Att ständigt ha ont i huvudet!

Jag fick migrän igår och har det även idag. Att vara en "ontihuvudetmänniska" är inte kul... Jag har en whiplashskada som allt oftare gör sig påmind ,men efter besöket hos fysioterapeut igår känner jag mig väldigt hoppfull. ÄNTLIGEN någon som kan hjälpa mig. Men som jag diskuterade med en go kollega vid kaffemaskinen, det är inte alla som förstår att man har ont i huvudet då man har det så ofta. Jag har full respekt för dem som får ont någon gång i året som då ligger rätt ut. Sen finns det ju dem som inte alls kan relatera till hur känslig jag är och hur ofta jag faktiskt har ont, då känner jag mig svag och tjatig. Men jag har liksom lärt mig leva med det och försöker leva och vara glad ändå, då kan många tro att jag inte alls har ont...Jag har bara insett att jag måste leva med det. Men nu ska det bli bättre!!

Testar att jobba lite iaf, orkar jag inte så får jag hem. Önskar er en FAB onsdag det är ju lilla lördag♥

Update: Jag tycker att ni andra som också har mycket ont ska utreda det. Läkare har inte kunnat hjälpa mig men fysioterapeuter kan se helt andra saker än en läkare, jag är tex rörlig men har ont inne i nacken. Det beror på att jag har svaga muskler där, det kan tränas upp!

Kommentarer
Postat av: Sofia S

Hej söt! Jag förstår dig precis. Jag har i omg varit likadan. Min nacke och mina axlar ger mig spänningshuvudvärk men det har jag också lärt mig leva med. Den finns lixom där gnagandes hela tiden. Ibland blir det bättre, i bland inte!

Massa kramar till dig, hoppas det blir bättre så du orkar dagen! KRAMAR!

2008-03-12 @ 09:23:10
URL: http://sofiass.blogg.se
Postat av: Zandra

Usch, har oxå skallebank men nog inte lika ofta som du, men vissa dagar vill man ju inget hellre än ligga i ett mörkt svalt rum.. Hoppas den ger med sej lite under dagen så att du får en bra Lilllördag! ;-) Kramar

2008-03-12 @ 09:23:42
URL: http://lillalallas.blogg.se
Postat av: josefine

Sofia: Har du kollat upp det? Jag fick så bra hjälp igår, kanske du behöver träna upp inre nackmuskler? Smsade du mig igår? Mistat alla nya nr =) Puss du är fantastisk!
Zandra: ååå tack söta och detsamma!kram

2008-03-12 @ 09:30:31
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Josefine;Blekinge

Jag har också en whiplashskada - efter en bilolycka 1999. Fick avbryta en högskoleutbildning pga. det och var sjukskriven i 1,5 år direkt efteråt - värsta tiden i mitt liv!
Men med hjälp
av träning (promenader, styrketräning och aerobics) har jag med tiden lärt mig hantera det, vilket känns mycket bra. Har de senaste åren läst min högskoleutbildning och jobbat heltid (fram tills i måndags då jag började min "havandeskapspenningsperiod").

Visst värker huvud/nacke/axlar ibland (speciellt då jag suttit stilla för länge!) men jag är så glad att det blivit oerhört mycket bättre!

Och om jag inte råkat ut för denna whiplashskada hade jag av olika orsaker inte träffat min man, bott i mitt drömhus och varit gravid... Så inget ont som inte för något gott med sig! : )

Ta vara på dig!!

2008-03-12 @ 09:33:18
Postat av: Emilie

Jag håller tummarna för att det hjälper med fysioterapi. Fy, för att ha ont i huvudet. Hoppas du blir bättre!
Kramar

2008-03-12 @ 09:39:45
URL: http://emiliej86.blogg.se
Postat av: Anonym

Låter inget vidare,hoppasd du blir bättre,hadem in första migrän häromdan fy asså jag fatta inte ens att d va migrän förrän en killkompis frågade och jag hoppas verkligen jag slipper migrän igen.Hoppas du blir bättre

2008-03-12 @ 09:44:02
URL: http://angelsmode.blogspot.com
Postat av: Namn

Har också skadat nacken och har jämt och ständigt ont i huvudet och nacken. Ibland kan jag knappt böja huvudet bakåt ens, samt att det knakar och smäller när jag lägger huvudet på sne åt höger eller vänster. Det är verkligen inte kul.

Ha en bra dag Josefin. Hoppas det blir bättre.

2008-03-12 @ 09:47:10
Postat av: Pangbruden

Har du provat akupunktur?? En väninna till mig gick till en kinesisk doktor och har med hjälp av akupunktur blivit av med migränen. Kanske inte till 100% men till 75 iallafall. kram till dig med massa må bättre i!

