My day

Resan till Malmö: 
E skjutsar oss o vinkar av oss utanför flygplatsen, kikar vilken checkindisk vi har o checkar in bagaget, får tags till vagnen ( 2st) o går till specialbagageincheckningen). Trevlig svensk tjej som beundrar Elian o packar in mina två delar till vagnen i plast, tejpar ordentligt o sätter på tagsen ( klistermärket med vårt bagagenr samt destination) säger trevlig resa!
Lycklig mamma, säkerhetskontrollen går bra o vi kommer iväg i tid!

Resan ifrån Malmö ( Köpenhamn flygplats):
Vi tar flygtpget ifrån Malmö C ( Mammas sambo Ingemar följer oss dit med bagaget, min rosa rullresväska) Går ganska långt ifrån tåget o kommer in i riktig terminal, ser på tavlan o hittar vår checkindisk. Går dit, frågar om hur vi gör med vagnen, jag ska gå ca 95 nummer längre till höger så fixar man in vagnen i plast o skickar iväg den. 

Jag går med vagnen längst bort till höger i stora lokalen o så ser jag att det står specialbagage, ett band finns där med bagage som tex snowboards o andra "annorlunda" bagage med tags på. Jag står där ganska länge o väntar o kikar in i glasrutan, knackar men ingen kommer. Tillslut frågar jag en man som kommer ut om han skulle kunna hjälpa mig att plasta in vagnen? Jag har då Elian i bärselen och har packat ihop vagnen i två delar själv. Han svarar att jag kan välja att skicka den utan plast, annars får jag gå dit  (pekar mittemot oss) o köpa plast. Okej.

Jag har min dryga 9 kilosbebis på magen, skötväskan över ena axeln o min handväska över den andra. Jag är supertörstig men har hällt ut allt vatten eftersom man enligt nya handbagageregler ej i säkerhetskontrollen får medbringa några drycker. Jag sätter ihop vagnen igen, ganska krångligt o jag får ont i brösten som är sprängfyllda nu när jag fortfarande ej kunnat amma någonstans på hela ***** flygplatsen eftersom de EJ HAR EN ENDA SITTPLATS!

Jag går till luckan med fyra människor i, alla är upptagna, en stänger sin lucka o jag kommer tillslut fram. Då säger jag att jag skulle vilja köpa två stycken plastpåsar för vagnar. Det blir 60 kr, men jag får ej betala med kort. Jag frågar snällt om jag kunde få betala med svenska eller norska pengar men det går inte. Jag undrar vart minibanken finns o hon pekar helt längst åt vänster i lokalen, Den Norske Bank ligger tydligen där. Jag
börjar gråta o känner mig sjukt stressad fast jag var där 1,5 h innan avgång.

Ringer Mormor o bara gråter o säger att jag kommer aldrig mer o hälsar på dig. Sen så hittar jag banken, den ligger nästan i stora hallen där jag kom med tåget o jag tar ut 200 kr eftersom det var det minsta man kunde välja. Så går jag hela vägen igen, tårarna rinner, mitt huvud bankar o jag önskar inget hellre än att E kunde vara där, mina axlar känns helt förstörda o jag kommer äntligen fram till den disken igen o ber att få köpa två plastpåsar. Ja, varsågod. Så frågar jag snälla skulle du kunna hjälpa mig att plasta in dem där vid inlämningen för specialbagage? Är helt rödgråten. Nej det kan jag inte göra, du får fråga någon annan. Jag ber om lite tejp o får det.

Går till specialbagagebandet igen, svettas o har ont i huvudet, tar mig för pannan massa gånger o det känns som jag ska svimma. Efter jag bankat på rutan igen många gånger o det ingen kommer så lägger jag min kofta på flygplatsgolvet, sen Elians filt o så han på magen. FY SÅ ÄCKLIGT. Sen gråtande delar jag vagnen i två delar igen, plastar in dem o DÅ kommer det ut en man ur luckan o frågar är de dina? JA. Är det tags på dem? JA. OK.

