycket starka minnen just nu. För ett år sen hade A fött sin lille Henrik o jag o M gick o fikade, lunchade o V Ä N T A D E på våra prinsar i magen, Vi ville föda NUUUU o jag hade så himla stort stöd i mina mammavänner, nu är vi vänner för livet o det är så härligt! Imorgon börjar A jobba o jag önskar vi får nästa bebis samtidigt också hihi :)




Herren i huset

Detta är lille herren i huset, som kan GÅ! Det är bara så sött. Myser i Eivinds famn. 



Jag har saknat mina tjejer känner jag, vi umgicks SÅ mycket då bebisarna var bebisar. Nu är de ju barn o små härliga monster som leker, leker o leker! ÄLSKAR dem allihopa, stora som små!



Hemma igen!

ÅÅÅ vilken dag. Sol o goa vänner! Kikade in Monica, Nickolas o Tomas hus. Jättefint!!
Satt ute på altanen o solade o barnen åt. Jag fick i mig en kaffe för mkt, en cappuccino i bilen på väg från Oslo o en iskaffe så jag mår lite illa nu. Men ska laga lax ikväll o jag är nog bara hungrig tror jag.

Elian lekte o lekte, åt o sov. Nu är han glad o leker på balkongen o E shoppar en ny bärbar pc o mat. 

Jag har aldrig varit i Sörumsand innan så jag firade med prinsesskrona på lekebutiken, en till mig o en till Pernille som är Ashis dotter. 

Jag har den på mig i skrivande stund o har haft sen den inhandlades. Jag klarar inte riktigt att ta av mig den...kanske jag egentligen borde ha den jämt?

mina favoritpojkar

Kort sovstund för Elian o han ville inte ha mycket mat då han vaknade heller. 

Men NU har vi myst o nu ska vi bege oss ut!

KÄRLEK!

Hälsa på

VI bara slappar hemma, Elian somnade på mitt bröst till tvn förut. Han var helt svettig efter all träning härhemma så han får lunch då han vaknar. Sen ska vi hälsa på Monica o Nickolas i deras nya hus, ska bli så skoj!!!! Egentligen skulle vi äta lunch härhemma idag men nu flyttar vi oss ut till en trädgård, mycket mysigare.

sooool!

Jippie vaknade av sol E tog Elian så nu sover han på soffan medans jag o klumpen käkat frukost. Han var mest sugen på mina mackor med salami o ost så han åt mest såna istället för sina egna småbitar med leverpastej på =) Nu ska vi göra oss klara, jag o E har så lust att komma oss iväg på stranden en dag denna sommar iaf...!

Elian har gått o gått härhemma massor mellan möbler o längs skåpen i köket... DUKTIG!

23.14

Varje gång klockan står på denna tid tänker jag på att Elian föddes i detta ögonblick den 18 augusti. STORT!!!!

Några timmar innan han var ute hos oss.


Nu drar E mig in mot sovrummet, jag ska läsa men han vill ge mig massage. WHY NOT?


MIN kära, som är mindre kär i allt mitt fotande... men han får stå ut =)

släkten är bäst!

Jättemysigt att hälsa på Bestemor ( Elians Farmor) Vi kom dit lite försent men fick jättegod mat o sallad o sen åt vi ananaspaj med glass i solen på balkongen. Elian njöt, ni ser ju varför =) Han åt sin gröt där o somande då vi kom hem. 

Vi hade också besök av han som äger vår lägenhet, en underbar person. Fixade några skruvar o vi pratade om hans arbete som ägare av en begravningsfirma. Intressant o han är verkligen någon jag skulle ha anlitat, lugn o varm är bara förnamnet. Han var så glad för att lägeneten var så fin o fint inredd, det kändes kul!

KÄRLEK
Tante Heidi, Bestemor, Onkel Håvard o klumpen


  



Tante Heidi, Olderfar, Oldermor, Onkel Håvard, Bestemor, E o Elian!

igårkväll


Jag igår äter mat o msnar med en VÄLDIGT söt tjej =) 
Jag har tänkt på dig idag så MASSOR!

i sista sekunden

nu är pajen rykande het o vi ska packa ihop oss här för att komma hem till Svärmor/Bestemor/Mamma!
Pratade med min Mamma dvs Elians Mormor o hon låg o läste i solen på däck på båten...... vill också!

rainy day

Idag regnar det, jag vill ha strandväder o sol!
E försöker lägga Elian i vagnen, vi skulle ut o gå men det nästan haglade stora regndroppar... Jaja så är det ibland. I eftermiddag ska vi till Bestemor o äta, mysigt!

Igår hämtade jag V o vi låg o pratade länge inatt. Idag körde hon med sin Pappa sitt flyttlass. Otroligt skönt att känna i hjärtat att vi alltid har varandra oavsett vart i världen vi är. 


Jag nu, i sängen med macen i knät.... Vill ha SOMMAR!
Någon som vet hur vädret i Danmark ska bli om en vecka?

rekordmånga!!

Det var någon som undrade hur många som besöker min dagbok på internet o så här stod talen alldeles nyss, klockan tolv inatt startar räkningen om :


Upp 36


Prinsessans dagbok
Läs mer om bloggen | Kommentarer: 1
Jag skriver om mitt liv i Oslo. Mamma till en underbar prins o blivande fru åt hans far Eivind. Livet innebär många resor, vänta inte lev NU!
 15,295

Källa: bloggtoppen.se  kategori personligt. OJ så många!!

Jag ser lite Beck, äter för mycket mjölkchoklad som E köpt o ska ringa V nu o höra om hon vill ha hämtning :)

dåliga matvanor

Läggning o matklurande här hemma... Vi är SÅ dåliga på det vi varje vecka bestämmer: storhandla o planera maten....Någon som känner igen sig? From september då E börjar jobba får vi ha som mål att bli bättre på den saken!

KÄRLEK!

Vi hämtade sedan tante Heidi hos en kompis o åkte hem till Bestemor. Där är denna veckan Elians Oldermor o Olderfar ( Es mormor o morfar) SÅ mysigt att möta dem. De har kört hit ifrån Trondheim o de är FANTASTISKA människor. Jag ÄLSKAR dem.


På väg till bilen

Elian i sin Oldermors armar. Han tyckte om hennes halsband väldigt mycket!

Nu när vi körde hem var Elian sååå trött. Vi försökte hålla honom vaken men det gick inte. Han sov i Es armar ifrån bilen, på en mysfilt på golvet hemma o sen fick E klä av honom ALLT o då vaknade han suuupertrött. Men man kan inte låta honom sova efter 16 egentligen men inatt vaknade han ju så tidigt. Jaja allt går bara man har kärlek. 

Säg till någon du älskar att du gör det idag, imorgon kan det vara för sent!



KORV ÄR GOTT!


en ny favvis! Korv med bröd, + äta SJÄLV!

i det gröna


Det är så kul att gå o krypa!

Helst ut på fotbollsbanan. Pappa har ju lärt honom att tycka om fotbollar......!


Detta är SÅ stort, fotbollsplaner överallt o en härlig stämning. 




Norway Cup!

Vi åkte till Ekeberg där Norway Cup pågår för fullt. Det är världens största fotbollsturnering för yngre. E vann den för exakt tio år sen!! STORT! Elian kröp i gräset, åt en hel varmkorv med bröd (SJÄLV!) o njöt av att hälsa på massa barn!



Undrar vem han härmar på bilder??

Odeon


Vi hamnade på Odeon o käkade lunch o läste blader. ELLE var slut men jag hade trevligt ändå =) Elian också, sen somnade han en stund. 


Vi köpte en cappuccino o hälsade på V som flyttstädade. Hon blev glad av att få finbesök ;)

Inatt får vi finbesök, hon ska nämligen sova hos oss =) 


fit for fight!

Japp nu fick jag SOVA lite, jippie så glad man kan bli. E är vaken o matar Elian o vi ska ta oss ut o käka någonstans. MYSsöndag med andra ord. Molnigt ute så inget strandväder men så länge det är sol därbakom finns det hopp för solstunder. 



trött

idag skiner solen o Elian har varit vaken sen 3 fram o tillbaka så jag är supertrött.


kvällen!

Kvällen:
räkor, aioli, manchegoost, oliver med vitlöksfyll, lantbröd, fruktphiladelphia, jordgubbar, melon, vindruvor, kex, vin o MASSA tjejsnack. Tusen tack Viktoria för en underbart mysig kväll. ÄLSKAR dig så!


Min V, söt o härlig!


Ni ser ULbilder i bakgrunden, oj som jag är bebiskär... skulle kunna ge mitt liv på sekunden för Elian. Önskar att ni alla får uppleva lyckan o kärleken till sitt barn. Jag satt med tårar i ögonen då jag myste med honom idag. Mitt hjärta fullokomligt svämmar över av beskyddarinstinkt, kärlek o önskan om TOTAL lycka o önskan att han ska få leva lycklig i alla sina dagar.... ELIAN - du är det BÄSTA som skett mig, oss... vi älskar DIG!

Nu sova sött i mitt rosa sovrum :)


TREVLIG KVÄLL!

Jag önskar er en MYSIG kväll!!

Bara räkorna som står i kylen o V som fattas. Springer ut o in o stryker på ryggen, pillar i håret o sjunger här... Snart sover du lilla skatt.


NAM NAM

Massagen var UNDERBAR! Min första massage som var riktig. Hon kände alla ömma muskler o knådade ordentligt, ajaj kommer nog att få blåmärken. Detta ska jag unna mig varje vecka så kommer min nacke, rygg o huvudvärk att vara mycket bättre. Käkarna var också rejält spända. E o jag hade samma spänningar i armarna sa hon. LYX!

Men jag blev pigg o energifylld av massagen o Elian skulle nog ha sagt NAMN NAM, det är hans nya grej. Skaskar o smaskar. Som nu, vi äter kycklinglår o han små majsbitar här o säger mmmm namn nam. E är  o grillar med jobbkillar. 

hejdå!

Vi hälsade på Viktoria som flyttar till Uppsala snart så vi sa hejdå till hennes lägenhet.


Elian dubbelkollar ALL packning =) 

Viktoria kommer o myser med mig ikväll, Aslaug mådde inte helt bra så V rycker in o käkar ostar, räkor, oliver o dricker lite vitt med mig. TACK !

på väg ut!


E fotade oss snabbt då vi gick ut, Elian trööött. Sov sött i en timme då jag prommade o fixade ärenden. 

sol o massage!

solen skiner, måste sätta mig o dricka vällingen på balkongen idag. Sen ta en prommis o sen ska jag o E få en hel timmes massage var. LYX!

länk till min ring?

har läst att min ring lagts ut på bröllopstorget, kan jag få link dit, till inlägget?

ni är för gulliga!!

Jag blir jätteglad o tacksam för att ni tar er tid att skriva om er själva! Vilka kvinnor som kikar in här hos oss. TACK!!
Angel: GRATTIS till bebisen i familjen, nu blir INGENTING sig likt igen. Kärleken svämmar över JAG LOVAR!

Jag fick lite lust att dela med mig av min bok jag skriver på, här kommer ett smakprov. Detta inlägg heter SÅ JÄVLA SNYGG:

"Herregud ni måste få veta ett insidertips! Om ni vill göra Mamman som fött barn glad Titta på bebisen o säg OOOOJ så Underbaaaar skapelse, absolut det sötaste jag sett, o SEN. Sen ser ni på Mamman o säger OJ VAD DU VARIT DUKTIG! DET var det jag älskade att höra o jag nickade inombords o tänkte, ja jag VET. En hjälte är jag, var är medaljen?? Sen kan ni fortsätta o säga att hon är snygg, fräsch o otroligt snygg. Så då räcker det. 

