Morgonblogg

Inatt hade vi värsta natten någonsin, jag tror Elian hade ont i halsen efter han spytt. Han stretade emot i min famn, gallskrek o var helt vild HELA natten. Så blev det morgon o han o E har lekt o myst som alltid. Jag är minst sagt en mör mor idag så TUR jag ej gick ut o drack något vin igår....

Idag ska jag vila lite o sen är vi bjudna hem till Bestemor på mat. Vi får se hur vi alla mår, Elianverkar må bra nu.

Jag är lite trött på frågor om hur länge jag ska amma, ammar jag fortfarande o är du trött på att gå hemma? Det är SÅ dumma frågor tycker jag. Jag frågar inte folk om när de ska börja banta, när de ska börja uppfostra sina skitjobbiga barn eller om de är less på att vara arbetslösa eller att jobba på sina (enligt mig) tråkiga jobb. PUNKT. Jag ÄLSKAR att vara hemma med Elian, kanske för att jag rest, mött vänner, hittat på saker HELA tiden. 

Att sitta i morgonrocken utan att duscha på en hel dag är inte min grej men jag respekterar dem som vill det eller inte orkar annat. Alla har ett val o alla har olika möjligheter. Att få vara nära Elian lite till innan dagis känns som LYX för mig o det betyder ju inte att han bara är med mig. Han möter barn o han är en liten prins som charmar stort o smått = han är social!

Jobba heltid känns avlägset för mig medans man har små barn. Kan jag så blir det halvtid tills "alla" barnen fyllt 5-6 år. Men de som har utbildat sig o måste slåss om jobb direkt o knappt kan vänta med att komma sig ut o jobba efter månader sen bebis är född tänker ju inte i andra banor eftersom det är deras situation. Så, jag tror vi ställer in oss på vår egen situation. Pratade med Ashi om detta igår. 

Jag väntar tills jag fått mina barn ( önskar jag kan få fler) o när de är större kommer jag satsa starkt på vad jag vill göra. Om det betyder att jag måste jobba fulltid, vilket jag inte tror =) 

Amningen är superjobbigt för mig just nu då vi försökt sluta bara på natten men har insett att vi måste helsluta ( ta bort morgonmålet) om han ska sova gott. Säger folk men vad vet dem? Jag/Vi vet bäst för mitt, vårt barn. Att jag haft mycket mjölk o kunnat amma utan problem är ett privilegium tycker jag. Elians Pappa har massa allergier o exem o om jag kan hjälpa Elian att slippa något via att han ammats i ett år så är jag GLAD.


Nej nu ska ja äta frukost, fullkornsvälling, äpple, yoghurt med 4 korn o vatten. Är SÅ hungrig. 

Önskar alla en SKÖN söndag. Krama på din kära lite extra idag, ta en skön promenad o läs tidningen i lugn o ro. Det förtjänar du!!!

Kommentarer
Postat av: Suzanne

Bra skrivet gumman!!
Puss

2007-09-02 @ 09:59:50
URL: http://www.snuzen.blogg.se
Postat av: Emma

Ibland kan folk vara så trångsynta. Men du verkar stark. Tänk då på alla som får sånna här påhopp som inte är stark.
:)

Postat av: Angel

Jag hoppas inte du tog illa upp ang min fråga i går vad du skall göra i Höst?Det var verkligen inget illa menat det hoppas jag du förstår.Kram

2007-09-02 @ 10:26:41
URL: http://angelsmode.blogspot.com
Postat av: Sofia S

Hej Josefine!
har läst att det är någon Sofia som skriver till dig ang amning då och då. Ville bara meddela att det inte är jag.. ;-)
Hoppas ni får en underbar söndag! Stor kram från Sofia & Hedda

2007-09-02 @ 10:36:11
Postat av: sofia

Det är inte jag heller :-) Stark tjej är du!

