Dessa besök på förlossningen ;-)

Nu har vi plockat in maten i kylen och potatisen kokar. Elian är på väg hem, det är Bestemor som hämtat på dagis idag! Imorse då jag bloggat la jag mig igen och lyckades somna om mellan 6.30-7 men sen hade jag ont igen. Ringde förlossningen då jag trodde att vattnet börjat sippra. Kändes onödigt att åka in IGEN då jag vet vad värkar är och det hade jag ju inte. Men hela natten hade jag nästanvärkar... Men de sa beslutsamt att evt vattenavgång måste kontrolleras så vi fick packa väskan och åka in. Mormor låg i supermigrän så E lämnade först Elian på dagis.

På förlossningen konstaterade vi ingen vattenavgång men är jag det minsta osäker igen ska vi åka in. Jag skrattade och sa att nej nu kommer jag inte förrän det är dags och jag har täta värkar, men de poängterade verkligen hur viktigt det är att man kontrollerar allt och sa att jag gjort riktig. Man känner sig dels dum som har så ont om natten men att det försvinner dagtid och sen är det ju urtrist att sitta i ett rum med ctg och bara vänta... MEN bebis mår bra och happy nyheter: Jag behöver INTE ligga ned.

Då jordmor undersökte mig var min status som tidigare och hon tyckte inte att jag behövde ligga ned hela tiden hemma. Jag får ju mer smärtor i nacke av att inget göra samt att det inte beräknas som farligt för mig att föda nu. Jag blev SÅ glad och har hela veckan diskuterat med Mormor och E och mitt argument har varit att är hon redo så kommer hon. Magen är superlåg, jag har massa ont, sammandragningar och hon är fixerad och har sjunkit långt ned. Så jag är inte alls orolig om hon kommer nu. MEN jag tror heller inte hon gör det för detta beror nog på att jag fött tidigare, all träning som magen utför. Men då E hörde ifrån en jordmor senast i lördags att jag skulle ligga ned så är det klart han är orolig för både mig och baby. Summa sumarum, jag kan göra det jag orkar en liten stund till - skönt! MEN nätterna kanske fortsätter som de varit och då blir man såklart reducerad.

Oj jag tror Elian kommer nu? Har toklängtat efter honom idag så nu blir det kramkalas sen dinner.
Hoppas ni har en underbar dag!


På väg in imorse.


Ganska less MAMA ;-)

FÖRLÅT alla underbara vänner / familj som ringt / smsat senaste dagarna. Att ligga n
ed och bara vänta har varit mycket svårare än jag trott så jag har varit lite låg. Jag uppskattar enormt alla tankar! Idag känner jag mig så fylld av energi igen, det behövs.

KRAM


Kommentarer
Postat av: jackie

Vilken fin blogg du har! Titta gärna förbi våran, en av sveriges pouläraste bloggar! http://www.pixation.se/blog

2009-01-07 @ 16:57:08
URL: http://www.pixation.se/blog
Postat av: naddie.

känns konsigt att du förmodligen får se er prinsessa innan min kommer och jag har ändå BF 1 dag tidigare än dig :Pmärkligt hur kroppen fungerar!KRAM

2009-01-07 @ 17:00:26
URL: http://naddiegoespublic.blogg.se/
Postat av: Johanna

Det är som när man ska gå till läkaren, man har superont när man ringer in och bokar tid, sen när man väl får tid och kommer till läkaren, så har det onda gått över. "Typist", som min 2åring skulle sagt.

Sipprar det vatten lär du garanterat märka det... det sipprar liksom inte lite... Och som du själv säger, hon kommmer när hon är redo, sedan spelar det ingen roll om du har ont eller miljoner sammandragningar eller är fixerad. Hon kommer när hon är klar!

Men samla krafter, ät pasta! Å ngr köttebullar!

2009-01-07 @ 17:14:37
Postat av: tekAnna

Hej,

Här är en till svensk i Oslo som läser din blogg då och då. Nu är det förstås extra spännande när du snart ska föda. Vill önska dig stort lycka till! Förstår att du är less på att vänta, så jag hoppas den lilla prinsessan tittar ut snart. (själv har jag en liten prins på 5 månader).

kram Anna

2009-01-07 @ 17:15:20
URL: http://www.tekanna.com
Postat av: Anna

Med mitt andra barn så trodde jag att vattnet gått... Sipprade rejält. Väl inne på BB så ansåg de att vattnet INTE gått då det inte kom något på den fina gröna duken man fick ha mellan benen...