Jag har aldrig känt mig sexigare än dagarna efter förlossningen. Men sexigheten bestod inte av smal midja o snygga ben. 

Den satt djupt, djupt inne i min själ o mit hjärta. Vi två var tre, min kärlek i livet såg på mig med nya ögon o jag hade fött hans barn. Det var vi mot alla. Barnet i våra armar, han var vår o bara vår. Vi skulle förändra världen med detta mirakel. Jag känner likadant än idag, allt har bara lindats in i något som kallas livet. Saker händer, saker som gör oss starkare o mer sammansvetsade. Vi kan inte bara beundra vårt mirakel varje minut. Då skulle disken o tvätten svämma över, ingen mat skulle handlas o inga pengar intjänas. Men nästan alltid kan vi det, så snart vi får tid. o vi gör det.... går in o ställer oss o håller om varandra o ser på vårt sovande mirakel o bara kysser varandra tyst, sen tassar vi ut tårögda o leendes o ser på varandra o säger: vi gjorde honom, helt overkligt!

STOLT är bara förnamnet....
"

Av: Josefine

galna grannar

Mitt i Elians läggning kommer det tonvis med vatten forsande ner IN på vår balkong. Det är grannarna som tvättar sin balkong o spolar ner all skit till oss. Jag blev SÅ arg. Då skickade "farmorn" som bor där ner sitt barnbarn som fick komma o städa. Då skyfflar hon ner allt till dem nedanför oss. Nu är ju deras gräsmatta full av allt snusk. O min matta är förstörd, usch känns så äckligt att min balkong får in snusk o jag vägrar städa efter dem. Jag ska nog ta kontakt med dem som har hand om allt här... men de äger ju sin lägenhet men ändå... ARG blev jag. Sprang upp två gånger o första gången undrade hon: Ska jag sluta stöda då? haha JAAA det ska du!

Nog om oviktiga ting, nu har jag skrivit av mig o ska se film med E som får trösta mig. 

på restaurang

I Pappas armar, läser bok. Elian gillar böcker men stänger dem oftast hela tiden o käkar på dem. 

Pga matstrulet så blev vi senare än planerat så gröt fick intas på restaurangen. Jag kunde inte äta så mycket då jag hade tankarna på annat håll. Sitter med en obehaglig känsla över att lägga ut dessa inläggen nu men jag mår bra o min familj. Men jag är SÅ ledsen för att andra familjer är drabbade. Allt man vill är att ens barn ska bli lyckliga o leva LÄNGE. ÄLSKAR dig Elian.

charmar dejtande par

Här står prinsen i soffan o kikar ut på dem som sitter på uteserveringen. Ett par som nog var på dejt blev hans blickfång, de satt nämligen rätt utanför genom glasrutan. Han charmade dem totalt *stolt*


fotar inte själv

men det ser så ut =) Jag tror jag gav E en leksak samtidigt som han fotade!


TACK kära för mysig middag!
Vi hann hyra en film också o köpa m&ms med oss hem.

överraskad!

E föreslog att vi helt spontant skulle ut o äta o han gav sig inte =) Vi kastade oss i bilen o tänkte gå på Yayas men det var stängt i juli. Så det blev Jacob Aal. Brukar vara bra men mitt spett med kött o scampi var först fullt med fett så jag fick in ett nytt då E käkat klart. Personalen var så trevliga o det passade ju ganska bra att få maten var för sig eftersom vi hade med oss Elian men ändå....trist!

Värst var att jag efter två glas vin fick ett jättetråkigt sms, så otroligt månag som dör omkring oss. Unga människor som skulle ha levt SÅ mycket längre. Jag har en klump i magen o tänker på alla nära. Kicki jag tänker på dig o din familj.

Innan hemskt sms, Elian sov då vi kom fram o en stund i vagnen. 

VÄLKOMNA!

Oj som jag bloggar!! Det är en kombination av dåligt väder plus att E är hemma så jag får massa småstunder för mig själv.

Jag har tidigare frågat vilka som läser här inne, men nu när jag fått fler läsare så är jag jättenyfiken igen på vilka ni är. Om ni orkar svara så skriv:
Ålder, Stad, Arbete o vad ni vill =) Oavsett VÄLKOMNA!



Läser ni Katrin?

http://www.stureplan.se/blogs/katrin/

Hon skriver så hemskt, kul,taskigt, ROLIGT dåligt o bra! Vad tycker ni om en sistaminutengäst på ett bröllop? Jag tycker faktiskt att man ska bjuda de man vill bjuda o att fok ska visa lite respekt åt brudparet som oftast betalar kalaset. En extra person hit o dit är MYCKET pengar. Plus att man oftast vill omges med dem man känner =)

Bild: Stureplan.se

ten years ago


My love!! nyss vunnit Norway Cup, finner ej artikeln på nätet men om någon vill läsa så köp norska Dagbladet, finns i välsorterade tidningskiosker även i Sverige. Elian är felstavat men men :)

ny vän!

 stegräknare!

E i tidningen

Jag stædar garderoben o mina E rusade ut igenom dørren før att køpa DAGBLADET, E ær tydligen omskriven i den idag. Hans kæra væn Eivind har skrivit många sidor om dem då de var små, fotboll o sånt. SPÆNNANDE! Eivind ær journalist.

Nu fortsætter jag ibland høgar av klæder,  måste stæda garderoben oftare så jag inte glømmer allt jag har  måste stæda garderoben oftare så jag inte glømmer allt jag har  måste stæda garderoben oftare så jag inte glømmer allt jag har  måste stæda garderoben oftare så jag inte glømmer allt jag har  måste stæda garderoben oftare så jag inte glømmer allt jag har  måste stæda garderoben oftare så jag inte glømmer allt jag har.....repeat!
:)

Inne igen

efter god cappuccino o massa smaskigt som jag åt när jag läste bok ute då Elian sussade i vagnen, såna små saker kan göra mig så GLAD. En annan som var glad var E då vi kom hem, dels för att vi kom hem o dels för att han fått sova ut! Nu ska jag tända ljus o städa garderoben medans grabbarna leker!


Ny leksak, skallra nere i hörnet som han kan laga fina (o)ljud för sin Far med då han är bakis ;)

ändrade planer!

Nej regnet forsar ner just nu så vi struntar i skogen, blir en kortis i området. Så somnar Elian o får sova ute. Jag ska köpa cappuccino, nötscones o ELLE!


DÄR kom gnuggning i ögat hos Elian, då går vi ut!


vårt bushjärta!

Här har vi killen som busar o busar! Idag tänkte jag ta bilen till Sognsvann o gå tur där, behöver frisk luft känner jag. Där gick jag OFTA då jag ville att Elian skulle komma ut.... Jag tror det hjälpte, på slutet fick jag en helt ny energi o gick om alla de andra som inte var gravida. Med stormagen, sen fick jag ont i bekkenet efter men jag kände hur han lade sig på plats. Galet, o nu är man liksom sitt vanliga jag igen fast med världens mest underbara son o familj. Livet är fantastiskt!!!!


Jag fick frågan om jag vill ha fler barn o när. JA vi vill ha syskon till Elian men nu njuter vi av honom o planerar bröllop. Sen får vi se vad som sker .... Barn kan aldrig tas för givna, man ska tacka för den gåva man får/fått.

sovmorgon!

Inatt somnade jag sent då E kom innanför dörren precis då filmen var slut. Då skulle det pratas om kvällen o han kärleksförklarade sig, sötnosen! Sen åt han lite mat o mådde lite illa o ja jag somande sent. Elian vaknade 5 idag men vi somnade om till NU. LOVELY! REgnet öser ner så lika bra att sova =) Nu ska jag o plutten käka frulle!

(Skrev detta 9.40 men det gick ej att publicera.)

finbesök!!

Bestemor kom i eftermiddag o förgyllde vår tillvaro! Cyklat som alltid, sporty Bestemor!



tröttis

mms till pappa förut:


hemma hos oss

Dessa som jag fick doftar ljuvligt nu när de är utslagna!

Glasögonfodral, detta ska jag förvara mina solisar i som jag tappade bort för någon vecka sen, såg idag att de börjar tappa färgen. Har älskat dem ifrån första stund men måste nog inse att jag får ge mig ut på jakt efter nya snart. Mina GUCCI har jag inte alls använt i år, de glider av.

Två körsbärskvistar ifrån Åhléns. Dessa får stå inne på Es "kontor", han slipper rosa därinne!

Mitt i filmen

Jag pausade BECK o sminkade av mig, gjorde Satin Hands o ska nu lägga in det jag glömde förut.

Den här leksaken fick Elian av E i Stenungsund o det blev en snabb favvo! Jag är så smart o tar den med då vi går på tur med vagnen. Men det jag glömde var att det roligaste han vet är att JAG sjunger ljusa toner i den o så ekar det, haha på Bodyshop igår fick de sig lite allsång. Tjejen som slog in presenten bara skrattade!



snälla vänner!

Jag har min nya telefon o mitt simkort är fullt så mina viktigaste telenr gick ej att kopiera, jag vet att du Angelica läser min blogg o jag vill gärna smsa dig. Kan du smsa mig ditt nr??
Ni andra får GÄRNA göra detsamma så jag kan återfå era nr igen. =) 

E ringde nyss o gav mig lägesrapport ifrån toaletten, han peppade mig att se på BECK ensam också.... oj oj.

God Natt!

Elian lekte järnet innan han skulle sova men tillslut gned han sig i ögonen o då är det BUMS i säng. Nu ligger han o har druckit en halv flaska vatten o skriker lite smått så jag springer emellan glassen o radion o Elian ( lägger ner, stoppar om , sjunger, går ut. Vatten ibland. ) 

Godnatt allihopa!

Står utan stöd
trött o på pyjamasfötter = inte så länge =) 

Får jag äta på den här för att Pappa inte är hemma Mamma??

NU sover han, 16 minuter tog det idag!!!


Jag är SÅ arg på hunden ovanför som står på balkongen o skäller HELA tiden, typ dygnet runt. Jag frågade lilla tjejen med KNALLROSA hår som cyklar o cyklar utanför ( ca 6 år) om hunden var ensam hemma. Då sa hon MAMMI o cyklade vidare. Haha lite fult att fråga henne men jag måste veta. Ska ta tag i detta imorgon, jag menar visst barn kan skrika då de är små men när de blir större o trotsskriker ställer man väl dem inte på balkongen så de stör ALLA?? Då tar man in barnet o pratar. Samma med en hund, ta in hunden o uppfostra den eller lyssna på dess skällande tills du blir galen, utsätt INTE grannarna. Elians fönster står öppet o han hör allt, men verkar inte bry sig. PUH!

ENSAMMA HEMMA!

Ikväll är det ensamkväll för mig o gullet. E ska strax gå ut o fira en kompis som fyller år. Jag var bjuden på en middag ute för att Viktoria snart åker men vi har haft två såna tidigare plus att jag verkligen inte vill lämna Elian nu när jag har så bra rutiner på honom. Ska bli jätteskönt att bar amysa, min mozarellapizza står i ugnen o sen har jag otaliensk chokladglass i frysen. 

NU fick jag hejdåpuss, ska läsa bok för Elian nu så han bajsar ;)
Update: han behöver inte läsas bok för hör jag nu..... 