Så tar jag Elian i selen igen, tar på mig solglasögonen o tar inte av mig dem förrän vi är hemma i lägenheten igen. Säkerhetskontrollen var LÅNG o då jag kom in o såg efter vilken gate vi skulle gå till så står det att flyget är 10 minuter försenat o wait for gate. Där man ska vänta på gatenr finns det INGEN sittplats o jag går för att hitta någonstans att amma en ganska hungrig bebis. Han skrek INGET o var så DUKTIG men jag kände ju att han var hungrig. 

Hittar tillslut en avdelning som heter familjeavdelning, hinner amma fyra minuter sen ropar de ut gatenret till Oslo. Så går vi dit o jag ser andra familjer som har sittlånevagnar, egentligen för lite större prinsar o prinsessor MEN det hade funkat. O VARFÖR upplyste ingen mig om den möjligheten? Varför frågade INGEN mig hur det var? Om jag behövde hjälp? Jag förväntar mig inte specialbehandling då man reser med barn men MEDMÄNSKLIGHET. 

Vi lyfter kanske 30 minuter efter utsatt tid, jag vet inte riktigt. Både jag o min underbara son sover då vi lyfter. O vaknar strax innan vi landar o möter världens bästa E(som fått pböter på 500 kr för att vi var en timme försenade!

 

Kommentarer
Postat av: sofie

Men stackars dig! Känner din panik när jag läser...skönt att vara hemma igen va? ;-)

2007-02-08 @ 17:12:05
URL: http://sgradin.blogg.se
Postat av: Dodo

Kan förstå hur jobbigt det måste känts, bara det att man är ensam och fullproppad och inte får någon hjälp liksom!
Dåligt av dem!
Men det är väl klart att du ska hälsa på din mamma igen ;)

2007-02-08 @ 17:12:45
URL: http://dodo.blogg.se
Postat av: Nina igen

Söta du, jag börjar nästan gråta själv när jag läser hur din hemresa varit. Kastrup är inte bra på många andra sätt, det har vi fått erfara när vi åkt via köpenhamn.

Usch skönt att du är hemma där någon kan hålla om dig.

STOR kram.

2007-02-08 @ 17:13:51
URL: http://ninisens.blogg.se
Postat av: Sofia

När vi reste med vår bebis fick vi också göra allt, släpa vagn genom hela terminalen och plasta och fixa... :-( Lånevagn upplyste ingen oss om heller, det var vi som såg tack och lov!

2007-02-08 @ 17:15:46
Postat av: Annie

Men Stumpan! Stäm dom jävlarna! Skönt att du är hemma igen så E får pussa en massa på dej! Uppmaning till E: Skäm bort min tjej extra mycket ikväll! OK? ;) Puss på er familjen!

2007-02-08 @ 17:16:47
URL: http://annieds.blogg.se
Postat av: en mamma babblar

Aj vilken jobbig resa för dig och lillen. Verkligen tråkigt att ingen kunde hjälpa dig grr.. Jag hade inte haft modet att flyga ensam med min lilla bebis (din är dessutom någon månad yngre än min) så jag tycker du är verkligen duktig som grejade det till slut! :)

2007-02-08 @ 17:32:47
URL: http://enmammababblar.blogspot.com/
Postat av: elinis

Hej gumman, jag led verkligen med dig när jag läste texten... fy vilket helvete! Du är jätteduktig som klarar allt resande med packning, tung bebis, ohjälpsamma människor och stress. Ta det bara jättelugnt ikväll och lyxa lite extra med nåt gott och massa gos med din stora E som saknat er massor! puss

2007-02-08 @ 17:33:44
URL: http://elinis.blogg.se
Postat av: V

Ja inte är det lätt att vara i Sverige ibland. Det är skrämmande vad vi är rädda för lite kontakt ibland. Utomland ses det som en en vänlig grej att prata med främlingar, medan vi i Sverige tar det som ett inkräktande på vårt privatliv. Katastrof! Jag hade i alla fall erbjudigt min hjälp om jag sett en ensam mamma med en bebis i din situation. Hoppas det var skönt att komma hem!

2007-02-08 @ 17:40:54
URL: http://vickansfanclub.blogg.se
Postat av: Madde

Gosan då! Skönt att ni e hemma å bara kan pusta ut nu. ha en mysig kväll!