Hade dessutom värkar.

Fick åka hem.In dagen efter igen med tätare värkar.

Hade inte öppnat mig ngt så de skulle skicka in mig igen. Påpekade att det fanns frågetecken om vattenavgång....

Eftersom inget UL gjorts för att bekräfta detta så gjorde de det och konstaterade -för lite vatten!

Alltså vattnet hade gått....

Här hade de undersökt och grejjat, vilket INTE skall göras efter att vattnet gått!(baccilusker)Efter 3 dygns värkar och 80 timmar efter att vattnet gått föddes lilla Ester!

Torr som tusan kom hon ut via snitt!

Min kropp startade aldrig riktiga värkar och jag öppnade mig inget.SÅ:

Lita på dig själv och dina känslor. Lyssna på DIN kropp. DU känner den bäst!Redan INNAN vattnet gått så pratade jag med min BM om snitt eftersom min pappa just hastigt gått bort och jag kände att min kropp INTE skulle klara av en vaginal förlossning efter den stora sorgen.

Nu i efterhand inser jag att jag skulle stått på mig ännu mer. JAG hade rätt.Men men, Ester är nu 8 månader. Lillasyster till en Gustav som inom kort blir 2 år! Världens stoltaste storebror.Lycka till !

Många kramar.

2009-01-07 @ 17:16:53
Postat av: hannie

jag hejjar på dig och bebis härifrån och ska tänka på dig på nätterna när jag med varje kväll sitter vaken av smärta. Du är i alla fall inte ensam.kram

2009-01-07 @ 17:28:04
URL: http://lilalbaby.blogg.se/
Postat av: Malin

Skönt o höra att du mår bra och att du får röra lite på dig. Ibland blir det nästan värre av att bara ligga och inte göra någonting alls.Var rädd om dig!Kram

2009-01-07 @ 17:30:51
URL: http://chainsawy.blogg.se/
Postat av: Becka

Hej! Lycka till :)

Läs gärna min blogg, puss!

2009-01-07 @ 17:33:07
URL: http://brunettbeckas.blogg.se/
Postat av: Johanna

Sänder styrkekramar!

2009-01-07 @ 17:40:05
Postat av: Jonas

Lycka till!

2009-01-07 @ 17:43:44
URL: http://jonalius.blogg.se/
Postat av: Albin - Bibloggen

LYCKA TILL! =)

2009-01-07 @ 17:47:44
URL: http://siigutarious.blogg.se/
Postat av: Albin - Bibloggen

LYCKA TILL! =)

2009-01-07 @ 17:47:45
URL: http://siigutarious.blogg.se/
Postat av: Albin - Bibloggen

LYCKA TILL! =)

2009-01-07 @ 17:47:48
URL: http://siigutarious.blogg.se/
Postat av: angelica

åh vännen hoppas hoppas lill flickan kommer snart så du slipper ha ont. har tänk på dej mycket idag ch nästan trott att du kasnke var inne på förlossningen när du inte blogga på många timmar :) vila nu och mys med din kära familj! längtar tills vi kan ses här hemma i svea. puss och kram

2009-01-07 @ 17:54:48
URL: http://angelicatherese.blog.se
Postat av: sessan ♥

Skickar MASSA ENERGI till dig hjärtat!!& jag förstår hur less du är på allt in & ut, jag höll ju själv på så fram till dom satt igång mig faktiskt 3 veckor före termin. Jag var så utmattet då av NADA sömn, ont & all oro, så för att jag skulle orka en födsel var det bästa lösning ansåg man då. Något jag faktiskt var glad för!!Dina tankar runt att lämna Elian vid födsel förstår jag ABSOLUT!!

Tänk våra killar som var så stora & ÄNDÅ så kunde jag känna snev av detsamma. Ännu värre var att Amadeus har sån sjukhus skräck att jag bara fick ett besök av han en kort stund, för så måtte han ut..... MEN, inte att glömma!! Det blir desto underbarare att komma hem gumman.Stå på hela lilla familjen, nu är ni snart på målsträcket även om dagarna sniglar sig fram.Miljoner STORA varma kramar ♥hmmm.... kommentaren fastnar på vägen!??? BEKLAGAR om du fick flera pga detta.