Jag ska HOPPAS jag iaf, lyssna på Ebba Von Sydow som är på webradion i repris kl 20. 

http://www.radiocity.se/gbg/index.aspx   så väljer ni lyssna direkt, kan ej länka med macen =( 

bokstavligt talat

fylld av kärlek 

VI!!!!

Ett år sen IDAG!
Jag är SÅ tacksam över mina E.



Min enkla lasagne!

Stek köttfärs i pressad vitlök o gul lök som du brynt
Häll ner krossad tomat + någon matsked tomatpuré
Krydda salt, svartpeppar o ev ite basilika eller oregano
Du kan också lägga i morötter ( hackade / rivna)

Såsen: 
någon matsked smör
lite mjöl
salt, vitpeppar
häll på mjölk eftersom ca 5-7 dl
lite riven ost 

Gör så här:
varva lasagneplattor med köttfärs, sås o riven ost , lasganeplattor, köttfärs ost osv.... Släng gärna i färska champinjoner också emellan varven o på toppen plus riven ost IGEN =) 

in i ugnen ca 30-40 min.
Lycka till! 

Jag brukar lägga tomater på toppen med oregano på varje.


posering i skinnjacka

Denna har funnits länge på H&M 1298 nok.





H&M


Den rostfärgade klänningen till vänster är pefrekt på molniga dagar och i höst!! Jag blev så höstkär då jag gick i butiken, hinner knappt gå i butiker längre då vi inte bor mitt i smeten ( BRA!!!! ) Den blekrosa har jag klämt på i månader men nu slog jag till, den blir jättesöt med ett skärp till o E älskade båda  klänningarna. Inte för att jag bryr mig om det men det är alltid kul då han gillar dagens shopping! Jag köpte också en blekrosa lång hood, perfekt till mina gympaskor o leggings då jag går turer. Sist men inte minst en brun skinnjacka.

E väntade utanför med bilen, då vi kom ut ifrån Oslo City blev jag nostalgisk eftersom E satt i sin röda Audi Cab då jag rusade ut ifrån Oslo City en gång för många månader sen o jag hade plussat på toaletterna där. Vi hade testat med en vanlig sticka hemma, en söndag o körde till söndagsöppet apotek o köpte elektroniskt Clearblue för att bekräfta. Det stod klart o tydligt GRAVID o jag rusade ner för rulltrapporna o in i Eivinds bil. Vi blev SÅ lyckliga!!!!

Men nu satt han i vår svarta Passat o ut kom jag men vagnen full av shoppingkassar o Elian på höften. Allt detta skulle in i bilen o E hade det han gjorde. Förr i tiden hoppade man bara in i bilen o körde spontant hit o dit. Idag är det en aningens planläggande med i bilden, men det gör INGENTING!! 

fynda!

Jag behövde fler rosa sängkläder till sovrummet men oftast är de ganska dyra men dessa på HEMTEX kostade bara 79 kr / set. Perfekt!


GLADKILLE!

Nu skrattar Elian så han kiknar bredvid mig då E visslar o ger mat. 



2 minuter innan jag satte mig för att blogga

tur till byn!

Jag o Elian gick ner mot stan idag o fixade saker. Ny mobilladdare till min gamla k700 som Morfar ska få, kommer i posten förhoppningsvis måndag =) Sen shoppade jag fina körsbärsblommor på Åhléns, sängkläder på Hemtex o lite kläder på H&M trend efter en lunch med DAD! E kom alltså o mötte oss. MYS!


Älskar Åhléns, det känns så svenskt!

nyvaken

Jag har fått sova en timme idag efter att Elian o E klev upp, lovely! Idag ska jag ta en prommis till stan o fixa ärenden!

Elian sov 20.30-6.20 tror jag o sen somnade han nästan om med massa mjölk o bökande, ska nog börja ge morgonvälling! Till ca 8. GOOD BOY!

mobilbild

jag ligger i sovrummet o vilar, E ska mata nybadad kille men måste springa ner o öppna en bod åt en granne. Elian försöker vända sig mot mig sötnosen!!! Jag är så lat att jag kollar honom inifrån sovrummet o vinkar o säger HEEEJ, han är världbäst på att säga HEEJ =) Andra fraser jag ofta upprepar är:

Mamma ÄLSKAR dig
Elian är väääärldens bästa
HEEEJ hjärtat
Mamma fixar ( nog det jag säger mest)
Ja gå till Pappa
MAMMMMA MAMMMMMMA MAMMMMMMA 




passar på!

Ikväll käkade vi middag på balkongen med tända ljus hela familjen. Elian åt kyckling o majs med oss, vägrade barnmat. Men ville ha mjölk i mängder tidigare då han vaknade, måste vara Ahis tårta som fick honom att HATA burkmaten ;) Apopå Ashi så ska E ut på lördag o ha avslutningsfest för hans bror som slutar på vårt jobb. 

DÅ ska Ashi komma hem till mig o MYSA! Champagne o jordgubbar är ett MUST. Hoppas på sol så vi kan sitta på balkongen med massa ljus o ha girlstalk. Men det ska bli moln o regn.... men en filt hjälper. Imorgon ska det bli SOL, då ska vi sola!

Just det, en Mamma med sina två barn på kalaset idag som var gäster imponerade mig. Hon hade en son på ett år o en dotter på två år. De var födda EXAKT samma datum fast med ett år emellan. Supersöta blonda små barn, vilken SUPERMOM! O lite kul att de fick samma födelsedag.

Uppe o står!

Favvogrejen är att stå! Nu står han o ser ut ifrån balkongen!

E är o shoppar mat, grillad kyckling tror jag. Tycker det är så smaskens, o evt lite rött vin. Vi behöver lite sånt idag =) 

När man är på kalas.....

Blir man trött av alla intryck o all tårta.....
Då är det härligt att ha Pappa att slappa hos

O Mamma som skröt om att jag slutat sova på eftermiddagarna nu......


Ibland gör man oväntade saker... Här i hissen på väg in hemma


I sängen på sitt rum

NU sitter jag på balkongen i klänning utan leggings men svettas, LOVELY!!!!

ett år har gått

sen Ashi födde Henrik, helt ofattbart vilken grej! Nu pratar han, kryper, står, sitter, snartgår o PUSSAS jag blev SÅ lycklig då jag fick en puss innan vi gick =) Underbart mysigt barnkalas, god mat o Elian ÄLSKADE att leka med alla. Krypte omkring o lekte med alla leksaker o snackade för sig själv. Lillprinsen!!!!


Mina tjejer!! Med sina prinsar.

Vi tre lärde känna varandra för att vi hade termin ( beräknad födsel) runt samma tid. Ashi, Monica o jag. Våra prinsar heter ju Elian, Henrik o Nickolas. Nickolas går nu!!!!

Mamma, jag hittade en telefon!


Fint väder!

Biltårta:


Plus en underbar Bountykake, mmm!

Här ser vi ettåringen i  egen hög person HENRIK!


Elian älskade tårtan o njöt av all frukt.

solen skiner!!

jippie så härligt! nu har jag varit o fixat lite inför kalas, nu ska Elian få sova klart på balkongen, äta lunch o sen sticker vi!

Ute o går!

GOOD NIGHT!

Inatt sov prinsen 21-6.30. Jag vaknade av ONDA bröst. Sen var han jättetrött o vilade på magen o myste i våra täcken o somnade om till 8. DET är lyx! Jag somande vid 2 inatt var så vaken men ville sova. 

det viktigaste av allt!!!!

GRATTIS Henrik på din ETTårsdag, vi är SÅ lyckliga för att du finns! 


PA till vänster med sin son för läääänge sen, nu är Henrik stora grabben. Det får ni se imorgon!

projekt budgetfixa

Vi har haft projekt slänga ut två byråer sen vi flyttade in o släpade dem med oss. Så jag har nu provisoriskt placerat dem i lägenheten så får vi se vad vi gör med dem sen. Det blev iaf mycket bättre nu än att de stod malplacerade med svart tejp runt lådorna. Min själ gör ont då jag inte trivs hemma eller vill bjuda hem gäster.


Ny hylla ifrån IKEA som jag lade ner o satte in vita korgar i, satte upp spegeln plus svart text påp väggen FAMILJ!
Allt är väldigt budgetgjort. E fick en handlelista på det allra viktigaste så vi har tex inte shoppat sängbord eller ny ( vit) tvmöbel ännu men ändå känns det mycket skönare nu.


En byrå blev mitt sängbord

E har en liten fotpall då hans sida är närmast garderoben. Han fick det liiiite killigt med svartvit bricka o svart lampfot iaf =) 


Här ser ni vart skärmväggen ( IKEA) står, bakom där gömmer sig kontoret


Väldigt oorganiserat för stunden


Här är den andra byrån "gömd" / placerad 


Familj känns som det bästa ordet att beskriva oss härhemma!





FY PÅ MIG!

Jag skulle sova tidigt ikväll men det gick bara inte. Har inte suttit ner sedan då jag bloggade sist, bara fixat o fixat hemma. Har träningsvärk i armar o rygg =) Ska snabbt blogga o så hoppa i säng!


Telefonen o min middag innan jag startade röja här hemma, o massor mer finns kvar att göra. Men skönt att ta det lite pö om pö då man har lust. Har man lusten så är det bara att utnyttja the flow :)

my new phone is pink!

Japp, köpte en helt ny som en tjej köpt men ej öppnat. Hon o hennes kille behövde pengarna till deposition som det heter här i Norge. Hon hade med sig en SÖT o glad 6 månaderstjej i vagnen o var allt lite ledsen över att behöva sälja den. Men jag är HAPPY!

Här ser ni två bilder ifrån tidigare. Men inte så mycket tidigare än just nu. Elian kräktes nämligen upp ALL gröt som en kaskad på min gamla telefon förut. Jag tänkte bara lätta på mjölktrycket i bröstet men hans lilla mage var full av två portioner gröt som E gett honom.... NU sover han sött iaf efter ny pyjamas, mys, bok o en miniportion gröt.

Jag ska återgå till hemmapysslandet!


Elian kikar på Mammas bravader ifrån Kos. Gammalt fotoalbum.



Jag trött 

hjälp ifrån lilleman


Elian hjälper Pappa att montera stol.


skärma av


Perfekt att gömma datahörnan med!


bajssms

"hej pappa, jag har bajsat tidernas bajsblöja. Mamma sa att det var tur för dig att du är på IKEA o sliter....Jag förstod inte helt vad hon menade / Elian"



Mobilbild ifrån båten, läser nya boken han fick av sin far i Sverige.

latte tack!



Varierade mig idag o beställde en latte, mumsigt. Nu ska vi äta lunch här, jag har rester ifrån min lax i ugn igår med grönsaker o pressad potatis o Elian smakade massor igårkväll innan han somnade så han kommer nog välja min mat han med. Oj nu river han ner våffeljärn här, måste springa!


Update: jadå efter STOR portion risotto med kyckling fick jag ge bort halva min portion, vårt hjärta älskar mat!

Ute på tur!

Elian o jag tog en prommis, E hjälpte sin Mamma att köpa bil o nu är han o Onkel på IKEA o köper allt, skönt! Jag skickade bara med dem en shoppinglista =) Jag har kikat på telefoner o druckit kaffe i solen som kikat fram idag. Men nu är vi inne så Elian kan äta mat. 


