mitt i prick!

Nedanstående kommentar kändes SÅ rätt o jag tror jag faktiskt lyssnar till den helt o hållet. Elians bestemor undrade också om allmäntillståndet o Elian har varit glad, leksam o pigg då han dämpat febern med alvedon ( paracet i Norge) o då han hade feber var den ca 40-41 o han var knallröd om kinderna, grät o var helt slapp o då kan jag INTE inte ge alvedon. Så alltiallt tror jag detta är en dagissjuka som är vanlig. Fick världens finaste mail ikväll av en god vän o jag känner verkligen att ha kontakt med andra runt mig hjälpt o hjälper SÅ mycket då man blir Mamma.

Även om man i hjärtat älskar sitt barn, amningen fungerade ( i starten, det kan ju vara en jobbig grej om man har otur) o jag kände LÄNGTAN efter Mammaledighet o barnliv så behöver man ett nätverk tror jag. Mina vänner som smsade mig o beundrade Elian på besök. Släkt som bryr sig. Nya Mammavänner som blir GULD värda på en sekund då man inser hur mycket man faktiskt kan peppa varandra. Det är ju vi som är "ensamma" men så behövda den där magiska tiden 8-16 då Papporna var på jobbet. Många delar men nu menar jag första tiden o vi alla hade ganska lika fördelning av Mamma / Pappaledighet så jag talar för oss.

image2691
Elian ca 3 månader, här hade man inte en tanke på att Mammaledigheten skulle ta slut. Amning, promenader o bebissnack varvades med en STOR närhet o kärlek till sin partner, herregud vi hade skapat detta mirakel? OFATTBART än idag!

Vi alla ammade ganska länge så det binder oss ännu mer samman. Alla msn-kvällar då vi pratat i samma konversation o den ena springer ut o in o ammar, lägger barn o vi pratar om husköp, blöjor, rosa klänningar o annat. Jag ÄLSKAR att vara Mamma o vill TACKA för att man blir medlem i en UNDERBAR klubb då man kan prata om bajs o kräks med nästan vemsomhelst. Inte trodde jag att jag skulle diskutera bröst med mina nya väninnors sambos, men det blev så naturligt. Kroppen kan skapa barn, föda barn, ge barnet mat... Man blir mållös o upptäcker en ny värld.

Att hitta sig själv efter en bebis är också viktigt, ta den turen på stan de få timmarna då bebisen klarar sig med Pappan / annan trygg person o flaskan några timmar. Gå ut o ta en fika med dina väninnor o prata om ALLT annat än barn... ( Omöjligt?) =) Egentid med din partner, inte sluta att klä upp sig osv..

Oj vilket inlägg, men jag vill bara att ni ska veta att ni är SÅ värdefulla alla i min omgivning som bryr / brytt sig om Elian. Nu när min bästa kompis Charlotte bär på ett mirakel är jag SÅ lycklig över att få "prata" med henne ibland på msn o höra att allt är bra o jag LÄNGTAR tills barnet kommer o Elian får en liten "kusin". ÄLSKAR barnet redan, har jag gjort den sekunden jag fick veta. Tårarna rann o jag kände sann lycka.

Kort sagt: Ni Mammor, Blivande Mammor, Gravida eller kvinnor. PEPPA varandra i livet så blir det SÅ mycket roligare. Små överraskningar, ärliga komplimanger, tänk på din singelväninna lite oftare o förvänta dig inte så himla mycket. Livet blir så mycket roligare då - jag lovar. Omge dig med dem som ger dig energi o sänk dina förväntningar, men inte dina mål.

Här kommer kommentaren:

"Din lille Prins reaktion är väldigt vanlig, särskilt med tanke på att Lilleman just börjat dagis. Med dagis kommer även förkylningarna som ett brev på posten. Att små barn kräks vid förkylning är heller inget ovanligt. Små barn kan ju inte snyta sig som vi vuxna gör utan sväljer slem och snor. T

ill slut blir det helt enkelt för mycket för magen och då kräks dom. Det är bara bra att det kommer upp och då känns det ofta bättre.När slem samlas i magen brukar buken kännas lite spänd/ hård. Jag tycker du ska se till Lillemans allmäntillstånd. Avviker det mycket från det normala eller är han pigg mellan varven?

Små barn kräkas ofta utav feber, det viktigaste är att han dricker och får i sig vätska. Köp gärna vätskeersättning på Apoteket, det kan va bra att alltid ha det hemma. Ge honom lite Nezeril eller liknande, för visst kan det vara svårt att andas när näsan är täppt och äter han dessutom är ju den andningsvägen också blockerad.
Hoppas Sötnosen kryar på sig! Kramar KalmarLinda Mamma till Christoffer, Carolina, Cevin, Cameron, Caitlin & Angel Cieran"

TACK KalmarLinda! You made my day!

image2690
Jag sista dagen som gravid, dagen efter startade värkarna...

Kommentarer
Postat av: Evelina

Josefine, du ska veta att du har fått mig att se fram emot att bli mamma mer än vad jag gjorde innan. Du verkar vara en så BRA mamma och jag blir alltid lika glad att läsa om erat liv och se bilder på er.
Du ska veta att du inspirerar mig och med all säkerhet många, många fler!

Kramar!

2007-12-09 @ 23:17:11
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: Sofia S

Håller fullständigt med dig.
Godnatt-kram!

2007-12-09 @ 23:23:53
URL: http://sofiass.blogg.se
Postat av: Stina

Håller verkligen med om att vi mammor ska stötta varandra. Vi kvinnor/tjejer är så duktiga på att snacka skit om varandra, till och med de som påstår att de är vänner har en massa åsikter bakom ryggen på varandra. Varför är det så?
Jag håller inte alltid med om val som andra människor gör men alla gör det bästa de kan med sina förutsättningar. Har man en åsikt som man tycker är väldigt viktig kan man säga den på ett snällt sätt istället för att kritisera.
Jag kan bli väldigt irriterad när folk kritiserar dig och andra på bloggar. Vem har gett dem facit till livet? Vi borde lägga mer energi på att peppa varandra än att leta fel.
Tack för en blogg som alltid gör mig på glatt humör, jag beundrar att du till och med kan skriva om kräks och feber utan att det känns som att du är negativ. : )

2007-12-09 @ 23:54:05
URL: http://svenskhemmafru.blogg.se
Postat av: caroline

jättefint inlägg och självklart ska alla mammor stötta varandra. tyvärr är det inte så självklart för alla, så det är bra att påminna lite då och då. och man vet ju själv som mamma hur underbart det kan vara att höra att ett annat barn och har svårt att somna om kvällen eller svårt att få tag vid ammningen eller annat som gör att vi förstår att vi inte är ensamma.

2007-12-10 @ 08:06:30
URL: http://caleam.blogspot.com
Postat av: Anonym

2009-02-03 @ 08:51:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0