Smärta - min värsta fiende!

Jag är lycklig, kiropratoren har knäckt väldigt lite idag lite då jag både är gravid ( vi kommer gå lungt fram så ingen bebis föds och dör..) och förkyld men han sa att det var mycket som behöver lossas upp. På ett vis känns det bra att vara den med flest låsningar ever och han undrade varför jag ej kommit för sisådär tio år sen.. Missförstå mig rätt men jag känner HOPPET - detta ska lösa sig och han förstod att jag knappt klarar stå på benen pga smärta.

En läkare jag var till rörde på mitt huvud sida till sida och kontaterade: BRA rörlighet. Jag sa jo det känns så ytterst men inuti värker det alltid och jag känner mig svag. Ca sex år senare efter fysioterapi, akupunktur och kiropraktor är det någon som KAN nacke och rygg och känner att jag är låst i hela nacken, fram och bak och i käkarna. För mig är detta hellelujamoment. Att bli förstådd, slippa förklara sig och känna sig dum jag gråter lite här nu för att jag klarat att jobba, föda barn, amma, blogga LEVA. Det hade INTE gått så bra utan min inställning DET vet jag. Jag har alltid ont, sover jag dåligt har jag ont, äter jag för lite får jag ont, stressar jag får jag ont ( läs MER ont). Då folk omkring mig är vaken till 2 på natten och kliver upp 6 så förstår jag inte hur de kan klara det? Utan att få ont i huvudet?

Att alltid tänka på sitt huvud / nacke och hur man ska leva för att orka är sjukt tråkigt. Att inte klara att sova dåligt, sitta länge eller vara vaken för sent om kvällen. Då man gråter av smärta men VILL VILL VILL göra det bra på jobbet...Man pressar sig till den gränsen, man gör allt för att slippa ont. Försöker stressa ned, andas ut, röra på sig, sova bra, stretcha nacken och sitta riktigt på jobbet. Ändå gör det så ont vissa dagar så tårarna kommer. Att då få påhopp om att jag borde ligga och sova och vila för jag är ju inte sjuk? Jag äter ju lunch med väninnor? Det känns som ett slag i bröstet, jag får knappt ligga ned längre än en timme utan att få ont och kiropraktoren sa att rörelse är A och O. Folk måste inse att det är sjukt tråkigt, lite utvecklande och framförallt DYRT att vara sjukskriven. Jag tjänar 1/3 av vad jag annars gör och jag saknar varje dag den dagliga kontakten med kollegor och kunder, att känna att jag presterar att jag behövs.

I det här fallet är jag faktiskt sjukt arg på läkare under alla år som inte gjort bättre utredningar. Jag har besökt säkert tio olika och gått igenom kläm och känn och skickats därifrån UTAN behandling. Spänningshuvudvärk kallas det, och ibland migrän. Du måste stressa ned...säger de. Jo jag har försökt och det hjälper faktiskt inte. Punkt. Inget har skett. Nej det är dags för sjukvården att följa upp huvudvärk, är det muskulärt, mekaniskt eller något annat? Huvudvärk är fruktansvärt och jag avundas ALLA som slipper det. Då någon säger till mig att de har ont i huvudet en gång och aldrig har det annars så gapar jag för jag tror inte det är möjligt att inte ha ont. Så vanligt känns det för mig. Det är svårt att förklara men jag kan säga ifrån djupet av mitt hjärta att jag är LYCKLIG för er skull om ni är så lyckligt lottade att slippa ont.

Kanske borde jag ha åkt in till akuten varje gång jag legat och gråtit hemma i pyjamas? Men jag har gått på mina läkartider jag fått och försökt förklara. Med sminket på, varit trevlig och sett allmänt pigg ut antar jag... Är det det som är felet? Att jag sett för "frisk" ut? Är det det som sticker i andras ögon nu? Att jag inte stänger av bloggen, går hemma och gråter utan att äta. För jag LOVAR att jag skulle gråta om jag bara gick hemma och såg på tv, jag skulle inte äta någon bra mat och jag skulle deifinitivt inte bli bättre.

TACK alla ni som stöttar och förstår, jag VILL jobba from oktober det är mitt mål! Mitt nästa mål är att vara MYCKET bättre i huvudet än jag varit de sista tio åren sen olyckan skedde. Då kiropraktor lossat upp ska jag träna nacken hos fysioterapi igen eftersom jag har alltför lite muskler där som både fysio + kiropraktor säger. Dags att ta detta på allvar, det kostar pengar som jag inte har men det är det värt får vi hoppas...