Sover skönt i sin vagn, detta uvskyddet är ifrån Teutonia o är toppenbra!

solig morgon

Nu strålar solen igenom molnen o jag o Elian är vakna. Inatt sov han 21-06, mjölk o sov till 8. I LIKE!
Nu är det grötdags o lek sen somna om igen om en stund. 

Lyssnar på tv4godmorgon, trafikolyckor. Usch som jag tänker på det då vi kör våra 62 mil till Sundsvall. Nu är det väder, regnigt i Sthlm idag men på torsdag ska det blir fint igen. Jag lyssnar nästan aldrig på norska nyheter, E blir irriterad men jag älskar att höra svenskan :)

i säng!

nu ska jag lägga mig. Haft en underbart skön ensamkväll. Läst, haft alla ljus tända, inte gjort NÅGONTING jobbigt.... Elian har sovit sött i samma position under sin filt hela kvällen. Jag hann göra lite utfall förut samtidigt som jag lyssnade på p1, sommarprat! AnnaStina tipsade mig, tack. Glömmer ofta att jag har radio på macen men då jag börjar lyssna så känner jag att jag ÄLSKAR den svenska känslan man får via tv4, svt, radio...! Har nästan beslutat mig för att köpa en ny telefon nu också. Behöver radio i den, använder inte min ipod så ofta eller laddar ner musik till telefonen.

Mobiltelefoner - Operatörsfria Nokia 7390 Vit/rosa
Funderar på denna! Någon som vet om det är stor i klumpig? Det får den INTE vara, ska kolla upp imorgon. Den har också videosamtal = viktigt då E är på jobb o vill se Elian =) 

Radio är så skönt för att man kan höra nyheter o annat. Nej nu är det dags att borsta tänderna!


SOV GOTT!

Hi hi AnnaStina, jag vinner ikväll eller vad tror du?? före klockan 00.... :)


NU sover mitt hjärtegull för natten

Jag o E har hela tiden velat snurra Elian sovtid lite. Lite senare så vi kan vara borta o käka middagar, hinna med att leka lite efter Es jobb osv o nu har vi lyckats. Lite ofrivilligt snurrade vi tiden på resan då vi sov mycket om dagarna. NU somnade klumpen o det var inte helt lätt. Man kan ju förstå att det är omställningar då han sover i båt, bil, säng osv men han vaknar lika glad o är så himla go. Att resa förstör mest för oss själva om man ska säga att något är jobbigt, men det är det värt. Att komma bort, upptäcka, njuta av ledigt o att se hans ögon lysa då han ser allt spännande är UNDERBART! 

Nu ringde Mormor ifrån regnigt Marstrand. Nästa år SKA solen skina o vi ska stanna där lite längre bestämde vi. MYS!

Jag o klumpen då han borstar tänderna!

spontanbesök!

Jag hoppade in i bilen o körde till Odeon, fick ett sms av AnnaStina att de skulle dit o sen dog hennes telefon. Satsade på att de satt där o det gjorde de, hon, sessan o Trine! Så jag hann överlämna en väldigt sen dopgåva till Johanna, ett fint smycke ifrån namnsmycken med rosa hjärtan o JOHANNA textat på en silverplatta. KUL!

Sen shoppade jag i frukt o gröntbutiken till sallad o FINA jordgubbar. Handlade sen lax o annat på butiken o när jag packade upp allting hemma så var jordgubbarna inte med. DUMT! De packar in åt dig o det är snällt men hallå, jag var SÅ jordgubbesugen...E ska på middag hos Bestemor så jag får käka mycket middag istället o sen läsa alla blader jag har halvläst. Är duktig på att läsa lite, köpa nytt o glömma.... =) 


Ha en fin tur till Stockholm jenter!!

vår stolthet!

Jag måste berätta om Elians framsteg. Han står OFTA själv nu. Springer längs soffan o ÄLSKAR att gå efter dammsugaren då vi dammsuger. E hade shoppat en dubbelcd med piratsånger så de dammsög o sjöng här alldeles nyss. SÖTA!


Kram då killarna kom hem, jag fick massa gjort då jag fick egentid o E var så impad över att Elian charmat alla de mött på shoppingen =) 


Nya knoppar till Elians garderob. LÄNGESEN jag beställde dessa, hade helt glömt bort det faktiskt!

Oj nu äter han upp min mobil, raderar kontakter o smsar, måste rycka in!

överraskad!

E o Elian hade shoppat fina blommor åt mig o skrivit ett fint kort, sånt gör mig så GLAD. Speciellt då det var mina favoritblommor, en överraskning ( får inte blommor så ofta) o ett ROSA kort =) TACK!






"Kärleken...."


"Kärleken ser inte med ögonen utan med själen"
Närmare titt på texten, jättenöjd är jag! Är inne i en väldigt rosa period o ska finna lite bruna saker som passar till så är jag nöjd. Men jag sa till E för att lugna att det går över =) Han är världens bästa som låter mig inreda som jag vill.


festinbjudan

Vi ligger lite efter med posten då vi lämnat landet i en vecka men i brevlådan låg Elians första festinbjudan.
Så på onsdag ska vi göra oss fina för KALAS hos Henrik som fyller ett år, DET ska bli kul. Antar att föräldrarna är medbjudna? ; )
Annars får Ashi o PA det de gör haha. SAKNAR er!! o M o N og....!



hemma hos oss

Jag fixar o packar upp, de nya sängkläderina ifrån MyFiirstRoom är underbara. Men jag beställde tydligen tre istället för två par. Nu går mina killar ut på en tur, så jag ska passa på att få mer gjort härhemma.


Jag har så mycket jag vill fixa, köpa ny soffa, nya hyllor, kasta ut vår hemska byrå mm. Men det verkar ju som att det är PERFEKT fixarväder denna vecka =) Har som mål att:

*ev resa hem till Svall en gång till, vi får se vad vi orkar
*segla i Danmark
*hålla ettårskalas för vårt mirakel, då ska allting hemma vara okej ( hyllor uppe o soffa på plats, men levtid på ikea är lååång om dagen så vi får se) Inte hela världen om inget är klart heller, kärleken är störst. 

Oj oj som det gungar fortfarande för mig efter båtlivet ...



dela på lunchen!

Jag gav mig ut i regnvädret o köpte cappuccino, pasta med pesto, paprika o kyckling, en grov scones o Family Living.  Elian ville inte somna så han satt o åt halva min mat, men inte oliverna som var i de är för salta. Han är så underbar. Vi satt vid forsen o han satt upprest i vagnen i tittade på vattnet, tuggade pennepasta o skrattade då jag pussade på hans fingrar. Trots att jag nästan har migrän idag så lyser han upp mitt liv. E fick vila eftersom han tog Elian imorse. 

Det är häftigt att kunna prata, skratta tillsammans o titta på saker o förstå varandra. Min lilla prins!!! Sen somnade han sött o jag läste tidningen o myste till forsens brus.

Nu är jag hemma o ska ta en varm dusch, Elian sussar på balkongen o E är också trött. Man blir trött av vädret + av att resa. Home sweet home.

jag styr

Idag har jag styrt lite jag med, det var kul! I slingriga o trånga sund i skärgården. Men jag ramlade ner o slog foten litegrann då en stor våg kom så jag har legat o sovit med Elian tills nu. Vi sover så skönt. Vädret är inte kul men all vila o god mat vi får är guld värd!

Nu ska vi strax gå i land o käka något, jag behöver nog en cappuccino. Vad gör ni idag? Har ni semester o har ni sol? HOPPAS det!!

morgonsol!

Vi är uppe o Ingemar lagar frukost o jag har nyss gett Elian sin gröt.
Elian sov i egen hytt inatt till kl 4.15, då va det dags att komma in till oss. Sen har vi myyyyst o myst hela morgonen, han har tränat på att säga Pappa o vinkar o säger hej! Vårt hjärta.

grå morgon

neej så trist väder, men jag sitter med min vällingkopp o har nyss hängt tvätten. Ska ut o gå sen, det är dagens planer. Tur att jag shoppat en ny regnjacka, men snart om några dagar väntas sol ser jag. 


Björholmen

NATT i vårt hus

På resan gjorde jag så gott det gick med bloggande + kommentarsvarande. Men jag ser att allting inte gick som jag trodde. Om jag missat att svara ska jag försöka göra det nu, annars skriv igen.

Nu är vi hemma alla tre o Elian sussar. Han valde att vara vaken tills det stod 4 mil kvar till Oslo. Vi körde en timme med honom o sen stannade vi på ett värdshus o käkade o han fick gröt, ny blöja o pyjamas. Men sen var allting så spännande o vi lekte han o jag i baksätet att han inte kunde somna. Hans skratt o leenden om dagen får mig att smälta o jag blir så blödig. Herregud, att få ett barn o älska så högt måste bara vara den totala lyckan. Så det så. 

Nu ska jag röja här o sen lägga mig i VÅR säng, lovely! Har med mig nya sängkläder med prinsessor på som ska bäddas med imorgon. Min plan imorgon är en tur i skogen då Elian ska sova. Regniga o gråa dagar på en båt = MYCKET mat o lite motion =) 



E o Mormor i båten

blivande sailor?


Elian Ä L S K A R att segla. Fixar med tampar, ståogåtränar o sover SKÖNT o länge. APtiten har det inte varit något fel på o semestern har varit totallyckad.
Bjuder på bilder på vår godbit ifrån idag. 


Här tror han att han gör ett fint leende på bild, min son poserar nämligen...

Bra pose hjärtat!


Kaptenen, min Mammas sambo Ingemar. Är så glad för deras lycka samman.



ett dopp i det blå!

Idag stannade vi till o hoppade i havet. UPPFRISKANDE minst sagt :)


Nyvaken....


Jag precis innan jag slänger mig i 


KALLT!


Svensk flicka i skärgården

lördagskvällen


E gav mig världens bästa besked igår. Kommer skriva om det längre fram men inte nu.







Marstrand

Middagen igår var FAB! Vi åt fisk med massa gott till, drack vitt vin o avslutade med en dessert som smakade ljuvligt. Sen gick vi till båten o la Elian o fortsatte till Societeten. Drack massa drinkar o hade kul, vi har kul tillsammans vart vi än går =) 

Avslutade med nattmat o massa vatten sen vaknade vi imorse o åt god frukost i solen, men det var den enda solen vi fick idag. Vädret har minst sagt varit dåligt men resan har varit underbar ändå. Massa sömn, mys, mat o gott sällskap o inte minst SEGLING!


Middag


Här ska vi lägga Elian i vagnen, han sov sött i pyjamas efter att ha ätit massa bröd, fisk o potatis på restaurangen!


Min blivande MAN, älskar dig sååå mycket.
Såklart ;)


Vi strosar på romantisk promenad...




BRA service!

LasseMaja får toppenbetyg av oss. Vi fick vatten, varm barnmat o en gratis cappuccino då Elian spillde ut en hel. Menjag betalade för alla fyra ändå. GOOD! Vi har bokat bord där ikväll. Sen ska jag o E ta en drink är planen. 

romantik!

Jag o E fick smita iväg på romantisk middag i solnedgången ikväll! Innan vi gick var Mormor o Ingemar i land o kikade. Då började det "brinna" trodde vi o vi slet upp Elian ur sin skönhetssömn o blev helt skakiga eftersom det rök o lät ifrån under diskbänken.... Som tur var så kom de precis DÅ o det var bara varmvattenberedaren som glömts stängas av.. PUH! Så rädda vi blev. Men duktiga Elian somnade om i Es famn o sen gick vi iväg.

