HERACILLIN - 6 om dan!?

HERACILLIN - 6 om dan!?

Nu är vi hemma ifrån Distriktsläkarjouren. Världens mest konstiga upplevelse. Jag o min syster skrattar här på bilden eftersom vi var i chock då vi lämnade stället... Jag är så trött nu men kan kort skriva att läkaren ( som hon kallade sig) kom in i rummet o undrade vilket pencillin jag ville ha? Om jag kände att det behövdes? Tog ingen feber, tittade inte på bröstet o då jag sa att Elian verkar irriterad över den stora knölen mot bröstvårtan sa hon:
-Han märker väl inte sånt heller?

Sen fortsatte spektaklet. Jag sa att jag ska väl amma så mycket som möjligt så att det försvinner? Då sa hon att hon skulle kolla i sin bok OM jag skulle amma. ( de som ammar/t vet att man SKA amma då man får mjölkstockning för att driva ut knölar...) o sen var hon HELT lost.

Det roligaste(värsta) var att då jag frågade hur mycket tabletter jag ska ta sa hon 1*3 st om dagen, eller nej förresten ta 2*3 om dagen. Då undrade jag hur länge? Svar ( argt): Men det kan väl inte JAG veta? 

Helt otroligt, jag började skratta för jag blev så chockad. Då sa hon ja men ha det bra o rusade ut ur rummet o kvar satt vi o skrattade o såg på varandra... Helt klart märkligt. Inte ett ord om värme på brösten, amma, massera osv...

På internet står det att jag ska ta 2 tabletter om dagen i 10 dagar o att jag i första hand borde ha hänvisats till BB. Min syster frågade om detta om ingen pump eller dylikt kunde hjälpa men fick svaret: Nej SÅNT har INTE vi inte... (Till saken hör att syster legat inne med mjölkstockning o blev direkt tillkopplad elektrisk pump....)

Nej nu ska jag sova o hoppas dagen imorgon blir bättre så vi kan resa hem, E står inte ut en sekund till har han sagt. Han erbjöd sig att hämta mig o Elian imorgon, SÖTA ÄLSKADE E! 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

öööööh.. störd "läkare"!
hur gammal är du ?

2007-09-16 @ 23:00:11
URL: http://alexandra08.blogg.se
Postat av: Sofie

Stackare, låter inte som en trevlig upplevelse. En del människor ska inte vara läkare. Hoppas du mår bättre snart. Din blog är riktigt, riktigt bra!

2007-09-16 @ 23:15:51
URL: http://pimimim.blogspot.com
Postat av: Therese

Haha, ursäkta att jag skrattar gumman...
Det låter helt klart som en superduktig läkare ;)
Hoppas att Heracillinet hjälper iallafall!
Puss o Kram

2007-09-16 @ 23:50:45
URL: http://tostberg.blogg.se
Postat av: Maria Östberg

Va gulligt av E att erbjuda sig. Tanken var god.
Det finns en hel del konstiga läkare i Sundsvall. En gång fick jag en propp i foten och hon frågade mig om det inte bara var sockerdricka hahaha. Sen
skrev hon ut Losec mot magsår åt mig?!
Det viktigaste är att du blir bättre och kanske får du bättre hjälp hemma i Oslo. KRYA-PÅ-DIG KRAMAR I MASSOR!!!!!!

2007-09-17 @ 07:49:25
URL: http://mariaostberg.blogg.se
Postat av: Angel

Jag har träffat en konstig läkare och då han ställde fel diagnos å gav mig fel pencillin blev jag sämre så när vi återvände frågade nya läkaren vad den andra sagt när mamma berättade allt så sprang han i väg medans jag å mamma satt kvar och väntade på en remiss till sjukhuset så hörde vi hur han skällde ut min förra läkare *s*...Hoppas verkligen du blir bättre snart kram

2007-09-17 @ 08:24:20
URL: http://angelsmode.blogspot.com
Postat av: Zandra

Krya på dej tjejen!
Hoppas resan går bra!
Kram Z

2007-09-17 @ 08:46:11
URL: http://lillalallas.blogg.se
Postat av: Stina

Låter som en urkonstig läkare det där. Vissa människor har helt klart valt fel yrke! Och hon var ju läkare, de har man ju ofta förtroende för och tror att deras ord är lag. Om man inte kan lita på läkare, hur ska man då göra? Det är ju helt galet att du själv, via internet, ska hitta info som din läkare ska ge dig. Och så har de mage att ta betalt för kalaset också! Hoppas du mår bättre snart i alla fall.

2007-09-17 @ 09:18:16
URL: http://girle.blogg.se
Postat av: Annelie

Oj, det låter verkligen som en konstig läkare! Jag har haft tre mjölkstockningar under sommaren och till slut fick jag en stor knöl som inte försvann. Jag blev hänvisad till BB och därifrån fick jag en remiss till mammografin, läkaren (som var superbra) gjorde UL på bröstet och såg att det var en bröstböld... Så håll koll så att knölen som du har försvinner. Hoppas att du blir bättre snart!

2007-09-17 @ 09:41:58
Postat av: Jeanette

Men gud, så där får det inte gå till?! Hon kan inte ha haft någon yrkesheder alls :o!! Hoppas du blir bättre nu iaf och att resan hem går bra. Kram

2007-09-17 @ 14:09:31
Postat av: satu

HUA det låter som en MARDRÖM-
tur du fick RÄTT penicillin iaf.
Hoppas verkligen det ger med sig fort -och håll koll på att bölden försvinner.
ha du tillgång till fetvadd? Hjälper att sätta innanför BHn för att få upp värmen!
Och annat tips är att duscha hett och massera,och handpumpa ut(lättare sagt än gjort för det gör sviiin-ont att massera när man har en böld)
Själv fick jag sitta framför en vrålvarm ugn med öppen lucka och med handuk under brösten (lämpar sig bäst när det ej finns personer runtomkring- höhö annars kan det se väldans komiskt ut!)
Kram och hoppas måndagen blir bra iaf!
kram från Satu :)

2007-09-17 @ 15:53:23
URL: http://satuelisa.blogg.se
Postat av: Jessica

Det låter ju helt sjukt! Hoppas du blir bättre iaf! :-)

2007-09-17 @ 16:01:32
URL: http://invited.blogg.se
Postat av: Petra

Usch då, låter inte kul alls! Förstår inte varför vissa människor väljer ett yrke dom inte alls passar till? Hon verkade ju inte direkt hjälpsam.. Hoppas du mår bättre nu :-)

2007-09-17 @ 16:58:39
URL: http://petrasgarderob.blogg.se
Postat av: Sonia

Hej! Jag jobbar själv i sjukvården och även fast jag av erfarenhet vet att man inte orkar bry sig så ska man säga till när sådant här händer! Om jag var som du skulle jag ringa tillbaka och be att få tala med någon annan läkare och berätta om ditt problem och hur du blivit bemött. Förhoppningsvis kanske det hjälper någon annan som kommer in för samma problem så att denne slipper att bli behandlad på samma sätt. Lycka till med allt!

2007-09-17 @ 17:11:22
Postat av: Jennifer

galeet :)

2007-09-17 @ 18:37:36
URL: http://JenniferPettersson.blogg.se
Postat av: josefine

Jag är 23 år gammal!
Absolut, ska nog maila eller skriva ett brev om detta!
ha en mysig kväll!
jag lider med er andra som blivit felbehandlade, jag mår iaf bättre nu men har kört min egen dos, dvs 2 tabl / dygn, inte 6 =)

2007-09-17 @ 20:47:40
URL: http://prinsessans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0