avbrott i sömn

Elian sov nästan en timme, gallskrek o ville komma upp. Spyr då jag masserar hans rygg. Hans mage var SÅ spänd... måste kolla upp detta. Han var så frisk då han la sig men väldigt slemmig då han kräktes... Bara lite snorig annars men nu lät det som om hela han är fylld av snor... BABY DARLING... Nu springer han runt toktrött i ny pyjamas o donar.. Hans mage verkar lite konstig...

Får fortsätta med julkort senare.
MYS ikväll nu!

Update: har googlat nu o många barn verkar kräkas vid förkylnin? Han har tidigare gjort det vid feber men nu säkert pga slem. Han är supersnorig o då han äter håller han andan. Någon som upplevt liknande? Vi skulle ALDRIG skicka honom på dagis om vi trodde han skulle kräkas eller hade magsjuka. Nu tror jag att om han är i fin form imorgonbitti som idag så tror jag att han orkar dagis o sen hämtar jag honom då han sovit. Men det beror helt på natten o imorgonbitti. Svara gärna om ni har erfarenhet eller så om barn som kräks vid förkylning. Han hostar inte.

Kommentarer
Postat av: Malin P

Inget kul, stackars Elian :/ Hoppas han kryar på sig !

2007-12-09 @ 20:27:03
Postat av: Emma

Jag tycker det låter som om han har tredagarsfebern (kan man ha flera gånger som barn).. Vår lilla Nova hade liknande syntom med hög feber trots alvedon.. efter ~3 dagar fick hon blekröda utslag på kroppen, som små prickar. När du skriver så känner iaf jag igen mig så mkt i det! Det är en vecka sedan hon hade det så det ligger så nära inpå. Hoppas han kryar på sig iaf! Kramis

2007-12-09 @ 20:35:28
URL: http://EmmaForPresident.blogg.se
Postat av: Iris

Även om dagis är en otroligt rolig plats för våra små älsklingar och dom har det bra där så måste man ta sig tid som förälder och låta sitt barn bli helt friskt. Det är självklart det alla föräldrar har i första tanken men ibland kallar jobbet och man tänker ju att barnen ändå har så kul där och nu hostar han ju bara lite.... MEN för mig som har mitt tredje barn på dagis nu så har jag verkligen lärt mig "tricket" vid sjukdom. Dagar inomhus hemma tills barnet vekrligen känns friskt! Ingen spya,rinnande snor eller hostningar. Då skickar man iväg ett glatt barn till dagis som inte kommer smitta andra eller komma hem med feber igen efter en dag.
Du är världens bästa mamma till ditt barn men som sagt det var bara ett tips som jag vet fungerar..att skicka ett "halvfriskt" barn till dagis leder bara till mera sjukdom efter några dagar,det blir bara en ond cirkel.

Hoppas din pojke mår bättre snart!

2007-12-09 @ 20:50:14
Postat av: Elin

Hejhej!

Min son Wilmer, 1½ år, spyr nästan jämt av slem och hosta. Vet flera kompisars barn som gör precis så också, så det är ingen fara.
Hoppas han kryar på sig!
KRAM ELIN

2007-12-09 @ 20:51:05
Postat av: josefine

jag skulle inte skicka dit honom halvsjuk, han har inte varit snorig eller något idag på dagen o mått toppen. Mitt jobb kommer aldrig före Elian. Så om han mår bra imorgon så tror jag han är frisk men hans slem gör så han kräks varje kväll kl 20. Vi får se, tack för tips!

2007-12-09 @ 20:59:32
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Anonym

Kolla upp ägg/mjölk allergi.

2007-12-09 @ 21:21:16
Postat av: Johanna och Viggo

Hej!
Jag kräks oftast när jag har feber än idag o har så alltid gjort. Så det kan säkerligen bero på febern som han kräks! Hoppas han snart är bättre! kram kram

2007-12-09 @ 21:32:07
URL: http://www.freewebs.com/vovvenviggo/
Postat av: natalie

Har inga egna erfarenheter av detta då Kaspian inte varit riktigt sjuk ännu att ge honom mkt vatten så han kissar mkt och lägg bok under benen på sängen vid huvudet.. hoppas han blir bättre snart! kram

2007-12-09 @ 21:52:02
URL: http://missmum.blogg.se
Postat av: Malin

Han är kanske allergisk, mjölk eller gluten.
Ni bör nog kolla upp det. Magen blir spänd då.

2007-12-09 @ 21:55:03
Postat av: josefine

tack för svar, ni är guld värda! Jag kan inte bulla upp sängen då han snurrar o snurrar om natten =) Så då får det motsatt effekt. Jag ska vänta ut slem, förkylning o vad det kan vara... Annars kräks han ju inte av tex mjölk o sånt.. KRAM till er alla FAB är ni!

2007-12-09 @ 21:58:18
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Linda Bunn

Din lille Prins reaktion är väldigt vanlig, särskilt med tanke på att Lilleman just börjat dagis. Med dagis kommer även förkylningarna som ett brev på posten. Att små barn kräks vid förkylning är heller inget ovanligt. Små barn kan ju inte snyta sig som vi vuxna gör utan sväljer slem och snor. Till slut blir det helt enkelt för mycket för magen och då kräks dom. Det är bara bra att det kommer upp och då känns det ofta bättre.När slem samlas i magen brukar buken kännas lite spänd/ hård. Jag tycker du ska se till Lillemans allmäntillstånd. Avviker det mycket från det normala eller är han pigg mellan varven?
Små barn kräkas ofta utav feber, det viktigaste är att han dricker och får i sig vätska. Köp gärna vätskeersättning på Apoteket, det kan va bra att alltid ha det hemma. Ge honom lite Nezeril eller liknande, för visst kan det vara svårt att andas när näsan är täppt och äter han dessutom är ju den andningsvägen också blockerad.

Hoppas Sötnosen kryar på sig!

Kramar KalmarLinda

Mamma till Christoffer, Carolina, Cevin, Cameron, Caitlin & Angel Cieran

2007-12-09 @ 22:23:22
Postat av: Malin B

Hej!
Inget roligt med förkylda barn...men dock så vanligt när de är på dagis.
Mina fyra barn har alltid kräkts vid feber, speciellt när den stiger fort. Det är nog inget att oroa sig för.
Sedan har jag fått ge kombinationen alvedon och ipren (full dos av båda två) för att det ska hjälpa att ta ner febern. Jag har fått den informationen av BVC och HC att vissa barn behöver både och för att det ska hjälpa. Dessa två preparat kompletterar varandra. Dessutom är det viktigt att ge nässpray (vet du säkert redan) för att undvika ev öroninflammation eller bara obehaget. Små barn andas ju helst genom näsan.

Hoppas han blir helt kryer snart och fira lucia utan snorig näsa!

Kram från Malin, mamma till fyra

2007-12-09 @ 22:53:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0