2008-03-12 @ 09:57:47
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: caroline

Är oxå en "ontihuvudetmänniska" har haft ont i huvudet över 7 år tror ja de är.
Får även ibland migrän "attacker". Läkarna har inte en aning om va de är.
Nu när man klagar att man har ont i huvudet så äre liksom ingen som "bryr" sig direkt.. kommer med kommentar att de har du ju jämt ändå =P
Men man har liksom du lärt sig leva med de ändå.
Hoppas de kommer bli bättre me din huvudvärk iaf!! :D

2008-03-12 @ 09:59:54
URL: http://carolinejonsson84.blogg.se/
Postat av: Sara - Dagens positiva

Vad skönt att du känner dig hoppfull efter gårdagens möte med fysioterapeut. Jag hoppas att du får en härlig onsdag!

2008-03-12 @ 10:15:24
URL: http://dagenspositivaste.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag lider med dig! Jag är oxå en människa som har ont i huvudet så gott som dagligen. Det känns som att huvudvärk hör till vardagen, känns konstigt de dagar man itne har ont! Men jag hoppas att du blir bättre nu med sjukgymnastieken!! Å ha en underbar resa, har förstått att ni snart är på väg! :-)

2008-03-12 @ 10:23:46
URL: http://minialp.blogspot.com
Postat av: Mariann

Hei, jeg hadde vondt i hodet omtrent hver dag inntil i høst, da jeg gikk til kiropraktor. Hadde ikke i min villeste fantasi trodd at en kiropraktor kunne gjøre noe, men etter et par behandlinger var jeg fin. Nå har jeg bare vondt i hodet når jeg er bakis.. men det forutsetter også at jeg er flink med sitte- og liggestillinger i hverdagen, ellers er det rett tilbake til kiropraktoren. Så om ikke fysioterapeut hjelper så prøv en kiropraktor.

2008-03-12 @ 10:38:05
URL: http://hjertets.blogg.no
Postat av: Helena

Förstår precis hur du har det. Jag har haft ont i huvudet i stort sett varje dag sen en olycka på en träning för sex år sedan. Jag slog i huvudet i ett fall och fick där efter kronisk huvudvärk. Nu har jag precis som du gått vidare på egen hand efter att inte fått någon vidare hjälp av läkare, de skriver bara ut värktabletter och hoppas att det ska lösa allt. Men jag är inte den som vill stoppa i mig en massa tabletter som till slut förstör hela kroppen. Så nu har jag gått till en homeopat och äter iofs. homeopatmedecin men de är ju gjort på endast naturliga råvaror. Och faktiskt så känns det som det hjälper.

Hoppas det kommer att hjälpa även för dig. Väldigt mysig blogg du har!

2008-03-12 @ 11:18:15
Postat av: Emelie

Läste att du hade en whiplash, det har min mamma med. Tyvärr så tror jag att du får leva med det resten av livet, mamma har haft sin sedan -97, snart 11 år och är nu förtidspensionär sedan ett par år tillbaka och hon är inte ens 42 år! Men det går att leva med och folk runt om vet hur det är att leva med en som är skadad. Sen finns det såklart olika grader av skadan men mamma är riktigt stel och kan tyvärr inte jobba, vilket hon önskar mer än allt annat. Men thats life, livet är ju till för att levas. Ta hand om dig och tack en för bra blogg=)

2008-03-12 @ 11:25:14
Postat av: Sara

Usch när man har huvudvärk förstör det nästan hela ens dag, hoppas du blir att må bättre, du fötjänar att alltid må bra, så fin och snäll person som du verkar vara!

kramar!

2008-03-12 @ 11:51:43
URL: http://SaraWikstrom.blogg.se
Postat av: Julia

Jag får inte huvudvärk så jätteofta, mest om jag är stressad. Däremot har jag världens känsligaste mage. Trots att jag har nån lätt migränaktig huvudvärk (har inte gått till doktorn för det) så skulle jag vilja byta ut magontet mot huvudvärk.

Förstår att det absolut inte är nåt kul alls med massa huvudvärk hela tiden, men jag har fått för mig att man i alla fall kan gå vidare med dagen? (Eller är det önsketänkande?)

Måste också flika in med att du har en supertrevlig blogg. Det är så härligt med folk som kan se det positiva i saker istället för att bara gnälla.

2008-03-12 @ 11:56:30
Postat av: Viktoria

Krypa på dig! Kramar!

2008-03-12 @ 12:08:09
URL: http://viktoriasvensson.blogg.se
Postat av: hanna-evelina

Hur går det ¨på jobbet med värken? kramkram

2008-03-12 @ 12:11:08
URL: http://hannaevelina.blogg.se
Postat av: natta

underbara människa! Du är så positivt inställd till allting och det beundrar jag dig för! Förr fick jag migrän typ en gång i veckan för jag ständigt gick och spände mig och oroade mig för att få det. Sen jag började med p-piller har migränen konstigt nog avtagit! Jag hade det inte på ett halvår, sen fick jag det tre ggr på en vecka ;S och nu har jag inte haft det på länge....