2007-02-08 @ 17:48:01
URL: http://sandaamantaplys.blogg.se
Postat av: Engla

Men fy vilken jäkla service. Usch jag blir så ledsen å dina vägnar. Förstår hur det måste känts!

Många kramar!

2007-02-08 @ 17:53:22
URL: http://www.englasshowroom.com
Postat av: sofia

Hej!
Du jag har samma erfarenheter av Kastrups flygplats och har även hört det av andra! Nonschalans och ingen medmänsklighet! När jag bodde i Spanien brukade vi åka hem över jul och då minns jag speciellt en gång när jag hade 1 kilo övervikt och hade stått i kö i över en timme att dom insisterade att jag skulle betala för det och jag hade inga kontanter...började oxå gråta och förklarade att jag inte skulle hinna! Som tur stod det en medmänsklig människa bakom mig som betalade för mig!
Kram S

2007-02-08 @ 18:16:38
Postat av: Gro

FYYYY FAAN! Så utrolig dårlig! Også så kjipt! Men veldig typisk, da...Det gikk jo fint med oss da vi reiste til/fra Roma, men det var tilfeller der jeg nok hadde fått panikk om jeg hadde reist alene med min da 11 uker gamle Helena. Jeg synes du taklet det bra! Heia Josefine ;)

Klem klem.

2007-02-08 @ 18:37:34
Postat av: josefine

Hej ALLA: Så snälla ni är o jag blir ännu mer förbannad då jag hör att fler blivit dåligt behandlade! Jag ska självklart hälsa på Mormor igen, hon ska följa med mig nästa gång om jag reser ensam. Men jag hade klarat det själv utan tårar om det var lite upplagt för det på flygplatsen, men då det gick som det gick undrar man ju om de bryr sig de anställda? Vill de att folk ska svimma på stället? Någon borde ha ansvaret...Ska skriva ett brev kan jag lova!
Tack igen att ni bryr er det betyder MASSOR!
KRAM

2007-02-08 @ 18:51:02
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Johanna

Lider med er! Men du verkar så stark, så du kommer igen.. nästa gång möter du säkert en människa mend hjärta och hjärna!

2007-02-08 @ 19:20:13
URL: http://vovvenviggo.blogg.se
Postat av: Jenny

USCH, sådär får det inte gå till! Skriv ett mycker argt brev och fråga om det är på det viset de vill bemöta sina kunder/resenärer!
Hoppas du får en bra kväll i alla fall! *kram*

2007-02-08 @ 19:30:14
URL: http://nalgot.blogg.se
Postat av: Sara O.

Usch, vad hemskt! Stackars dig!!Skönt att höra att du e i säkert förvar!
Ha det så bra :)

2007-02-08 @ 19:57:00
Postat av: Sara O.

Skönt att vara hemma igen, menar jag :)

2007-02-08 @ 20:00:01
Postat av: Idha

Fattar inte att ingen erbjöd sin hjälp...stackars er.
Kram

2007-02-08 @ 20:05:20
Postat av: Anna

Oj, gud vad konstigt. Jag har alltid fått jættebra hjælp næar jag varit dær. Du måste ha haft otur!

Kram

2007-02-08 @ 20:53:52
Postat av: hilde andrine

Huff, jeg føler virkelig med deg!! En blir både sint og lei seg når sånt skjer! Godt dere fikk sove på flyet, og nå er vel hjemme igjen! Klem :)

2007-02-08 @ 22:38:08
URL: http://andrine.blogg.no
Postat av: josefine

Hilde: jag ska maila dig, har bara ikke rukket =) STOR KLEM

2007-02-09 @ 22:46:59
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Anna

Herre gud så ruttet! Vilka självupptagna människor. Det är väl konstigt att de som jobbar inom så kallade "service yrken" ofta inte alls är särskilt serviceinriktade, (t.ex. sura tanter på banken). Tur att du fick komma hem till din E tillslut iallafall. Ta hand om dig och familjen.
Kram

2007-02-10 @ 00:18:32
URL: http://annamercer.blogg.se
Postat av: Sofia

Snyft så hemskt!!

Jag blev tårögd att läsa detta.

Sitter och läser din småbarnstid:) Jag har en flicka som är född i Augusti....

2009-02-03 @ 15:09:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0