Föräldrarlediga Mammor eller Pappor!

Jag vill att ni alla tipsar varandra om vardagsgrejor ni gör som underlättar, gör vardagen roligare, enklare eller mer lyxig!

Har legat o läst ELLE o smög in i köket för att hämta min nya todolistbok (Tack, AnnaStina skriver så många fler listor med FINA pennan i boken =)) o kom på att vi måste DELA med oss av våra trixiga o braiga knep. Vill ni hjälpa varandra? Peppa varandra? Jag menar, varför inte vara tillsammans vi trötta, pigga, glada, älskande, vardagliga, festliga mm. Mammor o Pappor??!

Sov sött. 

Imorgon ska jag vara på jobb 9.30 på ett möte så jag måste sova i tid.

Kommentarer
Postat av: AnnaStina

Darlingen! Vad glad jag blir när jag läser att prinsessan skriver med prinsesspennan i sin prinsessbok :-) Och vad härligt för dig att med spontanmiddag ute! Du är duktig som kommer dig iväg på sånt vännen! :) Nu ska jag också försöka att vara duktig = lägga mig före kl.02. Det är i alla fall min ambition, sen får vi se hur det går med den saken ;) Mitt hjärta ska antagligen på dagis imorgon men OM hon inte ska dit så leker vi gärna med er imorgon em.!! :) Eller, hur ser er dag ut? Jag kan ju smsa dig på morgon då jag vet hur vår dag ser ut? Jag har ett möte 12.30, men runt 14 är ju en bra tid för oss :) Sov gott vännen! och jag håller tummarna för att du verkligen får sova just.. gott! Kram! :)

2007-09-30 @ 23:25:30
URL: http://gizmolinas.blogg.se
Postat av: Jessica

Jag har ett tråkigt tips för att underlätta vardagen. Och det är att göra en meny för veckan och veckohandla. Det sparar massor av tid (tar tid att småhandla och komma på vad man ska äta varje dag) och det blir mindre irritation (över att behöva komma på vad man ska äta). Dessutom tycker jag att man blir nyttigare då eftersom man tar med tid till att planera, och, man testar fler nya recept! Satsa på att testa minst ett nytt recept varje vecka. :-)

2007-10-01 @ 09:05:18
URL: http://invited.blogg.se
Postat av: Jennie

Tips för roligare städning!
Här hemma har vi stereon på högt och så tokdansar vi medans vi städar, barnen tycker det är jättekul och hjälper gärna till bara vi gör det tokigt!
Eller så måste man ju ibland våga fråga om hjälp med tex barnvakt, så man kan få lite kvalitetstid tillsammans, så man kan gå på bio eller äta ute ngn gång ibland!
Sedan plockar vi alltid undan alla leksaker innan barnen stoppas i säng, försöker att de ska hjälpa till så att det förhoppningsvis blir en vana!

2007-10-01 @ 09:27:24
URL: http://Frejzan.blogg.se
Postat av: Pethra

Här hemma gör vi matlista för 2 veckor åt gången, på så sätt behöver man aldrig fundera på vad man ska äta och sen glömmer man lätt bort vad det blir för dagen och får en glad överraskning när man tittar på listan. Självklart finns allt redan handlat för dessa 2 veckor. Sedan för att lyxa till det så har vi en så kallad "champagneonsdag", gott och känns extra lyxigt. Och sen brukar vi alltid ha på hög musik när vi städar för att göra städningen mycket roligare, då dansar vi och fånar oss samtidigt. Visst, det tar sin tid men kul har vi. Och så försöker vi ha middagsbjudning och frukostbjudningar minst en gång i veckan då vi älskar att laga mat och bjuda. Vi försöker lyxa och mysa till det så ofta som möjligt, speciellt när vi har stressiga perioder för att vi båda ska må mycket bättre och vara gladare föräldrar åt vår lilla Cornelia.

2007-10-01 @ 10:21:12
Postat av: Stina

Jag har en liten tjej, 7 månader, jag brukar städa med henne i bärselen. Hon tycker att det är jättekul att vara med och titta på vad man gör och för mig är det skönt att inte behöva ha massa saker att göra efter att hon har gått och lagt sig. Då får jag och min man mer tid för oss själva. Dessutom tror jag att jag bränner lite extra kalorier, så då mår jag ännu bättre. : )

2007-10-01 @ 13:12:06
URL: http://svenshemmafru.blogg.se
Postat av: Natalie

När man går och plockar tvätt och annat skräp så ställer jag alltid tvättkorgen och en papperskorg mitt i rummet vilket gör allt mycket lättare.
Dammar lite varje dag på synliga ställen efter jag diskat med disktrasan, lite varje dag blir mycket på flera dagar och man behöver aldrig oja sig över mycket damm =) Har 2 stora flätade korgar, nästan som tunnor med lock som är superbra att bara slänga ner allt i när man får besök och sedan rensa ifrån lite då och då när man har tid.kram

2007-10-01 @ 14:10:10
URL: http://missmum.blogg.se
Postat av: Islandgirl

Åh vilken underbar idé. Sitter just nu i ett annat land, en annan stad och känner inte en människa. Är hemma med vår lille 11 månaders kille som är underbarast i världen. Men jag är totalt isolerad. Försöker gå på kravleklub för att lära känna andra Mammor men det är olika människor varje gång. Lilleman har det jobbigt, 4 nya tänder och genomförkyld. Blir överlycklig för alla små lyxiga tips och idéer. Jag gillar också planering av maten, det underlättar och gör att man slipper paniken vid matlagningen, storhandling av mat är också smidigt. Min dagliga lyx är en stor take-away Latte på promenaden. Inte så märkvärdigt men ack så efterlängtat.
Kram

2007-10-01 @ 21:33:58
Postat av: Anonym

Jag gör storkok med mat till Alex sen fryser jag in det i muffinsformar så slipper man ha massa halvfulla matlådor i frysen som tar stor plats. Frys på plåt och sen lägg i påsar med klämmor. Om det är typ grytor el såser är det bra att ta dubbla formar!

2007-10-01 @ 21:58:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0