PUH! Så har jag ännu en gång skrivit alla tankar direkt på bloggen.

Kommentarer
Postat av: Sara

Jeg gråter på dine vegne :( At du skal ha det så vondt er urettferdig! Jeg beundrer motet ditt og positiviteten du får frem uansett hvor vondt du har, det er få personer som hadde klart å leve et så bra liv som det du gjør, til tross for smertene. Ta vare på deg selv! Gjør ting som får deg til å føle deg bedre, som feks lunsj med venninner! :) Håper du en dag merker fremgang, og at nakken kanskje blir helt bra til slutt!

KLEM KLEM KLEM til deg :)

2008-09-18 @ 19:57:19
Postat av: Jeanette

Jag vet ungefär hur du har det. Jag har en syster med fibromyalgi vars sambo har whiplash. Båda två är osynliga handikapp. Tyvärr lever vi i en värld där det som inte syns inte finns. Kämpa på och skit i negativa människor runt omkring (vet att det är lättare sagt än gjort)

2008-09-18 @ 20:01:24
URL: http://helaharligheten.blogg.se/
Postat av: Mariann

Uff, jeg kjenner meg igjen. Jeg gikk til legen og klaget i nesten 10 år før jeg ble trodd. Jeg måtte gå på privatklinikk og 2 mnd etterpå ble jeg hjerteoperert. Jeg så visst også for frisk ut. Og slappe av kunne man visst gjøre på ferie, så fikk ikke sykemelding en gang!!Har forresten nesten blitt kurert for hodepine etter kiropraktorbesøk, bra du har funnet en flink kiropraktor..om ikke har jeg en god en på lager :-) Lykke til!!!

2008-09-18 @ 20:02:08
URL: http://hjertets.blogg.no
Postat av: Charlotte

De som kritiserar dig för vad du gör under din sjukskrivning kan ärligt talat dra åt skogen!!! Alltså, jag vill inte vara vrång, men vad fan är det för fel på folk som så mycket som VÅGAR döma andra sådär?!

Jag har ungefär samma situation, men med magen och det är också så svårt för andra att första för "alla har ju ont i magen ibland" - jo, men försök att gå utanför dörren med ångest och rädsla för att få diarré hela tiden!

Jag dömer inte andra och förväntar mig att andra inte dömer mig. Jag vet vad som är bäst för mig. Du vet vad som är bäst för dig (och Elian).Förstår inte hur folk kan vara så taskiga och varför de är det... Hur tänker de när de sitter där hemma och skriver något som de vet kommer såra?Ni som gjort det - ha STAKE nog att förklara er, att ens försöka försvara vad ni håller på med. Tror inte ni kan förklara, eftersom det är så korkat att ens från början skriva det ni gör. Nej, låt Josefine göra och känna som hon vill. Och sluta vara så bittra!

2008-09-18 @ 20:05:47
Postat av: johanna

Hej Gumman! Ville bara säga att jag älskar din blogg!! Läser den varje dag och blir alltid lika glad när man läst den =)... Tråkigt att en del måste klanka ner på andra, men strunta i alla idioter som inte vet något! Du är BRA!! Ta hand om din fina lilla familj och magen =).. Kram kram

2008-09-18 @ 20:06:45
Postat av: Charlotte

Glömde säga: stor KRAM till dig, Josefine! För att du håller modet uppe, kämpar inom dig själv och vågar beräta om det. Vet att vi inte "känner" varandra (men vi sågs nästan på Gran Canaria i påskas!), men jag stöttar dig varje dag här ifrån Sthlm! :)

2008-09-18 @ 20:08:10
Postat av: Jill

Ta hand om dig och familjen bara. Bry dig inte om vad andra tycker och tror.Bara du vet hur du mår och vad du kan göra för att må bättre. Var rädd om dig. Kram

2008-09-18 @ 20:08:55
URL: http://wegerup.blogspot.com
Postat av: Johanna

Hej! Din blogg är fantastisk! Man blir alltid lika glad och positiv att få läsa vad som händer och sker i din vardag med familj och vänner.Känner igen det där med att läkare inte tar en på allvar när man söker för huvudvärk. Ta tabletter, tabletter tabletter...men om det inte hjälper då? Spänningshuvudvärk har blivit en del av min vardag och det är extremt jobbigt, men svårt för andra att förstå, tyvärr.Jag håller mina tummar för att du ska bli bättre! Keep up the good work!Många Kramar Johanna

