Dumma dumma...

Våra barn är i säng och E åkte precis hem till sin Mamma för att möta sin Morfar med syskonen och deras Mamma såklart. Vi har haft en UNDERBAR dag och den avslutades nästan perfekt. Det som förstörde var Elians dumma medicin. Han tog den första dagen mot chokladmuta men ikväll var det mission impossible. Tillslut fick vi tvinga i honom den och hålla fast honom. Resultatet blev att lilla magen kräktes upp allt han ätit idag. Jag blir så förbannad för han har alltid haft lätt att kräkas sen han var mini. Hur gör man en sån här gång?

Nu har han inte fått i sig dagens dos ( knappt något imorse, inget ikväll) och jag blir så rädd att han ska bli sämre igen. Han har infekterade sår som vi gör rena, behandlar med salva och sätter på sterila kompresser. Misstänker Brännkoppor men de smittar ej då de täcks till. Han har atopisk eksem = är mer utsatt + att augusti /september tydligen är högsäsong... Uff, önskar SÅ jag kunde ta det otroligt onda som han har...

Men nu sover han skönt och det är det viktigaste!
Update: DÅ jag skrev sista utropstecknet så stod någon i trappen och pep: MAMAAAAA.... To be continued.



Kommentarer
Postat av: karin

har haft samma problem med min ena son,men var lugn en gång är ingen gång försök med ny dos imorgon,då han kanske inte är lika trött,lycka till

2009-08-09 @ 20:14:52
Postat av: Anonym

Kan det vara svinkoppor, det är vätskande sår som inte torkar ut. Orsakas av streptokocker & behandlas med penicillin. Har tyvärr inget råd att ge ang medicin. Skönt när dom blir större och kan svälja tabletter.

2009-08-09 @ 20:17:33
Postat av: karin igen

glömde säga att blir det för jobbigt då han alltid kräks upp medicinen finns det stolpiller att ge,alltså med samma effekt,ett tag fick vi ge det till min son då han kräktes jämt efter medicinintag.

2009-08-09 @ 20:19:24
Postat av: jessica

Hejsan!

Har varit i samma situation ang. medicin=kräkas.

Vår dotter har också lätt för att kräkas. Man blir förtvivlad när de inte får i sig dagens dos och bara kräks.

Det har varit hopplöst att ge henne flytand medicin. Vi har senare alltid frågat doktorn om samma medicin har funnits i tablettform och då har det gått bra.

Med den flytande medicinen provde vi att blanda med starkt blandad saft för att "ta bort" lite av den äckliga smaken, det gick sådär. Vi droppade också i några droppar åt gången av den flytande medicinen i lite kräm på en matsked, det gick lite bättre.

Hoppas det går bättre med medicineringen snart.

2009-08-09 @ 20:23:32
Postat av: 25årig 2barns mamma som du ;)

vår dotter är likadan, hon kräks så fort hon får något otäckt i munnen.. vi brukar ge henne lite medicin med doseringsspruta och sedan får hon dricka vatten , och sen lite till åsså lite vatten.. osv. då det går fort är det lättare att dem får kräks reflexen.. älskar sin blogg. önskar jag va en lika flashig 2barns mamma. ;)

2009-08-09 @ 20:28:12
Postat av: Annika

Stackars liten! Har själv atopiskt eksem och det har en tendens att bli sår som inte vill läka den här tiden på året.. sol hjälper mig endel men vi har ju inte alltför mycket av den varan just nu =/ Lycka till!

2009-08-09 @ 20:33:42
Postat av: Anna från Sundsvall

Usch då :-( Doseringsspruta och spruta in mot kinden snett inåt/bakåt brukar funka här. Kan han inte få suppar, om det absolut inte går? Det finns ju såna.



Kram!

2009-08-09 @ 20:49:25
Postat av: Åsa

Stackars liten! Kanske finns medicinen som stolpiller?

Men det har ni säkert tänkt på redan (och inte alltid lätta att ge heller)

Hoppas han blir bra fort!

kram till er!

2009-08-09 @ 20:49:27
Postat av: maja

Usch stackars liten , det där med medicin är svårt vår stora tjej vart det inga som helst problem med men med vår lilla är det ständig kamp vid tex pencillinkurer vi har gett henne medicin via doseringsspruta och låtit favvo nallen leka doktor tex vid frukost sen vid middag har vi gett henne det precis efter att hon somnat in och likaså på kvällen låter kanske elakt att ge henne det då hon somnat , men hon har inte protesterat utan somnat om igen + att hon fått i sig sin medicin =)



hoppas att eran lilleman kryar på sig snarast

2009-08-09 @ 20:59:55
Postat av: michelle

det finns inget värre än att ge medicin till sina barn... Vi har samma problem här hemma...

Lycka till önskar jag hade nåt bra tips men tyvär

2009-08-09 @ 21:09:46
URL: http://lovemichellelove.blogspot.com
Postat av: ulrika

Om det är svinkoppor så ska det oftast räcka med att få en salva med penicilin som man smörjer in såren med. Hör med er läkare vad han eller hon rekommenderar.

2009-08-09 @ 21:47:44
Postat av: ulrika

Om det är svinkoppor så ska det oftast räcka med att få en salva med penicilin som man smörjer in såren med. Hör med er läkare vad han eller hon rekommenderar.

2009-08-09 @ 21:48:00
Postat av: Anna m V & E

Vi har verkligen haft vår beskärda del av svinkoppor, bäst för er är att få salvan Fucidin eftersom han har svårt m medicinen. Glöm inte att plocka bort alla handdukar/bara använda en handduk en gång (jag använder ikeas små tvättlappar vid de här tillfällena som jag sedan kör i 90 grader) och byta örngott varje dag om det sitter i ansiktet. Svinkopporna "sätter sig" på nagelbanden när man kliar och förs på detta sätt vidare när du kliar någon annan stans så var noga med handhygienen, använd nagelborste och borsta hans nagelband så ofta som möjligt.

2009-08-09 @ 22:42:48
Postat av: Ulrica

Kan Ni inte försöka få tabletter som krossas och läggs med tex sylt. Tablettkrossare finns på svenska apotek.

Vad är brännkoppor för nåt? Samma som svinkoppor?

Lycka Till!!!

2009-08-10 @ 09:33:05
URL: http://mammaulrica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0