Underbart ställe vid vattnet. Vi delade på en pasta med skaldjur o varsin öl. Pratade om livet o planerade smått inför resten av semestern. Förmodligen tar vi o kör till GBG söndagkvälll o bor på hotell o går på Liseberg. vi får se!

Nu är vi iallafall inne o ska snart lägga oss, jag ska läsa klart senaste MAMA o E se en film färdigt. Skönt att komma i säng i tid o orka kliva upp tidigt.




TACK alla ni som önskar oss en härlig semester, DET betyder SÅ mycket !!!

Marstrand imorgon!

Ses vi där?

i hamnen:




På väg i land!

Puss min kära!

På en mysig restaurang / café. Öl o cappuccino o gott bröd o smör i solen + massa tidningar. E testade fisksoppan som fick gott betyg.




Tuffing på land. Vi tänkte att han efter all ståträning skulle vilja krypa på en gräsplätt men icke sa nicke. Han ville krypa på asfalten o kika på däcken på bilarna....


Vi ropar på Elian, Mormor var paparazzi!

VARMA TANKAR DYGNET RUNT

Du - gör så att vi alla inser vad kärlek är.


Idag låg jag på däck ensam o lyssnade på Lifted med Lighthouse family o började gråta IGEN. Samma sak i bilen ifrån Oslo. Jag tänker så otroligt ofta o mycket på min tjejkompis som inte längre finns med oss. Varför? Det finns så mycket jag ville DU skulle få uppleva. I mitt hjärta gör det så ont så ont att du nu är i himlen. 

Men innerst inne vet jag att du finns i den vackra blå himlen som öppnade sig idag o solen strålade. Du är där värmen finns, där man inte behöver hoppas man VET. Vet att det är evigheten.


sen prommis!


Igårkväll, jag o Mormor körde lite träning!

Björholmen om jag inte minns fel...

Nu är vi i hamn i Björholmen om jag minns rätt. Underbar amn med mycket klippor. Jag ÄLSKAR detta livet. Vi seglade länge idag o Elian njöt o han o jag sov två gånger, helt enkelt lovely att sussa i vågornas kluckande. Vi alla stortrivs o nu leker killarna i sängen nere i hytten. Jag bloggar i solen, Mormor fotade mig precis:



GODMORGON!!

solen strålar, jag har nyss duschat o tvättat håret o nu är det frukost i solen! UNDERBART!

GRATTIS!



Stooooort grattis Helena som fyller ETT år idag, tiden FLYGER fram. Jag kommer ihåg lyckan jag kände då Gro skrev sms att hon åkt in på förlossningen. STORA MINNEN! 

Hoppas du haft en underbar dag sweetie!



lax o räkor

Ikväll ska vi käka massa färska godbitar, räkor, lax, aioli, bröd, gravlaxsås o massa annat gott. Nu byter E en bajsblöja o jag dricker en dagens. Precis som det ska vara! =) 



Jag hittade förresten nyaste MAMA förut så den ska läsas innan jag somnar, om jag hinner! Hörde att de shoppat mycket räkor....


Dagens seglats!

Idag var det moln men skönt väder då vi startade. Sen somnade jag, Mormor o Elian o killarna seglade i spöregn. Så gott som vi sov då i fören har jag inte sovit på länge. Elian behöver vila massor nu av alla intryck o av all havsluft tror jag. Han ligger här bredvid mig nu o sover en nap.

Nyvakna! Elian vaknade en minut innan E kom o fotade oss.



Sen sprack det upp o jag styrde lite o nu ligger vi i hamn, vet inte helt vart men jag vet att vi ska sikta på Marstrand på lördag.



Nu ska jag ge mig ut o upptäcka hamnen! Se om det finns någon mysig tidning att shoppa. 


barnvakt! LYX!!

Jag på väg ut en sväng igårkväll!
Vi fick lämna Elian i båten o drog iväg strax innan 21 på ett ställe som heter Plankton o drack ett glas vin med Amanda o hennes man. Så himla kul att möta dem, jättetrevliga människor o jag har ju fått mina allra finaste smycken av henne. ( om man räknar bort min förlovningsring förstås =))

E



Mysigt par! Man har en del gemensamt som föräldrar =)
De fick slänga ut oss då det stängde. 

Molniga dagar

Men det är så skönt med semester! Att sova i en båt till kluckande ljud gör gott för själen! Elian står o står o tränar, overkligt hur duktig han är trots sjögång o allt. Han står o går längs kanter o gör oss så STOLTA! Att resa är KUL tycker han det märks o all uppmärksamhet han får är lovely!

Upptäcker


Myser med Mormor igårkväll


Ingemar är en klar favorit!


SAMMANTRÄFFANDE!

Jättekul mail i min inbox, jag o E ska dejta Amanda som gjort våra fina smycken. Ikväll! Nu ska vi fixa inför kvällen, duscha Elian o värma paj.

mer bilder!

Nu skiner solen så jag ska njuta lite på däck i blåsten, Mormor o Ingemar lägger in underlag till mattorna!

Vi på bryggan innan lunch. 


MORSOR!


IDAG!


Glad morgonkille!


Sover morgonluren, de somnade så sött till barntv på macen, mina ÄLSKADE!

Vi Stortrivs!

Vi myser SÅ! Det är för mycket vind för att gå ut idag så vi ligger i hamnen, har shoppat alltför mycket men BARA på rea. Underbara myskläder o sen min fina kjol som jag SÖKT hela våren fann jag på MQ till 199 kr, jippie! Nu ska jag lägga in bilder så ni får se hur vi har det. Är så nöjd att jag fick till att sufra via Es telefon. LYCKA! Så ni blir inte av med mig. 


Igår då vi kom


Lasagne på kvällskvisten!



I hamn!

Nu myser vi i stenungsund i båten. Lång kø hit vi stod stilla i timmar men da vi körde in i hamnen strålade solen o Elian njøt direkt av båtlivet med Mormor. Nu lyssnar vi på eva cassidy o æter godis som jag o Mormor køpte samtidigt som vi blev uppraggade av tva olika mæn! Elian sover søtt!:)

GBG here we come!

Nu har jag varit på posten o blev SÅ lycklig!! Massa fint ifrån Amanda som gör Namnsmycken
<------- se banner!

Så sött att askarna är pärlemorvita eller svarta med textat: by Hand & Heart.  Detta armbandet får hänga med på segelbåten. Nu ska vi städa bort sen frukost o göra oss klara för avfärd, köra tolv är planen. Bara lilleman har bajsat då... :) 


Svårt att fota närbild på ett smycke med "fel" hand samtidigt som man matar någon med köttbullar, fint är låset iaf...


grå dag

det regnar ute o här är det fixa o klä på ossdags!

skryt:


23:21

Just ja, är ju bara SÅ stolt över Elian som somnar om SJÄLV nu om kvällarna o på natten om han ej är törstig. Vilken LYX! Alla vi tre mår bättre, tänk så skönt för honom också - att våga somna själv! GO BOY!


väska!

budgetlyx!

 23:19

Denna shoppade jag idag!

Perfekt större väska att ha som skötväska / strandväska.


Husmor med kökshandduken på axeln =) 

Pratade med Mormor förut o det ska ju bli sådärväder imorgon o onsdag men sen hoppas vi på massa sol!!!

Nu: tvätta ansiktet o läsa magasin i sängen.


gårdagens kvällsblogg:

MAT

 23:17

Ikväll har jag varit huslig! Lagat mat o donat, inte suttit framför mac eller tv en sekund. Man borde göra så oftare, vara lite effektiv om kvällen. Men oftast är man så slut efter dagen att man ( jag ) tänder ljus o myser. Det är man värd!


Nu ska jag vänta på att allt ska svalna....jobbigt men det är ju dumt att förstöra det man gjort. Här kommer bilder på matlagandet, togs för någon timme sen. 

Ananaspaj, ogräddad

Lasagne!

Spenat o fetaostpaj i ugnen


ut o shoppa mat!

Oj som magen kurrar, har packat o donat o jag rekommenderar VERKLIGEN den resväskan ( bag) jag köpte, den är genial! Massa fack o underbara hyllor, kan hängas upp också. Plus att den har hjul. Den heter REISEBAGEN, kanske finns nåt liknande på svenska?

Nu ska jag ut o shoppa, har lovat Mormor att laga en paj o en lasagne till båten. Tänkte göra en ananaspaj också, YUMMIE!



ANOTHER DAY!

Ännu en härlig dag, jag är så glad över det fina varma vädret! Gick snabbt till Majorstuen idag igen, jag mår bra av den turen o så kommer jag mig dit jag vill utan bil eller buss, i like! Sen banken, apoteket, H&M o lite annat. Mötte E på Åpent Bageri o myste o sen lekte jag o Elian i parken medans E shoppade lite saker inför resan.

AnnaStina o Johanna kom så vi hann möta dem snabbt men sen blev vi tvugna att gå o köpa skor med Eivind. Nu är vi hemma o E o Bestemor leker med vår skatt. Naken o vild, som alltid!


I Slottsparken! Han var naken o kissade utanför kungens hus =) Men de bilderna lägger vi inte in här. Men denna:

Denna pinnen smakade sååå gott! O Mamma smaka du då!



Solkräm överallt


Hi I am Mr Cooool!


Finbesök av sessor i parken!
Min kamera är så himla bra, skarpa färger utan att behöva fixa något alls på bilden.



härligt med en solig start på dagen!

Elian vaknade tiiidigt idag, strax innan sex ville han ur sängen så vi är uppe han o jag idag. Jag har hängt tvätt, slängt in en ny maskin o ammat lite. Ingen gröt ville han ha. Detta beror på att han fick sin lur väldigt sent igår så det är helt okej. Denna  morgon är UNDERBAR! Solen strålar o himmelen är klarblå. Hängde nyss tvätten ute o det brände på min axel som på morgonen då jag bodde i Spanien o skulle ut o shoppa frukost... Elian älskar att leka på balkongen.

Ser att vädret i Oslo ska bli jättefint hela veckan, finally! Göteborg ska också bli fint. HÄRLIGT!

Stackars lillplutten vår, han slår sig så ofta o är helt lila på hakan efter ett fall i krypställning igår, men han är minst sagt tuff. Ska pussa lite extra på honom nu o sen städa badrummet. Oavsett hur trött man är på morgonen är det skönt att ha saker gjorda. 

natt

Nu ska jag sova, på tok för sent att vara vaken. Blev jätteglad förut. E hyrde BARA för min skull en norsk film som heter Mars & Venus. Men den såg jag o Ashi på bio för längesen, men den är sevärd! Handlar om att ha barn, vardagen, arbete o annat som kan vara svårt att pussla ihop! Precis vad vi behövde ikväll, skratta igenkännande o pussas lite extra. Något vi inte behövde var allt godis han köpte....jaja vi åt ju faktiskt ingen middag.

NU sängen, imorgon ska allt fixas inför segling, evt åker vi redan på tisdag. Måste inhandla ny tandborste åt Elian som gärna borstar själv o då torkar han golvet o annat med den också..... =) 


Sov sött!

Avslöjad!

Se hur Elian såg ut ikväll, E matade =) 

Detta är ett undantag så vi var tvugna att föreviga grötkatastrofen. Kombination mat+trött kille = gnuggar sig i ansikte o ögon = KAOS!

