Kväll hos oss

Kväll hos oss

Koffein för mig om kvällen=inte bra. 
Ska krypa ner efter att ha beställt nytt skattekort för 2007, intäkten minskar ju då man är mammaledig. Men att få snusa på sin käraste skatt o hålla på de små tjocka låren o se honom le är obetalbart. E saknade oss nu idag efter så många heldagar hemma så kl 12 tyckte han det var dags att komma hem igen, o då hämtade han ju oss till läkaren :) Sötnosen!

Han skulle stortrivas att vara hemma, men tyvärr finns ju mjölken hos mig o jag har varit gravid o har sett framemot detta så mycket. Någon dag framöver ska vi sätta oss ner o planera lite mer. 
1. Skicka in pappapermisjonssöknad + fylla i pengarna
2. Räkna dagar kvar, kolla upp min ev extrasemester o lägga in den = förlänga min tid
3. Se när han ska ta sina pappadagar, minst 6 veckor o när jag ska börja jobba. Ska nog ta en vecka tillsammans också, snart ska vi till solen om allt går som vi tänkt.

Inget mer planerande nu BUMS I SÄNG!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Hej! Underbart mysig blogg du har..
Hur som ja har läst lite att du brukar pumpa ut mjölk när du skall iväg och ev dricka alkohol. Hur mycket punpar du ut alltså om du dricker när börjar du amma dagen efter?
Jag och min sambo väntar vårat första barn nu i början på april, gäller att ligga före ;) Nej men vi funderar på om vi skall investera i en pump...Räddar den många situationer el fungerar modersmjölkersättning lika bra?

Krya på dig!
/J

2007-01-03 @ 08:26:52
Postat av: Anna-Lena

Åh, vi hade två veckor i Sharm-El-Sheik när Oscar var ca 8 månader! Det var superskönt och mysigt och underbart så det tycker jag ni ska, ta tis tillsammans och bara åka bort! Mmm... sol! :D

2007-01-03 @ 08:28:39
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Angel

Låter toppen ju kommer E pappa blogga då?hahaha =)

2007-01-03 @ 09:25:34
URL: http://angelsmode.blogspot.com/
Postat av: josefine

Jessica: Grattis, ni väntar på det mest fantastiska man kan vara med om!

Pumpa är det inte alla som "kan", dvs det kan vara så att bara bebis får ut mjölken men kan man så är det toppenbra om man tex som jag har en hungrig bebis som knappt kan vara utan mat om jag ska iväg o träna!

Jag använde först Medelas pump men nu har jag Avent o den är väldigt bra! Elian är stor i maten o jag pumpar alltid ut så jag har minst 4*150ml på en kväll. Men jag brukar försöka amma honom i säng vid 20-21 osen gå ut då behövs det kanske 2 st*150 max!

Jag brukar amma honom på morgonen igen eftersom jag ej druckit "mycket" o sent de gånger jag gått ut, bara kul att kunna släppa loss o vara med vänner eller med E på ett annat vis än hemma eller med bebis.

Med andra ord: om du kan, testa först att låna en pump av någon du känner då du börjat amma o se hur det går. Men jag tror det kommer gå bra, så en Avent o deras koppar att frysa in mjölken i rekommenderar jag (skruvlock). Alltid bra att ha, jag har inte testat modersmjöklkersättning.

Lycka till!

Anna-Lena: Vad härligt! Vi ska nog satsa på Gran Canaria i så fall, jag var ju i Egypten o efter denna magsjuka jag har ( ja fortfarande :() nu så vågar jag mig inte dit igen, vi fick nämligen liknande allihopa. Hur mrå du nu??!

Angel: haha, kanske det :) Jag bloggar/de även om jag jobbar, är ganska bra på att göra massa saker samtidigt :)

2007-01-03 @ 10:06:15
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Anna-Lena

Du menar iom graviditeten? Jag mår bara bra, har haft lite mycket ont i huvudet, hoppas blodtrycket är bra,ska till legen i morgon faktiskt! Men jag måste erkänna att jag känner mig lite lämnad åt mig själv, det är ingen som kontaktat mig med... jag vet inte, jag har ju gjort detta förut men då var jag 1föderska och så viktig nu är det ingen som hört av sig, borde man inte få erbjudande om profylax eller vad som helst?! Ellerär det att jag "bara" är i femte månad?! Ska prata med legen om det! Men utom det (som är lite onödigt med min bakgrund!!?) så mår jag bra!

2007-01-03 @ 12:31:21
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: josefine

Anna-Lena: Ja jag tänkte på magen o dig :) Okej, hmm jag fick iaf födeplass ganska tidigt har du fått det? Sen hos jordemor så fick jag broschyrer med yoga för gravida o det var nog det jag fick! Läste nånstans att profylax inte är nåt som de erbjuder längre utan man får det tex genom gravidyoga ( som jag fick, lära min jättebra andning som jag fortfarande tar hjälp av tex nu när jag får kramper i magen)

Men jag förstår vad du menar, jag önskade alltid att JM skulle berätta lite om bebisen nu i magen o säga åt mig lite vad jag skulle/inte skulle göra. Men som E sa, det var bra allting o då ska man bara leva!

Bara för att du redan fött betyder ju inte det att du är mindre viktig eller kanske osäker/spänd på det som ska ske! Prata om det.

Lycka till!
Kram

2007-01-03 @ 12:42:52
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Anna-Lena

Tack! Jag ska föda på sjukhuset här i Drammen, de har iofs hört av sig och det finns tfn.nr till dem, ska ringa om inte legen har nåt at komma med! Jordmor på min helsestasjon är sjukskriven så då finns det bara en i 50 % jobb som prioriterar 1fødande! Hm... jag ska nog ta tag i detta JA, känner jag nu, blir arg och uppgiven, inte bra! Men tusen tack för att du fråga och bryr dig! :)

2007-01-03 @ 14:21:35
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: josefine

Anna-Lena: Så konstigt att de inte fyller upp om de är underbemannade, herregud att föda barn kräver en stor trygghet o mycket förståelse ifrån omgivningen!

2007-01-03 @ 14:44:16
URL: http://prinsessans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0