ReCePt

Den räcker till ca 6-8 personer. |
200 g margarin eller smör 200 g fetaost hackad i små bitar, 3 st vitlöksklyftor 1 burk oliver svarta urkärnade |
Börja med degen. Förgrädda pajskalet utan fyllning, cirka 5-10 minuter i 225 grader. Fyll skalet med finhackad lök och finhackad paprika (inte för fint). Bryt isär champinjonerna i mindre bitar och steka dom tills det mesta av vattnet är borta. Lägg dom i skalet över paprikan och löken. Lägg den hackade fetaosten överst. Strö den rivna osten över. Handvispa ihop creme fraiche, ägget, vitlök och kryddor. Häll blandningen över fyllningen. Toppa ev. med oliverna (om man nu gillar sådana). Grädda pajen 30 minuter i 225 grader, tills den fått en fin färg. Låt den gärna stå en stund i eftervärmen. Serveras ihop med en sallad, t.ex. en tomat/löksallad. Använd en vanlig stor ugnsäker form. Ingen pajform. Den blir för liten. |
Men oj så gott det ser ut :) Det här måste jag ju prova :-D
gör det! :)
TACK gumman för receptet!!
Det lät verkligen supergott!!
Har aldrig varit nå stort fan av oliver så det skippar jag, men allt det andra *gud så gott* =)
Hoppas ni får en mysig fredagskväll!
Jag har precis fått hem min älskling efter 4 timmars övertid, så nu ska här mysas!!
PUSS