2008-03-12 @ 12:20:06
URL: http://naatta.blogg.se
Postat av: Mia

Vad skönt det är att läsa om någon som har det likadant. Jag fick mitt första migränanfall när jag var 9 år och har haft det av och till sedan dess. Går aldrig en vecka utan att jag har ont i huvudet, sällan går det en hel dag utan huvudvärk och i så fall är jag jätteglad över att ha "sluppit undan", idag är jag 23 och har spänningshuvudvärk och PMS-migrän...det
jobbigaste (förutom själva smärtan) är, precis som du säger, att folk ibland verkar tycka att man gnäller eller som att man hittar på..just eftersom det kommer så ofta. Jag har nu äntligen sökt läkare för detta och utredningen ska ta 2 månader med olika sorters mediciner och utvärderingar...hoppas verkligen att det går att göra något åt. Glad att du verkar ha fått en liten bättring i alla fall. Om inte annat så sitter vi i samma båt, skönt att inte känna att man är ensam :) varma kramar!

2008-03-12 @ 12:47:14
Postat av: Chriss

Förstår dig precis, DU låter som jag. Fick men första whiplers för 12 år sedan o sen förra året en igen. Om jag inte hade min Kiropraktiker som jag gått till i snart 4 år och sjukgymnastik för rygg o nacke skulle jag nog vara sängliggande varje dag. Nu kan ja iaf jobba mellan 75-50% beroende på hur jag mår.
Hoppas att huvudvärken släpper för denna gång snabbt, för mig finns det bara en sak, ett mörk tyst rum och så min kära vetevärmare.
Kyra på dig.
Chriss

2008-03-12 @ 13:23:13
URL: http://dyschdysch.blogspot.com
Postat av: emma

Som alla andra redan kommenterat, så vet jag exakt hur du har det! har haft migrän oc spänningshuvudvärk sen jag var 4. Nu har jag äntligen lärt mig leva med den, äter regelbundet (aldrig mer än 3 timmar mellan att nåt stoppas i munnen), tränar regelbundet, får förebyggande medicin och har precis börjat på akupunktur. Huvudvärken har en effekt att få en att spänna sig ännu mer för att man är rädd för att få värk nästa dag och nästa osv. Försök slappna av så mycket som möjligt, sova regelbundet osv. Och istället för att strecha nacken när den känns spänd är det bättre att trycka lite lätt på pannan så huvet trycks bakåt och kämpa emot med nacken, då får man igång blodgenomströmningen i musklerna! Hoppas allt löser sig för dig! Stor kram/Emma

2008-03-12 @ 13:59:23
URL: http://lillaemma1984.blogg.se
Postat av: Liza

Usch, lider med dig.. Jag vet hur jobbigt det är att gå runt med huvudvärk, får lätt spänningshuvudvärk och hade ofta migrän när jag var yngre. Hoppas det går över snart! Kram

2008-03-12 @ 14:47:59
Postat av: Renée

Tänkte bara höra hur du fick din skada? Om det är något du vill berätta om... Kämpa på och lycka till med behandlingen!

2008-03-12 @ 14:51:34
URL: http://pluggis.blogg.se
Postat av: Annelie

Hej,

Jag har precis som du migrän och har fått det utrett av en neurolog. Nu har jag inte någon whiplash skada som du men har väldigt ofta ont i huvudet och ofta ont i nacken. Något som jag varmt kan rekommendera är kundaliniyoga. Jag har precis gått klart en nybörjar kurs och är helt såld. Där lär man sig verkligen avslappning och det tror jag är avgörande för att slippa huvudvärk.
Där är det också frågan om att leva i nuet fast det verkar inte du ha några som helst problem med:).

Krya på dig

Kram Annelie

2008-03-12 @ 17:57:12
Postat av: VintageRetroPrinsessa

Hallå Josefine :=)

Lider själv av en rygg skada / migrän.
Försöker att koppla bort det oftast kan det komma vid stress :S

Hoppas att det ordnar sig med din skada så att du kan försöka klara dig i från din värk.

Varma kramar Jessica

2008-03-12 @ 18:16:03
URL: http://www.bambii.blogg.se
Postat av: Linnéas skafferi

Jag är också en huvudvärksmänniska, har varit det så länge jag kan minnas. Min migrän sätter ofta igång när jag har mycket och rörigt runt om kring mig. Det har blivit mycket bättre sen jag slutade skolan, men nu och då gör den sig påmind. Då är det bara sängläge som gäller för min del!

2008-03-12 @ 19:27:34
URL: http://linneasskafferi.blogg.se
Postat av: Frida

Jag vet precis hur det är att ha massa huvudvärk. Du borde inte behöva känna dig svag, för det är du inte. Hoppas du kryar på dig!

2008-03-12 @ 21:01:55
URL: http://friida88.blogg.se
Postat av: Maja

Åh, jag var för första gången hos sjukgymnasten idag - jag har lyft för tungt i jobbet och jag är 22!

Hoppas att du blir bättre! Annars kanske ayurveda kan hjälpa?

2008-03-12 @ 21:16:52
Postat av: josefine

Massa powerkramar till er!!!
kramar

2008-03-12 @ 23:16:26
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Eskilkaia

Very well done. I enjoyed the site.

2009-03-19 @ 08:49:42
URL: http://eskilkaia.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0