                                               

                                                        Mamma o Pappa älskar dig hjärtat vårt!


testar

Skulle fixa min design men det gick inget vidare så nu ger jag upp! Söta ni är som mailar mig o vill ha lösenordet, jag ska maila er det om det blir skyddad adress. Men som jag kanner idag ska jag ha min blogg öppen lite till!

E kom in genom dörren med romantisk film + godis o chips. Gotta go!

BRA SERVICE!

Jag mailade o frågade om vad som skedde på blogg.se o fick snabbt svar o nu fungerar det. Tack!

kl: 18:51




 










Leker!


En riktig Mor, bakar o allt!


Våra små i full gång!






balkongen är bra att ha!

Vi lyssnar på mysig musik o är ute på balkongen jag o prinsen!
Vädret varierar massor, moln, sol, varmt, blåsigt. Inte helt den strandvärme jag önskat men man får ta det man får.

I sitt tält på balkongen!



Grejar o donar, energin tar liksom aldrig slut, det måste bero på frukosten, danskt rågbröd med leverpastej o smoothie =)  Underbart att se sitt barn vara så aktiv o glad o bestämd... ärvt sin mor o far tror jag ....

Nu har jag lagt Elian i sitt rum, han somnade vid bröstet var så himla trött. Självklart gick solen i moln så jag ska köra utfall, benböj o armhävningar. 


solen strålar!!

idag är jag jättesugen på stranden!

vi börjar få ordning på saker o ting, igår vaknade Elian 7.05 o idag 6.20, bravo! Inget nattammande, eller ens innan läggning. Jag ammar på morgonen då han vaknar sen får han en slurk under eftermiddagen ibland, Thats it! Känns skönt att vi trappar ner.

vi drar till Hawaii o gifter oss!

ett försök...


Ett försök att slippa allt bröllopsplanerande. Som är jättekul men just nu orkar jag inte.
Övertalningsförsök 1.Jag till E : vi kan väl dra nu o gifta oss på tex Hawaii? Kryssning, gifta oss o semester? Men nej blev svaret ( idag ) han vill ligga på hotelrummet o smälta alla minnen, att jag ska få min ring o att vi upplevt dagen på traditionellt vis. Att dagen är en fest för oss o att vi gift oss o allt vad han sa.... Oj, E vilka dolda önsker du har! Varför sa du inte det då? Då hade jag vetat att du ska vara med o planera o tycka till. Något nytt lär man sig varje dag!

.... Jag är lite smått less på att behöva ge folk datum o detaljer, det kommer kära ni om jag bara orkar hålla ett stort bröllop! Tappar smaklökarna då jag inte får smaka på allting i min egen mun först, själv o med E.
Hoppas ni förstår hur jag menar. Älskar er ändå men jag blir lite stressad av hela saken just nu, vill liksom vara gift med Eivind NUUUUU! 

Nu ska jag inte blogga mera, menar inget illa bara skrev av mig... som vanligt :)




Det vackraste som finns....

ÅÅÅ jag måste kopiera detta:


"Tankar om natten

I natt låg jag och tänkte på hur det var att vara nyförlöst för första gången, nybliven mamma. Flera jag känner har fått sina första barn och jag slungas bakåt i tiden, till det där allra första, skälvande, nya... Lukten av den lilla människan. Lukten, förresten, den allra allra första lukten, när bebisen kommer ut, huvudet som doftar fostervatten och fosterfett och blod... det är en ursprungsdoft så stark och berusande så den liknar ingenting. Den sitter sen kvar i näsborrarna livet ut, som ett starkt minne av något helt fantastiskt. Jag kan ta fram det doftminnet - som nu... Hela den där känslan av en ny våtvarm varelse, kärleken som slår till i mellangärdet, chocken, lyckan, lättnaden. Allt.

Och så sen. När man kommer hem. Allt sker för första gången. Man debuterar i varje steg man tar. Hela ens egen kropp och psyke är förändrat och konturerna av livet är skarpa, eller extra suddiga, eller båda saker på samma gång på ett sätt som gör att man blir väldigt exalterad och utmattad i ett. Högtidligt knäpper man upp behån, tar fram bröstet, får se om det funkar denna gång också? Och den lilla munnen som sluter sig om bröstvårtan och så suget, som är som ett knivhugg, aj, hur kan de små käkarna vara så starka och sluka ens hud med sån kraft? Det gör ont så tårarna sprutar men man är ändå helt salig över att höra hur bebisen sväljer. Min mjölk. Den gör honom stark. Han växer.

På natten. Sängen ett sjöslag. Brösten läcker och sprutar som det passar dem, som nyförlöst har man nollkoll på hur kroppen plötsligt lever sitt eget liv. Jag lägger handdukar omkring mig men allt är ändå dränkt i sötklibbig bröstmjölk och allt känns ständigt fuktigt och liksom lite stelt. Håret står på ända och man sover på helspänn, dygnet och natten hakar i varandra. Vädret förlorar betydelse, liksom måltiderna. Kläderna. Tidningarna. Livet där ute i den andra världen. Plötsligt har det gått en vecka. Och bebisens huvud luktar inte längre det nyfödda utan nu är det en aura av mjölk och puder och ångan ur fuktiga små hudveck som omger honom.

Förälskelsen är stark och tar andan ur mig. Han somnar på mitt bröst och jag behöver inte göra något annat, bara titta på ögonfransarnas lätta böjning, den fina näsan med små vita prickar på, den sköra rosa lilla munnen, så perfekt välvd. Jag håller hans hand i min och lovar honom att alltid ta hand om honom, aldrig svika. Vad som än händer."

 

Av: Katerina Janouch

 

Jag tycker det beskriver känslan så vackert! 


Min nya grej!

Ikväll blev det lax i ugn med grönsaker o champinjoner + pressad potatis ( tack Pappa för pressen!! ) till det citronsås o snabbkokt sparris. Nu sover klumpen o vi har tänt ljus överallt. Ikväll öser regnet ner igen, jaja vi mår bra o är friska o lediga - bara det är ju lyx!

Sen smoothies då vi orkar, nu är jag proppmätt!

nej nu får det vara nog!

jag får massa kommentarer där det står, besök gärna min blogg osv.... reklam o jag märker att de inte ens läst min blogg. Engla skrev ett liknande inlägg o jag tänkte att ja, det är irriterande. Sista dagarna har det ökat o jag tar bort dem. PLEASE inte reklamera här inne i kommentarer!!!!
Så slipper jag sitta o kontrollera =) 
TACK!

SUPERMYS!!!

Dagen blev jättehärlig idag! Jag o Elian prommade till Majorstuen o hämtade mina glasögon som låg på H&M ( är så glad att jag ringde trots att de igår sa att de ej låg där =)) Sen mötte vi E vid gamla lägenheten, hämtade vår stege, min COSTUME o ett papper. Sen lunchade vi på Odeon.

Dagens, scampiwook, cappuccino o mys. Elian vaknade o åt strips o bröd, sen en rejäl portion farmargryta o banan till dessert. Sen lek o mys o så kom Petronella o Stefan förbi. De reser till USA så dem ser vi inte på en stund men de är våra nära o goa vänner här i Oslo, är så glada för att vi har dem både jag o E!
 
Regnet öste ner då vi satt ute i sofforna men servicen är bra o vi satt under stora parasoller/regnskydd o njöt av värmelampor. Så trots höstigt väder fick vi en somrig lördagslunch. 


Tiden flyger fram... vår kille är så stor o så MED!


Stefan o Petronella lånar skatten! DET var skoj tyckte Elian.

Far o son leker....som alltid :)






Våra prinsessor AnnaStina o Johanna hann ej komma ut idag o så började det regna men vi får ses snart, kanske imorgon? Behöver en lekstund nu känner jag, Elian ser på andra barn o vill leka! 


Just ja: tips! Mina fina blåvita skor ifrån Bianco finns på rea nu för bara 200 kr, jag älskar mina o shoppade dem för 800 kr. 

nu ska jag sova!!

bloggen krånglar men nu verkar det fungera! E o Onkel spelar xbox o Elian har sovit som en sten, jippie!!! Skönt om hela familjen får sova, då blir det garanterat mera pussande.... har redan märkt förbättring :)


Viktoria! Bjöd på god mat.


Vackra Anette!


Kisar i solen på balkongen.

Min väg till V från oss var KAOS! Tog tbanan, svettades, mitt rosévin gick sönder i en provhytt, köpte ny klänning, tappade mina bruna fina solisar ifrån Åhléns... jaja kvällen var så mysig så det gjorde ingenting.



Hos V

MYSIG kväll hos Viki! God mat o en öl i solen. 



rosa t-shirt idag


Vi på väg ut!


Tuffing i bilen! Pappa hämtade oss
-My DAD is the BEST!



I sina nya regnkläder!


Motvilligt, inte så kul att posera i regnkläder...men Mamma ville testa =) 
De åkte snabbt av sen.

Nu ska jag göra mig klar för mysig middag hos Viktoria!





solig dag!

Nu är vi hemma! Har ätit macka ifrån Godt Bröd, mums! Jag prommade med vagnen då Elian sov. Jättemysigt med sol o jag köpte god cappuccino o speltmuffins med blåbär till frukost då Elian sov. Sen in på babyshop o shoppade loss. Vi hade ett badkarsskötbord som vi varit jättenöjda med men nu innan vi flyttade ås sprack plasten som är på skötbordet. E sa släng, jag sa gå tillbaka =) 

Vi fick alla pengar tillbaka 850 kr o så la vi till 900 o shoppade följande:
resebag stor med fack o möjlighet att dra på hjul till mig o Elian
regnställ 
croscskor ( sjukt fula men han får ha dem på båten om det regnar =)) sötfula på honom tycker jag
solskydd med uvskydd vagnen
badbyxor med blöjfunktion
bodies
sen kommer jag inte ihåg om jag köpte något mer!

Nu är min mac stoppfull så jag ska lägga över på min extrena hårddisk sen utöka minnet i denna så jag kommer nog lämna in macen o ha Eivinds PC så länge + ha bloggstopp på semestern om jag klarar det.... Måste ordna det på något vis. Vill ha den externa som backup.



färgglatt!





Godmorgon Sverige!



Busunge!




Somnade i min käras armar igår o vaknar utvilad idag, livet känns UNDERBART!



BRA NATT!!

Inatt sov Elian till 4.30 tror jag, så fick han sova med oss o vi vaknade 7.30, otroligt! Då hade han kissat igenom så nu är han ombytt o leker för fullt med alla nya leksaker han fick igår ifrån BRIO o IKEA. Jag kikade på vädret o söndagen ska bli fin, längtar! Vädret i Göteborg ser superbra ut så segla är det jag allra helst vill nu.

Hoppas Elian tycker det blir mys, vi kommer segla i skärgården o bara mysa, inga långa pass. Han ska få vara i land o träna att gå o krypa som vanligt o så sova sött i vågornas gung. Jag o E längtar massor!!!!

Någon som seglat med små barn som har några tips?

my ladies

Efter IKEA var jag o E så trötta att vi kunde ha somnat men jag fick mysigt besök av Viktoria o Petronella o nu när det gått känner jag att de fyllde på min bägare med enerig. Så härligt med goda, äkta vänner. Min V reser snart ifrån Oslo tillbaka till Uppsala för att plugga så imorgon ska vi käka hemma hos henne o sen ses vi inte mer i Oslo på en stund. Hon är så go o jag kommer SAKNA henne. Men istället för att fokusera på det tråkiga ska man tänka på att man HAR en sån vän, det är amazing!


Här är mina girlies!