2008-09-18 @ 20:18:34
Postat av: Kristine

Ikke bry deg om hva andre sure mennesker mener om deg og din helse. Du må gjøre det du føler er best for DEG!!! Godt å høre at du endelig har fått hjelp for nakken. Krysser fingrene for at du blir bedre. Kan jo presentere meg mens jeg allikevel kommenterer: Jeg heter Kristine, er 29 år, har 3 jenter i alderen 20 mnd-10 år og jeg bor rett nedi gata for deg;)

2008-09-18 @ 20:23:19
URL: http://kristines-scrapperier.blogspot.com/
Postat av: Zophie

Jag vet exakt vad du går igenom. Har själv haft problem med konstant huvudvärk sen jag var 7-8 år kanske? Har gått upp och ner men de senaste 10 åren (och nu är jag ändå bara 21) har jag haft huvudvärk mer eller mindre varje dag. Jag är överrörlig i mina leder och skelett och får jätte lätt låsningar rygg och nacke.

När jag upptäckte kiropraktor när jag var ca 18 var det samma känsla för mig som för dig. Läkarna fattar sig inte på sånt som huvud värk. Är det inget medicinskt så skyller de på spänningshuvudvärk och säger åt en att ta alvedon. Jag har ätit så mkt alvedon i mina dar att det inte ens hjälper längre..

Idag mår jag bättre men måste hela tiden träna regelbundet för att stabilisera ryggen och nacken, fötter och höfter. (kiropraktor är även ett mirakel om du har snedställningar i fötter;) )Jag tror verkligen du kommer må bättre när kiropraktorn fått göra det han gör bäst, låsningar förstör så mkt ! Jag hejar på dig ska du veta !!2008-09-18 @ 20:23:22
Postat av: Eva

Kämpa på och ta hand om dig och din familj. Du verkar ha en otrolig livsgnista!

2008-09-18 @ 20:24:30
Postat av: Rebeccas.se

Har haft väldigt mycket migrän när jag var yngre, men det försvann spårlöst när jag blev gravid första gången. Så jag kan förstå litegrann hur du har det. Men du verkar stark och ha rätt inställning, en positiv sådan. Bra att det ser ljusare ut nu, kanske finns en lösning för dig inom räckhåll!Blir alltid så glad över att läsa din blogg, du verkar så rar och glad. Det smittar. :)

Håller tummarna för att det blir bättre för dig.Styrkekramar

Rebecca

2008-09-18 @ 20:25:08
URL: http://www.rebeccas.se
Postat av: Eva

Kämpa på och ta hand om dig och din familj. DU verkar ha en otrolig livsglädje!

2008-09-18 @ 20:25:51
Postat av: Anna-Lena

Ja, jag har ju spänningshuvudvärk OFTA och migränanfall! Även ont i leder i händer och fötter! MEN det är inget alvarligt enl läkare! Där får man ju bara piller som ngn tidigare oxå erfarit?.. så jag har tagit tag i fysioterapi, massage oh träning själv! Ska det verkligen vara så?.. Dåligt att tro att folk hitter på (verkar ju som de tycker det iaf?)

Men det viktiga är ju att du fått ett hopp iaf vilket oxå kanske gör att man orkar ytterligare lite!?.. Kram

2008-09-18 @ 20:27:20
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Sandra

Usch..migrän är för jävligt (fick det första gången när jag var fyra) men jag slipper åtminstone dina problem med nacke och axlar..men lider med dig!! Räcker att man blir minsta spänd i axlar för att huvudvärk/migrän ska komma krypande.Lyssna inte på de som lägger sig i saker de inte förstår. Lyssna på din kropp och fokusera på att bli bra och att bebis i magen mår bra!