2007-09-02 @ 10:41:48
Postat av: Annelie

Josefine..du är ju en helt fantastisk mamma! Tänk om fler kunde tänka som du! Jag jobbar som förskollärare och på mitt jobb har vi nyss fyllda ettåringar som har så långa dagar, tex 7-17.30 VARJE dag. Jag förstår att alla inte har ekonomisk möjlighet att kunna stanna hemma länge, men alla som kan borde ju göra det. Kom ihåg att de där första åren aldrig kommer tillbaka. Du är ett föredöme Josefine!! Kramar

2007-09-02 @ 10:54:21
Postat av: josefine

Nej jag tar inte illa upp om någon undrar hur vi gör i höst, men orden är du inte less på att vara hemma med barn? O liknande är mindre trevligt tycker jag =)

2007-09-02 @ 10:54:33
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Angel

Aha tihi tur att det inte var jag då,jag förstår att du vill ta vara på den speciella tiden helt klart. Ha en fin dag

2007-09-02 @ 11:22:06
URL: http://angelsmode.blogspot.com
Postat av: Åsa

Så mysigt att amma! Önskar nu i efterhand att jag hade ammat några månader till. Min flicka är nu 16 månader, ammade tills hon var 7 månader. Vet inte varför jag hade så bråtton att sluta? Tycker din blogg är supermysig, så mycket kärlek!!
//Åsa

2007-09-02 @ 11:24:30
Postat av: Mathilda

Hej Josefine! Jag vill bara uppmuntra dig att fortsätta göra exakt som du tycker är bästa för ert barn, jag ammade i ett år och min lilla har inga allergier eksem m.m trots att både jag och pappan är tok-allergiska! Så jag vill tro att det är pga amning.
Däremot är inte min erfarenhet av den akademiska världen samma som din. Jag var hemma i 3 år med min dotter och var precis lika attraktiv inom mitt yrke som jurist efter den tiden. Jag behövde aldrig slåss om jobb. Så ni mammor som är akademiker, ni kan också vara hemma om ni vill och ekonomin tillåter, var inte rädda! Kramar M

2007-09-02 @ 11:25:05
Postat av: Mi

Att folk orkar bry sig så mycket om ditt liv! Har de inget eget liv som de borde bry sig om? Jag tror de är missnöjda med sitt eget liv och avundsjuka med dig som är så öppen och nöjd med ditt liv. Fortsätt så! Låt inte alla negativa människor förstöra för dig. Men du verkar ta det på ett bra sätt! Ha de bra! Kram =)

2007-09-02 @ 11:30:22
URL: http://misblogg.blogg.se
Postat av: lilla anna

Jag håller med Annelie, arbetar oxå som förskollärare och ser alltför ofta föräldrar som jobbar hur mycket som helst och knappt hinner umgås med sina barn.
Njut av tiden med Elian innan du börjar arbeta igen och gör det när Du/Ni tycker att det passar Er. Kram från lilla anna. PS. Tycker att din blogg är superbra :)

2007-09-02 @ 11:33:56
URL: http://anapanasiti.blogg.se
Postat av: Guldregn

Du har rätt i det du skriver. Alla får ju leva som de vill. Vi gör ju alla våra egna val. Inget är rätt och fel och det finns flera vägar att välja på till samma mål. Fin bild du har lagt upp =). Ha en fin söndag!

2007-09-02 @ 11:38:22
URL: http://guldregn.blogg.se
Postat av: Shopaholicmamman

Herregud va folk kan vara fräcka.. Hoppas du låter alla elaka kommentarer rinna av dig... FOlk är bara avundsjuka.. Och varför skulle man lessna på att vara mammmaledig? det är ju förtusan det bästa och roligaste som finns.. Det händer alltid något kul... Ang amning så är det bara du som kan bestämma hur länge du vill amma.. VArför skulle man inte vilja ge sina barn det bästa..BArn blir trygga av att ammas
och får mycket bättre imunförsvar.. Folk letar fel och när dem hittar sånna perfekt människor dom tex du så slänger dem ur sig en massa galla bara för att egentligen så skulle dem vilja ha det lika bra och vara lika snygg som du ;-) Stå på dig! även fasst det känns svårt=) Du är så mycket bättre än alla negativa och patetiska människor som inte har något liv och som sitter här och försöker trycka ner dig.. Jag trodde mobbning var vanligast bland barn men tydligen hade jag fel.. Din blogg är supr mysig ocg du verkar vara en kanon go tjej... Ha det bäst. kramis therese