Jag la Elian halv åtta ikväll o han skrek lite o jag körde på samma som igår, så vips tog det bara 25 minuter o så sover han. Han har vaknat till o skrikit kort men somnat om själv. Stoltheten är STOR nu kan jag lova o för  oss alla, så skönt om det håller i sig. Nästan bra att vi får fler nätter på oss hemma innan segling att få ordning på sovningen.


Viktoria skriver recept åt mig o Petronella!

Jag gjorde en typ av grönsakssoppa ikväll men den blev som mos, men gott! Sen fruktsallad. 

Nu: SOVA! 

vår dag idag!

Idag kom det en störtskur då vi skulle ifrån bilen till IKEA. Haha vi såg helt prickiga ut allihopa men mest förvånad var prinsen i sin vagn, han var prickig i ansiktet o håret, det regnade så hårt o vi sprang in så det kom in igenom regnskyddet. Sen käkade vi lunch o Elian åt en halv burk god mat o så sov han resten av vår utflykt. 

Vi skulle bara titta men E shoppade massor åt Elian o så har vi bestämt oss för soffa, tv-skänk o annat. Känns skönt men vi shoppar efter seglingen o så. 


LUNCH
I like gratis barnmat, Elian likes it toooo :)


På barnavdelningen!


Elian fick tre nya fotbollar idag, han ÄLSKAR dem. Kryper snabbt o slänger dem framför sig o springer efter =) Pappa är STOLT!


ändrade planer

Oj nu som jag skriver ÖSER regnet ner! Vi ska på IKEA o banken o dona. Mysigt! Somnade om hela två timmar förut. Tror det beror på vädret.

Vår segling skjuts några dagar då Mormor måste på sjukhuset o så, men sen hoppas vi kunna NJUTA en vecka med sol o segling! Elian längtar efter sin Mormor. 

Bjuder på morgonbilder:



YES!

Igårkväll vaknade Elian till någon gång efter läggning men somnade själv! Sen låg vi bäda o väntade på att E skulle gå in o lugna men den stunden kom INTE! Runt 4 trodde vi det skulle behövas men då skrek han lite o somnade om själv, LYCKA! Kl 5.20 var det hunger så då kom han in till oss o fick mjölk o somnade om, så söt emellan oss på ryggen. Då kan inte jag sova för att han är så vacker! Sen har vi löst av varandra här, jag fick sova först *lyx*

min Jess


Nu ska jag hoppa i sängen!!!!


optimistisk!!

Jag känner mig väldigt optimistisk inför natten. Jag stod ut med en del skrik men han somnade sött efter att jag varit inne x antal gånger. 

Jag o Jess har käkat popcorn o sett på du är vad du äter, intressant o mycket man aldrig hört i matväg men man förstår ju principen. E kom hem då vi satt o skulle spela xbox o nu spelar vi alla tre, jag är ganska duktig faktiskt haha or not!

vardag

Då vi kom hem sov jag i en halvtimme o killarna spelade xbox o lekte, så himla välbehövligt för mig. Vårt hem svämmar över av rena kläder som är våta, eller torra o ska vikas eller vikta =) så jag tog tag i det o så fick vi besök av Bestefar. Jättemysigt!!!

Nu är E på pokerkväll o jag har tända ljus o la nyss ner klumpen i sin säng, han var inte trött förrän nu. Vi har kommit på att oavsett om E tar Elian om natten o går in vid alla skrik så är det inte där problemet ligger ( nattamningen). Elian lär sig bara att skriker jag så kommer Pappa o sitter med mig tills jag somnar. Det är inte helt vad vi tänkt oss. Nu kör vi på att han får somna själv, o lära sig att somna om själv. Två minuter så går vi in o sjunger o lägger ned honom ( OJ vad det underlättade då han ej kunde sitta eller stå =)) Nu ska jag in alldeles strax. Han ropar nämligen. 

Jessica ska komma på besök, så vi ska äta popcorn o mysa i soffan!

Jo rubriken vardag, det är ganska skönt med vardag. Vara hemma, tvätta, dona o så inför nästa tripp som blir Göteborg o segla. Man behöver landa emellan.

Nyvaken Mor o hårstylad Son

Haha hit rymmer jag gärna! Spännande att kika ut ifrån balkongen på alla barn o träd

Se jag går längs staketet!



Vardag hos oss! Elian leker med toalettrullar, jag försöker få vara ensam på toaletten men alla kommer alltid in, så vi är oftast på toaletten alla tre =) 


Tuff present ifrån Bestefar som är polis! ( varit i USA)



Annie smygfotar

tagen


Hittade denna på http://annieds.blogg.se/ ( Annies blogg) o upptæcker att hon lekt paparazzi, haha snodde bilden såklart!

ärenden

SIBA i Oslo har iaf ett kösystem med nummerlappar, bra! Fick nytt minneskort så nu fungerar kameran igen men några bilder som låg i det gamla är förlorade. 


På SIBA

Vi har fixat saker idag, post, bank, hämtat ut Eivinds pass o annat. Sen skulle vi käka på vårt ställe KOKKAMOKK men då är köket stängt i juli för att renoveras så vi hamnade på PEPES pizza, gott men jag mådde lite illa. Elian sussade skönt tills vi skulle hem igen o han blev GLAD över sin röda ballong.

Nu käkar han fruktbitar bredvid mig o jag väntar på en tjej som ska köpa amningskudden. Har sålt massor på internet, jätteskönt att spara plats. Man shoppar ju ändå en del nytt om man får en till bebis längre fram, iaf vi. Jag ska nämligen satsa på en prinsessa då =) Men en prins är så välkommen också såklart, tufft med småbröder =)

Sover sött ute med lånad filt men jag blev kall så vi fortsatte att äta inne!


Här ser ni mitt hår, slingorna! De blev bra, nästa gång blir det ännu finare då jag slingar om ca 8 veckor, då blir effekten av helfärgen helt borta.

Nu kom damen o köpte kudden o det började ösregna i samma ögonblick. Stackars, hon skulle ha fått en påse eller så. 

28 minuters kö hos CANON

sånt gillar jag inte, o inget svar.... Testade ett annat nr nu o sitter i samma kö låter det som om jag ska avgöra med tanke på musik o så.... GAAAAH!

skriknatt

Det hällregnar ute o jag dricker välling. Elian har skrikit o vaknat hela natten o E har tagit honom o sjungit o strukit över ryggen, men jag har legat vaken o hört o tänkt på livet. Så kl 5 fick Elian amma lite o somnade om till 6. Idag ska jag vila vila vila, vi behöver det allihopa. Men förstår inte hur Elian kan vara så piggelin då han skrikit hela natten? Han verkade verkligen hungrig klockan 5 så då fick han äta. Ikväll ska vi ladda med mer gröt.

Elian äter förresten allt han får! Fullkornsgröter med smak, utan, olika märken osv, det är jättekul!

sängdags

Nu ska jag lägga mig o läsa MAMMA, är så trött så ögonen faller samman. Imorgon är planen ev IKEA men vi får se, skönt att bara vara känner jag!

dagen

Jag hade skrivit långt om idag så försvann allting... så tråkigt! Försöker börja om:

Kom iväg i sista sekunden till frissan, men hann göra som planerat gå snabbt ( nästan sprang sista biten) o köpte med en kaffe innan jag sprang in två minuter försenad. Fick lyxbehandling, massage, kur o massa blader att läsa. Sen kom E o E o hälsade på då jag varit borta 2.5 timmar. Så kul, jag ser E parkera, ta med sig Elian på höften o komma in.

Så frågar jag vart vagn, skötväska o allt är så säger han: oj det glömde jag! Jag ska bli lite, men bara pyttelite som E inte släpa med allt men iaf det viktigaste =) 



läste denna!

Sen åkte vi o handlade, massa frukt o grönt o nu har vi ätit kyckling med stor sallad. Mår inte så bra av det vi ätit sista tiden, langos, kebaber o pannkakor =) 


Så här fin är jag med folieslingor =) 

Mina killar:


Allt fotat med min mobil, just nu då jag skulle lägga över bilder så står det i displayen på min nya kamera: spärrat minneskort, maximal otur? De säger på SIBA, ring CANON o undrar när jag är i Sundsvall nästa gång. Helt galet.... Allt ska krångla.

Men det finns värre saker som kan ske, jag är otroligt tacksam över att min familj är frisk!!!!!!!!

"Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig detsamma mer "

Alf Henriksson

lunch!




Smaskigt med lunch!


varma tankar

Idag går alla mina tankar åt mina vänner som har det svårt...

regn

jag är så less på regnet nu, behöver sol! Förut klagade man på hettan men jag hade hellre haft den än detta.... jaja nu reser vi om bara någon timme. Hem o ladda inför segling. Vi har också planer på att få rutiner på Elians nätter igen, därför längtar vi hem också. Ha hans rum, säng o allt. På resan nu har det gått sådär men vissa kvällar går det bättre än annnars. Idag bet han ett stort blodigt hål i mitt bröst. Vissa dagar ammar han knappt o vissa dagar massor. Ni som vill veta mer än det jag skriver om vårt liv o amning, det kommer tyvärr inte att hända. 

O ni som tycker saker som är negativa kan hålla det för er själva. Ingen är perfekt, inte jag inte ni. Men ni väljer att läsa min blogg om mig o vårt liv så då tycker jag ni kan respektera vårt liv för vad det är. Det är MYCKET jag ej skriver o det förstår säkert de allra flesta. Den här bloggen är för min familj o för oss för att ha kvar o se tillbaka på.



Ni andra som läser är underbara!!!!

Morfarsmys!

Olearys igår!

Nu är vi hemma igen. Jag drog iväg o shoppade kamera ( fick stå i kö i 40 minuter på SIBA, DÅLIGT!!!!!!!!) o sen shoppade jag på Willys, barnmat! Killarna sov då jag kom hem, nu är Lilleman vaken o E trött på soffan. Vi ska äta pannkakor med Morfar strax. Yummie, så går det med min diet haha. 


Imorse. Elian älskar Morfar, han kryper efter honom o vill komma hela tiden. Tror rösten är spännande, men såklart känner han att det är hans Morfar som barnvaktat hela gatufesten förutom en kväll då Moster fick äran!


Ny kamera, Elian ser skeptisk ut men han vänjer sig. Han fotas ju en del... Här totally nyvaken.


kurera

Oj så trötta vi är idag!!! Igår var det supermys med filmer o godis. Idag är det höstväder igen o vi kör hem ikväll. Idag är planen att packa, dricka mycket vatten o äta nyttigt, vara med Morfar o shoppa hem lite barnmat, disktrasor ( älskar Wettex =)) o evt köpa en ny kamera. Jag orkar inte något mer. Är så himla sliten. Men imorgon vaknar vi hemma i Oslo - DET ska bli så mys!!!!

Elian vaknade o skrek inatt o ville ej sova. Superpigg klockan 5 o jag o E är trötta o sover på skift. Småbarnslivet =) 



Har kikat på rosa kameror hit o dit men denna finns på Siba till reapris o verkar vara den absolut bästa! Så vi kör på den, har varit väldigt nöjd med min Canon tills usbkabeln började krångla!

mellanlandar hemma

o Elian käkar. Sen ska vi hyra film o köpa godis o åka till syster!
Otroligt fet men god mat på Olearys har vi käkat, superhungriga. 