Vi är många som förstår och håller på dig!Kramar

2008-09-18 @ 20:30:43
URL: http://sandrainthecity.blogg.se/
Postat av: Tessan

Det där med att "se för frisk" ut känner jag igen. För ett par år sedan var allt tungt, och jag kände då ett behov att att prata med kurator. Och eftersom jag är en person som bryr mig om mitt yttre gjorde jag inget undantag första gången jag gick dit, utan sminkade mig, fixade håret och tog på mig fina kläder, som vanligt. Trevlig som jag alltid är på DET, gjorde att jag inte fick mer tider, eftersom hon med största sannolikhet tyckte jag mådde bra, eftersom jag orkar sminka mig ungefär... DÅLIGT!! Man måste inte se ut som "7 svåra år" bara för att man inte mår bra innerst inne.. Hoppas du får den hjälp du behöver snart!? :)

2008-09-18 @ 20:31:10
URL: http://joinmylife.blogg.se/
Postat av: Sofia S

Josefine vännen! Jag är så ledsen för din skull. Känner igen det där med att "det som inte syns, finns inte". Du är så stark tjejen som orkar förklara dig och dela med dig av vad du känner! Jag har haft spänningshuvudvärk (som de kallar det från o till sedan högstaditet) men efter att min dotter föddes har jag fått ondare, gått på massage då och då och massören har väl bara i stort sett suckat och säger att det sitter djupt och vill att jag ska komma ofta, men det funkar ju inte ekonomiskt! Så jag borde nog också ta tag i det där ordentligt innan det blir värre.

Tänker på dig hjärtat, stora styrkekramar till dig! Hoppas verkligen att du når ditt mål o snart kan jobba igen men stressa inte, din hälsa är viktigare!!KRAMAR/SOFIA

2008-09-18 @ 20:42:31
Postat av: Caroline

Du är stark! Jag beundrar dig. Kämpa vidare och skit i vad andra tycker! Kram caroline

2008-09-18 @ 20:43:52
Postat av: Terese

Jag vill bara säga att jag tänker på dig.

Kramar!

2008-09-18 @ 20:45:20
Postat av: emelie

det finns inget som är så bekräftande som att äntligen få veta varför man har ont. Så otrolgt skönt för dig!

2008-09-18 @ 20:45:42
URL: http://emelieandersson.blogg.se/
Postat av: Åsa

Hei!Når jeg hörer din historie, kan jeg ikke la väre å gi det ett råd; Ta kontakt med redcord-klinikken på Lysaker (www.redcord.no) og bestill en tid der hos en fysioterapeut. Du kommer garantert til å bli tatt på alvor og få hjelp med dine problemer!! Hvis du har forsökt masse annet (som det höres ut som) anbefaler jeg at du pröver dette. Er "vanlige" fysioterapeuter som jobber der, bruker "slynger" i behandling. De har GOD kunnskap og gode resultater, spesielt på nakke!! Jeg jobber ikke for de, men er selv fysioterapeut og ser på mine pasienter hvilken effekt de har av det. De har mange den samme historie som deg, årevis med plager og egentlig ingenting som gjör deg smertefri. Du trenger trolig trening helt på basic-nivå for å få en stabil og sterk nakke igjen og DET kan de hjelpe deg med!! Lov meg at du gir de en sjanse!;)også vil jeg gjerne höre hvordan det går.....:)Lykke til!!

2008-09-18 @ 20:49:59
Postat av: Nickan

Kämpa på, du är jätte modig, har också problem med huvudvärk, inte vanlig utan extrem, men inte så mycket problem som du! Vet exakt hur de känns,klart du inte ska gräva ner dig bara för du är sjukskriven, vem mår bättre av de? INGEN. Tänk positivt och fortsätt tänk vilket underbart liv du har utöver nacken o huvudet, allt går bara man tänker positivt! Kram på dig

2008-09-18 @ 20:53:04
Postat av: Anna

Stå på dig, jag vet att du klarar dig igenom detta! Även fast jag inte känner dig (är bara en av alla läsare) så känns det som du är stark och du fortsätter kämpa :)Krya på dig! och tack för BÄSTA bloggen!

2008-09-18 @ 21:11:18
Postat av: Mia

Du ska inte bry dig om avundsjuka,snåla människor som skriver en massa skit. Du verkar va en positiv och generös tjej och du ska med all rätt göra det som känns bäst för dig. Va tröttsamt det är med människor som ser fel hos alla andra. Strunta idom och jag hoppas du hittar rätt hjälp så du slipper ha så ont. Jag har haft mycket migrän hela livet och jag vet hur hemskt detär med svårt smärta och hur¨andra människor inte förstår hur inrutad man blir i att man måste äta, sova, inte stressa ordenligt för att inte framkalla denna hemska smärta. STOR kram på dig och din familj.