2009-01-07 @ 17:54:55
URL: http://sessanochprinsessan.com
Postat av: Leila =)

Hej! Nice blogg du har :) jag undrade bara, hur blev du så känd? Helt otroligt faktist! Några speciella tips ? :DKRAM!

P.S; LYCKA TILL!

2009-01-07 @ 18:18:27
URL: http://leilaah.blogg.se/
Postat av: tini

goood luckc ja!

2009-01-07 @ 18:21:35
URL: http://kissme.blogg.se/
Postat av: Suzanne

Underbart vacker är du gumman trots allt ont som du nu har!

Jag skulle vilja se fina helkroppsbilder på dig o magen såsom du gjorde m Elian i magen. Då är det så mkt lättare att se hur magen sjunkit o.s.v.

Minns att jag påpekade en dag om att din mage sjunkit så mkt när du väntade Elian, du sa "Tycker du" och bara 2 eller om det var 3 dgr efteråt så föddes lillis!! =)Stor Kram!

2009-01-07 @ 18:25:18
URL: http://snuzen.blogg.se/
Postat av: Jessica

Kämpa på gumman. Du vet ju att du kommer att få en underbar liten tjej som jag längtar så till att få träffa:) Love you:)

2009-01-07 @ 18:26:07
URL: http://jessicaengstrom.blogg.no
Postat av: Becka

Åhh...det verkar ju kunna hända när som helst!! Vill bara önska dej lycka till i det som ligger framför dej och din familj!

Vilket mirakel att få en liten människa!! :)Och när du väl ligger där så håll ut, kämpa på och tryck ut henne! ;)

Håller tummarna för att allt ska gå bra!

2009-01-07 @ 18:29:30
URL: http://beckasinnet.blogg.se/
Postat av: Ninni

Hoppas den kommer snart då :D

2009-01-07 @ 18:34:56
URL: http://ninnisnackar.blogg.se/
Postat av: Elin

Åhhh..va mysigt att eran lilla tös snart här ute hos er :-) Hoppas ni har en mysig kväll!

2009-01-07 @ 18:50:07
URL: http://elincecilia.blogg.se/
Postat av: loisa

på de sista tiden har jag börjat läsa din blogg men jag visste inte att du var gravid :O

2009-01-07 @ 19:08:14
URL: http://loisaeriksson.blogg.se/
Postat av: Mia

Ohh, vad spännande = )

2009-01-07 @ 19:13:54
URL: http://mittlovelylife.blogg.se/
Postat av: linnea

hej!

du har säkert hört det tusentals gånger men jag måste också få yttra mig:DAMN vad vacker du är! likaså din man och din son.

fantastiskt fn familj! tusen lyckokramar med allt!

/Linnea

2009-01-07 @ 19:21:41
URL: http://bowforme.blogg.se/
Postat av: sessan ♥

Grrr... Jag avskyr kommentar system som hänger!! Ser ju helt menlöst ut med alla dessa kommentarer :(

Kan du om du har tid & ork ta bort ett par, minst fnissPussigull

2009-01-07 @ 19:28:41
URL: http://sessanochprinsessan.com
Postat av: Petra

Är precis i samma situation som dig! Väntar mitt tredje barn som ligger jätte lågt och är fixerad om några veckor och kan inte sova på nätterna pga onda förvärkar/SD så jag vet exakt hur du har det. Jag har ont även dagtid så jag tror också att min lilla bebbe kommer tidigare än mitt BF 6 feb. Men var stark och kämpa på så har du din lilla sötis hos dig ganska snart! Det verkar på dig ändå som att du har bra sjukvård att tillgå i Norge och en suverän barnmorska. Var glad åt detta! Här i gamla Sverige är det ingen som höjer på ögonbrynet när man berättar hur det är. Barnmorskan säger bara att allt är normalt och inget behöver nånsin betyda nåt annat än att det är som det ska. Inga extra undersökningar här inte. Lite synd. Man vill bli tagen på allvar när man har ont, fast jag haft en normal förlossning tidigare. Jag ska nog också emigrera till Norge! Lycka till med allt och kämpa på...

2009-01-07 @ 19:30:21
Postat av: Liza

Hej Josefine!

Förstår att det måste vara svårt att vila/ligga o inte göra någonting, får själv ont i huvud/nacke då jag ligger för länge...Jag tror som du, hon kommer när hon är redo!Ha det fint!Mvh Liza

2009-01-07 @ 21:12:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0