Vår måndag!

Sådär nu är vi hemma igen! Trodde Elian skulle sova mer i vagnen så vi gick ut. Shoppade cappuccino o grov scones som vi åt tillsammans o satt i solen o myste. Hälsade på på jobbet o jag insåg att det är PERFEKT timing att starta på jobb igen. Det är inte förrän nu jag verkligen kan slappna av vid tanken på dagis ( vi fick det vi ville ha ) plus att jag kommer må bra av att utvecklas o få rutiner på dagarna med mina kollegor. Bara för några veckor sen kändes allt mer vemodigt men detta är bra för oss alla.

Läste en rubrik på en dagstidning att Mammaledigheten stoppar kvinnors karriärer. Visst, på ett vis. Då Elian var så planerad o önskad ( vilket de flesta barn blir redan i magen, planerade eller ej!) så var jag väldigt inställd på en paus ifrån jobb o jag längtade. E fick erbjudande om en chefsposition o kunde ta den. Vi önskar fler barn men då de är lite större o båda trivs bra på dagis ( småbarnstiden kommer de ej gå där 100%) så kan jag satsa. Jag kan läsa, jobba mig uppåt eller vadsomhelst. Du kan allt du vill o det är oftast bara du själv som stoppar dig vid tanken.

Kort o gott: jag är SÅ tacksam att jag kunnat vara hemma såhär länge o så peppad att starta på jobbet i high heels o kjol!

Nu ska jag städa medans Elian sover ute.

image2285
Forsen är spännande tycker Elian!

image2286
Tröttis

image2289
Kan själv!

image2287
På jobbet!

image2288
Annes smycken är alltid så spännande..!

Kommentarer
Postat av: zophie

Jag håller helt med dig med det där om karriären. Har vänner som fått barn när de varit runt 20 som också planerar att kanske läsa kurser och avancera senare.
Jag har hellre en fin familj än en superkarriär (även fast det såklart är viktigt att ha ett jobb man trivs med). Men om det funkar den dagen det är dags för mig kan jag gärna jobba mindre än heltid =)

2007-11-12 @ 16:04:06
URL: http://zophiemadeleine.blogg.se
Postat av: Linnéa

oj nu har jag precis läst ja, i princip hela din blogg.. från början till slut.. =) jag blir impad av dig och ditt liv.. du verkar vara så glad å "framgångsrik" (menar då inte just i din karriär utan i allt) och nere på jorden.. tycker också att det är fint att ni fick barn tillsammans så tidigt i erat förhållande.. ja, du verkar ha det bra.. =) hoppas allt är bra å lycka till med dagis å heels på jobbet.. vad jobbar du med förresten..? oj vilken lågn kommentar..
ha det bra nu..

2007-11-12 @ 16:06:07
URL: http://modjiff.blogg.se
Postat av: michel lilsund på väg ur droger och kriminalitet

ban blir ju så beebis sjukt när man ser dom små vill lukta på dom snusa i naken *S*

2007-11-12 @ 16:15:19
URL: http://www.michellobban.blogg.se
Postat av: maja

guuuud så sööööt!

2007-11-12 @ 16:22:37
URL: http://maajan.blogg.se
Postat av: Sandra

Man ställer verkligen in sig på att vara hemma och "bara" vara mamma. Det gjorde iallafall jag, skolan och jobbet kan jag satsa på nån annan gång.
Tyvärr slutade graviditeten med ett missfall och nu känns det jättekonstigt att behöva återgå till skolan och jobb när jag hade ställt in mig helt på att vara hemma.
Så nu är det bara att ta nya tag och hoppas på ett nytt litet mirakel.

Kram

2007-11-12 @ 16:50:59
Postat av: Linda

Vad jobbar du med??

2007-11-12 @ 18:04:27
Postat av: Tobias

Vilka fina bilder :) ser ut som en lyckad dag!

2007-11-12 @ 18:53:32
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: C

Har du kundkontakt på jobbet mer än i telefonen? Jag har själv mkt kundkontakt och älskar att klä upp mej och gå till jobbet! :-)

2007-11-12 @ 19:03:10
URL: http://upptagnamamman.blogg.se
Postat av: Emelie

Jag håller helt med dig! Var sak har sin tid med, och att vara en bra mamma med tid för sina barn är också en sorts "karriär" i mina ögon.
Lycka till på jobbet!

2007-11-12 @ 19:11:51
URL: http://emeliese.blogg.se
Postat av: Jeanette

Du har helt rätt men glöm inte att det bästa jobbet vi gör är att vara med våra barn. Många kvinnor ser det tyvärr som inte lika mycket värt att vara hemma och jobba, som ett "riktigt" jobb. Det bästa är såklart om man kan få det bästa av två världar och arbeta deltid precis som du.

Ha en fortsatt bra dag, kram

2007-11-12 @ 19:18:48
URL: http://vardagsdagar.blogg.se/
Postat av: Stina

Vad bra att du säger så Josefine! Vår Maja var också både plannerad och önskad, och det var fler en ett ögonbryn som höjdes när folk förstod att vi skulle skaffa barn när vi var 24 och 26 och jag precis är nyutbildad och inte hunnit ut på arbetsmarknaden. Men jag tänker att min karriär kan vänta, tidningsmarknaden finns ju kvar och jag känner att jag kommer att få perspektiv på saker och ting i och med Maja.
Kram på dig!

2007-11-12 @ 20:44:13
URL: http://girle.blogg.se
Postat av: C

Man kan göra karriär med barn, allt handlar om uppoffringar och planering!

2007-11-12 @ 21:24:52
URL: http://upptagnamamman.blogg.se
Postat av: josefine

TACK alla söta, för mig är den riktiga prioriteringen att vara med Elian utan att stressa tillbaka men vi är alla olika o har olika möjligheter o behov!

Jag arbetar i Sesam.no, med annonsering. Kommer för tillf i kontakt med kunder via telefonen, tycker det är så smidigt att kunna jobba, maila, prata, smsa o måla läpparna samtidigt haha nejdå=)
KRAM på er!

2007-11-12 @ 22:15:12
URL: http://prinsessans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0