2008-09-18 @ 21:19:51
Postat av: ellabella

Så trist og høre at du har så vondt i nakken og hodet ditt. Var du utsatt for en ulykke som er årsaken?

Du er virkelig en positiv jente, og beundrer deg veldig for det.

Store klemmer!!

Ellabella

2008-09-18 @ 21:22:51
Postat av: Liza

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver, har också fått diagnoser som spänningshuvudvärk och migrän, spänner mig väldigt lätt och får värk..

Vad var det för olycka om man får fråga?

Hoppas du blir bättre. Kram från Småland!

2008-09-18 @ 21:23:58
Postat av: Karin

Kjære Josefine. Håper du føler deg bedre snart! Jeg ser du skriver at du bare tjener 1/3 av normal lønn når du er sykemeldt. Dette synes jeg du bør sjekke ut. I Norge har du krav på full lønn under sykemelding.

2008-09-18 @ 21:24:41
Postat av: anna

kämpa på!! tnk på dig själv din familj och livet i magen!

Vad e det för olycka du vart med om om jag får fråga?

kram!

2008-09-18 @ 21:34:43
URL: http://pann.blogg.se/
Postat av: Anna

Tack för att du berättar. Otroligt vad du ska behöva kämpa för din sak både inom sjukvården och på bloggen. Lycka till! Kram Anna

2008-09-18 @ 21:40:28
Postat av: Emma

Stå på dig och fortsätt kämpa! Min pappa lider av en "osynlig" arbetsskada och jag känner allt för väl igen det du berättar här. Det är så fruktansvärt tråkigt att människor ska vara så okänsliga, elaka och okunniga och kommentera något som de inte vet ett dugg om. Tack för att du delar med dig av dina upplevelser och tankar. Hoppas att du mår åtminstone lite bättre snart! Kram

2008-09-18 @ 21:46:17
Postat av: Therese

Hej Gumman! Jag lider med dig!! Vill bara säga att jag tycker att du är en väldigt inspirerande människa! Jag beundrar dig Josefine!PS: vet att du har skrivit vad det var för olycka men jag har glömt? Blev du påkörd eller liknande :(?Stor kram och hoppas du får sova gott och får en trevlig tjejhelg :D/ Therese

2008-09-18 @ 21:47:26
Postat av: 21-årig uppsalatjej

fina, fina fina DU! du är en förebild med ett stort hjärta som förtjänar det allra bästa. du skriver så fint och bra! jag önskar, hoppas och vill att du ska bli smärtfri. STOR KRAM!

2008-09-18 @ 21:48:10
Postat av: F

Har själv nackskada, och vet vad du pratar om. Speciellt det här med att bli stillasittande. Ibland när jag vaknar på morgonen har jag så ont i nacken att jag inte kan vrida på huvudet, känns som att jag är stelopererad. Får också huvudvärk ifrån nacken. Men eftersom det inte syns är det många som har svårt att förstå som du säger.

Hoppas verkligen att det kommer att bli bättre för dig. Det är du verkligen värd. Du är en fantastisk människa,som sprider glädje till oss andra kom ihåg det. Massa Kramar

2008-09-18 @ 21:55:16
Postat av: Cecilia

Har du varit och träffat ett multidisciplinärt team som är experter på smärtbehandling? Jag har jobbat med smärtbehandling av bl a nackskador (whiplash) i flera år, och när man haft ont så länge som du så behövs det flera olika insatser, inte bara fysisk träning av nacken. Jag vet att det är skit att ha så ont, ser människor som har ont varje dag. Att en del andra inte förstår att de har ont och lider är en gåta. Bara för att det inte syns utanpå, betyder inte att det inte finns. Smärta är ju en subjektiv upplevelse och ingen kan någonsin tala om för dig hur lite eller hur mycket ont du har.

Lycka till med din behandling!

2008-09-18 @ 22:21:21
URL: http://abbeau.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Glömde skriva att tyvärr finns det ju även många läkare som inte förstår sig på smärta. Därför borde du träffa en smärtspecialist/rehabläkare. Att bli sedd, förstådd och bekräftad av sjukvården brukar vara viktigt.