2007-09-02 @ 12:06:45
URL: http://shopaholicmamman.blogg.se
Postat av: amanda

fan va bra sagt, man ska göra det man vill och det som känns bra för en sj.

2007-09-02 @ 12:13:25
URL: http://ingridamanda.blogg.se/
Postat av: baby

You go girl!

2007-09-02 @ 12:30:58
URL: http://voljeti.blogg.se
Postat av: Victoria

Jag har inga barn ännu men den dag jag blir mamma vill jag bli en sådan mamma som du Josefine. Du är så fantastisk.
Kram

2007-09-02 @ 12:52:43
Postat av: Sofia

Jag tycker det är såå hemskt att folk lägger sig era val när det gäller ERT barn! Har folk inget vettigare för sig? Jag håller med Victoria, jag vill också bli som du den dagen om x antal år då jag blir mamma! Det man får se här i bloggen är en väldigt sund mamma tycker jag! Ni utstrålar välmående och framförallt LYCKA! Så skit i vad folk skriver rent ut sagt :) Ha en underbar septembersöndag! KRAM!

2007-09-02 @ 13:12:51
URL: http://sofiiiia.blogg.se
Postat av: linda

gud vilket vackert kort! :) ni är en sån fin familj, jag älskar din blogg! :)

2007-09-02 @ 15:26:17
URL: http://tabortallaord.blogg.se
Postat av: josephine

hej jag tycker att du är en stark och väldigt vacker kvinna och att du inte ska bry dig om vad alla människor ställer för dumma frågor och har för funderingar...du verkar vara en bra mamma och ha en väligt fin famil så fortsätt bara så så blir det bra=)

2007-09-02 @ 17:07:07
URL: http://andreajosephines.blogg.se
Postat av: Nanna

Alltså shit till o med jag blir irriterad på människorna som ställer dumma frågor till dig, kan tänka mig hur jobbigt det är. Herre jösses kan folk inte bara bry sig om sina egna problem och inse att varje människa vet vad som är bäst för de!!! Fortsätt amma, vara hemma så länge du vill & tänk inte på alla losers som har nåt o säga om såna personliga grejer.
Kram

2007-09-02 @ 18:20:42
Postat av: josefine

tack ni snälla som förstår! man blir less på alla tokiga frågor =) kramar o trevlig kväll!

2007-09-02 @ 20:08:49
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Viktoria

Hej! Tycker att du är ett föredömme för många idag. Alla har så bråttomt och och finner vissa grejer självklara och har så fullt upp med sig själv. Kul att se att det finns folk som lever i verkligeheten och har fötterna på jorden. Fortsätt med att följa ditt hjärta. Det kommer du långt på =) mvh Viktoria

2007-09-03 @ 08:19:26
Postat av: Lisa

Tycker det är SUPER ÄÄÄÄCKLIGT att amma när barnen är för stora! Tror det mer är DU som har behov och inte ditt barn faktiskt. Sen får du gärna försöka intala mig i att det är DITT barn som har behov och att HAN behöver detta etc men men vi är flera som tycker som vi tycker om detta och det får du acceptera. Det finns faktiskt sådan som tycker det ser VIDRIGT ÄCKLIGT UT när barnen är äldre och du ammar! Då har inte barnet de behovet av bröstmjölk som du påstår. Jag är själv barnmorska så jag vet att det mest är vatten nu i din bröstmjölk, även fast du med näbbar och klor försöker intala dig och vissa andra i hur det EGENTLIGEN ligger till... ;-))

2007-09-14 @ 22:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0