Charlotte o Caroline körde hem förut, tårfyllt avsked som alltid. Känns helt fruktansvärt att veta att jag ej får se C på LÄNGE nu men jag är så LYCKLIG över att hon är min vän o syster. 

tillbaka till nuet

ÄLSKAR att ha min klump att komma hem till. Det är han som betyder ALLT för oss. Tack för att du är vår skatt.

Du är så duktig att vara med människor o älskar att hälsa på o möta nya upplevelser, det underlättar verkligen då vi reser omkring som vi gör. 


Här står Elian med fjärrkontrollen o håller i sig lite med en hand på soffan.


Supertjejen som tagit Elian massor! Jag satte en blöja på hans huvud, smurfen vår =)


Tjejebesök! jättemysigt, käkade nachos imorse o hade tjejsnack. Elian sussade i vagnen men vaknade efter en timme så Tina fick känna på honom =) 

partaj!!!


Bröder

Jag o min "lillasyster", världens bästa!


Tokig bild! Tina blir anfallen. 



Jag ser något förvånad ut. 


Stackars man....






crazy!

Denna jättesnopp låg ute på stan, tydligen har de haft rodeo på den. Helt galet! var tvugna att föreviga den på en bild. 



provocera

Igår på förfesten, tänkte nästan lägga in det o skriva: NU ska jag amma ( för att retas med de som lägger sig i ), efter alla drinkar. Men såklart gjorde jag inte det, Elian sov sött o vi hade superkul o spelade spel. Igår var helt klart den bästa kvällen. Men idag är det SKÖNT att gatufesten är över =) 



besök!!

Vi blir så glada över att få besök då vi hinner. Nästa sommar ser jag för mig att vi kan bo i stugan o ta emot allt besök där, sen åka in till stan o bara strosa. Nu flänger vi som galningar. 

Angelica!



kusiner

 


igår

Hos bror!!!
Manne, jag, Linda, Hannes, Morbror Martin o Elian.
Jättemysiga krampojkar som jag möter alltför sällan.... Man missar så mycket men får vara glad över att de mår så bra o är så underbara.



en sista kväll

en sista kväll

jag med en jordgubbsdrink. Vi går ut en sväng ändå!

blåtira

vår käre son har ett blåöga. Mycket knall o fall då man lär sig stå =) 
Nu har han käkat mat o Angelica kommer o hälsar på. 
LOVELY att möta syskonbarnen Manne o Hannes förut. Bilder kommer. 



gå många steg

nyss brände denna skatt av massa steg med fotpallen som stöd här i vardagsrummet. Massa massa steg o då han stannade vinkade han åt mig. Älskade son - du betyder ALLT för oss! 
Idag ska vi träffa bror + familj, de har jobbat i veckan så jag har ej hunnit möta dem ännu.


I pyjamasen 

Kryper SNABBT nu!

Fredagsnatten

Gårdagen blev verkligen blöt. Det hällregnade o ingen taxi fanns att få så vi gick in till stan ifrån förfesten hos Angelica. Sen så kände vi ganska snart att vi ville hem jag o E o idag tror jag att jag kan säga att vi skippar kvällen ute. Iaf jag, jag ska vara hemma o MYSA!!!! 




Min look i regnet.


Vi på Bishop, köpte två öl, tog en slurk o åkte hem,





våta lockar

Lockigt hår av regnet! Jag o E ska sova nu!
KRAMAR!

babyträning!

Nu kör Charlotte ett pass här med Elian på höften!

Torsdag!

Igår sov Elian hos sin Moster o STORtrivdes! Vi grillade allihopa sen in till stan o så sov jag med Syster o Elian o kom hem vid 12 till resten av gänget idag. Nu har jag o E en stund ensamma, Elian sover på balkongen så vi har sovit en stund. 



Min BÄSTA syster!!!

Gott med grillat!

Kärlek!




Långväga gäst! Håvards väninna Kristine kom igår.
Vänner!



Solig dag!

Nyvaken kille hejar på Pappa, Onkel, Uffe o C som körde gummibåtsrace!



Laget!

Vi myser!!

Kameran har mest hängt på ute i vimlet!







Nya äventyr!

Nu ska vi ut o grilla på landet i solen!
LOVELY!

Party!

Party!

Systrar myser!!!!



ALLA!!!!!



för lite tid

jag känner att jag ej hinner med allt jag vill. Får sluta semestra i Sundsvall om jag ska koppla av =) 

natta!


Vi idag!

Nu ska jag lägga mig efter grillande i Viforsen

Kärleken i vårt liv!

hår o lycka!

Jag hade ingen ro att läsa ikväll, nu har jag istället suttit o kikat på gamla bilder. Jag ser att jag strålar av lycka på bilder med mina E o känner en tacksamhet. Tänk all sömn jag missat men så mycket annat jag vunnit.

Ser hur roligt mitt hår såg ut när det blev missfärgat o nu har jag sparat utväxten aningens för lite för att det ska bli bäst möjliga resultat på måndag då den ska slingas. Längtar massor. Mellanlängd + utväxt = inte den bästa kombinationen. Men vad gör det, jag är så himla LYCKLIG för att jag har VÄRLDENS bästa E! Tack för att du gett mig Elian.

Nu tvingar jag mig själv att lägga mig. Lite irriterad över att jag ej kan smsa, E skickar massa sött som kommer klumpvis då jag ej verkar ha mottagning??

stulit

snodde bilder ifrån AnnaStina på mig ifrån i fredags:

168397-485
Typiskt mig,  fixar ofta saker...! E är inte Mr Fixer i vårt hem.

168397-484

Älskade denna bild, visar så starkt hur mysigt vi har det tillsammans.

Foto: AnnaStina ( gizmolinas.blogg.se )



strand

Imorgon planerar vi stranden om fint väder o sen grilla o övernatta i stugan. Det verkar bli SUPERväder i veckan. Ska du gå på Gatufesten???!

Nu: MAMA o organisera kläder.

Ps. min mobil är helt crazy, sms går ej att skicka ibland o jag kan ej ringa. Men ibland fungerar det. Så ni vet...
Jag vill GÄRNA möta mina girls på gatufesten, kommer hålla oss med familjen då vi har med Onkel också men på festkvällarna ska vi försöka kika in o mingla.

Jag älskar min familj!!!

Den här dagen har varit fantastisk. Elian vaknade vid 6 o sen somnade vi om vid 8. Sen tog Morfar gullet då jag körde till Barnens Hus o shoppade den stolen som använts hela dagen vid måltider o sen väckte vi killarna o körde ut till Syster med familj. 

Jättemys o jag såg massa fina bilder i mitt huvud men jag fotade inte en enda bild, det återseendet får stanna i mitt huvud. Älskar allihopa o det var så mys att få gå en miniprommis bredvid världens bästa syster då killarna o Alice åkte o badade. Sen massa lek ute, fotboll dominerar i denna familjen =) 

Sen körde vi in till stan så Håvard fick gå till frisören o jag o E gjorde snabba ärenden på torget. Sen tillbaka till "landet" till Morfars stuga ( min stuga) som han fixar åt mig. Helt otroligt vad mysigt det kommer bli!! Köket med vackert trägolv o nytt kakel o jag blev så glad. Ser i mitt huvud hur vi myser på tomten med vitmålat staket ( i framtiden) o grillar o njuter av lugna soliga kvällar... Jag är så tacksam! Vi åt grillad kyckling med tillbehör o Elian käkade o käkade bröd o köttfärssås o spagetti.

Nu sitter jag hemma o har sovit en stund med Elian som ammade. Han var helt slut o orkade inte äta gröt, han tvärsomnade i bilen men tokskrek hemma sen, tror han har lite ont i magen. Killarna + Morfar är ute på galej =) E ville visa Håvard stan. Helt okej för mig som är toktrött. 


Elian har krypit i gräs HELA dagen lång!



På väg ut!

SOLIGT SUNDSVALL!

Lovely väder o resan gick toppenbra! E körde hela vägen o vi pratade o skrattade.

Jag har kört på mina gamla hemmavägar med hög musik o shoppat barnstol på barnens hus, nu käkar Elian nöjd i den =) 

NU ska vi ut till syskonbarnen!

AJ

Har tvättat hans bilsätesklädsel o Fy *** vad svårt att få fast o ihop allting igen. Min rygg har nästan gått av känns det som... Nu badar killarna o jag ska ta på mig pyjamasen o fixa det sista. 

bilder!


Elian o Pappa ser på bildspel på vårt liv tilsammans med musik. Han ÄLSKAR det!

semester!

jag kommer nog inte nås på mailen under semestern, vi får se! Så ni vet om jag ej svarar. men kommer blogga då o då =) Som vanligt!

vi åker!

Nu mår jag bättre, vi gick ut o lunchade på Kokkamokk o trodde Elian skulle sova men nej då...Han var med i käkade bröd o aioli o nu sover han ute på balkongen. Jag måste börja packa, för klockan sex kör vi till Sundsvall. Min mjölkstockning känns ok, har massa varma kläder o Elian ska få äta innan vi kör. 

Tuffingen igår!
 Min kamera är så dålig så nu MÅSTE jag shoppa en ny i Sundsvall, därför jag ofta fotar med mobilen då sladden är glapp på kameran då man ska föra över bilder.

Övetrtött

Solglasögon o cappuccino blev min räddning idag. Endasr rouge o lipgloss till, skönt!

Haha jag har denna väskan JÄMT nuförtiden...

Att le räddar alla dagar, man mår bättre! innerst inne önskade jag bara att Elian skulle somna =) 

Nu: PACKA!

då man ej kan sova....

Jag hann också läsa hela Family Living som AnnaStina postat till mig med massa små postitlappar med hennes kommmentarer i! Nätshoppade lite också....

Klicka på bilden för att se produkten i förstoring.
Vi ska ha ett ord i hallen, FAMILJ jag tyckte idén var så kul. Sen ett rosa citat i sovrummet. Det får ni se då jag gjort färdigt därinne.


Dessa sängkläder fyndade jag på rea.

Bilder ifrån myfirstroom.se



ringjakt!

Inatt då jag ej fick sova så letade jag igenom hela badet efter min ring. Inte förlovningsringen men min "höggravidring". Smsade Charlotte eftersom hon var på besök mitt i allt flyttande o tänkte att kanske hon fick med den hem, men inte... Jag letade i alla lådor imorse nu igen i kök, dammsugarpåse, överallt! På micron på en bricka brukar den läggas då jag diskar men nej... så skakar jag på micron o den ramlar fram. JAAA! Lycka!

Elian ser på barntv på fyran o har nyss druckit lite fullkornsvälling, mysigt. Jag älskar att vakna med honom i sängen. Imorse låg han länge utan pyjamasen o jag masserade o pussade på hela hans lilla kropp. Så kryper han upp o får pussar av sin Pappa, sen mig. Det är värt att vakna klockan 6 bara man får all denna kärlek.

morning!

Jag somnade inte förrän kl 2 inatt, förstår inte vad som händer med mig. Känns som om jag tror att Elian ska vakna så jag lika gärna kan vara vaken. Inatt tog E honom massa gånger o klockan 5 fick han mjölk. Jag var rödflammig o hade jätteont i ena bröstet så det var ett must, har haft mjölkstockning tidigare o trots att jag tog ut det värsta innan jag la mig ( av mjölk) så var det sprängfullt i båda två redan vid tre.Efter 5matandet somnade  om en timme o nu är vi uppe o leker. Han går o går. Så himla spännande tycker han. 

Svällda ögon ska kureras o magen behöver välling så nu ska jag fixa det. Söndagen ser ut att bli solig/molnig o inget regn. SKÖNT!