2008-09-18 @ 22:23:17
URL: http://abbeau.blogspot.com
Postat av: madde

så himla trist att folk ska lägga sig saker de varken förstår eller har med att göra...Trist att du har så ont. Gör saker som får dig att må bra.. man blir inte bättre av att bara ligga hemma, då blir man ju deprimerad på köpet..Nej fyll på med energi, det verkar du ju vara bra på:)Massor av krya på dig kramar

2008-09-18 @ 22:46:51
URL: http://elliesdagbok.blogg.se/
Postat av: Catarina

ingen skall behöva gå med smärta, som gör hela tillvaron till en pina. Du har ändå ett positivt förhållningssätt till allt. Det är ju ofa orsaken till at vi tjejer står ut med mer än vad som är OK. Det finns alternativa lösningar som jag personligen sett många slippa smärta med. Läkare vill ju bara prångla ut piller.Ha det gott

2008-09-18 @ 22:56:27
URL: http://enjoywellness.se
Postat av: Anonym

Ja men samtidigt måste du ju förstå att folk kan bli irriterade över din sjukskrivning? Många tycker att har man energi att gå på fik så kan man även jobba några timmar.

Anledningen till att folk är så skeptiska är att man konstant ser folk som mörkar med sjukdom för att slippa jobba. Jag jobbar själv på NAV i Norge (som svenska försäkringskassan) och jag ser detta dagligen. TYVÄRR eftersom det går ut över dem som verkligen är sjuka.

Men som sagt, jag tycker nog att du kan jobba ett par timmar om dagen om du har nog energi till kafebesök, hytteturer osv.

Jag hoppas att du känner dig bä

2008-09-18 @ 22:59:22
Postat av: Anonym

..bättre snart.

Mvh, Katrin

2008-09-18 @ 23:00:52
Postat av: Paulina

Kämpa på!Många värmande och stärkande kramar från en trogen läsare.

2008-09-18 @ 23:18:13
Postat av: Jenny

Ja det är självklart olika hur man mår och ingen kan veta hur just du känner. Men nog måste du förstå att man undrar när du går på fik med vänner två gånger på samma dag och åker iväg på tur och är ute i naturen en hel helg. Klart att det får folk att teagera - kanske mest, som Karin skrev, för att det finns så många som (tyvärr!) utnyttjar systemet. Men ja, hoppas du kommer på benen och blir kry snart!

2008-09-18 @ 23:18:29
Postat av: Stina

Det är alltid tråkigt med folk som tror att de vet bättre än en själv, trycker ner en extra mycket. Men nu har du bekräftelse på att du har rätt så sträck på dig och låt alla dumheter rinna av, det är fler som älskar din blogg än som inte gör det.

Krya på dig. Kram!

2008-09-18 @ 23:28:40
URL: http://svenskhemmafru.blogg.se/
Postat av: Frida

Du är en otrolig inspirationskälla och ger massor av energi genom din positiva inställning! Bara för det är du värd en STOR eloge! Fortsätt som du gör och för alla andra tråkiga kommentarer åt sidan för YOU GO GIRL! Vår värld behöver fler som dig, som lyfter det lilla som blir så stort i slutändan.Massor av kramar!

2008-09-18 @ 23:36:39
URL: http://fridajarngren.blogg.se/
Postat av: Petra

Hej Josefine!

Det är tyvärr så som du beskriver med sjukvården idag. Glad att du ändå ser på det som du gör och att du faktiskt klarar dig.

Jag jobbar som sjukgymnst/ergonom och ville bara ge dig lite tips på vägen.

Om du inte har haft någon ergonomisk översyn av din arbetsplats tycker jag verkligen att du ska få det. Eftersom du har ett administrativt jobb o sitter väldigt mycket (vilket är det sämsta för rygg o nacke) är det super viktigt att göra det bästa av situationen.

Ergonomen kan ge dig tips på många bra olika sittställningar att variera kring, kanske ett höj o sänkbart bord så du kan stå ibland. En stol som främjar bästa tänkbara ryggkurvatur osv.Du kanske redan har haft någon hos dig som hjälp dig annars tycker jag du ska försöka få det så fort som möjligt.Lycka till med magen o lillprinsen

Din blogg sprider glädje hos mig i Göteborg!

