Hur gick det?

Elian kom ut och ville ha ny blöja och startade sen sin vanliga kvällsgrej... Jag smsade hem E som åkt iväg i god tro och kört radiostyrd bil ( han är en evig optimist!). Så kom han hem och körde nattaracet och jag ammade Ella. Tore tittade på karusellen och jag bad honom förklara för E att KONSEKVENT is the shit. Elian är ju trött och han ropar Mamma med en bestämd och nästan komisk röst...

Skulle jag ha gått upp då så är kriget förlorat. Då kan han ropa på vem han vill och så fungerar det ju inte då man ska SOVA. Det gick fint tillslut och sen slocknade även Ella i min famn och sov vidare i sin säng. Hon har vaknat två gånger för matpåfyll inför natten och jag är NÖJD med kvällen!

Har hunnit byta sängkläder, vikt lite tvätt och bara varit. Så FANTASTISKT SKÖNT!

Nu ska jag se Greys med tända ljus och sen sova. Måste bara fråga om ni som bor i Oslo vet om att Svenska Kyrkan firar Nationaldagen på lördag? Om inte så får ni här lite info:

"17:00-20:00
Vid, förhoppningsvis, bra väder startar firandet vid flaggan på gräsmattan på kyrkans sydsida. Där blir det brasskvartett, körsång, tal av ambassadör Michael Sahlin, gemensam nationalsång mm. Därefter förtsätter kyrkans tre körer kammarkören, ungdomskören och barnkören i kyrkan där barnkören framför dramtiserade Astrid Lindgrensånger och de övriga bjuder på svenska sommarsånger och vi får alla sjunga "Den blomstertid..." Så fortsätter samvarin med kaffe med nationaldagsbakelse i församlingssalarna."

Hoppas vi ses där! Jag funderar på att dra igång en "Svensk" buffé med sill, potatis och en god sallad + grillkorv åt barnen på dagen. Sen jordgubbar och grädde. Låter inte det som en ny tradition hemma hos oss? Måste prata med E.

Njut Kvällen!

//


Kommentarer
Postat av: wojtan

Hej

Jag förstår om du har det tufft nu med sovningen. Vi sliter enormt här hemma också och att få skippad egentid och dålig nattsömn är verkligen frustrerande.

Min yngsta tjej sov 12 timmar i sträck varje natt från 1 veckas ålder tills hon var 4 månader. Jag var megalycklig och trodde att jag fått världens enklaste barn!! De senaste 2 åren har hon inte sovit en enda hel natt!

Som tur är sover 5 åringen hela nätter i sin säng numera. Henne mutade vi med 2 kr/natt. Hon sparar till en häst så den mutan gick vägen :)



Kram Åsa

2009-06-03 @ 22:43:09
URL: http://wojtansblogg.se/wp
Postat av: AnnaStina / Gizmolina

Vackra darling !



Låter som att du har haft en jobbig kväll. Kom ihåg att du är en FABULOUS mama ! :) Och TUSEN TACK för din FINA kommentar hos mig, den värmde mitt hjärta i kväll ! :) (Johanna har varit vaken galet länge och haft hur kul som helst men jag behöver ju jobba..)



En vän ringde mig idag och tipsade om firande i svenska kyrkan (hon sjunger i deras kör) och jag tror vi ska gå dit så det vore kul att göra sällskap ! :) och vilken fin tradition du planerar att starta upp. Du är verkligen ett energi-knippe !



Sov nu så jätte gott ! Puss ! :)

2009-06-03 @ 22:58:11
URL: http://gizmolinas.blogg.se/
Postat av: Okana - lyckligaste blivande mamma

Jättefin bild på er två :)

2009-06-03 @ 23:01:59
URL: http://zlatnaribica.blogg.se/
Postat av: Magda

Hej. Börjat nu läsa din blogg låter väldigt intressant. Måste säga att den bilden som du har lagt upp är jätte fin.

Hoppas du får ett bra firande du den 6 juni.



// Magda

2009-06-03 @ 23:27:10
URL: http://magiie.blogg.se/
Postat av: mariann

Høres slitsom ut med dette Elian-styret. Håper for deg og dere at det snart ordner seg. Men det virker som dere er på g med det :-) Så koselig med svensk nasjonaldag på lørdag. Vi reiser til Sverige i bryllup... om du har tid så send meg gjerne disse mat-shopping-tipsene... Vi skal så klart harryshoppe litt på veien :-) Nattis.

2009-06-03 @ 23:34:18
URL: http://hjertets.blogg.no
Postat av: Anonym

Du är duktigt

2009-06-03 @ 23:45:17
Postat av: Sandra♥

gud så söt bild :)

2009-06-04 @ 00:05:18
URL: http://lovebysandra.blogg.se/
Postat av: Isa

Jag förstår attd et är jobbigt med kvällarna som går åt till nattning! Jag kanske har missat några tidigare inlägg men har ni skippat middagssovningen för E? Annars är det nog dags för det med tanke på hans svårigheter att somna på kvällen.



Vi har haft ganska jobbiga övergångar mellan sova middag/inte sova middag men det har stabiliserat sig ganska snart och sen har båda barnen sovit jättebra mellan 19.30-06.30, underbart skönt för alla!



Lycka till det kommer att gå jättebra!

2009-06-04 @ 07:43:16
URL: http://isas.blogg.se/
Postat av: Elin

Härligt med svenskt firande. Låter lockande, kanske vi ses där ;o)

2009-06-04 @ 08:57:49
URL: http://droschmeister.blogg.se/
Postat av: Kattis

Hej! Ville ge lite tips om nattning. Har en tös på 2,5 (och en på 6 månader snart). Hon hade lite svårt att sova ett tag men då började dagmamman låta henne sova på fm bara 30 minuter. Det gjorde susen! Nu är hon trött vid 19 igen och det är inget gnäll. Så prata med dagis, kanske han kan sova på em men att de väcker honom efter ca 30 minuter.

Lycka till!

2009-06-04 @ 20:11:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0