Kramar Petra

2008-09-18 @ 23:40:36
URL: http://bitchigbrunettsbravader.blogg.se/
Postat av: Helén

Jag håller tummarna för att du äntligen får den hjälp du förtjänar. Livet är bra orättvist! Har en lillasyster med reumatism, så den dagliga smärtan känns igen, även om det är två skilda saker.Hoppas resten av din graviditet går bra och att ni lever lyckliga i alla era dagar.

Kram

2008-09-19 @ 05:51:55
URL: http://utopiahelen.blogspot.com
Postat av: Johanna

Men jag har frågat tidigare; vad gör jobbet för dig? Och om det nu är bättre å röra sig, varför inte gå på sjukgymnastik/träna vad som... Simma?

Det måste ju finnas bättre träning än spring på stan. Missförstå mig inte, jag dömer inte, jag tycker bara det är konstigt att prioriteringarna ligger där. Men du verkar ju må bättre med dina vänner. Och hjälper det så... Hur länge ska du jobba i graviditeten då?

Lycka till!

2008-09-19 @ 06:46:07
Postat av: majja

oj, nu kände jag som att det var jag som skrivit det du skrev. Har låsningar i bröstrygen som känns som knivhugg i hjärttrakten och har haft problem m det i kanske fyra år... Har ¨åkt några ggr till akuten för att det gjort så j-a ont och jag har inte kunnat röra mig ur fläcken. Gått flera ggr till läkare men inte fått hjälp. Tror jag oxå ser för frisk ut... Biter tyvärr ihop och säger kanske inte hur jäkla ont och jobbigt det är. Men jag håller m dig, det är tufft att inte få sova, aldrig veta när det slår till, käkar massa värktabletter varannan vecka och får hålla på o tänka mig för hur jag rör mig... skulle va så skönt att slippa och bara få leva som vanligt... nu är jag gravid och är riktigt orolig hur det ska gå när jag blir större... h¨åller alla tummar jag kan att kiropraktorn kan hjälpa dig, mig har det hjälpt i varje fall!!Kram stå på dig!

2008-09-19 @ 07:26:59
Postat av: Anna-Lena

Jag undrar hur det står till hos folk som BARA ser fikabesök och hytteturer?.. Ser de inte oxå all smärta, frustration och sorg som lyser igenom när du beskriver din smärta och ingen hjälp från läkare?.. Ska man verkligen stressa sig genom typ tre timmars kö i bil för att jobba lika länge eller vad menar folk? Så orättvist att bara tänka så praktiskt när det gäller andras sjukdomar! Skulle velat höra om det gällt en nära vän eller familjemedlem!!! Och hur kommer det sig att NAV och Försäkringskassan alltid ser SÅÅÅÅÅ mkt falskhet!?.. Kanske de tittar på fel fall eller kanske detas rutiner borde ändras!?.. Det är ju oxå ett samhällssyndrom! Var frisk annars!!!.. Om man inte är det då!?..Ska man ändå behöva höra massa skit och ta dåliga attityder! Det är otroligt dåligt i RIKA Sverige och Norge!!!

2008-09-19 @ 07:56:51
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Evelina

Vad är det för olycka? =(

Jag har också problem med mitt huvud, läkarna har upptäckt att jag får hjärnhinneinflammationer lite titt som tätt =( INGET kul alls, varit inlagd flera gånger pga huvudvärk, så det är verkligen inget att leka med.

Krya på dig och hoppas att allt löser sig till det bästa!!

2008-09-19 @ 07:57:31
Postat av: Mi

Ville bara säga att jag har en liten aning om vad du går igenom. Har själv reumatism så jag vet det mesta om smärta som inte syns. Var också med i en olycka för ett år sedan och har sedan dess har jag ont i nacken också. Blir så trött på folk som inte fattar att även om man är sjukskriven så kan man gå ut och fika eller göra något som man tycker om. Var också sjukskriven för värken för några år sedan (bara 20 år gammal) och jag fick verkligen slåss för att få folk att förstå, både läkare och försäkringskassan. Jag fick inte ut någon ersättning eftersom de tyckte jag kunde jobba, men till slut fick jag rätt i Länsrätten. Då hade jag tröttnat på allt och sagt upp mig från jobbet och börjat plugga istället. Detta blev ett långt inlägg men det jag egentligen ville säga var att skit i vad andra tycker (vet hur svårt det är!) och gör det som du mår bra av! Kram :)

2008-09-19 @ 09:39:47
URL: http://misblogg.blogg.se/
Postat av: Tove

Jag kan inte tänka mig hur det är att ha sådann smärta varje dag. Smärta & ont tar så oerhört mkt energi !! Du gör det så bra...fortsätt kämpa! Känner igen mig lite juust med de att det som inte syns finns inte.Med tanke på min psykiska ohälsa ibland. Att folk bara har ork att dömma andra människor utan att ens ha en aning. Hade ingen aning om detta men ja beundrar dig verkligen, du gör ett bra jobb ! KRAM

2008-09-19 @ 10:36:37
URL: http://freedom2love.blogg.se/
Postat av: laila.strebel

Hei. Vil først si at du har en kjempefin blogg. Er innom og leser hver dag. Du gir varme og glede til omgivelsene dine. Virker som du har stor omsorg for familie og venner.Beundrer deg for alt du får gjort hver dag tross smerter og småbarn. Skjønner så altfor godt hvordan du sliter med nakkesmerter og søvn. Blir så sint når folk kritiserer deg og andre for å gå på kafe, byen,tur med venner og familie når man ikke orker å jobbe. Har de opplevd smerte helvete selv?? Det er viktig å omgås sosialt med venner og famlie!!

Å ikke bli trodd av helsevesenet er også et nederlag,en føler seg sytete og mindreverdig. Har selv kranglet med helsevesenet i lang tid både på egne og barns vegne. Har hatt whiplash etter bilulykke siden jeg var 14 år. Har også den usynlige sykdommen fybromyalgi og sliter med smerter i hele kroppen hver dag. Går til fysioterapi hver uke og syns det hjelper godt. Det som ikke syns eksisterer ikke for mange..

Syns det er feigt at de som kritiserer ikke kan legge frem egen bloggadresse eller navn. Hva skjuler de selv??

Så, Josefine overse all kritikk og lev livet ditt som du føler er riktig for deg og dine!! Gå på byen med venner, dra på fjelltur...nyt livet og kos deg masse!!!

Lykke til videre.

Klem fra en trofast leser

2008-09-19 @ 10:38:45
URL: http://gube.blogg.no
Postat av: Sonja

Vad skönt att du delar detta med oss! Själv går jag också till kiropraktorn, har tyvärr inte hittat den rätte än.... har ingen huvudvärk men därför ont i nacken och framför allt i ryggen. Är inte sjukskriven, jag pluggar nämligen... du kan tänka dig att stora delar av min bidrag går till kiropraktorn varje månad.... MEN jag är så glad att jag inte har någonting värre så som en allvarlig sjukdom! Att ha ett mål är alltid bra och jag vet att du klarar av det! Kramar

2008-09-19 @ 11:16:00
Postat av: s

Det låter hemskt och jag förstår inte var du får all din otroliga energi ifrån! Du är verkligen en inspirationskälla! Kan inte förstå hur du står ut med all smärta och beundrar dig verkligen för det! Själv har jag huvudvärk nästan varje dag som börjar i ögonen och letar sig inåt i huvudet pga synfel. Jag gnäller nog onödigt mycket om det. Stå på dig och hoppas du vet hur många som beundrar dig!

2008-09-19 @ 12:08:58
URL: http://edwardd.blogg.se/
Postat av: Christina

Kämpa på Josefin! Om du bara visste hur mycket du hjälper andra männsikor med din blogg. Du är stark o du är en forebild utan dess like! Massa kärlek till dig!

2008-09-19 @ 12:38:30
Postat av: Louise

vill bara skicka en värmande kram, läser din blogg varje dag! Och Tyvärr så tror jag att det kan vara så som du säger att folk inte förstår din smärta eftersom du alltid ser så pigg ut och lever ett till synes väldigt aktivt normalt liv. Det är verkligen synd men det positiva är ju att din järnvilja och härliga inställning ger dig möjligheten att se det vackra i livet trots allt, istället för att se tillbaka och bara minnas det onda och jobbiga! Hoppas det blir bättre snart!

många kramar

2008-09-20 @ 15:40:23
Postat av: Fransyskan

Om du har problem med nack och ryggkotor som låser sig, kan det vara bra att se över vad du äter. Hur konstigt det än kan låta, så beror tex smärta i vänster axel ofta på problem med magen. Prova ta bort mjölk ur maten tex, så kanske det händer grejor med ryggen!

2008-09-25 @ 10:11:17
URL: http://mittlivsomfransyska.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0